Symptomer og behandling av kardioklerose etter døden, dødelige komplikasjoner

I denne artikkelen vil du lære hva som skjer med hjertet når sykdommen hjerteinfarkt (dvs. cardio etter et hjerteinfarkt), patologi, symptomer, hvilke konsekvenser det kan føre. Diagnose og behandling. Livsstilen med en slik diagnose.

Med kardiosklerose etter et hjerteinfarkt, erstattes det døde vevet av hjertemuskelen (myokard) med bindevev. Dermed er et arr dannet på stedet av et område som har lidd av et hjerteinfarkt - det kalles også hjerteinfarkt. Dette arret kan vokse, på grunn av hva hjertet kan øke i størrelse.

En slik avvik fører til en reduksjon av myokardets kontraktilitet og nedsatt blodsirkulasjon gjennom hele kroppen.

Ofte blir kardiosklerose dødsårsaken, så behandle sykdommen seriøst og følg alle anbefalingene fra behandlingslegen. Du vil være eksperter i hjertesykdommer: kardiolog, hjertekirurg, arytmolog.

Fullstendig kur en slik sykdom er umulig, fordi i stedet for død muskel på grunn av et hjerteinfarkt og vil forbli et arr. Behandling er nødvendig for å sikre at kardiosklerose ikke fører til døden. Ved hjelp av ulike behandlingsmetoder elimineres komplikasjonene forbundet med hjertesvikt.

Varianter av kardioklerose etter infarkt

Avhengig av hvor arrene er tildelt:

 1. Stor-fokal kardiosklerose. Det dannes etter omfattende myokardinfarkt.
 2. Små spredt spredt kardiosklerose. Flere små inneslutninger av bindevev i myokardiet. Oppstår etter flere mikroinfarkter.

Dødsårsaken blir vanligvis en kardioklinisk postinfarktkardiosklerose, siden et stort arr sterkt hindrer hjertearbeidet.

Med hensyn til lokalisering av sykdommen, oftest kornet er dannet på den venstre ventrikkel (i de fleste tilfeller - på forsiden av veggen, i hvert fall - på baksiden), samt interventrikulære septum.

Steder av arrvævdannelse av kardiosklerose etter infarkt

Symptomer på sykdommen

Kardioklerose etter infarkt er manifestert av tegn som er karakteristisk for kronisk hjertesvikt. Her er deres liste:

 • kortpustethet;
 • ubehag og brystsmerter;
 • ødemer (ekstremiteter, lunger, sjeldnere - bukhulen);
 • økt trykk;
 • svimmelhet;
 • rask tretthet;
 • arytmi;
 • intoleranse mot fysisk aktivitet;
 • mangel på appetitt.

Hvis pasienten har et stort arr på venstre ventrikel, blir symptomene uttalt og er til stede selv i ro. Når det gjelder fysisk aktivitet, er det uutholdelig å selv gå til fots, klatre opp trappen.

Ofte er sykdommen ledsaget av høyt blodtrykk, som må elimineres, da det øker risikoen for lungeødem.

Dødelige komplikasjoner

Erstatning av muskel bindevev provoserer forekomsten av mange hjertesykdommer som kan føre til døden.

Farlige komplikasjoner av kardiosklerose etter infarkt:

 • paroksysmal takyarytmi (takykardi);
 • ventrikulær fibrillasjon;
 • kardiogent sjokk.

Paroksysmal takykardi manifesteres ved angrep av akselerert hjertebank, som er ledsaget av svimmelhet, kvalme og noen ganger - besvimelse.

Under en av paroksysmal ventrikkelflimmer kan forekomme - kaotisk deres reduksjon med meget høy frekvens (.. 300 bpm) En slik komplikasjon i 60% av tilfellene fører til død for pasienten.

Kardiogent sjokk oppstår på grunn av storskala kardiosklerose i venstre ventrikel. Dette er en kraftig forverring i kontraktiliteten, som ikke kompenseres av den tilsvarende reaksjonen av blodkar. Dette fører til mangel på blodtilførsel til alle vev og organer av mennesker. Manifestasjoner av kardiogent sjokk er som følger: fall av arteriell trykk, blek og fuktig hud, lungeødem, søppel. I 81-95% av tilfellene (avhengig av pasientens alder) fører denne tilstanden til døden.

Diagnose av kardioklerose etter kardiovaskulær behandling

Tilstanden til pasienter som har hatt hjerteinfarkt overvåkes konstant av leger. Å etablere en definitiv diagnose av "hjerteinfarkt" kan være et par måneder etter myokardnekrose området - når prosessen med arrdannelse allerede slutt.

Noen pasienter som har fått flere mikroinfarkt, kan ikke engang vite om det. Slike pasienter behandles med klager på brystsmerter, kortpustethet og andre symptomer på hjertesvikt.

Allerede under den første undersøkelsen kan du mistenke kardiosklerose. Identifiser det ved slike tegn:

 • lyder i hjertet,
 • en deafening hjerte tone,
 • økt blodtrykk,
 • forstyrret rytme i hjertet.

Siden disse symptomene kan være manifestasjoner av mange sykdommer i kardiovaskulærsystemet, er en mer detaljert undersøkelse foreskrevet. Det inkluderer slike prosedyrer:

La oss undersøke disse metodene mer detaljert.

Ved hjelp av et elektrokardiogram er det mulig å studere i detalj kjennetegnene til ledning og elektrisk aktivitet i hjertet, diagnostisere arytmi. Det er en av manifestasjonene av kardiosklerose. Noen ganger utnevner daglig Holter-overvåking. Det er nødvendig å oppdage paroksysmal takykardi (for å fikse et angrep).

Echo KG

På Echo KG (ultralyd av hjertet) finner du:

 • en økning i veggen til venstre ventrikkel på grunn av bindevev (normalt er tykkelsen ikke større enn 11 mm);
 • reduksjon av brøkdel av utblodning av blod ved venstre ventrikel (norm - 50-70%).

Myokardisk scintigrafi

Myokardisk scintigrafi er en diagnostisk metode der det ved bruk av radioaktive isotoper er mulig å bestemme den nøyaktige plasseringen av sunne og skadede hjerteområder. Under scintigrafi blir pasienten gitt et radiofarmasøytisk middel, som bare går inn i friske celler i myokardiet. Dermed kan selv små skadede områder av hjertemusklene oppdages.

De samme diagnostiske metodene brukes også til å overvåke effektiviteten av behandlingen.

Metoder for behandling

Cure til slutten av kardiosklerose etter infarkt er umulig. Behandling er nødvendig for å:

 1. stopp veksten av arret;
 2. stabilisere hjertefrekvensen;
 3. forbedre blodsirkulasjonen;
 4. eliminere kvaliteten på livsforverrende symptomer;
 5. forbedre tilstanden til cellene i det overlevende myokardiet og forhindre deres død;
 6. hindre livstruende komplikasjoner.

Behandlingen kan både være medisinsk og kirurgisk. Sistnevnte er vanligvis brukt til å eliminere årsaken til iskemi, som provoserte et hjerteinfarkt og kardiosklerose. Det gjør det mulig å forbedre blodtilførselen til hjertet, noe som positivt påvirker sitt arbeid og forhindrer den videre døden av myokardceller.

