Aterosklerose i nedre ekstremiteter: tre årsaker, lumske symptomer og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: essensen av sykdommen av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter, hvorfor det er en patologi. Hvem er oftest syk, hvordan kan du diagnostisere og kurere sykdom.

Med aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter dannes kolesterolplakk på veggene av arteriene av beina til disse karene, noe som begrenser deres lumen. Folk er mer enn 40 år, oftere menn.

De første stadiene av sykdommen forstyrrer personen, noe som bare viser smerter i bena med uttalt stress. Jo tyngre atherosklerosen, jo mer uttalt smerten, som forstyrrer selv i hvile. De lanserte skjemaene avsluttes med en gangren av lemmer og dens amputasjon på hoftenivå.

Det er umulig å helbrede aterosklerose helt. Men moderne medisinsk og kirurgisk behandling gjenoppretter patency av de berørte arteriene og opprettholder blodsirkulasjonen i underdelene på riktig nivå.

Vaskulær kirurg behandler dette problemet mest. Først og fremst kan du kontakte en generell kirurg.

Kjennetegn ved sykdommen

Arterielle blodårer gir oksygenert og næringsrikt blod til alle vev i området på underdelene. Ansvarlig for denne siste delen av aorta innen bifurcation, iliac, femoral, popliteal, bena og føtter.

Klikk på bildet for å forstørre

Hvis på den indre overflate av beholderveggene i noen av segmentene i pulsåren akkumulerer kolesterol innskudd - med tiden disse avsetninger øke og bli tett aterosklerotisk plakk. Innsnevring av hulrommet i arterien, har de hindre fri flyt av blod og bryte benene blodsirkulasjon. En slik sykdom kalles aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter.

Hvordan fartøyene endres

De viktigste egenskapene ved denne patologien:

 1. Arterier mister deres elastisitet og blir tett på grunn av betennelse og kalsiumavsetning.
 2. Etter hvert som plakkene sprer seg, smalner de inn i indre beholder.
 3. Når plakk når en stor størrelse, bryter den med skade på det indre laget av arteriene.
 4. På stedet for skade, trombi form, som begrenser det vaskulære lumen enda mer.

Et annet navn på denne patologien er å utrydde aterosklerose i nedre ekstremiteter. Begrepet utryddet betyr - innsnevring, overlapping - som mer reflekterer essensen av sykdommen.

Hva er faren for forandring?

Berørt av aterosklerotiske plakk, er arteriene ikke i stand til å gi vev i underbenene med den nødvendige mengden blod. Det er et brudd på sirkulasjonen av beina - arteriell insuffisiens. Dens fare er at oksygen sulten av vev negativt forandrer metabolismen i dem, det bryter strukturen og funksjonelle evner. Atrofi (reduserer, tynner) hud, muskler, bein og ledd i bena, noe som forstyrrer muligheten for å gå. Kritiske brudd på blodsirkulasjonen - trofiske lidelser i form av sår, sår, nekrose (gangre) av fingrene, føttene eller hele lemmen.

De tre viktigste årsakene til patologi

Aterosklerose av karene i underekstremitetene er bare tre hovedårsaker:

 1. Lang (år) økning i nivået av kolesterol i blodet (total og lavdensitets lipoproteiner).
 2. Genetisk predisposisjon (hvis sykdommen var med nære slektninger).
 3. Metabolske lidelser (primært, fett).

Hvem er sykere oftere?

Den vanligste sykdommen forekommer hos mennesker i fare. Det inkluderer folk:

 • lider av fedme;
 • lider av diabetes mellitus;
 • lider av hypertensjon
 • Misbruker fet mat og sterk kaffe;
 • røyking,
 • konstant superkjølende føtter;
 • lider av betennelsesprosesser i benens arterier (arteritt);
 • menn etter fylte 40 år.

Den åpenbarhet av manifestasjoner

Atherosklerose av karene i nedre ekstremiteter manifesterer seg ikke i seg selv før det fører til mer eller mindre uttalt innsnevring av arteriene, som forstyrrer blodsirkulasjonen i vevet. Dette er insidiousness av sykdommen. Aterosklerose av fartøyene i ben og derfor kalles aterosklerose obliterans, at hvis pasienten allerede har de typiske symptomer, betyr det at tilstedeværelsen av innsnevring eller fullstendig overlapping av arteriene.

Et annet poeng av sykdomens lumskhet er manglende evne til å forutsi kurs og symptomer. Om lag 20% ​​av pasientene over 65 år med uttalt atherosklerotiske plakk presenterer ikke noen klager som vil snakke om atherosklerose. Samtidig manifesterer 25-30% av sykdommen seg umiddelbart som akutte komplikasjoner, som truer gangrene (nekrose) i lemmen.

Graden av symptomer er avhengig av tilstedeværelsen av collaterals - nye fartøy som dannes som svar på utilstrekkelig blodtilførsel. De, men små, men er i stand til å møte behovene til vev i næringsstoffer i forhold til oksygen sult. De mer utviklede collaterals, jo mindre manifesterte selv lansert aterosklerose.

Folk som er syke i årevis, sirkulasjonsforstyrrelser er mindre uttalt enn hos pasienter med raskt progredierende aterosklerotiske prosessen, som de har tid til å danne sikkerhet flyt. I dette henseende er nederlaget til store arterier mindre farlig enn små. I andre tilfelle kan collaterals ikke enkelt dannes.

De tre viktigste symptomene

Å mistenke atherosklerotisk lesjon av nedre ekstremiteter tillater slike symptomer:

 1. smerte og kald følelse i bena,
 2. Intermittent claudication og svakhet i beina,
 3. trofiske lidelser.

1. Smerte og andre følelser

Typisk lokalisering av smerte i sirkulasjonsforstyrrelser i nedre ekstremiteter på grunn av aterosklerose er kinemusklerne i skinnene. Dette skyldes det faktum at de har størst belastning, og antall arterier er minimal. Derfor forårsaker obstruksjonen av et hvilket som helst fartøy smerter i beina. I de tidlige stadier vises det bare med store belastninger (løp, lang gang), ledsaget av en følelse av chilliness, kalde føtter.

Når aterosklerose når en kritisk grad, begynner ikke bare underbenet, men også føttene å smerte. Disse smertene er permanente, er så sterke at de ikke engang tas av med smertestillende medisiner. Karakteristisk for deres tilstedeværelse er ikke bare med masse, men også i ro.

2. Intermittent claudication

Tvangs nedre ekstremitetene aterosklerose kriteriet - claudicatio intermittens. Dette symptomet gjenspeiler graden av nedsatt funksjonsevne av beinmuskulaturen - pasienter rapporterer alvorlig svakhet i beina, ledsaget av smerter når han går på forskjellige avstander (fra 1 km opp til 20-30 m). Etter å ha reist en viss avstand, må en person stoppe og stå i flere minutter mens musklene hviler. Deretter fortsetter han å gå til neste angrep av svakhet i beina. Dette fenomenet kalles intermittent claudication.

3. Trofiske lidelser

Brudd på strukturen av vevet i beina, på grunn av aterosklerose og arteriell insuffisiens, kalles trofiske lidelser. De gjelder for:

 1. hud på beina - det blir blekt, kaldt, hårveksten forverres;
 2. muskler i underben og lår - de blir tynne, reduserer volum og masse (er hypotrofiske);
 3. stoff hud komplekser, subkutant vev, fascia, bein - er det trofiske sår (åpne sår) i forskjellige størrelser (fra 1 cm til sirkulære defekter på hele leggen), mørkfarging, nekrose (koldbrann) av tærne, en del eller alt av foten og leggen og hele lemmen.

Grad av atherosklerose

Fordelingen av aterosklerose i nedre ekstremiteter i grader reflekterer alvorlighetsgraden av patologiske forandringer i vevet. Jo høyere grad, jo tyngre symptomene.

Folkebehandling av å forkaste aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter

Obliterating aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter - En av formene av aterosklerose. Med denne sykdommen reduseres sirkulasjonen i beina på grunn av innskudd på arteriene og innsnevring av lumen. Oftest har menn over 40 år lider av aterosklerose i bena. De viktigste årsaker er røyking og diabetes, samt en stillesittende livsstil og underernæring. Sykdom fremmer også bruk av stramme, "pustende" sko, hypotermi, ikke-overholdelse av personlig hygiene.

Symptomer på arteriosklerose av karene i nedre ekstremiteter: utseendet av smerte i beinet, følelse av nummenhet og sammentrekning i musklene mens du går; i ro, passerer smerteopplevelser (intermittent claudication). I alvorlige tilfeller kan pasienten ikke gå 10 trinn uten å stoppe. I senere stadier vises smerte i beina og i ro. Huden på det vondt benet er blegt og kaldt, kuttene og blåmerkene helbreder seg dårlig. På de siste stadiene av atherosklerose i ekstremitetene - trofiske sår på bena, gangrene.

