Behandling av cerebrovaskulær ulykke

En tilstand som kalles nedsatt cerebral sirkulasjon i akutt form er en av de viktigste årsakene til dødelighet i utviklede land. Ifølge statistikken har over 6 millioner mennesker et slag hvert år, hvorav en tredjedel dør som følge av sykdommen.

Årsaker til hjernesirkulasjonsforstyrrelser

Leger kaller brudd på blodsirkulasjonen i hjernen, sværheten i blodbevegelsen gjennom sine kar. Nedfallet av vener eller arterier, som er ansvarlig for blodtilførsel, forårsaker vaskulær insuffisiens.

Patologien til fartøyene som fremkaller en forstyrrelse av hjernens sirkulasjon kan være svært forskjellig:

 • blodpropper
 • dannelsen av looper, kinks;
 • innsnevring;
 • emboli;
 • aneurisme.

Å snakke om cerebral vaskulær insuffisiens kan gjøres i alle tilfeller når mengden blod som faktisk transporteres til hjernen, ikke sammenfaller med det nødvendige.

Statistisk, forårsaker problemet med blodtilførsel sklerotiske vaskulære lesjoner. Formasjon i form av en plakk hindrer normal gjennomføring av blod gjennom fartøyet, forverrer dens gjennomstrømning.

Hvis behandlingen ikke er planlagt i tide, vil plakkene uunngåelig akkumulere blodplater, og dermed øke i størrelse, og til slutt dannes en trombose. Han lukker enten fartøyet, forhindrer bevegelse av blod gjennom det eller tårer av med en blodstrøm, hvorpå den blir levert til hjernen arterier. Der vil det tette fartøyet, forårsaker en akutt sykdom i hjernecirkulasjonen, kalt et slag.

Hypertensjon anses også som en av hovedårsakene til sykdommen. For pasienter som lider av hypertensjon, er en frivoløs holdning til ens eget trykk, inkludert måter å normalisere seg på, notert.

I tilfelle at behandlingen foreskrives, og doktorsforskriftene blir observert, reduseres sannsynligheten for vaskulær insuffisiens.

Osteochondrose i livmoderhalsen kan også forårsake vanskeligheter med blodstrøm, da den klemmer arterier som fôrer hjernen. Behandling av osteokondrose er derfor ikke bare et spørsmål om å bli kvitt smerte, men mer et forsøk på å unngå alvorlige konsekvenser, opp til et dødelig utfall.

Kronisk tretthet anses også som en av årsakene til utviklingen av sirkulasjonsproblemer i hjernen.

Hodeskader kan også være en direkte årsak til sykdommen. Hjerterusjoner, blødninger eller blåmerker forårsaker klemming av hjernens sentre, og som en konsekvens - sykdomsproblemer.

Typer av brudd

Legene snakker om to typer problemer med cerebral blodstrøm: akutt og kronisk. For akutt er preget av rask utvikling, siden det kan gå ikke bare om dagene, men til og med om minuttene av sykdomsforløpet.

Akutte brudd

Alle tilfeller av cerebral sirkulasjonsproblemer med akutt kurs kan deles inn i to grupper:

 1. hjerneslag. I sin tur er alle slag delte inn i hemorragisk, der det er blødning i hjernevævet på grunn av ruptur av fartøyet og iskemisk. Med sistnevnte er blodkaret blokkert av en eller annen grunn, noe som forårsaker hypoksi i hjernen;
 2. forbigående forringelse av cerebral sirkulasjon. Denne tilstanden er preget av lokale vaskulære problemer som ikke påvirker vitale steder. De er ikke i stand til å forårsake ekte komplikasjoner. Forsinket forstyrrelse fra akutt utmerker seg ved varigheten: Hvis symptomer blir observert i mindre enn en dag, anses prosessen for forbigående, ellers - slag.

Kroniske lidelser

Vanskeligheter med cerebral blodstrøm, som har kronisk karakter, utvikler seg i lang tid. Symptomer som er karakteristiske for denne tilstanden er i utgangspunktet svært svakt uttrykt. Bare med tidenes gang, når sykdommen er merkbart fremgang, blir følelsene sterkere.

Symptomer på cerebral blodstrømningsobstruksjon

Det kliniske bildet for hver av de typer vaskulære problemer kan ha et annet utseende. Men for alle er det vanlige tegn på tap av hjernens funksjonalitet.

For at behandlingen skal være mest effektiv, er det nødvendig å identifisere alle de signifikante symptomene, selv om pasienten er trygg på subjektiviteten.

For forstyrrelsen av cerebral sirkulasjon er følgende symptomer typiske:

 • hodepine av ukjent opprinnelse, svimmelhet, følelse av skumle, prikkende, ikke forårsaket av fysiske årsaker;
 • immobilisering: Som delvis, når motorfunksjonene delvis mister en lem, og lammelse, forårsaker en fullstendig immobilisering av en del av kroppen;
 • kraftig reduksjon i synsstyrken eller hørselen;
 • symptomer som indikerer problemer med hjernebarken: vanskeligheter med å snakke, skrive, tap av evnen til å lese;
 • anfall som minner om epileptisk
 • kraftig forverring av minne, intellekt, mentale evner;
 • plutselig utviklet fravær, manglende evne til å konsentrere seg.

Hvert av problemene med cerebral blodstrøm har sin egen symptomatologi, hvor behandlingen avhenger av det kliniske bildet.

Således, med iskemisk slag er alle symptomer svært akutte. Pasienten vil nødvendigvis ha klager over subjektive egenskaper, inkludert alvorlig kvalme, oppkast eller fokal symptomer, signalering brudd på de organene eller systemene som det berørte området av hjernen er ansvarlig for.

Hemoragisk berøring observeres når blod fra en skadet kar går inn i hjernen. Da kan væsken klemme hjernehulen, noe som forårsaker ulike skader på det, noe som ofte fører til et dødelig utfall.

Transiente iskemiske anfall, kjent som forbigående iskemiske anfall kan være ledsaget av et delvis tap av motorisk aktivitet, søvnighet, svekket syn, tale ferdigheter, samt forvirring.

For kroniske problemer med cerebral blodtilførsel er preget av uhyggelig utvikling i mange år. Derfor er pasienter oftest eldre, og behandling av tilstanden tar nødvendigvis hensyn til forekomsten av samtidige sykdommer. Hyppige symptomer er en nedgang i intellektuelle evner, minne, evne til å fokusere. Slike pasienter kan være mer aggressive.

diagnostikk

Diagnosen og påfølgende behandling av tilstanden er basert på følgende parametere:

 • samling av anamnese, inkludert klager fra pasienten;
 • samtidige sykdommer hos pasienten. Diabetes mellitus, aterosklerose, økt blodtrykk kan indirekte indikere sirkulasjonsproblemer;
 • skanning, signalering av skadede fartøy. Det lar deg tildele sin behandling;
 • magnetisk resonans avbildning, som er den mest pålitelige måten å visualisere det berørte området av hjernen. Moderne behandling av cerebral sirkulasjon er umulig uten MR.

Behandling av cerebrale sirkulasjonsproblemer

Krenkelser av cerebral sirkulasjon, som er akutte, krever en umiddelbar forespørsel til lege. I tilfelle streker er beredskapssorgen rettet mot å opprettholde vitale menneskelige organer og systemer.

Behandling av vaskulære hjerneproblemer er å gi pasienten normal pust, sirkulasjon, fjerning av cerebralt ødem, korrigering av blodtrykk, normalisering av vann-elektrolyttbalansen. For alle disse prosedyrene må pasienten være på sykehuset.

Videre behandling av stroke vil bestå i å eliminere årsaken til sirkulasjonsproblemer. I tillegg vil den generelle blodstrømmen i hjernen og restaureringen av de berørte områdene bli korrigert.

I henhold til medisinsk statistikk øker korrekt behandling i tide riktig sjansene for fullstendig gjenoppretting av de berørte berørte funksjonene. Om lag en tredjedel av pasientene etter rehabilitering kan komme tilbake til sitt arbeid.

Kroniske sykdommer i cerebral sirkulasjon behandles med medisiner som forbedrer arteriell blodstrøm. Parallel foreskrive en behandling som normaliserer blodtrykket, kolesterolnivået i blodet. I tilfelle av kroniske lidelser er det også vist uavhengig trening av minne, konsentrasjon og intelligens. Blant slike aktiviteter kan kalles lese, memorere tekster av hjerte og annen intellektuell opplæring. Det er umulig å reversere prosessen, men pasienten kan ikke tillate situasjonen å forverres.

Kanskje det vil være interessant for deg. En meget liknende sykdom kalles: cerebral angioødem i hjerneskader.

Kronisk nedsatt cerebral sirkulasjon

Kronisk nedsatt cerebral sirkulasjon - encefalopati - en langsomt progressiv cerebrovaskulær insuffisiens, insuffisiens av blodsirkulasjonen i hjernen, som fører til utvikling av mange små fokal nekrose av vev i hjernen og hjernefunksjonsforstyrrelser.

