Hoste med hjertesvikt: symptomer og behandling

Fra denne artikkelen vil du finne ut: hvorfor hoste oppstår i hjertesvikt. Hvilke tilleggstegn ledsaget av hjertehud, metodene for behandling.

Hoste vises i hjertesykdommer på grunn av blodstagnasjon i det lille (pulmonale) sirkulasjonssystemet.

Klikk på bildet for å forstørre

Dette symptomet indikerer de to stadiene av kronisk hjertesvikt og krever akutt behandling. Hjertesvikt er et vanlig navn for en tilstand når hjertet ikke kan utøve sin funksjon fullt ut. det kan skyldes ulike patologier.

Du kan bli kvitt hjertehud ved å eliminere årsaken til hjertesvikt. Ofte kan dette bare gjøres ved hjelp av en operasjon.

Hjertehudsymptomer har sikkert, du finner dem i denne artikkelen. Hvis du finner disse i deg selv, går du straks til kardiologen. Hvis du ikke tar hensyn til dette symptomet og ikke starter behandling eller endrer sin taktikk, vil du ha hjertestimme.

Årsaker til hjertehud

Det er forårsaket av hjertesvikt, som i sin tur virker mot bakgrunnen av medfødte eller anskaffe hjertefeil.

Nærværet av denne egenskapen er preget av slike patologier:

 • hypertrofi av venstre ventrikel;
 • stenose av en eller flere hjerteventiler;
 • svikt av en eller flere hjerteventiler;
 • kardiomyopati;
 • myokarditt;
 • aterosklerose av koronarbeholdere eller deres trombose (fremkall utilstrekkelig tilførsel av myokard med oksygen);
 • kronisk arteriell hypertensjon;
 • amyloidose i hjertet (en metabolsk lidelse der proteiner er deponert i hjertevævet, dette er en sjelden nok sykdom, preget av høy dødelighet, det er umulig å helbrede det helt);
 • defekt av inngrepsseptum.

Også tørr hoste kan være en bivirkning av ACE-hemmere for å senke blodtrykket. I dette tilfellet, hvis symptomet forverrer pasientens livskvalitet betydelig (for eksempel hindrer søvn om natten), vil legen erstatte medisinen med en annen - som pasientens kropp vil tolerere bedre.

symptomer

Hjertehud er alltid tørr. Bare i det siste stadiet av hjertesvikt kan det ledsages av blodutslipp.

Det suppleres med andre tegn på kronisk hjertesvikt:

Hjertehud: Folk og medisinsk behandling av sykdom

Konseptet med "hjertehoste" er veldig betinget. Fra et medisinsk synspunkt eksisterer en slik sykdom ikke, da kan hoste være et symptom på ulike hjertesykdommer. Faren for slik hoste er at det lett forveksles med bronkitt og andre sykdommer i luftveiene, mangler en så alvorlig sykdom som hjertesvikt.

Årsaker til hjertehoste

Hjertehud er en hoste som oppstår som følge av hjertesykdom

Hoste med hjertesvikt oppstår på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser. Blodstrømmen svekkes, lungematen forverres og bronkospasmen oppstår, ledsaget av kortpustethet og tørr hoste.

En hjertehud, hvis behandling begynner med å finne ut grunnene, er lett forvirret med andre typer hoste. Ofte kommer pasienten til terapeuten å hoste, og hjertesykdom oppdages.

Hjertesvikt begynner som regel med forstyrrelse av hjertets venstre hjertekammer. Det er ikke i stand til å pumpe blod, som et resultat, blodtrykket i blodårene og blodårene stiger, blodet stagnerer i lungene, forårsaker hevelse i vevet.

Årsaker til hjertehud er de sykdommene og tilstandene som fører til utvikling av hjertesvikt:

 • Myokarditt. Med myokarditt oppstår betennelse i hjertemuskelen kalt myokard. Årsaken til betennelse er ofte en infeksjon eller revmatoid sykdom. Smittsom myokarditt begynner med ubehag, tretthet, takykardi, smerte i brystet, kortpustethet og tørreflekshud.
 • Kardiomyopati. Dette begrepet innebærer forskjellige myokardielle lesjoner, som fører til hjertesvikt, men ikke har en smittsom natur. Sklerotiske prosesser begynner å forekomme i cellene i myokardiet. Faren for denne sykdommen er at den kan føre til plutselig hjertedød.
 • Kardioklerose etter infarkt. Denne tilstanden er ledsaget av en klype muskelfibre i myokardiet, noe som fører til hjertesvikt. Med kardiosklerose, dyspnø med hoste, hevelse, alvorlig arytmi, takykardi observeres.
 • Mitral ventil prolapse. Dette er en ganske vanlig hjertesykdom, hvor en del av mitralventilen svulmer og buler. Denne sykdommen kan være medfødt eller oppkjøpt. Ofte er sykdommen i utgangspunktet asymptomatisk, og så er det kortpustethet, funksjonsfeil i hjertet, brystsmerter.
 • Ikke utelukker og infeksjon i øvre luftveiene. Med hjertesykdom er infeksjoner svært vanlige, så komplisert behandling kan være nødvendig.

Symptomer, farlige tegn og komplikasjoner

Hjertehud er en alvorlig og farlig sykdom som krever behandling.

Hoste i seg selv er et symptom på en hjertesykdom. Den har imidlertid sine egne egenskaper. Hjertehud kan skilles fra andre typer hoste ved følgende symptomer:

 • Kortpustethet. Hjertehud er ofte ledsaget av kortpustethet. Det kan oppstå etter fysisk anstrengelse eller uten dem. Hvis kortpustethet og reflekse tørrhud forekommer i ro, er det verdt å besøke en kardiolog.
 • Smerter i brystet. Hjertehud kan være ledsaget av smerte i brystet. Som regel er dette en ikke-intensiv smerte av et stikkende tegn.
 • Hoste om natten. I kjernen kan hoste oppstå når som helst, men oftest vises det om natten i en utsatt stilling. En person våkner opp fra kortpustethet og en hoste og prøver å sitte refleksivt, fordi i denne stillingen er symptomene svekket.
 • Hevelse. Med hjertesvikt skjer hevelse svært ofte. De kan vises på ansiktet eller lemmer både etter og uten belastning.
 • Hevelse i livmorhalsen. Med hjertesvikt øker belastningen på venene, du kan legge merke til hevelse i nakken.
 • Sputum utslipp. Hjertehud kan også ledsages av separasjon av en liten mengde slem. Det kan ha blodårer, men det har vanligvis ikke pus.