Behandling av utrydding av aterosklerose i nedre ekstremiteter.
For å oppnå suksess i behandlingen må følgende punkter justeres:

 1. Normalisering av ernæring - reduksjon av animalsk mat, samt stekt, krydret, røkt.
 2. Hos pasienter med diabetes mellitus er det normalt å opprettholde sukkernivået
 3. Stopp av røyking.
 4. Fysisk aktivitet. Pasienter med intermitterende claudicatio bør gå 30-45 minutter daglig, selv med stopp og hvile - det forbedrer blodsirkulasjonen, noe som fører til en økning i muskelstyrke og øke avstanden reiste uten smerter. Flere ganger om dagen gjør benøvelser i 5-10 minutter
 5. Vaske føtter om natten

Teknikker av Dr. Kapralov for behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter.

 1. For vellykket behandling av fot-aterosklerose er det nødvendig å etablere riktig ernæring og mosjon, og du må ha en sunn lever, hvis ikke, da må du sette den i orden.
 2. Lag en kald komprimering (et håndkle fuktet med kaldt vann) på leverområdet i 15-20 minutter 2 ganger om dagen, en halv time før måltider i utsatt stilling. Kurs - 2 uker
 3. Ta buljongene av immortelle og melketistelen separat: tre uker immortelle, deretter en ukes pause og tre uker melketistel.

Hvis sykdommen er ledsaget av diabetes, Det er nyttig å gni insulin i underbenets og fotens hud - gjør to ganger om dagen i to uker. I hver prosedyre gni 1 ml insulin. Før gnidning, avfett huden med såpe og husholdnings såpe.

For fjerning av betennelse Innvendig ta avkall på kløver, burdockrot, rødkløver, hagtorn 1/3 kopp 3 ganger om dagen. Kurset er 4 uker, i et år 4 kurs. Planter veksler hver uke.

Til behandling av sklerotiserte arterier gjør appliqués med infusjon av streng, plantain, kamille, St. John's wort, salvie. Bland urter i like store mengder, 1 ss. l. Samle 1 kopp kokende vann, insistere. Benene skal vaskes med husholdnings såpe, gasbind, fuktet med infusjon og vikle benet fra lysken til hælen, på toppen av komprimeringspapiret, arket. Gjør 2 prosedyrer om dagen i 3-4 timer. Behandlingsforløpet av aterosklerose i lemmer - 3 uker (resept fra HLS i 2010, nr. 8, s. 14-15).

Folkebehandling av aterosklerose i nedre lemmer med hagtorn.
Mannen hadde et hjerteinfarkt, og deretter hver måned helse ble verre begynte å stige press, konstant smerte i mitt hjerte, svimmelhet, hypertensive kriser, begynte å utvikle aterosklerose i ekstremitetene. I tre måneder dro han medisiner foreskrevet av leger, men det var ingen forbedringer.

I disse plager har 2 år gått. I den gamle folkemedisinsklinikken leser han at fra utryddet atherosklerose av lemmer bidrar tinktur av hagtorn. Han kjøpte 20 flasker på 100 ml i forskjellige apotek, redd for å løpe inn i en falsk, blandet. Jeg tok 30 dråper 3 ganger om dagen 30 minutter før måltider. Behandlingsforløpet med dette middelet er 30 dager. Så 10 dager pause og et nytt kurs. På seks måneder begynte forbedringer, og etter 6 måneder var alle sykdommene borte. (en oppskrift fra HLS av 2009, nr. 12, side 11)

Hvordan klare åreforkalkning med en massasje.
Kvinnen hadde aterosklerose i underekstremitetene i alvorlig hun kunne gå bare med en kjepp flere trinn, alltid hatt kramper og smerter i bena, bøyer føtter isete, kneet kraftig, og det er stadig fallende. For å hindre utviklingen av hevelse til siste stadium - gangrene, begynte hun å bli behandlet med en massasje.

Hver morgen, sittende på sengen, masserte hun bena fra fingrene til lysken, brukte en rekke teknikker: stryking, æltning, klemming, patting. Etter massasje, apple cider eddik påført på hele overflaten av beina, og lå under teppet i ytterligere 10 minutter. I løpet av dagen knyttede og gned spesielt smertefulle muskler og brukte igjen eplecider eddik. Før jeg gikk i seng gjorde jeg en full fotmassasje. Så la hun øvelser til føttene. Etter to måneder med vedvarende og konstant arbeid, gikk jeg allerede uten smerte (HLS 2009, nr. 10, side 9)

Behandling av atherosklerose i underdelene med urter hjemme.
Med aterosklerose av lemmer, lag opp formelen i henhold til følgende oppskrift: ta 5 ss. l. nåler av furu, 3 ss. l. hofter, 1 ss. l. Løkskall, hell 1 liter kaldt vann, kom med koking, kok i 10 minutter, pakk inn og insister natten. Neste dag, drikk denne buljongen for dagen helt. Kurs - 4 måneder. (en oppskrift fra de friske ferien i 2009, nr. 21, side 40, 2007 nr. 9, side 13)

Dioscorea er et effektivt folkemedisin for behandling av aterosklerose i nedre ekstremiteter.
Mannens ben vondt, han kunne ikke fortsette uten å stoppe i mer enn 200 meter, skinnet på beina hans kjøpte en marmorfarge, beina hans ble stadig frosset. Legen diagnostisert - aterosklerose i nedre ekstremiteter, foreskrevet en diett og medisiner.

Mannen begynte å observere en diett, men nektet å ta medisin, bestemte han seg for å behandle åreforkalkning av føttene med folkemidlene, fordi han jobbet som forester og visste om medisinske planter. Han brukte mange folkemidlene: kløvereng, tinktur av hestkastanje, andre urter. Men alle disse rettsmidler brøt lettelse bare for en liten stund. Til slutt fant han sitt gress - kaukasisk dioscorea (saken var i Pyatigorsk).

Fra roten av planten som gjorde skjær (100 g i 500 ml vodka, 3 ganger om dagen i en ss..), og salve (100 g root 400 g svin visceralt fett - koke vannbad i 2 timer gnidd inn føttene før du går til sengs). Han ble behandlet med denne løsningen i 1 måned, deretter en måneds pause, og deretter et nytt kurs. Og så gjennom hele året. Aterosklerose av beina ble helbredet helt! (HOOO 2008, nr. 19, side 8)

Aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter: symptomer, diagnosemetoder og behandling

Aterosklerose av karene i underdelene er en kronisk progressiv sykdom i kardiovaskulærsystemet. Årsaken til forekomsten er avsetning av kolesterol og fettlignende stoffer på de indre veggene i arteriene.

Etter hvert som patologien utvikler seg, øker kolesterolplakkene, smalker fartøyets lumen (arteriell stenose) eller dekker det helt (okklusjon).

På grunn av en nedgang i blodvolumet som kommer inn i vevet, forverres trofisk vev, noe som fører til utvikling av sekundære alvorlige patologier, noe som ofte medfører uførhet.

Generell informasjon

I de tidlige stadier av utvikling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter oppstår en tilstand kjent som iskemi. Det er preget av følelser vekt når du går, rask tretthet, lokal temperaturreduksjon i den distale delen av den berørte lemmen.

Den neste fasen av sykdommen er kjent som utslettende endarteritt. Karakteristiske symptomer på endarteritt - en stabil pimple og intermittent claudication. Denne patologien i fravær av rettidig behandling kan føre til utvikling av gangrene og lemmer.

Aterosklerotiske endringer i blodkar av forskjellig grad av alvorlighetsgrad er tilstede hos de fleste middelaldrende og eldre, men i de tidlige utviklingsstadiene er sykdommen asymptomatisk. Smerter under gang vises senere, med en betydelig innsnevring av fartøyets lumen, og indikerer en markert arteriell insuffisiens.

årsaker til

Obliterating aterosklerose påvirker hovedsakelig menn, utviklingen av patologi bidrar:

 • røyke. Ca 90% av pasientene med aterosklerose er røykere med lang historie.
 • Utilstrekkelig fysisk aktivitet. Blant personer som leder en stillesittende livsstil, er vaskulære patologier mer vanlige.
 • alkohol. Systematisk og overdreven forbruk av alkohol akselererer sykdomsforløpet.
 • Krenkelse av prinsippene for sunn mat. Den overflod av røkt, stekt, fet mat bidrar til dannelsen av kolesterolplakk.
 • Kronisk stress og nevro-emosjonell overbelastning er årsaken til angiospasmer, noe som forverrer blodsirkulasjonen i vev.
 • Kroniske sykdommer. Aterosklerose kan utvikle seg mot bakgrunnen av diabetes, fedme, reumatisme, tuberkulose, hypertensjon og andre patologier i kardiovaskulærsystemet.

