Behandling av endarteritt med folkemidlene.

Tenk på årsakene og oppskriftene for behandling av endarteritt med folkemidlene basert på materialene i avisen Vestnik ZHZH.

Obliterating endarteritt - årsaker, symptomer, behandling. Fra samtalen med legen honning. vitenskap Bogachev V.Yu.
Obliterating endarteritt Er en inflammatorisk sykdom i arteriene. I kroppen, av grunner ukjent til slutten, opptrer antistoffer som er aggressive mot den indre foringen av arteriene. Endarteritt forekommer ofte hos røykere med lang historie, de som ofte er overkjølt, som har en tendens til allergi. Ofte manifesterer denne sykdommen seg etter langvarige virusinfeksjoner.

Hva er forskjellen mellom endarteritt og aterosklerose i nedre ekstremiteter? Når aterosklerose påvirker de store arterier, er aterosklerotisk plakk dannes i noen steder, påvirker endarteriite primært de små blodårene, ingen plakk, men nederlaget strekker seg til hele lunge - det var krampe, arteriell delen av redusert blodtilførsel vanskelig.
Endarteritt utvikler seg mye raskere enn aterosklerose i nedre lemmer

Former av endarteritt:
Den første form - langsomt fremgang, strekker den mest gunstige blokaden av blodstrømmen langs arteriene seg i årevis
Den andre formen er fulminant, i løpet av noen få måneder påvirkes karene i nedre ekstremiteter, prosessen går over til de øvre lemmer. Saken slutter raskt med arteriell trombose og gangrene.
Det tredje skjemaet er generalisert. Med dette skjemaet er alle arteriene i kroppen inflammet samtidig: i hendene, bena, i hjernen, i hjertet.

Forløpet av sykdommen og symptomene på endarteritt.
Vaskulær okklusiv sykdom ofte ikke begynner med en betennelse i blodårene med betennelse i ulike deler av kroppen - den vandrende tromboflebitt: betente kranser på håndleddene, på magen, deretter til fots.
Den første fasen Endarteritt er alltid spastisk (reaksjon mot kulde). Når de er avkjølt, begynner de å føle seg kalde og dumme føtter, løpe "skumle". I et varmt rom går en vaskulær spasme, alle symptomene på endarteritt forsvinner. Pasientene tror at dette er en normal reaksjon av karene på temperaturendringen, og denne fasen behandles ikke av legen.
Den andre fasen - Etter den spastiske fasen begynner fasen av arteriell skade. Prosessen starter med svært små arterier, som ikke kan gjenopprettes kirurgisk.
Den tredje fasen av endarteritt: symptomer - en raskt økende smerte. For det første skjer det når man går, da og i ro.
Den fjerde fasen - trofiske lidelser. Pasienten sverger fingre og negler, begynner muskelatrofi, det er trophic ulcers.

Behandling av utslettende endarteritt.
Jo tidligere diagnosen er laget, desto mer effektiv vil behandlingen bli. Med utslettende endarteritt av karene er det to komponenter: betennelse og spasmer. Bruk derfor for behandling av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (Voltaren, ketoprofen, diclofenac) og spasmolytika (Nospanum, papaverin). I tillegg til å undertrykke autoimmunrespons administreres hormoner (prednison, deksametason), og for forbedring av blod fluiditeten administrert aspirin og andre lignende stoffer. De stiller novokainblokkene og foreskriver vitaminer.
I de tidlige stadiene av sykdommen er sanatorium-og-spa-behandling av stor hjelp: terapeutisk bad, gjørme. Hvis pasienten gikk til en lege på et tidlig stadium, når de første symptomene, den okklusiv sykdom kan oversettes til remisjon. Sykdommen er kjennetegnet ved det faktum at den remisjonstrinnet erstattes forverring trinn, betyr hver sykdom forverring inn i en mer alvorlig form. Derfor, hvis du klarer å redusere antall eksacerbasjoner til null, kan en person føre en vanlig livsstil.

Behandling av utslettende endarteritt med folkemidlene.
1. Denne samlingen har en anti-inflammatorisk effekt på blodkarets vegger, forbedrer blodsirkulasjonen. Ta like deler av bjørk knopper, vendelrot rot, fennikel frø, Helichrysum, Hypericum, Sophora. 1 ts. Samle 200 ml vann, hold i et vannbad i 20 minutter, og fyll deretter i 1 time. Ta 1/3 kopp 3 ganger om dagen i 20 minutter før du spiser. Behandlingsforløpet er 2 måneder.
2. Vitamin C styrker veggene i blodårene, forhindrer dannelse av tromb og delaminering. For å mette kroppen med vitamin C, forbereder vi følgende middel: 1 oransje og 1 sitron gnidd på en rive eller finhakket sammen med en peeling, tilsett 2 ss. l., Bland. Ta 1 ss. l. i før måltider.
3. Bland i like store mengder chokeberry, hagtorn, jordbær. Bær kan tas frosset. 2 ss. l. Samle 0,5 liter kokende vann, hold i et vannbad i 30 minutter, insister 1 time, avløp. Ta 1/2 kopp 3-4 ganger om dagen i 30 minutter før du spiser. Behandlingskurs - 2-3 måneder

Anbefalinger fra professor Bogachev med utslettende endarteritt av blodkar.
1. Spis flere matvarer rik på rutine: bokhvete, rødbeter, gulrøtter, sitrusfrukter, epler. Og rutinen er veldig mye i fruktens hud.
2. Pass på å vaske føttene med såpe hver dag i varmt vann, og hold dem i 10 minutter i krukker med kamille eller en svak løsning av kaliumpermanganat. Deretter smør med en næringsrik krem. Huden med utslettende endarteritt mangler ernæring, fordi strømmen av blod til den er vanskelig, så huden trenger forsiktig forsiktighet.
3. En time om dagen går alltid. Så snart det var vondt når du gikk, stopp, vent og gå igjen.
4. Nødvendig fysisk innsats er nødvendig for å aktivere blodtilførselen i muskler og for å styrke ernæringen av vev. Tren deg, svøm i bassenget, men vanntemperaturen skal ikke være under 22-24 grader.
5. Viktigst - i alle fall, ikke overkjøle og slutte å røyke. I røykere med samme behandling med ikke-røykere, er antall amputasjoner av nedre ekstremiteter 40% høyere. (oppskriften fra HBH 2014, nr. 19 s. 6-7).

Phytosaunas.
På mannen i 65 år ben eller føtter har kirurgen diagnostisert «utelukker en endarteritt av fartøy av bunnfinitetene». Behandlingen begynte: droppere, injeksjoner, piller. Smertene i beina var sterkt utmattet, det var bare snatches som gjorde det mulig å sove.
Til tross for behandlingen, utviklet sykdommen bare. Han begynte å søke etter oppskrifter av folkemedisin i avisen "Herald of HLS". Jeg skrev flere: nettle bad, en blanding av vodka og smør, alle slags balsam. Men mest av alt var han interessert i behandling av fytoparosauna. Jeg bestemte meg for å lage en slik enhet i en byleilighet. For behandling av utvalgte urter bra for blodårene og bidrar i behandling av utslette endarteritis og aterosklerose: Helichrysum, kløver, salvie, oregano, timian, celandine, en mor-og-stemor, johannesurt, plantain, nesle, bjørk knopper, bjørk sopp chaga, cudweed, lind blomster, calendula, rødkløver, burdock rot, bloodroot, hagtorn. Alt dette råmaterialet tok like, 100 gram, knust og blandet. Del i 4 like store deler. En del (ca. 500 g) ble anbragt i en 10 liters glass-foret bøtte fylt med 7 liter kokende vann og lukket lokk. Jeg insisterte 4 timer og igjen kokt. Han snudde avføringen på baksiden, la en bøtte inne. Sam satt over bøtte på bordet, innpakket i et teppe. Den oppadgående dampen omsluttet hele kroppen, etter 2 minutter stanset smerten i bena. Etter 15 minutter prosedyren ble fullført, gikk mannen til sengs og for første gang på lenge sov. Om morgenen ble jeg skyllet med varmt vann.
I 20 dager tok han 20 økter. Hver infusjon ble brukt 5 ganger, etter 5 økter ble infusjonen gjort frisk. Etter 3 måneder gjentas behandlingsforløpet. Som et resultat oppnådde bena en naturlig farge, svarte seg ned fra den store tåen til venstre ben, smerter igjen.
Gjennom behandlingen tok han detralex tabletter og nikotinsyre. Jeg begynte å følge en diett, unngå fett, skarp og stekt retter. (oppskrift fra HLS 2012, №10 s. 8).