Hvis hjertesvikt ikke er komplisert av luftveissykdommer, så er det ingen andre tegn på annen infeksjon enn hoste. Varme, rhinitt, ondt i halsen er vanligvis fraværende.

Hoste i hjertesvikt kan ha en annen karakter: Forsvinnende og paroksysmal, kort og skarp, med slim eller tørr. Når det henvises til en lege, er det viktig å beskrive hosten i detalj.

Farlige tegn er utseendet av blod i sputumet, alvorlig kortpustethet, astmaanfall, bevissthetstap.

Hvis du mistenker astma, må du ringe en ambulanse. Den mest alvorlige komplikasjonen er lungeødem. Det oppstår ved akutt ventrikulær svikt og kan føre til død. Imidlertid er sannsynligheten for å utvikle lungeødem i kronisk sykdom og regelmessig behandling ikke for stor. Oftere forekommer sykdommen med veksling og tilbakebetaling.

medisinering

Behandling av hjertehud behandles av en kardiolog

Bli kvitt hjertehud som et symptom kan bare være etter behandling av sykdommen, som var årsaken til det.

Først vil legen foreskrive en test (blodprøve, ultralyd, EKG, røntgen, tomografi), diagnostisere og foreskrive medisiner:

 • Diuretiske preparater. Diuretika hjelper til med å håndtere væskestagnasjon i vev. Det mest populære vanndrivende med hjertesvikt er Furosemide. Han klarer seg raskt med hevelse, men før du begynner å ta det, må du sørge for at nyrene fungerer som de skal. Også slike legemidler som Torasemide, Indapaid og ulike vanndrivende urter (med forsiktighet) kan foreskrives.
 • Vasodilatorer. Disse stoffene slapper av i blodkarets vegger og fremmer ekspansjonen, lindrer spasmer, forbedrer sirkulasjonen. Noen vasodilatorer tar lang tid, kurs, andre er kortvirkende og tas kun en gang, om nødvendig. Når hjertesvikt ofte foreskrives narkotika nitroglyserin i form av tabletter og sprayer, Izoket, Cardix.
 • Antitussiva. De er foreskrevet for å lindre et hosteanfall, men uten behandling av hjertesykdom, vil hosteangrep fortsette. Antitussive medikamenter kan administreres Codelac typen, Sinekod eller preparater for flytendegjøring og utskillelse av bronkial slim, hvis det er (Bromhexine, ACC).
 • Betablokkere. I hjertesvikt, produserer kroppen adrenalin for å utløse hjertearbeidet, men i lang tid, kan denne prosessen ikke fortsette fordi hormoner har en negativ innvirkning på det arbeid av hjertet. Betablokkere redusere hjertefrekvensen, redusere blodtrykket og kan redusere belastningen på myokardet og blodkar. Disse stoffene inkluderer Acebutalol, Carvedilol.

Varigheten av å ta dette eller det aktuelle stoffet bestemmes av legen. I tillegg til medisinsk behandling, må pasienten observere regime av dagen, moderat fysisk aktivitet, gi opp dårlige vaner (alkohol, røyking), for å spise og for å unngå øke kolesterolnivået i blodet, stress og emosjonell overbelastning.

Hjertesykdommer er alltid alvorlige og potensielt farlige, så du kan ikke selvmedisinere. Alle hjertesykdommer krever undersøkelse, konsultasjon av en lege og kompetent behandling.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

Det anbefales ikke å ta stor interesse for folkemetoder i behandlingen av hjertesykdommer. De fleste av dem krever medisiner, og effekten av ulike urter på hjertet kan være uforutsigbar.

Eventuelle folkeoppskrifter kan bare brukes etter å ha konsultert en lege og som en ekstra terapi, men ikke hovedbehandlingen:

 • Medisinering fra honning, sitroner og hvitløk. For å forberede et slikt middel, må du ta 10 sitroner i skallet og skal dem med kokende vann. Da klemmer jeg saften ut av dem, tilsett 1 kg honning og 10 hvitløkhoder i knust form. Legemidlet er infundert i 10 dager på et kjølig og mørkt sted. Ta 1 teskje før du spiser 4 ganger om dagen. Det antas at dette middelet er effektivt i de første stadier av arytmi.
 • Gress. Det er en stor mengde urte rettsmidler for behandling av hjertesvikt, men deres effektivitet anses kontroversiell i alvorlige hjertesykdommer. Til "hjerte" gress inkluderer melissa, hagtorn, yarrow, valerian, motherwort, nese, horsetail, hagtorn, dogrose. Herbal decoctions tas daglig før symptomene forsvinner.
 • Jod. I folkemedisin finnes det en slik oppskrift på behandling av hjertesykdommer: Legg iodtinktur til melk og ta det en halv time før måltider i 2 uker.
 • Kalina. Med hjertesykdom er viburnum nyttig i enhver form. Ofte gjør infusjon av bær med vannmelon og honning og ta 2-3 ganger om dagen.
 • Gulrotjuice. Juicen av friske gulrøtter er nyttig for fartøy og hjerte, så vel som for hele organismen. Den skal være full hver dag for et halvt glass minst 3 ganger om dagen.
 • Blackberry kjøttkraft. Broth av brombær knopper bidrar til å kvitte seg med kortpustethet og hjertehoste, og har også en avslappende effekt på nervesystemet.

Nyttig video - Tegn på hjertesvikt:

De fleste folkemidlene bidrar ikke til å kurere hjertehud og eliminere årsaken, men de lindrer symptomene og gir midlertidig lindring. Det er verdt å huske at noen urter og bær kan forårsake en sterk allergisk reaksjon.

Som forebygging av hjertesvikt kan du anbefale røykeslutt, en sunn livsstil, aktiv hvile, riktig ernæring med et minimum av animalsk fett, vektkontroll, overholdelse av dagens regime og drikking.

Hjertehud under graviditet

Hjertehud er farlig for gravide, siden det kan påvirke den normale utviklingen av fosteret

Hvis en kvinne hadde hjertesykdom før det befant seg, er det sannsynlig at det under graviditeten vil forverres. Lasten på kroppen til en gravid kvinne øker betydelig, belastningen på kardiovaskulærsystemet øker også, slik at sannsynligheten for hjertesvikt øker.

Den mest kritiske perioden regnes som perioden 26-28 uker med graviditet, når volumet av sirkulerende blod øker så mye som mulig. Arbeids- og postpartumperioden regnes også som en farlig periode. Ofte er kvinner med hjertefeil og andre hjertesykdommer ikke tillatt i fødsel, men gjør det planlagte keisersnittet.

