Nevrologisk dystoni av blandet type

I lang tid ble denne sykdommen kalt sjelens sjel. Bare i forrige århundre har forstyrrelsen som påvirker arbeidet i luftveiene, kardiovaskulærsystemet og nervesystemet blitt nærmere bestemt - symptomkomplekset. Den progressive karakteren av nevrocirkulær dystoni er farlig på grunn av funksjonsfeil i hjertet og andre alvorlige helseproblemer.

Hva er en blandet type NDC?

En av varianter av vegetativ-vaskulær dysfunksjon, i henhold til ICD-koden, er et polyetologisk symptom som forener en hel gruppe lidelser. Klassifiseringen av blandet type VSD basert på beregning av blodtrykk brukes som basis. perifer vaskulær reaksjon kan være ledsaget av økt (hypertensjon) eller redusere (hypotensjon) blodtrykket, og en kombinasjon av disse symptomene suksessive diagnostisert cardiopsychoneurosis blandet type eller NDC.

årsaker

Ulike faktorer kan provosere utseendet på en funksjonsforstyrrelse. Blant listen over årsaker til at nevrokirkulasjonsdystonien av blandet type begynte å forstyrre, er det en arvelig faktor. Den vanligste årsaken til lidelsen kalles en livsstil. En stor liste, hvor de typiske synderne av utseendet av nevrocirkulatorisk dystoni er notert, ser slik ut:

 • alvorlige sykdommer i indre organer;
 • traumer til skallen;
 • akutt smittsom sykdom;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • mangel på mosjon,
 • stress,
 • mangel på søvn;
 • arbeid.

Tegn på dystoni

Noen symptomer på neurokirkulatorisk dystoni er vanskelig å diagnostisere. Komplikasjoner av riktig diagnose av en rekke symptomer eller likheter med andre sykdommer, for eksempel hjertesykdom. Funksjonsforstyrrelse tilhører ikke sistnevnte kategori, men de viktigste symptomene på NDC for en blandet type er:

 1. Smerte i hjertet, brystet, som ligner på tinning. Varigheten av slike "jabs" kan være forskjellig - fra noen få sekunder til timer, og foregår av utseendet av fysisk eller nervøs overbelastning.
 2. Krenkelse av rytmen av hjertekontraksjoner (ekstrasystol, takykardi). Disse tegn på neurokirkulatorisk dystoni sammenfaller med VSD i hjerte type.
 3. Rask tretthet.
 4. Svimmelhet helt opp til den formodede tilstanden, flekker i øynene, en følelse av uvirkelighet av det som skjer.

Ytterligere symptomer som kan indikere utviklingen av sykdommen:

 1. Hodepine (pulserende, moderat, undertrykkende) som oppstår etter trening eller emosjonell stress.
 2. Søvnforstyrrelser (intermitterende, rastløs) eller søvnløshet, og oppvåkning følger med en følelse av knusthet.
 3. Panikkanfall.
 4. Meteozavisimost.

Hvordan etableres diagnosen NDC?

Ulike tegn på neurokirkulatorisk dystoni, som ifølge ICD-koden refererer til den vegetative dysfunksjonen, gjør diagnosen vanskelig. Bare en differensial tilnærming bidrar til å identifisere NDC i en blandet type, ikke forvekslet med myokarditt, hypertensjon, neurose og en rekke andre sykdommer. Anamnesis er det første trinnet på riktig diagnose av pasienten, og pasienten vil bli vurdert av en kardiolog, nevropatolog, endokrinolog. Hvis NDC mistenkes, kan spesialister foreskrive følgende undersøkelser:

 • bryst røntgen;
 • en blodprøve for hormoner;
 • EKG (elektrokardiogram);
 • Ultralyd (skjoldbruskkjertel, bukhule);
 • daglig overvåking av blodtrykk;
 • ortostatisk test.

Hvordan behandle syndromet av nevrocirkulatorisk dystoni av en blandet type

Symptomokompleks gir nesten ikke seg til medisinsk behandling. Det er svært vanskelig å velge riktig piller for MZD etter blandet type, fordi det er vanskelig å forutsi pressestopp, engstelig eller panikktilstand. Perioden med midlertidig forbedring er heller ikke en garanti for fullstendig avhending: etter fullført løpet av nevrokirkulatorisk dystoni kan en blandet type returnere. For å kurere forstyrrelsen innebærer en effektiv tilnærming et sett med tiltak som inkluderer farmakoterapi, massasje og treningsterapi.

Psykoterapi, trening av meditasjon er en reell hjelp for reguleringen av ens egen følelsesmessige tilstand i nevrokirkulatorisk dystoni. Påvirkningen av psyken i fysisk tilstand er svært stor, mangelen på ferdigheter til å kontrollere følelser med sin konstante negative farge fører til et brudd på hjerterytmen, blodtrykket. Sessioner av psykoterapi, styrking av teknikker som bidrar til å takle stress, normalisering av dagens regime, fysioterapi, herding er alle effektive metoder for behandling av blandet type VSD uten medisiner.

medisiner

Medisinsk terapi gir mulighet for bruk av følgende stoffer:

 1. Sedative eller beroligende stoffer (tinkturer, tabletter) - Valerianrot, Hawthorn, Motherwort, Corvalol, Valocordin.
 2. Tranquilizers for å berolige nervesystemet, redusere følelser av frykt, fjerne panikkanfall - Seduxen, Diazepam, Medazepam, Phenazepam.
 3. Antidepressiva med neurokirkulatorisk dystoni - Amitriptylin, Imipramin.
 4. Bedre hjernesirkulasjon - Cavinton, Cinnarizine, Pyracetam.

Folk behandling av dystoni

For å glemme trykkprang, trenger du ikke å ta piller. Folk healere tilbyr ikke å bringe kroppen til hypoton eller hyperton krise, og det vil ha å ringe og motta nyttige verktøy: decoctions, tinkturer, forberedelser, urtete og andre gaver av naturen.

 1. Urte samling. Ved 5 ss. skjeer med rosen hofter ta 2 ss. skjeer av angelica rot, levisei, rhodiola, mistelten gres; 3 ss. skjeer av roten av valerianen, johannesurt. Rør, ta to spiseskjeer av samlingen, hell en liter kokende vann, simer på et vannbad i omtrent en kvart time. Insister 24 timer, ta deretter en halv time før frokost i en halv kopp (100 ml), varigheten på kurset er 3 måneder.
 2. Samling av urter. Lige deler av calendula blomster, hvite bjørkblader, mynte, fennikelfrø blandes godt, hell 0,5 l varmt vann, kok i ca 10 minutter. La det brygge i 2 timer, ta tre til fire ss to ganger om dagen.
 3. Te laget av tørkede bær. Ta i like stor andel blåbær, currants, aronia, barbær: bær å male. For å fremstille ny drikk ta en spiseskje bær blanding kokt vann, lar en kvart time, og deretter drikke for å herde cardiopsychoneurosis uten piller.

Hva er farlig for vegetativ vaskulær dystoni i blandet type

En direkte trussel mot livet, fører ikke nevrokirkulatorisk vaskulær dystoni, men påvirker sin sosiale, personlige og familiens side i alle aldre. Kroppen må jobbe med slitasje, den følelsesmessige belastningen blir så høy at en person begynner å oppleve vanskeligheter på det fysiske nivået: søvn er forstyrret, arbeidskapasiteten minker. En kardinal tilnærming for å hindre negative konsekvenser av vegetovaskulær dysfunksjon er forebygging, basert på riktig livsstil.

Nevrologisk dystoni av blandet type

NDC for blandet type: sykdomsfunksjoner

NDC (neurokirkulatorisk dystoni) er en funksjonsforstyrrelse i arbeidet med det kardiovaskulære systemet av en neurogen natur. Den er basert på endringer i nevroendokrin regulering, noe som forårsaker fremveksten av ulike kliniske symptomer, som blir mer uttalt under påvirkning av stress.

