En detaljert gjennomgang av supraventrikulær takykardi: årsaker, behandling, prognose

Fra denne artikkelen vil du lære: hvordan utvikler supraventrikulær takykardi, årsakene og risikofaktorene. Hvordan dette angrepet utvikler seg, hvilke symptomer er typiske for ham. Narkotikabehandling og andre metoder for behandling av takykardi, en prognose for gjenoppretting.

Supraventrikulær eller supraventrikulær takykardi kalt korte eller lange anfall hjertebank (over 120 slag per minutt) hvor en elektrisk puls "pacemaker hjerteslag", sirkulerer i en liten atrial området (ligger ovenfor ventriklene - derav navnet på en slik patologi).

Vurder den patologiske prosessen litt mer. I et sunt hjerte styres hjertefrekvensen av pacemakeren (sinusnoden) plassert i høyre atrium. Det genererer elektriske impulser som gradvis sprer seg gjennom myokardiet. Antallet slag eller kuttfrekvensen i dette tilfellet er fra 55 til 80 slag per minutt.

Av forskjellige grunner (iskemisk hjertesykdom, valvulær sykdom, medfødt) under bevegelse av den elektriske puls hindringene, griper den med den normale gjennomføring av myokardiale områder puls sirkulerer fra herden med nedsatt ledningsevne til sinusknuten i et lite område av atriemyokard. Dette provoserer forekomsten av angrep med økt hjertefrekvens (fra 120 slag per minutt).

Ledende system med et sunt hjerte Impulse med supraventrikulær takykardi

Med denne typen arytmi er kilden til den patologiske impulsen og fokiene med forstyrret ledning plassert i atria, slik at takykardien kalles supraventrikulær eller supraventrikulær. En annen lignende type forstyrrelse av hjertefrekvens og økt frekvens av sammentrekninger kalles ventrikulær takykardi. I dette tilfellet er foci med ledningsforstyrrelser lokalisert i hjertets ventrikler.

Impuls med ventrikulær takykardi

Med en liten frekvens på anfall av supraventrikulære rytme (atrial) takykardi er ikke farlig, har de ikke har utpregede symptomer, ikke komplisert av sirkulatoriske forstyrrelser, hjerteinfarkt mellom normal drift.

Farlig atrial tachycardia blir, hvis det er tilstedeværelsen av alvorlige, organiske lesjoner (Cardiosclerosis) og hjertesykdom (koronar hjertesykdom, forkortet CHD), det styrker symptomer på hjertefeil, sirkulatoriske forstyrrelser, kompliserer løpet av den underliggende sykdommen (80%). Prognosen avhenger av alvorlighetsgraden av den underliggende sykdommen.

Atriell takykardi, ikke komplisert av endringer i myokardiet og alvorlige hjertesykdommer, er fullstendig herdet av radiofrekvensablation (i 95%). I andre tilfeller elimineres anfall effektivt med medisiner, vagalmetoder, elektrisk stimulering. Dette forbedrer og stabiliserer pasientens tilstand sterkt.

Pasienter med supraventrikulær takykardi observeres og behandles av en kardiolog.

Frekvens av paroksysmale takykardier

Årsaker til patologi

Atriell takykardi utvikler seg ofte mot bakgrunnen av følgende sykdommer og patologier:

 • kjøpte og medfødte hjertefeil
 • hjerteinfarkt;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • mitral ventil prolapse;
 • myokarditt (betennelse i myokardiet);
 • patologi av intrauterin dannelse av hjertet (Wolff-Parkinson-White syndrom);
 • alvorlig form eller kronisk anemi
 • neurokirkulatorisk og vegetativ-vaskulær dystoni;
 • hypertyreose;
 • feokromocytom (hormonell adrenal tumor);
 • kronisk lungesvikt.

Hos 4% av pasientene er det umulig å fastslå årsaken til anfall av anfall. En slik takykardi anses å være idiopatisk (oppstår uten åpenbare årsaker).

Risikofaktorer

Det er en liste over risikofaktorer mot hvilke patologien vises oftere:

 1. Alder (hos barn, ungdom og etter 45 år).
 2. Sex (hos kvinner diagnostisert 2 ganger oftere enn menn).
 3. Narkotikaforgiftning (hjerteglykosider).
 4. Metabolske sykdommer (forhøyet kolesterol).
 5. Overdreven fysisk aktivitet.
 6. Nervøs stress.
 7. Klimaks.
 8. Fedme.
 9. Røyking.
 10. Misbruk av kaffe, sterk svart te, energi cocktails, alkohol.

Derfor omfatter en omfattende korrigering av patologi eliminering av alle mulige risikofaktorer.

Hvordan angrepet utvikler seg

Nadzheludochkovaya takykardi utvikler seg plutselig (paroksysmalt angrep):

 • økt frekvensen av hjerteslag kraftig fra 120 til 250 slag per minutt;
 • i dette øyeblikk kan pasienten føle en prikk, et trykk, et stopp eller en "revolusjon" av hjertet;
 • Jo oftere rytmen, jo mer uttalt de medfølgende symptomene;
 • Angrep kan være kortsiktig (opptil 40 sekunder) eller langvarig (opptil flere timer). Ved kronisk supraventrikulær takykardi forsinkes de i lange perioder (flere dager) eller vedvarer;
 • paroksysmer kan gjentas fullys, ofte og med korte intervaller eller sjelden enkelt anfall
 • Fra begynnelsen til slutten forblir en jevn rytme av hjertet;
 • Omtrent 20% av angrepene avsluttes plutselig og alene.

Hvis patologien har oppstått mot bakgrunnen av alvorlig hjertesykdom, er resultatet av angrepet vanskelig å forutsi. I andre tilfeller klarer pasienten å stoppe (eliminere) takykardi uavhengig før ankomst av "Førstehjelp".

symptomer

Hvis pulsen er liten (ikke mer enn 140 slag per minutt), oppstår supraventrikulær takykardi nesten uten symptomer, ikke komplisere livet mellom angrep, men reduserer sin kvalitet under angrepet. Når formen ikke er komplisert av kardial sykdom, pasienten bør unngå for stor fysisk anstrengelse, som de er i stand til å fremkalle et angrep.

Den milde form av supraventrikulær takykardi (med nedsatt frekvens av rytme) manifesteres av svak svimmelhet, mindre forstyrrelser i hjertearbeidet, en generell svakhet som raskt går etter et angrep.

Når atriell takykardi oppstår mot en bakgrunn av alvorlig hjertesykdom, øker det symptomene på hjertesvikt og forverrer pasientens livskvalitet sterkt. Enhver fysisk aktivitet, den enkleste hverdagen kan forårsake hjertebank, kortpustethet, svakhet, svimmelhet.

