Diagnose og behandling av hypertensiv krise

Alle har sin egen verdi av blodtrykksnormen: Noen har standard 120/80, andre kan ha høyere eller lavere tall, men helsetilstanden forblir normal, og arbeidskapasiteten lider ikke. Et sterkt fall i blodtrykk, som oppstår av ulike grunner, er allerede en hypertensive krise som krever ytterste oppmerksomhet og beredskap.

Hvorfor utvikler sykdommen?

Hovedgrunnen for utviklingen av hypertensive kriser er allerede eksisterende problemer med blodtrykk av ulike etiologier. Dette kan være både den faktiske hypertensjonen og det symptomatiske komplekset, som inkluderer en periodisk eller vedvarende økning i blodtrykk:

 • Nyresykdom;
 • Diabetes mellitus;
 • Nodulær periarteritt;
 • Systemisk lupus erythematosus;
 • Aortisk aterosklerose;
 • Sykdom og Itenko-Cushing syndrom;
 • Feokromocytom (binyrene tumor);
 • Nephroptose (utelatelse av nyrene);
 • Nephropati av gravide kvinner.

Det er også eksterne faktorer som kan forårsake hypertensiv krise: disse inkluderer meteosensitivitet, alkoholmisbruk, overdreven psykologisk stress (erfaringer og stress).

En plutselig trykkøkning kan også forekomme som en reaksjon på avskaffelsen av vanlige antihypertensive stoffer.

Typer av kriser og deres symptomer

Skarpe hopp med blodtrykk er forbundet med hjerteutgang og nivået av motstand av perifer fartøy. Noen ganger overlapper begge disse faktorene. Dermed blir klassifiseringen av hypertensive kriser utført avhengig av mekanismen for økt blodtrykk.

Det er følgende typer kriser:

 • hyperkinetisk;
 • hypokinetisk;
 • Eukinetic.

Hyperkinetic hypertensiv krise oppstår på grunn av økt hjerteutgang, med perifer vaskulær motstand som forblir normal eller til og med litt redusert.

Symptomer på hyperkinetisk krise består i en økning i systolisk ("øvre") trykk, mens diastolisk ("lavere") trykk stiger svært moderat og jevnt. I tillegg til høye tall på tonometeren, registrerer pasientene et uventet utseende av hodepine, som legges til:

 • Skjelving i kroppen;
 • Blinkingen av flyr for øynene;
 • Svette, feber;
 • kvalme;
 • Hyppig hjertebank og økt pulstrykk.

Slike kriser forekommer oftest i de tidlige stadier av hypertensjon: de går fort - bokstavelig talt i flere minutter eller timer, uten å forårsake alvorlige komplikasjoner.

Hypokinetisk hypertensiv krise - en konsekvens av en kraftig økning i perifer vaskulær motstand med redusert hjerteutgang, slik at måling av blodtrykk viser en signifikant økning i diastolisk trykk.

Hvis du lager et elektrokardiogram under en hypokinetisk krise, vil det registrere en ganske stor forstyrrelse i hjertearbeidet.

Hypokinetiske kriser forekommer oftere i senere stadier av hypertensiv sykdom og er preget av en økning i symptomer - hodepine, kvalme, sløvhet, synshemming.

Slike kriser varer i flere dager, deres fare består i stor sannsynlighet for utvikling av alvorlige komplikasjoner - for eksempel iskemisk slag eller hjerteinfarkt.

Etter sammenbrudd av hypertonisk krise av hypokinetisk type kan endringer i form av protein, sylindere og erytrocytter forekomme i urinalyse.

Eukinetisk type krise utvikler seg på et normalt nivå av hjerteutgang og økt motstand av perifere fartøyer. Den er karakterisert ved en ensartet økning i antall av systolisk og diastolisk blodtrykk og en rask økning i andre symptomer - hodepine, kvalme, uskarpt syn og koordinering av bevegelsene, smerter i hjertet.

Eukinetisk hypertensiv krise forekommer i de sene stadiene av GB, og kan kompliseres ved hjertefrekvens i venstre ventrikkel, noe som fører til lungeødem.

I laboratorieprøver av urin hos slike pasienter, er det også funnet endringer: erytrocyter, protein og sylindere vises.

Det er en annen klassifisering av hypertensive kriser: de er delt inn i komplisert og ukomplisert.

Ukompliserte kriser passerer raskt og resulterer i fullstendig gjenoppretting av pasienter. Komplikasjoner kalles kriser, som førte til brudd på andre organers arbeid - hjernen, hjertet, lungene, nyrene.

Slike komplikasjoner inkluderer:

 • Iskemisk og hemorragisk slag;
 • Hjerteinfarkt;
 • Subaraknoid blødning;
 • Hevelse i kroppen, hjernen, lungene;
 • retinopati;
 • eklampsi;
 • Hjerte venstre ventrikulær svikt;
 • Stratifisering av aneurisme.

En hypertensive krise av noe slag krever akutt behandling. Selv en ubetydelig økning i blodtrykket, ledsaget av en kraftig forverring i den generelle tilstanden, trenger hjelp og veiledning av spesialister.

behandling

Behandling av krisen må begynne umiddelbart - selv før brigadens ankomst "Førstehjelp". Andre bør gjøre følgende:

 • Legg pasienten og løft på hodet;
 • Fjern knekken på en skjorte eller en bluse, løsn slipset;
 • Gi frisk luft;
 • Overvåk blodtrykket ved å måle det hvert 10.-15. Minutt før ankomst av spesialister;
 • Gi stoffet, som vanligvis tar pasienten å behandle hypertensjon.

Medisinsk behandling av kriser

Trykket bør reduseres riktig - det er gradvis. En kraftig reduksjon i det kan føre til hjerteinfarkt, forårsake hjerne- og nyre-iskemi, så i løpet av de to første timene kan BP bare reduseres med 20-25 prosent.

Avhengig av type hypertensive krise kan pasienten tildeles ulike behandlingsregimer.

Terapi av ukomplisert hyperkinetisk krise

Den hypertensive krisen av hyperkinetisk type er lettest å stoppe: det krever bruk av et enkelt legemiddel - for eksempel 5-30 mg nifedipin eller 25-50 mg kapotene. Tabletter skal svelges eller saliveres under tungen.

Hypokinetisk og eukinetic skjema krise allerede krever en kombinasjonsterapi som omfatter bruken av ikke bare de ovennevnte preparater, men med ingen effekt - å legge intravenøs droperidol, proksodolola eller furosemid.

Den overveiende symptomatologien fra hjernen krever bruk av dibazol, magnesiumsulfat eller euphyllin. Dosen bestemmes av legen.

Hvis disse tiltakene ikke gir den ønskede effekten, utføres videre behandling på et sykehus. Leveres til sykehuset og de pasientene i en tilstand av hypertensiv krise, som "Førstehjelp" ble kalt fra offentlige steder - fra gaten eller fra jobben.

Hva behandles for kompliserte hypertensive kriser

Hvis krisen oppstår med komplikasjoner, trenger pasientene akutt sykehusinnleggelse. Valget av medisiner er avhengig av symptomene, så behandlingsordningen er strengt individuell, og selve behandlingen starter hjemme eller i ambulansen.

