Hjertets hjerterytme - hva er det, og hvordan å behandle det?

Hjertearytmi - brudd på frekvens, rytme og sekvens av hjertesammensetninger. De kan oppstå på strukturelle endringer i ledningssystemet med hjertesykdom og (eller) under påvirkning av autonome, endokrine, og elektrolytt, og andre metabolske forstyrrelser, forgiftninger, og noen medisinske effekter.

Ofte, selv med uttalt strukturelle endringer i myokardiet, skyldes arytmi delvis eller hovedsakelig metabolske forstyrrelser.

Hjertearytmi hva er det, og hvordan behandles det? Normalt samles hjertet med jevne mellomrom med en frekvens på 60-90 slag per minutt. I samsvar med kroppens behov kan det enten redusere sitt arbeid, eller øke antallet kutt i løpet av et minutt. Ifølge WHO er arytmi enhver rytme av hjerteaktivitet som er forskjellig fra den vanlige sinusrytmen.

årsaker

Hvorfor arrythmia oppstår, og hva er det? Årsakene til arytmi kan være funksjonsforstyrrelser i nervesystemet, eller anatomiske endringer. Ofte er hjerterytmeforstyrrelser et symptom på en sykdom.

Blant patologier i kardiovaskulærsystemet, følges følgende betingelser av arytmier:

 • iskemisk hjertesykdom på grunn av endringer i myokardiums struktur og utvidelse av hulromene;
 • myokarditt på grunn av brudd på hjertets elektriske stabilitet;
 • hjertefeil på grunn av økt stress på muskelceller;
 • skader og kirurgiske inngrep på hjertet fører til direkte skade på stiene.

Blant de viktigste utløserne av arytmieutvikling er følgende:

 • avhengighet av energidrikker og koffeinholdige;
 • urimelig forbruk av alkohol og røyking;
 • stress og depressive forhold;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • forstyrrelser i metabolske prosesser;
 • slike hjertepatologier som vices, iskemisk sykdom, myokarditt, hypertensjon og andre tilstander;
 • forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen;
 • smittsomme prosesser og soppinfeksjoner;
 • stater i overgangsalderen;
 • sykdommer i hjernen.

Idiopatisk arytmi kalles en tilstand hvor årsakene etter en omfattende undersøkelse av pasienten forblir ubestemt.

klassifisering

Avhengig av hjertefrekvens er følgende typer arytmi skjenket:

 1. Sinus takykardi. Ledende i dannelsen av elektriske impulser i myokardiet er sinusnoden. Med sinus takykardi overstiger hjertefrekvensen 90 slag per minutt. Det føles som et hjerteslag.
 2. Sinus arytmi. Dette er en unormal veksling av hjerteslag. Denne typen arytmi forekommer vanligvis hos barn og ungdom. Det kan være funksjonelt og relatert til puste. Når du inhalerer, blir hjertesammenheng hyppigere, og når du puster ut, blir de mindre hyppige.
 3. Sinus bradykardi. Den er preget av en reduksjon i hjertefrekvensen til 55 slag per minutt eller mindre. Det kan observeres hos friske, fysisk trente personer alene, i en drøm.
 4. Paroksysmal atrieflimmer. I dette tilfellet snakker de om et sterkt raskt hjerterytme med riktig rytme. Frekvensen av sammentrekninger under et angrep når 240 slag per minutt, forårsaker presyncope, økt svette, blekhet og svakhet. Årsaken til denne tilstanden ligger i utseendet av ytterligere impulser i atria, noe som resulterer i at resten av hjertemuskelen blir sterkt redusert.
 5. Paroksysmal takykardi. Dette er den riktige, men hyppige rytmen av hjertets arbeid. Hjertefrekvensen i dette tilfellet varierer fra 140 til 240 slag per minutt. Den starter og forsvinner plutselig.
 6. Arytmi. Dette er en for tidlig (ekstraordinær) sammentrekning av hjertemuskelen. Følelser i denne form for arytmier kan enten være en intensivert trykk i hjertet eller som en fading.

Avhengig av graden av kurs og alvorlighetsgraden av symptomene på hjertearytmi, bestemmes en behandlingsregime.

Symptomer på hjertearytmi

I tilfelle av hjertearytmi Symptomene kan variere innen vide grenser og bestemmes av frekvens og rytme av hjerte sammentrekninger, deres effekt på intrakardiale, cerebral, renal hemodynamikk og funksjon av den venstre ventrikkel.

Hovedtegnene på arytmi er hjerteslag eller en følelse av forstyrrelse, som falmer i hjertet. Forløpet av arytmier kan ledsages av kvelning, angina, svimmelhet, svakhet, besvimelse, utvikling av kardiogent sjokk.

Symptomatisk, avhengig av form for arytmi:

 1. Følelser med hyppige, uregelmessige hjerteslag er kjent med atrieflimmer.
 2. Fading av hjerteaktivitet og ubehag i hjerteområdet - med sinusarytmi.
 3. Med ekstrasystole klager pasientene om følelser av falming, sjokk og uregelmessigheter i hjertearbeidet.
 4. Hjertepatoklinasjoner er vanligvis forbundet med sinus takykardi.
 5. Paroksysmal takykardi karakteriseres ved å plutselig utvikle og stoppe hjertebanken til 140-220 ud. i min.
 6. Anfall av svimmelhet og svimmelhet - med sinus bradykardi eller svakhetssyndrom i sinuskoden.

Det er såkalte "stumme" arytmier som ikke manifesterer seg klinisk. De oppdages vanligvis ved fysisk undersøkelse eller elektrokardiografi.

Arrytmi i graviditet

Prognosen for graviditet og kommende fødsler avhenger av hvordan hjertet av en kvinne reagerer på de forventede hendelsene. Imidlertid må vi ikke glemme at graviditet i seg selv, er ikke helt en normal tilstand, kan forårsake rytmeforstyrrelser og gi arytmi. For eksempel viser utseendet på ekstrasystol eller paroksysmal takykardi under graviditet som regel ikke en organisk lesjon av myokardiet, og forekommer hos ca 19-20% av gravide kvinner. Og hvis du fortsatt har en sen toksisose for alt dette, trenger du ikke å vente fra hjertet, vil arytmiene intensivere.

Det utgjør ingen spesiell risiko for kvinners helse slik arytmi som fullstendig eller ufullstendig atrioventrikulær blokk. I tillegg fremmer graviditet hyppig ventrikkelrytmen, og tiltak er tatt bare i tilfeller av hjertefrekvensen faller av eller under 35 slag per minutt (fødsel - tang). Men med organisk hjertesykdom hos kvinner som behandles med økt oppmerksomhet siden forekomsten av atrieflimmer i denne situasjonen er en kontraindikasjon til bevaring av svangerskapet. I tillegg krever valg av leveringsmetode før termen også spesiell omsorg. Det virker som en mild, i andre tilfeller et keisersnitt hos slike pasienter kan møte tromboemboli i lungearterien (lungeemboli).

Selvfølgelig kan ingen forby en graviditet, så kvinner med hjertepatologi bevisst tar risikoer, drevet av et verdsatt ønske - å bli mor. Men hvis graviditet allerede har skjedd, må doktorgravenes forskrifter og anbefalinger følges nøye: å observere regimet for arbeid og hvile, å ta nødvendige medisiner og å bli innlagt på sykehus, om nødvendig, under tilsyn av leger. Fødtene til slike kvinner, som regel, foregår i en spesialisert klinikk hvor en kvinne når som helst kan motta akuttmedisinsk behandling (tatt hensyn til hjertepatologi) i tilfelle uforutsette omstendigheter.

diagnostikk

Hvis det oppdages tegn på arytmi, vil legen foreskrive en fullstendig undersøkelse av hjertet og blodårene for å fastslå årsaken til uorden. De viktigste diagnosemetodene lytter til hjertet og EKG.

I tilfelle patologien ikke er av permanent karakter, brukes Holter-overvåkning - døgnopptak av hjerteslag ved hjelp av spesielle sensorer (utført på sykehus). I noen tilfeller er passiv forskning ikke nok. Da induserer legene arytmi ved kunstige midler. For dette har flere standardtester blitt utviklet. Her er de:

 • fysisk belastning;
 • kartlegging;
 • elektrofysiologisk studie;
 • test ved hjelp av en skråstilt tabell.

Behandling av hjertearytmi

Ved diagnostisert hjertearytmi er valget av behandlingstaktikk basert på årsaken, type hjertearytmi og den generelle tilstanden til pasienten. Noen ganger, for å gjenopprette normal drift av hjertet, er det nok å foreta en medisinsk korreksjon av den underliggende sykdommen. I andre tilfeller kan pasienten kreve medisinsk eller kirurgisk behandling, som nødvendigvis skal utføres under systematisk tilsyn med EKG.