Symptomer på hjernesirkulasjonsforstyrrelser

Den menneskelige hjerne er et unikt organ som styrer sentrum av alle muligheter for menneskekroppen. Arbeidet med hjerneceller (nevroner) krever en betydelig utgift av energi, som hjernen mottar gjennom sirkulasjonssystemet. Egenskaper av strukturen og anastomosen i hjernen arterier som danner en lukket sirkel sirkel gir unik blodsirkulasjon i "kommandostatus" og intensiteten av metabolske prosesser.

På grunn av sirkulatoriske forstyrrelser (vanligvis i aterosklerotiske vaskulære lesjoner) ble oppnådd ubalanse mellom forlangendet og levering av blod til hjernen. I denne situasjon, for eksempel, kan selv en liten forandring i blodtrykk fører til hjerneiskemi del forsyne angjeldende kar og deretter gjennom en kjede av biokjemiske reaksjoner for nevronal død.

Utvikling av de kliniske manifestasjoner av vaskulær encefalopati oppstår som et resultat av cerebrale perfusjons underskudd forbundet med hypertensjon, aterosklerotiske vaskulære lesjoner, forstyrrelser i blod reologi, som en følge av traumatisk - hjerne-skade, forgiftning, dysmetabolic forstyrrelser (f.eks, diabetes).

Mangel på cerebral sirkulasjon fører til metabolsk, og deretter til destruktive forandringer i nevroner (hjerneceller). Gjennom årene er sykdommen forverret både kvalitativt og kvantitativt.

Dersom den innledende kroniske sirkulasjonssvikt trinn som fører en tserebrostenichesky syndrom - tretthet, emosjonell ustabilitet, forvirring, søvnforstyrrelser, hodepine, svimmelhet, hukommelsestap for strømmen (ikke-profesjonelle) arrangement, med progresjon av sykdommen er det bevegelsesforstyrrelser, hurtig svekkelse av hukommelse, vises Serebrale kriser - fra forbigående forbigående angrep mot slag.

I den andre fasen av kronisk cerebrovaskulær insuffisiens progressivt svekkende alle typer minne, de personlighetsforandringer - det er en mangel på tillit, irritabilitet, angst, depresjon, redusert intelligens, noe som reduserer mengden av informasjon persepsjon, utmattet tanke reduserte kritikk til sin tilstand, er det søvnighet på dagtid, blir mer hyppig hodepine økt svimmelhet og ustøhet når han går, det er støy i hodet. På eksamen vil nevrolog merke fattigdom ansikts reaksjoner - gipomimiya, symptomer på oral automatisme, symptomene på pyramide og ekstrapyramidale sykdom. Betydelig redusert evne til å arbeide og sosial tilpasning menneske.

Med utviklingen av sykdommen (den tredje fasen) kan utvikle demens (demens), ekstrapyramidalt syndrom sykdom (Parkinsons syndrom), pseudobulbar syndrom, vestibular - ataktisk syndrom, grove lokaliserte lesjoner som fører til uførhet av pasientene.
Psykisk lidelse preget av intellektuelle og psykiske lidelser - pasienter med nedsatt kritikk for hans tilstand, hukommelsestap - kan gå seg vill kommer ut av huset i gaten, anerkjenner ikke slektninger, dårlig orientert eller ikke orientert i tid og rom, aktuelle hendelser, endrer oppførselen til hele mennesket en person er demens.

Ekstrapyramidale syndrom av svikt - parkinsonsyndrom - falming ansikts emosjonelle bevegelser, ustødig ganglag - pasient går sakte, litt "shuffling" trinn, bøyd, er det stivhet, skjelving av hodet, hender, økt muskeltonus.

Pseudobulbar parese - vanskeligheter med å svelge - pasienter poperhivayutsya, tale - det er smurt, erstattet bokstaver og ord, det er heshet, pasienter kan gråter eller ler uvilkårlig, symptomer på oral automatism - definerer en nerve. For eksempel når du berører hammeren med leppene dine, strekker de seg ut i røret - proboscis reflexen.

Vestibulære - ataktisk syndrom - denne ubalansen, statikk og dynamikk - svimmelhet, ustøhet da stå og gå kan ustabiliteten være "cast" til siden og faller.

På dette stadiet lider pasienter med akutte hjernesykdommer - iskemiske og hemorragiske slag.

Undersøkelse av cerebrovaskulære ulykker

For diagnostiske forhold:

• Tilstedeværelse av vaskulær sykdom i flere år - hypertensjon, aterosklerose, blodsykdommer, diabetes mellitus;
• Karakteristiske klager hos pasienten;
• Neuropsykologiske data - MMSE-skalaen er mest vanlig for å oppdage kognitiv svekkelse (normalt er det nødvendig å score 30 poeng ved å utføre de foreslåtte testene);
• undersøkelse av økologen, som fant tegn på angiopati på fundusen;
• data for tosidig skanning - muligheten for neuroimaging av aterosklerotiske lesjoner av cerebral fartøy, vaskulære misdannelser, venøs encefalopati;
• MRI data - påvisning av små lesjoner i periventrikulær gipodensivnyh mellomrom (rundt ventriklene) leykarioza soner endre likvorosoderzhaschih områder er tegn på atrofi av den cerebrale cortex og fokal (poststroke) endres;
• blodprøver - generelt, for sukker, koagulogram, lipidogram.

Vaskulære sykdommer i hjernen okkuperer et ledende sted i strukturen av sykelighet og dødelighet i utviklede land. Den tidligste behandlingen bidrar til å opprettholde hovedstrukturen i hjernen - nevronet. Den døde nerven kan ikke oppstå igjen. Håpet er plastisitet av hjerneceller, det vil si evnen til å aktivere "sovende" nevroner, inkludering av kompensatoriske mekanismer... for å si det enkelt - de overlevende nevroner må prøve å "ta over" de døde funksjoner. Dette er veldig problematisk. Derfor bør all innsats rettes mot å forhindre hjerneceller. Behandle din hjerne med behørig oppmerksomhet. Gjentatt hodepine, svimmelhet, økt blodtrykk, brudd på intellektuell aktivitet - til og med bare distraksjon bør føre deg til en nevrolog.

Behandling av cerebrovaskulær ulykke

Behandlingen bør være rettet mot normalisering av vev cerebral blodstrøm, stimulering av neuronal metabolisme, beskyttelse av hjernenneuroner fra faktorer av hypoksi, behandling av hovedvaskulær sykdom.

Antihypertensiv terapi - Et av de mest effektive og viktige områdene for forebygging av utviklingen av hjerteblodsykdommer i hjernen. Som ikke-medisin terapi for arteriell hypertensjon, er effektiv bruk av bordssalt og alkohol effektiv, reduserer overflødig kroppsvekt, slanking, økt trening og en stille livsstil.

Mulig bruk av fytoterapi. Det anbefales å ta en infusjon av hagtorn på? Kopp 4 ganger om dagen før måltider (1 spiseskje av hagtorn blomster til en kopp med varmt vann, for å insisterer 2 timer), vendelrot ekstrakt, 2 tabletter 2 - 3 ganger om dagen, stoffet avgifts: motherwort urt - del 3 gress cudweed - 3 deler, blomster Hawthorn - 3 deler, blomst kurver kamille - en del (en spiseskje blanding insisterer 8 timer en kopp kokende vann, filter, ta 1/2 kopp 2 ganger om dagen, en time etter måltider ).

Men dette er i tillegg til legemidler som er individuelt utvalgt for hver pasient av terapeuten, under forutsetning av at det konstante inntaket av et antihypertensivt middel i en minimumsdose vil holde normale blodtrykkstall. Hos pasienten krever hypertensjon regelmessig medisinering og blodtrykksovervåking. Dette vil både være behandling av hypertensjon og forebygging av hjerneslag og re-stroke og demens.

Økt kolesterol og low-density lipoprotein i blod, serum, selv om det i seg selv ikke korrelerer med utviklingen av cerebrale ulykker, men i stor grad påvirker de vaskulære lesjoner og utvikling av aterosklerose og aterostenoza. Derfor må folk i fare overholde en diett som begrenser forbruket av kolesterol og mettede fettsyrer, øker forbruket av fettfisk, sjømat, fettfattige meieriprodukter, frukt og grønnsaker. Hvis dietten ikke reduserer hyperkolesterolemi, foreskrive legemidler av statin-gruppen - simvatin, torvakard, vabadin, atorvakor, lymer. Med utvikling av aterosklerotisk stenose av karoten arterier opptil 70 - 99% av diameteren, utføres kirurgisk behandling - karoten endarterektomi i spesialiserte sentre. Pasienter med en grad av stenose opptil 60% anbefales konservativ behandling med antiplatelet medikamenter.

