Hva er konsekvensene og årsakene til blødning i hjernen

En dag (oftest - om dagen) oppstår en plutselig og dramatisk forverring av personens helse: alvorlig hodepine, svimmelhet, nummenhet i lemmer, ansikt. Folk rundt seg legger merke til en lidelse eller tap av bevissthet. Dette er hjerneblødningen - konsekvensene av denne farlige tilstanden kan være dødelig for en person, for alltid å gjøre ham uføre ​​eller forårsake døden.

Mekanisme for sykdom forekomst

Blod i menneskekroppen beveger seg inne i et lukket system av fartøy, som hver er normalt elastisk nok til å motstå betydelige belastninger. Imidlertid blir fartøyene gradvis tynnere, blir skjøre, gjennomtrengelige og kan sprekke når som helst og forårsaker blødning.

De viktigste arteriene i den menneskelige hjerne

Det samme skjer med hjernens fartøy som gir oksygen dette vitale organet. Høyt trykk på et tidspunkt brister fartøyet, på grunn av hvilket en viss mengde blod flyter ut, fylle mellomrommet mellom hjernens vev. Det dannede hematomet klemmer rundt vev, og blokkerer dermed ernæringen, noe som medfører cerebralt ødem, bruttomotor, syns- og taleforstyrrelser.

Siden brudd på blodårene kan forekomme i noen deler av hjernen, er hemorragiske slag vanligvis klassifisert på blødningsstedet.

 • intra;
 • Subarachnoid (oppstått under spindelbanen i hjernen);
 • Subdural (oppstod under hjernens ytre skall);
 • Intraventrikulær.

Fra lokalisering av blødning og intensitet avhenger av symptomene på sykdommen, samt konsekvensene og utsiktene for videreutviklingen.

Årsaker til blødninger i hjernen

Har utviklet en hemoragisk slag (også kjent som en intracerebral blødning) - en direkte konsekvens av en rekke tilstander og sykdommer hvor belastningen på det vaskulære vev gjentatte ganger overstiger margin.

 • Langvarig ubehandlet eller dårlig kontrollert arteriell hypertensjon av forskjellig opprinnelse;
 • Hodet traumer;
 • Tumorer i hjernen når det er blødning inne i neoplasmaen;
 • Aneurysmer av hjerneskipene (inkludert medfødt);
 • Sykdommer som forårsaker økt blødning (hemofili, levercirrhose);
 • Kunstig blodtynning forårsaket av tvungen mottak av antikoagulantia (legemidler for å redusere koagulabilitet) - spesielt dersom dosen av legemidlet overskrides eller når inntaket kombineres med alkohol;
 • Overdreven fysisk aktivitet og alvorlig stress.

Det er umulig å ikke si og om dårlige vaner - røyking, rusmisbruk, avhengighet i drikking. De forverrer tilstanden til fartøyene, noe som i siste instans gjør hjerneblødningen et av de mest sannsynlige resultatene.

Symptomer på et slag

Symptomer på hemorragisk slag er så lyse at selv personer som ikke har medisinsk utdanning kan korrekt vurdere alvorlighetsgraden og hasterheten av pasientens tilstand.

Typiske symptomer på blødning i hjernen inkluderer:

 • Den mest alvorlige hodepine;
 • Kvalme, oppkast;
 • Plutselig svimmelhet og svakhet;
 • Visjon av de omkringliggende menneskene og situasjonen i rødt lys;
 • Nummenhet av ansikt, lemmer eller halvdel av kroppen;
 • Sterk spenning (stivhet) av nakke muskler.

Dette er hva som relaterer seg til pasientene selvfølelser. Andre kan være sikker på at en person har hatt et slag, ifølge en rekke eksterne tegn:

 • Cyanotisk eller lilla ansikt;
 • Avansert elev med den berørte siden (som et alternativ - øye uoverensstemmelse);
 • "Seiling" fra den berørte siden av kinnet;
 • Lammelse av lemmerne (en mann kan ikke løfte hendene, men foten svinger utover);
 • Epileptiske anfall, kramper;
 • Twisted eller vendt til side språk;
 • Ufrivillig urinering, avføring utgang.

I en tilstand av hemorragisk slag kan en person ikke uttale de enkleste setningene, smil, forstår ofte talen som er adressert til ham.

Symptomer på hemorragisk hjerneslag

Det mest alvorlige symptomet på hjerneblødning er koma. Ifølge varigheten vurderes den på prognosen for pasientens liv: jo lenger en person er bevisstløs, jo verre er konsekvensene og prospektene.

Hva å gjøre med de syke

Hemorragisk slag er en vanskelig tilstand, derfor krever det akutt medisinsk hjelp. Her er de aller første obligatoriske tiltakene:

 • Ring til brigaden "ambulanse";
 • Legg pasienten på for å gi ham luftstrøm og en komfortabel stilling i kroppen;
 • Når du oppkast, snu hodet til den ene siden for å unngå inntak av oppkast;
 • Sett en varmvannflaske på hodet med is eller et annet kaldt objekt;
 • Måle blodtrykket
 • Det er nødvendig å begynne behandling av blødning i hjernen så snart som mulig - konsekvensene i dette tilfellet kan i stor grad lettes.

De omkringliggende menneskene har ikke mer enn tre timer til å gi en person med medisinsk inngrep: etter denne perioden starter hjernen irreversible endringer.

Konsekvensene av hjerneblødning

Det skjedde hemorragiske slag er alvorlig, ikke bare av kurset, men også av konsekvensene. Det antas at den første måneden og det første året etter utbruddet av hjerneblødning spiller en avgjørende rolle i pasientens liv, og også tillater en å korrekt vurdere utsikterna for rehabilitering.

I de første ukene dør 40 til 60 prosent av pasientene. Overlevende er vedvarende svekket tale, syn, motorfunksjoner. Ganske ofte og psykiske lidelser.

I svært lang tid forblir ansiktsmuskulaturen, lemmer fra den lammet eller halve delen av kroppen nummen. Hvis det ikke er mulig å raskt minimere alle disse bruddene, er det umulig å revalere pasienten et år og senere - endringer i kroppen blir irreversible.

Hemorragisk slag er en alvorlig sykdom og krever umiddelbar behandling: Bare under betingelse av å gjennomføre rettidig og tilstrekkelig terapi er det mulig å rehabilitere overlevende i de første månedene av pasientene.

Vi anbefaler også at du leser om de første tegnene på et slag.

Moren min hadde et slag en gang. Jeg var veldig redd, visste ikke hva jeg skulle gjøre. Hun la henne raskt og kalte en ambulanse. Det var ingen tonometer i huset. På en eller annen måte presset jeg moren min i munnen med en pillerpille, og da kom legene. Gudskelov, min mor ble redd, stroke var ikke sterk. Men nå vet jeg nøyaktig hvordan jeg skal gjenkjenne stroke og hva jeg skal gjøre hvis det plutselig fanger opp en person.

Ja, det faktum at slag er vanskelig å forvirre med noe annet - det er sikkert. Da dette skjedde med bestefaren min, forsto jeg umiddelbart hva som skjedde, selv om jeg var tenåring. Skum fra munnen, en persons manglende evne er ikke noe å si et ord, men til og med å flytte. Men i alle fall er det veldig viktig å vite alt, fordi fenomenet er svært hyppig og kan være nyttig når som helst.