Legemidler som brukes i legemiddelbehandling for arytmier:

 • kalsiumkanalblokkere - verapamil / diltiazem;
 • beta-blokkere - metoprolol / bisoprolol / atenolol;
 • kaliumkanalblokkere - cordaron / sotohexal;
 • blokkere av natriumkanaler - novokain / lidokain.

Til kirurgisk inngripen utveier stadiene av alvorlig nedbrytning av muskelhjertets vev. Følgende prosedyrer kan tilordnes:

 • pacing;
 • implantering av en cardioverter-defibrillator;
 • kateter radiofrekvens ablation.

Behandlingen av hjertearytmi, spesielt dens komplekse former, håndteres kun av en kardiolog. Bruk av disse legemidlene kan bare baseres på strenge indikasjoner, avhengig av type arytmi. Ved begynnelsen av behandlingen bør legemidlet velges under tilsyn av en lege, og i alvorlige tilfeller bare i sykehusinnstilling. Gitt diagnosen, velger legen en medisinbehandling.

Folkemidlene

På en gang vil vi legge merke til at ved diagnosen en hjertearytmi, bør nasjonale midler bare brukes som tillegg til tradisjonelle medisinske preparater, men i det hele tatt ikke å erstatte dem. Faktisk akselererer urter bare prosessen med utvinning, men er ikke i stand til å kurere en person helt. Det er fra dette at du bør fortsette når du velger oppskrifter du liker.

 1. Hell 30 bær av hagtorn med et glass kokende vann og sett blandingen på en liten brann i 10-15 minutter. Buljongen brukes i frisk form i like store deler om dagen.
 2. Bland en flaske alkoholtinktur av valerian, hagtorn og morwort. Rist blandingen godt og legg den i kjøleskapet i 1-2 dager. Legemidlet er tatt 30 minutter før du spiser 1 teskjef.
 3. Kok et glass vann i en emaljepanne, og tilsett deretter 4 g Adonis-gress. Kok blandingen i 4-5 minutter over lav varme, kjøl det og legg kasserollen på et varmt og tørt sted i 20-30 minutter. Den filtrerte buljongen lagres i kjøleskapet, tatt 1 ss skje 3 ganger om dagen.
 4. Skiv 0,5 kg sitroner og hell dem med fersk honning, og legg til blandingen av 20 kjerner, tatt fra frøene til aprikoser. Bland blandingen grundig og ta 1 spiseskje i morgen og kveld.

effekter

Forløpet av en hvilken som helst arytmi kan bli komplisert ved fibrillering og fluttering av ventriklene, noe som tilsvarer å stoppe blodsirkulasjonen og føre til pasientens død. Allerede i de første par sekunder, svimmelhet, svakhet, da - tap av bevissthet, ufrivillig vannlating og kramper. Blodtrykk og puls er ikke bestemt, pustestopp, elever utvides - tilstanden til klinisk død setter seg inn.

Hos pasienter med kronisk sirkulasjonsfeil (angina pectoris, mitral stenose), under paroksysmer av takyarytmi, oppstår dyspnø og lungeødem kan utvikle seg.

Når fullstendig atrioventrikulær blokkering eller asystoli kan utvikle synkope (angriper Morgani-Ademsa-Stokes-episodene er kjennetegnet ved tap av bevissthet), forårsaket av en kraftig reduksjon i blodsirkulasjon og redusere blodtrykket og cerebral blodstrøm.

Tromboemboliske ubalanser med atrieflimmer i hver sjette sak fører til hjerneslag.

forebygging

Selv når du vet hva slags sykdom, så vil noen råd om hvordan du behandler arytmi, være ubrukelig hvis du ikke holder fast i enkle regler for forebygging hjemme:

 1. Morgenøvelse, eller friidrett.
 2. Overvåk blodsukkeret og blodtrykket
 3. Nekter alle dårlige vaner.
 4. Oppretthold vekten din innenfor normale grenser.
 5. Å lede en maksimal rolig, jevn livsstil, å være minimal utsatt for overdreven følelser, stress og belastninger.
 6. Riktig kosthold bestående av utelukkende naturlige produkter.

Hvis det er første tegn på arytmi, bør du ikke vente på mer alvorlige symptomer som skal festes, kontakt lege umiddelbart, så vil risikoen for komplikasjoner og vektøkning være mye lavere.

outlook

I prognoseplanen er arytmier ekstremt tvetydige. Noen av dem (supraventricular extrasystoles, sjeldne ventrikulære ekstrasystoler), som ikke er forbundet med hjertets organiske patologi, utgjør ingen trussel mot helse og liv. Atrieflimmer, tvert imot, kan forårsake livstruende komplikasjoner: iskemisk berøring, alvorlig hjertesvikt.

De mest alvorlige arytmiene flatterer og ventrikulær fibrillering: de utgjør en umiddelbar trussel mot livet og krever gjenopplivning.

Hjerte rytmeforstyrrelser: årsaker, symptomer, behandling

Krenkelse av rytmen og konduktansen til hjertet er en ganske vanlig diagnose. Hjertearytmier forårsake forstyrrelser i det kardiovaskulære systemet som kan føre til alvorlige komplikasjoner, for eksempel tromboembolisme, fatale arytmier med utviklingen av ustabil tilstand, og selv plutselig død. Ifølge statistikk, 75-80% av tilfellene av plutselig død i forbindelse med utvikling av arytmier (kalt arytmogene død).

Arrhythmia er en gruppe hjerte rytmeforstyrrelser eller ledelse av impulser, manifestert som en forandring i frekvensen og styrken av hjertekontraksjonene. Arrytmi er preget av tidlig utseende eller som følge av den vanlige rytmen av sammentrekninger eller endringer i rekkefølgen av excitasjon og reduksjon av hjertet.

Årsakene til arytmier er endringer i hjertets hovedfunksjoner:

 • automatisme (evnen til rytmisk sammentrekning av hjertemuskelen når den påvirkes av en puls dannet i hjertet uten ekstern ekstern påvirkning);
 • spenning (evnen til å reagere med dannelsen av et handlingspotensial som svar på eventuelle eksterne stimulanser);
 • konduktivitet (evnen til å impulse på hjertemuskelen).

Forekomsten av brudd skjer av følgende grunner:

Hjerte rytmeforstyrrelser

Hjerte rytmeforstyrrelser (synonym: arytmier, hjertearytmier, hjerterytmeforstyrrelser) er en gruppe hjertesykdommer som er preget av nedsatt pulsdannelse eller ledning i hjertet eller en kombinasjon av disse to mekanismene.

Med arytmi er det et brudd på sekvensen, rytmen og frekvensen av eksitasjon og sammentrekning av hjertet.

Det er seks grupper med årsaker som forårsaker hjerterytmeforstyrrelser:

1) hjerte (hjerte) årsaker (f.eks. Iskemisk hjertesykdom, hjerteinfarkt, hjertesvikt, kardiomyopatier, myokarditt, medfødte og kjøpte hjertefeil);

2) ikke-kardiale årsaker. Blant dem er nevrogen (f.eks cardiopsychoneurosis) hypoksiske årsaker (i anemi og respiratoriske system sykdommer) og endokrine sykdommer (adrenal sykdom og skjoldbruskkjertel, diabetes);

3) medisinske årsaker. Man vil derfor lett arytmier som skyldes ukontrollert eller langvarig bruk av visse legemidler (diuretika, hormonelle midler, koffein medikamenter, noen antidepressiva);

4) elektrolyttforstyrrelser i kroppen (spesielt endringer i konsentrasjonen av kalium, magnesium, natrium);

5) giftige effekter (alkohol, tobakk);

6) idiopatisk arytmi (som forekommer uten tilsynelatende grunn).

I tillegg er den såkalte respiratoriske fysiologiske arytmen isolert, som kan noteres hos friske barn i tidlig skole og førskolealder.

Symptomer på hjerterytmeforstyrrelser

Symptomer på arytmier avhenger av typen av lidelse. De kan variere fra en følelse av "forstyrrelser" i hjertearbeidet og liten angst for alvorlige hjertesykdommer opp til asystol (hjertestans).

Det mest karakteristiske er følelsen av "forstyrrelser" i hjertearbeidet. Normalt føles en person ikke å slå sitt hjerte. Når arytmier kan oppleve opplevelser av rask hjerterytme ( "hjerteslag"), hjertet slår "ut av rytme", "forstyrrelser", "flagre" eller "fading" av hjertet.

Også med arytmier kan oppleve svakhet, en følelse av mangel på luft, svimmelhet (mulig kortvarig tap av bevissthet), kortpustethet, angst, følelsen av "klump" i halsen, tyngde og smerte i brystet, forekomsten av panikk og frykt for døden.