Således, i løpet av utviklingen av venstre ventrikkelsvikt med lungeødem stoffer som velges er nitroglyserin, nitroprussid, i kombinasjon med sløyfediuretika - furosemid, eller torasemid.

Akutt hypertensiv encefalopati krever bruk av nitroprussid eller fenoldopam.

Ved akutt hjerneinfarkt indikeres bruk av fenoldopam, nicardipin.

Akutt myokardinfarkt og ustabil angina pectoris krever bruk av nitroglyserin eller beta-blokkere.

Med disseksjon av aorta-aneurisme, er nitroprussid, betablokkere anbefalt.

Hvis hypertensiv krise oppsto midt azotemi (Skudds-akkumulering i blodet av nitrogenholdige metabolske produkter i renal sykdom), når det er nødvendig å benytte stoppe verapamil, nicardipin eller labetalol i kombinasjon med sløyfediuretika - furosemid, eller torasemid.

Etter krisen

Så krisen har gått lykkelig, staten har forbedret seg. Kan du roe deg ned og leve som før? Nei! Det skjer et ubestridelig tegn på at tilstanden i blodårene etterlater mye å være ønsket, noe som betyr at utviklingen av en ny hypertensive krise ligger rett rundt hjørnet.

Her er algoritmen til de aller første tiltakene, som må tas nesten umiddelbart:

 1. For å bestå eksamen, hvor årsakene til økningen i blodtrykket skal avsløres. Hvis du er en hypertensiv pasient med en opplevelse, og dine problemer har vært lenge uttalt i form av tallrike diagnoser, går du fortsatt gjennom undersøkelsen. Det vil bidra til å avklare tilstanden: kanskje har sykdomsforløpet blitt forverret, og du må bli behandlet på nytt.
 2. Overvåk trykket, måle det hver dag og hver natt. Start en dagbok der du legger inn måleresultatene.
 3. Bruk alltid medisiner foreskrevet av legen din. Husk at selv normale blodtrykksindikatorer ikke frigjør deg fra den konstante bruken av antihypertensive stoffer: Det er derfor normalt at du blir behandlet.
 4. Endre din livsstil, drikkegruppe, diett. Forsøk å unngå store psykomotiske belastninger, hvile mer for ikke å provosere utviklingen av en annen hypertensive krise.
 5. Gi opp sterk kaffe, alkohol, sigaretter, juster saltinntaket. Unngå stekt kjøtt (spesielt svinekjøtt), for sukkerholdige drikker, krydret og fet mat, sette en stopper for fast food - det er for mye skjult salt og skadelige smakstilsetninger.
 6. Ikke foreskrive medisin selv eller på vegne av venner: alle har sin egen diagnose, deres grunner til å øke blodtrykket og sin egen type hypertensjon. Stol på kun helsepersonell. Ikke juster dosen av medisinering etter eget skjønn, selv om personlige følelser forteller deg at stoffet er "for mye" eller "for lite": Kontakt legen din for å få rettet det.

Er det mulig å takle krisen med folkemidlene?

Arteriell hypertensjon finnes trolig så mye som det er en menneskehet, men effektive medisinske preparater som er i stand til å "holde" trykk, opprettes bare de siste årene.

Naturligvis har folkemedisin i mange århundrer akkumulert sin egen erfaring i behandling av hypertensive kriser, som også kan brukes til å stoppe plutselige trykksving.

Tradisjonelle metoder, som tradisjonelt brukes til å redusere blodtrykket, kan deles inn i to grupper i henhold til handlingsretningen:

Refleksoterapeutiske midler

Disse inkluderer komprimerer som legges på enkelte områder av kroppen eller lemmer, samt fot- og håndbad. Ved å gi lokal irritasjonsvirkning på hudreseptorene, forårsaker midler til refleksologi vasodilasjon, noe som til slutt fører til en reduksjon i trykk.

Komprimer av eple eller vanlig eddik

Fortyn litt eddik med vann for å redusere konsentrasjonen til 5 prosent. Biter av vev suger i denne løsningen og festes til hælene. Lig med kompresjon i omtrent ti minutter. Legemiddelet regnes for å være sterkt og raskt, så se på helsen din og ikke tillate overdreven blodtrykksreduksjon.

Fotbad med sennep

Hell inn i et vaske med veldig varmt vann slik at det var høyere enn anklene, legg til en skje - to tørre sennep, rør. Hold beina i bekkenet til trykket er normalt. Det antas at dette badet er mye raskere enn tabletter, så hold deg innstilt.

Varmt bad for hender

I en bolle med varmt vann, senk hendene, hold dem i vann til du føler deg bedre.

Fytoterapeutiske midler

Herbal decoctions, juice av noen grønnsaker bidrar til rask tilbaketrekking av overflødig væske, som i seg selv reduserer blodtrykket betydelig. For å redusere det hoppede trykket kan du forberede og etter hvert drikke slike kjøttkraft og juice:

Rødbeterjuice

En liten beets skal vaskes, rengjøres, skylles og revet igjen. Juice klemme og drikk flere ganger om dagen for en spiseskje, mens du kontrollerer trykket.

Oppskriftsvarianten er betesaft med hagtorntinktur eller dens juice. Ingredienser blandes i like store mengder og full på en spiseskje etter å ha spist.

tyttebær

Decoction av blader eller frukt av tranebær, tranebærmor har en uttalt vanndrivende effekt, så de anbefales å bli tatt kontinuerlig eller kurs hvis tilstanden forverres - spesielt ved hevelse.

Pomegranate peels

Granatäpple skal bli kuttet og kokt i kok til en brun drink, som du kan drikke nesten hele tiden. Med forsiktighet må du behandle dette middelet for folk som er utsatt for forstoppelse: kjøttkraft har en uttalt fikseringseffekt.

Honeysuckle bær

En håndfull bær skal brygges med et glass kokende vann og full som te. Løsningen anses som en av de mest effektive.

Det finnes mange andre folkemessige rettsmidler som har mulighet til å regulere press, men du trenger ikke å stole på dem bare: kriser kan oppstå på forskjellige måter og noen ganger forårsake alvorlige konsekvenser.

Det er best å søke profesjonell medisinsk hjelp - i legerens arsenal finnes effektive stoffer og diagnostisk utstyr, og spesiell kunnskap som vil bidra til å takle krisen.

Vi anbefaler at du gjør deg kjent med dietten som trengs for hypertensjon.

Hypertensiv krise

Den hypertensive krisen er en akutt tilstand som skyldes overdreven høyt blodtrykk og som manifesteres av et bilde med klinikken for lesjonen av et bestemt målorgan. Når det er nødvendig å raskt redusere blodtrykket for å forhindre skade på tredjepartsorganer. En slik patologisk tilstand er en av de vanligste årsakene til medisinske ambulanser som er vanlige for å ringe en bil. I Vest-Europa de siste tjue årene har det vært en reduksjon i forekomsten av hypertensiv krise hos pasienter med hypertensjon. Dette skyldes forbedringen i behandlingen av arteriell hypertensjon og veksten av rettidig diagnose av denne sykdommen.

