Hydrocephalus i hjernen: En beskrivelse av patologi, årsaker og behandling

Strokes, craniocerebral trauma, overførte infeksjoner og alle typer tumorer kan føre til ubehagelige konsekvenser - pasienten utvikler en substitutt hydrocephalus i hjernen. Saken er vanskelig å bære, spesielt hos barn. Vi er vant til å kalle hydrocephalus dropsy - denne tilstanden blir provosert av overdreven produksjon av cerebrospinalvæske. Væsken akkumuleres i hulrommene i den menneskelige hjerne.

Ofte forekommer dropsy hos nyfødte - kompetent behandling kan rette opp situasjonen. Symptomene på sykdommen bestemmes gjennom visuell observasjon og komplekse diagnostiske prosedyrer. Voksne er også utsatt for denne sykdommen. Terapi her er ikke alltid effektiv - noen ganger er det nødvendig med kirurgisk inngrep.

Generelle egenskaper av sykdommen

Serebrospinalvæske i normal tilstand fører ikke til en substitusjonshydrocephalus i hjernen. Alkohol er gjennomsiktig, fargeløs og har mange nyttige funksjoner, blant annet ledende rolle er gitt til ernæring og hjernebeskyttelse.

Likvor sirkulerer utenfor hemisfærene og akkumuleres i tanker som befinner seg i basen av skallen. Tanker danner et enkelt system assosiert med cerebrospinalvæske og cerebrospinal subarachnoid plass.

Brudd på arbeidet i ventriklene fører til et overskudd av cerebrospinalvæske. Det normale volumet av væskefluid er 150 ml. På grunn av cerebrospinalvæske hos voksne og barn er det en dynamisk balanse. Den cerebrospinalvæske fornyes tre ganger om dagen. Skader og tunge operasjoner fører til ubalanser.

Klassifisering av sykdommen - voksne og barns varianter

Vodianka er konvensjonelt delt inn i arter avhengig av opprinnelse, patogenese og utviklingshastigheter. Symptomer og behandling av slike patologier vil være litt forskjellige. Nevurkirurger og nevrologer er involvert i sykdommen, men det er vanskelig å skissere presise grenser hos voksne. Det er etablert at dropsy er kjøpt og medfødt.

Patogenesen av hydrocephalus er:

 • kommunisere;
 • okklusiv;
 • hypersecretory.

Noen leger skiller også fjerde form - ekstern hydrocephalus i hjernen. Dette er en blandet form, som vanligvis tilskrives cerebral atrofi. På bakgrunn av atrofi er det en sammentrekning av hjernevevet.

Tempoet kan være forskjellig:

 • akutt ødem (i tre dager er sykdommen fullt utviklet);
 • subakut hydrocele (fra sykdomsmomentet en måned går);
 • kronisk stadium (formasjonen kan forekomme i en periode som overskrider seks måneder).

Den cerebrospinalvæske begynner å presse på vevet, noe som skaper ytterligere problemer. Graden av trykk kan skille mellom normotensive, hypotensive og hypertensive varianter. Barn er mer sannsynlig å ha symptomer på medfødt hydrocephalus. Størrelsen på babyens hode kan øke til 50%, det er mange abnormiteter, blødninger og intrauterin meningitt.

Medfødte og oppkjøpte typer patologi

Den hydrocephalus av hjernen hos nyfødte er fulle av forferdelige konsekvenser. Utviklingen av patologi skjer i moderens livmor. Hvis diagnosen ikke er gjort i tide, vil etterfølgende behandling ikke gi et signifikant resultat.

La oss se på tegnene på medfødt dropsy observert hos barn:

 • dårlig appetitt;
 • lunefullhet (provosert av intrakranielt trykk);
 • marmorering av huden;
 • apati;
 • Utsikten er rettet hovedsakelig nedover;
 • tilbaketrekning av århundret.

Beindeformiteter, betennelser, cyster, hevelse og endringer i fossa i skallen (bakre del) kan føre til patologi. Voksne klager over occipital og frontal smerte, oppkast og kvalme. Kjernen til disse symptomene er intrakranielt trykk.

Følgende kan utvikle seg selv:

 • langsommelighet av bevegelser;
 • hevelse av optisk nerve (disk);
 • brudd på reflekser;
 • svekkelse av intellektet.

Det er også en normotensive variasjon av kjøpt dropsy. Intrakranielt trykk kan tilsvare normal. Provokatorer av sykdommen - subaraknoid blødning, komplikasjoner mot bakgrunnen av meningitt, aneurysm og hodetrauma.

Men listen over ubehagelige konsekvenser av denne patologien:

 • hodepine;
 • brudd på gang
 • urininkontinens;
 • demens.

Inne og utenfor - hva er forskjellen?

Intern hydrocephalus er forskjellig fra den eksterne versjonen av denne sykdommen ved egenskapene til patogenesen. Hos barn er medfødt patologi diagnostisert, hos voksne er det oppkjøpt. Sistnevnte er av fire varianter, hvorav den ene er blandet. Overflødig væskeakkumulering atrophiserer hjernevevet, forverrer sirkulasjonen og forårsaker demens. Men hva er forskjellen mellom de to typene?

Intern hydrocele er preget av økning i intrakranielt trykk, oppkast, kvalme og alvorlige migrene. Pasienten forverrer auditive og visuelle oppfatninger.

Nyfødte bøyer og strekker fontanelen. Formen av sykdommen er akutt og kronisk - i sistnevnte tilfelle kan irrasjonell behandling provosere en rekke komplikasjoner.

Ekstern hydrocephalus i hjernen er preget av en sammentrekning av hjernevevet. Ytre rom rundt hjernecellene er fylt med cerebral væske.

Den farligste er erstatningsformen av sykdommen - da blir hjernecellene gradvis erstattet av en væske. Et karakteristisk trekk ved sykdommen er det asymptomatiske kurset, som er vanskelig å diagnostisere. Litt senere vil vi vurdere symptomene på andre varianter av patologi.

Årsakene til hvem er i fare

Patologi kan provosere noen lidelser som påvirker sentralnervesystemet. Det er ingen klare diagnostiske grenser. Leger legger ofte pasienter med dropsy på psykiatriske sykehus og mislykkes med å bruke feil terapi. Blant de viktigste årsakene til dropsy er:

 • psyko-organisk syndrom;
 • konsekvensene av hjerneslag (hemorragisk eller iskemisk);
 • post-traumatisk (eller dyscirculatory) encefalopati;
 • demens av blandet genese;
 • craniocerebral trauma;
 • onkologiske sykdommer (en rekke hjernetumorer av parastrel, trunk og intraventricular lokalisering);
 • CNS inflammatoriske sykdommer, infeksjonssykdommer (meningitt, tuberkulose, ventriculitis hjernebetennelse);
 • blødninger (subaraknoid, intraventrikulær, ikke-traumatisk og traumatisk).

