Nevrologisk dystoni

Nevrologisk dystoni er en sykdom som manifesteres av kardiovaskulære, respiratoriske lidelser, dårlig toleranse for stress og fysisk anstrengelse.

årsaker

 • neuro-emosjonell stress,
 • ugunstige sosioøkonomiske forhold,
 • overdreven sol eksponering,
 • varmt klima,
 • vibrasjon
 • kroniske rusmidler, inkl. alkoholholdige og tobakk,
 • infeksjoner i øvre luftveiene og nasopharynx,
 • en stillesittende livsstil,
 • psykisk og fysisk overarbeid.

Manifestasjoner av neurokirkulatorisk dystoni

Med neirotsirkuljatornoj dystoni markerer smerter i hjerteområdet (støyende, prikker). Deres varighet varierer: fra øyeblikkelig ("piercing") til monotont, som varer i timer og dager. Fremveksten av smerte er forbundet med overarbeid, angst, skiftende vær, drikking av alkohol. Hos kvinner oppstår smerte noen ganger i premenstrualperioden. Paroksysmal intens smerte ledsages av frykt og autoniske lidelser i form av en følelse av mangel på luft, svette, en følelse av indre skjelving. Pasienter vil gjerne ta en tinktur av valerian eller hagtorn. Å ta nitroglyserin smerte eliminerer ikke.

Noen pasienter klager over raske, grunne puste, en følelse av ufrivillig inspirasjon, et ønske om å puste dypt i luften (et "kjedelig sukk"). Kanskje en følelse av "klump" i halsen eller klemme den. Det er vanskelig for en pasient å være i et tett rom, det er behov for å åpne vinduer. Disse fenomenene er ledsaget av en følelse av angst, svimmelhet, en frykt for kvelning.

Pasienter rapporterer hjertebank, følelse hardt arbeid av hjertet, ledsaget av en følelse av pulsering i nakke fartøy, hodene vises på tidspunktet for belastning eller forstyrrelser, og noen ganger om natten, der pasienten våkner. Palpitasjon er provosert av spenning, fysisk aktivitet, alkoholinntak.

Asthenisk syndrom er uttrykt i en reduksjon av arbeidsevne, svakhet, økt tretthet.

Periodisk hodepine, "blinkende av fluer" foran øynene, svimmelhet, en følelse av forkjølelse av lemmer.

Noen pasienter merke en økning i kroppstemperatur opp til 37,2-37,5 ° C, temperaturforskjeller i de høyre og venstre armhulene, lem hudtemperatur reduksjon ( "frosne hands").

Vegetative kriser manifesteres av skjelving, kulderystelser, svimmelhet, svette, en følelse av mangel på luft, en ukontrollabel frykt. Slike forhold forekommer vanligvis om natten, sist fra 20-30 minutter til 2-3 timer og ofte ender med rikelig vannlating eller løs avføring.

Slike forhold går vanligvis uavhengig eller ved å ta medisiner. Med tiden går krisen alvorlig, kriser vises sjeldnere og kan helt forsvinne.

Diagnose neyrotsirkulyatrnoy dystoni oppnådd ved undersøkelse av et antall spesialister (endokrinolog, nevrolog, kardiolog, etc.). Exclusion metode.

behandling

Auto-trening og avslapping (avslapping) er svært effektiv i terapi av nevrokirkulatorisk dystoni.

Roten av valerian eller gressmodern blir tatt som infusjoner (fra 10 g til 200 ml vann) i 1/4 kopp 3 ganger daglig og over natten i 3-4 uker.

Tranquilizers lindre en følelse av frykt, angst, emosjonell spenning.

 • Elen er foreskrevet til 0,005-0,01 g 2-3 ganger om dagen.
 • Diazepam (Seduxen, i) - administrert i en dose på 2,5-5 mg 2-3 ganger daglig, med den uttrykte følelse av frykt enkeltdose kan økes til 10 mg. Phenazepam - er et svært aktivt beroligende stoff, det anbefales å ta 0,5 mg 2-3 ganger daglig.
 • Oxazepam (Nosepam, Tazepam) - tas til 0,01 g 2-3 ganger om dagen.
 • Medazepam (Mezapam, Rudotel) - tas til 0,01 g 2-3 ganger om dagen.
 • Tofizopam (Grandaxin) - en daglig beroligende middel, anvendt til 0,05-0,1 g 2-3 ganger om dagen.

Tranquilizers blir tatt innen 2-3 uker, de er spesielt indikert før stressende situasjoner. I de senere årene har det blitt brukt stoffer som Afobazol (OTC daglig trakvilizator uten å forårsake døsighet) og tenoten (homøopatisk forberedelse).

De kombinerte preparatene "Belloid" og "Bellaspon" har en beroligende effekt.

 • BELLOID - 1 tablett av legemidlet inneholder 30 mg butobarbital, 0,1 mg alkaloider av belladonna, 0,3 mg ergotoxin. Det er foreskrevet for 1 tablett 2-3 ganger om dagen.
 • Bellaspan (Bellataminal) - 1 tablett inneholder 20 mg fenobarbital, 0,3 mg ergotamin, 0,1 mg alkaloider av belladonna. Tilordne 1-2 tabletter 2-3 ganger om dagen.

Antidepressiva er hovedsakelig vist i depresjon. Mulig maskert depresjon, når selve depresjonen er "maskert" av en rekke sykdommer.

Piracetam (Nootropil) - Gis i kapsler eller tabletter på 0,4 g 3 ganger daglig i 4-8 uker. Om nødvendig kan du øke dosen til 0,8 g 3 ganger daglig. Mer moderne og kraftige midler er Fenotropil, Pantokaltsin. Soft action har og tolereres godt av Picamalon.

 • Cavinton (vinpocetin) - brukes i tabletter på 0,005 gram per 1-2 tabletter 3 ganger daglig i 1-2 måneder.
 • Stugeron (cinnarizine) - foreskrives i tabletter på 0,025 gram 1-2 tabletter 3 ganger daglig i 1-2 måneder.
 • Instenon forte - 1 tablett 2 ganger om dagen i minst 1 måned.

Med neurokirkulatorisk dystoni, Persen brukes som beroligende for økt nervøs excitability, søvnforstyrrelser, søvnløshet, irritabilitet; en følelse av indre spenning. Persen er representert ved to doseringsformer - Persen Tablets og Persen Fort Capsules. Voksne og ungdom over 12 år legemidlet er foreskrevet 2-3 tabletter eller 1-2 kapsler. Legemidlet er tatt 2-3 ganger om dagen. For søvnløshet, 2-3 tabletter eller 1-2 kapsler en time før sengetid. Barn i alderen 3 til 12 år, legemidlet er foreskrevet bare under oppsyn av en lege og bare i form av tabletter. Dosen avhenger av pasientens kroppsvekt, i gjennomsnitt 1 tablett 1-3 ganger om dagen.

Ekstra terapi med nevrokirculatorisk dystoni

For å regulere nervesystemet, redusere manifestasjoner av smerte i hjertet, bruk elektrisk. For å få en beroligende effekt, er det foreskrevet fra 20 til 40 minutter daglig, løpet av behandlingen er 15 økter.