For behandling av nevrologiske symptomer på kronisk cerebral sirkulatorisk insuffisiens som brukes vasoaktive medikamenter, medikamenter for forbedring av mikrosirkulasjonen, nevrobeskyttende, anti-oksidanter, sedativer, venotonics, vitaminer fra gruppe B, E.

Utbredt glycin, Cerebrolysin, somazinu og tserakson, medikamenter piracetam i en dose på 2400 per dag, solkoseril og aktovegin, mildronat instenon, Cavintonum (vinpocetin, Oxybral) preperaty Ginkgo - biloba (memoplant, ginkofar, tanakan) Sermion (nitserium) betaserk (vestinorm, betagis) vazoket (venoplant, detraleks, lysin), meme, Almeria. Disse stoffene velger ut nevrologen individuelt avhengig av stadiet av sykdommen og alvorlighetsgraden av symptomene.

Nyttig klimatoterapi, psykoterapi, refleksologi, aromaterapi, hirudoterapi, beroligende phyto-te.

refleksologi - Akupunktur brukes til å normalisere nervesystemet, kardiovaskulær. Brukt og klassisk akupunktur og aurikuloterapi (akupunktur på auricle) og su-dzhok (akupunktur på hendene).

aromaterapi - "behandling med lukter", dette er bruken av naturlige essensielle oljer. For eksempel kan geranium berolige eller opphisse, avhengig av situasjonen og individuelle kjennetegn ved en person, bergamot, Melissa, sitron og sandeltre - berolige nervesystemet, jasmin, ylang-ylang lindre følelsesmessig spenning. Lukten av mandarin har en antidepressiv effekt.

Hirudotherapy - behandling med leeches - brukes til hypertensjon, aterosklerose, åreknuter, tromboflebitt, søvnløshet, kronisk tretthetssyndrom. Hirudin, som finnes i spytt av leeches, forbedrer blodets reologiske egenskaper - "fluiditet". Dette fører til en forbedring i mikrosirkulasjon, normalisering av metabolske prosesser i vev, nedsatt hypoksi, økning i immunitet og blodtrykksfall.

Med beroligende formål i hypertensive sykdommer, brukes oksygen- og barbadebad på ferskvann og sjøvann.

Alle pasienter med dyscirculatory encefalopati bør registreres hos nevrolog, bør undersøkes og regelmessig undersøkes og gjennomgå permanent eller kursbehandling.
Kanskje en spa-behandling.

Med tiden, diagnostiseres karsirkulatorisk encefalopati og riktig valgt kompleks behandling forlenge aktivt, fullverdig liv.

Rådgivning av en lege om emnet Kronisk cerebrovaskulær ulykke

Spørsmål: Hvilke sanatorier er indikert for circulatorisk encefalopati i stadium 1?
A: viser et sanatorium for pasienter med sykdommer i det kardiovaskulære system og nervesystemet. I Ukraina - et sanatorium i Odessa, Krim, Berdyansk, Poltava - "Azure", "Berdyansk", "The Grove", "Chervona Kalyna". I Russland - et sanatorium i nærheten av Moskva - "Barvikha", "Valuevo", "Mikhailovskoye", "Pine", sanatorium "Kolos" Kostroma region, sanatorium Yaroslavl regionen heter Vorovskogo, sanatoria Kislovodsk, Yessentuki, Jekaterinburg, Baikal... Riga badebyer. Slovenia - Rogaska Slatina, Tsjekkia - Spa Marianske Lazne, Jachymov, Ungarn - Spa Hévíz Ungarn, Bulgaria - ty Velingrad, Sandanski. I prinsippet, kardio - karsystemet brått endrer klimasone er ikke anvendelig, slik at det er et sanatorium i alle klimasone, forsteder til de regionale sentre rundt naturlige vannbeholdere.

Et spørsmål: Etter at det overførte eller overførte slaget til meg har legen fortalt eller sagt at det er nødvendig å drikke konstant medisiner. Virkelig?
Svaret er: sannheten. Som forebygging av tilbakevendende hjerneslag, er grunnleggende terapi foreskrevet, som må tas kontinuerlig: antiaggreganter, antihypertensive midler, statiner. Preparater og doser er foreskrevet av en lege. I tillegg kurs ubehandlede kardiovaskulære legemidler, antioksidanter, nervecellene, vitaminer, antidepressiva, beroligende midler... avhengig av stadium av kliniske manifestasjoner og encefalopati.

Spørsmål: hva er det og hvordan vurderes MMSE-skalaen?
Svar: Dette er en skala for å vurdere pasientens mentale status.

Hvordan behandle cerebrovaskulære ulykker

Etter 40-50 år akkumuleres byrden av problemer og sykdommer gradvis. Noen av dem kan løses på bekostning av en sunn livsstil, ernæring og spenningsendringer, men når forstyrret cerebral sirkulasjon, må behandlingen være spesifikk, avhengig av typen av sykdom (akutt eller kroniske lidelser), så vel som på alvorlighetsgraden og tilstedeværelsen av visse symptomer og komplikasjoner.

Ifølge WHO-data er patologier forbundet med fartøy, særlig akutte, den viktigste årsaken til funksjonshemming og død hos relativt unge pasienter.

Progressive symptomer på kroniske lidelser uten medisinsk intervensjon gradvis over flere år, fører til progressiv demens som et resultat av dannelsen av DEP (vaskulær encefalopati), med lidelser som mental aktivitet, den kognitive funksjon og motoriske handlinger, følsomhet og koordinasjon. I denne forbindelse er viktig spørsmålet om hvordan man skal behandle sykdommen i nærvær av akutte eller kroniske lidelser, etter hvert utvikler seg unormalt. Disse problemene blir behandlet nevrokirurger, nevrologer og terapeuter som står overfor slike pasienter.

Brudd på hjernecirkulasjon: symptomer, behandling av akutte og kroniske former

Hvis symptomene på denne patologien dannes, utføres terapien utelukkende i et stasjonært miljø under tilsyn av leger og medisinsk personell. Dette er viktig for ikke å gå glipp av dyrebar tid og minimere graden av skade på nervesystemet ved hematom eller iskemi. Dersom anrop av en ambulanse og levering av en pasient med mistanke om slag er innen de første 4-6 timene, vil spådommer for videre behandling og rehabilitering være gunstigst. I denne perioden er det mulig å aktivisere lys av tromben eller for å stoppe blødning i rupturens område, noe som vil redusere alvorlighetsgraden av lesjonen og dens størrelse.

Til å begynne med, la oss se på de grunnleggende prinsippene for hvordan å behandle cerebrale blodstrømssykdommer. Disse inkluderer en nødsituasjon for mistenkte slag og sykehusinnleggelse i en nevrologisk avdeling eller ICU (intensivavdeling).

 • I første fase utføres handlinger for å opprettholde vitale funksjoner i alle indre organer, spesielt kardiovaskulærsystemet og lungeventilasjon, trykkregulering er viktig, slik at skade ved slag eller TIA (forbigående iskemisk angrep) ikke øker.
 • Viktige prosedyrer for å bekjempe hevelse og hevelse i hjernen, for å sikre full funksjon av skjellene. Korrigering av vann-salt metabolisme forstyrrelser utføres på grunn av administrering av løsninger, vedlikehold av vaskulær tone og fjerning av deres spasmer, korreksjon av reologiske og koagulerende egenskaper av blod.
 • I fremtiden er terapien rettet mot å eliminere årsaken som forårsaket alle endringene som har skjedd, og for forebygging av tilbakefall utføres rehabiliteringstiltak i nærvær av motoriske, sensoriske eller kognitive forstyrrelser.

I nærvær av symptomer på kronisk lidelse utføres behandling på en komplisert måte, med innflytelse på den underliggende årsaken til problemet og på normalisering av blodstrømmen i arteriene og venene til alle organer. Formålsfullt brukte stoffer: inne, intramuskulært, intravenøst.

Komplekset av prosedyrer bør nødvendigvis omfatte midler som normaliserer blodtrykket:

 • grunnleggende terapi;
 • midler til forebygging av kriser.

Det er også viktig å redusere kolesterol og atherogene lipidfraksjoner - "skadelige" fett som bidrar til dannelsen av kolesterolplakk på innsiden av karene. Blant fysioterapiteknikken anbefales magnetoterapi.

Gjennomføring av slike tiltak forbedrer indeksene av arterielt trykk, tilstanden til blodkar, normaliserer blodstrømmen og bidrar til å stabilisere indeksene. I denne forbindelse, gradvis bedre søvn og generelle helse, eliminere hodepine og svimmelhet, tinnitus og andre symptomer forbundet med sykdommen.

Trenger en fullstendig overhaling av dietten, inkludert korrigering av overvekt er ofte ledsaget av høyt blodtrykk og forstyrrelser av blodtilførsel, er terapi supplert med regime øyeblikk, uteksaminert trening og fysioterapi, psyko forebyggende tiltak, sedasjon og eliminering av mulig kognitiv svikt (øvelser for å trene hukommelse, tenkning, lese bøker, løse kryssordene).