Ervervet hydrocephalus (internt eller eksternt) hos barn diagnostiseres oftere. 25% av pasientene som lider av sykdommen, er de som ble 18 år. Disse dataene ble oppnådd på nevrokirurgiske sykehus. Korrekt kirurgisk behandling etter en rettidig diagnose gir hundre prosent resultat av helbredelse. Det er sant at operasjoner skal utføres av høyt kvalifiserte spesialister.

Varianter av hydrocephalus i hjernen behandles med trombolytiske stoffer og metoder for ekstern drenering. Ofte er akutt operasjon nødvendig. På de mest populære metodene for kirurgi, vil vi fortelle på slutten av artikkelen. I mellomtiden vender vi oss til symptomatologien.

Symptomer på hydrocephalus

I akutt og kronisk dropsy er symptomene og utviklingen av patologi noe annerledes. Hos toårige barn øker hodet omkretsen kraftig.

Under trykket av flytende disperse uutviklede ledd i skallen, brytes proporsjonalitet, stående panne, godt synlig under huden venøse nettverket. Småbarn oppfører seg tregt, ikke hold hodet og ikke prøv å sitte i god tid.

Hos voksne ser symptomene på akutt hydrocephalus slik ut:

 • oppkast og kvalme (verre om morgenen);
 • hodepine (forverres når pasienten våkner);
 • døsighet (det første tegn på plutselig forverring av symptomer);
 • aksial dislokasjon (undertrykkelse av bevissthet kan vokse til en dyp koma);
 • Stagnasjon av visuelle disker (feil i den aksoplasmatiske strømmen påvirker optisk nerve og fører til nedsatt oppfatning).

Noen ganger utvikler hydrocephal hjernelesjoner hos voksne til et kronisk stadium. Krenkelser blir systemiske, og i noen tilfeller - irreversible. Noen symptomer kan indikere demens. Denne sykdommen observeres 2-3 uker etter traumatisk hjerneskade, meningitt eller blødning. De uvanlige og merkelige symptomene er diagnostisert:

 • minnefeil (dette gjelder hovedsakelig kortsiktige digitale minner - alder, tall, datoer);
 • daglig desorientering (pasienten forvirrer natt og dag);
 • Mystisk-intellektuelle brudd (en person svarer langsomt, utilstrekkelig, monosyllabisk, tenker lenge);
 • urininkontinens (symptomet vises ikke alltid og anses for sent);
 • Apraksiya gange (i liggende tilstand demonstrerer en person enkelt bevegelsene til å sykle eller gå på vanlig måte, men det kan ikke gjentas).

Moderne Diagnostiske Teknikker

En nøkkel diagnostisk rolle tilhører datamaskin og magnetisk resonans bildebehandling. Disse typer studier er egnet for både barn og eldre pasienter.

Leger vurdere tilstanden til ventriklene, plasseringen og dimensjonene av det subarachnoide rom så vel som graden av deres deformasjon og deretter fore.

Vurder alle eksisterende typer diagnostikk:

 1. Magnetisk resonans. MR-data tillater å vurdere sykdommens form og alvorlighetsgrad. Med hjelp av denne studien, finner leger ut årsakene til patologien.
 2. Datatomografi. Konturene i hjernen, subarachnoid plass, skallen og ventrikkene blir undersøkt. Størrelsene og formene til ventrikler er spesifisert, unormale punkter (svulster, cyster) blir avslørt.
 3. Cisternography. Sisterner i kranebasen blir studert. Dette tillater oss å klargjøre retningen av sirkulasjon av cerebrospinalvæsken og typen sykdom.
 4. Neuropsykologisk undersøkelse. Dette inkluderer spørsmålet om pasienten, samlingen av anamnese, den primære deteksjon av abnormiteter som påvirker hjernens funksjon.
 5. Angiografi. Kontraststoff blir introdusert i arterien, hvoretter radiografien av karene utføres. De minste bruddene vil bli løst av utstyret.

Vi behandler hjernen - terapeutisk teknologi

Barn kan bli kurert av hydrocephalus lettere, men voksne har ikke problemer med tidlig diagnostikk. Det er et sett med tiltak for å gjenopprette væskebalansen i menneskekroppen og helt bli kvitt dropsy.

Dessverre er kirurgisk inngrep brukt mye oftere enn vi ønsker. Medisinering brukes i de tidlige stadier.

Leger kan foreskrive følgende stoffer (for barn bildet vil være lik):

 • stoffer med kalium og magnesium (Asparks koster ca 20 rubler, Panangin - ca 160);
 • Gliatilin (ca. 700 rubler) og Kholina Alphoscerat - Cerepro (ca. 550);
 • Acetazolamid (200-230);
 • Mannitol og Mannitol (120);
 • Korsavin, Vinpocetin, Telectol (50-250 rubler);
 • Solkoseril og Actovegin (opptil 1500 rubler).

Konservativ behandling blir ineffektiv i kliniske tegn på hydrocephalus. Intraventrikulære blødninger fremkaller begynnelsen av akutt stadium - under slike omstendigheter er det behov for akutt kirurgisk inngrep. Saken er tatt av erfarne nevrokirurger. Vi vil diskutere hvordan man skal operere under.

Spritdrift

85% av de utførte operasjonene gir den ønskede effekten - dette er en ganske høy figur. Behandling ved hjelp av cerebral bypass reduseres til avhending av pasienten fra væsken som akkumuleres i vevet, pumpet inn i kroppens naturlige hulrom. For dette brukes et system med rør og ventiler. Effektiviteten av shunting er kombinert med en høy sannsynlighet for komplikasjoner. Ubehagelige konsekvenser av operasjonen observeres i halvparten av tilfellene.

Det vanskeligste er det første postoperative halvåret. Noen ganger er det nødvendig å bytte ut en shunt eller et separat fragment av det implanterte systemet. De fleste pasienter står overfor en rekke sekvensielle operasjoner og får "shuntavhengighet". Hvis shunts ikke klare oppgaven, henger en persons liv i balansen.

Endoskopisk terapi

Operasjoner av denne typen brukes av kirurger oftere enn cerebral bypass-kirurgi. Behandlingen er fokusert på dannelse av kunstige dreneringsveier av væskevæske. CSF er omfordelt - er hentet fra hjernen området i cisternene. Her er en liste over fordeler med denne typen operasjoner:

 • restaurering av fysiologisk strømning;
 • en merkbar reduksjon i risikoen for etterfølgende drenering;
 • fravær av fremmedlegemer i kroppen;
 • mindre traumatisk (hvis sammenlignet med shunting);
 • forbedre livskvaliteten til den opererte pasienten.

