Preparater for behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter: doser og virkemekanismen

Forhøyede kolesterol- og lipidbalanseforstyrrelser i de fleste pasienter fører til utvikling av utryddet aterosklerose i nedre ekstremiteter. Jeg må være reservert for utholdenhet og tålmodighet for å stoppe sykdommen, men dette er for alle.

Før du behandler aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter, er det verdt å forstå egenskapene til legemidlene som legene bruker.

Grupper av medisinske stoffer

Hvilke legemiddelgrupper er vanligvis foreskrevet av leger for medisinsk behandling av atherosklerose av karene i nedre ekstremiteter og hvordan påvirker de sykdommen?

 1. statiner - narkotika som kan balansere innholdet av "skadelige" og "nyttige" fett i blodet til en person. Mer kjent er deres kolesterolsænkende funksjon. Alle grupper av statiner virker på en lignende måte - de blokkerer spesifikke enzymer og forhindrer dannelsen av overskytende kolesterol.

Dette er en "grunnleggende terapi" som eliminerer årsaken til sykdommen. de kan ikke frigjøre arterier fra eksisterende plaketter, men ikke la dem øke og lukke lumen av blodkar.

 • fibrater er foreskrevet hvis statiner er kontraindisert eller ikke fullt ut takler sin funksjon. De virker på reseptorer, eliminerer kolesterol og fett fra plasma.
 • ACE-hemmer brukes til å kontrollere blodtrykket. Av alle antihypertensiva legemidler ble denne gruppen brukt i kliniske studier i behandlingen av utslettende sykdommer i arteriene. De handler ikke direkte på aterosklerose, men de reduserer sannsynligheten for hjerteinfarkt og hjerneslag.

  Disse oppgavene håndteres av aspirin. Støtte for patency av arterielle shunts er gitt av clopidogrel.

 • Antikolesterol medisiner

  Behandling av aterosklerose av arteriene i nedre ekstremiteter med antikolesterol-legemidler er bruk av statiner og fibrater for å forhindre vekst av kolesterolplakk langs beinene i beina og forverring av symptomer.

  Vazilip (simvastatin)

  Produsert i form av tabletter på 10, 20 og 40 mg. Tilordne, avhengig av nivået av kolesterol, fra 10 til 80 mg. Resepsjonen enkelt.

  kontra, som alle andre statiner, med alvorlig leverskade, individuell intoleranse, graviditet og amming.

  Statiner brukes med forsiktighet i alkoholisme, visse genetiske sykdommer, endokrine sykdommer. Det er nødvendig å advare legen om å ta andre medisiner, siden simvastatin ikke er kompatibel med amiodaron, gemfibrosin, cyklosporin, fenofibrat, verapamil, diltiazem og høye doser av nikotinsyre.

  Legemidlet refererer til gjennomsnittlig priskategori. Innenlandske analoger (Atherostat, Ovenkor, Simvastatin) og fremmede (Simvor, Simlo, Sincard) er mer tilgjengelige. Europeisk simvastatin koster mer. De mest kjente er Simgal, Simvastol og Simvakol.

  lovastatin

  Denne hypolipidemiske substansen er i stand til å blokkere produksjonen av kolesterol i de tidlige stadier. Legemidlet er absorbert bedre med mat, så Det kan ikke tas på tom mage.

  tabletter for 20 eller 40 mg tatt to ganger om dagen, til frokost og middag. Om nødvendig økes dosen til maksimalt 80 mg per dag. Kontraindikasjoner er de samme som for simvastatin. Forsiktighet bør gis til pasienter med nyresykdom, som tar antibiotika og antifungale midler.

  Lovastatin er inkludert i mellompris kategorien. I Russland kan du kjøpe en internasjonal analog med et handelsnavn Cardiostatin, Lovastatin av den hviterussiske produsenten og slovensken Holetar.

  Det som er farlig er atherosklerose av hjernens kar og hvordan det manifesterer seg - finn ut ved å klikke her.

  Og om medisiner for åreforkalkning i hjernen, les i et annet materiale - her.

  atorvastatin

  Fra andre statiner er det gunstig preget av eiendommen gjenopprette balansen mellom "nyttige" og "skadelige" lipoproteiner av blod.

  For enkelhets skyld mottas det i tabletter på 10, 20, 30 og 40 mg. Fra 10 mg, økes dosen gradvis til 80 mg per dag.

  Kontraindisert med forverring av leversykdom og allergi mot stoffet. Legemidlet påvirker ikke nyrene.

  Traykor

  Et populært stoff av fibratgruppen. Det aktive stoffet - fenofibrat. Kontraindisert i leverskader.

  tabletter for 145 og 160 mg tatt en gang daglig, uansett matinntak. Etter første kurs på 3 måneder evaluerer du resultatet ved analyse og bestemmer om du vil avbryte eller fortsette å ta.

  Den russiske fabrikken produserer en analog - Fenofibratkanon, og fransk - Lipantil.

  Ramipril fra hypertensjon

  Ramipril viste seg i studier Effekt og sikkerhet for pasienter med utrydding av aterosklerose. Derfor foretrekker leger det til resten av ACE-hemmene.

  Tabletter på 2,5 mg, 5 mg og 10 mg tas til enhver tid. Behandling kontinuerlig. Kontraindisert med intoleranse, økt produksjon av aldosteron og nyresvikt.

  platehemmere

  • Aspirin (eller acetylsalisylsyre) i lave doser "fortynner" blodet. Ved en aterosklerose av fartøy i bunnekreftene blir dosen på 150 mg påført. Ta aspirin etter middag, daglig. Alvorlige sykdommer i mage og lever, alvorlig bronkial astma og allergi er en kontraindikasjon.
  • Plavix (klopidogrel) erstatter aspirin hvis det foreligger absolutt kontraindikasjoner. Det er også inkludert i anbefalingene etter stentimplantasjon. Tilordne 1 tablett, 75 mg, en gang. Legemiddelet er en høy priskategori. Apotek selger merkevarer: Zilt, Lopirel, Agregal, Detromb.

  Det finnes en rekke nye lovende stoffer som er på scenen i kliniske studier, og er ennå ikke brukt til å behandle utrydding av aterosklerose i underlivet medisinsk. Håper festet på iloprost og alprostadil.

  Hva kan ikke gjøres under behandlingen?