Risikofaktorer kan deles inn i to grupper: de enten føre til en permanent innsnevring av blodkar, hemme blodsirkulasjonen og akselerere avsetningen av kolesterol, eller øke nivået av kolesterol og assosierte lipoproteiner i blodet.

bevis

Vaskulære patologier er spesielt farlige fordi de kan utvikle seg asymptomatisk i lang tid. De første merkbare symptomene på arteriosklerose av beinene på beina indikerer at prosessen allerede har gått langt nok og pasienten trenger akutt behandling.

Det første som pasientene pleier å være oppmerksom på - rask tretthet og smerte som oppstår under treningen (spesielt når du går, klatrer trapper, løper), ledsaget av en følelse av skumle hud. Noen pasienter rapporterer økt følsomhet overfor kulde.

Lokalisering av smerte avhenger av lesjonens plassering. Vanligvis kalvemuskulaturene lider, stenosen av abdominal aorta og iliac arteriene er smertefulle i muskler i lår og rumpe. Med fremdriften av aterosklerotiske forandringer øker intensiteten av smerteopplevelser, de sprer seg til andre muskler i det berørte benet.

Pasientene klager over følelser av tetthet, stivhet, nummenhet. Det er karakteristisk at ved fjerning av lasten, og enda mer etterpå hviler smerten, vil ubehagelige opplevelser forsvinne. Dette symptomkomplekset er kjent som intermittent claudication.

Intermittent claudication manifesterer i de fleste tilfeller seg på ett ben, Bilaterale symptomer er sjeldne i de tidlige stadier. Med bilaterale symptomer er graden av uttrykk ikke den samme på hver av bena.

videre Progresjonen av sykdommen er ledsaget av en økning i smerteintensiteten, selv i ro og spredt seg til de distale delene av lemmen helt opp til fingrene. Smertefulle opplevelser øker med den horisontale posisjonen til den berørte lemmen.

Som et resultat av vev trofisme På den berørte bekken faller håret gradvis ut, neglens vekst og helbredelse av små sår, slitasje, skur. På underbenet, fingre og fot er det nekrose, ødem i underben og fot utvikles, trophic ulcers dannes. Huden får en cyanotisk skygge, som til slutt blir brun eller svart. Mangelen på behandling fører til gangrene.

Hovedtegnet for å bestemme stadiet for utvikling av aterosklerose er avstanden til smertefri vandring:

 • 1. trinn. Avstanden til smertefri gange overstiger 1 km, smerte oppstår med betydelig fysisk anstrengelse.
 • 2a trinn. Smertefulle opplevelser vises etter å ha passert en avstand på 250-1000 m.
 • 2b trinn. Pasienten er i stand til å overvinne uten smerte 50-250 m.
 • Trinn 3 (stadium av kritisk iskemi). Avstanden til smertefri gangavstand reduseres enda mer, smerten undertrykker ikke selv i hvilemodus og intensiverer om natten.
 • 4. trinn. Trofiske lidelser.

Disse bildene viser åpenbare symptomer på avansert aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter:

Overtredelse av trofiske ben på grunn av aterosklerose.

I det klassiske forløpet av åreforkalkning, overgår sykdommen gradvis utviklingsstadiene, unntatt tilfeller komplisert av akutt arteriell trombose. Trombuset blokkerer arterien lumen i det smaleste stedet, Den berørte bekken blir plutselig kald og blir veldig blek. Arteriell trombose er referert til som akutte tilstander, når pasienten umiddelbart trenger hjelp av en vaskulær kirurg.

Når skal jeg se en lege?

Hvis en person allerede er over førti, eventuelle uventede opplevelser i beinområdet bør være alarmerende.: Stivhet, tyngde, økt følsomhet overfor kulde, chilliness - spesielt hvis de kombineres med rask tretthet og muskelsmerter. Trouble, ubetydelig ved første øyekast, faktisk - en truende varsel fra fartøyene om tilstedeværelsen av en patologisk prosess.

Det kliniske bildet av vaskulære patologier i tidlige utviklingsstadier ligner manifestasjoner av andre sykdommer som ikke er direkte relatert til blodstrømssykdommer. Derfor er de første symptomene på den påståtte aterosklerosen av karene (blodårer og arterier) på underbenet - en unnskyldning for et besøk til en terapeut, som vil sende pasienten til en spesialist av den aktuelle profilen for behandling.

Smerten som oppstår når du går er en direkte indikasjon på at du ikke kan utsette ditt besøk til phlebologisten igjen. Smertefulle opplevelser, endringer i lokal temperatur og hudfarge indikerer at patologiske endringer har gått langt nok og utgjør en alvorlig trussel, opp til livets trussel.

Veldig forferdelige fenomener - vanskelig helbredelse av riper, små sår, langsommere vekst av negler, håravfall på beina. Hvis en eller flere symptomer blir funnet, bør endokrinologen konsulteres umiddelbart (for å unngå diabetes mellitus) eller umiddelbart til en vaskulær kirurg.

Kostholdet for aterosklerose i hjerneskarene er egnet for pasienter med sykdomsform i underekstremiteter. Lær mer om det.

Hvilke stoffer brukes til åreforkalkning av cerebral fartøy? Alle av dem er oppført her.

diagnostikk

Diagnostisering av okklusiv arteriell sykdom er gjort obligatoriske instrument studier. Pasienten må sendes til ultralyd dupleks skanning av blodkar (UZDS). Ultralydskanningsteknikken gjør at du kan se egenskapene til blodstrømmen i karet, tilstanden til veggene og tilstøtende vev, og å oppdage hindringer som forstyrrer sirkulasjonen.

Hvis det er et antatt behov for kirurgi, radiopaque arteriografi. Radiokontrastmiddelet injiseres i arterien, og en rekke påfølgende bilder tas langs fartøyet. Etter dette blir pasienten igjen på sykehuset og tildelt hvilerid i 12 timer.

I tvistelige tilfeller, en ekstra måling av oksygenpartialtrykk i vev.

Klinisk bilde av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter i tidlige stadier ligner manifestasjoner av andre vaskulære patologier, spesielt tromboangiitt og utryddsende endarteritt:

 • endarteritis påvirker mennesker i ung alder og utvikler seg vanligvis mot bakgrunn av frostskader, nervøs overbelastning eller alvorlig hypotermi. Patologiske endringer er vanligvis lokalisert i de distale delene av lemmen.
 • for thromboangiitis karakteristisk kombinasjon av symptomer, karakteristisk for arteriell insuffisiens og tromboflebitt i årer. Sykdom oppstår hos unge menn.

Hva er det nødvendig å gjøre eller gjøre for konvalescens?

Hvert tilfelle av aterosklerose krever en individuell tilnærming. Ved utvikling av behandlingens taktikk tas det hensyn til forekomsten av samtidige sykdommer, graden av alvorlighetsgraden av pasientens tilstand, omfanget av vaskulær lesjon og noen andre. Behandling av aterosklerose kan være:

 • konservative;
 • endovaskulær;
 • Kirurgisk.

Konservativ terapi

Konservativ behandling er mulig dersom aterosklerose oppdages i de tidlige stadier. Konservative metoder blir brukt under forberedelsen til operasjonen av pasienter i en ukritisk tilstand, svekket av samtidige patologier. Avhengig av pasientens tilstand, kan det i tillegg til medisinsk behandling og fysioterapi, dosert turgåing, treningsbehandling, pneumospressoterapi og visse folkemidlene foreskrives.

Forløpet av medisinering inkluderer stoffer som reduserer blodviskositet, fremmer normalisering av perifer sirkulasjon og antispasmodik. Noen medisiner pasienten bør ta hele tiden, er et fullt behandlingsløp utført flere ganger i året.

Medisinering på noen måte Påvirker ikke kolesterolplakkene, men forbedrer bare blodsirkulasjonen i de små arteriene i det berørte bassenget, som kompenserer for sirkulasjonsfeil.

Endovaskulær behandling

Endovaskulær behandling er minimalt invasivt alternativ til kirurgisk inngrep og brukes i senere stadier av utvikling av aterosklerose, når konservative metoder allerede er utilstrekkelig effektive. I det berørte området av arterien innføres en anordning for å forhindre ytterligere innsnevring av fartøyets lumen.

Metoder for endovaskulær behandling inkluderer ballong dilatasjon, stenting og angioplasti. Prosedyrene utføres i røntgenrommet, hvoretter pasienten får en trykkbinding og får sengestøtte i 12-18 timer.

kirurgi

Når lange flekker blir funnet, vises pasienten kirurgisk behandling. De vanligste metodene for kirurgisk behandling er:

 • protetikk et korket område;
 • Trombendarterektomiya - fjerning av kolesterolplakk
 • bypass - installasjon av et kunstig fartøy som omgår den okkluderte delen av arterien. Mindre ofte som shunts, brukes fragmenter av pasientens subkutane årer.