De viktigste symptomene som oppstår under et angrep:

 • økt hjertefrekvens;
 • svakhet;
 • kortpustethet;
 • svimmelhet;
 • frysninger;
 • svette;
 • skjelving i lemmer;
 • blep eller rødhet i huden;
 • poser.

Noen ganger er det et sterkt fall i blodtrykk, smerte bak brystbenet, pasienten kan miste bevisstheten.

På grunn av hjertefeil eller hjerteinfarkt øker sannsynligheten for arytmogent sjokk (ekstrem manifestasjon av avvik i hjerteutgang).

Metoder for behandling

Ukomplisert atriell takykardi er fullstendig herdet av radiofrekvensablation (95%).

Imidlertid forekommer det i de fleste tilfeller (80%) på grunn av alvorlige hjertesykdommer og åpenbare irreversible endringer i myokardiet (kardiosklerose), kan en slik takykardi ikke helbredes helt. Ved hjelp av et kompleks med medisiner og andre legemidler er det mulig å stabilisere tilstanden, redusere antallet anfall betydelig, og forbedre pasientens livskvalitet.

Det er 4 grupper med metoder for eliminering og behandling av denne takykardien:

 1. Vagus-mottakelser.
 2. Narkotika terapi.
 3. Elektropulsterapi.
 4. Kirurgiske korreksjonsmetoder (kateterablation).

1. Vagal teknikker

Ukompliserte former for takykardi elimineres ved hjelp av vagalteknikker eller av prøver (fysiske tiltak som har til hensikt å undertrykke aktiviteten til hjerterytmen, øker vagusnervens tone):

 • Massasje av karoten sone eller sinus (Cermak-Goering test). Pasienten skal legges på en flat overflate, vippe litt på hodet. Finn karotid bihuler (hold en imaginær tverrlinje langs nakken i nivået av strupehodet). Det er fornuftig å trykke tommelen på hendene i 10 sekunder på området av karoten sinus først til høyre og deretter til venstre for strupehodet (ved vinkelen på underkjeven). Massasje fortsetter til resultatet vises (supraventrikulær takykardi fades, hjertefrekvensreduksjon), vanligvis 5-10 minutter.
 • Forsinket puste (Valsalva test). Sitter eller stående, pasienten trenger å trekke dypt inn i luften, stikker ut sin mage. Puste i noen sekunder, mens du spenner over membranen. Luften utåndes av en sterk strøm, gjennom komprimerte lepper. Øv gjenta flere ganger (5-10).
 • Trykk på øyehullene (mottak av Ashner). Pasient å ligge på en flat overflate. Trykk forsiktig de lukkede øynene med tommelen på begge hender i 10 sekunder. Under øvelsen øker trykket på øyebollene, og svekkes deretter. Gjenta flere ganger (5-6).
 • Kald eksponering. Dyp ansiktet i en beholder med kaldt vann i 10 sekunder, skriv før det luftes inn i lungene, som før du hopper i vannet. Gjenta dykket 5-6 ganger. Eller drikk en langsom sip av et glass kaldt vann.
 • En emetisk refleks. Provoke en oppkastende refleks, trykke fingrene på roten av tungen (metoden brukes best på tom mage).

Resultatet skal være en reduksjon i hjertefrekvensen.

Vagal metoder for eliminering av et angrep er kontraindisert til personer med aterosklerotiske lesjoner av blodårer, fordi de kan provosere et blodpropp.

2. Drogbehandling

Når det er nødvendig å behandle pasienter med supraventrikulær takykardi med medisiner eller andre metoder:

Hvordan ta medisiner ved behandling av supraventrikulær takykardi

Nadzheludochkovaya takykardi er et raskt hjertebank, angrep som begynner i hjertets øvre deler, nemlig, eller i den atrioventrikulære knuten eller i en av atriene. Denne form for arytmi er oftere observert i barndommen, og i noen tilfeller er familiær grunnet genetisk sykdom. De viktigste risikofaktorene som fremkaller et angrep av denne sykdommen, er fysisk aktivitet, bruk av koffein og alkohol. I noen tilfeller kan årsaken til et angrep være lavt blodtrykk.

Hver sammentrekning initieres i det sunn hjertet av en elektrisk impuls som kommer fra sinus-atrialenoden, som er sjåføren til hjertets rytme, plassert i et av hjertets overkamre - i det høyre atrium. Deretter går den elektriske impulsen til neste knutepunkt som sender den til ventriklene. Med supraventrikulære former for takykardi, er kardiale sammentrekninger av sinus-atrialenoden ikke fullt kontrollert av forskjellige årsaker.

Lavt blodtrykk og takykardi

Ved å redusere blodtrykket kroppen forsøker å kompensere for fremkommer som et resultat av denne reduksjon i intensitet av blodstrømmen til organer og vev hjertebank, imidlertid under redusert trykk, arterielle takykardi er svært vanlig.

Det er også et omvendt forhold, et langvarig angrep av takykardi er i stand til å senke blodtrykket til et nivå som i noen tilfeller utgjør en trussel mot pasientens liv.

Viktig: hjerteinfarkt og hjerneslag - årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden!

Hypertensjon og trykksving forårsaket av det - i 89% av tilfellene blir pasienten drept med hjerteinfarkt eller hjerneslag! To tredjedeler av pasientene dør i de første 5 årene av sykdom!

symptomer

Det hyppigste subjektive symptomet er følelsen av en syk person med et raskt eller raskt hjerterytme. Men hvis noen mennesker regelmessig kan føle seg selv sammenhenger av en normal rytme, kan det hende at selv alvorlige rytmeforstyrrelser ikke blir følt.

Symptomer på takykardi inkluderer svimmelhet, smerte i brystet eller nakken, kortpustethet.

Klinisk bilde

I løpet av et angrep av takykardi klinisk bilde i hvert tilfelle har sine egne særtrekk, som er avhengig av en rekke faktorer: nærvær eller fravær av organisk hjertesykdom, lokalisering av pacemakeren, den kontraktile tilstand av myokard, koronar blodstrøm, beslag varighet og hjertefrekvens. Vanligvis jo høyere hjertefrekvens, jo mer uttalt det kliniske bildet.

Anfallet av supraventrikulær takykardi kan vare flere timer, mens hjertefrekvensen pr. Minutt kan nå 180, og noen ganger mer. Ved langvarige angrep, vises tegn på å utvikle kardiovaskulær insuffisiens, spesielt inspirerende dyspné, ødem og akrocyanose, ofte mer eller mindre uttalt.

Fysisk undersøkelse

Ved hjelp av auskultasjon under et angrep kan du identifisere raske rytmiske hjerte lyder. Imidlertid tillater denne metoden for diagnose ikke å identifisere kardiet for takykardi, og i noen tilfeller å skille mellom paroksysmal takykardi og sinus.