  1. Det er mat rik på kolesterol. Ta medisiner erstatter ikke dietten, men bare koster det (dietten ligner den som er foreskrevet for hjernens aterosklerose). Det er viktig å ikke overbelaste maten med fett og ikke drikke grapefruktjuice - noen statiner absorberes ikke i hans nærhet.
  2. røyk. Nikotin innsnevrer karene, og med aterosklerose fører en dårlig vane uten overdrivelse til limambutasjon.
  3. Gjør egen fysisk utdanning. Terapeutisk trening er viktig, men feilaktige øvelser og overdreven belastning forverrer sykdommen.
  4. Ta pentoksifyllin, heparin, høye doser av B-vitaminer. Inntil nylig ble disse stoffene brukt til å avlaste intermittent claudikasjon. Nylige studier viser deres lave effekt og høy risiko for komplikasjoner.

  Lær mer om hvordan du behandler sykdommen, fra denne videoen:

  Aterosklerose i nedre lemmer er en alvorlig progressiv sykdom. Men takket være riktig ernæring, livsstilsendringer og bruk av moderne medisiner, er det mulig å unngå kirurgisk inngrep og stoppe utviklingen av sykdommen.

  Hvordan behandle aterosklerose i underlivet - medisiner, folkemidlene, kosthold og mosjon

  Til behandling av aterosklerose i underekstremitetene var den mest produktive, kreves ikke bare å gi opp dårlige vaner, men velg med omhu medisin for syke fartøy og arterier. Ellers blir pasienten oppmerksom på lameness, og selve sykdommen er full av funksjonshemming, gangrenaris er flott. Behandling av utryddet aterosklerose i nedre ekstremiteter begynner med kosthold, inkluderer konservative og alternative metoder som er realisert hjemme.

  Hva er aterosklerose i nedre ekstremiteter

  Dette er en stor patologi i det vaskulære systemet, hvor den patologiske prosessen hovedsakelig involverer bena. I løpet av sykdommen reduseres permeabiliteten til perifere kar, forekommer vevtrofisme, og blant de potensielle komplikasjonene tildeler legene lameness, funksjonshemning, amputasjon av en eller begge ekstremiteter.

  Patologiske endringer legene diagnostisert i popliteal, tibial og femorale arterier, med vaskulær clearance reduseres med nesten halvparten. Sykdommen er kronisk, og pasientens oppgave er å forlenge ettergivelsesperioden for å unngå alvorlige komplikasjoner. Derfor er spørsmålet om hvordan å behandle aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter viktig å løse i tide.

  årsaker

  Når aterosklerotiske plakk akkumuleres i blodårer og blodårer, er blodet ikke i stand til å bevege seg langs beinene og blodårene i beina med samme hastighet og i det vanlige volumet. Det er en fortykkelse av fartøyets vegger. Som et resultat er varmeutvekslingen av patologisk lokus brutt (beina forblir ofte kald), bevegelsene er kompliserte, det er en uttalt symptomatologi med begrenset mobilitet. Leger utelukker ikke den genetiske predisponering av en karakteristisk sykdom, men det finnes andre patogene faktorer:

  • overdreven kolesterolemi
  • Røyking eller tilstedeværelse av andre dårlige vaner;
  • økt kroppsvekt;
  • underernæring (fettstoffer med overskytende kolesterol);
  • diabetes mellitus;
  • overvekt, fedme;
  • genetisk determinisme;
  • arteriell hypertensjon;
  • kronisk stress, følelsesmessig sjokk;
  • kardiovaskulære sykdommer;
  • aldersrelaterte endringer i kroppen;
  • redusert fysisk aktivitet.

  symptomer

  For å kurere sykdommen, må den diagnostiseres i tide. For å gjøre dette er det viktig å kjenne tegnene på atherosklerose i nedre ekstremiteter for å vende seg til legen i tide for de første endringene i den generelle tilstanden av helse. De viktigste symptomene på en karakteristisk lidelse er følgende, i mangel av en rettidig respons bare intensivert:

  • følelsesløp av føtter;
  • akutt trombose, emboli;
  • ømhet i bevegelse;
  • kramper, spesielt smertefullt om natten;
  • utseendet av trofe sår;
  • oppblåsthet av vener;
  • dannelse av foci av nekrose;
  • blep, cyanose av huden;
  • cyanose av huden;
  • kronisk tretthet;
  • halte, vanskelig å gå.

  Hvordan behandle

  Terapeutisk diett i aterosklerose vaskulær ben er grunnlaget for intensiv behandling, bidrar det til å øke permeabiliteten av fartøyet veggene i arteriene og bidrar til å hindre fettavleiringer og gjentakelse av den underliggende sykdommen. I tillegg til riktig ernæring trenger du en dagbehandling, medisinering, bruk av alternativ medisin, terapeutisk gymnastikk for atherosklerose av beinene i beina. Du kan tiltrekke seg mer avanserte intensivpleiemetoder, blant dem endovaskulære kirurgiske teknikker.

  Nedenfor er de generelle anbefalingene fra spesialister for vellykket behandling av atherosklerose i ekstremiteter:

  • vektkorreksjon, avvisning av dårlige vaner;
  • valg av komfortable sko laget av naturlige materialer;
  • rettidig behandling av mindre skader, sår, trykksår;
  • moderat fysisk aktivitet
  • behandling av den underliggende sykdommen;
  • forebygging av systematisk hypotermi i beina;
  • en diett med lite fett.

  Narkotikabehandling for åreforkalkning av karene i ekstremiteter

  For å utvide fartøyene og øke elastisiteten i vaskulære vegger, foreskriver legene medisiner utad og oralt. Den primære oppgaven er å behandle den underliggende sykdommen, noe som provoserte en sekundær lidelse, for eksempel hypertensjon, artrose, sepsis, blodkarosklerose. Behandling av aterosklerose i nedre ekstremiteter inkluderer følgende farmakologiske grupper av legemidler:

  1. Betablokkere. Gi undertrykkelse av perifer blodtilførsel, presenteres av Anaprilin, Atenol, Nipradilol, Flextrolol.
  2. Fibrater. Kontroller syntesen av fett i kroppen, er representert av slike stoffer som Clofibrate, Bezafibrate, Atoris.
  3. Statiner. Reduser produksjonen av kolesterol i leveren, er egnet ved høyt blodsukker. Dette er lovastatin, simvastatin, pravastatin, atorvastatin.
  4. Narkotika mot blodpropper. Legemidler som fortynner blod. Kontroller viskositeten til blodet. En lys representant for denne farmakologiske gruppen er Aspirin, Aspekard.
  5. Antikoagulantia. Forhindre dannelsen av trombi, kontroller viskositeten av blodet. Disse legemidlene er heparin og warfarin.
  6. Platehemmere. Midler for næring av vev, er kraftige immunostimulerende midler. Dette er Kurantil, Ilomedin.
  7. Spasmolytika. Det er nødvendig å forbedre bevegelsens bevegelse, eliminere akutt smertesyndrom. Dette er Pentoxifylline, Drotaverin eller Cilostazol.
  8. Sequestants av gallsyrer. Å kontrollere kolesterolet i blodet. Dette er slike medisinske produkter som Kvantalan, Questran, Kolestipol, Kolestid.
  9. Preparater for tilførsel av vev. Den mest effektive er medisinsk legemiddel Zincteral, Trental. I tillegg er det mulig å utføre intravenøse infusjoner av Trental, Tivortin, Reopoliglyukin og Vazaprostana.
  10. Vasodilatormedikamenter.
  11. Vitamin terapi.

  tabletter

  Ta piller for behandling av atherosklerose kreves oralt, i henhold til medisinske indikasjoner. Med spesiell forsiktighet blir det vist å bli behandlet i alderdommen, for å kontrollere daglige doser, for å overvåke din egen tilstand nøye og å besøke behandlingslegen systematisk. Med omfattende lesjoner er behandlingsforløpet langt, og ta tabletter er nødvendig for systematisk veksling, ikke glem om stoffet interaksjon.

  Bruk av slike medisiner er indikert for eliminering av økt ødem og rødhet i dermis av bena, eliminere akutt smertesyndrom og begrenset mobilitet. Salver ha smertestillende, anti-inflammatorisk, regenerering og styrkende egenskaper, gir en effektiv adjuvant behandling av aterosklerose med nedre ende patologisk innsnevring av lumen. Velprøvd salve som Klopidogrel, skjær Sophora, Dimexidum, Oflokain eller Levomekol.

  Terapeutisk gymnastikk

  Når vaskulære lesjoner krever gymnastikk, som er en hjelpebehandling. Disse er pusteøvelser, trening av nedre lemmer. Hovedmålet med slike øvelser er å styrke den systemiske blodstrømmen, øke permeabiliteten til de vaskulære veggene. Det er viktig å supplere den terapeutiske gymnastikken med det kurative diettregimet for å redusere antall aterosklerotiske plakk i blodstrukturen.

  Prostetikk av karene i nedre ekstremiteter

  Hvis konservative metoder er i praksis ineffektive, tilbyr legen pasientens radikale behandlinger. Med kirurgisk inngrep skaper kirurgen en ekstra kanal for blodstrømmen ved kunstige midler. Moderne metoder har minst kontraindikasjoner, et begrenset antall bivirkninger. Alternativt kan det være:

  • laser plast;
  • ballong angioplasti;
  • shunting av skip;
  • angioplastikk og stenting;
  • endarterectomy.

  Kosthold for aterosklerose i nedre ekstremiteter

  Den daglige diett av pasienten bør være til stede bare sunn mat, som tare, tang, rips, bokhvete, kirsebær, havregryn, epler, aronia, vegetabilske oljer, bringebær, bønner, egg, fisk, magert kjøtt, bønner. Forbudte ingredienser er alkohol, kaffe, sjokolade, fettstoffer, salt, sukker og krydder.

  Forebygging av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter

  For å unngå en slik sykdom, bør forebyggende tiltak bli normen for hverdagen. Dette er en fullstendig avvisning av dårlige vaner og riktig ernæring, mosjon eller gjennomsnittlig fysisk aktivitet. For forebygging av aterosklerose er det vist:

  • kontroll av sukker, kolesterol i blodet;
  • normalisere vekt, bekjempe fedme;
  • overholdelse av et terapeutisk diett
  • vitaminterapi.

  Video: hvordan å behandle aterosklerose i nedre ekstremiteter

  Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

  Behandling av arteriosklerose av beinene i beina

  Med jevne mellomrom føler vi hverandre en liten smerte i beina, men som regel må vi ikke være oppmerksom på det. Og vi gjør det helt forgjeves, for tale kan ikke snakke om tretthet eller vanlig malaise, men om en alvorlig sykdom. En av dem er aterosklerose av karene i underlivet, den vanligste patologien som utvikler seg i voksen alder - ca 65-70 år.

  Hva er skjult under denne sykdommen?

  Ved aterosklerose ben betyr en sykdom i hvilken det er en rekke endringer - et brudd på blodets passasje gjennom den perifere kar, forekomst av trofiske vev, etc. Som oftest påvirker aterosklerose de store arteriene av bukhule og brysthulen... Dette fører til patologiske endringer i popliteal-, tibial- og femorale arterier, lumenet som reduserer mer enn 50-55%.

  Utviklingen av sykdommen kan ta mer enn ti år, hvor hun vil sitte stille inne.

  Stadier av aterosklerose

  Spesialister skiller flere stadier av utvikling av patologi av beinene i beina. Den første - prekliniske - er ledsaget av et uttalt brudd på lipidmetabolismen (lipoidose). Smerter i underkroppene er, men de oppstår bare etter å ha gått til lange avstander og tung fysisk anstrengelse.

  Normale fartøy og utsatt for sykdom

  I andre etappe begynner de første tegnene på aterosklerose å oppstå - beinene er skadet etter at de har passert 250-1000 m. Den tredje perioden (kritisk iskemi) er karakterisert ved uttalt symptomer på sykdommen. Smerte syndrom vises bare 50 meter til fots. Vel, på de siste (fjerde) scenen beina treffer huden trofiske sår, nekrose (hud svertet) og koldbrann og alvorlig ubehag i bena skjer selv i ro, også om natten.

  Det er viktig. Hvis aterosklerose i underkroppene ikke har begynt behandling på dette stadiet, kan saken avsluttes med gangren med amputasjon av bena.