Hvis hjerterytme mistenkes, er elektrokardiografi obligatorisk. Det lar deg oppdage endringer som er spesifikke for en bestemt type arytmi. Dessuten kan 24-timers EKG-overvåkning utføres, noe som bidrar til å oppdage uregelmessige hjerterytmeforstyrrelser. Ekkokardiografi utføres for å identifisere hjerteårsaker til arytmi.

I tillegg kan stresstester (EKG-fjerning under og etter trening) utføres. I tilfelle uninformativ ekkokardiografi eller for påvisning av sykdommer i andre organer som kan forårsake arytmi, utføres en MR. For å identifisere ikke-kardiale årsaker til arytmi, en generell urintest, utføres en generell og biokjemisk blodprøve, og nivået av skjoldbruskhormoner er nødvendigvis bestemt.

Avhengig av hjertefrekvensen (hjertefrekvens), er følgende typer arytmi skilt:

 • normokardi (hjertefrekvens innenfor grensene for norm - 60 - 90 slag / minutt);
 • takykardi (det er en økning i hjertefrekvensen - mer enn 90 slag / minutt);
 • bradykardi (det er en reduksjon i hjertefrekvensen - mindre enn 60 slag / minutt).

Det er også slike former for hjerterytmeforstyrrelser:

1) Automatiske brudd:

 • Normotopnye brudd på automatisme: sinus takykardi; sinus bradykardi; sinus arytmi; syndrom av svakhet i sinuskoden.
 • Heterotopiske forstyrrelser i automatisme: lavere atriell rytme; atrioventrikulær rytme; idioventrikulær rytme.

2) Krenkelser av spenning:

- bestilling - uorden, alloarytmier (bestilt - bigeminy, trigeminia, quadrigeminy);

- frekvens - paret / gruppe, enkelt / flertall;

- ved tidspunktet for forekomsten -interpolert, tidlig, sent;

- av antall kilder til spenning - polytopisk og monotopisk;

- ved kilden - atrioventrikulær, atriell, ventrikulær.

 • Med blandede arytmier observeres forstyrrelser av eksitasjon og impulser. Det finnes slike typer blandede arytmier:

- flimmer (kaotisk, forstyrret hjerterytme).

Når symptomer oppstår, karakteristisk for arytmi, er det nødvendig å konsultere en lege.

behandling forstyrrelser i hjerterytmen

Generelle anbefalinger inkluderer overholdelse av kostholdet (begrenser fet mat, spiser nok frisk frukt og grønnsaker), unngår stressfulle situasjoner, full hvile.

Positiv effekt kan også ha akupunktur, fysioterapi, psykoterapi.

I tilfelle arytmi skyldes en annen sykdom, er det nødvendig å behandle det på en tilstrekkelig måte.

Konservativ behandling for arytmi inkluderer bruk av antiarytmiske legemidler. Når legemiddelterapi ineffektivitet eller malignitet (livstruende), kirurgisk behandling blir utført i løpet av arytmi (for eksempel en bærbar installasjon av pacemakeren eller kardio).

Komplikasjoner av hjerterytmeforstyrrelser kan være som følger:

 • hjertesvikt;
 • plutselig hjertedød;
 • hjerteinfarkt;
 • tromboembolisme;
 • akutt brudd på cerebral sirkulasjon.

forebygging forstyrrelser i hjerterytmen

Essential er å respektere arbeid og hvile, tilstrekkelig søvn, balansert og balansert kosthold, med unntak av hermetisk, stekt og krydret mat, unngå skadelige vaner, samt rettidig behandling av sykdommer i hjerte og andre organer.

Behandling av hjerterytmeforstyrrelser

Hjertets hjerterytme er et brudd på hjertefrekvensen. Det kan være forårsaket av en rekke forskjellige grunner: fedme, nervøs tilstand, alvorlig stress, er tilstedeværelsen av giftstoffer i kroppen, alkohol og sigaretter, så vel som medfødt hjertesykdom. I alle fall, for behandling av hjertearytmier i noe tilfelle henlegges, fordi konsekvensene kan være irreversibel.

Hva er det

Hjertet vårt slår om 110.000 ganger om dagen. I dette tilfellet begynner hver av hjertekontraksjonene med en elektrisk puls. Spesielle celler i hjertet vårt er i stand til å konstant generere og gjennomføre elektriske impulser, noe som gjør at vi kan rytmisk kontrakt, og dermed støtte vår livsaktivitet.

Arytmier er unormal hjerterytme eller ledning, kotoryemogut manifest endring i frekvensen og styrken av hjerte sammentrekninger, vozniknoveniemprezhdevremennyh eller ekstraordinær reduksjon eller endring posledovatelnostivozbuzhdeniya og atrial og ventrikulær.

Karakteren av hjertearytmi og behandling kan være svært variert. Men vi må huske på at en arytmi - er alltid et signal om problemene i arbeidet med hjertet eller i andre viktige kroppens systemer. Arytmi bør aldri være uten tilsyn - forstyrrelser rabotenashego "motor" kan true alvorlige konsekvenser for hele organismen. Esliserdtse slår for sakte, kroppene ikke får en tilstrekkelig mengde av krovi.V tilfelle av hyppige hjertebank har ikke tid til å hvile og polnotsennonapolnyatsya, som også fører til en reduksjon i blodsirkulasjon og oksygen golodaniyu.Perenosimost arytmi er også en viktig faktor i vurderingen sin alvorlighetsgrad og mozhetvliyat på valg av behandling - noen pasienter er vanskelig å tolerere avbrytelser vrabote hjerte, det er derfor de må endre hele stilen hans liv.

Arrytmier kan forekomme både med en organisk lesjon av hjertevævet, og uten det; I første omgang er rytmeforstyrrelser vanligvis mer alvorlige og har en mindre gunstig prediksjon. Uregelmessige hjerteslag kan oppstå med strukturelle endringer i ledningssystemet og / eller under påvirkning av vegetative, endokrine, elektrolytiske og andre metabolske forstyrrelser. Arytmi kan også være en konsekvens av ulike forgiftninger og ta noen medisiner. Ofte, selv med utprøvde strukturelle endringer i myokardiet, er arytmi ofte eller delvis provosert av navne-metabolske sykdommer.

Hvis du er for hyppig eller for sakte hjertefrekvens ved hvile eller med lav fysisk aktivitet, observert ulike tegn på uregelmessig hjerterytme (støt, slag, falming, omveltninger i brystet og andre uvanlige manifestasjoner av en funksjonsfeil på hjertet) er svært sannsynlig at du lider av arytmi eller takykardi. Slike symptomer er en grunn til å gå til legen for en spesiell undersøkelse.

behandling

Behandling av denne sykdommen skal utpekes av en lege og nøye observert av pasienten. Et forsøk på å kurere arytmi alene bør unngås. I utgangspunktet er behandlingen av hjertearytmi delt inn i to typer: behandling med medisiner og i alvorlige tilfeller behandling ved kirurgisk inngrep.

I de fleste tilfeller kan legen foreskrive en pasient en hjertearytmi medisinering. Spektrum anti-arytmi er ganske forskjellige, blant de mest effektive omfatter slike stoffer som "kinidin" "Propaferon" og "Adenosin". I alle fall er det umulig å velge en kur for arytmi deg selv som en ekte ekspert etter en detaljert diagnose kan bestemme hvordan de skal behandle hjertearytmier og selvmedisinering i dette tilfellet, kan føre til dårlig helse.

Behandling av arytmi ved kirurgi er ofte ikke foreskrevet og bare når pasientens hjerte lider av andre hjertesykdommer, sammenkoblet. Slik behandling utføres ved hjelp av pacemakere, samt bruk av radiofrekvenser.

Atrieflimmer er en av de vanligste typene hjertearytmi. Det kan føre til hjerneslag eller hjertesvikt. Behandling av atrieflimmer i hjertet er å gjenopprette og normalisere hjerterytmen ved hjelp av antiarytmiske legemidler, som injiseres i pasientens vene. Hvis medisiner ikke hjelper til med å normalisere pasientens hjertebank, kan legen foreskrive en økning med elektrisk kardioversjon, som refererer til den kirurgiske behandlingsmetoden.

Valget av terapi for arytmier bestemmes av årsakene, type rytmeforstyrrelser og ledning av hjertet, og også av pasientens tilstand. I noen tilfeller, for å gjenopprette en normal sinusrytme, kan det være tilstrekkelig å behandle den underliggende sykdommen.