Noen ganger er en differensial diagnose av supraventrikulær takykardi med atrieflimmer kun mulig etter at legen vurderer tegnene til takykardi på EKG.

For å studere tilstanden til pasientens kardial ledningssystem, er det mulig å utføre flere studier, som daglig elektrokardiografisk overvåkning og andre.

Typer av supraventrikulær takykardi

Et slående funn i behandlingen av hypertensjon

Det har lenge vært fast etablert at fra hypertensjon kan ikke fjernes permanent. For å føle lettelse, er det nødvendig å kontinuerlig drikke dyre farmasøytiske preparater. Er dette virkelig så? La oss forstå!

Hovedtyper av supraventrikulær takykardi er:

 • atriell takykardi;
 • takykardi med WPW syndrom;
 • atriell-ventrikulær (atrio-ventrikulær) nodal takykardi;
 • atrieflimmer.

Nadzheludochkovaya takykardi: behandling

Pasienter med sjeldne og korte anfall kan kontrollere hjerterytmen selv ved å stimulere vagusnerven. For eksempel gni huden rundt halsen i projeksjonen av halspulsåren, men denne metoden anbefales ikke for personer som har en alder over 50 år, siden det kan utløse et slag. Du kan også vaske med isvann eller prøve hardt som under tarmbevegelsen. Det er andre måter å stimulere vagusnerven på, hvor hensiktsmessig pasienten kan diskuteres med behandlende lege.

I tilfeller hvor et angrep av takykardi er forbundet med kraftig cerebral blodstrøm, noe som er ledsaget av kliniske symptomer, for eksempel et plutselig fall i blodtrykket, bevisstløshet, lungeødem og hjerteastma - trenge umiddelbar elektrisk kardioversjon. Vanligvis når en pasient paroksysmal supraventrikulær takykardi, er den utladningskapasiteten er tilstrekkelig til å 50 J (2,5 kV), mens de pasienter som har en paroksysmal ventrikulær takykardi, krever større utladningskapasiteten. For å bedøve denne prosedyren brukes intravenøs administrering av Relanium.

Pasienter med langvarig og alvorlig angrep trenger akutt behandling på et sykehus. På sykehuset vil en slik pasient injiseres med antiarytmiske legemidler intravenøst, og hvis nødvendig, vil elektropulsbehandling utføres for å gjenopprette hjerterytmen.

Er det mulig å kurere takykardi?

Etter normalisering av tilstanden foreskrives pasienter med alvorlige angrep en langvarig behandling med antiarrhythmisk behandling med antiarytmiske legemidler.

Behandling med rusmidler

Spørsmålet om forskrivning av vedlikeholdsbehandling av legemidler avgjøres avhengig av frekvensen av anfall og deres tolerabilitet av pasienten.

Den mest hensiktsmessige metoden for valg av vedlikeholdsterapi i dag er transesophageal hjerte-stimulering med identifisering av mekanismen for takykardi og en rekke medisinprøver. I paroksysmal supraventrikulær takykardi i alle tilfeller, og særlig i nodal atrioventrikulær takykardi, er det nødvendig å tilstrebe en mest mulig nøyaktig elektro diagnose, det vil si for å identifisere alle de ytterligere måter arytmogene soner eller tachycardia uten ytterligere måter.

For anti-tilbakefall støttende behandling, brukes forskjellige antiarytmiske midler og hjerte glykosider. Legemidlet og dets dosering blir oftest valgt ved eksperiment, med tanke på dets effektivitet, toksisitet og farmakokinetikk. Ofte for forebygging og lindring av anfall, er det samme stoffet effektivt.

I tilfelle av klar cupping paroxysm virkning av vågale prøver, er det tilrådelig å starte behandling med beta-blokkere, så som atenolol, propranolol, metoprolol, bisoprolol. Det bør tas i betraktning at hvis en av dem var ineffektiv, er det ikke fornuftig å teste andre stoffer i denne gruppen.

Betablokkere brukes mye i ulike kombinasjoner av antiarytmiske legemidler, noe som gjør det mulig å redusere dosene av hver av komponentene som er inkludert i dem uten å redusere effektiviteten av behandlingen.

For lengre vedlikeholdsbehandling brukes verapamil eller diltiazem også.

I tillegg, effektivt og konsekvent anvendt:

 1. sotalol;
 2. VFS;
 3. propafenon;
 4. etatsizin;
 5. disopyramid;
 6. flekainidin;
 7. kinidin;
 8. azimilide.

Amiodaron til behandling av paroksysmal supraventrikulær takykardi, tatt i betraktning av bivirkninger, brukes ganske sjelden - bare ved ineffektivitet av andre rusmidler. Metoden for administrering ved kateterablation er foretrukket.

Novokainamid, som i noen tilfeller brukes til å stoppe angrep av sykdommen, på grunn av rask fjerning fra kroppen og risikoen for å utvikle langvarig inntak av lupus syndrom for vedlikeholdsbehandling, blir ikke brukt.

Radiofrekvensablation brukes til å behandle medisinresistente former av sykdommen, som utføres under den elektrofysiologiske studien. Ved denne metoden for behandling ved hjelp av elektromagnetiske bølger av en bestemt frekvens og lengde blir ødelagt patologiske baner, men det er en risiko for fullstendig blokkade av hjertets ledningssystem, og utseendet av behovet for å installere en pacemaker.

Prognosen for livet hos pasienter med denne sykdommen er nesten alltid gunstig. I de fleste tilfeller påvirker takykardi ikke pasientens forventede levealder i det hele tatt.

Nadzheludochkovaya takykardi

Supraventrikulære (supraventrikulære) takykardi - en økning i hjerterytmen over 120-150 slag per minutt ved hvilken kilden er ikke hjerterytmen sinusknuten, og en hvilken som helst annen del av hjertemuskelen, som ligger ovenfor ventriklene. Blant alle paroksysmale takykardier er denne varianten av arytmi mest gunstig.

Angrepet av den supraventrikulære takykardien overskrider vanligvis ikke flere dager, og stoppes ofte uavhengig. Den konstante supraventricular form er ekstremt sjelden, derfor er det mer korrekt å betrakte denne patologien som en paroksysm.

klassifisering

Nadzheludochkovaya takykardi, avhengig av kilden til rytmen er delt inn i atrial og atrioventrikulær (atrioventrikulær) form. I andre tilfelle genereres regulære nerveimpulser som spres gjennom hele hjertet i den atrioventrikulære knutepunktet.