Medisinering for kardiosklerose etter infarkt

Påfør medisiner fra flere grupper med forskjellige farmakologiske effekter.

Kardioklerose etter infarkt

Kardioklerose etter infarkt - En form for iskemisk hjertesykdom, preget av en delvis erstatning av hjertemuskelen med bindevev i utfallet av hjerteinfarkt. Kardioklerose etter infarkt er uttrykt ved kliniske tegn på hjertesvikt (kortpustethet, akrocyanose, nedsatt treningstoleranse, tretthet, hevelse) og hjerterytmeforstyrrelser. Kardioklerose etter infarkt er diagnostisert på grunnlag av anamnese data (hjerteinfarkt); resultater av EKG og EchoCG, myokardisk scintigrafi, koronar angiografi. Behandling av kardiosklerose etter kardiovaskulær behandling omfatter utnevnelse av perifere vasodilatatorer, diuretika, antiarytmiske legemidler; på indikasjoner - kirurgisk revaskularisering av myokardiet og implantasjon av ECS.

Kardioklerose etter infarkt

Postinfarction (postnekrotisk) kardio - myokardial skade forårsaket av erstatning av døde myokardiale fibre i bindevev, noe som fører til avbrytelse av funksjonen av hjertemuskelen. Ved kardiologi, blir hjerteinfarkt behandles som et selvstendig form av iskemisk hjertesykdom, sammen med plutselig hjertedød, angina, hjerteinfarkt, hjerterytmeforstyrrelser, hjertesvikt. Kardioklerose etter infarkt er diagnostisert 2-4 måneder etter hjerteinfarkt, det vil si etter avslutning av arrdannelse.

Årsaker til kardiosklerose etter infarkt

Som et resultat av hjerteinfarkt dannes fokalnekrose av hjertemuskelen, og gjenopprettingen av disse skjer på grunn av veksten av arr-bindevev (kardiosklerose). Cicatricial regioner kan ha forskjellig størrelse og lokalisering, forårsaker karakter og omfang av hjertestørrelser. Det nylig dannede vevet er ikke i stand til å utføre kontraktil funksjonen og gjennomføre elektriske impulser, noe som fører til en reduksjon i ejektionsfraksjonen, et brudd på hjerterytmen og intrakardial ledning.

Kardioklerose etter infarkt ledsages av dilaterte kamre i hjertet og hypertrofi av hjertemuskelen med utvikling av hjertesvikt. Med kardiokarsose etter kardiokirurgi kan arrprosesser påvirke hjerteventilene. I tillegg til hjerteinfarkt kan myokarddystrofi og hjerte traumer føre til kardioklerose etter kardiovaskulær behandling, men dette skjer mye sjeldnere.

Symptomer på kardiosklerose etter infarkt

De kliniske manifestasjonene av kardiosklerose etter kardiokardi er forårsaket av lokalisering og prevalens i hjertemuskulaturen. Jo større området bindevev og det mindre fungerende myokardiet, jo mer sannsynlig utviklingen av hjertesvikt og arytmier.

Hos pasienter med kardiosklerose etter innfarging er progressiv dyspné, takykardi, nedsatt treningstoleranse, orthopnea forstyrret. Paroksysmale angrep av nattlig hjerteastma forårsaker at du våkner opp og tar en vertikal stilling - sittepusten forsvinner etter 5-20 minutter. Ellers, spesielt ved samtidig arteriell hypertensjon, kan akutt ventrikulær svikt forekomme - lungeødem. Lignende forhold hos pasienter med kardiosklerose etter kardiokardi kan utvikles mot bakgrunn av et alvorlig angrep av spontan angina. Smertsyndromet av typen angina er imidlertid ikke alltid tilstede og avhenger av tilstanden til kransløpssirkulasjonen av de fungerende delene av myokardiet.

I tilfelle av høyre ventrikulær svikt forekommer hevelse i nedre ekstremiteter, hydrothorax, hydropericardium, akrocyanose, hevelse i livmorhalsen, hepatomegali.

Krenkelser av rytme og intrakardiell ledning kan utvikle seg selv med dannelsen av små områder av kardiosklerose etter infarkt som påvirker hjertets ledningssystem. Ofte er pasienter med kardiosklerose etter infarkt diagnostisert med atrieflimmer, ventrikulære ekstrasystoler, forskjellige blokkeringer. Farlige manifestasjoner av kardiosklerose etter kardiovaskulær er paroksysmal ventrikulær takykardi og fullstendig atrioventrikulær blokade.

Ugunstig prognostisk tegn er dannelsen av myokardialt infarkt, kronisk venstre ventrikkel aneurisme, noe som øker risikoen for trombotiske og tromboemboliske komplikasjoner, samt aneurisme ruptur og død.

Diagnose av kardioklerose etter kardiovaskulær behandling

Algoritmen for diagnostisering av kardiosklerose etter infarkt inkluderer anamneseanalyse, elektrokardiografi, hjerte-ultralyd, rytmokardiografi, hjerte-PET, koronar angiografi etc.

Fysisk undersøkelse avslører at postinfarction cardiosclerosis offset apex slo til venstre og ned, demping av den første banen på toppen, noen ganger - galopp og systolisk bilyd på mitralklaffen. Ved radiografering av brystorganer, bestemmes en moderat økning i hjertet, hovedsakelig på grunn av venstre divisjoner.

EKG-data kjennetegnes ved fokale endringer etter myokardinfarkt (i fravær av økning i enzymaktivitet), samt diffuse endringer i myokardiet, venstre ventrikulær hypertrofi, blokkering av bunten i bunten. For å detektere forbigående iskemi brukes lastetester (veloergometri, tredemølleprøve) eller Holter-overvåking.

Den ekkokardiografiske informasjonsegenskapen om kardioklerose etter kardiovaskulær er ekstremt høy. Studien avslører kronisk hjerteaneurisme, dilatasjon og mild hypertrofi i venstre ventrikel, lokale eller diffuse kontraktilitetsforstyrrelser. Med ventrikulografi kan nedsatt bevegelse av mitralventilflikter angis, noe som indikerer dysfunksjon av papillære muskler.

Ved hjelp av positronutslippstomografi av hjertet i kardiosklerose etter kardiovaskulasjon, oppdages vedvarende fokus på hypoperfusjon, ofte flere. Koronar angiografi utføres for å vurdere tilstanden av kransløpssirkulasjon hos pasienter med kardiosklerose etter infarkt. I dette tilfellet kan røntgenbildet variere fra uendrede koronararterier til trekarretskader.

Behandling av kardiosklerose etter infarkt

Målet med konservativ terapi av kardioklerose etter kardiovaskulær er å redusere utviklingen av hjertesvikt, ledningsforstyrrelser og hjerterytme, som forhindrer spredning av bindevev. Regimet og livsstilen til en pasient med kardiosklerose etter kardiovaskulær behandling bør sørge for begrensning av fysiske og følelsesmessige belastninger, diettbehandling, det konstante inntaket av medisiner foreskrevet av en kardiolog.

