Hvordan behandle mitral ventil prolapse

Forløpet av mitralventilen er en anatomisk forandring i ventiler og muskuloskeletale systemet, som uttrykkes i redusert tone, sagging. Som en konsekvens er det et brudd på funksjonsformålet: løs lukning av venstre atrioventrikulær åpning under systolen i ventriklene.

De fleste pasienter opplever ikke noen typiske symptomer. I noen tilfeller, med prolapse er det angrep av arytmi, smerte i hjertet. For å bekrefte kommunikasjon må pasienten identifisere og ekskludere ulike sykdommer som påvirker endokardiet.

Betydning av strukturen og funksjonene til mitralventilen

Studien av ulike varianter av prolapse førte til konklusjonen at den skulle tilskrives de medfødte egenskapene ved utviklingen av hjertekamrene. Ventilen består av fremre og bakre klaff. De med hjelp av tynne tråd-akkorder er forbundet med papillære muskler til hjerteveggen. Sammen gir disse strukturene en tett lukking av den atrioventrikulære åpningen under systolen til venstre ventrikel. Denne tiltak forhindrer utstrømning av blod til venstre atrium.

Frontbladet mister ofte sin tone og saks. Under høyt blodtrykk i hulrommet i ventrikkelen lukker ikke ventilene helt kommunikasjonen med atriumet. Derfor returnerer en del av strømmen (regurgitasjonsprosessen).

Den nåværende definisjonen på tre grader i størrelsen på bulling av brosjyrene (fra 5 mm til 10 eller mer) spiller ingen rolle når man bestemmer seg for behandlingen. Kardiologer er mye mer interessert i volumet av returblokken av blod. Dette er den delen som "ikke får" aorta og ikke deltar i sirkulasjonen. Jo høyere restvolumet er, jo mer uttalt effekten av prolaps.

I de fleste tilfeller er det ingen alvorlige farlige sirkulasjonsforstyrrelser.

Hva skal jeg behandle?

Siden det er bevist at mitralventilen i seg selv ikke gjør vondt, kan behandlingen omfatte følgende retninger:

 • terapi av vegetoneurosis, lettelse fra en følelse av frykt etter påvisning av prolaps;
 • behandling av endokarditt, reumatisk carditt, som fører til en lignende ventilendring;
 • rettidig behandling av de første fenomenene hjertesvikt, arytmier i tilfeller av dekompensering av sykdommer;
 • målrettet eliminering av brutto valvular endringer kirurgisk for å hindre utviklingen av sirkulasjonsfeil.

Er det nødvendig å behandle medfødt prolaps?

Medfødte endringer (primære) finnes i barnet under eksamen. Oftest er disse ikke-farlige egenskaper av strukturen av bindevev som er arvet. De påvirker ikke den videre utviklingen av babyen.

I disse tilfellene er pasientens ønske om å fortsette med behandlingen av mitralventilprolaps feilaktig, siden medisiner som påvirker hjertet ikke er nødvendig og til og med skadelige i terapien. Det er nødvendig å avklare årsakseffektforholdet og hensiktsmessigheten ved bruk av legemidler som påvirker sentralnervesystemet.

Personer med medfødt prolaps trenger ikke å begrense fysisk aktivitet. Ønsket om å engasjere seg i profesjonell sport vil kreve ytterligere konsultasjon av legen og gjennomføre stresstester. Anbefal ikke ulike typer bryting, hopping i lengde og høyde (belastningen forbundet med plutselige kroppsskremninger).

Hva skal jeg gjøre hvis jeg føler meg verre?

I nærvær av palpitasjon, vondt i hjertet, søvnløshet, økt irritabilitet, men de normale resultatene av EKG og ultralyd:

 • det er nødvendig å organisere et hvile regime, det er bedre å nekte arbeid i nattskiftet;
 • bør slutte å ta kaffe, alkoholholdige drikkevarer, sterk te, krydret krydder, pickles;
 • anbefalt behandling av folk rettsmidler lunge beroligende effekt (tinkturer og decoctions av Valerian rot, Leonurus, salvie, hagtorn, urtete med mynte og sitronmelisse), kan du bruke ferdige legemidler fra apotek (New Pass, Motherwort forte), eller forberede deg selv;
 • excitering av nervesystemet fjernes magnesiumholdige legemidler (Magneroth, Magnesium B Magnesium6).

Hvis en slik undersøkelse viser EKG-forandringer som nedsatt myokardial metabolisme, forandrer repolarisering, ventrikulær arytmi typen, forlenge intervallet Q-T, blir pasientene foreskrevet:

 • treningsbehandling;
 • bad med metning av oksygen, avkok av urter;
 • Psykoterapi med spesialist, utvikling av auto-trening;
 • Fysioterapeutiske metoder (elektroforese av kraftsonen med brom);
 • massasje av rygg og cervical ryggrad;
 • akupunktur.

Drogbehandling av samtidige lidelser i myokardiet

I tillegg til gjenopprettende og beroligende midler, forklarer legen i henhold til indikasjonene preparater for å forbedre metabolisme i myokardiumets celler:

 • karnitin,
 • Vitalayn,
 • Tyson,
 • Panangin eller Asparkam,
 • Koenzym Q,
 • Riboksin.

Det bør bemerkes at disse legemidlene ikke har tilstrekkelig underlag for resultatene av søknaden. Likevel anser pasientene at de skal være effektive. Bruk anbefales kontinuerlig kurs i 2-3 måneder.

I arytmier foreskriver legen svake beta-blokkere i liten dosering.

Behandlingsprosedyrer utføres under kontroll av EKG-studier. Ovennevnte behandling er rettet mot å kompensere for vegetative og kardio-neurotiske lidelser, men gjelder ikke selve mitralventilen.

Terapi av prolaps forårsaket av inflammatoriske sykdommer

Pasienter med mitralklaffprolaps anbefalt vern mot forkjølelse, alltid blir behandlet angina, spore omstilling kronisk betennelse foci (karies tenner, sinusitt, adnexitis, urinveissykdommer og andre). Faktum er at noen "sover" til den tiden fokuset kan raskt forårsake endokarditt. Og ventilflikter er en del av endokardiet og lider også av denne sykdommen.

Protease av endokardiell opprinnelse refererer til sekundære lesjoner, er ikke forbundet med medfødte endringer, er helt avhengig av løpet av hovedsykdommen. Utseendet til prolapse i ultralydbildet i slike tilfeller indikerer overgangen til betennelse til ventilflappene, begynnelsen av hjertesykdommer.

Volumet av regurgitasjon har en dynamisk betydning: økningen bekrefter et ubemerket angrep av revmatisk hjertesykdom, treg septisk endokarditt. Ved behandling av slike tilfeller er det nødvendig:

 • bruk antibiotika (Penicillin, Bicillin) eller fra reservegrupper i henhold til maksimalregimene;
 • Bruk hormonell og ikke-hormonell anti-inflammatorisk behandling.

Hovedmålet er å stoppe ødeleggelsen av endokardiet.

Behandling av prolaps forårsaket av andre årsaker

Forløpet av mitralventilen kan dannes med sterk dilatasjon (dilatasjon) eller hypertrofi i venstre ventrikel. Slike variasjoner oppstå i tilfelle av kardiomyopati, hypertensjon, migrerte omfattende hjerteinfarkt (spesielt med utfallet av aneurismen vegger).

Pasienten har symptomer på hjertedekompensasjon, vises:

 • svakhet
 • kortpustethet
 • hevelse,
 • smerte i hjertet når du beveger deg.

Alvorlige angrep av arytmi er mulig.

Legemidler brukes i behandlingen:

 • utvide koronararterier;
 • reduserer myokard oksygenforbruk;
 • antiarrhythmic drugs;
 • vanndrivende og kardialglykosider.

Alle legemidler er foreskrevet av legen i hvert enkelt tilfelle individuelt.

Når brukes kirurgisk metode?

Kirurgiske tilnærminger kan være av to typer:

 1. fiksering av revet vinger (sying av trådkord, opprettelse av mekanismen for fradrag av brosjyrer);
 2. erstatning av ventilen med en kunstig protese.

Indikasjoner for kirurgisk behandling:

 • ineffektiv behandling av endokarditt med antibiotika og ulike antiinflammatoriske midler;
 • sirkulasjonsmangel 2B stadium, manglende evne til å bruke eller mangel på resultater fra bruk av hjerte glykosider, diuretika;
 • gjentatte angrep av atrieflimmer;
 • utvikling av hypertensjon i lungearterien.