I henhold til den internasjonale klassifiseringen, er takykardi med et smalt QRS-kompleks og et bredt QRS isolert. Nadzheludochkovye former er delt inn i 2 typer på samme prinsipp.

Den smal QRS-komplekset av EKG som utvikles under normal passering av nerveimpulser fra atria til ventriklene gjennom atrioventrikulær (AV) node. Alle takykardi med et bredt QRS bety veksten og funksjon av patologisk atrioventrikulær gjennomføre ildsted. Nervesignalet passerer gjennom AV-tilkoblingen. På grunn av utvidet QRS-kompleks slike arytmier på elektrokardiogram er ganske vanskelig å skille fra ventrikkelfrekvensstøtten med økt hjertefrekvens (HR), slik at krumningen er utført på samme måte som i ventrikulær takykardi.

Prevalens av patologi

Ifølge verdens observasjoner forekommer supraventrikulær takykardi i 0,2-0,3% av befolkningen. Kvinner er dobbelt så sannsynlig å lide av denne patologien.

I 80% av tilfellene forekommer paroksysmer hos personer eldre enn 60-65 år. Atrielle former diagnostiseres hos 20 av 100 pasienter. De resterende 80% lider av atriell-ventrikulær paroksysmal takykardier.

Årsaker til supraventrikulær takykardi

De ledende etiologiske faktorene i patologi er organisk skade på myokardiet. Disse inkluderer forskjellige sklerotiske, inflammatoriske og dystrofiske forandringer i vev. Disse tilstandene forekommer ofte i kronisk iskemisk hjertesykdom (CHD), visse vices og andre kardiopatier.

Utvikling supraventrikulær takykardi eventuelt i nærvær av anomale ledningsforstyrrelser av nervesignaler fra atria til ventriklene (f.eks WPW-syndrom).

Sannsynligvis, til tross for fornektelser fra mange forfattere, er det neurogene former for paroksysmal supraventrikulær takykardi. En slik form for rytmeforstyrrelse kan oppstå ved økt aktivering av sympatisk nervesystem under en overdreven psykomotional belastning.

De mekaniske effektene på hjertemuskelen er i noen tilfeller også ansvarlige for forekomsten av takyarytmier. Dette skjer når det er vedheft i hjørnene i hjertet eller ytterligere akkorder.

I ung alder er det ofte umulig å bestemme årsaken til supraventrikulære paroksysmer. Dette skyldes sannsynligvis endringer i hjertemuskelen, som ikke er studert, eller er ikke bestemt av instrumentelle undersøkelsesmetoder. Imidlertid betraktes slike tilfeller som idiopatisk (essensiell) takykardi.

I sjeldne tilfeller er hovedårsaken til supraventrikulær takykardi tyrotoksikose (kroppens respons på forhøyet nivå av skjoldbruskhormoner). I lys av det faktum at denne sykdommen kan skape noen hindringer ved forskrivning av antiarytmisk behandling, må det i alle tilfeller utføres hormonanalyse.

Mekanisme for takykardi

I hjertet av patogenesen av supraventrikulær takykardi er forandringen i myokardets strukturelle elementer og aktiveringen av utløsende faktorer. Sistnevnte inkluderer brudd på elektrolytsammensetning, endringer i myokardial dilatabilitet, iskemi og effekten av visse medisiner.

Ledende mekanismer for utvikling av paroksysmale supraventrikulære takykardier:

 1. Øk automatikken til de enkelte cellene som ligger langs hele banen til hjertets ledningssystem med en utløsermekanisme. Denne varianten av patogenese er sjelden.
 2. Mekanismen for re-entry. I dette tilfellet er det en sirkulær forplantning av eksitasjonsbølgen med en re-entry (hovedmekanismen for utvikling av supraventrikulær takykardi).

De to mekanismene beskrevet ovenfor kan eksistere dersom den elektriske enhetligheten (homogeniteten) av hjertemuskulaturcellene og cellene i det ledende systemet forstyrres. I det overveldende flertallet tilfeller bidrar det interatriale Bachmann-bunten og elementene i AV-noden til forekomsten av en unormal ledning av en nerveimpuls. Heterogeniteten til cellene beskrevet ovenfor er bestemt genetisk og forklares av forskjellen i driften av ionkanalene.

Kliniske manifestasjoner og mulige komplikasjoner

Subjektive følelser av en person med supraventrikulær takykardi er svært varierte og avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen. Med en hjertefrekvens på 130-140 slag per minutt og kort varighet av angrepet, kan pasientene ikke føle noen forstyrrelser i det hele tatt og vet ikke om paroksysm. Hvis hjertefrekvensen når 180-200 slag per minutt, klager pasientene mest på kvalme, svimmelhet eller generell svakhet. I motsetning til sinus takykardi, i denne patologien, er vegetative symptomer i form av kuldegysninger eller svette mindre uttalt.

Alle kliniske manifestasjoner avhenger direkte av typen av supraventrikulær takykardi, reaksjonen av organismen for det og relaterte sykdommer (spesielt hjertesykdom). Det vanlige symptomet på nesten alle paroksysmale supraventrikulære takykardier er imidlertid en følelse av rask eller økt hjertefrekvens.

Mulige kliniske manifestasjoner hos pasienter med kardiovaskulær sykdom:

 • besvimelse (omtrent 15% av tilfellene);
 • smerte i hjertet av hjertet (oftere hos pasienter med iskemisk hjertesykdom);
 • kortpustethet og akutt sirkulasjonsfeil med alle slags komplikasjoner;
 • kardiovaskulær svikt (med lang angrep)
 • kardiogent sjokk (i tilfelle paroksysmer på bakgrunn av hjerteinfarkt eller kongestiv kardiomyopati).

Paroksysmal supraventrikulær takykardi kan manifestere seg helt annerledes, selv hos personer av samme alder, kjønn og helsestatus. I en pasient forekommer kortvarige anfall månedlig / årlig. En annen pasient kan bare en gang i livet lide et langvarig paroksysmalt angrep uten skade på hans helse. Det er mange mellomliggende varianter av sykdommen i forhold til eksemplene ovenfor.

diagnostikk

Mistenker at slik sykdom bør være en person som, uten åpenbar grunn begynner brått og bare slutter brått eller føler hjertebank eller angrep av svimmelhet eller kortpustethet. For å bekrefte diagnosen er det nok å studere pasientens klager, lytte til hjertet og fjerne EKG.

Når du lytter til hjertets arbeid med et vanlig fonendoskop, kan du bestemme den rytmiske hurtige hjertefrekvensen. Ved en hjertefrekvens som overstiger 150 slag per minutt, er muligheten for sinus takykardi umiddelbart utelukket. Hvis hyppigheten av hjertesammensetninger er mer enn 200 slag, er også ventrikulær takykardi usannsynlig. Men slike data er ikke nok, fordi i det ovenfor beskrevne området for hjertefrekvens kan være atriell fladder og den korrekte formen for atrieflimmer.