Under svangerskapet manifesterer hjertesvikt seg i alvorlig svakhet og tretthet, selv om kvinnen er foreskrevet en sengestil, periodisk tørr hoste, spesielt om natten, dyspné, cyanotisk hud.

Hvis en kvinne allerede har hjertehud, bør tilstanden overvåkes kontinuerlig og helst på sykehus.

Den farligste er kortpustethet med hoste i fravær av mosjon, siden de kan være harbingere av lungeødem. Hjertesvikt under graviditet er farlig ikke bare for en kvinne, men også for et barn, fordi når blodsirkulasjonen begynner føtal hypoksi, mangler han oksygen. Med alvorlig hypoksi kan vekst og utvikling avta.

Kvinne med hjertesvikt, men i fravær av alvorlige komplikasjoner lå på sykehuset tre ganger i løpet av svangerskapet: 8-10 uker for inspeksjon og bevaring av svangerskapet, 26-30 uker for å overvåke fosterets utvikling før fødsel og for kontroll av arbeidskraft.

Under graviditeten er de fleste legemidler forbudt, spesielt i første trimester. Hjertesvikt i denne perioden behandles med akseptable legemidler: diuretika, beta-blokkere, midler for å forbedre myokard metabolisme. Når alvorlige angrep av hoste kan foreskrives trygt antitussive stoffer. Sterk hoste kan være farlig på grunn av spenningen i bukveggen og styrken av livmorens liv.

Hjertehud: symptomer, behandling

Mange tror at hoste er et symptom på kun respiratoriske sykdommer, men det er det ikke. Lungene er nært forbundet med hjertet og blodkarene. Det er derfor forstyrrelser i blodsirkulasjonen kan påvirke arbeidet i åndedrettsorganene, og en person vil få hjertehoste. Dette symptomet på mange sykdommer i kardiovaskulærsystemet kan dukke opp før begynnelsen av behandlingen eller på grunn av det. En hjertehud ligner en hoste med vanlig bronkitt, men er ikke ledsaget av en sputumsekresjon. I alvorlige tilfeller kan det forekomme blodstreker i hosten. Med sykdomsprogresjonen og fraværet av behandling kan en hjertehud føre til utvikling av hjerteastma eller lungeødem. Slike forhold kan bli farlig for pasientens liv og krever øyeblikkelig legehjelp.

I denne artikkelen vil vi vurdere hovedårsakene til utbruddet, utviklingsmekanismen, symptomene og metodene for å behandle hjertehud. Denne kunnskapen vil hjelpe deg i tide til å mistenke sykdomsutbruddet og ta de nødvendige tiltak for å eliminere det, noe som vil forhindre utvikling av formidable komplikasjoner.

årsaker

Hovedårsaken til utseendet av hjertehud er stagnasjonen av blod i lungene, som oppstår når hjertet ikke er i stand til normalt å pumpe blod. Slike stillestående fenomen, dekomprimering av hjertet, fører til opphopning av væske i lungene, noe som forårsaker irritasjon av bronkiene og hosten selv. Hjertesvikt kan provoseres av mange akutte og kroniske patologier i hjertet og blodårene, som for eksempel:

Også hjertedød hoste kan bli sykdom i det endokrine system, alkoholmisbruk, røyking, alvorlig anemi, tar visse medisiner for behandling av kardiovaskulære patologier, hyppig og alvorlig stress.

Hvorfor vises et hjertehud?

Blodforsyningen til lungene er gitt av en liten sirkulasjon av blodsirkulasjon, og dens effektivitet avhenger i stor grad av nytten av funksjonen til venstre ventrikel og atrium. Utviklingen av hjertehud går gjennom flere stadier. Mekanismen for respiratorisk funksjon depresjon er som følger:

 1. De patologiske prosessene som foregår i venstre ventrikkel forårsaker en reduksjon av dens kontraktilitet, og den kan ikke effektivt pumpe blod fra lungearteriene inn i aorta. Slike endringer i hjertets arbeid fører til økt trykk i lungene og en nedgang i blodmikrocirkulasjonen.
 2. Sakte blodstrømmer forårsaker en økning i venetrykk og oksygen sult av vev.
 3. På grunn av hypoksi blir kollagen avsatt på den interalveolære septa og veggene til små kar, som forårsaker utvikling av pneumosklerose.
 4. Små fartøy i lungene blir gradvis sclerosed og fullstendig utryddet (overgrodd med bindevev). Slike patologiske prosesser fører til en reduksjon av blodstrømmen i lungene og en enda større økning i trykk i lungekarrene.
 5. Økt trykk i lungearterien fører til en økning i belastningen på venstre ventrikel, og det er hypertrofiert.
 6. Deretter er det en utvidelse (utvidelse av grensene) til høyre halvdel av hjertet, noe som medfører stagnasjon av den store sirkelen av blodsirkulasjon. Den flytende delen av blodet siver inn i lungevevvet og irriterer de bronkiale reseptorene. Pasienten har hjertehud som går kronisk, vises når man prøver å oppta en horisontal posisjon og blir forverret om kvelden eller om natten.
 7. I alvorlige komplikasjon ved patologisk prosess i hjertet (for eksempel utvikling av nye angrep infarkt, arrytmier, ventrikulær fibrillering og m. P.) utvikler akutt venstre ventrikkelsvikt, og det kan føre til rask progresjon av hjerteinfarkt av astma eller lungeødem.

symptomer

Hjertehud har en rekke egenskaper som skiller den fra catarrhal eller bronkial hoste:

 1. Hjertehud er tørr. Under hosten separerer pasienten ikke sputum, mucus eller pus. Under akutte angrep kan blodig utslipp vises.
 2. Hoste er ledsaget av cyanose (blå lepper), nasolabial trekant, øredobber eller fingertuppene.
 3. Under hosten opplever pasienten rask pusting. Først vises kortpustethet og hoste bare med fysisk aktivitet, men med sykdomsprogresjonen kan en lang samtale føre til kvelende tørr hoste og rask pusting.
 4. Hoste er ledsaget av smerte i hjertet og hjertebanken, som skyldes overbelastning av hjertet med blod.
 5. Hoste kan ledsages av pre-fainting forhold eller obrokas, som er provosert av økt brysttrykk og en reduksjon i mengden blod som strømmer til hjertet.
 6. Under hosteangrep er blodårene på hodet oppsvulmet.
 7. Hoste vises eller forverres når du prøver å ligge, fordi i denne posisjonen til kroppen er venstre ventrikel enda mer overbelastet. Noen pasienter må til og med sove i en semi-sittende stilling. Det samme symptomet kan observeres med bronkial astma, og derfor krever denne tilstanden til pasienten differensial diagnose.
 8. I begynnelsen av sykdommen hostes ledsaget av alvorlig svakhet, svette og svimmelhet. Videre utvikler pasienten hevelse i ankelen om kvelden. I senere stadier blir ødemet mer tett, stabilt og forsvinner ikke om morgenen.