For behandling av hjerteinfarkt anvendes ACE-hemmere (enalapril, kaptopril), nitrater (nitrosorbid, isosorbiddinitrat, isosorbidmononitrat), B-blokkere (propranolol, atenolol, metoprolol), disaggregants (acetylsalisylsyre), diuretika, metabolsk virkning (inosin, preparater kalium, ATP, etc.)

Ved alvorlige rytme- og ledningsforstyrrelser kan det være nødvendig med implantasjon av en cardioverter-defibrillator eller pacemaker. Med fortsatt etter hjerteinfarkt angina etter koronar angiografi (CT angiografi, coronarography Multispiral CT) bestemmes indikasjoner for CABG, angioplastikk eller stenting av koronararteriene. Når det dannes en aneurysm i hjertet, vises reseksjonen i kombinasjon med aortokoronær bypassoperasjon.

Prognose og forebygging av kardiosklerose etter infarkt

I løpet av hjerteinfarkt, forsterket av gjentatte hjerteinfarkt, utvikling av post-infarkt angina, ventrikulære aneurismer, total hjertesvikt, livstruende arytmier og ledning. Arrhythmier og hjertesvikt i kardiosklerose etter kardiovaskulær behandling er vanligvis irreversible, og behandlingen kan bare føre til midlertidig forbedring.

For å forhindre dannelsen av kardiosklerose etter kardiovaskulær behandling, er tidlig og tilstrekkelig behandling av hjerteinfarkt viktig. Som medisinsk og rehabiliterende tiltak på postinfarction cardiosclerosis anbefalte treningsterapi, balneoterapi, spa-behandling, klinisk observasjon.

Kardiosklerose etter infarkt: årsaker, symptomer, behandling og forebygging

Moderne mennesker tenker sjelden på helsen og tror at sykdommer vil omgå dem. Men dessverre, på grunn av stressende situasjoner, stillesittende arbeid og en feil livsstil, lider mennesket i økende grad av hjertesykdommer.

Helt å bli kvitt kardioklerose etter infarkt er umulig, men takket være moderne teknologi og behandlingsmetoder kan du forbedre hjertearbeidet. Hvis du leter etter dette materialet, lurer du på hva som er post-infarkt cardiosklerose, hvorfor det oppstår, de viktigste symptomene og hvilke metoder som brukes til behandling.

Kardioklerose etter infarkt - beskrivelse

Kardiosklerose er en delvis erstatning av myokardialt vev med bindevev. Kardiosklerose utvikler seg i områder med myokardfibers død i nekroseområdet med hjerteinfarkt. Kardioklerose etter infarkt er representert ved impregnering av mer eller mindre store bindevevssteder i myokardiet.

De kliniske manifestasjonene av kardiosklerose avhenger av lokalisering og prevalens i myokardiet. Jo større prosentandelen bindevevsmasse til massen av det fungerende myokardiet, jo mer sannsynlig utviklingen av hjertesvikt og hjerterytmeforstyrrelser.

Ved lokalisering av selv små foci Cardiosclerosis i å gjennomføre system av hjertearytmier og mulig brudd på intrakardiale ledning. Det faktum at bindevevet forstyrrer normal spredning av magnetisering i hjertemuskelen, og ved grensen til de umodifiserte myokardiale lesjoner forekommer ofte spontan aktivitet som fører til forekomsten av atrieflimmer, forskjellige forstyrrelser i hjertefrekvensen (blokk).

Tegn på lav hjerteutgang i utviklingen av hjertesvikt er tretthet, redusert toleranse for fysisk anstrengelse. Kroniske pulmonare overbelastning og systemisk vener fører til utseendet av dyspné ved anstrengelse, perifere ødemer, acrocyanosis, eksudat i pleurahulen og pericardium, lever lunger.

Diagnosen av hjerteinfarkt, er bestemt basert på dataloggen (hjerteinfarkt), og bekreftet resultatene av et elektrokardiogram (typisk for Cardiosclerosis varige endringer i ECG), ekkokardiogram, data isotopiske undersøkelser av hjertemuskelen.

Behandling av pasienter postinfarction cardiosclerosis rettet på å forbedre den funksjonelle tilstand av de overlevende myokard fibrene (begrensning om nødvendig fysisk aktivitet, formål LFK, vitaminer etc.), så vel som å eliminere manifestasjoner av hjertesvikt (anvendelse av diuretika, perifere vasodilatorer al.), Hjerte- rytmeforstyrrelser ( på de generelle prinsippene for behandling av hjertearytmier).

Alvorlige ledningsforstyrrelser kan være en indikasjon på implantasjon av pacemakeren. Prognosen avhenger av alvorlighetsgraden og karakteren av manifestasjoner av kardiosklerose etter kardiovaskulær behandling. I fravær av sirkulasjonsforstyrrelser og rytmen til hjerteslag, er det vanligvis gunstig.

Prognosen forverres med utseendet av atrieflimmer, hyppig ventrikulær ekstrasystol og hjertesvikt. Livsfarlig er slike mulige manifestasjoner av kardiosklerose etter kardiokardi, som ventrikulær paroksysmal takykardi og fullstendig atrioventrikulær blokade.

Hva er denne tilstanden?

Betegnelsen hjerteinfarkt ment å bety en form for iskemisk hjertesykdom (eller iskemisk hjertesykdom), som kan manifesteres ved substitusjon av enkelte deler av hjertemuskelen (den muskel av fibrene) cicatricial bindevev.

Det skal forstås at etter akutte former for koronarsykdom og myokardialt infarkt, nødstilstand, muskelvev arrdannelse oppstår nødvendigvis og alltid forekomme aterosklerotisk arr innen primær-nekrose.

Med andre ord, kardioklerose etter kardiovaskulær er alltid et logisk utfall av denne manifestasjonen av IHD, som for eksempel myokardinfarkt. Noen ganger kan det ta omtrent tre eller fire uker for å helbrede de nekrotiske områdene i myokardiet helt.

Derfor er enhver og alle pasienter som har hatt hjerteinfarkt tilstand, automatisk sette diagnosen - hjerteinfarkt i større eller mindre grad, ofte leger kan beskrive kvaliteten og størrelsen på eksisterende aterosklerotisk arr.

Dessverre, oppnådd etter myokardinfarkt, aterosklerotiske arr på hjertemuskelen ikke har tilstrekkelig elastisitet, har det ingen motilitet, den trekker seg sammen og deformerer den omgivende myokardialt vev, noe som reduserer kvaliteten av hjertet.

Klassifisering av patologi

Moderne kliniske medisiner beskriver følgende former for kardiosklerose (som den vanligste manifestasjonen av primær iskemisk hjertesykdom eller iskemisk hjertesykdom):

 • fokalform;
 • diffus form;
 • patologi med lesjoner av ventilapparatet.

Postfaktor aterosklerotiske endringer i myokardiet av brennstofftype forekommer oftest. Samme skade på muskelvev kan oppstå etter lokalisert form for myokarditt.

