Sinus arytmi i hjertet: hva er det, symptomer, behandling, mulige komplikasjoner

Fra denne artikkelen lærer du: hvordan og av hvilken grunn utvikler sinusarytmi, og hvilke symptomer er typiske for det. Hvordan behandle patologi, og hva skal jeg gjøre for å forhindre arytmi.

Sinusarytmen - endring av lengden av intervallene mellom hjerte sammentrekninger som følge av forstyrrelser eller generering av elektriske impulser i myokardium (hjertemuskelen system). Rytmen av hjertet kan være i normalområdet (60-90 slag per minutt), og bli forstyrret hvis hjerterytme vanligvis 90 slag per minutt - snakker om sinus takykardi, hvis mindre enn 50 - av sinus bradykardi. Arrytmier kan ha en annen natur, årsaker og alvorlighetsgrad.

Problemet kan adresseres til terapeuten, men behandlingen av denne sykdommen, avhengig av årsaken, kan være i en kardiolog, en nevrolog eller en psykoterapeut.

Mekanismen for arytmi

I hjertet veggen er det en sinus node, som er kilden til elektriske impulser, som gir en reduksjon i hjerte muskel-systemet myokardium. Etter generasjonen overføres impulsen gjennom fibrene til hver muskelcelle i orgelet, som følge av at de trekker sammen.

Denne prosessen skjer ved bestemte (like) intervaller, og har normalt en frekvens på 60-90 slag per minutt. Det er denne impulsen som sikrer en jevn, konsistent og konsekvent reduksjon i ventrikkene og atriene.

Når, som følge av ugunstige faktorer, er aktiviteten til hjertets ledningssystem forstyrret, oppstår arytmi - et brudd på rytmen av sammentrekninger av hjertet (det kan være av forskjellig alvorlighetsgrad).

Årsaker til sykdom

Sinusarytmi kan forekomme i tre grupper av årsaker.

1. Eksterne uønskede faktorer

Dette stresset, tar medisiner, røyking, drikking.

Konstant stress og dårlige vaner kan føre til en irreversibel form for hjerterytmeforstyrrelser som vedvarer etter at årsakene er eliminert.

Under påvirkning av eksterne faktorer kan sinusarytmi forekomme

2. Fysiologiske forhold i kroppen

Graviditet, hormonelle endringer i ungdomsårene.

Ved fysiologiske endringer av en organisme går prosessen uavhengig, det er den reversibel.

3. Sykdommer

Dette er vanlige årsaker til sinusarytmi. Eksempler på patologier:

 • vegetativ-vaskulær dystoni,
 • hjertesvikt,
 • hypertensjon,
 • iskemisk sykdom,
 • astma,
 • hjerteinfarkt,
 • myokarditt,
 • kardiomyopati.

Ved arytmi på grunn av sykdommer, passerer den etter terapeutisk behandling.

Symptomer på arytmi

Symptomer på sinusarytmi er avhengig av graden av alvorlighetsgrad og hyppighet av sammentrekninger. Hvis uorden er mild eller moderat, kan symptomatologien være fraværende.

Symptomer ved alvorlig hjerterytmeforstyrrelse:

Hva er farlig patologi?

Hvis arytmen skyldes alvorlig skade på hjertet og andre organer, kan unødig behandling føre til alvorlige konsekvenser. Disse er:

 • dannelse av trombi;
 • iskemisk slag;
 • brudd på blodtilførselen til hjernen;
 • pusteproblemer, lungeødem;
 • besvimelse;
 • utvikling av hjertesvikt;
 • atrieflimmer;
 • hjertestans.

For å hindre utviklingen av komplikasjoner, kan det kun gis kompetent diagnose og rettidig behandling.

Diagnose av arytmi

Diagnosen "sinusarytmi" er basert på laboratorie- og maskinvareundersøkelsesdata. Pasienten må donere blod og urin til generell og biokjemisk analyse. Biokjemi utføres når årsakene til arytmi ikke er forbundet med hjerteskade.

For diagnostikk er elektrokardiografi (EKG), muligens ved bruk av fysisk anstrengelse, obligatorisk.

Gjennomføring av elektrokardiografi med trening

Om nødvendig, utpek ytterligere metoder:

 1. Bryst røntgen;
 2. ultralyd;
 3. MRI;
 4. koronar angiografi;
 5. elektrofysiologisk undersøkelse.

En informativ metode er den daglige overvåking av hjerteaktivitet i henhold til Holter. Denne studien gir en mulighet til å vurdere hjertets arbeid på ulike øyeblikk av en persons liv innen 24 timer. For dette er sensorer festet til pasientens kropp, hvor ledningene er egnet for den bærbare enheten. Den er liten i størrelse, festet til livet, og fikserer alle forandringer som oppstår i hjertet under turgåing, spising eller medisinering, følelser, søvn og andre ting. De oppnådde dataene blir behandlet og umiddelbart diagnostisert, eller tilordne spesifikke diagnostiske prosedyrer.

Daglig overvåking av hjerteaktivitet av Holter

behandling

Sinusarytmi, som har en svak eller moderat intensitet (det vil si sjeldne og ikke særlig uttalt tilfeller av hjertefrekvensreduksjon under 60 eller over 90 slag per minutt), krever ikke spesifikk behandling.

Hvis årsaken til rytmeforstyrrelser er hjertesykdom, så er behandlingen rettet mot eliminering. I tilfelle av arytmi nevrologisk eller psykologisk, må det tas forebyggende tiltak. Med en stabil form kan du søke hjelp fra en nevrolog eller en psykoterapeut.

Langvarig og intensiv sinusarytmi (med daglig gjentatte angrep i lang tid) fører til komplikasjoner, så denne form for brudd krever behandling:

 1. medisiner (de vanligste behandlingsmetoder);
 2. fysioterapi;
 3. installasjon av en pacemaker (med bradykardi);

 • cryoablation eller radiofrekvent av ledende fibre (takykardi) - en fremgangsmåte som tar sikte på å ødelegge de strukturene som forårsaker patologi ved administrering av kateteret og kulde-stråling eller radiofrekvenser.
 • medisinering

  Medisiner foreskrives av den behandlende legen etter å ha bestemt seg for bruddstykket.