Noen ganger for behandling av arytmier er spesiell medisinsk eller kardiologisk kirurgisk behandling nødvendig. Utvelgelse og administrering av antiarytmisk terapi utføres under systematisk EKG-overvåking. Ved eksponeringsmekanismen tildeles fire klasser av antiarytmiske legemidler:

 • 1 klasse - membranstabiliserende legemidler som blokkerer natriumkanaler:
 • 1A - øke repolarisasjonstiden (prokainamid, kinidin, aymalin, disopyramid)
 • 1B - redusere repolarisasjonstiden (trimecaine, lidokain, tokainid, mexiletin)
 • 1C - ikke utøve sterk innflytelse på repolarisering (flekainid, propafenon, enkainid, etatsizin, etmozin, allapinin)
 • 2 klasse - p-adrenoblokere (atenolol, propranolol, esmolol, metoprolol, acebutolol, nadolol)
 • 3 klasse - forleng repolarisering og blokkere kaliumkanaler (sotalol, amiodaron, dofetilid, ibutilid, brethilium)
 • 4 klasseklokke kalsiumkanaler (diltiazem, verapamil).

Ikke-medisinske behandlinger for arytmier inkluderer elektrokardiostimulering, implantering av en cardioverter-defibrillator, radiofrekvens ablation og åpen hjerteoperasjon. De utføres av kardiokirurger i spesialiserte avdelinger.

Implantasjon av pacemaker (ECS) - kunstig pacemaker er rettet mot å opprettholde en normal rytme hos pasienter med bradykardi og atrioventrikulære blokker.

Implantert defibrillator profylaktisk sutureres til pasienter som har høy risiko for plutselig innsettende ventrikkeltakykardi og utfører automatisk pacing og defibrillering umiddelbart etter sin utvikling.

Ved bruk av radiofrekvensablation (RFA av hjertet) gjennom små punkteringer, brukes et kateter til å cauterize hjertet område som genererer ektopiske impulser, som kan blokkere impulser og forhindre utviklingen av arytmi.

Kirurgiske operasjoner på det åpne hjertet utføres med hjertearytmier forårsaket av en aneurisme i venstre ventrikel, hjerteventilfeil, etc.

Legemidlet

Arrytmi er en konsekvens av brudd på frekvens, konsistens og rytme av sammentrekninger av hjertemuskelen. Den vanlige frekvensen er omtrent 60-75 bpm. Den forstyrrede metabolismen er i stand til å provosere og være en av årsakene til forstyrrelser i hjertets arbeid. Diagnose utføres ved hjelp av EKG og kan ikke indikere en stor hjertesykdom.

Provitatorer av arytmi kan være forskjellige og inkongruøse, det virker som grunner, for eksempel stress, forstoppelse, stramt klær, rikelig med mat, insektbitt og til og med individuelle medisiner.

Søket etter en kur for hjertearytmi er svært individuell og bør bare stole på den behandlende lege-spesialisten.

Siden arytmi kan skyldes ulike årsaker, bør behandlingen tilnærming til hvert tilfelle ledsages av deres belysning.

Arrytmi er ikke en sykdom, det er et symptom på sykdommen. Derfor stopper arytmen i kort tid eller sparer i flere timer med en umiddelbar appell til kardiologen for å unngå et tragisk resultat.

Legemidlet for hjertearytmi har et ganske bredt valg.

Tre hovedgrupper av antiarytmiske legemidler vurderes.

Den første gruppen medikamenter bidrar til effektiv eliminering av årsakene som er manifestert i arytmier av atriell natur. Slike legemidler inkluderer Digoxin, Adenosin, Verapamil. Således digoksin reduserer forekomsten og krever en gradvis doseeskalerings, adenosin administreres intravenøst ​​og opererer i et halvt minutt, avbryter verapamil tachykardi, men krever nøye søknad for eldre.

Den andre gruppen, som representerer narkotika for hjertearytmi, brukes til arytmier provosert av årsaker til ventrikulær natur. Disse inkluderer Mexiletine, Lidocaine, Dizopiramid. Virkningen av mexiletin gjenoppretter sinusfunksjonens funksjoner, lidokain er i stand til å redusere sinus syklusen, disopyramid senker sinusrytmen.

Den tredje gruppen inneholder stoffer som kan hjelpe i begge tilfeller av hjertearytmi. Du kan identifisere slike legemidler som Propafenon, Amiodarone, Quinidin, Flecainide. I henhold til observasjoner som propafenon reduserer vekst rate reduksjoner gjensinusrytme amiodaron, kinidin har proarytmisk potensial, flecainid senker hjertefrekvensen.

Hvordan ikke å glemme å ta en kur for arytmi?

 • Samle så mye informasjon som mulig på stoffet du er tildelt.
 • Prøv å ta medisinen til rett tid, samtidig. Du kan for eksempel tidsbestemt mottak til daglige husholdningsaktiviteter - spise, børste tenner osv. Ta alltid tablettene med vanlig vann. Slike væsker som te, kaffe og grapefruktjuice påvirker absorpsjonen og metabolismen av lekartsv.
 • Hold styr på antall resterende piller på forhånd, planlegg en dato når du må kjøpe en ny pakke med stoffet. Bruk påminnelser på kalenderen din eller mobiltelefonen, eller be dine kjære om å se det med jevne mellomrom. Reserve for fremtidig bruk.
 • Hold en dagbok for å ta medisiner, hold det ved siden av førstehjelpsutstyret. Det er praktisk, hvis det ser ut som en nettbrett med tomme celler, der du må sette et kryss. Merk hver dose av stoffet på kalenderen din.
 • For kontrollens formål er det praktisk å bruke en avrivningskalender med en påminnelse om å ta medisinen. Ikke glem å rive kalenderarkene på slutten av dagen. Hvis du tar flere medisiner, skriv selv instruksjonene når du tar og kombinerer dem.
 • For å forenkle medisinering, kan du kjøpe flere fargeetiketter og feste dem til preparatpakker. For eksempel, en etikett med blå farge - på emballasjen til morgenmottaket, rød - til lunsj og gul - for natten.
 • Nå i utvalget av mange apotek var det et utvalg av tabletter eller piller med celler. Nylig dukket opp veldig praktisk med en timerfunksjon - en påminnelse, hvis signal ikke tillater deg å gå glipp av mottakstidspunktet. Hvis prosessen med å ta medisiner virker for komplisert for deg, spør legen din for å forenkle den eller utvikle et system med kodende legemidler. For å minne deg på mottakstidspunktet, kan du også kjøpe spesielle timere.
 • Hvis du tar flere medisiner, kan de bli brutt ned i celler på forhånd, for eksempel natten før. Hvis tabletten er plassert i en cachet, er det bedre å ikke fjerne den derfra, men kutte den av med saks - noen stoffer mister aktivitet i fuktig miljø.
 • Hvis du skal på ferie eller forretningsreise eller planlegge en ferie i landet, må du sørge for at du har god tilgang på piller for å ta den foreskrevne dosen
 • Hvis foreskrevet terapi er for dyrt for deg, kontakt lege eller apotek, du kan bli tilbudt et substituttmiddel.

Selvmedisinering av hjerte- og antiarytmiske legemidler kan ha uønskede konsekvenser. Derfor bør du ikke ta dem uten først å konsultere lege.

tabletter

Hva er pillene for arytmi?

 1. Når en tachykardi, karakterisert ved en økning i hjertefrekvensen (over 90 slag / min.) Utpeke vendelrot tinktur, hagtorn, elecampane, Corvalolum, og i alvorlige tilfeller anbefales mottak verapamil, lidokain, propranolol, ritmilena, digoksin og etmozina. Sterkvirkende stoffer foreskrives av en lege, så uavhengig bruk er ikke tillatt. Du kan også bruke effektive folkemedisiner: infusjon av hagtornblomster, te med melissa, infusjon av urtermorwort.
 2. Med bradykardi, på grunn av hvilken pulsen forsinker (mindre enn 60 slag / min), er den mest effektive euphyllin, atropin, atenolol, alupent. Behandlingen med disse medisinene utføres kun under veiledning av lege. Blant de mest effektive folkemedisinene bør man merke seg avkjenninger av hule, unge apexer av furugrener, bruk av nøtter, bruk av en blanding av hvitløk og sitroner.
 3. I atrieflimmer, oppstår når begge kaotiske atriekontraksjonen, administrert i forskjellige kombinasjoner av slike stoffer: kinidin, amiodaron, disopyramid, propafenon, VFS, sotalol etatsizin. Selv disse stoffene er ikke akseptabelt, men kan trygt brukes midler, slik som en flytende ekstrakt, og hagtorn skjær; samling av peppermynte, rhizome av valerian, triple-leaf ur; flytende ekstrakt av Eleutherococcus; en infusjon av calendula blomster.
 4. Når arytmi, som er et brudd på hjerteaktivitet (som opptrer for tidlig hjerte eller deler reduksjon) ved bruk av følgende stoffer: propranolol, oksprenolol, pindolol, atenolol, metoprolol, talinolol, sotalol, amiodaron. Folkemedisiner: infusjoner valerian, cornflower, calendula blomster, sitronmelisse, horsetail felt; tinktur av hagtorn; decoctions av valerian, goritsveta, rosen hofter, hagtorn blomster.

preparater

I sykdommer komplisert av arytmier som er knyttet organiske lesjoner i hjertet, omhyggelig ubehandlet primær kardiovaskulær sykdom, som i betydelig grad kan redusere opptreden av arytmier etiotropic selv uten bruk av antiarytmika. Således, ved behandling av ischemisk hjertesykdom, må arytmi omfatte antianginale midler på vitnesbyrd: beta-adrenoceptor-blokkerende midler, kalsiumkanalblokkere, ACE-hemmere. Når manifestasjoner av hjertesvikt er foreskrevet legemidler som stopper denne tilstanden. I behandlingen bør også ta hensyn til lipidmetabolismen og om nødvendig lipidkorrigering av legemidler.