Hypertensive årsak krise

Årsaken til kriser i hypertensiv sykdom er forskjellig. Hypertensive kriser finner sted i nærvær av utvikling av høyt blodtrykk hvilken som helst opprinnelse (hypertensiv sykdom og symptomatisk hypertensjon i forskjellige typer), men også med hurtig avbrytelse av stoffer som senker blodtrykket (antihypertensive midler). Denne tilstanden kalles også "uttakssyndrom".

Årsakene som bidrar til fremveksten av hypertensive kriser:

Hypertensiv krise med feokromocytom er en konsekvens av økte katecholaminer i blodet. Det forekommer også med akutt glomerulonephritis.

Når Cohn syndrom aldosteron hypersekresjon oppstår, noe som fører til øket utskillelse av kalium og fremmer omfordeling i legemet av elektrolytt, og dermed føre til akkumulering av natrium og en økning i perifer vaskulær motstand etterhvert.

av og til hypertensive krise utvikler seg på grunn av mekanismen for refleksresponsen som respons på mangel på oksygen (hypoksi) eller hjernens iskemi (ganglionblokkere, bruk av sympatomimetika og avskaffelse av hypotensive stoffer).

Risikoen for hypertensive kriser er tilstede ved akutt skade på visse målorganer. Disorders av regional blodsirkulasjon oppdages i form av akutt encefalopati av hypertensiv, akutt koronarinsuffisiens, hjerneslag og akutt hjerteinsuffisiens. Skader på målorganer oppstår både på toppen av krisen, og på grunn av en kraftig reduksjon av arterielt trykk, spesielt hos eldre.

Identifiser de tre mekanismene for utvikling av hypertensive krisen:
- Økt blodtrykk med overdreven respons av vasokonstriktor cerebral fartøy;
- brudd på hjernens lokale sirkulasjon
Hypotoniske kriser.

Hypertensive krisesituasjoner

De viktigste symptom på en krise med hyperton er en kraftig økning i blodtrykket, som manifesterer betydelig økning i sirkulasjon av hjerne og nyre, på grunn av noe som i vesentlig grad øker risikoen for alvorlige komplikasjoner av kardiovaskulær (myokardialt infarkt, hjerneslag, blødning, subaraknoid, aorta-aneurisme dissekere, akutt nyresvikt, lungeødem, akutt koronar insuffisiens, etc.).

Utviklingen av den hypertensive krisen manifesterer seg: nervøs spenning, angst, angst, hyppig hjertebank, kald svette, følelse av mangel på luft, hevelse av hender, døsighet, ansiktsrødhet.

På grunn av nedsatt cerebral sirkulasjon, oppstår kvalme, svimmelhet, oppkast og synshemming.
Symptomer i hypertensive kriser er svært varierte. Likevel, den hyppigste symptomet, som forekommer i de tidlige stadier i utviklingen av kriser, det er en hodepine, som også kan være ledsaget av oppkast, kvalme, svimmelhet, tinnitus. Denne hodepinen blir som regel forverret av nysing, bevegelse av hode, avføring. Videre er det også ledsaget av smerter i øynene med øyebevegelser og fotofobi.

Når en ondartet sving oppstår i utviklingen av hypertensjon, oppstår hodepine på grunn av en signifikant økning i arterielt trykk og intrakranielt trykk, cerebralt ødem og ledsages av kvalme, nedsatt syn.
Også en annen vanlig manifestasjon av hypertensive kriser er svimmelhet - mens det ser ut til at de omkringliggende gjenstandene, som det var, "spin". Det er to typer svimmelhet: 1) Svimmelhet, som oppstår og intensiverer med endringer i hodeposisjonene, 2) Svimmelhet, som opptrer uavhengig av hodeposisjonen, og som ikke er ledsaget av en følelse av bevegelse.

Hjelp med hypertensiv krise

Førstehjelp for hypertensiv krise:

Avhengig av kompleksiteten til pasientens tilstand, må du ringe en ambulanse.

Sett pasienten i en semi-sittende stilling (for eksempel i en stol), gi fred, legg en liten pute under hodet.

En person som lider av arteriell hypertensjon bør snakke med legen på forhånd om hvilke medisiner han bør ta for å stoppe hypertensive krisen. Som regel kan det være Kapoten (½-1 tablett under tungen til fullstendig resorpsjon) eller Corinfar (1 tablett under tungen til fullstendig resorpsjon).

Det er ikke overflødig å ta en beroligende middel (Valocordin, Corvalol).

Det er nødvendig å registrere verdiene av arterielt trykk og pulsfrekvens. Du kan ikke la pasienten være uten tilsyn. Følgende medisinske råd vil bli gitt til pasienten av legen som ankom.

Hvis den hypertensive krisen ikke kan stoppes eller det er komplikasjoner av det, eller det oppstod for første gang, trenger en slik pasient akutt sykehusinnleggelse i et kardiologisk sykehus.

Når hypertensive krisen oftest brukes:

- Klonidin (et middel for å senke blodtrykket) oralt 0,2 mg, deretter 0,1 mg hver time til trykket faller; ved intravenøs dryppmetode, 1 ml 0,01% i 10 ml 0,9% natriumklorid.

- Nifedipin (kalsiumkanalblokker, dilaterer koronar og perifere kar, og slipper også glatte muskler) med 5, 10 mg i Tabell. danner tugg, og legg deretter under tungen eller svelg; med forsiktighet i hypertensiv encefalopati, hjertesvikt med lungeødem, ødem i optisk nerveplate.

- Natriumnitroprussid (vasodilator) intravenøst ​​i dråpeform i en dose på 0,25 til 10 mg / kg per minutt etter doseringen blir øket til 0,5 mg / kg per minutt hvert 5. minutt. Det vil også være aktuelt samtidig utvikle hypertensiv encefalopati, nyresvikt, når dissekere aortaaneurisme. Hvis det ikke er uttalt effekt innen 10 minutter etter at maksimal dose er nådd, avbrytes administreringen.

- Diazoksyd (direkte vasodilator) 50 mg-150 mg intravenøst ​​med bolus i 10-30 sekunder eller langsom administrering av 15 mg-30 mg per minutt i 20-30 minutter. Det kan være bivirkninger, for eksempel: takykardi, arteriell hypertensjon, kvalme, angina pectoris, hevelse, oppkast.

- Captopril (ACE-hemmer) 25-50 mg per språklig.

- Labetalol (beta-adrenoblokker) 20-80 mg intravenøst ​​med bolus hver 10-15 minutter eller dråpe metode 50-300 mg ved 0,5-2 mg per minutt. Anbefales for encefalopati, nyresvikt.

- Fentolamin (alpha-adrenoblocker) 5-15 mg er en gang intravenøst ​​striated ved hypertensive kriser, som er forbundet med feokromocytom.

- enalapril (ACE-hemmer) intravenøs bolus i løpet av 5 minutter hver 6. time i en dose på 0,625-1,25 mg, som ble fortynnet med 50 ml 5% glukoseløsning eller fysiologisk saltoppløsning; med hypertensive kriser hos pasienter med forverring av iskemisk hjertesykdom, encefalopati, kronisk kongestiv hjertesvikt.

Lindre en hypertensiv krise ovenfor angitte legemidlene kan anvendes i kombinasjon med hverandre eller i kombinasjon med andre antihypertensive midler, spesielt betablokkere og diuretika.