Jeg må si at denne sykdommen har et godartet kurs, og selv med langvarig kurs fører det ikke til strukturelle forstyrrelser fra de indre organene.

Det finnes følgende typer NDCer:

• Hjerte - inkluderer arytmiske og hjertetyper;

Sistnevnte type sykdom er karakterisert ved hjerte-neurose, som kombineres med endringer i vaskulær tone (hypotensjon eller forbigående hypertensjon).

Risikofaktorer for utseendet av nevrocirkulatorisk dystoni:

• akutt eller kronisk stress;

• Overarbeid (både fysisk og mental);

• kroniske infeksjoner i nasopharynx;

• Hodeskader i historien;

• Kroniske indre skader;

• endokrine patologier og hormonelle feil;

• lavt nivå av immunforsvar av kroppen;

• arbeid på datamaskinen.

NDC på blandet type: kliniske manifestasjoner

Denne typen sykdom manifesteres av symptomer som er karakteristiske for andre typer neurokirkulatorisk dystoni. Klinikken skiller mellom hjertesyndrom, karakterisert ved smerte i hjertet og oppstår etter fysisk anstrengelse. Hvis kardialgi er ledsaget av hypertensjon hos sympatisk avdeling av nervesystemet, er pasientene rastløse, bleke, klager over hjertebank og høyt blodtrykk, frysninger og feber. NDCer av en blandet type, som går videre med aktiveringen av det parasympatiske nervesystemet, manifesteres av bradykardi og lavt arterielt trykk, hyperemi i ansiktet. Det er verdt å merke seg at smerten i hjertet med NTSD er dårlig fjernet av nitroglyserin eller validol, men forsvinner etter å ha tatt smertestillende midler.

I denne sykdommen kan respiratorisk syndrom også forekomme, hvor episodiske pasienter føler seg mangel på luft, klager over svimmelhet, hyppig og grunne puste. I tillegg er astheniske manifestasjoner registrert. Pasienter opplever konstant svakhet, de forstyrres av koordinering av bevegelser, humør forverres, minne og oppmerksomhet reduseres. Kan også være urolig av hodepine, midlertidig synshemming, tinnitus og kalde ekstremiteter. Noen ganger observeres subfebril temperatur. Det bør bemerkes at NDC av blandet type kan forekomme med autonome kriser, som ofte oppstår plutselig om natten når pasienten sover.

For å bekrefte forekomsten av nevrocirkulatorisk dystoni er det nødvendig å utelukke alle sykdommer av organisk natur som kan ha et lignende klinisk bilde. Noen ganger er diagnosen NDC laget i henhold til resultatene av EKG-tester med hyperventilering og dosert fysisk aktivitet eller med EKG-endringer etter administrering av beta-blokkere eller kaliumklorid til pasienten.

Behandlingen NTSD skal begynne med normalisering av regimet for arbeid og hvile, avvisning av dårlige vaner og organisering av et balansert kosthold. NDC av blandet type krever en integrert tilnærming til behandling med bruk av passende medisiner, fysioterapi, fysioterapiøvelser og tradisjonell medisin.

VSD (NDC) på en blandet type

For NDC eller VSD for en blandet type er preget av en konstant endring i blodtrykket, deretter i større eller mindre grad. I dette tilfellet blir lave verdier av systolisk trykk oftest observert om morgenen, om kvelden blir denne indikatoren ofte økt. I løpet av dagen, med høy fysisk eller mental aktivitet, kan trykket variere i hvilken som helst retning, og de kritiske markørene når vanligvis etter stress eller fysisk overarbeid, for eksempel under idrett.

I ingen utgave av klassifisering av sykdommer, er det ingen referanser til vegetativ-vaskulær eller nevro-circulatorisk dystoni i en blandet type. Og alt dette skyldes at patologien selv ikke kan kalles en sykdom. Det er snarere et syndrom eller et kompleks av visse symptomer som ikke taler om tilstedeværelsen av en ekte patologi av organer eller systemer. I tillegg NDC blandet selv ganske vanlig, ca 70% av pasientene som er diagnostisert med VSD, er et annet enn som en komplisert form for sykdom, som er manifestert symptomer på hyper, hypoton da, hjerte typen NDCs.

Hva betyr det for den blandede typen?

Fordelingen av vegetativ-vaskulær dystoni i typer er meget betinget, men i de fleste tilfeller bruker spesialistene klassifiseringen av VI Makolkin. Det er basert på symptomene til perifer fartøy og som et resultat - endringer i blodtrykk, hudens utseende, forverring av velvære. I denne klassifiseringen er følgende manifestasjoner typiske for ulike typer VSD:

 1. Ved hypertensjon øker den systoliske indeksen for blodtrykk som følge av stress og fysisk overbelastning, hjertefrekvensen øker, varmen i hodet, skjelving i lemmer, temperaturen stiger.
 2. NDC for den hypotensive typen uttrykkes av "motsatte" symptomer: en reduksjon av blodtrykket, senking av hjerteslag, en dråpe i kroppstemperatur.
 3. Neurokirkulatorisk dystoni av blandet type i dette tilfellet fremstår som en manifestasjon av en av de ovennevnte former, deretter en annen, og noen ganger under angrep, kan begge symptomene opptre samtidig.

Noen eksperter anser ikke for tre, men fire former for VSD. Den fjerde er vegetativ-vaskulær dystoni av kardial type. På sitt forverring hos pasienter med hjerte symptomer, som er relatert til hjerte brystsmerte likner et hjerte, føler en synkende hjerte eller hjertebank, arytmier, hurtig eller langsom hjerterytme, respirasjonssvikt, og andre. I denne klassifiseringen manifesterer blandet-type vegetativ-vaskulær dystoni samtidig med symptomer på hypertensive og hjerte- eller hypotensive og hjertetyper. # Image.jpg

I de fleste tilfeller konfronteres både pasienter og leger med en blandet type NDC. Kompleksitet og fare for denne form for brudd på autonom regulering ligger i vanskeligheter med diagnose og umuligheten av fullstendig kur ved hjelp av klassiske medisinmetoder. I mangel av behandling forverres situasjonen: det er frykt som forhindrer normalt liv, en konstant forventning om et annet angrep, og anfallene selv blir lysere med tiden, hver gang vanskeligere.

Hvordan ser VSD blandet ut?

Cardiopsychoneurosis blandet type vises skarp, nesten vilter trykk hopper i store, deretter nedover, og dens normalisering uten medisinering. I dette tilfellet kan leger ikke oppdage noen patologiske forandringer i hjertet eller i karene. Derfor er denne form for VSD noen ganger kalt "spøkelsykdom": symptomer og dårlig helse er der, og alle tester og resultater av studien viser fraværet av sykdommen. Det fører også til overdiagnostikk NDCs blandet: noen leger sette denne diagnosen nesten alle på rad, da enten ikke kan fastslå årsaken til sykdom, eller ikke kan tildele riktig behandling og redde pasienten fra symptomene gir ham ubehag.

MDI i en blandet type i tillegg til trykkstropper kan manifesteres av følgende symptomer:

 1. svimmelhet, svakhet, økt tretthet;
 2. irritabilitet, apati, høy følelsesmessighet, ofte angst og frykt;
 3. smerte i brystet av enhver lokalisering, ofte lik hjerte;
 4. endringer i hjertefrekvensen, hurtighet eller senking av puls, følelser av et tidlig "hjertebrudd" eller dets stopp;
 5. konstant eller hyppig hodepine, migrerer til migrene eller klyngesmerter under eller etter et angrep, spenningshodepine, spesielt hvis pasienten har osteokondrose i livmoderhalsen;
 6. Åndedretts manifestasjoner: kortpustethet, kortpustethet, følelse av mangel på luft.
 7. asteni er konstant eller etter angrep, manifestert av svakhet, sløvhet, konstant kvalme, tap av appetitt, svimmelhet, "flyr for øynene," apati;
 8. søvnforstyrrelser: søvnløshet, rastløs søvn, hyppige oppvåkninger;
 9. tendens til å svimme
 10. meteorologi, intoleranse mot stuffiness og varme.

