Hjertefrekvensforstyrrelser: typer, årsaker, tegn, behandling

Menneskets hjerte under normale forhold slår jevnt og jevnt. Hjertefrekvensen per minutt er da 60 til 80 sammentrekninger. Denne rytmen er gitt av sinusnoden, som også kalles pacemakeren. Det er pacemakerceller hvorfra eksitasjonen overføres videre til andre deler av hjertet, nemlig atrio-ventrikulærnoden, og til bunten av Hyis direkte inn i det ventrikulære vevet.

Denne anatomisk-funksjonelle separasjonen er viktig ut fra det punktet for en forstyrrelse, fordi en blokk for impulser eller akselerasjon av impulser kan forekomme på noen av disse stedene.

Hjerte rytmeforstyrrelser og ledelse kalles arytmier og representerer forhold når hjertefrekvensen blir mindre enn normal (mindre enn 60 per minutt) eller mer enn normalt (mer enn 80 per minutt). Også en arytmi er en tilstand hvor rytmen er uregelmessig (feil eller nonsinus), det vil si at den starter fra hvilken som helst del av ledningssystemet, men ikke fra sinusnoden.

Forskjellige typer rytmeforstyrrelser forekommer i forskjellige prosenter:

 • Så ifølge statistikk er løveandelen blant rytmeforstyrrelser med nærvær av hovedkardiologisk patologi atriell og ventrikulær ekstrasystol, som forekommer i 85% tilfeller hos pasienter med iskemisk hjertesykdom.
 • På andre plass i frekvens, den paroksysmale og permanente formen for atrieflimmer, som forekommer i 5% tilfeller hos personer over 60 år og i 10% tilfeller hos personer eldre enn 80 år.

likevel, enda hyppigere brudd på sinusnoden, særlig takykardi og bradykardi, som skjedde uten hjertets patologi. Sannsynligvis hver innbygger på planeten opplevde hjertebanken, forårsaket av stress eller følelser. Derfor har disse typer fysiologiske abnormiteter ingen statistisk betydning.

klassifisering

Alle brudd på rytme og ledningsevne klassifiseres som følger:

 1. Hjerte rytmeforstyrrelser.
 2. Krenkelser av ledning langs hjertet.

I det første tilfellet er det som regel en akselerasjon av hjertefrekvensen og / eller en uregelmessig sammentrekning av hjertemuskelen. I det andre er det blokkeringer av ulike grader med eller uten rytme.
Generelt Den første gruppen inkluderer nedsatt formasjon og impulser:

Pulssyklusen gjennom hjertet er normalt

I sinusnoden, manifestert sinus takykardi, sinus bradykardi og sinusarytmi - takyarytmi eller bradyarytmi.

 • Ved atriets vev manifestert av atrialt ekstrasystol og paroksysmal atriefakykardi,
 • Ved den atrio-ventrikulære forbindelsen (AV-noden), manifestert av atrioventrikulær ekstrasystol og paroksysmal takykardi,
 • På fibrene i hjertets ventrikler, manifestert av ventrikulær ekstrasystol og paroksysmal ventrikulær takykardi,
 • I sinusknudepunktet og vevet av atriene eller ventriklene, manifestert av flåt og flimmer (fibrillering) av atria og ventrikler.
 • Den andre gruppen av ledningsforstyrrelser inkluderer blokker (blokkeringer) i impulsene, manifestert av syndoatriell blokkering, intrakardial blokkering, atrioventrikulær blokkade av 1, 2 og 3 grader og blokkering av bunnlens ben.

  Årsaker til hjerterytmeforstyrrelser

  Rytmiske overgrep kan ikke bare forårsakes av alvorlig hjertepatologi, men også av kroppens fysiologiske egenskaper. Så for eksempel kan sinus takykardi utvikle seg med rask gange eller løp, og også etter å ha spilt sport eller etter sterke følelser. Respiratorisk bradyarytmi er en variant av normen og består i å øke sammentrekningene under inspirasjon og senking av hjerteslag ved utånding.

  Men disse arytmier, som er ledsaget av atrieflimmer (atrieflimmer og atrieflutter), premature slag og paroksysmal takykardi arter, i de fleste tilfeller utvikle seg på bakgrunn av hjertesykdom eller andre organer.

  Sykdommer der rytmeforstyrrelser oppstår

  Patologien til det kardiovaskulære systemet, som går mot bakgrunnen:

  • Iskemisk hjertesykdom, inkludert angina pectoris, akutt og led av hjerteinfarkt,
  • Arteriell hypertensjon, spesielt med hyppige kriser og langvarig,
  • Hjertefeil,
  • Kardiomyopati (strukturelle endringer i myokardiums normale anatomi) på grunn av de ovennevnte sykdommene.

  Intrinsic sykdommer:

  • Mage og tarm, for eksempel magesår, kronisk cholecystit, etc.,
  • Akutt forgiftning,
  • Den aktive patologien til skjoldbruskkjertelen, særlig hypertyreose (økt sekresjon av skjoldbruskhormoner i blodet),
  • Dehydrering og forstyrrelser av elektrolytblodsammensetningen,
  • Feber, alvorlig hypotermi,
  • Forgiftning med alkohol,
  • Feokromocytom er en svulst i binyrene.

  I tillegg er det risikofaktorer som bidrar til forekomsten av rytmeforstyrrelser:

  1. fedme,
  2. Dårlige vaner,
  3. Alder over 45 år,
  4. Samtidig endokrin patologi.

  Er hjerterytmeforstyrrelser manifestert på samme måte?

  Alle forstyrrelser i rytme og ledningsevne manifesterer seg klinisk på forskjellige måter hos ulike pasienter. Noen pasienter føler seg ikke noen symptomer og lærer bare om patologien etter et planlagt EKG. Denne delen av pasientene er ubetydelig, siden pasientene i de fleste tilfeller oppdager åpenbare symptomer.

  Således, for rytmeforstyrrelser ledsaget av hjerteklapp (100 til 200 m), særlig paroksysmal former, som er kjennetegnet ved en plutselig og hurtig avbrudd i hjertet, kortpustethet, smerter i området for brystbenet.

  Noen ledningsforstyrrelser, for eksempel grenblokk, ikke vist, og bare gjenkjennes på et elektrokardiogram. Sinoatriell og atrioventrikulær blokkering første effektstrømmen med ubetydelig demping av hjerte (50-55 min), på grunn av disse kan klinisk manifest bare liten svakhet og tretthet.

  Blokkene 2 og 3 grader manifesteres av en uttalt bradykardi (mindre enn 30-40 per minutt) og preget av kortvarige pasienter med tap av bevissthet, kalt MES-angrep.