Hypertensiv krisebehandling

Med en hypertensive krise med komplikasjoner kan enhver forsinkelse i behandlingen føre til irreversible konsekvenser. Pasienten er innlagt på intensivavdelingen og begynner umiddelbart å administrere intravenøst ​​ett av følgende legemidler.

Legemidler til intravenøs administrering i hypertensive kompliserte kriser

Hypertensive krise nødhjelp

Ved hypertensive kriser er akutt behandling forsynt med sikte på å redusere arteriell blodtrykk hos en person så snart som mulig, ellers kan irreversibel skade på indre organer ikke unngås.

Derfor er bruken av disse stoffene lurt å alltid ha på hånden i tilfelle behov kopping hypertensive krise når presserende tilstand eller Corinfar eller hette, med den øvre (systolisk trykk, arterial 200 mmHg Alternativt Klonidin sublingually effekten kommer en halv time senere når blodtrykket... redusert med tjuefem prosent, så er det ikke nødvendig å redusere det raskere. Ovenstående tiltak vil være tilstrekkelig, men hvis pasientens tilstand ved bruk av disse stoffene Hvis behandlingen er tidlig for legen, og samtalen av akuttmedisinsk behandling i en hypertensive krise vil muliggjøre effektiv behandling og unngå uopprettelige konsekvenser.

Å ringe på telefon 03 for å ringe til en brigade av akuttmedisinsk omsorg, er det nødvendig å formulere (tydelig) dispatcheren symptomene på pasienten og indeksene av hans arterielle trykk. I utgangspunktet kan sykehusinnleggelse unngås, forutsatt at den hypertensive krisen i pasienten ikke er komplisert av skader på indre organer. Men du må også være forberedt på at sykehusinnleggelse kan være nødvendig hvis hypertensive krisen først oppstod.

Før ankomst av en ambulanse trenger du:

En pasient med et angrep av hypertensiv krise i sengen bør være polstret med noen ekstra puter, og dermed gi ham en semi-sittende stilling i kroppen. Dette svært viktige tiltaket er nødvendig for å forebygge kvelning eller arbeidet med å puste, og det kan ofte oppstå under hypertensive kriser.

I tilfelle en person allerede er i ambulant behandling for hypertensjon, må han nødvendigvis ta en dose (ekstraordinær) av sitt hypotensive stoff. Legemiddelpreparatet vil fungere bedre på den beste måten, hvis du tar det sublinguelt, så å si, resorpsjon under tungen.

Det er nødvendig å redusere blodtrykket med 30 mm. kvikksølvkolonne i en halv time og 50 mm. Kvikksølvkolonnen i en time fra det første blodtrykket. Når det var mulig å oppnå en god senkning, bør det ikke være å ta ytterligere metoder for å senke blodtrykket. Det er også farlig å "slå ned" blodtrykket til normale verdier, fordi dette kan føre til sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen, noen ganger irreversible.

Du kan også ta beroligende medisiner, for eksempel Valocardin, for å oppnå normalisering av pasientens opphissede psyko-emosjonelle tilstand, hjelpe ham å bli kvitt frykt, panikk og angst.

En person med hypertensiv krise før legen kommer skal ikke ta alle slags medisiner uten akutt behov. Dette er en ekstremt uberettiget risiko. Det vil være mer riktig å vente på ankomsten av en ambulansebrigade, som vil velge det mest passende stoffet og kunne injisere det. Samme lag av leger kan om nødvendig bestemme sykehusinnleggelse av pasienten på sykehuset eller ta en avgjørelse om sin behandling utenfor pasienten, det er hjemme. Etter at lindringen av den hypertensive krisen er gjort, er det nødvendig å konsultere en kardiolog eller terapeut slik at han kan velge det beste antihypertensive stoffet for tilstrekkelig behandling av hypertensjon.

Etter en hypertensive krise

Konsekvensene av en hypertensive krise kan være veldig forferdelig. Det kan være irreversible endringer i indre organer og systemer, som i fremtiden nødvendigvis vil påvirke pasientens livskvalitet. Ved normal levetid, i fremtiden etter et angrep av en hypertensive krise, er det nødvendig å observere forebygging.

Forebygging av hypertensive kriser er en obligatorisk kompleks øvelse, den inkluderer følgende:

1. Kontinuerlig overvåkning av blodtrykket. Det bør tas som en regel, uavhengig av den generelle helsetilstand, for å måle blodtrykket flere ganger om dagen.

2. Ta medisiner for å senke blodtrykket, utpekt av behandlingslegen, for livet. Hvis du ty til en slik behandling, så vel som en gang i måneden, ikke glem å besøke legen din, kan hypertensive kriser i de fleste tilfeller forhindres.

3. Hvis nødvendig, prøv å unngå alle stressende situasjoner. For å gjøre dette kan du også ty til noen psykoterapeutiske teknikker (for eksempel hypnose eller autogen trening). Det er nødvendig å inkludere fysisk aktivitet i din daglige rutine.

4. Det er helt nødvendig å utelukke nikotin og alkohol fra livsstilen. Det er under deres overgrep at det oppstår en skarp og vedvarende spasmer i blodårene, og konsekvensene av dette kan være veldig tragiske.

5. Det er nødvendig å kontrollere vekten nøyaktig, fordi pasienter med overvekt som regel har forhøyet sukkernivå i blodet, som når hypertensiv krise er truet med alvorlige komplikasjoner.

6. Næringsdiett for hypertensive kriser bør også justeres. Koking salt er strengt forbudt å bruke, siden det er i det som natrium, som beholder vann i kroppen. Medisinske preparater for hypertensiv krysse produserer den mest effektive effekten dersom kostholdet er saltfritt når hypertensive. Derfor er det viktig å følge et tilstrekkelig, rasjonelt kosthold i en hypertensive krise.

Forebygging av hypertensiv krise på den obligatoriske måten er ikke nødvendig uten kontroll over mengden flytende drukket. Fordi blodtrykk under hypertensiv hypertensjon er overdreven, bør væsker ikke drikke mer enn en og en halv liter per dag. Drikker som inneholder natrium bør utelukkes helt. Kosthold i hypertensive kriser bør utnevnes av den behandlende legen, i beste fall en ernæringsfysiolog.

Gjenoppretting etter hypertensive krisen er gjort i rekkefølge obligatorisk, og i henhold til det enkelte program for hver enkelt pasient.

Hvis pasienten allerede er på en stabil sengestil, begynner de å gjennomføre fysiske aktiviteter som rehabiliterer, som er utformet for å løse følgende oppgaver:

- balansering av pasientens nevropsykiske tilstand

- Ikke en skarp vesen til den fysiske stressen i menneskekroppen;

- senke fartøyene med tonus

- Forbedring av kvaliteten på kardiovaskulærsystemet

Gjenoppretting etter en hypertensive krise har nødvendigvis inkludert individuelle og gruppe studier i medisinsk og fysisk kultur.