Alle disse symptomene forgifter pasientens liv, hindrer sosial tilpasning. Og den mest ubehagelige ting er at progressive cardiopsychoneurosis over tid kan føre til svært reelle sykdommer i blodårene og kroniske former for hypo- eller hypertensjon, kronisk depresjon, tap av interesse i livet.

Hvordan bli kvitt VSD etter blandet type

Vegeto-vaskulær dystoni i en blandet type gir ikke seg til klassisk medisinering, fordi symptomene er varierte og foranderlige. Dette komplikerer behandlingen: Det er umulig å velge et legemiddel for korreksjon av blodtrykk, mot bakgrunnen av hopp der mange andre symptomer oppstår.

Behandling av VSD i en blandet type er ofte ikke-rusmiddel. Symptomer er nesten umulige å fjerne ved bruk av farmakologiske produkter, men bruk av beroligende midler kan bidra til å forhindre deres videre utseende. Legene anbefaler å unngå stress og overdreven fysisk aktivitet. For å forebygge ytterligere anfall, er massasje, fysioterapi, akupunktur, terapeutiske øvelser for å styrke hele kroppen foreskrevet.

Den største effekten ved behandling av blandede type NCD er demonstrert ved psykoterapeutiske metoder. Det viktigste for pasienten er å forstå at hans tilstand ikke er dødelig, at "alle sykdommer fra nerver", for å identifisere og ekskludere situasjoner som provoserer anfall. Pasienten trenger å lære å håndtere sin frykt og bekymringer, som han driver seg til i depressiv tilstand og provoserer anfall, lærer å kontrollere sine følelser, "gi opp" hva som skjer og roe seg ned. Uerstattelig hjelp i sistnevnte kan gis av en kvalifisert psykolog som også anbefaler ikke bruk av beroligende midler til fottur, kvalitetshvile, tilstrekkelig søvn og ernæring.

Vegetoneurose, vegetabilsk-vascular (neurokirkulatorisk) dystoni

Vegetosovaskulær dystoni - En svært vanlig sykdom i kardiovaskulærsystemet, som påvirker mennesker i alle aldre, inkludert barn, ungdom og eldre. Ifølge moderne data er mer enn en tredjedel av alle pasientene som går til kardiologer og nevrologer, pasienter med nevrologisk dystoni (NDC). I utviklingen var det et brudd på reguleringen av sirkulasjonssystemet, først og fremst nervesystemet. Etiologiske faktorer i denne gruppen av sykdommer: En rekke psykogene reaksjoner, negative følelser, overarbeid, yrkesfare, endokrine dysfunksjoner.

Klinisk pasienter note økt tretthet, meteozavisimost, manglende evne til fysisk og mental spenning, affektiv labilitet, hodepine etter følelsesmessig stress, smerter i hjertet, eller magesmerter. Noen ganger pasienter oppmerksom astenitilstander i regionen av hjertet - avbrytelser, falming, kribling eller verkende langvarig smerte er hyppige klager over smerter i hjertet, hjerterytme, blodtrykk ustabilitet (smerter i hjertet skal ikke arrestere angina og beroligende midler). Hyppige perifere vasomotoriske forstyrrelser: kalde hender og føtter, svette, akrozianoz (rødhet og blueness av fingrene, marmor hender hud figur), noe som indikerer et brudd på tone av mindre fartøy og kapillærer.

Den mest levende manifestasjon av vegetativ dystoni er vegetative kriser, hvor pasientene har en vital frykt for død, aggresjon, irritasjon, en følelse av angst. Pasientene føler hjertebank, mangel på luft, hodepine, følelse av varme over hele kroppen, svette, generell svakhet og kulderystelser. Varigheten av en slik krise er fra noen få minutter til en dag. Det kan utløses av stress, værbytte, tung fysisk anstrengelse. Etter krisen føles pasientene brutte, de har hyppig vannlating, døsighet og nedsatt humør. Det er på grunn av en slik rekke symptomer og det er vanskeligheter med å diagnostisere sykdommen.

NDC er konvensjonelt delt inn i typer: hypertonisk, hypotonisk, hjerte, blandet.

vegetative nevrose - Nevrotiske forstyrrelser i mage-tarmkanalen, inkludert brudd på spiserørets funksjoner, mag (belching, inntak av luft, oppkast, oppkast, smerte) og tarmkriser. Under mat blir forsinkelsen av maten forsinket, som enten skyves inn i magen med kraft eller skyves ut av oppkast. Følelsen av en spasme i spiserøret er smertefull, med tiden vises de både under spising og ved en mental presentasjon av pasienten om spiseforløpet (V. Ya. Gindikin, 1996). Motor dysfunksjon av spiserøret. Kan bli ledsaget av en følelse av trykk, brenning, smerte bak brystbenet eller mellom skulderbladene. Disse pasientene, i motsetning til pasienter med organisk patologi i spiserøret, er lettere å svelge fast mat enn væske.

Når tarm kriser som oppstår ved nevroser mulig høyt borborygmus, oppblåsthet, smerte eller en brennende følelse i tarmen oppfattes som kramper, trang til avføring eller carminative (TI Kipiani, 1988).

Helbredende tiltak

Først og fremst må du øke din egen motstand mot følelsesmessig stress. Akkumulerende negative følelser kan føre til utvikling av emosjonelle autonome sykdommer.

Behandling av NAP begynner med normalisering av regimet av arbeid og hvile, moderat fysisk øvelse, sanatoriumbehandling, fysioterapi, autogen trening og psykoterapi.

Narkotikabehandling av denne sykdommen er dårlig utviklet, hovedsakelig er den begrenset til preparater av belloid og bellaspon. Begge legemidlene er basert på stoffer som kommer fra belladonna og plantens ergot parasitt. Belladonna, hentet fra nattbelladonna, blokkerer det parasympatiske nervesystemet, forsterker den sympatiske handlingen; ergot, tvert imot, forbedrer handlingen av det parasympatiske nervesystemet, svekker den sympatiske. Begge stoffene tilhører gruppe A, en overdose av dem er full av forgiftning.

Ifølge AE Fandeeva og IM Korochkina (1999), bør stoffet korreksjon neuro dystoni utføres under ordningen: adaptogens, beroligende midler, beta-blokkere, anti-oksidanter og desagregants. Dette tillot forfatterne ikke bare å overvåke de subjektive manifestasjonene av NCDD hos de fleste pasienter, men også å redusere antallet kliniske eksacerbasjoner av sykdommen 2,7 ganger.

A. G. Shestakova et al. (1999), 32 pasienter med vegetativ dystoni administreres i kombinasjon med basisk terapi (atropinosoderzhaschie legemidler, beroligende midler, nootropika) fremstilling ginkor forte en kapsel 2 ganger om dagen hver 12. time. Ved gjennomføring rheovasography med databehandling av dataene viste en reduksjon i diastolisk indeks med 38%, indeksen for venøs utstrømning - med 32%, noe som indikerer forbedring av den venøse del av normalisering av vaskulær tone. Den sammensatte indeksen for subjektive symptomer er nesten halvert. Autonome forstyrrelser (ustabilitet av blodtrykk og hjertehastighet, dens asymmetri, hjerterytmeforstyrrelser, økt dermographism, hyperhidrose føtter og hender, vasomotorisk ustabilitet) er eliminert.