Indirekte tegn på supraventrikulær takykardi er:

 • en svak, svak puls som ikke kan telles nøyaktig;
 • senke blodtrykket;
 • kortpustethet.

Grunnlaget for diagnosen av alle paroksysmale supraventrikulære takykardier er EKG-studie og Holter-overvåking. Noen ganger er det nødvendig å ty til slike metoder som CHPS (transesophageal stimulering av hjertet) og lasting av EKG-tester. Oftere, hvis absolutt nødvendig, gjennomfører de et elektrokardiogram (intrakardial elektrofysiologisk studie).

EKG-studie resultater i forskjellige typer av supraventrikulær takykardi Hovedtrekkene ved supraventrikulær takykardi i EKG er å øke hjertefrekvensen over normen med manglende tenner P. Noen ganger tennene kan være tofaset eller deformert, men på grunn av hyppig ventrikulær QRS-komplekser de kan bli funnet.

Det er 3 hovedpatologier som det er viktig å utføre differensialdiagnose av klassisk supraventrikulær arytmi:

 • Syndrom av svakhet i sinuskoden (SSSU). Ved ikke å oppdage en eksisterende sykdom kan cupping og videre behandling av paroksysmal takykardi være farlig.
 • Ventrikulær takykardi (med hennes ventrikulære komplekser som ligner de med QRS-forstørret supraventrikulær takykardi).
 • Syndrom av pre-excitering av ventrikkene. (inkludert WPW-syndrom).

Behandling av supraventrikulær takykardi

Behandlingen er helt avhengig av form av takykardi, varigheten av anfall, deres frekvens, komplikasjoner av sykdommen og samtidig patologi. Supraventricular paroxysm bør stoppes på stedet. For dette er nødhjelp nødvendig. I fravær av effekt eller utvikling av komplikasjoner i form av kardiovaskulær svikt eller akutt hjerte-sirkulasjonsforstyrrelse, indikeres akutt sykehusinnleggelse.

Retningslinjer for pasientbehandling er rutinemessig mottatt av pasienter med hyppige paroksysmer. Slike pasienter gjennomgår en grundig undersøkelse og løser spørsmålet om kirurgisk behandling.

Suppression av paroxysm av supraventrikulær takykardi

Med denne varianten av takykardi er vagaltester effektive nok:

 • Valsalva test - straining med samtidig pusteforsinkelse (den mest effektive);
 • Ashner test - trykk på øyebollene i en kort periode ikke over 5-10 sekunder;
 • Massasje av karoten sinus (region av karoten arterien på nakken);
 • senker ansiktet i kaldt vann;
 • dyp pusting;
 • squats hekker.

Disse metodene for å arrestere et angrep bør brukes med forsiktighet, fordi med en historie med hjerneslag, alvorlig hjertesvikt, glaukom eller SSSU, kan disse manipulasjonene være helsefarlige.

Ofte er de ovennevnte handlingene ineffektive, så du må ty til å gjenopprette normal hjerterytme med medisinering, elektropulse terapi (EIT) eller transesofageal hjerte stimulering. Det sistnevnte alternativet brukes til intoleranse mot antiarytmiske legemidler eller for takykardi med en rytmemotor fra en AV-forbindelse.

For det riktige valget av behandlingsmetoden er det ønskelig å bestemme den spesifikke formen for supraventrikulær takykardi. I forbindelse med at det i praksis ofte er et presserende behov for å stoppe angrepet "dette minuttet" og det er ingen tid for difodiagnostikk, blir rytmen gjenopprettet i henhold til algoritmer utviklet av Helse.

For å forhindre tilbakefall av paroksysmal supraventrikulær takykardi, brukes hjerte glykosider og antiarytmika. Dosering velges individuelt. Ofte brukes det samme medisinske stoffet som et anti-tilbakefallsmiddel, som ble vellykket stoppet av paroksysm.

Basis for behandling er beta-blokkere. Disse inkluderer: Inderal, metoprolol, bisoprolol, atenolol. For bedre effekt og for å redusere doseringen, brukes disse medisinske stoffene sammen med antiarytmiske legemidler. Unntaket er verapamil (dette stoffet er svært effektivt for å arrestere paroksysmer, men dets urimelige kombinasjon med de ovenfor beskrevne legemidlene er ekstremt farlig).

Med forsiktighet må du nærme deg og behandle takykardi i nærvær av WPW-syndrom. I dette tilfellet er verapamil i de fleste varianter også forbudt, og hjerteglykosider bør brukes med stor forsiktighet.

I tillegg er effekten av andre antiarytmiske legemidler, som foreskrives i rekkefølge, avhengig av alvorlighetsgraden og dysfunksjonen av paroksysmer:

 • sotalol
 • propafenon,
 • etatsizin,
 • disopyramid,
 • kinidin,
 • amiodaron,
 • prokainamid.

Parallelt bruker ikke bruk av antiretrovirale stoffer bruk av medisinske stoffer som kan forårsake takykardi. Det er heller ikke tilrådelig å bruke sterk te, kaffe, alkohol.

I alvorlige tilfeller og med hyppige tilbakefall, er kirurgisk behandling indisert. Det er to tilnærminger:

 1. Ødeleggelse av ytterligere ledende veier med kjemisk, elektrisk, laser eller annen måte.
 2. Implantering av pacemakere eller mini-defibrillatorer.

outlook

Med en viktig paroksysmal supraventrikulær takykardi er prognosen ofte gunstig, selv om en fullstendig kur er sjelden. Supraventricular takykardier, som oppstår på bakgrunn av hjertepatologi, er farligere for kroppen. Med riktig behandling er sannsynligheten for effektiviteten høy. En fullstendig kur er også umulig.

forebygging

Det er ingen spesiell advarsel om forekomsten av supraventrikulær takykardi. Primær forebygging er forebygging av den underliggende sykdommen som forårsaker paroksysmer. Til sekundær forebygging kan tilskrives adekvat terapi av patologi som fremkaller angrep av supraventrikulær takykardi.

Således er supraventrikulær takykardi i de fleste tilfeller en nødsituasjon, der nødhjelp er nødvendig.

