Iskemisk hjertesykdom: symptomer, diagnose, behandling

Iskemisk hjertesykdom er en svikt i blodtilførselen til myokardiet (hjertemuskulatur). Sykdommen er veldig farlig - for eksempel med akutt utvikling av hjertesykdom fører det øyeblikkelig til hjerteinfarkt, som er dødsårsaken til middelaldrende og eldre.

Årsaker til koronar hjertesykdom

Hovedårsaken til utviklingen av denne sykdommen er atherosklerose i kranspulsårene, som er ledsaget av avsetning av kolesterolplakk i karene og innsnevring av deres lumen.

Selvfølgelig oppstår aterosklerose i kranspulsårene ikke av seg selv - det er forårsaket av feil diett og dårlige vaner og en stillesittende livsstil.

Det er bemerkelsesverdig at koronar hjertesykdom kan forekomme akutt - i dette tilfellet handler det om å redde pasientens liv. Men ganske ofte betraktet som en sykdom har en gradvis utvikling - første innsnevring av koronar lumen det er lite, og pasienten vil oppleve bare lys, ikke intensive symptomer under trening, og etter en tid, vil sykdommen bli følt selv i absolutt hvile.

Klassifisering av iskemisk hjertesykdom

Med iskemisk hjertesykdom er det utilstrekkelig tilførsel av oksygen til hjertemuskelen, noe som kan påvirke pasientens helse på ulike måter: alt avhenger av form av IHD.

Stum form av iskemisk hjertesykdom

Det kalles også asymptomatisk, fordi pasienten ikke opplever noen ulempe, kan ikke identifisere eksakte symptomer og generelt anser seg helt sunn. Denne form for iskemi er ganske lumsk - det kan når som helst gå inn i den akutte, og da blir det vanskelig å redde personen.

For å forhindre den verste utviklingen av det kliniske bildet, leger anbefaler minst en gang i 6 måneder for å besøke en kardiolog og kontroll - det vil bidra til å identifisere begynnelsen iskemisk hjertesykdom, og å sørge for rettidig hjelp.

Angina of Stress

Regelmessige anfall, brystsmerter, dyspnø er karakteristika for angina pectoris. Denne form for koronar hjertesykdom kan vare i lang tid, pasienten vil bare klage på ubehagelige følelser og forverring av helse ved fysisk aktivitet.

Ustabil angina

Farlig tilstand, noe som kan tyde på begynnelsen av hjerteinfarkt - minst, legene sette pasienten med symptomer på ustabil angina på sykehuset og gjennomføre ikke bare behandling, men også døgnet rundt overvåking av arbeidet til hjertemuskelen.

Ustabil angina manifesteres av raske angrep, hver etterfølgende vil variere i intensiteten av smerte og tillegg av uvanlige symptomer.

Arrytmisk form for iskemisk hjertesykdom

Den flyter i form av atrieflimmer, preges av forstyrrelser i hjerterytmen, raskt og plutselig kan gå inn i kronisk form av perkolering.

Den arytmiske formen for iskemisk hjertesykdom blir ofte oppfattet av leger som et signal for akutte handlinger - pasienten er plassert i en medisinsk institusjon, han får full undersøkelse og kompetent behandling.

Myokardinfarkt

Denne form for koronar hjertesykdom er den farligste for pasientens normale livstid - myokardinfarkt er prosessen med å visne bort hjertemuskulaturen, som alltid fortsetter i akutt form. Det er en utvikling av hjerteinfarkt på grunn av løsningen av plakk eller trombus fra koronarvegen, noe som fører til tilstopping av lumen.

I dette tilfellet kan bare fagfolk hjelpe.

Plutselig hjertedød

Med en kraftig nedgang i mengden blod levert til hjertemusklen på grunn av fullstendig blokkering av kranspulsåren, stopper hjertet og en persons kliniske dødsfall setter seg inn.

Vennligst merk: alle disse former for iskemisk sykdom kan utvikle seg / utvikle seg selvstendig, men oftest forekommer en kombinasjon. For eksempel er angina og arytmi ofte diagnostisert samtidig, som i fravær av behandling nødvendigvis fører til hjerteinfarkt.

Symptomer på koronar hjertesykdom

Den aktuelle sykdommen kan fortsette ganske hemmelig, så det anbefales å være oppmerksom på små endringer fra hjertet. Forstyrrende symptomer er:

 • periodisk oppstår smerte i brystet, som kan gi (bestråle) i arm, scapula eller nakke;
 • en følelse av tetthet i brystet;
 • følelse av brenning eller tyngde i brystet;
 • en gjentakende følelse av mangel på luft;
 • en følelse av angst uten tilsynelatende grunn;
 • generell svakhet;
 • kvalme og oppkast av uforklarlig etiologi.

Behandling av koronar hjertesykdom

Når de første symptomene på sykdommen vises, etter å ha besøkt kardiologens lege og avklare diagnosen, vil pasienten først og fremst bli tilbudt å radikalt forandre livet - for å tilpasse både livsstil og diett. Selvfølgelig vil legemiddelbehandling bli foreskrevet, og regelmessig overvåking av hjertefunksjonen, og noen folkemedisiner vil være effektive når det gjelder behandling av hjertesykdom. Terapi bør utføres på en komplisert måte.

Ernæring for IHD

Menyen til en pasient med diagnostisert iskemisk hjertesykdom bør baseres på prinsippet om rasjonell ernæring, balansert bruk av matvarer med lite innhold av kolesterol, fett og salt.

Det er nødvendig å utelukke eller redusere forbruket betydelig:

 • kjøtt- og fiskeretter, inkludert kjøttpålegg og supper;
 • søte og konditori produkter;
 • sukker;
 • tallerkener fra semolina og ris;
 • animalske biprodukter (hjerner, nyrer og andre);
 • skarpe og salte snacks;
 • sjokolade;
 • kakao;
 • kaffe.

Det er svært viktig å inkludere følgende produkter i menyen:

 • rød kaviar, men ikke i store mengder - maksimalt 100 g per uke;
 • sjømat;
 • noen grønnsakssalat med vegetabilsk olje;
 • fettfattige varianter av kjøtt - kalkun, kalvekjøtt, kanin;
 • magre varianter av fisk - gjeddeabbor, torsk, abborre;
 • fermenterte melkeprodukter - kefir, rømme, hestekjøtt, gjæret bakmelk med lav prosentandel av fettinnhold;
 • noen harde og myke oster, men bare usaltede og inkonsekvente;
 • noen frukt, bær og retter fra dem;
 • eggeplommer av kyllingegg - ikke mer enn 4 stykker per uke;
 • vaktelegg - ikke mer enn 5 stk per uke;
 • Enhver grøt, unntatt manna og ris.

Vennligst merk: Å spise med diagnostisert iskemisk hjertesykdom er nødvendig å fraksjonere - 5-7 ganger om dagen, men i små porsjoner. Hvis du har ekstra vekt, må du bli kvitt den - det er en tung byrde på nyrer, lever og hjerte.