Kirurgisk behandling kan kombineres med endovaskulære og andre typer operasjoner avhengig av pasientens tilstand.

Ved alvorlig koldbrann og omfattende nekrose utført amputasjon av armen eller benet, da dette er den eneste måten å redde pasientens liv.

Mer om sykdommen og dens forebygging, se videoen:

Folkemetoder i behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter

Sykdommer som påvirker blodåresystemet i underekstremitetene, er nå en av de vanligste årsakene til behandling av pasienter til spesialister - i behandling av disse sykdommer er effektiv ikke bare tradisjonell, men også tradisjonell medisin. For de fleste pasienter betyr urtebehandling at man overholder tradisjoner som har bevist sin effektivitet, samt muligheten for å spare. Leger ikke innvendinger mot anvendelse av alternative medisinske teknikker - mange medikamenter som er foreskrevet for aterosklerotiske lesjoner av nedre lem arterier er opprettet fra planteekstrakter. Behandling av aterosklerose folk retts nedre ekstremiteter blir sjelden brukt som en separat behandling i de fleste tilfeller, er prosedyren en av komponentene av komplekset av terapeutiske tiltak.

Ufravikelige betingelser for behandling av aterosklerose av blodkar i de lavere ekstremiteter med bruk av folk rettsmidler - en omfattende diagnose av organismen, med sikte på å klarlegge årsakene til sykdommen og behandlingen under kontinuerlig oppsyn av en lege.

Undersøkelsen vil bidra til å identifisere mulige kontraindikasjoner for utnevnelse av planter og mulige komplikasjoner av legvaskulære sykdommer som kan kreve kirurgisk inngrep.

Årsaker til patologisk utvikling av hovedkarene i bena

Aterosklerose av arteriene i de nedre ekstremiteter - en bestemt manifestasjon av en systemisk sykdom i lipid- og karbohydratmetabolismen i kroppen, noe som skjer på bakgrunn av aldersrelaterte forandringer eller skader på indre foring av arteriene. Til den skadede sonen rushes kolesterol, som danner en plakett, som består av lipider, bindevev, trombotiske masser avsatt fra blodstrømmen. Og gradvis begrenser denne formasjonen lumen av arterien eller lukker helt blodkarret. Bein vev, utvikles aterosklerose bakre sone alvorlig iskemi og hypoksi forårsaket av utilstrekkelig oksygenrikt arterielt blod innstrømning i arteriene og oppstrøms for dette område, betydelig økt blodtrykk.

Utviklingen av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter er en lang prosess, men de lyse symptomene på sykdommen oppstår med en signifikant vevsekemi.

Provoke en arteriell patologi:

 • brudd på glukosetoleranse;
 • inntaket av overskytende kolesterol fra mat;
 • minimums nivå av fysisk aktivitet
 • vektig.

Fagfolk som arbeider med skip (Hjerte og vaskulær kirurgi, kirurgiske) rimelighet at arteriosklerose obliterans i de lavere ekstremiteter er forårsaket av de samme metabolske lidelser som koronarsykdom eller store arterier i hjernen (hjerneinfarkt). Uavhengig av lokalisering av aterosklerotiske plakk, folk oppskrifter anvendes - som medikamenter, medisinske komponenter av planter undertrykke overdreven vekst av bindevev (St. John surt, celandine) og forbindelser som har antitrombotisk virkning (Willow bark) og normalisering vaskulær tone.

Manifestasjoner av sykdommen

Symptomer på arterielle lesjoner i nedre ekstremiteter manifesteres av pasientens generelle klager, karakteristisk for atherosklerose, ubehag, brystsmerter, nedsatt treningstoleranse og lokale endringer.

Vaskulær skade manifesterer seg:

 • lokal muskel ømhet og hud, som svarer til området blodtilførsel til den berørte arterien;
 • lav temperatur på føttene - det føles av pasienten (kulde, chilliness) og medisinsk personell (hudtermometri)
 • intermittent claudication - 15-30 sekunder etter begynnelsen av bevegelsen i beina er det en skarp smerte som krever at pasienten stopper;
 • Endring i hudfarge - både hyperpigmentering og uttalt cyanose kan utvikle seg;
 • tegn på sekundær infeksjon i huden og vev rundt det
 • symptomer på ben-iskemi - fravær av puls på perifere arterier, chilliness, alvorlig smerte i muskler.

nedre ekstremiteter aterosklerose detektert oftere hos menn som lider av diabetes eller røyk konstant - begge varianter patologi påvirke den lokale reguleringen av vaskulær tonus (innervasjon av karene) og påvirker blodlevring, forårsaker sin fortykning. Fra rettidig diagnose og tidlig behandling er direkte avhengig av utsiktene for liv og helse til pasienten - terapi omfatter både konvensjonell medisin (diett korreksjon, tilstrekkelig belastning, statiner og antihypertensiva), samt urte behandlinger, valgt lege.

Diagnose av aterosklerose i bena

Undersøkelse av pasienten med karakteristiske klager gjør det mulig å avsløre nøyaktig lokalisering av aterosklerotiske plakk i arterielle trunker. For å klargjøre diagnosen ved hjelp av ultralyd av beinene på beina - ultralyd krever ikke betydelige tilleggskostnader og forberedelse av pasienten, men denne diagnosen lar deg velge pasienter som etter medisinske indikasjoner krever umiddelbar kirurgisk inngrep. Operasjonen er nødvendig hvis aterosklerose er påvirket av store arterielle tabeller med en betydelig begrensning av blodstrømmen. I dette tilfellet endovaskulær kirurgi er fortsatt den eneste måten å redde pasientens ben og liv.

I tillegg er et koagulogram, lipidogram, UAC (kinetisk blod), studier som er nødvendige for diagnostisering av diabetes mellitus foreskrevet.

For å studere beinene på bena, anbefaler legen angiografisk diagnose, en MR med ekstra kontrasterende arterier.

Tradisjonell medisin

Behandling av de nedre lemmer som er berørt av atherosklerose hjemme er en vanskelig oppgave, og et friskt samarbeid mellom legen og pasienten er nødvendig for å løse det.

Hvis pasienten nekter å oppfylle legenes resept, kan ikke kvitte seg med vanedannende vaner og justere dietten, så er det nesten umulig å kurere utslettende endarteritt.

Folkemidlene for aterosklerose i nedre ekstremiteter forblir et ekstra element i kompleks behandling, valget av terapeutiske tiltak avhenger av sykdommens form, dets varighet, ødeleggelse av vev på beina.

Behandling av aterosklerose i hjemmet bør omfatte:

 • diett terapi;
 • reseptbelagte legemidler som påvirker årsaken til sykdommen og mekanismene for dens utvikling;
 • behandling av blodkar ved folkemessige rettsmidler.

Terapeutisk diett

Ernæring av pasienter som lider av aterosklerose og endarteritt er et viktig element i hjemmeterapi.

I dietten er produktene som inneholder overskytende kolesterol så lite som mulig begrenset:

 • animalsk fett;
 • biprodukter (hjerne, lever, lunger, nyrer);
 • egg;
 • hermetisert fisk;
 • melk og hvit sjokolade;
 • kakao bønner;
 • svart karakter av te.

Nyttige produkter inkluderer grønnsaker og frukt, nøtter (i kombinasjon med tørket frukt), sitrus (grapefrukt), vannmeloner, epler av syre varianter. For å fylle salater og ferdigretter anbefales det å bruke solsikke eller olivenolje. Av drikkene er grønn te foretrukket. Kolesterolnivået i serum reduserer ekstra svart og svart sjokolade.

Et diett med lavt kaloriinnhold hjelper ikke bare med å normalisere lipidogramindeksene, men bidrar også til å redusere overflødig kroppsvekt, bidrar til å gjenopprette normal glukosemetabolisme i kroppen.

Matvarer

Blant produkter som behandler aterosklerose, anbefaler spesialister i alternativ medisin å bruke løk, sjøkål, hvitløk, pepperrot, epler.

Løk. For forebygging og behandling av bruk av fotorosklerose:

 1. Juice - du trenger en peeling stor løk og honning i like deler. Løk finhakket (gnidd på en fin rist) og blandet med et like stort volum honning. Planlegging inntak - innsiden av 10 ml med hvert måltid. Varigheten av behandlingsforløpet er opptil 3 måneder.
 2. Løk med sukker - du trenger 100 g skrælt løk og 200 g sukker. Løk fin gni, dekk med sukker, bland. Tilberedningstiden er 5 dager, tilstanden er i kjøleskapet. Planlegg inntak av 20 ml juice med hvert måltid. Opptakstid - minst 30 dager.

