Raynauds syndrom

Reynauds syndrom det er vanlig å ringe en lidelse som forårsaker sterk innsnevring av blodkarene i huden som oppstår i en person som følge av en sterk stresset eller eksponering for kaldt.

Denne sykdommen ble kåret til ære for Maurice Reynaud, som beskrev denne lidelsen i 1862. Denne lidelsen har en paroksysmal, vasospastisk karakter. Han er referert til systemiske plager av bindevev. Denne sykdommen, ifølge ulike kilder, har 3 til 5% av befolkningen. I dette tilfellet er angrepene av dette syndromet mer sannsynlig å påvirke kvinner. Raynauds syndrom manifesterer seg som regel i en person i en senere alder, etter 35 år. Samtidig kan Raynauds sykdom forekomme hos personer som allerede er femten år gammel.

Raynauds syndrom Er en manifestasjon av den såkalte fenomenet Raynaud. I medisin er dette fenomenet vanligvis delt inn i to typer. Raynauds sykdom er definert som det primære fenomenet Raynaud. Det særegne er kurset uansett andre sykdommer. Blant det totale antall tilfeller av denne tilstanden, opptar Raynauds sykdom ca. 90% av tilfellene.

Reynauds syndrom er definert som et sekundært fenomen av Raynaud, siden denne patologen i hovedsak manifesterer seg som en del av en annen lidelse.

Årsaker til Raynauds syndrom

Grunner som fremkaller en manifestasjon av Raynauds syndrom hos en person, blir ofte en rekke sykdommer. Det er tegn på at Raynauds syndrom kan manifestere seg i mennesker med 70 sykdommer.

Denne tilstanden er typisk for noen pasienter revmatiske lidelser: systemisk lupus erythematosus, sklerodermi, dermatomyositt, revmatoid artritt, Sjogrens sykdom, nodulær periarthritis og andre. Reynauds syndrom manifesterer seg også når sykdommer i blodårer: utrydde aterosklerose, postthrombotic eller trombotisk syndrom. Ledsager dette syndromet og noen sblod avskaffelse: paroksysmal hemoglobinuri, cryoglobulinemia, trombocytose, flere myelomer.

Det er også et konsept Profesjonell Raynauds syndrom, som kan utvikle seg på grunn av vibrasjon, sterk og vanlig hypotermi, samt arbeid med PVC. veksten Nevrogen Raynauds syndrom er som regel forbundet med kompresjonen av nevrovaskulært bunt med utvikling av algodystrofi, karpaltunnelsyndrom. Den såkalte Raynauds syndrom forekommer som en reaksjon på administrering av visse legemidler - ergotamin, serotonin, beta-blokkere, narkotika med antitumor effekt, etc. Etter at legemidlet er kansellert, forsvinner slike manifestasjoner for det meste.

Det er også en rekke sykdommer som kan føre til at en person utvikler Raynauds syndrom.

Symptomer på Raynauds syndrom

Raynauds syndrom manifesterer seg i form av anfall, der det er en spasme i hudkarene. Oftest manifesterer dette syndromet på føttene og hendene i sjeldne tilfeller - på øredobber, nese, lepper, tunge. Svært ofte folk som lider av denne sykdommen, forstår ikke at de har symptomer på Raynauds syndrom, og tror at en slik reaksjon bare er en reaksjon av kroppen på virkningen av kulde. Under angrepet endres hudfargen gradvis: i begynnelsen blir den hvit, blir senere blå, og etter et angrep blir dets rødhet observert. I den første fasen av angrepet, opptrer den uttrykte plassen av huden som følge av en kraftig utstrømning av blod. I andre etappe vises blå hud som en reaksjon på mangel på oksygen. I tredje fase gjenopprettes blodsirkulasjonen og intens rødhet av den kutane polkaen. Noen ganger kan en person ikke manifestere alle stadier under et angrep.

Vær alltid oppmerksom på symmetri hudfarge endres på begge ekstremiteter. Varigheten av et slikt angrep er som regel ca. 20 minutter. Imidlertid blir Raynauds syndrom noen ganger observert hos pasienten i flere timer. Når en person opplever et angrep av Raynauds syndrom, er huden alltid kald, og noen ganger er det en skarp nummenhet, tap av følsomhet i en annen grad, prikker i de berørte ekstremiteter.

I utgangspunktet, med et angrep av Raynauds syndrom, vises ømhet etter slutten av angrepet. I tillegg føles pasienten hete og raspiranie, det er en hud hypertermi. Over tid manifesterer pasienten trofiske endringer: turgoren av huden minker, padsene av fingrene blir trukket eller flatt, sår oppstår som heler i lang tid.

Denne sykdommen utvikler seg ofte over en lang periode. De først beskrevne symptomene vises bare på spissene av flere fingre, men senere forekommer de allerede på alle fingrene, vanligvis ikke bare tommelen.

I prosessen med et slikt angrep, både på beina og på armene, et mønster av typen marmor, som kalles net guide.

I tillegg til de beskrevne tegn på sykdommen manifesteres symptomene på Raynauds syndrom av nummenhet, kjøling av huden, muligens en manifestasjon av smerte. Mellom angrep, er den menneskelige hånden ofte cyanotisk, huden på dem er kald.

Diagnose av Raynauds syndrom

Det finnes generelle og spesifikke metoder for å diagnostisere Reynauds syndrom. I dette tilfellet er Raynauds sykdom diagnostisert med utelukkelse av alle sykdommer der dette syndromet kan manifestere seg. Utelukkelsen av sykdommer bør bekreftes og med ytterligere observasjoner. I undersøkelsesprosessen gjennomgår pasienten kapillaroskopi for å oppdage og avklare typen av skader på huden. I tillegg, i diagnostisk prosess, er en laboratorieblodtest tildelt.

oppførsel koagulasjon lar deg finne ut de nødvendige dataene på blodets egenskaper. I tillegg, i noen tilfeller for diagnostisering av Raynauds syndrom, er det tilrådelig å gjennomføre en immunologisk og radiologisk studie. Noen ganger blir fingerblodstrømmen også studert ved hjelp av ultralyddopplerografi, angiografi og andre metoder.

Det er også en rekke klare medisinske kriterier som ligger til grunn for diagnosen. Dette er tilstedeværelsen av vaskulær spasme, som oppstår på grunn av effektene av stress eller kulde; symmetri av lokalisering av manifestasjoner av vaskulære angrep: tilstedeværelsen av normal pulsering av arterier, som er probed; periodiske manifestasjoner av vaskulære angrep i to eller flere år.

Behandling av Reynauds syndrom

Effektiv behandling av Raynauds syndrom avhenger av hvordan det er mulig å eliminere de faktorene som fremkaller manifestasjonen av dette syndromet, samt å påvirke mekanismer som utløser abnormiteter i blodkarens funksjon.

Tilstedeværende lege vil gi pasienten råd til først og fremst ikke å tillate hypotermi i kroppen, å slutte å røyke, ikke å komme i kontakt med ulike kjemiske stoffer, og også for å hindre andre faktorer som fremkaller manifestasjon av vasospasme. I noen tilfeller er det nok å radikalt endre noen arbeidsforhold eller flytte til et sted der klimaet er varmere, og Raynauds syndrom forsvinner i seg selv.

I andre tilfeller innebærer behandlingen av Reynauds syndrom bruk av medisinbehandling i form av legemidler som har vasodilaterende effekter. I dette tilfellet er effekten av medisiner - kalsiumantagonister. Oftest er pasientene foreskrevet opptak nifedipin, corinfar, kordafena. I tillegg brukes andre kalsiumblokkere i terapeprosessen: diltiazem, verapamil, nikardipin.

Hvis pasienten har et progressivt Raynauds syndrom, anbefales det at behandlingen er behandlet Vazaprostanom. Dette legemidlet injiseres intravenøst, frekvensen er fra 10 til 20 infusjoner. Allerede etter den tredje infusjonen begynner stoffet å påvirke pasientens tilstand, men maksimal effektivitet er merkbar etter at den har gått gjennom hele behandlingen med legemidlet. Hyppigheten av angrep, intensitet og varighet er markert redusert. Effekten av legemidlet vedvarer, vanligvis i 4 til 6 måneder, så det anbefales å gjenta administreringsforløpet to ganger i året.

Også i prosessen med komplisert terapi av denne sykdommen brukes angiotensin-omdannende enzym-inhibitorer, nemlig stoffet kaptopril. Mottak av dette legemidlet er foreskrevet i lang tid - fra seks måneder til et år. Doser hvor pasienten tar stoffet, bestemmes individuelt av den behandlende legen. Også i behandlingen av Reynauds syndrom ketanserin, som hovedsakelig er foreskrevet for eldre pasienter.

I tillegg til disse legemidlene i behandlingen av Raynauds syndrom brukes stoffer som forbedrer blodets generelle egenskaper, reduserer viskositeten. Dette er pentoxifylline, dipyridamol og andre stoffer.

Tilnærming til terapi av denne sykdommen må nødvendigvis være kompleks. Hver pasient må innse at behandlingen av Raynauds syndrom kan vare i flere år, og bruk av narkotika som tilhører ulike grupper er alltid nødvendig.

I prosessen med komplisert terapi blir lokal behandling også brukt ved å anvende 50-70% løsning dimetylsulfoksyd på de områdene som er rammet av sykdommen i anfall. Slike anvendelser er effektive som et supplement til behandling med legemidler med vaskulære og antiinflammatoriske effekter.

Tilstedeværende lege trenger nødvendigvis oppmerksomhet på om bivirkninger oppstår i behandlingsprosessen: ødem, kvalme, hodepine, allergier. I tilfelle slike fenomener, reduseres dosen av legemidlet, eller den er helt avbrutt.

I tillegg er andre behandlingsmetoder vellykket brukt i behandlingen av Raynauds syndrom - fysioterapi, psykoterapi, termiske prosedyrer, elektroforese, akupunktur, refleksologi. Også med denne sykdommen vises en massasje.

Svært sjelden, med denne sykdommen, er det tilrådelig å bruke kirurgisk behandling, som innebærer å fjerne nerveren som ligger ved siden av de berørte arteriene.