Essensen av fokal postinfarction cardiosklerose ligger i dannelsen av et klart begrenset område av bindevev.

Alvorlighetsgraden av denne patologien er avhengig av slike etterfaktorer:

 1. Dybde av nekrotisk lesjon av myokardiet, som i stor grad avhenger av type hjerteinfarkt. Patologi kan være overfladisk eller transmural, når nekrose kan spre seg til hele tykkelsen av muskelveggen.
 2. Størrelsen på det nekrotiske fokuset. Vi snakker om storfokale eller småsklerotiske lesjoner. Jo større område av cicatricial skade, jo mer levende symptomene av kardiosklerose blir, desto mindre optimistiske blir prognosen for videre overlevelse.
 3. Lokalisering av ildstedet. For eksempel ligger foci i veggene til atria eller interventricular septa ikke like farlig som cicatricial inneslutninger på veggene i venstre ventrikel.
 4. Av det totale antall foci av nekrose. I dette tilfellet er risikoen for komplikasjoner og påfølgende overlevelsesspådommer direkte avhengig av antall primære nekrosefoci.
 5. Fra nederlaget til det ledende systemet. Aterosklerotiske foci som berører hjertets ledningsbjelker, fører som regel til de alvorligste bruddene i hjertefunksjonen som helhet.

Når vi snakker om den diffuse form av kardiosklerose, bør det bemerkes at i denne typen patologi er arr arrdannelse i myokardiet spredt jevnt overalt. Denne form for kardiosklerose kan utvikle seg ikke bare ved akutt myokardinfarkt, men også i kronisk form av IHD.

Kardiosklerose, som påvirker hjerteklaffapparatet, er det sjeldne, siden ventiler i utgangspunktet har bindevevsstruktur.

På grunn av hva som oppstår og hvordan kardiosklerose går videre

Det er umulig å ikke si at hver sykdom har viss opprinnelse. Hovedårsaken til utviklingen av kardiosklerose er selve iskemisk hjertesykdom (eller IHD).

Fra synspunkt av mekanismen for utvikling av kardiosklerose kan årsakene til arrvæv være:

 • innsnevring av store koronarbeholdere, som fører til utilstrekkelig blodtilførsel til hjertemuskelen, til hypoksi og nekrose;
 • akutte inflammatoriske prosesser som kan forandre strukturen i myokardiet;
 • en kraftig økning i størrelsen på myokardiet, dets strekk, si, på grunn av kardiomyopati-lytisk type.

I tillegg kan utviklingen av kardiosklerose, eller rettere, dens progresjon, bli påvirket av arvelighet og de spesifikke egenskapene til en bestemt livsstil.

Kompliserende løpet av kardiosklerose kan:

 • mangel på tilstrekkelig fysisk anstrengelse, som er sterkt nødvendig for rehabilitering etter et hjerteinfarkt eller andre former for ibs;
 • bevaring av dårlige vaner;
 • feil kosthold;
 • konstant stress;
 • nektelse av korrekt forebyggende behandling.

Dessverre forårsaker kardiosklerose årlig død på et stort antall mennesker på grunn av påvirkning av de beskrevne faktorene.

Denne form for kronisk iskemisk hjertesykdom manifesteres av følgende symptomer:

 • kortpustethet;
 • en følelse av forstyrrelser i hjertets arbeid;
 • hoste;
 • økt hjertefrekvens;
 • hevelse;
 • svimmelhet;
 • svakhet;
 • redusert effektivitet;
 • søvnforstyrrelser;
 • smerte i brystet.

Dyspné er det mest konstante tegn på sykdommen. Det er mer uttalt hvis det er en aterosklerotisk prosess. Det vises ikke umiddelbart, men flere år etter utbruddet av bindevev.

Dyspnø har følgende kjennetegn:

 • ledsaget av hoste;
 • vises i en utsatt stilling, med stress og fysisk aktivitet;
 • forsvinner i sittestilling;
 • til slutt utvikler seg.

Ofte utvikler pasienter nattlige angrep av hjerteastma. Ved kombinert kardiosklerose og arteriell hypertensjon er sannsynligheten for å utvikle venstre ventrikulær svikt høy. I denne situasjonen utvikler lungeødem.

Hvis bakgrunnen til et hjerteinfarkt dannet foci av nekrose i høyre ventrikel og det er et brudd på funksjonen, oppstår følgende symptomer:

 • forstørrelse av leveren;
 • hevelse;
 • pulsasjon og hevelse i blodårene på nakken;
 • akrozianoz.

Væsken i brystet og perikardialposen kan akkumuleres. Stagnasjon av blod i lungene mot bakgrunnen av kardiosklerose fører til utseende av hoste. Det er tørt og paroksysmalt. Skader på nervefibrene i de ledende banene fører til forstyrrelse av hjerterytmen.

Kardiosklerose blir årsaken til atrieflimmer og ekstrasystol. De mest formidable konsekvensene av denne sykdommen er fullstendig blokkering og ventrikulær takykardi.

Hva er farlig kardiosklerose?

Kardioklerose etter kardiovaskulær behandling er et ganske alvorlig helseproblem, fordi dette er erstatning (delvis) av myokardvev med bindevev etter samme hjerteinfarkt.

Kardiosklerose utvikler seg på dødsstedene for hjerteinfarkt som befinner seg i nekroseområdet - det kan representeres ved "inneslutninger" i selve myokardiet.

Umiddelbar fare for sin utvikling er at jo større vektprosenten av de erstattede bindevev dem til massen av myokard, som fortsatt er gyldig, desto høyere er sannsynligheten for utvikling av sykdommer som hjertefeil eller hjerterytmeforstyrrelser.

Selv om minimale områder av myokardvev påvirkes, oppstår intrakardielle ledningsforstyrrelser og i sjeldne tilfeller arrhythmier. Derfor er kardiosklerose ansett som en av de mest forferdelige negative konsekvensene av hjertesykdom.

Hovedproblemet er at forskjellige vev ikke normalt kan "sameksistere" med hverandre. I motsetning til myokardvev, kan ikke bindemiddel, selv forhindre spredning av excitasjon på myokardiet.

Videre oppstår spontan aktivitet ofte på "grenser" av forskjellige vev, som ikke går ubemerket for hjertets og den generelle helsen til en person. Oftest fører dette til utseendet av atrieflimmer og blokkering, det vil si et brudd på rytmer av hjertekontraksjoner.

Hvis kardiosklerose fremdeles førte til hjertesvikt, kan det identifiseres ved de særegne tegn på sykdommen:

 • tretthet,
 • fysisk anstrengelse blir stadig vanskeligere, de blir stadig mer umulige å oppfylle i de volumene som enkelt ble utført tidligere;
 • dyspné med masse, selv med små - resultatet av kronisk stagnasjon i lungene og årene;
 • perifer ødem;
 • akrozianoz;
 • stagnasjon i leveren.

For å diagnostisere hjerteinfarkt, ganske historien og EKG resultater, og mye mer om tilstanden i hjertet etter at den erfarne sykdommen kan vise resultatene av ekkokardiografi og isotoper studier av hjerteinfarkt vev.