Endre livsstilen

For å forhindre utvikling av de mest alvorlige former for hjerte-og karsykdommer, må du følge kun tre regler:

 1. Flytt mer. Ingen sier at det er nødvendig å sette olympiske poster, men å nekte en bil, offentlig transport og en heis for fotturer er nødvendig. Du kan ikke umiddelbart laste kroppen din med kilometer med veier som dekkes - la alt være innenfor grunn. For å sikre at fysisk aktivitet ikke forårsaker forverring (og dette skjer med iskemi!), Sørg for å få råd fra legen din om riktig trening.
 2. Legg igjen dine dårlige vaner i fortiden. Røyking og drikking av alkoholholdige drikkevarer er som et slag som nødvendigvis vil føre til en forverring av tilstanden. Selv en helt sunn person får ikke noe godt ved å røyke og drikke alkohol, hva kan vi si om det syke hjertet.
 3. Beskytt dine nerver. Prøv å unngå stressende situasjoner, lær å reagere rolig på problemer, ikke bukke for følelsesmessige utbrudd. Ja, det er vanskelig, men det er denne typen taktikk som kan redde liv. Rådfør deg med legen din om bruk av sedativer eller avkok av medisinske planter med en beroligende effekt.

Medisineringsterapi

Som regel er pasienter med diagnostisert hjertesykdom foreskrevet nitroglyserin og dets derivater - legemidler som bidrar til vasodilasjon. Som et resultat av dette øker blodstrømmen langs kranspulsåren betydelig og forbedrer hjertet, og hjertemuskelen er fullt utstyrt med oksygen.

Effektivt er mottak av acetylsalisylsyre - det forhindrer trombose av blodkar og forbedrer blodsammensetningen. Innenfor rammen av terapi kan medisiner som reduserer kolesterol også bli foreskrevet.

Vær oppmerksom: Det er ingen tvil om selvbehandling! Noen, selv de mest harmløse ved første øyekast, bør medisiner utpeke en spesialist.

Tradisjonell medisin

Ikke glem det for å støtte arbeidet i hjertemusklene, øke clearance i karene og forhindre trombose av sistnevnte kan midler som tilhører kategorien "tradisjonell medisin". Selvfølgelig må du konsultere legen din og få hans godkjennelse i prinsippet for bruk av ulike kjøttkraft og infusjoner fra medisinske planter - dette er en uunnværlig betingelse for å oppnå en terapeutisk effekt.

De mest populære reseptene for legemidler som må tas med iskemisk hjertesykdom:

hagtorn

Ta 1 ss tørket hagtornefrukt, hell 250-300 ml bratt kokende vann og insister i 2-3 timer. Det er bedre å lage mat i en termo. Den ferdige infusjonen filtreres gjennom 2-3 lag av gasbind.

Hvordan søke: 2 ss infusjon tre ganger daglig i 20 minutter før du spiser. Opptakstid - 30 dager, da må du ta en pause i 2-3 uker.

Hawthorn hjelper perfekt med angina pectoris og i kombinasjon med herbaceous motherwort - de tar 6 ss, hell 7 kopper kokende vann og insisterer 10-12 timer. For å ta en slik avkok trenger du 1 glass 3 ganger om dagen før måltider.

Urtepreparater

Bland bladene av misteltein (1 ss) og blomster av bokhvete (2 spiseskjeer), fylle alle 300 ml kokende vann og la til å sette i 10-12 timer (fortrinnsvis over natten). Spis 2 ss av denne infusjonen tre ganger daglig før måltider.

Bland gresset av gulsotet, ligulatblomstene av solsikkebrønnen, fennikelfrøene (2 ss) og bladene til mor og bestemor (1 spiseskje). 1 spiseskje av blandingen helles i et glass bratt kokende vann og insisterte i 60 minutter. Ta infusjon av ½ kopp 3-5 ganger daglig før måltider.

Grind maisrot (40 gram), legg til det gresset elske medisin i samme mengde, hell vann slik at massen ble nedsenket i det helt, kok i 8-10 minutter. Deretter insisteres buljongen i 40-60 minutter og tar 1/3 kopp tre ganger om dagen etter måltider.

Bland kjerringrokk, hagtorn blomster og gress slirekne (hver 20 g) og helle et glass med kokende vann, sette i 20-30 minutter, avløp. Den mottatte mengden skal være full i løpet av dagen i små sip.

Vennligst merk: Alle oppførte urtepreparater kan tas ikke mer enn 30 dager på rad. Deretter må du ta en pause, gjennomgå en forebyggende undersøkelse og rådføre deg med legen din om at det er hensiktsmessig å få opptak.

Med det blir inhalasjoner laget, noe som vil være nyttig både for iskemisk hjertesykdom og for andre sykdommer i hovedorganet i kroppen.

Rist 5 gr pepperrot på en fin rist, hell et glass bratt kokende vann og insister i 1 time. Deretter gjøres innånding enten over et bredt og grunt basseng (bolle), eller over tutens tut.

Diagnose av hjertesykdom er den viktigste i hele prosessen med å behandle denne skadelige sykdommen. Det er umulig ved de første smertene i brystet å ta en avgjørelse om hva som utvikler sykdommen i spørsmålet. Det mest fornuftige er å umiddelbart ringe til spesialister for å gjennomføre en fullverdig undersøkelse og en nøyaktig diagnose.

Tsygankova Yana Aleksandrovna, medisinsk gransker, terapeut av den høyeste kvalifikasjonskategorien

6,190 visninger totalt, 3 visninger i dag

Behandling av iskemisk sykdom

Iskemisk hjertesykdom (IHD) er en sykdom som utvikler seg med utilstrekkelig inntak av oksygen til hjertemuskelen gjennom koronararteriene. Den vanligste årsaken til dette er atherosklerose av kranspulsårene med dannelse av plakk og innsnevring av deres lumen. Det kan være akutt og kronisk (lang). Manifestasjoner av IHD kan være: angina pectoris, hjerteinfarkt, hjertearytmi og plutselig hjertedød.

Hva slags sykdom?

Iskemien i hjertet har lenge vært vurdert bare en mannlig sykdom, som hos kvinner iskemisk hjertesykdom, ble ibbs ikke diagnostisert.

For tiden påvirker denne sykdommen både kvinner og menn i alderen 40-65 år, og det er en tendens til rask "foryngelse" av sykdommen. Dette skyldes den utbredte forekomsten av risikofaktorer for utviklingen av patologi, som inkluderer hypertensjon, røyking, alkoholmisbruk, fedme, diabetes, arvelig predisposisjon, stillesittende livsstil, vedvarende stress og tretthet.

Koronar hjertesykdom har et karakteristisk bølgete kurs: Den akutte sykdomsformen er erstattet av en kronisk. På begynnelsen av utviklingen er patologien manifestert av plutselige angina pectorisangrep, som i regel oppstår etter intensiv fysisk anstrengelse eller psykologisk overarbeid. I dette tilfellet har pasientene sterkest trykksmerter i hjertet, dyspné og frykt for død, pusteproblemer. Men over tid blir anfall hyppigere og forekommer uten tilsynelatende grunn - sykdommen blir en kronisk form.

Faren for hjerteiskemi er utviklingen av alvorlige komplikasjoner i fravær av behandling i tid, blant annet hjerteinfarkt, kronisk hjertesvikt og brudd på rytmen av hjertekontraksjoner. Disse konsekvensene forverrer ikke bare pasientens livskvalitet, men fører også til alvorlig funksjonshemning eller død. Hvert år dør 2,5 millioner mennesker fra denne sykdommen.
Kilde: doctor-alex.com

bevis

De første tegn på koronar hjertesykdom blir som regel smertefulle opplevelser - det vil si symptomene er rent subjektive. Jo tidligere pasienten fokuserer på dem, desto bedre. Grunnen til å søke på en kardiolog bør være ubehagelig følelse i hjertet, spesielt hvis det er ukjent for pasienten og ikke har blitt testet før. Det samme gjelder imidlertid for "kjente" følelser som har endret sin karakter eller tilstandsbetingelser.

