Paroksysmal takykardi

Myokardets evne til å kontrakt er styrt av sinusknudepunktet - en spesiell cellulær formasjon som er ansvarlig for hjertets kontinuitet. Hvis viktige egenskaper endres, egenskaper i muskelvev, evne til å spenne, så er det fare for at paroksysmal takykardi utvikler seg.

Denne tilstanden dannes når sintesenteret mistet evnen til å kontrollere hjerteslag, og øker hjertefrekvensen til 90-240 slag / 60 sekunder.

Automatisk drift

Rytmen av sammentrekninger reguleres ved akkumulering av spesialiserte celler som er i stand til å utføre et elektrokjemisk signal. Hovednerven som styrer hjertearbeidet kalles sinus sentrum av automatikk av første ordre. I tillegg til sinus senteret er ektopiske noder ansvarlig for myokardiet.

Disse formasjonene fungerer som en sikkerhetskopi, som gjør det mulig å kontrollere frekvensen av myokardpulseringer, rytmen i sitt arbeid i undertrykkelsen av hovedsenteret. I tilfelle blokkering av signalet fra hovedsenteret, undertrykkelse av sitt arbeid, tar ektopiske sentre kontroll over myokardie-sammentrekninger.

Sinus, atrioventrikulær node innerverte sympatiske, parasympatiske deler av det vegetative systemet. Dette perifere nervesystemet påvirker aktivitetens sentre direkte, endrer rytmen i hjertet under påvirkning av eksterne, interne stimuli.

Innervasjon av det sympatiske, parasympatiske sentre automatisme systemet virker på hjertet, endrer karakter av kuttene, skaper forutsetninger for å utvikle paroksysmal, sinus takykardi.

Måter å klassifisere takykardi

Ved lokalisering av impulsaktiviteten klassifiseres paroksysmal takykardi:

 • supraventricular - ellers - supraventricular;
 • ventrikulær - ellers kalles det ventrikulært.

Atriell takykardi er preget av et mer gunstig kurs, mindre vanlig med hjertepatologier. Den minimale varigheten av angrepet fortsetter med tre sykluser av sammentrekninger. Angrepet kan vare bare noen få sekunder, minutter, men noen ganger varer det i uker, måneder.

Angrepet av supraventrikulær takykardi kan føre til funksjonshemning, følgende symptomer er farlige:

 • synkope - synkope, som er ledsaget av en nedgang i muskeltonen;
 • presinkope - en tilstand hvor en person mister bevisstheten et øyeblikk, men faller ikke;
 • arytmisk død er en genetisk sykdom observert hos barn, unge (under 40 år), behandles med rettidig diagnose.

I følge taktikken med takykardi forårsaket av økt aktivitet av ektopiske sentre, er det:

Ektopiske impulser i myokardiet oppstår fra forskjellige kilder, og i sin opprinnelse er paroksysmal takykardi delt inn i varianter:

 • gjensidig - dannet i henhold til prinsippet om re-entry, som består i sirkulasjon av nerveimpulsen i myokardiet i fravær av en avslapningsperiode (diastol);
 • ektopisk;
 • multifokal.

Angrepet kan forårsake generering av elektriske signaler i ektopisk knutepunkt med en frekvens som er mye høyere enn frekvensen av pulserne i sinuskoden.

Hypertensjon vil gå bort. for 147 rubler!

Chief Cardiac Surgeon: Det føderale programmet for behandling av hypertensjon er lansert! Et nytt stoff for hypertensjon er finansiert av budsjettet og spesialfondene. Så fra høyt trykk, drypp COPPER. Les mer >>>

Ved opprinnelse kan rytmestørrelsene være funksjonelle, mentale, økningen av puls kan forårsake endringer i tilstanden til nervesystemet.

Den mentale formen for myokardial spenning oppstår ved neurose, stressreaksjoner ledsaget av frigjøring av katekolaminer - neurotransmittere, hormoner. Etter et angrep reduseres mengden katecholaminer.

Paroksysmal takykardi, som oppstår i atria, kjennetegnes av en økning i frekvensen av slag (mer enn 100 per minutt) med eksitering av sentre i atriene. Ventrikulær takykardi forekommer hos personer som lider av iskemi, hjertesykdom.

årsaker

Årsakene til hvilken paroksysmal takykardi oppstår er:

 • patologi av myokardiet;
 • sykdommer i indre organer;
 • psykomotoriske faktorer;
 • idiopatisk - uten de identifiserte årsakene.

Hjertesykdommer er vanligvis ledsaget av takykardiangrep, karakteristisk for sykdommer:

Inflammatoriske, nekrotiske fenomener i myokardiet, medfødte lidelser, for eksempel et bunte av Kent, kan også forårsake en paroksysm av takykardi.

Kent's bunt - ytterligere muskelfibre som går mellom atriumet og ventrikken eller nær hjerte-septumet. Hjertepulsen kan passere gjennom dem på en patologisk måte, og forårsaker endringer i det ledende systemet.

Rapid hjertebanken er ikke alltid forårsaket av hjertesykdom. Det kan oppstå med sykdommer i indre organer, under påvirkning av stoffer, giftige stoffer.

Hjertepasker kan forårsake dårlige vaner (røyking, bruk av stoffer, alkohol), sykdommer i indre organer. Vanlige årsaker til et angrep:

 • endokrine forandringer;
 • en trombose;
 • lungebetennelse;
 • sykdommer i magen, tarmene, nyrene.

Risikofaktorer

Det bidrar til utvikling av paroksysmer av takykardi, administrering av visse medisiner, for eksempel digitalispreparater, kinidin, novokainamid. For å provosere pulsens akselerasjon, kan tallet, kraften i hjertet beats, for eksempel stress, tung belastning, kaffe.

symptomer

Paroksysmalt takykardi-angrep begynner uventet, ofte ledsaget av smerte. Den første pressen, etterfulgt av hyppige sammentrekninger av myokardiet, er vanligvis kraftig, sterk. Paroksysmen av takykardi slutter også uventet, som det gjør.

Det diagnostiske symptomet på takykardi paroksysm er hyppig, smertefri, rikelig vannlating. Andre tegn på paroksysmal takykardi er:

 • ubehag, smerte nær hjertet;
 • følelse av støy;
 • svimmelhet;
 • økt svette;
 • kvalme;
 • lavfrekvent feber til 37,2 ° C.

Noen ganger er angrepet ledsaget av slike symptomer som kramper, mørke foran øynene, nervøsitet. Det kan være taleforstyrrelser, ensidig senking av muskeltonen.