Opptegnede plusser tillater å trekke konklusjoner om foretrukket endoskopi. Dette er en bevist teknologi som har gjort livet enklere for mange mennesker. Hvis medisinen mislyktes, er forsinkelse med kirurgi ikke nødvendig. Pasientene gjenoppretter med en 100% sannsynlighet - ved rettidig behandling til en nevrokirurg.

Profylakse og prognose

Den enkleste måten å ekskludere utseendet av patologi på graviditetsstadiet. Kvinner må være forsiktige med skader og unngå penetrasjon av ulike infeksjoner på alle mulige måter. Forebygging av infeksjon er nødvendig i tidlig alder.

Når det gjelder voksne, er anbefalingene som følger:

 • ingen kraniocerebrale skader;
 • Spis riktig (dette vil bidra til å forebygge kreft);
 • periodisk besøke polyklinikken og gjennomføre en omfattende studie av kroppen.

Prognosen er avhengig av adekvat behandling, doktors kvalifikasjoner og mange andre faktorer. I utlandet er andelen utvinning høyere på grunn av lavt traumatisk nevroendoskopisk kirurgi. I Russland brukes shunting-metoden ofte, med shunts som brukes til å bøye og tette.

Derfor er konklusjonen - om det kom til operasjonen, det er bedre å vende seg til en dyr utenlandsk klinikk. Se deg selv!

Ekstern cerebral hydrocephalus hos voksne

Ekstern hydrocephalus er en akkumulering av cerebrospinalvæske i subaraknoid-rommet, forårsaket av et brudd på dets absorpsjon i venøsengen. Sykdommen i denne formen er sjelden diagnostisert hos voksne, karakteren av symptomene avhenger av hvilken type patologi. Utidige avdekket utenfor hjernen hydrocefalus hos voksne og mangel på riktig behandling av dens komplikasjoner truer pasienten - et brudd av cerebral aktivitet, demens, Parkinsons syndrom og fullstendig mistilpasning i hjem og sosialt liv.

klassifisering

Avhengig av forstyrrelsene og årsakene som forårsaket dem, utmerker seg følgende typer ekstern hydrocephalus:

 1. Åpne hydrocephalus - produksjon av cerebrospinalvæske utføres, men skadede hjerneceller absorberer ikke det.
 2. Lukket hydrocephalus - preget av vanskeligheter eller blokkering av bevegelse av cerebrospinalvæske og opphopning i hjernevevet. Som hindringer som blokkerer cerebrospinalkanaler, kan tumorer, trombier, hematomer, formasjoner som oppstår på grunn av overførte inflammatoriske prosesser, virke.
 3. Utskifting (ikke-okklusiv) hydrocephalus - væsken fyller mellomrom i hjernekonstruksjoner som har blitt frigjort på grunn av en nedgang i gråstoffet (hjernatrofi). Faren for denne form for patologi er mangel på rettidig behandling, siden egenskapene som er karakteristiske for det, forekommer i et sent utviklingsstadium.
 4. Moderat hydrocephalus av ekstern type - væskefluid på grunn av forstyrrelse av sirkulasjonen akkumuleres direkte i subaraknoidrommet.
 5. Hypotrofisk hydrocephalus - opptrer når tilførselen av hjernevev er forstyrret, ledsaget av akutte symptomer som kvalme, oppkast, intens hodesmerte, reduserte vestibulære funksjoner.
 6. Hyper-sekretorisk hydrocephalus - er en konsekvens av overdreven produksjon av cerebrospinalvæske, et stort antall som hjernevæv ikke kan absorbere. I slike tilfeller begynner væsken å fylle de intrakranielle hulrom.

Etter type opprinnelse er ekstern hydrocephalus medfødt og ervervet. I første tilfelle er sykdommen en konsekvens av intrauterin patologi eller infeksjoner, komplisert arbeidsaktivitet som bæres av en gravid kvinne. I det andre tilfellet, komplikasjoner av ytre cerebral hydrocefalus vises etter intrakranial skade, vaskulære sykdommer og vertebrale system, veksten av tumorer, infeksiøse og inflammatoriske prosesser som påvirker hjernen.

Symptomer og tegn på ekstern hydrocephalus

Naturen til symptomatologien av ekstern type hydrocephalus avhenger av dens alvorlighetsgrad.

På første (enkle) scenen pasienten føler seg litt svak, typisk for de fleste nevrologiske lidelser:

 • svak, men vanlig, hodepine;
 • svimmelhet;
 • svakhet;
 • mørkere i øynene.

På dette stadiet, på grunn av milde symptomer, kan hjernefallet ikke bli gjenkjent visuelt, så ofte går sykdommen til en annen, mer forsømt grad.

Den andre fasen (moderat) preget av mer uttalt tegn, noe som indikerer en økning i intrakranialt trykk:

 • alvorlig smerte i hodet, som intensiverer om morgenen, etter fysisk anstrengelse, med nysing og hoste, endringer i sin stilling;
 • følelse av trykk og sprengning i skallen;
 • press på bane;
 • Utseendet på fargesteder og blinker i øynene;
 • hevelse i ansiktet;
 • svette, forekommer ved angrepstidspunktet;
 • kvalme og oppkast, ikke bringe lettelse og ikke er avhengig av matinntak;
 • depressivitet, nervøsitet, irritabilitet;
 • en følelse av svakhet, tretthet.

De nevrologiske symptomene som vedvarende manifesteres på dette stadiet av sykdommen, omfatter:

 • synsforstyrrelser - strabismus, nedsatt syn;
 • nummenhet av lemmer;
 • redusert følsomhet;
 • Lammelse av deler av kroppen - delvis eller fullstendig;
 • mangel på koordinering;
 • taleforstyrrelser og kompleksiteten av oppfatning av hva som er sagt.

Den siste graden (alvorlig) ekstern hydrocephalus i hjernen er farligst. Med sin utvikling er trykket av væsken på hjernecellene så intens at pasienten utvikler alvorlige symptomer:

 • epileptiske anfall
 • bevissthetstap
 • en tilstand av stupor;
 • fullstendig tap av etterretning og tenkning;
 • hukommelsestap;
 • ufrivillig vannlating
 • tap av selvbetjening ferdigheter;
 • en tilstand av koma.

I den siste fasen av ekstern hydrocephalus er pasienten utsatt for funksjonshemning, med den raske utviklingen av hydrocephalus kan han dø.