Ovennevnte egenskaper ved hjertehud kan manifestere seg i varierende grad. Deres alvorlighetsgrad avhenger av årsaken som forårsaket hosten, og alvorlighetsgraden til den underliggende hjertesykdommen.

Hjertens hoste kan være:

 • irriterende og tørr - i begynnelsen av sykdommen, når stagnasjon i en stor sirkulasjon ikke har utviklet seg ennå;
 • skarp, kort og tørr, kombinert med smerte i hjertet - ofte observert med revmatisme, som var komplisert av perikarditt;
 • tørr og paroksysmal, ledsaget av pusteproblemer - ofte observert med mitral stenose;
 • natt eller natt, høyt og forfalsket, vises i utsatt stilling eller når du prøver å oppta en horisontal posisjon - er karakteristisk for kronisk venstre ventrikulær svikt;
 • hoste med hemoptysis - vises med alvorlig overbelastning i lungene på grunn av atrieflimmer og høyre ventrikulær svikt, kan indikere utviklingen av tromboembolisme.

Når de første episodene av hjertehud oppstår, må pasienten se en lege og gjennomgå en test som vil avsløre årsaken til abnormiteter i hjertet. Tidlig behandling av den oppdagede sykdommen vil raskt bli kvitt hoste og redusere utviklingen av den underliggende sykdommen.

diagnostikk

Symptomer på hjertehud kan være lik symptomene på mange hjertesykdommer og luftveiene. For en nøyaktig diagnose er pasienten tildelt slike diagnostiske teknikker:

 • EKG - å oppdage iskemi og myokard hypertrofi;
 • Echo-CG - å studere og evaluere kontraktiliteten til ventriklene og mer detaljert studie av hjertets struktur;
 • X-ray - å oppdage stillestående fenomener i lungene;
 • tomografi - for en detaljert studie av tilstanden til myokardiet.

behandling

For å eliminere hjertehudet, er pasienten foreskrevet et behandlingsforløp for den underliggende sykdommen som forårsaket den. Selvbehandling av dette ubehagelige symptomet er uakseptabelt, da forsøk på å undertrykke det kan føre til uønskede konsekvenser. Under hjertehud blir bruskene ryddet, og inhiberingen av disse prosessene vil føre til akkumulering av frigjort fra lungene. Derfor bør behandlingsforløpet kun foreskrives av en kardiolog.

For å bli kvitt hjertehud, i tillegg til å behandle den underliggende sykdommen, vil legen anbefale et stort spekter av aktiviteter.

Dagregimet

Overholdelse av regimet av arbeid og hvile i patologi i kardiovaskulærsystemet gjør det mulig å unngå overbelastning og har en gunstig effekt på hjertearbeidet. Det anbefales at slike pasienter sover minst 8 timer om dagen.

Oppgivelse av dårlige vaner

Røyking og alkohol har en alvorlig byrde på hjertet, og avvisningen av dem skal oppstå på kortest mulig tid.

Forebygging av stress

Stressfulle situasjoner utgjør en alvorlig trussel mot mennesker med hjertesykdommer, og pasienten skal lære å motstå dem riktig og ikke være opprørt over småbiter. Om nødvendig kan legen anbefale bruk av beroligende midler.

Hyppig går i frisk luft

Med hjertehud, observeres oksygen sult av vev, og turer i frisk luft vil fremme deres metning med oksygen. Slike oksygenbehandling hjelper ikke bare å eliminere hjertebank og kortpustethet, men normaliserer også humør og søvn.

Sunn mat

I sykdommer i hjerte-karsystemet legen kan foreskrive overholdelse anbefale spesiell diett eller redusere mengden salt og nekter skadelige produkter (fett kjøtt, gatekjøkken, røkt, saltet, brus, kaffe og sterk te). Alle pasienter anbefales ikke å overvære og se på vekten, fordi disse faktorene kan provosere og forverre et hjertehoste. Pasienter bør ikke drikke mye væske (mengden væske som forbrukes, bestemmes individuelt).

Fysisk aktivitet

Tilstrekkelig fysisk aktivitet bidrar til normalisering av blodsirkulasjon og eliminering av stillestående fenomener. Deres intensitet bør være individuell og bestemmes bare av pasientens generelle tilstand. I utgangspunktet bør de være minimal, og når tilstanden forbedres - øker gradvis.

Medisineringsterapi

For å eliminere hjertehudet, kan slike legemidler foreskrives:

 • diuretika: Indapamid, Trifas, Veroshpiron, etc.;
 • vasodilatorer: Atakand, Losartan, Candecor;
 • antitussives med anestetisk effekt: foreskrevet bare i tilfeller der hostende angrep vesentlig belaster pasientens tilstand, forårsaker synkope og alvorlig svakhet.

Valget av medisiner for eliminering av hjertehud, dosering og varighet av mottak bestemmes kun av legen. Avhengig av pasientens tilstand, kan legen justere behandlingsregimet.

Folkemidlene

De fleste kardiologer anbefaler ikke bruk av folkemidlene for eliminering av hjertehud. Du kan bare bruke noen folkesopptak etter å ha konsultert en lege og diagnostisert den underliggende sykdommen som forårsaket dette ubehagelige symptomet.

Hjertehud er den "første klokken" av mange patologier i kardiovaskulærsystemet og en tung grunn til å gå til kardiologen. Å gjenkjenne det er uavhengig, ikke alle som ikke har forbindelse med medisin. Vår artikkel vil hjelpe deg i tide til å mistenke utseendet på hjertehud og ta korrekt og rettidig tiltak. Ikke medisiner dette angstfulle og ubehagelige symptomet, og ikke forsink besøket til legen, siden han kan skyldes mange farlige sykdommer og komplisert av hjertesyma og lungeødem. Husk dette og vær sunn!