Komprimer med poteter.
Endarteritt i nedre ekstremiteter mannen behandler applikasjoner fra potet krus. Den kutter poteter i sirkler og dekker i 2-3 timer sålene, anklene og skinnene, bandasjer fra arkene. En og samme batch av potetsirkler bruker 5-7 ganger. Prosedyren gjør 2 ganger om dagen. (en oppskrift fra Healthy Holidays 2013, nr. 12 s. 33).

Folkebehandling av endarteritt i nedre ekstremiteter som kjører.
En ung mann fra 14 år var engasjert i klassisk bryting, hadde en rang, var godt trent og varig. Da han var i militæret, tjenesten begynte med dvelende forkjølelse og sår hals, var behandlingen ikke er tilstrekkelig for tre måneder, følte han stadig hes dessuten bli permanent kalde føtter, de dukket smerte, verkende. Etter fire måneder ble han sendt til sykehuset, der han ble fortalt at beina hans var terminalt syk, og gangrene og amputasjonen ventet på ham. Benene på den tiden var alltid bleke, kalde og pulset i dem ble ikke probed under kneet.
Da, etter fem måneders sykdom, kom hæren hjem, den lokale kirurgen bekreftet diagnosen og prognosen. Mannen begynte å lete etter en måte å unngå amputasjon, og husket at selv før hæren leste han en artikkel som kjører positivt på blodkarene i beina. Ved kjøring oppstår en vibrerende massasje av blodkarene på beina, noe som resulterer i at deres lumen øker, og blodtilførselen forbedres. De som ikke røyker og har aldri røykt blodårer, er mest elastiske og effekten av vibrerende massasje er mye høyere.
Gitt at andre former for behandling av utslette endarteritis en mann i tankene ikke var, hoppet han i løpet som et sugerør. Han likte ikke å løpe, men han tvang seg til å bli forelsket. Jeg løp ca 5-8 km hver dag, så for 12-15. Han holdt en dagbok, skrev ned kjørelengde.
Det tok 5 år, mannen var involvert i å løpe, hvert år løp ca 1000 km, ble angst om amputasjon gradvis redusert.
I en alder av 27 måtte han igjen passere en kommisjon i militærregistrerings- og opplysningskontoret ved de eksisterende lovene. Samme kirurg satt i resepsjonen, som sa at gangren er uunngåelig. Kirurgen kunne ikke tro på hans øyne og gjentok at dette ikke kan være. Først da ble mannen endelig klar over at endarteritt av karene i underbenene var helbredet helt.
Han deltok ikke med å løpe i mange år. Benene har lenge vært ikke kjølig, men alltid varmt. Så endarteritt kan kureres ved å løpe, men du trenger mye viljestyrke og nekter å røyke. (HLS 2010, nr. 24 s. 18-19).

Mannen begynte å stenge kalvene sine når han kjørte og klatret på fjellet, det var en intermittent claudication - alle symptomene på utslettende endarteritt. Takk til legen som gjorde testene, legg en nøyaktig diagnose, anbefales å slutte å røyke og ta opp å løpe.
Pasienten slutte umiddelbart å røyke og begynte å løpe, fra 30 meter, nådde 5 km. Etter 2 år forsvant alle symptomer på utslettende endarteritt. Siden da har 30 år gått, nå er han 75 år gammel, nylig gjennomgått medisinsk undersøkelse, alle helseindikatorer er gode. (oppskrift fra Healthy Holidays 2003, nr. 19 s. 6).

Teknikker av Dr. Kapralov i behandlingen av endarteritt i ekstremiteter.

Før behandling av endarteritt i underekstremiteter, Forbered huden på bena, hvis det er tørt, til applikasjoner med infusjon av urter.
For å myke huden og forbedre tilstanden, bland olivenolje, havtornolje og aloesaft i like deler. Denne sammensetningen smører føttens hud 2 ganger om dagen, om morgenen og før du går til sengs, gni den til den er helt absorbert. Prosedyrer for å gjøre 2 uker.
Etter dette, fortsett til hovedbehandlingen. Ta 1 del av plantain, kamille, yarrow og salvie. Legg til 0,5 del av St. John's wort (St. John's wort fjerner betennelse, men smaler fartøyene, så det blir tatt mindre). 1 ss. l. Samle 1 kopp kaldt vann, kom med å koke, kok i 3 minutter, insistere til det er kaldt, avløp.
Før prosedyren masserer benet fra hoft til fot og vasker det med varmt vann og såpe for å avfette huden og åpne porene. Våt gasbind, foldet 4-6 ganger i en varm kjøttkraft, og sett ikke tett fot fra lysken til hælen, på toppen av komprimeringspapiret, arket. Gjør 2 prosedyrer om dagen i 3-4 timer, om morgenen og før sengetid. Hvis det ikke er mulig å gjøre applikasjonen om morgenen, smelter avkokingen av urter ganske enkelt inn i huden - om morgenen og til lunsj. Hvis begge føttene er påvirket av endarteritt, blir kompresser påført vekselvis - en dag per ben, og den andre dagen - den andre. På det benet, som er fri for komprimering, forårsaker buljongen og gni med lette bevegelser. Etter at kompressen er fjernet, vaskes foten med varmt vann uten såpe.
Varigheten av behandlingstiden for endarteritt i ekstremiteter avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen. Noen vil trenge 2-3 uker for utvinning, andre mer enn en måned.

Flere flere folkemidlene for behandling av endarteritt i blodårene.
1. Sennepservietter. 1 ts. tørr sennep, hell 1 kopp kokende vann, rør, avkjøl til 37 grader. Gni fra knæleddet til tærspidsene, gni forsiktig med hver finger. Prosedyren bør gjøres 4-5 ganger daglig i løpet av behandlingen med urteapplikasjoner. Hvis det er åreknuter, så gni sennepsløsningen veldig nøye.
2. Nettles. Om sommeren kan du lure underbenet og den stikkende nålen.
3. Massasje. Låse benet ovenfra med begge hender, ta det inn i ringen. Klem og sakte "flytte" hendene ned til foten, forestill deg hvordan det stillestående blodet begynner å bli presset gjennom fartøyene fra den øvre delen av foten til bunnen til fingertuppene på fingrene. Gjør 4-5 ganger daglig før sennep gni i 1 minutt på hvert ben.

Forebygging av gangrene i endarteritt i nedre ekstremiteter.
1. Ikke bruk tette, ikke pustende sko.
2. Ikke klipp neglene dine veldig kort.
3. Unngå å skade huden på foten.
4. Vask føttene daglig ved sengetid, etter vask, skyll føttene med infusjon av calendula. Tørk føttene tørre med et bomullsdrykk, spesielt mellom fingrene.

Hvis du, til tross for endarteritt, fortsetter å røyke, kan du ikke starte behandlingen i det hele tatt. (HLS 2009, nr. 17, side 6-7)

Noen få oppskrifter fra Dr. Kapralov:
1. Fotbad. Når utrydder endarteritt kar skal gjøres før sengetid bad. Alternativt sennep (1 ss sennep per 2 liter vann), med havsalt (1 spiseskje per 1 liter vann), med terpentin (6-10 dråper per 1 liter vann). Vanntemperaturen er 35-37 grader. Prosedyrens varighet er 15 minutter. Alle disse 15 minuttene må kontinuerlig gnides og masseres ben.
2. Sålen på føttene skal gnides med sitronskall så ofte som mulig.
3. Gjør en slik komprimering: På kvelden legger du på to par bomullsstøvler, mellom dem lå finhakket løk og hvitløk.
4. Ta hvitløk tinktur. Det er veldig nyttig for blodårer. 6 hvitløksklær skal rives på en fin rist og helle 1/2 kopp kokt vann. Å drikke for en dag i 2 mottakelser.
5. Gjør vennene med kulde. På kvelden legger du en bomullssokk på benet, gjennomvåt i kaldt vann, på den en annen bomullssokk, på toppen av ull. Denne prosedyren revitaliserer små fartøy. (HLS 2007, №5 s. 6-7).

Hjem urtebad fra endarteritt.
Mannen ble diagnostisert med en utryddsende endarteritt i nedre lemmer. Han kunne ikke gå 100 skritt uten å stoppe. Bena mine var kaldt og sårt. Foten var hvit og ikke forsynt med blod. Legene rådet oss til å forberede seg på det verste, for en rask amputasjon.
De begynte å lete etter folkemidlene for behandling av endarteritt i en sunn livsstil.
Først begynte å lage varme bad for føttene med buljong av en nøle og sennep. Så behandlet den første vinteren. Om sommeren tørket mange urter: løvetann, burdock, hvete gress, gulrot topper, løkskall. Alle vinter lange fotbad ble laget med infusjon av disse urter. På våren gikk mannen allerede på jakt.
Det har vært 2 år. Det er ingen problemer med bena, men mannen gjør fremdeles disse badene for forebygging.
Med denne sykdommen kan du ikke røyke, men han kunne ikke slutte. Men badene hjalp fortsatt. (HLS 2006, nr. 16, side 31).