Sea Kale. Dette produktet anbefales å ta alene 100 g hver dag i en måned. Havkål anbefales å inkludere i salater (en klar tallerken er fylt med solsikkeolje). Produktet kan også spises i tørr form - pulveret legges til ferdige måltider (første og andre).

Valnøtter. Med forebyggende formål med atherosklerose, anbefales det å spise flere kjeder av nøtter hver dag. Om ønskelig kan du vri gjennom kjøttkvernen like store mengder tørkede aprikoser, nøtter av nøtter, lys rosiner og tilsett 1 kopp (200 ml) honning til den ferdige blandingen.

Bord pepperrot. Med denne rotgrønnsaken serveres en tradisjonell saus, serveres til retter med mye protein. Med en kurativ hensikt er det avkok av roten - 250 g pepperrot, 3 l vann, en kasserolle er nødvendig, og tilberedningstiden er 1/4 timer. Den sveisede drikken filtreres gjennom en sil. Planlegg mottak - Drikk 100 ml avkok under hvert måltid. Varighet - opptil 3 uker med en ukentlig pause mellom opptak.

hvitløk

For behandling av vaskulær patologi kan du bruke:

 1. Hvitløk med honning - du vil trenge renset hvitløk og limehunne i en andel. Hvitløk er finhakket eller passert gjennom en press, deretter bland det tilberedte produktet med honning. Tidsplanen for mottak - flere ganger om dagen i 15 minutter for 10 ml i 14 dager, ta en pause i 7 dager og fortsett behandlingen.
 2. Tinktur - du trenger hvitløk (300 g), 0,5 liter kvalitetsvodka (40% etylalkohol), en glassflaske. Renset denticles er satt i glass og fylt med alkohol. Forberedelsestid 21 dager, forhold - daglig blanding av produktet er nødvendig. Tidsplanen for mottak - 20 dråper en gang, på melk.
 3. Hvitløk olje - trenger rengjort denticles (1 hode), 200 ml hjemmelaget vegetabilsk olje (unrefined). Hvitløk sendes gjennom en press, strømmet med olje. Etter 24 timer skal ferskpresset sitronsaft legges til produktet, bland godt. Tilberedningstiden er 1 uke, tilstanden er i kjøleskapet. Tidsplanen for å ta 1 ts i en halv time før hvert måltid, varigheten av behandlingen - 90 dager.

Epler. Tilhengere av ikke-tradisjonelle behandlingsmetoder anbefaler daglig å spise minst 1 fersk apple daglig - dette er en god forebygging av aterosklerose av noe sted. Det er nyttig å spise og bakt epler - etter varmebehandling i frukt øker innholdet av pektin, som binder kolesterol og begrenser absorpsjonen. For å bake frukten, fjern kjernen og fyll den med en liten mengde sukker eller honning. I ovnen blir epler tilberedt i 7-10 minutter, i mikrobølgeovnen - 2-3 minutter ved maksimal effekt.

Infusjoner og avkok for oral administrasjon

For å forberede infusjoner, avkok og tinkturer, som hjelper til med å håndtere aterosklerose, bruker du individuelle medisinske planter eller urter.

 • Birk knopper. Avkok for 1 behandlingsdag fremstilles fra 500 ml vann og 10 g tørkede knopper og 500 ml vann. Forberedelsestid - 25 minutter (koking uønsket). Kjøttkjøttet er fullstendig kjølt, det blir filtrert før inntaket. Planlegging mottak - etter måltider, varigheten av kurset - 60-90 dager.
 • Hawthorn blomster. Infusjon for 1 dag med behandling er utarbeidet fra 10 g tørkede blomster og 0,5 liter kokende vann, og brygger produktet i en termosflaske. Koketid - opptil 8 timer. Klar til å filtrere, klemme. Plan for mottak - hele drikken er delt inn i like store deler og full i løpet av dagen. Avkok - for 1 dag med behandling er tilberedt fra 10 g råvarer, 250 ml kokende vann. Forberedelsesbetingelser - i badekaret, tid - 25 minutter uten koking. Ferdig drikke for å filtrere, klemme, tilsett kjølt vann til 250 ml. Planlegg mottak - delt i to deler og en drink om dagen.
 • Et ark med jordbær. Broth - du vil trenge tørkede røtter av jordbær (10 g), vann opptil 500 ml, emaljert retter. Forberedelsestid - 20 minutter, forhold - på lav varme uten kokepunkt. Avkjøling for å filtrere, kjølig. Tidsplanen for mottak - delt i flere deler og en drink for dagen, uansett matinntak. Fra jordbærbladene forbereder du en duftende infusjon - du trenger 10 gram blader og kokende vann (ikke mer enn 250 ml), og legger i en termos til morgenen. Teen brygges direkte i koppen, tiden er 4-6 minutter. For å tilberede en servering, ta 1 ts tørket råmateriale eller 5-6 friske blader av planten.
 • Nard. Tinktur - det tar 6 ss. skjeer av tørrrot (pre-knust), 500 ml 40% etylalkohol (kvalitet vodka), en glassflaske. Tilberedningstiden er 40 dager, tilstanden er kaldt, uten tilgang til sollys, innholdet i flasken må omrøres daglig. Tidsplanen for mottak - 20 dråper med hvert måltid, løpet av behandlingen - 65-90 dager.
 • Blader av sitronbalsam. Melissa (frisk) regnes som en god følgesvenn for en ferdig matrett - salater, kjøttretter, side retter og desserter. Te - du trenger 10 g råvarer og kokende vann, drikken er tilberedt direkte i koppen. Infusjon - du trenger 10 gram tørket blad og kokende vann. Forberedelsesbetingelsen - i termos, tid - 7-8 timer, om morgenen filtreres filtret, fordeles i like store deler og drukket i løpet av dagen. Denne medisinske planten er tatt på ubestemt tid - melis har en beroligende effekt, senker kolesterolet, fjerner spasmer av glatte muskler.
 • Nype. For beredning av tinkturer ta tørre bær av dogrose, knust i en mørtel eller blender, og fyll med 2/3 av råmaterialet en flaske glass, legg vodka til halsen. Tinktur er forberedt i 2 uker uten tilgang til solen, mens flasken skal ristes flere ganger om dagen. Ta tinktur 1 gang per dag - slipp 20 dråper sukker og oppløs det som et godteri.

Innsamling av medisinske planter

Med den profylaktiske og terapeutiske formål hos pasienter med aterosklerose av arteriene i benene alternativ medisin anbefaler avgifter, som består av flere urter - utvalgte planter som forbedrer effekten av hverandre og bruke dem for fremstilling av avkok og infusjoner.

 1. Bland i like mengder hagtorn (blomster) og misteltein. For matlaging trenger du 1 ss. en skje med urter, en termosflaske og kokende vann (400 ml). Klargjøringstid - insister til morgenen (6-8 timer), avløp og drikk, delt i porsjoner tre ganger per dag. Varigheten av behandlingen er 21 dager.
 2. De tar en hule, løvetann (rot), blodorm (røtter og blader), rhizomrotgrass, bland godt. 10 g urter plasseres i en termos, tilsett kokende vann. Insister 7 timer, drikk 1/2 kopp drikke 40 minutter før måltider.
 3. Infusjonen er tilberedt fra 2 ss. skjeer av bjørkblader, hagtorn bær, St. John's wort og orthosiphon (nyre te), 1 ss. skjeer av immortelle, lapchatka (gress), hofter av hundrosen, oregano, linfrø. Blandingen av urter er godt malt og blandet. I en 500 ml termosflaske helles 20 gram av en blanding av medisinske planter over natten. Ferdigstillet infusjon bør være full i løpet av dagen, delt inn i 3 porsjoner.
 4. Broth - er tilberedt av bær chokeberry, fjell jordbær og hagtorn (de er tatt i like mengder). 2 ss. Skjeer av blandingen helles i 500 ml kokende vann, kokt i et bad i 40 minutter. Kjøttkjøttet skal avkjøles, dreneres, presses ut fruktene og bringe volumet av kjølt kokt vann til opprinnelig mengde. Klar til å drikke kjøttkraft for 100 ml per mottak.