Den positive effekten på pasienter med nevrocirkulatorisk dystoni er gitt ved vannprosedyrer. Påfør en rekke dusjer, dousing, tørr og våt omslag. Stor beroligende effekt er gitt av bad valerian, nåle, oksygen, nitrogen og perle (temperatur 36-37 ° C) i 8-15 minutter. Bad foreskrives annenhver dag, behandlingsforløpet er 10-12 bad.

Med en uttalt dominans av eksitasjonsprosessene har radon- og nitrogenbadene en bedre effekt, og i tilfelle av asteni, karbonater. Radon og jodid-brombad er også egnet for osteokondrose.

Aeroionoterapi har blitt utbredt i behandlingen av pasienter med neurokirkulatorisk dystoni. Brukt aeroionizers for individuelle ("Ovion-C") og kollektiv bruk ("lysekrone Chizhevsky"). I prosessen med ionisering av luft dannes luftioner med en overvekt av negative ion-aeroioner. Pasientene er i en avstand på 70-100 cm fra enheten, varigheten av økten er 20-30 minutter. I løpet av denne tiden innånder pasienten luft som er ladet med negative ioner. Behandlingsforløpet er 12-14 økter. Påvirket aeroionotherapy markert reduksjon i blodtrykket (5-20 mm Hg. V.), demping av hjertefrekvensen, øke gassutveksling, en økning i oksygenforbruk forsvinning søvnløshet, redusere hodepine, svakhet.

Massasje har en positiv effekt på pasienter med neurokirkulatorisk dystoni. Pasienter er nyttig generell gjenopprettende massasje, anbefales forsiktig massasje av cervical og thoracic ryggraden i tilfelle osteochondrose av disse avdelingene. En effektiv metode for behandling av nevrocirkulatorisk dystoni er akupressur.

Nålrefleksologi normaliserer funksjonens tilstand i nervesystemet; eliminerer neurokirkulatorisk dystoni; øker kroppens adaptive kapasitet. Akupunktur kan utføres i henhold til den klassiske metoden eller i form av elektroakupunktur. Det første kurset inkluderer 10 økter, etter at 2 ukers pause den andre er utnevnt og etter 1,5 måneder - det tredje kurset.

Nevrologisk dystoni: symptomer, diagnose og behandling

Nevrologisk dystoni (NDC) er en funksjonell sykdom i det kardiovaskulære systemet som ikke fører til strukturell restrukturering av hjertet. Det er basert på brudd på neurohumoral regulering av hjerte-og karsystemets funksjoner, som oppstår av ulike årsaker. Kliniske manifestasjoner av NDC er forskjellige, oppstår eller intensiveres under stressende situasjoner, avviker i godartet kurs og gunstig prognose.

Den viktigste årsaken til denne sykdommen er akutt og kronisk stress, tretthet, røyking, kronisk infeksjon i nasopharynx, hjerneskade, alkoholisme. En rekke pasienter har en arvelig disposisjon for denne sykdommen.

symptomer

Symptomer på NDC er forskjellige og gruppert i syndromer. For å bekrefte diagnosen skal de observeres i minst to måneder. Polymorfisme (variasjon) av klager hos en pasient er karakteristisk. Det er følgende hovedsyndromer:

 1. Cardiac.
 2. Vasomotorisk.
 3. Asthenoneurotic.
 4. Syndrom av nedsatt termoregulering.
 5. Nevrotisk.
 6. Åndedrettsforstyrrelser.

Hjertesyndrom manifesteres av smerte i hjerteområdet (kardialgi) og / eller rytmeforstyrrelser. Cardialgia er observert hos nesten alle pasienter med NDC.

Klassiske cardialgia manifesterer konstant mild verkende smerte i spissen av hjerte (i området av den venstre nippel), reduseres ved mottak validol eller korvalola. Denne typen smerte er mer typisk for eldre, spesielt med samtidig osteokondrose i livmorhalsen og thoraxhinnen. Sympatisk kardialgi er preget av en langvarig intens brennende følelse i hjertet av hjertepunktet. Det går ikke bort etter å ha tatt Corvalolum, det avtar ved bruk av smertestillende midler og ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.

Det er også en paroksysmal kardialgi, manifestert av plutselig alvorlig smerte i venstre halvdel av thoraxen. Denne tilstanden er vanligvis ledsaget av:

 • frykt for døden;
 • hjertebank;
 • svette;
 • hyppig vannlating.

Unge mennesker har peke smerter, piercing, intensivere med dyp inspirasjon. Dette tvinger pasientene til å puste overflatisk.

Noen ganger oppstår smerte under NTSD under treningen. I motsetning til kranskärlssykdom (iskemisk hjertesykdom) er sammensetningen av smerte med trening ikke absolutt. Hvis belastningsnivået er utilstrekkelig til pasientens evner, kan det cardialgiske syndromet forsterkes. På den annen side fører den rasjonelle belastningen ofte til en reduksjon i alvorlighetsgraden av cardialgia.
Hjertesyndrom kan manifestere seg:

 • hjertebank;
 • en følelse av forstyrrelse i hjertets arbeid;
 • følelse av nakkekarpulsering.

I mange tilfeller er følelsen av hjerteslag subjektiv, på et elektrokardiogram kan en normal puls eller en bradykardi bli notert. Dette skyldes økt følsomhet hos pasienter til hjertesammensetninger. I andre tilfeller er det objektive tegn på hjertearytmier. Oftere er det ventrikulær ekstrasystol, som er en kilde til negative følelser for pasienten. Vanligvis vises det når du flytter til en horisontal stilling og etter å ha spist.
Det vasomotoriske syndromet kan manifesteres:

 • en følelse av varme
 • "Tidevann";
 • svimmelhet;
 • kjøling av lemmer;
 • svetting.

Asthenoneurotisk syndrom ledsages av:

 • tretthet,
 • svakhet;
 • reduksjon i effektivitet, spesielt om morgenen.

Syndromet med nedsatt termoregulering er preget av en uforklarlig økning i kroppstemperatur til subfebrile siffer.

For pasienter med NDC er nevrotiske symptomer karakteristiske:

 • irritabilitet;
 • angst;
 • fiksering på ubehagelige opplevelser i hjertet;
 • søvnforstyrrelser;
 • migrene;
 • besvimelse;
 • vaskulær hodepine;
 • luftveissykdommer.

Vi vil dvele på respiratoriske lidelser mer detaljert. De manifesteres i form av en følelse av mangel på luft, ledsaget av "dristige sukker" mot bakgrunnen av vanlig pust. Dette skyldes brudd på pustregulering. Bekrefter denne overtredelsesprøven med en forsinkelse i pusten, som hos pasienter med NDC forkortes til 20-30 sekunder.

Symptomer på NCD forekommer i akutt og langvarig stressende situasjoner eller under hormonal justering (for eksempel under graviditet, ungdomsår eller overgangsalder). De kan eksistere i lang tid med vekslende perioder med forverring og remisjon.