Akutte hjertesirkulasjoner: symptomer og behandling

Når den akutte hodepine, nummenhet i kroppen, ansikts lammelse, lemmer, sykdomsfølelse, tap av bevissthet og kvalme, oppkast, bør du umiddelbart ringe en ambulanse for å bringe pasienten til sykehuset og ingen forsøk på selvmedisinering, spesielt med tradisjonell medisin eller ulike utradisjonelle metoder. Det kan gå tapt verdifull tid, noe som truer uopprettelige konsekvenser.

I den akutte perioden gjennomføres alle nødvendige tiltak permanent, men i fremtiden er rollen som pårørende og personen som er rammet av problemene stor.

Når hjernesirkulasjonen forstyrres, velges behandling og preparater individuelt. I samsvar med kliniske standarder, følgende
grupper av medisiner:

 • nevroprotektorer, som bidrar til å gjenopprette arbeidskapasiteten til celler;
 • beroligende midler, eliminere stress og nød, frykt for død og funksjonshemning;
 • multivitamin, spesielt inneholdende komplekser av B-vitaminer, som bidrar til å gjenopprette nervegiringen av de områdene som delvis overtok funksjonene til de berørte områdene;
 • preparater av venotonisk virkning, normalisering av utstrømningen av blod gjennom venøse kar og reduksjon av hevelse i hjernen;
 • legemidler med vasodilaterende (vasodilaterende) effekt;
 • antioksidanter som bidrar til å beskytte celler mot hypoksi og effekten av frie radikaler og aggressive forbindelser.

Virkningen av alle legemidler er rettet mot å forbedre tilstanden til celler ved å beskytte mot hypoksi og skade, forbedre ernæring og arbeid. Doser og en bestemt kombinasjon velges av legen, basert på pasientens alder, alvorlighetsgraden av sykdommen og pasientens generelle tilstand. Det er viktig å ta hensyn til tilstedeværelsen av samtidig patologi og årsaken som har blitt et utgangspunkt i sykdommen. Utvinningen vil bli lang og faset, etter uttømming fra sykehuset, en rehabiliteringsperiode er nødvendig og deretter støttende terapi gjennom livet.

Oppfølging av sykdomsbehandling

Så opptatt periode bak, og etter utskrivning fra sykehuset reiser spørsmålet om hva de skal behandle cerebrovaskulær sykdom i fremtiden, under restitusjonsfasen. Behovet for konstant, blant annet medisinsk overvåking av nivået av blodtrykket og koagulering, den generelle tilstanden av indre organer og funksjoner. Fra og med tidlig rehabilitering, fortsatt på sykehuset og deretter hjemme eller i sanatorium viser fysioterapi selvfølgelig å hjelpe i restaureringen av forstyrret motorikk, koordinasjon og muskel tone etter en langvarig sengeleie.

Kurset kan inneholde

 • terapeutisk massasje;
 • ortopedisk korreksjon;
 • psykoterapi.

ХНМК: behandling

I nærvær av permanente eller forbigående symptomer på kroniske hjernesirkulasjonsforstyrrelser, vil behandlingen være lang, livslang og med sikte på å bremse utviklingen i kran forbundet med hypoksi og mangel på celle ernæring. Det er viktig å utføre alle tiltak for å beskytte nevroner fra frie radikaler og hypoksiske lesjoner, for å aktivere metabolske prosesser på nivået av cortex og subcortical, stamformasjoner, for å normalisere blodstrømmen gjennom karene. Legen velger preparater individuelt, mottak av dem utføres strengt under kontroll av vitale indikatorer.

I tillegg til grunnleggende terapi kan pasienter som har dårlig, utilstrekkelig blodsirkulasjon i hjernen, suppleres (kun i samråd med legen eller i samsvar med formålet) ved bruk av folkemedisin og urtemedisin. Med de viktigste medisinene er det anbefalt urtemedisiner - samlingen av urter for normalisering av vaskulær tone og blodstrøm, middel for naturlig opprinnelse - biavlprodukter.

Dietten er vist med en nedgang i kaloriinnholdet i mat for å bekjempe overflødig vekt og tiltak for å redusere total kolesterol og atherogen fett (lav og svært lav tetthet lipoproteiner). Hvis ineffektiviteten til matkorreksjonen alene er vist, utpekes spesielle preparater av statin-gruppen, som utnevnes over en lengre periode.

Metoder for rehabilitering og restorativ behandling av hjernesirkulasjonsforstyrrelser

Medisiner kan stoppe sykdommens fremgang, men kan ikke gjenopprette evnen til å bevege seg eller kognitive funksjoner av stoffet kan ikke. Derfor er det viktig å gjennomføre et kurs for rehabilitering som vil bidra til å eliminere eller redusere alvorlighetsgraden av problemer med lemmer, bevegelse og atrofi av muskler.

Når du gjenoppretter for å komme tilbake, trenger kroppens tapte funksjoner tålmodigheten og utholdenheten til personen og hans familie, som må gjennomføre spesielle kurs for massasje og gymnastikk i flere måneder.

Det er et klassisk øvelsesøvelse utført ved hjelp av menneskelige hender eller simulatorer, som hjelper til med å lære nye bevegelsesmønstre, danner nye betingede refleksforbindelser i hjernen. Faktisk lærer en person å bevege seg igjen, opprettholde balanse og tone i muskelgrupper. I utviklingen av rehabiliteringsbehandling deltar rehabilitatorer, kinesioterapeuter, massører og nevrologer.

Eksperter velger et enkelt program, overvåker overførbarheten og fremdriften i gjenopprettingsfunksjoner.

Ekstra rehabiliteringstiltak

Etter hvert som akutte symptomer elimineres, blir terapi supplert med respiratorisk gymnastikk, utført rett i senga når pasientens tilstand forbedrer seg. Komplekset med øvelser er rettet mot å forbedre oksygeninnholdet av vev, inkludert muskler, for å lindre muskelspenning etter gymnastikk og massasje, og forbedre den generelle følelsesmessige tonen.

I nærvær av langvarig sengen hviler preparatene i full skala som er nødvendig for å hindre alvorlige komplikasjoner - kongestiv lungebetennelse, leddkontrakt og trykksår. Det er viktig å hele tiden endre pasientens stilling, inkludert forstyrrelser i magen, og det er også nødvendig å sette ruller og puter under bena og baksiden. Bruk i prosessen med å ta vare på spesielle hygieneprodukter, kosmetiske preparater, medisinske apparater gjør at du kan holde huden på en lykkelig pasient i god stand.

Still spørsmål til legen

Det var spørsmål om emnet "Hvordan behandle cerebrovaskulær ulykke"?
Spør legen din og få en gratis konsultasjon.

Hva er karakteristisk for sykdomsproblemer, symptomer, behandling

Cerebrovaskulære hendelser - det er en stor gruppe av patologier (også referert til som SMC), som påvirker karene i hjernen (GM), og ledsages av hypoksi og ischemi i hjernevevet og utvikling av metabolske forstyrrelser, og spesifikke nevrologiske symptomer.

På dette punkt, akutte og kroniske cerebrovaskulære ulykker er den ledende årsaken til uførhet mellom midtre og eldre pasienter, så vel som en av de fremste årsakene til dødelighet i verden.

Samtidig, hvis mer nylig cerebrovaskulære sykdommer har forekommet, hovedsakelig hos pasienter eldre enn 45 år, blir de diagnostisert hos 20-åringer.

Risikofaktorer for blodstrømssykdommer i GM

De viktigste årsakene til fremveksten av NMC er arteriell hypertensjon og aterosklerotiske lesjoner av karene av GM og nakke. De unge pasientene er mer sannsynlige å ha blodstrømssykdommer som et hemorragisk slag eller forbigående iskemiangrep, assosiert med hypertensiv krise.

Betydelig øker sannsynligheten for utseendet til NIC og et langt dekompensert løpet av diabetes. Disse pasientene utvikler alvorlig vaskulær skade, mikrosirkulasjonsforstyrrelser, iskemiske hendelser i organer og vev, patologien av hjertefrekvensen og tilbøyelighet til microthrombogenesis. I denne forbindelse har de ofte iskemiske slag med massive fokus på nekrose.

En av de vanligste årsakene til kronisk iskemisk blodgassforstyrrelse hos unge pasienter er osteokondrose i cervico-thoracic ryggraden. Med dette problemet, er det ofte kontormedarbeidere som leder en stillesittende livsstil.