En venn av 45 år. Det var et slaglag hele natten på gaten, funnet bare om morgenen.

Hennes mann hadde et slag (i alder 34), en hjerneblødning. Jeg kan si en ting: hvis det ikke var for barnet, hadde jeg ikke gjettet! I tillegg til hodepine var det ingen tegn! Takk Gud, at vi fikk en god lege som umiddelbart satte riktig diagnose. Seks måneder gått, og nå har han ingen konsekvenser! Takk Gud og legen.

Det var et slag. Legene på sykehuset i Donetsk reddet livet mitt, tusen takk. Neurokirurgisk leder (Black OA) - en spesiell takk!

I går ble svigerdatteren tatt til sykehuset, en blødning ble sagt. Hun er i koma nå. Har hun behov for kirurgi, er det en sjanse for utvinning?

Min bestemor ble tatt bort med blødning til hjernen. Etter 2-3 timer falt hun i koma. Vil hun overleve eller ikke, fortell meg?

Hei, jeg er Tuychieva Mamlakat Ismailzhanovna. Jeg vil fortelle deg historien min. I juni 2011, om morgenen, kom jeg på jobb. Jeg jobbet som baker-konditor. Hun gjorde sitt arbeid før lunsj. Så gikk de for å spise, etter lunsj falt jeg ned, mistet bevisstheten. Jeg lå sånn til de andre fullførte sitt arbeid. Vi jobbet til seks om kvelden. Etter at de andre hadde gjort sitt arbeid, kalte de meg en ambulanse. Ambulansen plukket meg opp på 10 mikron, hvor de ringte en helikopter og sendte meg til Surgut. I Surgut ble jeg diagnostisert med hjerneblødning. En nødoperasjon ble utført der, fartøyet briste. Jeg vil si at det var veldig vanskelig for meg, armen min, beinet mitt og nakken min var vridd. Høyre øyne begynte å skli, helt rett side nektet å jobbe. I Surgut, etter operasjonen, var jeg i koma i to måneder, så kom til mine sanser. Jeg gjennomgikk 4 operasjoner: To ganger per hode, 1 gang der, hvor tracheostom stod, og den fjerde nylig. Arr økt i strupehodet, og jeg gispet, det var vanskelig å puste, luftveiene ble lukket 70% og 30% ble igjen å leve. Og de sendte meg til Tyumen. Budsjettet ga meg 500 tusen rubler. I Tyumen hadde jeg en operasjon, etter at jeg kom hjem. I desember 2016 fikk jeg et veldig dårlig kne, jeg gikk ikke på sykehuset, bestemte meg for å gjøre det etter nyttår. Jeg dro til sykehuset i 2017.

5. mars mistet jeg mannen min. Den 28. april, på jobb, mistet han bevisstheten. Ambulansen tok ham til sykehuset. 5 dager har ligget i koma, er det ikke mer.

Moren min kom inn i en ulykke. Hun er ofte svimmel og har hodepine. Fortell meg hva det kan være.

Min mor har benmargskreft. Etter kjemoterapi hadde hun et slag. Jeg fant ut om det i går. Legene sier at det ikke kan bli frelst. Men jeg vil virkelig at hun skal være bevisst. Vi ønsker alle dette, vi gjør bare det vi forventer.

Og hvis en hjernesblødning er slått av, hva betyr dette?

Blødning i hjernen

Hemorragisk slag eller hjerneblødning - er en av de alvorligste lesjonene, og konsekvensene av disse er avhengige av årsakene som forårsaket denne tilstanden. Den mest effektive metoden for behandling er operasjon, men i noen tilfeller er medisinsk terapi også brukt. Sannsynligheten for negative konsekvenser bestemmes av hastigheten som legen besøker og diagnostiserer. Dette er svært viktig, fordi risikoen for dødelig utfall med en slik patologi er veldig høy.

Hva er en hjernesblødning?

Den såkalte akutte brudd på cerebral sirkulasjon, når det er en utstrømning av blod fra karene til ventrikler eller hjernevæv. Et annet navn på denne patologien er et slag. Det kan være av forskjellige typer avhengig av stedet for utstrømningen av blod. Hemorragisk og iskemisk slag er isolert. Den første arten er en stor intracerebral (parenkymal) blødning. Denne tilstanden er typisk for middelaldrende og eldre mennesker, men det er tilfeller av stroke hos nyfødte, som er forbundet med komplisert eller tidlig fødsel.

symptomer

Blødning i ulike deler av hjernen har visse symptomer, men det er flere vanlige tegn på denne tilstanden. Disse inkluderer følgende:

 • kvalme og oppkast;
 • alvorlig spenning i nakke muskler;
 • nummenhet i lemmer, ansikt eller halvdel av kroppen;
 • plutselig svakhet og svimmelhet;
 • alvorlig hodepine;
 • Visjon av miljøet i rødt.

Ta hensyn til blødningsstedet, endres symptomene. Med hver type slag er det noen tegn fra listen over vanlige og noe karakteristiske bare for dette skjemaet. Blødningen i cerebellum manifesteres som følger:

 • nedsatt puste;
 • alvorlig smerte i nakkebenet;
 • svimmelhet;
 • koma;
 • alvorlig oppkast;
 • Hellingen til hodet bak eller til siden;
 • innsnevring av eleven.

En annen type slag er blødning i de dype og fjerne områdene i hjernen. Dens skilt er litt forskjellig fra de generelle symptomene:

 • bradykardi;
 • kvalme, oppkast;
 • hypertermi;
 • øynene reagerer ikke på lys;
 • tap av dype reflekser;
 • forstyrrelse av luftveiene;
 • alvorlig tap av bevissthet, svimmelhet eller andre nevrologiske symptomer.

Når det ble blødninger i den hvite eller grå saken på hjernehalvene, er det uttalt psykiske lidelser og kramper. På denne bakgrunn observeres også følgende tegn:

 • forverring av taktile følelser;
 • spenning;
 • brudd på høyre-venstre retning
 • anfall;
 • astereognosis;
 • plutselig depresjon av bevissthet
 • lav muskel tone.

bevis

Symptomene på et slag beretter følelsene til pasienten selv. Miljøet for å gjenkjenne at en person hadde blødning, kan du ved følgende tegn:

 • epileptiske anfall, anfall
 • et crimson eller cyanotisk ansikt;
 • ufrivillig utgang av avføring og urin;
 • lammelse av lemmer;
 • "Parous" kinn fra den berørte siden;
 • divergens av øynene eller dilatert elev fra den berørte siden;
 • vendt til side eller vridd tunge.
 • en person kan ikke uttale de enkleste setningene.

Mekanisme for sykdom forekomst

Blodet i kroppen beveger seg langs et lukket blodkar. Hver av dem på grunn av sin høye elastisitet må tåle betydelige belastninger. Over tid begynner fartøyene å tynne ut, bli mer gjennomtrengelige og skjøre. Resultatet er at det kan være et gjennombrudd som vil føre til blødning. Det samme gjelder for cerebral fartøy, som mater dette organet med oksygen. Blødninger i det forekommer som følger:

 • På grunn av høyt trykk er det et brudd på hjernens kar
 • en viss mengde blod flyter ut og fyller mellomrommet mellom vevene;
 • den fremvoksende hematom eller hemorragisk impregnering komprimerer omgivende vev;
 • Dette fører til ødem i hjernen, endringer i tale, bevegelser og syn.