Hypertensiv krise

Hypertensiv krise - den tilstand, fulgt av en plutselig økning i blodtrykket kritisk, mot hvilke kan neurovegetative forstyrrelser, cerebral hemodynamikk, utvikling av akutt hjertesvikt. Hypertensiv krise oppstår med hodepine, støy i ørene og hodet, kvalme og oppkast, tåkesyn, svetting, forvirring, sanseforstyrrelser og termoregulering, takykardi, forstyrrelser i hjertet, og så videre. D. Diagnostisering av hypertensiv krise er basert på blodtrykket, kliniske manifestasjoner, auskultasjonsdata, EKG. Tiltak for lindring av hypertensiv krise omfatter sengeleie, gradvis, kontrollert senking av blodtrykket med medisiner (kalsium-antagonister, ACE-hemmere, vasodilatorer, diuretika og lignende. D.).

Hypertensiv krise

Den hypertensive krisen betraktes som kardiologi som en nødsituasjon som oppstår med et plutselig, individuelt overdreven hopp i blodtrykk (systolisk og diastolisk). Den hypertensive krisen utvikler hos ca 1% av pasientene med hypertensjon. Hypertensive krisen kan vare fra noen timer til flere dager, og fører ikke bare til utseendet forbigående neurovegetative lidelser, men også forstyrrelser av cerebral, koronar og renal blodstrøm.

Når hypertensiv krise øker betydelig risikoen for alvorlige livstruende komplikasjoner (slag, subarachnoidal blødning, hjerteinfarkt, ruptur av en aneurisme i aorta, lungeødem, akutt nyresvikt, etc.). I dette tilfellet kan skade på målorganer utvikles både i hypertensive krisehøyde og med en rask reduksjon av blodtrykket.

Årsaker og patogenese av hypertensive kriser

Vanligvis utvikler hypertensive krisen mot bakgrunnen av sykdommer som oppstår med hypertensjon, men det kan også forekomme uten en tidligere vedvarende økning i blodtrykket.

Hypertensive kriser forekommer hos ca 30% av pasientene med essensiell hypertensjon. Oftest forekommer de hos kvinner som opplever overgangsalder. Ofte hypertensiv krise kompliserer innenfor aterosklerotiske lesjoner i aorta og dens grener, nyresykdommer (glomerulonefritt, pyelonefritt, Nephroptosis), diabetisk nefropati, periarteritis nodosa, systemisk lupus erythematosus, nefropati gravid. Krizovoe for hypertensjon kan observeres i pheochromocytoma, Cushings sykdom, hyperaldosteronisme. Tilstrekkelig hyppig årsak hypertensive krise utfører såkalt "abstinenssyndrom" - raske seponerings antihypertensiva.

I nærvær av de ovennevnte forholdene utløse utvikling av hypertensiv krise kan følelsesmessig opphisselse meteorologiske forhold, hypotermi, fysisk aktivitet, alkoholmisbruk, overdrevent inntak av salt, elektrolytt (hypokalemi, hypernatremia).

Patogenesen av hypertensive kriser under ulike patologiske forhold er ikke det samme. I hjertet av den hypertensive krisen i hypertensjon er et brudd på neurohumoral kontroll av endringer i vaskulær tone og aktivering av sympatisk påvirkning på sirkulasjonssystemet. En kraftig økning i arteriolenes tone bidrar til en patologisk økning i blodtrykket, noe som skaper en ekstra byrde på mekanismer for regulering av perifer blodstrøm.

Hypertensiv krise i feokromocytom på grunn av økt nivå av katekolaminer i blodet. Ved akutt glomerulonefritt skal snakke om nyre (nedsatt filtrering) og extrarenale faktorer (hypervolemi), som forårsaker utvikling av en krise. I tilfelle av hyperaldosteronisme forhøyet aldosteronsekresjon ledsaget av omfordeling av elektrolytter i kroppen: en forsterket kalium-ekskresjon i urin og hypernatremia, som til slutt fører til øket perifer vaskulær motstand, etc...

Således, til tross for ulike årsaker, er de vanlige øyeblikkene i utviklingsmekanismen for ulike varianter av hypertensive kriser arteriell hypertensjon og dysregulering av vaskulær tone.

Klassifisering av hypertensive kriser

Hypertensive kriser er klassifisert etter flere prinsipper. Med tanke på mekanismene for økende blodtrykk, hyperkinetiske, hypokinetiske og eukinetiske typer hypertensive kriser utmerker seg. Hyperkinetiske kriser kjennetegnet ved en økning i hjertets minuttvolum under normalt eller redusert perifer vaskulær tone - i dette tilfellet er det en økning i systolisk trykk. Hypokinetisk mekanisme av krise assosiert med redusert blodsirkulasjon og kraftig økning i perifer vaskulær motstand som fører til en fordelaktig økning av diastoliske trykket. Eukinetic hypertensive kriser som er utviklet i løpet av normal blodsirkulasjon og øket perifer vaskulær tone, noe som medfører en kraftig økning i både systolisk og diastolisk blodtrykk.

På grunnlag av den er reversibel symptomer skille mellom ukomplisert og komplisert versjon av en hypertensiv krise. Sistnevnte si i tilfeller hvor hypertensiv krise ledsaget av en ende-organskade og tjener årsaken til hemorragisk eller iskemisk slag, encefalopati, cerebralt ødem, akutt koronart syndrom, hjertesvikt, delaminering aorta-aneurisme, akutt hjerteinfarkt, eklampsi, retinopati, hematuri, etc.. d. avhengig av plasseringen av komplikasjoner som er utviklet på bakgrunn av hypertensiv krise, den siste delt i hjerte-, cerebral, oftalmisk, renal og vaskulær.

I lys av det rådende kliniske syndrom er den neuro-vegetative, ødematiske og konvulsive form for hypertensive kriser skilt.

Symptomer på hypertensiv krise

Hypertensiv krise med utbredelsen av nevro-vegetative syndrom assosiert med en skarp betydelig frigjøring av adrenalin og vanligvis utvikler seg som et resultat av en stressende situasjon. Neuro-vegetativ krise er preget av nervøs, rastløs, nervøs oppførsel av pasienter. Det er økt svetting, rødme i ansiktet og halsen hud, tørr munn, skjelving på hendene. I løpet av denne formen for hypertensive krise ledsaget av en markant cerebrale symptomer: intens hodepine (diffuse eller lokalisert i occipital eller tinning), støy følelse i hodet, svimmelhet, kvalme og oppkast, synsforstyrrelser ( "slør", "flimrende fluer" foran øynene). Når den neuro-vegetative formen hypertensiv krise detektert takykardi, en preferensiell økning i det systoliske blodtrykket, en økning i pulstrykk. Mellom tillatelse hypertensiv krise bemerkes hyppig vannlating, der tildeles en øket mengde av lett inkontinens. Varigheten av hypertensive krisen er fra 1 til 5 timer; En trussel mot pasientens liv oppstår vanligvis ikke.

Salve eller vann-salt form av hypertensive krise er vanlig i overvektige kvinner. I hjertet av en krise er den ubalanse av renin-angiotensin-aldosteronsystemet, regulatoriske system og renal blodgjennomstrømning, BCC og varighet vann-salt metabolisme. Pasienter med en puffy form av hypertensive kriser er undertrykt, apatisk, søvnig, dårlig orientert i miljøet og i tide. Ved ekstern undersøkelse blir oppmerksomhet lagt på hudens hud, ansiktets oppblåsthet, hevelse i øyelokkene og fingrene. Vanligvis er hypertensiv krise foran en reduksjon i diurese, muskel svakhet, uregelmessigheter i hjertearbeidet (ekstrasystoler). I ødematøse skjema hypertensiv krise markert ensartet økning i systolisk og diastolisk blodtrykk eller en minskning i pulstrykk som følge av den store økningen i det diastoliske trykket. Vann-salt hypertensiv krise kan vare fra flere timer til dager, og har også en relativt gunstig strøm.