Graden av alvorlighetsgrad

Symptomer på NCD varierer avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen.

Med en mild sykdom i sykdommen, oppstår smerte i hjerteområdet bare med alvorlig stress. Vegetativ-vaskulære kriser er fraværende. Fysisk aktivitet er ikke ledsaget av alvorlig takykardi. Åndedrettsforstyrrelser er ikke særlig uttalt. Evnen til å jobbe ble lagret.

I midten av en alvorlig NDC er det registrert flere klager. Smerte i hjertet er permanent, vedvarende. Det er en tendens til takykardi å hvile. Fysisk ytelse er redusert.

Den alvorlige løpet av NCD er ledsaget av vedvarende symptomer som er vanskelige å behandle. Takykardi og respiratoriske lidelser er uttrykt. Det er et vedvarende smertesyndrom. Veterinærvaskulær krise, cardiopati, depresjon blir ofte registrert. Arbeids kapasitet er kraftig redusert.

Kliniske former

Avhengig av symptomene og blodtrykketivået, er hypotensive, hypertensive og kardiale former for sykdommen identifisert.

Den hypotensive form manifesteres først og fremst av en reduksjon av blodtrykket. Som følge av dette reduseres arbeidskapasiteten, hodepine og besvimelse.

Den hypertensive form manifesteres ved en periodisk økning i blodtrykk. I motsetning til hypertensjon, denne økningen i kombinasjon med andre tegn på den NDC ikke fører til endringer i fundus og myokardial hypertrofi.

Kardial form er preget av utbredelsen av smerte i hjertet og rytmeforstyrrelser ved et normalt nivå av blodtrykk.

diagnostikk

Diagnose av NDC er basert på klager, historiedata (medisinsk historie) og instrumentelle forskningsmetoder.

Elektrokardiografi avslører noen ganger ikke noen endringer. I noen tilfeller registreres sinus bradykardi, takykardi, arytmi, migrasjon av pacemakeren til atriene. Ofte er det ekstrasystoler og paroksysmale rytmeforstyrrelser. For å klargjøre rytmeforstyrrelsene, utføres daglig overvåking av elektrokardiogrammet ifølge Holter.

For å bekrefte episoder av hypertensjon, er denne studien vist i mange tilfeller.
Elektrokardiografiske tester er også foreskrevet: med hyperventilering, ortostatisk, kalium, med beta-blokkere. Disse testene bidrar til å bekrefte den funksjonelle karakteren av endringene i elektrokardiogrammet av hvile.

For differensial diagnose av smerte i hjerteområdet, er det mulig å utføre stresstester: veloergometri eller tredemølle test. De oppdager ikke iskemiske endringer under treningen. Definert reduksjon i fysisk ytelse, utilstrekkelig respons på belastningen av blodtrykk, forsinket gjenoppretting av hjertefunksjon.

Ultralydundersøkelse av hjertepatologien avslører ikke. I noen tilfeller finnes transversale akkorder i ventrikler eller prolaps av mitralventilen.

En termometri er ønskelig hver 2. time i flere dager. Krenkelsen av termoregulering kan bekreftes ved å måle temperaturen samtidig i armhulen og under tungen. Normalt er temperaturen under tungen 0,2 ° C høyere enn i armhulen. Hvis det er lik eller høyere, indikerer dette brudd på termoregulering, karakteristisk for NDC.

Separat, vegetative-vaskulære kriser, vekting sykdomsforløpet, vurderes. De er forbundet med ubalanse av hormoner, forekommer i stressende situasjoner og overdreven stress.
Sympatisk-binyrisk krise er ledsaget av følgende tilstander:

 • spenning;
 • angst;
 • smerte i hjertet;
 • takykardi;
 • økt blodtrykk;
 • tremor;
 • kalde ekstremiteter.

Vagoinsulære kriser ledsages av svakhet, svimmelhet, kvalme, dyspné. Det er en bradykardi og andre forstyrrelser av en rytme, svetten forsterker, det er smerter i magen, oppkast er mulig.
Hyperventilasjonskriser forekommer oftere hos kvinner med nevroser. De manifesteres av økt respirasjon, takykardi, økt blodtrykk. Utvikler hyperventilering tetany: spenningen i underarmene og hendene ("fødselslederens hånd"), samt bena og føttene.

I noen tilfeller, spesielt med osteochondrose i livmoderhalsen, er det vegetative vestibulære kriser, ledsaget av svimmelhet, kvalme, oppkast og senking av blodtrykk.

behandling

Det er nødvendig å finne årsaken til sykdommen og utføre etiologisk behandling. Dette bidrar ofte til en betydelig forbedring i pasientens tilstand eller til og med utvinning.

Symptomatisk og ikke-medisinsk behandling

Det er nødvendig å eliminere traumatiske psykologiske faktorer, for å rense foki for kronisk infeksjon i nasopharynx og munnhulen, for å utelukke yrkesfare. Det er nødvendig å rasjonelt begrense overdreven fysisk aktivitet. Om nødvendig er hormonbehandling indisert (for eksempel i overgangsalderen).
Av stor betydning er individ og gruppe psykoterapi og auto-trening.

medisinering

Medisinering kan inkludere:

 • preparater av valerian og morwort;
 • beroligende midler (grandaxin);
 • antidepressiva midler (amitriptylin);
 • nootropic drugs (piracetam);
 • Cerebroangiocorrectors (Cavinton).

Disse stoffene bidrar til å normalisere hjernefunksjonen, lindre en følelse av frykt og spenning, forbedre metabolismen og blodtilførselen til hjernen.

Med takykardi i ro og hyppige sympathoadrenale kriser, samt med arteriell hypertensjon, er det angitt at betablokkere (anaprilin, atenolol, metoprolol og andre) er angitt.

Det anbefales fytoterapi med bruk av avgifter som inneholder kamille, lily of the valley blomster, fennikel frukt, peppermynteblader, valerian rot, motherwort gress, sitron balsam. Mottak av urter bør vare lenge (opptil seks måneder eller mer).

fysioterapi

Hjelper med å forbedre tilstanden til helse i NCD fysioterapi. Brukes:

 • electrosleep;
 • elektroforese;
 • vannprosedyrer (dusjer, dusjer, bad);
 • aeroionotherapy;
 • restorativ massasje, inkludert akupressur;
 • akupunktur.

En viktig rolle er spilt av generell restorativ og adaptiv terapi:

 • en sunn livsstil;
 • terapeutisk ernæring;
 • vekttap;
 • treningsbehandling.

Du kan ta og adaptogene stoffer: eleutherococcus, ginseng, citrongras, rhodiola rosea, zamaniha, aralia. De bør tas under kontroll av blodtrykk og puls.

Pasienter med NDC kan gjennomgå sanatoriumbehandling i områder med mildt klima, uten plutselige temperaturendringer og atmosfærisk trykk. Dette er et lokalt sanatorium, samt sykehus i Kaliningrad-regionen, Krim, Sochi.

Ved bruk av medisinske preparater er det ekstremt viktig å vite at bare en lege kan ordinere dem og bestemme doseringen. Ved bruk av urtemedisiner er det nødvendig å avgjøre om pasienten har allergier.