  De viktigste årsakene

  Faktorer som fremkaller utviklingen av denne sykdommen kan være svært forskjellige. Vi klarte å samle sammen hovedårsakene:

  • Røyking er hovedårsaken til aterosklerose. Innholdt i tobakk nikotin fører til spasmer av arteriene og forhindrer blod fra å passere gjennom karene. Dette er den direkte ruten mot tromboflebitt og aterosklerose;
  • Overvekt
  • Hyppig å spise mat rik på animalsk fett, og økende kolesterol;
  • Helseproblemer - diabetes mellitus, redusert produksjon av hormoner av kjønnshormoner og skjoldbruskkjertel, arteriell hypertensjon og andre;
  • Genetisk predisposisjon;
  • Kronisk stress;
  • Høyt blodtrykk.
  • alder;
  • Tilhenger av kjønn - oftere er åreforkalkning av bena syke menn;
  • Redusert motoraktivitet;
  • Stor psykomotoriske belastninger;

  Som manifestert

  Som vi allerede har sagt, manifesterer atherosklerose av karene i underekstremitetene seg ikke lenge, og så vises en hel serie alvorlige problemer umiddelbart. Er det egentlig ikke et enkelt tegn som gjør det mulig å gjenkjenne en begynnende sykdom i tide? Selvfølgelig er det. Alle er foran deg:

  • Nummen av føttene;
  • Intermittent claudication;
  • Sjelden - emboli eller akutt trombose;
  • Konstant chilliness og en følelse av indre kulde;
  • Cyanose og blek hud;
  • Kramper - spesielt ofte plager på natten;
  • Smertefornemmelser - fra svak til veldig sterk;
  • Fravær av pulsasjon i ankel, i popliteal fossa og på lår;
  • Trofiske fenomen som manifesterer seg i neglens eksfoliering og utseende av sår på tær og hæl, samt håravfall på bena;
  • Smerter i ekstremiteter, verre under gang
  • Cyanose (crimson) av huden.

  Hvordan diagnostisere

  Tidlig og korrekt diagnose av atherosklerose av karene i nedre ekstremiteter spiller en viktig rolle, fordi med hjelp kan man lære om årsakene til sykdommen og foreskrive den riktige behandlingen. På sykehuset må du holde følgende konsultasjoner og prosedyrer:

  • MR angiografi;
  • MSCT angiografi;
  • Måling av trykk med beregning av ankel-brachialindeks;
  • Perifere arteriografi;
  • Tosidig skanning (UZDG) av perifere arterier;
  • Bestemmelse av pulsering av legemene i lemmer;
  • Konsultasjon av vaskulær kirurg.

  Legene merker også tilstedeværelsen eller fraværet av trofiske forstyrrelser på beina, fastslår pasientens patentering ved hjelp av DS og UZDG og lytter til systolisk murmur over de stenoserte arteriene.

  Det er ikke overflødig å gjennomføre en annen liten test. Pasienten trenger å løfte bena i utsatt stilling med 45 grader. Knær kan ikke bøyes samtidig. I løpet av prosedyren blir hastigheten på utseende av lakk på fotsålene og generell tretthet i beina notert.

  behandling

  Behandling av denne alvorlige og farlige sykdommen avhenger av alvorlighetsgraden og kompleksiteten av symptomene. Det kan være både folkemusikk og tradisjonelt. Vi vil diskutere alle detaljer i hver av dem.

  Generell terapi

  Hvis du vil oppnå positive endringer i kampen mot aterosklerose av beinene i beina, forberede deg til å følge anbefalingene fra spesialister:

  • Følg en diett som er lav i kolesterol. Du kan ikke spise fett, pates, margarine, smør, kjøtt av fete varianter, pølser, meieriprodukter med høy prosentandel av fett, avfall, pommes frites, alkohol, melboller, majones;
  • Juster vekten din;
  • Avvis fra røyking og alkohol;
  • Gå for komfortable og romslige sko;
  • Vær veldig forsiktig når du klipper negler;
  • Ikke glem å håndtere alle mindre skader på skinnene og føttene forsiktig.
  • Unngå hypotermi av føttene;
  • Bruk den målte treningsbelastningen - gå i moderat tempo i minst en halv time om dagen, svøm, gjør på sykkelen;
  • Cure associated sykdommer - hypertensjon, diabetes, etc.

  Medisinsk behandling tilnærming

  Behandling av aterosklerose i nedre ekstremiteter inkluderer en rekke stoffer og prosedyrer. Bare en kvalifisert lege kan ordinere dem, så du må besøke sykehuset uten feil.

  Hva kan bli kurert av denne sykdommen?

  • Antitrombotiske medisiner (for eksempel Aspirin og Reopoliglyukin) - de forhindrer utseende av trombi og fungerer som en bedre forebygging av hjerteinfarkt og slag
  • Legemidler som øker pasientens fysiske aktivitet. Takket Pentoxifylline og Cilostazol er det nesten smertelig å gå, og den totale blodstrømmen i underbenet er mye bedre;
  • Legemidler med antiplatelet effekt - de har en positiv effekt på sirkulasjonssystemet og reduserer nivået av kolesterol i blodet;
  • Antikoagulantia (Warfarin, heparin) - ikke la blodet tåle i blodkarene, forhindre utvikling av blodpropper;
  • Spasmolytics (Drotaverin) - lindrer spasmer og reduserer smertsyndrom;
  • Salver med antibiotika (Oflokain, Delaskin, Levomekol, Dimexid) - brukes i nærvær av trophic ulcers;
  • Preparater som forbedrer ernæringen av vev (Zincteral);
  • Vasodilatorer (Vasonitis, Agapurin, Vasaprostan, Pentoxifyllin, Pentillin, Trenal);
  • vitaminer;
  • Fysioterapeutiske prosedyrer - darsonvalisering, elektroforese med novokain, hyperbarisk oksygenering.

  Kirurgiske behandlingsmetoder

  Operativ inngrep er det siste tiltaket i behandlingen av aterosklerose i nedre ekstremiteter. Typisk foreskrives operasjonen med uttalt iskemi og forekomsten av svært alvorlige komplikasjoner.

  I dette tilfellet vil vi snakke om slike prosedyrer:

  • Shunting er etableringen av en ekstra vei for blodstrømmen rundt området for innsnevring av arterien;
  • Ballongangioplastikk - innføring av en ballong i fartøyets hulrom, som utvider den arterielle lumen;
  • Stenting arterier - en rørformet spacer er plassert i det berørte karet, som opprettholder diameteren av arterien på ønsket nivå;
  • Endarterektomi - fjerning av det berørte området av karet sammen med en aterosklerotisk plaque;
  • Autodermoplastikk - brukes til å behandle trofasår som er dårlig egnet til lokal terapi;
  • Protese er erstatning av en autoventil eller syntetisk beholder av det berørte området av arterien;
  • Amputasjon av det nekrotiske benet med den påfølgende montering av en protese.