I noen tilfeller, før angrepet, er en person fortsatt i stand til å forutsi starten av paroksysm av takykardi, føles en aura - noen subjektive tegn som angir angrep av angrep.

diagnostikk

For å bekrefte diagnosen, utfør:

 • daglig overvåkning av elektrokardiogrammet (EKG);
 • lage et elektrokardiogram under et angrep, et ultralyd av hjertet.

Ifølge elektrokardiogrammet med paroksysmal takykardi er det en endring i polariteten, formen på P-bølgen. Et elektrokardiogram bidrar til å etablere kilden til paroksysmal excitasjon som forårsaker et angrep.

behandling

Ventrikulær takykardi tjener som indikasjon på sykehusinnleggelse. Undersøkelse er foreskrevet dersom anfallene forekommer oftere enn to ganger i måneden.

Det finnes måter å redusere intensiteten til symptomene selv. Pasienten kan ta legemidlet foreskrevet av legen. Ved et supraventrikulært angrep kan du prøve å mekanisk påvirke vagusnerven, dette krever:

 • Lukk øynene dine og legg press på øyens øvre hjørner;
 • å kaste tilbake hodet;
 • lukk munnen din, neseborene og prøv å kraftig puste ut;
 • press pressen, hold pusten.

Sistnevnte metode er en variant av Valsalva-prøven. Denne metoden brukes til å avlaste et angrep av takykardi. Teknikken består i det faktum at pasienten med takykardi ri forsøkt å strekke bena og trykk i 15 sekunder, deretter avspenner i 1-2 minutter, og deretter re-strekke musklene.

En annen metode som bidrar til å takle et angrep av paroksysmal takykardi er Chermik-Goering-studien. Det består i å massere forgreningspunktet til halspulsåren vekselvis høyre og venstre. Tiden for massering av en side er 15 sekunder, intervallet mellom massasjer er 1-2 minutter.

Disse metodene brukes ikke i svekkede pasienter. Det er mer egnet for unge mennesker, uten alvorlige helseproblemer. Hvis pasienten ikke klarer å kontrollere angrepet alene, foreskrive deretter medisiner for paroksysmal takykardi.

Narkotika terapi

For å forhindre eller stoppe angrepet, foreskrive antiarytmiske legemidler. Med lette angrep vil det bidra til å håndtere Corvalol, Valocordin, Relanium.

For å fjerne den langsiktige alvorlige angrep benyttes tabletter, oppløsninger, dragéer Anaprilin, finoptinum, verapamil, obzidan, Sotaleks, Procainamide, propranolol, esmolol, amiodaron. Ventrikulær takykardi behandles med intravenøs, intramuskulær injeksjon av lidokain, Rhythmilyen er foreskrevet.

Antiarytmiske legemidler er foreskrevet med hjerte glykosider, beta-blokkere. Sistnevnte senker frekvensen, kraften av sammentrekninger av hjertemuskelen, forhindrer katecholamins virkning på hjertets arbeid.

I tilfeller der det ikke er mulig å takle takykardiens paroksysme med medisinske metoder, er elektrokirurgisk behandling brukt.

Kirurgisk inngrep

Paroksysmal takykardi behandles med radiofrekvens ablation - ved å eliminere kilden til patologiske pulseringer i hjertet. Prosedyren utføres med lokal og intravenøs anestesi, varer 6 timer under kontroll av røntgen-fjernsyn.

Operasjonen refererer til minimalt invasiv, gjør det mulig å redusere den postoperative perioden til 7 dager.

komplikasjoner

Med hyppige angrep, forverres kontraktilitet i myokardiet, hjertesvikt er mulig. Under slike forhold reduseres blodstrømmen i blodet, oksygen sulten i myokardiet utvikler, noe som truer nekrose, et hjerteinfarkt.

Truende komplikasjon av atrial tachycardia kan være ventrikkelflimmer - en kaotisk kontraksjon av muskelfibre som kan forårsake blokkering av atriene på grunn av konvergens av tid for å redusere atrial ventrikkel fyrstikker som begynner med atrial ventrikulær systole.

Dette fører til plugging av atria, som fører til dannelse av en trombus. På slutten av angrepet, når hovedautomatiseringssenteret sin påvirkning på myokardiet, kan disse blodproppene føre til blokkering av lungearterien.

En farlig bivirkning av ventrikulær takykardi er ventrikulær fibrillasjon. Det er et symptom på et hjerteinfarkt, ledsaget av karakteristiske EKG-indikasjoner under et angrep:

 • det er en negativ posisjon for toppet T;
 • segmentet QT øker;
 • Segmentet ST forskyves.

Forebygging, prognose

Forebygging er riktig valgt mat, ikke stress, daglig moderat arbeidsbelastning, vektkontroll, avvisning av sigaretter, alkohol.

Prognosen for atrioventrikulær takykardi, forutsatt at den er forebyggende, er gunstig. En slik patologi av den kontraktile aktiviteten til hjertemuskelen forårsaker ikke funksjonshemming, kan vare lenge uten kronisk styrke uten å forverre pasientens tilstand.

Prognosen for ventrikulær paroksysmal takykardi er mindre gunstig. Den mest alvorlige prognosen for hjertesykdom hos pasienter som gjennomgått gjenopplivning.

Behandling av paroksysmale takykardi-legemidler

Beskrivelse:

Paroksysmal takykardi er en ektopisk takykardi. som har form av angrep - plutselig begynner og ikke mindre plutselig slutter.

Symptomer på paroksysmal takykardi:

Årsaker til paroksysmal takykardi:

Disse egenskapene er identiske med de som observeres med ekstrasystol.

Paroksysmal takykardi varierer fra svær rytme og puls på 160-220 slag per minutt. EKG kan sees, ventrikulære komplekser, og foran dem er ofte litt deformert tann R. Ofte sykdommen ledsages av intraventrikulær og (eller) atrioventrikulær ledning. I dette tilfellet, oftest - på høyre ben av bunten av Hans.

Forskjellen mellom atriell-ventrikulær takykardi er nettopp i nærvær av P-bølgen, som enten er lagdelt på QRST-komplekset, eller ligger foran den.

Med en massasje av karoten sinus blir hjerterytmen normalisert midlertidig. Dette gjelder alle former for supraventrikulær takykardi.

Ventrikulær takykardi er en takykardi med en frekvens på 130-180 slag per minutt, med betydelig deformasjon av QRST-komplekset. Atria er begeistret uavhengig av ventriklene i riktig rytme, men tannen P er vanskelig å skille fra. Formen og amplituden til QRST-komplekset og nulllinjekonturen varierer litt fra syklus til syklus. Rytme er ofte ikke strengt korrekt.