I de fleste tilfeller er Raynauds syndrom ikke farlig. Mange pasienter er ikke bekymret på grunn av ikke for sterke manifestasjoner av denne sykdommen. Imidlertid bør man vite at i de vanskeligste tilfellene fører fremdriften av Raynauds syndrom til utviklingen av koldbrann og påfølgende amputasjon av den berørte lemmen.

Forebygging av Raynauds syndrom

For tiden er det ingen utviklede metoder for primær forebygging av Raynauds syndrom. Som metoder for sekundær forebygging er det viktig å hindre effektene på menneskekroppen av faktorer som forårsaker utvikling av vasospasmer. I tillegg, som en sekundær forebygging, brukes medisinsk behandling av Reynauds syndrom for å oppnå remisjon av den underliggende sykdommen.

Personer som er utsatt for Raynauds syndrom, bør være i den kalde årstiden slitasje varme hansker og sokker, vanntette støvler, drikke varm te og andre drikker. Det er også ønskelig å ikke misbruke koffeinholdige drikker, som i likhet med nikotin, provosere vasokonstriksjon.

Raynauds sykdom: årsaker, symptomer og behandling, prognose

Raynauds sykdom er en sykdom hvor arteriell blodtilførsel av hender eller føtter er forstyrret. Sykdommen er paroksysmal og påvirker vanligvis øvre lemmer symmetrisk. Kvinner er sykere oftere enn menn.

Vanligvis er Raynauds syndrom et sekundært fenomen, utvikler seg i forskjellige diffuse bindevevssykdommer (primært sklerodermi), lesjoner av nakkesøylen, det perifere nervesystemet (gangliopity), endokrine (hypertyroidisme, diencephalic lidelse), finger arteritt, arteriovenøse aneurismer, videre livmorhalske ribber, med kryoglobulinemi.

Hvis det ikke er noen konkrete grunner for utviklingen av Raynauds syndrom, sier de om Raynauds sykdom, hennes obligatoriske tegn er symmetrien av nederlaget i lemmerne.

Årsaker til Raynauds syndrom

Hvorfor forekommer Raynauds sykdom, og hva er det? For første gang ble denne sykdommen beskrevet av den franske legen Maurice Reynaud i 1862. Han la merke til at hendene til mange kvinner som daglig måtte vaske klær i kaldt vann hadde en cyanotisk farge. De kvinnelige arbeidstakere klaget over hyppig nummenhet og ubehagelig prikking i fingrene.

Reynaud konkluderte med at langvarig avkjøling av hendene fører til langvarig spasmer av blodkar og sirkulasjonsforstyrrelser. Den franske legen og hans etterfølgere klarte imidlertid ikke å avsløre mekanismen for sykdomsutviklingen.

Likevel er det faktorer som kan bidra til sykdomsutbrudd. Disse inkluderer:

 1. Lidelser i det endokrine systemet;
 2. Hyppige stressende situasjoner;
 3. Konstant hypotermi av lemmer;
 4. Profesjonelle faktorer (for eksempel vibrasjon);
 5. Skader på fingrene;
 6. Eventuelle revmatiske sykdommer (disse inkluderer reumatoid artritt, systemisk lupus erythematosus, nodulær periarthritis og noen andre forstyrrelser);
 7. Autoimmun hemolytisk anemi med fullstendig kalde antistoffer.
 8. Arvelig faktor.

Sykdommen manifesterer seg periodisk under påvirkning av provokerende faktorer - negative følelser eller lave temperaturer. Det er nødvendig for en person å gå ut i kulde eller å være nervøs, da det er en spasme av små arterielle fartøyer av hender (mindre ofte - et stopp, ører, nese). Fingrene er hvite, de har følelser av følelsesløshet, prikking, noen ganger smerte.

Symptomer på Raynauds sykdom

Avhengig av scenen av Raynauds syndrom, vil symptomene på sykdommen utvikles (se bilde):

 • Angiospastic. Det er kortsiktige kramper av fartøyene til de terminale phalangene av fingrene på hendene (vanligvis 2. og 3.), og sjeldnere - den tredje tåen av fingrene. Spasms erstattes raskt av utvidelse av blodkar med rødhet av huden og oppvarming av fingrene.
 • Angioparaliticheskaya. Det preges av hyppige angrep som oppstår uten tilsynelatende grunn og varer i en time eller mer. Ved slutten av angrepsfasen av cyanose utvikler - det er blå-fiolett farge etterfølges av alvorlig erytem (rødhet) og en svak svelling av det berørte området sykdommen.
 • Trofoparaliticheskaya. Stadig økende angrep med lang tid med spasmer fører til at strukturen i huden på ekstremitetene er forstyrret. På fingrene kan bli dannet tungt helende sår og nekrose av hudområder. Noen ganger begynner pasienter gangrene. Denne fasen kalles trophoparalytic og er den mest alvorlige fasen av Raynauds sykdom.

I tilfelle av Raynauds sykdom, er den første symptomet økt sensitivitet for kulde tær - oftest hendene, i hvilken det så sluttet ved blanchering av de terminale tåleddet, og smerten i dem med elementer av parestesi. Disse forstyrrelsene har en paroksysmal karakter og forsvinner helt etter angrepet.

Fordelingen av perifer vaskulære lidelser har ikke et strengt mønster, men oftere er det II-III fingrene i hendene og de første 2-3 føttene. De distale delene av armer og ben er involvert i det meste av prosessen, og de andre delene av kroppen, øredobber og nesespissen er mye mindre involvert.

Sykdommen er langsomt progressiv, men uavhengig av fasen av Raynauds syndrom tilfeller er mulig omvendt utviklingsprosessen - ved opptreden av menopause, graviditet etter levering, endringer i klimatiske forhold.

Diagnose av Raynauds syndrom

Med Raynauds syndrom er diagnosen hovedsakelig basert på pasientklager og objektive data, samt på tilleggsforskningsmetoder. Under diagnosen utføres kapilloskopi av pasientens nagelbed. Det lar deg visualisere og studere funksjonelle og strukturelle endringer i ekstremiteterne. Et annet stadium i diagnosen Raynauds sykdom er kaldt test for å vurdere tilstanden til lemmer etter nedsenkning i vann med en temperatur på 10 ° C i 2-3 minutter.

Også med Raynauds sykdom inkluderer diagnosen vurdering av følgende kriterier:

 • nivå av sirkulasjonsforstyrrelser i lemmer,
 • symmetri av steder med angiospasm,
 • Tilstedeværelsen av andre flebologiske sykdommer,
 • Varigheten av manifestasjon av symptomer på Raynauds sykdom er minst 2 år.

Laboratoriemetoder som brukes i diagnosen Raynauds syndrom:

Diagnose av denne sykdommen er etablert ved hjelp av klare medisinske kriterier. I dette tilfelle er oppmerksomhet til vaskulære spasmer, idet forekomsten av disse finner sted under innvirkning av kulde eller stress; symmetri manifestasjoner av sykdomssymptomene og gjentakelse av spasmer, som er til stede i flere år.

Behandling av Raynauds sykdom

Når symptomene på Raynauds sykdom vises, kan behandlingen deles inn i to grupper - konservativ og kirurgisk.

 1. Konservative metoder inkluderer bruk av vasodilatormedisiner (f. Eks. Phentolamin). Medikamentbehandling med Raynauds sykdom fortsetter gjennom hele pasientens liv. Det bør bemerkes at ved langvarig bruk av disse stoffene utvikler komplikasjoner uunngåelig.
 2. Når angiospasmer i ekstremiteter ikke blir følsomme for vasodilatormedisiner, anbefales kirurgisk behandling av Raynauds sykdom - sympathektomi. Det består i å fjerne eller arrestere nervefibrene i den sympatiske stammen som forårsaker arterielle spasmer. Den minst traumatiske typen kirurgisk behandling av Raynauds sykdom er endoskopisk sympathektomi. Under det blir pasienten under generell anestesi gitt et klips på sympatisk trunk i bryst- eller nakkeområdet.

En viktig del av behandlingen av Raynauds sykdom er å begrense pasientens kontakt med provokerende faktorer. Med en høy negativ følelsesmessig belastning bør sedativer tas. Hvis du trenger å komme i kontakt med et kaldt og fuktig miljø, bør du kle deg varmere enn vanlig, og vær spesielt forsiktig med å varme hendene og føttene.

Hvis spesialiteten forutsetter lang eller kortvarig arbeid på gaten i noe vær, bør spørsmålet om endring av arbeidsforholdene heves. Det samme gjelder arbeidet som er forbundet med en konstant nervespenning.

Et nytt ord i behandlingen av Raynauds syndrom er stamcellerterapi, med sikte på å normalisere perifer blodstrøm. Stamceller fremmer oppdagelsen av nye collaterals i karet, stimulerer regenerering av skadede nerveceller, som til slutt fører til opphør av paroksysmer av vasokonstriksjon.

outlook

Med Raynauds syndrom er prognosen avhengig av utviklingen av den underliggende patologien. Forløpet av syndromet er relativt gunstig, kan iskemiangrep spontant opphøre etter en forandring i vaner, klima, yrke, sanatoriumbehandling etc.

forebygging

For å forhindre et angrep må du følge visse forholdsregler, unntatt provoserende faktorer:

 • røyking,
 • hypotermi;
 • arbeid relatert til stress av hender;
 • kontakt med kjemikalier, som er årsaken til vaskulære spasmer.

Når, etter stress eller hypotermi, føles en person følelsesløpene i fingertuppene og ser en forandring i hudens skygge, er det nødvendig å vise legen. Ikke medisinske. Ufarlig ved første øyekast, kan patologi føre til irreversible effekter i kroppen.

Raynauds syndrom: symptomer og behandling, typer sykdommer og stadier av utviklingen

Raynauds syndrom er en sjelden og uvanlig sykdom. Årsakene til forekomsten er fortsatt ikke fullt ut forstått. Det kan være en uavhengig sykdom, og være en konsekvens av en annen sykdom.

La oss snakke om det faktum at moderne medisin er klar over denne sykdommen og dens varianter, og også hvilke behandlingsmetoder som finnes.