  I tillegg kan noen av disse tilstandene bli ledsaget av en generell alvorlig tilstand med kald svette, med sterk smerte i venstre halvdel av brystet, en reduksjon i blodtrykket, generell svakhet og med bevissthetstap. Disse symptomene skyldes et brudd på hjertehemodynamikk og krever nøye oppmerksomhet fra en ambulanse eller polyklinisk behandling.

  Hvordan diagnostisere patologi?

  Det er ikke vanskelig å diagnostisere en rytmeforstyrrelse hvis pasienten gjør typiske klager. Før pasientens første undersøkelse, kan pasienten selvstendig regne ut puls og vurdere visse symptomer.

  men utseendet av rytmeforstyrrelser er kun etablert av en lege etter et EKG, siden hver art har sine egne tegn på et elektrokardiogram.
  For eksempel, ekstrasystoler manifest forandrede, ventrikulære komplekser ri tachycardia - korte intervaller mellom komplekser, atrieflimmer - uregelmessig rytme og hjertefrekvensen på over 100 per minutt, sinus blokk - forlengelse P-bølge som reflekteres holder puls ved atria, atrioventrikulærblokk - forlenge intervallet mellom det atriale og ventrikulære komplekser og så videre.

  I alle fall kan kun kardiologen eller terapeuten tolke endringene på EKG på riktig måte. Derfor, når de første symptomene på rytmeforstyrrelser oppstår, bør pasienten søke medisinsk hjelp så snart som mulig.

  I tillegg til EKG, som kan utføres allerede etter ankomsten av et medisinsk ambulanseteam på pasientens hjem, kan det være behov for ytterligere undersøkelsesmetoder. De er utnevnt i klinikken dersom pasienten ikke var innlagt på sykehus, eller i hjertets (arrytmiske) avdeling på sykehuset, dersom pasienten hadde indikasjoner på sykehusinnleggelse. I de fleste tilfeller er pasientene innlagt på sykehus, fordi selv en mild krenkelse av hjerterytmen kan bli en harbinger av en mer alvorlig livstruende rytmeforstyrrelse. Et unntak er sinus takykardi, da det ofte stoppes ved hjelp av tabletter i prehospitalet, og trusselen mot livet som helhet er ikke båret.

  Ytterligere diagnostiske metoder viser vanligvis følgende:

  1. Overvåkning av blodtrykk og EKG i løpet av dagen (ifølge Holter),
  2. Prøver med fysisk aktivitet (gå på trappene, gå på tredemølle - tredemølle test, sykling - veloergometri),
  3. Transesofageal EKG for å avklare lokaliseringen av rytmeforstyrrelser,
  4. Transesophageal elektrofysiologisk undersøkelse (CHPEFI) når arytmier ikke klarer å registrere seg med en standard EKG, og du har til å stimulere hjertefrekvens og forårsake hjerterytme forstyrrelser, for å fastslå den eksakte type.

  I noen tilfeller kan det være nødvendig med en hjertesvikt, for eksempel hvis en pasient mistenker hjertesvulster, myokarditt eller et arr etter hjerteinfarkt som ikke påvirker kardiogrammet. En metode som ultralyd i hjertet, eller ekkokardioskopi, er en obligatorisk standard for forskning for pasienter med rytmeforstyrrelser av en hvilken som helst opprinnelse.

  Behandling av rytmeforstyrrelser

  Behandling av rytme og ledningsforstyrrelser varierer avhengig av arten og årsaken som forårsaket den.

  For eksempel, i tilfellet av koronar hjertesykdom hos pasienter som nitroglyserin, blod tynner (tromboAss aspirin cardio) og midlene for å normalisere forhøyede nivåer av blodkolesterol (atorvastatin, rosuvastatin). Når hypertensjon er berettiget utnevnelsen av antihypertensive stoffer (enalapril, losartan, etc.). I nærvær av kronisk hjertesvikt, er diuretika (lasix, diacarb, diower, veroshpiron) og hjerteglykosider (digoksin) foreskrevet. Hvis pasienten har hjertesykdom, kan han bli vist en kirurgisk korreksjon av feilen.

  Uavhengig av årsaken, nødhjelp i nærvær av arytmier i form av atrieflimmer eller paroksysmal takykardi, omfattende administrering til en pasient ritmovosstanavlivayuschih (antiarytmika) og ritmourezhayuschih preparater. Den første gruppen inneholder slike stoffer som panangin, asparcom, novocainamid, cordaron, strophantin for intravenøs administrering.

  Når ventrikulær takykardi administreres intravenøst, lidokain og med ekstrasystol - betalkov i form av en løsning.

  Sinus takykardi kan stoppes ved å ta anaprilin under tungen eller Egiloka (konkor, koronal, etc.) oralt i tablettform.

  Bradykardi og blokkeringer krever fullstendig annen behandling. Spesielt intravenøst ​​blir pasienten gitt prednisolon, euphyllin, atropin og ved et lavt nivå av arterielt trykk - mezaton og dopamin, sammen med adrenalin. Disse stoffene "dispergerer" hjertefrekvensen og får hjertet til å trekke sammen oftere og mer.

  Er komplikasjoner av hjerterytmeforstyrrelser mulig?

  Krenkelser av hjertets rytme er farlige, ikke bare fordi blodsirkulasjonen gjennom kroppen er forstyrret på grunn av feil hjerteoperasjon og reduksjon i hjerteutslipp, men også utvikling av noen ganger forferdelige komplikasjoner.

  Oftest utvikles hos pasienter med bakgrunn av rytmeforstyrrelser:

  • kollaps. Det manifesteres av en kraftig nedgang i blodtrykket (under 100 mm Hg), en generell skarp svakhet og lakk, en pre-fainting tilstand eller svimmelhet. Det kan utvikle seg som følge av direkte rytmeforstyrrelse (for eksempel med angrep av MES) og som følge av administrering av antiarytmiske legemidler, for eksempel novokainamid med atrieflimmer. I sistnevnte tilfelle behandles denne tilstanden som medisininducert hypotensjon.
  • Arrytmogent sjokk - oppstår som følge av en kraftig nedgang i blodstrømmen i indre organer, i hjernen og i arteriolene i huden. Det er preget av den generelle alvorlige tilstanden til pasienten, mangel på bevissthet, blep eller cyanose i huden, trykk under 60 mm Hg, sjeldne hjerteslag. Uten rettidig assistanse kan pasienten dø.
  • Iskemisk slag oppstår på grunn av økt trombusdannelse i hjertehulen, som i paroksysmalt takykardiablod i hjertet "piske", som i en mikser. De resulterende blodproppene kan settes på hjerteets indre overflate (parietal trombi) eller spre seg langs blodkarene til hjernen, tette deres lumen og føre til alvorlig cerebral iskemi. Det manifesterer seg skarpt med taleforstyrrelser, ustansighet i gangen, fullstendig eller delvis forlamning av lemmer.
  • PE (lungeemboli) oppstår av samme grunn som streken, bare som et resultat av blokkering av pulmonal arterie trombi. Klinisk manifestert av alvorlig kortpustethet og kvelning, samt blå hud i ansiktet, hals og hud på brystet over nippelivået. Med fullstendig obstruksjon av lungefartøyet opplever pasienten en plutselig død.
  • Akutt myokardinfarkt skyldes det faktum at i løpet av angrep av takyarytmi, slår hjertet med svært høy frekvens, og kranspulsårene kan ganske enkelt ikke gi den nødvendige blodstrømmen til selve hjertemuskelen. Det er en oksygenmangel i hjertevævet, og en del av nekrose eller død av myokardceller dannes. Det manifesteres av alvorlig smerte bak brystbenet eller i brystet til venstre.
  • Ventrikulær fibrillering, asystol (hjertestans) og klinisk død. Oftere utvikle seg ved en paroksysm av en ventrikulær takykardi som passerer i fibrillering av ventrikler. Samtidig er kontraktiliteten til myokardiet helt tapt, og blodkarene mottar ikke tilstrekkelige mengder blod. Noen få minutter etter fibrillasjonen, stopper hjertet og klinisk død utvikles, som uten rettidig hjelp flyter inn i biologisk død.