Den første kanalen, programmet "Live Healthily" med Elena Malysheva på "Hvorfor hoster vi?" Uvanlige årsaker til hoste "(se hjertehud fra 11:17):

Hoste av hjerteopprinnelse: forekomst, tegn, hvordan å behandle

Hva kan vi si om vanlige mennesker, hvis armaturens armaturer bruker begrepet "hjertehoste" i deres daglige praksis? Derfor har han rett til liv, fordi han fortsatt er individuelt symptom mangfoldig hjertepatologi. Hvilken er en annen sak, for Ikke alle hjertesykdommer manifesteres som en hoste, men mange er kortpustet, som, selv om den hoster, gir. I dette henseende viser det seg at det er nødvendig å huske om hjertestimme - en alvorlig og smertefull tilstand, fordi det på en eller annen måte ikke er det uten denne refleksvirkningen.

Tortikert hoste

Personer med hjertesykdom er utsatt for inflammatoriske sykdommer i øvre luftveier og lunger, er det imidlertid at bare hoste fører til at personen til et legekontor, hvor han fant ut årsaken til problemene med luftveiene. Det viser seg at en smertefull hoste, som forverres av fysisk anstrengelse eller tvunget til å sove, er ingenting annet enn hjertesvikt. I slike tilfeller, selvfølgelig, behandling av hjertehud begynner med en grundig undersøkelse og behandling av hjertet.

Resultatet av sykdommer som dekompensiruyut hjerteaktivitet (ervervet valvulære defekter, særlig Mitralklaff, myokarditt, kardiomyopati, myokardialt infarkt, etc.) bli hjertesvikt, medfører venøs stasis i både den systemiske sirkulasjon.

Brudd på blodstrømmen, eller rettere, utilstrekkelig blodsirkulasjon i lungene, vil sikkert forårsake bronkospasme, som ikke gjør seg lang ventetiden, siden den er nesten parallell med krampene i karene, så hoste i dette tilfellet vil være en konsekvens av hjertepatologi. I tillegg kan refleks tørrhud ikke bare være i hjertesykdommer, det kan forårsake patologiske forandringer i aorta (mezaortitt, aneurysm) og mediastinum sykdommer.

Hjerte, lunger... hoste

For å forstå årsakene til hjertehud, konstant kortpustethet og i noen alvorlige tilfeller av å utvikle hjerteastma med overgangen til lungeødem, bør vi kort vurdere mekanismen for respiratorisk funksjon depresjon, som går gjennom flere stadier:

 • De patologiske prosessene som oppstår i venstre ventrikel fører til en reduksjon i kontraktiliteten, når den berørte ventrikkelen ikke er i stand til å pumpe blod inn i aorta som kommer til det gjennom lungene. Som et resultat øker trykket i den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen, det vil si i lungene;
 • Senking av blodstrømmen i lungens mikrocirkulatoriske seng fører til økt venetrykk og mangel på oksygen i vevet;
 • På bakgrunn av hypoksi (oksygenmangel) dannelse av kollagenfibre, fibroblaster, som avsettes på veggene i små blodårer i den interalveolar septa, noe som fører til slutt til pneumosclerosis;
 • Små fartøyer tom, sklerose, utryddet (lumene forsvinner på grunn av fylling med bindevev), reduserer mengden blodstrøm i lungene;
 • Det reduserte antall av mikrovaskulær ytterligere øker trykket i lungearterien, noe som innebærer først hypertrofi, dilatasjon og deretter (forlengelse) av det høyre hjerte som bidrar til venøs stase storsirkel. Og i prinsippet viser det seg en ond sirkel...
 • Under ugunstige strømnings (ventrikkelflimmer, tilbakevendende myokardialt infarkt, arytmi, asystoli) svekket venstre ventrikulær funksjon (venstre ventrikkelsvikt) og forstyrret blodstrømning til lungene, som stagnerer der. Ved utvikling akuttvenstre ventrikkelfeil Disse endringene kan raskt føre til dannelsen av hjerte astma, og da lungeødem.

Ordning om blodsirkulasjon og oksygenmetning av blod

Men hvis det bare er stagnasjon i den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen, vil hoste med hjertesvikt (venstre ventrikulær) ikke nødvendigvis føre til slike forferdelige komplikasjoner som lungeødem. Det vil fortsette kronisk, som om det forverres om kveldene eller om natten, uten å gi pasienten muligheten til å ta en horisontal stilling (hvorfor slike folk foretrekker å sove halvt sittende).

Video: menneskets respiratoriske mekanismer

Tegn på hjertehud

Fordi denne komplekse neurale refleksbehandlingen utføres ved en skarp utånding i en lukket vokalcicle og dermed fjerner sputum fra luftveiene, er det selv et tegn på sykdom, det er svært vanskelig å bestemme symptomene på hjertehud. Det er enda vanskeligere for en pasient å knytte slike manifestasjoner som:

 1. Tørr hoste;
 2. Cyanose (noen ganger);
 3. Smerte i hjertet, hjertebanken;
 4. Besvimelse er mulig;
 5. hevelse;
 6. Hevelse i livmorhalsen;
 7. Kortpustethet
 8. Sputumproduksjon, noen ganger med blodårer.

Dermed er hoste ofte avskrevet for luftveissykdommer, bronkitt eller allergier. Naturen kan imidlertid fortsatt bidra til å presse tanken: hvor, på hvilket sted og i hvilken blodsirkulasjon sirkulerer patologien.

Hoste med hjerteopprinnelse kan være:

 • Paroksysmal og tørr, ledsaget av pusteproblemer, karakteristisk for mitralstenose og som følge av en kraftig økning i venstre atrium. I noen tilfeller er hosting ledsaget av hemoptysis. Svette, svakhet og subfebril kroppstemperatur kan også være en følgesvenn for pusteproblemer med mitralventilstenose;
 • Kveld, utmattende og høyt hoste, Den vises i horisontal posisjon og får personen til å stå opp. Dette indikerer kronisk venstre ventrikulær svikt, det kan fornyes flere ganger om natten, en person våkner fra kvelning, det er vanskelig for ham å rydde halsen, men når det viser seg, kommer det lettelse;
 • Irriterende, tørt hjertehoste indikerer at stillestående fenomener ennå ikke har berørt en stor sirkulasjon av blodsirkulasjon, men hvis lungesykdom gikk langt, så som et resultat av forfallet av de røde blodcellene som kommer ut fra mikrocirkulatorisk sengen, opptrer rustet sputum med en blanding av brune (noen ganger svarte) inneslutninger (brun lungedyring);
 • Hoste skarp, tørr og kort, ofte kombinert med smerte i hjertet eller i hele thoraxen er karakteristisk for revmatisering komplisert av perikarditt;
 • hemoptyse kan være et tegn tromboembolisk syndrom, som er tilstede i alvorlig lungesykdom, som oppstår ved mangel på riktig hjerte i bakgrunnen atrieflimmer.

