Behandling av forkalkning med folkemidlene

Beregning er en patologi som manifesterer seg i akkumulering av kalsiumpartikler på vegger av vener og arterier.

Ofte finnes slike forekomster på veggene til hovedkjernen i menneskekroppen. Kalkning av aorta gir en alvorlig fare for livet, da det fører til svekkelse av arterieveggene og en reduksjon av deres elastisitet. På bakgrunn av slike lesjoner begynner å utvikle mer alvorlig sykdom, aneurysmidannelse, og diverticula- t. E. øker også risikoen for brudd utsatte konstruksjoner av beholderen under trykket av blodet som fører til død av pasientene.

Hovedårsaken til forkalkning av aorta er et forhøyet kalsiuminnhold i blodet, som ikke utskilles naturlig fra kroppen.

For å forhindre vaskulær skade og unngå farlige konsekvenser, er det viktig å iverksette rettstendige tiltak for å korrigere patologi og normalisere mineralnivået i kroppen. Hva om det er forkalkning av aorta? Behandling med folkemidlene er en av de effektive og rimelige måtene å kvitte seg med sykdommen.

Ukonvensjonell behandling av sykdommen

For å redusere nivået av kalsium i blodet og forbedre tilstanden til blodårene, er det nødvendig å begynne å spise riktig, så grunnlaget for folkebehandling av forkalkning er kosthold. Pasienter anbefales å begrense bruken av produkter som inneholder dette mineralet, og etterfyller kostholdet med mat rik på magnesium. Sistnevnte er den beste kalsiumantagonisten og bidrar til rask eliminering fra kroppen.

Personer som lider av forkalkning, må ikke bruke:

 • meieriprodukter;
 • røkt produkter og varme sauser;
 • greener og de fleste grønnsaker;
 • krydder og krydder;
 • søtsaker;
 • kakao;
 • gjærprodukter.

Nyttige produkter for kalsifisering er:

 • cashewnøtter, pinjekjerner, hasselnøtter, peanøtter og mandler;
 • bygg og bokhvete, hirse, havremel;
 • erter, bønner, brusselspirer.

Diet er nødvendig ikke bare for å redusere kalsiumnivået i blod, men også for å normalisere kroppsvekt, i tilfelle av overvekt, som predisponerer for utvikling av aterosklerose og forkalkning.

Spesielt godt er spaltningen av kalkholdige forekomster av hvitløk - kilden til en masse stoffer som er nyttige for kroppen. På grunnlag av dette produktet fremstilles ulike medisinske tinkturer. Nedenfor er en av oppskriftene:

 • Ta 200g vodka og 300g rensede hakkede hvitløksklær. Ingrediensene er plassert i en mørk glassbeholder og la være infundert i 10 dager i et ikke-brannfast sted beskyttet mot lys. Klar tinktur tas med en dråpe, fortynner i et glass melk. Ved hver etterfølgende bruk av dette legemidlet øker dosen med en dråpe. Og så 3 ganger om dagen i 5 dager. De neste 5 dagene er nødvendig med hver metode for å redusere mengden dråper tinktur. Denne måten å bruke stoffet på, gjør at kroppen kan tilpasse seg terapien. Resterende medisin brukes ytterligere 3 ganger daglig for 25 dråper.

For rensing av blodkar fra akkumulerte forekomster anbefales det å bruke medisinsk buljong basert på medisinske urter:

 • I samme mengder bør du ta kamille-, moder- og birkeknopper (ca. 100 g av hver komponent), slip og bland. En halv liters varmt kokende vann krever 1 ss. l. urteblanding. Å insistere kjøttkraft bør være innen en halv time, hvorpå den er filtrert og delt inn i to deler. Et middel er tatt før sengetid og om morgenen med tilsetning av 1 ss. l. bia honning. Behandlingsforløpet er 2 uker.

For personer som er diagnostisert med forkalkning av aorta, hjelper behandling med folkemidlene i 90% av tilfellene, men bare hvis dietten og andre indikasjoner på legen følges.

En farlig sykdom hovedsakelig hos folk i alderen - kalsifisering av hjertet

Hvis det er et brudd på kalsiummetabolismen, blir den vasket ut av bein og deponert i vev, der det ikke skal være normalt. Kalkning av hovedkarene og hjertehjulets hjerteforstyrrelser forstyrrer intrakardial og systemisk sirkulasjon, fungerer som en risikofaktor for hjerteinfarkt. For behandling brukes magnesiumsalter, hypotensive og kardiotrofe midler. I dannelsen av hjertesykdom på grunn av forsegling av ventiler vist operasjon.

Les i denne artikkelen

Årsaker til forkalkning av hjertet

Avsetningen av kalsiumsalter i hjertet utvikler seg oftest etter hjerteinfarkt eller betennelse i myokardiet. Faktorer som bidrar til overgangen av dette makroelementet fra blod til vev inkluderer:

 • Utilstrekkelig inntak eller økt tap av magnesium;
 • dystrofi av hjertemuskelen, inkludert alder;
 • Fokus på kronisk betennelse;
 • forstyrrelse av parathyroid kjertler;
 • avvik fra normen for indikatoren for syre-basebalanse;
 • ødeleggelse av beinvev
 • nyresykdom.

Vi anbefaler at du leser artikkelen om aterosklerose av aorta og ventilens nederlag. Fra det vil du lære om årsakene og konsekvensene av patologi, diagnose og behandling.

Og her er mer detaljert om blokkaden av beina til hans bunt.

Utvikling av en lidelse på ventiler, aorta, kar, myokardieventiler

Nekrose og arrvev, implantater, aterosklerotiske plakk, trombi, dvs. et unormalt vev, blir utsatt for forkalkning. Brudd på fettmetabolismen stimulerer kalsifisering, siden kolesterol kombinerer med kalsiumioner for å danne kalkholdige forekomster. Derfor er aterosklerotiske endringer vurdert som et stadium før kalsinering.

Disse prosessene utvikles på steder med den største belastningen på ventiler og vaskulære vegger. Begrepet skjer som regel nederlag av en aortal, og deretter og mitralventilen. Senere blir septum og venstre ventrikel kalsifisert. Ventilventiler mister elastisitet og mobilitet. Stenose av hullene dannes. Kalsium er den vanligste årsaken blant kjøpte hjertefeil i voksen alder.

Klassifisering av forkalkning

Beregning av blodkar og ventilerte hjerteventiler er primær og sekundær. Det første alternativet refererer til aldersrelaterte endringer i kroppsvev. Det oppdages hyppigere hos eldre kvinner, aldring av hjerteventiler har et irreversibelt kurs og alvorlige kliniske tegn. Sekundær prosess utvikler seg med betennelse eller unormal struktur av valvulære apparater.

Avhengig av utviklingsmekanismen (patogenese), utmerker seg slike former for patologi:

 • Metastatisk. Kalsium kommer fra blodet, der det inneholder en overdreven mengde. Det adskiller seg i mangfoldet av lesjoner. Det oppstår i brudd på bein, svulster, tarmsykdommer, nyrer, overskudd av vitamin D.
 • Dystrofe. Ofte når nedsatt absorpsjon av kalsium områder med nekrose (infarkt) eller kronisk inflammasjon (myokarditt, vaskulitt, perikarditt).
 • Metabolisk (metabolisk). Det oppstår selv med lavt kalsium i blodet, fordi det ikke kan beholdes i det. Det oppstår som en systemisk eller lokal skade.

Symptomer på sykdommen

Til tross for den utbredte prevalensen og alvorlige kliniske manifestasjoner, blir sjeldne diagnoser sjelden gjort i pasientens liv. Årsaken til dette er fraværet av spesifikke symptomer. Tegnene på patologi ligner andre sykdommer, som skjuler seg som:

Tapet på abdominal delen av aorta forårsaker smerter i magen, flatulens, fordøyelsessykdommer. Ved kalkning av thoracic-delen er det heshet av stemmen, en følelse av "klump" i halsen. I tillegg er det en rekke vanlige manifestasjoner: komprimering under huden, lav leddmobilitet, synshemming, vekttap.

Hva er risikoen for forkalkning av hjertet?

Kalkulering av myokardieventiler i lang tid viser ikke symptomer, men det fremskredende kurset medfører slike komplikasjoner:

 • koronar insuffisiens og iskemi;
 • angrep av kvelning;
 • hjerte astma;
 • bakteriell endokarditt;
 • rytmeforstyrrelser;
 • hjerteinfarkt.

Innskudd av kalsiumsalter skade det indre skallet i hjertet, noe som kan forårsake brudd med dannelsen av blodpropper. Det er farlig å rive blodproppen og tette dem med perifere kar. Kalkulatorer er utsatt for betennelse i utviklingen av endokarditt.

Endokarditt og myokarditt som følge av forkalkning av hjertet

Diagnostiske metoder

For å oppdage kalsifisering av hjertet, er det nødvendig å undersøke tilstedeværelsen av slike sykdommer:

 • Hjertesykdom. Beregning av ventiler er mulig hvis alle andre årsaker er utelukket (blodprøve, ultralyd og røntgen).
 • Hjertet mumler på PCG i mangel av en defekt, bevist med ultralyd eller en EKG-studie. Støy kan være i systole eller diastole, grovt timbre.
 • Atrieflimmer, bradykardi, blokkering av stiene. Når overvåking avslører angrep av ventrikulær takykardi, ekstrasystoler på EKG.
 • En forlengelse av mitralventilen eller aortaklappen.