Neuro-vegetative og edematøse former for hypertensiv krise er noen ganger ledsaget av nummenhet, en brennende følelse og sammentrekning av huden, en reduksjon i taktil og smertefølsomhet; i alvorlige tilfeller - forbigående hemiparese, diplopi, amaurose.

Den mest alvorlig forløp særegne konvulsiv form av hypertensiv krise (en akutt hypertensiv encefalopati), som utvikler seg i strid med reguleringen av tone av cerebrale arterioler i respons til en kraftig økning i det systemiske blodtrykk. Det resulterende ødem i hjernen kan vare opptil 2-3 dager. På høyden av den hypertensive krisen har pasienter klonisk og tonisk krampe, bevissthetstap. Noen ganger etter at angrepet er slutt, kan pasientene forbli ubevisst eller være disorientert; amnesi og forbigående amaurose er bevart. Kramper skjema hypertensive krise kan være komplisert Hjernehinne eller intracerebral blødning, parese, koma og død.

Diagnose av hypertensiv krise

Om hypertensive krise bør tenke på når heve blodtrykket over individuelle toleranse verdier i forhold til den plutselige utvikling, tilstedeværelse av hjertesymptomer, cerebral og vegetative karakter. En objektiv undersøkelse kan påvises takykardi eller bradykardi, hjertearytmi (vanligvis arrythmia), en slag forlengelse grenser i forhold sløvhet hjerte venstre auscultatory fenomener (galoppere, aksent eller splitting II tone av aorta, rales i lungene, vanskelig å puste et al.).

Arterialt trykk kan øke i forskjellige grader, som regel når hypertensiv krise er høyere enn 170 / 110-220 / 120 mm Hg. Art. BP måling utføres hvert 15. minutt: i utgangspunktet på begge hender, deretter på armen, hvor den er høyere. Ved registrering av et elektrokardiogram estimeres tilstedeværelsen av forstyrrelser av varm rytme og ledning, hypertrofi av venstre ventrikel, fokal endringer.

For implementering av differensialdiagnose og vurdering av alvorlighetsgraden av den hypertensive krisen, kan spesialister være involvert i undersøkelsen av pasienten: kardiolog, oftalmolog, nevrolog. Omfanget og hensiktsmessigheten av ytterligere diagnostiske studier (EchoCG, REG, EEG, 24-timers BP-overvåking) er etablert individuelt.

Behandling av hypertensive kriser

Hypertensive kriser av ulike typer og genese krever differensiert behandlingstaktikk. Indikasjoner for sykehusinnleggelse på sykehuset er ikke-herdbare hypertensive kriser, gjentatte kriser, behovet for tilleggsstudier med sikte på å avklare arten av hypertensjon.

Med en kritisk økning i blodtrykk, er pasienten sikret fullstendig hvile, sengestøtte, et spesielt kosthold. Det ledende stedet for behandling av hypertensiv krise tilhører akuttmedisin med sikte på å senke blodtrykket, stabilisere det vaskulære systemet og beskytte målorganer.

For å senke blodtrykket hos pasienter med hypertensive krise verdier som brukes for kalsiumkanalblokkere (nifedipin), vasodilatorer (natriumnitroprussid, diazoksid), ACE-hemmere (captopril, enalapril), B-blokkere (labetalol), imidazolin-reseptor-agonister (klonidin), etc. grupper preparater. Det er ekstremt viktig for å sikre en jevn og gradvis reduksjon i blodtrykk: 20-25% av grunnlinjen for den første time, i løpet av de neste 2-6 timer - til 160/100 mm Hg. Art. Ellers, hvis overdrevet hurtig reduksjon, kan utløse utvikling av akutte vaskulære ulykker.

Symptomatisk behandling av hypertensiv krise omfatter surstoff- tilførsel av hjerteglykosider, diuretika, anti-anginale, antiarytmiske, antiemetisk, angstdempende, analgetiske, antikonvulsive legemidler. Det anbefales å gjennomføre økter hirudotherapy forstyrrende inngrep (varmt fotbad, varmeflaske på føttene, sennep).

Mulige utfall av behandling av hypertensiv krise er:

 • forbedring av tilstanden (70%) - preget av en reduksjon i blodtrykket med 15-30% av den kritiske; redusere alvorlighetsgraden av kliniske manifestasjoner. Det er ikke behov for sykehusinnleggelse; Utvalget av adekvat antihypertensive behandling i ambulant innstilling er nødvendig.
 • Progresjon av hypertensive krisen (15%) - manifesteres av økningen i symptomer og tillegg av komplikasjoner. Sykehusinnleggelse på sykehus er nødvendig.
 • ingen effekt av behandlingen - det er ingen dynamikk av blodtrykkssenking, kliniske manifestasjoner øker ikke, men stopper heller ikke. Det er nødvendig å endre stoffet eller sykehusinnleggelsen.
 • iatrogene komplikasjoner (10-20%) - skje ved kraftig eller for sterk reduksjon i blodtrykk (hypotensjon, kollaps), som forbinder de bivirkninger av medisiner (bronkospasme, bradykardi og andre.). Viser sykehusinnleggelse med henblikk på dynamisk observasjon eller intensivbehandling.

Prognose og forebygging av hypertensive kriser

Ved å gi rettidig og tilstrekkelig medisinsk behandling er prognosen for en hypertensive krise betinget gunstig. Dødsfall er forbundet med komplikasjoner som oppstår ved en kraftig økning i blodtrykk (slag, lungeødem, hjertesvikt, hjerteinfarkt, etc.).

For å hindre hypertensive kriser bør holde seg til den anbefalte antihypertensiv behandling, regelmessig overvåking av blodtrykk, begrense saltinntaket og fet mat, for å overvåke vekt, at opptak av alkohol og røyking, unngå stressende situasjoner, øke din fysiske aktivitet.

Med symptomatisk arteriell hypertensjon er det nødvendig å konsultere en smal spesialist - nevrolog, endokrinolog, nephrologist.

Behandling av hypertensive kriser

Skarpe hopp med blodtrykk kan forekomme hos pasienter med hypertensjon, så vel som hos personer som ikke lider av hypertensjon - på grunn av stress, sykdom og påvirkning av uønskede faktorer. For første gang anbefales det at en krise behandles på et sykehus for å finne frem til årsakene som forårsaket det.

Standarder for innlagt behandling

Hypertensive kriser er en konsekvens av stress, samt plutselig forverring av hypertensjon. De passerer med brudd på funksjonene i hjernen, nyrene, det autonome nervesystemet og blodstrømmen i koronarbeinene. Karakterisert av risikoen for å utvikle en slik formidabel komplikasjon, som lungeødem, myokardinfarkt, slagtilfelle.