For behandling av sykdommen, anbefaler vi samling av medisinske planter som har følgende terapeutiske egenskaper: beroligende, hypotensive, vasodilaterende, vanndrivende. regulerer hemodynamikk.

I den komplekse behandlingen av NDC av den hypotoniske typen spiller fytoterapeutisk og fytodetisk behandling en viktig rolle. Dette først og fremst medisinske planter, noe som eliminerer astenitilstander: Aralia manchu, ginseng, devil, Leuzea, Schisandra, Rosenrot, sibirsk ginseng. Galeniske preparater fra dem utøver en tonisk effekt, forbedrer eksitasjonsprosessene, aktiverer metabolske prosesser (stimulerer funksjonene til det endokrine systemet, regulerer nivået av hormoner i blodet). Under påvirkning av de listede preparatene, irritasjon reduseres, søvn forbedrer, nivået av arterielt trykk reguleres, reduseres subjektive fenomener i hjertet. I sekundære asthenoneurotiske syndromer (posttraumatisk encefalopati, postgripposeastheni) er effekten av planteadaptogener mindre uttalt eller fraværende. VA Ivanchenko sedler (1989), at den styrkende virkning av adaptogens er assosiert med aktivering av hypothalamus-hypofyse-binyre-system, på grunn av hvilket deres langvarig bruk ikke er ønskelig. Med langsiktig og overdreven ta av urte phyto-daptogenov vises symptomer på overdosering: økt blodtrykk, søvnløshet, opphør av menstruasjon hos kvinner, og diaré. Phytoadaptogen bør ikke gis med nervøs uro, økt blodtrykk, i strid med hjerterytmen i perioden i menstruasjonssyklusen løpet av de varme månedene av året (når navnet på måneden ikke inneholder bokstaven "r"), med hypertermi.

Anbefales på astenonevroticheskih manifestasjoner dystoni medisinske planter: Calamus, Aloe, bjørk, immortelle, Watch, Speedwell, elecampane, oregano, johannesurt, jordbær, isop, selje, nesle, oliven, Echinops, mynte, løvetann, reinfann, plantain, rips, kjerringrokk. salvie, djevelen, Eleutherococcus, Schisandra, Rhodiola.

Hvis pasienten lider av søvnløshet, blir han plaget av generell angst, så på kvelden bør man ta infusjon med beroligende effekt. I den hypotoniske (hypotensive) typen NDC er mottak av medisinske former fra planter med generell styrke effekt vist: plantain, havre, burdock, lakris, aloe.

Plantevern

AA Krylov et al. (1992) anbefaler at:

Samling (deler):

Valerian officinalis, rødder 4

peppermynteblader 3

trebladet ur, forlater 3

fennikel, frukt 2

5 g av en blanding av planter, hell 2 kopper kokende vann, insister 2 timer, ta 100 ml 3-4 ganger daglig før måltider.

Det anbefales å bruke samlinger med farmakoterapeutisk virkning, stimulere sentralnervesystemet, øke blodtrykket, regulere hjerteaktivitet, kardiotonisk, tonisk, restorativ.

Samling (g):

aralia manchurian, røtter 10,0

løvetann, rot 20.0

eleutherococcus, rhizome 10.0

Den daglige dosen av buljong 2 g / 200 ml vann.

Med fytodetisk formål anbefales matplanter: kaffe, te, selleri, soya, valnøtt, bokhvete såing, granat, solbær, persille, blåbær, bjørnebær.

Samling (g):

vanlig humle, kjegler 10,0

peppermynteblader 10.0

hagtorn stikkende, blomster 15,0

plantain stor, etterlater 15,0

Valerian officinalis, røtter 10,0

1 ts planteblanding, hell 2 kopper kokende vann, insister 30 minutter, press og drikk en tredje kopp 3 ganger daglig før måltider.

Med planteytende formål anbefales matplanter: druer, jordbær, vanlig fjellaske, gulrøtter sådd, hvitløk, bringebær, oliven, fiken, rødbeter, kirsebær, fersken.

Når vegetososudistoy hypertensjon typen, takykardi (NI Sokolov, 2000) phytogathering utgjøre fra 4-6 planter: løvetann, Agrimony, goutweed, elecampane, kalmus, kvann.

Når du kombinerer dystoni med stenokardi, anbefales det å bruke en mørkblå sateng, angelica, budra, lår, saxifrage, timian, lakris og hiccough.

The menopause i samlingen omfatte planter med en øket mengde av fytoøstrogener: lakris nakne, humle, etterlater medisinsk salvie, kløver eng støt, peppermynte blader og korn silke.

Følgende behandlingsmetode brukes neurokirkulatorisk dystoni i henhold til den hypertoniske typen.

Samling (deler):

vanlige lav, urt 3

nettle, forlater 1

Gressgrønt gress, gress 4

salvia officinalis, forlater 2

mor-og-mormor, forlater 2

St. John's Wort, gress 3

2-3 spiseskjeer av samlingen helles 0,5 liter kokende vann, insister 1-2 timer, press og drikk varm til, 100 ml 2-3 ganger daglig i 30 minutter før du spiser.

Tinktur valerian for 20 dråper (sukker) 3 ganger daglig i 20 minutter før du spiser, og så i 3-4 uker.

Safinor 1 tablett 3 ganger om dagen.

Adoniside 10 dråper 2 ganger daglig.

En blanding av motherwort infusjoner, valerian, hagtorns ekstrakt - 100 ml, Corvalolum - 50 ml tar 30 dråper 3 ganger daglig før måltider.

I den blandede type NCD tilbud om morgenen anlegget tonic kardiovaskulære og nervesystem (Eleutherococcus, aralia, Leuzea), og på kvelden - en plante med sedativ, beroligende virkning (pasjonsfrukt, peon, motherwort), som bidrar til restaurering av en biorhythm av hjertet på grunn av hans "swing" (VG Pashinsky, 1998).

Følgende behandlingsregime for vegetoneuroser anbefales også.

Samling (deler):

vendelrot. rhizom 4

Forbered infusjonen i en dose på 2 g / 200 ml kokende vann for mottak i løpet av dagen.

Adonis-brom for 2 tabletter om morgenen og om kvelden.

Fitovonosed 30 dråper om kvelden.

Tinktur av aralia for 15 dråper om morgenen og om ettermiddagen før du spiser.

Manifestasjoner av nederlaget i det autonome nervesystemet er forskjellige og er i stor grad bestemt av hvilke av avdelingene som er overveiende involvert i den patologiske prosessen. Sykdommer av vegetative plexuser. f.eks celiac eller solar plexus, ganglion, karakterisert ved smerter av ulike lokalisering og intensitet, forstyrrelse av funksjonene til de indre organer forbundet med dem, som kan ligne akutt sykdom i hjertet, mage, bekken.

Anerkjennelse av sykdommen i det autonome nervesystemet kanskje i disse tilfellene bare ved utelukkelse, etter en detaljert undersøkelse av pasienten. Skader på sentralnervesystemet vanligvis manifesteres gener lidelser regulatorisk aktivitet i det autonome nervesystemet forstyrrelse i tilpasning til endrede miljøbetingelser (for eksempel atmosfæretrykk, vibrasjoner, fuktighet og lufttemperatur, etc.)., En reduksjon av effektiviteten, toleranse overfor fysisk, følelsesmessig og psykisk stress. Tidligere er slike forhold ofte kalt vegetativ dysfunksjon, vegetativ dystoni, vegetoneurose.