Mistanke om koronar hjertesykdom bør forekomme hos pasienten, og hvis smerten i brystet forekommer med fysisk eller emosjonell stress og er i ro, har det et angrep. I tillegg krever enhver retrosternal monoton smerte også omgående behandling til kardiologen, uavhengig av smertenes styrke, heller ikke fra pasientens unge alder eller fra sin gode helsetilstand til andre tider.

Som allerede nevnt, fortsetter IHD bølgende: Perioder med ro uten manifestasjon av alvorlige symptomer erstattes av episoder av forverring av sykdommen. Utviklingen av koronar hjertesykdom varer i flere tiår, under sykdomsprogresjonen er dens former og følgelig de kliniske manifestasjonene og symptomene kan endres. Det viser seg at symptomene og tegn på koronar hjertesykdom er symptomer og tegn på en av dens former, som hver har sine egne egenskaper og strøm.

Derfor vil vi vurdere de vanligste symptomene på hjerte-og karsykdommer i samme rekkefølge som hovedformene ble vurdert i avsnittet "Klassifisering av koronar hjertesykdom". Det skal imidlertid bemerkes at om lag en tredjedel av pasientene med IHD ikke får noen symptomer på sykdommen i det hele tatt, og ikke engang vet om eksistensen. Dette gjelder spesielt for pasienter med smertefri myokardisk iskemi. Andre kan være forvirrende symptomer på koronar hjertesykdom er brystsmerte, smerte i armen, smerter i den nedre kjeve, ryggsmerte, kortpustethet, kvalme, sterk svetting, hjertebank eller hjertearytmier.

årsaker

Til tross for at hjertet i kroppen pumper blod, trenger det selv blodtilførsel. Hjertemuskelen (myokard) mottar blod gjennom to arterier som beveger seg bort fra aorta-roten og kalles koronar (fordi de runder hjertet som en krone). Videre er disse arteriene delt inn i flere mindre grener, som hver setter sin del av hjertet.

Det er ikke flere arterier som bringer blod til hjertet. Derfor, ved å redusere lumen eller blokkering av en av dem, mangler stedet av hjertemusklen oksygen og næringsstoffer, utvikler sykdommen.

Årsakene til hjertesykdom i hjertesykdom er for tiden ansett å være aterosklerose av kranspulsårene med avsetning av kolesterolplakk i dem og innsnevring av arterien lumen (koronar sykdom). Som et resultat kan blod ikke komme til hjertet i tilstrekkelig volum.

For det første manifesterer mangel på oksygen seg bare under høy belastning, for eksempel når du kjører eller går raskt med en last. Smerten som opptrer etter brystbenet kalles stress angina. Som lumen i kranspulsårene smalner og metabolisme av hjertemuskelen forverres, begynner smerten å oppstå ved en stadig lav belastning, og til slutt, og i ro.

Samtidig med angina pectoris kan kronisk hjertesvikt utvikles, manifestert av hevelse og kortpustethet.

Ved plutselig ruptur av plakk kan det oppstå fullstendig overlapping av arterien lumen, hjerteinfarkt, hjertestans og død. Graden av skade på hjertemuskelen i dette tilfellet avhenger av hvilken arterie eller forgrening okkludert - jo større arterien, jo verre konsekvenser.

For å utvikle et myokardinfarkt, bør lumen av arterien reduseres med ikke mindre enn 75%. Den langsommere og mer gradvis dette skjer, hjertet er lettere å justere. En skarp blokkering er farlig og fører ofte til døden.
Kilde: medportal.ru

symptomer

Symptomer på hjerte-og karsykdommer inkluderer:

 • arytmi,
 • fysisk svakhet,
 • en følelse av kompresjon i hjertet, som er det viktigste og hyppige symptomet på koronar hjertesykdom,
 • kvalme,
 • kortpustethet selv med en liten belastning,
 • økt kald svette er også et av CHD symptomene.

Symptomer på IHD i angina er preget av paroksysmisk intens smerte, som varer i en kort periode. Den pressende følelsen i brystområdet forårsaket sannsynligvis utseendet til det populære navnet angina pectoris - "angina pectoris". Sykdommer i hjerte-og karsykdommer, angina er ledsaget av smertefulle opplevelser, smerter gir vanligvis opp til vanndelen i kroppen, ofte igjen. En hånd, et ben, under ribben, under skulderbladet, den ene siden av nakken eller under kjeften kan gnage. Noen ganger kan slike symptomer på IHD og angina lignes på halsbrann og ubehag ved fordøyelsen, og en person på lang tid antar ikke engang tegn på iskemisk sykdom.

CHD er iboende og mentale manifestasjoner:

 • urimelig angst,
 • en følelse av panikk frykt for døden,
 • trist humør, uforklarlig apati til det som skjer,
 • en skarp mangel på luft.

Et annet iskemisk symptom er brystsmerter, som ikke går bort etter å ha tatt nitroglyserin. Ofte sykdommen koronar hjertesykdom, er angina symptomer uttrykt i vanlige smerter som oppstår spontant, som det var, ut av ingenting, for eksempel i løpet av formiddagen kjølig dusj, den plutselige tilbaketrekning fra varmen i den kalde luften, kulden, vinden, når røyking. Eller når en person spontant gjør noen bevegelser eller handlinger som krever en kraftig blodutvikling.

De fleste betaler vanligvis ikke mye oppmerksomhet til slike CHD-symptomer, og kan leve lenge uten å innse faren. Men manifestasjonene av koronar hjertesykdom kan ikke ignoreres, konsekvensene kan være tragiske, siden konstant "anemi" truer med hjertemuskulaturens død, myokardets nekrose, plutselig død.

Iskemisk sykdom er den vanligste årsaken til morbiditet og høy dødelighetstrøm i utviklede land, til tross for det høye nivået av medisinske prestasjoner. Ved alvorlige komplikasjoner, når det gjelder tilstrekkelig sterk innsnevring av fartøyene, krever IHD-behandling bruk av operative metoder: en artrokoronær bypass (erstatning av et skadet kar med et kunstig implantat); angioplastikk (metode for å forstørre fartøyets lumen, ved inflasjon); Bruken av endovaskulær kirurgi (operasjonen passerer inne i fartøyet uten å kutte). En slik metode for kirurgisk inngrep gjør det mulig å gjennomføre det til pasienter som er kontraindisert i generell anestesi, siden lokalbedøvelse er brukt.

Kompleks CHD-behandling inkluderer følgende tiltak.

 • Relief fra smerte før behandling. Å gi hvile. Hvis det er et alvorlig tilfelle av behandling av koronar sykdom, er det i dette tilfellet mulig, og noen ganger er det nødvendig å bruke epidural anestesi.
 • Flytighet og økning i fluiditeten i blodet. Det er viktig å utføre forskning på viskositeten til blod, trombose, kontrollere nivået av kolesterol, fett og andre biokjemiske indikatorer.
 • Mottak av antikoagulantia. IHD-behandling forutsetter disse stoffene uten å feile, de er i stand til å minimere sannsynligheten for trombose.
 • Forebygging av aterosklerose, som er hovedfaktoren i forstyrrelsen av koronar blodstrøm i iskemisk sykdom.
 • Påvisning og behandling av samtidige avvik i kardiovaskulær og sentralnervesystemet.
 • Mottak av prostaglandiner for oppdagelse av en alternativ by-pass blodforsyning ved behandling av IHD.
 • Bruk av legemidler som påvirker oksygenleveransen og behovet for det med hjertemuskelen. For å gjøre dette, bruk kalsiumantagonister, nitrater og betablokkere. Å øke nivået av oksygen i blodet også ty til prosedyrene for hyperbarisk oksygenering.
 • Ultralydsskanning av arteriell sengen, måling av oksygen i vev og andre studier som karsykiren vil foreskrive når man planlegger en operasjon.