Det er standardindekser for sirkulasjonsforstyrrelser, hvilke leger styres når de bestemmer seg for operasjonens hensiktsmessighet:

 • regurgitation strømmer mer enn 50%;
 • gjenværende ejektjonsfraksjon mindre enn 40%;
 • økningen i trykk i lungearterien er større enn 25 mm Hg;
 • En økning i hulrummet til venstre ventrikel under diastolisk avslapping er 2 ganger eller mer.

Funksjoner av prolapse behandling hos barn

I barndommen kan endringer i mitralventilen detekteres ved et uhell, kombinert med brudd på strukturen til andre ventiler, medfødte misdannelser. Ofte er disse endringene gunstige. Barnet skal beskyttes mot akutte smittsomme sykdommer. Dispensjonsobservasjonen hos kardiologen 2 ganger i året vil vise videre utvikling av en patologi og nødvendighet av forebyggende behandling.

Hvis prolapse oppdages under graviditet?

Endringer i mitralventilen oppdages ved undersøkelse av gravide kvinner. Vanligvis var de tilgjengelige fra barndommen, men forstyrret ikke og krever ingen diagnose.

Det er nødvendig å berolige den fremtidige moren: Barnet og graviditetsforløpet er ikke truet. En annen ting er at samtidig kardiologisk patologi, revmatisme eller alvorlige sykdommer blir avslørt.

I alle fall tar obstetrikere hensyn til disse endringene når man planlegger arbeidskraft, i forebyggende behandling av en gravid kvinne.

Personer med mitralventil prolaps bør forstå at graden av tilbakevendende regurgitasjon i livet kan variere. Derfor er det nødvendig å gjennomgå en årlig undersøkelse og oppfylle legenes krav til forebyggende behandling av samtidige sykdommer.

Mitralventil prolaps: årsaker, typer, symptomer, diagnose og behandling

Mitralklaffprolaps (MVP) - er en av hjertefeil, hvor i løpet av en venstre ventrikulære kontraksjon oppstår uttrykt i varierende grad prigibanie eller fremspring mitral ventil, som fører til regurgitasjon (retur) av blod fra hjertekammer i atrium. I de fleste tilfeller er dette avviket ufarlig og en person kan leve livet uten å vite om dens eksistens. Dette patologi mitralklaffen blir ofte oppdaget ved en tilfeldighet under rutinekardiologiske undersøkelser (EKG, hjerte ultralyd, etc.) og forekommer hos 20-25% av absolutt friske mennesker som aldri har sett en kardiolog.

Bare i sjeldne tilfeller, gjør PMC seg gjeldende sporadiske smerter i hjertet, håndgripelig hjerterytme, nedsatt hjertefrekvens og andre. I slike situasjoner, bestemmer legen å holde re-omfattende hjerteundersøkelse, og etter en analyse av data om brudd på hemodynamikken i hulrom i hjertet bestemmer hensiktsmessighet for reseptbelagte medisinske terapi. Kirurgiske prosedyrer for å korrigere PMK foreskrevet i unntakstilfeller: bare detektering av store unormalheter i strukturen og funksjonen av sine ventiler.

årsaker

Kardiologer skiller to hovedårsaker til PMC-utvikling:

 • medfødt prolaps - denne uregelmessighet utvikles i medfødt svakhet i bindevevet og er vanligvis arvelig, i de fleste tilfeller denne tilstand er ansett for å være karakteristisk for strukturen i hjerte, medfører ingen alvorlige brudd i funksjon av hjertet og ikke er i behov av behandling;
 • Ervervet prolaps - denne anomali struktur av de spisser forårsaket av forskjellige sykdommer (betennelse i mandlene, skarlagensfeber, revmatisk feber, ischemisk hjertesykdom, myokardialt infarkt) eller brystskader, i noen tilfeller hjertesykdom kan føre til en markert forstyrrelse av hemodynamikk og har behov for behandling.

Disse to typer PMP forekommer på forskjellige måter og trenger forskjellige tilnærminger til behandling og overvåkning.

Medfødt prolaps

Medfødt MVP begynner å danne seg i utero, og etter fødselen av barnet er denne patologien kombinert med manifestasjoner av vegetativ-vaskulær dystoni. I de fleste tilfeller manifesterer hjertesykdommer seg ikke på noen måte, og alle symptomene skyldes nettopp av lidelser i nervesystemet.

symptomer

Disse barna opplever ofte episodisk smerte i hjertet og brystet. De kan skyldes en forstyrrelse i nervesystemet, og vises etter stressfulle situasjoner eller følelsesmessig overbelastning. Smerter er prikker eller vondt og ikke ledsaget av svimmelhet, kortpustethet eller bevissthetstap. Noen ganger varer de noen få sekunder eller minutter, men deres varighet kan være flere timer eller til og med dager.

Et barn med vegeto-vaskulær dystoni kan oppleve "hjerte synkende", hjertebank og hodepine. Disse symptomene er ikke forbundet med hjertedysfunksjon på grunn av en mitralventilfeil og har en karakteristisk funksjon: de vises og forsvinner plutselig og blir aldri kombinert med svimmelhet eller bevissthetstap.

Episoder av synkope i medfødt PMC er ekstremt sjeldne, og de er også forårsaket av vegetativ-vaskulær dystoni. Slike svimning forekommer i tunge rom eller er forbundet med negative og voldelige følelser (plutselig frykt, frykt). De blir lett eliminert etter å ha klappet ansiktet og gir frisk luft.

Personer med medfødt MVD har ofte slike karakteristiske trekk i kroppen:

 • lange og tynne lemmer;
 • høyde over gjennomsnittet;
 • et langstrakt ansikt;
 • hyper-strekkbarhet av huden;
 • hypermobilitet av ledd, etc.

Medfødt prolaps kan kombineres med andre patologier, som skyldes en defekt i bindevev: nærsynthet, inntaksforstyrrelser, flate føtter, knep, etc.

Diagnose og klassifisering

Ekkokardiografi er den mest effektive diagnostiske teknikken for medfødt PMK. Det lar deg bestemme ikke bare graden av fremspring av ventilflapper, men også å beregne volumet av oppblåsning av blodet.

Graden av prolaps er bestemt av størrelsen på fremspringet av mitralventilen:

 • 1 grad - opp til 5 mm;
 • 2 grader - opp til 9 mm;
 • 3 grader - 10 mm og mer.

Om nødvendig kan andre diagnostiske metoder tilordnes:

 • ECG;
 • Holter-EKG;
 • Bryst røntgen av brystorganer;
 • klinisk blod og urintester;
 • biokjemi av blod.

behandling

I de fleste tilfeller krever medfødt PMC ikke hjertebehandling. Slike pasienter må gjennomgå et kontrollokokardiogram 1-2 ganger i året og bli observert av en kardiolog. Barn med denne kjernen i hjertekonstruksjonen oppfordres til å spille mobile spill, svømme og praktisere fysisk kultur eller lett sport. Beslutningen om alvorlig fysisk anstrengelse eller sport, som krever alvorlige belastninger, tas individuelt.

Med uttrykt angst, hodepine, hjertebank og andre tegn på vegetativ-vaskulær dystoni anbefales observasjon hos en nevrolog som kan anbefale å ta medisiner for å normalisere nervesystemet. I de fleste tilfeller kan alle disse symptomene glattes ved bruk av sedativer basert på urter (Persen, Novo-Passit, valerianpreparater, etc.). I tillegg til slike legemidler kan medisiner eller kosttilskudd med magnesium foreskrives (Magneroth, Doppelgerz magnesium aktiv + B-vitaminer, Magnesium B6).

Når en signifikant oppblåsthet av blod oppdages, ledsaget av kortpustethet, alvorlig svakhet, hodepine og økt smerte i hjertet med fysisk anstrengelse, kan en kardiolog foreskrive et sett med medisiner for å normalisere hjertefunksjonen. Behovet for slik behandling vil bli bestemt strengt individuelt.

Forpliktet prolaps

Sværheten av symptomer og behandling med oppkjøpt PMP avhenger av årsakene som forårsaket det.

symptomer

En slik hjertefeil oppdages ofte under ultralydet i hjertet etter slike sykdommer som skarlagensfeber, angina eller revmatisme. Disse patologiene forårsaker ofte reumatisk carditt, noe som fører til deformasjon av mitralventilflappene. I slike tilfeller klager pasienten om:

 • svimmelhet;
 • en kraftig reduksjon i fysisk aktivitetstoleranse;
 • hjertebank;
 • Kortpustethet.

Ervervet PMC kan provoseres av sykdommer i kardiovaskulærsystemet (f.eks. IHD), som ofte observeres i modne eller alder. I slike tilfeller ser det kliniske bildet av oppkjøpt prolaps noe annerledes ut, pasienten klager over:

 • Hyppig smerte i hjertet, som kan elimineres ved å ta nitroglyserin;
 • kortpustethet selv med mindre belastninger;
 • følelser av "forstyrrelser" i hjertets arbeid.