Også de hyppige årsakene til hjerne-sirkulasjonsforstyrrelser er:

 • patologi av CCC, ledsaget av kardiogen tromboembolisme;
 • revmatiske hjertefeil og vaskulære lesjoner;
 • kardio-klerotiske tilstander komplisert etter hjerteinfarkt eller atrieflimmer;
 • bakteriell endokarditt ;
 • diverse kardiomyopati ;
 • prolaps MK (mitralventil), ledsaget av alvorlige hemodynamiske lidelser;
 • cerebral amyloid angiopati;
 • systemisk autoimmun og post-inflammatorisk vaskulitt;
 • blodsykdommer (ulike leukemi, arvelige koagulopatier, polycytemi etc.);
 • aneurysmer og misdannelser av karene av GM og nakke;
 • Koagulopati, ledsaget av økt trombose;
 • hemorragisk diatese;
 • svulster av GM og nakke;
 • Skjoldbruskkjertel sykdommer;
 • metastatisk foci i hjernen;
 • hode traumer, samt ryggraden i cervico-thoracic regionen;
 • alvorlig forgiftning og forgiftning;
 • CNS.

Predisponerende faktorer som øker risikoen for utvikling av akutte og kroniske lidelser i hjernecirkulationen er vesentlig:

 • fedme;
 • mangel på mosjon,
 • brudd på lipidbalansen;
 • røyking,
 • hyppig fysisk og følelsesmessig stress;
 • alkoholmisbruk;
 • neurose, depresjon
 • kronisk søvnmangel;
 • hypovitaminosis;
 • hyppige infeksjonssykdommer (særlig streptokokk-tonsillitt).

Typer av cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser

Alle NMC er delt inn i akutt og kronisk oppstått. Separat ble tidlig manifestasjoner av iskemi av GM, disirkulatorisk encefalopati og konsekvensene av slagene gjort.

Kroniske iskemiske forandringer i hjernevevet er delt inn i:

 • kompensert;
 • remitting;
 • subcompensated;
 • dekompensert.

Diagnose av sykdommer i cerebral blodstrøm

Når symptomer på NIC oppstår, bør det gjennomføres en grundig undersøkelse for å identifisere typen sirkulasjonsforstyrrelse, stormen av lesjonen og årsakene til NIC.

Obligatorisk bruk:

 • Metoder for neuroimaging (datamaskin tomografi eller magnetisk resonans avbildning);
 • Ultralyd av karene i hjernen og halsen,
 • cerebral angiografi,
 • elektroencefalografi,
 • Ekkokardiografi,
 • daglig Holter overvåking,
 • standard EKG.

Generelle og biokjemiske blodprøver, koagulogramtest, lipidprofildiagnostikk, blodglukosebestemmelse osv. Utføres også.

Behandling av cerebrovaskulær ulykke

Terapi avhenger av typen NIC og alvorlighetsgraden av pasientens tilstand. Alle medisiner bør bare foreskrives av en nevropatolog. Selvmedisinering er uakseptabelt og kan føre til en betydelig forverring av tilstanden.

Symptomatologien til de innledende NMC er også reversibel, men bare i begynnelsen. Uten rettidig behandling er det mulig å utvikle progressiv dyscirculatory encefalopati med irreversibel skade på hjernevæv.

Behandling av NIC inkluderer normalisering av arteriell trykk og lipidprofil, kontroll av glukose nivå, forebygging av trombose. Neuroprotektorer, legemidler som forbedrer cerebral sirkulasjon, antioksidanter og antiplatelet midler, samt antikoagulantia er også foreskrevet.

I tillegg er vitaminer, omega-3-preparater og metabolske produkter foreskrevet. I nærvær av nevroser eller økt følelsesmessig labilitet, kan pasienten bli foreskrevet beroligende midler eller beroligende midler.

Med utviklingen av slag, er behandlingen rettet mot:

 • forebygging av cerebralt ødem,
 • eliminering av fokus på iskemi eller opphør av blødning,
 • reduksjon i alvorlighetsgraden av nevrologiske symptomer,
 • arrestere et anfall,
 • normalisering av kardiovaskulær aktivitet,
 • eliminering av respiratoriske lidelser.

Profylakse av NMC

Forebyggelse av cerebral sirkulasjon inkluderer samsvar med lipidsenkende diett, kontroll av blodsukkernivået, regulær overvåking av blodtrykket, slutte å røyke og drikking av alkohol.

Det er nødvendig å øke forbruket av friske grønnsaker og frukt, nøtter, juice, kli, etc.

Det anbefales også å normalisere kroppsvekten og øke fysisk aktivitet. I dette tilfellet er overdreven fysisk aktivitet strengt kontraindisert. Effektiv vandring i frisk luft, svømming, langsom sykling, moderate klasser på orbitrek, etc.

Det må imidlertid tas i betraktning at for alle urter er det forskjellige indikasjoner og kontraindikasjoner. Før bruk er det nødvendig å studere en liste over kontraindikasjoner - allergiske reaksjoner, hormonelle sykdommer, graviditet etc.

Også multivitaminpreparatet og kosttilskudd som inneholder magnesium og kalium, er effektive.

Slik gjenkjenner du deg selv og dine kjære

NMC i første fase er ofte funnet hos unge pasienter med osteokondrose i cervico-thoracic ryggraden. Ekstra risikofaktorer inkluderer røyking et stort antall sigaretter, alkoholmisbruk, metabolsk syndrom, mangel på normaliserte fysiske belastninger, hyppig stress og overarbeid, kronisk søvnmangel, migreneangrep.

Første symptomer på NIC kan være:

 • økt tretthet og redusert arbeidsevne;
 • støy og ringing i ørene;
 • redusert synsstyrke;
 • redusert evne til å lære og minneverdighet;
 • konstant døsighet og muskel svakhet;
 • irritabilitet, nervøsitet eller depressive tilstander.

Dysirkirkulatorisk encefalopati

Kronisk NMC er den vanligste typen av circulatorisk encefalopati hos eldre pasienter. Andre risikofaktorer er røyking, fedme, stillesittende livsstil, uttalt aterosklerose, lipid sykdommer, koagulopati, ledsaget av økt trombose, nærværet i en pasient med diabetes, hypertensjon, hjerteinfarkt eller slag i historien.

Symptomer på kronisk forstyrrelse av cerebral blodstrømmer manifesteres:

 • progressiv forringelse av minne,
 • reduksjon av intelligens (opp til mental retardasjon),
 • redusert syn og hørsel,
 • utseendet av støy i ørene,
 • konstant svimmelhet,
 • brudd på funksjonene i bekkenorganene (inkontinens av urin og avføring).

Følelsesmessig følelsesmessig labilitet er også bemerket. Pasienter er utsatt for raske humørsvingninger, depressive tilstander, manier, psykoser, irritasjoner og aggresjon, "dumme" stemninger.

Taleforstyrrelser kan noteres. Pasientens tale blir muffled, mumbling. De svarer på spørsmål uhensiktsmessig, ofte snakker med seg selv.

Transitære sykdommer i hjernesirkulasjonen (TIA)

Begrepet forbigående iskemiske angrep benyttes for å angi eventuelle akutte forstyrrelser av blodstrømmen i hjernen, sammen med forekomsten av iskemi begrenset del av hjernevevet, men som ikke fører til nekrose av hjernevev (dvs. ikke ledsaget av utvikling av slag).

Det kliniske bildet med forbigående hjertesykdommer er ustabil (varigheten av de utviklede sykdommene bør ikke overstige 24 timer).

I de fleste tilfeller varer symptomer på TIA i flere minutter, sjelden - mer enn en time. Etter slutten av angrepet, observeres fullstendig restaurering av de forandrede funksjonene.

Årsakene til TIA kan tjene;

 • mikroemboli av kardiogen natur;
 • Aterosklerotiske lesjoner av cerebral fartøy, noe som fører til deres innsnevring;
 • mikrothrombi assosiert med frigjøring av en del av en ulcerert aterosklerotisk plakk.

Årsaken til hemodynamiske sykdommer i blodstrømmen er en kraftig reduksjon av blodtrykket på grunn av:

 • stenose av hovedskipene;
 • hypovolemi;
 • blodtap
 • sjokk stater;
 • alvorlig anemi
 • ortostatisk hypotensjon
 • overdose av alkoholholdige drikkevarer, medisinske eller narkotiske stoffer;
 • smittsom forgiftning;
 • hyperventilering;
 • sterk og langvarig hoste.

Mer sjelden kan forbigående abnormaliteter av cerebral sirkulasjon oppstå mot en bakgrunn av langvarig arteriell hypertensjon eller hypertensiv krise.

Det kliniske bildet avhenger av det vaskulære bassenget der blodstrømmen forstyrres. Carotid TIA ledsaget av fremveksten av bevegelsesforstyrrelser, endringer i følsomheten, nummenhet, prikking og nåler i kroppen, tale- og synsforstyrrelser, kramper etter type av fokale epileptiske Jacksonian anfall (konvulsjoner begynne med fingrene, og da gjelde for alle de berørte side av kroppen).

Visuelle patologier kan manifesteres ved utseendet på mørke flekker før øynene, redusert synsstyrke, utseende av tåke foran øynene, dobbeltsynt.