  Tradisjonelle behandlingsmetoder

  En ukonvensjonell tilnærming til behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter finner sted, men i dette tilfellet trenger du råd fra en erfaren spesialist. Med hensyn til oppskrifter, har du de mest effektive og populære alternativene.

  Oppskrift nr. 1 - tinktur

  • Hestekastanje (frukt) - 20 g;
  • Hop vanlig - 45 g;
  • Safflower bolshevolovnik - 35 g;
  • Vann - med en hastighet på 200 g væske per 2 g av blandingen.
  1. Vi forbinder urteblandingen.
  2. Fyll det med bare kokt vann.
  3. Vi insisterer på tre timer.
  4. Vi tar en dag for ½ kopp.

  Oppskrift nr. 2 - avkok

  • Kamille (blomster) - 1 teskje;
  • Reseda - 1 teskje;
  • Plantain - 1 teskje;
  • St. John's wort - 1 ts;
  • Vann - 200 ml;
  • Salvie - 1 teskje

  Om ønsket kan sammensetningen endres litt:

  • Salvie - 1 teskje;
  • Plantain - 1 teskje;
  • St. John's wort - 1 ts;
  • Chereda - 1 teskje;
  • Kamille (blomster) - 1 teskje;
  • Vann - 200 ml.
  1. Vi forbinder alle komponentene.
  2. Fyll komposisjonen (1 spiseskje) med bratt kokende vann.
  3. Vi insisterer på om en dag i et mørkt skap.
  4. Vi bruker den til morgen og sengetid. Benene før prosedyren skal vaskes grundig.

  Oppskrift # 3 - revet

  • Olivenolje - 1 ss. skje;
  • Seabuckthorn oil - 1 ss. skjeen.
  1. Bland begge oljer.
  2. Gni blandingen inn i den berørte huden som en krem.
  3. Vi bruker det i tre uker.

  Oppskrift # 4

  • Frø av dill (knust) - 1 ss. skje;
  • Kokende vann - 200 ml.
  1. Fyll bare dill med kokende vann.
  2. Vi gir verktøyet tid til å brygge.
  3. Drikk fire ganger om dagen for 5 ts.

  Oppskrift nr. 5

  • Roten av elecampane (tørr) er 20 g;
  • Tinktur av propolis (20%) - 100 ml;
  • Alkohol - 100 ml.
  1. Grind roten av elecampane og hell den i en flaske mørkt glass.
  2. Vi insisterer 20 dager i et mørkt skap.
  3. Legg tinkturen av propolis.
  4. Vi tar 3 ganger om dagen for 25-30 dråper.

  Oppskrift nr. 6

  • Rowan bark - 400 g;
  • Vann - 1 liter.
  1. Fyll rowanbarken med 1 liter kokt vann.
  2. Vi lagker i 2 timer på en stille bål.
  3. La det avkjøle og filtrere gjennom gasbind, brettet i flere lag.
  4. Vi drikker før du spiser.

  Aterosklerose av beinene i beina er en alvorlig og svært farlig sykdom som krever akutte og kvalifiserte tiltak. Bare i dette tilfellet kan man håpe, om ikke for et absolutt utvinning, så minst en betydelig forbedring i helse.

  Aterosklerose i nedre ekstremiteter (obliterans): årsaker, symptomer, behandling og diett

  Aterosklerose av de nedre ekstremiteter på veggene av karene er avsatt kolesterolplakk, noe som medfører en signifikant reduksjon i fartøyets lumen

  Årsaken til brudd på blodtilførselen til nedre ekstremiteter er ofte aterosklerose. I denne sykdommen blir kolesterolplakkene avsatt på vegger av karene, noe som medfører en signifikant reduksjon i fartøyets lumen eller til og med deres fullstendige overlapping. Konsekvensen av en reduksjon i lumen eller fullstendig lukning av blodkar som bærer blod til nedre lemmer er iskemi, en sykdom som består av utilstrekkelig tilførsel av vev og celler med oksygen.

  Mangelen på oksygen i vevet ledsages av smertefulle opplevelser. I alvorlige tilfeller kan mangel på oksygenforsyning til vev føre til dannelse av trofasår og til og med gangrene.

  Imidlertid er disse fenomenene ganske sjeldne. De er kjent hos pasienter med progressjon av aterosklerose, så vel som i tilfelle feil eller utilstrekkelig behandling.

  I øyeblikket diagnostiseres symptomene på atherosklerose i nedre ekstremiteter hos 10-12% av personer som er over 65 år. Denne sykdommen rammer oftest røykere over 50 år. Men yngre mennesker som er i fare for denne sykdommen, kan lider av atherosklerose av kar som ligger på underkroppene.

  Tegn og symptomer på nedre ekstremitet aterosklerose

  Ved en åreforkalkning av fartøy i bunnekstremiteter, kan symptomatologien i lang tid ikke være åpenbar, bare vist ved store fysiske belastninger.

  Et karakteristisk symptom på aterosklerose i fotårene er muskel smerten som oppstår under gangavstand. Dette symptomet på sykdommen kalles ofte en mellomlig lameness, da i tilfelle av store belastninger på beina oppstår smerter i dem, og for å redusere pasienten må stoppe.

  Utviklingen av sykdommen uttrykkes for å redusere avstanden som en person kan passere uten å stoppe. I senere stadier er vedvarende smerte tilstede i føttene eller i tærne selv i ro.

  Intermittent claudikasjon kan være ledsaget av andre symptomer, som inkluderer:

  • en følelse av følelsesløshet i det lemmet som er berørt av sykdommen;
  • lange uhelte sår og sår på føttene og bena;
  • sprekker og flak på beinets hud.

  I tilfelle du oppdager minst ett av symptomene ovenfor, er det nødvendig å konsultere en vaskulær kirurg for å diagnostisere en mulig sykdom i tide og for å unngå en radikal kamp mot det - amputasjon av ekstremiteter.

  Obliterating aterosklerose

  Ordet "obliterans" brukes til å karakterisere vaskulære sykdommer, manifestert i gradvis innsnevring av lumen av arteriene, som forårsaker blodstrømforstyrrelser. Innsnevringen av lumen i tilfelle av utrydding av aterosklerose skyldes en økning i størrelsen på aterosklerotiske plakk.