Også, PMC kan være en konsekvens av brystkreft, noe som førte til brudd på papillære muskler eller akkorder. I slike tilfeller observeres pasienten:

 • følelser av "forstyrrelser" i hjertets arbeid;
 • hjerteinfarkt;
 • kortpustethet i ro eller etter minimal fysisk anstrengelse;
 • alvorlig svakhet;
 • hoste;
 • skumrende rosa sputum.

diagnostikk

For undersøkelse av en pasient med mistanke om oppkjøp av PMC, brukes samme forskningsmetoder som for undersøkelse av en pasient med medfødt prolaps. Viktig er identifikasjonen av årsaken, som førte til utviklingen av en slik hjertefeil, tk. det påvirker valg av taktikk for videre behandling. For dette formål, en grundigere anamnese om tidligere sykdommer, kan ytterligere undersøkelsesmetoder foreskrives.

behandling

Behandling av oppkjøpt PMC utføres i de fleste tilfeller under forholdene til et kardiologisk sykehus. Pasienten anbefales å følge seng eller halv-sengs regime, avvisning av dårlige vaner og overholdelse av dietten.

Med reumatisk, dvs. smittsomt, er årsaken til utviklingen av denne hjertesykdomspatienten tildelt et behandlingsmiddel for antibiotika for å eliminere revmatisk hjertesykdom. For dette brukes antibiotika fra penicillin-gruppen (Bilibilin, Vancomycin, etc.). Ved identifisering av en pasient betydelig oppgulping av blod og kan bli administrert arytmi og andre stoffer som har virkning er rettet på eliminering av symptomer (diuretika, antiarytmisk, antihypertensive og andre.). Komplekset med terapi og dosering av legemidler i slike tilfeller kan velges bare individuelt. På samme måte løses spørsmålet om mulig behov for kirurgisk behandling.

For behandling av PMC, som ble forårsaket av hjertesykdommer, brukes stoffer som brukes til behandling av den underliggende sykdommen. En slik behandling er rettet mot å normalisere sirkulasjonen og eliminering av hypertensjon og arytmi, som med ineffektivitet av medisinsk behandling til en pasient kan anbefales kirurgiske inngrep for å eliminere feil ved mitral ventil.

Spesiell oppmerksomhet er gitt til tilfeller av PMC, som var forårsaket av et traumer til brystet. Etter korreksjon av tilstanden ved hjelp av medisiner, gjennomgår pasienten en kirurgisk operasjon for å stabilisere mitralventilens arbeid. Slike pasienter må innlegges og overvåkes nøye. Når en host kommer ut med slim slem, bør medisinsk hjelp gis umiddelbart, fordi Enhver forsinkelse kan føre til døden.

komplikasjoner

Komplikasjoner av lett medfødt PMC forekommer svært sjelden. I de fleste tilfeller forekommer de med alvorlig medfødt patologi eller med prolaps, som utviklet seg mot bakgrunn av brysttrauma eller hjertesykdom.

I den ugunstige løpet av denne hjertesykdommen er slike komplikasjoner mulige:

 1. Mitralfeil - provosert ved å rive senetråden fra ventilflappene. Ved sin utvikling synes å boble pasientens åndedretts, tungpustethet og dyspné i lunge, noe som gjør pasienten ta en sittestilling (horisontal stilling av legemet øker skarpt). Symptomer på mitral insuffisiens indikerer behovet for ekkokardiografi. Når denne patologien er bekreftet, blir pasienten vist en kirurgisk prosedyre for utskifting (protes) av mitralventilen.
 2. Arrytmier - skyldes et brudd på blodsirkulasjonen og kan forverre pasientens tilstand og kvaliteten på livet betydelig. De manifesteres av alvorlig svakhet, angrep av svimmelhet, besvimelse og "forstyrrelser" i hjertets arbeid. For å eliminere dem, er pasienten foreskrevet antiarrhythmic drugs (Amiodarone, Amyocardin, Rhythmiodaron, Darob, Sotalex, etc.).
 3. Infektiv endokarditt - slik alvorlig komplikasjon skyldes ofte ulike kirurgiske inngrep (abort, tannutvinning, etc.). Med betennelse i hjerteventilen, føler pasienten alvorlig svakhet, feber, lavere blodtrykk, vondt ledd og takykardi. Behandlingen av slike komplikasjoner skal utføres bare på et sykehus.
 4. Plutselig død - denne komplikasjonen kan forekomme hos pasienter på bakgrunn av mitral insuffisiens, uttrykt ventrikulær arytmi og alvorlig elektrisk ustabilitet. Ifølge statistikken er det dødelige utfallet med PMC sjeldent.

Til tross for at mitralventilen prolaps sjelden har et ondartet kurs og forårsaker alvorlige komplikasjoner, trenger denne sykdommen fortsatt konstant medisinsk overvåking og overvåking. Ikke nekte doktors anbefalinger og bestå eksamener hos kardiologen til rett tid. Slike tiltak vil hjelpe deg med å forhindre progressjon av denne sykdommen, og du opprettholder din helse og evne til å jobbe.

Til hvilken lege å søke

En pasient med mitralventil prolaps blir observert hos en kardiolog. I alvorlige tilfeller angis en konsultasjon av en kardiogram. Med alvorlig autonom dysfunksjon hos barn med medfødt prolaps, vil nevrologen bidra til å forbedre tilstanden. I diagnosen av sykdommen spilles en svært viktig rolle av en kompetent lege med funksjonell eller ultralyd diagnostikk, gjennomføring av ekkokardiografi.

Mitral ventil prolapse

Mitral ventil prolapse - Systolisk prolaps av mitralventilene til venstreatrium. Mitralklaffprolaps kan vise tretthet, hodepine og svimmelhet, åndenød, hjertesmerter, synkope, hjertebank, følelse av avbrudd. Instrumental diagnose av mitral ventil prolapse er basert på EchoCG, EKG, fonokardiografi, holter overvåkning, radiografi. Behandling av mitralventil prolaps er overveiende symptomatisk (antiarytmisk, beroligende, antikoagulantia); Med uttalt regurgitasjon er mitralventilprotesen indikert.

Mitral ventil prolapse

Mitralventil-prolaps er en ventildefekt, karakterisert ved utbulning av en eller begge ventiler av den venstre atrioventrikulære ventilen i atriumhulen under systolfasen. Ved kardiologi, er mitralklaffprolaps ved hjelp av en rekke metoder (auscultation, ekkokardiografi, phonocardiography) diagnostiseres i 2-16% av barn, for det meste i alderen 7-15 år. Forekomsten av mitralklaffprolaps ved forskjellige hjerte lesjoner er betydelig høyere enn hos friske individer: i medfødt hjertesykdommer - 37%, for revmatisme - 30 til 47%, i arvelige sykdommer i hjertet - 60-100%. I den voksne befolkningen er mitralventil-prolapshastigheten 5-10%; Valvefeil er hovedsakelig diagnostisert hos kvinner 35-40 år gammel.

Årsaker til mitralventil prolaps

Strengt sett er prolaps av mitralventilen ikke en uavhengig sykdom, men et klinisk-anatomisk syndrom som forekommer med forskjellige nosologiske former. Med hensyn til etiologien, isoleres primær (idiopatisk, medfødt) og sekundær mitralventil-prolaps.

Idiopatisk mitralklaffprolaps forårsaket av medfødt bindevev dysplasi, mot hvilke andre anomalier er merket som ventilenheten (forlengelse eller forkortelse av kordene av deres uriktig innsetting, nærvær av ytterligere korder, etc.). Medfødt defekt av bindevev er ledsaget av strukturell myxomatous degenerasjon av mitral- klaffene og deres økt duktilitet. Bindevev dysplasi er forårsaket av forskjellige patologiske faktorer som virker på fosteret -. SARS, gestosis, yrkesrisiko, ugunstige miljøforhold, etc. I 10-20% av tilfellene, er medfødt mitralklaffprolaps arvet gjennom moren.

Mitralklaffprolaps er en del av noen arvelige syndromer (Ehlers-Danlos syndrom, Marfans syndrom, kongenital kontraktur arachnodactyly, osteogenesis imperfecta, pseudoxanthoma elastisk).

Opprinnelsen av den sekundære mitralklaffprolaps kan være forårsaket av iskemisk hjertesykdom, myokardialt infarkt, reumatisme, systemisk lupus erythematosus, myokarditt, hypertrofisk kardiomyopati, myokardialt dystrofi, autonom dystoni, endokrine lidelser (hypertyreose), brysttraume. I disse tilfellene er mitralklaffprolaps et resultat av skade på ervervede klaffe strukturer, papillære muskler, myokardial dysfunksjon. Tilstedeværelsen av mitralventil prolaps kan i sin tur føre til utvikling av mitral insuffisiens.

