Kortpustethet med hjertesvikt: årsaker, behandling, prognose

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er dyspné på bakgrunn av hjertesvikt, hvor farlig det er. Karakteristiske trekk ved hjerte dyspné, årsakene til utseendet. Symptomer og komplikasjoner, som i dyspné med hjertefeilbehandling, spådommer for utvinning.

Mangel på luft i bevegelse eller hvile er den vanligste klagen hos pasienter med hjertesykdommer. Derfor, i tilfelle hjertesvikt begynner eliminering av dyspné med gjenopprettelse av hjertet og eliminering av årsakene som forårsaket utviklingen av symptomet.

I en sunn kropp er hjertet pumpen som er ansvarlig for blodtilførselen. Med hjertesvikt gir ikke arbeidet vev med tilstrekkelig oksygen, noe som er nødvendig for normal metabolisme. Som et resultat av dette reduseres volumet av hjerteutgang, stagnasjon utvikler seg, tegn på oksygen sult, dyspnø vises - et av de første og hyppigste symptomene i hjertesvikt.

Etter symptomens begynnelse er det nesten umulig å fullstendig bli kvitt og helbrede CH. Med hjelp av medikamentell behandling unnlater å suspendere utviklingsprosessen og bærekraftig kompensere for noen av de mest markante utslag av sykdommen, fordi kortpustethet på bakgrunn av hjertesvikt er tegn på alvorlige forandringer i hjertemuskelen. I dette tilfellet avhenger behandlingssyklusen direkte av scenen og formen for svikt.

Lansert patologi farlige komplikasjoner som for eksempel utvikling av hjerteastma, ødem, pulmonar embolisme (trombus okklusjon av skip) og pulmonal arterier angrep av akutt hjertesvikt fatalt.

Eventuell avtale og overvåking av pasienter med dyspnø på bakgrunn av hjertesvikt utføres av en kardiolog.

Mekanisme for utvikling av hjerte dyspné

Hvorfor manifesterer dette symptomet først? I trinn når hjertemuskelen begynner å oppleve en mangel på oksygen inngår neurohumoral reguleringsmekanismer gassutvekslingsprosess: skiller hypofysen antidiuretisk hormon, redusere utgangseffekten vann fra kroppen. Som et resultat, blir blodvolum økes, øker oksygen absorpsjonen av vaskulært vev (fra 30% til 70%), som under normal drift av hjertet ville føre til en normalisering av gassutveksling.

Men i hjertesvikt (forkortet som CH) hjertets arbeid er ikke i stand til å tilfredsstille behovet av vev og organer i oksygen utlede metabolske produkter og karbondioksid i nødvendig omfang. Akkumuleringen av dem forårsaker økt arbeid i luftveiene og respiratoriske muskler (hyppigheten av inspirasjonsutandringer øker fra 15 til 30 per minutt), øker stoffskiftet og provoserer oksygengjeld. Som følge av dette oppstår dyspnø (økt frekvens og dybdepust) - kroppens respons på følelsen av mangel på luft, kvelning.

Stagnasjon av blodet og gassvekslings abnormaliteter i hjertesvikt kan være forårsaket av unormalt i venstre atrium og ventrikkel (i lungekretsløpet) og i det høyre atrium og ventrikkel (i sirkulasjonssystemet).

Med venstre ventrikulær og venstre atrial insuffisiens blir kortpustethet den første, en av hovedsymptomene og indikerer tilstedeværelsen av slike patologier som:

 • Arteriell hypertensjon.
 • Insuffisiens eller stenose (innsnevring) av mitralventilen.
 • Iskemisk sykdom.
 • Medfødte og anskaffe mangler.
 • Myokardinfarkt.
 • Kardiomyopati.
Klikk på bildet for å forstørre

Isolert (høyre eller venstre) hjertesvikt varer ikke lenge. Hvis du ikke eliminerer årsakene til HF, blir sykdommen kombinert.

årsaker

Årsakene til dyspnø med hjertesvikt er en rekke sykdommer og patologier som fremkaller utviklingen av kronisk hjertesvikt:

 • arteriell hypertensjon;
 • stenose (constriction) og mitral ventil insufficiency;
 • iskemisk sykdom;
 • hjerteinfarkt;
 • iskemisk kardiomyopati (død av myokardceller og erstatning med andre vev);
 • medfødt eller kjøpt hjertesykdom;
 • myokarditt (betennelse i myokardiet);
 • dilatasjon (volumøkning) av kamrene i hjertet;
 • giftige effekter (alkohol).

Kronisk hjertesvikt utvikler seg raskt, spesielt hvis personen har comorbiditeter (diabetes mellitus eller hypertyreose).

Symptomer på dyspnøutvikling

Utseendet til dyspné indikerer at hjertesvikt utvikler seg, hjertets arbeid, blodsirkulasjon og gassutveksling er forstyrret. Derfor, selv i begynnelsen, blir symptomet kombinert med tretthet og svakhet etter å ha utført fysisk aktivitet som går i ro.

I fremtiden, hvis utviklingen av sykdommen ikke kan utsettes, vedvarer dette puste uorden i ro, hindrer pasienten ikke bare å utføre grunnleggende hverdagslige handlinger, men også til å sove i en horisontal stilling.

Hvordan dyspné utvikler seg i bakgrunnen av CH:

 1. I den første fasen av hjertesvikt, vises hjertedysen bare mot bakgrunnen av fysisk anstrengelse og ledsages av rytmeforstyrrelser, økt tretthet og svakhet. I en hvilemodus passerer den.
 2. På et utpreget stadium av CH utvikler dyspnea mot bakgrunnen av daglig fysisk aktivitet, det er vanskeligere å utføre husholdningsaktiviteter, arbeidskapasiteten reduseres betydelig.
 3. Dyspnø vedvarer i en hvilestilling og øker i horisontal stilling, og tvinger pasienten til å sove halvveis (orthopnea). Kombinert med tretthet, svakhet, hjerterytmeforstyrrelser, cyanose, ødem i anklene, første tegn på sykdom som er involvert organer (forstørret lever), ascites (økning på grunn av opphopning av væsken i bukhulen).
 4. Ved det dystrofiske stadiet av CH kan eventuelle fysiske handlinger føre til utvikling av kvelning og et angrep av akutt hjertesvikt. Med kontinuerlig dyspné kombinerte totale arbeidsuførhet, tretthet, arytmi, cyanose, ødem, symptomer på sykdom som er involvert organer (nyre, lever, lunge), fysisk utmattelse.

På det dystrofiske stadiet blir endringer i hjertemuskelen og andre vev irreversible og fører til et dødelig utfall på 60% i løpet av året.