Paroksysm av supraventrikulær takykardi

Egenskaper av paroksysmal supraventrikulær takykardi

Manglende hjerterytme for en person kan få negative konsekvenser

En persons hjerte utfører vitale funksjoner, så når den svikter, opplever hele kroppen vanskelige tider, noe som kan påvirke en persons tilstand. En svært vanlig feil er en forstyrrelse av hjertefrekvensen. Dette er paroksysmalt takykardi, som regnes som en patologisk tilstand, som ser ut som hjerteinfarkt. Vanligvis begynner de plutselig, og hjertesammensetninger kan variere fra 140 til 250 slag per minutt. I tillegg føles personen og andre symptomer, som vi også diskuterer i denne artikkelen. Men talen vil bli utført, ikke bare om takykardi. Vi vil diskutere et fenomen som paroksysmal supraventrikulær takykardi

Hvorfor anses dette fenomenet for en avvik fra normen? I normal tilstand utvikler den elektriske impulsen i cellene i sinuskoden i atriumet, det vil si i den øvre hjerteavdelingen. På grunn av denne impulsen, samtaler atriale muskler synkront og skyver blod inn i de nedre hjertedelene, det vil si inn i ventrikkene. Etter dette passerer impulsen til atrioventrikulærknutepunktet og beveger seg deretter langs benene på bunten av Hisnus, og også til Purkinje-fibre på myokardiet i ventriklene. På grunn av det faktum at impulsen er forsinket i atrioventrikulærnoden, har auriklene tid til sammentrekninger, slik at blodet passerer inn i ventriklene, hvor impulsen sprer seg. Ventriklene trekkes sammen og skyves inn i blodkarene i blodet.

I avviket som er diskutert i denne artikkelen, fører impulskonduksjonsnedgangen til det faktum at frekvensen av sammentrekninger av ventrikler og atria øker. Denne frekvensen er kaotisk og brå, og derfor kalles dette fenomenet paroksysmalt. Unormale ledningsbaner kan danne seg på forskjellige steder av atria, så vel som nær atrioventrikulærknutepunktet. Nå som vi har funnet ut hvordan hjertet fungerer i sin normale tilstand og med takykardi, er det på tide å forstå hvorfor dette skjer.

Årsaker til sykdommen

Identifiser den eksakte årsaken til avviket kan bare elektrokardiografisk studie. Imidlertid er det mulig å identifisere vanlige årsaker som kan føre til utvikling av paroksysmal takykardi i den supraventrikulære formen. Oftest utvikler den på grunn av tilstedeværelsen av ulike sykdommer. De kan være:

Angina kan forårsake sykdom

cardio;

 • revmatisk hjertesykdom;
 • myokarditt;
 • angina pectoris;
 • neurokirkulatorisk dystoni;
 • hypertyreose;
 • hypertensive krise;
 • akutt myokardinfarkt;
 • alvorlig lungebetennelse
 • sepsis;
 • difteri.
 • Paroksysmer av supraventrikulær takykardi kan oppstå på grunn av bruk av diuretika. I tillegg kan denne tilstanden forekomme hos gravide og barn.

  Graviditetsperioden er ledsaget av større byrder på alle organer, og selvfølgelig på hjertet, som nå må fungere i et styrket regime. Det skjer ofte at supraventrikulær takykardi blir en komplikasjon av noen tilstander av en gravid kvinne. For eksempel kan dette skyldes anemi, vann-salt ubalanse, hypertensjon eller høye hormonnivåer. Hvis disse betingelsene elimineres, kan takykardi generelt ikke lenger manifestere seg.

  Hos barn og ungdom har paroksysmal takykardi ofte ingen grunn til et organisk hjerteinfarkt. Vanligvis er årsakene:

  • elektrolyttforstyrrelser;
  • fysisk eller psykologisk stress;
  • ugunstige forhold, for eksempel høy luftfuktighet i barnehagen, forhøyet kroppstemperatur, uventilert rom.

  Viktigste symptomer

  Angrepet begynner med en følelse av en "push" i hjertet

  I begynnelsen nevnte vi at takykardi manifesterer seg som anfall. Vanligvis er de ganske åpenbare. Et angrep begynner med en følelse av en "push" i hjertet. Under angrepet er det også generell ubehag, brystsmerter, svak puls, rask pust, en følelse av frykt, mild svimmelhet, avasi og hemiparese.

  Det kan forekomme eksternt tegn, som hudfarge og svette. Husk at angrepet begynner plutselig, og dets varighet kan være som flere timer, og noen dager eller til og med uker.

  Diagnose av sykdommen

  Først av alt skal pasienten beskrive sin tilstand i detalj. Hvis det skjer angrep av abrupt hjerterytme, gjennomføres en spesiell undersøkelse, som bidrar til å gjøre den riktige diagnosen. Paroksysmer av supraventrikulær takykardi kan påvises ved flere metoder.

  Diagnosen skal begynne med en fysisk undersøkelse

  Fysisk undersøkelse. For paroksysmal takykardi er preget av stivhet av rytmen, det vil si, det vil ikke avhenge av fysisk aktivitet eller intensjon av puste. Derfor er det viktig å utføre en auscultatory undersøkelse som bidrar til å identifisere rytmiske hjerte lyder.

 • MRI i hjertet, MSCT og ultralyd i hjertet. Disse studiene utføres når det er mistanke om paroksysmal takykardi for å utelukke organisk patologi.
 • Instrumental undersøkelse. Den inkluderer Holter-studie, EKG-belastningstester, EKG selv og intrakardial elektrofysiologisk studie.
 • behandling

  Etter at supraventrikulær takykardi er avslørt, er det på tide å starte behandlingen. Først, la oss se hvordan du gir nødhjelp i tilfelle et angrep.

  Massasje av karoten sinus

  Å gi slik hjelp er best, prøver å få en reflekshandling på vagusnerven. Dette vil bli oppnådd dersom pasienten vil strekke seg på høyden av en dyp inspirasjon. I tillegg kan du opptre på sino-karoten sone, massere karoten sinus. Det er tilrådelig å gjøre dette hvis pasienten ligger på ryggen, og trykker på halspulsåren. Du kan også trykke på eyeballs, selv om denne metoden er mindre effektiv.

  Hvis disse metodene ikke har den ønskede effekten, bør du bruke medisiner. Men før du bruker dem, kontakt lege. Den mest effektive er verapamil, som administreres intravenøst. Det er også nyttig å bruke adenosintrifosfat, som også administreres intravenøst. Bruk av isotonisk natriumkloridoppløsning kan redusere trykk. Av denne grunn, i tilfelle av takykardi angrep, som er ledsaget av arteriell hypotensjon, er det tilrådelig å bruke novokainamid sammen med en mezatonløsning.

  Dette er ikke de eneste legemidlene som kan brukes til å bekjempe paroksysmer av supraventrikulær takykardi. Legen kan tillate bruk av narkotika som Aimalin, propraponol, disopyramid, digoksin, amiodaron.