årsaker

Hovedårsaken til at hematomer dannes i hjernen er reduksjon i styrke og skade på blodårene. Dette skyldes økt belastning på dem, som oppstår etter noen sykdommer. Blødning i hjernen utvikler seg på grunn av følgende sykdommer og situasjoner:

 • alvorlig stress;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • traumer til skallen;
 • hjerne svulst;
 • cerebrale aneurismer;
 • sykdommer ledsaget av økt blødning, for eksempel levercirrhose eller hemofili;
 • arteriell hypertensjon;
 • tar antikoagulantia som fortynnet blod;
 • misdannelse - patologisk interlacing av blodkar;
 • diabetes mellitus;
 • bruk av alkohol eller narkotika;
 • forhøyet kolesterol;
 • fedme;
 • alder over 50 år;
 • aterosklerose.

Hvorfor hemorragisk slag forekommer etter mental overstyring

Stress er ledsaget av en uttalt kompresjon av blodkar. Resultatet er en reduksjon i klaring inne i dem, noe som forverrer blodsirkulasjonen. Hvis denne tilstanden vedvarer i lang tid, reduseres intensiteten av næring av hjernevevet. Dette fører til oksygen sult og inhibering av hovedprosessene. Spasm av blodkar og negativ påvirkning av følelser opplevd og er årsaken til slag.

Typer av blødninger

Klassifisering av slag beror det på arter, med tanke på stedet for blødning. Ifølge dette prinsippet kan patologi være:

 • intraventrikulær blødning, når blod går inn i hulrommet i ventriklene og risikoen for deres hemotemonade er høy, dvs. obstruksjon;
 • epidural blødning, utvikling som følge av hodeskader eller brudd;
 • subdural blødning, hvor blod går inn i hulrommet mellom hjernens membraner;
 • intra-cerebral blødning, når blodet øyeblikkelig trenger inn i hjernevevet;
 • subkortisk blødning, når blod akkumuleres ved krysset mellom occipital, parietal, frontal og temporal lobes;
 • Subaraknoide blødninger, hvor blodet trenger inn i gapet mellom midtre og indre membraner.

komplikasjoner

Det mest ugunstige resultatet av et slag er pasientens død. Ifølge statistikken overleverer halvparten av pasientene ikke denne tilstanden, og de som kan overføre det, forblir deaktivert på grunn av svakhet i hender og føtter og ulovlighet av tale. Noen pasienter utvikler enda mer alvorlige komplikasjoner etter et slag, for eksempel:

 • trombose;
 • sepsis;
 • akutt myokardinfarkt;
 • kongestiv lungebetennelse;
 • nedsatt bevissthet;
 • liggesår.

diagnostikk

For å bekrefte diagnosen bruker legen forskjellige metoder - hurtig og en rekke brukte ikke så ofte. Hovedstudiene er:

 • en undersøkelse om pasienten er bevisst;
 • kontroll av nervøse reflekser - syn, følsomhet av lemmer;
 • måling av puls, trykk, EKG;
 • lumbal punktering for å detektere penetrasjon av blod i cerebrospinalvæsken;
 • magnetisk resonansavbildning av hjernen (MR) for å oppdage hematom, svulster og forskyvninger i hjernen;
 • angiografi er en undersøkelse av vaskulaturen som bidrar til å oppdage arterielle aneurysmer og misdannelser.

behandling

Terapi er bestemt av årsaken som forårsaket blødningen, dens type og hematomens plassering. Det er 2 måter å behandle et slag på:

 1. Medisinering. Målet med konservativ terapi er å stabilisere pasientens tilstand, redusere blodtrykket, forbedre blodproppene, redusere hjerneødem og forny nervevev.
 2. Operativ. Det vises i tilfelle store og friske blødninger. Ved utnevnelse av en operasjon blir den generelle tilstanden til kroppen, blodoppsamlingsstedet og dets volum tatt i betraktning.

Medisinske preparater

Når du velger medisinbehandling, er det å vite at det er stor risiko for å komme tilbake til blødning. Av denne grunn foretrekker spesialister kirurgi. Hvis mengden blod som strømmer inn i hjernen er svært liten, utføres behandling av hemorragisk slag i en akutt periode ved hjelp av følgende grupper av legemidler:

 1. Korrosive. Det brukes ofte Dicinon. Aktivt stoff i sammensetningen er etamzilat. Hemostatisk effekt utvikler seg etter 10-15 minutter. Det er viktig at årsaken til et slag er ikke mottak av antikoagulantia, ellers brukes Dicinon med forsiktighet. Fordelen med stoffet er en liten mengde bivirkninger og en rask effekt.
 2. Osmotiske diuretika. Nødvendig å redusere hjerne ødem. For eksempel, stoffet Mannitol. Det er basert på det aktive stoffet med samme navn. I tillegg til hjernesødem har stoffet en stor liste over indikasjoner. En minus kan betraktes som en bivirkning opp til kramper og muskel svakhet.
 3. Reduserer blodtrykket. Dette inkluderer antispasmodik, ATP-hemmere og beta-blokkere. Representanten for denne gruppen er stoffet Kapoten. Den er basert på kaptopril. Indikasjoner for bruk er høyt blodtrykk. Fordelen med stoffet er muligheten til å kombinere med mottak av andre medisiner. Ulempen er det store antallet bivirkninger.

Drift i slag

Kun den behandlende legen kan bestemme hvor hensiktsmessig operasjonen er for hver pasient. Indikasjoner for gjennomføringen er følgende kriterier:

 • alvorlig tilstand av pasienten;
 • blødning i lateral ventrikel;
 • Volumet av blod som har kommet inn i hjernevævet, er mer enn 50 ml.

Formålet med operasjonen er å fjerne blodproppen fra hjernen. Det kan utføres på forskjellige måter, de viktigste er:

 1. Trepanering av skallen. Det utføres under generell anestesi dersom pasienten har en stor intracerebral blødning.
 2. Minimalt invasiv operasjon. Over stedet for dannelse av blodproppen gjør et hull, hvor et kateter settes inn, noe som oppløser blodpropp. Så blir det ekstrahert. Prosedyren varer i 2 dager, hvoretter nye deler av løsningen helles hver 6. time.
 3. Stereotaktisk fjerning. I dette tilfellet bruker du en spesiell enhet, som også er designet for levering til lesjonen av en spesiell løsning.

effekter

Hvis tilstrekkelig omsorg ble gitt i de første timene etter at et slag ble inntruffet, reduseres sannsynligheten for negativ påvirkning. Noen pasienter mister fortsatt viktige funksjoner. Konsekvensene av hjerneblødning, inkludert omfattende:

 • brudd på tale, koordinering av bevegelser og ansiktsuttrykk;
 • lammelse av en av kroppshalvdelene - venstre eller høyre;
 • en forstyrrelse av følsomheten av hender eller føtter;
 • epilepsi.