  • Når arytmi forårsaket av stressfulle situasjoner, viser inntaket av glycin, novopassita, tinkturer av motherwort eller valerian, samt nevrologika.
  • I andre tilfeller kan kalium- eller natriumkanalblokkere eller betablokkere være foreskrevet.
  • I tillegg anbefales multivitaminpreparater og fytoterapi (restorativ).

  fysioterapi

  De fysiske metodene for arytmibehandling er også avhengig av dens type og intensitet.

  Vist: refleksbehandling, vannprosedyrer, magnetiske og laser effekter.

  Ikke bruk prosedyrer relatert til det elektriske feltet.

  Metoder for fysioterapi for sinusarytmi

  Kirurgiske behandlingsmetoder

  Hvis sinusarytmi i hjertet oppnår en vedvarende karakter, truende helse, bruk minimalt invasive behandlingsmetoder.

  Med bradykardi implanteres pacemakeren. Under en signifikant reduksjon i hyppigheten av sammentrekninger av hjertemuskelen (under 50) genererer miniatyrapparatet plassert under kraglen en elektrisk impuls og sender den til myokardiet.

  Takykardi behandles med radiofrekvens ablation (vevs ødeleggelse) eller ved cryoablation av hjertets ledningssystem. Ablation - ødeleggelse av vev ved eksponering for radiobølger eller forkjølelse. Det innebærer søket etter strukturer som er ansvarlige for den patologiske generasjonen av puls og dens ledning langs hjertet, og deres ødeleggelse.

  Radiofrekvens ablation av hjertet

  Profylakse av sinusarytmi

  For å forhindre forekomst av arytmi, er det nødvendig å følge visse anbefalinger:

  • Grense i dietten av fete og søte retter, kaffe, sterk te;
  • øke stressmotstanden (yoga, herding);
  • få nok søvn (minst 8 timer);
  • gi opp røyking og alkohol;
  • følg kroppsvekten;
  • måle blodtrykket regelmessig
  • rettidig tilgang til en spesialist selv med mindre brudd på hjerteaktivitet.

  Med sinusarytmi, kan du gå inn for sport. Når det gjelder retningen, er det best å konsultere en lege. Anbefal vanligvis ikke for aktive aktiviteter, som å løpe eller sykle.

  Generelt er prognosen gunstig, siden i de fleste tilfeller (spesielt i kombinasjon med kurative og profylaktiske tiltak) passerer sinusarytmi. Imidlertid krever noen alvorlige former konstant (til slutten av livet) mottak av vedlikeholds-legemidler. Bare i tide å ha vendt til legen, kan du stoppe utviklingen av patologi. Lytt til hjertet ditt, ta vare på det, og vær sunn!

  Behandling - sinus arytmi i hjertet

  Metoder for behandling med folkemidlene

  Introduksjon. Hjertet er ikke for ingenting, kalt en motor i menneskekroppen. Mens denne motoren fungerer, lever en person. Så snart motoren biter, er det helseproblemer og til og med en trussel mot menneskelivet. Blant de vanligste årsakene til døden er hjertesykdommer først og fremst. Tross alt er hjertet det sentrale organet i menneskets sirkulasjonssystem, og bare gjennom sitt konstante og rette arbeid går blod gjennom blodkarene og leverer til alle organer oksygen og næringsstoffer.

  Hjertet er et uavhengig organ, det adlyder ikke hjernen. Hjertet har sitt eget kontrollsenter - en sinusknude, som ser ut som en klynge av nerveceller i høyre atriale veggen. Det er i sinusnoden at excitasjonen er født, som i form av impulser går til resten av hjertet. Disse pulser registreres under EKG og karakteriserer tilstanden til det menneskelige hjerte.

  Kardiale sammentrekninger varierer vanligvis fra seksti til hundre slag per minutt. Et slikt ideelt alternativ kalles en normal sinusrytme, og det kan og bør selv være uregelmessig i normen. Tross alt, hvis hjertet virker for tydelig (for eksempel nøyaktig sytti slag per minutt), så handler det om dens utmattelse (dette er typisk for iskemisk hjertesykdom eller hjertesvikt).

  Hjertet er orgel som leverer menneskekroppen med blod på grunn av konstant og årvåken arbeid: det slår og kontrakter, flytter den røde væsken over hele kroppen. Hver reduksjon gir en impuls i samme tidsintervall. Når tidsintervallene blir ulige, kan du snakke om arytmi - brudd på hjerterytmen.

  Typer av sinusarytmi

  Blant typer av sinusarytmi er takyarytmi eller sinus takykardi isolert; bradyarytmi eller sinus bradykardi; arytmi.
  I hjertet slår under opphisselse eller stress kan fremskynde til mer enn ett hundre (deretter snakke om sinus takykardi) eller sakte ned i hvile eller under søvn til mindre enn seksti (dette sinus bradykardi). Det er sant at takykardi og bradykardi ikke alltid er patologiske. For eksempel, for idrettsutøvere, dansere, eldre mennesker, er bremsing av hjertefrekvensen i roen normen.

  Du kan snakke om takyarytmier når hjertet slår i ro og slår ofte. Blant de viktigste årsakene til sinus takykardi er sykdommer i skjoldbruskkjertelen og sirkulasjonssystemet. Fare for takyarytmi er at den kan provosere hjertesykdom eller hjerteinfarkt.

  Med bradyarytmi, blir pulsfrekvensen svekket. Provoke myokarditt, svakt sinus node syndrom, sult, endokrine sykdommer.
  Med ekstrasystole, inngår hjertemuskelen eller den separate delen, for eksempel ventrikelen eller atriumet, tidligere enn nødvendig. I hjertet av sykdommen er følelsesmessige lidelser, myokardskader, kaliummangel i blodet, røyking, misbruk av sterk kaffe eller te. Som regel går sykdommen med forbedring av ernæring og avvisning av dårlige vaner. Blant symptomene på denne type arytmi er de: hjertet virker å fryse, plutselige hjerteslag, en følelse av angst, en tilstand av mangel på luft.