Men vegetative lidelser Det er vanligvis komplekse funksjoner (for eksempel hysteri, nevrose) eller organiske skader i nervesystemet generelt, og ikke bare dens vegetative kort (f.eks hodeskade). Hypothalamus nederlag er preget av utseende av hypotalamiske syndromer. Dysfunksjon av de høyere vegetative sentrene (hypothalamus og det limbiske system) kan være ledsaget av forholdsvis selektive forstyrrelser assosiert med funksjonelle forstyrrelser i det autonome innervasjon av blodkar, spesielt arterier - den såkalte angiotrofonevrozami. Dysfunksjon av høyere vegetative sentre inkluderer søvnforstyrrelser i form av faste eller paroksysmal søvnighet, er det sistnevnte ofte ledsaget av emosjonelle forstyrrelser (svik, aggresjon), og unormal økning i appetitt.

I barndommen kan uttrykket for slik vegetativ dysfunksjon være sengevettende.

Mer om vegetativ-vaskulær dystoni

Nevrologisk dystoni - En vanlig sykdom i kardiovaskulærsystemet, tidligere det ble kalt neurose i hjertet, i hjertet av hjertets neurose er en forstyrrelse i reguleringen av sirkulasjonssystemet, den viktigste rollen som nervesystemet spiller. I utviklingen av denne sykdommen spiller stress den dominerende rollen.

Nevrologisk dystoni vurderes av mange leger som et stadium til mer alvorlige sykdommer - hypertensive sykdommer. angina pectoris. neurose, og så videre.

Kampen mot negative følelser er hovedoppgaven i å overvinne hjernens neurose.

Nevrologisk dystoni er en pre-sykdom, og det avhenger av deg i hvilken retning den videre utviklingen vil gå - til helse eller de nevnte mer alvorlige sykdommene.

På diagnosen "neurokirkulatorisk dystoni" er det ingen organisk forandring i hjertemuskelen, og det avhenger av om de vil utvikle seg videre eller ikke.

Cardiopsychoneurosis ikke gir faste medisiner, er farmakologiske midler som er tilordnet som akuttbehandling for høyt blodtrykk, hjertesvikt på feltet, tretthet og søvnløshet.

De viktigste behandlingsmetoder vurderer rasjonelt utvikling av psyko-fysisk stabilitet, stressbekjempelse, aktiv hvile og økt fysisk aktivitet, vannprosedyrer (kontrastdusjer, kluter, avslappende bad).

Nevrologisk dystoni er delt inn i fire grunnleggende typer :

 • hypertensive (hoved symptomet - høyt blodtrykk);
 • hypotonisk (ledende symptomer - lavt blodtrykk, generell svakhet, svakhet);
 • kardialt (ledende symptomer - smerte i hjertet, forstyrrelser);
 • blandet (kombinasjon av symptomer på de ovennevnte typer sykdommer).

Fytoterapi med nevrocirkulatorisk dystoni i henhold til hypertonisk type

Det bør bemerkes at prosessen med å ta anbefalte medisiner er lang, kan effekten forventes ikke tidligere enn i 2-3 uker.

Bredt brukt i behandlingen av nevrokirkulatoriske dystoni-planter. Aralia er roten. Hawthorn - frukt, blader.

Valerian er roten. Tre-lags klokke - blader. Oregano er gress. Ginseng er roten. Zamaniha høy er roten. Calendula - blomster. Leuzea er roten. Schisandra kinesisk - frukt. Melissa er gresset. Peony unngår er roten. Morwort er gress. Rhodiola rosea er roten. Gressgress er gress. Humle - blomstrer (kjegler). Sage - gress. Eleuterokokker er roten.

Oppskrift 1

Valerian, roten - 1 del. Mint, blader - 2 deler. Tre-lags klokke, blader - 2 deler. Humle, blomsterstand - 1 del.

5 g av blandingen per 400 ml vann. Hell kokende vann, insister 30 minutter, klem, ta 100 ml 2 ganger daglig før måltider.

Oppskrift 2

Morwort, gress - 1 del. Valerian, roten - 1 del. Kummin, frukt - 1 del. Fennikel, frukt - 1 del.

5 g av blandingen i 200 ml vann. Hell kokende vann, trykk 2 timer, klem, ta 1/3 kopp 3 ganger daglig før måltider.

Oppskrift 3

Kamille, blomster - 1 del. Mint, blader - 1 del. Fennikel, frukt - 1 del. Kummin, frukt - 1 del. Valerian, roten - 1 del.

Nevrologisk dystoni i henhold til hjerte type

Karakterisert ved å stave smerte i hjertet, forstyrrelser, hjertefading, som er ledsaget av en følelse av mangel på luft, misnøye med inspirasjonen.

Oppskrift 1

Yarrow, gress - 3 deler.

5 g av blandingen i 200 ml vann. Hell kaldt vann, insistere ved romtemperatur i minst 3 timer, kok deretter og kok i et vannbad i 10 minutter, klem, ta 30-40 ml 5-6 ganger om dagen.

Oppskrift 2

Mint. blader - 3 deler. St. John's wort, gress - 1 del. Oregano, gress - 1 del. Lakris, rot - 1 del. Trifol, blader - 1 del.

5 g av blandingen i 200 ml vann. Insistere på kaldt vann i minst 8 timer, koking, kok i et vannbad i 5 minutter, klem, ta 100 ml 2 ganger daglig før måltider.

Fytoterapi med neurokirkulatorisk dystoni ved hypotonisk type

Fytoterapi er ikke så ufarlig som det ser ut ved første øyekast, derfor må du konsultere legen din før du begynner å ta urteinfusjoner.

Når neuro dystoni hypoton type anbefalt adaptogens (ginseng, sitrongress, rosenrot) for en kort periode (for lindring av hypoton krise), men ikke for kontinuerlig bruk. Adaptogener er kontraindisert ved initiering, tårefrekvens, søvnløshet, hjertesykdommer (uregelmessigheter i hjertet).

Et eksempel. Du har hørt at under redusert trykk normaliser det hjelper tinktur av magnolia vintreet, ginseng, men du tar ikke hensyn til at på dette punktet dårlig søvn, irritert, tårefull. Ved å ta de ovennevnte tinkturene, vil du oppnå noe økt trykk, men nervøsiteten vil øke, søvn blir enda mer rastløs.

Derfor er regelen som opererer i enhver situasjon, for noen sykdom, ingen avtale alene, uten å konsultere en lege.

Oppskrift 1

Valerian, rot - 4 deler. Mint, blader - 3 deler. Fennikel, frukt - 2 deler. Oregano, gress - 3 deler. Tre-lags klokke, blader - 3 deler. Rosehip, frukt - 4 deler. Humle, blomsterstand - 2 deler.

5 g av blandingen per 400 ml vann. Hell kokende vann, insister 3-4 timer, ta 100 ml 3-4 ganger daglig før måltider.

Oppskrift 2

Kamille, blomster - 3 deler. Nettles, leaves - 3 deler. Hawthorn, frukt - 3 deler. St. John's wort, gress - 1 del. Rosehip, frukt - 3 deler. Kull, rot - 1 del.

5 g av blandingen i 200 ml vann. Hell kokende vann, insister 4 timer i termos, ta 100 ml 2 ganger daglig før måltider.

Behandling av vegetativ-vaskulær (neurokirkulatorisk) dystoni med folkemidlene

1. Hawthorn er blodrød.

a) en spiseskje tørket frukt brygg et glass kokende vann, insister 2 timer på et varmt sted (i ovnen, på komfyren), avløp. Infusjon tar 1-2 spiseskjeer 3-4 ganger daglig før måltider med hypertensjon, vegetoneurozah, svimmelhet, kvælning, overgangsalder.

b) ta jevn frukt og blomster, bland godt. 3 spiseskjeer av blandingen bryg 3 kopper kokende vann, insister 2 timer på et varmt sted, avløp. Infusjon tar glasset 3 ganger daglig i 30 minutter før måltider eller en time etter å ha spist med hjertesykdom, kvelning, svimmelhet, i begynnelsen av overgangsalderen til forsvunnelse av tegn på sykdommen og gjenoppretting av velvære.

c) 10 g tørket frukt fyller 10 dager i 100 g vodka eller 40 graders alkohol, filter. Tinktur tar 30 dråper med vann 3 ganger daglig før måltider.

d) 10 g blomster fylles i 10 dager i 100 ml vodka eller 40 graders alkohol, filter. Tinktur tar 20-25 dråper 3 ganger daglig før måltider.