I patogenesen av mitralventil prolaps spiller en viktig rolle av dysfunksjoner av det autonome nervesystemet, metabolske forstyrrelser og mangel på magnesiumioner.

Egenskaper av hemodynamikk med mitral ventil prolapse

Mitralventilen er en todelt ventil som deler hulrommene til venstre atrium og ventrikkelen. Ved hjelp av akkorder er ventilflappene festet til papillære muskler som strekker seg fra bunnen av venstre ventrikel. Normalt faller mitralventilene ned i diastolfasen, og gir fri strøm av blod fra venstre atrium til venstre ventrikel. Under systolen under blodtrykket økes ventiler, lukker den venstre atrioventrikulære åpningen.

Når mitralklaffprolaps på grunn av strukturelle og funksjonelle uførhet ventilanordning i systole fase svorki bend Mitralklaff i venstre atrium hulrom. I dette tilfelle kan atrioventrikulær åpning overlapper hverandre helt eller delvis - å danne en feil, noe som skjer gjennom tilbakestrømning av blod fra det venstre hjertekammer inn i venstre atrium, det vil si utvikle mitralinsuffisiens...

Ved dannelsen av mitralinsuffisiens minker kontraktiliteten til myokardiet, som forutbestemmer utviklingen av sirkulasjonsinsuffisiens. I 70% av tilfellene er den primære prolapsen av mitralventilen ledsaget av grense-pulmonal hypertensjon. Fra siden av systemisk hemodynamikk er arteriell hypotensjon notert.

Klassifisering av mitral ventil prolapse

Fra perspektivet av den etiologiske tilnærmingen er den primære og sekundære mitralventil-prolaps avgrenset. Ved lokalisering av prolaps blir prolaps av anterior, posterior og begge ventiler av mitralventilen isolert. Gitt tilstedeværelsen eller fraværet av hørbare lydfenomener, snakker en om en "mute" og auskultativ form for syndromet.

Basert på ekkokardiografiske data, er det 3 grader av prolaps av mitralventil:

 • Jeg grader - ventiler i mitralventilen prolapse på 3-6 mm;
 • II grad - ventralene til mitralventilen forløper til 6-9 mm;
 • III grad - prolaps av mitralventiler over 9 mm.

Med tanke på tidspunktet for mitralventil prolaps i forhold til systole, blir tidlig, senere, holosystolisk prolaps isolert. Graden av mitral regurgitasjon samsvarer ikke alltid med graden av mitralventil prolaps, derfor er den klassifisert separat, ifølge Doppler ekkokardiografi:

 • I grad - mitral regurgitasjon oppstår på nivået av ventiler;
 • II grad - regurgitasjonsbølgen når midten av venstre atrium;
 • III grad - en bølge av regurgitasjon når den motsatte enden av atriumet.

Symptomer på mitral ventil prolapse

Intensiteten av kliniske symptomer på mitralklaffprolaps varierer fra et minimum til en betydelig grad, og bestemmes av bindevev dysplasi, nærvær oppstøt, autonome abnormiteter. Noen pasienter har ingen klager, og mitralventil prolaps er et utilsiktet funn i ekkokardiografi.

Barn med primær mitralklaffprolaps ofte detektert navlestrengen og inguinal brokk, Hofteleddsdysplasien, leddhypermobilitet, skoliose, plane føtter, bryst misdannelse, myopi, skjeling, nephroptosis, Varicocele, noe som indikerer brudd på bindevevsstrukturer. Mange barn er utsatt for hyppige forkjølelser, sår hals, akutt forverring av kronisk betennelse i mandlene.

Ganske ofte, er mitralklaffprolaps ledsaget av symptomer på nevro dystoni: falsk angina, takykardi, og avbrudd i arbeidet med hjertet, svimmelhet og besvimelse, vegetative kriser, overdreven svetting, kvalme, en følelse av "klump i halsen" og mangel på luft, migrene. Med signifikante hemodynamiske lidelser oppstår dyspnø, og tretthet økes. Nedstrøms av mitralklaffprolaps karakterisert ved affektive forstyrrelser: depresjon, senestopatii asteniske symptom (utmatting).

Kliniske manifestasjoner av sekundær mitralventil prolaps kombineres med symptomene på den underliggende sykdommen (reumatisk carditt, medfødte hjertefeil, Marfan syndrom, etc.). Blant de mulige komplikasjoner av mitralklaffprolaps oppstå livstruende arytmier, infeksiøs endokarditt, tromboembolisme-syndrom (i t. H. slag, pulmonær emboli), plutselig død.

Diagnose av mitralventil prolaps

Med "mute" form av mitralventil prolaps, er auskultatoriske tegn fraværende. Askultativny utførelse av mitralklaffprolaps karakterisert isolerte klikk pozdnesistolicheskimi lyder holosystolisk støy. Fonokardiografi bekrefter dokumentert lydlydfenomenet.

Den mest effektive metoden for å oppdage mitral ventil prolapse er ultralyd av hjertet, noe som gjør det mulig å bestemme graden av prolapse av ventiler og volumet av regurgitation. Med utbredt bindeveske dysplasi, dilatasjon av aorta og pulmonal arterie stamme, prolapse av tricuspid ventil, kan det åpne oval vinduet detekteres.

Radiografisk, vanligvis funnet redusert eller normalt hjerte størrelse, en utbuling bue lungearterien. EKG og EKG-overvåking registrert vedvarende eller forbigående forstyrrelser repolarisering i ventrikulære myokardium, arytmier (sinus takykardi, ekstrasystoler, paroksysmal takykardi, sinus bradykardi, WPW syndrom, fibrilloflutter). Når mitralinsuffisiens II-III grad, hjertearytmier, hjertesvikt utføres elektrofysiologisk undersøkelse av hjertet, veloergometry.

Forløpet av mitralventilen bør differensieres fra medfødte og oppkjøpte hjertefeil, aneurisme av interatrialseptum, myokarditt, bakteriell endokarditt, kardiomyopati. Det anbefales å involvere ulike spesialister i diagnose og behandling av prolaps av mitralventilen: en kardiolog, en nevrolog, en reumatolog.

Behandling av mitralventil prolaps

Taktikken for å opprettholde mitralventilens prolaps tar hensyn til alvorlighetsgraden av de kliniske symptomene på det vegetative og kardiovaskulære spektret, egenskapene i løpet av den underliggende sykdommen. Obligatoriske forhold er normalisering av den daglige rutinen, arbeid og hvile, tilstrekkelig søvn, målingstrening. Ikke-medikamentelle tiltak omfatter auditiv trening, psykoterapi, fysioterapi (elektroforese med brom, magnesium på kragen sone), akupunktur, hydroterapi, massasje ryggraden.

Medisinsk behandling for mitralklaffprolaps beregnet på å eliminere vegetative manifestasjoner, forhindring av myokardial degenerasjon, forhindring av infeksiøs endokarditt. Pasienter med alvorlige symptomer på mitralklaffprolaps stille beroligende midler kardiotrofiki (inosin, kalium og magnesium aspartat, vitaminer, karnitin), beta-blokkere (propranolol, atenolol), antikoagulasjonsmidler. Når du planlegger en liten operasjon (tanntrekking, mandlene, og så videre.) Er vist kurs av forebyggende antibiotikabehandling.

Med utviklingen av hemodynamisk signifikant mitralregurgitasjon, utviklingen av hjertesvikt, er det behov for protetikk av mitralventilen.

Prognose og forebygging av mitralventil prolaps

Den asymptomatiske løpet av mitralventil-prolaps karakteriseres av en gunstig prognose. Slike pasienter vises dispensarobservasjon og dynamisk ekkokardiografi 1 gang om 2-3 år. Graviditet er ikke kontraindisert, men behandling av graviditet hos kvinner med mitralventil prolaps utføres av en fødselslege-gynekolog i forbindelse med en kardiolog. Prognosen for sekundær mitralventil prolaps faller i stor grad av løpet av den underliggende sykdommen.

Forebygging av mitralventil prolaps innebærer eliminering av bivirkninger på utviklingsfosteret, rettidig anerkjennelse av sykdommer som ødelegger hjertevalvapplikasjonen.

Mitralventil prolaps: symptomer, behandling og prognose

Forlengelsen av mitralventilen (PMC) er sagingen av mitralventilflikene mot venstre atrium under sammentrekning av venstre ventrikel. Denne hjertesvikt fører til det faktum at under sammentrekningen av venstre ventrikel del av blodet kastes inn i venstre atrium. PMC er mer vanlig hos kvinner og utvikler seg i alderen 14-30 år. I de fleste tilfeller fortsetter en slik anomali av hjertet asymptomatisk, og det er ikke lett å diagnostisere, men i noen tilfeller er volumet av det injiserte blodet for stort og krever behandling, noen ganger til og med kirurgisk korreksjon.