Karakteristiske trekk ved dyspnø i tilfelle av hjertesykdom

Dyspné kan skyldes ikke bare hjertefeil, kan det forekomme i forskjellige sykdommer i lungene (lungebetennelse), bronkier (bronkial astma), slag (hjernesvulster, hjerneslag), anemi (som et kompensasjonsmekanisme i alvorlig fysisk stress).

Ved hvilke tegn å skille dyspné med CH:

 • et symptom oppstår med normal belastning, går på en jevn overflate, mens du utfører daglig husholdningsoppgaver;
 • Den resulterende tilstanden varer ikke i 10-15 minutter (i ro).
 • Pustevansker (inspirerende form av dyspné) og utånding (blandet form);
 • symptomet blir uttalt i en horisontal posisjon;
 • ledsaget av en ikke-produktiv (uten sputum) hoste.

I fremtiden, dyspné sammen med andre karakteristiske symptomer på hjertefeil: arytmier, cyanose (cyanose), tuppene av ører, nese, fingre, ankel hevelse, smerter i hjertet, og så videre..

komplikasjoner

Kronisk insuffisiens er raskt komplisert av forstyrrelser i gassutveksling og metabolisme (metabolisme). Som et resultat forsvinner kortpustethet, som ikke er veldig uttalt i begynnelsen av sykdommen, i ro og kan resultere i et angrep av akutt hjertesvikt.

Dyspnø forverres når:

 1. Hjerte astma. Pasienten utvikler et akutt angrep av kvælning, vanligvis provosert av en fysisk eller psykomotisk belastning. Angrepet er ledsaget av en skarp følelse av mangel på luft, rytmeforstyrrelse, fallende BP, svakhet, kald svette.
 2. Lungeødem som utvikler seg under innvirkning av det økte trykket i lungekar på bakgrunn av venstre ventrikkelsvikt (lungekretsløpet). Som et resultat suger en del av blodet inn i alveolene i lungene og provoserer utviklingen av ødem. Angrepet er ledsaget av kvelning, "boblende" pust, arytmi, cyanose, filiform puls, hovne årer, kald svette. Klikk på bildet for å forstørre
 3. Tromboembolisme av store lungekar. Patologi utvikler seg etter okklusjon av karlumenet og trombus ledsaget av kvelning, hjertearytmier, svak puls, blodtrykksfall, hevelse i nakkeblodårer, opphovning av anklene, smerter i den øvre høyre kvadrant og i hjertet.
 4. Pneumosklerose og emfysem. Symptom utvikles på bakgrunn av stagnasjon i lungekretsløpet, elastisitet og brudd sklerose (erstatning av normalt vev), lungekar og lungevev. Cardiac dyspné kombinert med natten choking, cyanose, arytmi, ødem, ascites (en økning i størrelsen på magen på grunn av opphopning av væske), øvre høyre kvadrant smerte, hemoptyse.

Alle komplikasjoner krever akutt medisinsk hjelp, da de indikerer alvorlige brudd på hjertet og de involverte organer og vev.

Metoder for behandling

Etter utseende av dyspné, selv i de tidligste stadiene, er hjertesvikt helt umulig å kurere. Kompleks behandling kan bare stoppe utviklingen av patologi, noe som gjør det mulig å forbedre kvaliteten og forlenge pasientens liv.

Observasjon og behandling utføres kontinuerlig ved hjelp av kombinerte metoder: legemiddelbehandling, diett, diett og kirurgisk korreksjon, dersom terapien er ineffektiv og sykdommen utvikler seg.

Narkotika terapi

Medikamentterapi består i utnevnelse av et kompleks av stoffer som eliminerer årsaken til fremveksten av patologi eller alvorlige manifestasjoner av insuffisiens (spesielt kortpustethet):

 • ACE-hemmere (kaptopril, prestarium);
 • vasodilatorer (hjerte);
 • kardialglykosider (digoksin);
 • anti-iskemiske midler (felles);
 • adrenoblokere (amiodaron, prazosin);
 • diuretika (lasix, indapamid);
 • antikoagulantia (karantil).

I tillegg foreskrive stoffer som forbedrer metabolisme i hjertemuskelen (B-vitaminer, riboksin).

Etter symptomens begynnelse er det nesten umulig å fullstendig bli kvitt og helbrede CH. Med hjelp av medikamentell behandling unnlater å suspendere utviklingsprosessen og bærekraftig kompensere for noen av de mest markante utslag av sykdommen, fordi dyspné ved hjertesvikt viser store endringer i hjertemuskelen. I dette tilfellet avhenger behandlingssyklusen direkte av scenen og formen for svikt.

Kosthold og fysisk aktivitet

Ved dyspné på bakgrunn av hjertesvikt er pasienten forpliktet til å redusere bruken av salt til 1,5-2 gram per dag og væsker til 500 ml per dag. Kraftige, fete, krydrede matvarer, alkoholholdige drikker og røyking er utelukket. I kostholdet gis fortrinn til fjærkre kjøtt, magert fisk, grønnsaker tilberedt uten damp. Kosttilskudd av pasienter med HF anbefales å holde seg over hele livet.

Eventuelle alvorlige manifestasjoner av hjertesvikt med kortpustethet og andre samtidige symptomer krever sengen hviler med begrensning av fysisk aktivitet (dekompensasjonstrinn). Etter at tilstanden er normalisert (kompensasjonsstadiet) anbefales det å utøve øvelse for å begrense, utfører bare gjennomførbare husholdningsaktiviteter.

Kirurgiske behandlingsmetoder

Noen grunner som forårsaker utvikling av dyspnø i bakgrunnen for hjertesvikt, kan ikke elimineres ved medisinbehandling (stenose av mitralventilen). I dette tilfellet vises pasienten kirurgisk eliminering av patologi (erstatning av ventiler, fjerning av medfødte hjertefeil, aorta, opp til hjerteutskifting).

Med komplikasjoner

Under påvirkning av økende forstyrrelser kan dyspnø med CH bli et akutt angrep av kvælning. I dette tilfellet trenger pasienten sykehusinnleggelse og beredskap. En av de effektive metoder for å eliminere akutt dyspné og kvelning er innånding med oksygen.

prognoser

Kortpustethet med hjertesvikt er ikke en uavhengig sykdom, det er bare et symptom som oppstår mot bakgrunnen av patologi. For å kvitte seg med det, må du eliminere årsakene som forårsaker sykdommen.

I 95% av tilfellene viser utseendet av kortpustethet at kroppens evne til å opprettholde gassutveksling og hjertearbeid har tørket opp, og patologi har utviklet seg. Derfor, på scenen når en person har kortpustethet, er det umulig å helbrede sykdommen helt.