Med en betydelig del av årsakene til koronar hjertesykdom kaster mikrosementer av kalium og magnesium. De bidrar til å redusere blodviskositeten, opprettholde elastisiteten til blodkarets vegger, redusere veksten av aterosklerotiske plakk, forbedre metabolismen i hjertemuskelen og strømme inn i myokardiet av energi.
Kilde: panangin.ru

diagnostikk

Målet med undersøkelsen for mistenkt iskemisk sykdom:

 1. identifisere ekstra risikofaktorer: høyt blodtrykk, blodkolesterol, tegn på diabetes, nyreskade
 2. vurdere tilstanden til hjertemuskelen,
 3. vurdere tilstanden til kranspulsårene,
 4. plukke opp taktikk for behandling,
 5. forutsi behovet for hjertekirurgi.

Konsultasjon av spesialist leger:

Hver pasient med kronisk hjertesykdom eller mistenkt for det bør konsulteres av en kardiolog og, om nødvendig, i fremtiden for å bli observert med ham. Hvis det oppdages en indikasjon for operasjonen, bør en hjertekirurg konsulteres. Hvis pasienten har diabetes mellitus eller bare økt blodsukkeret, er det nødvendig med endokrinologkonsultasjon og passende behandling.

 • En generell blodprøve - lar deg få et generelt bilde av blodtilstanden.
 • Analysen av blod for sukker - påvisning av diabetes.
 • Lipidprofil - flere indikatorer er bestemt: totalt kolesterol, lavt tetthet lipid kolesterol (dårlig), høy tetthet lipider (god), atherogenicitetsindeks, triglyserider (fett).
 • Kreatinin, urea - reflekterer kvaliteten på nyrene. Deres vurdering er nødvendig, siden nyrene er en av koblingene i utviklingen av hypertensjon og hele kardiovaskulær kontinuum.
 • Proteinuri er tilstedeværelse av protein i urinen. Viser om det er en nyreskade.
 • Mikroalbuminuri (MAU) - Tilstedeværelsen i urinproteinalbuminet i lave konsentrasjoner. Det er ikke bestemt i alle laboratorier. Anbefales for analyse av nyere vitenskapelige studier som en ekstra risikofaktor for koronar sykdom.
 • Måling av blodtrykk (BP) er en nødvendig prosedyre for alle pasienter. Ved tvilsomme resultater kan 24-timers blodtrykksovervåking (BPMD) eller stresstest (stresstest) foreskrives.
 • Radiografi på brystet - lar deg vurdere hjertets størrelse og form, samt tilstedeværelsen av stagnasjon i lungene.
 • EKG i ro - reflekterer myokardiums elektriske aktivitet (hjertemuskulatur). Det er mest egnet for påvisning av arytmier, myokardinfarkt, samt indirekte tegn på hjertehypertrofi.
 • Holter overvåking av EKG - kontinuerlig lesning av EKG i løpet av dagen med en spesiell enhet festet til pasientens belte. Sensorene limes til brystet, og pasienten lever med det vanlige livet, men registrerer tidspunktet for smertestart. Tillater registrering av avvik i hjertearbeidet, som ikke kan "fanges" på et normalt hvilende EKG.
 • EKG med en last (VEM sample - "sykkel" eller tredmil - tredemølle) - registrering av EKG og blodtrykket mens pasienten er syklet på ergometersykkel eller vandre på en tredemølle. Det gjør det mulig å vurdere den generelle ytelsen til kardiovaskulærsystemet, og viktigst av alt - å skille angina fra andre lignende sykdommer med smerte i hjertet.
 • Ekkokardiografi (ultralyd i hjertet) - en visuell vurdering av hjertet ved hjelp av ultralyd. Det gjør det mulig å identifisere soner av hjerteinfarkt, komprimering, utvidelse av hjertet og kvaliteten på ventiler.
 • Koronarangiografi er gullstandarden for diagnose av hjertesykdom. Ved hjelp av en lang sonde fra hoften, injiseres et kontrastmiddel i hjertets kar, fulgt av en røntgenstråle. Lar deg tydelig visualisere plasseringen av plakk og graden av innsnevring av arterien lumen, og derfor nøyaktig avgjøre om kirurgi er nødvendig.

Behandling av koronar hjertesykdom

For å få en nøyaktig diagnose, er pasienten tildelt en grundig studie av kardiovaskulærsystemet:

 • ECG;
 • ekkokardiografi;
 • koronagraf;
 • bestemmelse av konsentrasjonen av totalt kolesterol og HDL kolesterol.

Hvordan behandle og kurere hjertesykdom? Grunnlaget for behandlingen av koronar hjertesykdom er først og fremst eliminering av alle negative faktorer som påvirker utviklingen av sykdommen: det er nødvendig å gi opp dårlige vaner og føre en aktiv fysisk livsstil, normalisere blodtrykk, kolesterol og normalisere kroppsvekt, for å venne seg til et riktig balansert kosthold.

I alvorlige tilfeller kan rekonstruktiv kirurgisk operasjon på de berørte hjertekarbonene i hjertet utføres for å gjenopprette blodtilførselen til myokardiet:

 • ballong angioplastikk og stenting - en forholdsvis enkel operasjon, utføres under gjennomlysning, ved hvilken innføres i arterien ballongkateter, som er rettet mot det sted ballongen er blåst opp, og den begrensning at "Slam" aterosklerotisk plakk inn i karveggen. Hvis den ønskede effekten ikke er oppnådd, plasseres en stent (en spesiell vår, som ikke tillater at arteriene smalges) på stedet for sammenbrudd;
 • koronar arterie bypass graft - En komplisert operasjon, som innebærer systemet med kunstig sirkulasjon. Stedet for den okkluderte arterien er shunted (en bypass er ferdig) av en vene tatt fra hoften, eller en radial arterie tatt fra underarmen. Det nye fartøyet kobles med den ene enden til thoracale aorta, og den motsatte enden til hjertets kranspulsår, slår av det berørte området av kranspulsåren fra sirkulasjonen.

Kirurgisk behandling av iskemisk hjertesykdom

Kirurgisk behandling av IHD blir stadig vanlig, spesielt i alvorlig angina. Den mest effektive er operasjonene som gjenoppretter normal blodstrøm i en stenotisk eller tilstoppet koronararterie. Disse inkluderer coronar arterie bypass grafting og driften av å skape en brystkardon anastomose. Et alternativ til koronar arterie bypass-podning kan være angioplastikk - innføringen i kranspulsåren av et kateter med en ballong oppblåst; På grunn av ballongens doserte utvidelse er det mulig å redusere graden av innsnevring av fartøyet.