Ventrikulær takykardi er en takykardi med en frekvens på 130-180 per minutt, med betydelig deformasjon av QRST-komplekset. Atria er begeistret uavhengig av ventriklene i riktig rytme, men tannen P er vanskelig å skille fra. Formen og amplituden til QRST-komplekset og nulllinjekonturen varierer litt fra syklus til syklus. Rytme er ofte ikke strengt korrekt. Massasje av karoten sinus endrer ikke rytmfrekvensen. Noen ganger i løpet av noen få dager etter paroksysmal takykardi til EKG innspilte negative T-bølger, i det minste - ST-segmentet offset - poettahikaralny syndrome: slike pasienter kreve nøye overvåkning og fint unntak av fokal hjerteinfarkt.

Behandling av paroksysmal takykardi:

Behandling av paroksysmal supraventrikulær takykardi - hjertearytmier (3)

Side 27 av 34

Innføring av medisiner

Legemiddelbehandling har ofte begrenset verdi for diagnosen av en bestemt type PUFA. Beregningen om at bruk av medisiner vil bidra til å bestemme hvordan utførelsen av VA utføres - langs et normalt ledende system eller en unormal vei - er sjelden begrunnet. Hjerteglykosider, betablokkere eller verapamil har vanligvis en svakt innflytelse på refraktoriteten til de unormale og normale veiene når de går i tilbaketrukket retning [52-56]. Antiarrhythmiske legemidler i klasse I øker signifikant brytningsevnen av unormale og normale veier i retrograd retning [56-58].

Innføringen av hjerte glykosider, beta-blokkere eller verapamil er i stand til å gi nyttig informasjon ved å øke brytningsgraden av AV-noden under anterograde-tilførsel. For eksempel kan en slik økning forårsake blokkering av ildfast atrial ekstrastimulans tidlig i AV-noden, som vil bestemme om det er nødvendig å iverksette PNZHT antero holder en grenblokk. Økt refraktitet kan også forsterke utviklingen av AV-blokk under atriell takykardi. Betydningen av disse observasjonene ble diskutert i de forrige avsnittene i dette kapitlet.

Diagnostisk strategi

I de forrige avsnittene i dette kapitlet diskuteres metoder som kan brukes til å diagnostisere de vanligste typene PUFA. Utførelsen av elektrofysiologiske studier hos en pasient med UCPT skal imidlertid ikke tillate kun innsamling av opplysninger i en strengt foreskrevet rekkefølge. Slike studier bør utføres ganske fleksibelt, med fokus på å skaffe den informasjonen som er mest nødvendig for å sette en differensialdiagnose for øyeblikket. For eksempel, hvis problemet er differensiering av sinoatrial og AV-nodal sirkulasjon, så er det mest hensiktsmessig å utføre rytmisk stimulering av atria med en frekvens som forårsaker andregradsblokken i AV-noden. Omvendt gir denne tilnærmingen ikke den nødvendige informasjonen i differensialdiagnosen mellom sirkulasjon i AV-noden og sirkulasjonen, som involverer en unormal vei.

Noen ganger før starten av elektrofysiologiske studier er det ikke mulig å sette en foreløpig differensialdiagnose. I dette tilfellet bør studiene begynne med programstimulering av ventrikkene. Hvis VA-hold er fraværende, er diagnosen atriell takykardi svært sannsynlig. Hvis det fungerer, kan tilstedeværelse eller fravær av unormale retrograd ledende bane være definert ved en sekvens av retrograd atrial aktivering og en midlertidig forbindelse mellom His bundle depolarisering og atrial depolarisering. Hvis en retrograd ledende unormal vei kan utelukkes, er det tilrådelig å utføre atriell stimulering med høy frekvens for å differensiere sinoatrial og AV-nodal sirkulasjon.

Behandling av paroksysmal supraventrikulær takykardi

Det kliniske spektret av paroksysmal supraventrikulær takykardi er ganske bred. Hyppigheten av anfall hos pasienter med PUFA er svært variabel. Videre avhenger alvorlighetsgraden av symptomer under PUFA av hyppigheten av takykardi, tilstedeværelsen eller fraværet av samtidig hjertesykdom og varigheten av angrepet. Mange pasienter med sjeldne eller godt tolererte anfall trenger ikke behandling. Imidlertid er det i de fleste tilfeller behov for behandling for å stoppe et akutt angrep av takykardi eller for å forhindre gjentatte anfall.

Håndterer et akutt angrep

Essensen av metoden for å arrestere et akutt angrep av PNPT kan forklares ved eksempelet på sirkulasjon som involverer den unormale vei. Den sirkulære bevegelsen av excitasjonen (og dermed PUFA) fortsetter så lenge den lukkede banen gjennom hvilken bølgen passerer forblir spennende (figur 10.5). Hvis bølgen på vei møter et ildfast vev og er blokkert, blir den sirkulære bevegelsen avbrutt og angrepet av takykardien stopper (se figur 10.5). En pasient med en akutt episode av takykarditerapi formål er å øke ildfast nivå antero bane (normal rute) eller retrograd kobling (anomal måte) som er tilstrekkelig til å blokkere sirkulerende bølge [30]. Disse overvejelsene gjelder også i tilfelle av AB-nodal sirkulasjon, hvor målet med behandling er å øke refraktærperioden i en rask eller sakte bane i AV-noden [31].

Behandling av supraventrikulær form av paroksysmal takykardi i intervaller mellom angrep (kardiotrofiske midler)

Kardiotrofiske midler - atriphos, corgiormon, vitaminer B1. B6. B15. kokarboksilaza - har mindre betydning ved behandling av tilbakefall av supraventrikulær takykardi.

Et svært viktig øyeblikk i behandlingen av supraventrikulær takykardi i perioden mellom anfall bør være søken etter årsakene og årsakssykdommene og forsøke å eliminere dem.

I tilfelle av vedvarende, hyppige anfall av paroksysmal supraventrikulær takykardi form, uløselige medikament profylakse beskrevet ovenfor, kan gode resultater oppnås ved inhibering av thyroideafunksjonen radiojod eller thyreostatics (metotirin, alkiron).

Slike behandlinger utføres hos pasienter uten økt skjoldbruskfunksjon. Vår erfaring viser at behandling med radioaktivt jod er en egnet metode for å forebygge anfall.

"Hjerte rytmeforstyrrelser", L. Tomov

Behandling av supraventrikulær form av paroksysmal takykardi i intervaller mellom angrep (aprinidin)

Dette nye antiarytmiske legemidlet, som brukes i en daglig dose på 150 mg i lang tid, forårsaker en forebyggende effekt i en betydelig del av tilfellene med tilbakevendende supraventrikulær paroksysmal takykardi. Angrep forsvinner eller krympes vesentlig til 86% av tilfellene (Breithardt et al.). De vanligste bivirkningene fra nervesystemet er: ataksi, taleforstyrrelse, dobbeltsyn, sløvhet, døsighet.