Ved rettidig diagnose kan utviklingen av hjertesvikt stoppes, kompenseres. Etter utviklingen av kronisk hjertesvikt i løpet av året dør ca 10% av pasientene i begynnelsen av sykdommen, fra 20 til 40% - med utprøvde endringer, 60% - med dystrofiske forandringer.

Til tross for utvikling og implementering av nye terapier og legemidler, utvikler hjertesvikt raskt, og dødeligheten reduseres ikke. Bare innen fem år overlever bare 50% av pasientene med kronisk hjertesvikt. Ytterligere spådommer avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen, livsstilen, tilstedeværelsen av samtidige sykdommer og andre faktorer.

Kortpustethet med hjertesvikt: symptomer og behandling

Resultatene av vitenskap og medisin øker stadig levetiden, noe som fører til økning i antall eldre som lider av hjerte-og karsykdommer. Hovedsymptomet for hjertesvikt er kortpustethet - en subjektiv følelse av mangel på luft eller pustevansker, ledsaget av brudd på dens dybde og frekvens.

årsaker

Dyspné kan forekomme hos friske mennesker med intens fysisk aktivitet, under visse miljøforhold (høy høyde, veldig høy eller lav temperatur). Hvis det oppstår problemer med å puste i andre tilfeller, så er det sannsynligvis et tegn på medisinske problemer. Figuren viser organer hvis forstyrrelser kan føre til utvikling av dyspnø

Sykdommer som kan føre til utvikling av dyspné:

Viktig: hjerteinfarkt og hjerneslag - årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden!

Hypertensjon og trykksving forårsaket av det - i 89% av tilfellene blir pasienten drept med hjerteinfarkt eller hjerneslag! To tredjedeler av pasientene dør i de første 5 årene av sykdom!

1. Sykdommer i hjertet:

 • kongestiv hjertesvikt;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • hjerteinfarkt;
 • kardiomyopati;
 • ventildefekter;
 • hypertrofi av venstre ventrikel;
 • perikarditt;
 • rytmeforstyrrelser.

2. Sykdommer i luftveiene:

 • kronisk obstruktiv lungesykdom;
 • astma;
 • pneumothorax;
 • lungebetennelse (betennelse i lungene).

3. Blandede hjerte- eller lungemessige årsaker:

 • kronisk obstruktiv lungesykdom med pulmonal hypertensjon;
 • tromboembolisme av lungearterien;
 • skade.

4. Ikke-kardiale og ikke-kardiovaskulære årsaker:

 • metabolske forstyrrelser;
 • smerte;
 • anemi,
 • karbonmonoksid forgiftning;
 • nevromuskulære sykdommer;
 • forstyrrelser i øret, nesen og halsen.

5. Funksjonelle årsaker:

 • angst;
 • panikklidelse
 • hyperventilering.

Utvikling av dyspnø med hjertesvikt

Utvikling zatrudonnogo puste i hjertesykdom er forårsaket av en reduksjon i hjertets evne til å fylles med blod og pumpe det, noe som fører til stagnasjon av blodet, noe som skaper høyt trykk i blodkarene i lungene. Disse forandringene fører til en fortykkelse av kapillærveggene i lungene og en forverring av gassutvekslingsprosessen i dem. Det er således dårligere blodoksygenering og fjerning av karbondioksid fra blod - det er hypoksi, som stimulerer visse reseptorer i nervesystemet. Disse reseptorene overfører signaler til hjernen, noe som øker frekvensen og dybden av pusten. Dette gjør at du kan fjerne overflødig karbondioksid og berike mer oksygen med oksygen.

Ved alvorlig hjertesvikt, kan lungeødem oppstå, forårsaket av blodplasma gjennomtrengning i alveolene. Dette forverrer gassutvekslingen kritisk og utgjør en umiddelbar trussel mot menneskelivet.

Typer av dyspné

Dyspné kan være akutt eller kronisk. Plutselig pusteproblemer forårsaker akutt hjertesvikt, som kan utvikle seg med lungeemboli, hjerteinfarkt, akutt ventrikulær svikt. Oftest fører kongestiv hjertesvikt til utvikling av kronisk dyspnø, hvor alvorlighetsgraden bestemmes av toleranse for fysisk anstrengelse.

Et slående funn i behandlingen av hypertensjon

Det har lenge vært fast etablert at fra hypertensjon kan ikke fjernes permanent. For å føle lettelse, er det nødvendig å kontinuerlig drikke dyre farmasøytiske preparater. Er dette virkelig så? La oss forstå!

Den vanligste klassifiseringen er klassifiseringen av New York Heart Association:

Det er også den milde dyspneskalaen mMRC (modifisert medisinsk forskningsråd):

I tillegg er det også:

 • inspirerende dyspné - pusteproblemer;
 • ekspiratorisk dyspné - problemer med å puste ut
 • blandet dyspné.

Symptomer på hjertesvikt

Kortpustethet er det vanligste symptomet på hjertesvikt, som oppstår i de tidlige stadiene av hjertesykdom. Denne subjektive følelsen bekymrer nesten alle pasientene. Ved tilstedeværelse av dyspnø og alvorlighetsgraden, klassifiserer graden av fysisk anstrengelse som fører til utseendet hjertesvikt.

Dyspnø er imidlertid ikke en diagnose, men bare et symptom på en bestemt sykdom, og finnes i mange sykdommer, blant annet er patologien ikke bare av kardiovaskulærsystemet. Det er svært viktig å skille dyspnø av hjertegenesen fra den vanskelige pusten av andre årsaker.

Kortpustethet med hjertesvikt i begynnelsen av utviklingen er nært knyttet til fysisk aktivitet. Etter hvert som utviklingen av den underliggende sykdommen øker, øker dyspnø også. I siste etapper kan pusten være vanskelig selv i ro, tilstanden forverres skarpt med den minste fysiske anstrengelsen. Ved kortpustethet på grunn av hjertesykdom, tar pasientene en semi-sittende eller sittestilling

Et karakteristisk tegn på dyspné er ortopedi - vanskeligheter med å puste i en bakre stilling, noe som tvinger pasienten til å sove i en halv sittende eller sittestilling. Denne tilstanden er forårsaket av en økning i venøs stasis i lungene i kroppens horisontale stilling.

Med hjertesvikt, er shortness of breath blandet - det er vanskelig å puste inn og ut.

Ved sentre stadier av hjertesvikt kan pasienten bli forstyrret ved nattkreftpåvirkning - paroksysmal nattlig dyspné. Disse angrepene er ledsaget av en følelse av mangel på luft, frykt for død, angst. De passerer ikke i sittestilling og i ro. Tannet blir cyanotisk, pusten er sterkt akselerert.