Kirurgisk behandling brukes, og i noen tilfeller er hjertes hjertesyke utviklet i utfallet av hjerteinfarkt. Formålet med operasjonen er å forhindre utviklingen av hjertesvikt på grunn av tilstedeværelsen av en aneurisme. En aneurisme blir resected; ofte under operasjonen blir trombotiske masser i aneurysmhulen fjernet. Kirurgisk behandling av IHD utføres under betingelser for kunstig sirkulasjon i spesialiserte sentre for hjertkirurgi.
Kilde: zabolevaniya.ru

Folkemidlene

Nedenfor er oppskrifter for behandling av hjerteisoki folkemidlene:

 • Fennikel. 10 g fennikelfrukt helles i et glass kokende vann, oppvarmes i et vannbad, avkjøles, filtreres, klemmes og bringes til et volum på opptil 200 ml. Ta 1 spiseskje 3-4 ganger om dagen for koronarinsuffisiens.
 • Pepperrot med honning. Med hjertesykdom om morgenen, 1 time før et måltid, bland 1 teskjepe riven pepperrot med 1 teskje honning, bedre enn lime. Vask bare med vann. Bland bare før bruk. Ta blandingen i 1-1,5 måneder, helst i vår og høst.
 • Egg og rømme. For et godt hjertearbeid bør du lage en blanding bestående av 2 egghviter, slått med 2 ts rømme og 1 teskje honning. Spis på tom mage.
 • Svinesvin. Angina 10 g urt Cudweed kokt vann, oppvarmet på et dampbad i 15 minutter, avkjølt 45 minutter, filtrert, drenert og volumet ble justert til 200 ml. Drikk 1 / 3-1 / 2 kopp etter å ha spist.
 • Elixir for hjertet. Vi tilbyr en oppskrift på eliksir, som hjelper med hjertesykdommer som angina og iskemi, samt aterosklerose og hypertensjon. For å få en eliksir, må du forberede 2 formler:
 1. honning naturlig (bedre mai) - 500 g, vodka 40% - 500 g; Bland begge deler, varme med moderat varme (omrør hele tiden) til melkefilmen dannes på overflaten, fjern deretter fra varme og la stå;
 2. motherwort, wheatweed, valerian (knust rot), sporish, kamille. Ta en klype av hver urt, bryg 1 liter kokende vann og sett for å bosette seg i en halv time. Deretter spenne gjennom flere lag av gasbind.
 • Bland den første med den andre. Deretter legger legemidlet på et mørkt sted i 3 dager. Ta den første uken i en teskje 2 ganger om dagen (morgen og kveld). Fra og med den andre uken, ta en spiseskje 2 ganger om dagen til alt er brukt. Etter 7-10 dagers pause, forbered igjen medisinen og fortsett behandlingen, hvis løpet er 1 år.
 • Dill. Grind urtens dill eller dets frø, bryg 1 spiseskje i 1,5 kopper kokende vann, la det brygge. Drikk tilberedt infusjon i løpet av dagen med angina pectoris.
 • Hawthorn (infusjon). En spiseskje tørket hagtorn frukt brygg 200 ml kokende vann, insister 2 timer på et varmt sted (du kan brygge i en termos), drenering. Ta 1-2 spiseskjeer 3-4 ganger daglig før måltider.
 • Hawthorn (te). Brew hagtorn frukt som te. Antallet frukt betyr ikke noe, fargene på infusjonen skal lignes på te med middels styrke. Drikk med sukker. Søk om hjertesykdom.
 • Hawthorn med motherwort. Behandling av stenokardi ved buljongen av hagtorn Russiske helbreder ble ansett som de beste middelene. 6 ss topp med hagtornefrukt og 6 ss Leonurus hell 7 kopper kokende vann. Ikke kok. En pott med hagtorn og morwort innpakket hjertelig og satte på seg en dag. Stamme og vri de hovne bærene gjennom gasbind. Oppbevar tilberedt kjøttpålegg på et kjølig sted. Ta et glass 3 ganger om dagen. Ikke søt. For å forbedre smaken kan du blande med buljongen av villrosen brygget på samme måte.
 • Hvitløk med honning og sitron. Når angina med dyspnø anbefales å ta hvitløk med honning og sitron. Ta 1 liter honning, 10 sitroner, 5 hode hvitløk. Fra citroner presser saften, skrell hvitløk, skyll og rist (du kan passere gjennom kjøttkvern). Alt blandes og forlates lukket på et kjølig sted i en uke. Ta 4 ts 1 time per dag, og ta det sakte, med stopp mellom måltider i hver skje i 1 minutt.
 • Goatee Goose. 2-4 skjeer av urteblomkål gås helle et glass kokende vann og insistere før avkjøling. Ta 1/3 kopp 3 ganger daglig før måltider med angina pectoris, migrene.
 • Løvehale. 15 gram urter motherwort cardiac helle et glass kokende vann og insisterer til avkjølt. Ta en spiseskje 3-4 ganger daglig før måltider med stenokardi, myokarditt, cardioneurose.
 • Elske det medisinske. 40 g tørrpulverte rotter elske medisinske, hell 1 liter vann, koke i 7-8 minutter ved lav varme, insister på et varmt sted i minst 20 minutter. Kjøttkjøttet bør bare tas tilberedt i 4 delte doser per dag.
 • Malurt er bittert. En kaffeske med urt malurt gress skal helles i et glass kokende vann, insistere 2 timer, belastning. Drikk 1 kaffekopp 2 ganger om dagen, om morgenen og om kvelden, før du spiser i en måned. Den andre og tredje måneden drikker en kaffekopp bare om morgenen.
 • Astragalus fluffy. 1-2 spiseskjeer gress Astragalus fluffyflower helle et glass kokende vann, insisterer 1 time, belastning. Drikk 1-2 ss 3-5 ganger om dagen for kronisk kardiovaskulær svikt, ledsaget av takykardi, angina.
 • Rosehip (frukt). 2 ss. l. hofter, 350 ml vodka. Frukt roser hofter fint, hell i en glassflaske med en kapasitet på 0,5 liter, hell vodka. Insistere på det mørke stedet i 2 uker, rystes daglig. Ta 20 dråper på et stykke sukker 3 ganger om dagen, uansett matinntak.
 • Pepperrot. 5 g fersk pepperrotrøtter. Ristede røtter av pepperrot häll i en termos 1 kopp kokende vann, insistere på 2 timer. Kan ikke filtrere. Infusjon til bruk for innånding.
 • Nettles (farge). 1 ts. blomster av nettle. Hell nettverket i et glass kokende vann. Ta 0,5 kopp 2 ganger om dagen: om morgenen på tom mage og om kvelden før du går til sengs.
 • Jordbær (blad). 20 g jordbærblader. Hell råmaterialet 1 kopp kokende vann, koke i 10 minutter, og insister deretter på 2 timer, press, klem bladene, ta med til det opprinnelige volumet kokt vann. Ta 1 ss. l. 3-4 ganger om dagen, uansett matinntak.
 • Hvitløk. 50 gram hvitløk, 1 kopp vodka. Hvitløkhakk, hell vodka, insister på et varmt sted i 3 dager. Ta 3 ganger om dagen for 8-10 dråper i 1 ts. kaldt kokt vann 3 ganger om dagen, uansett matinntak.
 • Hvitløk. 350 g hvitløk, 200 ml medisinsk alkohol med en styrke på 96%. Skal hvitløk finhakket og revet i en beholder med en treskje. Ta under 200 g av denne massen sammen med den resulterende saften, sett i et glass glass, hell alkohol, tett kork. Den mottatte tinkturen skal oppbevares i kjøleskap ikke mer enn 12 dager. Ta 20 minutter før måltider, pre-blandet med 1/4 kopp kald melk, i 10 dager som følger: 1 dag 1 dråpe i morgen, 2 dråper i ettermiddag, 3 dråper før middag. I 2., 3., 4. og 5. dag legger du 3 dråper til resepsjonen. Fra 6. til 10. dag, skal 3 dråper per mottak reduseres.

forebygging

Full, balansert, vanlige måltider. Fra diett er nødvendig for å ekskludere produkter er kilder for kolesterol og mettet fett (fettholdig kjøtt, bacon, pølser, dumplings, krem, olje, meieriprodukter med en høy andel av fettinnholdet). Frukt, urter, grønnsaker, magert kjøtt, sjømat og sjø fisk, magre meieriprodukter, korn, belgfrukter, sopp, vegetabilske oljer, nøtter for CHD pasientene er trygge og optimalt for sin diett.