  I et lite antall tilfeller har pasienten en lynrask rytmeforstyrrelse, noen av komplikasjonene og et dødelig utfall. Denne tilstanden er inkludert i begrepet plutselig hjertedød.

  outlook

  Prognosen for rytmeforstyrrelser i fravær av komplikasjoner og i fravær av en organisk patologi i hjertet er gunstig. Ellers bestemmes prognosen av graden og alvorlighetsgraden av den underliggende patologien og typen komplikasjoner.

  Hjerte rytmeforstyrrelser - årsaker, symptomer og behandling.

  Den elektriske aktiviteten til hjertet, som gir en normal rytme av dens sammentrekninger, kan påvirkes av en rekke faktorer. Som et resultat kan hjertefrekvensen bli uregelmessig, unormalt akselerert eller forsinket. Slike brudd på hjerterytmen kalles arytmi.

  De fleste hjertearytmier er sjeldne hos unge mennesker, men frekvensen øker med alderen. Av grunner til arytmi hos unge, les her.

  Atrieflimmer er det eneste unntaket: det er for det meste en eldre sykdom. Det påvirker 1% av befolkningen i alderen 40 til 65 år og 5% av personer over 65 år. Ca. 50% av pasientene med atrieflimmer har en alder av 75 år eller mer.

  Så, la oss prøve å forstå mer detaljert problemet med hjerterytmeforstyrrelser, deres typer, årsaker, symptomer, metoder for behandling og forebygging, samt en prognose for sykdommenes kur.

  Hjerte rytme av en sunn person.

  Normalt reagerer hjertet raskt på endringer i motoraktivitet, stress, angst eller sykdom. Tidlig respons er ekstremt viktig - det er ledsaget av en økning i hjerteproduksjon som behovet for vev øker i oksygen og næringsstoffer.

  Hva er de normale hjertefrekvensvarianter?

  I en sunn kropp er hjerteslaget klart regulert for å sikre effektivitet og optimal ytelse av hjertet. Bølgen av elektrisk aktivitet sprer seg til hjertet, utløser koordinerte sammentrekninger av hjertemuskelen, som vanligvis varierer fra 60 til 90 slag per minutt.

  Under søvn eller i ro, kan hjertefrekvensen senkes betydelig. Denne tilstanden - den såkalte sinus bradykardi - blir oftest observert hos unge idrettsfolk.

  Krenkelser av hjertets elektriske ledningsevne kan føre til utvikling av arytmi.

  Accelerasjon av hjerterytmen kan være en variant av normen og kalles sinus takykardi. Motsatt av denne reaksjonen er reduksjonen (noen ganger signifikant, spesielt hos unge fysisk trente personer) av hjertefrekvensen under søvn eller hvile, kalt sinus bradykardi. Ofte reduseres hjertefrekvensen til 40 slag per minutt. Dermed kan hjertefrekvensen i en sunn person variere innenfor svært viktige grenser.

  En arytmi er en tilstand der hjertefrekvensen overskrider normen, eller hjertefrekvensen blir uregelmessig.

  Sakte hjertefrekvens

  Sakte hjerterytme (bradykardi) kan skyldes følgende årsaker:

  ■ Syndrom av svakhet i sinuskoden. Patologi, karakteristisk for eldre, der det er et brudd på funksjonen av sinusnoden (den naturlige sjåføren til hjerterytmen). Dette fører til en forsinket eksitasjon av hjertemuskelen, og noen ganger til utseendet av pauser i hjertets arbeid, som varer opptil flere sekunder. Disse fenomenene kan kombineres med takykardi episoder (akselerasjon av hjerterytmen).

  Blokkering av hjertet. Pulsene som forekommer i sinusnoden, kommer ikke periodisk til hjertets ventrikler på grunn av forstyrrelser i ledningssystemet. Den mest alvorlige formen er komplett hjerteblokk når ingen sinuspuls når ventriklene.

  ■ Ta medisiner. Noen stoffer forårsaker en avmatning i genereringen av elektriske impulser i sinusnoden. Slike rusmidler gir en god effekt ved behandling av en rekke sykdommer (for eksempel angina pectoris), men overdoseringen kan føre til utvikling av hjerteblokkering.

  ■ Tap av ledende baner. Koronar hjertesykdom, hjertekirurgi eller bruk av ablativ kateter ved behandling av takyarytmier kan føre til skade på veiene og langsom hjertefrekvens.

  ■ Noen sjeldne sykdommer i hjertet og skjoldbrusk.

  Krenkelser av hjertets rytme oppstår når den normale sekvensen av sammentrekninger av hjertemuskelen brytes. Det er flere mekanismer for arytmi.

  ■ Egen pacemaker (sinoatrial node) kan ikke starte det elektriske systemet.

  ■ I hjertemuskelen kan det oppstå patologiske fokaliteter med elektrisk aktivitet, noe som medfører ekstra sammentrekninger.

  ■ Elektrisk impuls kan forstyrres.

  Medisinske årsaker til hjerterytmeforstyrrelser.

  Noen forhold kan provosere arytmier. Blant dem:

  ■ høyt blodtrykk

  ■ iskemisk hjertesykdom;

  Kongestiv hjertesvikt;

  ■ kardiomyopati (hjertemuskulatur)

  Overdreven alkoholforbruk;

  ■ lungeemboli

  Omtrent en tredjedel av pasientene med en vanlig form for arytmi - atrieflimmer, kan ikke identifisere noen objektiv årsak til hjerterytmeforstyrrelser.