Det er verdt å huske at pasienten sjelden opplever kun kortpustethet. Tross alt er det bare et symptom på en bestemt sykdom, som kan ledsages av andre tegn. Disse tegnene kan bidra til å skille hjertet dyspné fra pulmonal.

Sværheten ved å puste i tilfelle hjertesvikt kan være ledsaget av:

 • svakhet og tretthet;
 • ødem på føttene og bena;
 • hjertebank;
 • redusert toleranse for fysisk anstrengelse;
 • hoste med utslipp av blodig sputum;
 • økt behov for urinering om natten (nocturia);
 • ascites (væske i bukhulen);
 • plutselig vektøkning på grunn av væskeretensjon i kroppen;
 • tap av appetitt og kvalme;
 • Forringelse av konsentrasjon og redusert oppmerksomhet, depresjon;
 • smerte i brystet.

Forskjellen mellom kortpustethet og et hjerteinfarkt

Strengt tatt er dyspné et tegn på et angrep av hjertesvikt, som observeres i nesten 100% av tilfellene. Men dette angrepet, med unntak av kortpustethet, har andre symptomer: lungeødem med utgivelsen av skummende sputum, markert svakhet, en rask eller uregelmessig hjerterytme, brystsmerter, økt eller redusert blodtrykk, utvidelse i nakkeblodårer, cyanose av leppene.

Førstehjelp for alvorlig, akutt dyspné

Hvis noen har sterk, akutt kortpustethet på grunn av hjertesykdom, bør du umiddelbart søke medisinsk hjelp.

Omgivende mennesker bør forsøke å berolige en person med alvorlig dyspnø, innrømme tillit til ham i et gunstig utfall. Du bør ikke la ham være alene. Det er nødvendig å hjelpe pasienten til å ta en komfortabel stilling (med kortpustethet på grunn av hjertesvikt - halvt sittende eller sittende), fjern eller løsne klær som kan klemme brystet. Lag tilgang til frisk luft - åpne vinduet eller vinduet for å ventilere rommet. Det er nødvendig å begrense den fysiske aktiviteten til den syke personen, da det kan forverre alvorlighetsgraden av tilstanden. Hvis det er en oksygen pute - det skal brukes. Før ankomst må du ikke spise eller drikke.

Personer som gir førstehjelp bør være klar til å utføre kardiopulmonal gjenoppliving ved hjertestans.

behandling

Det bør umiddelbart avklares - behandling av dyspnø direkte avhenger av årsaken. Siden det bare er et symptom på en sykdom, er det ikke henne som må behandles, men selve sykdommen.

Siden denne artikkelen beskriver kortpustethet i hjertesvikt, er prinsippene for behandling for dette bestemte syndrom gitt nedenfor.

medisinering

De fleste med hjerte dyspné tar medisiner fra en eller flere av følgende grupper:

 • ACE-inhibitorer (ramipril, captopril, perindopril lisinopril, quinapril.) Og angiotensinreseptorblokkere (kandesartan, losartan, telmisartan, valsartan) - disse stoffene utvider blodkarene og til å senke blodtrykket, noe som letter pumping av blod fra hjertet og reduserer alvorligheten av hjertesvikt symptomene.
 • Betablokkere (bisoprolol, nebivolol, carvedilol) - forbedrer hjertefunksjonen, senker hyppigheten av dens sammentrekninger og reduserer behovet for oksygen. Forbedring av hjertefunksjonen fører til reduksjon av hjertesvikt.
 • Diuretika (bumetanid, furosemid) - Øk utskillelsen av overflødig væske fra kroppen.
 • Antagonister av aldosteron (spironolakton og eplerenon) - virker som diuretika og i tillegg reduserer dannelsen av arrvæv i hjertemuskelen.
 • Nitrater og hydralazin - utvide blodårene.
 • Digoksin - øker styrken av sammentrekninger av hjertet og reduserer frekvensen. Det anbefales til pasienter med atrieflimmer og hjertesvikt.

Det er viktig å merke seg at behandlingen bare foreskrives av legen etter en grundig undersøkelse av pasienten. Selvmedisinering kan forårsake uopprettelig skade på helsen!

Kanskje er den eneste måten som er vist for alle pasienter med dyspné av hjerteopprinnelse oksygen. Det kan mates med nasekateter eller ansiktsmasker. I alvorlige tilfeller er det mulig å utføre kunstig ventilasjon av lungene.

Det er interessant at oksygenbehandling ikke er nyttig for alle typer pulmonal dyspné. For eksempel, i tilfelle åndenød på grunn av forverring av kronisk obstruktiv hjertesykdom, kan overdreven oksygenkonsentrasjon i innåndingsblandingen føre til å stoppe pusten.

Kirurgiske metoder

Noen hjertesykdommer, ledsaget av kortpustethet, krever en operativ intervensjon:

 • Implantering av en kunstig pacemaker (pacemaker), cardioverter-defibrillator, en enhet for resynkroniserende hjertebehandling.
 • Plast- eller ventilutskifting.
 • Angioplastikk, stenting eller skanning av kranspulsårene.
 • Hjelpeinnretninger i venstre ventrikel.
 • Hjertetransplantasjon.

Ikke-tradisjonelle metoder

Det er et stort antall folkelige oppskrifter for kortpustethet. Imidlertid har deres effektivitet ingen bevis. Sammensetningen av disse oppskriftene inneholder oftest slike ingredienser som hvitløk, sitron og honning. Det viktigste er at når du bruker slike oppskrifter, slutter en syk person ikke med å ta medisiner som er foreskrevet for ham. Det er bedre å diskutere bruk av ikke-tradisjonelle metoder for å behandle dyspnø med en lege.

I tillegg praktiseres mange metoder for respiratorisk gymnastikk, blant hvilke de mest kjente er teknikkene til KP Buteyko, AN Strelnikova og VF Frolov.

Kosthold, livsstil og fysisk aktivitet

For å redusere symptomene på dyspnø må du følge følgende retningslinjer for livsstilsadministrasjon:

 • Følg legenes resept for behandling av den underliggende sykdommen.
 • Slutte å røyke - røyking skader lungene og blodkarene, øker blodtrykket, reduserer mengden oksygen i blodet, gjør hjerteslaget raskere. Alle disse forandringene forverrer kortpustethet.
 • Reduser vekten og oppretthol den på et sunt nivå.
 • Vær fysisk aktiv. Moderat fysisk aktivitet i frisk luft bidrar til å opprettholde helheten til hele organismen. Det skal opprettholde nivået av fysisk aktivitet, noe som ikke fører til utseende av dyspnø. Du bør diskutere med legen din et program for rehabilitering av hjertesykdom.
 • Unngå stressende situasjoner - de forverrer hjertesvikt og kortpustethet. Lær å kontrollere stress, yoga, meditasjon kan hjelpe.
 • Unngå å løfte til større høyde (over 1500 meter over havet).