 • Ideell vekt. For å redusere kroppsvekt, må du nøye overvåke kaloriinnholdet i matvarer, ekskludere fra dietten av animalsk fett og fordøyelige karbohydrater, regelmessig ordne avlasting dager.
 • Regelmessig fysisk aktivitet. Fottur, husarbeid, terapeutisk gymnastikk - disse enkle aktivitetene vil bidra til å forbedre ytelsen til hjertet ditt.
 • Ingen stress.
 • Avslag fra dårlige vaner - bruk av alkohol og røyking.
 • Kontroll av blodtrykkstall.

Tidlig behandling til legen og absolutt overholdelse av hans anbefalinger garanterer full kontroll over koronar hjertesykdom og er den beste forebyggingen av mulige komplikasjoner. Ikke vær syk!
Kilde: myfamilydoctor.ru

Strømforsyning

Ernæring for koronar hjertesykdom omfatter, fremfor alt, behovet for å begrense animalske fettstoffer og mat som er rik på kolesterol, siden de avsettes i karveggen i form av aterosklerotiske plakk.

Innholdet av fett i det daglige kostholdet bør ikke overstige 70-80 g, og det er bra om halvparten av denne mengden faller på vegetabilske fettstoffer og lav-energi margariner.

Fett, blant annet inkluderer ikke bare en del av oljen, fett, fløte, men også i produkter som brød, boller, pølse, pølser, ost, cottage cheese, etc.. Så ofte, til tross for begrensning av mat med høyt fettinnhold (avslag fra smør, majones, rømme, etc.), går det siste helt inn i kroppen med andre produkter.

Med iskemisk hjertesykdom er det viktig å ikke la overflødig kolesterol komme inn i kroppen. Hans overflødig inneholde stør kaviar, nyrer, lever, fet sild, saury, makrell, sardiner, kveite, flyndre, og alle de samme, smør og rømme.

Naturligvis innebærer en diett for hjertesykdom utelukkelsen av disse matene fra dietten. Også du bør ikke bli involvert med søtsaker, iskrem, sjokolade. Ikke glede diett og elskere av melk.

Det viser seg at protein av melk - kasein, bidrar til en økning i kolesterolinnholdet. I denne forbindelse bør du begrense forbruket av hytteost, ost, helmelk. Preferanse bør gis til flytende gjærte melkprodukter. Men proteinet i dietten bør ikke begrenses.

Men det er bedre å tilfredsstille behovet for dem, hovedsakelig på bekostning av ikke-dyr (biff, fisk, kylling, etc.) og vegetabilske proteiner (soya, erter, peanøtter, hvete, etc.). Mat bør også inneholde nok vitaminer og sporstoffer, slik at dietten må inkludere frisk frukt, grønnsaker, urter, bær.

Effektive stoffer for behandling av IHD

Iskemisk hjertesykdom (IHD) er en sykdom som utvikler seg mot bakgrunn av utilstrekkelig tilførsel av hjerte muskel (myokard) med oksygen.

Innsnevring av lumen og aterosklerose i kranspulsårene, forstyrrer blodsirkulasjonen, som er årsaken til oksygen sult av hjertet. I denne artikkelen vil vi se på hvordan behandlingen av iskemisk hjertesykdom går videre, hvilke typer medisiner som brukes og hvilken rolle de spiller.

Skjemaer i løpet av IHD

 • latent (asymptomatisk);
 • angina pectoris;
 • arytmisk.

Et hjerteinfarkt med slag forårsaker nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier. Nesten i alle tilfeller er årsaken til en så forferdelig slutt en-trykk-hopp på grunn av hypertensjon.

Et hjerteinfarkt med slag forårsaker nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier. Nesten i alle tilfeller er årsaken til en så forferdelig slutt en-trykk-hopp på grunn av hypertensjon. "Stille morder", som hennes kardiologer, tar millioner av liv hvert år.

De viktigste metodene for behandling av IHD

 • medisinsk (behandling av IHD med rusmidler);
 • ikke medisinsk (kirurgisk behandling);
 • eliminering av risikofaktorer som bidrar til utviklingen av sykdommen.

Medisinsk behandling av iskemisk hjertesykdom - generelle prinsipper

Kompleks medisinsk behandling av IHD er rettet mot å stoppe utviklingen av patologi, redusere negative symptomer, øke pasientens varighet og livskvalitet.

Forberedelser for hjertesykemi utnevnes av en kardiolog.

Som medisiner for behandling av IHD, forbedrer prognosen:

 • antiaggreganter - blokkere dannelsen av blodpropp i karene;
 • statiner - bidrar til å senke kolesterol i blodet;
 • blokkere av renin-angiotensin-aldosteronsystemet - forhindrer økning i blodtrykk.

Medisiner for hjertets iskemi for symptomlindring:

 • beta-blokkere;
 • inhibitorer av sinusnoden;
 • kalsiumantagonister;
 • kaliumkanalaktivatorer;
 • nitrater;
 • antihypertensive stoffer.

Narkotika for behandling av IHD er ikke et paradigme: utvinning er umulig uten kosthold, rimelig fysisk aktivitet, normalisering av søvn, avslag på sigaretter og andre dårlige vaner.

platehemmere

Antitrombotiske stoffer (antiaggreganter) - en klasse med legemidler som fortynner blod (påvirker foldingen). De forhindrer samling av blodplater eller erytrocytter, reduserer risikoen for blodpropper. Antiaggreganter for behandling av IHD er en viktig komponent i kompleks behandling av sykdommen.

 • Aspirin (acetylsalisylsyre) - i fravær av kontraindikasjoner (magesår, sykdommer i hematopoietisk system) er det viktigste middel for å forhindre trombose. Aspirin er effektiv i IHD, den har en balansert kombinasjon av fordelaktige egenskaper og bivirkninger, forskjellig i budsjettverdien.
 • Clopidogrel - et stoff med en lignende effekt, som foreskrives når intolerante pasienter med aspirin.
 • Warfarin - har en mer intens effekt, fremmer oppløsning av blodpropper, opprettholder nivået av blodkoagulasjon. Warfarin er foreskrevet for behandling av koronar hjertesykdom etter grundige undersøkelser ved jevnlig å overvåke blodkomponent INR (kan forårsake blødning).

Lipidsenkende legemidler (statiner)

Statiner, som aktivt senker nivået av kolesterol i blodet, i kombinasjon med et spesielt diett, er et uunnværlig element i IHD-terapi. Lipidsenkende midler til behandling av koronar hjertesykdom er effektive ved kontinuerlig inntak:

Medisinsk behandling av koronar hjertesykdom

Foreløpig har ikke medisiner blitt utviklet som kan kurere en så alvorlig sykdom som iskemisk hjertesykdom helt. Det handler om utnevnelse av spesielle midler ved den første fasen av sykdomsutviklingen for å forhindre at den videreutvikles.

Tidlig diagnose og aktiv igangsetting av terapeutiske og profylaktiske tiltak kan redusere det videre forløb av patologi, eliminere i noen grad negative symptomer, forhindre komplikasjoner. Ved hjelp av kompetent foreskrevne medisiner, forbedrer livskvaliteten og øker forventet levealder.