  Årsaker til arytmi

  Arrytmi kan fungere både som en tilfeldig episode og som en alvorlig sykdom eller en av dens symptomer. Årsaken til hjerterytmeforstyrrelser kan være hypertensjon, iskemisk hjertesykdom, hjertesvikt. I noen tilfeller er årsaken til arytmi fortsatt uklarert.

  Anatomisk fører sinus-arytmen som i sinusknuten (den som fører setter rytmen av hjertet) har en stimulerende eller inhiberende virkning av de forskjellige ledd i nervesystemet. Brudd på sinusrytmen antyder at i hjertet kan det være blokader eller det er en arytmi. Hvis hjertet slår mindre enn femti eller mer enn nitti beats per minutt, må du se en lege. Men det er viktig å vite at det er en pustefunksjon hvor hjertet kan slå raskere eller langsommere. Denne prosessen er typisk for personer i ung alder, og er ikke avvik fra normen. Dette er den såkalte fysiologiske arytmen; Det er lett å bestemme i prosessen med elektrokardiogrammet, holde pusten: i dette tilfellet forsvinner en slik arytmi.

  Kan fremkalle arytmi faktorer: infeksjon, stress, tretthet, anemi, leversykdom, diabetes, thyroid sykdom, medikamentbruk, alkohol, røyking, misbruk av sterk kaffe, fedme, forstoppelse, stramme klær. Hos kvinner kan årsakene til arytmi være premenstruelt syndrom. Hans rolle er spilt av arvelighet, alderdom og misbruk av visse medisiner. Ofte blir sinusarytmi provosert av mangel på kalium, magnesium og kalsium i blodet. Med en slik fiasko er det brudd på hjertets kontraktile funksjon, noe som forårsaker arytmi, og i fravær av riktig oppmerksomhet og behandling - hjertesvikt.

  Symptomer på arytmi

  Det er viktig å vite at ofte arytmi er asymptomatisk. Ved begynnelsen av sykdomsutviklingen er det ofte et slikt symptom som fravær av økt hjertefrekvens under trening. Det er tegn til slike lidelser: Feeling altfor rask eller langsom hjerterytme, alvorlig svakhet, tretthet, mørkere øyne, brystsmerter, alvorlig pustebesvær, besvimelse eller halvt bevisstløs tilstand. Selv om disse symptomene er typisk for sterke følelser eller følelser av angst, stress (i dette tilfellet en arytmi snakker ikke), bør slike skjermer varsle og får se en lege.

  For diagnostisering av sykdommen på sykehuset, vil et elektrokardiogram bli foreskrevet, noe som vil avsløre tilstedeværelsen og typen av arytmi; Om nødvendig kan du gjøre ultralyd i hjertet og studere hjertefrekvensen innen en dag.

  Behandling av arytmi med folkemessige rettsmidler

  Valget av metoden for arytmiebehandling avhenger av sykdommens art og dens grad. Dette kan være utnevnelse av tabletter eller pacemakere, med en kompleks sammenhengende sykdom vil kreve implantasjon av en hjerte defibrillator.

  Generelt krever sinusarytmi selv sjelden behandling. I sjeldne tilfeller kan tildeles beroligende midler (vendelrot, motherwort, Percy, New Pass Corvalol) eller (for en mer alvorlig sykdomstegnene) beroligende - Relium, medazepam, Diazepeks, elenium.

  Hjelp til behandling av sykdommen vil også bli samlet inn fra ulike urter. Spesielt relevant fytoterapi for de pasientene som er kontraindisert i visse legemidler. Det skal også huskes at spesialkonsultasjon fortsatt er nødvendig for å bestemme forekomsten av arytmi og dens utseende.

  Sinus arytmi

  Sinus arytmi - Dette er et brudd på arbeidet med hjerterytmen, som et resultat av at det er et brudd på hyppigheten av sammentrekninger og hjertets rytme. Med sinusarytmi oppstår ikke kardiale sammentrekninger i samme intervaller, men samtidig opprettholdes koordinasjonen eller den korrekte sekvensen av sammentrekning av hjertet.

  I visse tilfeller kan sinusarytmi presenteres som en fysiologisk tilstand, for eksempel under pusting eller etter spising, etter fysisk aktivitet, og overført stress. Med sinusarytmi, kan en person ikke merke absolutt ingen symptomer på manifestasjonen, eller de er svakt uttrykt.

  Sinusarytmi av årsaken

  Ved å forklare årsakene til sinusarytmi, identifiseres flere grupper av lidelser som forårsaker det.

  Forstyrrelser i hjertet er hovedårsaken til alvorlig sinusarytmi. Iskemisk sykdom er for det første blant utviklingsfaktorene. Med denne sykdommen er det utilstrekkelig tilførsel av oksygen til hjertemuskelen, noe som forårsaker hypoksi, ledsaget av et merket smertesyndrom i hjertet.

  Myokardinfarkt er også ledsaget av alvorlig sinusarytmi. Med det blir et bestemt sted i hjertemuskelen drept på grunn av hypoksi, etterfulgt av arrdannelse på stedet. Med hjertesvikt, observeres en tilstand der funksjonen til å pumpe blod i hjertet brytes, som også ledsages av hjerterytmeforstyrrelser.

  Kardiomyopati manifesterer, i tillegg til arytmi, strukturelle endringer i hjertemuskelen. En viss rolle er spilt av kjente eller medfødte misdannelser av hjertet; myokarditt (inflammatoriske prosesser i hjertemuskelen).

  Også årsakene til sinusarytmi kan være stater som ikke er relatert til arbeidet med kardiovaskulærsystemet. Så, med vegetativ-vaskulær dystoni, er det en neurogen karakter av sinusarytmi. Det skal bemerkes at hvis nervesystemet er forstyrret, er sinusarytmi vanligvis mild. Med bronkitt eller astma, er det en viss hypokalisk dysfunksjon, der sinusarytmi også kan forekomme. Også til noncardia ved tilfeller med sinus-arytme innbefatter: diabetes, tyroid forstyrrelser i arbeidet, adrenal sykdom.