Pasienter med hjerte uforklarlig støy, sirkulasjonssvikt eller symptomer på myokardial iskemi, som ikke passer inn i det typiske mønster, er det nødvendig å foreta en ultralyd og røntgenundersøkelse av hjerte og store fartøy. Hvis det er vanskelig å formulere diagnosen, anbefales CT og MR.

Behandling av pasienter

Sværheten ved å håndtere pasienter med forkalkning er at de dannede forekomstene ikke reverseres. Derfor kan du bare forsøke å redusere prosessens progresjon.

Terapeutiske hendelser

For å normalisere metabolske prosesser, anbefales det å redusere inntaket av kalsium fra mat og medisiner, og produkter som inneholder magnesium og preparater med innholdet bør økes. Anbefales også magnesiummagnesiumvann og avvisning av meieriprodukter og vitamin D. Soling er forbudt for slike pasienter i solen eller i solariumet.

Valg av narkotika

Med kalsifisering er mulighetene for medisiner begrenset. Mange medisiner som brukes til å behandle iskemi (nitrater, hjerteglykosider) foreskrives med forsiktighet.

Hvis det er nødvendig å kompensere for sirkulasjonsmangel, er fordelen angiotensin-konverterende enzym (ACE) -hemmere og diuretika. Gode ​​resultater ble oppnådd ved antikoagulasjonsbehandling av Cardiomagnum, Warfarin.

I kompleks terapi brukes magnesiumpreparater. De anbefales å søke månedlige kurs med ukentlige pauser i løpet av året.

Kirurgisk løsning

Avser en effektiv, men sjelden brukt metode. For å forbedre blodstrømmen, er det foreskrevet å fjerne kalsitt fra arterien, dilatere karet med en ballong, installer stenten i koronarbeinene. Ved innsnevring av hjertets åpninger eller store arterier på grunn av stenose blir de dissekert med påfølgende plast.

Ballongangioplastikk som kirurgisk metode for kalsifiseringsbehandling

Folkemidlene

Fytopreparasjoner kan anbefales for kalsifisering, da de kan brukes i lang tid. De har en vanndrivende og rensende effekt, normaliserer kolesterol og mineral metabolisme. Urter har svak toksisitet, noe som er viktig for eldre pasienter.

De mest effektive folkevarianter av forkalkningsbehandling er:

 • Samling av urter, rensing fartøy og fjerning av salter. Den inneholder i like store mengder krydderurtet av St. John's wort and motherwort, bjørk knopper, blomsterstand av immortelle og kamille. Før du forbereder infusjonen, bør de knuses så forsiktig som mulig, og bruk en spiseskje av samlingen til 400 ml kokende vann. Brygg i en termos, drikk varm med en skje honning i to satser.
 • Vodka ekstrakt av hvitløk. For 200 ml vodka blir det tatt 300 g hvitløklobber, fint malt. Forbered deg i 10 dager, stå på et mørkt sted. For behandling på den første dagen trenger du 1 dråpe, på den andre - 2 og så videre 25. Dette er en enkelt dose, mottakets frekvens er tre ganger om dagen. Drypp bedre på en spiseskje melk.

Se på videoen om kalsifisering og behandling med folkemidlene:

Kosthold som en integrert del av terapien

Fra kostholdet utelukkes fete kjøttprodukter, melk og sure melkdrikker, ost og hytteost. På grunn av det høye innholdet av kalsium, må du kaste bort nøtter og frø, soya og bønner, grønne grønner, kål. Det anbefales å begrense sterke væsker og bordsalt. På menyen må du bruke:

 • kli,
 • havremel og bokhvete groats,
 • sjøkale,
 • tørket aprikoser,
 • bananer,
 • rødbeter,
 • sjøfisk,
 • tomater.

Prognose for pasienter

I de fleste pasienter øker tegn på forkalkning gradvis. De kan forverre eksisterende aterosklerotiske vaskulære endringer. Særlig farlig er blokkeringer av lungearteri-kalkning og bakteriell endokarditt. Med disse komplikasjonene, så vel som en alvorlig grad av hjertesvikt, er prognosen ugunstig.

Forebygging av utvikling av patologi

Hvis progresjonsgraden av kalsifisering av blodkar er vanskelig å påvirke, er det tiltak for å forhindre forgjengeren - aterosklerose, kjent:

 • nektelse fra røyking og alkoholmisbruk;
 • vedlikehold av arterielt trykk ikke høyere enn 140/85 mm Hg. Artikkel.;
 • en diett med tilstrekkelig mengde plantefiber og lavt i fettstoffer,
 • vanlig trening.

Kalsiumhjerte manifesteres ved avsetning av kalsiumsalter på ventilfliker. Dette kan være en konsekvens av det økte innholdet i denne makroelementet i blodet, dystrofiske prosesser i kroppens vev, et brudd på stoffskiftet. Kalkulatorer fører til dannelse av hjertesykdom, forverrer koronar blodstrøm og øker manifestasjonen av aterosklerose.

Vi anbefaler at du leser artikkelen om dyspné med angina pectoris. Fra det vil du lære om de viktigste årsakene til dyspnø i pasienten, metoder for diagnose og terapi.

Og her er det mer detaljert om okklusjon av kar på ben eller føtter.

For å bekrefte diagnosen er det nødvendig å undersøke og påvise flere kriteriene for sykdommen. Behandling er rettet mot å stoppe utviklingen av vaskulær malignitet og hjerteapparat. For dette bruk stoffer med magnesium, folkemusikk og generell terapi. Ved alvorlig svikt på grunn av stenose av aorta- eller mitralventiler, er kirurgi indisert.

Det er ganske vanskelig å oppdage ventilkalkning. Det kan være både mitral og aorta, direkte aorta og dets rot. Det er to grader skader - 1 og 2.

Den avslørte blokkaden av beina til bunten Guiss indikerer mange avvik i myokardets arbeid. Det er høyre og venstre, full og ufullstendig, grener, forgrening. Hva er faren for blokkering hos voksne og barn? Hva er EKG-tegn og behandling?

En slik formidabel patologi, som aterosklerose i aorta og ventiler, manifesteres hovedsakelig hos eldre. Under visse årsaker oppstår lesjoner av aorta og mitralventiler, som i fremtiden vil føre til alvorlige konsekvenser.

Generelt er sklerosen av Menkeberg lik den konvensjonelle aterosklerose ved symptomer. Men sykdommen manifesteres ved forkalkning av veggene, og ikke ved avsetning av kolesterol. Hvordan behandle arteriosklerose Menckeberg?

Årsakene til at det kan finnes en fortykkelse av veggene i aorta og dens rot kan være i inflammatoriske og aterosklerotiske prosesser. Symptomer kan lett forveksles med andre sykdommer. Behandlingen er kun valgt av en lege, folkemidlene går bare i komplekset etter avtale.

Hvis det var kortpustethet med angina pectoris, hvilke legemidler kan bare drikke en lege. Tross alt må vi forstå hva slags dyspné - spenning eller annen type. Så hvordan og hva å behandle for å eliminere ubehagelige symptomer?

Fibrene i hjerteventiler utvikles etter overførte smittsomme sykdommer, revmatisme. Kan skade aorta, mitralventilen. Diagnose begynner med analyse av blod, urin, EKG. Behandling er ikke alltid nødvendig.

Det er en svikt i hjerteventilene i ulike aldre. Den har flere grader, begynner med 1, samt spesifikke funksjoner. Hjertefeil kan være med mangel på mitrale eller aorta ventiler.

Hjertets myxoma kan plutselig dukke opp, og det regnes også som arvelig. Det er en svulst i atriumet, ventrikelen, mitralventilen. Symptomene er spesifikke, ikke alltid synlige på EKG. Behandlingen består i fjerning ved operasjon.

LiveLive

-video

-musikk

-kategorier

 • Russland (745)
 • nasjonal sikkerhet (670)
 • Antilogy (606)
 • Helse (535)
 • nedbrytning (250)
 • personligheter (216)
 • den femte kolonne (215)
 • Russophobia (203)
 • utenlandspolitikk (186)
 • oppskrifter (180)
 • Dyr (180)
 • aggresjon mot Russland (165)
 • Sovjetunionen (159)
 • personlighet i kunst (149)
 • Ukraina (146)
 • Strikking (142)
 • følelser (137)
 • for kvinner (129)
 • Interessant (129)
 • Sommerhus (129)
 • menneskerettigheter (121)
 • Barn (108)
 • Natur (107)
 • herregård (103)
 • Tanker (101)
 • humor (101)
 • Maleri (84)
 • musikk (72)
 • personlighet i historien (71)
 • Kunst (64)
 • Interessant (63)
 • kino (51)
 • poesi (48)
 • hus (45)
 • vitenskap (40)
 • Til 70-årsjubileet for den store seieren (39)
 • økonomi (39)
 • Kvinner bilder (34)
 • Den store patriotiske krigen (28)
 • Reiser (26)
 • nyttig å vite (25)
 • Katter (20)
 • fotokunst (17)
 • datamaskin (14)
 • religion (12)
 • Dans (7)
 • Astronomi (2)

-Søk etter dagbok

-Abonner via e-post

-Vanlige lesere

-samfunnet

-sendinger

-statistikk

Vaskulær forkalkning. Behandling av folkemidlene

Påfør urter, hvitløk og blått jod - kalsifisering av blodkar vil alltid gå vekk

Velg ønsket element:

Vaskulær forkalkning er en patologisk forandring assosiert med avsetning av et signifikant lag av kalsiumsalter på deres vegger. I utgangspunktet er hovedårsakene til dette: aldring av kroppen, sykdommen i tarmene, nyrene, beinvev. Denne tilstanden er farlig for livet. De blir sprø og kan sprekke når som helst. Innskuddene i hjertets kar fører ofte til hjerteinfarkt.

http://narodnymisredstvami.ru/wp-content/uploads/2. krovenosnyj-sosud1-300x225.jpg 300w "title =" blodkar "width =" 400 "/>

Behandling av sykdommen er rettet mot oppløsning og fjerning av kroppen fra overflaten av dette elementet. Det er mange forskjellige folkemidlene for kalsifisering av blodårer. De består av urter og andre harmløse naturlige ingredienser som kan stoppe sykdommen, oppløse kalkavsetninger og rense blodårene.