Nevrologisk dystoni

Nevrologisk dystoni - et symptom nevrogen natur, som følge av eksponering til et antall etiologiske provoserende faktorer er manifestert i utseendet av ustabilitet av puls og blodtrykk indikatorer cardialgia, respirasjonsforstyrrelser, autonome forstyrrelser, forstyrrelser av den tone av muskelfibrene og den vaskulære vegg, så vel som lav toleranse overfor vanlig fysisk aktivitet og eksponering stressende situasjoner.

For første gang ble diagnosen "neurokirkulatorisk dystoni" etablert i 1948-1950 av Savitsky NN. Denne patologien for tiden er preget av en høy forekomst, og på grunn av et bredt utvalg av kliniske manifestasjoner krever etableringen av den riktige diagnosen konsultasjon av pasienten med en rekke spesialister.

I den generelle strukturen av forekomsten av pasienter under tilsyn av en praktiserende læge, er "neurokirkulatorisk dystonis syndrom", som nå er en egen nosologisk form, minst 50% av tilfellene. Det er ingen klar patogenetisk avhengighet av utbruddet av nevrokirkulatorisk dystoni hos mennesker av forskjellig alder og kjønn, men en stor erfaring med klinisk observasjon viser utbredelsen av unge og unge pasienter blant alle mulige aldersgrupper.

Nevrologisk dystoni hos barn er svært sjeldne, og er mer som en "diagnostisering av utestenging".

Årsaker til neurokirkulatorisk dystoni

De fleste eksperter kardio profil, med hvilken er styring og behandling av pasienter som lider av neuro dystoni i en spesiell klinisk form, er forenet i den mening at denne patologi er klassifisert polietiologichesky sykdommer, hvor utviklingen er utilstrekkelig detektering av pasientens hvilket som helst utløsende faktor. Detaljert kliniske bildet utvikler seg i en person bare når det tilgjengelige sett av ulike etiopathogenic årsaker.

Når det gjelder utvikling av kardiovaskulære og nevrologiske manifestasjoner hos en pasient med neurokirkulatorisk dystoni, som er funksjonell, er det mange patogenetiske teorier. I henhold til den første teori, alle forstyrrelser av strukturer i kroppen, forekomme som en konsekvens av de direkte effekter på organene i det sentrale nervesystemet, som følge av utmattelse, negative følelser, stress, ulike varianter av natten søvnforstyrrelser, uunngåelig vekk psykisk asteni.

Den skadelige virkning på sentralnervesystemet strukturer kan også ha kronisk giftvirkninger, kan effekten av skadelige yrkesmessige faktorer, hormonell ubalanse, og forgiftnings effekter som finner sted i løpet av kroniske og akutte infeksjonssykdommer. Det er predisponert, med langvarig eksponering som utvikler lett markerte sentralnervesystemet som oppstår når hvilken som helst form neurocirculatory dystoni er en genetisk disposisjon, såvel som langvarig irrasjonell hypokinesi.

Tilhengere av andre teorier si at den umiddelbare årsak, og får dermed utvikling av nevro dystoni, er et brudd av funksjonene til anordningen, som regulerer tonen i den vaskulære veggen, og alle de andre årsaksfaktorer er bakgrunnen for den primære sykdomsfremkallende. Denne teorien er bekreftet i en klar avhengighet av forekomsten av neurokirkulatorisk dystoni hos mennesker som har blodforhold i 25% av tilfellene.

Til tross for det faktum at utviklingen av nevro dystoni delta en gruppe av faktorer som disponerer, patogenetisk mekanisme av sykdommen i alle situasjoner foregår på en enkel kjede, er i strid med reguleringen av hemodynamiske system. Hemodynamisk ustabilitet kan utløses som følge av brudd på den regulerende funksjon av kortikale strukturer i hjernen, og vegetative-vaskulære lidelser, som er manifestert i dysfunksjon i det kolinerge og sympatiske-adrenal system. En viktig rolle i utviklingen av mekanismen for nevrocirkulatorisk dystoni er fremveksten av en sympatisk dominerende og økt reaktivitet av det kolinergiske systemet som respons på funksjonelle forstyrrelser i hypotalamus-hypofysesystemet.

Foruten cardio-visceral reguleringsmekanismer, er utseendet av forstyrrelser i det kardiovaskulære systemet som et resultat av stimulering av reseptorer i alle vaskulære vegger, er i de fleste kliniske varianter nevro dystoni.

Alle typer brudd på reguleringen av kardiovaskulærsystemet påvirker negativt de metabolske prosessene som finner sted i myokardiet, noe som uunngåelig fører til dystrofiske patomorfologiske forandringer. Forløpet av neurokirkulatoriske forandringer forverres med samtidig forstyrrelse av vannelektrolytt, karbohydrat og syrealkalisk metabolisme. Alle de ovennevnte mekanismer for utvikling av nevrokirkulatorisk dystoni kan observeres hos pasienter som har gjennomgått kirurgisk operasjon, fødsel, samt hos personer som har vært inaktive i lang tid.

Symptomer på neurokirkulatorisk dystoni

Det grunnleggende prinsippet i det kliniske kurset av enhver form for neurokirkulatorisk dystoni er en dissonans mellom pasientens uttrykte subjektive følelser og mangel på tegn som ble avslørt ved den primære objektiv undersøkelsen av pasienten. For å lette diagnosen av denne sykdommen, er hele spekteret av kliniske symptomer delt inn i flere grupper av kliniske syndromer.

Det kardiologiske symptomkomplekset finner sted i 98% av tilfellene og består i utseende av ubehagelige opplevelser i brystet i projeksjonen av den antatte plasseringen av hjertet. Det kardiologiske angrepet er preget av typiske egenskaper i form av en typisk lokalisering i projeksjonen av hjertepunktet, smerte eller smerte i smerte. Fremveksten av smerte eller ubehag i hjertets fremspring har ingen sammenheng med økningen i fysisk aktivitet av personen, derimot oppstår mot bakgrunnen av fullstendig velvære. Klart bestemme varigheten og alvorlighetsgraden av smertsyndrom i nevrokirkulatorisk dystoni er umulig, fordi hver person er forskjellig individuell terskel for smertefølsomhet. For å stoppe smerten, er det ikke nødvendig å ta kardiotropiske legemidler, og for å lette pasientens tilstand, bør du bruke Valocordin eller Valerian's tinktur.