  Accelererende hjerterytme

  En unormalt akselerert rytme av kardiale sammentrekninger (takyarytmi) er vanligvis forbundet med svekket oppførsel av elektriske impulser langs hjertens ledningssystem mot bakgrunnen av myokardiell patologi eller medfødt hjertesykdom.

  Årsaken til hjerteinfarkt og utvikling av takyarytmier kan være hjertesykdom, ventilpatologi, medisininntak, endringer i blodets kjemiske sammensetning og skjoldbrusk sykdom.

  I predisponerte individer kan et angrep av takyarytmi utløses av overdreven drikking av kaffe eller alkohol.

  Det er to hovedtyper av takyarytmier:

  ■ Atrielle takyarytmier - elektriske impulser med økt frekvens kommer til atriene og får dem til å trekke seg i akselerert tempo. Hvis pulsfrekvensen overskrider en bestemt terskel, mister atria evnen til normal sammentrekning. Denne typen arytmi kalles atrieflimmer. Noen eller alle impulser fra atriene overføres til ventrikkene, og får dem til å kontrakt også med en akselerert hastighet.

  ■ Ventrikulær takykardi - har vanligvis mer alvorlige konsekvenser, da det kan forstyrre ventrikkernes evne til å pumpe blod gjennom kroppen, som er ledsaget av utviklingen av sirkulasjonsstøt. Ventrikulær takykardi kan føre til hjertestans, noe som kan skyldes både direkte takykardi og ventrikulær fibrillasjon forårsaket av den.

  Vi tilbyr deg også å lese flere enkle tips for selvhjelp med sterk hjerterytme.

  Symptomer på arytmi.

  Symptomer avhenger av type arytmi og inkluderer: økt hjertefrekvens; økt hjertefrekvens; ubehag eller brystsmerter; kortpustethet; svimmelhet og svimmelhet. Mange av oss kjenner følelsen av "fading" av hjertet (ekstrasystoler). Dette fenomenet er vanligvis uskadelig og krever bare undersøkelse med hyppige angrep.

  Hjertearytmier kan ledsages av permanente symptomer eller ha forbigående karakter (i form av angrep eller paroksysmer). Ofte fortsetter arytmen uten uttalt tegn. Imidlertid kan alvorlige rytmeforstyrrelser føre til hjertestans eller utvikling av sirkulasjonsstøt.

  Diagnosen av en konstant form for arytmi presenterer vanligvis ingen problemer. Men med paroksysmalt kurs kan diagnosen være vanskelig på grunn av at mange av symptomene er relativt uspesifikke og kan observeres hos friske mennesker.

  Legen bør finne ut tidspunktet for symptomstart og deres forhold til bestemte provokasjonsfaktorer, som for eksempel alkoholbruk. Diagnosen kan forenkles hvis det er anledning til å vurdere rytmen og hjertefrekvensen under angrepet.

  Typiske symptomer på arytmi kan omfatte:

  ■ Raskt hjerterytme - En følelse av fladder eller skjelving i hjertet er det vanligste symptomet av takyarytmi. Det indikerer imidlertid ikke alltid forekomsten av sykdommen, siden en rask økning i hjertefrekvens kan oppstå som følge av mange stressfaktorer (f.eks. Angst) og er en ganske vanlig reaksjon. Et mer signifikant tegn er den plutselige akselerasjonen av hjerterytmen i ro og samme hurtige oppløsning av angrepet, spesielt i kombinasjon med andre symptomer, som dyspnø.

  ■ Kortpustethet - En følelse av mangel på luft i kombinasjon med tak- eller bradyarytmi, indikerer et brudd på hjertets evne til å pumpe blod. I begynnelsen observeres dyspnø bare med fysisk anstrengelse. I fremtiden kan alvorlige kardiale abnormiteter forbundet med arytmi føre til en reduksjon i hjerteutslipp selv i ro. I slike tilfeller kan andre symptomer på hjertesvikt bli observert - for eksempel paroksysmal nattlig dyspné (oppvåkning i midten av natten fra en følelse av mangel på luft).

  ■ Presyncopale forhold - Svimmelhet er ganske vanlig, ikke alltid forbundet med hjertedysfunksjon, men det kan være et symptom på reduksjon i arteriell trykk på grunn av arytmi.

  I alvorlige tilfeller er det et kort avvik av bevissthet (synkope).

  ■ Brystsmerter - kan oppstå med arytmiske paroksysmer (oftest - med takyarytmier). Et særegent tegn på slik smerte er at den bare oppstår under et angrep. Smerte i brystet, observert under andre forhold, for eksempel under fysisk anstrengelse eller etter å ha spist, har sannsynligvis andre årsaker.

  ■ Redusering av blodtrykk på grunn av arytmi kan føre til svimmelhet og svimmelhet. Synkope (synkope) oppstår ofte uten noen tidligere symptomer.

  ■ Hjerteinfarkt er en alvorlig komplikasjon av arytmi, ledsaget av alvorlig nedsatt hjertefunksjon. I mangel av akuttmedisinsk behandling slutter det med dødelig utgang.

  Som det er et angrep av arytmi.

  Arrhythmia-angrep forekommer når impulser utføres på hjertens ledningssystem, dets anomalier, samt påvirkning av eksterne faktorer.

  La oss se på hjertets ledningssystem, og da vil denne mekanismen for forekomst av et angrep være tydelig for oss.

  For at hjertets kamre skal koordineres for å kontrakt, pumpes blodet, genererer sinusnoden enkle elektriske impulser, som deretter overføres i hjertet gjennom ledningssystemet.

  Sinusnoden, plassert i høyre ventrikel, spiller rollen som den naturlige driveren til hjerterytmen. Det er han som regulerer frekvensen av generasjonen av elektriske impulser i hjertet. Normalt slår hjertet på en hastighet på 60-80 slag per minutt, som tilsvarer pulshastigheten. Denne rytmen kan endres under påvirkning av nerveimpulser eller sirkulerende hormoner i blodet.

  Volumet av pumpet blod kan raskt øke eller redusere som følge av endringer i kroppens behov (for eksempel med fysisk anstrengelse).

  Videre passerer den elektriske impulsen gjennom atriumet og når den atrioventrikulære knutepunktet (AB-knutepunktet). Her senker den seg før den går gjennom de ledende stier i ventriklene, og når så toppen av ventriklene og sprer seg gjennom myokardiet, noe som forårsaker sammentrekning.

  Alle komponenter i hjertesystemet er i stand til å produsere elektriske impulser, men med lavere frekvens enn i sinusnoden.

  ► Strømmen av elektriske pulser generert i sinusnoden fører til at hjertemuskelen trekkes sammen.

  Typer av arytmier.

  Arrytmier kan påvirke både hjertets overkamre (atria) og de nedre kamrene (ventrikler). Det er to hovedtyper av arytmier: takykardi, hvor hjertefrekvensen er for høy, og bradykardi, hvor den er for lav. Spesifikke typer arytmier inkluderer følgende tilstander.