  Ved bruk av visse medisiner kan reversibel sinusarytmi utvikle seg. Dette skjer ofte etter bruk av narkotika som stimulerer hjertearbeidet (glykosider); legemidler som påvirker rytmen til hjerteslag (antiarytmiske stoffer); diuretika. Drukket alkoholholdige drikker og røyking forårsaker en feil på hjertet, vanligvis slike lidelser blir irreversible, selv etter å gi opp å røyke eller drikke alkohol arytmi vedvarer, men har liten karakter.

  Sinusarytmi hos gravide utvikler seg i lys av fysiologiske egenskaper og går uavhengig etter fødselen av barnet. Dette skyldes en økning i blodvolumet og økt stress på hjertet.

  Sinusarytmi hos ungdom observeres under puberteten på grunn av økt funksjon av hormonproducerende organer (binyrene, kjønnsorganer, skjoldbruskkjertel). En slik arytmi passerer seg selv etter utløpet av puberteten.

  Sinusarytmi symptomer

  Den normale pulsen av hjertekontraksjon begynner sin dannelse i sinuskoden. Denne noden er en gruppe av spesifikke celler som er i hjertevegget og produserer en elektrisk impuls. Etter dette strømmer denne puls gjennom fibrene i hjertevegget, som kalles hjertens ledende system. Et slikt system avviker i et stort antall fibre, hvorav de minste har sin ende i hver muskel fiber i hjertevegget. Som et resultat, ved fysiologisk hjertepuls opptrer hjertemuskler arbeider rytmisk og jevnt, dvs. reduksjon utføres ved like tidsintervaller med sin optimale hastighet på omtrent 60 til 90 slag / min.

  Det er verdt å merke seg at det ledende systemet er ansvarlig for korrekt operasjon og konsistens av sammentrekninger av ventrikler og atria. Hvis det i dette systemet er visse brudd, innebærer dette fremveksten først og fremst av hjertesykdommer, og som følge av dette, sinusarytmi i hjertet.

  Sinusarytmi synes å være en rekke symptomer, avhengig av hyppigheten av sammentrekninger av hjertemuskelen. Med en økning i hyppigheten av sammentrekninger er det: kortpustethet, følelse av syrebrist, en følelse av pulsering i templene og i hjertet, smerte bak brystbenet eller venstre i brystet. Med en reduksjon i hyppigheten av sammentrekninger, er svakhet, hodepine, svimmelhet notert.

  Alvorlig sinusarytmi er ledsaget av et brudd på blodtilførselen til hjernen, noe som kan føre til tap av bevissthet. Moderat sinusarytmi har ikke alvorlige symptomer.

  Diagnose av sinusarytmi er etablert basert på pasientklager og undersøkelsesdata. Utfør elektrokardiografi, ved hjelp av hvilken detekterer endringer i hjertefrekvens. Holter-overvåking brukes også - proderura, som består av å ha et lite EKG-type apparat for pasienter innen 24 timer. Når iført Holter postene opprettholdes en dagbok, som inkluderer per diem pasient handlinger (spise, gå i trapper, løfte vekter, du går til sengs og våkner opp fra den, den emosjonelle svingninger, etc.). Etter fjerning av enheten utføres dekrypteringen med bestemmelse av resultatene på konklusjonsarket.

  I noen tilfeller utføres kardial ultralyd. I tillegg til EKG, ultralyd og holter er det nødvendig å gjennomføre en biokjemisk analyse av urin og blod, samt studiet av kjønnshormoner for å identifisere ikke-kardiale årsaker til sinusarytmi.

  Sinus arytmi hos barn

  Sinusarytmi hos barn og ungdom er en hyppig tilstand, og er hovedsakelig forårsaket av fysiologiske forhold, for eksempel som respiratorisk arytmi. Men også det kan føre til: medfødte hjertesykdommer, vegetativ-vaskulær dystoni og hormonelle forandringer, spesielt i ungdomsårene.

  Diagnosen av denne sykdommen bestemmes ut fra undersøkelsen og resultatene av undersøkelsen. De samler anamnese om klager om følelsen av "tyngde" i hjerteområdet, svakhet og kortpustethet. Opprett perioden for forekomst av lignende symptomer og årsakene knyttet til slike forhold i barnet. Utfør en generell undersøkelse av barnet med ascultation og lytte til puls. Dessuten brukes hjerte perkusjon, der det er mulig å oppdage en forstyrrelse i hjertearbeidet forårsaket av sinusarytmi. Utfør elektrokardiografi med trening og belastning, ultralydundersøkelse av hjertet ved bruk av dopplerografi. Ved alvorlig arytmi er det nødvendig med Holterforskning.

  Obligatorisk konsultasjon av barnelege og barnekardiolog er obligatorisk, i noen tilfeller er det viktig å bestå eksamen hos endokrinolog og nevrolog. Ofte, hvis det er unormaliteter i arbeidet i sentralnervesystemet, er det en forverring av hjertesystemet, så det er viktig å utelukke nervesystemets patologi.

  Behandling av sinusarytmi hos barn bør omfatte riktig organisering av arbeid og hvile. Det er ønskelig å gjennomføre behandling i et sanatorium. Dette gjelder for arytmi av mild eller moderat alvorlighetsgrad. Ved alvorlig arytmi i sinusnoden utføres behandling i pediatrisk kardiologi.

  Først av alt blir barnet tildelt en diett med begrensning av enkle karbohydrater og inntak av en stor mengde fiber (grønnsaker og frukt). En viktig betingelse er bruk av psykoterapeutiske behandlingsmetoder for å gjenopprette barnets følelsesmessige tilstand og begrense den fra stress. Et godt resultat er metoden for akupunktur og fysioterapi.