Hva er effekten av medisiner i IHD?

Dette er en rekke sentrale punkter som sammen skaper forhold for en vellykket behandling av sykdommen generelt, nemlig avtalen:

 • Spesielle antihypertensive stoffer designet for å normalisere blodtrykket.
 • Inhibitorer (ACE, angiotensin-2 enzym blokkere).
 • Betablokkere.
 • Blokkere av angiotensin-2-reseptorer.
 • Hjerteglykosider.
 • Nitrater.
 • Midler som påvirker viskositeten til blodet.
 • Diuretika.
 • Legemidler som regulerer nivået av glukose i blodet.
 • Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.
 • Antihypoxants.
 • Vitaminkomplekser.

Oppmerksomhet vær så snill! For å sikre vellykket behandling krever en rekke obligatoriske faktorer, med unntak av obligatorisk inntak av medisiner foreskrevet av lege.

Obligatorisk eliminering av alle negative faktorer er en nødvendig tilstand for pasienter med IHD. Bare i dette tilfellet er det mulig å snakke om et positivt resultat av behandlingen.

Pasienten er forpliktet til:

 • Endre livsstilen.
 • Avvise dårlige vaner (røyking, alkohol, etc.).
 • Gi tiltak for å normalisere blodsukker, kolesterolnivå.
 • Overvåk blodtrykket.
 • Hell.
 • Unngå stress så mye som mulig.
 • Å lede en aktiv livsstil, etc.

Legemidler som brukes til å behandle IHD

Ta medisiner, som utpeker en kardiolog, bør ikke være fra tid til annen, men hele tiden. Behandling utføres utelukkende under tilsyn av spesialister, erstatning av legemidler og korrigering av doser, om nødvendig utføres kun av lege. Ta medisiner er angitt gjennom hele livet fra diagnosetidspunktet.

Hvis helsetilstanden forverres, bør en ny undersøkelse utføres og et behandlingsforløp skal utføres i et spesialisert medisinsk kardiologisk senter eller kardiologisk avdeling på sykehuset på bosted. Det anbefales også å gjennomføre regelmessige behandlingsforløp på et sykehus uavhengig av tilstanden for å unngå komplikasjoner. Gode ​​resultater ble oppnådd i kardiologiske sanatorier, hvor spesielle programmer for slike pasienter er gitt.

Behandling av koronar hjertesykdom med rusmidler

IHD-terapi er alltid kompleks. Bare i dette tilfellet er det stor sannsynlighet for vellykket behandling.

Hypotensive stoffer og angiotensin-2 enzym blokkere i behandlingen av IHD

Variasjonene i blodtrykk og økningen i sine indekser til signifikante verdier har en ekstremt negativ effekt på tilstanden til koronarbeinene, samt på tilstanden til andre organer og systemer i kroppen.

Resultatet av økt blodtrykk for CHD:

 1. Komprimering av koronar og andre kar.
 2. Hypoksi.

Normalisering av blodtrykk til akseptable parametere er en sentral faktor i generelle terapeutiske og forebyggende tiltak ved diagnosen IHD.

Normen for arteriell trykk i IHD

Målnivået er 140/90 mm. Hg. Art. og enda mindre (de fleste pasienter).

Det optimale nivået er 130/90 (for pasienter som lider av diabetes mellitus).

Tilfredsstillende nivå 130/90 mm. Hg. Art. (for pasienter som er diagnostisert med nyresykdom).

Enda lavere priser er for pasienter som har en rekke alvorlige komorbidforhold.

eksempler:

ACE er klassifisert som en blokkering av angiotensin-2-enzymet. Det er dette enzymet som er "skyldig" i mekanismen for å utløse en økning i blodtrykket. I tillegg har angiotensin-2 en negativ effekt på den funksjonelle tilstanden til hjertet, nyrene, blodkarene.

Fakta. For tiden er det oppnådd mye data om den positive effekten av ACE på kroppen av pasienter med IHD. Prognosen for å ta angiotensinenzymhemmere er gunstigere, for nå er disse legemidlene foreskrevet svært mye (forutsatt at det er alvorlige kontraindikasjoner og signifikante bivirkninger.)

Noen stoffer som tilhører ACE-gruppen:

Langsiktig administrasjon eller overdosering i enkelte pasienter medfører en rekke bivirkninger, en vanlig klage. Derfor brukes ACE kun på anbefaling av en kardiolog.

Angiotensin reseptor hemmere

I noen tilfeller har denne gruppen medikamenter (ARB) en effekt høyere, siden den terapeutiske effekten i dette tilfellet er rettet mot angiotensinreceptorene, ikke for angiotensin selv. Reseptorer er i myokardiet og andre organer.

Angiotensin Receptor Blockers (ARB):

 • Effektivt lavere blodtrykk.
 • Reduser risikoen for hjerteforstørrelse (eliminere risikoen for hypertrofi).
 • De bidrar til å redusere den allerede eksisterende hypertrofi av hjertemuskelen.
 • Kan foreskrives til de pasientene som ikke tolererer blokkere av angiotensin-enzymet.

ARB er brukt av resept av en kardiolog for livet.

Liste over verktøy:

 1. Losartan og dets analoger:
 • Cozaar
 • Lozap
 • Lorista

  Utvelgelse av legemidlet utføres kun av en kardiolog, som tar hensyn til alle tilgjengelige faktorer - type sykdom, alvorlighetsgraden av kurset, individuelle manifestasjoner av symptomer, alder, samtidige patologier mv.

  Medikamenter for å forbedre hjertets funksjonelle evner

  Denne gruppen medikamenter er beregnet for langvarig bruk og er ment å forbedre myokardiums aktivitet.

  Betablokkere

  Legemidlene er designet spesielt for å blokkere adrenal reseptorer og andre stresshormoner.

  handling:

  • Reduksjon av hjertefrekvens.
  • Normalisering av blodtrykk.
  • Den generelle fordelaktige effekten på hjertemuskelen.

  indikasjoner:

  • Post-infarkt tilstand.
  • Venstre ventrikulær dysfunksjon (med eller uten samtidig hjertesvikt, forutsatt at det ikke foreligger kontraindikasjoner).

  kurs:

  Kontra:

  • Bronkial astma.
  • Diabetes mellitus (siden beta-blokkere kan øke blodsukkeret).

  eksempler:

  • Anaprilin (foreldet, men fortsatt foreskrevet)
  • Metoprolol, Egilok
  • Bisoprolol, Concor
  • nebilet
  • Korvitol.

  nitrater

  Denne gruppen medisiner er beregnet for rask lindring av smerteangrep (angina pectoris).

  Disse er:

  • Nitroglyserin, Nitromint
  • Isosorbid-dinitrat, Isoket
  • Mononitrate, Monochinkwe.

  Resultat av søknad:

  • Utvidelse av koronarbeinene.
  • Reduksjon av blodstrømmen til hjertemusklen på grunn av utvidelse av dype vener, hvor blodet akkumuleres.
  • Redusere behovet for hjertet i oksygen.
  • En smertestillende effekt på grunn av kombinasjonen av en generell terapeutisk effekt.

  Oppmerksomhet vær så snill! Med langvarig bruk av slike stoffer kommer avhengigheten, og de kan ikke ha effekt.

  Etter pause i resepsjonen gjenopprettes handlingen.