Om denne patologien skal vi snakke i denne artikkelen: På grunnlag av hva som er diagnostisert PMC, om det er nødvendig å behandle det, og også hva er prognosen for personer som lider av en sykdom.

årsaker

Årsakene til mitralklaffprolaps er ikke fullt ut forstått, men moderne medisin er det kjent at dannelsen prigibaniya ventilklaffer oppstår på grunn av patologier i bindevev (med osteogenesis imperfecta, pseudoxanthoma elastisk, Marfans syndrom, Ehlers-Danlos et al.).

Denne hjertesvikt kan være:

 • primær (medfødt): utvikler seg som resultat av myxomatøs degenerasjon (medfødt patologi av bindevev) eller giftige effekter på føtale hjertet under graviditeten;
 • sekundær (oppkjøpt): utvikler seg mot bakgrunnen av samtidige sykdommer (revmatisme, IHD, endokarditt, brystkreft etc.).

Symptomer på medfødt MVP

Med medfødt PMP er symptomer forårsaket av et brudd på hemodynamikk svært sjeldne. En slik hjertefeil er oftere funnet i magre mennesker med høy vekst, lange lemmer, økt hudelasticitet og hypermobilitet i leddene. Samtidig patologi av medfødt prolaps av mitralventilen er ofte vegetativ-vaskulær dystoni, noe som forårsaker en rekke symptomer, ofte feilaktig tilskrives hjertesykdom.

Slike pasienter klager ofte på smerte i bryst og hjerteområde, som i de fleste tilfeller er provosert av forstyrrelser i nervesystemet og ikke er forbundet med hemodynamiske lidelser. Det skjer på bakgrunn av stress eller emosjonell spenning, er kribling eller verkende i naturen og er ikke ledsaget av kortpustethet, svimmelhet, svimmelhet, og øke intensiteten av smerte under trening. Varigheten av smerte kan være fra noen få sekunder til flere dager. Dette symptomet krever behandling til legen bare når festet en rekke andre symptomer: kortpustethet, svimmelhet, forsterkning av smerte under trening og i hodet.

Med økt nervøs excitabilitet, kan pasienter med PMS føle hjertebank og "uregelmessigheter i hjertets arbeid". Som regel er de ikke forårsaket av abnormiteter i hjertefunksjonen, for en kort stund, blir ikke ledsaget av en plutselig svakhet, og forsvinner raskt alene.

Tilsvarende kan pasienter med PMC ha andre tegn på vegetativ-vaskulær dystoni:

 • magesmerter;
 • hodepine;
 • "Causeless" subfebrile tilstand (økning i kroppstemperatur i området 37-37,9 ° C);
 • følelser av en klump i halsen og følelser av mangel på luft;
 • hyppig vannlating
 • økt tretthet;
 • lav utholdenhet mot fysisk anstrengelse;
 • følsomhet for værvarsling.

I sjeldne tilfeller med medfødt PMK har pasienten synkope. Som regel er de forårsaket av sterke stressende situasjoner eller vises i et tett og dårlig ventilert rom. For å eliminere dem er det nok å eliminere årsaken: å sikre tilstrømning av frisk luft, å normalisere temperaturforholdene, for å roe pasienten, etc.

Hos pasienter med medfødt mitralklappen på en bakgrunn av vegetativ dystoni-kar, i fravær av korrigering av patologisk psyko-emosjonelle tilstand kan forekomme panikkanfall, depresjoner, hypochondria og utbredelsen av adynamic. Noen ganger kan slike brudd føre til utvikling av hysteri eller psykopati.

Også pasienter med medfødt MVD har ofte andre sykdommer knyttet til bindevevspatologi (strabismus, nærsynthet, postural lidelser, flate føtter, etc.).

Alvorlighetsgraden av PMC-symptomene avhenger i stor grad av graden av sankventilflapper i venstre atrium:

 • Jeg grad - opp til 5 mm;
 • II grad - med 6-9 mm;
 • III grad - opp til 10 mm.

I de fleste tilfeller, i I-II-graden, fører denne anomali i strukturen til mitralventilen ikke til signifikante forstyrrelser i hemodynamikken og forårsaker ikke alvorlige symptomer.

Symptomer på oppkjøpt PMC

Alvorlighetsgraden av den oppkjøpte PMCs kliniske manifestasjoner er i stor grad avhengig av den provokerende årsaken:

 1. Ved PMC, som ble forårsaket av infeksjonssykdommer (betennelse i mandlene, revmatisk feber, skarlagensfeber) hos pasienter som viser tegn på endokardiale betennelse: nedsatt toleranse for fysisk, mentale og følelsesmessig stress, tretthet, åndenød, hjertebank, "forstyrrelser i hjerte" og andre.
 2. På PMC, som ble utløst av hjerteinfarkt pasientene har symptomer på hjerteinfarkt vises sterk cardialgia, en følelse av "avbrudd i arbeidet med hjertet", kortpustethet, hoste (kan vises rosa skum) og takykardi.
 3. Med PMC forårsaket av brystkreft forekommer akkordbrudd, som regulerer den normale funksjonen av ventilflapper. Pasienten har takykardi, dyspnø og hoste med tildeling av rosa skum.

diagnostikk

PMK er i de fleste tilfeller funnet ved en tilfeldighet: Når du lytter til hjertetoner, kan EKG (indirekte indikere tilstedeværelsen av denne hjertesykdommen), Echo-KG og Doppler-Echo-KG. De viktigste diagnostiske teknikkene for PMC er:

 • Echo-KG og Doppler-Echo-KG: Tillat å fastslå graden av prolaps og volum av oppblåsthet av blod i venstre atrium;
 • Halter-EKG og EKG: Tillat å oppdage tilstedeværelse av arytmier, ekstrasystoler, syndrom av sinusknude svakhet, etc.

behandling

I de fleste tilfeller er ikke PMC ledsaget av signifikante brudd på hjertet og trenger ikke spesiell terapi. Slike pasienter bør observeres hos kardiologen og utføre sine anbefalinger om oppførsel av en sunn livsstil. Pasienter anbefales:

 • en gang hvert 1-2 år for å gjennomføre Echo-KG for å bestemme dynamikken til PMC;
 • nøye overvåke oral hygiene og besøk tannlegen en gang hvert halve år;
 • å slutte å røyke
 • begrense bruken av koffeinholdige matvarer og alkoholholdige drikker;
 • Gi deg tilstrekkelig fysisk aktivitet.

Behovet for å foreskrive medisiner med PMK bestemmes individuelt. Etter å ha evaluert resultatene av diagnostiske tester, kan legen foreskrive:

 • Preparater basert på magnesium: Magvit, Magnelis, Magneter, Cormagenes, etc.;
 • vitaminer: tiamin, nikotinamid, riboflavin, etc.;
 • adrenoblokere: Propranolol, Atenolol, Metoprolol, Celiprolol;
 • kardioprotektorer: karnitin, panangin, koenzym Q-10.

I noen tilfeller kan pasienter med PMC trenge å konsultere en psykoterapeut for å utvikle en tilstrekkelig holdning til behandling og tilstand. Pasienten kan anbefales:

 • beroligende midler: Amitriptylin, Azafen, Seduxen, Uksepam, Grandaxin;
 • Neuroleptika: Sonapaks, Triftazin.

Med utviklingen av alvorlig mitral insuffisiens, kan pasienten bli anbefalt en kirurgi for å erstatte ventilen.

prognoser

I de fleste tilfeller går PMC uten komplikasjoner og påvirker ikke fysisk og sosial aktivitet. Graviditet og fødsel er ikke kontraindisert og fortsetter uten komplikasjoner.

Komplikasjoner av denne hjertesvikt utvikles hos pasienter med alvorlig oppblåsthet, langstrakte og fortykkede ventiler eller en økning i venstre ventrikkel og atrium. Hovedkomplikasjonene til PMC er:

Mitral ventil prolapse og mitral regurgitation. Medisinsk animasjon (engelsk).