Hvitløk oppskrifter fra vaskulær forkalkning

Oppskrift nummer 1. Det har lenge vært sett fordelaktige egenskaper av hvitløk, som er i stand til å regulere blodtrykk, forebygge utvikling av aterosklerose, trombose, forsterke beholderveggene og for å oppløse de kalkavleiringer på dem. Healers av det gamle Kina var å forberede slike hvitløk tinktur. 300 g hvitløkskrammer ble hakket og fylt med et glass alkohol. Sett deretter sammensetningen i en uke "modne" på et mørkt sted, filtrert. Etter det fortsatte vi å motta stoffet i henhold til ordningen.

 1. De første fem dagene: begynn å drikke stoffet 1 dråpe tre ganger om dagen, fortynn det i en kvart kopp kald melk. Hver dag øker dosen av tinkturen med en dråpe. Om kvelden på dag 5 blir konsumert tinktur 15 dråper.
 2. De neste fem dagene: doseringen reduseres med en dråpe. Om kvelden på den tiende dagen, hvis du følger instruksjonene, bør du drikke 1 dråpe tinktur.
 3. Alle de neste dagene tar agenten 25 dråper.

Oppskrift nummer 2. Dette middelet er også utarbeidet basert på hvitløk. Du må ta hodet av hvitløk, peel tennene på skallene og slip det gjennom hvitløk. I denne massen, hell i solsikkeolje, hentet fra rå solsikkefrø. Det vil være nok å ta sitt ene glass. Deretter skal produktet plasseres i kjøleskapet på den laveste hyllen, slik at den er infundert.

I morgen må denne blandingen suppleres med juice av en sitron. Alt bland og ta en teskje. Kurs: 4 måneders behandling, deretter en to måneders pause og fortsett behandlingen.

Denne oppskriften passer for de som har risiko for hjerteinfarkt. Les mer - les artikkelen "Rengjøring av blodkarene - et løfte om sitt lange arbeid."

Medisinske urter for fartøy

Datura. Rengjør fartøyene effektivt, lind trombose, beskyt mot hjerteinfarkt folkemedisin fra planten, som har navnet "dope". For å forberede tinkturen trenger du modne frø som er i frukten. Den grønne skrellen av frukten er veldig lik kastanjen. Hun er også utstyrt med torner. Frøene skal tørkes.

HVORDAN Å VÆRE, HVIS IKKE VARMT VANN?

Sommeren er ikke allerede varm, men også varmt vann er slått av? Glem det kalde badet om morgenen, bøtter og bassenger. Ariston og YouDo mestere vil hjelpe deg å overleve komfortabelt.

Deretter piller 85 g av dette frøet to briller moonshine og legger det på et mørkt sted i femten dager. Ta tinktur hver morgen til 20 dråper før du spiser. Det må først fortynnes i 50 ml vann. Behandlingsplan: 15 dager, deretter 5 dager og igjen 15 dager. Du kan gjenta kurset bare etter seks måneder.

Artisjokk. En stor popularitet blant folkene i behandlingen av forkalkning fant folkemidlene fra kronärtskokker. I dag er det allerede bevist at det er i stand til å redusere kolesterolet i blodet med nesten 20%, og planten renser også karene fra kalsiumsalter ganske bra. Du må forberede legemidlet med følgende oppskrift: Ta artisjokkbladene og slip dem. Legg deretter en kopp med en skje av en plante og hell 250 ml kokende vann.

Når det er infundert, og litt av infusjonen, trenger du en drink. Det minimale behandlingsmåte for rensing og stimulering av normal blodstrøm er en måned. Anbefaler også å ta fersk juice. For å forbedre blodårene og blodårene, leverer blod til hjertet, en dag må du drikke 35-40 milliliter av denne naturlige eliksiren.

Sophora. Svært effektivt rense karene fra frøene til Sophora. De kan tas som friske eller tørket. For å forberede medisinen trenger du en skje av slike frukter, som du trenger å helle 250 ml kokende vann. Etter dette bør sammensetningen legges på en svak brann og kokes i fem minutter. Metode for mottak: en halv time før du spiser. Enkeltdosering: spiseskje.

Du finner enda mer nyttige oppskrifter i denne artikkelen.

Avsetningen av kalsiumsalter i karets vegger kan indikere et brudd på kalsium-magnesium-utveksling eller forsømt aterosklerose. I alle fall vil konsekvensen av denne tilstanden være et brudd på blodsirkulasjonen i kroppens vitale organer (hjerne, hjerte, lunger, lever) som vil påvirke pasientens generelle helse negativt.

Å reversere denne prosessen er ikke lett, men med riktig tilnærming er det ganske mulig. I tillegg til å ta medisiner, kan du dra nytte av folkemedisin. Ved hjelp av ulike infusjoner og avkok av medisinske urter, reduserer du kalsiumnivået i kroppen, aktiverer gjenvinningsprosessene i skadede kar.

Behandling med blått jod

Oppnå popularitet blant fans av ikke-tradisjonell behandling - blått jod. Mye er kjent om egenskapene sine. I tillegg at det behandler en rekke sykdommer, er dette produktet utstyrt med evnen til å rense blodårene fra kalsium. For å forberede det, må du konsekvent utføre slike handlinger:

 • I 50 ml vann fortynnes en teskje potetstivelse;
 • rør og hell i en full teskje sukker;
 • legg til en klype sitronsyre;
 • i 150 ml kokende vann helles i den fremstilte blandingen;
 • la blandingen avkjøles og hell en teskje jod i den.

http://narodnymisredstvami.ru/wp-content/uploads/2014/03/lozhka-joda-300x225.jpg 300w "title =" jodske "width =" 320 "/>

Ta blått jod etter måltider en gang om dagen. Dosering: 5 teskjeer. Anbefalt behandlingsregime er fem dager, da er en pause i behandlingen fem dager, og fortsett å motta medisinen annenhver dag. Folk som er allergiske mot jod bør drikke et glass rose hofter eller karbolin (aktivert trekull) før du tar stoffet.

Den naturlige kalsiumblokkeren er magnesium. Produkter som inneholder dette elementet bidrar til oppløsning av kalkholdige forekomster på karene og akselerere fjerning av dem fra kroppen.

Derfor anbefales det å spise mer: cashew, pistachio, peanøtter, hasselnøtt mandler, cedar og valnøtter, som inneholder mye magnesium. Vaskulær forkalkning kan behandles ikke bare med folkemidlene, men også med oppmerksomhet til kroppens kropp: se på vekten, hold deg til en diett og spill sport. En sunn livsstil er en garanti for å opprettholde sunne blodkar og lang levetid.

Påfør urter, hvitløk og blått jod - kalsifisering av blodkar vil alltid gå vekk

Vaskulær forkalkning er en patologisk forandring assosiert med avsetning av et signifikant lag av kalsiumsalter på deres vegger. I utgangspunktet er hovedårsakene til dette: aldring av kroppen, sykdommen i tarmene, nyrene, beinvev. Denne tilstanden er farlig for livet. De blir sprø og kan sprekke når som helst. Innskuddene i hjertets kar fører ofte til hjerteinfarkt.

Behandling av sykdommen er rettet mot oppløsning og fjerning av kroppen fra overflaten av dette elementet. Det er mange forskjellige folkemidlene for kalsifisering av blodårer. De består av urter og andre harmløse naturlige ingredienser som kan stoppe sykdommen, oppløse kalkavsetninger og rense blodårene.

Hvitløk oppskrifter fra vaskulær forkalkning

Oppskrift nummer 1. Det har lenge vært sett fordelaktige egenskaper av hvitløk, som er i stand til å regulere blodtrykk, forebygge utvikling av aterosklerose, trombose, forsterke beholderveggene og for å oppløse de kalkavleiringer på dem. Healers av det gamle Kina var å forberede slike hvitløk tinktur. 300 g hvitløkskrammer ble hakket og fylt med et glass alkohol. Sett deretter sammensetningen i en uke "modne" på et mørkt sted, filtrert. Etter det fortsatte vi å motta stoffet i henhold til ordningen.

 1. De første fem dagene: begynn å drikke stoffet 1 dråpe tre ganger om dagen, fortynn det i en kvart kopp kald melk. Hver dag øker dosen av tinkturen med en dråpe. Om kvelden på dag 5 blir konsumert tinktur 15 dråper.
 2. De neste fem dagene: doseringen reduseres med en dråpe. Om kvelden på den tiende dagen, hvis du følger instruksjonene, bør du drikke 1 dråpe tinktur.
 3. Alle de neste dagene tar agenten 25 dråper.

Oppskrift nummer 2. Dette middelet er også utarbeidet basert på hvitløk. Du må ta hodet av hvitløk, peel tennene på skallene og slip det gjennom hvitløk. I denne massen, hell i solsikkeolje, hentet fra rå solsikkefrø. Det vil være nok å ta sitt ene glass. Deretter skal produktet plasseres i kjøleskapet på den laveste hyllen, slik at den er infundert.