Hvordan gjenopprette seg fra en hjerneblødning

Det tar mye tid og krefter på å komme seg fra et slag. Rehabiliteringsprogrammet skal utvikles for hver pasient individuelt. Den inkluderer:

 1. Terapeutisk fysisk trening. Gymnastikk bidrar til å redusere sjansen for en blødning. Pasienten kan tildeles pusteøvelser, yoga, pilates.
 2. En diett. Fra kostholdet er det nødvendig å utelukke røykeprodukter, søtsaker, fett kjøtt og diabetes - noen grønnsaker og frukt. Optimal i dette tilfellet er tabellnummeret 10.
 3. Tale teknikk. Ved taleforstyrrelser trenger pasienten klasser med en taleterapeut for å gjenopprette talefunksjonens normale funksjon.
 4. Psykoterapeutisk metode. Det forutsetter å overvinne den depressive tilstanden som er forbundet med det faktum at pasienten ikke kan utføre sitt vanlige liv.

forebygging

Et hjerneslag med hjerneblødning er en alvorlig sykdom, overlevelsesraten, hvorpå det er ca. 50%. Av denne grunn er det viktig å forhindre denne tilstanden gjennom følgende tiltak:

 • nektelse av alkohol og røyking
 • opprettholde normal vekt;
 • tar blodfortyndende medisiner bare som instruert av en lege
 • behandling av hypertensjon
 • overholdelse av en sunn livsstil;
 • etter 35 år, kontroller nivået på kolesterol.

Blødninger i hjernen: symptomer og behandling

Blødning i hjernen - de viktigste symptomene:

 • hodepine
 • Rødhet i huden
 • kramper
 • Pusteproblemer
 • Brudd på tale
 • besvimelse
 • Muskel svakhet
 • Rødhet i øynene
 • rus
 • Redusert syn
 • Krenkelse av balanse
 • Nedskrivning av mentale evner
 • Ufrivillige svingninger i øynene
 • Økt lysfølsomhet
 • Brudd på sugrefleksen
 • Forstørret skallen

Blødninger i hjernen er en av de vanligste typene av unormal sirkulasjon i kranialhulen. Denne prosessen skyldes det faktum at hjernens fartøy blir tynne og skjøre, noe som øker risikoen for brudd når som helst, noe som faktisk provoserer blødning.

Lekkert blod fyller hulrommene som skiller vevet i dette organet, noe som resulterer i et hematom som klemmer dem og hindrer tilførsel av næringsstoffer og oksygen. Dette er fulle av ødem i hjernen, et brudd på motor-, visuelle og talefunksjoner.

På det medisinske området, kalles denne prosessen hemoragisk slag, som oftest rammet er middelaldrende og eldre, men noen ganger sykdommen er manifestert i nyfødte babyer (forårsaket av for tidlig eller komplisert ved fødsel).

Symptomene på sykdommen avhenger av blødningsstedet, og årsakene til forekomsten er ganske brede. For å helbrede det og forhindre komplikasjoner, må det gjøres mange anstrengelser ikke bare for legen, men også for den syke personen.

etiologi

Hovedårsaken til blødning er brudd på en av de intrakranielle arteriene, som forårsaket utilstrekkelig ernæring og tilførsel av en liten mengde oksygen i hjernevævet.

I tillegg kan faktorer som øker risikoen for blødning i skallen, være:

 • et bredt spekter av ulike hodeskader;
 • høyt blodtrykk;
 • dannelse av oppbygging i hjernen, som til slutt blir fylt med blod og brister. Ofte er dette årsaken til blødning hos spedbarn, da neoplasmer kan være medfødte;
 • patologisk struktur av cerebral fartøy;
 • kreftvektorer;
 • mottak i store mengder medikamenter med sikte på å fortynne blodet;
 • usunn livsstil, misbruk av nikotin, alkoholholdige drikker og narkotiske stoffer;
 • akkumulering i hjernens vegger av et stort antall spesifikk protein amyloid;
 • smittsomme sykdommer som påvirker sirkulasjonen;
 • diabetes mellitus;
 • sterk fysisk aktivitet
 • skadelige arbeidsforhold;
 • overnatting i nærheten av luftforurensende fabrikker;
 • langvarig stress eller depresjon
 • tidlig fødsel, særlig sannsynligheten for blødning hos nyfødte barn, dersom svangerskapet var mindre enn trettiogers uker. I tillegg kan denne prosessen utvikles i løpet av barnets første uke - dette skyldes komplisert fødsel, sen toksisose og en tilstand som eclampsia.

arter

På grunn av det faktum at blodårene kan briste i noen del av hjernen, kan et hemorragisk slag forekomme:

 • rett inne i hjernen;
 • mellom sine skaller;
 • inne i organets ventrikler;
 • i avdelingen av cerebellum.

Intracerebral blødning kan forekomme i:

symptomer

Tegn på blødning i hjernen er direkte på grunn av stedet der blodet kommer til. Så symptomene på utseendet av et hematom i den frontale delen av orgelet er:

 • senking av mentale evner;
 • brudd på talefunksjon - pasienttal er ulastelig;
 • manglende evne til en person til å holde balansen.

For utblod av blod i den tidlige lobe er karakteristisk:

 • en reduksjon i synsskarphet eller mangel derav i et av de visuelle feltene;
 • en person forstår ikke hva de sier til ham, selv om han hører alt perfekt;
 • anfall av øvre og nedre ekstremiteter, mindre ofte - av hele kroppen.

Blødning i parietal sone medfører tap av mottakelighet på den ene halvdelen av kroppen. Utstrømningen av blod til det okkipitale området forårsaker en reduksjon i visuell funksjon eller blindhet.

Dannelsen av en hematom mellom hjernen og skallen manifesteres:

 • migrene, stadig utålmodig pasienten;
 • økt følsomhet for øynene til lys;
 • forgiftning av kroppen;
 • besvimelse.

Hvis blodet kommer inn i cerebellumet, vil det være karakteristiske tegn:

 • vanskeligheter med å opprettholde likevekt
 • muskel svakhet;
 • unkaracteristic bevegelser av elevene, fra den ene siden til den andre, og veldig raskt;
 • pustefylte puste;
 • kramper;
 • bevissthetstap
 • rødhet i hele kroppen.

I tilfelle av opphopning av blod i ventriklene i hjernen, vil bli observert ytre symptomer som er karakteristiske for lillehjernen blødning, men de legger en indre brudd på nærings belastninger og oksygen til hjernen, fordi den oppsamlede blod blokkerer den kanal som hjernen entrer cerebrospinalvæsken.

Symptomer på vaskulær ruptur hos nyfødte:

 • brudd på sugende refleks;
 • de hvite i øynene tar på seg en rød farge;
 • Hodeskallen, i forhold til størrelsen på babyens kropp, økes kraftig.

Tegnene på intrakranial blødning har en tendens til å øke manifestasjonens intensitet, derfor bør man umiddelbart ringe til en ambulanse med den minste endringen i pasientens oppførsel eller bevissthet.

komplikasjoner

Blødninger i hjernen er fulle av slike komplikasjoner:

 • ulovlighet av tale, som forblir til slutten av livet;
 • svakhet i armer og ben, eller fullstendig funksjonshemning, noe som fører til funksjonshemning;
 • døden oppstår når en stor mengde blod går inn i den ventrikulære hjernen. Bare halvparten av de som har opprettholdt hjerneblødning forblir levende.

diagnostikk

Diagnose av hemorragisk slag er nødvendig for å bestemme type sykdom og det berørte området av hjernen. Denne prosessen er forenklet av det faktum at avhengig av hvilken del av hjernen er det blødning, og visse symptomer vises.