Mitralventil prolaps: symptomer og behandling

Mitralventil prolaps - de viktigste symptomene:

 • hodepine
 • Smerter i magen
 • Økt temperatur
 • Kortpustethet
 • Brystsmerter
 • besvimelse
 • Smerte i hjertet
 • Smerter bak brystbenet
 • Økt tretthet
 • Forringet hjertefrekvens
 • Rapid puls
 • Følelse av ufullstendig inspirasjon

Forløpet av mitralventilen (dets fremspring eller ufullstendig lukking) er en patologisk tilstand hvor funksjonen av ventilen som befinner seg mellom ventrikkelen og atriumet oppstår. Mitralklaffprolaps, symptomene ikke være til stede i omtrent 20-40% i noen tilfeller av varianten med en overveiende tilfeldig deteksjon av denne sykdom, er karakterisert ved meget gunstige prognoser for det meste, som imidlertid ikke utelukker muligheten for noen pasienter en rekke meget alvorlige komplikasjoner.

Generell beskrivelse

Som allerede nevnt blir ofte prolaps av mitralventilen en tilfeldig patologi, og i de fleste tilfeller bærer den ikke noen trussel mot pasientens liv. Likevel har hun spesielle egenskaper, og vi vil prøve å forklare dem i denne artikkelen.

Så, først, la oss se på hva hjerteventilen er. Som du sikkert vet, er den mest hensiktsmessige analogi for hjertefunksjonene pumpen - det ligner det som er nevnt i hjertearbeidet, og det er dette arbeidet i hjertet som sikrer blodsirkulasjonen gjennom kroppen riktig. Muligheten for dette bestemmes ved å opprettholde et passende trykk i hjertets kamre. Det er fire slike kamre i den, to atria og to ventrikler. Som ventiler vi er interessert i, er det en spesiell type skodder, plassert mellom kamrene. På grunn av disse spjeldene er dette trykket regulert, og støtte er tilveiebragt i strømmen av blodstrømmen i ønsket retning.

Totalt er det fire slike ventiler, og hver av dem har sine egne særegenheter og handlingsprinsippet:

 • Mitralventilen.Denne ventilen er plassert mellom venstre ventrikel og venstre atrium, den har to ventiler (fremre og bakre). Forløpet av den fremre ventilen til mitralventilen (dvs. dets fremspring) diagnostiseres oftere enn henholdsvis forlengelsen av bakre blad. Hver av ventilflappene har tynne tråder, festet til dem er akkorder, deres vedlegg er i sin tur laget til papillære og papillære muskler. Vedlikehold av normal funksjonalitet i mitralventilen vurderes når ledd, tråder og muskler drives sammen. Kollisjonen i hjertet fører til en betydelig økning i trykket i det, og det sikrer i sin tur åpning av ventiler, holdt av papillære muskler og akkorder.
 • Tricuspid ventil (tricuspid).Denne ventilen er plassert mellom høyre ventrikel og høyre atrium, og har tre ventiler.
 • Lungearterieventil.Denne ventilen er konsentrert mellom høyre ventrikel og lungearterien, dets funksjoner reduseres spesielt for å hindre retur til blodets høyre hjertekammer.
 • Aortaklaff. Denne ventilen befinner seg mellom aorta og venstre ventrikel, og hindrer retur til blodets venstre ventrikel.

Den normale driften av hjerteventilene er som følger. Det er to åpninger i venstre ventrikel. En av dem er knyttet til venstre atrium (hvor, som vi allerede har nevnt, mitralventilen er lokalisert), den andre til aorta (her, som vi også nevnte, er aortaklappen). Dermed oppstår blodbevegelsen som følger: Først - fra atriumet gjennom åpningens mitralventil til ventrikkelen, etter - fra ventrikkelen gjennom åpningsåpningen mot aorta. Senere lukking av mitralventilen i denne prosessen forhindrer retur av blod ved sammentrekning av venstre ventrikel igjen til atriumet, hvorved bevegelse således bare tilveiebringes mot aorta. Ved lukking av den samme aorta ventilen, som er produsert ved ventrikkelens avslapning, er det gitt et passende hinder for å hindre blod tilbake til hjertet.

Et lignende prinsipp er relevant for funksjonen av ventilen i lungearterien og tricuspideventilen. Basert på undersøkelsen av dette bildet kan det forstås at den normale prosess med ventilfunksjon gir en skikkelig plan for blodstrømmen gjennom hjerteavdelingene, og bestemmer også muligheten for normal sirkulasjon i hele kroppen.

Når det gjelder patologien vi er interessert i, faktisk prolapse seg selv, er det, som det allerede var fremhevet i utgangspunktet, et fremspring. Det er dannet ved tidspunktet for dens lukning, forårsaker at klaffene er lukket ikke er så tett som det er nødvendig, hvilket betyr at en viss mengde blod har evnen til å gå tilbake i motsatt retning, det vil si inn i ventriklene i de vurderte store skip eller i atrium av ventrikkelen.

Følgelig mitralklaffprolaps på det tidspunkt i hvilket den venstre ventrikkel blir redusert, noe som fører til at blodstrømmen er ikke bare til aorta, men også til det venstre atrium, der det returnerer tilbake, slik retur av blod har sin egen definisjon - oppgulp. Avhengig av volumet av blod returnert tilbake til atriumet, bestemmes den riktige graden av en slik retur, det vil si graden av opphissing. Som regel patologi, er vi interessert i selve mitralklaffprolaps, ledsaget av en liten grad av avkastning, som i sin tur eliminerer muligheten for alvorlige brudd i arbeidet med hjertet, og bestemmes av staten i normalområdet. I mellomtiden er det ikke utelukket at den omvendte blodstrømmen er tilstrekkelig stor i volumer, som bestemmer behovet for korreksjon, som kanskje til og med inkluderer mulig kirurgisk inngrep for dette formål.

Med hensyn til hyppigheten av utvikling av en patologi som mitral ventil prolapse (PMC), er følgende data tilgjengelige. Så er økningen i frekvens notert med alderen. Primært oppstår deteksjon av PMC i alder av pasienter fra 7 til 15 år. Forbrenningen av mitralventilen hos barn under 10 år er nesten den samme når det gjelder sex, mens hos barn etter 10 år blir PMC oftere diagnostisert hos jenter - i dette tilfellet er et forhold på 2: 1 definert.

Forløsningen av mitralventilen hos spedbarn er ekstremt sjelden. Høye verdier av hyppigheten av forekomst av PMC med en bestemt patologi av hjerte typen hos barn med en relevant arvelig sykdom relatert til bindevev - i dette tilfellet oppstår deteksjon hos ca 10-23% av pasientene.

Når det gjelder den voksne befolkningen, bestemmes hyppigheten av forekomst av PMC i gjennomsnitt i 5-10% her. Kvinner dominerer i denne patologien (opptil 75%), toppfrekvensen er fra 35 til 40 år.

Forløpet av mitralventilen kan manifestere seg i primær form eller i form av en sekundær. Primær mitralventil prolaps er den viktigste varianten av manifestasjon av patologi, vi vil vurdere det i hoveddelen av vår artikkel. Som for den andre skjemaet, og dette sekundær mitral ventil prolapse, så i dette tilfellet patologien som skjedde da pasienten fortsatt er relevant for en annen sykdom, som har blitt, dermed grunnlaget for utseendet. Således utvikler sekundær prolaps på bakgrunn kardiomyopati, ischemisk hjertesykdom, dysfunksjon papillære muskel, myokardialt infarkt, eller forkalkning av mitral-ringen, samt i systemisk lupus erythematosus og danner kongestiv hjertesvikt.

Den primære formen for prolaps betraktes ikke bare som en brutto patologi som er relevant for hjertet, men anses ofte ikke som en patologi i det hele tatt. At mindre, mikosmatoznye endringer provosert mitralklaffen prolaps, ledsaget i noen tilfeller svært alvorlige former for hjertesykdom, kan ikke forlate uten riktig oppmerksomhet PMK som en del av medisinske aspekter og på aspekter av prognosen.

Mitral ventil prolapse: årsaker

Primært PMC er medfødt og ikke-farlig (primær), som vi allerede har funnet ut, samt resultatet av det haster med andre patologier i pasienten. Generelt er årsakene til PMC knyttet til det faktum at forstyrrelsen av strukturen, der denne patologien er relevant, er medfødt, samt det faktum at bindevevet som danner grunnlaget for ventilerne, er svekket.

Det første bruddet er overveiende arvelig av opprinnelsesstatus, som eksisterer i barnet ved fødselen. Når det gjelder bindevevets svakhet, har den også en lignende (medfødt) karakter av forekomst. Den spesielle egenskapen til PMC i dette tilfellet ligger i det faktum at akkordene er forlenget på grunn av svakheten i bindevevet, er det lettere å strekke av ventilflapper. Som et resultat av et slikt bilde av prosessene, blir lukking av ventilen når blodtrykket blir gitt et tilsvarende trykk ledsaget av utbulning av ventiler og deres løs kontakt.