Ingen behandling kan bidra til å bli kvitt kardioklerose etter kardiovaskulær behandling, men det er mulig å "dempe" det litt. Det er mulig å forbedre funksjonen av de gjenværende fibrene i myokardiet, hovedsakelig ved å begrense fysen.

Symptomer på kardiosklerose etter infarkt

I lang tid kan sykdommen fortsette uten å manifestere noen av dens tegn. Og bare med sykdomsprogresjonen begynner symptomene å manifestere seg.
Mekanismen for utvikling av kardiosklerose er en patologi som fører til alvorlige avvik i hjertets arbeid. Hjertemuskelen eller myokardiet tilpasser seg gradvis til det "fremmede" bindevevet, og begynner deretter å øke i størrelse.

Etter en stund fører hypertrofi til en utvidelse av hulrommet i hjertet, den kontraktile aktiviteten til muskel og blodsirkulasjon forstyrres. Så hjertesvikt utvikler seg. Symptomer på kardiosklerose:

 • kortpustethet
 • hjertet fungerer ujevnt,
 • smerte i brystet,
 • bein svulmer,
 • folk er ikke i stand til å trene.

Når en medisinsk undersøkelse gjennomføres, oppdages følgende symptomer på denne sykdommen: En undersøkelse på EKG viser en forstyrret hjerterytme, samt rytme og ledningsevne; hjertetonen høres dully, det er lyder; hjerteutgangsfraksjonen minker, og blodtrykket overstiger normen.

Symptomer på kardiosklerose er også arytmi og hjertesvikt. Disse symptomene indikerer at sykdommen utvikler seg. Med kardiosklerose er det et forstyrret arbeid i hjertemusklene, erstatning av muskelceller i bindevevscellene.

På hjertemuskelen dannes arr som forstyrrer hjertets aktivitet og blokkerer blodets tilgang til hjertemuskelen. Passerer dilatasjon - øker volumet eller strekker kamrene i hjertet, ventrikler og atria.

Hvis vi vurderer årsakene til kardiosklerose, oppstår det som en forlengelse av hjertesykdommer, hvilken mann har lidd tidligere. I medisin er det to typer kardiosklerose: Fokal og diffus, de bestemmes av graden av skade på kroppen. Fokal kardiosklerose oppstår på hjertemuskelen på steder og påvirker den på steder.

Definer det i mindre grad skade på hjertemuskelen. Diffus kardiosklerose sprer jevnt i hele hjertemuskelen. Fokal og diffus cardiosklerose forekommer av ulike årsaker. Fokal kardiosklerose - et tidligere myokardinfarkt eller myokarditt, diffus kardiosklerose - iskemisk hjertesykdom.

Forløpet av sykdommen er preget av negative manifestasjoner, som skyldes forstyrret spredning av myokardial eksitasjon. Forhindrer full eksitering av hjertefibre arrvev

Når en svak impuls, som følger bindevevet, nærmer seg grensen med friske vev, foci av økt, spontan aktivitetsform som fører til manifestasjon av symptomer.

Selv mindre fokus på hjerteskade fører til vedvarende arytmier og ledningsforstyrrelser. Økt på grunn av den skjulte hjertemassen kan ikke fungere som før, noe som fremkaller fremveksten av negative konsekvenser.

Det viktigste truende symptomet på kardiosklerose etter hjerteinfarkt er hjertesvikt, som, avhengig av det berørte hjerteområdet, er klassifisert i venstre ventrikulær og høyre ventrikulær.

Hvis de rette avdelingene i kroppen påvirkes i større grad, er de registrert:

 • tegn på akrocyanose, mangel på blodtilførsel i lemmer;
 • akkumulering av væske i pleura, bukregion, perikardial;
 • hevelse i ekstremiteter;
 • smerte i leveren, økning i volumet;
 • hjertemormer;
 • en sterk pulsering av nerverne i nakken, tidligere fraværende.

Når venstre ventrikkelfeil registreres:

 • kortpustethet, spesielt i en horisontal stilling og i en drøm (orthopnea);
 • "Hjerte" hoste forårsaket av hevelse i bronkiene og lungene;
 • takykardi;
 • Tilstedeværelse av blodårer i sputum og dens skummende natur;
 • redusert fysisk utholdenhet;
 • smerte i brystet;

I begge tilfeller av big-scleroid cardiosklerose forekommer elektrisk ustabilitet i myokardiet, ledsaget av farlige arytmier. Et vanlig symptom er også et angrep av hjertesyma om natten, som raskt går forbi når du løfter kroppen.

Årsaker til kardiosklerose etter infarkt

Hovedårsaken til forstyrret blodstrøm i koronarbeinene er aterosklerose, det vil si avsetning av såkalte kolesterolplakk. Ved begynnelsen av innsnevringen fører de til hjertesykdom.

Da patologien forverres, øker mengden lipidforbindelser. Deres separasjon fra fartøyets vegger fremkaller dannelsen av en trombus og en skarp oksygen sult av hjertets muskelvev, infarkt oppstår, og etter 3 til 4 uker etterfølgende kardiosklerose etter infarkt.

Forutsetninger for utviklingen av denne situasjonen er:

 • overflødig vekt på grunn av ernæringsmessige feil
 • hypertensiv sykdom;
 • stadig gjentatt stress;
 • forstyrrelse av det endokrine systemet;
 • utilstrekkelig fysisk aktivitet.

Årsakene til kardiosklerose etter kardiovaskulær er også relatert til livsstil. Tegn på sykdommen utvikles raskt når du røyker, overdreven forbruk av alkohol, kaffe. Etiologi inkluderer utbredelsen i kosten av fete og stekte retter, som inneholder for mye mengder kolesterol, melprodukter, søtsaker.

Risikoen for symptomer på kardiosklerose etter infarkt øker i fravær av kardiobelastninger (utendørs spaserturer og annen aktiv sport).

Diagnostiske tiltak

Ved innstilling av en foreløpig diagnose, som indikerer en farlig forandring i hjertet, må du utføre følgende studier:

 • EKG;
 • bryst røntgen;
 • ekkokardiografi.

Kardioklerose ved ECG har ikke presise tegn, noe som indikerer ikke-spesifikke diffuse endringer, fokale forstyrrelser og en problemkardisk rytme. Betraktelig viktigere er bruk av elektrokardiografi på bakgrunn av medisinbehandling, når du trenger å legge merke til forverring av hjertemusklene i tide.

Ekkokardiografi viser størrelsen av kameraene og den funksjonelle tilstand av hjertet, noe som ville være den beste form for bevis tidligere levert diagnoza.Rentgenovskoe studien vil vurdere tilstanden til lungen, til å avsløre væske perikard og pleurahule og varslings tegn på hjerte-lunge-hypertensjon.

Som regel er diagnosen kardiosklerose ganske enkel, under betingelse av bekreftet primærdiagnose av IHD, akutt myokardinfarkt.

Likevel skjer det også at den iskemiske patologi i hjertet med nekrose av myokardvevet går helt asymptomatisk. I slike tilfeller er utseendet på arrendringer bare antatt under en fullstendig undersøkelse av pasienten.