Beskrivelse av sykdommen

Syndrom (sykdom eller fenomen) Reynaud er brudd på blodtilførsel på grunn av alvorlig innsnevring av perifer fartøy. Vanligvis lider fingre og tær, sjelden spissen av nesen, tungen eller haken. Oppkomsten av syndromet kan indikere forekomst av bindevevssykdommer, eller det kan være en uavhengig sykdom.

For første gang syndromet ble beskrevet i 1863 av nevroforsker Maurice Reynaud. Legen bestemte seg for at han klarte å beskrive en annen form for neurose. Men hans antagelse er ikke bekreftet.

Årsaker og risikofaktorer

Til tross for at syndromet har blitt beskrevet i lang tid, er det foreløpig ingen presise data om årsakene til forekomsten. Medics for øyeblikket bare følgende risikofaktorer er kjent:

 • hypotermi;
 • stress,
 • tretthet,
 • overoppheting;
 • endokrine lidelser;
 • hjerne traumer;
 • arvelig faktor.

Risikogruppen inneholder personer som Daglig arbeid er forbundet med økt belastning på fingrene eller arbeid under vanskelige vibrasjoner. For eksempel, typister og musikere (spesielt pianister).

Reynaud fenomenet også kan utvikle seg mot en bakgrunn av andre sykdommer, blant annet:

 • revmatisk: Scleroderma (betennelse i blodårer), systemisk lupus erythematosus (bindevevssykdommer), periarteritis nodosa (betennelse i blodårer), reumatoid artritt (leddbetennelse) og andre.
 • vaskulær: Post-trombotisk syndrom (beskrevet her) og utslettet aterosklerose av de nedre ekstremiteter (arteriell sykdom).
 • Ulike blodsykdommer: trombocytose (økning i blodplater), myelom (malign tumor).
 • Komprimering av nevrovaskulær bunt.
 • Krenkelse av binyrene.

Klassifisering og stadier

Det er to typer Raynauds syndrom:

 • hoved~~POS=TRUNC - sykdommen utvikler seg selv og er ikke forbundet med andre plager.
 • sekundær - fenomenet er forårsaket av andre sykdommer.

Forløpet av sykdommen er delt inn i tre faser:

 • angiospaticheskaya - den første fasen
 • angioparaliticheskaya - kan utvikles i flere år, ledsaget av langsiktige tilbakemeldinger
 • atrofoparaliticheskaya - Det siste stadiet, preget av vevsdød og skade på leddene. På dette stadiet begynner sykdommen å utvikle seg raskt, noe som fører til de berørte lemmernes død og som følge av pasientens funksjonshemning.

For å hjelpe deg med å identifisere symptomer og få rettidig behandling, ta en titt på disse bildene av alle stadier av Raynauds syndrom:

4 bilder som viser sykdomsprogresjonen.

Farer og komplikasjoner

Det er tilfeller når sykdommen stopper av seg selv i første fase etter flere angrep. Men selv om dette ikke skjer, er sykdommen svært lang, og den økende hyppighet og varighet av smerte angrep til slutt tvunget til å søke legehjelp.

Den tredje fasen er den farligste på grunn av Utseendet til hudsår, nekrose av vev og til og med tap av lemmer. Men det skjer bare i svært forsømte tilfeller og hos de pasientene som lider av fenomenet Raynaud på grunn av en annen alvorlig sykdom.

symptomatologi

Raynauds fenomen med størst frekvens vises på hender, ben og sjelden på i enkeltsaker på haken og nesetippen.

Symptomene på sykdommen er et angrep, som er delt inn i tre faser:

 • 1 fase - huden på de berørte ekstremitetene blir sterkt blek. Den varer fra 5 til 10 minutter og begynner etter en sykdom som forårsaker sykdommen (hypotermi, stress). Pallor oppstår på grunn av en kraftig innsnevring av fartøyene, noe som fører til brudd på blodstrømmen. Jo hvitere huden, jo verre blodforsyning.
 • 2 fase - de bleke områdene begynner å bli svakt blå. Dette skyldes det faktum at blodet som går inn i blodårene før blodkarrene stagnerer i dem.
 • 3 fase - Berørte områder rødme. Angrepet slutter, arteriene utvides og blodtilførselen blir gjenopprettet.

I tillegg, under et angrep er det:

 • Smerte syndrom, som kan følge hele angrepet, og kan kun skje i første og tredje fase.
 • nummenhet kommer vanligvis etter et smertefullt syndrom, men kan også erstatte det. Under gjenoppretting av blodsirkulasjon er følelsesløshed ledsaget av en liten prikkende følelse.

Når skal du se en lege og til hva?

Å konsultere en lege for diagnose og behandling anbefales umiddelbart etter utseendet av de første symptomene på Raynauds syndrom (sykdom). Velg den en erfaren reumatolog, siden Reynauds syndrom er svært sjelden.

Lær mer om sykdommen fra videoen:

Diagnostikk og differensialdiagnostikk

En erfaren lege kan bare diagnostisere Reynauds syndrom på eksterne symptomer. Men for å finne årsaken til sykdommen det er nødvendig å gjennomføre en omfattende undersøkelse som består av:

 • en generell blodprøve;
 • immunologisk analyse av blod;
 • blodkoagulasjonstest;
 • Ultralyd av skjoldbruskkjertelen;
 • kapillaroskopi (undersøkelse av fartøy for graden av hengivenhet);
 • tomografi og røntgen av cervical ryggraden;
 • ultralyddopplerografi av fartøy.

Hvordan behandles?

Behandlingen av Raynauds sykdom er veldig lang, siden årsaken til sykdommen er ukjent. I løpet av behandlingen det er nødvendig å unngå sykdomsfremkallende faktorer:

 • røyking,
 • drikker kaffe;
 • hypotermi;
 • eksponering for vibrasjoner;
 • samspill med kjemikalier;
 • lang arbeid på tastaturet;
 • stressende situasjoner.

Den viktigste måten å bekjempe sykdommen på - konservativ behandling, kombinere bruk av medisiner med en rekke terapeutiske teknikker.

De mest effektive legemidlene i behandlingen av Raynauds syndrom er:

 • vasodilators: Nifedipin, Corinfar, Verapamil. I forsømte tilfeller utnevne Vasaprostan, behandlingsforløpet som består av 15 - 20 infusjoner.
 • platehemmende (forbedrer blodsirkulasjonen): Trental, Agapurin.
 • spasmolytika: Platifillin, No-shpa.
 • I noen tilfeller ACE-hemmere, senker blodtrykket.

Medikamentterapi er alltid kombinert med terapeutiske metoder:

 • fysioterapi;
 • refleksbehandling (påvirkning på aktive punkter i menneskekroppen);
 • elektroforese;
 • akupunktur;
 • termiske prosedyrer;
 • ekstrakorporal hemokorreksjon (rensing av blod);
 • regulering av perifer sirkulasjon;
 • hyperbarisk oksygenering (oksygenbehandling i et trykkammer);
 • psykoterapi.

Det er lettere å lide alvorlige angrep vil hjelpe:

 • oppvarming av det berørte lemmet i varmt vann eller ull;
 • myk massasje;
 • oppvarming drikke.

Denne videoen forteller om den alternative metoden for behandling av sykdommen - magnetoterapi:

I disse tilfellene, når konservativ behandling er impotent eller sykdommen utvikler seg raskt, blir kirurgisk inngrep påført. Det består i å gjennomføre sympathektomi. Under denne operasjonen fjernes en del av det autonome nervesystemet som er ansvarlig for innsnevring av blodkarene.

Alt om klinikken og symptomene på cavernøs sinus trombose lærer av dette materialet - vi har mye nyttig informasjon.

Trombose i tarmen kan være dødelig. Dette er en ekstremt farlig sykdom - finn ut mer om det herfra.

Prognose og forebyggende tiltak

Når du eliminerer årsakene til sykdommen, Prognosen for det primære fenomenet Raynaud er veldig gunstig. Ved sekundær syndrom vil alt avhenge av alvorlighetsgraden av sykdommen som forårsaket sykdommen.

For forebyggende formål anbefales det:

 • Avstå fra å røyke, drikke alkohol og kaffe;
 • spis riktig;
 • unngå stressende situasjoner;
 • ta kontrastbad - dette gjenoppretter prosessen med termoregulering;
 • gjør massasje hender og føtter;
 • unngå hypotermi
 • Ta kapsler fiskeolje hvert år i tre måneder.

Til tross for at årsakene til utseendet til Raynauds syndrom ikke er helt kjent, er det en ting klart - bare En sunn livsstil og omsorg for kroppen din vil bidra til å forhindre denne sykdommen. Hvis du har de første tegn på et syndrom, er det bedre å se en lege med en gang. Behandling vil være lang, men effektiv og vil redde deg fra slike forferdelige konsekvenser som tap av lemmer.

Medisinsk behandling av Raynauds sykdom: styrke musklene, forbedre blodet

Behandlingen av Raynauds sykdom er ganske kompleks, permanent og dessverre ikke alltid effektiv. I tilfelle at utseendet er forbundet med noen annen patologi, for eksempel SLE eller reumatoid artritt, er terapien rettet mot å redusere aktiviteten til den underliggende sykdommen. I tillegg reduserer de spasmer av små arterier, forbedrer trofismen til vevene i fingrene, bena, øreflommene, nesespissen, hvor tegnene til Raynauds syndrom manifesteres.

For å redusere hyppigheten av angrep og alvorlighetsgraden, må pasienten spise riktig, få nok vitaminer, unngå tretthet og søvnmangel.

Det er nødvendig å holde de delene av kroppen der tegn på sykdom oppstår i varmen, for å unngå provoserende faktorer.

Narkotikabehandling utføres i lang tid, jevnlig, og ikke av og til.

De viktigste punktene som du bør være oppmerksom på i behandlingen av Raynauds sykdom:

Ofte nikotinsyre brukes og dets derivater, papaverin, no-spa, atropin. Disse stoffene lindrer unødvendig spenning av glatte muskler i blodkarene, utvider dem. I tilfelle av utprøvd spasme, truende komplikasjoner (sår, gangren) i sykehusforhold, foreskrives pasienter ganglion blokkere (pentamin, benzohexonium).