I morgen må denne blandingen suppleres med juice av en sitron. Alt bland og ta en teskje. Kurs: 4 måneders behandling, deretter en to måneders pause og fortsett behandlingen.

Denne oppskriften passer for de som har risiko for hjerteinfarkt. Les mer - les artikkelen "Rengjøring av blodkarene - et løfte om sitt lange arbeid."

Medisinske urter for fartøy

Datura. Rengjør fartøyene effektivt, lind trombose, beskyt mot hjerteinfarkt folkemedisin fra planten, som har navnet "dope". For å forberede tinkturen trenger du modne frø som er i frukten. Den grønne skrellen av frukten er veldig lik kastanjen. Hun er også utstyrt med torner. Frøene skal tørkes.

Deretter piller 85 g av dette frøet to briller moonshine og legger det på et mørkt sted i femten dager. Ta tinktur hver morgen til 20 dråper før du spiser. Det må først fortynnes i 50 ml vann. Behandlingsplan: 15 dager, deretter 5 dager og igjen 15 dager. Du kan gjenta kurset bare etter seks måneder.

Artisjokk. En stor popularitet blant folkene i behandlingen av forkalkning fant folkemidlene fra kronärtskokker. I dag er det allerede bevist at det er i stand til å redusere kolesterolet i blodet med nesten 20%, og planten renser også karene fra kalsiumsalter ganske bra. Du må forberede legemidlet med følgende oppskrift: Ta artisjokkbladene og slip dem. Legg deretter en kopp med en skje av en plante og hell 250 ml kokende vann.

Når det er infundert, og litt av infusjonen, trenger du en drink. Det minimale behandlingsmåte for rensing og stimulering av normal blodstrøm er en måned. Anbefaler også å ta fersk juice. For å forbedre blodårene og blodårene, leverer blod til hjertet, en dag må du drikke 35-40 milliliter av denne naturlige eliksiren.

Sophora. Svært effektivt rense karene fra frøene til Sophora. De kan tas som friske eller tørket. For å forberede medisinen trenger du en skje av slike frukter, som du trenger å helle 250 ml kokende vann. Etter dette bør sammensetningen legges på en svak brann og kokes i fem minutter. Metode for mottak: en halv time før du spiser. Enkeltdosering: spiseskje.

Du finner enda mer nyttige oppskrifter i denne artikkelen.

Avsetningen av kalsiumsalter i karets vegger kan indikere et brudd på kalsium-magnesium-utveksling eller forsømt aterosklerose. I alle fall vil konsekvensen av denne tilstanden være et brudd på blodsirkulasjonen i kroppens vitale organer (hjerne, hjerte, lunger, lever) som vil påvirke pasientens generelle helse negativt.

Å reversere denne prosessen er ikke lett, men med riktig tilnærming er det ganske mulig. I tillegg til å ta medisiner, kan du dra nytte av folkemedisin. Ved hjelp av ulike infusjoner og avkok av medisinske urter, reduserer du kalsiumnivået i kroppen, aktiverer gjenvinningsprosessene i skadede kar.

Behandling med blått jod

Oppnå popularitet blant fans av ikke-tradisjonell behandling - blått jod. Mye er kjent om egenskapene sine. I tillegg at det behandler en rekke sykdommer, er dette produktet utstyrt med evnen til å rense blodårene fra kalsium. For å forberede det, må du konsekvent utføre slike handlinger:

 • I 50 ml vann fortynnes en teskje potetstivelse;
 • rør og hell i en full teskje sukker;
 • legg til en klype sitronsyre;
 • i 150 ml kokende vann helles i den fremstilte blandingen;
 • la blandingen avkjøles og hell en teskje jod i den.

Ta blått jod etter måltider en gang om dagen. Dosering: 5 teskjeer. Anbefalt behandlingsregime er fem dager, da er en pause i behandlingen fem dager, og fortsett å motta medisinen annenhver dag. Folk som er allergiske mot jod bør drikke et glass rose hofter eller karbolin (aktivert trekull) før du tar stoffet.

Den naturlige kalsiumblokkeren er magnesium. Produkter som inneholder dette elementet bidrar til oppløsning av kalkholdige forekomster på karene og akselerere fjerning av dem fra kroppen.

Derfor anbefales det å spise mer: cashew, pistachio, peanøtter, hasselnøtt mandler, cedar og valnøtter, som inneholder mye magnesium. Vaskulær forkalkning kan behandles ikke bare med folkemidlene, men også med oppmerksomhet til kroppens kropp: se på vekten, hold deg til en diett og spill sport. En sunn livsstil er en garanti for å opprettholde sunne blodkar og lang levetid.

Hvordan kan du behandle kalsifisering av aorta ved hjelp av folkemidlene

Spørsmål fra: Anonym

Moren min oppdaget forkalkning av aorta. Fortell meg, er det mulig å bruke metoder for alternativ medisin i tillegg til medisiner? Fortell oss om effektive måter å bidra til å eliminere forkalkning av aorta: behandling med folkemidlene, hvilke urter som skal brukes?

Beregning av aorta med suksess behandles ved hjelp av folkemidlene. For å eliminere sykdommen gjelder en rekke urter i form av buljonger og infusjoner, hvitløk, blått jod. Behandling av pasienten skal begynne med en gjennomgang av hans livsstil.

Hvis en person har dårlige vaner i form av røyking og drikking av alkohol, bør de forlates. Det er viktig å følge en diett, se på vekten, begynne å spille sport, slutte å spise mat som inneholder kalsium. Også, bør du utelukke krydret og krydret retter, sukker og søtsaker, gjær. Det er bedre å gi preferanse til mat som er rik på magnesium. Det er dette mikroelementet som bidrar til å nøytralisere kalsiumsalter i karene.

Siden kalsifisering av aorta påvirker de fleste eldre, bør aktiv sport kontrolleres nøye av den behandlende legen. Kalkulering er en svært alvorlig sykdom, som ofte fører til døden. Ved akkumulering av kalsiumsalter, mister fartøyene sin elastisitet, og bruddet kan oppstå.

Oppløser perfekt kalsiumsalter alkoholholdig tinktur av hvitløk:

 1. 300 g rensede hvitløksklær grundig forelsket.
 2. Hell den resulterende vasselen med et glass vodka.
 3. Hell inn i en beholder med mørkt glass og insister i minst 10 dager på et mørkt og varmt sted, og røyker regelmessig blandingen.
 4. Tatt strengt i henhold til skjemaet: i morgen - 1 dråpe infusjoner oppløst i 30 ml melk, dag - 2 dråper av den samme mengde av melk, kveld - 3 dråper i 30 ml melk. Å drikke innen 5 dager, med hver mottakelse øker en dose medisin på 1 dråpe. Som en følge av dette, bør den totale mengden tinktur på femte dag være 15 dråper per 30 ml melk. I de neste 5 dagene bør mengden av legemidlet reduseres i omvendt rekkefølge, til dosen er 1 dråpe per 30 ml melk.

Påføring av blått jod

Mange helbredende folkens healere vet om helbredende egenskaper av blått jod. Dette verktøyet er i stand til å rense fartøyene fra akkumulerte kalsiumsalter i dem.

 1. For 50 ml vann, ta 1 ts. stivelse. Rør grundig.
 2. Sett det 1 ts. sukker og litt sitronsyre.
 3. Fortynn den resulterende blandingen med 150 ml varmt kokt vann.
 4. Avkjøl og legg til den resulterende løsningen 1 dess. l. jod.
 5. Drikk 3 ts. 1 gang om dagen etter å ha spist. Opptaket er 5 dager, etterfulgt av en pause i 5 dager. Da brukes legemidlet annenhver dag.

Infusjon av urter fra forkalkning av aorta

 1. Bland 100 g morwort, bjørkebopper og kamilleblomstrer.
 2. I 500 ml bratt kokende vann tilsett 1 ss. l. urteblanding.
 3. Insister 30 minutter, avløp.
 4. Del den resulterende infusjonen i 2 deler. Ta morgen og kveld med tilsetning av 1 ss. l. honning. Behandlingsforløpet er 14 dager.

Beregning av aorta er en farlig sykdom, hvor legen må overvåke. Før noen bruk av folkeoppskrifter, for å unngå allergiske reaksjoner og komplikasjoner, er spesialkonsultasjon nødvendig.

Behandling av forkalkning med folkemidlene

Til tross for det faktum at kalsium er et element som er nødvendig for den normale funksjonen av menneskekroppen, påvirker dens overbevisning ikke bare den generelle tilstanden til helse, men kan også føre til døden. For mye kalsium i blodet fører til forkalkning av aortaklappen.

I dette tilfellet mister ventilvevet deres elastisitet, og når blodtrykket stiger, sprenges blodkarene bare, noe som fører til umiddelbar død. Derfor kan kalsifisering av ventiler i aortakleven ikke overlates ubehandlet, full undersøkelse og tilstrekkelig terapi er nødvendig.

Årsaker til problemet

Beregningen gjelder ikke bare aortas vegger, men også hjertets ventiler, et slikt brudd har etternavnet "ekte stenose".

Kalkning av karene fører til endring i vevene i ventiler, noe som provoserer deres mangel. Som et resultat er det skarpe trykkfall i ventriklene og aorta-elvemunningen, veggene i ventriklene herdes og forandrer form.

De resulterende trykkfall og abnormiteter i arbeidet i ventriklene fører til forstyrrelse av blodkarene i den lille sirkulasjonen og atriene.