I det overveldende flertallet av tilfeller av medfødt MVD er kurset ganske gunstig, ikke ledsaget av en spesiell symptomatologi og krever ikke alvorlig behandling. Følgelig er prolapse i denne varianten mer hensiktsmessig definert som et syndrom eller karakteristisk som er merkelig for kroppen, i stedet for patologi eller sykdom

Når det gjelder sekundær prolaps, utvikler den sjelden og som en "hjelp" for dens utvikling, tjener disse eller andre sykdommer, det tillater oss å definere det og hvordan det er oppnådd prolapse. Sykdommer som er relevante i dette tilfellet, bryter strukturen til akkorder, ventiler eller papillære muskler, vi vil dvele på dem i en litt mer detaljert versjon:

 • IHD, hjerteinfarkt. Utvikling av PLA i hjerteinfarkt eller koronar arteriesykdom oppstår årsaken til denne i eldre mennesker, er de nåværende blodsykdommer, særlig med hensyn til papillære muskler, eller hvorvidt det er på grunn av chordae brudd, på grunn av hvilket arbeid er tilveiebrakt ved hjelp av ventiljustering. Identifisering av prolaps i dette tilfellet er det, som regel basert på utseendet av pasientene uttrykte smerte i hjertene på bruksstedet, som også er kombinert med svakhet og med utseendet av pustebesvær.
 • Revmatisme. Utseendet av den prolaps på grunnlag av revmatisk hjertesykdom (revmatisk hjertesykdom) er viktig for barn, spesielt utviklings det på grunn av inflammatoriske prosesser som påvirker bindevev, tøy, dette i sin tur, er grunnlaget for den korde, og ventilklaffene. Det er fordelaktig før deteksjon på barnet PMK det vises skarlagensfeber, eller sår hals, og deretter (ca. to uker) angrep manifesterer seg Rheumatism (i hvilket det finnes patologiske tilstander i form av leddstivhet, smerte i dem, betennelser, osv.).
 • Brystskader. PMC mot bakgrunnen av denne innvirkningen skyldes det faktum at det er ledsaget av en pause i akkordene. Dette bestemmer i sin tur det ugunstige kurset for den patologien vi vurderer, noe som er spesielt viktig når man ser bort fra behandlingen som en nødvendighet.

Primær mitralventil prolaps: symptomer

Denne varianten av prolaps hos pasienter oppstår fra fødselen. Egenheten ligger i det faktum at det ofte kan kombineres med en lidelse kjent for mange lesere, som vegetativ-vaskulær dystoni (eller abdominal VDD). Alle disse symptomene på sammenfallet av mitralventilen, som pasienten kan oppleve, forklares nettopp av dens manifestasjoner, men de er hovedsakelig referert til som prolaps.

Først av alt har pasientene smerte i hjertet og brystet. Smerter i brystbenet med PMC er funksjonelle, så det indikerer at det ikke er tegn på uregelmessigheter i hjertet, og derfor er det forårsaket av et brudd på sentralnervesystemet. Ofte oppstår smerten i hjertet mot bakgrunnen av emosjonell overbelastning eller stressoverføring, i noen tilfeller manifestasjonen av smerte i ro.

Tegnet vises verkende smerter eller prikking, varighet av symptomer - fra flere sekunder / minutter til flere dager. Når du prøver å finne ut hvilke faktorer som provoserte smerten er det viktig å huske på at smerten av mitralklaffen prolaps i faget ikke er ledsaget av svimmelhet, kortpustethet og økt smerte på bakgrunn av fysisk aktivitet. Også i dette tilfellet er det ingen pre-okklusiv forhold. Ellers, når relevansen av disse symptomene, ikke oppfyller PLA, er det nødvendig umiddelbart å ta til legen - bare han er sikkert i stand til å bestemme innholdet av patologisk tilstand, bestemme at han er en "falsk alarm" eller peker til alvorlige brudd i hjertet og i nærvær av alvorlige sykdommer, med denne smerten direkte relatert.

Følgende symptomer, som er relevante for VSD, og ​​faktisk for prolaps av mitralventilen, er "Sinking" av hjertet, i "avbrudd" i hans arbeid og i økningen i hjertefrekvensen. Disse fornemmelser lik symptomene er nevnt ovenfor er ikke manifestasjoner av en hvilken som helst sykdom i hjertet, men bare føres til økt aktivitet i sentralnervesystemet. Merk også at i dette tilfelle de forskjellige valg tillatt rytmeforstyrrelser i hjertet, såvel som ledningsevne, særlig Dette kan være den atriale og ventrikulære ekstrasystoler, atrieflimmer, supraventrikulær takykardi og paroksysmal ventrikulær takykardi, atrioventrikulær blokkering og blokkere intraatrial UNP.

Likevel, som i det siste tilfellet, har disse statene sine egne avvik. Spesielt de er knyttet til det som hjertebank med mitralklaffprolaps og nevnte skjerm, karakterisert ved en stabil operasjon av hjertet, er ikke manifestasjoner av en truende tilstand i det tilfelle at de vises ved en plutselig måte og forsvinner like godt uten å være kombinert med en svimmelhet eller bevissthetstap.

Det bør bemerkes at besvimelse - et usedvanlig sjeldent symptom for forlengelse av mitralventilen. Hovedårsaken er i dette tilfellet betingelsene der en person befinner seg eller med følelsene han opplever. En slik beskaffenhet passerer raskt nok, det er nok å endre forholdene som provoserer dem (bringe en person til følelser, gi ham tilgang til frisk luft, etc.).

For VVD kjennetegnes også ved andre symptomer, og denne økning i temperatur (opp til subfebrile, dvs. innenfor 37-37,5 grader), abdominal smerte, hodepine, kortpustethet, en følelse av misnøye ved inhalering, tretthet og generell svakhet, også pasienter tolererer ikke fysisk aktivitet. På samme måte blir den overveldende antall pasienter med strøm for deres diagnose i et VSD, mens PMC de også til stede meteopatiya henholdsvis avgrenser dem å være en faktor ofte været (eller snarere - forandringer i denne).

Som spesielle manifestasjoner i bilde mitralklaffprolaps betraktes psykopatologiske endringer, i hvilke en kombinasjon av personlige notater og former affektive forstyrrelser. Oftest er affektive lidelser manifestert i form av depresjon, som er markant overvekt av hypokondri (påtrengende form av angst om sin egen helse, mot noe som kan utvikle en alvorlig belastning umuligheten av pasientens normal funksjon), og asteni (tretthet, tap eller svekkelse av muligheten på behovet mental og fysisk stress). Som for personlighetsforstyrrelser, kan de være i manifestere hysteroid eller sensitive funksjoner, som i noen tilfeller fører til utvikling av psykopati (natur patologi manifestert i form av mangelfull utvikling av vilje og emosjonelle egenskaper, mot der kompliserte prosessen med menneskets evne til tilpasning til forholdene rundt ham ) eller til aksentuering av de individuelle (overuttrykt i en form for manifestasjon av visse trekk av den menneskelige natur).

I tillegg til disse funksjonene kan pasientene også vise noen endringer relatert til huden, funksjonene til de indre organer og muskel-skjelettsystemet.

Ofte har pasienter med PMC også noen likheter i kroppen. Så, karakteristiske trekk i dette tilfellet er tynne og lange lemmer, et langstrakt ansikt, høy vekst, uttalt økt form for felles aktivitet, etc.

Gitt den eiendommelighet som er bindevevet i sener, muskler og hud, den faktiske feil det kan føre til en reduksjon i alvorlighetsgraden av pasientens syn, føre til utvikling av skjeling og provosere en annen type endring, som også vil bli kombinert med patologi før oss.

Sekundær mitralventil prolaps: symptomer

Sekundær prolaps, som vi allerede har diskutert, er anskaffet, forekommer det mot bakgrunnen av overføring av visse sykdommer til pasienten, samt som et resultat av et traumer til brystet.

For å identifisere den PMK etter lider syk av skarlagensfeber, sår hals eller et akutt angrep av revmatisk feber (med tilhørende ødem, smerte og rødhet av store ledd) er sannsynliggjort for å utvikle komplikasjoner av revmatisk karakter, som dermed bestemmer revmatisk hjertesykdom. Dette er ledsaget av symptomer på tretthet, svimmelhet, hjertebank, kortpustethet (det vises etter standard type fysisk aktivitet). I dette tilfellet behandles pasientene på et sykehus. Gitt at den betennelse i hjerteklaffene skjer på bakgrunn av virkningen av streptokokker, er behandling basert på antibiotika penicillin og andre grupper. I tillegg bestemmes en behandlingsregime som svarer til pasientens tilstand.

Med utviklingen av en alvorlig form for ventilssvikt, hvor behandling av medisiner ikke hjelper, utføres ventilens utskiftningsoperasjon (proteser).