Smertehjelp er gjort med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, blokkering (intraarterielle, epidural, sympatiske noder lokalisert langs ryggraden) med en løsning av novokain.

Reduksjon av koagulabilitet og viskositet i blodet kan forbedre tilførsel av vev med oksygen og næringsstoffer. Til dette formål bruker de curantyl, trental (pentoksifyllin), acetylsalisylsyre, dehydrogener med lav molekylvekt (rheopolyglucin). Det er godt å kombinere dem med vitaminer i gruppe B, E, solkoseryl (metabolske prosesser forbedres betraktelig).

Nylig har medisiner - analoger av naturlige prostaglandiner (vasaprostan, alprostadil) blitt mye brukt. De utvider samtidig små fartøy, beskytter og styrker veggene sine, forbedrer blodstrømmen, fremmer utviklingen av kollateral (bypass) fartøy.

Captopril (hette) direkte påvirker systemet som påvirker vaskulær tone, og brukes også ofte til å behandle Raynauds sykdom.

Ved dannelse av sår og risikoen for utvikling av sekundær infeksjon lokalt, injeksjonelt og i form av tabletter, brukes antibakterielle, sårhelende midler.

Hovedvirkningen av de brukte legemidlene er en generell reduksjon i arterielt trykk, noe som forårsaker svakhet, svimmelhet, hodepine.

Langsiktig behandling kan etter hvert føre til en forbedring i pasientens tilstand, men bare hvis den utføres hensiktsmessig, under oppsyn av legen og under hensyntagen til alle de individuelle egenskapene til organismen.

Oppmerksomhet vær så snill! Før du tar medisiner, kontakt legen din!

Raynauds syndrom: symptomer og behandling

Reynauds syndrom er en patologisk tilstand kjent for medisin siden 1862. Den er basert på paroksysmale spasmer i blodkarene i de perifere delene av lemmer, ansiktet. Spasme oppstår, for eksempel som svar på kulde, vibrasjon eller alvorlig stress. Som et resultat føles en person smerte i stedet for spasme, nummenhet, en følelse av kravling. Det berørte området blir først hvitt, og blir deretter blått. Huden blir kald ved berøring. Når angrepet slutter, blir huden rød, og det oppstår varme i dette området. Med den lange eksistensen av sykdommen utvikles trofiske lidelser. For å bekrefte diagnosen er det nødvendig med en grundig undersøkelse av pasienten ved bruk av instrumentelle undersøkelsesmetoder. Behandlingen av Reynauds syndrom er kompleks, krever bruk av medisinske og fysioterapeutiske metoder. Noen ganger er selv kirurgisk inngrep tilrådelig. La oss snakke mer detaljert om årsakene, symptomene, diagnosemetodene og måter å behandle Reynauds syndrom på.

Sykdommen er ikke ved et uhell kalt Raynauds syndrom. "Reynaud" - til ære for den franske legen Maurice Reynaud, som først beskrev denne tilstanden. Men begrepet "syndrom" med hensyn til denne situasjonen er av kollektiv karakter, da det gjenspeiler følgende faktum: de kliniske manifestasjoner er oftest resultatet andre sykdommer. Og det er mange slike sykdommer (ifølge de nyeste dataene - mer enn 70). Sammen med formuleringen "Reynauds syndrom" i medisin er det begrepet "Raynauds sykdom". Raynauds sykdom har de samme kliniske tegn som syndromet, men det er ingen åpenbar årsak (eller så sier de når årsaken ikke kan etableres), det vil si dette er den primære tilstanden. Ifølge statistiske data utgjør Raynauds sykdom ca 10-15% av alle tilfeller, og syndromet - 85-90%. Derfor brukes begrepet "syndrom" oftere enn "sykdom".

årsaker

Hovedårsaken til Reynauds syndrom er en plutselig vaskulær spasme, noe som resulterer i at blodstrøm, ernæring og vevstrofi er forstyrret. Med Raynauds sykdom er opprinnelsen til spasmer for medisinsk yrke fortsatt et mysterium, men Reynauds syndrom, som en sekundær tilstand, oppstår oftest når:

 • bindevevssykdommer (systemisk lupus erythematosus, sklerodermi, reumatoid artritt, dermatopolymyositis, periarteritis nodosa, thromboangiitis obliterans, Sjøgrens sykdom og så videre);
 • vaskulære sykdommer (utrydding av aterosklerose, tromboflebitt);
 • blodsykdommer (trombocytose, kryoglobulinemi, multiple myelom, paroksysmal hemoglobinuri);
 • onkologiske og endokrine sykdommer (paraneoplastisk syndrom, feokromocytom, økt skjoldbruskfunksjon, diabetes mellitus);
  eksponering for skadelige påvirkninger (vibrasjon, kronisk forgiftning hlorvinilom, polyvinylklorid, tungmetaller, bruk av visse legemidler slik som adrenerge reseptor blokkere (propranolol, metoprolol, Egilok etc.), antikreftmidler (vincristin, cisplatin), ergotamin (Nomigren), serotonin);
 • nevrologiske lidelser (slagvirkninger en plegia (mangel på muskelstyrke) i ekstremitetene, carpal tunnel syndrom, intervertebral skive skade, anterior scalene muskel syndrom, og så videre).

Fordi Raynauds syndrom har et paroksysmalt kurs (vaskulær spasme forekommer fra tid til annen), det vil si en rekke faktorer som fremkaller manifestasjon. De inkluderer:

 • eksponering for kaldt: for forekomst av et karakteristisk angrep av Raynauds syndrom er 10 minutter frysing eller langvarig vasking av hender under kaldt vann tilstrekkelig;
 • røyking,
 • emosjonell overstyring.

Det antas at ikke minst rollen i begynnelsen av Reynauds syndrom har en genetisk predisposisjon.

symptomer

Raynauds syndrom er mye mer vanlig hos kvinnelige pasienter (omtrent 5 ganger oftere enn hos menn). Generelt forekommer de første manifestasjonene av sykdommen allerede i ung alder - fra 15 til 30 år, i 25-27% av tilfellene - etter 40 år. Det anslås at 3-5% av verdens befolkning lider av denne sykdommen. Naturligvis, i land med vandringsklima, er sykdommen mye mer vanlig.
For Raynauds syndrom er paroksysmalt kurs og oppstart karakteristisk. Som spasmen griper de perifere fartøyene, vises symptomene ofte i hendene, sjelden i føttene, nesen og tungen, haken og ørlommene. Hvordan er det typiske angrepet av Raynauds syndrom? La oss finne ut.

Som et resultat av vasokonstriksjon (vasokonstriksjon), går blodstrømmen i de perifere områdene (oftere er det for eksempel indeksen og ringfingrene) bremser ned. Blodet sirkulerer verre, som er ledsaget av en blanchering av fingrene (opp til alabastens farge). Dårlig blodtilførsel forårsaker mangel på næring av vev, en metabolsk lidelse på lokalt nivå, som er ledsaget av smerte. Sammen med smerte (eller i stedet for det) kan det være nummenhet, prikkende, krypende følelser i fingrene, som også er forbundet med mangel på næringsstoffer. Huden føles kald til berøring. I gjennomsnitt varer denne tilstanden ca 10-15 minutter. Deretter erstattes fasen av vasokonstriksjon med den andre fasen, cyanotisk (cyanotisk).

Den cyanotiske fasen har dette navnet på grunn av den skiftende fargen på hudundertrykkelse: Blanchering av fingrene erstattes av deres cyanose. Dette skyldes stagnasjon av blod i blodårene, som har en blåaktig tinge. Vein overløper med blod og forårsaker, som det var, blå fingertupper. Fingrene i hendene forblir cyanotiske til spasmen av arteriene er over. Den andre fasen er mer forbundet med følelse av følelsesløshet og prikkende, heller enn med smertesyndrom. Smertefornemmelser i denne fasen er sløv, sammenlignet med første fase. Varigheten av den andre fasen varierer fra flere minutter til flere timer. Deretter kommer den tredje fasen - fasen av vasodilasjon (vasodilasjon). Det kalles også reaktiv hyperemi på grunn av endringer i hudens farge fra cyanotisk til rødt.

Den tredje fasen oppstår etter at spasmer i blodkar forsvinner. Blodstrømmen gjenopptas med samme kraft, det stillestående blodet fra blodårene presses videre langs blodstrømmen i friske porsjoner, vevene gjenopprettes. Dette er alt sammen ledsaget av rødhet av fingers hud, en følelse av varme, en økning i hudtemperaturen i dette området. Smertefornemmelser og andre lidelser i den følsomme sfæren forsvinner. Etter en tid får huden en normal farge.

Ovennevnte trefasekurs av et angrep av Raynauds syndrom er klassisk, men langt fra alltid forekommende i en slik form. I virkeligheten er bildet ikke alltid komplett. Vanligvis går de første stadiene av sykdommen bare i form av en ubetydelig uttrykt første fase, når vasospasmen ikke er så sterk. Etter hvert som prosessen utvikler seg, vises to andre faser, men deres alvorlighetsgrad kan variere individuelt. Varigheten av angrepet er også gjenstand for betydelige svingninger: fra 10-15 minutter til flere timer. Hyppigheten av anfall varierer fra flere år til daglig. Mye avhenger av kroppens reaktivitet, årsaken til Raynauds syndrom og varigheten av eksistensen, tilstedeværelsen av samtidige sykdommer. Lesjonens område har også en tendens til å øke med sykdomsprogresjonen: Etter at ringfingeren og fingrene er trukket helt, legges tilsvarende endringer i føttene på ansiktet. Interessant (og så langt uforståelig for leger) er det faktum at tommelen i hånden ikke er involvert i den patologiske prosessen med Raynauds syndrom.