Tren fra tibetansk gymnastikk.
Ligge på ryggen, løft høyrebenet vinkelrett på kroppen din, hold den i 12 sekunder, så rist sålen 42 ganger og sakte sakte senke den. Gjør det samme med venstre fot. Så løft begge bein og begge armer vinkelrett på torso. Hold 12 sekunder, rist fot og hånd 42 ganger. Sakte nedre armer og ben.
Denne øvelsen behandler utslettende endarteritt av karene, åreknuter, tromboflebitt, er forebygging av gangrene. (HOOO 2002, nr. 9 s. 16, nr. 10, side 6).

Behandling av endarteritt med en blanding av Shevchenko hjemme.
På mannen i 61 år begynte den utryddet endarteritt av underekstremiteter. Etter mislykket behandling bestemte legene seg for å amputere benet. Fra behandling med forskjellige stoffer, åpnet et magesår, var det høyt blodtrykk, dårlig blod. Pasienten våget ikke å utføre operasjonen, selv om beinet var blått og kaldt til kneet med store trofasår på storetåen, som ikke helbredet i mer enn et år. Smerten var veldig sterk og stoppet ikke, enda et øyeblikk.
Mannen bestemte seg for å behandle endarteritt av karene med en blanding av vodka og smør i henhold til Shevchenko's metode, observert nøye alle anbefalinger, diett, nektet alle medisiner, unntatt smertestillende. I tre måneder var alt uendret, jeg ønsket å kaste alt og løpe til kirurgen, men da begynte kroppen å gå tilbake til normal. Gradvis nektet å ta smertestillende midler. Benet ble normalt, det ble varmt, svulsten sov, sårene ryddet og de begynte å helbrede, trykket normaliserte, visjonen ble forbedret. Etter å ha nektet smertestillende midler, med smerter i beinet rett på såret og på hovne vev påført svart saltol, og på toppen av plantain og burdock. Behandlingen varer 4 måneder siden 5 år har gått, beinet er i orden. (HOOO 2002, nr. 18, side 20)

Folk behandling av utryddet endarteritt i underdelene med agurk.
Kvinnen led i mange år en alvorlig bein sykdom - utryddet endarteritt. Jeg så etter folkemessige løsninger i "Herald of the HLS", men jeg fant ikke noe passende. Oppskriften på sykdommen hennes ble funnet i Alexeyenkos memoebok "Den siste anklageren". På et sted forteller anklageren hvordan han klarte å kurere endarteritt i underekstremiteter med gresset av cottonweed. Sykdommen var i et vanskelig stadium, kirurgen var i ferd med å amputere beinet, men behandlingen av endarteritt med gress hjalp.
I behandlingen brukte han cudweed til fotbad, drikking, salver.

Hvordan lage fotbad med agurker hjemme.
I bomullsposen legges 100 g urtekål, legges i en stor emaljepotte eller bøtte, hell 10-12 liter vann og kok opp. Kok 15 minutter, insister 20 minutter, fjern deretter posen fra buljongen, klem lett og legg den på et kaldt sted, fordi det skal brukes til tre flere bad. Etter å ha tatt et fotbad, bør buljongen ikke helles ut - for neste prosedyre skal den brukte buljongen kokes igjen med det brukte gresset. Etter fire prosedyrer heller du buljongen, griser ut gresset.
Vann kjølig til 35-36 grader og slipp av bena i 25 minutter. Baths tar inn en dag, bare ta 16 bad, det vil si at du trenger 400 g gress. Hvis sykdommen er startet, må du ta 24 bad (600 g gress).
I de dager da bad ikke er tatt, smør føttene dine hver dag med salve fra knuten.

Hvordan lage salve fra endarteritt fra cudweed.
50 g cudweed hell 1 liter vann, koke i 15 minutter, 20 minutter for å insistere, avløp. I buljongen settes 400 g smør og kokes, omrøres konstant, til alt vannet koker. Smør bena fra fingrene til kneet uten trykk. Lett pribintovat, legg på en fri strømpe, vikle føttene dine. Hvis det er sår på beina, legg mer salve på et sterilt serviett og fest det på såret.
Og bad og bruk salve før sengetid. Hvis du går på jobb om morgenen, så fjern bandagen med salve klokka 3 om morgenen, slik at føttene kan avkjøles før morgenen. Under behandlingen kan føttene ikke bli kalde.

Hvordan lage te fra cudweed.
15 gram cudweed hell 1 liter kokende vann. 15 minutter, 20 minutter å insistere, avløp. Drikk 100 g 3 ganger daglig i 30 minutter før måltider.

Dekoksjoner for bad, drikke, salve skal bare oppbevares i kjøleskapet. (HLS 2001, nr. 12 s. 12).

Oppskrifter av tradisjonell medisin med utryddet endarteritt av beina

Obliterating endarteritt er en inflammatorisk trofisk lesjon av benene i bena.

Den første scenen er ledsaget av smerter i musklene, anfall, videre utvikling av tilstanden fører til nummenhet av føttene. Der arterien har betent, kan sår utvikles som, uten behandling, vil føre til vevnekrose.

Derfor er mange interessert i om det er mulig å behandle endarteritt med folkemidlene og hvor effektivt er det?

Oppmerksomhet vær så snill! Anvendelsen av utviklingen av tradisjonell medisin som en uavhengig terapi er begrunnet i tilfelle av et tidlig stadium av sykdommen eller som et supplement til medisinsk terapi hvis patologien utløses.

Vurder de mest effektive oppskrifter.

Bad for å forbedre blodsirkulasjonen

I utgangspunktet fungerer fotbad som et effektivt middel, spesielt hvis de er kontrasterende, og salt og nåler legges til vannet.

Arbeidsløsningssammensetning:

 • 2 håndfulle nåler;
 • 2 liter kokende vann;
 • 5 ss. l. salt.

Nålene er hakket, strømmet med kokende vann og kokt i ikke mer enn fem minutter. Etter dette er arbeidsstykket satt til side og insistert for en kvart time. Sett inn saltet, grundig blanding.

Løsningen er delt inn i to like deler - man legger til varmt vann, det andre - kaldt. Alternativt legg føttene i en av bekkenet, deretter i den andre, og bruk en skje eller hender, rist skinnene. Fullførelsen av prosedyren vil bli indikert ved fullstendig avkjøling av varmtvannet.

Viktig! Som et resultat av vekslende eksponering for vann med forskjellige temperaturer, har karene i nedre lemmer en tonisk effekt. Dette bidrar til å styrke veggene i arteriene, opprettholde sin tone. Som et resultat - etablering og vedlikehold av høy kvalitet blodstrøm.

Eliminering av inflammatorisk prosess

Obligatorisk følgesvenn utrydder endarterittbeholdere på et tidlig stadium - prosessen med betennelse. En av årsakene til patologi er tilstoppingen av det indre rom av arteriene med kolesterol. Med slike fenomener i begynnelsen av sykdommen kan man takle medisinske urter.

Infusjoner til oral inntak er lett å forberede. For dette helles en teskje tørr råstoff med et glass bratt kokende vann, og deretter til infusjon i minst 20 minutter.

poteter

Gode ​​peeling egenskaper er skrellet av poteter. For behandling må du rengjøre fem poteter, hell skinnene en halv liter vann og kok i 15 minutter på en liten brann. Tørk kjøttbøttene forsiktig og ta en halv time før måltider minst tre ganger om dagen for et halvt glass.

Kurset tar 14 dager. Slike behandling av utryddet endarteritt lindrer spor av "dårlig" kolesterol og tillater ikke blokkering av blodkar.

Herbal Complex

Tradisjonell medisin gir en annen sammensetning som har en antiinflammatorisk effekt, og urter som utgjør den har en positiv effekt på blodsirkulasjonen.

 • evig;
 • bjørk knopper;
 • valerian (root);
 • St. John's wort;
 • dill (frø);
 • Sophora.

Alle komponenter er tatt i like deler, fylt med et glass vann. Kapasiteten legges i et vannbad i 20 minutter. Deretter blandes blandingen i en time. Det tas tre ganger om dagen for en tredjedel av glasset og alltid 20 minutter før et måltid. Behandlingsforløpet tar to måneder.

Økt tone og styrket immunitet

Den utrydderende endarteritt i nedre ekstremiteter utvikler seg mot bakgrunnen av svekkelsen av tonen i de små arteriene av eksterne og interne faktorer.

For å forhindre dannelsen av blodpropper og stratifiseringen av de nedre lagene av blodkar hjelper alle kjent vitamin C. Finn det i store mengder kan være i sitrus, ikke bare i massen, men også i peeling.

Sitrus og honning

Folkemidlet som tilbys består av sitron og oransje, passert gjennom kjøttkvern og to spiseskjeer av honning. I mangel av allergier mot disse komponentene tar stoffet opp til 1 spiseskje før måltider.