Det kan også være en retardasjon, utilstrekkelig eller aggressiv atferd, desorientering i tid og rom.

Vertebrobasilar forbigående sykdommer i cerebral sirkulasjon manifesteres:

 • sterk svimmelhet,
 • kvalme og oppkast,
 • økt svette,
 • flimrende av fargede flekker før øynene,
 • dobbeltsyn i øynene,
 • forbigående blindhet,
 • nystagmus,
 • svekket svelging,
 • forbigående angrep av hukommelsestap,
 • tap eller tåke av bevissthet.

Det kan være følelsesløp i ansiktet eller ensidig forlamning av ansiktsmuskler, samt uttrykkede forstyrrelser i koordinering av bevegelser.

Hypertensive cerebrale kriser

De viktigste manifestasjoner av krisen er alvorlige hodepine, oppkast, takykardi, tinnitus og synsforstyrrelser. Kan også sees svette, følelse av frykt, angst eller alvorlig retardasjon og pasient døsighet, rødhet eller blanche ansikt, føler varmen. I noen tilfeller kan det være sterk muskel svakhet.

I alvorlige tilfeller kan det være meningeal symptomer og kramper.

Slike symptomer cerebrovaskulære ulykker er hyppigere i bakgrunnen av ukontrollert hypertensiv sykdom annet og tredje trinn. Medvirkende faktorer kan tjene sterk tretthet og stress, overdrevent inntak av salt, alkoholmisbruk, så vel som nærværet i en pasient med diabetes eller vaskulær encefalopati andre til tredje trinn.

Symptomer på slag

Hemorragiske slag (cerebral blødning) utvikler oftest hos unge mot bakgrunn av kriser av hypertonisk natur. Kliniske symptomer er akutte. Som regel føler pasienten en alvorlig og akutt hodepine, hvoretter han mister bevisstheten. Avhengig av alvorlighetsgraden av blødningen, etter en stund blir enten bevisstheten gjenopprettet, eller pasienten faller inn i koma.

Det er også kjennetegnet ved oppkast, tidsmessig og romlig desorientering, visuelle og taleforstyrrelser, nystagmus, ingen elev reaksjon (på den ene side) til lys, paralyse av ansiktsmusklene (på grunn av ensidig lammelse virker skjevt flater), ensidig parese av lemmer, sensoriske forstyrrelser, anfall og etc.

Iskemiske slag forekommer ofte hos eldre pasienter. Symptomene kan oppstå enten akutt eller gradvis. Det er en senking, døsighet hos pasienten, ensidig parese og lammelse, skjev ansikt, mangel på pupillers respons på lys, redusert synsstyrke, utseende av tåke foran øynene, nystagmus.

Pasientene forstår ofte ikke talen som er adressert til dem, eller kan ikke svare på spørsmålet som stilles til dem. Taleforstyrrelser er som regel notert.

Bevissthet med iskemiske slag, som regel, er ikke krenket. Kramper er sjelden sett, oftere med massive iskemiske foci.

Forberedelser for forbedring av hjernecirkulasjon

4. september 2017

Generell informasjon

Et svært viktig problem for moderne leger er bevaring av cerebral sirkulasjon og restaureringen. Tross alt er det avhengig av hans tilstrekkelighet at en persons normale helse avhenger, mens han er ung, og klarheten i hans sinn når en alderdom kommer. Det er viktigst å korrigere cerebral blodstrøm riktig i de perioder som er forbigående for en person.

Barndom

Hos små barn er cerebrale blodstrømssykdommer mulige som følge av fødselsskader, trykkendringer som skjedde under keisersnitt. Også dette skyldes oksygen sult av babyen i perioden fødsel og intrauterin utvikling forbundet med andre årsaker. Samtidig kan blodsirkulasjonen i hjernen forstyrres i varierende grad. Hvis slike problemer er diagnostisert, trenger barnet en gjenopprettingstid. Forutsatt at utfallet er vellykket postnatal encefalopati Det handler om de tre første årene. Men i noen tilfeller kan den fortsette gjennom livet. Dette er typisk for alvorlige patologier - kardiovaskulær epilepsi, Cerebral parese, effekter av blødning, på hvilken vaskulære cyster.

Barn i skolealderen

I løpet av denne perioden øker belastningen på cerebral sirkulasjon gradvis, da barnet hvert år øker intensiteten av studien. I tillegg endrer ungdomene seg hormonell bakgrunn, som også kan føre til en forverring av blodstrømmen i hjernen.

Voksne mennesker

Symptomer hos voksne forbundet med blodstrømssykdommer kan noteres når Osteochondrose, når det er en klemme av blodkar som fôrer hjernen. Det er også mulig med svulster i nakken, hodet, endarteriita, aterosklerose, akutt trombose hjertene i hjernen, som skyldes skader og operasjoner.

Alder i alderen

Hos de eldre, er sannsynligheten for å utvikle hemorragisk eller iskemisk slag. Eldre mennesker lider av aterosklerose, De har økt risiko for å utvikle hjernesvulster. Sannsynlig både akutte og kroniske prosesser, som fører til brudd på blodstrømmen.

Behandling med medisiner

I hver av disse periodene utføres en medisinsk behandling av slike patologier. I dette tilfellet kan både varighet og effektivitet av slik behandling være forskjellig.

Det er viktig å ta hensyn til det øyeblikket som narkotika, nootropics, som forbedrer blodmikrocirkulasjon og metabolske prosesser i hjerneceller, fungerer bare i vev med patologiske forandringer og påvirker ikke sunt vev.

Det er derfor du bør være veldig forsiktig med å annonsere slagord og anbefalinger fra apoteket om å bruke slike legemidler for å stimulere hjernens aktivitet hos barn og friske mennesker. Svært tvilsomt er bruken av slike legemidler i følgende tilfeller:

 • under forberedelse til eksamen
 • i perioden med store belastninger under studie eller på jobb;
 • med dårlig skoleprestasjon;
 • for førskolebarn.

Hvis slike indikasjoner forekommer i indikasjonene for påføring av nootropics, er dette bare resultatet av farmens samspill. produsenter som har tenkt å tjene så mye som mulig, utnytte kjøpernes tillit.

Hovedårsakene til hjernesirkulasjonsforstyrrelser er vasospasme og dannelse blodpropp i arteriene. Følgelig er vasodilatormedikamenter mest effektive i slike sykdommer, samt medikamenter som hindrer liming platelet med dannelse av blodpropper.

Vasodilatormedikamenter for hjernen

Listen over vasodilatorpreparater for hjernen er bred nok. Vasodilaterende tabletter er en stor gruppe medikamenter som har forskjellige virkningsmekanismer. Hvis en person tar medisiner for vasodilatasjon, bør han vurdere at slike rettsmidler har en betydelig ulempe: de handler ikke selektivt. Det vil si ikke bare de cerebrale arteriene utvides, men også de gjenværende fartøyene, som fører til et fall blodtrykk. Som et resultat blir blodstrømmen i hjernen enda verre. Spesielt dårlig kan det påvirke tilstanden til eldre mennesker som lider av aterosklerose. Hvis slike pasienter tar stoffer som utvider hjernens kar, med osteokondrose eller andre sykdommer, kan de vise ortostatisk hypotensjon (mørkere i øynene når en person står opp) og risikoen øker iskemiske slag.

Derfor bør vasodilatormedisiner for osteokondrose i nakken og andre sykdommer bare brukes under veiledning av spesialister.

spasmolytika

Narkotika for å forbedre cerebral sirkulasjon - spasmolytika utvide lumen på fartøyene, slapp av i glatte muskler i fartøyets vegg. Slike anlegg er relativt trygge og opererer forsiktig. Brukes som en pille for å forbedre blodsirkulasjonen i hjernen, og injeksjoner relatert til denne gruppen - Drotaverina hydrochloride, Nospanum.

Slike rusmidler virker ikke veldig effektivt på fartøy som allerede er påvirket av aterosklerose. I tillegg kan de omfordele sirkulasjonen slik at den aktiveres i sunne områder der fartøyene holdes bedre. Følgelig mottar de syke deler av hjernen ikke den nødvendige blodstrømmen. Derfor, behandling av cerebral sirkulasjon med medisiner antispasmodisk hos eldre, som regel ikke. De er foreskrevet medisiner for å forbedre hukommelsen og hjernecirkulasjonen fra andre grupper.

Kalsiumkanalblokkere

Denne gruppen inneholder følgende stoffer, forbedrer hjernecirkulasjon og minne: Kordafen, Adalat, Norvaks, Breynal, Grindeke, Arifon, Kordafleks, Diakordin, Latsipil, Kortiazem, Nafadil, Nemotan, Nimotop, Logimaks, Plendil, Foridon, Cinnarizine, Tsinedil, Tsinnasan, Nifecard.