Strømforsyning

Legg merke til et middelhavsdiett rik på grønnsaker og frukt, grønnsaker, fullkorn, skummet melkeprodukter, vegetabilske oljer (spesielt olivenolje), med en moderat mengde fisk og sjømat. Det er nødvendig å begrense inntaket av mettet fett, transfett og kolesterol, siden mat med høyt innhold kan bidra til utviklingen av hjertesvikt.

Pyramide av Middelhavet diett

Reduser inntaket av salt, da det fremmer væskeretensjon i kroppen, noe som fører til forverring av dyspné, ødem i underbenet. Husk at saltet allerede er lagt til produkter som er kjøpt i butikken.

Legen kan råde deg til å begrense bruken av alkoholholdige drikker, siden alkohol svekker hjertemuskelen, interagerer med medisinene som tas, øker risikoen for arytmi. Ved alvorlig hjertesvikt, som er ledsaget av et betydelig overskudd av væske i kroppen, kan legen anbefale å begrense inntaket av vann.

Hvis du finner deg selv eller dine kjære som har symptomer på dyspnø, husk at det bare er et symptom på en slags sykdom. For å identifisere hennes eksakte årsak, må du konsultere lege, gjennomgå medisinsk behandling. For at dyspné ikke skal utvikles raskt, er det nødvendig å følge den anbefalte behandlingen av den underliggende sykdommen.

Kortpustethet med hjertesvikt, hvis behandling er komplisert av den underliggende sykdommen

Hjertefeil er alltid ledsaget av kortpustethet. Selv en sunn person opplever kortpustethet etter intens trening.

Men i disse tilfellene går det raskt, det er en fysiologisk respons, ikke en patologi. Men med hjertesvikt er ting annerledes. Selv en liten belastning gir alvorlig uleilighet.

La oss se på hva medisinsk behandling og folkebehandling er, hvordan bli kvitt kortpustethet, hva du skal ta og hvordan å kurere et av symptomene på hjertesvikt, hvilke medisiner og legemidler som brukes.

Årsaker til hjertesykdom

Hvis hjertet ikke kan takle belastningen, er det kortpustethet. I lungene er blodstrømmen senket og trykket i arteriene øker, noe som resulterer i en spasme av arterioler. Gassutveksling er selvsagt forstyrret.

Du kan beskrive mer detaljert utviklingen av dyspnø i hjertesykdommer:

 • Hvis venstre områder av hjertet blir påvirket, reduseres volumet av hjerteutgang og i lungeregionen dannes blodstasis.
 • Stagnerende manifestasjoner forstyrrer gassutvekslingen i luftveiene, noe som fører til svikt i ventilasjonen.
 • For å normalisere pusten øker kroppen dybden og frekvensen av pusten. Slik utvikler dyspnø.

Nesten alle kardiovaskulære patologier er ledsaget av kortpustethet av forskjellige typer:

 • Hos eldre mennesker er mangel på luft manifestert i iskemi og hypertensjon.

Og siden det er en sammenheng mellom hypertensjon og overflødig vekt, hos fullstendig pasienter med stadig forhøyet blodtrykk, er kortpustetap ikke bare under belastning, men også i ro og til og med om natten.

Svangen til slike mennesker er forstyrrende og ofte avbrutt av apné.

 • Myokardinfarkt og dets astmatiske variant har alle tegn på en svikt i hjertets venstre hjertekammer. Det er en hesende puste med kortpustethet og til og med kvelning.
 • Alle kroniske hjerte lesjoner er ledsaget av natts dyspné.
 • Mye lidelse gir hjertesyma.
 • Svært farlig er hevelsen i lungene, noe som kan føre til døden.
 • Tromboembolisme, som forårsaker åndedrettssvikt, generelt, kan ikke eksistere uten kortpustethet og kvelning.
 • Hvordan bestemme at kortpustethet er hjertet? Slike kortpustethet har spesifikke symptomer som du trenger å vite:

  • Pusten er veldig vanskelig.
  • Oppstår og forsterker under enhver belastning.
  • Utseende i liggende stilling. Den horisontale posisjonen får hjertet til å fungere i en styrket modus. Hvis du setter deg ned, normaliserer pusten.

  Medisineringsterapi

  Hvordan lindre anfall og hvordan å behandle kortpustethet med hjertesvikt, hvilke tabletter foreskrives av spesialister? For å eliminere det, bør du jobbe med årsaken, som er hjertesvikt.

  Det er nødvendig å gjennomføre en grundig diagnose, som bidrar til å finne årsaken til sykdommen - Høyt blodtrykk, IHD eller medfødt hjertesykdom.

  Følgende legemidler er foreskrevet:

  • glykosider. Digoxin, Korglikon har kardiotonisk virkning. Eliminerer takykardi.
  • inhibitorer. Quinapril, Ramipril, Trandolapril gjenoppretter karene og utvider arteriene.
  • diuretika. Britomir, Furosemide fjerner hevelse og reduserer byrden på hjertet.
  • vasodilators. Isoket, Nitroglycerin, Minoxidil normaliserer tonen i karene.
  • Betablokkere. Karvedipol, Metoprople, Celipropol eliminerer arytmi og oksygen sult.
  • antikoagulanter. Warfarin, Arikstra, Syncumar forhindrer dannelsen av trombi og fortynnet blod.
  • statiner. Lipostat, Anvistat, Zokor reduserer kolesterol og forhindrer forekomsten av plakk.
  • antitrombotiske legemidler. Cardiomagnolo, Aspirin Cardio, Curantil virke så vel som antikoagulantia.

  Hvis medisinsk behandling av dyspnø med hjertesvikt er ineffektiv, anbefales kirurgisk inngrep:

  • Eliminer ventilfeil.
  • Installasjon av en pacemaker.
  • Transplantasjon av ventrikler.
  • Pakker hjertet med en ramme.
  • Hjertetransplantasjon.

  Folk rettsmidler for sykdom

  Pasienter prøver ofte å bli behandlet med folkemidlene. Dette er utbredt, ettersom et brudd på pusten kan vare i mange år, strømmer smertefullt og med en markert nedgang i livskvaliteten.

  Siden de fleste farmasøytiske preparater er laget på grunnlag av medisinske egenskaper av planter, hvorfor ikke prøve å lage et medisin hjemme.

  Men før du drikker noe med kortpustethet og hjertesvikt, sørg for å konsultere legen din.