Paroksysmal takykardi: årsaker, typer, paroksysmer og manifestasjoner, behandling

Sammen med ekstrasystolen anses paroksysmal takykardi som en av de vanligste typene hjerte rytmeforstyrrelser. Det står for opptil en tredjedel av alle tilfeller av patologi forbundet med overdreven eksitering av myokardiet.

Med paroksysmal takykardi (PT) utvikler foci seg i hjertet, og genererer et overdreven antall impulser som fremkaller for hyppig sammentrekning. Samtidig er systemisk hemodynamikk forstyrret, selve hjertet mangler ernæring, noe som resulterer i økt sirkulasjonsmangel.

Feline angrep forekommer plutselig uten tilsynelatende årsaker, men muligens effekten av provoserende omstendigheter, de går også bort, og varigheten av paroksysmer, er frekvensen av hjerteslag forskjellig for forskjellige pasienter. Den normale sinusrytmen i hjertet med PT er erstattet av den som er "pålagt" av ektopisk fokus på excitasjon. Sistnevnte kan dannes i den atrioventrikulære knutepunktet, ventrikler, atrialt myokardium.

Spenningsimpulser fra det uregelmessige fokuset følger etter hverandre, så rytmen forblir vanlig, men frekvensen er langt fra normal. PT i sin opprinnelse svært nær supraventrikulær arytmi, så den neste etter den andre slår av atriene er ofte identifisert med et angrep av paroksysmal takykardi, selv om det varer mindre enn et minutt.

Varigheten av angrepet (paroxysm) PT er svært variabel - fra noen få sekunder til mange timer og dager. Det er klart at de mest signifikante blodstrømningsforstyrrelsene vil bli ledsaget av langvarige angrep av arytmi, men behandling er nødvendig for alle pasienter, selv om paroksysmal takykardi er sjelden og ikke for lang.

Årsaker og varianter av paroksysmal takykardi

PT er mulig hos unge og eldre mennesker. Hos eldre pasienter diagnostiseres det oftere, og årsaken - organiske endringer, mens det i ung arytmi er oftere funksjonelt.

supraventrikulær (supraventricular) form av paroksysmal takykardi (inkludert atrial og AV nodal typer) er vanligvis forbundet med en økning i aktiviteten til sympatisk innervering, og det er ofte ingen åpenbare strukturelle endringer i hjertet.

ventrikkel Paroksysmal takykardi skyldes vanligvis organiske årsaker.

Typer paroksysmal takykardi og visualisering av paroksysmer på EKG

De provokerende faktorene til paroksysmal PT er:

 • Kraftig spenning, stressende situasjon;
 • Underkjøling, innånding for kald luft;
 • overspising;
 • Overdreven fysisk aktivitet;
 • Rask gange.

Til årsakene til paroksysmal supraventrikulær takykardi, regnes alvorlige spenninger og forstyrrelser av sympatisk innervering. Spenningen provoserer frigjøring av en betydelig mengde av adrenalin og noradrenalin binyrene som fremmer hyppige kontraksjoner i hjertet, og også øke følsomheten av det vaskulære system, inklusive, og ektopisk foci av eksitasjon til virkningen av hormoner og neurotransmittere.

Påvirkningen av stress og spenning kan spores i tilfeller av PT i sår og hjernerystelse, med nevastheni og vegeto-vaskulær dystoni. Forresten, omtrent en tredjedel av pasientene med autonom dysfunksjon står overfor denne typen arytmi, som er funksjonell.

I noen tilfeller, når hjertet har ingen vesentlige anatomiske defekter som kan føre til forstyrrelser, PT iboende refleksiv i naturen og som oftest det er forbundet med patologi i mage og tarm, galle-systemet, pessar, nyrer.

Den ventrikulære formen av PT diagnostiseres oftere hos eldre menn med åpenbare strukturelle endringer i myokardiet - betennelse, sklerose, dystrofi, nekrose (infarkt). Samtidig forstyrres den korrekte løpet av nerveimpulsen langs bunken på Gys, beina og mindre fibre, som gir myokardiet med spennende signaler.

Den umiddelbare årsaken til ventrikulær paroksysmal takykardi kan være:

 1. Iskemisk hjertesykdom - både diffus sklerose og arr etter et hjerteinfarkt;
 2. Myokardinfarkt - provoserer ventrikulær PT i hver femte pasient;
 3. Betennelse i hjertemuskelen;
 4. Arteriell hypertensjon, spesielt med alvorlig myokardial hypertrofi med diffus sklerose;
 5. Hjertesykdom;
 6. Myocardiodystrophy.

Blant de sjeldnere årsakene til paroksysmal takykardi er tyrotoksikose, allergiske reaksjoner, hjerteintervensjoner, kateterisering av hulrom, men et bestemt sted i patogenesen til denne arytmen er tildelt visse medisiner. Så, forgiftning med hjerteglykosider, som ofte foreskrives for pasienter med kroniske former for hjertepatologi, er i stand til å provosere alvorlige angrep av takykardi med høy risiko for død. Store doser av antiarytmiske stoffer (for eksempel novokainamid) kan også forårsake PT. Mekanismen for narkotikalarytmi betraktes som et brudd på utveksling av kalium i og utenfor kardiomyocytter.

patogenesen PT fortsetter å bli studert, men mest sannsynlig er den basert på to mekanismer: dannelsen av en ekstra kilde til impulser og måten å lede og sirkulere sirkulasjonen av pulsen i nærvær av en mekanisk hindring for eksitasjonsbølgen.

Med ektopisk mekanisme tar det patologiske fokuset på excitasjon funksjonen til hovedpacemakeren og forsyner myokardiet med et for stort antall potensialer. I andre tilfeller sirkuleres eksitasjonsbølgen av typen re-entry, som er spesielt merkbar i dannelsen av en organisk hindring for pulser i form av kardiosklerose eller nekrose.

Grunnlaget for PT fra biokjemisk synspunkt er forskjellen i elektrolytmetabolismen mellom sunne områder av hjertemuskelen og den berørte arr, infarkt, inflammatorisk prosess.

Klassifisering av paroksysmal takykardi

Den moderne klassifiseringen av PTs tar hensyn til mekanismen for utseendet, kilden, egenskapene til strømmen.

Nadzheludochkovaya form kombinerer atriell og atriell-ventrikulær (AV-noden) takykardi, når kilden til den unormale rytmen ligger utenfor myokardiet og det ledende systemet i hjertets ventrikler. Denne varianten av PT er funnet oftest og er ledsaget av en vanlig, men svært hyppig sammentrekning av hjertet.

Når atrial skjema PT pulser gå ned veier til den ventrikulære myokard, og på atrioventrikulær (AV) - ned til ventriklene og retrograd tilbake til atriene, forårsaker nedgangen.