Hvis en person er bevisst og kan snakke, må legen finne ut de mulige årsakene til en slik sykdom og hvor lenge de første tegnene har blitt sett. Om personen er syk med diabetes mellitus og bruker eller ikke alkoholholdige drikker i store mengder. Etter dette er det nødvendig å sjekke pasientens motoriske og mentale evner - legen spør ham om de enkleste spørsmålene, ber om å utføre elementære bevegelser og kontrollerer lemmernes følsomhet.

For å bekrefte diagnosen og den eksakte formen for sykdommen,

 • CT og MR i hodet - tilbringe en detaljert studie av hjernens struktur og fastslå plasseringen og volumet av blodpropper;
 • encefalografi - for å bekrefte eller motbevise forflytningen av hjernen i forhold til skallen under påvirkning av det dannede hematom;
 • lumbal punktering, essensen av som er å ta et utvalg av cerebrospinalvæske for å oppdage urenheter av blod;
 • angiografi - hvis det er mistanke om brudd på en aneurisme.

behandling

Behandling av blødning i hjernen utføres på flere måter - medisinsk og raskt. Terapi med medisinske legemidler utføres utelukkende av en nevrolog og er rettet mot:

 • stabilisering av blodtrykket;
 • forbedring av blodkoagulabilitet;
 • fornyelse av nerveservietter;
 • reduksjon av cerebralt ødem.

Under behandling i pasienter:

 • treningsbehandling med en hvilestøtte for å gjenopprette motorfunksjonen;
 • et kurs med en taleterapeut;
 • pusteøvelser.

Gjennomføring av kirurgiske tiltak kan være basert på flere faktorer - plasseringen av akkumulering av blod, dets volum og den generelle tilstanden for menneskers helse. Avhengig av disse indikatorene tilordnes en av følgende operasjoner:

 • transcranial - fjerning av intracerebral blødning utføres bare ved ineffektiv behandling med medisiner, og hvis størrelsen på hematom ikke når 3 centimeter. Det er en tydelig forskyvning. Under operasjonen utføres trepanering av skallen over stedet for lokalisering av blodakkumulering;
 • stereotaktisk - er en mild metode, sammenlignet med den første. Utført om nødvendig for å eliminere et vanskelig å nå hematom. Denne medisinske inngrep utføres ved hjelp av en spesiell enhet som er installert på pasientens hode. Legen gjør et lite hull, to centimeter bredt og en dyp, gjennom hvilken spatelen er satt inn, med sug på slutten. Gjennom det, og akkumulert blod;
 • ekstern drenering av ventrikkene - en del av dreneringen er plassert i pasientens hode, og den andre er festet til beholderen der væsken samles inn.

Men til tross for effektiviteten av terapeutiske tiltak er dødshastigheten fra blødning ganske høy - omtrent halvparten av mennesker dør, selv etter operasjoner. Hovedårsaken til døden er utviklingen av hevelse i hjernen. Resten av menneskene blir invalider for resten av livet, og bare noen få mennesker er nesten helt kurert av sykdommen (ved rettidig kontakt med en lege med utseende av de første symptomene og den riktige behandlingen valgt av taktikeren). Men selv slike mennesker kan ha problemer med tale eller spor av sykdommen vil forbli i ansiktet, hvorav en halv vil enten bli immobilisert eller vridd.

forebygging

Profylaktiske tiltak av blødning i hjernen eller hemorragisk slag består av:

 • en sunn livsstil uten noen avhengighet;
 • rasjonell ernæring - det er verdt å gi opp stekte matvarer og spise mye frukt og grønnsaker i noen form;
 • fysisk anstrengelse, men bare moderat;
 • Langturer i frisk luft, det er best hvis det kombineres med sanatoriumbehandling;
 • overvåking av blodtrykk;
 • normalisering av blodsukker;
 • passerer en forebyggende undersøkelse hos legene flere ganger i året.

Hvis du tror at du har det Blødning i hjernen og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan nevrologgen hjelpe deg.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Osteomyelitt er en sykdom ikke bare av beinet, men av hele organismen. Tross alt, når det nekrotiske prosessen forårsaket av mykobakterier eller bakterier som produserer puss, påvirker benmargen, de strukturelle elementer av ben og omgivende vev, motstår hele menneskekroppen sepsis og reagerer på denne inflammasjon.

Forløpende iskemisk angrep (TIA) - utilstrekkelig hjernesirkulasjon på grunn av vaskulære lidelser, hjertesykdommer og senking av arterielt trykk. Mer vanlig hos personer med osteokondrose i livmoderhalsen, hjerte- og vaskulær patologi. Egenheten ved et forbigående oppstått iskemisk angrep er den fullstendige restaureringen av alle fallte funksjoner innen 24 timer.

Hypertensiv krise - et syndrom der det er en signifikant økning i blodtrykket. I dette tilfellet utvikler symptomene på nederlaget til hovedorganene - hjertet, lungene, hjernen og så videre. Denne tilstanden er svært vanskelig og krever akuttbehandling, da ellers kan alvorlige komplikasjoner utvikles.

Demyeliniserende sykdom er et kollektivt konsept som innebærer utvikling av patologiske prosesser forårsaket av ødeleggelse av membranene av myelinfibre. For å provosere en sykdom av en slik patogenese kan både traumer og komplikasjoner etter en smittsom patologi. Ikke utelukk de negative effektene av allergiske reaksjoner.

Tularemi er en naturlig fokal sykdom, manifestert som en akutt infeksjon. Tularemi, symptomene som er i nederlaget av lymfeknuter og hud, og i noen tilfeller, slimete hals, øyne og lunger, i tillegg til dette, er også preget av symptomene på generell forgiftning.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Blødning i hjernen: årsaker til symptomer og virkninger

Blødning i hjernen er en av de alvorligste sykdommene med et relativt negativt syn. Om lag 50% av de som har lidd det, dør innen den første måneden, får over halvparten av de andre et funksjonshemning. Sannsynligheten for en gunstig prognose avhenger av behandlingshastigheten til legen, etablering av en korrekt diagnose og igangsetting av behandling.

Blødninger i hjernen kalles også hemorragisk slag

Hva er en hjernesblødning?

Som et hvilket som helst organ, gjennomsyrer hjernen et nettverk av blodårer. Men i noen tilfeller ødelegges fartøyets vegger, noe som fører til at blodet kommer inn i hjernevævet. Dette forstyrrer normal drift av nevroner, kan forårsake hevelse, økt intrakranielt trykk og mange andre alvorlige patologier som i siste instans fører til forstyrrelse av hjernen.

I medisin kalles også hjerneblødning hemorragisk slag. Det må skilles fra iskemisk berøring (hjerneinfarkt), der et fartøy er tilstoppet på grunn av blodpropp eller plakk, og blodtilførselen av et bestemt område av hjernen stopper.

Hemorragisk slag kan være av to typer:

 1. Hematom. Blod samler seg i et bestemt område i hjernen. Et stort hematom deformerer omgivende områder i hjernen, klemmer dem, som forstyrrer næringsprosessen og fører til døden.
 2. Hemorragisk impregnering. Elementer av blod fordeles mellom hjernecellene, og fanger ofte store nok områder. Dette forstyrrer også normal funksjon av nevronene, men har ofte mindre alvorlige konsekvenser enn hematom.