Slike diagnostikk kan omfatte:

 1. utføre et elektrokardiogram som endrer karakteristisk for patologi, kan praktisk talt alltid være synlig;
 2. teknikken for ECHO-kardiografi, som en mer informativ versjon av studien. Denne teknikken kan oppdage selv aneurysmer i det berørte området;
 3. gjennomføring av positronemissionstomografi, som utføres med intravenøs innføring av isotopen, som lar deg merke spesifikke foci av sklerose av vev;
 4. Angiografi, som gjør det mulig å bestemme graden av innsnevring av koronararteriene.

Behandling av kardiosklerose etter infarkt

Hvis kardiosklerose oppdages, bør behandlingen påbegynnes umiddelbart. Påvisning av kardiosklerose indikerer at sykdomsårsaken er i ferd med å utvikle seg. Dekselet til hjertemuskelen begynner å bli skadet, og hjertets arbeid er ustabilt.

For å velge en behandlingsmetode må du ta hensyn til årsakene til kardiosklerose: myokardinfarkt, myokarditt. For å kurere kardiosklerose, kan du bare kvitte seg med årsaken til sykdommen.

Behandling med medisiner er rettet mot å normalisere arbeidet i hjertemusklene og hjerterytmen. Samtidig plukker du diarémedisinene for å frigjøre organene fra stillestående stoffer og for å redusere pasientens overvekt. Også i behandlingen kategorisk kontraindisert fysisk aktivitet.

Hvis hjertemuskelen er alvorlig skadet og blod ikke strømmer gjennom karene, utføres kirurgisk behandling. "Shunting" operasjoner utføres for å forbedre levering av blod og oksygen. Men i dag er det en moderne metode for behandling av kardiosklerose - stamcellebehandling.

Det er umulig å gjenopprette berørte vev i hjertet, derfor har behandling av kardiosklerose etter infarkt som mål å eliminere konsekvensene på kortest mulig tid.

Terapi med stor focal postinfarction cardiosklerose og med IHD er rettet mot å normalisere hjertefrekvensen, kompensere for hjertesvikt og forbedre de resterende områdene i myokardiet.

Disse målene forenkles ved hjelp av følgende prosedyrer:

 • Medikamentell behandling av hjertearytmier. Bruk av beta-blokkere (egilok, concor) reduserer hyppigheten av sammentrekninger, noe som øker mengden av utkastning.
 • Godkjenning av ACE-hemmere (kaptopril, enalapril, lisinopril). De bidrar til å redusere trykket ved hopp og motvirke strekningen av hjertekamrene).
 • Bruk av veroshpiron. Med kardiosklerose reduserer det prosessene med strekking av hjertehulene og myokardkonstruksjonene - utnevnelsen av treningsbehandling.
 • Obligatorisk metabolisk terapi inkluderer riboksin, mexicor og ATP.
 • Mineral og vitaminterapi.
 • Bruk av diuretika (indapamid, lasix, hypotiazid). De er nødvendige for fjerning av overskytende væske, forverrende hjertesvikt.
 • Begrensning av fysisk aktivitet.
 • Klassisk behandling av IHD og kardiosklerose: aspirin, nitroglyserin.
 • Antikoagulanter (warfarin) brukes til å redusere sannsynligheten for blodpropper i hjertehulene.
 • Et saltfritt kosthold er en del av et sunt kosthold.

I diagnostisering av aneurisme eller det felt av sunn myokardium i det berørte området er ansett muligheten for kirurgi - fjerning av en aneurisme, som hindrer pumping funksjon av hjertet, og samtidig koronararterie-bypass-transplantasjon.

Ved alvorlige brudd på hjerteledning, vises en implantasjons-pacemaker-implantasjonsoperasjon.
Minimalt invasive metoder for å gjenopprette hjerteaktivitet brukes også: angioplastikk, koronar angiografi, stenting.

Siden kardioklerose etter kardiovaskulær behandling ikke kan reverseres, er hovedmålet med terapi å forhindre en rekke symptomer som forverrer livskvaliteten. Det suppleres med et annet mål - forebygging av komplikasjoner som kan føre til døden.

Narkotikabehandling utføres av en hel gruppe medisiner:

 1. Diuretika. Konstant fjerning av overskytende væske eliminerer høyt blodtrykk, tegn på hjertesvikt. Diuretika forhindrer og strekker hjertehulene.
 2. Betablokkere. Tillat å redusere hjertefrekvensen og fjerne tegn på arytmi, som generelt har en gunstig effekt på hjertet.
 3. Reduksjon av blodtrykk fremmes av ACE-hemmere. De, som diuretika, forhindrer utstrekning av hjertekamrene.
 4. Midler som hindrer angrep av IHD og legemidler som brukes til å fortynne blod.

Postinfarction cardiosklerose refererer til patologier, hvis utvikling fører til døden. Det er viktig å hindre veksten av arr, så det er viktig å følge alle anbefalinger som legen gir.

Å øke remisjonen betydelig og unngå komplikasjoner hjelper treningsterapi. Det er kjent at overdreven arbeidsbelastning kun vil skade en person med en lignende sykdom, derfor er det bedre at øvelsene matches sammen med en lege som er i stand til å evaluere både den generelle tilstanden til pasienten og kontraindikasjoner og alder.

Av den vanlige fysiske anstrengelsen er det bedre å foretrekke rolig sykling, turgåing og svømming. Med hensyn til ernæring involverer behandlingen av kardiosklerose etter kardiovaskulering bruk av fettfattige og saltfrie dietter.

Alle skadelige godsaker i form av baking, søtsaker og andre ting skal slettes og erstattes med naturlige produkter. For eksempel kan du få sunne fett fra kapsler med Omega-3, fiskeolje, linfrøolje. Mye mer nyttig vil være fettostost og melk, fordi fett i disse produktene tolereres bedre av kroppen enn fett i røkt produkter.

Normaliser tilstanden vil tillate fysioterapi metoder. En utmerket løsning vil være en spa-behandling, hvor du kan få hele spekteret av nødvendige prosedyrer, men flere kurs kan holdes på bosted.

Den største verdien for behandling av kardiosklerose er:

 • akupunktur;
 • massasje;
 • laser terapi;
 • balneotherapy;
 • elektrisk strøm;
 • magnet.

Alle disse prosedyrene vil bare føre til en positiv dynamikk, fordi ved hjelp av fysioterapi, blodsirkulasjon, blodtrykk og generelle helse kan normaliseres.

Det er ønskelig å supplere det med vitaminterapi. Spesiell oppmerksomhet bør gis til vitamin E, C, A, B, og også sporstoffer som sink, kalium, magnesium.

Kirurgisk inngrep

Hvis det er en aneurisme eller når ikke hele området er dekket med bindevev, bør en operasjon utføres. Legen kan bare utføre bypasstransplantasjon i koronararterien eller supplere den med tynnvegg i myokardiet. På grunn av behovet for bruk på tidspunktet for intervensjon, ikke bare anestesi, men også utstyr for kunstig sirkulasjon, er det ikke egnet for alle.