Raynauds syndrom er ikke så ufarlig som det kan virke ved første øyekast. Periodisk forekommende spasmer av blodkar passerer fortsatt ikke uten spor. Funksjonsforstyrrelser uten rettidig behandling erstattes av organiske. Hva betyr dette? Dette betyr følgende: En forstyrrelse av blodstrømmen før eller senere fører til utvikling av trofiske lidelser. Trofiske forandringer har ikke lenger en paroksysmal karakter, de er permanente, noe som overskrider pasientens liv betydelig. Fingers svulmer, huden knitrer, det er langvarige ikke-helbredende sår, ofte er det panaritter. I alvorlige tilfeller er nekrose (død) av overflatevev med deres avvisning mulig, og gangrene utvikler seg (og kirurgen kan da ikke uten!). Selvfølgelig er scenen av trofiske forstyrrelser resultatet av en vidtgående prosess, som hittil er sjelden.

I det kliniske løpet av syndromet og Raynauds sykdom er det noen forskjeller. Raynauds sykdom forekommer oftest i ung alder, fortsetter med en symmetrisk lesjon i ekstremiteter, trofiske endringer utvikles ganske sjelden. Raynauds syndrom kan være ledsaget av en betydelig asymmetri lesjon (for eksempel en finger på venstre hånd og det hele børsten høyre) skrider frem hurtigere (på grunn av tilstedeværelsen av den primære kilde av kliniske manifestasjoner av primær sykdom).

I tillegg til endringer i perifert vev, kan pasienter med Raynauds syndrom klager av svingninger i blodtrykk, smerter i hjertet og mage, ryggsmerter, søvnforstyrrelser, hodepine, migrene karakter.

diagnostikk

Det karakteristiske kliniske bildet av Raynauds syndrom fører vanligvis ikke til problemer i diagnostisk plan. For å bekrefte forekomsten av denne sykdommen er imidlertid en av følgende undersøkelsesmetoder nødvendig: kapillaroskopi, rheovasografi, ultralyddopplerografi. Disse instrumentelle metodene tillater oss å bekrefte vasospasmen. Spasm i blodkar kan skyldes en kaldtest (nedsenking av fingrene i kaldt vann i flere minutter). Nylig har en slik diagnostisk metode som den brede feltkapilloskopien til neglens seng kommet til forkant, da denne studien tillater en detaljert studie av mikrovaskulær sengen. I tillegg til instrumentelle diagnostiske metoder undersøkes en generell blodprøve, et koagulogram (bestemmelse av parametrene i blodkoaguleringssystemet) og immunologiske parametere for blodet. De fleste m hendelsene er utført med sikte på å etablere årsaksfaktoren: det er nødvendig å finne ut om dette syndromet eller Raynauds sykdom. Og hvis dette er Raynauds syndrom, så er det først og fremst nødvendig å behandle den underliggende sykdommen som har blitt en kilde til kliniske manifestasjoner.

behandling

Å bli kvitt Raynauds syndrom begynner med behandling av den underliggende sykdommen. Uten en slik behandling vil alle måter å påvirke Raynauds syndrom være maktesløs. Hvis årsaken ikke er funnet ennå, utføres symptomatisk behandling.

Pasient med Raynauds syndrom må slutte å røyke, drikke, for å unngå eksponering yrkesrisiko (vibrasjoner, tungmetaller, etc.), kjøles mindre og mindre nervøs. Noen ganger trenger folk til og med å endre bosted: Flytt til en sone med et varmere klima. I de første stadiene av sykdommen kan bare disse forebyggende tiltakene sies å være tilstrekkelige for at symptomene på sykdommen forsvinner. Ellers ta til medisinsk terapi.

Fra rusmidler til behandling av Raynauds syndrom bruk:

 • kalsiumantagonister (Nifedipin, Verapamil, Diltiazem, Corinfar), som forhindrer forekomsten av vasospasme, reduserer akkumulering av kalsium i beholderveggen;
 • platehemmere og vasodilatorer (pentoksyfyllin, dipyridamol, Vazaprostan, Reopoligyukin, xantinol nikotinat, fentolamin, etc.) som hemmer blodpropper og forbedrer mikrosirkulasjon i vev;
 • spasmolytika og analgetika, ikke-steroide anti-inflammatoriske medikamenter (No-spa, Platifillin, diclofenac, ibuprofen, meloksikam, og andre), som lindrer smerte og betennelse. Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer blir grunnlaget for behandling av Raynauds syndrom i bindevevssykdommer, i slike tilfeller er de foreskrevet for langtidsbruk;
 • inhibitorer av angiotensin-omdannende enzym (Captopril, Enalapril og andre);
 • selektive blokkere av HS2-serotoninreceptorer (Ketanserin).

Effektiviteten av bruk av medisiner øker ved samtidig bruk av fysioterapi metoder. Dette kan bli underkastet elektroforese med forskjellige medikamenter (med nikotinsyre, aminofyllin, papaverin, og andre), leire bad, bad med Dimexidum, magnetisk, karbonsyre, radon og sulfid bad, laser TRANSKRANIELT electrostimulation. Mange pasienter er hjulpet av akupunktur, hyperbarisk oksygenbehandling. Massasje av de berørte lemmer er indikert. I noen tilfeller ty til psykoterapi.

Det er også kirurgisk behandling av Raynauds syndrom, som er vist i tilfelle sykdomsresistens mot komplisert medisinsk og fysioterapeutisk behandling. Kjernen i prosedyren er denerveringen av fartøy som mate de berørte områdene. En slik intervensjon kalles sympathektomi. I dette tilfellet, ved hjelp av en skalpell, blir nervefibrene kuttet gjennom hvilken en impuls finner sted som forårsaker en vasospasme. Behovet for denne behandlingsmetoden vurderes kun i alvorlige tilfeller av Raynauds syndrom. Det er verdt å merke seg at blant leger er det et annet syn på denne metoden for behandling. Faktum er at i flere tilfeller, flere måneder etter kirurgisk behandling, kommer symptomene på sykdommen tilbake, og derfor anses denne behandlingsmetoden ikke for å være effektiv. Og selvfølgelig, uten hjelp av en kirurg kan ikke gjøre når trofiske lidelser fører til gangrene.

En av de nye og moderne metodene for behandling av Raynauds syndrom er behandlingen med stamceller. Tiden vil vise sikkerhet og langsiktige resultater av en slik teknikk.

På tidspunktet for angrep i syndromet av Raynaud pasient som førstehjelpstiltak kan anbefale en varm drikke (f.eks svak te), varme lemmet i varmt vann (bad), gni huden med en myk klut (flanell på type). Alt dette vil fremme utvidelse av blodkar og restaurering av blodstrømmen i det berørte området, og dermed avbrytelsen av angrepet.

Raynauds syndrom er ikke livstruende. I noen tilfeller går sykdommen plutselig inn i remisjonen spontant. Det er viktig å bestemme årsaken til denne patologien, siden den underliggende sykdommen kan være mer alvorlig og uten behandling føre til irreversible effekter på kroppen.

Dermed oppsummerer vi det ovenstående, kan vi si at Reynauds syndrom er et mangesidig problem med moderne medisin. Alle årsakene og mekanismene til patologiske forandringer i kroppen med denne sykdommen er ennå ikke fullstendig forstått, men en ting er sikkert: Denne sykdommen er ikke forferdelig hvis vi bekjemper den. Kompleks behandling i de fleste tilfeller fører til at sykdommen reduseres. Vær oppmerksom på deg selv, ved første mistanke om Raynauds syndrom, ta kontakt med kvalifiserte spesialister for å ta de nødvendige tiltakene i tide.

Europeisk klinikk Sienna-Med, forelesning av en spesialist på temaet "Klinikk, diagnose og behandling av Raynauds syndrom":

Legemidler med Raynauds sykdom

aktovegin

Farmakologisk gruppe

Legemidlet refererer til midlene som aktiverer stoffskiftet.

Skjema for utstedelse

Legemidlet er produsert i en pellet på 200 mg, i en pakke med 50 stk. Og også i ampuller på 2 ml, i pakken med 25 stk. I ampuller på 5 ml, i en pakke med 5 stk. Og i ampuller på 10 ml, i en pakke med 5 stk.

Effekt av stoffet

Legemidlet aktiverer metabolske prosesser, forbedrer trofisk og blodtilførsel av vev. Stimulerer utvinningsprosesser.

Indikasjoner for bruk

• Trofiske forstyrrelser i nedre ekstremiteter med åreknuter.

• Utilstrekkelig cerebral sirkulasjon.

Kontra

• Individuell intoleranse mot stoffet.

Bivirkninger

Hud: økt svette. Allergiske reaksjoner: urticaria, kløe i huden.

Dosering av stoffet for voksne

Legemidlet er foreskrevet for 1-2 tabletter 3 ganger daglig før måltider. Dosering av intravenøse injeksjoner beregnes av behandlende lege.

Dosering av stoffet for barn

Legemidlet er ikke anbefalt til bruk hos barn.

Bruk av stoffet under graviditet og under amming

Bruk av stoffet under graviditet er bare mulig i henhold til strenge vitale indikasjoner i minimale vinstokker og under tilsyn av en lege.

Når du bruker stoffet i ammingsperioden, er det nødvendig å overføre babyen til kunstig ernæring med blandinger.

Mydocalmum

Farmakologisk gruppe

Legemidlet refererer til muskelavslappende midler av sentral virkning.

Skjema for utstedelse

Legemidlet er produsert i dragees på 50 mg, i pakninger med 30 eller 500 stykker. I dragees for 150 mg, i pakninger med 30 eller 500 stykker. I ampuller med 1 ml (100 mg av legemidlet), i pakninger med 5 eller 50 stk.

Effekt av stoffet

Legemidlet har en vasodilerende effekt, reduserer økt muskelton, forbedrer aktive bevegelser.

Indikasjoner for bruk

• Økt musetone.

• Obliterende vaskulære sykdommer.

• Nevrologiske sykdommer med økt muskel tone.

Trofiske sår i underbenet.

• Encefalopati, ledsaget av økt muskel tone.

Kontra

• Individuell intoleranse mot stoffet.

Bivirkninger

Mage-tarmkanalen: kvalme og oppkast.

Nervesystemet: døsighet og muskel svakhet.

Kardiovaskulær system: arteriell hypotensjon.

Dosering av stoffet for voksne

Det er foreskrevet for 1-3 tabletter (50-150 mg av legemidlet) 3 ganger daglig. Intramuskulært injiserer de 100 mg to ganger daglig.

Dosering av stoffet for barn

Legemidlet er forbudt til bruk hos barn under 3 måneder.