Årsaker til sykdommen

En av de viktigste årsaker til hydrocefalus ytre voksen hjerne er dårlig opptak av cerebrospinal væske i veneveggen, noe som skjer mot en bakgrunn av inflammasjon som påvirker hjernestrukturer, det vaskulære system og cellene i arachnoid villi. Følgende patologier bidrar til dette:

 • smittsomme sykdommer som påvirker hjernevævet - tuberkulose, meningitt, encefalitt;
 • slag, i de fleste tilfeller - hemorragisk;
 • subaraknoid blødning;
 • traumer av hode og livmorhalsområde - indre hematomer, som skyldes traumatiske effekter, forhindrer normal absorpsjon av cerebrospinalvæske i hjernevevet;
 • traumer i ryggraden - et brudd på utstrømningen av væske fra hjernestrukturene oppstår på grunn av kompresjon av cerebrospinalkanaler med hovne vev;
 • purulente infeksjoner i hjernevevet;
 • svulster utvikler seg hovedsakelig i hjernen
 • langvarig forgiftning av kroppen hos mennesker som misbruker alkohol og tar dårligere alkoholholdige drikkevarer.

Den substitusjonelle hydrocephalus av den eksterne typen oppstår på grunn av atrofi av hjernevevet som dukket opp mot bakgrunnen av progressive patologiske prosesser:

 • stoffskifteavvik;
 • aterosklerose;
 • encefalopati av vaskulær eller senil type;
 • multippel sklerose;
 • diabetes mellitus.

Hvis en voksen har en historie med en sykdom som kan provosere utviklingen av ekstern hydrocephalus, må han gjennomgå periodisk forebyggende undersøkelse fra en nevrolog. Ved utseendet av et kompleks av tegn som er karakteristisk for hjernefallet, bør legen behandles umiddelbart.

Diagnostiske metoder

I nærvær av et kompleks av tegn som er karakteristisk for ekstern hydrocephalus, bør en person konsultere en nevrolog. Før utnevnelse av en diagnostisk studie, bestemmer legen ved en primær undersøkelse graden av utvikling av motorreflekser, hastigheten på respons av muskler og ledd når de blir utsatt for dem. For å bekrefte diagnosen "ekstern cerebral hydrocephalus", undersøkes pasienten ved hjelp av følgende metoder:

 • oftalmologisk undersøkelse - for påvisning av nervesødem og stagnasjon av væske i vevet i det visuelle organet, som er særegent for intrakranial hypertensjon;
 • Ultralyd av hjerne og nakke strukturer - for vurdering av det vaskulære systemet;
 • Røntgen av hodet med kontrast - for å identifisere årsakene som bidro til brudd på utstrømning av væske (hematom, skade på venøsengen);
 • Datatomografi - gjør det mulig å anslå graden av utvidelse av hullene i subaraknoidrommet forårsaket av økt CSF-trykk, tilstedeværelsen av intrakraniale formasjoner og størrelsen på områdene av berørt hjernevev;
 • Lumbar punktering - gjerde cerebrospinal væske for å bestemme graden av press på hjernevevet, så vel som for å klassifisere infeksjon, som kan utløse utvikling av ytre hydrocefalus (f.eks, encefalitt, meningitt);
 • MR er den mest pålitelige metoden som gjør at du kan gjøre en nøyaktig diagnose, klassifisere sykdommen og bestemme utviklingshastigheten.

Først etter å ha bestått den komplekse undersøkelsen og bestemme typen cephalalgia, vil legen kunne foreskrive behandlingen.

Behandling av ekstern hydrocephalus i hjernen hos voksne

Medisinske tiltak for ekstern hydrocephalus skal være rettet mot å fjerne trykket av cerebrospinalvæske på hjernevævet, normalisering av blodsirkulasjonen i hjernen og funksjonen av sentralnervesystemet. For å gjøre dette, avhengig av graden av væsketrykk og alvorlighetsgraden av symptomer, anbefales pasienten medisinering eller kirurgisk behandling.

Medisinering inkluderer følgende grupper av legemidler:

 • NSAIDs (Ketorolac, Nimesil, Nurofen) - for å lindre hodepine;
 • diuretika (diacarb, furosemid) - for å øke væskestrømmen fra hjernestrukturene og uttaket gjennom urinsystemet;
 • nootropic drugs (Cavinton, Noofen) - å styrke og normalisere operasjonen av vaskulærsystemet;
 • kortikosteroider (Prednisolon) - foreskrevet med en uttalt betennelsesprosess og ødem i hjernevæv;
 • Preparater av kalium (Asparcum, Panangin) - foreskrives sammen med diuretika for etterfylling av kalium.

Behandlingsordningen bestemmes av legen, og velger dosering i henhold til individuelle parametere. Selvmedikasjon med diagnostisert hydrocephalus er ikke tillatt, da det kan skade velfungeringen betydelig og forverre tilstanden.

Hvis behandlingen er ineffektiv, anbefales pasienten en kirurgisk operasjon. For behandling av hydrocephalus i hjernen utføres kirurgiske inngrep med minimalt invasive metoder, slik at det er minimal risiko for komplikasjoner for å lette presset av væsken i hjernen og eliminere den underliggende årsaken til patologien. De inkluderer:

 • Endoskopisk kirurgi - eliminerer patologier som hindrer utstrømning av cerebrospinal væske (f.eks bloduttredelser og blodpropper i blodårer) og for å trekke overskudd av væske ut over det subarachnoide plass;
 • shunting - et spesielt installert dreneringssystem sikrer utstrømningen av akkumulerende væske inn i frie hulrom - abdominal eller høyre atrielt område.

En åpen operasjon med trepanering av kraniet utføres i unntakstilfeller når væskeakkumulering skyldtes omfattende blødning eller alvorlig intrakraniell skade. Behovet for slik intervensjon bestemmes av doktorenes konsultasjon, mens risikoen for mulige komplikasjoner blir sammenlignet med konsekvensene av manglende utførelse av operasjonen.

Behandling av ekstern hydrocephalus i hjernen hos voksne

Hos en voksen blir ekstern hydrocephalus av hjernen sjelden diagnostisert, siden den fremdeles anses som en sykdom hos nyfødte. Utviklingen av sykdommen fører til brudd på absorpsjon eller utstrømning av cerebrospinalvæske. I mangel av behandling utvikler pasienten alvorlige hodepine, hallusinasjoner, og død kan oppstå.

klassifisering

I henhold til generell klassifisering er hydrocephalus intern, ekstern og blandet. Den eksterne hydrocephalus i hjernen er akkumulering av cerebrospinalvæske utenfor hjernehalvfrekvensen, i subaraknoide sprekker. I dette tilfellet opptrer ekspansjonen av hullene, overskytende fluid utøver trykk på hjernebarken.