Hvor mye tid å bruke? To uker vil være nok. Det er viktig å overvåke tilstanden av helse og hudsykdom - hvis noen uvanlige reaksjoner oppstår, bør du slutte å ta medisinen og konsultere lege. Oftest elimineres allergien ved å ta antihistaminer.

Harvest fra bær

Tilstanden til underdelene påvirkes negativt av immunsystemets tilstand. Jo oftere en person lider av kalde sykdommer eller er diagnostisert med systemiske lidelser som reduserer immunitet, desto større er sannsynligheten for vaskulær sykdom, inkludert utslettende endarteritt. Med forebyggende og helbredende formål bør det treffes tiltak for å styrke beskyttelseskreftene.

Ved å løse dette problemet vil det være med å samle inn, som i like deler omfatter hagtorn, fjellaske, jordbær. Pass på både friske og frosne bær.

For fremstilling av sammensetningen vil det kreve 2 ss. l. samlingen. Blandingen helles med kokende vann (0,5 liter), holdes i en halvtime i et vannbad, så det insisteres i en time og fusjoner gjennom 2 lag av gasbind. Klargjort buljong er tatt 2 - 3 måneder for en halv kopp i en halv time før måltider.

Løsningen av problemet med ødem

Opliterende endarteritt ledsages av et brudd på lymfedrenering, på grunn av hvilken pasienten stadig er progressiv hevelse i nedre ekstremiteter. For å eliminere ubehag kan du drikke terapeutisk te.

 • tyttebær;
 • svartbær (blader);
 • rose hofter;
 • mjødurt;
 • lime tree;
 • svart elderbær.

Det er mulig å ta en komponent eller flere samtidig - dette vil bare styrke effekten av behandling av utslettende endarteritt. Samle det helles kokende vannet (300 ml), la det brygge i minst en time og drikk halvparten av glasset i to måneder. Så tar de en pause og bruker igjen et to-måneders kurs.

Viktig! Komponenter av terapeutisk te har en generell styrke effekt. Endarteritt i nedre ekstremiteter oppstår oftest mot en bakgrunn av reduserte beskyttende krefter, mens kuber, lime og solbær har lenge vært brukt til å behandle forkjølelse og som forebyggende tiltak.

Anbefalinger fra fytoterapeut Kosterov

V. Kosterov - en berømt lege av tradisjonell medisin, som lenge har engasjert seg i studiet av utryddet endarteritt og dets behandling.

Legen argumenterer for at det første som skal begynne behandling av endarteritt av karene i nedre ekstremiteter er eliminering av nervespenning, betennelse i karene og deres spasmer. Effektiv løse dette problemet hjelper forskjellige urtepreparater.

Sedative avgifter

Sedation avgifter, som anbefaler Costera, er representert av valerian, peppermynte, oregano, hummer, agurker. I apotek kan du i dag finne te i poser med tillegg av disse urter - det er praktisk å brygge og konsumere.

Anti-inflammatoriske planter

Eksempler på planter som har en anti-inflammatorisk effekt på kroppen:

 • pil (bark);
 • saxifrage;
 • svart elderbær (bladdel);
 • tamolga vyazolistnaya.

De kan kjøpes på et apotek.

Planter for å lindre smerter og spasmer

Den nevnte cotweed, mynte, timian, japansk sophora, mordovnik (frukt) virker som antispasmodik og anestetika. Alle komponenter skal kombineres for bedre effekt. Men hvis en person opplever intoleranse overfor noen komponenter, er det bedre å forlate sin innføring i samlingen.

For å forberede kjøttkraft ta 2 ss. l. blanding, hell dem 0,5 liter kokende vann og insister i omtrent en time. Drikk før du spiser 100 ml.

Hvis pasienten har en overdreven ekspansjon av karene i nedre ekstremiteter, anbefaler Kosterov at neste infusjon tas. Tatt i like deler av mynte, arnika, misteltein, Periwinkle, Hawthorn (av blandingen bør være to spiseskjeer), fylt halv liter kokende vann og holdt i minst 60 minutter.

Avkoket brukes i tre uker til 100 ml tre ganger om dagen - absolutt en time etter måltidet.

Bad i henhold til oppskrifter av Kosterov

For å behandle utslettende endarteritt i blodårene, anbefaler Kosterov spesielle bad. Spesielt effektive er slike varianter av denne prosedyren:

 1. Blanding i samme deler av svart elderbær, bjørk (bladdel), cowberry, calendula (blomster), St. John's wort, helle en halv liter kokende vann. Den opprinnelige sammensetningen ble kokt i et vannbad i omtrent en kvart time og deretter holdt i ytterligere en halv time. Den ferdige infusjonen helles i et bad og fortynnes med vann til en temperatur på 39-40 ° C. Varigheten av prosedyren er 15 minutter.
 2. Zalman bad med tilsetning av hvit emulsjon, brukt til endarteritt av karene i nedre ekstremiteter. Under prosedyren irriterer de aktive stoffene i legemidlet de perifere reseptorene av huden og fiberen som ligger under huden. På grunn av dette øker blodstrømmen til de minste fartøyene - det er her at utslettende endarteritt utvikler seg. Fysioterapeuter advarer om at under prosedyren bør du strengt følge kravene som er pålagt Zalmanov-badet. Du kan se dem i vedlagte instruksjoner.

For en god søvn

Ofte utrydder endarteritt i blodårene en pasients søvnforstyrrelse. For å eliminere denne tilstanden anbefaler Kosterov samlingen av valerian, motherwort, kamille, hummer, citronmelisse. Komponenter tas i like deler, fylt med kokende vann, hvorpå blandingen er infundert i en halv time. Ordningen for å behandle søvnløshet forårsaket av endarteritt i underekstremitetene ser slik ut - 2 ss opptil 6 ganger om dagen.

Obliterating endarteritt i nedre ekstremiteter er en alvorlig sykdom. Hans behandling er obligatorisk, og jo raskere behandlingen starter, desto større er sannsynligheten for å gjenopprette livskvaliteten. Bruk av folkemidlene er betraktet som effektiv hvis sykdommen oppdages i tide.

Behandling av folkemidlene for å utrydde aterosklerose

Del metoder for å behandle denne sykdommen. Jeg vil være takknemlig.

For forebygging av progresjon av sykdommen er mye brukt til produktet av selskapet, forbedrer mikrosirkulasjon og blodsirkulasjonen, redusere blod viskositet og øke dens flyteevne, forhindrer trombose og normalisering lipidmetabolismen.

Aterosklerose nedre ekstremitetene nedre ekstremiteter aterosklerose (eller arteriosklerose obliterans av de nedre ekstremiteter arteriene) nazyvayutesche som claudicatio intermittens. Sykdommen er basert stivnet prosesser i fartøyer av den nedre ekstremiteter, aorta og dens hovedgrener smalner lumen av beholderen og danne en hindring for blodstrømmen.

Kløver rød. (Blomstrende løvtopper samlet i begynnelsen av blomstringen). 40 gr. blomster insisterer på 500 gr. vodka i 2 uker. Stamme, vri ut. Ta 20 gr. før middag eller før sengetid. Behandlingsforløpet er 3 måneder med en pause på 10 dager. Etter 6 måneder kan kurset gjentas. Det brukes til åreforkalkning med normalt leddtrykk, ledsaget av hodepine og støy i ørene.

Gress og rhizomer (alle planter) av vill jordbær som avkok (blader i form av infusjon) er full av aterosklerose.

Blader av brombær syzoy i form av infusjon ta innsiden med aterosklerose, hypertensjon, økt nervøs spenning (hysteri) og andre sykdommer.

Blomster av hagtorn i form av tinktur eller avkok er tatt inne med aterosklerose og spasmer av cerebral fartøy, pl. hjertesykdom, nervøs oppblåsthet og søvnløshet.

Tinktur: 10% på 400 alkohol, ta 25-30 dråper per 1/3 kopp varmt kokt vann 3-5 ganger om dagen i en time før måltider.

Infusjon eller avkok: 2 ss. Skjeer av blomster vedvarer i en time eller koker i 10 minutter i 2 glass vann og drikk 1/2 kopp varm infusjon 3-4 ganger om dagen i en time før måltider.

. Bark av unge grener og røtter av Berberis vulgaris i form av skjær eller infusjon tas oralt som et verktøy for aterosklerose og reduserer blodtrykket, reduserer hjerte 's sammentrekning, og øker dens amplitude.

Tinktur: 25%, på 700. alkohol, drikk 30 dråper 3-4 ganger daglig før måltider.

Infusjon: Art. skje insisterer 3-4 timer i 0,5 liter kokende vann og drikk 1 / 4-1 / 2 kopp varm infusjon 3-4 ganger daglig før måltider

Obliterating endarteritt. Behandling med folkemidlene.