  Risikofaktorene som kan forårsake både utelukket aterosklerose i underekstremiene og andre vaskulære sykdommer er:

  • røyking,
  • tilstedeværelsen av forhøyet kolesterolnivå i blodet;
  • økt blodtrykk;
  • vektig;
  • arvelighet;
  • høyt blodsukker;
  • mangel på fysisk aktivitet.

  Røyking er den vanligste og mest alvorlige risikofaktoren, noe som øker sannsynligheten for sykdommen og utviklingen av aterosklerose. For å forebygge sykdom med aterosklerose eller under behandling av denne sykdommen, bør du først og fremst tenke på å slutte å røyke.

  Arteriell insuffisiens, uttrykt i strid med blodstrømmen i beina, har 4 trinn:

  • Fase I - Tilstedeværelse av smerte i beina, oppstår bare etter betydelig fysisk anstrengelse;
  • II-stadium - starten av smerte med ganske kort gangavstand (ca. 200 m);
  • III stadium - utseendet av smerte i beina når du går for korte avstander (opptil 50 m) eller i ro
  • IV-scenen - utseendet av trofasår, noen ganger ledsaget av gangre i nedre ekstremiteter.

  Hos pasienter med utryddet aterosklerose i bena kan alle eller flere av følgende symptomer registreres:

  • Trøtthet eller smerte i kalvemuskulaturen når du går. Dette symptomet er det tidligste tegn på aterosklerose i det ytre karsystemet.
  • Følelse av kulde og nummenhet i føttene, intensiverer mens du går og klatrer trappene.
  • Ulike temperatur på ekstremiteter (slått av atherosklerose, beinet er kaldere enn sunt).
  • Tilstedeværelsen av smerte i beinet, selv i fravær av stress.
  • Tilstedeværelse av sår eller ikke-helbredende sår i regionen på underbenet eller foten.
  • Tilstedeværelse av mørkgjørelse av huden på føttene og tærne.

  Behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter

  Behandlingen av utrydde aterosklerose i underbenene er i stor grad bestemt av sykdomsstadiet og størrelsen på det berørte området. Ved første fase kan eliminering av risikofaktorer sikre forebygging av utviklingen av denne sykdommen. Til dette formål må pasienten tilpasse sitt kosthold og livsstil.

  Hvis pasienten er diagnostisert med aterosklerose av beinene i beina, trenger han fremfor alt:

  • Juster kostholdet ditt ved å senke innholdet i produkter som inneholder høyt kolesterol og animalsk fett.
  • Ta kroppen tilbake til normal.
  • Det er obligatorisk å forlate dårlige vaner og først og fremst fra røyking.
  • Ta tiltak for å opprettholde blodtrykket innenfor de grensene som er aktuelle for alderen (for personer eldre enn 50-60 år, bør trykket være omtrent 140/90 mm Hg).
  • Hvis det er diabetes, bør pasienten ta tiltak for å opprettholde normale blodsukkernivåer.
  • Se etter blodkolesterol.

  Behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter kan utføres i flere retninger:

  • behandling av ikke-farmakologisk karakter (uten bruk av narkotika);
  • medisinbehandling (med bruk av medisiner);
  • behandling av sykdommer som forårsaket aterosklerose;
  • kirurgisk behandling.

  Ikke-medisinsk behandling er utformet for å normalisere hele livsstilen og eliminere risikofaktorer fra den. Hvis minst en risikofaktor er eliminert, vil dette være nøkkelen til en betydelig reduksjon i risikoen for ulike komplikasjoner. Eliminering av alle faktorer vil føre til en betydelig forbedring i prognosen av sykdommen.

  Når det utføres medisinbehandling for å forhindre dannelsen av blodpropper, tar pasienten medisiner som senker kolesterolet i blodet. Behandlingen kan utføres med statiner (f.eks Zocor eller andre stoffer som hører til denne gruppe) allicor (protivoskleroticheskim preparat basert på hvitløk), medikamenter som strekker beholderne (cilostazol, verapamil), som reduserer blod viskositet og reduksjon av trombose (Curantylum, VesselDue F, trombo-ass, aspirin, rheopolyglucin, pentoksifyllin). Den positive effekten av denne behandlingen oppnås først etter noen få måneders behandling.

  I det samme tilfellet, når smerten kommer i ro, så vel som tilstedeværelse av venøse sår eller nekrose stopp, er den viktigste behandlingen typisk kirurgisk inngrep består i bypass, proteser, ballong angioplasti, etc.

  Profylaktiske tiltak for arteriosklerose av beinene i beina

  En forutsetning for vaskulær aterosklerose er en diett, som er et viktig punkt i behandlingen av denne sykdommen. Målet med dietten er å redusere antall matvarer som inneholder en betydelig mengde animalsk fett og kolesterol.

  Det anbefales å ta med i dietten:

  • magert kylling kjøtt, kalvekjøtt, kanin;
  • noen sjøfisk;
  • fettfattige varianter av meieri og gjærte melkprodukter;
  • 1-2 egg i uken;
  • friske, så vel som frosne frukter og grønnsaker, vegetabilske supper;
  • ulike nøtter;
  • Makaroni og gryn produkter;
  • brød fra fullkornsmel
  • fettfattige krydder og krydder;
  • usunn kaker;
  • Ikke-alkoholholdige drikker, juice uten sukker, myk kaffe, te.

  Produkter, hvis bruk må være begrenset:

  • storfekjøtt;
  • vegetabilsk olje;
  • oster;
  • eggeplomme;
  • soya saus;
  • majones;
  • søtsaker.

  Ved sykdom er det strengt forbudt å ta inn mat:

  • skinke, bacon, lard, margarine, smør;
  • pate, pølser, pølse, fett kjøtt;
  • buljonger av fett kjøtt;
  • kjøttprodukter;
  • fett cottage cheese, rømme, krem, kondensert og helmelk;
  • fete oster;
  • iskrem;
  • chips, pommes frites, stekte poteter;
  • bakte bakverk;
  • alkohol;
  • fet majones.

  Mat skal tas i småkoke eller kokt form, og lag det bare på vegetabilsk olje. Når du lager kjøttbjøtt, er fett bedre å fjerne, og når du baker i stedet for hele egget, er det bedre å bruke bare protein. For dressing salater, er det bedre å bruke olje, helst oliven, hvor du også kan legge til sitronsaft eller eddik. Salt er bedre å ekskludere i det hele tatt eller i det minste å begrense.

  Omtrentlig diett for pasienter med aterosklerose i nedre ekstremiteter

  Første frokost med aterosklerose:

  Hirse grøt med melk, grønnsakssalat, krydret med solsikkeolje, kaffe.