  • Atriell fibrillering er den vanligste abnormiteten til hjerterytmen, hvor den raske hjertefrekvensen er ledsaget av en helt uregelmessig rytme. Denne tilstanden kan være permanent eller paroksysmal og er vanlig hos eldre.
  • Nadzheludochkovaya takykardi-rask, men vanlig hjertefrekvens, er mer typisk for unge mennesker.
  • Ventrikulær fibrillasjon - med denne typen forstyrrelse av hjerterytmen kommer den patologiske stimulansen fra ventriklene, noe som kan føre til utvikling av en alvorlig form for arytmi som krever nødbehandling.
  • Komplett hjerteblokkering - elektriske impulser fra atriene når ikke ventrikkene. Hjertet faller kraftig.
  • Wolff-Parkinson-White syndrom er en sjelden medfødt sykdom som gir en veldig rask hjertefrekvens.
  • Hjertesvikt er den totale manglende evne til å utføre hjertemuskelen.

  Diagnose og behandling av arytmier.

  Ofte blir de første tegn på brudd på hjerterytmen avslørt når hjertet lytter med et stetoskop. Denne enkle metoden for forskning, men selv gir den legen verdifull informasjon.

  Diagnosen gjøres vanligvis ved å telle pulsen på den radiale arterien i håndleddet og deretter høre på hjertet. I de fleste pasienter er diagnosen bekreftet ved elektrokardiografi (EKG). Siden noen typer arytmier er forbigående, kan daglig EKG-opptak brukes med en bærbar enhet.

  Elektrokardiografisk undersøkelse (EKG) gjør det mulig å evaluere konduktiviteten til elektriske impulser i hjertet, noe som medfører reduksjon. Med permanente former for arytmi kan diagnosen utføres i henhold til EKG-data.

  I tillegg kan legen foreskrive blodprøver for å identifisere mulig anemi, samt bryst røntgen.

  Nylige fremskritt innen medisin har gjort det mulig å diagnostisere og behandle hjertearytmier mer effektivt. Etter normalisering av hjertefrekvensen bør ytterligere tiltak rettes mot å forhindre gjentatte anfall.

  En alternativ metode for å diagnostisere arytmi er en elektrofysiologisk studie. Denne metoden er basert på levering av pulser til forskjellige deler av myokardiet ved hjelp av elektroder som er satt inn i hjertet gjennom blodkarene for å indusere et arytmieangrep og bestemme formens form.

  En slik undersøkelse utføres med mistanke om arytmi i kompliserte tilfeller og gjør det mulig å spesifisere lokalisering av unormale områder i hjertekildene til arytmi.

  Klarering av årsakene til hjertearytmier

  Den neste fasen i diagnosen arytmi er avklaringen av årsakssykefaktorer.

  Til dette formål utfører de:

  ■ Laboratorietester - Bestemmelse av nivåene av kalium, magnesium og kalsium i blodet. Avvik i innholdet av disse sporelementene kan føre til arytmi. Studien av nivået av skjoldbruskhormoner og kardiotropiske enzymer bidrar også til å avklare årsakene til arytmi.

  ■ Lastetester - EKG-opptak når du utfører visse fysiske øvelser, er en ekstra metode for å diagnostisere hjertesykdom. Denne metoden kan også brukes til å provosere arytmi. Når du utfører slike prøver, registreres EKG mens du går på tredemølle.

  ■ Ekkokardiografi er en metode for å visualisere hjertet ved hjelp av ultralyd, noe som gjør det mulig å identifisere patologien til hjerteventilene som årsak til arytmi.

  ■ Koronarangiografi - kan utføres med mistanke om hjertesykdom. Koronarangiografi er en studie som brukes til å diagnostisere hjertesykdommer som kan føre til arytmi. Denne metoden gjør at du kan vurdere blodstrømmen til muskel i midten og trykket i hulrommene.

  Identifikasjon av paroksysmale arytmier.

  Det finnes en rekke effektive metoder for å oppdage paroksysmale arytmier:

  ■ Kontinuerlig EKG-opptak gjennom dagen med elektroder som overlapper brystområdet og kobles til en bærbar opptaksenhet som bæres på beltet.

  ■ Bruk av andre instrumenter som brukes over lengre tid og registrerer EKG bare hvis hjertefrekvensavvik utvikles eller enheten aktiveres av pasienten under et angrep.

  ■ Det er mulig å overvåke for en enda lengre tid med en enhet som pasienten plasserer på brystkanten med mistenkelige symptomer.

  EKG registrert under et arytmiangrep kan overføres til hjertesenteret for umiddelbar fortolkning. Dette er bare mulig hvis pasienten kan styre enheten under et angrep.

  Det er også mulig implantasjon under huden i brystområdet av en miniatyr enhet for kontinuerlig EKG-overvåking. En slik enhet virker kontinuerlig i opptil 18 måneder, og avgir eventuelle avvik i hjerterytmen fra normen.

  Arrytmi behandling.

  Behandling av arytmier varierer avhengig av type. Blant behandlingsmetodene:

  • medisinbehandling er den hyppigste metoden for behandling av takykardi. For eksempel er det valgfrie stoffet for atrieflimmer digoksin, noe som kan bremse hjertefrekvensen. Andre legemidler som brukes er verapamil og beta-blokkere;
  • kardioversjon - påføring av en serie elektriske utladninger til brystområdet under anestesi. Denne prosedyren kan gjenopprette en normal hjerterytme hos pasienter med alvorlige former for supraventrikulær takykardi;
  • radiofrekvens ablation av AV-noden med ødeleggelse av den patologiske vei for impulskonduksjon;
  • Innstilling av pacemakeren - med en hjertefrekvens på mindre enn 60 slag per minutt og gjentatte episoder av hjertestans, må en kunstig pacemaker installeres.

  Valget av behandlingsmetoder avhenger av form av arytmi.

  Behandling av bradyarytmier.

  Alvorlig bradyarytmi kan føre til redusert blodtrykk, så under slike forhold er det nødvendig å ta tiltak for å forhindre kardiogent sjokk.

  ■ Med bradyarytmi forårsaket av bivirkning av et stoff, er det ofte nok å slutte å ta det.

  ■ I alvorlige tilfeller kan akselerasjonen av hjerterytmen oppnås ved administrering av atropin eller isoprenalin.

  ■ Hvis medisinen er ineffektiv, vises en midlertidig pacemaker for å gjenopprette den normale hjertefrekvensen og normalisere blodtrykket. Pacemakeren fyller funksjonen til sinuskoden, genererer elektriske impulser.

  Ved periodiske bradyarytmiske angrep som er forbundet med alder eller kronisk sykdom, har en alvorlig kurs eller forårsaker betydelig ubehag, kan det være nødvendig å installere en permanent pacemaker.