I en alder av 3 måneder - 6 år får barnet 5 mg / kg av legemidlet per dag, delt inn i 3 doser.

Fra 7 til 14 år - 2-4 mg / kg per dag, også delt inn i 3 doser.

Bruk av stoffet under graviditet og under amming

Bruk av stoffet under graviditet er bare mulig i henhold til strenge vitale indikasjoner i minimumsdoser og under tilsyn av en lege. Når du bruker stoffet i ammingsperioden, er det nødvendig å overføre babyen til kunstig ernæring med blandinger.

Sermion

Farmakologisk gruppe

Legemidlet refererer til legemidler som forbedrer hjernecirkulasjonen.

Skjema for utstedelse

Legemidlet er tilgjengelig i tabletter på 5 mg, i en pakke med 30 stk. I tabletter på 10 mg, i en pakke med 50 stk., I tabletter på 30 mg - 30 stk per pakning. I form av en injeksjonsvæske, oppløsning i ampuller, 4 stk. I en pakning.

Effekt av stoffet

Legemidlet har en antihypertensiv effekt og forbedrer hjernens sirkulasjon.

Indikasjoner for bruk

• Forløpende (forbigående) sykdommer i hjernecirkulasjonen.

• Trombose og emboli i cerebral kar.

• Arteriell hypertensjon og hypertensive krise.

Kontra

• Individuell intoleranse mot stoffet.

Bivirkninger

Mage-tarmkanalen: kvalme og oppkast.

Nervesystemet: Svimmelhet og søvnforstyrrelse.

Allergiske reaksjoner: hudutslett og kløe.

Dosering av stoffet for voksne

Legemidlet er foreskrevet for 5-10 mg 3 ganger daglig i 2-3 måneder. Intramuskulært administrert 2-4 mg to ganger daglig.

Dosering av stoffet for barn

Legemidlet er ikke anbefalt til bruk hos barn.

Bruk av stoffet under graviditet og under amming

Bruk av stoffet under graviditet er bare mulig i henhold til strenge vitale indikasjoner i minimumsdoser og under tilsyn av en lege.

Når du bruker stoffet i ammingsperioden, er det nødvendig å overføre babyen til kunstig ernæring med blandinger.

stugeron

Farmakologisk gruppe

Legemidlet tilhører selektive kalsiumkanalblokkere.

Skjema for utstedelse

Legemidlet er tilgjengelig i tabletter på 25 mg, i en pakke med 50 stk.

Effekt av stoffet

Legemidlet har en liten antiinflammatorisk og beroligende effekt. Reduserer tonen i glatte muskelceller i veggene i blodårene og reduserer blodets økte viskositet. Forbedrer perifer, cerebral og hjertesirkulasjon.

Indikasjoner for bruk

• Sykdommer i hjernesirkulasjonen.

• Krenkelser av perifer sirkulasjon.

• Kronisk mangel på cerebral sirkulasjon.

Kontra

• Individuell intoleranse mot stoffet.

Bivirkninger

Mage-tarmkanalen: tørr munn, kvalme, oppkast, diaré.

Nervesystemet: hodepine, depresjon, døsighet.

Hud: økt svette.

Allergiske reaksjoner: hudutslett og kløe.

Dosering av stoffet for voksne

Legemidlet er foreskrevet for 50-75 mg 3 ganger daglig etter å ha tatt maten.

Dosering av stoffet for barn

Stugeron er foreskrevet for 25-50 mg tre ganger daglig etter å ha tatt maten.

Bruk av stoffet under graviditet og under amming

Bruk av stoffet under graviditet er bare mulig i henhold til strenge vitale indikasjoner i minimumsdoser og under tilsyn av en lege.

Når du bruker stoffet i ammingsperioden, er det nødvendig å overføre babyen til kunstig ernæring med blandinger.

bemerkning

Ved samtidig bruk forsterkes virkningen av antidepressiva og alkohol gjensidig.

tanakan

Farmakologisk gruppe

Legemidlet refererer til urte rettsmidler.

Skjema for utstedelse

Legemidlet er tilgjengelig i tabletter på 40 mg, i en pakke med 30 eller 90 stykker. Og i flasker på 30 ml.

Effekt av stoffet

Legemidlet har en utprøvd anti-edematøs effekt, stimulerer metabolske prosesser. Forbedrer hjernens sirkulasjon og tilførsel av hjernen med oksygen og næringsstoffer.

Indikasjoner for bruk

• Nevrosensoriske lidelser (tinnitus, svimmelhet, etc.).

• Krenkelser av perifer sirkulasjon.

• Astheniske tilstander, utmattelse.

Kontra

• Individuell intoleranse mot stoffet.

Bivirkninger

Mage-tarmkanalen: kvalme, oppkast, avføringssvikt.

Nervesystemet: hodepine.

Allergiske reaksjoner: hudutslett og kløe.

Dosering av stoffet for voksne

Legemidlet er gitt med 1 tablett (eller 1 ml oppløsning) 3 ganger daglig i løpet av tre måneder.

Dosering av stoffet for barn

Legemidlet er ikke anbefalt til bruk hos barn.

Bruk av stoffet under graviditet og under amming

Bruk av stoffet under graviditet er bare mulig i henhold til strenge vitale indikasjoner i minimumsdoser og under tilsyn av en lege. Når du bruker stoffet i ammingsperioden, er det nødvendig å overføre babyen til kunstig ernæring med blandinger.

vazobral

Farmakologisk gruppe

Legemidlet er en kombinasjon av stoffer.

Skjema for utstedelse

Legemidlet er tilgjengelig i tabletter, 30 stk per pakning og i form av en oppløsning for oral administrering i 50 ml flasker.

Effekt av stoffet

Legemidlet reduserer permeabiliteten til vaskemuren, reduserer sannsynligheten for trombose. Forbedrer metabolske prosesser og blodsirkulasjon i hjernen. Øker motstanden i nervesystemet til oksygenmangel.

Indikasjoner for bruk

• Redusert mental aktivitet og minne.

• Restvirkninger etter hjernesirkulasjonsforstyrrelser.

Kronisk venøs insuffisiens.

Kontra

• Individuell intoleranse mot stoffet.

Bivirkninger

Mage-tarmkanalen: kvalme og smerte i magen.

Kardiovaskulær system: senking av arterielt trykk - hypotensjon. Allergiske reaksjoner: utslett, kløe, angioødem.

Dosering av stoffet for voksne

Legemidlet er foreskrevet for 1-2 tabletter (eller 2-4 ml) to ganger daglig i løpet av måltidene.

Dosering av stoffet for barn

Legemidlet er ikke anbefalt til bruk hos barn.

Bruk av stoffet under graviditet og under amming

Bruk av stoffet under graviditet er bare mulig i henhold til strenge vitale indikasjoner i minimumsdoser og under tilsyn av en lege. Når du bruker stoffet i ammingsperioden, er det nødvendig å overføre babyen til kunstig ernæring med blandinger. Legemidlet reduserer produksjonen av melk betydelig.

biloba

Farmakologisk gruppe

Legemidlet refererer til preparater av planteopprinnelse.

Effekt av stoffet

Legemidlet forbedrer blodstrømmen og forhindrer dannelsen av blodpropper. Det normaliserer metabolske prosesser og øker oksygenstrømmen til vevet. Forbedrer hjernecirkulasjon og sirkulasjon i ekstremiteter.

Indikasjoner for bruk

• Sykdommer i hjernesirkulasjonen.

Oppmerksomhet og minneforstyrrelser.

• Sirkulasjonsforstyrrelser i nedre ekstremiteter.

Kontra

• Individuell intoleranse mot stoffet.

Bivirkninger

Mage-tarmkanalen: kvalme og oppkast.

Nervesystemet: hodepine.

Allergiske reaksjoner: hudutslett og kløe.

Dosering av stoffet for voksne

Legemidlet er foreskrevet 1 kapsel 3 ganger daglig etter måltid i tre måneder.

Dosering av stoffet for barn

Legemidlet er ikke anbefalt til bruk hos barn.

Bruk av stoffet under graviditet og under amming

Bruk av stoffet under graviditet er bare mulig i henhold til strenge vitale indikasjoner i minimumsdoser og under tilsyn av en lege.

Når du bruker stoffet i ammingsperioden, er det nødvendig å overføre babyen til kunstig ernæring med blandinger.

agapurin

Farmakologisk gruppe

Legemidlet refererer til midler som forbedrer mikrosirkulasjonen. Legemidlet er en angioprotektor.

Skjema for utstedelse

Legemidlet er tilgjengelig i form av belagte tabletter.

Effekt av stoffet

Legemidlet forbedrer blodsammensetningen og mikrosirkulasjonen. Det utvider blodkarrene i hjertet og øker oksygentilførselen til den. Reduserer viskositeten i blodet og øker tonen i respiratorisk muskulatur. Forbedrer mikrosirkulasjonen i områder med sirkulasjonsforstyrrelser. Med intermitterende claudication, forlenger avstanden for å gå, eliminerer smerter på dagtid og kramper om natten.

Indikasjoner for bruk

• Brudd på perifer blodsirkulasjon som følge av inflammatorisk, diabetisk og aterosklerotisk prosess.

• Forstyrrelse av blodsirkulasjonen i øyets kar.

• Forstyrrelse av hjernesirkulasjonen.

• Dysfunksjon i mellomøret.

Kontra

• Individuell intoleranse mot stoffets komponenter.

• Akutt hemorragisk slag.

• Akutt myokardinfarkt.

• Alvorlig aterosklerose, cerebral og koronar.

Blødninger i øyets netthinne.

• Sterke hjerterytmeforstyrrelser.

Bivirkninger

Mage-tarmkanalen: tørr munn, kvalme, nedsatt appetitt, magesmerter, intestinal atoni, forverring kolecystitt, hepatitt.

Kardiovaskulær system: brystsmerter, arytmi, senking av blodtrykk, økende hjertefrekvens.

Nervesystemet: Svakhet, angst, søvnforstyrrelser, kramper, hodepine og svimmelhet.

Blod: En reduksjon i nivået av leukocytter og blodplater, blødning fra hudens hud, slimhinner, tarm og mage.