Paroksysmal ventrikulær takykardi er forbundet med organiske årsaker, med ventrikkene som samler seg i deres egen overflødige rytme, og atria er underordnet sinusnodens aktivitet og har en sammentrekningsfrekvens som er to til tre ganger mindre enn den ventrikulære.

Avhengig av PTs løpet, er det akutt i form av paroksysmer, kronisk med periodiske angrep og kontinuerlig gjentakende. Sistnevnte skjema kan forekomme over mange år, noe som fører til utvidet kardiomyopati og alvorlig sirkulasjonssuffisiens.

Patogenesen tillate gjensidig fordele skjema paroksysmal takykardi hvor det er en "re-entry" impuls i sinusknuten, dannelsen av ektopiske av ekstra effekt pulser og multifokal når myokardial eksiteringskilden blir noe.

Manifestasjoner av paroksysmal takykardi

Paroksysmal takykardi forekommer plutselig, kanskje - under påvirkning av provokerende faktorer eller blant fullstendig velvære. Pasienten merker klart tidspunktet for begynnelsen av paroksysm og føles godt å fullføre. Ved begynnelsen av angrepet indikerer et trykk i hjertet, etterfulgt av et annet angrep av økt hjertefrekvens.

Symptomer på et angrep av paroksysmal takykardi:

 • Svimmelhet, besvimelse med langvarig paroksysm;
 • Svakhet, støy i hodet;
 • Kortpustethet
 • En komprimerende følelse i hjertet;
 • Neurologiske manifestasjoner - tale, følsomhet, parese;
 • Vegetative lidelser - svette, kvalme, oppblåsthet, en liten temperaturøkning, overdreven urinutledning.

Alvorlighetsgraden av symptomer er høyere hos pasienter med myokardskader. De har også en alvorlig sykdomsprognose.

Arrytmi begynner vanligvis med en palmerbar tremor i hjertet forbundet med ekstrasystolen, etterfulgt av en sterk takykardi på opptil 200 eller flere kutt per minutt. Ubehag i hjertet og et lite hjerterytme er mindre vanlig enn en lys klinikk av paroksysm av takykardi.

Tatt i betraktning rollen av vegetative lidelser, er det lett å forklare andre tegn på paroksysmal takykardi. I sjeldne tilfeller er arytmen foran en aura - hodet begynner å snurre, det er støy i ørene, hjertet føles som det klemmer seg. Med alle varianter av CT oppstår hyppig og rikelig vannlating ved angrep, men i løpet av de første par timene blir urinen normalisert. Det samme symptomet er karakteristisk for terminering av PT, men det er forbundet med avslapning av blærens muskler.

I mange pasienter med langvarige angrep av PT, stiger temperaturen til 38-39 grader, i blodleukocytosen øker. Feberen er også forbundet med autonom dysfunksjon, og årsaken til leukocytose er omfordeling av blod i forhold til utilstrekkelig hemodynamikk.

Siden hjertet under takykardi arbeid er defekt, har blod i arteriene i den store sirkelen ikke vært tilstrekkelig, at det er slike symptomer som smerte i mitt hjerte, i forbindelse med sin iskemi, nedsatt blodstrøm i hjernen - svimmelhet, skjelvinger i hender og føtter, kramper, og en dypere skade på nervesystemet gjør tale og bevegelse vanskelig, utvikler paresis. I mellomtiden er alvorlige nevrologiske manifestasjoner sjeldne.

Når angrepet avsluttes, opplever pasienten betydelig lindring, det blir lett å puste, den raske hjertefrekvensen stopper med en rykk eller en følelse av å synke i brystet.

 • Atrielle former for paroksysmal takykardi ledsages av en rytmisk puls, oftere fra 160 kutt per minutt.
 • Ventrikulær paroksysmal takykardi manifesteres av flere sjeldne sammentrekninger (140-160), og en viss uregelmessighet i pulsen er mulig.

Når paroksysmal PT endres pasientens utseende: Palor er karakteristisk, pusten blir hyppig, angst oppstår, kanskje markert psykomotorisk agitasjon, livmorhalsvev svulmer og pulserer til rytmen i hjertet. Et forsøk på å beregne pulsen kan bli vanskelig på grunn av sin overdrevne frekvens, den er svak.

På grunn av utilstrekkelig hjerteutgang, reduseres systolisk trykk, mens diastolisk trykk kan forbli uendret eller redusert noe. Alvorlig hypotensjon og jevn sammenfall følger med PT-angrep hos pasienter med alvorlige strukturelle forandringer i hjertet (vices, arr, storfokinfarkt, etc.).

Symptomatisk kan skille atriell paroksysmal takykardi fra ventrikulær variasjon. Siden vegetativ dysfunksjon er avgjørende for atriets PTs opprinnelse, vil symptomene på vegetative lidelser alltid bli uttrykt (polyuria før og etter angrepet, svette, etc.). Den ventrikulære formen er som regel uten disse tegnene.

Siden hovedfaren og komplikasjonene til syndromet FT er hjertesvikt, øker etter hvert som varigheten av takykardi øker. Det oppstår fordi myokardet er overarbeidet, dets hulrom er ikke fullt tømt, det er opphopning av metabolske produkter og ødem i hjertemuskelen. Utilstrekkelig tømning av atria fører til stagnasjon av blod i lungesirkelen, og en liten fylling av blodet i ventriklene, som kontrakt med en enorm frekvens, til en reduksjon i frigjøringen i den store sirkulasjonen.

Komplikasjonen av PT kan være tromboembolisme. Overflow med atrialt blod, brudd på hemodynamikk bidrar til trombose i atriets øret. Når rytmen gjenopprettes, kommer disse konvoluttene ut og går inn i arteriene i en stor sirkel, som fremkaller infarkt i andre organer.

Diagnose og behandling av paroksysmal takykardi

For å mistenke en paroksysmal takykardi er det mulig på funksjoner av symptomatologi - plutselig forekomst av en arytmi, karakteristisk trykk i hjertet, den hurtige puls. Når du lytter til hjertet, er det en sterk takykardi, tonene blir renere, mens den tidligere får et klappende tegn, og den andre demper. Måling av trykk viser hypotensjon eller en reduksjon i bare systolisk trykk.

Bekreft diagnosen med elektrokardiografi. På EKG er det noen forskjeller i supraventrikulære og ventrikulære former for patologi.

 • Hvis patologiske impulser kommer fra foci inn atriene, så vil P-bølgen før det ventrikulære komplekset bli registrert på EKG.

atriell takykardi på EKG

 • I tilfelle der pulser genererer AB-tilkobling, tannen P blir negativ og vil ligge enten etter QRS-komplekset, eller slå sammen med den.