Det er to mekanismer for utvikling av intracerebral blødning:

 1. Rupturen av fartøyets vegg. Av en eller annen grunn blir det dannet et brudd i fartøyets vegg gjennom hvilket blod utløses. Over tid er det tilstoppet med en trombose, men dette kan ta tid: fra flere timer til flere dager.
 2. Diapedesis. Av en eller annen grunn mister fartøyets vegger sin tone, blir mer sprø, og blodceller kan lekke inn i det omkringliggende rommet, selv uten ruptur.

Som regel dannes hematomet på grunn av ruptur av beholderveggen, og impregnering er karakteristisk for diapedesis.

Årsaker til hjerneblødning

Det er en rekke sykdommer og forhold som øker sannsynligheten for blødning i hjernen. Først av alt er de:

 1. Arteriell hypertensjon. Forhøyet blodtrykk har en dårlig effekt på blodkarets tilstand. Vis områder med strakte og tynne vegger, mikroskopiske rupturer, aneurysmer.
 2. Craniocerebral skade. De er en av de vanligste årsakene til hemorragiske slag, særlig hos unge mennesker.
 3. Aneurismer. Aneurysm er patologien til fartøyene, hvor et fremspring og tynne vegger dannes på veggen av fartøyet.
 4. Misdannelse. Den patologiske interlacing av karene (misdannelse) øker risikoen for brudd betydelig.
 5. Tar medisiner som fortynner blod Regelmessig inntak av legemidler som reduserer blodets evne til å danne blodpropper (aspirin, warfarin osv.), Fører i noen tilfeller til blødning på forskjellige steder. Den samme effekten kan gi legemidler som brukes til fjerning av trombi i tilfelle et hjerteinfarkt.
 6. Sykdommer i blodet. Den samme mekanismen har sykdommer som fører til koagulasjonsforstyrrelse.
 7. Åreforkalkning. Dannelse av atherosklerotiske plakk på veggene i blodårene kan bli en forutsetning for hemorragisk slag.
 8. Svulster. Noen hjernesvulster er utsatt for blødning.

Forskjellen mellom iskemiske og hemorragiske slag

Det er en rekke faktorer som øker sannsynligheten for blødning i hjernen:

 1. Alder over 50 år.
 2. Negroid eller Mongoloid rase.
 3. Fedme.
 4. Diabetes.
 5. Alkoholisme.
 6. Bruk av kokain.
 7. Forhøyet kolesterol.

Kombinasjonen av flere risikofaktorer øker sannsynligheten for hemoragisk hjerneslag.

Symptomer på blødning

Denne tilstanden kan ha mange manifestasjoner, avhengig av årsaken til blødning, dens plassering, volum og andre faktorer.

Som regel utvikles det spontant, mot en bakgrunn av fullstendig eller relativ velvære, oftest på dagtid, under våkenhet. Den provokerende faktoren er ofte hovedtrauma, følelsesmessig eller fysisk overbelastning, alvorlig stress.

Ved å sjekke de enkleste nerverefleksjonene kan legen bestemme blødningen til hjernen

Manifestasjoner kan være ekstremt varierte og inkluderer følgende symptomer:

 1. Sterk, skarp hodepine.
 2. Kvalme, oppkast.
 3. Synshemming.
 4. Ujevn størrelse av elever.
 5. Krenkelse av koordinasjon, balanse.
 6. Forstyrrelser av følsomhet og ekstremitet i mobilitet.
 7. Forvirring eller tap av bevissthet, koma.

Hvis slike symptomer oppstår, bør du gå til ambulansen så snart som mulig. På samme måte kan en rekke lidelser manifestere seg, men alle av dem krever en rettidig behandlingstart.

Diagnose av blødninger i hjernen

Når en person med lignende symptomer kommer til legen, brukes en rekke studier for å gjøre diagnosen. Noen av dem er presserende, andre er mindre hyppige. Men de mest populære er følgende:

 1. Poll. Hvis pasienten er bevisst, spør legen spørsmål om hans tilstand av helse, tidspunktet for symptomstart, intensitet. Ellers kan slektninger gi den nødvendige informasjonen. Viktig er samlingen av anamnese: forekomsten av blødningsfremkallende sykdommer, hypertensjon, dårlige vaner, livsstilsegenskaper og så videre.
 2. Verifisering av de enkleste nervøse refleksene, følsomhet, lemmermobilitet, syn og så videre.
 3. De enkleste målinger: puls, trykk, EKG. Ofte forårsaker hæmoragisk slag en økning i blodtrykk, takykardi og bradykardi, samt noen endringer i elektrokardiogrammet.
 4. Lumbal punktering. I de fleste tilfeller av hjerneblødning, lekker blodlegemer inn i cerebrospinalvæsken, og de kan detekteres i en prøve tatt med lumbalpunktur. Tilstedeværelsen av røde blodlegemer i prøven bekrefter den foreløpige diagnosen.
 5. Magnetic resonance imaging. Denne metoden for diagnose betraktes som gullstandarden i slike tilfeller. Med hjelpen kan du oppdage hematomer, hjerneforstyrrelser, svulster og andre tegn.
 6. Angiografi. Undersøkelse av det vaskulære nettverket gjør det mulig å visualisere mulige tegn på blødning i hjernen, samt provoserende faktorer: misdannelser, aneurysmer. Vanligvis er denne studien gjort når du trener i kirurgi.

Formålet med å samle informasjon er å finne den sanne årsaken til blødning og bestemme volum og plassering.

Dette er et hemorragisk slag på angiografi

behandling

Behandling i slike tilfeller avhenger i stor grad av årsaken til blødning, dens type og lokalisering. Den første og viktigste oppgaven til leger er å stabilisere pasientens tilstand.

For å normalisere tilstanden, foreskrive stoffer som reduserer blodtrykket, i utgangspunktet beta-adenoblokere. Økt trykk i kombinasjon med intracerebral blødning forverrer prognosen. Hvis trykket må reduseres raskt, brukes intravenøse nitrater. Alvorlig smerte stoppes av ikke-narkotiske stoffer. Det er nødvendig å forhindre hjerne ødemer.

Når store og friske blødninger går til en kirurgisk behandlingsmetode. Men sannsynligheten for det gunstige resultatet avhenger av lokalisering av hematom og årsaken til utseendet. Med liten og oppdaget etter en tid, anbefales konservativ behandling.

Den store betydningen av behandling av blødninger i hjernen er rehabiliteringsprosessen. De fleste som har hatt denne sykdommen har problemer med minne, tale, koordinering av bevegelser, mobilitet. Gjenoppretting kan kreve utholdenhet, tid og krefter, og ikke bare en rehabiliterende lege, men også pasienten og hans nære mennesker.

Forebygging av hjerneblødning

Blødning i hjernen er en alvorlig sykdom med en overveiende ugunstig prognose. Mer enn halvparten av tilfellene slutter i et dødelig utfall, i andre - en lang og kompleks prosess med rehabilitering er nødvendig. Derfor er den beste måten å beskytte deg mot, rettidig og riktig forebygging:

 1. Nekter alkohol og røyking.
 2. Reduser antall animalske fettstoffer i kostholdet.
 3. Folk etter 35 år kontrollerer nivået av kolesterol i blodet om nødvendig - forsiktig redusere.
 4. Overvåk blodtrykket. Når de første tegnene på høyt blodtrykk vises, begynner behandlingen. Det er viktig å vite at i de tidlige stadier av hypertensjon ikke manifesterer seg med noe annet enn høyt blodtrykk. Derfor må folk over 35 måles regelmessig.
 5. Hold styr på vekten, unngå fedme.
 6. Hold deg til en sunn livsstil, moderat trening.
 7. Ta medisiner som fortynner blodet, bare på råd og under tilsyn av en lege.