  Det er viktig å merke seg at en slik arytmi i seg selv ikke gir spesielle komplikasjoner, men det kan ha en kombinasjon med komplikasjoner av en annen, mer alvorlig sykdom. Hyppige komplikasjoner er hjertesvikt eller hjerteinsuffisiens.

  Det er viktig for barnet å skape forhold for forebygging av sinusarytmi i hjertet. Disse inkluderer: riktig kosthold, arbeid og hvile, ta vitamintilskudd og aminosyrer (Elkar ½ ts 2p / dag), begrensning av stressende situasjoner, røykeslutt og alkohol (for ungdom), forhånd diagnostisering og behandling av kardiovaskulære sykdommer karsystem og andre organer.

  Sinus arytmi EKG

  Sinusarytmi på EKG bestemmes ved periodiske endringer av R-intervaller, hvor R er representert med mer enn 0,1 sekund og ofte avhenger av pustenes type. Et karakteristisk EKG-tegn på denne sykdommen er en langsom forandring i tidsperioden for R-intervallet, hvor R etter et kort intervall sjelden følger en lang. Og også med sinus takykardi eller bradykardi, en økning og reduksjon i R-intervallet, hvor R skyldes TP-intervaller. Signifikante brudd på P-Q intervaller og Q-T intervaller er viktige.

  Under normal drift av hjertet, ektopisk automatism sentre natur, så vel som de som ligger i dens atria ha en lavere rate av diastolisk depolarisering og lav frekvens puls enn sinusknuten. På grunn av dette sinus impulser, som strømmer gjennom hjertemuskelen, som resulterer i eksitasjon av myokardium som skjære og fiber hjertevev, og derved avbryte den diastoliske depolarisering av cellene som er konsentrert i ektopiske sentre. Som en konsekvens tillater sinusrytmen ikke ektopiske sentre å fungere. Visse fibre akkumuleres i høyre atrium foran i øvre del, i midterpartiet lateralt i veggen og i nedre del nær høyre septum med en isovioventrikulær åpning. Venstre atrium inkluderer plasseringen av slike sentre øverst på baksiden og nederst. I tillegg kan celler fra de automatiske sentrene ligge i den nedre venstre del av høyre atrium i koronar sinusmunnene.

  Automatism andre sentre og automatikk av atriene kan vise sitt arbeid i slike tilfeller: med en reduksjon i sinusknuten automatikk under automatikk nivå i ektopisk hjerte; med økt funksjon av automatisme i atriumene til ektopisk senter; med blokade av sinoatriale karakter, så vel som i andre tilfeller av lange pauser i atriets opphissede arbeid. Atriens rytme kan observeres i flere uker, måneder og til og med år, og kan også være vedvarende. Det kan være kort, for eksempel hvis det blir bestemt i lange intervaller mellom syklusene i sinus-arytmen av hjertet, den sinus blokade karakter og andre former for arytmier.

  Et bestemt trekk ved den endrede rytmen i atria regnes for å være en forandring i form, amplitude og retning av P-bølgen. Denne tann endres avhengig av plasseringen i den ektopiske kilden til rytme og hastighet med retningen av bølgen med eksitasjon i atriene. For atriytrytmen er P-tannen foran QRS-komplekset. I et stort antall undersøkelser av denne rytmen har P-tannen en forskjell fra sinusrytmens P-bølge i retningen nedover eller oppover fra isolinet. Også deres forskjeller finnes i form eller amplitude i forskjellige ledninger. Et unntak kan være en rytme fra den øvre delen av høyre atrium, hvor P-tannen ligner sinus.

  Svært viktig er forskjellen i atriytrykket som erstattet sinusen en i en pasient i henhold til hjertefrekvensen, varigheten av Q-P-intervaller og størst regelmessighet. QRS-komplekset supraventrikulær region kan være avvikende i kombinasjon med grenblokk når pulsen ved 45 til 70 slag / min. Med en rask atriellytme er hjertefrekvensen 71-100 slag / min (raskere rytme kalles sinus takykardi).

  Sinus arytmi behandling

  Ofte går brudd på hjertefrekvensen uten behandling etter å ha eliminert årsaken som forårsaket dem. Med andre ord krever de ikke spesifikk eller spesifikk behandling. Men til tross for dette, med uttalt sinusarytmi, er det nødvendig å utføre medisinbehandling. Med denne form for arytmi kan både terapeutiske metoder og hjertepacemakere brukes. Denne typen terapi brukes som regel med uttalt sinus bradykardi (reduserer frekvensen av hjertekontraksjoner), som er ledsaget av et periodisk tap av bevissthet.

  Valget av medikament er forårsaket av den karakteristiske og den enkelte og bør bestemmes utelukkende av kardiolog. Men i tilfeller der sinusarytmen forårsaket av følelsesmessig ustabilitet eller stressende situasjoner, terapi kan også tildeles og en nevrolog. I slike årsaker sinusarytmen foreskrevet sedativa (Novopassit to bord. 3 r / d, Valerian eller motherwort to bord. 4 / dag, Kovralol 25 Cap. 3 r / d) og nootropika (Pantogam 1 tab. 3 p / dag av glycin 1tabl. 4 / dag sublingualt Pikamellon 2p, 40 mg / dag, Tsetirizn 1 tab. 2p / dag). Men i noen tilfeller kan det være nødvendig beroligende midler og antipsykotiske medikamenter, som direkte oppnevnt psykiater.

  Når sinus arytmi med en puls under 50 per minutt (i idrettsutøvere mindre enn 45 per minutt) hvor en markert svekkelse av den sentrale hemodynamikk, er det viktig å løse problemet ved å installere en pacemaker. Denne enheten er implantert under huden i området av kragebenet og har en miniatyrstørrelse. Ved hjelp av visse programmer sendes en elektrisk puls, som ledes langs elektrodene til atriene og ventrikkene. Enheten starter sitt arbeid når frekvensen av sammentrekninger når den nedre grensen til kritisk merke.