AV-node takykardi på EKG

 • Med en typisk ventrikkel QR-kompleks QRS ekspanderer og deformerer, som ligner det av ecstasystoler som kommer fra det ventrikulære myokardium.

ventrikulær takykardi på EKG

Hvis CT viser korte episoder (for flere QRS-komplekser), kan det være vanskelig å fange på et vanlig EKG, slik at daglig overvåking utføres.

For å klargjøre årsakene til PT, spesielt hos eldre pasienter med mulig organisk lesjon i hjertet, er det en ultralyd, magnetisk resonansbilding, MSCT.

Taktikken for behandling av paroksysmal takykardi avhenger av egenskapene til kurset, variasjonen, varigheten av patologi, arten av komplikasjoner.

Med atriell og nodal paroksysmal takykardi indikeres sykehusinnleggelse ved økning i tegn på hjertesvikt, mens ventrikulær variasjon alltid krever akuttpleie og nødtransport til sykehuset. Pasientene blir innlagt periodisk i interictalperioden med hyppige paroksysmer - mer enn to ganger i måneden.

Før ankomst til ambulansbrigaden, kan slektninger eller de som befinner seg i nærheten, avlaste tilstanden. Ved begynnelsen av angrepet skal pasienten sitte mer komfortabel, kraven skal løsnes, frisk luft skal være tilgjengelig, og mange pasienter tar nitroglycerin selv med smerte i hjertet.

Nødhjelp for paroksysmer inkluderer:

 1. Vagus tester;
 2. Elektrisk kardioversjon;
 3. Narkotikabehandling.

Kardioversjon er vist i både supraventrikulær og ventrikulær PT, ledsaget av sammenbrudd, lungeødem, akutt koronarinsuffisiens. I det første tilfellet er en utslipp på opptil 50 J tilstrekkelig, i det andre tilfellet 75 J. For bedøvelse administreres seduxen. Med gjensidig PT er restaurering av rytme mulig gjennom transesophageal pacing.

vagal prøver De brukes til å arrestere angrep av atriell PT, som er forbundet med autonom innervering, med ventrikulær takykardi, disse testene gir ingen effekt. De inkluderer:

 • anstreng;
 • Valsalva-testen er en intens utånding, der nesen og munnen skal lukkes;
 • Ashner test - trykk på øyebollene;
 • Tchermak-Goering testen er et trykk på halspulsårene til innsiden av sternocleidomastoid muskel;
 • Irritasjon av roten av tungen før emetisk refleks;
 • Hellende ansikt med kaldt vann.

Vagalanalyser er rettet mot å stimulere vagusnerven, noe som bidrar til en reduksjon av hjerterytmen. De er av hjelpemodus, er tilgjengelige for pasienter og deres slektninger i påvente av en ambulanse, men eliminerer ikke alltid arytmi, så innføringen av medisiner er en uunnværlig tilstand for behandling av paroksysmer av PT.

Prøver utføres bare til rytmen er gjenopprettet, ellers blir forholdene for bradykardi og hjertestans opprettet. Massasje av karoten sinus er kontraindisert hos eldre med diagnostisert hjerte-arterie aterosklerose.

De mest effektive antiarytmikaene for supraventrikulær paroksysmal takykardi vurderes (i redusert rekkefølge av effektivitet):

ATP og verapamil gjenoppretter rytmen hos nesten alle pasienter. Ulempen med ATP er ubehagelige subjektive følelser - ansikt rødhet, kvalme, hodepine, men disse tegnene er bokstavelig talt i et halvt minutt etter introduksjonen av legemidlet. Effektiviteten av cordaron når 80%, og novokainamid gjenoppretter rytmen i omtrent halvparten av pasientene.

Med ventrikulær PT begynner behandlingen med introduksjon av lidokain, da - novokainamid og cordaron. Alle legemidler brukes kun intravenøst. Hvis EKG ikke klarer å finne nøyaktig det ektopiske fokuset, anbefales en rekke antiarrhythmic medisiner som lidokain, ATP, novokainamid, cordaron.

Etter angrep av angrep sendes pasientens PT under tilsyn av en kardiolog på bosattestedet, som, basert på frekvensen av paroksysmene, deres varighet og graden av hemodynamisk forstyrrelse, bestemmer behovet for anti-tilbakefallsbehandling.

Hvis arytmen oppstår to ganger i måneden eller oftere, eller hvis anfallene er sjeldne, men langvarige, med symptomene på hjertesvikt, anses behandling i interictalperioden som en nødvendighet. For langsiktig anti-tilbakefallsbehandling av paroksysmal takykardi gjelder:

For å forhindre fibrillering av ventriklene, noe som kan komplisere angrepet av PT, er betablokkere foreskrevet (metoprolol, anaprilin). Det ytterligere formål med betablokkere kan redusere doseringen av andre antiarytmiske legemidler.

Kirurgisk behandling brukes til PT når konservativ terapi ikke fører til gjenopprettelse av riktig rytme. Som en operasjon utføres radiofrekvens ablation, som er rettet mot å eliminere de uregelmessige veiene og ektopiske sonene av pulsgenerering. I tillegg kan ektopisk foci bli utsatt for ødeleggelse av fysisk energi (laser, elektrisk strøm, lavtemperaturverk). I noen tilfeller vises implantering av en pacemaker.

Pasienter med en etablert diagnose av PT bør være oppmerksom på å forhindre arrhythmia paroksysmer.

Forebygging PT angrepene er å motta sedasjon, unngåelse av stress og angst, utelukkelse av tobakksrøyking, alkoholmisbruk, regelmessig inntak av antiarytmika, om noen, har blitt utnevnt.

Prognosen for PT avhenger av dens mangfold og årsakssykdom.

Den mest fordelaktige prognosen hos personer med idiopatisk atriell paroksysmal takykardi, som fortsatt er i stand til å fungere i mange år, og i sjeldne tilfeller er det mulig at spontan forsvinning av arytmi er mulig.

Hvis supraventrikulær paroksysmal takykardi er forårsaket av hjerteinfarkt, vil prognosen avhenge av utviklingshastigheten og responsen på pågående behandling.

Den mest alvorlige prognose sett med ventrikulær takykardi som opptrer på bakgrunn av endring i hjertemuskelen -. Hjerteinfarkt, betennelse, myokardial dystrofi, dekompensert hjertesykdom og andre strukturelle endringer i hjertemuskelen hos disse pasientene utgjør en øket risiko for svitsjende FET i ventrikkelflimmer.

Generelt, hvis det ikke er noen komplikasjoner, kan pasienter med ventrikkel PT live-årene og tiårene, og forventet levealder øker regelmessig inntak av antiarytmika for forebygging av tilbakefall. Døden inntreffer vanligvis på bakgrunn av en ri av takykardi hos pasienter med alvorlige misdannelser, akutt hjerteinfarkt (sannsynligheten for ventrikkelflimmer er svært høy), samt de som har lidd klinisk død og relatert gjenoppliving om hjertearytmier.