  Denne lille enheten leverer elektriske impulser over elektroden implantert i hjertemuskelen, og stimulerer sammentrekningen av begge ventrikkene. Pulsen kan justeres, noe som sikrer vedlikehold av normal hjerterytme og blodtrykk.

  Behandling av takyarytmier.

  Den primære oppgaven ved behandling av takyarytmier er normalisering av hjerterytmen.

  Til dette formål brukes narkotika eller elektrostimulering (kardioversjon):

  ■ Antiarrhythmic drugs - brukes til å redusere hjertefrekvensen (f.eks. Digoksin, verapamil og beta-blokkere for oral administrasjon). I alvorlige tilfeller av ventrikulær takykardi, kan intravenøs administrering av lidokain eller amiodaron foreskrives.

  ■ Kardioversjon (elektrostimulering) - kan brukes til å stoppe takyarytmier som ikke er egnet til medisinskorreksjon (se nedenfor).

  ■ Kateterablation - bruk av radiofrekvenser for å ødelegge arytmogene områder i myokardiet.

  Pacemakeren genererer elektriske impulser som kommer inn i hjertet gjennom elektroden.

  De nyeste modellene av pacemakere er svært små.

  Den neste oppgaven etter restaurering av sinusrytmen er forebygging av tilbakefall. Forebyggende tiltak kan omfatte nektet å ta medisiner som forårsaker arytmi, behandling av den underliggende sykdommen og utnevnelse av anti-tilbakefallende antiarytmisk behandling.

  Konvertering.

  Kardioversjon kan brukes til å gjenopprette normal hjerterytme med ventrikulær takykardi. Denne metoden brukes ofte i fravær av effekten av medisinering.

  Hos noen pasienter gir ikke ventrikulær takykardi seg til medisinsk korreksjon. I slike tilfeller kan metoden for elektrokardiostimulering (kardioversjon) brukes. Arrhythmia arrestasjon og gjenoppretting av en normal hjerterytme oppnås ved virkningen av en elektrisk utladning.

  Kontraindikasjon til bruk av denne metoden er atrieflimmer, noe som skaper risiko for blodpropp i hjertekamrene. Hvis et anfall av atrieflimmer varer mer enn 24-48 timer, kan kardioversjon med elektrisk utladning øke risikoen for hjerneslag på grunn av risikoen for trombusmigrasjon.

  Restaurering av hjertefrekvensen.

  Under generell anestesi setter legen to plater på brystområdet og leverer elektrisk strøm av høy spenning, noe som fører til en kort avbrudd av unormal elektrisk aktivitet i hjertet og restaurering av normal rytme. Denne metoden brukes også som en del av gjenopplivning for å gjenopprette hjerteaktivitet etter hjertestans.

  Implantering av defibrillatoren.

  Noen pasienter som har hatt angrep av ventrikulær takykardi eller atrieflimmer under hudimplantatet, en enhet som ligner en pacemaker, en implanterbar defibrillator. Han gjenkjenner automatisk takykardi og sender elektrisk utladning til hjertet.

  Kateterablation.

  Elektrofysiologiske studier kombineres ofte med en relativt ny behandlingsprosedyre kalt kateterablation.

  Når arytmi deteksjon, genet delen av hjertemuskelen i en vene eller arterie hos en arm eller lysken administrert spesiell kateter, som deretter føres inn i hjertet til å utføre ablasjon (ødeleggelse) av den anomale seksjon av vev ved bruk av radiofrekvenser.

  Behovet for konstant pacemaking.

  Kateterablation kan helt eliminere risikoen for nye arytmieangrep, men når det oppstår, er det en mulighet for skade på sunt ledende vev og utvikling av hjerteblokkering. I slike tilfeller kan det være nødvendig å installere en permanent pacemaker.

  Forebygging av arytmi.

  I noen grad kan hjerterytmeforstyrrelser forebygges ved hjelp av tiltak som styrker hjertehelsen, nemlig vanlig fysisk aktivitet, opphør og riktig ernæring.

  Først må du være spesielt oppmerksom på mat. Kutt i kostholdet matvarer som inneholder mye kolesterol, salt, sukker: fett kjøtt, sterk kaffe, te, saltinnhold, krydder og sauser, fett rømme og egg. Og hvis du allerede har de første tegnene på arytmi, må disse produktene helt utelukkes fra kostholdet.

  Spis mer grønnsaker og frukt. Prøv å ikke overspise, spise sakte, som om øyeepler tett med mat i magen begynner å irritere vagus nerve, noe som i sin tur hemmer funksjon av fører hjertefrekvens - sinusknuten.

  Det neste viktige tiltaket for å forebygge hjertearytmier er fysisk aktivitet. Det starter med enkle og enkle morgenøvelser, kvelden går med et rolig skritt i frisk luft. Ta opp svømming. Med den vanlige gjennomføringen av disse tiltakene og den gradvise økningen i belastninger, vil du snart glemme kortpustethet, ubehagelige opplevelser i hjertet.

  Den tredje anbefalingen er mindre stress.

  Understreker ikke bare drenering av hjertet, men påvirker også funksjonen til andre vitale organer av mennesker. Begynn å trene yoga, automatisk trening. Hvis du føler at nervene dine er i grensene, ta deretter et beroligende middel basert på naturlige ekstrakter av urter - mynte, motherwort, valerian.

  Prognose av sykdommen.

  Uregelmessige kutt fører til en reduksjon i hjertets effektivitet. Dette kan føre til en begrensning av blodstrømmen i hjertemuskelen (iskemi), et brudd på hjertets kontraktile funksjon og redusert blodtrykk. Dødelighet i atrieflimmer er to ganger høyere enn i befolkningen.

  Krenkelse av hjertets kontraktile funksjon fører til at en del av blodet forblir i atria, dette skaper tilstandene for dannelse av trombi. Disse trombiene kan da bevege seg gjennom karene til fjerne organer, for eksempel i hjernen, med utvikling av et slag.

  Den gjennomsnittlige risikoen for slag er 5% per år og øker med alderen, så vel som i nærvær av hypertensjon, hjertesvikt, diabetes og hjertesykdom. Pasienter under 60 år som ikke har de ovennevnte risikofaktorene, har lav risiko for hjerneslag.

  Hjertets arrytmi - hva er det, hvordan å behandle det og hva er konsekvensene

  Hjertet pumper blod, skjærer atriene og ventriklene, under trykk, sender det til organer og vev. Hjertefrekvensen kan variere, avhengig av tilstanden til kroppen, fysisk og mental belastning, men normalt forblir intervaller mellom sammentrekninger av hjertemuskelen like. Hvis det oppstår feil, opptrer arytmi. Hvordan behandle hjertearytmi, inkludert, hjemme, vil bli diskutert nedenfor.