2. Ta en spiseskje av scum og linfrø og en teskje anisfrukt; kok 10 minutter i 1 liter vann; drikk litt om dagen i stedet for vann.

3. Planter som brukes til å behandle sykdommen: Belladonna, celandine stor, tynnbladet tistel.

Nevrologisk dystoni

Nevrologisk dystoni - et symptom nevrogen natur, som følge av eksponering til et antall etiologiske provoserende faktorer er manifestert i utseendet av ustabilitet av puls og blodtrykk indikatorer cardialgia, respirasjonsforstyrrelser, autonome forstyrrelser, forstyrrelser av den tone av muskelfibrene og den vaskulære vegg, så vel som lav toleranse overfor vanlig fysisk aktivitet og eksponering stressende situasjoner.

For første gang ble diagnosen "neurokirkulatorisk dystoni" etablert i 1948-1950 av Savitsky NN. Denne patologien for tiden er preget av en høy forekomst, og på grunn av et bredt utvalg av kliniske manifestasjoner krever etableringen av den riktige diagnosen konsultasjon av pasienten med en rekke spesialister.

I den generelle strukturen av forekomsten av pasienter under tilsyn av en praktiserende læge, er "neurokirkulatorisk dystonis syndrom", som nå er en egen nosologisk form, minst 50% av tilfellene. Det er ingen klar patogenetisk avhengighet av utbruddet av nevrokirkulatorisk dystoni hos mennesker av forskjellig alder og kjønn, men en stor erfaring med klinisk observasjon viser utbredelsen av unge og unge pasienter blant alle mulige aldersgrupper.

Nevrologisk dystoni hos barn er svært sjeldne, og er mer som en "diagnostisering av utestenging".

Årsaker til neurokirkulatorisk dystoni

De fleste eksperter kardio profil, med hvilken er styring og behandling av pasienter som lider av neuro dystoni i en spesiell klinisk form, er forenet i den mening at denne patologi er klassifisert polietiologichesky sykdommer, hvor utviklingen er utilstrekkelig detektering av pasientens hvilket som helst utløsende faktor. Detaljert kliniske bildet utvikler seg i en person bare når det tilgjengelige sett av ulike etiopathogenic årsaker.

Når det gjelder utvikling av kardiovaskulære og nevrologiske manifestasjoner hos en pasient med neurokirkulatorisk dystoni, som er funksjonell, er det mange patogenetiske teorier. I henhold til den første teori, alle forstyrrelser av strukturer i kroppen, forekomme som en konsekvens av de direkte effekter på organene i det sentrale nervesystemet, som følge av utmattelse, negative følelser, stress, ulike varianter av natten søvnforstyrrelser, uunngåelig vekk psykisk asteni.

Den skadelige virkning på sentralnervesystemet strukturer kan også ha kronisk giftvirkninger, kan effekten av skadelige yrkesmessige faktorer, hormonell ubalanse, og forgiftnings effekter som finner sted i løpet av kroniske og akutte infeksjonssykdommer. Det er predisponert, med langvarig eksponering som utvikler lett markerte sentralnervesystemet som oppstår når hvilken som helst form neurocirculatory dystoni er en genetisk disposisjon, såvel som langvarig irrasjonell hypokinesi.

Tilhengere av andre teorier si at den umiddelbare årsak, og får dermed utvikling av nevro dystoni, er et brudd av funksjonene til anordningen, som regulerer tonen i den vaskulære veggen, og alle de andre årsaksfaktorer er bakgrunnen for den primære sykdomsfremkallende. Denne teorien er bekreftet i en klar avhengighet av forekomsten av neurokirkulatorisk dystoni hos mennesker som har blodforhold i 25% av tilfellene.

Til tross for det faktum at utviklingen av nevro dystoni delta en gruppe av faktorer som disponerer, patogenetisk mekanisme av sykdommen i alle situasjoner foregår på en enkel kjede, er i strid med reguleringen av hemodynamiske system. Hemodynamisk ustabilitet kan utløses som følge av brudd på den regulerende funksjon av kortikale strukturer i hjernen, og vegetative-vaskulære lidelser, som er manifestert i dysfunksjon i det kolinerge og sympatiske-adrenal system. En viktig rolle i utviklingen av mekanismen for nevrocirkulatorisk dystoni er fremveksten av en sympatisk dominerende og økt reaktivitet av det kolinergiske systemet som respons på funksjonelle forstyrrelser i hypotalamus-hypofysesystemet.

Foruten cardio-visceral reguleringsmekanismer, er utseendet av forstyrrelser i det kardiovaskulære systemet som et resultat av stimulering av reseptorer i alle vaskulære vegger, er i de fleste kliniske varianter nevro dystoni.

Alle typer brudd på reguleringen av kardiovaskulærsystemet påvirker negativt de metabolske prosessene som finner sted i myokardiet, noe som uunngåelig fører til dystrofiske patomorfologiske forandringer. Forløpet av neurokirkulatoriske forandringer forverres med samtidig forstyrrelse av vannelektrolytt, karbohydrat og syrealkalisk metabolisme. Alle de ovennevnte mekanismer for utvikling av nevrokirkulatorisk dystoni kan observeres hos pasienter som har gjennomgått kirurgisk operasjon, fødsel, samt hos personer som har vært inaktive i lang tid.

Symptomer på neurokirkulatorisk dystoni

Det grunnleggende prinsippet i det kliniske kurset av enhver form for neurokirkulatorisk dystoni er en dissonans mellom pasientens uttrykte subjektive følelser og mangel på tegn som ble avslørt ved den primære objektiv undersøkelsen av pasienten. For å lette diagnosen av denne sykdommen, er hele spekteret av kliniske symptomer delt inn i flere grupper av kliniske syndromer.

Det kardiologiske symptomkomplekset finner sted i 98% av tilfellene og består i utseende av ubehagelige opplevelser i brystet i projeksjonen av den antatte plasseringen av hjertet. Det kardiologiske angrepet er preget av typiske egenskaper i form av en typisk lokalisering i projeksjonen av hjertepunktet, smerte eller smerte i smerte. Fremveksten av smerte eller ubehag i hjertets fremspring har ingen sammenheng med økningen i fysisk aktivitet av personen, derimot oppstår mot bakgrunnen av fullstendig velvære. Klart bestemme varigheten og alvorlighetsgraden av smertsyndrom i nevrokirkulatorisk dystoni er umulig, fordi hver person er forskjellig individuell terskel for smertefølsomhet. For å stoppe smerten, er det ikke nødvendig å ta kardiotropiske legemidler, og for å lette pasientens tilstand, bør du bruke Valocordin eller Valerian's tinktur.