Dette er en progressiv inflammatorisk og trofisk sykdom i den indre membranen i arteriene, og med arteriell betennelse de smaler ned, til lumen er helt blokkert. Ofte skadet nedre lemmer. I de innledende stadier klager pasientene på rask tretthet av føttene når de går, smerten i kalvemuskulaturen, kramper, svette av føttene og blanchering av føttens hud. Når smerten blir uutholdelig når den flyttes, må en person stoppe og vente på et akutt angrep. Etter et kort stopp fortsetter gående til neste angrep. Denne tilstanden kalles intermittent claudication.

Med utviklingen av sykdommen er det nummenhet i føttene, de blir blek, kald å ta på, det er en sterk smerte i ro, på tuftene av den betente arterien kan vises sår, og som et endelig resultat, vevsnekrose, som fører til koldbrann.

Fotbad vil forbedre blodsirkulasjonen i underekstremiteter.

For å forbedre blodsirkulasjonen i underekstremiteter, anbefales det å lage kontrastfotbad med tilsetning av nåler og salt før sengetid. 2 fulle håndfulle knuste nåler brygger 2 liter kokende vann, hold på brannen i 5 minutter, la den brygge i 30 minutter. Legg i infusjonen av 5 ss. salt, rør og hell saltoppløsningen i 2 basseng. I ett tilsett varmt vann, i en annen kulde. Bøss skinnene med beina i 20 sekunder i et vaske med varmt vann, og gjør det samme i et vaske med kaldt vann. Varigheten av et slikt kontrastbad - til vannet avkjøler.

Planter med utslettende endarteritt.

I de første stadiene av sykdommen benyttes planter som har en antiinflammatorisk effekt og renser innerveggene av karene. Do vanlige infusjoner (1 teskje av tørt materiale pr kopp av kokt vann, kan 20 minutter fylle natten over i en termos), St. John surt, evighets, bjørk knopper, Sophora, dill frø, Erysimum, vendelrot roten.

Potetbuljong for utslettende endarteritt.

Du kan vaske potter med potetbuljong: godt vasket rengjøring 4-5 poteter helles 0,5 liter vann, kok i 15 minutter ved lav varme, avkjøl til varm tilstand, avløp. Ta 0,5 kopp i 30 minutter før måltider 3-4 ganger om dagen i varm form. Behandlingsforløpet er 2 uker.

Blanding med utslettende endarteritt.

Allment kjent oppskrift: 2 sitroner, 2 appelsiner uten frø, men med skinn for å passere gjennom kjøttkvern, legg til 2 ss. honning, stå i 24 timer ved romtemperatur, sett deretter i kjøleskapet. Ta 2 ts. 30 minutter før måltider 3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet er en måned, deretter 2 uker pause og igjen måneden for opptak.

Hvis du har bevist folk oppskrifter behandling av utslettende endarteritt, skrive. Takk på forhånd.

Når du bruker materialene på nettstedet, er det nødvendig med en tilbakekobling! Varianter av lenker til venstre på nettstedet.

Obliterating endarteritt

Obliterende endarteritt er en kompleks form for sklerose. Det er tilstopping av store områder av små fartøy, og stoffskiftet i nedre del av lemmer avtar kraftig. Massekontroll av små kar med alkaliske salter fører til nekrose av store områder av muskler.

kaker: Klem saften fra potetene (rowan). De oppnådde kaker skal nevnes i små baller med en diameter på 1 cm. De kan oppbevares i kjøleskapet i maksimalt 2 uker. Ta 3 ganger om dagen for 2 ss 25 minutter før måltider uten å tygge. Du kan drikke juice etter å ha spist.

Cleavage enzym: Ta 3 liter melkvalle, 1 glass sukker og 1 glass tørt (friskt) celandine gress (røtter skal ikke brukes). Gresset er plassert i en pose av gasbind eller stoff og nedsenket i bunnen av en 3-liters krukke. Innen 1-2 uker ta inn et halvt glass en halv time før måltider. Oppbevares på et varmt, mørkt sted. Tørk boksen med gasbind (2-3 lag).

Oksidering av kroppen

Oksidasjon organisme med sletting endarteritis gjennomført hvitløk, pepperrot, persille, persimmon, rogn, sitron, sitrongress, Rhodiola rosea, Sabelnik myr, Calendula. Velg noen 2 planter og lag enzymer fra dem, fra hver plante et eget enzym. Ta fra 1/5 til 1 kopp 3-4 ganger om dagen i 20-30 minutter før måltider. Ved første 2 uker tas ett enzym, deretter 2 uker - en annen. For å vite om kroppen er oksidert eller ikke, må du utføre følgende test:

Obliterating endarteritt: behandling, symptomer og bilder, stadier av sykdommen

En gang i tiden i fjerntliggende sovjetiske tider ble en obliterende endarteritt kalt en profesjonell piloter sykdom. I vår tid er denne sykdommen i nedre ekstremiteter påvirket av menn som sitter på nikotin og røyker en pakke, eller enda flere sigaretter om dagen. Dessuten blir sykdommen yngre hvert år.

Artikkelen beskriver de karakteristiske symptomene og metodene for å behandle denne skadelige sykdommen. Etter å ha lest det til slutten, lærer du hva du skal gjøre for å hindre komplikasjoner og om behandling av sykdommen er mulig med folkemidlene.

Blokkende endarteritt: Klassifisering og art

I henhold til den internasjonale klassifiseringen av sykdommer refererer den utslettende endarteritt av karene i nedre ekstremiteter til seksjon nr. 170 "aterosklerose", men har ikke egen kode for μb 10. For behandling av endarteritt er det best å kontakte en angiosurgeon (vaskulær kirurg) for å finne ut av sykdomsstadiet og å etablere riktig diagnose.

Obliterating endarteritt - hva er det?

La oss forstå sammen: hva er denne sykdommen? Begrepet "utryddet" kommer fra det latinske verbet obliterare, som betyr "ødelegge". Ordet "endarteritis" består av "utgangen" prefiks som betyr "indre lag" referanse "-arteri-" - "arterie", og suffikset "-um" indikerer tilstedeværelse av betennelse.

Faktisk, med denne sykdommen, under påvirkning av interne inflammatoriske faktorer, blir arterier og årer påvirket til de blir helt infiserte. Som følge av dette blir blodtilførselen og lymfesirkulasjonen forstyrret i vev, hvorav avhenger av sykdomsstadiet.

I motsetning til utslettende aterosklerose Endarteritt påvirkes av kanalen på små kar og kapillærer. Husk det når aterosklerose er bare store arterier påvirket og aldri årer.

Oftere sprekker endarteritt til karene i nedre ekstremiteter, mindre ofte påvirkes overkroppene. Med aterosklerose er sykdommen "symmetrisk" og fanger begge lemmer samtidig. Med endarteritt kan bare venstre underside påvirkes.
Vurder hvilke faktorer som kan forårsake sykdommen.

Hvordan sykdommen utvikler seg, årsakene

Til tross for at denne sykdommen har vært kjent i lang tid, kan leger fortsatt ikke svare: Hva er årsakene til sykdommen, og hvorfor utvikler alle ikke endarteritt under de samme like forholdene. Det er imidlertid kjent at utviklingen av denne sykdommen krever lang eller systematisk påvirkning av negative faktorer.

Hvilke faktorer utløser den patologiske prosessen i fartøyene:

 1. Forgiftning kroppen med røyking

  Nikotin provoserer:
  • langvarig vaskulær spasme
  • hypertensjon (økt spenning) av blodkar
  • Langvarig hudtemperaturreduksjon
  • økning i blodviskositet
  • utvikling av trombi

Hvis en person allerede lider av endarteritt, vil røyking nødvendigvis forverre sykdomsforløpet. Siden nikotinforgiftning øker virkningen av noen vasokonstriktor.

 • Flere, langvarig hypotermi eller frostbit av beina

  Kald øker produksjonen av adrenalin, som har en utprøvd vasokonstriktiv effekt. Vaskulær spasme kan vare i en uke. Denne sykdommen er lumsk, siden den har en forsinket effekt og ikke umiddelbart manifesterer seg. I sovjetiske tider, da flystasjonene ennå ikke hadde oppvarming, led militære piloter ofte endarteritt.
 • Skader og skader på lemmer

  Smertsyndrom kan ledsages av en langvarig innsnevring av de spasmodiske karene. Men sykdommen som skyldes traumer utvikler sjelden - i 10-20 prosent av tilfellene.
 • Langsiktig stress og nervøs overbelastning

  Det er kjent at mentale traumer fremkaller vedvarende hypertensjon av blodkar.
 • Nå vet du hvilke faktorer som utløser den patologiske prosessen i fartøyene, og hva må tas vare på slik at sykdommen ikke overtar beina våre.