Hvis vaskulære legemidler brukes til å forbedre blodsirkulasjonen i hjernen fra denne gruppen, utvider hjerneskarene uten å påvirke resten av blodsirkulasjonen. Påfør disse legemidlene for cerebral sirkulasjon med cervikal osteokondrose. Generelt forbedrer mikrosirkulasjonen. Men det er viktig å ta hensyn til at stoffer fra denne gruppen gir bivirkning - de reduserer trykket betydelig. Likevel, narkotika som forbedrer blodsirkulasjonen i hjernens kar skal brukes strengt i henhold til legenes resept og i de dosene som ble foreskrevet.

Nimodipin (Nimotop)

Dette legemidlet er foreskrevet for forebygging, samt behandling av ulike forstyrrelser i hjernen blodforsyning. Tabletter på 30 mg produseres i pakninger med 20, 50 eller 100 stk. En 0,02% oppløsning til infusjoner, som finnes i 50 ml hetteglass eller pakninger, produseres også.

nimodipine foreskrive for behandling av pasienter som gjennomgått blødning under hjernens membraner. Legemidlet er vist etter et slag - det foreskrives i en periode på 5 til 14 dager.

For forebygging av reseptbelagte tabletter - 2 stk. En gang om 4 timer er den totale dosen 360 mg per dag. Personer som lider av høyt blodtrykk bør ta lavere doser.

Mulige bivirkninger bør vurderes: Et sterkt trykkfall (risikoen øker ved intravenøs administrering av legemidlet); kvalme, diaré (ofte manifestert når du tar tabletter).

Kontraindisert ved bruk av av graviditet. Ikke bruk oppløsningen og tablettene samtidig. Folk med nyreinsuffisiens og intrakranial hypertensjon bør behandles svært nøye. Kostnad - fra 1000 rubler. for 100 tabletter.

Cinnarizine (Stugeron)

Legemidlet er gitt i tabletter på 25 mg, pakket i 30 eller 50 stykker. Behandlingsforløpet kan vare fra 20 dager til seks måneder. Det er vist å drikke 1-2 stk. per dag. Og indikasjoner på bruk og kontraindikasjoner er de samme som for nimodipine. For tiden anses det mest populære stoffet å være vinpocetine. kostnaden for Cinnarizine - fra 70 rubler., stugeron - fra 160 rubler.

Vinpocetin (Cavinton)

Gi ut en løsning og 5 mg tabletter. Produsert av plantebestanddeler. Legemidlet har en vasodilatoreffekt og forhindrer dannelsen av blodpropper. Effektiv forbedrer metabolske prosesser i hjernevevet, øker deres motstand mot oksygen sult.

Løsningen brukes til en dråper for å forbedre hjernens sirkulasjon, det injiseres i dryppet. Tabletter skal tas tre ganger daglig etter måltider for 1 stk. Dosen senkes gradvis før behandlingen slutter.

For å unngå blødningsrisiko, bruk ikke med heparin. Ikke administrer parenteralt til personer med flimmer og alvorlige former CHD.

I lys av det faktum at den aktive ingrediensen trer inn i moderkagen og bestemmes i morsmelk, anbefales ikke lakterende mødre og gravid Vinpocetin.

Analoger av dette middelet er narkotika Vintsetin, Vero vinpocetine, Vinpoton, Bravinton, Telektol, Cavinton Fort. Kostnad av midler vinpocetine - fra 80 rubler., cavinton - fra 250 rubler.

Ikke alle internasjonale medisinske organisasjoner anerkjenner effektiviteten av stoffet cavinton. Men i narkotika er stoffet regnet som effektivt, noe som bekreftes av en rekke publikasjoner av resultatene av studier av virkningen av stoffet. Derfor foreskriver eksperter dette legemidlet for behandling av sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen av kronisk natur. Slike pasienter, som regel, er foreskrevet et kurs av tabletter vinpocetine og dråpvis administrasjon cavinton.

Alfablokkere

Medisin alfa-adenoblokere sprer ikke bare små kar, men bidrar også til å forbedre metabolske prosesser i hjernevevet, reduserer blodplateaggregering.

De brukes til kroniske og akutte metabolske sykdommer i hjernen. De er foreskrevet for forbigående oksygen sult av hjernen på grunn av arteriell hypertensjon eller vaskulær spasme, med vaskulær demens, aterosklerose.

Dette er forberedelsene: nicergolin i tabletter og ampuller (fra 250 rubler.), Sermion i tabletter (fra 450 rubler.).

Kombinerte legemidler som utvider blodårene

 • Sammensetningen av medisinen Vazobralkoffein og alfa hydrogrotriptin.
 • Som en del av instenoner inneholdt heksobendin, dette er, etofillin.

platehemmere

Medisinske disaggreganter forhindrer vedheft av blodplater med dannelsen av trombi, som deretter tetter blodkarene i hjernen. Under påvirkning av disse stoffene, forbedrer mikrosirkulasjonen, øker patenen av kapillærene. Dessuten har disse legemidlene egenskapene til angioprotektorer, noe som reduserer skjørhet av blodkar på grunn av aktivering av metabolske prosesser i veggene.

Listen over narkotika-disaggreganter er bred. Disse inkluderer narkotika blomsterpotter, dipyridamol (klokkespill) pentoxifylline, Radomin, Fleksital, Persantin, Doxy-Hem, Trental.

klokkespill

Produsert i form av tabletter, drageer, oppløsning Dipyridamol 0,5%. Gjelder for dyscirculatory encephalopathy og kroniske sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen. Ikke bruk før 12 år.

Som bivirkninger, diaré, kvalme, muskel smerte, synkope, svimmelhet. I sjeldne tilfeller er det mulig urtikaria.

Det brukes av kurset. Du må drikke pillen en time før måltider eller to timer etter tre ganger om dagen. Hvis klokkespill drikke på samme tid som cefalosporiner og antikoagulantia, dets egenskaper er forbedret. Ved bruk med antikoagulantia øker risikoen for blødning. Samtidig bruk med antihypertensive medisiner kan føre til en kraftig nedgang i trykk.

Analoger av dette stoffet er midler Trankokard, Vadinar, Persantin, Parsedil, Aprikor, Koribon, Viskor.

Nikotinsyre

Produsert i tabletter i form av xanthinolnikotinat, samt en løsning for intravenøs dråpadministrasjon. Denne midlet har egenskapene til en disaggregant. Imidlertid er tabletter ineffektive, og når du bruker en løsning, øker sannsynligheten blødning i mage-tarmkanalen.

flavanoids

Disse legemidlene er ekstrakter fra planteråvarer som forbedrer tonen i fartøyene og styrker veggene sine. Slike medisiner inkluderer biloba, tanakan, Ginkoum, Memoplant. Disse stoffene brukes til å forbedre minne og hjernefunksjon. I sammensetningen av slike stoffer for å forbedre arbeidet i hjernen inneholder Ginkgo Biloba. Ved å bruke slike piller for å forbedre hjernens aktivitet og minne, bør det bemerkes at de handler sakte. I tillegg har det ikke vært noen seriøse studier som bekrefter effektiviteten av slike legemidler. Derfor er deres bruk for å forbedre minnet hos eldre ikke alltid berettiget. Kostnaden for narkotika - fra 300 rubler.

Korrigatorer av mikrosirkulasjon

Legemidlet Betahistine (betaserk) Under henvisning til denne gruppe, ikke bare korrigerer blodstrømmen i kapillærene, men også gjør det mulig å overvinne angrep av svimmelhet, ustøhet av gangart i kroniske sykdommer i hjerneblodstrøm. Tabletter på 8 eller 16 mg administreres ved kurs. Dosen per dag er 24-48 mg, den er delt inn i tre doser.

Ikke utnevne gravid og amming. Forsiktig forsøkt på bronkial astma, magesår.

Som bivirkninger kan utvikle abnormiteter i arbeidet i fordøyelseskanalen, urtikaria.

Analoger av Betaserc er midler Betahistine, Vestibo, Betaver, Tagista. Kostnaden er fra 100 rubler.

Legemidler for å forbedre minne og sirkulasjon

Nootropiske medisiner brukes til å forbedre metabolismen i hjerneceller, noe som resulterer i bedre minne, økt aktivitet av tenkning og læringsevne. Til tross for mangel på godkjenning av bevisbasert medisin, brukes disse medisinene i praktisk neurologi i stor grad.

Slike rusmidler brukes til å behandle vaskulær demens hos eldre, med encefalopati, ved en patologi av fartøy av en hjerne. Imidlertid trenger unge og friske mennesker ikke å ta slike medisiner.

Under påvirkning av nootropics stabiliserer membranene i nevrocyter og motstanden av hjernevevvet til mangel på oksygen øker.

Racetam - derivater av pyrallidon

piracetam kan ikke brukes når nyresvikt, hemoragisk hjerneslag i alvorlig form, laktasjon, i alvorlig graviditet.