  Noen hjemmemekanismer hjelper virkelig (midlertidig):

  • Laksrødder, mynte og yarrow er perfekte for selvlagde medisiner.
  • Aloe blader, infundert med vodka, eliminerer raskt enhver hoste og kortpustethet. Ta en teskje infusjon, deretter en spiseskje honning og etter en ti minutters pause, drikk et glass te. Årsaken til alt er fortsatt, sykdommen fortsetter å utvikle seg og å starte tradisjonell behandling alt det som er nødvendig. Uten hjelp av leger kan ikke gjøre.
  • Vel hjelper gresset av tranebær, som er brygget og drukket som te.
  • Bli kvitt hjerte-dyspné med hjelp av en moderkt tinktur.

  Er det mulig å kurere

  En universell behandling for sykdommen eksisterer ikke. Terapi vil avhenge av den underliggende sykdommen. Men hvordan å fjerne kortpustethet med hjertesvikt i akutte og alvorlige angrep?

  Leger utnevner:

  • Anxiolytiske midler. Endring av oppfatningen av pasienter med dette symptomet reduserer brudd på pusten.
  • oksygen. Det er indisert hos pasienter med hjertesvikt, som har kortpustethet og i ro, og til og med i søvn.
  • Åndedrettsvern. Ventilasjon av lungene med spesielle masker.

  Men disse er hjelpemetoder for behandling, og den viktigste behandlingen utføres innen hjertepatologier.

  Hva å gjøre i nødstilfeller

  Ved alvorlig angrep før ankomst av en ambulanse, tas de nødvendige tiltakene:

  1. Pasienten skal være i en semi-sittende stilling.
  2. Fjern avkledd klær og sørg for frisk luft.
  3. Under tungen Nitroglycerin (ikke mer enn to tabletter, med en pause på 7 minutter).
  4. Det anbefales at pasienten tar en antihypertensiv.

  Nyttige anbefalinger

  For å eliminere symptomet er det ikke nok å ta medisiner. Det er nødvendig å intensivere livet, å reagere ordentlig på stress, å følge en diett og fysisk aktivitet. Pasienten anbefales:

  • Avvise dårlige vaner.
  • Hyppige turer, helst i en park eller i en skog.
  • Utelukker handlinger som utfordrer kortpustethet.
  • Klær bør ikke hindre bevegelse.

 • Medisiner bør være på et fremtredende sted (ingen er garantert fra uro).
 • Hodet på sengen bør heves med 40 grader.
 • Måltider i små porsjoner.
 • En diett med lavt kaloriinnhold med et begrenset innhold av bordsalt er nødvendig.
 • Daglig trykkovervåking.
 • Hva kan ikke:

  • Ta medisiner som beholder væske.
  • Endre doseringen.
  • Ignorer den tildelte dagsmodusen.
  • Sov mindre enn 8 timer.
  • Lang opphold i et prippen rom.

  Dette strammer diagnosen og utsettes for den rette behandlingen av den nødvendige behandlingen. Den initierte hjertesvikt truer med en farlig patologi - et lungeødem.

  Kortpustethet med hjertesvikt narkotika

  Kortpustethet med hjertesvikt: enkle måter å løse problemet på

  Hjertesvikt er en patologi der kroppen mister sin evne til å pumpe blod fullt ut. Problemet utvikler seg på grunnlag av brudd på normal blodsirkulasjon, lungesykdommer, hjertesykdom og hjerteinfarkt.

  Sykdommen kan påvirke venstre og høyre ventrikel. På deres mangel er signalert følgende avvik:

  • svimmelhet;
  • besvimelse;
  • hjerte astma;
  • kortpustethet;
  • økt trykk;
  • stagnasjon i lungene.

  Dyspnø med hjertesvikt i begynnelsen av sykdommen vises først etter vedtaket av intens fysisk aktivitet. Men i prosessen med å utvikle den patologiske prosessen oppdager personen en dyspné selv i en tilstand av fullstendig hvile under samtalen...

  Førstehjelp for hvesning

  Hjemme, pasienten med et angrep av hjertedysa bør legges i sengen med beina ned, sørg for å gi frisk luft inn i rommet. I nærvær av en oksygen pute nyte det. Varm opp de kalde ekstremiteter med en varmtvannflaske eller en plastflaske med varmt vann.

  Under klinikkens betingelser injiseres løsninger av kamfer og morfin med atropin subkutant. Muskelen injiseres med Euphyllin og foreskrevet diuretika. For å begrense blodets tilgang til hjertet, kan legen trekke pasientens lemmer med en rundkjede i 15 minutter uten å klemme på arteriene. På slutten av angrepet observerer pasienten hviler i 2 - 3 uker.

  Hvordan løse pusteproblemer

  Sammen med kortpustethet, kan en person bli plaget av smertefulle hoste. forsterkningen av denne blir observert under enhver fysisk stress. Refleks og tørr, han er farlig transformasjon i hjertesma, noe som igjen truer lungeødem.

  1. Selvhjelp i tilfelle et angrep - tre sekunder lett trykk på det biologisk aktive punktet i dybden av jugular fossa (ikke mer enn 2 minutter).

  2. Spesialister for å lette anfall utnevner:

  • antitussive stoffer;
  • et diuretisk middel;
  • midler fra gruppen av vasodilatorer.

  3. Tåle en permanent hoste vil hjelpe sitroner (folkemedisin):

  10 sitrusfrukter sammen med huden helles med kokende vann i 20 minutter. Klem deretter saften, kombiner den med hakket hvitløk (10 hoder) og limehunne (1 kg), smeltet i et vannbad. Den grundig blandede sammensetning overføres til en passende beholder og fjernes til et mørkt sted i 10 dager med infusjon.

  Det ferdige stoffet blir spist fire ganger om dagen, målt for hvert inntak av 1 teskjef. Deilig behandling utføres fra 3 til 6 måneder.

  Tillatelig fysisk aktivitet

  Utfører selv den enkleste øvelser ved hjertesvikt i begynnelsen kan det være ubeleilig. Men likevel bør de gjøres, fordi moderat balansert belastning forbedrer pasientens generelle trivsel og hemmer utviklingen av sykdommen. Forsømmelse av fysisk aktivitet er fulle av en reduksjon i kroppens potensial, så for å opprettholde det, bør du organisere å gå, svømme, pusteøvelser.

  I stående stilling er det enkelt å utføre slike handlinger som:

  • halve knep med armene strakt frem på utånding;
  • trekker benet tilbake til tåen med hendene brettet inn i låsen (over hodet) med håndflatene oppover;
  • sirkulære bevegelser av kroppen (armene på beltet);
  • bøyning av armer foran brystet med en fjærende tilbaketrekking.