Det hyperkinetiske symptomkomplekset manifesteres ved tegn på et økt minuttvolum i hjertet forårsaket av en økning i støtvolumet og en samtidig reduksjon av den totale motstanden til de perifere vaskulære vegger. Som et resultat av slike hemodynamiske forandringer oppstår dannelsen av en hyperkinetisk sirkulasjon, som et resultat av hvilket arbeidet og kraften til myokardisk sammentrekning av hjertets venstre ventrikel øker kraftig. Det viktigste patognomoniske symptomet på hyperkinetisk klinisk syndrom er utseendet hos pasienten om forstyrrelser i avbrudd i hjertets rytmiske aktivitet og en økning i hyppighet av hjertekontraksjoner. Oftest er symptomene beskrevet ovenfor av pasienter som "hyppige endringer i rask hjertefrekvens og hjerteslagsperiode". Denne tilstanden påvirker pasientens livskvalitet negativt, men med fysisk aktivitet har de ovennevnte manifestasjonene en tendens til å bli nivellert selvstendig. Økt hjertefrekvens observert i løpet av psyko-emosjonelle stress og hyperventilering, og i noen situasjoner, kan et brudd på regularitet hjerteslag sees på bakgrunn av velvære, noe som skiller dem fra typisk angina. Objektiv undersøkelse av pasienten, som regel, er ikke ledsaget av deteksjon av utvidelse av hjerteets grenser eller sonoritet av hjertetoner.

Symptomatisk komplekst labilt arterielt trykk, karakterisert ved forbigående flyt, er en typisk manifestasjon av neurokirkulatorisk dystoni. Som regel går blodtrykkstallene ikke over 140/90 mm Hg, og disse indeksene normaliseres spontant uten bruk av medisinbehandling. Det er kliniske varianter av nevrokirkulatorisk dystoni, der tvert imot har pasienten episoder med en kortsiktig reduksjon i blodtrykksindikatorer. Ovennevnte symptomer har en klar avhengighet av meteorologiske forhold.

Åndedrettsstøt hos pasienter som lider av neurokirkulatorisk dystoni er en typisk klinisk manifestasjon. Disse forstyrrelsene har ingenting å gjøre med den klassiske versjonen av dyspné, men denne tilstanden kan heller ikke karakteriseres som ubehag i brystet når de utfører vanlige pustebevegelser. Til tross for alvorlighetsgraden av pasientens klager, med en objektiv undersøkelse, kan legen ikke oppdage tegn på lungepneumotisering, noe som betraktes som et patognomonisk kriterium for nevrokirkulatorisk dystoni. Spirografisk registrering i noen situasjoner ledsages av påvisning av tegn på hyperventilering.

Symptomokompleks av autonome sykdommer består av et bredt spekter av symptomer, hvis intensitet under like forhold kan variere sterkt i hvert enkelt tilfelle. Ofte opplever pasienter en økning i kroppstemperaturen, som har en permanent karakter uten tegn på subfebril fluktuasjon. Pasienter som lider av neurokirkulatorisk dystoni er bekymret for økt svetting og en konstant følelse av indre kulderystelser, uavhengig av omgivelsestemperaturen. På grunn av brudd på blodsirkulasjonen på mikrocirkulasjonsnivået, har pasienter en tendens til å utvikle edematøst syndrom, lokalisert i øvre halvdel av bagasjerommet om morgenen. Huddeksler med en lang sykdomskultur får akrocyanotisk nyanse, og i de fleste tilfeller er det et så visuelt symptom som "marmor hud".

Asthenoneurotisk symptomkompleks er ikke forskjellig i spesifisitet og kan manifestere seg ikke bare i nevrokirkulatorisk dystoni, men også i andre patologier. Karakteristiske tegn på dette syndromet manifesteres i form av økt svakhet, redusert effektivitet, angst, urimelig angst, irritabilitet og varierende grad av forstyrrelse av nattesøvn.

For å etablere diagnosen "neurokirkulatorisk dystoni" er en forutsetning at det foreligger minst tre kliniske kriterier, forutsatt at det ikke er tegn på organiske endringer i hjertet og store fartøy som er bekreftet med instrumentelle diagnostiske metoder. De viktigste diagnostiske kriteriene for neurokirkulatorisk dystoni er: hjertesyndrom, respiratorisk dysfunksjon, blodtrykksbarhet.

Langsiktig løpet av nevrokirkulatorisk dystoni i noen tilfeller er ledsaget av utviklingen av komplikasjoner i form av utseendet til en typisk krise. Det er flere varianter av kriseforløpet av nevrokirkulatorisk dystoni, som hver har sine egne patogenetiske mekanismer for utvikling.

For utvikling av sympatisk adrenalkrise er tilstedeværelsen av en psykomotorisk komponent nødvendigvis nødvendig. Typiske kliniske manifestasjoner i denne situasjonen er forekomsten av skarpe diffus hodepine, følelse av trykk i brystet, pustevansker bevegelser, brå frysninger og avkjøling av huden på de fjerne ekstremiteter. En karakteristisk manifestasjon av denne patologiske tilstanden er en kortsiktig økning i kroppstemperatur, manifestert av en utpreget chill og en intern tremor. I tillegg til utprøvde kliniske manifestasjoner, er sympatisk adrenalkrise ledsaget av signifikante psykiatriske lidelser av en alarmerende type.

Vagoinsulær krise med nevrocirkulatorisk dystoni ledsages av en følelse av forstyrrelser i rytmisk hjerteaktivitet, en reduksjon av blodtrykket og en reduksjon i hjertefrekvensen. I tillegg til brudd på hjertet utvikler pasienten manifestasjoner av respiratorisk svikt. Patognomonisk symptom vagoinsulyarnye krisen er ulike varianter av sykdommer i tarmen, som manifesterer seg i utviklingen av flatulens, trang til avføring og smerter langs tykktarmen.

Hver av de patogenetiske varianter av kriseforløpet av nevrocirkulatorisk dystoni kan forekomme i varierende grad av alvorlighetsgrad. Krisens varighet, som ikke overstiger 15 minutter med utbredelsen av ett klinisk syndrom, innebærer mild sværhet. En gjennomsnittlig krise med nevrocirkulatorisk dystoni varer minst 1 time, hvoretter pasienten har en lang periode med asteni. Alvorlig grad av kriseforløp i nevrokirkulatorisk dystoni er gjenstand for behandling i pasienter, da det i denne patologien er stor risiko for å utvikle alvorlige komplikasjoner. I noen situasjoner er kriseforløpet ledsaget av en merkbar lidelse i pasientens helse, men disse endringene er i de fleste tilfeller forbigående.

Nevrologisk dystoni av hypertonisk type

Det ledende kliniske symptomet på hypertensiv variant av nevrocirkulatorisk dystoni er en annen grad av økning i arterielt trykk, hovedsakelig systolisk, under betingelse av et normalt nivå av den diastoliske komponenten eller en liten økning i den. Under utbruddet av et detaljert klinisk bilde legger pasientene merke til en intens hodepine som ikke har en klar lokalisering, svimmelhet, dobbeltsyn av objekter.

En objektiv undersøkelse av pasienten gjør det mulig å bestemme den utprøvde hvite dermografismen, den økte fuktighet i huden i fremspringet på de distale delene av lemmerne. På grunn av høyt blodtrykk endres sjelden pulsfrekvensen, men i noen tilfeller kan det være litt labilitet i hjertefrekvensen. Den permanente varianten av strømmen av hypertensiv type neurokirkulatorisk dystoni er forskjellig ved en langsom økning i kliniske manifestasjoner uten merkbar utvikling av sykdommen. Paroksysmal form har også en svært negativ effekt på pasientens velvære, siden det preges av en rask utvikling av kliniske symptomer og hyppige perioder med eksacerbasjoner.