Årsakene til kriseutbrudd er avhengig av mange faktorer, alt fra genetisk predisponering, livsstil, hormonelle svikt, somatiske sykdommer, skadelige arbeidsforhold og psyko-sjokk-sjokk. Men hovedfaktoren er progressiv arteriell hypertensjon.

Kriser er preget av typer (1, 2):

 1. Short. Lungene, så fort stopp og passere i flere timer. Trykket stiger til 180/110 mm Hg. Art. Det er smerte i baksiden av hodet og templene, skjelving i kroppen, svimmelhet, ansiktshyperemi, en følelse av kvalme, hyppige hjerteslag, generell opphisselse.
 2. Langvarig (tung). Kan vare i flere dager. Det er alle symptomene, som ved type 1, men fortsatt oppkast, nummenhet og prikking i kroppen, forvirring og stuniness blir lagt til.

Diagnose av kriser deler de presserende stater i to hovedtyper - komplisert og ukomplisert. De kan bli representert i form av et slikt bord:

Indikasjoner for innleggelse er alle kompliserte kriser i rytmeforstyrrelser og hjerteledning, hypertensiv encefalopati, forbigående iskemisk anfall, dårlig sirkulasjon i hjernen, akutt koronart eller venstre ventrikkelsvikt.

Pasienter med komplikasjoner er på sykehus i kardiologi eller nevrologisk avdeling, i intensivavdelingen. De er nødvendigvis diagnostisert.

For ukomplisert krise

VIKTIG! Ukompliserte kriser er underlagt behandling på sykehuset. Hvis angrepet oppstod for første gang, stopper ikke på prehospitalstadiet, gjentatt i 2 dager - det er trussel om komplikasjoner fra hjerte og blodårer.

Pasientene er innlagt på behandlingsstedet på bosattstedet. Før ankomsten av en ambulanse og sykehusinnleggelse på et sykehus, er det nødvendig å raskt hjelpe de syke med alle improviserte metoder og forsøke å fjerne den hypertensive krisen:

 1. Fjern knappene, få tilgang til luften, sett pasienten på en slik måte at hodet ligger over underbenet.
 2. Skrive en en av narkotika ( "Kaptoprilderivater", "Nifedipine", "Corinfar", "Hypothiazid" "Atenolol" "Nitroglycerin", "Farmadipin" "Inderal").
 3. Sett under språket "Validol" og slipp 30 dråper "Valocardina", "Corvalol" eller tinkturer av valerian.
 4. Du kan legge sennepplast på skinnene.
 5. Det er moralsk å roe en person og ikke å forlate en.

Behandling av hypertensive kriser utføres avhengig av hvilken type nødstilfelle. Legen bestemmer hva slags hjelp å gi pasienten, og hvor skal han begynne? Taktikken og nødvendig diagnostikk er valgt.

Spørsmålet om parenteral bruk av medisinsk utstyr (intravenøst, i muskelen) blir behandlet (hjemme, terapeutikk eller i intensivavdelingen). Det er en anamnese og årsakene til krisen, de riktige metodene for å administrere pasienten er valgt. For eksempel vil behandlingen av en gravid kvinne og en pasient med slag berige betydelig.

VIKTIG! Målet for medisinsk behandling er stasjonær identifisere mulige årsaker til nødsituasjoner blir normalisert, støtter minuttvolum, renal blodstrøm, forebygging av komplikasjoner og deres kontroll, valg av antihypertensive midler (egnet spesifikk pasient), hurtig og kontrollert trykkavlastning, i lys av bivirkninger.

For en komplisert krise

Stadier av pasientbehandling for en krise med komplikasjon består i nødvendig nødhjelp (etter vurdering av den generelle tilstanden) og gjennomføring av undersøkelser. Behandlingen av en komplisert hypertensive krise begynner med å bistå pasienten selv på prehospitalstadiet.

Diagnose innebærer gjennomføring av slike nødvendige tiltak:

 • Utfør en generell blodprøve (her er antall hvite blodlegemer viktig, for eksempel, hemolyse indikerer tilstedeværelsen av en komplisert form).
 • Biokjemisk blodprøve (nødvendig for eliminering av uremi).
 • En rutinemessig urinalyse under en komplikasjon vil alltid indikere en stor proteinuri og tilstedeværelsen av blod.
 • Testen "uttrykk" - tilstedeværelsen av sukker i blodet (nødvendig for påvisning av hypoglykemi).
 • EKG - indikerer iskemiske endringer i hjerteaktivitet.

Kan også utpeke en røntgenrøntgen (viser stagnasjon av den lille sirkulasjonen), beregningstomografi (dersom tilstedeværelsen av cerebral sirkulasjon mistenkes).

VIKTIG! Prognosen kan være ugunstig for pasienten bare i fravær av tilstrekkelig terapi og i tilfelle av unødig henvisning til legen. Inntak av antihypertensive stoffer, deres faglige individuelle utvalg bidrar til utvinning og en lav prosentandel av dårlige utfall, selv i en komplisert tilstand.

Hypotensive stoffer for kompliserte hypertensive kriser:

 1. Crysis med nevrologiske symptomer. Sekundære nevrologiske lidelser kan passere etter normalisering av blodtrykket.

Taktikk: vurdering av den generelle tilstanden, valg av medisiner, obligatorisk konsultasjon av en nevrolog, datatomografi. Før normalisering av pasientens tilstand er under observasjon i intensivavdelingen. Følg pusten, sirkulasjonen. Kan bruke intubasjon av luftrøret. Av de antihypertensive midler anvendes intravenøst ​​"natriumnitroprussid," "labetalol" "Nitroglyserin", "hydralazin" (for preeklampsi hos gravide kvinner), "Fenoldapan" (det er umulig for glaukom). For disse stoffene er preget av en langvarig effekt.

 1. Ondartet form Er progressiv.

Taktikk: vurdering av tilstanden, utnevnelsen av "Nitroprussida", "Labetalola". Diuretika er forbudt. Blodtrykk er over 181/106 og opptil 235/122 mm Hg. st., vedvarende i mer enn 1 time - henvisning til intensivavdelingen, behandling.

 1. Dissecting aortic aneurysm.


Taktikk: diagnose, umiddelbar senkning av blodtrykk etter vurdering av tilstanden og utførelse av operativ inngrep med A-form (proksimal); med B-form (distal) - bruk av medisiner og observasjon. Påfør "Labetalol" eller "nitroprusside."

 1. Venstre ventrikulær svikt og lungeødem.

Taktikk: undersøkelse, evaluering, bruk av Nitroprussida (Nitroglycerin), små doser diuretika (Lasik, Furasemide).

 1. Iskemiske tilstander i myokardiet.

Taktikk: undersøkelse, vurdering av tilstanden, klargjøring av diagnosen ved hjelp av EKG-diagnostikk, bruk av nitrater, betablokkere. Hvis ineffektivitet er foreskrevet "nitroprusside". Samtidig brukes antitrombotiske midler. Sjelden reperfusjon av myokardiet. Påfør "Obsidan" (fra takykardi), "Droperidol" (fra smerte), diuretika.

Taktikk: "nitroprussid", "labetalol", "fentolamin" kalsiumkanalblokkere, beta-blokkere, i kombinasjon med alfablokkere.