Hovedårsakene til overflødig kalsium i blodet:

 • Alderdom (utvasking av kalsium fra bein og opphopning av elementet i blodet).
 • Forstyrrelse av kalsiumfordøyelighet i beinvev.
 • Forstyrrelse i ekskresjonssystemet: nyrene utsettes ikke for kalsium, og det akkumuleres i blodet.
 • Overflødig kroppsvekt.
 • Diabetes.
 • Overdreven absorpsjon av kalsium i tarmen.
 • Dårlige vaner og feil livsstil.
 • Arvelige sykdommer.
 • Valvulitt er revmatisk.
 • Åreforkalkning.
 • Medfødte hjertesykdommer.

Stages av sykdommen

I medisinsk praksis utforskes tre stadier av forkalkning av aortaklaffen:

Kalsium 1 grad kan vare i mange år. Ved undersøkelse diagnostiseres høy aktivitet i venstre ventrikel, kammeret klemmer helt blod fra hjertet, derfor herdes ikke veggene i venstre ventrikkel og deformeres ikke.

Overtredelse av 2. grad er preget av en liten strekking av ventrikkelen, blodet fra kammeret fjernes ikke helt, og myokardiums kontraktile funksjon forbedres.

I tredje fase svekkes myokardiet og begynner å sagke. Dette er begynnelsen på stenose av aortaklappen.

Symptomer på forkalkning av blodårer

Ved kalsifisering av aortaklappen observeres følgende symptomer:

 • bevissthetstap
 • arytmi;
 • smerte i hjertet;
 • konstant kortpustethet.

Symptomer på aorta-brudd:

 • blå eller blanchering av huden;
 • besvimelse eller fullstendig bevissthetstap
 • oppkast;
 • ufrivillig vannlating
 • fall i trykk og en kraftig reduksjon i rytmen til hjerteslag;
 • sterk, stikkende smerte i brystet.

Med symptomer på aorta-brudd, trenger pasienten øyeblikkelig gjenopplivning.

Diagnostiske prosedyrer og behandling

For å klargjøre diagnosen "forkalkning av aorta", sendes pasienten til diagnose:

 • Ultralyd av hjertet;
 • Røntgen av overkroppen;
 • aortagrafiyu;
 • ventrikulografi;
 • hjerte kateterisering.

Behandling er foreskrevet etter at pasienten gjennomgår en fullstendig undersøkelse.

Pasienten behandles med slike legemidler:

 • Felipamin, tiamil, verapamil er stoffer med magnesium som ikke tillater absorpsjon av overflødig kalsium.
 • Sustonite, arfonada, nitro - narkotika, som normaliserer trykket.
 • Furosemid, veroshpiron - diuretika, fjerner kalsium i urinen.

Når du diagnostiserer atrieflimmer, er digoksin foreskrevet.

Konservative behandlinger ikke hjelper i alvorlig hjertesvikt eller skade av aorta i slike tilfeller er kirurgisk inngrep tildelt, som består i å erstatte ventilene eller bypass kirurgi (med full aorta lesjon).

Behandling av forkalkning med folkemidlene

Ved forkalkning av aortaklappen er behandling med folkemidlene kun mulig i kombinasjon med konservativ medisin eller kirurgiske behandlingsmetoder.

Før du begynner å bruke urter eller tinkturer til behandling, bør du konsultere legen din.

For å redusere prosessen med kalkende fartøy, kan du bruke hvitløk. Midler fra hvitløk hjelper oppløsningen av kalsium på ventiler og kar og normaliserer blodtrykket.

For å lage hvitløkstinktur, ta tre hundre gram hakket hvitløk, hell i vodka (250 ml), insister på et tørt, mørkt sted i syv dager. Ta hvitløk tinktur i henhold til ordningen: fem dager tre ganger om dagen, den første dagen en dråpe, den andre dagen to dråper om gangen.

På femte dag skal fem dråper per mottak oppnås. For femten dråper tar fire måneder, så ta en pause. Etter to måneder kan kurset fortsette.

Av folkemidlene, er infusjoner av kamilleblomster, moderfugl og bjørkeknopper ansett som effektive. I infusjonen er det nyttig å legge til en skje med honning.

Behandling av forkalkning med blått jod

Blått jod er det mest effektive av folkemidlene, siden det er i stand til å rense blodårene fra kalsiumakkumulering.

For å forberede et middel, trenger du potetstivelse, sukker, sitronsyre, jod.

 • Vi lager stivelse i femti milliliter vann.
 • I blandingen tilsettes en teskje sukker.
 • Hell deretter et par sitronsyregranuler.
 • Bland hele blandingen i 150 ml kokt vann.
 • I en avkjølt blanding, hell en teskje jod.

Ta en blanding av fem teskjeer en gang daglig, etter å ha spist. Blått jod er full i fem dager, så en pause på en dag og igjen - fem dager.

Kosthold hos pasienter med forkalkning av aortaklappen

Grunnlaget for den riktige livsstilen med forkalkning er en diett basert på utelukkelse av mat som er rik på kalsium. For å spørre om fjerning av kalsium, anbefales pasientene produkter beriket med magnesium.

Forbudt med forkalkingsprodukter:

 • melk;
 • kakao;
 • gjær;
 • røkt produkter;
 • greener;
 • sorrel;
 • spinat;
 • reddik;
 • oster;
 • hel hvete;
 • konditori søtsaker.

Ikke anbefalt greener (overflødig kalsium):

 • persille;
 • dill;
 • basilikum;
 • bladsalat;
 • friske grønne løk.
 • nøtter;
 • bokhvete grøt;
 • erter;
 • Brysselkål.

Noen nøtter inneholder magnesium, en kalsiumantagonist, så valnøtter, cashewnøtter, hasselnøtter, cedar er en viktig del av dietten til en person som lider av forkalkning av aortaklappen.

Pasientene må tilby flytende frokostblandinger, supper og buljonger, kjøtt og fisk i stewed og kokt form.

Av kjøttprodukter kan ikke-fett kylling og kanin være nyttig.

Viktig for behandling av vaskulær forkalkning er forebygging av fedme, pasienter anbefales å lede en aktiv livsstil og holde seg til en diett som ikke tillater deg å få ekstra pounds.

Nekte å røyke, korrigere dagens dag og avstå fra alkohol bidrar til bevaring av blodkar i en sunn tilstand til alderen.

årsaker

De viktigste stedene til lokalisering forkalkning er følgende fartøy: aorta, kransarterier, cerebrale blodkar, mitral ventil, aortaventilen. Til dags dato er det mange sykdommer og andre faktorer som kan utløse begynnelsen av forkalkning.

De viktigste er:

 • forstyrrelser i det endokrine systemet;
 • Skjoldbruskkjertel sykdommer;
 • overskytende nivåer av Ph og mengden kalsium i blodet;
 • tilstedeværelse av tumorale neoplasmer;
 • overdreven metning av kroppen med vitamin D;
 • reduksjon i produksjonen av kondroitinsulfat;
 • privat vevskader;
 • aldersrelaterte patologiske endringer;
 • rask utvasking av kalsium;
 • nyresykdom;
 • diabetes mellitus;
 • feil livsstil, dårlige vaner;
 • ubalansert ernæring;
 • hyppig stress;
 • fedme;
 • sykdommer i det kardiovaskulære systemet;
 • arvelighet;
 • sykdommer i sirkulasjonssystemet.

I medisinsk praksis utmerker seg flere typer av denne sykdommen: metastatisk, universell, dystrofisk, idiopatisk.

metastatisk

Det oppstår ved utvikling av sykdommer og forstyrrelser i interne organer, som:

Svært ofte er årsaken til metastatisk kalkdannelse en overflod av vitamin D, ikke bare i den voksne generasjonen, men også hos små barn. En stor ulempe av denne typen er at den ikke provoserer noen symptomatologi i lang tid.

universell

Denne typen sykdom forekommer hos pasienter som er overfølsomme for kalsiumsalter. Det preges av rask progresjon, og umiddelbart etter manifestasjonen blir det ledsaget av en sterk symptomatologi.

dystrofe

Forekomst, fremmer denne typen forkalkning dannelsen av en karpe rundt hjertet eller andre indre organer. Som et resultat blir deres normale funksjon forstyrret og ulike sykdommer begynner å utvikle seg.

idiopatisk

Denne arten kalles også medfødt, som det er diagnostisert hos barn av den minste alderskategorien. Årsaken til utseendet er patologiske avvik i utviklingen av kardiovaskulærsystemet.

symptomer

For å raskt lære om sykdommen, må du kjenne den karakteristiske symptomatologien for ham. Hovedproblemet ved å detektere vaskulær forkalkning er den tid sykdommen ikke kan manifestere seg og ikke føre til noen symptomer.

I tilfeller av overdreven akkumulering av kalsium på veggen av aorta eller ventilflapper, kan følgende symptomer oppstå:

 • alvorlig smerte i brystet, øvre ekstremiteter, rygg og nakke;
 • Etter å ha spist, er det vondt i magen;
 • tap av appetitt;
 • raskt vekttap oppstår;
 • Det er problemer med avføringen, i form av hyppige forstoppelse og meteorisme;
 • på fingrene på underekstremiteter utvikle ulcerative svulster;
 • pasienten begynner å halte seg;
 • kaldt i føttene, spesielt i området av føttene og ankelen.

Sårhet kan øke betydelig og ikke opphøre i flere dager, mens du utfører fysisk anstrengelse eller som følge av alvorlig stress.

Symptomatologi som følge av forkalkning av kransarteriene, har en stor likhet med symptomer på angina, Cardiosclerosis, hypertensjon. Denne likheten er svært vanskelig å raskt etablere riktig diagnose og begynne behandling. Smerte oppstår i brystkassen og dens forsterkning oppstår når en skarp endring i kroppsstilling, spising, skiftende værforhold og så videre.