  Typer av arytmi

  Årsakene til at hjerterytmen forstyrres, er på en eller annen måte forbundet med interne sykdommer og patologier i kardiovaskulærsystemet:

  • Hjertesykdommer
  • Hjertesvikt
  • Patologier i lungene
  • Myokardinfarkt
  • Intoxicering av kroppen

  Takykardi. Ved takykardi menes en økning i antall kardiale sammentrekninger som overstiger normen (mer enn 90 per minutt). Pulsen kan økes til 20-230 slag per minutt.
  Bradykardi er en tilstand motsatt takykardi, hvor pulsfrekvensen er redusert av en eller annen grunn. Ved noen patologiske forhold kan hjertet trekke seg sammen med en frekvens på mindre enn 40 slag per minutt.
  Atriell fibrillering - en tilstand der hjertet reduseres kaotisk, deretter akselererer og senker tempoet, er det ingen klare intervaller mellom påvirkninger.

  En av typene atriell fibrillering er paroksysmal, der det er takykardi karakterisert ved en klar rytme.

  Extrasystoles - hjertefrekvensfeil, hvor det er grupper av hjertepumper eller separate deler. Slike arytmi oppstår selv hos friske mennesker og er løst ofte.

  Det skaper en følelse av at hjertet stopper, så plutselig begynner å knyte med hevn, det er ikke nok luft.

  1. ventrikkel
  2. atrial
  3. Atriell-ventrikulær arytmi

  I noen tilfeller er sinus og ekstrasystolisk rytme kombinert, så handler det om parasystole.

  Hva er risikoen for arytmi?

  Overtredelse av hjerterytmen fremkaller brudd, noe som kan føre til alvorlige konsekvenser.

  • Atrieflimmer er fylt med stagnasjon av blod i atriene med påfølgende trombose. Resultatet av en slik feil kan være et slag. Angrepet kan utvikle seg mot en bakgrunn av kronisk arteriell hypertensjon, kjøpt hjertesykdom, hypertyreose.
  • Paroksysmal arytmi er farlig ved brudd på blodtilførsel av indre organer og vev, inkludert hjertet, til det stopper. Sannsynligheten for forekomst av paroksysmer øker med alderen, hos eldre mennesker, mot bakgrunnen av genetiske patologier i hjerte og kar, dysfunksjon av skjoldbruskkjertelen.
  • bradykardi kan bli det første symptomet på et hjerteinfarkt, spesielt hvis det oppstod plutselig. I dette tilfellet bør du umiddelbart søke medisinsk hjelp!

  Arrytmi behandlingsmetoder

  Før du snakker om medisiner og metoder for behandling av hjertearytmier, er det nødvendig å være oppmerksom på at selvmedisinering og selvdiagnose ikke er tillatt. Hvert tilfelle krever nøye undersøkelse og avtale av en kardiolog. De avhenger ikke bare av typen av arytmi, men også på årsakene som forårsaket det.

  medisinering

  Det samlede bildet består av følgende komponenter:

  1. Siden rytmen av blodet akkumuleres i hjertet, øker risikoen for blodpropper alvorlig. I denne forbindelse foreskrives pasienter som fortynner blod. Disse inkluderer aspirin, warfarin og andre. Dosering og hyppighet av opptak er valgt av lege. Matvarer har lignende egenskaper: hvitløk, ingefær, druer, epler, tranebær. Meieriprodukter, belgfrukter, egg, nøtter bidrar til trombose.
  2. Tabletter som fremmer helbredelsen av hjertemuskelen. De beskytter myokardceller fra mangel på oksygen, gjenoppretter dem. Denne gruppen inkluderer ATP, riboksin og lignende legemidler. For forebygging må du spise gresskarfrø, honning, tørkede frukter, holde vekten under kontroll.
  3. Mottakelse av antiarytmiske legemidler, utpekt av en kardiolog.

  Natriumkanalblokkere: lidokain, kinidin, propafenon. Reduser hjertefrekvensen, reduser spenningen i cellemembranene i hjertemuskelen, styrke dem;

  Betablokkere: redusere hjertefrekvensen, stoppe stoffet, noe som provoserte økningen. Dette inkluderer metoprolol, anaprilin, nebilet, concor og andre. Forberedelser av en ny generasjon (for eksempel nebilet) har en forlenget handling - medisinen har en kumulativ effekt, det er nok å ta det en gang om dagen;

  Kalsiumkanalblokkere - verapamil, diltiazem regulerer transport av ioner som er ansvarlig for kontraktil funksjonen i hjertemuskelen.

  Tilordnet kompleks behandling med medisiner, korrelerer legen doser, interaksjon av legemidler med hverandre, mulige bivirkninger. Selvmedisinering kan forverre situasjonen, og ikke bringe ønsket lettelse.

  I tillegg kan konsultasjon med en endokrinolog, pulmonologist, gynekolog, være nødvendig. Ta medisiner, pasienten får en mulighet til å lede en vanlig livsstil, gjøre et endring for ekstra turer, et balansert kosthold, en avvisning av dårlige vaner, kontroll av kroppsvekt.

  Men hvis medisiner ikke har den ønskede effekten, blir pasienter med arytmi i noen tilfeller behandlet på et sykehus, muligens ved operasjon.

  Moderne metoder gjør det mulig å utføre minimalt invasive kirurgiske inngrep som forkorter rehabiliteringsperioden uten å kreve et lengre opphold på sykehuset.

  Kirurgisk behandling

  1. En av de mest populære minimalt invasive metodene er radiofrekvens ablation. Kardiosurgen legger inn et kateter gjennom et lite snitt og moxibuster bestemte grupper av celler, hvor hjerterytmen brytes ned. Ablation kan gjenopprette hjertet, pasienten forlater det medisinske anlegget etter noen dager.
  2. En pacemaker som er implantert i hjertevævet, leverer elektriske impulser til atriumet og ventrikkelen, da er det en sinusnode som utfører hjertesystemet. I gjennomsnitt gir pacemakeren normal hjertefunksjon i ti år. For å implantere implantatet, er det nødvendig å lage et kutt, 4-5 cm langt, operasjonen utføres under lokalbedøvelse.
  3. Hvis det er fare for plutselig hjertestans og det er et spørsmål om å forlenge livet, blir pacemakeren - en defibrillator - implantert i kroppen. Han styrer rytmen og hjertefrekvensen, og det samme kan "starte" hjertet i tilfelle en plutselig stopp.

  Anmeldelser om kirurgiske metoder for hjertefrekvenskontroll er positive og livsbekreftende, men slik behandling er et ekstremt tiltak, først og fremst prøver legen reseptbelagte medisiner.