Hud: Tidevann av blod til ansikt og bryst, rødhet i huden, økt brølhet av neglene, hevelse.

Dosering av stoffet for voksne

Den første dosen av legemidlet er 200 mg 3 ganger daglig i 7 dager. Hvis det er en kraftig reduksjon i blodtrykket, bieffekter fra mage-tarmkanalen, og nervesystemet, bør dosen reduseres til 100 mg tre ganger daglig. Maksimal daglig dose er 1200 mg, fordelt på 3 doser. Tabletter skal tas muntlig, uten å tygge, regelmessig hver dag på samme tid.

Dosering av stoffet for barn

Legemidlet er ikke anbefalt til bruk hos barn under 18 år.

Bruk av stoffet under graviditet og under amming

Legemidlet er kontraindisert for bruk gjennom graviditet. Når du bruker stoffet i ammingsperioden, er det nødvendig å overføre babyen til kunstig ernæring med blandinger.

vitrum minner

Farmakologisk gruppe

Legemidlet refererer til legemidler som forbedrer cerebral og perifer blodsirkulasjon.

Skjema for utstedelse

Legemidlet er tilgjengelig i form av belagte tabletter.

Effekt av stoffet

Legemidlet normaliserer stoffskiftet, forbedrer hjernens sirkulasjon, øker tilførselen av hjernen med oksygen og glukose. Forbedrer blodegenskaper og mikrosirkulasjon. Regulerer vaskulær blodpåfylling, forhindrer trombose og kjemper med hevelse. Har antihypoksisk effekt. Stimulerer hjernens aktivitet, forbedrer minnet og forbedrer læringsevnen.

Indikasjoner for bruk

• Kompleks behandling av brudd på perifer sirkulasjon og mikrosirkulasjon av beina.

• Redusert minne og oppmerksomhet.

• Redusert tankegang.

• Forringelse av intellektuelle evner.

• Forringelse av syn, hørsel og tale.

Kontra

• Individuell intoleranse mot stoffets komponenter.

• Akutte hjernesykdommer.

• Akutt myokardinfarkt.

• Mavesår og duodenalt sår.

Bivirkninger

Mage-tarmkanalen: tørr munn, kvalme, oppkast, avføringssvikt.

Nervesystemet: Svakhet, hodepine og svimmelhet.

Allergiske reaksjoner: urticaria, hud kløe og utslett.

Dosering av stoffet for voksne

Legemidlet er foreskrevet 1 tablett 2 ganger om dagen, med måltider. Behandlingens varighet er 3 måneder.

Dosering av stoffet for barn

Legemidlet er ikke anbefalt til bruk hos barn under 18 år.

Bruk av stoffet under graviditet og under amming

Legemidlet er kontraindisert for bruk under graviditet.

Når du bruker stoffet i ammingsperioden, er det nødvendig å overføre babyen til kunstig ernæring med blandinger.

Ginos

Farmakologisk gruppe

Legemidlet refererer til legemidler som forbedrer cerebral og perifer blodsirkulasjon.

Effekt av stoffet

Legemidlet styrker vaskulasjonen og forbedrer egenskapene og sammensetningen av blodet, alt dette bidrar til forbedring av mikrosirkulasjonen. Øker tilførsel av hjerne og vev med oksygen og glukose. Reduserer permeabiliteten til vaskemuren, reduserer hevelse i vevet og forbedrer hjernens sirkulasjon. Det forstyrrer økningen av fibrinolytisk aktivitet av blod, normaliserer metabolisme, regulerer fylling av blod i blodet. Øker kroppens motstand mot oksygen sult (hypoksi) og hemmer utviklingen av hjernesødem på grunn av traumer eller forgiftninger.

Indikasjoner for bruk

• Discirculatory encefalopati grunn av et slag, alderdom, traumatisk hjerneskade, som manifesterer seg i strid med intellektuelle evner, hukommelse og konsentrasjon.

• Krenkelser av perifer sirkulasjon og mikrosirkulasjon.

• Nevrosensoriske lidelser (svimmelhet, gangbesvær, tinnitus).

Kontra

• Individuell intoleranse mot stoffets komponenter.

• Redusert blodpropp.

• Mavesår og duodenalt sår.

Bivirkninger

Mage-tarmkanalen: tørr munn, kvalme, oppkast, avføringssvikt.

Redusert blodkoagulasjon.

Nervesystemet: Svakhet, hodepine og svimmelhet.

Bein og muskler: Ryggsmerter, smerte og muskel svakhet.

Allergiske reaksjoner: urticaria, hud kløe og utslett.

Dosering av stoffet for voksne

Legemidlet er foreskrevet for 1-2 tabletter 3 ganger daglig. Varigheten av behandlingen er 2 måneder eller mer.

Tabletter er tatt jevnt fordelt gjennom dagen, det vil si om morgenen, om ettermiddagen og om kvelden. Ikke tygge, svelge hele og med nok vann.

Dosering av stoffet for barn

Legemidlet er ikke anbefalt til bruk hos barn yngre enn 12 år.

Bruk av stoffet under graviditet og under amming

Bruk av stoffet er forbudt i hele ventetiden for barnet. Når du bruker stoffet i ammingsperioden, er det nødvendig å overføre babyen til kunstig ernæring med blandinger.

duzofarm

Farmakologisk gruppe

Legemidlet refererer til midler som forbedrer perifer og cerebral sirkulasjon.

Skjema for utstedelse

Legemidlet er tilgjengelig i form av belagte tabletter.

Effekt av stoffet

Legemidlet har en vasodilerende effekt, forbedrer hjernens sirkulasjon, forbedrer den cellulære metabolisme, øker motstanden i hjernen til oksygen sult. Reduserer blodets økte viskositet.

Indikasjoner for bruk

• Restorativ periode av hjernesirkulasjonsforstyrrelser.

Kontra

• Individuell intoleranse mot stoffets komponenter.

• Akutt stadium av hemoragisk hjerneslag.

• Akutt stadium av hjerteinfarkt.

• Økt kramper.

• Kronisk hjertesvikt.

Bivirkninger

Mage-tarmkanalen: tarmkolikum, diaré, nedsatt appetitt, tørr munn, kvalme, oppkast, magesmerter, magesmerter i magesekken. Nervesystemet: søvnforstyrrelser, svakhet, hodepine og svimmelhet. Allergiske reaksjoner: urticaria, hud kløe og utslett.

Dosering av stoffet for voksne

Med Raynauds syndrom foreskrives legemidlet ved 500-600 mg per dag, delt inn i 3 doser. Ved brudd på hjernecirkulasjon er den daglige dosen av legemidlet 300 mg fordelt på tre doser.

Dosering av stoffet for barn

Legemidlet er ikke anbefalt til bruk hos barn under 18 år.

Bruk av stoffet under graviditet og under amming

Bruk av stoffet under graviditet er bare mulig i henhold til strenge vitale indikasjoner i minimumsdoser og under tilsyn av en lege.

Når du bruker stoffet i ammingsperioden, er det nødvendig å overføre babyen til kunstig ernæring med blandinger.

memoplant

Farmakologisk gruppe

Legemidlet refererer til fytopreparasjoner som forbedrer cerebral og perifer blodsirkulasjon.

Skjema for utstedelse

Legemidlet er tilgjengelig i form av tabletter, belagt med en filmmembran.

Effekt av stoffet

Legemidlet øker kroppens motstand mot oksygen sult. Forbedrer blodegenskaper, cerebral og perifer blodsirkulasjon. Bremser utviklingen av cerebralt ødem på grunn av traumer eller giftig skade.

Indikasjoner for bruk

• Økologiske og funksjonelle hjernesykdommer med nedsatt hukommelse, redusert konsentrasjonsevne, minne og intelligensstap, deprimert humør, tinnitus og hodepine.

• Krenkelser av perifer sirkulasjon.

• Forstyrrelse av indre ørefunksjon.

Kontra

• Individuell intoleranse mot stoffets komponenter.

Magesår og duodenalt sår i eksacerbasjonsstadiet.

• Redusert blodpropp.

• Akutte hjernesykdommer.

• Akutt myokardinfarkt.

Bivirkninger

Mage-tarmkanalen: avføring, diaré eller forstoppelse, kvalme, oppkast.

Kardiovaskulær system: smerte og tetthet i brystet, hett blink, økt blodtrykk, økt hjertefrekvens.

Nervesystemet: Svakhet, hodepine og svimmelhet, hørselstap.

Hud: Puffiness, rødhet.

Blod: redusert blodpropp, blødning.

Allergiske reaksjoner: urticaria, hud kløe og utslett.

Dosering av stoffet for voksne

Med Raynauds syndrom foreskrives legemidlet 1 tablett 3 ganger om dagen. Varigheten av behandlingsforløpet er 1,5 måneder og mer. I sykdomsforstyrrelser er 1-2 tabletter foreskrevet 3 ganger om dagen. Varigheten av behandlingen er minst 2 måneder.

Tabletter skal svelges hele, uten å tygge, klemmet med nok væske.

Dosering av stoffet for barn

Legemidlet er ikke anbefalt til bruk hos barn yngre enn 12 år.

Bruk av stoffet under graviditet og under amming

Legemidlet er ikke anbefalt for bruk under graviditet, da det ikke foreligger pålitelige data om sikkerheten. Når du bruker stoffet i ammingsperioden, er det nødvendig å overføre babyen til kunstig ernæring med blandinger.

spazmonet

Farmakologisk gruppe

Legemidlet refererer til antispasmodik.

Skjema for utstedelse

Legemidlet er tilgjengelig i form av tabletter.

Effekt av stoffet

Legemidlet utvider blodårene, reduserer tonen til glatte mus av indre organer, reduserer peristaltisk aktivitet i tarmen.

Indikasjoner for bruk

• Spasme av glatte mus av indre organer, for eksempel galde, tarm eller nyrekolikk.

• Spastisk forstoppelse, spastisk kolitt.

• Proktitt og tenesmus.

• Dyskinesi av gallekanaler og galleblære, cholecystitis, pyelitt, tilstand etter fjerning av galleblæren.