Enn å behandle en hjertearytmi? Antiarytmiske legemidler brukes til å behandle hjerterytmeforstyrrelser.

For å eliminere ektopisk hjertearytmi bør antiarytmika ha en viss effekt på de elektrofysiologiske egenskapene til myokardceller, utført på forskjellige måter:

 • reduserer hastigheten til handlingspotensialet, noe som bidrar til å senke eksitasjonen. Denne effekten utøves i terapeutiske doser av kinidin, novokainamid og aymalin. "Clean" beta-blokkere og amiodaron påvirker ikke graden av oppbygging av handlingspotensialet;
 • en reduksjon i excitabiliteten til myokardiet. Denne egenskapen besittes av flertallet av antiarytmiske midler og hjerteglykosider.
 • forlenger tiden for effektiv refraktoritet, noe som er viktig for å eliminere impulser som oppstår gjennom for lite et intervall etter en normal sammentrekning, og også med takykardier. Perioden for effektiv refraktoritet blir forlenget under påvirkning av kinidin, novokainamid;
 • reduksjon perioden i forhold ildfasthet, som oppstår under innvirkning av lidokain (lidokain) og difenylhydantoin, fører til en forkorting av intervallet ved hvilken puls kan forårsake usedvanlig sammentrekning av hjertet;
 • undertrykkelse av ektopisk automatisme, som er forbundet med en forlengelse av tiden for diastolisk depolarisering. Denne egenskapen er høyest i Aimalin, kinidin og novokainamid, i mindre - Difinin;
 • en økning i eksitasjonshastigheten, som kan fremme homogenisering av eksitasjonen og forhindre fenomenet "re-entre". Dette er mekanismen for virkningen av isadrin;
 • eliminere forskjellen i eksitasjonshastigheten og brytningsindeksen til nabofibre (eliminere fenomenet "re-entry"). Denne effekten er gitt av beta-blokkere.
 • undertrykkelse av sporpotensialer, som tilsynelatende ville ha en signifikant effekt på hjerterytmeforstyrrelser;
 • redusert hjertefølsomhet for elektrisk utladning og redusert risiko for ventrikulær fibrillasjon.

For tiden antas det at arytmier forekommer enten som følge av forstyrrelser i prosessene ved pulsdannelse eller som følge av forstyrrelser i spredningen av excitasjon gjennom hjertet eller til slutt på grunn av en kombinasjon av begge mekanismer. I denne forbindelse vurderes effekten av ulike antiarytmiske stoffer ved deres effekt på en av de listede mekanismer for arytmieutvikling og tilhørende transmembrane ionstrømmer.

Avhengig av virkningsmekanismen er alle antiarytmiske legemidler som faktisk brukes i klinikken delt inn i flere klasser:

 1. I klassen - stoffer med direkte blokkering på membranmembranstabiliserende midler, som er delt inn i underklasse IA; IB; IC;
 2. II-klasse-beta-adrenoreceptor blokkere;
 3. III klasse - kalsiumkanalblokkere.

For disse klassene er det nødvendig å legge til følgende midler: påvirker elektrolytter, hjerteglykosider, adrenomimetiske og kololinolytiske stoffer.

Klasse I
Klasse I inkluderer det største antall antiarytmiske legemidler med lokale bedøvelseseffekter av varierende alvorlighetsgrad. I lavere konsentrasjoner som var nødvendige for å påvise anti-arytmisk virkning, de har en innvirkning på de elektrofysiologiske egenskapene til hjertemuskelen fibrene. Hovedtrekket av disse stoffene er deres evne til å redusere den maksimale frekvensen av depolarisering av myokardiale celler som et resultat av antagonistisk interaksjon med raske natriumkanaler i cellemembranen. Ved terapeutiske konsentrasjoner spesifisert handling forbundet med en økning i terskelen eksitabilitet, konduktivitet og undertrykkelse av en økning i effektive refraktære endringer i både hvilende cellemembranpotensialet og varigheten av aksjonspotensialet, men alltid registreres undertrykke spontan diastolisk depolarisering av cellene i hjerteledningssystem.

Legemidler i denne klassen gi en terapeutisk effekt i pasienter med arytmier som oppstår som en følge av sirkulasjon av eksitasjonsbølgelengde i en lukket krets, ved å endre den effektive refraktære periode, og i pasienter med arytmi, som er basert amplifikasjon mekanisme automatikk eller redusere terskelen av eksitabilitet, ved å undertrykke spontan diastolisk depolarisering.

Klasse IA inkluderer følgende stoffer

 • Aymalin (giluritmal) - antiarytmisk legemiddel, alkaloid rauwolfia serpentin. Det fører til en reduksjon i eksitabiliteten av myokard, bremse av atrioventrikulær og intraventrikulær ledning, undertrykkelse av sinusknuten automatikk. Har ingen signifikant effekt på myokardial kontraktilitet og blodtrykk, selv om det i noen tilfeller kan føre til redusert blodtrykk. Foreskrevet for behandling og forebyggelse av paroksysmal supraventrikulær takykardi, paroksysmal ventrikulær takykardi, paroksysmal atrieflimmer og atrieflutter, supraventrikulær og ventrikulære arytmier. Produsert i en pellet, en løsning for intravenøs og intramuskulær injeksjon. Doseringsregime: Voksne administreres intravenøst ​​i en dose på 50 mg i 2-4 minutter. Administrert intramuskulært i en dose på 50 mg hver 3-4 time. Den gjennomsnittlige daglige dose på 150-300 mg i 4-6 doser.
 • Rhythmelen (corpape, rytmodan). Tilgjengelig i kapsler. Doseringsregime: 1 kapsel foreskrives 3-4 ganger om dagen.
 • Neo-giluritmal. Produsert i tabletter. Dosering: 1 tab 3-4 ganger daglig er foreskrevet.
 • Prokainamid. Produsert i tabletter og i oppløsning til injeksjon. Doseringsregime: 1-2 ss 3-4 ganger om dagen. Intramuskulært og intravenøst ​​- i individuelle doser.
 • Kinidin durules (kinidin). Doseringsregime. Det frigjøres i tabletter. Det foreskrives 2-5 tabletter om morgenen, og om kvelden er vedlikeholdsdosen 3 tab i morgen og om kvelden.
 • Pulsnorma. Tilgjengelig i pellets. Det er foreskrevet for 2 drageer 3-4 ganger om dagen. Doseringsregime: Vedlikeholdsdose - 1 dragee 3-4 ganger daglig.

Klasse IB inneholder følgende forberedelser

 • Lidokain. Det er et aktivt lokalbedøvelsesmiddel og antiarytmisk middel. Forårsaker all slags lokalbedøvelse. Stabiliserer cellemembraner, blokkerer natriumkanaler, undertrykker ektopisk foci i myokardiet, hovedsakelig i ventriklene; hindrer praktisk talt ikke ledning og kontraktilitet av myokardiet. Det fremmer frigjøringen av kaliumioner fra myokardceller og akselererer prosoleringen av repolarisering av cellemembraner, forkorter varigheten av handlingspotensialet og den effektive refraktære perioden. Det er foreskrevet for behandling og forebygging av ventrikulære arytmier.

Doseringsregime. Det er produsert i en løsning for intravenøs og / eller injeksjon. Dosen administreres individuelt.

 • Ritalmex (mexyl). Tilgjengelig i kapsler. Doseringsregime: utpekt i henhold til ordningen: i første mottak - 400-600 mg, deretter hver 6 timer til 200 mg. I de følgende dagene (2. og videre) - 200 mg hver 8. time.
 • Følgende legemidler er klassifisert i klasse IC:

  • VFS. Antiarrhythmic drug blokkerer natriumkanaler av kardiomyocytmembraner. Forkorter den ildfaste perioden av atria og ventrikler eller endrer den. Senker excitasjonen av atriene, bunten av Hans, Fiber av Purkinje. Inhiberer ikke funksjonen av sinusknuten automatikk, har ingen negativ inotrop virkning på hjertemuskelen, endrer ikke det systemiske blodtrykk. Foreskrevet for behandling av ventrikulære og supraventrikulære ekstrasystoler, paroksysmal fibrillasjon og atrieflutter, paroksysmal supraventrikulær takykardi, paroksysmal takykardi, ventrikulær fibrillering for behandling av hjerteinfarkt.