Midler til ekstern bruk

Å håndtere åreforkalkning av arteriene og dens konsekvenser vil bidra til effektive salver og komprimerer:

 1. For lokal anvendelse på de berørte arteriene anbefaler herbalists en salve, komponenten er synpha, larver (comfrey), hestkastanje. Salver brukes på følsomme områder med et tynt lag 3-4 ganger om dagen.
 2. For kremer bruker en blanding bestående av urte St. John's wort, salvie, psyllium blad, kamille blomster og resids. 2 ss. Skjeer av blandingen brygges med 500 ml kokende vann og insisterte på et mørkt sted i minst 24 timer. Komprimering påføres projeksjonssonen i de berørte fartøyene i 30-40 minutter. Etter fjerning av lotionen blir føttene skyllet under en varm dusj.
 3. Huden over de berørte karene er smurt med en blanding utarbeidet fra like deler av havtorn og olivenolje. Etter å ha påført oljeskruen, bløtmassasjebevegelser til helt absorbert, blir behandlingen gjentatt 1-2 ganger om dagen.

medisiner

Hvis en pasient har aterosklerose i nedre ekstremitetskar, hjelper behandling med medisiner å begrense symptomene på sykdommen på en relativt kort periode.

Når foreskrivende lege skal forklare til pasienten at medikamentterapi, er det visse indikasjoner og kontraindikasjoner, og i de fleste tilfeller, etter eliminering av akutte manifestasjoner endarteriita nødvendig korreksjon av lipid- og karbohydratmetabolisme.

For behandling utnevnelse:

 • lange sengsbaner (opptil 24 måneder);
 • nikotinsyre og preparater med innhold
 • Fibrer (med kombinasjon av arteriosklerose av karene med "ekstra" kroppsvekt og endringer i lipidogrammet):
 • legemidler som reduserer absorpsjonen av lavt tetthetskolesterol i tynntarmen;
 • midler som påvirker koagulasjonssystemet (for å forebygge trombose og tromboembolisme).

Vaskulær behandling tildeler lege - basert på resultatene fra laboratorieanalyser valgt legemidler som virker på de årsakene som provoserte utvikling av aterosklerose, og legemidler for symptomatisk terapi.

Hvordan behandle aterosklerose, tar løsningen legen i hvert enkelt tilfelle - det vurderer klager av pasienten, informasjon om utviklingen av vaskulær sykdom og relaterte sykdommer, resultatene av laboratorietester og instrumentale undersøkelser. Effektiviteten av terapien er avhengig av sykdomsstadiet og pasientens ønske om å overholde legenes anbefalinger om å endre kostholdet, ta medisiner og midler fra arsenalen til tradisjonell medisin.

Aterosklerose fotbehandling

Aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter

Det største fartøyet i menneskekroppen er abdominal aorta. Det transporterer blod fra hjertet til nedre lemmer. Dette fartøyet er delt inn i iliac arterier, som deretter passerer inn i lårbenet, popliteal og arterien av shin.

Ved overdreven inntak av kolesterol i menneskekroppen, blir den avsatt på blodkarets vegger. I dette tilfellet begrenser fartøyene deres lumen eller er helt tilstoppet, ikke gjennomgående blod. Plaques kan dannes i både store og små fartøy. Denne prosessen og arteriene til nedre ekstremiteter vil ikke passere.

Når føttene på føttene er tilstoppet, strømmer ikke oksygen til dem, da blodstrømmen også er utilstrekkelig. Denne mangelen på oksygen kalles vanligvis iskemi. I en tilstand av iskemi føler pasienten smerte i beina, gangrene eller trofasår kan utvikles på ekstremiteter. Med rask progresjon kan dette tjene som en grunn for limambutasjon. I dette tilfellet endres fra ti til førti prosent av operasjonene i et dødelig utfall.

Symptomer på sykdommen

Det første symptomet som signalerer en lidelse med sirkulasjonssystemet i underbenet er ømhet, nummenhet og tretthet i beina. Etter en kort periode føler pasienten tyngde i beina, en spasme som ligner en prekvulsiv tilstand. Til å begynne med er disse tegnene kortvarige og passerer alene. Ofte pasienten ikke legger merke til denne tilstanden og skriver ut alt for tretthet, da symptomatologien forsvinner raskt. Denne tilnærmingen er fundamentalt feil, fordi de første ubehagelige opplevelsene i bena skal varsle og bli en unnskyldning for angiografi.

Siden den gang, som sykdommen utvikler seg, vil bli styrket og ubehagelige opplevelser i ben - smerte, tyngde og kramper vises oftere gjelder ikke bare låret eller leggen, men også hemme bevegelse av tærne. I tillegg vil symptomene ikke bare vises når de går, men også i ro. Smerten er så sterk at den ikke kan fjernes av smertestillende midler, pasienter prøver å gå for ikke å fokusere på tilstanden deres, men dette gir ikke alltid forbedring.

Årsaker til aterosklerose

  høyt kolesterol i blodet, høyt blodtrykk, røyking, overvekt, diabetes, arvelighet.

For å forhindre de triste konsekvensene må aterosklerose i underbenene behandles til tiden. For dette må leger trenge en nøyaktig diagnose for ikke å gå glipp av de første tegn på sykdommen. Diagnose er gjennomføringen av en studie som angiografi. Ved hjelp av et kontrastmedium ser forskjellige fartøy gjennom fartøy der alle feil og skader er synlige.

Behandling av aterosklerose

For å forhindre atherosklerose eller kurere det, må du følge med på det rette, balansert kostholdet (bruk mer protein og mindre fett og karbohydrater), gi opp røyking. I tilfelle det er alvorlige sykdommer, for eksempel diabetes, er det nødvendig å følge reglene som blir lagt fram for behandling av den underliggende sykdommen. Dette er nødvendig for å forhindre atherosklerose å bli en komplikasjon.

Hvis aterosklerose allerede er diagnostisert, bør behandlingen av sykdommen nås på en omfattende måte og tilpasse seg en langsiktig behandling. Behandling av sykdommen utføres ved to metoder - konservativ og operativ. Konservativ teknikk tjener til å stoppe aterosklerotiske lesjoner av blodkar og redusere risikoen for blodpropper. For å gjøre dette må du bruke spesielle legemidler som reduserer nivået av kolesterol i blodet - statiner (Allikor, Zokor). En annen gruppe medikamenter er rettet mot vasodilasjon, noe som forbedrer blodstrømmen gjennom dem. Disse stoffene inkluderer reopoliglyukin, aspirin, curantil, verapamil, etc. Det er verdt å merke seg at effekten av disse stoffene vises bare noen få uker etter opptak, i noen tilfeller kan de gi positiv dynamikk først etter den tidlige operasjonen.

Kirurgiske metoder brukes kun når konservativ terapi ikke kan hjelpe, eller det er stor risiko for sår og gangren. I dette tilfellet, og analyse ved hvilken detektert dårlig del av beholderen, og drift av plakk fjernet og plassert shunt (shunt med forskjellige teknikker avhengig av tilstanden av det vaskulære system i underekstremitetene).

Behandling av aterosklerose med rusmidler

Aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter

Obliterating aterosklerose i nedre lemmer er en degenerativ prosess i arterier som føder beina og fører til symptomer på kronisk iskemi og gangren.

Aterosklerose av karoten arterier

Aterosklerose av karene i nakken og hjernen er den vanligste årsaken til iskemisk slag i den moderne verden.

Komplikasjoner av aterosklerose.

Obliterating aterosklerose fører til vasokonstriksjon og sirkulasjonsforstyrrelser, som forårsaker de fleste kardiovaskulære sykdommer.

Behandling av aterosklerose uten kirurgi.

Modern kirurgi kan ikke kurere aterosklerose, men eliminerer bare komplikasjoner. Medisiner, diett og fysisk manipulasjon bidrar ofte til å unngå vaskulær kirurgi.

Medisinsk vandring er en effektiv metode for behandling av pasienter med aterosklerose.

Funksjoner av dietten for aterosklerose.

Kirurgisk behandling av aterosklerose.

Vaskulær operasjon i aterosklerose kan gjenopprette blodsirkulasjonen i det berørte vevet og derved spare dem fra døden.

Eliminering av årsakene til atherosklerose

Hver pasient med aterosklerose må vite og kontrollere hans kolesterol og fettnivå. Nyttig hypolipidemisk aktivitet er en spesiell diett, fet fisk (laks, torsk), som inneholdt deri fettsyre å øke mengden av fordelaktige lipoproteiner med høy densitet. Ved høye nivåer av kolesterol og lav tetthet lipider er tilordnet spesielle forberedelser statiner som reduserer nivået av fettfraksjoner som fremmer arteriosklerose (Zakora er legemidler, lovastatin, pravastatin, etc.) som hemmer biosyntesen av kolesterol i leveren. Behandlingen er utpekt av kardiologen og utføres under kontroll av laboratorieundersøkelser.

Modern kirurgi kan ikke kurere aterosklerose, men eliminerer bare komplikasjoner. Medisiner, diett og fysisk manipulasjon bidrar ofte til å unngå vaskulær kirurgi.