  Hjerteglykosider

  Utnevnt hvis tilgjengelig:

  • Atrieflimmer
  • Uttalt ødem.

  eksempler:

  handling:

  • Styrking av hjertesammensetninger.
  • Senker frekvensen av hjertesammensetninger.

  funksjoner:

  Utviklingen av et stort antall negative bivirkninger, med felles mottak, for eksempel med diuretika, øker risikoen for bivirkning og lysstyrken av manifestasjonen. Slike medisiner foreskrives ikke ofte og bare i tilfelle av klare indikasjoner.

  Narkotika som normaliserer kolesterolet ditt

  Slike rusmidler anbefales i de aller fleste tilfeller.

  Hjelp. Kolesterolpriser

  • ikke mer enn 5 mmol / l (totalt kolesterol),
  • ikke høyere enn 3 mmol / l (lipoprotein nivå, "dårlig" kolesterol med lav tetthet);
  • ikke lavere enn 1,0 mmol / l ("godt" høyt tetthetskolesterol, lipoproteiner).

  Oppmerksomhet vær så snill! Ikke mindre viktig rolle er spilt av indekser av atherogenicitet og antall triglyserider. En hel gruppe pasienter, inkludert alvorlige pasienter med diabetes, trenger kontinuerlig overvåkning av disse indikatorene, sammen med det ovenfor.

  Eksempler på enkelte stoffer (statin gruppe):

  I tillegg til å motta slike midler, er det obligatoriske elementet i det kurative og profylaktiske programmet normalisering av ernæring. Det er ikke nok å bruke en, selv den mest effektive dietten, uten å ta medisiner, og omvendt. Folkemetoder er et godt tillegg til hovedbehandlingen, men kan ikke erstatte den helt.

  Legemidler som virker på viskositeten av blod

  Med økt blodviskositet øker risikoen for trombose i koronararteriene. I tillegg forhindrer viskøs blod normal blodtilførsel til myokardiet.

  Derfor, i behandlingen av IHD, brukes spesielle midler aktivt, som faller inn i to grupper:

  aspirin

  Dette er det vanligste, effektive og rimelige stoffet for fortynning av blod, som anbefales for bruk i nærvær av IHD i lang tid.

  dose:

  70 - 150 mg per dag. Etter en hjertekirurgi stiger dosen ofte.

  Kontra:

  • Sykdommer i mage-tarmkanalen (mavesår)
  • Sykdommer i hematopoietisk system.

  warfarin

  Denne antikoagulanten er foreskrevet med en konstant form for atrieflimmer.

  handling:

  • Vedlikehold av vedlikehold av indikatorer INR (blodkoagulasjon).
  • Oppløsning av blodpropper.
  • Det normale nivået på MNO er ​​2,0 - 3,0.
  • Hovedvirkningen:
  • Mulighet for blødning.

  Funksjoner av resepsjonen:

  • etter en omfattende undersøkelse
  • under kontroll av laboratoriet blodprøver.

  Metoder som kontrollerer nivået av sukker (glukose) av blod

  For tiden brukes et blodsukkerkontrollkriterium som viser mengden glukose hos en pasient de siste syv dagene - dette er bestemmelsen av nivået av glykert hemoglobin. En enkelt analyse fra sak til sak kan ikke gi et komplett bilde av sykdomsforløpet.

  norm:

  HbA1c (glykert hemoglobin) er ikke mer enn 7%.

  Stabilisering av sukker i blodet oppnås ved hjelp av ikke-medisinske tiltak:

  • anvendelse av et spesielt diett
  • økning i fysisk aktivitet
  • reduksjon i overflødig kroppsvekt.

  I tillegg, om nødvendig, er medisiner foreskrevet (av en endokrinolog).

  Andre legemidler er diuretika, antihypoksisjonsmidler, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler

  Diuretika (diuretika)

  handling:

  • Nedgang i blodtrykk (i lave doser).
  • For å fjerne overflødig væske fra vevet (høye doser).
  • Med symptomer på kongestiv hjertesvikt (høye doser).

  eksempler:

  Noen av stoffene har en sukkerstimulerende effekt, så bruk med forsiktighet i tilfelle av diabetes.

  antihypoxants

  handling:

  Redusere behovet for hjertemuskel i oksygen (på molekylært nivå).

  Eksempel på verktøyet:

  Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler

  NVPs til nylig ble ofte brukt av pasienter med iskemisk hjertesykdom. Storskala studier i Amerika har bekreftet den negative effekten av disse legemidlene på pasienter med hjerteinfarkt. Studier har vist en forverring av prognosen for slike pasienter ved bruk av NVS.

  Eksempler på midler:

  Anbefalinger fra en kardiolog

  1. Aldri ta det mest kostbare og populære stoffet som har hjulpet en kjære, selv om den har samme diagnose som deg. Et analfabetisk utvalg av medisin og en suboptimal dose vil ikke bare hjelpe, men vil også skade helsen.
  2. Kategorisk er det umulig å velge medisiner i henhold til instruksjonene til dem, som er inkludert i pakken. Innsatsen er gitt med det formål å bli kjent med informasjon, men ikke for selvbehandling og valg av doser. I tillegg kan dosene som er angitt i instruksjonene og de anbefalte av kardiologen, avvike.
  3. Ikke veiled i valg av narkotikaannonsering (TV, media, aviser, magasiner, etc.). Dette gjelder spesielt for ulike "mirakuløse" stoffer, som ikke distribueres gjennom det offisielle apoteksnettet. Apotek som har adgang til salg av medisiner, må også få en spesiell lisens som bekrefter denne rettigheten. Deres aktiviteter kontrolleres regelmessig av de relevante myndighetene. Skrupelløse implementatorer hvis aktiviteter ikke kan kontrolleres, lover ofte i slike tilfeller nesten øyeblikkelig helbredelse og ofte fortaler for fullstendig utelukkelse av tradisjonelle medisiner foreskrevet av legen fra behandlingsforløpet. Dette er ekstremt farlig for pasienter som lider av deres favorittformer av IHD.
  4. Ikke stol på valget av noen apotekspersonell. En slik spesialist har andre oppgaver. Behandling av pasienter ligger utenfor apotekets kompetanse, selv om han har tilstrekkelig erfaring i sitt felt.
  5. Foreskrive stoffet riktig, bestemme varigheten av behandlingen, velg optimal dose, analyser stoffkompatibilitet og ta hensyn til alle nyanser kun erfarne kardiologer med lang erfaring med klinisk praksis. Legen utvelger bare behandling etter en komplisert, alvorlig og tilstrekkelig langvarig undersøkelse av kroppen, som inkluderer maskinvare- og laboratorieundersøkelser. Ikke neglisjer anbefalingene fra spesialister og nekter å gjøre det. Behandling av IHD er ikke en lett oppgave.
  6. I tilfelle der medisinering ikke gir den ønskede effekten, tilbys pasienten vanligvis en kirurgisk prosedyre. Det er ikke nødvendig å nekte det. Vellykket operasjon i alvorlig kranspulsårssykdom kan redde pasientens liv og øke den til et nytt, bedre nivå. Modern cardiosurgery har oppnådd konkret suksess, derfor bør kirurgisk inngrep ikke fryktes.

  Konklusjoner. Terapi for diagnose av iskemisk hjertesykdom bør utføres hele livet. Det samme kan sies om observasjon av spesialister. Uavhengig avbryt medisinering med medisinering kan ikke, da en skarp avlysning kan forårsake alvorlige komplikasjoner, for eksempel hjerteinfarkt eller hjertestans.

Les Mer Om Fartøyene