  Det er også mening fra leger at kanskje den viktigste årsaken til betennelse i fartøyene og faktisk - deres ødeleggelse, er autoimmune prosesser.

  De er alltid forbundet med ekstrem grad av forurensning av kroppen ved metabolske produkter, resultatet av den viktige aktiviteten til parasitter (i dette tilfellet - soppinfeksjoner), dårlig økologi. Flere detaljer om dem er beskrevet i artikkelen trombocytopeni årsaker og behandling i avsnittet Alternativ medisin - les, da kan du forstå selve prosessen som oppstår i kroppen.

  Pathogenese av vaskulær sykdom i nedre ekstremiteter

  Generelt, uten vanskelige å uttale medisinske termer, kan patogenesen eller mekanismen for endarterittutvikling beskrives som følger.
  Ulike stress sammen med adrenalhormoner (andrenalin, nordadrenalin) og ikke bare dem, skaper en metabolsk effekt på fartøyets indre vegger. De eksfolierer, danner blodpropper.

  • ekstreme (frostbit)
  • periodiske (traumatiske psykiske situasjoner)
  • kronisk (røyking)

  På grunn av trombose, smelter lumen av små fartøy og til og med overgrodd med bindevev (fibrose). Blodstrømmen i kapillærene bremser ned. Som et resultat blir næringen av vevene i ekstremiteten forverret med oksygen.

  Som følge av hypoksi (mangel på oksygen), er det vedvarende irreversible forandringer i vev: deres permeabilitet forverres, dystrofi som fører til nekrose utvikler seg.

  Kroppen for å bekjempe produktene av nekroseavfall inkluderer autoimmune prosesser, som ytterligere forverrer blodsirkulasjonssituasjonen. En kjedereaksjon starter, og sykdommen utvikler seg.

  Hvorfor er nederlaget på føttene

  Hvorfor lider underekstremiteter mest fra denne sykdommen?

  For det første blir vi ofte kalde. På grunn av det lave volumet blodsirkulasjon, utvikler frostbit raskere i beina.

  For det andre forhindrer den anatomiske strukturen av nedre ekstremiteter i tilfelle obstruksjon av fartøyene utviklingen av en normal blodstrøm ("bypass") blodstrøm. Og beinene på beina er ofte i hypertensjon.

  Hva er de eksterne tegnene og symptomene på nederlaget på underdelene som følger med denne smittsomme sykdommen?

  Obliterating endarteritt: symptomer og tegn, foto

  Symptomer og klinikker er avhengige av sykdomsstadiet. Symptomene i nedre ekstremiteter er manifestert i form av smerter, alt fra mild ubehag under lange turer og slutter utholdenhet for et øyeblikk uutholdelig lidelse nekrose av vev.

  Endarteritt utvikler seg gradvis: med vekslende eksacerbasjoner og remisjon (sviktende manifestasjoner av sykdommen).
  Pasienten passerer gjennom 4 stadier av legemets lesjon, og hver av dem har sine egne tegn:

  1. Trinn av kompensasjon eller iskemisk (nedsatt blodsirkulasjon):
   • vasospasme
   • kramper i kalvemuskulaturen
   • Overfølsomhet av lemmer til kaldt
   • rask tretthet og smerte når du går (når du går)
   • intermittent claudication (pasienten stopper hver 700-900 m på grunn av smerte i beina, i ro mens smerten går)
   • plager og chilliness av lemmer
   • nummenhet, prikken eller brennende i fingrene

  Ved måling er puls i lemmen svak og knapt probed.

 • Stigningen av subkompensasjon eller scenen av trofiske lidelser (oksygenforsyning av vev):
  • Intermitterende claudikasjon øker (stopper etter 200-300 m)
  • endringer fra huden: "pergament" utseende, tørrhet, peeling, tap av elastisitet, hudherding på hælene
  • Forringelse fra neglene: Langsom vekst, misfarging (hvitaktig eller brun), brittleness
  • tap av hår på lemmer
  • første stadium av muskelatrofi
  • ingen puls
 • Stadiet av dekompensasjon eller dannelse av sår og nekrose:
  • Intermittent claudication når du går etter 30 meter
  • smerte i ro
  • endring i farge på foten: rød i senket tilstand, hvit - i hevet
  • huden er tynn og utsatt for skade selv ved små skader
  • utseendet av sår og sprekker i huden
  • trombusdannelse
  • overgrowth av arterier
  • muskelatrofi

  Pasienten har smerte i utsatt stilling. Så han må senke hans lemmer ned.

 • Den siste scenen er gangrene:
  • arterier fullstendig overgrow
  • vedvarende alvorlig smerte
  • flere sår
  • hevelse i ekstremiteter
  • fenomener av nekrose av muskler og ben
  • symptomer på kroppsforgiftning
 • Bilde av forskjellige stadier av utryddet endarteritt:


  I henhold til typen av utvikling av den patologiske prosessen, isoleres en tørr og fuktig gangren (med vedlegg av en smittsom prosess). I dette tilfellet kan bare amputasjon lagre pasienten. 4-trinnet av lesjon av nedre ekstremiteter i bildet er vist nedenfor.

  I sjeldne tilfeller kan endarteritt forekomme i en generalisert klinisk form, når i tillegg til karene i ekstremitetene, abdominal aorta, hjertene i hjertet og hjernen påvirkes.

  Nå vet du hvilke symptomer på sykdommen i ulike stadier av utviklingen. Men det mest karakteristiske symptomet på utslette endarteritis - en skarp og plutselig smerte i leggen - som det gjør å stoppe mens du går, og er årsaken midlertidig halthet, noe som bidrar til å diagnostisere sykdommen.

  Diagnose av endarteritt

  Hvilke metoder for diagnose av denne sykdommen er tilgjengelig i moderne medisin? Først er disse funksjonelle tester som bekrefter utilstrekkelig blodsirkulasjon:

  • Oppel symptom: Når underbenet heves, blir foten blek; Jo raskere den bleke, jo tyngre graden av blodstrømforstyrrelser
  • Goldfleam test: Når du bukker de hevede benene i den bakre posisjonen på ryggen, er det en rask tretthet i lemmer og føttene blir blek
  • Panchenkos knesymptom: i sittestilling, etter å ha kastet et bein til den andre, blir smerte snart følt i den berørte lemmen, gåsebud og nummenhet
  • fingerprick symptom: Når du trykker på (5-10 sekunder) på tommelen på foten, erstattes blancheringen med en normal farge med større forsinkelse enn hos en sunn person

  Sørg også for å bruke spesielle instrumentelle metoder for diagnostikk: Elektrotermometriia, oscilloskop, rheografi, plethysmography, Capillaroscopy, aortoarteriografiya, ultralyd, computertomografi, radioisotop studie, MR og angiografi.

  Kompleks behandling av karene i nedre ekstremiteter: legemidler, kirurgi, personlig erfaring

  Moderne medisiner har ikke effektive midler for behandling av utryddsende endarteritt. Konservativ terapi er kun utviklet for å forbedre pasientens tilstand og redusere utviklingen av den patologiske prosessen.

  Behandling av ekstremiteter er kompleks. Og i mange henseender avhenger av hvor streng pasienten overholder alle forskrifter fra den behandlende legen.

  Prioritert problem for en pasient med progressiv utslettende endarteritt er forebygging av komplikasjoner (gangrene). De viktigste tiltakene her er:

  • kategorisk avslag på tobakk
  • forbud mot bruk av alkohol (spesielt viner og cognacs)
  • begrensning av lange belastninger på bena (nektet å arbeide "på føttene" osv.)
  • oppvarming av føttene (unngåelse av hypotermi)

  På tredje trinn (hvis sår ble dannet):

  • komfortable løse sko
  • vaske føttene om morgenen og om kvelden
  • vedlikehold av tørrhet i en føtteskinn

  I alvorlige tilfeller er sengestøtten indikert. Og det er nødvendig å eliminere alle faktorer som irriterer psyken. Det vil si at det er nødvendig å eliminere alle negative forhold som kan forverre den videre utviklingen av sykdommen.

  Konservativ behandling: narkotika

  Vurder hva medisiner anbefales for konservativ behandling av endarteritt. For å fjerne smerte, forbedre blodstrømmen og metabolisme i det berørte karet, foreskrive ulike grupper av legemidler:

  1. Å lindre smertesyndrom gjelde:
   • intramuskulære analgetika (baralgin, ketoral, diklofenak)
   • beroligende midler: med nevrologisk smerte (finlepsin)
   • intravenøst ​​narkotiske stoffer: (promedol, tramadol, omnopon, morfin)
   • epidural anestesi
   • intraarteriell blokkering med novokainløsning og spasmolytiske legemidler

  (spasmalgon, no-spa, halidor, baralgetas)

  Novocain, i tillegg til anestesi med intravenøs administrering, forbedrer vevsmat og kapillærpermeabilitet.