  Produsert i tabletter, i oppløsning til injeksjon. Doseringsregime: Utnevnt 30 minutter før måltider hver 8. time for 25 mg. Det er mulig å øke dosen til 50 mg hver 8. time. Parenteral behandling administreres individuelt.

 • Etatsizin. Produsert i tabletter. Doseringsregime: Tilordnet 1 fane. 3 ganger om dagen.
 • Det blir gitt ut i tabletter. Dosering: 1 tab 3-4 ganger daglig er foreskrevet.
 • Rytmen monm. Produsert i tabletter, i oppløsning til injeksjon. Utnevnt individuelt.
 • Klasse II
  Klasse II - en gruppe av antiarytmiske medisiner, deriblant propranolol og andre betablokkere, som har antiarytmisk virkning hovedsakelig på grunn av blokkering av sympatisk stimulering, noe som gjennomføres ved beta-reseptorene. Beta-adrenerge reseptorer, inhibering av aktiviteten av cellemembranen adenylatsyklase for å hemme dannelsen av cAMP, som er en intracellulær sender handling av katekolaminer.

  Ved terapeutiske konsentrasjoner har ingen direkte virkning på membranen til friske myokardiale celler, trenger betablokkere ikke påvirke transmembranpotensialet, maksimal hastighet depolarisering av atriale myokardiale fibre, ventrikulære og Purkinje fibere.

  Blokkere av beta-adrenerge reseptorer forhindrer økningen i spontan diastolisk depolarisering forårsaket av katekolaminer. Derfor, under påvirkning av disse legemidlene, er det en reduksjon i frekvensen av sinuspulser og eliminering av ektopiske impulser, som er basert på denne virkningsmekanismen. Beta-adrenoblokere øker den effektive refraktære perioden av atriene, funksjonelle og effektive ildfaste perioder av atrioventrikulærnoden. Konduktiviteten og refraktoriteten i det spesialiserte ledningssystemet av His-Purkinje og ekstra kanaler, endrer imidlertid ikke signifikant.

  Beta-adrenoblokere har en negativ ionotrop effekt og reduserer hjerteutgang, myokardisk oksygenforbruk, koronar blodstrøm, mens perifer motstand øker. Varigheten av den ionotrope virkningen er mindre enn den kronotrope virkningen.

  Betablokkere er forskjellige i selektiviteten av virkningen på beta-1 og beta-2-adrenerge reseptorer. I denne forbindelse er narkotika som blokkerer begge typer reseptorer kalt ikke-kardioselective, og legemidler som blokkerer beta-1-adrenerge reseptorer er kardioselektive.

  • Propranolol (anaprilin, inderal, obzidan) er en ikke-selektiv beta-blokkering. Har antianginal, hypotensiv og antiarytmisk effekt. Reduserer den automatiske sinusnoden, reduserer antall hjerteslag, senker atrioventrikulær ledning, reduserer myokardial kontraktilitet, reduserer behovet for myokardium i oksygen. Reduserer myokardets excitability, reduserer forekomsten av ektopisk foci, har en membranstabiliserende effekt. Har hypotensiv effekt. Det er foreskrevet for supraventrikulær form for arytmi, flimmer og fladder av atria, ventrikulær ekstrasystol. Legemidlet er tilgjengelig i tabletter, kapsler, injeksjonsvæske. Det foreskrives for 10-40 mg 1-3 ganger om dagen. Parenteral behandling administreres individuelt.
  • Korgard. Produsert i tabletter. Det er foreskrevet for 20-80 mg 1-2 ganger om dagen.
  • Sotalol (sotalex). Produsert i tabletter. Det er foreskrevet for 20-80 mg 1-2 ganger om dagen.
  • Atenolol (atenova, atenoben, betacard, tenormin, haypoten) er en selektiv beta-blokkering. Bevarer egenskapene til betablokkere. Inneholder ikke intern sympatisk og membranstabiliserende aktivitet. Ikke forårsaker krampe av bronkier. Det er foreskrevet for behandling og forebygging av supraventrikulære former for arytmi, sinus takykardi, ventrikulær ekstrasystol. Produsert i tabletter. Det er foreskrevet for 25-100 mg 1-3 ganger om dagen.

  En spesiell egenskap ved den elektrofysiologiske virkningen av klasse III-legemidler er en signifikant økning i varigheten av myokardcellerens virkningspotensiale. Disse stoffene har ingen lokal bedøvelsesvirkning og har ekstremt svake uttrykkede egenskaper, som er iboende i II-klassen av antiarytmiske legemidler.

 • Amiodaron (cordarone, sedacorone) er et antiarytmisk og antianginal middel. Øker varigheten av handlingspotensialet og den effektive refraktære perioden av kardiomyocytter i alle deler av hjertet. Reduserer den automatiske sinusnoden, reduserer antall hjerteslag, senker den atrioventrikulære konduktiviteten, reduserer myokardets excitabilitet. Det er foreskrevet for behandling og forebygging av supraventrikulære og ventrikulære arytmier. Produsert i tabletter og i oppløsning til injeksjon. Innsiden er foreskrevet til 100-200 mg i henhold til ordningen. Parenteral behandling er individuell.
 • Klasse III
  Klasse III inkluderer stoffer som er hemmere for kalsiumiontransport, kalsiumkanalblokkere.

  • Verapamil (isoptin, lekoptin, falicard) - antiarytmisk, antianginal, hypotensiv. Reduserer frekvensen og styrken til hjerteslag, senker den atrioventrikulære konduktiviteten. Reduserer behovet for myokard i oksygen. Forårsaker utvidelsen av kranspulsårene og en økning i koronar blodstrøm, senker tonen i perifere arterier. Det er foreskrevet for behandling og forebygging av supraventrikulære former for arytmi.

  Doseringsregime. Produsert i tabletter og injeksjonsvæske. Innsiden er foreskrevet til 40-80 mg 1-3 ganger om dagen. Parenteral behandling er individuell.

  Blant andre grupper av stoffer som brukes i de rytmeforstyrrelser, de mest vanlig anvendte formuleringer inneholdende kalium- og magnesiumioner: Pananginum, asparkam, kalium normin og hjerteglykosider i individuelle doser for behandling av former av supraventrikulære arytmier.

  I de siste årene, for lindring av paroksysmal supraventrikulær takykardi narkotikabruk, bedre hjerteinfarkt metabolisme: adenosin fosfat, adenokor.

  Alle disse forberedelsene fra hjertearytmi bør kun tas etter en nøyaktig etablert diagnose og konsultasjon med en lege

  kirurgi

  Minimalt invasiv ablation har lenge vært den mest effektive metoden for kirurgisk behandling av hjertearytmi. Kjernen i prosedyren er å cauterize et svært lite område av hjertemuskelen med et kateter. Nøyaktig bestemmelse av ønsket sted for ablation er mulig takket være elektrofysiologiske studier.

  Hvorfor gjør moxibustion?

  • Moderne moxibustion er helt smertefri. Det utføres av radiofrekvensmetoden.
  • Under ablation utføres hjerteinfarkt for å forhindre abnorm atriell sammentrekning.
  • Erfaringen fra israelske spesialister tillater dem å gjenoppta under moxibustion alle funksjonene i muskulaturet som omgir arret.
  • Som et resultat, blir rytmen av hjertet restaurert til et normalt nivå, selv i de mest alvorlige former for arytmi.

  Funksjoner av prosedyren
  For en brenning under operasjonen blir det laget en liten punktering, gjennom hvilken et kateter settes inn.
  Vanligvis utføres ablation innen få timer.

  Hvis leger håndterer en svært kompleks form for arytmi, hvor kateterkauterisering kanskje ikke er tilstrekkelig til å gjenopprette pasienten, vil de utføre ablation gjennom en minimal åpning.

  Denne typen moxibustion er vist:

  • med alvorlige og langvarige former for atrieflimmer;
  • i tilfelle der kateterablation ikke fører til forventet resultat;
  • pasienter som gjennomgikk kirurgi på hjerteventiler.

  Ablation medfører ikke en langvarig gjenoppretting av pasienten. I de fleste tilfeller forlot personen som hadde cauterization klinikken i klinikken innen 3-4 dager.
  Effektiviteten av ablation, utført på grunnlag av israelske klinikker, er ekstremt høy. Det gjør det mulig å normalisere hjerterytmen til ca 90% av pasientene med ulike former for arytmi.

  Denne prosedyren kan imidlertid kun brukes til de pasientene som ikke fikk nytte av legemiddelbehandling.