Hos barn observeres overtrykk i lungearterien, ledsaget av hjertehud, i medfødte hjertesykdommer med anrikning av den lille sirkulasjonen. Dette skyldes en ekstra utslipp av blod fra venstre mot høyre (Eisenmenger syndrom).

Hvordan bli kvitt og sov fredelig?

Enn å behandle og om det er mulig å undertrykke en hoste med hjerteopprinnelse? Et slikt spørsmål, sikkert, bekymrer alle som han eksoser og utmasser. Spesielt hvis det er tørt.

Den aller første fasen i kampen mot denne plaget er behandlingen av den underliggende sykdommen, det vil si kardiologisk patologi, men dette er et spørsmål for kardiologer. Pasienten bør imidlertid være oppmerksom på noen medisiner som brukes til å behandle hjertehud. Disse er:

 1. Diuretika som frigjør væske, reduserer puffiness og dermed reduserer overdreven stress på sirkulasjonssystemet (indapamid, veroshpiron);
 2. Vasodilatorer som dilaterer karene (losartan, atakand);
 3. Antitussive stoffer med anestetisk eller ekspektorativ og slem-fortynningseffekt (om nødvendig);
 4. I tilfelle av hemoptysis er undersøkelsen først og fremst beregnet for lokalisering av blødning (R-grafikk) og sputum bacillus, som i tilfelle av hoste med hjerteopprinnelse er i stand til å oppdage "kardiovaskulære celler"- siderophages. Selvmedisinering her er upassende, slike pasienter er som regel på sykehuset under esculapiusens årvåke øye.

Det anbefales ikke å bruke folkemidlene som behandling for slike problemer, fordi medisinske urter, som komponenter i reseptene som brukes hjemme, kan ha forskjellige effekter på kardiovaskulærsystemet. Men hvis du er veldig urolig for å gjøre avkjøling av din egen eller infusjon, er det bedre å først få en konsultasjon fra en lege som er ansvarlig, og deretter engasjere seg i legemidler.

Et hjertehud er et ganske påtrengende symptom. Og ikke bare om homo sapiens. Alle pattedyr er utsatt for en slik lidelse, fordi deres respiratoriske og sirkulasjonssystemer har mye til felles med mennesket, så det bør ikke være overraskende at en slik patologi forekommer hos hunder og katter. Sant det blir avslørt senere, siden våre mindre brødre ikke kan si og klage. Men når du ser på et kjæledyr, begynner verten å legge merke til en uforståelig livmorhud, som vanligvis forårsaker at en fremmedlegeme ved et uhell kommer i halsen. Økt anfall er en anledning til å besøke en lege.

Hjertehud

Hjertehud Er et betinget medisinsk begrep som reflekterer utviklingen av ulike grader av luftveissykdommer hos hjertepasienter. I et separat klinisk symptom er hoste av hjerteopprinnelse allokert til denne dagen på grunn av at forekomsten hos en pasient som lider av hjertesykdom er en ekstremt ugunstig diagnostisk funksjon.

Det bør tas i betraktning at ikke alle hjertesykdommer bør ledsages av utseendet av en hoste, i de fleste hjertepatienter er ekvivalenten av hjertehud observert - økende dyspné. De alvorligst ramte pasientene lider av hoste med hjerteastma, siden denne tilstanden er preget av alvorlige hjerte-og kardiovaskulære og respiratoriske lidelser.

Årsaker til hjertehud

I noen situasjoner er utviklingen av pasientens kardiologiske patologi i lang tid ikke ledsaget av dannelse av et klinisk bilde som viser nederlaget i strukturer i kardiovaskulærsystemet. Denne kategorien av pasienter kan i lang tid undersøkes hos en pulmonologist om den eksisterende smertefulle hosten som oppstår med økt fysisk aktivitet. Plikten til den behandlende legen i denne situasjonen er en ytterligere detaljert undersøkelse av denne pasientkategori for tilstedeværelse av asymptomatisk hjertepatologi, siden host er et patognomonisk tegn for utvikling av hjertesvikt.

En egen gruppe av hjertesykdommer som dekompenserer hjertets aktivitet utmerker seg, inkludert hjerteventil-valvulære defekter, hjerteinfarkt-inflammatoriske sykdommer, iskemisk hjerteskader og kardiomyopatier. Enhver organisk skade på hjertekonstruksjonene før eller senere bidrar til utviklingen av hjertesvikt, noe som resulterer i stagnasjon i venøs samlere av både liten og stor blodsirkulasjon.

Dermed kan nesten hvilken som helst kardiologisk patologi provosere utviklingen av hjertehud. De vanligste bakgrunnssykdommene for utvikling av kongestiv hjertesvikt er aterosklerotisk sykdom med samtidig iskemisk myokardieskade. Med langvarig kurs gjennomgår de iskemiske fokiene i myokardiet sklerotiske forandringer, noe som medfører at hjertefunksjonen i hjertet forverres betydelig. I tillegg fremmes progresjonen av hjertehud ved utvikling av hypertensjon hos pasienten.

Utilstrekkelig blodforsyning av lungevev er uunngåelig ledsaget av kompenserende bronkospasme, som er manifestert i form av utseendet av pasientens tørrhoste. Tørr hoste hjertet er en av de spesifikke kriteriene for sykdommen mediastinum og aortaaneurisme sykdom. Ikke kompliseres av pulmonare overbelastning ledsaget av utseende av hoste impuls i lunge parenchyma med påfølgende spredning langs nervebanene samtidig med pulsene til kortpustethet, og derfor er de symptomer på hjertefeil ofte kombinert.

Cardiac hoste hos et barn kan utvikle på bakgrunn av en medfødt hjertefeil, ledsaget av hemodynamisk tilbakestilling fra venstre til høyre, og resultatet av dette er å berike i lungekretsløpet, og en økning i trykket i lumen av lungearterien.

Hjertekvel er et viktig diagnostisk kriterium for utvikling av infektiv endokarditt, hvor forekomsten av anfall som har en klar avhengighet av økningen i pasientens temperaturrespons som følge av septisk skade.

Kardisk hoste er derfor enten en manifestasjon av hjertesvikt og venøs stasis i lungene, eller et tegn på skade på det åndedrettsapparatet som en komplikasjon av hjertepatologi.