  Elektrisk stimulering av hjertet ved bruk av spiserøret

  Selv om denne medisinering ikke gir det forventede resultatet, kan legen foreskrive andre metoder. Dette inkluderer elektropulsterapi og elektrisk stimulering av hjertet ved bruk av endokardial og esophageal elektrode. Pacing utføres ved hjelp av en probe-elektrode. Det settes inn gjennom venene i hjertedelene til høyre. Frekvensen av impulser av stimulatoren er høyere enn frekvensen av kardiale sammentrekninger under paroksysmer med omtrent ti prosent, så reduseres det gradvis til rytmen kommer tilbake til normal.

  Når behandling er nødvendig for å ta hensyn til formen av paroksysmer av supraventrikulær takykardi. For eksempel, hvis det er forbundet med digital forgiftning, bør hjerteglykosider aldri brukes. Hvis det er en ektopisk atriell takykardi, er metoder for stimulering av vagusnerven ikke veldig effektive.

  Mulige konsekvenser

  Anfall av takykardi kan forårsake kardiogent sjokk

  Hvis angrep av takykardi varer lenge, kan komplikasjoner som ligner på kardiogent sjokk utvikle seg. som betyr en lidelse ledsaget av et brudd på bevissthet, samt en sykdom i blodsirkulasjonen i vevet.

  Hjertesvikt kan utvikle seg, og senere lungeødem, da hjertet ikke kan takle blodpumpen, stagnerer det seg i lungene, dets væske deler gjennom blodkarene og oversvømmelsene i lungene.

  I tillegg kan det være anginaangrep, da mengden av hjerteutgang minker, og på grunn av dette reduseres den koronare blodstrømmen. Nadzheludochkovaya takykardi er selvsagt ikke så farlig som ventrikulær form, men komplikasjoner kan fremdeles oppstå, og som vi så, kan de være svært farlige for mennesker. Det er på grunn av slike konsekvenser at behandlingen må starte i tide. Men det er best å prøve å forebygge sykdommen.

  Forebyggende tiltak

  Den beste forebyggingen er en sunn livsstil. Dette betyr at du trenger å bli kvitt dårlige vaner, som røyking og alkoholmisbruk. Også du må prøve å unngå mental og fysisk anstrengelse. Hvis anfall begynner, må du hjelpe deg med tiden og finne ut årsaken til forekomsten deres.

  Forsiktig behandle din livsstil og gjennomføre en undersøkelse på tide, vil du unngå alvorlige helseproblemer. Hjertets rytme kan gjenopprettes, det er bare nødvendig å gjøre alt for å gjøre dette.

  Behandling av paroksysmal supraventrikulær takykardi

  Det kliniske spektret av paroksysmal supraventrikulær takykardi er ganske bred. Hyppigheten av anfall hos pasienter med PUFA er svært variabel. Videre avhenger alvorlighetsgraden av symptomer under PUFA av hyppigheten av takykardi, tilstedeværelsen eller fraværet av samtidig hjertesykdom og varigheten av angrepet. Mange pasienter med sjeldne eller godt tolererte anfall trenger ikke behandling. Imidlertid er det i de fleste tilfeller behov for behandling for å stoppe et akutt angrep av takykardi eller for å forhindre gjentatte anfall.

  Håndterer et akutt angrep

  Essensen av metoden for å arrestere et akutt angrep av PNPT kan forklares ved eksempelet på sirkulasjon som involverer den unormale vei. Den sirkulære bevegelsen av excitasjonen (og dermed PUFA) fortsetter så lenge den lukkede banen gjennom hvilken bølgen passerer forblir spennende (figur 10.5). Hvis bølgen på vei møter et ildfast vev og er blokkert, blir den sirkulære bevegelsen avbrutt og angrepet av takykardien stopper (se figur 10.5). En pasient med en akutt episode av takykarditerapi formål er å øke ildfast nivå antero bane (normal rute) eller retrograd kobling (anomal måte) som er tilstrekkelig til å blokkere sirkulerende bølge [30]. Disse overvejelsene gjelder også i tilfelle av AB-nodal sirkulasjon, hvor målet med behandling er å øke refraktærperioden i en rask eller sakte bane i AV-noden [31].

  Flere forskjellige metoder brukes til å stoppe et akutt angrep av PNCP. Den første virkning er vanligvis brukt på det parasympatiske nervesystemet, for eksempel sinus caroticus massasje (Valsalvas manøver eller sinus) [60]. En slik eksponering kan i tilstrekkelig grad øker ildfastheten AV-noden og stoppe angrepet av takykardi. For å øke refraktoriteten i en av leddene i den lukkede kjeden, brukes også intravenøs administrering av medisiner. Verapamil, hjerteglykosider, beta-blokkere og kan øke AV-noden ildfasthet, og prokainamid - refraktivitet anomal hjelp av retrograd eller retrograd ledende rask måte til AV-noden (utførelse i den normale AV-nodal sirkulasjon) [56, 61]. I daglig praksis, det medikament som er verapamil (intravenøs administrering 5 til 10 mg), som i 90% av tilfellene det gir mulighet for flere minutter for å stanse sirkulasjonsbane som involverer unormal eller AV-nodal sirkulasjon, der bivirkningene er svært sjeldne [54, 55]. Effektiviteten av intravenøse hjerteglykosider, beta-blokkere og prokainamid i denne situasjonen er ikke etablert. Men selv om disse stoffene er effektive, fungerer de vanligvis langsommere enn verapamil.

  Fig. 10.5. Ledende system for Wolff-Parkinson-White syndrom (se figur 10.2).

  A - sirkulasjon ved hjelp av en unormal bane. B-sirkulatorisk bevegelse av bølgen er blokkert i antegrade lenken på grunn av økt refraktoritet av AV-noden. B-puls sirkulasjon er blokkert i retrograd lenken på grunn av økt refraktoritet av den unormale ruten.

  PUGT-angrep er vanligvis forbundet med sirkulatorisk eksitasjon, slik at de kan stoppes ved stimulering.

  Hvis sted og frekvens av stimulering er valgt riktig, kan den induserte eksitasjonen trenge inn i den lukkede kretsen og gjøre den ildfast [6, 11]. For å stoppe et enkelt angrep av PNPT, kreves vanligvis en kateterelektrode. Imidlertid har utviklingen av kunstige pacemakere, utløst av et radiosignal, gjorde det mulig å bruke faste elektroder implantert i hjertet, og for å sikre opphør av gjentatte angrep PNZHT [62]. Denne metoden for behandling brukes som regel hos pasienter med immunitet (eller intoleranse) til eksisterende orale former for antiarytmiske legemidler. Før implantering er en radiostyrt pacemaker nødvendig å utføre elektrofysiologiske studier for å fastslå at takykardi er faktisk forbundet med sirkulasjon av magnetisering og den foreslåtte plassering av elektroden gjør det mulig gjennomtrengning som følge av eksitasjon i en lukket krets. For å stoppe angrep av PNPT, svært dårlig tolerert eller ildfast mot andre former for behandling, kan en kraftig DC-puls brukes.