  Det er også nyttig å gå på tær med høy kneløft.

  Mer detaljert informasjon med eksempler på kosthold og kostholdsregler for dyspné og hjertesvikt, anbefaler å se gjennom, klikke på linken til det spesialiserte nettstedet http://HeartBum.ru/serdechnaya-nedostatochnost/.

  HANG PÅ KNAPPER - DEL NØDVENDIG!

  Ved behandling av hjertesvikt til frelse. Kortpustet hjertesvikt behandling

  OM FORSKELLIGE tegn på hjertesvikt

  forebyggende behandling av hjertesvikt. Ved oppstår dyspné, rask utmattbarhet, skal pasienten reddes fra mulige tunge konsekvenser.

  I medisin er hjertesvikt delt inn i høyre ventrikulær og venstre ventrikulær. Fordelene ved disse to typer hjertesvikt er ødem på beina med høyre ventrikulær sykdom og kortpustethet med venstre ventrikulær sykdom. Som enhver sykdom, ikke et unntak og hjertesvikt, kan det forekomme både i kronisk og akutt form. Strømmen av akutt form for hjertesvikt, som regel, utvikler seg raskt og i det mest uoppløste tidspunktet når en person vanligvis hviler. Det skjer at det ble vanskelig for en person å puste, noe som akkurat skjer i den ondes skjebnes vilje, i det øyeblikk av fullstendig hvile. Det er selvfølgelig bedre å ringe en "ambulanse" og ikke å håpe det snart vil det bli sluppet og alt vil passere. Enhver forsinkelse med medisinsk hjelp ved akutt hjertesvikt fører til lungeødem og kardiogent sjokk, som ikke kan gjenvinnes hjemme og utgjør en stor trussel mot livet.

  Den akutte form observeres med en frekvens på 4-6% av alle tilfeller av hjertesvikt.

  FORSIKTIG FOR ÅRSAKSAKT

  Det er statistisk bekreftet at hjertesvikt, som en sykdom, utvikler seg hos mennesker som lider av ulike hjertesykdommer. Dette er hovedsakelig mennesker med revmatiske og bakterielle vices, med postinfarction eller atherosklerotisk kardiosklerose, hypertensiv og iskemisk hjertesykdom. Den mest sannsynlige forekomsten av syndromet av hjertesvikt i sykdommer i det endokrine systemet og diabetes mellitus. Utøvere er overbevist om at utgangspunktet for utvikling av hjertesviktssyndrom kan være en årsak som medfører økt byrde på hjertet og blodårene.

  På hjertesvikt, i tillegg til dyspné og hevelse på beina kan det indikere rask hjerterytme, rask tretthet, som oppstår selv med liten belastning, fargeendring (blå) føtter, hender, negler.

  Det bør tas i betraktning at kronisk hjertesvikt i lang tid, uten symptomer, ikke manifesterer seg. Den insidiousness av hjertesvikt er ikke at en person vanligvis pleide å rute rutene tidligere raskt, men at en dag, uventet, merker han at han lider av kortpustethet. Etter å ha senket tempoet i å gå, og det går igjen til det tillatte, blir det igjen vanskelig for ham å tåle og denne reduserte hastigheten på grunn av den oppfattede kortpustet. Tilsvarende, med overvinne trapphusene. For en måned siden var jeg ikke dårligere i hastigheten til å overvinne trapper til skolebarn, men her klarte du nesten ikke å komme til andre etasje. Denne tilstanden, som krever hver tredje til fem trinn, slutter å puste, forplikter pasienten til å ta alvorlig sykdommen som har oppstått, siden hjertesviktssyndromet ikke tilgir en lunefull holdning til seg selv. Det bør forstås veldig enkel sannhet at enhver sykdom (ikke et unntak og hjertesviktssyndrom) er mye lettere å behandle i sin tidligste manifestasjon enn når sykdommens foci blir irreversibel.

  MEDIKASJONER I HJERFRI

  For å styrke arbeidet i hjertemuskelen og sikre toleransen for fysisk anstrengelse, er pasienter med hjertesvikt foreskrevet med legemidler fra gruppen av hjerteglykosider. Av denne gruppen av rusmidler, som den mest beviste og mest populære, er digoksin. Populariteten til digoksin er at den reduserer det samtidige syndromet av hjertesvikt med høy hjertefrekvens på grunn av arytmi. Imidlertid har stoffene i denne gruppen en negativ, manifestert i det faktum at ved langvarig bruk av hjerteglykosider akkumuleres de i kroppen, noe som skaper faren for overdosering. Det faktum at det er overdose av hjerteglykosider vil bli indikert ved kvalme, bremse av puls, mangel på appetitt, forstyrrelser i hjertearbeidet. Når disse symptomene på overdose oppstår, bør det foretas justeringer i behandlingsregimet.

  I den andre gruppen medikamenter som brukes til behandling av hjertesvikt, vil det være beta-blokkere: atenolol, metoprolol, concor, carvedilol. I tillegg til å redusere hjertefrekvensen reduserer disse legemidlene også oksygen sulten i hjertemuskelen, reduserer blodtrykket og bidrar til å fjerne overflødig væske fra kroppen. Når du tar medisiner i denne gruppen, husk at de må foreskrives i svært små doser. Så hvis for eksempel atenolol foreskrives i doser på 25 til 100 mg med iskemi, så med hjertesvikt, er dosen ikke mer enn 6 - 6,5 mg.

  Men den tredje gruppen av narkotika-hemmere, inkludert captapril, enalapril, monopril, forårsaker utvidelse av arteriene, noe som signifikant hjelper hjertet i uhindret levering av blod til alle organene i kroppen.

  Den fjerde gruppen er diuretika (diuretika): lasix, triampur, veroshpiron, hypotiazid, foreskrevet for klager om væskeretensjon i kroppen. Siden diuretika tar kalium og kalium med dem, er det nødvendig å ta Pananginum eller asparks for å fylle dette viktige mikroelementet i kroppen. Imidlertid kan innholdet av kalium gjenopprettes i kroppen ved hjelp av matvarer som bakte poteter, spire, nøtter, fersken, bananer, bokhvete og havregryn, tørket frukt.

  Om ikke-medisinske metoder for behandling av hjertesvikt

  Hovedbetingelsen, under bruk av legemidler som er foreskrevet for behandling av hjertesvikt, er kravet om å begrense fysisk aktivitet. Pasienten er kategorisk forbudt fra enhver motoraktivitet, fra de såkalte treningsregimene.

  Den andre betingelsen, i løpet av denne perioden, vil være en diett for å kutte, og det er bedre å ekskludere salt helt.