Symptomer og tegn på hjertehud

Mekanismen for å utvikle hoste som en kompleks reflekshandling er en skarp utløp på bakgrunnen av lukningen av vokalledninger, hvis utvikling er rettet mot å fjerne hemmeligheten fra lumen av bronkiene. Siden hoste, som andre respiratoriske lidelser, er mer en refleksjon av inflammatorisk, allergisk luftveisinfeksjon, er det vanskelig å skille selv hjertehud i begynnelsen av sykdommen.

Det er absolutt kliniske egenskaper som skiller hoste fra hjertesykdommer fra lignende respiratoriske lidelser observert med organisk luftveisinfeksjon. Således har pasienten med myral stenose episoder av tørr paroksysmal hoste med hemoptyse, ledsaget av alvorlig svette og alvorlig muskel svakhet.

Pasienter med hjerte patologi kompliseres av venstre ventrikkel svikt beskriver en solid hoste som ødeleggende astma som forekommer oftest om kvelden, som er å eliminere pasienten begynner å hoste. Tilbakestillelse av tilstanden kommer først etter at pasienten klarer å tilbakebetale minst en minimal mengde sputum.

I en situasjon der episoden av hjertehud avsluttes med frigjøring av en stor mengde sputum-smutbrun farge, er det nødvendig å anta utvikling av høyre ventrikulær svikt som forverrer pasientens tilstand. Alvorlig overbelastning i et lite sirkulasjonssystem kombinert med atrieflimmer kan være en gunstig bakgrunn for utviklingen av tromboembolisk syndrom, hvor hovedsymptomet er hemoptysis. I tillegg er denne versjonen av hjertehud i nesten 100% av tilfellene ledsaget av et brudd på rytmen av hjerteaktivitet og ikke-spesifikt hjertesmertsyndrom. Alvorlig hjertehud kan provosere synkopale tilstander, hvis forekomst skyldes økt intratoraktrykk, mot hvilket blodstrømmen til hjertet er betydelig redusert.

Hovedforskjellen kardiale hoste hoste symptom observert i akutt luftveissykdom, en fullstendig fravær av tegn på infeksjon i kroppen (reaksjonstemperaturen, katarr-symptomer i nasopharynx, inflammatoriske forandringer i laboratoriet blodanalyse). I tillegg er det hoste av et hjerteinfarkt sjelden fulgt av frigjøring av bronchial sekreter, mens for inflammatoriske sykdommer i luftveiene karakterisert ved myndigheter produktiv hoste med purulent sputum, noen ganger slimete karakter.

I en undersøkelse av pasienter med en hoste bør tas i betraktning at personer som lider av hjertesykdommer, mer mottakelige for inflammatoriske lesjoner i trakeobronkialkanalen systemet, slik at forekomsten av hoste i denne kategori personer kan utløses ikke bare ved stagnasjon i en liten sirkel av blodsirkulasjonen. I denne situasjonen er det tilrådelig å grundig undersøke pasienten må bestemme tilstedeværelse av inflammatoriske celler i bronchial sekret.

I en objektiv undersøkelse av en pasient som lider av hjertehud forårsaket utelukkende av venøs stasis, er en liten liten boble fuktig hvesning auskultert, som ikke har en klar lokalisering. Tilstedeværelsen av utbredt tørrpiskende hvesning i lungefeltene på begge sider er bevis for utviklingen av bronkitt. I en situasjon hvor en kardial hoste er komplisert av utviklingen av kongestiv lungebetennelse, er en foki med våte wheezes med samtidig crepitus auskultert.

Hoste med hjertesvikt

I den patogenetiske mekanismen for hjertehudutvikling i hjertesvikt, er flere stadier delt, med lang tid hvor pasienten utvikler alvorlige komplikasjoner i form av lungeødem og hjerteastma. De fleste respiratoriske lidelser utvikles med en patologisk forandring i venstre ventrikkel, noe som manifesteres i en reduksjon i intensiteten og regelmessigheten av sammentrekningen. Resultatet av en slik langvarig reduksjon i den inotrope funksjonen i venstre ventrikel er en progressiv økning i trykk i karene i den lille sirkulasjonen av sirkulasjonen, som inkluderer lungekar. Langsom blodstrøm i lungekapillærene fremkaller en økning i den venøse typen trykk, som et resultat av hvilken diffus vevshypoksi utvikler seg.

Langvarig hypoksisk skade er ledsaget av øket produksjon av kollagen med fibroblastene av forbindelsesgarn, deres akkumulering i projeksjons mezhalveolyarnyh skillevegger og utvikling av avansert fibrose. På grunn av det faktum at i fartøyene microvasculature lang tid ikke har kommet på blod, de fleste av dem obliterans, noe som ytterligere forverrer blodtilførselen til lungene.

Som et resultat av "avstengning" av et stort antall små kaliberfartøyer fra den totale pulmonale blodstrøm, opprettes forhold for å øke trykket i pulmonal arteriesystemet. Konsekvensen av dette økte intravaskulære trykket er en kompensatorisk økning i myokardial kontraktilitet i høyre ventrikel, noe som fremkaller en økning i tykkelsen av myokardiet i denne sonen. Med utmattelse av kompenserende muligheter til høyre hjerte utvikler en progressiv ekspansjon av høyre ventrikulær hulrom. Denne situasjonen er irreversibel, ettersom pasienten utvikler total venøs overbelastning i begge sirkulasjonskretsene. På dette stadiet av sykdommen gjør pasienter typiske klager om starten på hjertehud, hvor intensiteten øker gradvis om natten, i forbindelse med hvilke pasientene tar en tvungen stilling med hodet på sengetoppen. Disse kliniske manifestasjonene er kroniske, men når akutt venstre ventrikulær svikt oppstår, øker respiratoriske lidelser dramatisk, og den typiske symptomatologien av lungeødem utvikles.

Tiden for utseende, frekvens og varighet av hjertehudetangrep hos en pasient er et diagnostisk tegn som karakteriserer utviklingen av kongestiv hjertesvikt. Så i den første fasen bekymrer hjertehudet bare i situasjonen med det tilgjengelige faktumet med intens fysisk aktivitet, noe som er uvanlig for en person. Ved vedvarende hjertesvikt, angrep av hjertehud bekymret pasienten med moderat fysisk eller psyko-emosjonell aktivitet, og episoden av dette angrepet kan vare ganske lang tid. Den ekstreme graden av hjertesvikt manifesteres av alvorlige luftveissykdommer hos pasienten, der hoste og kortpustethet observeres hos en person hele tiden, selv under søvn.