Patogenetisk behandling (effekt på mekanismen for utviklingen av sykdommen og dens komplikasjoner)

1. Behandling av sirkulasjonsfeil. Aterosklerose er farlig, ikke bare for utseendet, men også for utvikling av komplikasjoner. Narkotikabehandling bør forhindre at de vises. Kronisk insuffisiens av arteriell sirkulasjon utvikler seg i nærvær av hindringer for blodstrømmen. Organismen bekjemper mangel på utvikling av bypass (sikkerhetsveier). Diameteren av disse karene er imidlertid mindre enn normalt, og blodet i aterosklerose er meget viskøst. For å forbedre blodstrømmen foreskrives intravenøse væsker.

Disse inkluderer reopoliglyukin, infukol, albumin. Vessel Due F, som kombinerer helbredende egenskaper hos ulike grupper, forbedrer blodstrømmen, reduserer risikoen for trombose og hjelper til med å gjenopprette vaskulært epitel. Dette legemidlet kan tas i kapsler og intramuskulært.

2. Terapeutisk angiogenese (neovaskulene). Dette er en ny tilnærming til behandling av benkemi i nedre lemmer. Indikasjon for bruk er kronisk iskemi av nedre ekstremiteter av aterosklerotisk opprinnelse. Angiogenese er en prosess med vekst og utvikling av nye fartøy. Terapeutisk angiogenese er en terapeutisk strategi basert på medisinsk stimulering av prosessen med naturlig angiogenese. Med andre ord er terapeutisk angiogenese anvendelsen av en evolusjonær programmert prosess for dannelse og vekst av blodkar for behandling av kronisk benkemisk nedre lemmer.

Utseendet og veksten av nye fartøy hos pasienter med kronisk iskemi i nedre ekstremiteter forekommer i området med de største okklusjonene av blodkar. Funksjonen av nye fartøy er basert på shuntsprinsippet. Angiogenese prosessen varer i omtrent tre måneder, hvoretter strukturen er stabilisert og neovaskularisering pasienten føler forbedring (f.eks, kan øke den avstand som gjennomtrenges uten smerte, er det ingen tå kulde, normal tilstand av huden) i den lem vevsperfusjon er forbedret prosess og utnyttelse av oksygen. Terapeutisk angiogenese forbedrer tilstanden i to år. Imidlertid kan aterosklerotisk karsykdom fremgang og utvikling av vaskulær vekst på et nytt nivå, som i sin tur leder til forverring og økt klager. Mer informasjon om denne metoden for behandling kan fås fra legen din.

3. Øk avstanden til smertefri gange. Hovedsymptomen på aterosklerose er periodiske stopp under gangavstand. Disse stoppene er forbundet med ubalanse mellom muskelens dødhet i oksygen og muligheten for å levere dem gjennom endrede plakk til arteriene. Dette forholdet kan endres enten ved å øke leveransen (utviklingen av flere veier, forbedre fluiditeten i blodet eller rekonstruktiv kirurgi på karene), eller redusere behovet for vev i oksygen.

Tidligere ble det antatt at stoffet utvider små arterier som papaverin, ikke-spa, nikotinsyre (nikoshpan, teonikol) forbedrer blodsirkulasjonen, men det viste seg sin motsatt effekt - ekspanderende sunn arterie øker de blodstrømningen i dem, men betraktelig redusere sin forandrede aterosklerose og forverre blodsirkulasjonen i det berørte bassenget.

Veldig populært pentoxifylline (Trental, blomsterpotter) ikke oppfyller forventningene, det forbedrer mikrosirkulasjonen, men påvirker ikke smertefri gangavstand. Til dags dato har prostaglandiner (E1) vasaprostan eller alprostan blitt anerkjent som effektive stoffer for å øke smertefri gangavstand. De administreres intravenøst ​​sakte og øker smertefri avstand 2-3 ganger. Effektivt legemiddel er cilostazol (pletal), men i Russland er det ikke registrert. Infusjon av actovegin eller solkoseryl er absolutt ineffektiv for å øke smertefri gange, og vi bruker ikke.

4. Forebygging av akutt trombose. Tilstedeværelsen av en aterosklerotisk plakk i arterien bidrar til dannelsen av trombi, som plutselig kan blokkere blodstrømmen. Denne situasjonen kan føre til iskemisk gangre og amputasjon, hjerneslag og hjerteinfarkt. Den etablerte diagnosen aterosklerose er en god grunn til livslang administrasjon av antitrombotiske legemidler. Bedre for dette formålet er narkotika som reduserer blodplateaggregasjon egnet.

It medikamenter slik som Plavix (klopidogrel Zilt) tiklid, aspirin (tromboass, aspirin-cardio). Disse stoffene reduserer blodplateaggregasjon og forhindrer dannelsen av trombi i arteriene endret av sykdommen.

5. Behandling av kritisk iskemi. Kritisk iskemi er det terminale stadium av vaskulær sykdom som fører til limambutasjon. Derfor er hele komplekset av aktive terapeutiske og kirurgiske tiltak anvendt for behandling. I tillegg til ovennevnte behandling, brukes prostaglandin E1-preparater (alprostan, vasaprostan) i form av lange 3-5-timers infusjoner. Til nå er disse de mest effektive legemidlene for behandling av kritisk iskemi. I tillegg er preparater-fluorholdige blodsubstitutter (perfluoran) foreskrevet. Dette stoffet øker leveransen av oksygen i vevet flere ganger. Ovntrykkskammeret tjener samme formål. Inhalasjonen av oksygen under trykk fører til en økning i oppløsningen i blodet og til en økning i levering til vevet.

Behandling av arteriosklerose av beinene i beina

Med jevne mellomrom føler vi hverandre en liten smerte i beina, men som regel må vi ikke være oppmerksom på det. Og vi gjør det helt forgjeves, for tale kan ikke snakke om tretthet eller vanlig malaise, men om en alvorlig sykdom. En av dem - aterosklerose i underekstremitetene, den vanligste patologi som utvikler seg i voksen alder - ca 65-70 år.

Hva er skjult under denne sykdommen?

Ved aterosklerose ben betyr en sykdom i hvilken det er en rekke endringer - et brudd på blodets passasje gjennom den perifere kar, forekomst av trofiske vev, etc. Som oftest påvirker aterosklerose de store arteriene av bukhule og brysthulen... Dette fører til patologiske endringer i popliteal-, tibial- og femorale arterier, lumenet som reduserer mer enn 50-55%.

Utviklingen av sykdommen kan ta mer enn ti år, hvor hun vil sitte stille inne.

Stadier av aterosklerose

Spesialister skiller flere stadier av utvikling av patologi av beinene i beina. Den første - prekliniske - er ledsaget av et uttalt brudd på lipidmetabolismen (lipoidose). Smerter i underkroppene er, men de oppstår bare etter å ha gått til lange avstander og tung fysisk anstrengelse.

Normale fartøy og utsatt for sykdom

I den andre fasen begynner å merkes de første tegn på aterosklerose - ben skade etter passering av 250-1000 m av den tredje perioden (kritisk iskemi) er karakterisert ved tydelige symptomer på sykdommen.. Smerte syndrom vises bare 50 meter til fots. Vel, på de siste (fjerde) scenen beina treffer huden trofiske sår, nekrose (hud svertet) og koldbrann og alvorlig ubehag i bena skjer selv i ro, også om natten.

Det er viktig. Hvis aterosklerose i underkroppene ikke har begynt behandling på dette stadiet, kan saken avsluttes med gangren med amputasjon av bena.

De viktigste årsakene

Faktorer som fremkaller utviklingen av denne sykdommen kan være svært forskjellige. Vi klarte å samle sammen hovedårsakene:

 • Røyking er hovedårsaken til aterosklerose. Innholdt i tobakk nikotin fører til spasmer av arteriene og forhindrer blod fra å passere gjennom karene. Dette er den direkte ruten mot tromboflebitt og aterosklerose;
 • Overvekt
 • Hyppig å spise mat rik på animalsk fett, og økende kolesterol;
 • Helseproblemer - diabetes mellitus, redusert produksjon av hormoner av kjønnshormoner og skjoldbruskkjertel, arteriell hypertensjon og andre;
 • Genetisk predisposisjon;
 • Kronisk stress;
 • Høyt blodtrykk.
 • alder;
 • Tilhenger av kjønn - oftere er åreforkalkning av bena syke menn;
 • Redusert motoraktivitet;
 • Stor psykomotoriske belastninger;

Som manifestert

Som vi allerede har sagt, manifesterer atherosklerose av karene i underekstremitetene seg ikke lenge, og så vises en hel serie alvorlige problemer umiddelbart. Er det egentlig ikke et enkelt tegn som gjør det mulig å gjenkjenne en begynnende sykdom i tide? Selvfølgelig er det. Alle er foran deg:

 • Nummen av føttene;
 • Intermittent claudication;
 • Sjelden - emboli eller akutt trombose;
 • Konstant chilliness og en følelse av indre kulde;
 • Cyanose og blek hud;
 • Kramper - spesielt ofte plager på natten;
 • Smertefornemmelser - fra svak til veldig sterk;
 • Fravær av pulsasjon i ankel, i popliteal fossa og på lår;
 • Trofiske fenomen som manifesterer seg i neglens eksfoliering og utseende av sår på tær og hæl, samt håravfall på bena;
 • Smerter i ekstremiteter, verre under gang
 • Cyanose (crimson) av huden.