  For behandling av atrieflimmer er brukt mye av narkotika, men de er bare effektive i omtrent halvparten av tilfellene, - sier studie forfatteren David Wilber, direktør for Institute of Cardiovascular Diseases ved Loyola University Medical Center i Illinois. - Videre, hvis et enkelt stoff ikke har hjulpet en pasient, er sannsynligheten for vellykket behandling med et annet legemiddel enda lavere.

  Studien, som ble utført på 19 sykehus i forskjellige land i verden, involverte 167 personer, for hvem behandling med rusmidler var ineffektiv. 106 pasienter fikk kateterablation, og 61 pasienter fikk medisiner. Varigheten av studien var ganske kort, siden en betydelig fordel av kateterablation over legemiddelbehandling ble avslørt. Etter bruk av denne metoden, opphørte episoder av arytmi (ikke-rytmiske hjerteslag) hos 60% av pasientene. Samtidig ble forbedring bare observert hos 16% av pasientene som var på medisinbehandling. Resultatene av studien er publisert i Journal of the American Medical Association.

  Kateterablation i behandling av atrieflimmer er mye mer effektiv enn medikamentterapi. Vi anbefaler imidlertid også bruk av denne metoden i tilfeller der medisinering ikke hjelper. Før vi bruker denne teknikken, tilbyr vi pasientene valget av å starte et annet stoff eller avtale en operasjon. Dessverre, er sannsynligheten for at andre medisiner kan hjelpe, er bare 20%.tak som atrieflimmer ikke utgjør en umiddelbar trussel mot liv, kan pasienten velge et foretrukket alternativ for ham - kirurgi eller behandling - konkluderer Dr. Frank Machlinski, direktør for elektrofysiologi programmer ved University of Pennsylvania.

  Kirurgisk behandling

  Hjertearytmier behandles som konservative metoder (for eksempel medisinsk) og kirurgisk. Det israelske medisinske senteret IMedical praktiserer følgende kirurgiske metoder for herdende arytmier:

  Pacemakerimplantasjon: Det er en programmerbar enhet, hvor implanteringen gjør det mulig for pasienten som lider av arytmi, å returnere en normal rytme av sammentrekninger av hjertemuskelen. For at pacemakeren skal kunne handle, er det nødvendig å implantere det til pasienten. Dette skjer under lokalbedøvelse.

  Pacemakeren er implantert under huden eller under pectoral muskel, som kirurgen gjør et kutt, ca 4 cm i størrelse. Apparatet i seg selv er et hus inne som det er nødvendig elektronikk, og et batteri som varer i ca 10 år eller flere. Også to eller tre små ledninger med elektroder er koblet til pacemakeren. De føres gjennom blodkarene til hjertet, eller mer nøyaktig - til atriumet og til ventrikkelen.

  Til tjenester av kirurger - en røntgen og annen teknologi, slik at de kan se hvor i noen av øyeblikkene er ledninger med elektroder. Denne operasjonen varer omtrent en time. Vanligvis neste dag etter det kan pasienten gå hjem. Nå er arytmi ikke truet med ham: sende, om nødvendig, elektriske impulser som irriterer myokardiet, erstatter pacemakeren hjertets ledningssystem. I Israel brukes to og tre kammerpacemakere, som tillater stimulering av to eller tre hjertehulrom samtidig.

  Implantering av defibrillatoren: defibrillator, dette er en enhet som ligner i operasjonen til en pacemaker, og gir
  gjenopprette synkron sammentrekning av hjerte fibre ved hjelp av elektriske utladninger med forskjellige kapasiteter, fra mindre enn 1 til 40 J. defibrillator er implantert i den øvre del av brystet, slik at denne delen på plass.

  Etter det er det innføring av elektroder og deres testing for å finne den mest optimale plasseringen.

  Deretter er elektrodene festet til defibrillatoren, og etter testing av den automatiske funksjonen suttes kutt i pasientens bryst. Deretter følger det siste trinnet: programmering av defibrillatoren.

  Denne operasjonen er under anestesi og varer omtrent en time. Etter det behøver pasienten ikke å bli på sykehuset lenger enn en dag, selvfølgelig, hvis det ikke er noen komplikasjoner.

  Slike kirurgiske inngrep har blitt svært populære blant israelske hjertekirurger de siste årene. Studier har vist at implantering av defibrillatoren er nesten dobbelt så effektiv som rusmiddelbehandling når det gjelder å forlenge levetiden til pasienter med hjertearytmier.

  Radiofrekvens ablation er en minimal invasiv kirurgisk prosedyre utviklet i 1990-tallet, som i Israel tillater ca 90% av pasientene å helbrede visse typer arytmi helt. Denne prosedyren utføres ved for høy hjertefrekvens, med pulsunderskudd.

  Radiofrekvensablation er konkludert med at ved hjelp av et spesielt kateter blir små punkteringer laget, hvorved et bestemt problemområde av hjertets ledende strukturer brennes ved hjelp av radiobølger. For å forstå hvilken del av hjertet som skal utføres ablation, utføres en elektrofysiologisk undersøkelse umiddelbart før denne prosedyren.

  Ved ablation oppnås restaurering av normal hjerterytme. Denne operasjonen tar vanligvis fra en til tre timer, og utføres av israelske hjertekirurger, vanligvis under lokalbedøvelse. Etter operasjonen forblir pasienten i klinikken i ytterligere tjuefire timer. Hvis det ikke er noen komplikasjoner i løpet av denne tiden, kan han neste dag reise hjem.

  Folkemidlene

  Rist 0,5 kg sitroner, bland dem med samme mengde honning og 20 kjerner av aprikoskjerner, pulverisert i pulver. Ta før måltider, men 1 ss 2 ganger om dagen.

  Den universelle virkningen av arytmi er avkok, infusjoner og infusjoner av hagtorn, valerian
  kirsebær, asparges og lovage. Ta 1 ss. En skje av hver
  Disse plantene brygger dem i 1 liter kokende vann, la det brygge i en time. Drikk i små porsjoner hver 2. time.

  • Under langsom hjerterytme 4 sitron skåret i 4 biter hver, kokt i 1 liter vann til grøtaktig tilstand, tilsett 0,5 kg av hakkede valnøtter, 250 g sesamolje og 200 g pulverisert sukker. Bland alt. Ta 1 ss 3 ganger om dagen i 20 minutter før du spiser
  • Ved hjerterytmeforstyrrelser anbefales det å drikke fersk juice av svart radise. Radish gni, klem gjennom osteklær juice, bland med honning (1: 1). Ta 1 spiseskje 2-3 ganger om dagen.
  • En god effekt for å redusere hjerterytmen gir avkjøling av rogn. 2 ss hakkede rogn pour 1 kopp kokende vann, lag i 15 minutter, belastning. Drikk 0,5 kopp 4 ganger om dagen. Den berømte urtelegen PM Kurennov anbefalte å ta bad med valerian for fjerning av slag. For å ta et bad trenger du 1 fullt glass valerianrot bouillon.
  • når det er brudd på hjerterytmen, er det nyttig å drikke ferskpresset juice fra en sort radisefrø med tilsetning av honning i samme mengder. Drikker juice til 1 ss. to til tre ganger om dagen;
  • For denne oppskriften trenger du et halvt kilo sitroner revet på riven, samme mengde honning og 20 kjerner av aprikosfrø, knust i pulver. Det er akseptert for 1 ss. skje to ganger om dagen før måltider.
  • Det er nødvendig å ta 1 sitron, 200 g tørkede aprikoser, 10 - 20 g rosiner, 50 g kjerne valnøtter og 5 ss. l. Kan honning. Klem saften ut av sitronen og bland den med honning. Grind tørkede aprikoser og sitronskall med masse, blandet med rosiner. Tilsett smelteformede nøtter til blandingen. Kombinere med honning og sitron. Rør grundig, insister 3 timer Ta internt 2 ss. l. En gang om dagen - om morgenen etter å ha spist med arytmi. Behandlingsforløpet skal utføres innen en måned.
  • Ta 100 g kjerne valnøtter, slip dem eller passer gjennom en kjøttkvern og bland med 0,5 liter honning. Ta en blanding av 0,5 ss. l. 3 ganger om dagen med hjertearytmi.
  • Ta 1 ss. l. hakkede aspargesøtter, bryg et glass kokende vann, kok i 2 minutter, legg i en varm kjøttkraft 1-2 ts. tørket urte asparges og insisterer, innpakket, 2 timer. Ta inne 2 spiseskjeer. l. 3 ganger daglig i 30 minutter før måltider i 4 uker med arytmi.
  • Grind et lite løkløk, rist 1 eple på et fint rist og bland godt sammen. Ta blandingen 2 ganger om dagen i mellom måltider. Behandlingsforløpet er en måned.
  • Mark 3 kopper Viburnum vulgare, knust, satt inn i en 3-liters krukke, hell 2 liter kokende vann, tett plastlokk, god vikle og la stå i 6 timer. Infusjons filter gjennom et dørslag og osteklede, helle den i emaljert ware, bær vel vri der også. I den resulterende infusjonen, legg 0,5 liter god honning, bedre enn mai. Ta inn 1/3 kopp 3 ganger daglig før måltider i en måned. Gjennomfør 3 slike kurs med 10-dagers pauser. Oppbevares i kjøleskapet.
  • Ta 5 g tørre pulveriserte fruktene av hagtorn med 200 ml varmt vann, kok i 15 minutter på lav varme, belastning og bringe volumet til den opprinnelige drikke 1 ss. l. 2-3 ganger om dagen med arytmi.
  • Med atriell fibrillasjon hjelper hoftene godt. Trenger å hell i en termos 2 ss. l. bær, hell deretter 0,5 liter kokende vann. La i 1 time for å insistere, og legg så mye hagtorn. Infusjon begynner å drikke om morgenen, men slik at det vil være nok for hele dagen. Brew frisk infusjon daglig. Hvis bærene er tørre, kan du forlate i 5-10 minutter og hell i en termos for å insistere. Drikk infusjon 3 måneder, deretter en måned pause - gjennom hele året. Hvis du har halsbrann, bør du drikke rosen hofter etter å ha spist.
  • Det anbefales å blande 0,5 kg mai honning, 0,5 kg revet sitronskall (fra foreløpig ekstrakt sitroner) og 20 bakte aprikoser. Ta 1 ts innover. 3 ganger daglig før måltider. Spis 1 aprikoskjerne om dagen i 2 måneder. Ta en pause i en halv måned og gjenta behandlingen igjen.