Denne patologien skal først og fremst differensieres fra den klassiske varianten av hypertensjon i begynnelsen av de første manifestasjonene. Hovedforskjellen neurocirculatory dystoni strømmer hypertensjon type, er et fullstendig fravær av tegn på vaskulære endringer fundus, øker bare isolert systolisk trykk indeks og manglende utvidelse av den venstre ventrikkel i ekkokardiografi.

God terapeutisk effekt i hypertensive utførelse neurocirculatory dystoni har påføringsmengde elektroforese ved anvendelse av en 5% oppløsning av kaliumbromid i kombinasjon med 1% løsning av aminofyllin med eksponering til kragen området.

Nevrologisk dystoni av blandet type

En blandet klinisk variant av løpet av nevrokirkulatorisk dystoni karakteriseres av skarpe endringer i indeksene av arteriell vaskulært trykk både oppover og en signifikant reduksjon. I noen situasjoner kan disse endringene i blodtrykk ha en tydelig korrelasjon i forhold til tidspunktet på dagen. Denne typen kurs av nevrocirkulatorisk dystoni kombinerer manifestasjonene av den hypertoniske og hypotoniske varianten samtidig, så spektret av kliniske manifestasjoner i denne patologien er ganske bredt. Under interictalperioden ser en pasient med en blandet type neurokirkulatorisk dystoni som regel ikke en forstyrrelse av trivsel.

Til tross for sykdomens bølgesyklus, som består av hyppige perioder med remisjon og eksacerbasjoner, observeres ikke en signifikant lidelse i pasientens helse med en blandet versjon av nevrocirkulatorisk dystoni.

Nevrologisk dystoni i henhold til hjerte type

Denne kliniske varianten av neurokirkulatorisk dystoni vurderes som den vanligste og det viktigste symptomatiske komplekset er utseendet på patologiske forandringer i hjertets aktivitet. Det utprøvde kardialgiske syndromet er ikke preget av en enkelt type smertsyndrom, så diagnosen dystoni er ekstremt vanskelig. I tillegg til ikke-spesifikt smertesyndrom viser hjerteprojeksjonen en annen grad av alvorlighetsgrad, som har en klar avhengighet av det individuelle nivået av pasientens smertefølsomhet.

Ikke-spesifikke manifestasjoner av den kardiale varianten av nevrocirkulatorisk dystoni er asthenoneurotiske og psykoneurologiske syndrom, som i de fleste tilfeller forverrer sykdomsforløpet.

Som forebyggende behandling kardialgicheskogo utførelses neurocirculatory dystoni velprøvd fysioterapi "electrosleep" -metoden hastighet på minst 15 sesjoner med frekvensen 10 Hz på 30 minutter.

Nevrologisk dystoni av hypotonisk type

En hypotonisk variant av neurokirkulatorisk dystoni skjer med en økt tone i parasympatiske nervesystemstrukturer og ledsages av en overvekt av symptomer på vaskulær insuffisiens. Senking av perifert arterielt trykk oppstår som følge av redusert total motstand av perifere kar.

Klinisk symptom neurocirculatory dystoni hypoton typen fulgt av en manifestasjon av hjerne symptomer som alvorlig svakhet i handikap, et kraftig fall i blodtrykket indikatorer i oversettelsen av legemet horisontal stilling i den stående stilling. I noen tilfeller er en markert nedgang i trykket ledsaget av utvikling av en ortostatisk svakhet, som har kort varighet.

Behandling av neurokirkulatorisk dystoni

Nevrologisk dystoni refererer til kategorien sykdommer der etiotropisk behandling ikke anvendes, da det i de fleste tilfeller ikke er mulig å bestemme årsaken til forekomsten. Imidlertid eliminerer eliminering av faktorene som fremkaller utviklingen av nevrokirkulatoriske kriser i stor grad pasientenes tilstand og forbedrer livskvaliteten. Disse faktorene inkluderer skadelige effekter av negative miljøforhold, negative følelser. Nøkkelen til suksessen til terapeutiske tiltak i nevrokirkulatorisk dystoni er det moralske og psykiske humøret til pasienten, så spesiell oppmerksomhet bør gis til psykoterapeutiske metoder for adferdskorreksjon.

Alle legemidler anvendt som en behandling for pasienter med nevro dystoni tilhører kategorien av empiriske: Gruppe beroligende midler (Sibazon i en daglig dose på 10 mg oralt, Nozepam i en daglig dose på 20 mg oralt), nevroleptika (Sonapaks i en daglig dose på 0,025 g p.o.), sedativa (Corvalol 15 faller en gang daglig).

Som en reduksjon i effekten av økt aktivitet av sympatho-adrenalsystemet, bør preparater av B-adrenoblokgruppen brukes. Den største effekten av disse legemidlene er i forhold til lindring av sympatisk tonisk krise og hjertesyndrom. Imidlertid bør det tas hensyn til at B-adrenoblokker er absolutt kontraindisert i bradyarytmiske tilstander og lave blodtrykkstall. Det valgte stoffet i denne situasjonen er pyroxan i en enkeltdose på 0,015 g oralt eller intramuskulært i en dose på 1 ml av en 1% løsning.

Har pasienten vagoinsulyarnye tegn på en krise er en indikasjon for anvendelse av atropin sulfat 0,25 mg i kombinasjon med difenhydramin 1 ml intramuskulært. I en situasjon når en krise oppstår med hyperventile symptomer, må pasienten angi sibazona 0,5% oppløsning i et volum på 2 ml intramuskulært i kombinasjon med en kalsium-klorid 10% oppløsning av 5 ml av intravenøst.

Bruken av neurobeskyttende midler pathogenetically rettferdiggjøres ved alle variantene neuro dystoni, da denne gruppe av stoffer er i stand til å forbedre energi prosesser i strukturene i hjernen og cerebral sirkulasjon, en positiv effekt på intellektuelle-mentale egenskaper. En god klinisk effekt har Nootropil selv i oral form i en daglig dose på 1,2 g.

Å påføre legemidler tserebroangioprotektornogo trinn som er nødvendige betingelse er tilstedeværelsen av symptomer hos pasienter angiodistonicheskih hodepine (vinpocetin i en daglig dose på 0,005 g p.o.).

På grunn av det faktum at de fleste pasienter med dystoni neurocirculatory variere meteosensitivity å hindre utvikling av kliniske manifestasjoner av sykdommen anbefales selvfølgelig ta adaptogens. Som brukt stoff adaptogens av vegetabilsk opprinnelse, som kan ha en styrkende virkning på strukturen i hjernen, vaskulære veggen og alle organer i menneskekroppen. På grunn av den positive innflytelsen indirekte på metabolske prosesser i kroppen, adaptogens forbedre kroppens motstand mot skadelige påvirkninger fra omgivelsene, og eksponering for stress. Som et middel for adaptogenic neurocirculatory dystoni ofte brukt Eleutherococcus forlenget infusjonshastigheten eller infusjon Ginseng. Når forsk adaptogenic farmakologiske grupper bør være oppmerksom på at disse stoffene er i stand til å øke blodtrykket, noe som er absolutt indikasjon for avbrytelse. Disse midler må ikke påføres ved hypertonisk utførelse neurocirculatory dystoni strømning av samme grunn.