  Ved behandling av sinusarytmi bør også generelle anbefalinger følges, der en diett med begrensning av mel, fett og søt, begrensning av fysisk aktivitet og stressende øyeblikk er foreskrevet. Det er nødvendig å ta multivitaminer (kalium aspartam og magnesiumsulfat). Obligatorisk behandling av arytmi er fytoterapi (kamille, salvie, bringebærblad, etc.) og fysioterapi uten bruk av nåværende (Magnetolaser).

  Sinusarytmi i svangerskapet, som regel, krever ikke spesifikk terapi, da det ofte går etter fødsel, men gravide kvinner må fortsatt observere forholdsregler og forebygging. Disse inkluderer: forhåndsinnstilling av en gravid kvinne til perinatologen; et rettidig besøk til perinatologen (en gang i måneden til 12 uker, en gang i uka til 30 uker, en gang i uka til slutten av graviditeten); gjennomføre ulike tester under graviditet (Holter studie, EKG, ekkokardiografi); tar multivitaminer for gravide kvinner; balansert og rasjonell ernæring med en stor mengde fiber; obligatorisk overholdelse av resten og arbeidet regime; begrensning av stressende situasjoner.

  Sinus arytmi

  Sinus arytmi - En form for brudd på hjerterytmen forbundet med både morfologiske endringer i myokardiums struktur og med patologien til det ledende systemets funksjon. Tilstanden for sinusarytmi truer ikke livet, men patologiske endringer i regelmessigheten av sammentringene i hjertemuskelen kan føre til alvorlige endringer i myokardiet.

  Generell informasjon

  Dannelsen av en normal hjertepuls forekommer i sinuskoden. Den konsentrerer celler som har evnen til å utføre en elektrisk impuls. Etter dannelsen av primærsignalet overføres det gjennom Purkinje-fibersystemet, som ligger i hjertevegget.

  Med den normale typen impulsoverføring skjer en jevn sammentrekning av hjertemuskelen med jevne mellomrom. Det er verdt å merke seg at det ledende systemet også kontrollerer sekvensiell sammentrekning av muskelfibrene i ventriklene og atriene.

  Med patologi av funksjonen til det ledende systemet Det kan være uregelmessigheter i rytmen. Dette kan utløses av brudd på sentral regulering, samt effekten av medisiner.

  Tidlig diagnose vil tillate kardiologen å sette den påståtte diagnosen og foreskrive riktig behandlingsforløp. Behandlingsregimet bestemmes individuelt for å sikre rask gjenoppretting av pasienten og forhindre forekomst av bivirkninger fra behandling og alvorlige komplikasjoner fremkalt av sinusarytmi.

  klassifisering

  Brudd på rytme i sinusarytmi kan karakteriseres av en økning, en reduksjon eller et normalt antall hjerteslag per minutt. I henhold til dette skiller formene av patologi seg ut:

  • sinus takykardi (pulsfrekvens er mer enn 80 slag per minutt);
  • sinus bradykardi (pulsfrekvens mindre enn 55 slag per minutt);
  • uregelmessig sinusarytmi, som er forbundet med patologien til signaloverføringshastigheten.

  Ulike typer arytmi foreslår forskjellige ordninger for terapi og dosering av legemidler.

  årsaker

  Det er flere grupper av etiologiske faktorer som forårsaker sinusarytmi. Disse inkluderer:

  • Cardiac. I denne gruppen er det verdt å merke seg iskemisk hjertesykdom, hjerteinfarkt, hjertesvikt, kardiomyopatier, hjertefeil og myokarditt.
  • Noncardia. Denne gruppen inkluderer neurogene, hypoksiske og endokrine faktorer: diabetes, binyre og skjoldbruskkjertelpatologier.
  • Medisiner. Inntaket av visse stoffer (hjerte glykosider, antiarytmika, diuretika) kan forårsake rytmeforstyrrelser.
  • Elektrolytt. Endre elektrolyttbalanse forårsaker arytmi.
  • Giftig. Arrytmi kan utløses av misbruk av alkohol og røyking.
  • Idiopatisk arytmi er diagnostisert dersom årsaken til patologien ikke oppdages.

  Også, den fysiologiske karakteren av arytmen kan avsløres. Det oppstår når:

  • endrer kroppens stilling;
  • graviditet;
  • stress, skrekk;
  • overdreven fysisk anstrengelse;
  • Planlagt fysisk aktivitet i profesjonell sport.

  I tillegg til de ovennevnte årsakene, kan sinusarytmi utløses av anemi og feber, syndusnode svakhetssyndrom, hypotermi og myokardhypoksi.

  Uansett arten av den etiologiske faktoren, vil tidlig diagnose av patologi forhindre dens progresjon og utvikling av alvorlige komplikasjoner. Terapeutiske tiltak når de første symptomene og bekrefte diagnosen bør omfatte ikke bare medisinsk behandling, men også korrigering av den daglige rutinen, kosthold, eliminering av skadelige produkter, bruk av vitaminer og immun, samt opphør av virkningen av stressfaktorer.

  symptomer

  Kliniske manifestasjoner av patologi er forbundet med typen rytmeforstyrrelser og hjertefrekvens. For takykardi er karakteristisk:

  • en følelse av økt hjerteslag;
  • en følelse av pulsasjon gjennom hele kroppen, spesielt følt i templene og underlivet;
  • kortpustethet;
  • smerte i brystet, provosert av angina.

  Karakteristiske symptomer på bradykardi er:

  • følelse av hjerte muskel fading;
  • svimmelhet;
  • kaldhet, nummenhet av hender og føtter;
  • kortpustethet.

  Patologiens utprøvde natur kan provosere mer alvorlige symptomer, pasienten kan miste bevisstheten.

  Med uregelmessig sinusarytmi, observeres symptomer som ligner ekstrasystol. Pasientene klager over følelse av plutselige pulsstopp og brå sammentrekninger.

  Symptomologien til sinusarytmi er helt avhengig av den overordnede typen pulsavvik. Fare representerer en tilstand - både en reduksjon og en økning i pulsfrekvensen kan utløse patologienes utvikling og forekomsten av alvorlige komplikasjoner. Derfor, når de første symptomene på patologi vises Du bør se en lege.