 • For å forbedre blodsirkulasjonen (inkludert sikkerhet) og mikrocirkulasjon er vist:
  • prostaglandiner (vasaprostan, alprostan, ilomedin)
  • angioprotektorer (trental, vasonite)
  • biogene stimulatorer (solkoseryl, actovegin)
  • vasodilatorer (komplamin, prodektin, papaverin)
  • hormonelle legemidler av binyrene (prednisolon, kortison)
 • For profylakse av tromboser, reduserer blod viskositet og koagulering korreksjon til enden av livet er det nødvendig å bruke blodtynnings stoffer: trombostop eller derivater av aspirin (cardiomagnil og tromboass).
  For å hindre bruk av venøs trombose: warfarin, hepariner (clexan, fraktiparin). Og også droppere med rheopolyglucin, curantyl, urokinase, etc.
 • Å påvirke mekanismen for regulering av vaskulær tone de drikker halide, angiotropin, andecalin, etc.
 • For å forbedre stoffskiftet Følgende vitaminer er obligatoriske:
  • vitamin C
  • vitamin E
  • vitaminer i gruppe B (B1, B6, B12)

  Nikotinsyre (PP) har en vasodilaterende effekt. Pangaminsyre (B15) fremmer bedre oksygenopptak av vev og stimulerer anti-koagulasjonsprosesser i blodet.

 • Behandling: fysioterapeutisk:
  • fysioterapi (diatermi, elektroforese, amplipulse, darsonvalisering, strømmer av Bernard)
  • massasje
  • baroterapi (hyperbarisk oksygenering)
  • balneologi (slambehandling, hydrogensulfid og rhodonbad)
  • Ekstrakorporeal avgiftning (hemosorption, bestråling av blod med laser og ultrafiolett)
  • trener fysisk trening (dosert fysisk trening)
 • For pasienter, obligatorisk oppfølging omsorg med undersøkelser minst 4 ganger i året (hver 3. måned). To ganger i året er det ønskelig å utføre forebyggende behandling for å forhindre tilbakefall. Målet med komplisert terapi er å bevare lemmer.

  Kirurgisk behandling

  Med endarteritt begynner blodforsyningssykdommer med lesjoner av små kar, Derfor er kirurgisk behandling i form av shunting, installasjon av arterielle proteser, stenting og angioplasti, som ved utrydding av aterosklerose, ineffektiv her.

  Operativ terapi er delt inn i flere metoder:

  1. sympatektomi - fjernelse av flere ganglia (sympatiske ganglier), avhengig av lokaliseringen av karlukningen (korsryggen, thorax) drift har den virkning at bare 1-2 trinn: vasospasme elimineres, blodstrømmen blir redusert, noe som forbedrer sirkulasjonen sikkerhet
  2. thrombectomy - fjerning av individuelle blodpropper
  3. bypass, Prosthetikk av store fartøy ved trombose (sjelden utført
  4. amputasjon: lavt (fingre, føtter) og høyt (opp til låret - med våt gangrene)

  For å be om behandling av endarteritt, griper leger til nødstilfeller, når det er en trussel for pasientens liv på grunn av utviklet gangren, eller hvis konservativ terapi ikke hjelper.

  Personlig erfaring med behandling av endarteritt ved hjelp av Ilizarov-metoden

  Jeg kan ikke skrive om opplevelsen av familien min i behandlingen av utslettende endarteritt. I midten av åttitallet ble min far, en ung mann på førti, diagnostisert med denne forferdelige diagnosen. Sykdommen utviklet seg Legene fra militærhospitalet insisterte på operasjon for amputasjon av bena. Men metoden avansert av Dr. Gabriel Abramovich Ilizarov avanserte til den tiden.

  Hva er kjernen i metoden? Dr. Ilizarov fant i 1951 et apparat som det var mulig å komprimere (komprimere) og strekke (distraksjon) benvevet. Enheten er en stålstruktur av ringer, stenger og eiker.

  Det brukes i ortopedi, traumatologi og nevrokirurgi. Den kan brukes til å korrigere feil i leddene, øke høyden av en mann, for å behandle skoliose og mange andre sykdommer i muskel-skjelettsystemet, ryggrad og så videre. Nå Ilizarov Apparatet ble satt til kompliserte brudd i traumatologi avdeling for enhver sykehus. Og på den tiden var det et gjennombrudd i medisin.

  En av fordelene ved metoden, som Ilizarov foreslo å bruke til behandling av endarteritt - rask restaurering av blodtilførsel og lymfesirkulasjon Lemmen som apparatet er montert på.

  Andre fordeler med teknikken:

  • sterk fiksering av benfragmenter
  • rask fusjon av beinvev
  • bevaring av arbeidskapasiteten til muskler og ledd

  I tillegg kan en pasient med et apparat på en lem aktivt bruke det, utføre et sett med øvelser uten frykt for fysisk anstrengelse, noe som i stor grad øker gjenopprettingsprosessen.

  Min far fortalte meg om operasjonen. Kort sagt, prosessen kan beskrives som følger:

  • Skinnbenet knuses på 2 steder
  • Basene til bruddene er festet med eikene til Ilizarovs apparat
  • Bonefragmenter trekkes fra hverandre ved hjelp av apparatet med ca. 1-2 mm per dag
  • Mellom beinfragmentene begynner å vokse et nytt bein (bein regenerere)

  Det antas at effekten av utvinning opprettholdes i gjennomsnitt i to år. Etter operasjonen har mer enn 30 år gått, og far går, om enn med lun og smerte, men på egne føtter. Og til minne om Ilizarov-apparatet på hans skinn var det små arr fra eikerne.

  Og la behandlingen av endarteritt med metoden til Ilizarov i medisin ikke brukes mye, hjalp vår familie med å redde denne kjære mannen.

  Metoder for alternativ medisin

  Hirudotherapy

  Spyttelakk inneholder hirudin, noe som bidrar til å tynne blodet, noe som er svært viktig for pasienter med endarteritt. I tillegg oppløses de aktive stoffene som kommer med spytt av leeches i menneskekroppen, små blodpropper.

  Leeches bør plasseres langs tromboserte vener. For prosedyren må du søke på en kompetent sertifisert girudoterapevtu.

  apiotherapy

  Når endarteritt brukes ulike biavlprodukter:

  • pollen fra biets kropp er blandet med honning: ta en teskje tre ganger om dagen
  • kongelig gelé er blandet med honning (i forholdet 2: 100): Legg en dessertskje i munnen av blandingen og hold den til den oppløses, 3 ganger om dagen
  • anstrøk av pollen og voks ormer: ta 3 ganger om dagen i en skje balsam for rubbing føtter: propolis, voks, alkohol anstrøk av voks møll larver, vill rosmarin, cudweed (to ganger om dagen)
  • voks med tilsetning av pulver fra blomstene av søtpotet (en spiseskje per 100 gram voks) i form av appliqués på lemmer

  Disse stoffene bidrar til å forbedre tilstanden til føttens hud: Fjern tørrhet, sprekker, burbling. Også redusere smerte med intermitterende claudication.

  Å hjelpe pasienten i tredje fase med dannelse av trofasår:

  salve av bivoks med tilsetning av gåsfett og pulverisert blader av plantain og nettle (alle ingredienser i like store mengder); oppvarmet i et vannbad og påført såret to ganger om dagen i 20 minutter, i løpet av ti dager.

  Et annet middel for apitherapy - bee stings. For å normalisere de metabolske prosessene blir biene plassert i midjen, sacrum, shin og foten. Økter holdes vanligvis med en alternativ på en dag.

  Behandling av urte damp gyte

  Denne metoden ble oppfunnet i Sibiria. For prosedyren er tatt cedar fat av stort volum, som er matet med damp, mettet med ekstrakter av urter. En mann klatrer inne i fatet, mens hodet er ute.

  Behandlingen starter ved 15 minutter ved en temperatur på 55-65 grader, etterfulgt av en økning i oppholdstiden i fatet (opptil 40 minutter) og dampens temperatur. Sessene holdes om kvelden, en uke ikke mer enn 3 ganger. Kurset av parsauna er designet for 10-18 prosedyrer.

  For å forberede urte damp tatt medisinplanter har en gunstig effekt på blodårene: kløver, Susice, Helichrysum, oregano, salvie, johannesurt, timian, burdock rot, celandine, lime, mor-og-stemor, plantain, kløver, nesle, calendula, bjørk knopper, chaga, cattail og andre.

  Etter å ha ligget i badstuen, er det nyttig å massere midjen, bena og drikke phyto-te. Fitoparosauna revitaliserer blodårene og hjertet. Pasienter som lider av endarteritt, legger merke til at etter badstuen er det smerter i beina, får lemmer en naturlig farge, deres cyanose forsvinner.