Separat bør vi nevne bruk av fysioterapeutiske prosedyrer, som i de fleste tilfeller er effektive for å hindre utviklingen av nevrokirkulatoriske kriser og har en gunstig effekt på aktiviteten til strukturen i sentralnervesystemet. Den største applikasjonen ble funnet i slike teknikker som massasje av krageområdet, elektroslange, karbondioksidbad og sirkulær kontrastdusj.

Som en ikke-medikamentelle behandlinger for lidelser neurocirculatory viktigste fysioterapi, øker utøve toleranse og en positiv effekt på den mentale helsen til pasienten.

På grunn av det faktum at cardiopsychoneurosis under alle forhold, ikke er ledsaget av utvikling av organiske syke organer og systemer i kroppen, resultatet av sykdommen er generelt gunstig. Det eneste unntaket er krisevarianter i løpet av neurokirkulatorisk dystoni, noe som negativt påvirker livskvaliteten og pasientens ytelse.

Nevrologisk dystoni, som ingen annen patologi, er godt egnet til korreksjon ved bruk av folkemedisin, hvis tiltak er rettet mot normalisering av nervesystemet.

Nevrologisk dystoni: symptomer og behandling

Nevrologisk dystoni er hovedsymptomene:

 • hodepine
 • svakhet
 • svimmelhet
 • Økt temperatur
 • Søvnforstyrrelse
 • Hyppig vannlating
 • Mangel på luft
 • diaré
 • Smerte i hjertet
 • Rask tretthet
 • Forringet hjertefrekvens
 • Tingling i hjertet
 • Nummen av ekstremiteter
 • forstoppelse
 • Ubehag i magen
 • Høyt blodtrykk
 • Lavt blodtrykk
 • Raskt puste
 • flatulens
 • Følelse av frykt

Nevrologisk dystoni eller hjertesykdom er et brudd på arbeidet i det kardiovaskulære systemet, som er forbundet med et brudd på fysiologisk nevroendokrin regulering. Ofte manifestert seg hos kvinner og ungdom på grunn av påvirkning av alvorlig stress eller tung fysisk anstrengelse. Det er mye mindre vanlig hos personer under 15 år og eldre enn førti år.

Til tross for ulike typer og symptomer på sykdommen, går det ganske godartet, fører ikke til videre utvikling av hjerteproblemer. Vanligvis er det en gunstig prognose (i de fleste kliniske tilfeller er fullstendig gjenoppretting notert).

Svært ofte er nevrokirkulatorisk dystoni forvirret med visse sykdommer i nervesystemet og kardiovaskulærsystemet. Forløpet av denne sykdommen er for eksempel svært som syndromet av panikkanfall, noen typer kardiopati, hyperkinetiske eller tonsillokardiale syndromer.

Symptomer på en slik sykdom, i enkelte tilfeller, kan manifestere skarpt og plutselig, med uforutsigbar forsvinning. Men det er mulig at sykdommen kan ta ganske lang tid med kronisk karakter. I dette tilfellet veksler perioder med forverring og stagnasjon av symptomer.

etiologi

Hos barn eller ungdom er hovedårsaken til sykdommen ikke fullt dannede indre organer og en sterk hormonell bølge. Hovedårsaken til denne sykdommen i den voksne befolkningen er tilstedeværelsen av stressende situasjoner som en person ikke kan takle, derfor begynner symptomene på dystoni å vises. Årsakene til sykdomsprogresjonen er delt inn i indre og eksterne. Eksterne er:

 • alvorlig overarbeid;
 • stillesittende, eller omvendt, for aktiv livsstil;
 • alle typer innenlandske og industrielle utslipp eller vibrasjoner;
 • bruk av alkohol i store mengder og misbruk av nikotin;
 • overdreven absorpsjon av drikkevarer som er inneholdt i store mengder, koffein - naturlig kaffe, svart sterk te, drikke for å øke energi;
 • veldig varme og tørre klimatiske forhold.

Interne årsaker til nevrocirkulatorisk dystoni er:

 • disposisjon, arvet;
 • en økning i antall hormoner i kroppen på grunn av graviditet eller under seksuell utvikling av ungdommens kropp;
 • personlig temperament av hver person;
 • kroniske smittsomme prosesser i kroppen;
 • brudd i arbeidet med indre organer av kronisk natur;
 • forstyrrelse av de nervøse og endokrine systemene;
 • period for opphør av menstruasjon i en kvinne;
 • allergi.

Etiologien til denne sykdommen er ganske allsidig, men det er ingen organisk skade på menneskets indre systemer.

arter

Denne sykdommen har flere typer, som er delt avhengig av nivået av blodtrykk:

 • hvis blodtrykket senkes, vil det bære navnet - neurokirkulatorisk dystoni ved hypotonisk type. I dette tilfellet er det oftest en rask nedgang i energi i kroppen og dens svakhet;
 • ved økt trykk - neurokirkulatorisk dystoni i henhold til den hypertoniske typen;
 • Nevrologisk dystoni i en blandet type er preget av endringer i blodtrykk;
 • i så fall, hvis trykkforandringene bare ubetydelig eller forble i det normale område, men fremfor alt, blir endringene klart til uttrykk i hjertet, cardiopsychoneurosis vil bli preget av kardial type.

I tillegg kan denne sykdommen klassifiseres i henhold til nivået av manifestasjon av symptomer, og avhengig av dette kan det fortsette:

 • enkelt - med mild manifestasjon av symptomer. Med et slikt bruksområde kan medisinske medisiner unngås, slik at pasienten får en ordentlig hvile og mottak av avkok av medisinsk samling av urter;
 • moderat alvorlighetsgrad - noen symptomer er så uttalt at de bringer ubehag til en person i hverdagen og forstyrrer profesjonell eller mental aktivitet;
 • Seriøst - tegn på sykdommen uttrykkes løpende, noe som gjør at pasienten ikke klarer å utføre noen funksjoner fra hverdagen. I dette tilfellet behandles behandlingen bare medisinsk.

Intensiteten av sykdomsforløpet kan være av følgende karakter:

 • forverring;
 • remisjon;
 • blandet type, der det er hopp i intensiteten av manifestasjonen av symptomer på sykdommen.

Ved former for overvekt av symptomer er nevrologisk dystoni delt inn i:

 • hjerte;
 • vegetososudistoy;
 • nevrotisk;
 • vasomotorisk;
 • med brudd på termoregulering;
 • forstyrrelser i fordøyelseskanalen;
 • skade på åndedrettsprosesser;
 • uenighet i kjønnsarbeidet.

symptomer

Symptomer kan skyldes en type sykdom eller en annen. Som regel manifesteres de i hver person på forskjellige måter. Noen er mer intense, en persons klinikk blir praktisk talt slettet. Men det er symptomer som observeres hos de fleste pasienter:

 • alvorlig hodepine eller svimmelhet;
 • økt svetting av håndflatene og føttene;
 • Sy i hjertet;
 • forstyrrelse av hjerteslagets rytme;
 • en følelse av mangel på luft, noe som gjør pusten raskere;
 • nummenhet av lemmer;
 • ubehagelige følelser i magen, som er forårsaket av forstoppelse eller diaré;
 • sterk svakhet i kroppen
 • hyppig trang til å urinere
 • en konstant, urimelig følelse av frykt og panikk;
 • søvnforstyrrelser;
 • økt nivå av gassutvikling fra kroppen.