Hvordan diagnostisere

Tidlig og korrekt diagnose av atherosklerose av karene i nedre ekstremiteter spiller en viktig rolle, fordi med hjelp kan man lære om årsakene til sykdommen og foreskrive den riktige behandlingen. På sykehuset må du holde følgende konsultasjoner og prosedyrer:

 • MR angiografi;
 • MSCT angiografi;
 • Måling av trykk med beregning av ankel-brachialindeks;
 • Perifere arteriografi;
 • Tosidig skanning (UZDG) av perifere arterier;
 • Bestemmelse av pulsering av legemene i lemmer;
 • Konsultasjon av vaskulær kirurg.

Legene merker også tilstedeværelsen eller fraværet av trofiske forstyrrelser på beina, fastslår pasientens patentering ved hjelp av DS og UZDG og lytter til systolisk murmur over de stenoserte arteriene.

Det er ikke overflødig å gjennomføre en annen liten test. Pasienten trenger å løfte bena i utsatt stilling med 45 grader. Knær kan ikke bøyes samtidig. I løpet av prosedyren blir hastigheten på utseende av lakk på fotsålene og generell tretthet i beina notert.

behandling

Behandling av denne alvorlige og farlige sykdommen avhenger av alvorlighetsgraden og kompleksiteten av symptomene. Det kan være både folkemusikk og tradisjonelt. Vi vil diskutere alle detaljer i hver av dem.

Generell terapi

Hvis du vil oppnå positive endringer i kampen mot aterosklerose av beinene i beina, forberede deg til å følge anbefalingene fra spesialister:

 • Følg en diett som er lav i kolesterol. Du kan ikke spise fett, pates, margarine, smør, kjøtt av fete varianter, pølser, meieriprodukter med høy prosentandel av fett, avfall, pommes frites, alkohol, melboller, majones;
 • Juster vekten din;
 • Avvis fra røyking og alkohol;
 • Gå for komfortable og romslige sko;
 • Vær veldig forsiktig når du klipper negler;
 • Ikke glem å håndtere alle mindre skader på skinnene og føttene forsiktig.
 • Unngå hypotermi av føttene;
 • Bruk den målte treningsbelastningen - gå i moderat tempo i minst en halv time om dagen, svøm, gjør på sykkelen;
 • Cure associated sykdommer - hypertensjon, diabetes, etc.

Medisinsk behandling tilnærming

Behandling av aterosklerose i nedre ekstremiteter inkluderer en rekke stoffer og prosedyrer. Bare en kvalifisert lege kan ordinere dem, så du må besøke sykehuset uten feil.

Hva kan bli kurert av denne sykdommen?

 • Antitrombotiske medisiner (for eksempel Aspirin og Reopoliglyukin) - de forhindrer utseende av trombi og fungerer som en bedre forebygging av hjerteinfarkt og slag
 • Legemidler som øker pasientens fysiske aktivitet. Takket Pentoxifylline og Cilostazol er det nesten smertelig å gå, og den totale blodstrømmen i underbenet er mye bedre;
 • Legemidler med antiplatelet effekt - de har en positiv effekt på sirkulasjonssystemet og reduserer nivået av kolesterol i blodet;
 • Antikoagulantia (Warfarin, heparin) - ikke la blodet tåle i blodkarene, forhindre utvikling av blodpropper;
 • Spasmolytics (Drotaverin) - lindrer spasmer og reduserer smertsyndrom;
 • Salver med antibiotika (Oflokain, Delaskin, Levomekol, Dimexid) - brukes i nærvær av trophic ulcers;
 • Preparater som forbedrer ernæringen av vev (Zincteral);
 • Vasodilatorer (Vasonitis, Agapurin, Vasaprostan, Pentoxifyllin, Pentillin, Trenal);
 • vitaminer;
 • Fysioterapeutiske prosedyrer - darsonvalisering, elektroforese med novokain, hyperbarisk oksygenering.

Kirurgiske behandlingsmetoder

Operativ inngrep er det siste tiltaket i behandlingen av aterosklerose i nedre ekstremiteter. Typisk foreskrives operasjonen med uttalt iskemi og forekomsten av svært alvorlige komplikasjoner.

I dette tilfellet vil vi snakke om slike prosedyrer:

 • Shunting er etableringen av en ekstra vei for blodstrømmen rundt området for innsnevring av arterien;
 • Ballongangioplastikk - innføring av en ballong i fartøyets hulrom, som utvider den arterielle lumen;
 • Stenting arterier - en rørformet spacer er plassert i det berørte karet, som opprettholder diameteren av arterien på ønsket nivå;
 • Endarterektomi - fjerning av det berørte området av karet sammen med en aterosklerotisk plaque;
 • Autodermoplastikk - brukes til å behandle trofasår som er dårlig egnet til lokal terapi;
 • Protese er erstatning av en autoventil eller syntetisk beholder av det berørte området av arterien;
 • Amputasjon av det nekrotiske benet med den påfølgende montering av en protese.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

En ukonvensjonell tilnærming til behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter finner sted, men i dette tilfellet trenger du råd fra en erfaren spesialist. Med hensyn til oppskrifter, har du de mest effektive og populære alternativene.

Oppskrift nr. 1 - tinktur

 • Hestekastanje (frukt) - 20 g;
 • Hop vanlig - 45 g;
 • Safflower bolshevolovnik - 35 g;
 • Vann - med en hastighet på 200 g væske per 2 g av blandingen.
 1. Vi forbinder urteblandingen.
 2. Fyll det med bare kokt vann.
 3. Vi insisterer på tre timer.
 4. Vi tar en dag for ½ kopp.

Oppskrift nr. 2 - avkok

 • Kamille (blomster) - 1 teskje;
 • Reseda - 1 teskje;
 • Plantain - 1 teskje;
 • St. John's wort - 1 ts;
 • Vann - 200 ml;
 • Salvie - 1 teskje

Om ønsket kan sammensetningen endres litt:

 • Salvie - 1 teskje;
 • Plantain - 1 teskje;
 • St. John's wort - 1 ts;
 • Chereda - 1 teskje;
 • Kamille (blomster) - 1 teskje;
 • Vann - 200 ml.
 1. Vi forbinder alle komponentene.
 2. Fyll komposisjonen (1 spiseskje) med bratt kokende vann.
 3. Vi insisterer på om en dag i et mørkt skap.
 4. Vi bruker den til morgen og sengetid. Benene før prosedyren skal vaskes grundig.

Oppskrift # 3 - revet

 • Olivenolje - 1 ss. skje;
 • Seabuckthorn oil - 1 ss. skjeen.
 1. Bland begge oljer.
 2. Gni blandingen inn i den berørte huden som en krem.
 3. Vi bruker det i tre uker.

Oppskrift # 4

 • Frø av dill (knust) - 1 ss. skje;
 • Kokende vann - 200 ml.
 1. Fyll bare dill med kokende vann.
 2. Vi gir verktøyet tid til å brygge.
 3. Drikk fire ganger om dagen for 5 ts.

Oppskrift nr. 5

 • Roten av elecampane (tørr) er 20 g;
 • Tinktur av propolis (20%) - 100 ml;
 • Alkohol - 100 ml.
 1. Grind roten av elecampane og hell den i en flaske mørkt glass.
 2. Vi insisterer 20 dager i et mørkt skap.
 3. Legg tinkturen av propolis.
 4. Vi tar 3 ganger om dagen for 25-30 dråper.

Oppskrift nr. 6

 • Rowan bark - 400 g;
 • Vann - 1 liter.
 1. Fyll rowanbarken med 1 liter kokt vann.
 2. Vi lagker i 2 timer på en stille bål.
 3. La det avkjøle og filtrere gjennom gasbind, brettet i flere lag.
 4. Vi drikker før du spiser.

Aterosklerose av beinene i beina er en alvorlig og svært farlig sykdom som krever akutte og kvalifiserte tiltak. Bare i dette tilfellet kan man håpe, om ikke for et absolutt utvinning, så minst en betydelig forbedring i helse.

Les Mer Om Fartøyene