Det bør bemerkes en blandet form av dropsy, som er representert ved to typer akkumulering av væske - internt og eksternt. Med denne typen patologi er utstrømning av væske fra en stor cistern vanskelig, og opphopning av væske under hjerneskallene finner sted.

Intensiteten til dropsy er:

 • moderat - En ubetydelig akkumulering av cerebrospinalvæske, sykdommen fortsetter med uutviklet symptomatologi.
 • uttrykt - opphopning av et stort volum av væske som fremkaller manifestasjon av akutte neurologiske symptomer.

Av graden av innflytelse på hjernekonstruksjonene er ekstern hydrocephalus hos voksne:

 • kompensert - For høy isolasjon av cerebrospinalvæske påvirker ikke hjernen, personens trivsel endres ikke.
 • dekompensert - Uavhengig av mengden væske, forstyrrer denne form for patologi hos mennesker hjernen, funksjonaliteten til den nervøse aktiviteten reduseres.

For utvortes hydrocefalus er karakterisert ved den åpne formen av strømningen når overflødig væske opphopning er på grunn av malabsorpsjon væske (ingen tumorer eller cyster, som hindrer utstrømning av vann, men fremdeles cerebrospinal væske normalt ikke sirkulerer).

Gitt årsakene til ekstern hydrocephalus er delt inn i:

 • iboende Prevails hos barn.
 • kjøpt - utvikler seg i posttraumatisk periode eller på grunn av overførte smittsomme sykdommer.
 • Atrofisk (erstatning) - forekommer oftest hos eldre mennesker, ledsaget av hjerneceller.

Av karakteren av lekkasjen er klassifisert:

 • Akutt form. Med den raske utviklingen av pasientens alvorlige tilstand.
 • kroniskform. Neurologiske lidelser øker gradvis.
 • subakutthydrocephalus. Vanligvis diagnostisert hos barn, kan utvikles innen en måned.

Årsaker til utvikling av ekstern hydrocephalus

Hva er ekstern cerebral hydrocephalus hos voksne? Dette er anskaffet eller atrofisk dropsy, som fortsetter i akutt eller kronisk form. Ved denne typen patologi ble absorpsjonen av cerebrospinalvæske i den venøse sengen forstyrret.

Ervervet hydrocefalus hos voksne kan utvikles på grunn av patologiske prosesser uakseptable passasjene hjernestrukturer, som gir opphav til toppene vener, ødela felt arachnoid villi. Faktorer som provoserer sykdommen:

 • Smittsomme sykdommer som påvirker hjernestrukturene - meningitt, encefalitt, tuberkulose.
 • Sepsis.
 • Utsatt stroke, oftere - hemorragisk.
 • Omfattende blødning.
 • Traumer i hodet, nakke, noe som førte til hjernerystelse i hjernen.
 • Frakt av skallen bein.
 • Skader på ryggraden: blåmerke, brudd.
 • Krefttumorer lokalisert i bagasjerommet.

Årsaker til utvikling av atrophic dropsy:

 • Alderendringer: aldring av hjernevev, kar.
 • Metabolske sykdommer.
 • Diabetes mellitus.
 • Åreforkalkning.
 • Multiple sklerose.
 • Encefalopati (vaskulær, dyscirculatory, senil, etc.).

Årsaken til ekstern hydrocephalusutvikling kan være en permanent beruselse. For eksempel, hos en person som har for mye alkohol, blir hjerneceller regelmessig utsatt for toksiske effekter av etanol. Det er et organisk nederlag av nevroner, død av vev. Som et resultat utvikler utvikling (atrofisk) ekstern hydrocephalus.

Symptomer på patologi hos voksne

Ifølge kliniske manifestasjoner av sykdommen er delt inn i graden:

På en enkel grad menneskekroppen kan selvstendig gjenopprette sirkulasjonen av cerebrospinalvæsken. En person kan bare føle seg mild, uansett i form av hodepine, svimmelhet, mørkere i øynene i en kort periode.

I mellomfasen patologiske symptomer og tegn på hjerneskade er mer uttalt. Siden økningen i volumet av CSF fremkaller hovedsakelig veksten av intrakranielt trykk, har en person følgende symptomer:

 • Sterk smerte i hodet, verre med fysisk aktivitet.
 • Følelse av tyngde i skallen, som om en strykejerns hjelm ble satt på hodet.
 • Å trykke smerter i øynene.
 • Hvis du lukker øynene dine, er det farget sirkler, blinker.
 • Kvalme, ikke avhengig av matinntak, oppkast, ikke å bringe lettelse.
 • Oppstår regelmessig svette.
 • Ødem i optisk nerve, bestemt ved oftalmologisk undersøkelse.
 • Hevelse av ansiktsvev.
 • Svakhet, sløvhet, økt tretthet.
 • Følelse av frustrasjon om morgenen.
 • Økt nervøsitet, aggressivitet, tearfulness.
 • Depressiv tilstand.
 • Ustabilitet av arterielt trykk.

Ubehagelige opplevelser øker når en person nyser, hoster, svinger eller fliser hodet. I tillegg er den eksterne hydrocephalus av hjernen hos en voksen ledsaget av nevrologiske symptomer:

 • Redusert synsstyrke.
 • Et brudd på visuell oppfatning: uskarphet av bildet, dobbeltsyn.
 • Skjeling.
 • Lammelse eller parese av armer, ben.
 • Delvis eller fullstendig lammelse av kroppen.
 • En følelsesløp i ansiktet.
 • Redusert følsomhet.
 • Tap av koordinering.
 • Brudd på tale: Svakhet i uttale av lyder, oppfatning av omvendt tale.

Når en person utvikler seg tung grad ekstern erstatning hydrocephalus, er det mulig utseendet på følgende tegn på patologi:

 • Epileptiske, konvulsive anfall.
 • Tilstand av apati.
 • Hyppig svimmelhet.
 • En koma.

Pasienten har et komplett tap av intellektuelle ferdigheter, en reduksjon i ferdigheter med selvbetjening, tap av minne. Raskt progressiv dropsy av hodet kan føre til døden til en person.

Hvordan blir diagnosen gjort?

Hvis pasienten klager over vedvarende hodepine og kvalme, oppdages svimmelhet og endring av følelsesmessig bakgrunn, bør nevrologgen søke hjelp. Først utfører spesialisten en undersøkelse av pasienten: Kontrollerer motorreflekser, ledd, muskler. Brudd på utstrømningen av veneblod, hevelse av ansiktet, klager av tretthet foreslå diagnose "ytre hydrocefalus."