Den hypertoniske typen dystoni karakteriseres, i tillegg til svakhet og svimmelhet, ved høyt blodtrykk. Hypotonisk dystoni ledsages av en kraftig reduksjon av blodtrykket. Den blandede form kombinerer de ovenfor beskrevne trykkfall, som kan bære en periodisk økning i kroppstemperatur. I forgrunnen av hjerte dystoni er smertefulle opplevelser og ubehag i hjertet.

diagnostikk

På grunn av utbredelsen av sykdommen og likheten av sine symptomer på noen andre sykdommer, vil diagnose i nevrologer, barneleger eller indre ikke gjøre uten ytterligere kontroll ved hjelp av:

 • MR og CT i hjertet;
 • daglig måling av blodtrykk;
 • EKG-test med belastning;
 • cardiography;
 • X-stråler;
 • veloergometri - en teknikk hvor mengden belastning pasienten kan tolerere måles. En pasient med en nevrologisk dystoni opprettholder en belastning flere ganger mindre enn en sunn person av samme alder og kjønn.

behandling

I motsetning til de fleste sykdommer i behandlingen av nevrokirkulatorisk dystoni, blir mer oppmerksomhet til ikke-medisinering. Den tar sikte på å introdusere følgende prosesser i pasientens daglige liv, som pasienten kan utføre selvstendig:

 • herding;
 • meditasjon;
 • yoga;
 • liten, men konstant fysisk aktivitet og løping;
 • sette i orden rutinen for daglige, arbeid og trening aktiviteter;
 • høyverdig hvile.

Ikke-farmakologisk behandling av symptomer i kliniske innstillinger består av:

 • psykoterapi;
 • electrosleep;
 • massasje;
 • akupunktur;
 • elektroforese;
 • refleksologi;
 • medisinske bad.

Sanatorietypen av behandling spiller også en viktig rolle.

For vellykket behandling av dystoni, er hjerte- og hypertoniske typer foreskrevet medikamenter som kan eliminere en rekke problemer med hjertearbeidet. For behandling av hypotonisk nevrologisk dystoni, kan legen foreskrive bruk av tinkturer av ginseng og koffein.

For å unngå forekomst av angrep av en slik sykdom, anbefaler leger daglig inntak av tinkturer av valerian, motherwort, hagtorn. For å behandle en konstant følelse av angst, brukes tranquilizers, som ikke bør overstige tre uker.

Ikke-rusmiddelbehandling av gravide skjer på samme måte som hos vanlige mennesker. Narkotikabehandling er litt annerledes - den er mild, men ikke mindre effektiv. Behandlingen er helt under oppsyn av leger.

Behandling av neurokirkulatorisk dystoni med folkemidlene vil bidra til å styrke effekten av metodene ovenfor. Grunnlaget for folkemetoder er alkoholtinkturer av forskjellige urter og frukt:

Dekoksjoner og tinkturer fra:

 • blandinger av hagtorn, oregano, morwort og St. John's wort;
 • forbindelser av goitrous, sitronmelisse og valerianrot;
 • et sett med oregano, hagtorn, kamille, mynte, sitronmelisse, salvie og morwort.

forebygging

Forebyggende tiltak, som behandling, kan være av uavhengig og medisinsk karakter.

Uavhengige forebyggingsmetoder består av følgende anbefalinger:

 • reduksjon eller unngåelse av stressende situasjoner eller ubehagelig kommunikasjon;
 • overholdelse av dagens korrekte regime, ernæring og søvn. Prøv å spise daglig på samme tid, i små porsjoner, fem eller seks ganger om dagen. Øk inntaket av vitaminer. Tiden for søvn bør være minst åtte timer om dagen;
 • høyverdig hvile;
 • vanlig trening;
 • Utelukkelse av alkohol og nikotin fra livet;
 • gjennomføringen av alle hygieniske tiltak
 • å redusere bruken av koffein.

Medisinske metoder for forebygging inkluderer:

 • rettidig behandling av noen inflammatoriske prosesser eller sykdommer;
 • samtaler av ungdom med en psykoterapeut, for å forbedre vurderingen av personlighet og tilpasning i samfunnet;
 • regulerer nivået av hormoner i den kvinnelige kroppen under graviditet og med overgangsalder.

Hvis du tror at du har det Nevrologisk dystoni og symptomene som er typiske for denne sykdommen, kan du hjelpe leger: en nevrolog, en terapeut, en barnelege.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Iskemisk kolitt er en sykdom for hvilken iskemi (blodsirkulasjonsavvik) av karene i tykktarmen er karakteristisk. Som et resultat av utviklingen av patologi, mottar det berørte segmentet av tarmen ikke den nødvendige mengden blod, derfor blir dens funksjoner gradvis brutt.

Premenstruelt syndrom er et kompleks av smertefulle opplevelser som oppstår ti dager før menstruasjonen begynner. Tegnene på manifestasjonen av denne lidelsen og deres kombinasjon har en individuell karakter. Noen kvinner kan uttrykke seg med symptomer som hodepine, plutselig forandring av humør, depresjon eller tårefølelse, mens andre - smertefulle opplevelser i brystkjertlene, oppkast eller konstant smerte i underlivet.

Hemangioma i ryggraden er en sykdom preget av tilstedeværelsen av en langsomt utviklet godartet tumor. Presentert sykdom kan oppstå med smertesyndrom eller smertefritt. Dens dannelse skjer i hvilket som helst benvev. Hemangioma er en av de vanligste diagnosen primære svulster i ryggraden.

Irritabel tarmsyndrom (IBS) er en rekke funksjonsforstyrrelser assosiert med driften av alle nedre delene av fordøyelseskanalen. På annen måte kalles det irritabel tarmsyndrom, men det lider ikke bare. Dette problemet er funnet i halvparten av verdens befolkning, og påvirker både eldre og barn. Oftest forekommer irritabel tarmsyndrom hos kvinner.

Vegetosovaskulær dystoni (VSD) er en sykdom som involverer hele kroppen i den patologiske prosessen. Den vanligste negative effekten fra det autonome nervesystemet er perifere nerver, så vel som kardiovaskulærsystemet. For å behandle sykdom er det nødvendig uten feil, siden det i forsømt form vil det få alvorlige konsekvenser for alle organer. I tillegg vil medisinsk hjelp hjelpe pasienten til å kvitte seg med ubehagelige manifestasjoner av sykdommen. I den internasjonale klassifiseringen av sykdommer ICD-10 har VSD koden G24.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Les Mer Om Fartøyene