Det hyperkinetiske symptomkomplekset manifesteres ved tegn på et økt minuttvolum i hjertet forårsaket av en økning i støtvolumet og en samtidig reduksjon av den totale motstanden til de perifere vaskulære vegger. Som et resultat av slike hemodynamiske forandringer oppstår dannelsen av en hyperkinetisk sirkulasjon, som et resultat av hvilket arbeidet og kraften til myokardisk sammentrekning av hjertets venstre ventrikel øker kraftig. Det viktigste patognomoniske symptomet på hyperkinetisk klinisk syndrom er utseendet hos pasienten om forstyrrelser i avbrudd i hjertets rytmiske aktivitet og en økning i hyppighet av hjertekontraksjoner. Oftest er symptomene beskrevet ovenfor av pasienter som "hyppige endringer i rask hjertefrekvens og hjerteslagsperiode". Denne tilstanden påvirker pasientens livskvalitet negativt, men med fysisk aktivitet har de ovennevnte manifestasjonene en tendens til å bli nivellert selvstendig. Økt hjertefrekvens observert i løpet av psyko-emosjonelle stress og hyperventilering, og i noen situasjoner, kan et brudd på regularitet hjerteslag sees på bakgrunn av velvære, noe som skiller dem fra typisk angina. Objektiv undersøkelse av pasienten, som regel, er ikke ledsaget av deteksjon av utvidelse av hjerteets grenser eller sonoritet av hjertetoner.

Symptomatisk komplekst labilt arterielt trykk, karakterisert ved forbigående flyt, er en typisk manifestasjon av neurokirkulatorisk dystoni. Som regel går blodtrykkstallene ikke over 140/90 mm Hg, og disse indeksene normaliseres spontant uten bruk av medisinbehandling. Det er kliniske varianter av nevrokirkulatorisk dystoni, der tvert imot har pasienten episoder med en kortsiktig reduksjon i blodtrykksindikatorer. Ovennevnte symptomer har en klar avhengighet av meteorologiske forhold.

Åndedrettsstøt hos pasienter som lider av neurokirkulatorisk dystoni er en typisk klinisk manifestasjon. Disse forstyrrelsene har ingenting å gjøre med den klassiske versjonen av dyspné, men denne tilstanden kan heller ikke karakteriseres som ubehag i brystet når de utfører vanlige pustebevegelser. Til tross for alvorlighetsgraden av pasientens klager, med en objektiv undersøkelse, kan legen ikke oppdage tegn på lungepneumotisering, noe som betraktes som et patognomonisk kriterium for nevrokirkulatorisk dystoni. Spirografisk registrering i noen situasjoner ledsages av påvisning av tegn på hyperventilering.

Symptomokompleks av autonome sykdommer består av et bredt spekter av symptomer, hvis intensitet under like forhold kan variere sterkt i hvert enkelt tilfelle. Ofte opplever pasienter en økning i kroppstemperaturen, som har en permanent karakter uten tegn på subfebril fluktuasjon. Pasienter som lider av neurokirkulatorisk dystoni er bekymret for økt svetting og en konstant følelse av indre kulderystelser, uavhengig av omgivelsestemperaturen. På grunn av brudd på blodsirkulasjonen på mikrocirkulasjonsnivået, har pasienter en tendens til å utvikle edematøst syndrom, lokalisert i øvre halvdel av bagasjerommet om morgenen. Huddeksler med en lang sykdomskultur får akrocyanotisk nyanse, og i de fleste tilfeller er det et så visuelt symptom som "marmor hud".

Asthenoneurotisk symptomkompleks er ikke forskjellig i spesifisitet og kan manifestere seg ikke bare i nevrokirkulatorisk dystoni, men også i andre patologier. Karakteristiske tegn på dette syndromet manifesteres i form av økt svakhet, redusert effektivitet, angst, urimelig angst, irritabilitet og varierende grad av forstyrrelse av nattesøvn.

For å etablere diagnosen "neurokirkulatorisk dystoni" er en forutsetning at det foreligger minst tre kliniske kriterier, forutsatt at det ikke er tegn på organiske endringer i hjertet og store fartøy som er bekreftet med instrumentelle diagnostiske metoder. De viktigste diagnostiske kriteriene for neurokirkulatorisk dystoni er: hjertesyndrom, respiratorisk dysfunksjon, blodtrykksbarhet.

Langsiktig løpet av nevrokirkulatorisk dystoni i noen tilfeller er ledsaget av utviklingen av komplikasjoner i form av utseendet til en typisk krise. Det er flere varianter av kriseforløpet av nevrokirkulatorisk dystoni, som hver har sine egne patogenetiske mekanismer for utvikling.

For utvikling av sympatisk adrenalkrise er tilstedeværelsen av en psykomotorisk komponent nødvendigvis nødvendig. Typiske kliniske manifestasjoner i denne situasjonen er forekomsten av skarpe diffus hodepine, følelse av trykk i brystet, pustevansker bevegelser, brå frysninger og avkjøling av huden på de fjerne ekstremiteter. En karakteristisk manifestasjon av denne patologiske tilstanden er en kortsiktig økning i kroppstemperatur, manifestert av en utpreget chill og en intern tremor. I tillegg til utprøvde kliniske manifestasjoner, er sympatisk adrenalkrise ledsaget av signifikante psykiatriske lidelser av en alarmerende type.

Vagoinsulær krise med nevrocirkulatorisk dystoni ledsages av en følelse av forstyrrelser i rytmisk hjerteaktivitet, en reduksjon av blodtrykket og en reduksjon i hjertefrekvensen. I tillegg til brudd på hjertet utvikler pasienten manifestasjoner av respiratorisk svikt. Patognomonisk symptom vagoinsulyarnye krisen er ulike varianter av sykdommer i tarmen, som manifesterer seg i utviklingen av flatulens, trang til avføring og smerter langs tykktarmen.

Hver av de patogenetiske varianter av kriseforløpet av nevrocirkulatorisk dystoni kan forekomme i varierende grad av alvorlighetsgrad. Krisens varighet, som ikke overstiger 15 minutter med utbredelsen av ett klinisk syndrom, innebærer mild sværhet. En gjennomsnittlig krise med nevrocirkulatorisk dystoni varer minst 1 time, hvoretter pasienten har en lang periode med asteni. Alvorlig grad av kriseforløp i nevrokirkulatorisk dystoni er gjenstand for behandling i pasienter, da det i denne patologien er stor risiko for å utvikle alvorlige komplikasjoner. I noen situasjoner er kriseforløpet ledsaget av en merkbar lidelse i pasientens helse, men disse endringene er i de fleste tilfeller forbigående.

Nevrologisk dystoni av hypertonisk type

Det ledende kliniske symptomet på hypertensiv variant av nevrocirkulatorisk dystoni er en annen grad av økning i arterielt trykk, hovedsakelig systolisk, under betingelse av et normalt nivå av den diastoliske komponenten eller en liten økning i den. Under utbruddet av et detaljert klinisk bilde legger pasientene merke til en intens hodepine som ikke har en klar lokalisering, svimmelhet, dobbeltsyn av objekter.

En objektiv undersøkelse av pasienten gjør det mulig å bestemme den utprøvde hvite dermografismen, den økte fuktighet i huden i fremspringet på de distale delene av lemmerne. På grunn av høyt blodtrykk endres sjelden pulsfrekvensen, men i noen tilfeller kan det være litt labilitet i hjertefrekvensen. Den permanente varianten av strømmen av hypertensiv type neurokirkulatorisk dystoni er forskjellig ved en langsom økning i kliniske manifestasjoner uten merkbar utvikling av sykdommen. Paroksysmal form har også en svært negativ effekt på pasientens velvære, siden det preges av en rask utvikling av kliniske symptomer og hyppige perioder med eksacerbasjoner.

Denne patologien skal først og fremst differensieres fra den klassiske varianten av hypertensjon i begynnelsen av de første manifestasjonene. Hovedforskjellen neurocirculatory dystoni strømmer hypertensjon type, er et fullstendig fravær av tegn på vaskulære endringer fundus, øker bare isolert systolisk trykk indeks og manglende utvidelse av den venstre ventrikkel i ekkokardiografi.

God terapeutisk effekt i hypertensive utførelse neurocirculatory dystoni har påføringsmengde elektroforese ved anvendelse av en 5% oppløsning av kaliumbromid i kombinasjon med 1% løsning av aminofyllin med eksponering til kragen området.