  Kardiologen vil tildele en rekke studier for å bekrefte den påståtte diagnosen. Dette vil gi deg mulighet til å velge riktig taktikk for å administrere pasienten, bestemme løpet av medisinering og anbefalinger for livsstilsendringer.

  diagnostikk

  Legen gjør diagnosen, basert på anamnestiske data og undersøkelsens resultater, samt kliniske og laboratorieundersøkelser.

  Det ledende diagnostiske verktøyet er EKG. Det innebærer bruk av standard og atypiske ledninger. Holter-overvåking er også ofte foreskrevet, noe som gjør det mulig å registrere alle episoder av rytmeforstyrrelser, noe som er spesielt viktig ved paroksysmal sinusarytmi. Hvis det er tvil om at legen, for å klargjøre diagnosen, er det mulig å utføre en transesofageal elektrokardiografi.

  Som ytterligere diagnostiske metoder utføres:

  • ekkokardiografi;
  • koronar angiografi;
  • magnetisk resonans avbildning;
  • elektrofysiologisk diagnostikk;
  • ultralyd undersøkelse av binyrene og skjoldbruskkjertelen;
  • ortostatisk test.

  Legen skal i alle fall foreskrive generelle kliniske og biokjemiske studier av blod og urin, som vil etablere og bekrefte visse etiologiske faktorer i utviklingen av sinusarytmi.

  Studien av hormonstatusen, samt ultralydundersøkelsen av det endokrine systemet, vil tillate å avsløre den hormonelle etiologiske faktoren, dvs. diagnostisere arytmi, som oppsto som et resultat av hypo- eller hypertyreoidisme, binyrene, så vel som sykdommer i hypothalamus-hypofyse-system.

  Andre typer forskning sammen vil hjelpe legen å korrekt diagnostisere og bestemme terapeutisk taktikk.

  Kompetent behandling er nøkkelen til rask gjenoppretting, og etterfølgende forebyggende tiltak vil bidra til å forhindre tilbakefall av patologi i fremtiden.

  behandling

  Korrekt terapi kan foreskrives av en kardiolog. For å gjøre dette, utfører han en rekke diagnostiske prosedyrer, etablerer etiologiske faktorer som provoserte patologi. Først etter dette kan spesialisten foreskrive en effektiv behandling.

  Ikke alle tilfeller av sinusarytmi krever behandling. Terapi er ikke foreskrevet hvis det ikke er noen brudd på hemodynamikk, signifikante abnormiteter i puls fra normen, og også i tilfelle av fysiologisk art av forekomsten.

  Terapi er rettet mot korreksjon av provokasjonsfaktoren og eliminering av et symptomatisk bilde av sykdommen. I noen tilfeller utnevnes antiarytmika, antihypertensive stoffer, jernpreparater eller hormonbehandling.

  Kardiotropiske legemidler, som er utnevnt i en rekke tilfeller, påvirker reseptormekanismene i sinuskoden. Noen ganger kan radiofrekvensablation, det vil si "utbrent" patologiske veier, være nødvendig.

  medisinering kan bare foreskrives av en kvalifisert kardiolog. Alle grupper av legemidler for korrigering av arytmi har en rekke kontraindikasjoner og bivirkninger, så det er bare en erfaren lege som kan bestemme hensiktsmessigheten av deres søknad i hvert tilfelle.

  forebygging

  Forebyggende tiltak for å forhindre arytmi inkluderer:

  • riktig modus for arbeid og hvile;
  • riktig diett
  • mottak av vitaminer;
  • forebygging av stressende situasjoner;
  • avvisning av dårlige vaner
  • riktig medisinering;
  • rettidig overvåking av laboratorieindikatorer;
  • diagnostikk og terapi av provokerende sykdommer;
  • adresse til kardiologen ved forekomst av de første tegnene.

  Et sett med forebyggende tiltak kan forhindre utvikling av patologi, forekomst av tilbakefall og komplikasjoner.

  outlook

  Gunstig med overholdelse av terapeutiske og forebyggende tiltak. Patologi kun i sjeldne tilfeller kan føre til utvikling av alvorlige komplikasjoner. Men ikke forsøm de diagnostiske og terapeutiske metoder, så vel som dagens korrekte regime og ernæring.

  Løpende tilfeller av sinusarytmi kan provosere alvorlige kardiovaskulære patologier på grunn av vedvarende hemodynamiske lidelser. Dette kan føre til utvikling av alvorlige patologier, opp til hjerteinfarkt og slag. Derfor kommer rettidig diagnose og kompetent behandling fram til å forebygge et ugunstig utfall av sykdommen.

  Fant du en feil? Velg den og trykk Ctrl + Enter

  Endokarditt er en patologisk prosess med bakteriell opprinnelse som utvikler seg i den indre hjertemembranen. Endokardiell infeksjonssykdom er som regel sekundær.

  Sinusarytmi: alvorlig og moderat - årsaker, manifestasjoner, om det er nødvendig og hvordan man skal behandle

  Den moderne rytmen i livet, underernæring, hyppige stressfaktorer og dårlig økologi kan føre til endringer i det velkoordinert arbeidet i menneskekroppen. Ofte manifesterer dette seg ved brudd på funksjonen til fordøyelses- og luftveiene. Men hjertemuskelen er fortsatt den mest sårbare for usunn livsstil.

  Hjertet hos en person under normale forhold virker med en vanlig frekvens, men på grunn av noen påvirkninger på hjertemuskelen kan forkortes feil. Denne tilstanden kalles arytmi, eller hjerterytmeforstyrrelser. Avhengig av nivået ved hvilken det er en patologisk innledningsvis å holde eksitasjon av hjertemuskelen, skille arytmi som stammer fra sinusknuten, fra atrievevet og ventrikulær vev, og av atrioventrikulær forbindelser. Videre kan arytmi utvikle type bradykardier (med sjeldne hjerterytme), tachyarytmier (med hyppige palpitasjoner), og kombinasjoner av disse - den type taky-bradyarytmier.