• Pylorospasme, gastroduodenitt og magesår i mage eller tolvfingre i det akutte stadiet som en del av kompleks behandling.

• Algodismenorea - smertefull menstruasjon.

• Spasm i hjernen, perifere arterier, hjertebeholdere.

• Legemidlet er også foreskrevet for å redusere livmorens excitability under graviditet. Og også med kramper i livmoren under arbeidet, langvarig åpning av halsen, postnatal kamper.

• Forebygging av spasmer i enkelte instrumentelle studier.

Kontra

• Individuell intoleranse mot stoffets komponenter.

• Kronisk hjertesvikt.

• Medfødt intoleranse mot galaktose.

Bivirkninger

Mage-tarmkanalen: kvalme, oppkast.

Kardiovaskulær system: smerte og tetthet i brystet, en følelse av feber, senking av blodtrykk, økende hjertefrekvens.

Nervesystemet: Svakhet, hodepine og svimmelhet.

Hud: økt svette.

Allergiske reaksjoner: urticaria, hud kløe og utslett.

Dosering av stoffet for voksne

Legemidlet er foreskrevet for 1-2 tabletter 3 ganger daglig.

Dosering av stoffet for barn

Barn under 6 år foreskrives 10-20 mg 1-2 ganger daglig, maksimal daglig dose bør ikke overstige 120 mg. Barn fra 6 til 12 år foreskrives 20-40 mg to ganger daglig, maksimal daglig dose bør ikke overstige 200 mg.

Bruk av stoffet under graviditet og under amming

Bruk av stoffet under graviditet er bare mulig i henhold til strenge vitale indikasjoner i minimumsdoser og under tilsyn av en lege.

Når du bruker stoffet i ammingsperioden, er det nødvendig å overføre babyen til kunstig ernæring med blandinger.

Phlogenzym

Farmakologisk gruppe

Legemidlet refererer til midler som har en antiinflammatorisk effekt.

Skjema for utstedelse

Legemidlet er tilgjengelig i form av tabletter, dekket av enterisk belegg.

Effekt av stoffet

Legemidlet har en fibrinolytisk, antiinflammatorisk og antiaggregant effekt. Øker immuniteten. Reduserer permeabilitet, noe som fører til reduksjon av ødem. Reduserer blodets viskositet, reduserer risikoen for blodpropper og hjelper til med å oppløse allerede eksisterende trombi. Forbedrer tilstanden til vaskemuren og huden. Øker tilførselen av oksygen og næringsstoffer til cellene og vevet, forbedrer blodsirkulasjonen i fokalet av betennelse. Det fortynner sputum, gjenoppretter brennstofffunksjonen til bronkiene og blodtilførselen til luftveiene i kroniske sykdommer. Potenserer effekten av antibakterielle midler.

Indikasjoner for bruk

• Skader på sener og ledbånd.

• Forebygging av lymfatisk ødem, adhesjoner, mikrocirkulasjonsforstyrrelser og andre komplikasjoner i tannbehandling og kirurgi.

• Tromboflebit av overfladiske vener.

• Akutt dyp venetrombose.

• Akutt og kronisk betennelse i urinveiene (blærebetennelse, uretritt, prostatitt, pyelonefrit).

• Forebygging av angina pectorisangrep.

• Akutte og kroniske inflammatoriske sykdommer i bekkenorganene.

• Reduksjon av hyppigheten av bivirkninger ved hormonutskiftningsterapi i gynekologi.

• Rheumatoid artritt og revmatisk mykvevskader.

Kontra

• Individuell intoleranse mot stoffets komponenter.

• blodproppssykdommer.

Bivirkninger

Mage-tarmkanalen: diaré, endringer i lukten av avføring, kvalme, oppblåsthet, magesmerter.

Nervesystemet: Svakhet, hodepine og svimmelhet.

Allergiske reaksjoner: urticaria, hud kløe og utslett.

Dosering av stoffet for voksne

Legemidlet er gitt 3 tabletter 3 ganger daglig i 2 uker til behandling. Og 2 tabletter 3 ganger daglig i 2 uker med det formål å forebygge.

Dosering av stoffet for barn

Legemidlet er ikke anbefalt til bruk hos barn under 18 år.

Bruk av stoffet under graviditet og under amming

Bruk av stoffet under graviditet er kun mulig i henhold til strenge indikasjoner på livslangelse i minimale doser og under tilsyn av en lege. Når du bruker stoffet i ammingsperioden, er det nødvendig å overføre babyen til kunstig ernæring med blandinger.

infukol crazy

Farmakologisk gruppe

Legemidlet refererer til plasmasubstitusjonsmidler.

Skjema for utstedelse

Legemidlet er tilgjengelig som infusjonsvæske.

Effekt av stoffet

Legemidlet normaliserer mikrosirkulasjonen, fyller volumet av tapt blod, reduserer betennelse, aktiverer immunitet. Forbedrer sammensetningen av blod og levering av oksygen og næringsstoffer til vevet.

Indikasjoner for bruk

• Terapeutisk blodfortynning for gravide gravide, in vitro befruktning, utslettende vaskulære lesjoner, kronisk obstruktiv lungesykdom, slagtilfelle.

• Forebygging og behandling av hypovolemi og sjokk i smittsomme sykdommer, skader, brannsår og operasjoner.

Kontra

• Individuell intoleranse mot stoffets komponenter.

• Hjertefeil under dekompensering.

Nyresvikt i dekompensasjonsstadiet.

• blodproppssykdommer.

• Kardiogent lungeødem.

• Alvorlig hemorragisk diatese.

• Myokardinfarkt de siste 1,5 månedene.

• Økt intrakranielt trykk.

• Arteriell hypertensjon, dårlig behandlingsbar.

• Beslag i anamnesen.

Bivirkninger

Allergiske reaksjoner: urticaria, kløe og utslett, sjelden anafylaktisk sjokk.

Dosering av stoffet for voksne

Dosering av legemidlet beregnes ved hjelp av spesielle ordninger individuelt for hver enkelt pasient, gitt sin alder, alvorlighetsgrad av sykdommen.

Dosering av stoffet for barn

Dosering av stoffet beregnes individuelt, med tanke på alder og andre egenskaper.

Bruk av stoffet under graviditet og under amming

Bruk av stoffet under graviditet er bare mulig i henhold til strenge vitale indikasjoner i minimumsdoser og under tilsyn av en lege.

Når du bruker stoffet i ammingsperioden, er det nødvendig å overføre babyen til kunstig ernæring med blandinger.

reopolideks

Farmakologisk gruppe

Legemidlet refererer til plasmasubstitusjonsmidler.

Effekt av stoffet

Legemidlet normaliserer mikrosirkulasjonen, fyller volumet av tapt blod, reduserer betennelse, aktiverer immunitet. Har en avgiftningseffekt. Forbedrer sammensetningen av blod og levering av oksygen og næringsstoffer til vevet.

Indikasjoner for bruk

• Erstatning av plasmavolum under blodtap.

• Forebygging og behandling av brenn-, hemoragisk, traumatisk, postoperativt, giftig og kardiogent sjokk.

• Forebygging og behandling av brudd på arteriell og venøs sirkulasjon.

• Forbedring av mikrosirkulasjon og reduksjon i risikoen for trombusdannelse i transplantasjonen under plastisk og vaskulær operasjon.

• Restaurering av blodvolum i postoperativ periode.

• Avgiftning i pankreatitt, matforgiftning, peritonitt, ulcerativ nekrotisk enterokititt etc.

• Gjennomføring av terapeutisk plasmaferese for å erstatte det fjernede volumet av plasma.

• Inflammatoriske sykdommer i choroid og øynehinnen.

• Hjertekirurgi.

Kontra

• Individuell intoleranse mot stoffets komponenter.

• Kronisk nyresvikt.

• Redusert antall blodplater - trombocytopeni.

• Kronisk hjertesvikt.

Bivirkninger

Kardiovaskulær system: kollaps.

Urinsystem: akutt nyresvikt.

Allergiske reaksjoner: urticaria, hud kløe og utslett.

Dosering av stoffet for voksne

Dosering av stoffet beregnes individuelt i hvert tilfelle.

Bruk av stoffet under graviditet og under amming

Det anbefales ikke til bruk under graviditet, da det ikke foreligger pålitelige data om sikkerheten i denne perioden. Når du bruker stoffet i ammingsperioden, er det nødvendig å overføre babyen til kunstig ernæring med blandinger.

reosorbilakt

Farmakologisk gruppe

Legemidlet refererer til plasmasubstitusjonsmidler.

Skjema for utstedelse

Legemidlet er tilgjengelig som en løsning for infusjoner.

Effekt av stoffet

Legemidlet har en alkaliserende, avgiftende og anti-sjokk effekt. Forbedrer blodsammensetningen, mikrosirkulasjonen, prosessen med skjelettmuskulær sammentrekning i muskeldystrofi og myasthenia gravis

Indikasjoner for bruk

• Forebygging og behandling av hemolytisk, traumatisk, kirurgisk, brennende og giftig sjokk.

• Smittsomme sykdommer med beruselse.

• Forverring av kronisk hepatitt.

• Preoperativ forberedelse og postoperativ periode.

• Forebygging og behandling av trombose, endarteritt og tromboflebitt.

Kontra

• Individuell intoleranse mot stoffets komponenter.

Blødning i hjernen.

• Alvorlig hypertensjon.

Bivirkninger

Allergiske reaksjoner: urticaria, hud kløe og utslett.

Dosering av stoffet for voksne

Dosen av legemidlet er valgt individuelt i hvert tilfelle, avhengig av sykdommen og dens alvorlighetsgrad, så vel som på pasientens tilstand.

Dosering av stoffet for barn

Barn under 6 år får en dose på 10 ml per 1 kg kroppsvekt. Fra 6 til 12 år - halv dose av voksne.

Bruk av stoffet under graviditet og under amming

Det anbefales ikke å bruke stoffet under graviditet, da det for tiden ikke er noen pålitelige data om stoffets sikkerhet for mor og barn.

Når du bruker stoffet i ammingsperioden, er det nødvendig å overføre babyen til kunstig ernæring med blandinger.

Les Mer Om Fartøyene