I nærvær av PLA i CHD, spesielt sant for eldre, anses det som et brudd i form av lavt nivå av blodtilførselen i de adresse papillære muskler, og dette skjer ved eksponering av sykdommen, som i dette tilfellet er basisk. Symptomatologi i denne situasjonen er forekomsten av markante angrep av smerte, fokus i hjertet (for å fjerne dem kan oppnås ved administrering av nitroglyserin), vises også dyspné (s innledet mindre last), og de som er nevnt tidligere danner forstyrrelser i hjertet ( "fading", "brudd ", Etc.).

Hvis prolaps innledes med utseendet av traumer pasientens bryst området, er det, som vi har tidligere også blitt tildelt, kan det være et resultat av brudd på papillemusklene og chordae. Her igjen er symptomatologien i form av "forstyrrelser" i arbeidet i hjertet av forskjellige typer, kortpustethet og svakhet. Det utelukker ikke muligheten for forekomst av hoste, der pasienten opplever tildeling av skummende sputum rosa fargetone, som nødvendigvis krever umiddelbar levering av medisinsk hjelp for pasienten, ellers vil resultatet av en slik tilstand kan være dødelig.

Mitral ventil prolapse: komplikasjoner

Vi oppdaget i utgangspunktet at prolaps av mitralventilen generelt er preget av sin gunstige kurs, hvor alvorlige komplikasjoner er svært sjeldne. Det mindre, ikke behøver å utelukke dem, spesielt, blant disse er de følgende varianter av patologi: mitral svikt (akutt eller kronisk form), tromboembolisme, bakteriell endokarditt, arytmier (livstruende), plutselig død.

Mitral insuffisiens utvikler seg mot bakgrunnen av løsningen fra ventilklaffene i senetråder, som i dette tilfellet bestemmer syndromet til den såkalte "dangling" -ventilen. Hos barn utvikler denne patologien ekstremt sjelden, hovedsakelig på grunn av brysttrauma i kombinasjon med akkorddegenerasjon. Klinikken av manifestasjoner er redusert i dette tilfellet til plutselig utvikling av lungeødem. Pasienter utvikler orthopnea (som bestemmer dens dyspné i en slik utførelsesform, hvor pasienten er nødvendig for å ta en sittende stilling som et resultat av dens forsterkning i en horisontal stilling) i lungene vises stillestående typen hvesing, kvelning pusten blir. Når det gjelder den kroniske varianten av manifestasjon av denne patologien, virker det som et aldersberettiget fenomen og utvikler seg etter at pasientene har overgått aldersmerket på 40 år. Mitral insuffisiens hos 60% av tilfellene hos voksne utvikler seg på grunn av prolaps, hovedsakelig den bakre ventilen. Character viser en svært uttalt, det er klager om utseendet på dyspné ved anstrengelse, fysisk ytelse som helhet er underlagt reduksjon, relevant og svakhet og tilbakeliggenhet på den delen av fysisk utvikling. Bruken av ultralyd for å fastslå på en pålitelig måte omfanget av denne type svikt, så vel som en fremgangsmåte for dens eliminering er i hovedsak orientert mot operative inngrep på hjertet (mitralklappen).

Med hensyn til arytmier for komplikasjoner av PMC, i dette tilfellet kan de ha en veldig uttalt manifestasjon, samtidig symptomatologi er forstyrrelser i hjertets arbeid, svakhet, svimmelhet og noen ganger - kortvarig svimning.

En ekstremt alvorlig form for komplikasjon av PMC er infeksiv endokarditt, hyppigheten av utviklingen hos pasienter vokser med alderen. Tilstedeværelsen av bakte fører til innsynkning av organismen på vingene gikk forandringer, med det resultat at senere utvikler den klassiske versjonen av den inflammatoriske prosessen i dannelsen av bakterielle vegetasjoner i den. På bakgrunn av infeksiøs endokarditt har alvorlig mitralinsuffisiens, i tillegg til denne økte risikoen for tromboemboli i adressen til hjernen, ofte det skjer hjerteinfarkt engasjement, som også er ledsaget av utviklingen hos pasienter med venstre ventrikkel dysfunksjon. Blant de viktigste symptomene forbundet med infeksiøs endokarditt, en uttalt manifestasjon av svakhet, feber, hjertebank, gulsott av huden, en reduksjon i trykk. Ofte utvikler denne komplikasjonen av PMD på bakgrunn av tidligere dental manipulasjoner (fylling, protese, tannutvinning, etc.) eller en annen type kirurgisk behandling. Behandling er obligatorisk på et sykehus.

Med hensyn til plutselig død, blir frekvensen for dens forekomst i MVP bestemmes ved påvirkning av mange faktorer, inkludert de viktigste er muligens samtidig mitral-insuffisiens, ventrikkelflimmer, elektrisk ustabilitet, akutt hjerteinfarkt etc. Generelt definerer plutselig død lav risiko hvis pasienten ikke patologi i form av mitralinsuffisiens (i dette tilfelle er bestemt ved forholdet mellom indikatorene i gjennomgangen av resultatene for året 2-10000), mens dens relevans øker risikoen 50 -100 ganger.

diagnostisere

Identifikasjon av PMC forekommer ofte ved en tilfeldighet, og i en hvilken som helst alder, som, som allerede fremhevet tidligere, følger med prosedyren for ultralyd av hjertet. Denne metoden er den mest effektive i diagnosen mitralventil prolaps, fordi det er mulig å isolere en bestemt grad av prolaps i kombinasjon med volumet av regurgitasjon, samtidig patologi.

 • Mitralventil prolaps i 1. grad bestemmer relevansen for pasienten av varianten av manifestasjonen i en slik utførelsesform hvor svelling av ventilene er ubetydelig (opptil 5 millimeter).
 • Mitralventilen forlenger 2 grader bestemmer virkeligheten av bulging av brosjyrene innenfor maksimalt 9 millimeter.
 • Mitral ventil prolapse 3 grader Indikerer utbulingen av bladene fra 10 millimeter eller mer.

Det skal bemerkes at i denne varianten av patologisk deling er ikke omfanget av opphisselse tatt i betraktning, som nå ikke gir grunnlag for den påfølgende bestemmelse av prognosen for pasienten og følgelig formål med behandlingen. Dermed er graden av mangel på mitralventilen bestemt på grunnlag av regurgitasjon, som vises mest i løpet av ultralyd.

Som ytterligere diagnostiske tiltak for å bestemme hjerteegenskapene kan foreskrives EKG-prosedyre, samt holter-EKG. På grunn av EKG er det mulig å studere endringer som er relevante for hjertearbeidet på grunnlag av effekten av mitralventilens prolaps, mens EKG-holderen tillater registrering av hjerte-relevante data innen 24 timer. For det første forstyrrer den medfødte formen av prolapse ikke hjertets arbeid, og det er derfor ikke nødvendig med ytterligere tiltak for å diagnostisere et bestemt behov i lys av det praktiske fraværet av avvik i dem.

behandling

Ofte er behandlingen av mitralventil-prolaps ikke nødvendig for pasienter. Dens betydning vurderes i situasjoner der hjerterytmen er betydelig forstyrret, og smerter i hjertet vises også. Relevansen av de uttrykte former for neurotiske lidelser i kombinasjon med PMP kan kreve bruk av beroligende midler, metodene for muskelavslapping og automatisk trening vurderes separat.

Viktigheten er også på behovet for å endre livsstilen (justering av arbeidstid / hvile regime, eliminere tretthet og overbelastning (følelsesmessig, fysisk), samt beruselse i produksjon og levekår). Balneologiske og klimatiske alpinanlegg, massasje, akupunktur og vannprosedyrer anbefales. Astheniske lidelser bestemmer behovet for multivitaminer. Syndrom av hyperventilering kan elimineres på bekostning av spesiell respiratorisk gymnastikk. Det er også nødvendig med et systematisk besøk til legen med tanke på mulige fremskritt med alder av PMC og utviklingen på bakgrunn av alvorlige komplikasjoner.

Som en del av definisjonen av legemiddelterapi for behandling av tiltak orienterte IRR, behandling, forebyggelse av pasient neyrodistrofii infarkt og forebyggelse av antibiotika-skala for å forebygge utviklingen av komplikasjoner som infeksiøs endokarditt. Økende endringer i hjertet, samt en markert avbøyning av ventiler, bestemmer behovet for kirurgisk inngrep.

Hvis det er et symptom som kan indikere en mitral ventil prolaps, må du konsultere en kardiolog, og en reumatolog kan trenge råd og behandling.

Hvis du tror at du har det Mitral ventil prolapse og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan du hjelpe leger: en kardiolog, en reumatolog.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Les Mer Om Fartøyene