Taktikk: "Nitroprusside", "Labetalol", "Nitroglycerin" (hvis det var en bypass).

Taktikk: undersøkelse, vurdering av tilstanden, urinalyse, bruk av beta-blokkere, diuretika (Furasemida, Maninila, Lasik), kontroll av nyrer.

VIKTIG! Hos gravide kvinner med kriser, brukes intravenøs administrering av "Magnesiumsulfat" som en profylakse eller behandling for konvulsiv syndrom.

I tillegg til hovedhypertensiv terapi foreskrives pasienten simtomatiske legemidler: for kvalme og oppkast, "Metoklopromid"; hodepine - noen smertestillende medisiner; vegetative lidelser - "Diazepam". Bruk også slike antihypertensive stoffer som "Esmalol", "Ebrantil" eller "Urapidil". Sistnevnte betyr stadig redusert blodtrykk og har ingen bivirkninger. Denne egenskapen brukes med protokoller for håndtering av pasienter med kriser, i henhold til gjeldende standarder.

Taktikk for behandling av ukomplisert krise

Krisen av ukomplisert form er rettet mot å arrestere tilstanden, stabilisere den, støtte terapi. Å være på sykehuset her er ikke alltid nødvendig - du kan behandle hypertensive krisen hjemme.

Hjemme kan du ta stoffene inne, med legenes nøyaktige dosering og kontroll fra hans side. For å bli behandlet i den terapeutiske avdelingen, kan pasienten på hans forespørsel, samt med diagnosen hypertensjon, gi det foreskrevne medisineringskurset.

Når en pasient går inn på et sykehus med hypertensiv krise, utføres behandlingen i flere timer, noe som reduserer trykket gradvis. Gode ​​indikatorer er oppnåelsen av tall til -20%. Hypotensive stoffer velges nøye av den behandlende legen, med tanke på pasientens alder, kroppsbetingelse, samtidige sykdommer, allergisk tilbøyelighet. Det krever overvåking av blodtrykk og kontroll, for å unngå utvikling av en vedvarende hypotensiv tilstand.

Hvordan behandle en ukomplisert form for patologi? Som foreskrevet antihypertensiv ACE-inhibitor - "Captopril" (25 mg), a-adrenoreseptor-stimulerende middel "clonidine" (0,3 mg), "labetalol" (100 mg). Foreskrevet og symptomatisk middel.

VIKTIG! For tiden er anvendelse av medikamenter som "drotaverine hydroklorid" ( "No-spa") og "Papaverin 'ikke-markert hypotensiv virkning, er det upraktisk, derfor kan de ikke brukes i terapi av hypertensive kriser. Alle legemidlene ovenfor er grunnleggende.

Stadier av poliklinisk behandling

I en poliklinisk innstilling med en ukomplisert form utføres en krise basert på følgende prinsipper:

 1. Terapeutiske tiltak utføres etter vurdering av pasientens tilstand Hypertensiv terapi er foreskrevet.
 2. Trykket reduseres gradvis over en time, og gir en reduksjon i indikatorene til 25% av angrepets første nummer.
 3. Hjelper med å forhindre utvikling av komplikasjoner fra hjerte og blodårer.
 4. Eliminere og redusere eksogene og endogene faktorer.

Ambulerende medisinsk behandling utført "Nifedipin" ( "Kordafleksom") til 20 mg, av beta-blokker "propranolol" 10 til 20 mg ACE-inhibitor "Captopril" til 50 mg. Denne gruppen medikamenter reduserer stadig høyt blodtrykk innen 30 minutter-1 time.

Stadier og regler er tilveiebringelse av beredskapsbehandling, diagnose, valg av et antihypertensive stoff (eller erstatning av en tidligere foreskrevet en), bruk av symptomatisk behandling, utelukkelse av provoserende faktor, observasjon av pasienten.

Med poliklinisk behandling kan folkemidlene brukes i form av plantesamlinger, som kan brukes som infusjoner og avkok.

VIKTIG! Hvis pasienten allerede har tatt antihypertensiv medisinering før behandlingsstart, bør legen ta hensyn til dette og foreskrive et antihypertensivt medikament under hensyntagen til interaksjonen med det tidligere tatt middel.

Livet etter hypertensiv krise

Gjenopprettelse av pasienten etter en hypertensiv krise utføres i henhold til standardmetodene som utføres av terapeuten og psykologen.

Rehabilitering er nødvendig for kroppen på grunn av det faktum at etter en krise (selv om BP har gjenopprettet) kan en person ha en hodepine i lang tid og ha generell helse. Derfor brukes medisinbehandling, urtemedisin og et spesielt diett med unntak av karbohydrater. Også, kroppen trenger mye vann og konstant inntak av antihypertensive stoffer, som velges spesielt for hver pasient.

Etter den hypertensive krisen blir pasientens generelle tilstand observert av terapeut og nevrolog. For en stund anbefaler leger å holde sengestil, og deretter starte en moderat motoraktivitet som er nødvendig for å forbedre blodtilførselen til vev og oksygenomsetning. En liten gymnastikk om morgenen, svømming, sykling, gå for en halv time toning kroppen.

Fytoterapi er basert på vanndrivende virkningen av urtete. Tilordne beroligende midler, veilede psykologen (på grunn av fobier og hodepine). Det vil ikke være overflødig å hjelpe og støtte nære mennesker, utelukkelse av stressende situasjoner, positive hverdagslige aktiviteter og hobbyer.

Restrukturering av pasienten skal ledsages av inntak av vitaminkomplekser, spesielt gruppe B (for eksempel Neurovitan), samt forebyggende tiltak som vil styrke kroppen og forhindre gjenoppretting av krisen. Det er ønskelig å forlate dårlige vaner (røyking, drikking av alkohol eller narkotika). Det vil være nyttig å sanatoriumbehandling på feriestedet. Å endre situasjonen, være i en medisinsk dispensary, se en lege, frisk luft og spesiell mat, vil bidra til å gjenopprette kroppen.

Pasienter bør overvåke deres blodtrykk, respekterer hvile og arbeid, se på vekten, psyko-emosjonelle tilstand (for å unngå informasjons nevroser), sove nok, spise frukt og grønnsaker, unntatt søte, fet og salt mat. Kostholdet kan omfatte: frokostblandinger, fisk, fjærfe kjøtt, nøtter, cottage cheese, oster.

Hvis en person jobber om natten - må du endre arbeidsplanen for dagen. Støyende arbeid bør erstattes av en mer fredelig. Etter å ha konsultert en lege, er bruk av homøopatiske midler, akupunktur, avslapningsteknikker, pusteøvelser tillatt. Fysioterapi metoder (massasje, vibroakustikk av Vitafon apparatet), balneoterapi, varme fotbad brukes.

Badstuen har lov til å besøke på stadier 1 og 2 av sykdommen, uten kriser. På fase 3 bad er forbudt.

Oppfyllelse av alle forskrifter fra legen, tiltak for å styrke og gjenopprette kroppen etter hypertensiv krise, livsstilsendringer vil bidra til å forhindre fremveksten av høyt blodtrykk og bekjempe hypertensjon. Når hypertensiv krise bør konsultere en lege og bli inspisert i detalj. Vær sunn!

Les Mer Om Fartøyene