  Den tredje tilstanden er å begrense væsken som vil overstige 1,5 liter daglig inntak.

  Fra kostholdet til en pasient med hjertesvikt bør røykte produkter, krydret mat, fett kjøtt, melprodukter være helt utelukket. Det anbefales fraksjonelle måltider fra 5 til 6 måltider om dagen.

  Når, mot bakgrunnen av medisinen foreskrevet til pasienten, vil forbedringer oppstå og dyspnøen minker, det er nødvendig å gå. Ikke tving hendelser og prøv å løpe. Bare gå.

  Til denne kategorien av pasienter, i størst grad på utvinningsstadiet, er mottoet mitt akseptabelt: "Ingen medisin erstatter bevegelsen - men bevegelsen vil erstatte medisin."

  All helse og suksess i alle forsøk!

  Også på dette emnet kan du lese:

  Venner, jeg inviterer til å kommunisere:

  Kortpustethet

  Dyspnø - behandling med folkemidlene

  Kortpustethet kan oppstå med sykdommer i luftveiene, med metabolske sykdommer i hjertesvikt, med fedme og neurasthenisk syndrom. Før vi tar tiltak for å bekjempe dette symptomet, må vi først bli kvitt overflødig vekt og normalisere livsstilen. Det er ekstremt viktig å behandle den underliggende sykdommen som forårsaket kortpustethet.

  Tradisjonell medisin for behandling av dyspné (og angina pectoris) gir følgende urtepreparater og preparater:

  - Grind 350 gram hvitløk. Klem ut saften av 24 sitroner. Tørk alt i en krukke med en bred hals, insister 24 timer på et varmt sted, bind et løst bindemiddel løst. Ta 1 teskje 1 gang om dagen før sengetid. I 100 ml vann, tilsett 1 teskje av blandingen, rør og drikk. Effekten manifesterer seg etter 15-17 dager. Pasienten begynner å sove bedre, dyspnø reduseres, en følelse av tretthet blir fjernet.

  - 10 sitroner. 10 hode hvitløk. 1 liter honning. Hvitløk og sitroner passerer gjennom en kjøttkvern, hell honning. Legg i 7 dager i en krukke med bred nakke uten å knytte seg fast. Drikk 4 teskjeer daglig. Dose tatt en gang daglig, ikke svelg umiddelbart, hold i munnen, sakte tygge på skjeen i skjeen. Ikke hopp over dager med behandling. Kurs - 2 måneder.

  - Renhet. Juice Celandine drikker fra en dråpe til 25 og tilbake til 1 dråpe med 1/4 kopp varmt kokt vann i 2 måneder. Om vinteren, når det ikke er fersk friland, kan du forberede infusjon fra tørt gress: 1 ss tørr urt til et glass kokende vann. Insister 1 time, belastning. Drikk 1/3 kopp med kortpustethet.

  - Tinktur av celandine. 20 gram tørre urter helle 200 ml vodka. Infuse i 10 dager. Ta 25 dråper 2 til 3 ganger om dagen med kortpustethet,

  - Roterende grønnsaker. Kjøttkraft er full av bronkial astma, dyspné, laryngitt, hoste, søvnløshet. Grind det. Kok i 15 minutter, avløp. Drikk 1 glass om natten.

  Eldste blomster - 1 del

  Grassy sirup - 1 del

  Blad av plantain 1 del

  Trefargede violet gress - 1 del

  4 teskjeer samling for å insistere på et glass kaldt vann 2 timer, koke i 5 minutter, la stå. Avkok for å drikke i 1 dag i 3 inntak med bronkial astma, dyspné, kronisk bronkitt, bronkokektatisk sykdom.

  Kortpustethet for hjertesykdom

  Med hjertesykdom er kortpustethet et av de tidligste symptomene. I milde tilfeller bekymrer hun pasienten bare i en tilstand av fysisk anstrengelse, i tilfelle av moderat alvorlighetsgrad, ved normal arbeid, og i alvorlige tilfeller vises selv i ro.

  Utseendet til dyspnø med sykdommer i kardiovaskulærsystemet kan forklares av flere grunner:

  1. Stagnasjon i en liten sirkulasjon av blodsirkulasjon.

  2. Forstyrrelse av cerebral blodtilførsel og hypoksemi (utilstrekkelig tilførsel av oksygen) av medulla oblongata.

  3. Lungesykdommer (emfysem, pneumosklerose), når deres luftveier minker, pusten blir hyppig og overfladisk, noe som ytterligere forverrer blodtilførselen med oksygen.

  - Blackberry. Buljong av unge kvister av bjørnebær er full med hjerte dyspné og med nevroser.

  Hvis kortpustet er forårsaket av nervøse lidelser, så for behandling, anbefaler folkemedisin følgende sammensetning:

  Gress av timian - 2 ss

  Gressgress - 4 ss

  Korngress - 3 ss

  Blackberry leaf - 5 ss

  Sprinkler urt - 4 ss

  Bland alt, slip det. For et glass kokende vann, 1 spiseskje av blandingen. Insister 30 minutter. Drikk som te. Den samme sammensetningen anbefales å drikke med overgangsalderen og andre nervesykdommer.

  - Gorisvety våren (adonis våren). Med ulike hjertesykdommer, med hjerte-dyspné, ødem, nyre-ødem, infusjon er utarbeidet. 1 ss tørr urter for 2 kopper kokende vann. Drikk 1 spiseskje etter 1-1,5 timer.

  - Bjørkblad. Drikk som vanndrivende og diaphoretic for kronisk hjertesvikt og andre sykdommer ledsaget av ødem. Når du tar denne infusjonen, reduseres dyspnø og utvannet øker.

  Infusjon: 2 teskjeer knuste tørre blader helle 200 ml kokende vann, insister i 1 time, filtrer. Tilsett natron til toppen av kniven og drikk 1/2 kopp 3 ganger om dagen.

  - Morwort. Med hjerte-dyspné, svekkelse av hjerteaktiviteten, hjernens neurose, drikker en infusjon av 1 spiseskje herbage motherwort til 200 ml kokende vann. Infuse 1 time, belastning. Drikk 100 ml 2 ganger om dagen om morgenen og om kvelden.

  - Gressens juice er full, 40 dråper en halv time før måltider 3 ganger om dagen (med vann). Morwort juice kan tilberedes til fremtidig bruk, den er bevart med sin alkohol - 3 deler alkohol blir tilsatt til 2 deler fersk juice.

  - Med hjerte dyspnø, gjelder også preparater av calendula, sitronbalsam, lyubistoka. hagtorn (se ovenfor).

  Kilde: "Gyldne oppskrifter av folkemedisin"

  Les Mer Om Fartøyene