Hvorfor det er en paroksysmal takykardi, hvilke symptomer manifesteres og hvordan det behandles

Paroksysmal takykardi er en hjertesviktssykdom, som manifesterer seg i form av plutselige angrep, de kalles paroksysmer. Under angrep kan hjertet slå med en frekvens på opptil 220 slag per minutt. I dette tilfellet er rytmen ikke brutt. Hyppigheten av hjerteslag hos barn og i det hele tatt kan nå 300 slag. Paroksysmer varer noen få sekunder eller til og med timer, kan være lengre. En slik sykdom forekommer ganske ofte, det kan forekomme i alle aldersgrupper av befolkningen.

Paroksysmal takykardi kan være komplisert ved kardiogent sjokk.

arter

Paroksysmal takykardi kan være av forskjellige typer, det avhenger av regionen av det ledende system der problemet oppstår. Det er følgende varianter av denne sykdommen:

 1. Supraventricular eller supraventricular kan være atriell eller atrioventrikulær (problemet er lokalisert i det atrioventrikulære veikrysset).
 2. Ventrikulær takykardi forekommer i ventrikulært vev, kan være ustabilt og motstandsdyktig (varer mer enn 30 sekunder).

Det er også en klassifisering av sykdommen i henhold til kursets art:

 • akutt;
 • stadig tilbake;
 • kontinuerlig tilbakevendende.

De sistnevnte to artene forårsaker hjerteslitasje, noe som igjen medfører utvikling av hjertesvikt. I fare ligger den ventrikulære formen først. Det er en slik sykdom som kan forårsake hjertesvikt.

Årsakene til paroksysmal takykardi

La den paroksysmale takykardien ikke være en konsekvens av organiske sykdommer i hjertemuskelen, men det er nødvendig å studere årsakene som førte til slike problemer. Årsakene til forekomsten av supraventrikulær paroksysmal takykardi kan være flere:

 1. Ytterligere måter å utføre en nerveimpuls på - Dette er et medfødt problem som kan føle seg til enhver tid i livet. Det finnes flere varianter av denne patologien, blant annet de mest betydningsfulle er bunten av Kent og Jakobs bunke. Ytterligere bjelker forårsaker en tidlig pulsfrigivelse, noe som fører til for tidlig ventrikulær eksitasjon. Ofte sendes signalet i motsatt retning, sirkulerer mellom to bjelker (hoved og tillegg). Denne tilstanden forårsaker supraventrikulær paroksysmal takykardi.
 2. Hjerteglykosider kan ha toksiske effekter på kroppen, spesielt hjertet, hvis en overdose har blitt tillatt. Antiarytmiske legemidler kan ha en arytmogen effekt.
 3. Problemer med neurogen natur, stress og nervesjokk.
 4. Alkohol og narkotika.
 5. Overdreven mengde kardiotropiske hormoner.
 6. Problemer med mage, nyrer, lever.

Ventrikulær paroksysmal takykardi skyldes problemer av forskjellig type, her kommer allerede nederlag i hjertet av en organisk type allerede i forgrunnen:

 1. Iskemisk hjertesykdom, myokardinfarkt, som er ledsaget av cicatricial erstatning av muskelvev.
 2. Myokarditt, kardiomyopati, myokarddystrofi og medfødt hjertesykdom.
 3. Syndrome Brugada, hvor proteiner muterer på et genetisk nivå. I dette tilfelle forstyrres prosessen med å transportere natrium inne i myokardcellen, kontraktiliteten minker og impulsens effektivitet reduseres.

Paroksysm kan oppstå på grunn av følgende faktorer:

 • stress, en sterk følelsesmessig spenning, en belastning på kroppen av en fysisk natur;
 • tar alkohol, rusmidler eller røyking
 • hypertensive krise;
 • et vanlig inntak av glykosid eller antiarytmika.

Enn paroksysmal takykardi er farlig

Et paroksysmalt takykardiangrep er farlig hvis det er lengre. I en slik situasjon kan kardiogent sjokk utvikle seg, det fører til et brudd på bevisstheten og fjerner fra normal tilstand sirkulasjonen i kroppens vev. Akutt hjertesvikt og lungeødem kan også forekomme. Det siste problemet stammer fra stillestående fenomen i lungene. Situasjonen forverres av en senket hjerteutgang. Denne situasjonen kan føre til en reduksjon i kransløpsblodstrømmen, som er ansvarlig for å levere hjertemuskelen med blod. Som et resultat utvikler angina, manifesterer seg seg med akutte, men kortsiktige smertefulle opplevelser i hjertet av hjerte muskelen.

Symptomer og diagnose av sykdom

Paroksysmal takykardi har ICD 10 - I47. Det russiske systemet motsier ikke dette. Tilstedeværelsen av paroksysmal takykardi indikeres med en markert symptomatologi. I noen tilfeller, selv uten spesiell diagnostikk, blir alt klart. Fra samtalen med pasienten kan legen identifisere følgende symptomer som er karakteristiske for denne patologien:

 • et uventet trykk i hjertet, etterfulgt av en økning i hjertefrekvensen;
 • ødem i lungene hvis en person har hjertesvikt;
 • generell svakhet, malaise og kuldegysninger;
 • skjelving i kroppen og hodepine;
 • klump i halsen og endringer i trykk;
 • besvimelse er sjelden;
 • smerte i brystet, som med angina pectoris, vises med lesjoner av hjertemusklen av organisk natur;
 • rikelig vannlating (utslipp lys, spesifikk tyngdekraften lav) vitner om fravær av hjertesvikt.

Bare å spørre og analysere symptomene er ikke nok til å etablere en endelig diagnose. Et elektrokardiogram er obligatorisk.

Paroksysmal takykardi på EKG kan ikke alltid vises. Ved hvile kan det hende at enheten ikke oppdager unormaliteter. I dette tilfellet vil en studie bli tildelt med belastningene som vil utløse angrepet.

Ved resultatene av EKG, kan du bedømme sykdomsformen. Egenskapene til tannen P er tatt i betraktning:

 • hvis den ligger foran QRS-komplekset, er fokuset atrielt;
 • med en negativ verdi av tannen, er forbindelsen atrioventrikulær;
 • Utvidet QRS deformert form og uendret tannkjøtt er den ventrikulære formen.

Hvis problemet ikke er løst på EKG, og selv fysisk anstrengelse ikke har hjulpet ved diagnose, kan legen foreskrive en daglig EKG-overvåking. I dette tilfellet vil enheten registrere korte angrep, som pasienten selv ikke kan ta hensyn til. Mindre ofte registreres endokardial EKG, ultralyd, MR og MSCT.