  Andre frokost for aterosklerose

  Søt hytteost, pære.

  Lunsj med aterosklerose

  Vegetabilsk suppe, et stykke kokt kalvekjøtt med bokhvete, kompott på tørkede frukter.

  Ettermiddagsmat

  Middag med aterosklerose

  Salat med vegetabilsk olje og laget av tang, et stykke hav fisk med skiver av bakte poteter, te med sitron.

  Før du går til sengs

  Aterosklerose av kar som ligger på nedre lemmer, kan få seg til å føle seg i form av ubetydelig kortsiktig lameness. I tilfelle sykdomsprogresjonen og mangel på riktig behandling kan omfattende gangrene utvikle seg, noe som uunngåelig vil føre til amputasjon av det berørte underlivet. Utviklingsgraden av sykdommen bestemmes av antallet og alvorlighetsgraden av risikofaktorene som er forbundet med den (røyking, diabetes, hypertensjon, fedme osv.).

  I tilfelle av rettidig behandling til legen, kvalitet helsetjenester, røykeslutt, slanking, systematisk overvåking og korrigering av blodtrykk, daglig trening, tidsriktig angioplastikk eller nødvendig drift er det mulig å fjerne eller redusere symptomene på sykdommen, bevare underekstremitetene og forbedre livskvaliteten til pasientene.

  Aterosklerose av beinene i beina: forekomst, behandling, prognose

  Aterosklerose av karene i underekstremiteter er en av de alvorligste og farligste sykdommene i benene. Det er preget av det faktum at På grunn av obstruksjon av blodårer ved atherosklerotiske plakk eller trombi, oppstår en delvis eller fullstendig opphør av blodstrømmen i nedre lemmer.

  Når aterosklerose oppstår innsnevring (stenose) eller fullstendig overlapping (okklusjon) vaskulære hulrommet som leverer blod til de nedre lemmer, noe som hindrer blod fra styrt på normalt vev. Når arteriell stenose mer enn 70% forandring betydelig hastighet egenskaper og arten av blodstrøm, er det utilstrekkelig blodtilførsel til celler og vev med oksygen og næringsstoffer, og de slutter å fungere på riktig måte.

  Nedfallet av arteriene fører til smerte i beina. I tilfelle sykdomsprogresjonen, så vel som med utilstrekkelig eller feil behandling, kan trofasår eller til og med nekrose av ekstremiteter (gangrene) oppstå. Heldigvis skjer dette sjelden.

  Obliterating arteriosklerose av arteriene av nedre ekstremiteter er en svært vanlig sykdom i blodkarene i beina. Det største antallet tilfeller oppdages i aldersgruppen over 60 år - 5-7%, i alderen 50-60 år - 2-3%, 40-50 år - 1%. Men atherosklerose kan diagnostiseres og hos yngre mennesker - i 0,3% er de syke mennesker i alderen 30-40 år. Det er bemerkelsesverdig at menn lider av aterosklerose 8 ganger oftere enn kvinner.

  faktum: Den største risikoen for å utvikle utelukket aterosklerose er opplevd av røykere over 50 år.

  Hovedårsakene til atherosklerose

  Den viktigste årsaken til sykdommen er atherosklerose er røyking. Nikotin, inneholdt i tobakk, forårsaker arteriene til spasmodisk, og dermed forhindrer blodet i å bevege seg gjennom karene og øke risikoen for at blodpropper opptrer i dem.

  Ytterligere faktorer som provoserer aterosklerose av arteriene i underdelene og fører til en tidligere forekomst og alvorlig sykdom i sykdommen:

  • økte kolesterolnivåer med hyppig forbruk av matvarer rik på animalsk fett;
  • høyt blodtrykk;
  • fedme;
  • arvelig predisposition;
  • diabetes mellitus;
  • mangel på tilstrekkelig fysisk aktivitet
  • hyppig stress.

  Oppmerksomhet vær så snill! En risikofaktor kan også være frostbit eller langvarig avkjøling av beina, overført til ung alder av frostbit.

  Symptomer på arteriosklerose av beinene i beina

  Det viktigste symptomet som man bør være oppmerksom på er smerte i bena. Ofte oppstår smerte når du går i kalvemuskulaturen og musklene i lårene. Når du beveger deg i muskler i underekstremiteter, oppstår behovet for arterielt blod, som gir oksygen til vevet. De trange arteriene under fysisk anstrengelse kan ikke helt tilfredsstille behovet for vev i arterielt blod, på grunn av hvilken oksygen sult begynner i dem, og det manifesterer seg i form av intense smertefornemmelser. Ved begynnelsen av sykdommen, går smerten fort nok når den fysiske anstrengelsen stopper, men vender igjen når den beveger seg. Det er et såkalt syndrom av intermittent claudication, som er et av de viktigste kliniske tegnene til å utrydde aterosklerose av arteriene i underlempene. Smerte i hoftens muskler kalles smerter av typen høyt intermitterende claudikasjon, og smerter i benens kalver er smerter av typen lav intermittent claudication.

  I eldre er slike smerter lett forvirret med smertefulle opplevelser i leddene som er forbundet med artrose og andre leddsykdommer. Leddgikt karakteriseres ikke av muskulatur, nemlig leddsmessige smerter, som har størst intensitet i begynnelsen av bevegelsen, og deretter svekkes noe når pasienten "går".

  I tillegg til smerter i beinmuskulaturen under gang, kan utilsiktet atherosklerose av arteriene i underekstremiteter forårsake følgende symptomer hos pasienter (en eller flere):

  1. Chilliness og nummenhet i føttene, verre når man klatrer trapper, går eller andre belastninger.
  2. Temperaturforskjeller mellom underlempene (benet som er skadet ved åreforkalkning i benet er vanligvis litt kjøligere enn sunt).
  3. Smerter i beinet i fravær av fysisk aktivitet.
  4. I området av foten eller den nedre tredjedel av skinnen, er det ikke-helbredende sår eller sår.
  5. På tær og føtter dannes mørkede områder.
  6. Et annet symptom på aterosklerose kan være at pulsen forsvinner på underlivets arterier - bak den indre ankelen, i popliteal fossa, på låret.

  Stages av sykdommen

  Ifølge den eksisterende klassifikasjonen av arteriell insuffisiens av beinene i beina, kan symptomene ovenfor deles inn i 4 stadier av sykdomsutviklingen.