Disse syv enkle anbefalingene virker banale og åpenbare, men i praksis blir de ikke respektert av alle. Likevel kan de virkelig redusere sannsynligheten for mange alvorlige og farlige sykdommer, inkludert blødninger i hjernen.

Blødning i hjernen: årsaker og behandling

Sirkulasjon av blod oppstår gjennom elastiske kar, men i tilfelle tynning av sistnevnte oppstår en brudd som fører til blødning. Dette begrepet i medisin er definert som et hemorragisk slag. Etter blødning går blodet inn i nervevevet, noe som fører til ødeleggende prosesser i vevet. Konsekvensene av denne sykdommen er irreversible - uførhet i beste fall og i verste fall - et dødelig utfall. Derfor, for å unngå tragedier, er det nødvendig å forstå hvordan blødninger oppstår og hvordan man kan forhindre det.

Blødning i hjernen: årsaker og behandling

De viktigste årsakene

I første omgang blant årsakene til langvarig arteriell hypertensjon (nesten 50% av alle tilfeller). Risikogruppen inneholder personer som ignorerer forutsetningene for sykdommen og ikke tar midler for å redusere blodtrykket. Tillegg skiller andre grunnårsaker:

 1. Vaskulær aneurisme. På noen områder utvides arterien betydelig. Sykdommens natur er enten medfødt eller på grunn av en sykdom. Dessverre fortsetter den i latent form, så det kan ikke diagnostiseres i tide.
 2. Skade på et fartøy av mekanisk natur. Dette er hovedårsaken som fører til et slag i en alder av under femti.
 3. Utilstrekkelig blodkoagulering finner også sted blant årsakene som fører til blødning.
 4. Konsekvensene av ukontrollert bruk av antidepressiva og antikoagulantia.
 5. Encefalitt, som forårsaker en inflammatorisk prosess av en smittsom natur.

Utelastlighet i beinstrukturen fører til svært høyt trykk i nervesentrene på grunn av blødning. Derfor dør en person etter 24 timer når et stort hematom blir dannet.

Årsakene til dannelsen av retro-cerebellarvæskekapsel

Blant de medfølgende faktorene er følgende:

 1. Fedme.
 2. Tilstedeværelsen av dårlige vaner over en lang periode.
 3. Eldre alder.
 4. Faktor av arvelighet.
 5. Noen sykdommer, for eksempel diabetes mellitus.

Hvordan oppstår blødninger?

Arteriell hypertensjon er en katastrofal lidelse, som i de fleste tilfeller kan føre til blødninger. Når forhøyet blodtrykk blir diagnostisert hos en person i lang tid, blir karene tilsvarende tynnet, nekrose av vaskulærveggene kan oppstå. Derfor, i tilfelle av en kraftig nedgang i blodtrykket, briste microaneurysmer. Denne prosessen skjer veldig plutselig, derfor er det umulig å forutsi blødning. Gjennom barsten begynner blodkaret å komme inn i områdene av nervesvev, forårsaker hevelse og blåmerker. Hvis det oppstår patologisk lesjon i stammeavdelingene, øker sannsynligheten for åndedrettsfunksjon.

Blødning i hjernen i bildet

Karakteristiske symptomer

Manifestasjonen av åpen symptomatologi vil direkte avhenge av plasseringen og omfanget av lesjonen. Kliniske tegn kan plutselig oppstå og umiddelbart intensivere, eller vises og forsvinner. Generelt med blødning er det en kompleks symptomatologi:

 1. Plutselig er det en alvorlig hodepine.
 2. Oppmerksomheten er kraftig redusert.
 3. Kvalme vises, noe som ofte resulterer i oppkast.
 4. Koordineringsproblemer begynner.
 5. Det er problemer med de grunnleggende følelsene av oppfatning - hørsel, syn, og så videre.
 6. Lemmer, både nedre og øvre, blir nummen.
 7. På ansiktet er hyperemi kikket gjennom.
 8. I pusten høres utrolige raler.
 9. Hendelse i hendene.

Symptomer på blødning til hjernen

Følgende tegn inkluderer følgende manifestasjoner:

 1. Huden i ansiktet får en lilla-rød fargetone.
 2. Det er tremor i kinnene fra blødningens side.
 3. Når man undersøker tungen, kan man se sin krumning til siden.
 4. Pasienten mister evnen til å oppleve informasjon og snakke.
 5. Kramper kan forekomme.
 6. Ikke unngår ufrivillig vannlating.

Typer av hjerneslag

Avhengig av plasseringen av lesjonen skiller de karakteristiske symptomene.

Noen få fakta om blødning i hjernen kan læres av videoen.

Video - Blødning i hjernen

Symptomer på blødning hos barn

Merkelig nok, kan et hemorragisk slag forekomme, selv i en nyfødt. Fordeling er at et barn kan ha flere lesjoner i hjernen samtidig. Hovedårsaken til blødning hos nyfødte er for tidlighet. Men i medisin var det tilfeller der vaskulær ruptur ble observert selv hos fullfødte babyer. Dette skyldes sen toksisose, eller med en feil i fødsel.

Generelt er symptomatologien praktisk talt den samme som for voksne. Men det er en rekke særegne tegn som advarer om brudd på blodårene. Disse inkluderer:

 1. Barnet kan ikke praktisk talt gjøre en sugebevegelse.
 2. Øynene i øynene blir røde.
 3. Det er et brudd på tendonrefleksen.

Symptomer på hjerneblødning hos nyfødte

Vær oppmerksom! Hvis spedbarnet ikke har åpenbare symptomer på blødning, er sannsynligheten for manifestasjon av denne patologiske prosessen ikke utelukket etter en stund. En karakteristisk funksjon er den økte veksten av skallen. Hvis dette fenomenet blir observert, er det akutt å søke medisinsk hjelp.

Hvordan klassifiserer de patologi?

Klassifisering kan være forskjellig og avhenger direkte av plasseringen og årsakene til sykdommen.

Blødninger etter sted

Ovennevnte typer blødninger kan utløses av følgende faktorer:

 1. Tumor eller hjerne traumer.
 2. Systematisk bruk av narkotiske stoffer.
 3. Tynning av veggene i blodårene.
 4. Hypertensiv blødning.

Oppmerksomhet vær så snill! Uansett hvilken type blødning, gjenstår bare tre timer for å redde liv. Bare rettidig assistanse kan redde pasientens liv og minimere risiko.

Hvilke diagnostiske teknikker?

For å bestemme blødningen og utseendet, er det nødvendig å intervjue pasienten om hans forstyrrende klager. I fravær av mulighet til å snakke, er det nødvendig å snakke med slektninger om pasienten har sett en hyppig økning i blodtrykket. Denne faktoren kan føre til blødning.

Du kan diagnostisere skade på hjernevevet, selv ved visuelle tegn. For å gjøre dette må du be patienten å flytte, løfte hendene, snakke med ham. Hvis disse funksjonene blir brutt, kan vi anta en mulig blødning.