For å avklare diagnosen utføres en ekstra undersøkelse:

 • Ultralyd på hodet og nakken for en foreløpig vurdering av tilstanden til fartøyene: basilararterie, karotid, vertebral.
 • Datatomografi. Bidrar til å angi graden av skade på hjernevevet for å evaluere graden av overskytende væske subarachnoid utvidet spalte spising oppløst i kraniet neoplasmer som hindrer utstrømning av cerebrospinalvæske.
 • Magnetic resonance imaging. En studie som gjør at du kan se med maksimale nøyaktighetsendringer i hodebunnen av hodet. Det hjelper å nøyaktig diagnostisere, klassifisere hydrocephalus, fastslå hvor raskt patologien utvikler seg, velg optimal behandling.
 • Radiografi av hodet med innføring av kontrastmedium. Hjelper med å oppdage et brudd på utstrømningen av venøst ​​blod, skade på vaskulærsengen, dannelse av hematomer, som er årsaken til forverring av absorpsjon av cerebrospinalvæske.
 • Oftalmologisk undersøkelse. Det gjør det mulig å fastslå tilstedeværelsen av stagnasjon, ødem i optisk nerve, atrofi av øyevaskens vev, noe som indikerer en patologisk økning i intrakranielt trykk.
 • Lumbal punktering. Oftest, hvis det er mistanke om at hjernebetennelse eller encefalitt har utløst utviklingen av dropsy. Punksjon utføres for å bestemme nivået av CSF-trykk i ryggmargen.

Hvis pasienten er diagnostisert med kronisk ekstern hydrocephalus, bør det gjennomføres en grundig undersøkelse omtrent en gang i seks måneder. Hyppigheten av besøk til en lege bestemmes individuelt, avhengig av sykdomsforløpet, typen patologi og egenskapene til pasientens kropp.

Taktikk for å behandle ødem i hjernen

På et enkelt stadium av sykdommen foretrekkes medisinsk behandling.

 • Får legemidler som forbedrer urinutskillelse, og å akselerere absorpsjonen av flytende utstrømning fra hjernen: Salt og sløyfediuretika (Urea, mannitol, furosemid) sauletikov (Diakarb).
 • Inntak av kortikosteroider for rask fjerning av ødem og betennelse (Prednisolon, Dexamethason).
 • Medisinske preparater som forbedrer blodårer, normalisering av det kardiovaskulære system: nootropika (Vazotropil, Cavinton, Noofen) venotoniki (Aktovegin, Glivenol).
 • Å gjøre opp for mangel på kalium, som vaskes med urin - Panangin, Asparks.
 • Med alvorlig hodepine - ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler som har smertestillende effekt (Nimesulide, Diclofenac, Ketorolac).

Hvis den eksterne hydrocephalus i hjernen ikke elimineres ved hjelp av medisiner hos voksne, anses behandlingen å være ineffektiv, kirurgisk inngrep anbefales.

 • Bypass operasjon. Installasjon av et spesielt system av silikonrør og ventiler, hvorav overskytende cerebrospinalvæske fra skallen omfordeles i bukhulen.
 • Endoskopisk kirurgi - eliminering av blodpropper, hematomer, vener defekt, forstyrrer normal sirkulasjon av cerebrospinalvæske. Tilbaketrekking av overskytende cerebrospinalvæske fra subaraknoidal gap til en stor cistern.

Valget av kirurgisk inngrep er avhengig av pasientens type patologi og tilstand. Selvfølgelig, endoskopisk kirurgi er å foretrekke, siden denne type intervensjon oppstår med minst traumer til pasienten og en lavere risiko for komplikasjon. I alle fall er det bedre for spesialister å eliminere patologi ved hjelp av medisiner, uten å ty til rask intervensjon.

Noen pasienter begynner å få panikk, etter å ha fått diagnosen "dråpe i hjernen" og legenes anbefaling om ikke å ta medisiner, men bare å gjennomgå regelmessige undersøkelser. For å forstå hvorfor visse typer patologi ikke krever spesiell behandling, må du vurdere hva som er den eksterne hydrocephalus i hjernen, hva er det. Hvis absorpsjonen av cerebrospinalvæske ikke påvirkes signifikant, er det ingen provoserende faktorer som forårsaker hjernevevsatrofi, med tiden vil sirkulasjonen av cerebrospinalvæske tilbake til normal.

Ekstern hydrocephalus av hjernen hos en voksen

Ekstern hydrocephalus i hjernen regnes som en sykdom hos det nyfødte, men sykdommen oppstår hos voksne pasienter. Utviklingen av hydrocephalus fører til svekket absorpsjon eller utstrømning av cerebrospinalvæske. I sykehuset Yusupov bruker nevrologer moderne diagnostiske metoder som kan fastslå årsakene, sykdomsformen og alvorlighetsgraden. Med en enkel grad av hydrocephalus utføres konservativ terapi, med sikte på å redusere intrakranielt trykk og forbedre funksjonen av nerveceller i hjernen. Nevurkirurger i partnerklinikker utfører kirurgiske inngrep som eliminerer årsaken til sykdommen. Etter operasjonen, forbedrer livskvaliteten hos pasienter, gjenopprettes de skadede nervene.

Med ekstern hydrocephalus akkumulerer cerebrospinalvæsken utenfor hjernehalvfrekvensen, i de subaraknoide rom. Den store mengden CSF klemmer hjernebarken. Ekstern, ikke-okklusiv hydrocephalus i hjernen oppstår som et resultat av hypersekresjon eller nedsatt absorpsjon av cerebrospinalvæske. Lukket (okklusal) hydrocephalus er en form for sykdommen der utgangen av cerebrospinalvæske fra ventriklene er blokkert av en tumor eller adhesjon. Intern hydrocephalus er medfødt eller ervervet. Medfødt hydrocephalus utvikles under intrauterin eksponering for fosteret, oppkjøpt - i ferd med livet. Blandet hydrocephalus er en egen form for sykdommen, hvor cerebrospinalvæske akkumuleres både i ventrikkene og under hjernens membraner.

Fra intensiteten av symptomer hydrocefalus skille den moderat formen av sykdommen som oppstår med milde symptomer og uttrykt - oppbygging av et stort volum av cerebrospinalvæske provoserer akutte nevrologiske manifestasjon av symptomer. Graden av innflytelse på strukturen av den ytre hjernen hydrocefalus er kompensert og dekompensert. Hvis det er overdreven frigivelse av kompensert hydrocefalus cerebrospinal væske har ingen effekt på hjernen, og i form av dekompensert sykdomsprosess, uavhengig av antall forstyrret hjerneaktivitet luten en funksjonell aktivitet i sentralnervesystemet. Utendørs neokklyuzionnaya hydrocephalus oppstår når malabsorpsjon prosessen brennevin. Atrofisk (erstatning) hydrocefalus utvikler - ofte hos eldre, ledsaget av bortdøen hjerneceller.