  Hvordan jeg ble behandlet med folkemessige rettsmidler for hjertearytmi:

  I mange år led jeg av hjertearytmi med bradykardi (en sjelden puls, opptil 39 slag per minutt). Etter at jeg fant de rette folkemidlene, har jeg en puls i området 60-80, og jeg har ikke søkt på medisinske institusjoner i lang tid. Nå er jeg 78 år gammel, høyde 172 cm, vekt 63 kg. I sitt liv drakk han vodka veldig lite, men røkt aldri.

  • Min hovedmedisin er en blanding av sitron og hvitløk. Jeg helles i en tre-liters krukke to liter kjølig kokt vann. Jeg tar 4 sitroner, utelate den første i kokende vann i to minutter, og deretter bla gjennom dem i en kjøttkvern, presse saften gjennom osteklede og sendes til banken.
  • Jeg rengjør skinnene av 4 hode hvitløk, knus dem med hvitløk og legg alt til vannet med sitronsaft. Den terapeutiske blandingen er nok til et behandlingsforløp - førti dager. Øverst på kanen er dekket med gasbind, brettet i tre lag, og satt i kjøleskapet i to dager. Filter og sett igjen i kjøleskapet. Legemidlet må oppvarmes.
  • Det andre medisinske legemidlet består av vodka med hvitløk. I en flaske med en kapasitet på 0,75 liter. Jeg helter en halv liter kvalitetsvodka. Jeg passerer gjennom hvitløk hekle 20 mellomstore hvitløksklær og legg til vodka. Jeg insisterer på 10-12 dager.
  • Jeg forbereder en annen medisin - den tredje. Klem et fedd hvitløk på et lite stykke gasbind (4h6sm.), Legg den i en pose med melk (Tetra), fester det hele under nesen og puste, knytte stroppene på baksiden.
  • Og nå mer om behandlingen. Før jeg starter prosedyren, skyll jeg munnhulen tidlig om morgenen med saltet vann. På 6 timer drikker jeg 25 ml. tinktur av hvitløk på vodka, etter en halv time tar jeg en kvart kopp (50 gram) av en sitronblanding med hvitløk. Like før søvn drikker jeg en spiseskje hvitløktinktur på vodka.
  • Neste dag er behandlingen den samme, bortsett fra en: Før du går i seng i stedet for å bruke hvitløkstinkturer, innhalerer jeg essensielle oljer av hvitløk. Det var slik at jeg ble kvitt hjertearytmi i 40 dager. Kanskje noen må gjenta kurset, men du må være enig med den behandlende legen.
  • For denne oppskriften trenger du tørt hagtornefrukt i mengden 10 gr. og 100 ml vodka. Fruktene helles med alkohol og infunderes i 10 dager, filtreres. 10 dråper infundert med vann og tatt tre ganger daglig før måltider. Medisiner basert på hagtorn hjelper hjertemuskelen tonet, fremmer koronar sirkulasjon, og eliminerer også arytmi og takykardi. De koordinerer aktiviteten til sentralnervesystemet og bidrar til å redusere blodtrykket.
  • Valerian rot medisinsk grind, for en spiseskje rot vil trenge 1 ss. kokt litt varmt vann. Den resulterende blanding lagres i en forseglet beholder i 8-12 timer, hvorpå den blir filtrert. En spiseskje er tatt tre til fire ganger om dagen;
  • blomster kornblomst blå i mengden av en til to ts. Helles 200 ml kokende vann, infusjonert i en time, filtrert. Godta på ¼ st. tre ganger om dagen for en kvart time før et måltid. Utmerket for hjerteinfarkt;
  • For denne oppskriften trenger du en valerianrot, en moderkrudt, anisfrukt og karasjevann i forholdet 2: 2: 1: 1. En spiseskje med blandede urter helles i ett glass kokende vann, insisterte i en halv time. Det er akseptert på 1/3 element. to - tre ganger om dagen. Hjelper i tilfelle av rask hjertefrekvens og smerte i hjertet;
  • For denne oppskriften trenger du en tørrstrimlet urtehestetallfelt i mengden 1 ss. l. og 400 ml kokende vann. Den mottatte infusjonen for å opprettholde to - tre timer og belastning. Det er akseptert for 1 ss. skje fem til seks ganger om dagen for en sykdom forbundet med hjertesvikt og arytmi;
  • denne oppskriften består av gress hestesko, gress, fjellklatret fugl, hagtorn blomster blod rød i forholdet 2: 3: 5. En spiseskje med blandede urter helles over natten i en termos med ett glass kokende vann, filtrert om morgenen. Det er tatt på en kvart av et glass tre - fire ganger om dagen når det er et raskt hjerterytme, irritabilitet, søvnløshet;
  • for denne oppskriften trenger du en lumbar urt åpnet i mengden av to teskjeer og et glass kaldt vann. Hell gresset med vann og insister ½ dager, avløp. Det tas på den tredje delen av glasset tre ganger om dagen før måltider. Infusjon regulerer hjerteaktivitet;
  • Folkemessige rettsmidler for arytmi inkluderer en slik oppskrift: hell 1 ss i pannen. vann, etter koking, for å redusere brannen og tilsett gresjord (eller adonis vår) i mengden 1 ts. Å opprettholde i brann i tre minutter. Pannen er dekket med et lokk og trekkes tilbake til et varmt sted. Den resulterende infusjonen filtreres. Det er akseptert på en kunst. skje tre ganger om dagen med takykardi;
  • denne oppskriften består av en urtegryn, et blad med sitronmelisse og et rhizome med rødder av valerian i forholdet 3: 1: 1. For en kunst. l. blandede urter trenger et glass kaldt vann. Den resulterende infusjonen er eldre i tre timer, og deretter på et vannbad i en kvart time. Det er filtrert og fullstendig fraksjonert for en dag, når det er en nervøs hjertebank og søvnløshet;
  • for denne oppskriften trenger en morworts hjerteblader, goldenrod gress, sitronbalsamblad og bokhvete blomster, hver ingrediens i mengden 40 gram. 2 ts av l. nøye blandet samling helles i ett glass kokende vann. Den resulterende infusjonen blir alderen i en emaljepanne til den er avkjølt. Etter at infusjonen er filtrert med en obligatorisk klemming av råmaterialer og ført til det opprinnelige volumet av forkokt vann. Drikker brøkdel i løpet av dagen. Kurs 2 uker, deretter en pause på 7 dager og igjen et fullt kurs;
  • for denne oppskriften trenger blomstrer av calendula i mengden 2 ts og to briller med kokende vann. Den resulterende infusjonen blir eldret i en time, filtrert. Den er full på 0,5 st. fire ganger om dagen, når brudd på hjerterytmen blir observert;
  • For denne oppskriften trenger du knuste unge skudd av medisinsk asparges i en mengde 3 ts. og et glass kokende vann. Infusjonen holdes i et par timer og filtreres. Det tar en til to spiseskjeer. tre ganger om dagen. Kurs - tre til fire uker. Det er en god beroligende for takykardi;

  Les Mer Om Fartøyene