Stenting, koronar angiografi eller ballongangiografi utføres i tilfeller der det er nødvendig å gjenopprette patensen i koronararteriene. I de vanskeligste tilfellene, når det ikke er mulig å forhindre videre utvikling av patologien, utfører ICD-10-koden som I25.2, hjertetransplantasjon.

Hvis medisinering ikke er effektiv, fortsetter alvorlige rytmeforstyrrelser, hjertepacemakere kan utføres av hjertekirurger. Hvis det etter en myokardinfarkt er hyppige angina-angrep vedvarende, er det mulig at koronar angiografi, koronar arterie bypass-grafting eller stenting er mulig.

I nærvær av kronisk aneurisme kan reseksjon også utføres. Indikasjoner for kirurgisk operasjon bestemmes av hjertekirurg. For å forbedre den generelle helsen hos pasienter med post-infarkt cardiosclerosis observere hypolipidemic salt-diett, slutte dårlige vaner (alkohol, røyking), for å observere regime av arbeid og hvile, og strengt følge alle anbefalingene fra legen din.

Behandling med stamceller

Behandling med stamceller lar deg gjenopprette vevet i hjertemuskelen og styrke karene. For å gjenopprette hjertemuskelens vev, blir de menneskelige stamceller aktivt brukt.

Første trinn er det forsiktige valget av de mest levedyktige cellene, deretter dyrking (dyrking). Under dyrking øker cellemassen fra 10.000 til 200.000. Prosessen i seg selv tar 35-55 dager.

Den andre og tredje fasen er to operasjoner av stamcelletransplantasjon. Stamcelletransplantasjon er en ambulant prosedyre som finner sted innen 2-3 timer på et sykehus. Etter denne prosedyren vender personen tilbake til den vanlige livsstilen.

Stamceller kan skille kardiosklerose og graden av spredning i kroppen. Ved behandling av aterosklerotisk cardiosklerose virker stamceller på en retningsmessig måte, det vil si at de virker på hovedårsaken - tilstoppede kar.

Behandling av kardiosklerose etter kardiovaskulasjon eliminerer i første omgang arrene av bindevev. For å kurere kardiosklerose er stamceller festet til sunne områder på hjertemuskelen.

Skadet av bindevevceller erstattes av kardiomyoblaster, som det mottar fra injiserte stamceller. Restaurering av hjertemuskelen varer i 10-11 måneder.

Behandling med stamceller gjenoppretter fartøyene godt. Forsvinner plakk, hvilke tette fartøy, juster veggene i blodårene. Skipene styrkes og passerer perfekt det nødvendige volumet av blod. Stamceller behandler kroppen kompleks etter hjertesykdom.

Lunger, lever, nyrer frigjøres fra blodstagnasjon under behandlingen. Også det metabolske systemet og produksjonen av hormoner er normalisert. Arbeidet med organsystemer er normalisert.

Etter behandling av kardiosklerose med stamceller, returnerer muskeltonen, og personen kan velge lasten for seg selv, guidet bare etter egne preferanser.

Behandling av kardiosklerose med folkemidlene

 • frukt av spidskommen - 1 ts,
 • rotting av hagtorn - 1 cm. skjeen.

Grind, bland. Hell opp samlingen av 300 ml kokende vann, insister natten i en termos, avløp. Å drikke om dagen i 4-5 mottakelser.

 • forlater vinca liten -1,5 timer.
 • skjeer, gress mistelten hvit -1,5 timer.
 • skjeer, blomster av hagtorn - 1,5 h.
 • skjeer, yarrow urt - 1 cm. skjeen.

Bland alt, slip det. En spiseskje med blanding for å helle 300 ml kokende vann, for å insistere i 1 time. Drikk om dagen om 3-4 timer.

For å forbedre hjertet anbefales det å spise på tom tomrom 2 hvite hvite, pisket med 2 ts rømme og 1 time. skje av honning.

Hjemmelaget cottage cheese skal spises både med vanlig sklerose og med kardiosklerose. Pasienter må spise daglig minst 100 gram av dette sunne produktet.

300 g tørrrot elecampan grind, hell 500 ml vodka. Insister 14 dager på et kjølig sted, avløp. Ta 25-30 gram 3 ganger om dagen med vann.

Redcurrant juice, avkok av den røde barken og infusjon av dens frukter er også svært nyttig for pasienter med kardiosklerose.

 • gress gåse øye gås -30 g.
 • Gress rue duftende -30 g.
 • blomster av lilje i dalen -10 g.
 • Melissa forlater -20 g.

En spiseskje samling helle et glass kokende vann, insisterer 1 time, avløp. Ta 1 ss. skje 3 ganger om dagen før måltider.

Infusjon av hagtorns frukt stikkende (30 bær per glass kokende vann) anbefales å drikke daglig som en generell aterosklerose og med kardiosklerose.

Tinktur av aralia Manchu: 5 g. Av råmateriale til 50 g. Av alkohol. Insister 14 dager på et mørkt og kult sted. Ta 30-40 dråper - 3 ganger om dagen i en måned. I et år er det nødvendig å bruke 3-4 kurs.

 • blad tranebær -3 deler,
 • gress søt kløver - 3 deler,
 • urt av oregano - 4 deler,
 • cikoria blomster - 4 deler,
 • Calendula blomster - 2 deler,
 • Gressbrev - 3 stk,
 • kløver gress - 2 deler,
 • et ark med peppermynte - 1 del,
 • et salvieblad - 1 del.

3 ss. Skyll blandingen i en bolle over natten i 500 ml kokende vann i en termosflaske. På morgenstammen og ta i form av varme til 200 ml 3 ganger om dagen i en halv time før måltider.

En spiseskje bokhvete blomster brygger 500 ml kokende vann og insisterer 2 timer på et varmt sted. Strain. Drikk 0,5 glass 3-4 ganger om dagen i varm form.

En pasient med kardiosklerose er nyttig daglig for å spise 1 sitron (med sukker, lghedom) eller drikke juice.

Bland et glass løkjuice med et glass flytende honning. Ta 1 ss. skje 30 minutter før måltider 3 ganger om dagen. Hold blandingen i kjøleskapet. Legemidlet er også effektivt i cerebrosclerose.

Peel 0,5 sitron, hakke, for å fylle et glass nål-buljong (1 st nåler skjeen i et glass med kokende vann :. Kok 3 minutter, gitt 3 timer, stamme), og blandingen ble tatt 3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet er 2 uker.

Etter en ukes pause, gjenta behandlingen. Fuglekirsebær, hvitløk, tranebær, brombær, shorodina med kardiosklerose er nyttige i enhver form.

Plantevern

Den riktige kombinasjonen av fytoterapi med syntetiske stoffer gjør det mulig å redusere dosen av medisinske urter 8-12 ganger, og syntetiske stoffer - opptil 6 ganger.

Strategi og taktikk bestemmes av volumet av urtemedisin foreskrevet, søvntilstand, nivået av hjerterytmeforstyrrelser, graden av irritabilitet og pasientens reaksjoner til smerte og stress, på familie og en husholdning - alt som forverrer pasientens tilstand og akselererer hastigheten av utviklingen av sykdommen.