Årsaker til utvikling av ekstern hydrocephalus

Ervervet hydrocephalus kan utvikle seg på grunn av patologiske prosesser, noe som resulterte i pigger i hjernens kar, kollapset arachnoid villi. Sykdommen er provosert av følgende faktorer:

 • smittsomme sykdommer i hjernen (encefalitt, hjernehinnebetennelse, tuberkulose);
 • sepsis;
 • led hemorragisk slag
 • traumer til hode, nakke;
 • craniocerebral trauma;
 • traumatiske ryggradsskader;
 • ondartede neoplasmer i hjernestammen.

Atrofisk hydrocephalus oppstår på grunn av aldersrelaterte endringer i cerebrale kar, metabolske sykdommer, diabetes, arteriell hypertensjon. Med ekstern hydrocephalus dannes soner med redusert tetthet av hjernestoff. De atrofi, og det frigjorte rommet er fylt med cerebrospinalvæske. Årsaken til utviklingen av ekstern hydrocephalus kan være en permanent alkoholforgiftning.

Symptomer på ekstern hydrocephalus i hjernen

Den eksterne hydrocephalus av hjernen hos en voksen er delt inn i tre trinn i henhold til sine kliniske manifestasjoner: lys, medium og tung. Ved en enkel grad av hydrocephalus kan organismen selvstendig gjenopprette sirkulasjon av en brennevin. Pasienten klager over svak ubehag, hodepine, svimmelhet, kortvarig mørkning i øynene. Den gjennomsnittlige graden av hydrocephalus manifesteres av intenst uttrykte tegn på hjerneskade. Pasientene har følgende symptomer:

 • alvorlig smerte i hodet, verre med fysisk aktivitet;
 • å trykke smerter i øyebollene, utseendet på fargede sirkler av bluss ved lukkende øyne;
 • følelse av tyngde i skallen;
 • kvalme, ikke avhengig av matinntaket;
 • oppkast, ikke bringe lettelse.

Periodisk oppstår svetting. Oftalmisk undersøkelse bestemmer hevelsen av optisk nerveplate. Pasienter opplevde hevelse i ansiktet, svakhet, sløvhet, økt tretthet. De er bekymret for følelsen av frustrasjon om morgenen, aggressivitet, økt nervøsitet, tearfulness. Depressiv tilstand utvikler seg. Arterialtrykk er ustabilt. Ubehagelige opplevelser intensiverer under hosting, nysing, snu og vippe hodet.

Ekstern cerebral hydrocephalus hos en voksen er ledsaget av nevrologiske symptomer:

 • redusert synsstyrke;
 • skjeling;
 • et brudd på visuell oppfatning: dobling, sløring av bildet;
 • lammelse eller parese av lemmer;
 • følelsesløp i ansiktet;
 • redusert følsomhet;
 • et brudd på samordningen.

Hos pasientene er tale brutt, det er vanskelig å uttale lyder og oppfatning av omvendt tale. Med en alvorlig grad av ekstern hydrocephalus er det epileptiske og konvulsive anfall, hyppige faints, koma. Pasienten mister sitt minne, hans intellektuelle evner, hans selvbetjente ferdigheter blir redusert.

Diagnose av ekstern hydrocephalus

Når en pasient kommer til en nevrologisk klinikk, foretar doktoren en undersøkelse, kontrollerer motorreflekser, reaksjoner av muskler og ledd. For å klargjøre diagnosen, utføres ytterligere tester:

 • ultralyd undersøkelse av hode og nakke for foreløpig vurdering av vaskulærsengen;
 • CAT skanner, som bidrar til å etablere graden av skade på hjernevevet, subarachnoid vurdere graden av utvidelse av plasser, for å bestemme tilstedeværelsen av skallen tumorer som hindrer utstrømning av cerebrospinal fluid;
 • magnetisk resonans avbildning, som lar deg se endringene i hjernevevet med maksimal nøyaktighet;
 • Radiografi av skallen for å bestemme endringene som er karakteristiske for væskehypertensjon og volumetriske formasjoner;
 • oftalmologisk undersøkelse, som gjør det mulig å fastslå tilstedeværelse av stagnasjon, ødem i optisk nerve, atrofi i øyevevet.

Pasienter får en lumbal punktering, som brukes til å bestemme nivået av CSF-trykk. Forbedring av pasientens tilstand med hydrocephalus etter fjerning av 40 ml cerebrospinalvæske indikerer en god prognose etter operasjonen.

Behandling av ekstern hydrocephalus

Pasienter med en lett kurs av eksterne hydrocephalus nevrologer i Yusupov sykehuset er foreskrevet medisinering. Bruk av legemidler som blokkerer produksjon og akselerere frigjøring av cerebrospinalvæske, kan redusere intrakranielt trykk. Til dette formål foreskrives pasienter osmotisk og sløyfe diuretika (urea, manisk, furosemid) og sauceri (diacarb). Å ta kortikosteroider kan raskt fjerne ødem og betennelse.

Nootropiske medikamenter (vazotropil, Cavintonum, Noofen og venotonics (aktovegin, glivenol) forbedre funksjon av hjernen. Panangin og asparkam redusert konsentrasjon av kalium i blodet, som utskilles i store mengder ved mottak diuretika. Med sterk hodepine foreskrevet NSAID besitter analgetisk effekt (nimesulid, ketorolac, diclofenac).

Hvis behandlingen ikke eliminerer tegnene på ekstern hydrocephalus, anses behandlingen å være ineffektiv. I slike tilfeller anbefales pasienter på Yusupov-sykehuset av en nevrokirurg. På et møte av ekspertrådet med deltagelse av professorer og leger av høyeste kategori, fattes en kollegial avgjørelse om hensikten med å utføre en operativ intervensjon.

Kirurgisk behandling av hydrocefalus ytre hjernen hos en voksen er å installere spesiell silikon rørsystem med ventiler, via hvilket den overskytende cerebrospinalvæsken fra kraniets redistribuert inn i bukhulen. Shunting utføres også i pleural kavitet og atrium. Endoskopisk kirurgi blir utført for å fjerne blodpropper, hematom, defekt årer, noe som forstyrrer den normale sirkulasjon av spinalvæske. Overskuddet av spinalvæsken tas ut fra spalten i det subarachnoide store tank.