  • Fase I - smerter i beina, som bare vises etter en stor fysisk anstrengelse, for eksempel å gå på lange avstander.
  • IIa trinn - smerte når du går i en relativt liten avstand (250-1000 m).
  • IIb trinn - Avstanden til smertefri gangavstand reduseres til 50-250 m.
  • Trinn III (kritisk iskemi) - smerter i bena ved gange i en avstand på mindre enn 50 m På dette trinn kan den nedre lemmer muskelsmerter starte selv om pasienten er i ro, spesielt tydelig om natten.. For å lindre smerten, har pasientene en tendens til å senke beina fra sengen.
  • IV-scenen - på dette stadiet forekommer trofiske sår. Som regel vises områder av hudintensjon (nekrose) på fingre eller hælområder. I fremtiden kan dette føre til gangrene.

  For ikke å bringe utryddende aterosklerose i ekstremt stadium, er det viktig å diagnostisere det i tide og utføre behandling i en medisinsk institusjon.

  Behandling av aterosklerose av arteriene i nedre ekstremiteter

  Denne sykdommen krever et individuelt formulert behandlingsregime for hver enkelt pasient. Behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter avhenger av sykdomsstadiet, dets varighet, nivået av skade på blodkarene. I tillegg tar diagnosen og samlingen av et klinisk bilde også hensyn til forekomsten av samtidige sykdommer hos pasienten.

  Hvis utryddelse av aterosklerose oppdages i utgangspunktet, kan det være tilstrekkelig å forbedre tilstanden for å eliminere risikofaktorene. I dette tilfellet kan du:

  1. Obligatorisk nektelse av røyking og andre dårlige vaner.
  2. Overholdelse av diett med lavere innhold av animalsk fett og senking av kolesterol i blodet.
  3. Med overdreven fetthet eller fedme - vektkorreksjon.
  4. Opprettholde normalt blodtrykk på et nivå på ikke mer enn 140/90 mm Hg. Art.
  5. Regelmessig fysisk aktivitet (turgåing, svømmebasseng, treningssykkel, etc.).
  6. For pasienter med diabetes, blodsukker kontroll.

  Når aterosklerose er strengt forbudt bruk av følgende produkter: smør, margarin, smult, margarin, fete kjøtt, pølser, patéer, kjøttprodukter, meieriprodukter med høyt fett, stekte poteter, iskrem, majones, mel baking.

  Det er viktig å: En stillesittende livsstil gjør fartøyene mindre elastiske og øker sykdomsprogresjonen.

  I andre stadier for behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter benyttes følgende metoder:

  • konservative;
  • Endovaskulær (minimal invasiv);
  • Operativ.

  Konservativ behandling

  Det kan også brukes i begynnelsen av sykdommen, så vel som i tilfeller der pasientens tilstand ikke tillater bruk av andre metoder (i tilfelle komplikasjoner med samtidig patologi). Konservativ behandling involverer bruk av medisiner, fysioterapi og inkluderer pneumoprespirasjon, dosert walking og fysioterapi øvelser.

  Medikament medisiner som helt gjenoppretter normal sirkulasjon i den blokkerte arterien og helbreder aterosklerose, men dessverre eksisterer det dessverre ikke. Medisinsk behandling kan bare gi støtte og påvirke de små karene gjennom hvilke blod går rundt den blokkerte delen av arterien. Narkotikabehandling er rettet mot å utvide disse "løsningene" og kompensere for manglende blodsirkulasjon.

  For å fjerne spasmer fra små arterier, fortynne blod og beskytte veggene i arteriene fra ytterligere skade, brukes spesielle medisiner, hvorav noen må være full av kurs, og andre må tas kontinuerlig.

  I tillegg til medisinering, er pasienter foreskrevet pneumo-respirasjon - massasje av det myke vevet av foten ved hjelp av spesialutstyr. Ved å vekslere lavt og høyt blodtrykk i mansjetten, slitt på lemmen, øker de perifere arteriene, blodstrømmen til huden, muskler og subkutant vev øker, og karene stimuleres.

  Endovaskulær behandling

  De vanligste behandlingsmetodene for åreforkalkning av benkarmer er endovaskulære metoder - stenting av arterier, ballongdynatasjon, angioplastikk. De lar deg gjenopprette normal blodsirkulasjon gjennom fartøyet uten kirurgi.

  Utfør slike prosedyrer i røntgen, på spesialutstyr. På slutten av pasienten påføres en trykkbinding på pasientens ben, og innen 12-18 timer må han følge sengestøtten.

  Kirurgisk behandling

  Hvis de blokkerte områdene av arterien på beina er for lange til å bruke endovaskulære metoder, brukes en av følgende kirurgiske prosedyrer for å gjenopprette blodsirkulasjonen i bena:

  1. protetikk del av arterien av et kunstig kar (alloprotese);
  2. bypass - gjenoppretting av blodstrøm ved omdirigering av blodstrøm gjennom en kunstig beholder (shunt). Som en shunt kan segmentet av pasientens saphenøsvein brukes;
  3. Trombendarterektomiya - fjerning av den berørte arterien aterosklerotisk plakk.

  Foto: kirurgi for å fjerne plakk fra det berørte fartøyet

  Kirurgiske metoder kan kombineres eller suppleres med andre typer operasjoner. Hvis operasjonen utføres på IV-stadium av sykdommen, når de nekrotiske områdene allerede har oppstått, utføres den operative fjerning av disse områdene og lukking av trofasår med en hudflappe.

  Hvis utryddelse av aterosklerose flyttes til ekstremt stadium, når pasienten utviklet gangren i underbenet, og det er allerede umulig å gjenopprette blodstrømmen, utføres en amputasjon av beinet. Noen ganger blir dette den eneste måten å redde pasientens liv på.

  Hvordan unngå sykdommen?

  Forebygging av aterosklerose omfatter for det første:

  • Avslag på røyking.
  • Riktig ernæring, kolesterolfri diett.
  • Fysisk aktivitet.

  Dette er tre hvaler som vil redusere risikoen for arteriosklerose av karene i nedre ekstremiteter. Ikke utvide deg selv med fysiske øvelser, du kan bare gå til fots og gjøre fotgymnastikk hver dag. I tillegg bidrar det som forebyggende verktøy til spesiell akupressur og oppskrifter av tradisjonell medisin.

  Mer informasjon om kompleks forebygging av aterosklerose leses her.

  Les Mer Om Fartøyene