Langvarig kardial for hoste i kronisk hjertesvikt ledsaget av utviklingen av endringer i pasientens luftveier, er å redusere den maksimale lungeventilasjonskapasitet, lav indeks i lungevevet vital kapasitet, ujevn ventilasjon av lungen parenchyma. Slike endringer vil uunngåelig føre til utvikling av respiratorisk insuffisiens restriktiv typen på grunn av mobiliteten reduksjonen pulmonær parenchyma og økningen i luftveismotstand.

Forutsatt nedsatt ventilasjon lunge parenchyma, hemodynamiske forstyrrelser i mindre sirkulasjonssystem, post-kapillære pulmonal hypertensjon, stasis og "propotevanie" flytende plasmakomponent inn i alveolene skaper gunstige forhold for infeksjon og samtidig dannelse av pneumonisk infiltrasjon stillestående type.

Hemoptysis som forekommer hos hjertepasienter, som observeres under et sterkt angrep av hjertehud, utvikler seg som følge av diapedesis og brudd på utvidede bronkial- og lungehodillærer. I noen situasjoner kan brudd på venene i bronkialordningen ledsages av lungeblødning, noe som er en ganske hyppig komplikasjon av hjerteinsvikt i venstre ventrikulær tilstand.

Behandling av hjertehud

Til tross for det faktum at hovedkomponenten av behandlingen er bruken av hjerte hoste medikament for korreksjon hemodynamiske forstyrrelser som et resultat av hjertesvikt er svært viktige medicamental handlinger, hvilken handling er rettet mot å lindre pasientens under et hjerteinfarkt av hoste.

Den primære tilstanden for vellykket behandling av hjertehud er normaliseringen av hvile og fysisk aktivitet. En pasient som lider av hjertepatologi bør tilbringe nok tid hviler i et stille miljø, samt en natts søvn.

I tillegg er et forebyggende tiltak for å forhindre fremdriften av organisk skade på hjertemuskelen, og som følge av hjertehud, korrigering av pasientens spiseadferd. Pasienter som lider av hjertesvikt, anbefaler kardiologer å begrense bruken av bordssalt kraftig, samt mat med høyt kolesterol. Det er selvsagt ingen tvil om alkoholforbruk og røyking av pasienten, da sammenhengen mellom intensiveringen av hjertesvikt og dårlige vaner har vært vitenskapelig bevist.

Siden hjertehud er en refleksjon av utviklingen av alvorlig hjertesvikt som oppstår med ulike organiske hjerteskader, bør behandling av denne tilstanden primært være etiologisk rettet. I de fleste tilfeller kan eliminering eller kompensasjon av hemodynamiske lidelser ved bruk av legemidler fra ulike farmakologiske grupper, nøytralisere manifestasjoner av hjertehud uten bruk av spesifikk behandling. Dessverre er pasienter med langvarig hjertehud ikke klar over situasjonenes alvor og søker medisinsk hjelp på stadiet av dekompensert hjertesvikt, hvor fullstendig gjenoppretting av pasienten er umulig. Kardiologiforeningen tilbyr i denne forbindelse en algoritme for screening av pasienter med respiratoriske lidelser, inkludert en undersøkelse for tilstedeværelsen av organisk hjertepatologi.

Alle legemiddelgrupper som brukes som terapeutisk middel for å bekjempe hjertehoste, bør være patogenetisk begrunnet, da eliminering av tegn på hjertesvikt i seg selv bidrar til selvstendig utjevning av hoste. Symptomatiske legemidler i form av midler som nedsetter hostrefleksen eller mukolytika, brukes bare ved eksisterende tegn på infeksjon av bronkialinfeksjonen.

Manifestasjonen av tegn på pneumonisk infiltrering i lungene i pasienten er begrunnelsen for utnevnelsen av en tilstrekkelig ordning for antibakteriell terapi (ceftriaxon 1 million enheter 2 ganger daglig intramuskulært eller intravenøst). Varigheten av antibiotikabehandling styres av indikatorer for blodanalyse og røntgendynamikk.

Pathogenetically jordet er å administrere til en pasient med en hjerte medikament hoste gruppe diuretika, særlig hvis den er assosiert eksisterende symptomer på perifer ødem syndrom, kortpustethet ved tilstedeværelse av stillestående rales i lungene. Denne kategorien av narkotika kan redusere hjerte hoste og selv sin fullstendige forsvinning, men det bør være oppmerksom på at diuretika har evnen til å øke aktiviteten av sympathoadrenal system, som forverrer løpet av den underliggende sykdommen. Tatt i betraktning denne egenskap, bør behandling med diuretika påføres samtidig som foreskriver å redusere neurohumoral aktivering (enalapril 10 mg oralt om morgenen).

Som førstelinjedroger, med pasient tegn på hjertehud som et av kriteriene for hjertesvikt, brukes loopdiuretika (furosemid, etakrinsyre). Men nylig har World Association of Cardiologists utstedt nye anbefalinger, ifølge hvilke en moderat intensitet hjertehoste er godt behandlet med tiazid diuretika. Diuretika i kaliumsparende gruppen for behandling av hjertehud er ekstremt sjeldne.

Når man vurderer valget av et tilstrekkelig vanndrivende resept, bør alvorlighetsgraden av pasientens tilstand tas i betraktning. I moderat alvorlige manifestasjoner av hjerte hoste er det anbefalt å bruke en medikament morgenen den minimale effektive dose, som beløper seg til 20 mg furosemid, hydroklortiazid 25 mg, 10 mg torasemid, etakrynsyre 25 mg. Typisk er tilstrekkelig til å normalisere pasientens tilstand lider av smertefulle hoste hjerteinfarkt denne doseringsregime.

Som en ekstra ikke-farmakologisk behandling, som sjelden brukes i isolasjon, er den imidlertid effektiv i å kontrollere respiratoriske lidelser hos pasienter som lider av hjertesvikt, oksygenbehandling. Bruken av oksygenbehandling kan betydelig forbedre pasientens livskvalitet ved å redusere smertefull følelse av dyspnø, forbedre søvn, øke fysisk aktivitet.

Hjertehud - hvilken lege vil hjelpe? Hvis det er eller mistenker utviklingen av hjertehud, bør du umiddelbart søke råd fra slike leger som kardiolog og / eller reumatolog.

Les Mer Om Fartøyene