Behandling av sykdom

Det er ingen enkel, korrekt tilnærming til behandling av paroksysmal takykardi. Alt avhenger av dens variasjon og komplikasjonene til stede. Vi vil analysere alle tilgjengelige saker:

 1. Den ventrikulære formen krever sykehusinnleggelse og behandling på sykehuset. Bare idiopatier uten komplikasjoner krever ikke slike radikale tiltak. Sykehuset foreskriver administrering av en antiarytmisk medisin eller elektropulsbehandling dersom det første alternativet ikke lyktes.
 2. Paroksysmal takykardi krever ambulant overvåkning av en kardiolog. Administrasjon av legemidler utføres under EKG-kontroll. For å forhindre utvikling av fibrillering av ventriklene, foreskrives β-adrenoblokere.
 3. Drift med paroksysmal takykardi utføres bare i alvorlige tilfeller, som ikke kan elimineres ved medisinering. Essensen av kirurgisk behandling ligger i ødeleggelsen av flere veier som brukes til å utføre impulsen. Radiofrekvens ablation, installasjon av stimulanter / defibrillatorer kan også utføres.

Nødhjelp for paroksysmal takykardi

Hvis dine kjære har et lignende problem, må du vite hvordan du fjerner et angrep av paroksysmal takykardi. Kompetente tiltak vil bidra til å unngå de triste konsekvensene og vil ikke tillate utvikling av komplikasjoner.

 1. Pasienten må være beroliget og ha lov til å ta en horisontal stilling i nærvær av svakhet i kroppen og svimmelhet.
 2. Frisk luft skal gis, kragen løsnes og tett klær fjernes.
 3. Vagalprøver samles inn.
 4. Hvis det ikke er noen forbedringer eller hvis tilstanden forverres, går de umiddelbart til ambulansen.

Komplikasjoner av paroksysmal takykardi

Sykdom er tilstedeværelsen av komplikasjoner. Deres liste er gitt nedenfor:

 • ventrikulær fibrillering er et farlig problem som kan forårsake hjertedød;
 • akutt hjertesvikt kan være ledsaget av kardiogent sjokk og lunge hevelse;
 • myokardinfarkt og angina kan også utløses av paroksysmal takykardi;
 • Den eksisterende hjertesvikt av en kronisk type kan utvikles og utvikles.

Tilstanden til hjertet og tilstedeværelsen av negative endringer i sirkulasjonssystemet er faktorer som bestemmer sannsynligheten for å utvikle hjertesvikt. Spesielt farlig er langvarige anfall, som varer om lag en uke.

Forebygging av paroksysmal takykardi

Er det mulig å skjerme deg selv fra en slik diagnose og ta risikoen for komplikasjoner? Selvfølgelig, ja. For å gjøre dette må du følge enkle regler som bestemmer livsstilen:

 1. Emosjonell spenning må reduseres av beroligende midler.
 2. Angrep er utelukket på grunn av medisinering, som avviker avhengig av type takykardi.
 3. En sunn livsstil er hovedregelen som ligger til grunn for forebygging av hjertesykdom. Det betyr et fullt, sunt, integrert kosthold uten skadelig mat, alkohol, kaffe og tobakk.
 4. Overvekt er et problem som må bekjempes med. Ellers kan problemer med hjertet ikke unngås.
 5. Kolesterol og blodtrykk er indikatorer som bør være normale. De må holdes under kontroll.
 6. Hvis anfall oppstår og det er stor sannsynlighet for hjertedødelighet, vil det være nødvendig med en rekke medisiner. Disse inkluderer p-blokkere, antiarytmika, antiaggreganter. Vil være en livslang eller kortsiktig avtale - legen din bestemmer deg.

Når man etablerer en slik diagnose, begynner mange å bekymre seg for hvordan de lever med paroksysmal takykardi. Hvis du overholder anbefalingene beskrevet ovenfor, blir ikke livet overskygget av noe. Igjen, alt avhenger av form og grad av forsømmelse av sykdommen.

Hvordan løser problemet med funksjonshemming?

I samme seksjon bestemte vi oss for å vurdere problemet med funksjonshemming. Følgende er kriteriene for funksjonshemming:

 • CHF 1-2 Ast. og høyere;
 • angrep av paroksysmal ventrikulær takykardi, som er ledsaget av en organisk lesjon av hjertemuskelen
 • paroksysmal takykardi av supraventrikulær og ventrikulær type.

I nærvær av de ovenfor beskrevne faktorene har personer med paroksysmal takykardi funksjonshemming.

Hvordan rekruttere du?

Dette er et annet presserende problem som bekymrer unge mennesker og deres foreldre. Er de tatt inn i hæren i nærvær av paroksysmal takykardi? En slik diagnose gjør at vi kan gjenkjenne en ung person som uegnet til passering av hærstjenesten, men med noen endringer:

 • dårlig helseform fungerer som en unnskyldning for utsettelse, som er gitt for gjennomføring av diagnose og behandling;
 • Den raske forsvinden av symptomer på takykardi etter å ha tatt beroligende midler gir ikke rett til å rangere den unge personen blant dem som er uegnet til tjeneste i hæren;
 • Akkompagnement av takykardi med alvorlige kardiovaskulære sykdommer gjør det mulig å slippe ut;
 • Tilstedeværelsen av alvorlige lidelser i funksjonen av det kardiovaskulære, nervøse eller endokrine systemet, et av symptomene som er paroksysmalt takykardi, er også en grunn for utelukkelse fra tjenesten.

Oppsummering, vi kan si at paroksysmal takykardi, ikke belastet av andre sykdommer og komplikasjoner, er ikke en unnskyldning for avvik fra tjenesten i hæren.

outlook

Hvis vi snakker om supraventrikulær paroksysmal takykardi, så er sykdomsforløpet i 85% av tilfellene gunstige. Et slikt resultat er mulig på grunn av korreksjonen av livsstilen, inntaket av medisiner foreskrevet av legen, regelmessig observasjon av kardiologen. Hvis du ikke tar slike tiltak, vil sykdommen bli forverret og provosere utviklingen av komplikasjoner. Ikke så rosenrødt med sykdommens ventrikulære form. Farenivået øker med hjerteinfarkt. I dette tilfellet dør 40 til 50% av pasientene gjennom hele året. For å øke sannsynligheten for et gunstig sykdomsforløp, er det nødvendig å bruke den kirurgiske behandlingsmetode.

Tidlig appell til en lege, gjennomføring av kompleks diagnostikk, streng overholdelse av kardiologens anbefalinger og en sunn livsstil, vil alle bidra til å takle problemet og leve et fullt liv i mange år.

Les Mer Om Fartøyene