Nevrologisk dystoni av blandet type

En blandet klinisk variant av løpet av nevrokirkulatorisk dystoni karakteriseres av skarpe endringer i indeksene av arteriell vaskulært trykk både oppover og en signifikant reduksjon. I noen situasjoner kan disse endringene i blodtrykk ha en tydelig korrelasjon i forhold til tidspunktet på dagen. Denne typen kurs av nevrocirkulatorisk dystoni kombinerer manifestasjonene av den hypertoniske og hypotoniske varianten samtidig, så spektret av kliniske manifestasjoner i denne patologien er ganske bredt. Under interictalperioden ser en pasient med en blandet type neurokirkulatorisk dystoni som regel ikke en forstyrrelse av trivsel.

Til tross for sykdomens bølgesyklus, som består av hyppige perioder med remisjon og eksacerbasjoner, observeres ikke en signifikant lidelse i pasientens helse med en blandet versjon av nevrocirkulatorisk dystoni.

Nevrologisk dystoni i henhold til hjerte type

Denne kliniske varianten av neurokirkulatorisk dystoni vurderes som den vanligste og det viktigste symptomatiske komplekset er utseendet på patologiske forandringer i hjertets aktivitet. Det utprøvde kardialgiske syndromet er ikke preget av en enkelt type smertsyndrom, så diagnosen dystoni er ekstremt vanskelig. I tillegg til ikke-spesifikt smertesyndrom viser hjerteprojeksjonen en annen grad av alvorlighetsgrad, som har en klar avhengighet av det individuelle nivået av pasientens smertefølsomhet.

Ikke-spesifikke manifestasjoner av den kardiale varianten av nevrocirkulatorisk dystoni er asthenoneurotiske og psykoneurologiske syndrom, som i de fleste tilfeller forverrer sykdomsforløpet.

Som forebyggende behandling kardialgicheskogo utførelses neurocirculatory dystoni velprøvd fysioterapi "electrosleep" -metoden hastighet på minst 15 sesjoner med frekvensen 10 Hz på 30 minutter.

Nevrologisk dystoni av hypotonisk type

En hypotonisk variant av neurokirkulatorisk dystoni skjer med en økt tone i parasympatiske nervesystemstrukturer og ledsages av en overvekt av symptomer på vaskulær insuffisiens. Senking av perifert arterielt trykk oppstår som følge av redusert total motstand av perifere kar.

Klinisk symptom neurocirculatory dystoni hypoton typen fulgt av en manifestasjon av hjerne symptomer som alvorlig svakhet i handikap, et kraftig fall i blodtrykket indikatorer i oversettelsen av legemet horisontal stilling i den stående stilling. I noen tilfeller er en markert nedgang i trykket ledsaget av utvikling av en ortostatisk svakhet, som har kort varighet.

Behandling av neurokirkulatorisk dystoni

Nevrologisk dystoni refererer til kategorien sykdommer der etiotropisk behandling ikke anvendes, da det i de fleste tilfeller ikke er mulig å bestemme årsaken til forekomsten. Imidlertid eliminerer eliminering av faktorene som fremkaller utviklingen av nevrokirkulatoriske kriser i stor grad pasientenes tilstand og forbedrer livskvaliteten. Disse faktorene inkluderer skadelige effekter av negative miljøforhold, negative følelser. Nøkkelen til suksessen til terapeutiske tiltak i nevrokirkulatorisk dystoni er det moralske og psykiske humøret til pasienten, så spesiell oppmerksomhet bør gis til psykoterapeutiske metoder for adferdskorreksjon.

Alle legemidler anvendt som en behandling for pasienter med nevro dystoni tilhører kategorien av empiriske: Gruppe beroligende midler (Sibazon i en daglig dose på 10 mg oralt, Nozepam i en daglig dose på 20 mg oralt), nevroleptika (Sonapaks i en daglig dose på 0,025 g p.o.), sedativa (Corvalol 15 faller en gang daglig).

Som en reduksjon i effekten av økt aktivitet av sympatho-adrenalsystemet, bør preparater av B-adrenoblokgruppen brukes. Den største effekten av disse legemidlene er i forhold til lindring av sympatisk tonisk krise og hjertesyndrom. Imidlertid bør det tas hensyn til at B-adrenoblokker er absolutt kontraindisert i bradyarytmiske tilstander og lave blodtrykkstall. Det valgte stoffet i denne situasjonen er pyroxan i en enkeltdose på 0,015 g oralt eller intramuskulært i en dose på 1 ml av en 1% løsning.

Har pasienten vagoinsulyarnye tegn på en krise er en indikasjon for anvendelse av atropin sulfat 0,25 mg i kombinasjon med difenhydramin 1 ml intramuskulært. I en situasjon når en krise oppstår med hyperventile symptomer, må pasienten angi sibazona 0,5% oppløsning i et volum på 2 ml intramuskulært i kombinasjon med en kalsium-klorid 10% oppløsning av 5 ml av intravenøst.

Bruken av neurobeskyttende midler pathogenetically rettferdiggjøres ved alle variantene neuro dystoni, da denne gruppe av stoffer er i stand til å forbedre energi prosesser i strukturene i hjernen og cerebral sirkulasjon, en positiv effekt på intellektuelle-mentale egenskaper. En god klinisk effekt har Nootropil selv i oral form i en daglig dose på 1,2 g.

Å påføre legemidler tserebroangioprotektornogo trinn som er nødvendige betingelse er tilstedeværelsen av symptomer hos pasienter angiodistonicheskih hodepine (vinpocetin i en daglig dose på 0,005 g p.o.).

På grunn av det faktum at de fleste pasienter med dystoni neurocirculatory variere meteosensitivity å hindre utvikling av kliniske manifestasjoner av sykdommen anbefales selvfølgelig ta adaptogens. Som brukt stoff adaptogens av vegetabilsk opprinnelse, som kan ha en styrkende virkning på strukturen i hjernen, vaskulære veggen og alle organer i menneskekroppen. På grunn av den positive innflytelsen indirekte på metabolske prosesser i kroppen, adaptogens forbedre kroppens motstand mot skadelige påvirkninger fra omgivelsene, og eksponering for stress. Som et middel for adaptogenic neurocirculatory dystoni ofte brukt Eleutherococcus forlenget infusjonshastigheten eller infusjon Ginseng. Når forsk adaptogenic farmakologiske grupper bør være oppmerksom på at disse stoffene er i stand til å øke blodtrykket, noe som er absolutt indikasjon for avbrytelse. Disse midler må ikke påføres ved hypertonisk utførelse neurocirculatory dystoni strømning av samme grunn.

Separat bør vi nevne bruk av fysioterapeutiske prosedyrer, som i de fleste tilfeller er effektive for å hindre utviklingen av nevrokirkulatoriske kriser og har en gunstig effekt på aktiviteten til strukturen i sentralnervesystemet. Den største applikasjonen ble funnet i slike teknikker som massasje av krageområdet, elektroslange, karbondioksidbad og sirkulær kontrastdusj.

Som en ikke-medikamentelle behandlinger for lidelser neurocirculatory viktigste fysioterapi, øker utøve toleranse og en positiv effekt på den mentale helsen til pasienten.

På grunn av det faktum at cardiopsychoneurosis under alle forhold, ikke er ledsaget av utvikling av organiske syke organer og systemer i kroppen, resultatet av sykdommen er generelt gunstig. Det eneste unntaket er krisevarianter i løpet av neurokirkulatorisk dystoni, noe som negativt påvirker livskvaliteten og pasientens ytelse.

Nevrologisk dystoni, som ingen annen patologi, er godt egnet til korreksjon ved bruk av folkemedisin, hvis tiltak er rettet mot normalisering av nervesystemet.

Les Mer Om Fartøyene