Når mitralventil involverer seg, føles pasienten:

 • et sterkt pusteplass;
 • betydelig økning i hjertefrekvensen;
 • rask tretthet;
 • Det er hyppig hoste, noen ganger er det ledsaget av å hoste blodig utslipp;
 • Stemmen av stemmen endres, noe som blir hes.

Ved forekomst av de minste manifestasjoner, bør man umiddelbart søke råd fra en spesialist og bestå den nødvendige undersøkelsen. Denne manipulasjonen vil bidra til å identifisere sykdommen i et tidlig stadium og så raskt som mulig for å eliminere den.

diagnostikk

Etter henvisning til en spesialist for å bestemme den eksakte diagnose og riktig og effektiv behandlingskur vil bli tildelt følgende diagnosemetoder: ultralyd, Hjartekateterisering, artografiya, røntgen, ultralyd diagnostikk av hjerte, ventrikulografi, MR.

I tillegg til elektroniske metoder for å diagnostisere sykdom, er det nødvendig å sende analysen til kalsiumindeksen i blodet så snart som mulig.

behandling

Etter en fullstendig undersøkelse og en blodprøve vil legen kunne bestemme type sykdom og foreskrive nødvendig behandling. For behandling av forkalkning brukes følgende metoder: medisinske, kirurgiske, folkemetoder.

medisinering

Denne metoden for å kvitte seg med en sykdom er mottak av ulike grupper av medisiner som bidrar til:

 • redusere mengden kalsium i karene;
 • forbedre blodstrømmen;
 • de sliter med utseendet på stillestående fenomener og fortynner blodet;
 • redusere blodtrykket
 • eliminere muligheten for å utvikle iskemiske og andre typer sykdommer.

De viktigste er:

 • verapamil;
 • tiapamil;
 • Felipamin;
 • furasemid;
 • veroshpiron;
 • Korglikon;
 • Sustonid;
 • digoksin;

kirurgi

Denne sykdommen er diagnostisert hos personer i en mer voksen og eldre aldersgruppe, og i tilfelle den er definert, er den allerede i et sent stadium av lekkasje. Dette fenomenet er forårsaket av at kalsifisering i lang tid ikke provoserer utseendet av symptomer og bestemmer den nøyaktige utviklingsperioden, er svært vanskelig.

I denne situasjonen brukes kirurgisk terapi for å unngå komplikasjoner som kan føre til død av en person. Kirurger fjerner de berørte karene eller hjerteventilene ved å erstatte dem med spesielle proteser.

Slike forstyrrelser utføres i svært ekstreme tilfeller. På grunn av det faktum at etter rensing og fjerning av det berørte området vises et arr og kalsium kan gjentas deponeres på dette stedet.

Folkemetoder

Det er en stor mengde folkeoppskrifter som vil hjelpe til med å bli kvitt kalsium på veggene i blodårene. Men det anbefales å bruke dem i kompleks behandling etter å ha konsultert en spesialist. For deres forberedelse brukes bare naturlige urter og andre naturlige ingredienser.

Hvitløk - har nyttige egenskaper som bidrar til å eliminere problemer med blodtrykk, bidrar til å styrke veggene i blodårene og fjerne overflødig kalsium fra kroppen.

For å få tinkturen, ta 300 gram hvitløk og slip det godt. Den resulterende blandingen helles et glass med alkohol og legges i et ly beskyttet mot direkte sollys i syv dager. Etter utløpet av termen er formuleringen klar til bruk.

For å få produktet til å bringe resultatet, må det tas i henhold til denne ordningen:

 1. Legemidlet tas en dråpe tre ganger om dagen, fortynner dem med en liten mengde melk. I fem dager er det nødvendig å øke dosen daglig med en dråpe. På slutten av femdags kurset vil antall dråper være 15.
 2. De neste fem dagene er det en reduksjon i dosering i henhold til samme prinsipp som økningen skjedde.
 3. Da blir stoffet tatt 25 dråper tre ganger om dagen.

Urte avkok. Den består av følgende urter:

Alle komponenter som brukes, må være fortørket og malt. For å forberede blandingen, ta en teskje av hvert stoff og hell kokende vann. Kjøttkraft er drukket et halvt glass to ganger om dagen. Det er ønskelig å utføre slik manipulering om morgenen og kvelden i 14 dager. Før du kan smake, kan du legge til en skje med honning.

Blått jod. Dette verktøyet blir en mye brukt ikke bare for rensing av blodkar, men også for terapi av ulike sykdommer. For riktig forberedelse er det nødvendig:

 • ta en teskje potetstivelse og fortynn den i 50 ml vann;
 • Tilsett en skje med sukker og en liten mengde sitronsyre til blandingen;
 • bring til å koke 150 ml vann og tilsett den resulterende sammensetningen;
 • ta av fra ilden og gi den til det;
 • Etter kjøling, tilsett en teskje jod og bland det godt.

Denne sammensetningen forbrukes i en teskje etter å ha spist en gang om dagen i 5 dager. Etter dette blir det gjort en pause, og midlene er full på en dag.

Artisjokk. Etter stort antall studier har vist at artisjokk bidrar til å redusere kolesterolet og renser fartøyene fra opphopning av salter og andre makronæringsstoffer. For å forberede medisinen, er det nødvendig å skylle plantens blader, tørke dem og slip dem godt.

Deretter helles en spiseskje av den resulterende blandingen med varmt kokt vann og la det være litt å tilsette. Etter avkjøling er væsken full. Omtrentlig behandlingsforløp er 30 dager.

Før du bruker noen av de nasjonale behandlingsmetoden er det nødvendig å oppsøke lege for å fremme helbredelse, og ikke provosere forekomst av komplikasjoner og utvikling av andre beslektede sykdommer.

Produkter (video)

Forkalkning. Behandling av forkalkning med folkemidlene

 • Kalsinose (synonymer: kalkholdig dystrofi, forkalkning, forkalkning) er en sykdom som er karakterisert ved tap av kalsiumsalter fra kroppsvæsker og avsetning i vev. Vanligvis er kalsiumsalter i kroppen i oppløst tilstand, og faller ikke inn i blodkar eller vev.

Hilsen til venner og lesere av den medisinske bloggen Narmedblog.ru!

Årsaker til forkalkning

 • Tallrike ekstracellulære og cellulære faktorer som regulerer kalsiummetabolisme i kroppen, deltar i utviklingen av kalsitose. Først av alt, er dette på grunn av arbeidet i skjoldbruskkjertelen (skiller ut et hormon kalsitonin), paratyroidhormon (PTH), lokale enzymatiske reaksjoner, pH og kalsium kontsentrtsii i blod, endringer i protein kolloider.
 • I kalsifisert vev er den kjemiske sammensetningen av kalsiumsalter identisk med kalsiumforbindelsene i beinene i skjelettet. På enkelte områder av forkalkning kan ben, den såkalte ossifisering, danne seg. I omkretsen av kalsiumavsetninger dannes reaktiv inflammasjon med akkumulering av gigantiske celler, spredning av bindevevselementer og kapselutviklingen.
 • Det kliniske bildet av forkalkning bestemmes av overvekt av noen eller andre faktorer i utviklingen av sykdommen. I medisin registreres metabolsk, dystrofisk og metastatisk kalsifisering. Den patologiske prosessen kan være lokal (lokal) med en overvekt av kalsiumavsetninger utenfor eller inne i celler, og også utbredt (systemisk).

Behandling av forkalkning med folkemidlene

 • Pasienter med forkalkning bør gå på en diett som utelukker mat som er rik på kalsium:

"Melk og meieriprodukter - yoghurt, ost, cottage cheese; tillatt bruk av rømme;

"Spicy produkter - fisk og kjøtt sauser, røyking;

»Grønnsaker og grønnsaker, bortsett fra erter og brusselspirer;

"Krydderier, krydder - hvitløk, pepperrot, sennep, pepper;

"Søte retter som kaker og kjeks;

»Alkoholholdige drikkevarer, gjær og kakao.

 • Folk behandling av calcinosis er rettet mot å øke inntaket av magnesium og magnesiumholdige produkter, som er ansvarlige for absorpsjon av kalsium i kroppen. Med et normalt innhold av kalsium og magnesium, oppløser kalsiumforekomster og overskytende kalsium utskilles fra kroppen, og kalsiumabsorpsjon i beinene begynner også.
 • Matvarer rike på magnesium er: mandler, pinjekjerner, sennep, bokhvete, cashewnøtter, bygg gryn, sjø kål, hasselnøtter, peanøtter, pistasjenøtter, bønner, erter, valnøtter, hirse, havregryn.

Behandling av forkalkning med en mikrofytoterapeutisk samling utviklet av Dr. med. SA Roizman

 • Sammensetningen omfatter mikrofitoterapevticheskogo oppsamling av gress regulere vann- og elektrolyttmetabolismen, slik at legemet analgetiske, spasmolytiske virkning og fremme oppløsning og fjernelse av kalsiumsalter vev:

"10,0 g dill frø, urter, ryllik, løvetann rot, peppermynte blader og nesle, frø, koriander frø, urter Origanum vulgare og legesteinkløver, og hyllebær blomster av Calendula officinalis, nyre og hvit bjørk, anis frø;

"20,0 g kamille blomster og lange, plantain blader, gress kipreya angustifolium, Valerian rot, hvite bjørkeblader og røtter Calamus;

"30,0 g kjerringrokk gress, Hypericum perforatum og Knotweed, bearberry blader og tyttebær vanlige, frukt, einer vanlig;

"40,0 g mais stigmas;

»50,0 g kanelrose hofter.