Etter en nevrologisk undersøkelse kan du fortsette med maskinvarediagnostikk. Først av alt, er en datortomografi brukt til å utelukke blødninger. Takket være denne metoden bestemmes en nøyaktig diagnose, plasseringen av lesjonen og dens størrelse. Den andre effektive enheten for diagnose av patologi er MR, men dessverre er dette en svært kostbar måte å bestemme blødning på. Imidlertid oppdages selv en liten lesjon av hjernevevet ved hjelp av MR.

Diagnose av hjerneblødning

Hvilke konsekvenser kan det være?

Det er veldig viktig å ringe en ambulanse i tide, fordi dette vil bestemme den videre prognosen for livet. Etter blødning kan pasienten miste viktige vitale funksjoner.

I utgangspunktet har blødning svært alvorlige konsekvenser:

 1. Lammelse (venstre eller høyre side av kroppen, avhengig av plasseringen av patologien).
 2. Problemer med tale og bevegelser.
 3. Brudd på ansiktsuttrykk.
 4. I verste fall - et dødelig utfall.

Til tross for komplikasjonene, er det mulig å gjennomføre rehabiliteringstiltak som vil gjenopprette organismens funksjonelle kapasitet. Dessverre vil slik rehabilitering ta mye tid. Om hva et hemorragisk slag beretter en video.

Video - Hemorragisk slag

Metoder for behandling

Hvis du mistenker blødning, er det svært viktig å gi pasienten førstehjelp. For det første, ring en ambulanse. Samtidig er det strengt forbudt å forstyrre en person, la han være i sin opprinnelige stilling, men han blander seg ikke eller uten hjelp.

Oppmerksomhet vær så snill! Det er svært viktig å gi rettidig assistanse, og deretter for å starte effektiv behandling, bare da kan du regne med gunstige prognoser.

Hva om anfallet startet?

Ifølge statistikken ble det bestemt at blødningen skjer oftest på dagtid. Derfor, hvis en person har en karakteristisk symptomatologi, kan det være nødvendig med nødhjelp.

 1. Personen begynner å klage på en plutselig utålelig hodepine.
 2. Lemmer merkbart følelsesløs.
 3. Det er turbiditet eller tap av bevissthet.

Disse tegnene skal varsle andre og bli en tung grunn til å ringe en ambulanse.

Førstehjelp for hemorragisk slag

Før ankomst av spesialister anbefales det å gi følgende hjelp:

 1. En person bør være i en slik stilling at han har fri tilgang til luft og blodstrøm.
 2. Ved oppkast - vri pasienten på sin side, slik at en person ikke stikker på oppkast.
 3. Påfør en kald komprimering til hodet.
 4. Mål blodtrykket.
 5. Ikke forstyrr pasienten og vent på ankomst av en ambulanse.

Nyanser av førstehjelp

Det er verdt å merke seg at det er strengt forbudt å prøve å få pasienten til følelser, å bevege seg eller forstyrre dem. Spesiell behandling for blødning kan bare gis av medisinsk personell.

Hjelp! Ambulans legen er forpliktet til å gjennomføre følgende tiltak for å redde liv:

 1. Skriv inn et spesielt stoff som raskt eliminerer hevelse i hjernen.
 2. Stopp blødningen.
 3. Ta blodtrykket tilbake til normalt.
 4. Leveres i tide til intensivavdelingen.

Førstehjelp for slag

Avhengig av lesjonen, kan pasienten bli foreskrevet til en kirurgisk behandling. I dette tilfellet skal operasjonen utføres i de første tre dagene etter blødningen. Disse operative tiltakene består av flere prosedyrer som bidrar til å kvitte seg med akkumulert blod i en aneurisme. Dermed minker intrakranielt trykk raskt, og pasienten har en sjanse for utvinning.

Det neste stadiet av behandlingen innebærer bruk av medisiner, som er rettet mot å normalisere blodtrykket og opprettholde pasientens tilstand i postoperativ perioden.

Konservativ behandling

Terapi er basert på en spesifikk og grunnleggende nevrobeskyttende, samt kirurgisk behandling, som inkluderer preparater av flere farmakologiske grupper:

 1. Stimulering av arbeidet i luftveiene ved hjelp av kunstig ventilasjon.
 2. Stabilisering av blodtrykk ved hjelp av spesielle legemidler (Enalapril, Labetalol, hvis hypertensjon dopamin, hvis hypotensjon).
 3. Mottak av antipyretiske legemidler (Magnesiumsulfat eller paracetamol).
 4. Stabilisering av vann-saltbalanse (Lasix).
 5. Forebyggende stoffer som forhindrer smittsom betennelse (uroseptika og antibiotika - individuelt foreskrevet av lege).
 6. Symptomatisk terapi (med kramper - tiopental, diazepam; i tilfelle oppkast - Reglan; hvis det er psykomotorisk overexcitation - fentanyl).
 7. For å forhindre hjerneødem (albumin - løsning, mannitol, så vel som beroligende gruppe narkotika).

Metoder for korreksjon og kontroll av blodtrykk i tilfelle cerebral blødning

For spesifikk terapi brukes narkotika med narkotika.

 1. For å forbedre trophic nervevev brukes aktovegin eller piracetam.
 2. Det anbefales også å ta stoffer med antioksidantegenskaper - emoksipin og mildronat.

Oppmerksomhet vær så snill! Ovennevnte behandling for blødning er omtrentlig, fordi avhengig av type sykdom og konsekvenser bestemmer den ledende legen det individuelle behandlingsforløpet.

Konservativ terapi for blødning i hjernen

Konservativ terapi for blødning i hjernen. Del 2

Neurokirurgisk inngrep

Etter sykehusinnleggelse av pasienten i avdelingen for nevrokirurgi i tre dager, gjennomgår han en operasjon, hvilke indikasjoner som er følgende indikatorer:

 • hematomer av stor størrelse;
 • blodstrøm av hjerne-ventrikler;
 • skade på aneurisme.

Dermed fjerner blodet redusert trykk i skallen, noe som forbedrer prognosen betydelig og sparer pasientens liv.

Neurokirurgisk inngrep for hjerneblødning

Rehabiliteringsperiode

Ca 60% av pasientene dør etter blødning etter en tidlig neurokirurgisk operasjon. I andre tilfeller, med tilstrekkelig behandling, forblir pasienten levende, men mister arbeidsevne. Derfor er rehabiliteringsbehandling nødvendig, noe som er rettet mot å gjenopprette funksjonaliteten. Hvis pasienten lider av hjernestamme lesjon eller var i koma, vil rehabilitasjonen ta lang tid.

Rehabiliteringskurset inneholder følgende prosedyrer:

 1. Øvelse terapi.
 2. Anvendelse av terapeutiske masseteknikker.
 3. Behandling av pasienten ved hjelp av elektrokoagulasjon og andre fysioterapeutiske manipulasjoner.
 4. Hvis tale er forstyrret, kan en taleterapeut vises.

Behandling etter hjerneblødning

Oppmerksomhet vær så snill! Rehabiliteringsprosessen bør være under vaktholdet av en spesialist, siden selvbehandling etter et slag er kontraindisert.

Liker du artikkelen?
Lagre for ikke å miste!

Les Mer Om Fartøyene