Hvis du har symptomer på ekstern, ikke-okklusiv hydrocephalus i hjernen, ring Yusupov sykehuset. Etter en omfattende undersøkelse vil nevrologen bestemme alvorlighetsgraden av sykdommen og foreskrive behandling, avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene, tilstedeværelsen av indikasjoner og kontraindikasjoner til kirurgisk inngrep.

Hydrocephalus av hjernen hos en voksen

En cerebral vesikkel eller hydrocephalus er en sykdom som ikke bare påvirker små barn, men også voksne. Det er veldig farlig og kan føre til svært alvorlige konsekvenser. Det vil være nyttig for deg å vite hvilke spesifikke symptomer det finnes i hydrocephalus og hva er metodene for å behandle sykdommen.

Hva er ødem i hjernen hos voksne

Hydrocephalus er en sykdom hvor spinalvæske akkumuleres i hodet. Det betyr ikke vanlig vann, men brennevin. Hvis barn har en dråpe, er det vanligvis medfødt, hvor hodet er forstørret i størrelse, som vist på bildet, så hos voksne ser det ut som følge av overførte sykdommer. Sykdommen er svært vanskelig å oppdage, og noen dør selv fra den. Effektiviteten av behandling av hjernen hydrocephalus hos en voksen avhenger helt av den grad det ble avslørt. Dropsy av hver type har sine egne karakteristiske manifestasjoner.

Symptomer og tegn på hydrocephalus

Isoler ekstern, intern og blandet type dropsy. Sistnevnte anses som den farligste. Blandet hydrocephalus innebærer en nedgang i hjernen, hvor opphopning av væske foregår både i rommet til ventriklene og i subaraknoiden. Hvis det er moderat, har pasienten nesten ingen klager og kan leve med det i svært lang tid. I mer alvorlige tilfeller er manifestasjoner av hydroencefalopati hos voksne som følger:

 1. Hodepine. Det går nesten ikke, men om morgenen sterkere enn i andre perioder.
 2. Kvalme. Som hodepine, er det spesielt akutt om morgenen.
 3. Døsighet. Dette symptomet signaliserer at hydrocephalus er ledsaget av andre nevrologiske lidelser.
 4. Taleforstyrrelser, minneproblemer.

ytre

Dette er ikke-okklusiv hydrocephalus substitusjon. Subaraknoidrommet er utvidet, og væskeakkumulering utføres i den. En voksen med en slik sykdom har følgende symptomer:

 • konstant følelse av tretthet;
 • kvalme, oppkast;
 • mindre synshemming
 • svette;
 • dobbeltsyn i øynene;
 • endringer i seksuell oppførsel;
 • vandringsforstyrrelser.

intern

Hvis en voksen triventrikulær okklusiv hydrocephalus, der cerebrospinalvæsken fyller romene i ventriklene, kan han lide av:

 • økt intrakranielt trykk;
 • kvalme, oppkast;
 • alvorlig hodepine;
 • problemer med syn, hørsel.

Årsakene til hydrocephalus hos voksne

Et stort antall faktorer kan provosere en dropsy av hjernen. Sykdommen oppstår på grunn av:

 • et slag
 • smittsomme sykdommer i hjernen og membranene (meningitt, encefalitt, ventrikulitt, tuberkulose);
 • tumorer;
 • vaskulære patologier, inkludert rupturer av aneurysmer;
 • hode traumer og posttraumatiske tilstander (normotensive hydrocephalus);
 • forstyrrelser i utviklingen av nervesystemet;
 • forstyrrelser i produksjon, sirkulasjon, absorpsjon av cerebrospinalvæske;
 • lav tetthet av medulla.

behandling

Hjernen hydrocephalus hos en voksen er diagnostisert ved slike metoder:

 1. MR. Det hjelper ikke bare å sikre at diagnosen er riktig, men også for å bestemme årsakene.
 2. Datatomografi.
 3. Cisternography. Diagnose brukes til å bestemme typen hydrocephalus.
 4. Neuropsykologisk undersøkelse.
 5. Røntgen med kontrastmedium.

Hvis prognosen er bekreftet som følge av en eller flere av disse studiene, brukes følgende behandlingsmetoder:

 1. Narkotika terapi. Alternativet er egnet hvis hydrocephalus er moderat. En voksen pasient er foreskrevet medisiner som reduserer intrakranielt trykk (Lasix, Mannitol), diuretika. I løpet av behandlingen brukes også en lett terapeutisk massasje. Alt dette vil bidra til å stabilisere tilstanden til en voksen pasient, men ikke kurere den, men for å oppnå et subkompensert stadium.
 2. Shunting hjernen. Det utføres ikke med kronisk hydroencefali, betennelse, synsproblemer, men den er effektiv i asymmetrisk form. En voksen pasient får drenering, hvor overskytende cerebrospinalvæske går til andre områder av kroppen. Drift i de aller fleste tilfeller gir et positivt resultat. Etter en stund kommer en voksen mann helt tilbake til sitt normale liv. Periodisk er det nødvendig med en sekundær shunt.
 3. Endoskopi. Effektiv i blandet, substitusjonell, symmetrisk hydrocephalus. Den endoskopiske operasjonen utføres av mikroinstrumenter. Med hjelpen, fjern væsken og årsaken som forstyrrer sirkulasjonen, for eksempel en svulst.
 4. Folkemidlene. De er bare effektive for å undertrykke symptomene som hydrocephalsyndromet manifesterer seg. Det anbefales at du bruker vanndrivende urteekstrakter (oregano, bjørnebær, persille), enebær bær, spirituell rotløsning av ayr.
 5. Diet. Ved hjernen hydrocephalus hos en voksen, er det nødvendig å følge næringsreglene med sikte på å bedre utvekslingen av vann-saltbalanse. Det er nødvendig å nekte kategorisk produkter, på grunn av hvilke kroppen akkumulerer væske. Dette er ferskt brød, fett kjøtt og fjærfe, røkt produkter, pølser, søtsaker. I stedet trenger de å spise mer friske grønnsaker og frukt, frokostblandinger. Retter er best tilberedt for et par.

Konsekvenser av sykdommen

Sykdommen kan herdes med rettidig deteksjon og utvelgelse av den riktige metoden for terapi. Likevel skjer det ikke alltid så raskt i en voksen. Hvis hydrocephalus ikke blir behandlet, vil tilstanden forverres, og symptomene vil utvikle seg. Som et resultat er en voksen mann truet med fullstendig demens. I særlig alvorlige tilfeller fører hydrocephalus til et dødelig utfall.

Video om hydrocephalus

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Les Mer Om Fartøyene