  Terpentinbad

  For å gjenopprette blodsirkulasjonen i ekstremiteter, er terpentinbadene nyttige etter Zalmanovs metode. De kalles kapillær ved hvordan de påvirker kroppen, og spesielt på karene. I metoden for behandling ifølge Zalmanov brukes to typer bad:

  • hvit: rene kapillærer
  • gul: bekjempe trombi og fibrose

  og de og andre, samt blandede bad, aktiverer metabolske prosesser i cellene i karene og i hele kroppen.

  Terpentin til bad er vanskelig å forberede seg selv (du kan ikke alltid få ingrediensene du trenger), så det er bedre å kjøpe det på apoteket. Men før du begynner å ta disse badene må du konsultere med spesialister.

  Behandling av endarteritt med folkemidlene

  Informasjon om hvordan man behandler endarteritt med folkemidlene finnes på forum på Internett, hvor folk som lider av denne sykdommen, kommuniserer.

  Her er noen oppskrifter fra professor Bogachev, en spesialist innen behandling av vener. Til tross for at han er representant for tradisjonell medisin, ignorerer legen ikke urtemedisin.

  Etter hans mening, i den første fasen av sykdommen, kan fytoterapi inngå i kompleks behandling. Og hvis tradisjonell behandling hjelper en bestemt pasient til å unngå nye smerter og oversetter sykdommen til en tilstand av langvarig remisjon, må den nødvendigvis brukes.

  Urtemedisin eller urtemedisin:

  1. For å forhindre betennelse i veggene i blodårene og forbedre blodsirkulasjonen i kapillærene, fremstilles følgende buljong:
   • er tatt i like mengder og knuste bjørknopper, dillfrø, soporablad, St. John's wort, immortelle og valerianrot
   • 1 teskje av den tilberedte blandingen legges på 1 kopp
   • buljongen er kokt i et vannbad i 20 minutter
   • 60 minutter er buljongen infundert og deretter filtrert

  Ta avkjøling av et glass selvfølgelig 2 måneder før du spiser (i 20 minutter).

 • For å styrke vaskulærveggene og forhindre dannelsen av blodpropper, er det nødvendig å ta vitamin C i sin naturlige form. For å fylle den nødvendige dagskursen, bruk bær og frukt, for eksempel:
  • en blanding av hawthorn bær, jordbær og chokeberry (i like stor andel), 2 ss. Skje en halv liter vann i 30 minutter på et vannbad, stå og drikk ½ kopp til 4 ganger daglig før måltider
  • en blanding av en sitron og en appelsin, knust med hud, med tilsetning av 2 ss honning; Spis en skje før du spiser

  Opptaket varer opptil 3 måneder (i henhold til helsetilstanden).

 • Et annet godt naturlig middel for å styrke blodkar - rutin, som også kalles vitamin for blodårer.
  Spis så mye som mulige produkter av disse: rogn, pepper, rose, mandarin (mest rutine å skrelle dem), samt pollen. Hun er en rekordholder i innholdet av vitamin for blodårer.
 • Wheatgrass er en medisinsk plante som inneholder alkaloid gnafalin, som har vasodilaterende og spasmolytiske effekter.

  1. fotbad:
   • ta 100 g gress for et volum vann 10 liter
   • blir kokt og kokt i ytterligere 15 minutter
   • buljongen er infundert i 20 minutter og avkjølt til 36 grader,
   • prosedyre - 25 min

  Kurset består av 16 eller 24 (med rennende form) bad, prosedyrene utføres annenhver dag

 • urte salve:
  • ta 50 g gress for et volum vann 1 liter
  • blir kokt og kokt i ytterligere 15 minutter
  • Buljongen blir infundert i 20 minutter og filtrert
  • 400 gram smør legges til det
  • Blandingen kokes til vannet er fullstendig fordampet
  • salve påføres på foten fra tærne til kneet,
  • et tykkere lag av salve påføres på sår og sår
  • Benene brytes opp med et bandasje som om som en komprimering og varme innpakket rundt
 • urtete:
  • ta 15 g gress for et volum vann 1 liter
  • blir kokt og kokt i ytterligere 15 minutter
  • Buljongen blir infundert i 20 minutter og filtrert
  • En halv kopp te er drukket en halv time før måltider
 • Klar infusjon og salve lagres i kjøleskapet. Salve og bad alternativ, det er bedre å gjøre dette før sengetid. Hvis du trenger å forlate huset om morgenen, holder kompresjonen med salven bare på føttene til klokka 3 om morgenen, og den fjernes for å avkjøle dem. Og i intet tilfelle kan ikke bli kaldt, eller behandlingen vil ikke hjelpe.

 • Noen flere nyttige måter å behandle folkemessige rettsmidler på:
  • rød murstein varme, vikle med en klut, sett eller legg føttene på den og hold den i en halv time - det er oppvarming med tørr varme
  • vårnål - til lash føtter
  • sitronskall - gni solene på føttene
  • komprimer på føttene til hakkede løk med hvitløk for natten
  • komprimere på føttene av revet pepperrot (før smør føttene med fett, ikke forbrenne huden) om natten
  • Komprimering av poteter på føttene og skinnene: Krus av poteter for å søke om 2 timer om morgenen og om kvelden
  • hvitløk tinktur: 6 kryddergriser og tilsett 100 ml vann, drikk for 2 ganger (på Internett finner du en oppskrift på forberedelse og mottak av tibetansk hvitløktinktur for rengjøring av fartøyene)
 • Som du kan se, er folkemidlene for behandling av karene i underekstremiteter ganske store og varierte. For å bruke det, må du konsultere en lege. Og enda bedre - at han selv valgte deg den mest hensiktsmessige metoden, avhengig av det kliniske bildet av sykdommen.

  Tren fra tibetansk gymnastikk. Øvelse terapi

  Fysioterapi er viktig i denne sykdommen. Som et eksempel, en av de nyttige øvelsene.
  Denne øvelsen i folket ble døpt som en "død kakerlakk". Det styrker veggene i kapillærene og sprer blodet i lemmer.

  • ligg på ryggen din på gulvet
  • løft armer og ben vinkelrett oppover
  • føttene er parallelle med gulvet
  • begynn å riste i denne posisjonen med hender og føtter (skape en vibrasjon)
  • utfør ett minutt, så ta gradvis opptil 3 minutter

  Lag et godt humør i din sjel, smil, tenk på noe hyggelig og at denne øvelsen definitivt vil hjelpe deg. Tross alt bidrar mikrovibrasjoner opprettet av lemmer til effektiv pulsering av venene og derved øker vitaliteten til hele organismen.

  Prognose og forebygging

  Siden de viktigste faktorene som kan stimulere utviklingen av sykdommen er beskrevet i begynnelsen av artikkelen, er de viktigste forebyggende tiltakene for å minimere dem:

  • bli kvitt røyking
  • ikke overkjøl føttene dine
  • Bruk behagelige sko for å forhindre benskader
  • for å unngå stress, siden det er kronisk stress som ofte er hovedårsaken til autoimmune sykdommer
  • Å ekskludere fra menyen for fett og stekt mat, søtsaker

  hvis du ikke slutter å forgifte kroppen din med nikotin, da ugunstig prognose - ingen prosedyrer og behandling vil ikke gi langvarig remisjon, og bare amputasjon av nedre lemmer, og dermed funksjonshemming i alderen 30-40 år, er fremover.

  Med alle reseptene til den behandlende legen kan du leve med denne sykdommen.

  Jeg håper at artikkelen var nyttig for deg, lærte du av det:

  1. Hva er utryddet endarteritt
  2. dets karakteristiske symptomer og manifestasjoner
  3. hvordan sykdommen oppstår
  4. hva er årsaken til dette
  5. gjennom hvilke stadier er den patologiske prosessen
  6. hva er de tradisjonelle og folkemessige metoder for å behandle karene til de nedre ekstremiteter
  7. eksempler på noen nyttige oppskrifter er gitt

  Og mer - i den populære Internettportalen "medisin-online" i katalogen over sykdommer som utrydder endarteritt, finner du under avsnittet "Kirurgiske sykdommer". Og det er ingen ulykke.

  Tenk på det, det er røyking som ofte provoserer starten på denne sykdommen. Og den forferdelige komplikasjonen - gangrene, tvinger kirurger til å drive operasjoner og forlater relativt unge menn med nedsatt funksjonsevne uten ben.

  Er ikke prisen på hver sigarett røkt kjære? Husk dette når du drar til en pakke sigaretter for en annen del av nikotin!

  Del en artikkel i sosiale nettverk - og plutselig vil det hjelpe noen å redde fra underkroppen amputasjon.

  Les Mer Om Fartøyene