 • Grind i en kaffekvern, frukt av enebær, dogrose, rødder av valerian og ayr. Blad og blomster av planter kan gnides med hender. Bland alle ingrediensene i samlingen. Hell 0,5 g samling (1/4 teskje) 500 ml kokende vann og la det fylles i en halv time. Vi fikk den såkalte basen infusjonen.
 • På den første behandlingsdagen tar du bare en teskje base infusjon og tilsett en halv liter vann (renset). Dermed har du mottatt en infusjon for intern mottakelse:

"Drikk en halv kopp tre ganger om dagen før du spiser i 5-15 minutter; drikke bør være i små sip, sakte; den fjerde metoden er før du går i seng uten å spise.

 • På den andre dagen av forkalkningsbehandling må du igjen forberede den grunnleggende infusjonen, men ta allerede en spiseskje og legge til en halv liter vann. Drikk det samme som ovenfor.
 • På den tredje og alle påfølgende dager, ta 2 ss. skje, oppløs i 500 ml vann og drikk det samme.

"Attention! Hvis du opplever ubehag eller tegn på smerte: leddsmerter, kortpustethet, hjertebank, forstoppelse, oppblåsthet etc. - dette betyr at det er en overdose av stoffet. I dette tilfellet, gjør en 3-5-dagers pause og gå til en spiseskje eller en teskje infusjon i 500 ml vann. "

 • Resten av den grunnleggende infusjonen skal bare brukes eksternt: Å vaske ansiktet, hendene, skyll halsen og munnen, det vil hjelpe deg å forbedre tennene, mandlene, halsen og munnen.

Fytoterapi av forkalkning for oppløsning av kalsiumsalter

 • Ta 15 gram rot av elecampane og ayr, knus og hell 250-300 ml vodka, la det komme i en måned, men ikke glem å riste innholdet hver dag:

"Ta 1-8 dråper tinktur i en ss vann tre ganger om dagen i seks minutter før du får urtete - en halv til to måneder.

 • 300 ml vodka helle samlingen av urter - 10 gram røtter av stammen, løvetann og burdock, la tretti dager, også risting:

- 5-10 dråper per 1 ss. l. vann 32 r. en dag fem minutter før du mottar urtete, 1-3 måneder.

 • Hell 250 ml vodka 50 g japansk Sophora-frukt i tretti dager, også risting daglig:

"1-8 dråper per 1 ss. l. vann 3 r. en dag i 4 minutter før du mottar urtete - 1,5-2 måneder.

"50 gram av misteltenes hvite blader helles i 250 ml vodka, ellers det samme som beskrevet ovenfor. 1-8 dråper per 1 ss. l. Vann tre minutter før du mottar urtete - 1,5-2 måneders behandling.

 • Begynn å ta alle tinkturer med 1 dråpe i 1 ss. l. Vann, tilsett hver dag en dose på 1 dråpe og bring til ovennevnte mengde.

Eksterne prosedyrer og allopati

 • Pass elektroforeseområdet på kalkningsområdet med tilsetning av magnesiumioner. Ta magnesium pluss - en gang om dagen for en tablett, oppløs den i en halv kopp vann og drikk om morgenen; Kurs - 25-30 dager.

Eliminering av forkalkning

Kalsifisering av aorta er en av årsakene til utviklingen av en alvorlig sykdom - aorta stenose (AC). Det er ingen spesiell metode for medisinering for denne sykdommen. Et generelt styrkingskurs er rettet mot å forhindre koronar hjertesykdom (CHD) og hjertesvikt, samt eliminere eksisterende sykdommer.

 • Behandling av forkalkning av mild til moderat alvorlighetsgrad utføres med kalsiumantagonister, med høyt innhold av magnesium. De løser med hell kalkholdige forekomster på aortas vegger. I oppløst form utskilles noen av dem fra kroppen, og noen absorberer benvevet.
 • Utnevnt medisiner for å normalisere blodtrykket og opprettholde det innenfor visse grenser.
 • Stagnasjon av blod i en liten sirkel elimineres ved å ta diuretika.
 • Med systolisk dysfunksjon og atrieflimmer som forekommer i venstre ventrikel, brukes Digoxin.
 • Tungformene elimineres kun ved kirurgisk inngrep.
 • For behandling av aorta forkalkning i barndom, benytter aortisk ballong valvuloplasty - minimal invasiv prosedyre hjerteekspansjonsventilen ved å innføre inn i aorta med kateteret ballongen blåses opp ved enden (lik den tradisjonelle teknologi angioplastikk).

Kalsifisering er årsaken til stenose av aortaklappen

En av de vanligste årsakene (opptil 23%) av utviklingen av hjerteventilfeil er stenose av aortaklappen (AK). Det er forårsaket av inflammatorisk prosess (revmatisk valvulitt) eller forkalkning. Denne sykdommen anses som en ekte stenose. Kalkning av ventiler av aortaklaven fører til degenerative forandringer i vevet. De tykes gradvis og blir tykkere. Overdreven lagdeling kalk salter fremmer koaleserende flikene ved commissures, noe som resulterer i en reduksjon i den effektive åpningsarealet av aorta og dens ventilsvikt inntreffer (stenose). Dette blir et hinder for blodstrømmen fra venstre ventrikel. Som et resultat, i overgangsområdet fra den venstre ventrikkel inn i aorta oppstår blodtrykkssenkning: det begynner å stige kraftig i ventrikkelen, og faller ned i munningen av aorta. Som et resultat blir det venstre ventrikulære kammeret gradvis strukket (dilatert), og veggene tykkere (hypertrophied). Det svekker sin kontraktile funksjon og reduserer hjerteutgangen. Venstre atrium opplever hemodynamisk overbelastning. Den går til karene i den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen.

Det skal bemerkes at venstre ventrikel har en kraftig kraft som kan kompensere for de negative effektene av stenose. Normal fylling av blodet hans er gitt av en intensiv sammentrekning av venstre atrium. Derfor utvikler misdannelsen i lang tid uten merkbar forstyrrelse av blodsirkulasjonen, og pasienter har ingen symptomer.

Utvikling av forkalkning av aortaklappen

Kalsifisering av hjerteventiler er forløperen til slike sykdommer som hjertesvikt, generalisert aterosklerose, hjerneslag, hjerteinfarkt osv. Vanligvis kalkulerer aortaklaven mot bakgrunnen av degenerative prosesser som forekommer i vevet forårsaket av revmatisk valvulitt. På de rynket, sveisede kantene av ventilerte klaffer overlapper formløse kalkholdige utvekster aortaens munn. I noen tilfeller kan kalsifisering fange seg i umiddelbar nærhet av veggen til venstre ventrikel, den fremre klaffen MK, septumet mellom ventrikkene.

Sykdommen har flere stadier:

 1. I det første trinnet er hyperfunksjonen i venstre ventrikkel notert. Det bidrar til fullstendig tømming. Derfor forekommer dilatasjon (forlengelse) av hulrommet ikke. Denne tilstanden kan vare lenge. Men mulighetene for hyperfunksjon er ikke ubegrenset og neste trinn kommer.
 2. I LV-hulrommet forblir mer blod hver gang. På grunn av dette krever dens diastolske fylling (under eksitasjon) mer volum. Og ventrikelen begynner å ekspandere, det vil si at dens tonogene dilatasjon oppstår. Og dette fører igjen til en økning i LV-sammentrekning.
 3. I neste stadium oppstår en myogen dilatasjon forårsaket av et svekket myokard, som er årsaken til aorta-insuffisiens (stenose).

Kalsifiseringen av AK avsløres under røntgendiffraksjon. Det er tydelig synlig på et skråt fremspring. På ECHOKG er kalsinose registrert som et stort antall ekkoer med høy intensitet.

Siden aorta sirkulasjonsfeil kompenseres i lang tid, føles en person helt frisk. Han har ingen kliniske manifestasjoner av sykdommen. Hjertefeil oppstår uventet (for pasienten) og begynner å utvikle seg raskt. Døden oppstår i gjennomsnitt 6 og et halvt år etter utbruddet av alvorlige symptomer. Den eneste effektive metoden for å behandle denne feilen er en kirurgisk operasjon.

Kalkning av mitralventilen

Kalsium er svært vanskelig å diagnostisere, fordi dets kliniske manifestasjoner ligner symptomene på kardiosklerose, hypertensjon, revmatisme. Derfor pasienten ofte feildiagnostisert, og forkalkninger fortsetter fremgangen, som fører til alvorlig hjertesykdom, slik som mitral insuffisiens eller mitralstenose.

Pasienter klager over redusert ytelse, økt tretthet. De har kortpustethet, uregelmessig hjerteslag, vekslende med hyppig hjertebank, hjertesmerter. I mange tilfeller er hosting med blod notert, stemmen blir hes. Rettidig behandling gitt forkalkning av mitral ventil med mitral commissurotomy og profylaktisk medikamentell behandling, ikke bare for å gjenopprette hjerteaktivitet, men også gi mulighet til å leve et aktivt liv.

Evnen til å oppdage kalsinering av denne arten gir en Doppler fargeskanning. Ved undersøkelse hos legen er akrocyanose og "mitral" rødme mot bakgrunnen av hudens hud slående. Ved full undersøkelse av pasienten blir utvidelsen av venstre atrium og hypertrofi av veggen diagnostisert, med liten trombi i øret. I dette tilfellet forblir størrelsen på venstre ventrikel uendret. På høyre ventrikel - veggene er forstørrede, med merkbar fortykning. Lungeårene og arterien blir også utvidet.