Som bivirkninger trolig motor og nervøs spenning, oppkast, urtikaria, avføring lidelser, kvalme.

Tabletter og en injeksjonsoppløsning produseres.

Pirallyidonderivater er Dragonol (aniracetam) Aloratsetam, fenotropil (Fenilpiratsetam) Doliratsetam, Fazoratsetam, Rolziratsetam, rolipram, nefiracetam, Imuratsetam, Noopept, piracetam (Nootropil, Lucetsam) Brivaratsetam, pramiracetam.

Disse stoffene stimulerer sentralnervesystemet, slik at de ikke anbefales for personer med søvnforstyrrelser og eldre pasienter med alvorlig aterosklerose. Hvis slike medisiner brukes i lang tid, kan det føre til utvikling av angstlidelser.

polypeptider

Legemidlet Cortexin Er et kompleks av hjernepolypeptider. Produsert i ampuller, brukt til intramuskulær injeksjon. Påfør kurs, mottar pasienten 7-14 injeksjoner. Du kan ikke stikke under graviditet.

Cortexin, Cere - navn på injeksjoner for cerebral fartøy Disse er polypeptidmedikamenter med en balansert sammensetning av nevrotransmittere og polypeptider. Disse injeksjonene er like.

Andre stoffer

 • Epsilon, galantamine, Aricept- narkotika som blokkerer cholinesterase. Under deres innflytelse blir mediatoren ødelagt acetylkolin, som forbedrer nerveoverføring.
 • Pantokaltsin, Aminalon, Pantogamum, Phenibut, pikamilon- inneholder gammaaminosmørsyre og dets derivater. Disse stoffene øker motstanden i hjernen til mangel på oksygen, stimulerer absorpsjon av sukker av celler, aktiverer produksjon av proteiner.
 • Tserutil, deanol, Nooklerin, atsefen, Lyutsidril, Analuks- Narkotika er forløpere av acetylkolin.
 • Ladasten, Mefeksamid, Timodin, Perneyron, Bromantin, memantin, Adrafinil, Olimfon, Aktebral, Bifimelan, Tonobral, mentis, NADEX, Demanol, Linopiridin- medisiner adamantan-derivater, noe som øker hastigheten på overføringen av nerveimpulsen. Også disse stoffene stopper aldringen av sentralnervesystemet.
 • pikamilon, Biotredin, glysin - aminosyrer som stimulerer den sentrale delen av NS
 • Fezam (Cinnarizin og pyracetam) Ozatropil(Piracetam og Aminalon) inotroper(Aminolon og Melatonin) Tiotsetam(Tiotriazolin og Pyracetam) - kombinert medisin.

Nootropiske legemidler i pediatrisk nevrologi brukes til å behandle babyer med postnatal encefalopati, samt med utviklingsforsinkelser. Likevel er det ingen vitenskapelig forsvarlig hensiktsmessighet å søke flere stoffer samtidig. Slike behandling er bare en viss distraherende og beroligende ritual for foreldrene. Som regel, i nærvær av milde konsekvenser av oksygen sult i hjernen, barn over tre år selvstendig overvinne problemene og blir "trukket opp" til det gjennomsnittlige utviklingsnivået i deres alder.

Strokebehandling - hvilke stoffer er effektive?

Hvis de riktige taktikk for å bygge menneskebehandling med akutt cerebral blodsirkulasjon, kan ikke bare spare pasienten, men også betydelig øke sjansen for å gjenvinne sin tale, motorikk og normalisering av den generelle livskvaliteten i fremtiden.

Iskemisk slag

Denne tilstanden er en følge av blokkering av fartøyet med en embolus eller trombus. For å forbedre pasientens tilstand, foreskrives han følgende medisiner:

Legemidler som reduserer og ødelegger trombi

For tiden er disse midlene sjelden brukt. søknad streptokinase er ikke berettiget på grunn av lave bevis. prourokinase De brukes utelukkende i forskningssentre. Fabric Activator plasminogen brukes også ganske sjelden.

Hepariner med lav molekylvekt

Dette er legemidlene: Clexane, fraxiparine. De reduserer sannsynligheten for blodpropper og reduserer risikoen for emboli etter et slag. Etter tre til fire uker foreskrives pasienten indirekte antikoagulantia (Sinkumar, warfarin).

platehemmere

Tilordne seg i en akutt periode etter et slag. Det er en anbefaling for de første tegnene på et slag straks tygge 150 mg aspirin. Gjelder også klopidogrel, tiklopidin, dipyridamol.

Dextraner med lav molekylvekt

Bruk av narkotika Reomakrodeks, reopoligljukin tillater å øke totalt volum av blod og stimulerer tilførsel av oksygen til hjernen.

Forberedelser mot trykk

Hvis pasientens blodtrykk er over 180 med 105, foreskrives han kalsiumkanalblokkere, ACE-hemmere. Bruken av disse stoffene kan forhindre gjentatte slag.

Vasodilatormedikamenter

Vaskulære legemidler til hjernen i den nye generasjonen forbedrer pasientens tilstand ved å stimulere blodstrømmen. Etter en fornærmelsesutnevnelse klokkespill, Trental - forberedelser til hjernens og nakkens kar, forbedring av mikrosirkulasjonen. Behandlingsregimet kan også omfatte pentoxifylline, vinpocetine.

nootropics

Medisin-nootropics er angitt i gjenopprettingsperioden etter et iskemisk slag.

Hemorragisk slag

Denne tilstanden er resultatet av et brudd på fartøyet i hjernen. I dette tilfellet er det nødvendig med en annen behandlingsmetode, særlig den obligatoriske bruken av antihypertensive stoffer og dekstran, å gjøre opp for volumet av blod.

Ofte krever hemorragisk hjerneslag kirurgisk inngrep, siden uten slik behandling øker risikoen for dødelig utfall betydelig.

Hvordan forbedre blodsirkulasjonen i hjernen ved hjelp av folkemetoder

Tallrike folkemidlene for å forbedre hjernesirkulasjonen kan bidra til behandling og forbedre pasientens tilstand.

De som er interessert i spørsmålet om hvordan man skal forbedre hjernens sirkulasjon ved folkemessige rettsmidler, bør ta hensyn til at slike metoder bør være ekstra når man bruker ordningen som foreskrevet av legen eller brukes som profylakse for å forverre tilstanden.

 • For å aktivere blodsirkulasjonen i hjernen, kan du bruke avkjøling av blader av vinca og hagtorn. For 1 ts gres av disse plantene hell kokende vann, og kok deretter med. Etter en to-timers infusjon, drikk en halv time før måltider.
 • Det anbefales å bruke en blanding av honning, sitroner og appelsiner. For 2 sitrus pitted, men med en hud, må du vri kjøttkvernet og tilsett 2 ss. l. honning. En dag senere ta tre ganger om dagen for 2 ss. l. Dette middelet vil bidra til å fjerne blodårene.
 • Med aterosklerose kan du lage en blanding av hvitløk, pepperrot og sitron. Forholdet av hvitløk og pepperrot kan være annerledes. Før du drikker blandingen, blandes en teskje med samme mengde sitronsaft. Drikk tre ganger om dagen før måltider.
 • Silkeorm er et annet effektivt middel. Det er nødvendig å fylle ti blader av mulberry med 0,5 liter kokende vann og lag litt. Kjøttkraft skal tilberedes hver dag og drikke det i stedet for te.
 • En nyttig blanding av tranebær, honning og pepperrot (henholdsvis: 0,5 kg, 350 g og 150 g). Alle ingrediensene må slås av og lagres i kjøleskapet. Etter å ha spist, drikk 2 ts. med te.
 • Det er også viktig å spise riktig: gi opp fett, stek, spis mindre salt og søtt. Alkohol er spesielt øl, du må utelukke det. Sjelden har du råd til sterke drikker i små doser.
 • Det anbefales å gjøre selvmassasje av cervical ryggraden, hodet. Bevegelser skal være sirkulære, lyse. Innstrømning av blod til hodet vil bidra til å kombinere håret med en massasje børste.
 • Nyttig gymnastikk, inkludert glatte bakker i hodet i forskjellige retninger, en gjentagelse av sirkulære bevegelser, en forsinkelse i pusten.
 • Det er viktig å velge en behagelig pute, prøv å ikke sove på magen.
 • Svømming, daglig vandring vil bidra til å aktivere blodstrømmen til hjernen.

funn

Foreløpig er behandling av hjernesirkulasjonsforstyrrelser et svært presserende problem. Men til nå jobber forskere og farmakologer for å finne den beste behandlingen.

Derfor er det viktig for pasienter ikke bare å overholde alle doktorgradsforskriftene, men også å lede på ledelsen, for å forhindre forverring av problemet. For å gjøre dette må du spise rett, slutte å røyke, spille sport, og også i god tid til å behandle Osteochondrose og CNS.

Les Mer Om Fartøyene