  Hvordan behandle hjertearytmi med folkemessige rettsmidler

  Behandling av arytmi for å hjelpe oppskrifter av tradisjonell medisin. Det bør forstås at urtebehandling ikke negerer behovet for å besøke en lege og gjennomføre hans anbefalinger i sin helhet.

  • I tilfelle av hjertearytmier er det nyttig å forberede seg på behandling infusjon av kornblomst blomster. Et par ts. blomster brygge et glass kokende vann, insistere, drenere. Ta ¼ kopp 3 ganger om dagen i ti minutter før måltider.
  • Fyll med 1 liter. urter motherwort et glass vann ved romtemperatur, fyll i 8 timer. Ta på dagen.
  • Brew 1с.л. Leonurus et glass kokende vann, insisterer 2 timer. Ta et skudd i en halv time før et måltid.
  • Juice av sort currant bær, konsumeres av en tredjedel av et glass tre ganger om dagen, bidrar til utvinning og behandling av hjerterytme.
  • Bær Irgi ikke bare styrke og normalisere nervesystemet i hjertemuskelen, men motvirke også aterosklerose, lindre vasospasme, redusere risikoen for blodpropper, fortynne blod.
  • Grind 1 ss. blader jordbær, bryg et glass kokende vann, en time for å insistere. Ta 1 glass før frokost i to måneder for å behandle hjertearytmi, aterosklerose, hypertensjon, angina pectoris.
  • Insister 100g blomsterblomst av pilgrå hvitt i 0,5 liter vodka, en måned senere stamme. Ta 30 dråper arytmi og takykardi 30 dråper før måltider, og legg til litt vann.
  • Få 2-3 blader juice gylden mustasje, Tilsett 250 g honning, tre kol. sitronsaft. Ta en blanding av 1 ts. to ganger om dagen i en halv time før måltider i 10 dager.
  • knuse valnøttpartisjon, fyll glassbeholderen, hell over vodkaen og insister i to uker. Ta 30 dråper tinktur en gang om dagen, vasket ned med vann, for å behandle arytmi, smerte i hjertet, kortpustethet.
  • 3 ss. bær av viburnum skyll og hell 2 liter kokende vann, lukk lokket, la det stå over natten. Stamme, bærene - klemme, til infusjon tilsette 0,5 liter honning. Ta 1/3 av st. På en tom mage om morgenen og om kvelden. Kursets varighet er en måned. Hold medisinen i kjøleskapet. Gjenta kurset anbefales etter en ti-dagers pause;
  • 1 ts. av calendula blomster Hell 0,2 liter kokende vann, insister i en termos i 2 timer, trykk, klem blomster, ta kokt vann til det opprinnelige volumet. Ta ½ ss. 3-4 ganger daglig før måltider.

  Behandling av arytmi med hagtorn

  • Kjøttkraft fra hagtornets blader: 1 ss. l. tørket blader helle 0,5 liter kokende vann, insistere 30 minutter, filter, ta 0,2 liter tre ganger om dagen etter måltider. Kursets varighet - 4 uker;
  • 2 ss. l. bær hagtorn (tørr) hell 1 liter kokende vann, kastet på lav varme, ikke la det koke, 20 minutter, tilsett et helt glass tørre hofter av villrose, hold ild i 15 minutter. Ved å lukke lokket insisteres buljongen i 24 timer, filtreres, tas i tom mage tre ganger om dagen for 2 ss. l. Klar-laget kjøttkraft lagres i kjøleskapet. Behandlingsforløpet er 15 dager, etter en ti-dagers pause, blir behandlingen gjentatt.

  Folk behandling av arytmi med sitroner

  Oppskrift 1. Skyll 200 g tørkede aprikoser, snu med kokende vann, pass gjennom kjøttkvern. Vask 30 g rosiner, slip dem sammen med 50 g skalte valnøtter. Få saften av en sitron, tilsett 100-150 g honning. Bland alle ingrediensene. Reaksjonen for arytmi er klar om tre timer. Ta 2 p.s. etter frokost for en måned.

  Oppskrift 2. Vask 5 sitroner, kutt, fjern ben, pass gjennom kjøttkvern. Tilsett 30 knuste nukleoler av aprikoskjerner, 300 g honning. Rør grundig, vent 8-10 timer ved romtemperatur. Oppbevares i kjøleskapet. Ta 1 ts. etter frokost og middag.

  Oppskrift 3. Bland 100 ml sitron, gulrot, eplejuice med 130 ml appelsinjuice. Ta en halv kopp av blandingen to ganger om dagen i to uker.

  Arrytmi hos barn

  Brudd på hjerterytmen i barndommen er ganske vanlig. Sykdommen kan provosere:

  • Medfødt hjertesykdom
  • Ervervede hjertesykdommer
  • Hjertekirurgi
  • Tumorer, traumas av hjertet
  • Utsatte sykdommer (angina, lungebetennelse, revmatisme, bronkitt, sepsis, difteri)
  • Graviditetens patologi (prematuritet, intrauterin vekstretardasjon, hypotrofi)
  • Vegeto-vaskulær dystoni
  • Skjoldbrusk dysfunksjon
  • Sykdommer i blodet

  Behandling av pediatrisk arytmi er alltid foreskrevet av en lege! Foreldre bør sikre overholdelse av dagens regime, tilstrekkelig hvile og søvn, redusere fysisk og psykisk stress.

  forebygging

  Ofte utvikler arytmi hos voksne mot en bakgrunn av en livsstil som inkluderer konstant mental og fysisk overbelastning, fastfood, dårlige vaner.

  For forebygging bør holde seg til ingen kompliserte regler:

  • Overvåk kroppsvekten
  • Balansert spis, inkludert i diettprodukter rik på vitamin C, grønnsaker, frukt, bær, greener, tørket frukt;
  • Nekter å røyke, minimere alkoholholdige drikkevarer (hvis diagnostisert, utelukkende utelukkende);
  • Unngå stressende situasjoner, negative øyeblikk;
  • Søvn bør gis i minst 7-8 timer

  Hvis ikke behandlet

  Arytmi uten behandling truer med alvorlige komplikasjoner:

  1. Svakhet og forverring av myokardiet, muskelen som mater hjertet
  2. Utilstrekkelig tilførsel av indre organer, hjernen på grunn av svekkelse av pumpefunksjonen i hjertet;
  3. Fare for blodpropp og tilstopning av blodårer

  Arrytmi kan forekomme mot en bakgrunn av fullstendig helse, som et svar på tung fysisk anstrengelse, nervøs utmattelse, indre sykdom. Skygge av tegn, en kraftig forverring av tilstanden, krever umiddelbar oppringning av en ambulanse. Ved gjentatte anfall er undersøkelse og behandling nødvendig, da arytmiske komplikasjoner kan være dødelig.

  Hvis du finner en feil, velg tekstfragmentet og klikk Ctrl + Enter.

  Les Mer Om Fartøyene