  Det er lite kjent om behandling av pasienter med sjeldnere varianter av PUFA. Sinoatriell sirkulasjon kan ofte håndteres med en karotisk sinusmassasje [26]. Automatisk ektopisk atriell takykardi er vanligvis resistent mot rusmiddelbehandling [28]. Imidlertid kan innføring av verapamil, hjerteglykosider eller beta-blokkere i denne situasjonen tilstrekkelig øke refraktiviteten til AV-noden og normalisere rytmen til ventriklene (PPT med blokken).

  Forebygging av gjentatte angrep

  Noen pasienter med gjentatte angrep av PNPT krever behandling for å hindre utviklingen av et annet angrep. I de fleste tilfeller administreres antiarytmiske legemidler oralt for å opprettholde høy refraktivitet i hvilken som helst del av den lukkede kretsen, som forhindrer forekomst av sirkulasjon. Legemidlene som brukes til dette formål inkluderer hjerteglykosider, beta-blokkere, verapamil, prokainamid, kinidin og disopyramid. Noen av disse stoffene kan være effektive, slik at ingen av dem får preferanse [56, 61]. Verapamil administrert oralt for å hindre gjentatte angrep av PUFA er ikke like effektivt som ved intravenøs administrering for å lindre et akutt angrep [55].

  Hvis gjentatte episoder av PNPT ikke ledsages av alvorlige symptomer, er det rimelig å bruke forsøk og feil ved valg av terapi. Siden noen av de tilgjengelige antiarytmikaene kan være effektive, bør legen begynne med legemidlet (eller kombinasjon av legemidler), hvor den beste toleransen er mest sannsynlig hos denne pasienten. Derfor blir prøvebehandling ofte initiert med hjerteglykosider eller betablokkere, administrert alene eller i kombinasjon. Hvis de er ineffektive for å hindre gjentakende anfall, kan en av de første klassens antiarytmiske legemidler foreskrives. Ved hjelp av prøve- og feilsøkingsmetoden kan du velge en effektiv medisinering innen rimelig tid.

  Fig. 10.6. Records oppnådd under serielle elektrofysiologiske studier ved bruk av legemidler i en pasient med paroksysmal supraventrikulær takykardi på grunn av sirkulasjon av impulser i AV-noden (en vanlig art).

  På hvert fragment (A - E) presenteres EKG i II-ledningen og elektrogrammet til den øvre delen av høyre atrium (VPP). Paroksysmal takykardi ble forårsaket av stimulering av atriene (pilene). Fremkalt takykardi vedvarte> i henhold til kontrollstudier (A), etter administrasjon av ouabain (B) og etter administrering av propranolol (B). Samtidig administrasjon av ouabain og propranolol (T) induserte tachykardi var ustabile på grunn antero blokk av en langsom bane (den siste atrial reflekterte eksitasjon (E) er ikke ledsaget QRS-kompleks). Etter innføringen av prokainamid (D) indusert takykardi var også ustabil, men denne gangen på grunn av en retrograd blokk rask bane (siste QRS-komplekset er ikke forbundet med atrial ekko) [56].

  I47.1 Nadzheludochkovaya takykardi: beskrivelse, symptomer og behandling

  Nadzheludochkovaya arytmi - gjentatte angrep av rask hjertefrekvens, som begynner i hjertets overkamre. Hovedsaklig observert hos barn. Noen ganger er det en familie sykdom. Risikofaktorer er fysisk aktivitet, alkohol og koffeinmishandling. Sex spiller ingen rolle.

  Nadzheludochkovaya takykardi (NZHT) Er en form for arytmi forårsaket av brudd på elektrisk ledningsevne og regulering av hjertefrekvens. Under et angrep SVT. som kan vare flere timer, hjertet slår fort, men jevnt. Hjertefrekvensen når 140-180 slag per minutt, og noen ganger mer. I et sunt hjerte startes hver sammentrekning med en elektrisk impuls fra sinus-atrialenoden (pacemakeren) plassert i høyre atrium (øvre kammer i hjertet).

  Impulsen reiser da til den andre noden, som sender impulsen til ventrikkene. ved SVT atrionector ingen kontroll puls, både på grunn av dannelsen av patologiske veier, i hvilken en elektrisk puls blir sirkulert kontinuerlig mellom atrioventrikulær node og ventriklene, så vel som på grunn av dannelsen av ytterligere node som sender ytterligere pulser som bryter hjerterytmen. SVT kan først oppstå i barndom eller ungdom, selv om denne sykdommen er mulig i alle aldre. I noen tilfeller er årsaken SVT - medfødt forstyrrelse av hjertets ledningssystem. Angrep begynner uten tilsynelatende årsak, men de kan utløses av fysisk stress, koffein og alkohol.

  symptomer SVT vises vanligvis plutselig. De kan vare fra noen få sekunder til timer. Blant dem:

  - smerter i brystet eller nakken.

  komplikasjon SVT er hjertesvikt. I noen tilfeller, et lengre angrep SVT kan redusere trykket til et alarmerende nivå.

  Hvis legen antar SVT. da blir pasienten sendt til EKG for å registrere hjertens elektriske aktivitet. Disse studiene varer i 24 timer eller mer siden SVT manifesterer seg jevnlig. Ytterligere studier er mulige for å identifisere patologien til hjertets ledningssystem.

  Med langvarige og alvorlige angrep SVT akutt behandling i pasienten er nødvendig. På sykehuset vil pasienten få oksygen og gjøre intravenøse injeksjoner av antiarytmiske legemidler. I noen tilfeller utføres elektropulsbehandling for å gjenopprette en normal hjerterytme.

  Pasienter med korte og sjeldne angrep SVT kan kontrollere hjerterytmen, stimulere vagusnerven. En av måtene med slik stimulering er å gni huden på halsen over halspulsåren, selv om det ikke anbefales å gjøre det til personer over 50 år - slik at du kan provosere et slag. Du kan også vaske med isete vann eller begynne å stive, som med avføring. Legen vil snakke om disse stimuleringsmetodene. Alvorlige anfall SVT kan behandles med en lang løpetid av antiarytmiske legemidler. Også for behandling SVT Bruke radiofrekvens ablation, som utføres under elektrofysiologiske studier. Samtidig ødelegge de patologiske veiene, men det er fare for en fullstendig blokkering av hjertets ledningssystem. I de fleste tilfeller SVT påvirker ikke forventet levealder.

  Les Mer Om Fartøyene