Hjerte urter kreves for opptak, som et resultat av ekspresjonen av koronar aterosklerose og myokardialt infarkt etter tonen av hjertemuskelen reduseres, og styrken av hjerte sammentrekninger faller - utvikler hjertesvikt, hjerterytmeforstyrrelser (YI Korshikova et al, 1998 og. et al.).

Samlingen inneholder hagtorn:

 • blodrødt (frukt og blomster),
 • gress motherwort fem-lobed,
 • roten til Manchu Aralia.

I tillegg til urter foreskrives hjerteglykosider med sterk kardiotonisk virkning i henhold til skjemaet, hovedsakelig preparater av digitalis (lilla, rustete og ullete) i tabletter eller injeksjoner. Det er lagt merke til at i kombinasjon med samlingen av medisinske urter, blir disse legemidlene bedre tolerert.

Det anbefales å bruke kostnader med spasmolytiske, hypotensive egenskaper. Disse kostnadene er hyppigere foreskrevet med en tendens til hypertensjon eller kombinert med kranspulsårene med hypertensjon.

De reduserer krampen i koronarbeinene, som et resultat av hvilken koronar sirkulasjon forbedrer seg.

 • røtter av valerian,
 • blomster immortelle sandy,
 • calendula officinalis og peppermynteblad.

Planter med protivoskleroticheskim (forbedring av lipidmetabolismen) virkning, fremmer utskillelse av kolesterol og andre lipider: et ark av hvit bjerk, blomster sandstråblom, sibirhagtorn, urt fra Origanum vulgare, ryllik.

Effektivt inklusjonslegemiddelladning med antikoagulerende egenskaper av planter for forebygging av tromboemboliske komplikasjoner, utvikler seg som et resultat av blodkoagulerende mekanismer, for eksempel legesteinkløver som inneholder naturlig kumarin som har antikoagulerende og fibrinolytiske egenskaper.

Fra planter med antihypoksiske egenskaper kan anbefales i samlingen:

 • calendula officinalis,
 • linden hjerteformet,
 • hagtorn blodrødt,
 • søt kløver,
 • horsetail feltet.

Alle disse plantene inneholder flavonoider, silantraner og andre biologisk aktive stoffer som øker kroppens motstand mot oksygen sult, noe som påvirker vev og organer, spesielt myokardiet, negativt. De listede medisinske urter øker også aktiviteten til syntetiske stoffer.

Obligatorisk i samlingen bør inkludere urter som regulerer vann-saltbalansen i kroppen (vanligvis de som brukes til å senke blodtrykket og til å behandle sirkulasjonsfeil).

Når patologiske forhold i kroppen er det en forsinkelse i saltene av natrium og vann, og en økt mengde væske er fylt med arteriell hypertensjon og dannelse av ødem. Det er et stort antall diuretika, men de er langt fra ufarlige, spesielt ved langvarig bruk.

Som for eksempel furosemid, hypotiazid, uret, for eksempel, bidrar til å fjerne kaliumioner fra kroppen, magnesium - elementene som er nødvendige for høyverdig hjerteaktivitet, i tillegg over tid, vanedannende og behovet for økende dosering.

Medisinske planter er ute av disse ulempene, men med alvorlig ødem (anasarca) bruker en kombinasjon av syntetiske stoffer, salter av kalium, magnesium og diuretiske medisinske urter, slik som blader og bjørk knopper hengende, kjerringrokk urt. Når du fjerner hevelse, reduseres dosen og hyppigheten av inntak av syntetiske stoffer, og fytopreparasjoner fortsetter.

Avhengig av settet av biologisk aktive substanser (BAS) i anlegget kan bruke den som et anti-stivnet, antikoagulerende, sedative, hypotensiv, styrkende middel, men med riktig valg av planter sammenstillingen forsterke effekten av hverandre (VF Korsun et al., 1995).

For behandling av hjerteinfarkt anbefale å samle de følgende farmakoterapeutiske egenskaper: anti-aterosklerotisk, anti-anginal, en vasodilator, et diuretikum som inneholder kalium, et tonic kardiovaskulære systemet, regulerer hjerteaktivitet, korrigere metabolisme, antioksyderende virkning.

Forebygging av kardiosklerose

For forebyggende kurs ordinerer legen oftest antiarytmiske legemidler som styrker kardiovaskulær aktivitet, vitaminer. Du må også regelmessig gjennomgå elektrokardiografi for å bestemme hjertets tilstand.

For normal drift av hjertet, er det nødvendig å observere søvnregimet, det er tilrådelig å ikke utføre tung fysisk anstrengelse, også overvåke trykket. Mat bør være rikelig i vitaminer og mineraler: frukt, fisk, grønnsaker, meieriprodukter.

Forebygging bør vurderes:

 • avvisning av dårlige vaner
 • unngåelse av stress;
 • moderat fysisk aktivitet
 • vektkontroll;
 • daglig tursturer;
 • full søvn og hvile
 • positiv stemning og balansert kosthold som inneholder en avvisning av energitette matvarer (hovedsakelig den søte, kake, sjokolade), smør, salt i en hvilken som helst mengde, pølser, steke, akutt.

I ernæring bør det være et kaloriunderskudd på ca. 300 enheter. Det er nødvendig å ekskludere produkter som opphisser nervesystemet: alkohol, kaffe, sterk te, stekt, slaktbiprodukter (fremkalle nedsatt kolesterol på karene).

Du må øke inntaket av fiber (greener, belgfrukter, kål), sjømat, grønnsaker og frukt. Mengden vann som forbrukes er 1,5 liter per dag. Endre eksistensveien er ikke lett, men lengden på livet ditt avhenger av det.

I tillegg bør statusen etter infarkt ikke umiddelbart avsluttes med et ekstrakt. Du må gjennomgå et fullstendig kurs for rehabilitering, sanatorium og spa-behandling før utslipp etter overført MI. Det er nødvendig å besøke en kardiolog regelmessig, gjøre et EKG, og ta behandling.

For forebygging av kardiosklerose, samt for rehabiliteringskurset etter hjerteinfarkt, tilbyr sanatoriuminstitusjoner spesielle helseprogrammer rettet mot gradvis restaurering av hjertemuskulaturens funksjoner.

Med kardiosklerose foreskrives et forsiktig legemiddel med dosert last, for at arrdannelsen skal gå videre, uten dannelse av aneurysmer; samt et spesielt diett der antall animalske fett minimeres, mengden av bordssalt blir redusert og det daglige inntaket av væske doseres.

Det er viktig å huske at pasienter med et akutt stadium av sykdommen, med en sykdom ved fading eller remisjon, blir tatt opp i sanatoriet.

Prosedyrer som brukes i kardiosklerose:

 • treningsbehandling;
 • massasje;
 • tørr karbonbad;
 • terapeutisk gangavstand;
 • bad (radon, jodid-brom, mineral);
 • Undervanns dusj-massasje;
 • infrarød sauna.

Les Mer Om Fartøyene