Vaskulær forkalkning og dens typer

Forkalket plakk på blodårene - en av de vanligste årsaker til hjerteinfarkt og slag, på grunn av en betydelig innsnevring av hulrommet mellom deres vegger. Det forhindrer revers blodstrøm fra hjertet. Dette forstyrrer sirkulasjonen av en stor sirkel, noe som fører til mangel på blodtilførsel til myokard og hjerne og ikke tilfredsstiller deres behov for oksygen.

Mekanismen for utvikling av kalsifisering av fartøy er delt inn i følgende typer:

 • Kalsinering metastatisk, som bli årsaken til feilfunksjoner (sykdommer) individuelle organer, f.eks, nyre, tarm, etc. Hos eldre mennesker og i barndommen utvikles forkalkning fra overdreven inntak av D-vitamin. Ofte har denne type kalsifisering ingen kliniske tegn.
 • Interstitiell (universell) forkalkning eller forkalkning er metabolisk. Det er forårsaket av økt følsomhet for organismen for kalsiumsalter (forkalkning). Fremgang, alvorlig lekkasje sykdom.
 • Beregning dystrophic. Dette forkalkning av hjertet som fører til dannelsen av "stein hjerte" med perikarditt eller "light armert" med pleuritt, forårsake nedsatt hjertefunksjon og kan føre til trombose.
 • Hos barn observeres ofte idiopatisk (medfødt) forkalkning, som oppstår i patologiene i utviklingen av hjertet og blodkarene.

Kalkning av abdominal aorta

Til døden i løpet av et år kan det resultere i en aneurisme i abdominal aorta. Noen ganger dør en person plutselig fra indre blødninger i bukhulen, forårsaket av ruptur av en aneurysm. Årsaken til denne sykdommen er kalsifisering av abdominal aorta. Det oppdages under gjennomgang av fluoroskopi.

De viktigste symptomene på denne sykdommen er magesmerter som oppstår etter hvert måltid, som etter hvert som sykdommen utvikler, øker, så vel som intermitterende claudikasjon.

Elimineres av en kirurgisk operasjon - reseksjon av en aneurisme. I fremtiden utføres proteser på et eksternt aorta-område.

Intrakardialkalkning

Den patologiske prosess av kalkavleiringer på veggoverflaten til sklerotiske fortykninger korde infarkt og dets filamenter, baser og flikene ventiler (intrakardial forkalkning) fører til det faktum at det er en endring i vev fysikalsk-kjemiske egenskaper. De akkumulerer alkalisk fosfatase, noe som akselererer dannelsen av kalsiumsalter og bidrar til deres nedsettelse på nekrotiske steder. Noen ganger blir intrakardialkalkning ledsaget av sjeldne og noen ganger uventede manifestasjoner, for eksempel skader på endotelet og dets ekskoriering. I noen tilfeller er det et brudd på endotelet, noe som forårsaker trombose av ventiler.

Trombose er farlig fordi den fører til sepsis og tromboendokarditt. I medisinsk praksis er det mange tilfeller der trombose helt blokkerte mitralringen. På grunnlag av intrakardiell forkalkning kan utvikle stafylokokk emboliske hjernehinnebetennelse, som nesten alltid ender i døden. Når kalsifisering sprer seg over store områder av ventilflikker, blir dets vev myknet og caseous massene dannes på dem. Med ventilklapper kan caseous migrere til nærliggende områder av myokardiet.

Det er to typer intrakardialkalsifisering:

 1. Primær (degenerativ, alder), hvis opprinnelse ikke alltid er kjent. Ofte observeres med aldring av kroppen.
 2. Sekundær, oppstår på bakgrunn av sykdommer i hjerte-og endokrine systemer, nyrer, etc.

Behandling av primærkalsifisering reduseres for å forhindre forekomst av dystrofiske forandringer forbundet med aldring av kroppen. Ved sekundær forkalkning elimineres årsaken som forårsaker dannelsen av kalkholdige utvekster på veggene til karene og ventilene.

En vanlig metode for behandling av visse hjertesykdommer, spesielt myokardinfarkt ballong-angioplastikk brukes (gjenvinningskar lumen av en oppblåsbar ballong). Denne metoden utvider koronararteriene, klemmer og flater kalsium utvoksninger på veggene deres, overlapper lumenene. Men det er vanskelig å gjøre dette, siden i ballongene er det nødvendig å skape et trykk som er dobbelt så høyt som det som brukes til behandling av infarkt. I dette tilfellet er det noen risikoer, for eksempel trykksystemet eller kanen selv ikke tåler økt til 25 atm. trykk og brast.

Kliniske egenskaper

Oftest intrakardielle forkalkning symptomer i de senere stadier, når kalkavleiringer har allerede forårsaket store fysiologiske forandringer i hjerte struktur og føre til sirkulasjonsproblemer. En person opplever uregelmessig hjerteslag, opplever smerter i hjertet og permanent svakhet. Han er ofte svimmel (spesielt med en skarp endring i posisjon). Den konstante følgesvenn av forkalkning er kortpustethet. I begynnelsen avtar det i hvilemodus, men med sykdomsprogresjonen registreres det selv under en natts søvn. Det kan være korte faints og kortvarig bevissthetstap.

Hovedårsakene til kalsifisering er brudd på reguleringen av metabolske prosesser. Det kan være forårsaket av en dysfunksjon i det endokrine system, noe som fører til redusert produksjon av kalsitonin og paratyroidhormon. Dette blir en årsak til sykdommer i syre-base-balansen i blodet, noe som fører kalsiumsalter ikke lenger oppløses i fast form avsettes på beholderveggene.

Ofte er kalsifisering forårsaket av nyresykdom (kronisk nefritt eller polycystose), svulster og myelomsykdommer. Kalkning av arteriene kan oppstå i den postoperative perioden, mot bakgrunnen av traumer av bløtvev under implantasjonen av funksjonelle enheter. Limkonglomerer av store størrelser er oftest dannet i områder med dødt vev eller med dystrofi.

Moderne diagnostiske metoder

Høy dødelighet blant pasienter med diagnose av forkalkning av hjerte eller aorta gjør at leger over hele verden søker nye og forbedrede metoder for å diagnostisere denne sykdommen. På scenen av kliniske studier er følgende metoder:

 • ELKG (elektronisk stråleberegnet tomografi), som gir en kvalitativ vurdering av kalsinering.
 • To-dimensjonal ekkokardiografi, gjennom hvilken visualisering av kalsinitter oppnås. De oppdages i form av flere ekkoer. Denne teknikken gjør det mulig å avdekke anatomiske forstyrrelser, men gir ikke et kvantitativt estimat av forekomsten av kalsinering.
 • Ultralyd. Med hjelpen er det mulig å identifisere forkalkningen av karenees vegger, men det tillater ikke å etablere tilstedeværelse og grad av forkalkning av aortaklaffene.
 • Ultralyd densitometri. Det utføres gjennom Nemio-diagnostisk systemet fra TOSHIBA. Den inkluderer en hjertesensor i form av et faset array og et datakardiale program IHeartA. Denne enheten lar deg diagnostisere omfanget av forkalkning i forhold til Mean.
  1. Hvis Mean er mindre enn 10, er det ingen kalkning av AK;
  2. Hvis 10 17 indikerer en betydelig økning i kalkholdige forekomster (klasse 3).

Det er spesielt viktig å tidssvarende og korrekt diagnostisere graden av forkalkning under graviditet. Med en høy grad av forkalkning har ofte problemer under fødsel, som kalsium kan avgjøre ikke bare på ventiler i hjertet, men også i morkaken. Hvis en diagnose er gjort av forkalking av 1. grad, bør du begrense bruken av matvarer med høyt kalsium. Det anbefales å ta multivitaminer og preparater med høyt innhold av magnesium.

Folk oppskrifter mot forkalkning

Det antas at det er mulig å stoppe utviklingen av forkalkning ved hjelp av folkemidlene basert på hvitløk. Den unike egenskapen til dette anlegget for å oppløse kalkholdige forekomster ble funnet av europeiske forskere som gjennomførte studier av effekten av dets biologisk aktive substanser på blodkar. For forebyggende formål er en dag nok til å spise bare to dentikler.

Kinesiske healere forberedt hvitløk tinktur fra 300 g skrællede og knuste hvitløksklyv og 200 gram alkohol (vodka). Etter en 10-dagers infusjon ble den tatt som følger:

 • 5 dager, starter med en dråpe på 50 ml kald melk, tre ganger om dagen, med hver tilsetning tilsatt en dråpe. På kvelden på den femte dagen skal du drikke 50 ml melk med 15 dråper hvitløkstinktur.
 • 5 dager, reduserer en dråpe for hver avtale. På den tiende dagen om kvelden må du drikke 50 ml melk med en dråpe infusjon.
 • Ta deretter 25 dråper for hver dose til tinkturen er over.

Resept av "Elixir of Youth", som tibetanske munker pleide å rense blodårene og forlenge livet:

 • De tokfor 100 gram tørr gresskamille, morwort og bjørkeknopper. Blandingen ble grundig blandet og malt. En spiseskje av den forberedte samlingen ble brygget 0,5 liter kokende vann og insistert i 20 minutter. Et glass varm, filtrert infusjon, med tilsetning av en spiseskje honning, må være full på kvelden før sengetid. Den andre delen er full i morgen på en tom mage.

Begge disse balmene effektivt rense fartøyene, eliminere tegn på atherosklerose og forkalkning av aortas vegger, returnerer dem deres elastisitet. Bruk dem anbefales hvert femte år.

Les Mer Om Fartøyene