  Sinusarytmi er et brudd på hjertets rytme, forårsaket av en endring i sinusknudepunktets funksjon, som oppstår på grunn av mindre, funksjonelle og mer alvorlige årsaker, samt manifestert av ulike kliniske symptomer eller ikke manifesterer symptomer generelt. For å forstå om arytmien er farlig, må du først forstå hva årsakene kan føre til denne tilstanden, og om symptomene på sinus arytmi levere ubehag, og dermed redusere pasientens livskvalitet.

  sinusarytmi på EKG

  Hva skjer med sinusarytmi?

  arbeid av hjertets ledningssystem; "Starter" hjertesyklusen i sinuskoden

  Når man snakker om en normal hjerterytme må forstås at det hadde en frekvens på 60 til 90 slag per minutt, og myokardial dekning elektrisk stimulering er karakterisert ved konsistente, uniforme bærebølger i hjertemuskelen - fra sinusknuten i øyet av det høyre atrium og til spissen hjerte. På denne måten, sinus node er rytm sjåføren, eller pacemaker, 1 st ordre. Det er i denne anatomiske formasjonen, som måler opptil 1,5 cm, gjennom hele livet til en person, som elektrisitet genererer, noe som bidrar til vanlige kardiale sammentrekninger.

  I patologisk virkning av forskjellige faktorer på sinusknuten, og ved brudd på ledning (blokk impulsledning på den måten i sinusknuten, eller vice versa, repetitive puls sirkulasjonstypen gjeninnføringsmekanisme) er brutt sekvensiell eksitering forplantning av myokardium (hjertemuskel). Selvfølgelig fører sistnevnte mekanisme til mer farlige arytmier, men de kan også kombineres med sinusarytmi.

  Så, med sinusarytmi, kommer impulser fra pacemakeren, ikke med en viss periodicitet, men gjennom ulike tidsperioder. I det første øyeblikk tellehastigheten, for eksempel mennesker observert hurtig hastighet (tachycardia - 90 min), den andre minutt - bradykardi (bremse i en hastighet på mindre enn 55 minutter), og den tredje - normal hjerterytme.

  Prevalens av sinusarytmi

  For å bestemme forekomsten av sinus-arytmen i populasjonen skal skille mellom to begreper - den RSA og sinus arrhythmia, ikke er forbundet med luftveiene fasene. Den første form er en variant av normen og oppstår fra refleksvirkningen mellom luftveiene og sirkulasjonsorganene. Denne typen sinusarytmi forekommer ganske ofte, spesielt i barndommen, ungdomsårene og ung alder.

  respiratorisk sinusarytmi

  Sinusarytmi, ikke forbundet med åndedrett, oppstår nesten alltid av patologien til kardiovaskulærsystemet og er sjelden, hovedsakelig hos eldre mennesker.

  Årsaker til sykdommen

  Alle sykdommer og tilstander som kan forårsake sinusarytmi, kan deles inn i flere grupper:

  1. Sykdommer i hjertet og blodårene

  • hjertefeil (medfødt og ervervet), som fører til forandringer i de normale anatomiske strukturer i hjertet, for derved gradvis å utvikle kardiomyopati (hypertrofisk, restriktiv og dilatert). Disse endringene hindrer normal oppførsel av excitasjon i hjertet, noe som resulterer i en rekke arytmier, inkludert sinus.
  • Oftest utvikler sinus arrhythmia på grunn av koronar hjertesykdom (CHD), for det meste etter hjerteinfarkt - alvorlige (spesielt med lokaliseringen av bunnveggen av venstre ventrikkel) eller overføres med utfallet av hjerteinfarkt (PICS).
  • Konsekvensene av myokarditt - som følge av inflammatoriske og cicatricial endringer, er også funksjonen av hjerteledning svekket.

  2. Sykdommer i andre organer

  • Mangel på skjoldbruskkjertelen, spesielt tyrotoksikose på grunn av autoimmun skjoldbruskkjertel (Hoshimoto's goitre) og nodular goiter.
  • Sykdommer i binyrene (feokromocytom), noe som resulterte i økte nivåer av hormonet adrenalin og noradrenalin, forårsaker forskjellige arytmier, inkludert sinus.

  3. Patologiske forhold

  • Anemi, spesielt alvorlig (hemoglobininnhold i blodet er mindre enn 70 g / l),
  • feber,
  • Oppholder seg i høyt (følsomhet for takyarytmi) eller lav (predisposisjon til bradyarytmi)
  • Akutte smittsomme sykdommer,
  • Akutt forgiftning med kjemikalier, narkotika, alkohol, narkotika etc.

  4. Vegeta-vaskulær dystoni

  Som et resultat av ubalanse mellom sympatiske og parasympatiske deler av sentralnervesystemet, hersker en type regulering av hjerteaktivitet hos mannen. Så, for eksempel, parasympatisk (vagus nerve eller vagus) bremser rytmen til hjerteslag, og sympatiske nervefibre fører til økt hjertefrekvens. Hvis reguleringen av hjertet er forstyrret, genererer sinusnoden uregelmessig elektriske impulser - en arytmi oppstår.

  Hvordan forekommer episoder av sinusarytmi?

  Symptomer på sinusarytmi kan variere i forskjellige pasienter og avhenger ikke bare av alvorlighetsgraden av arytmen, men også på egenskapene til pasientens oppfatning.

  Noen føler ikke arytmen, og deretter blir rytmestørrelsen avslørt når elektrokardiogrammet er planlagt.

  I en annen del av pasientene oppleve mindre forstyrrelser i hjertet av den typen stopper eller falming hjerterytme, etterfulgt av en følelse av rask hjerterytme. Disse angrepene kan også være ledsaget av autonome forstyrrelser - rikelig svette, blekhet, eller vice versa, rødhet i ansikt, hender og føtter, blålig farge på nasolabiale trekant, følelse kortpustet, økt angst og frykt for døden (ligner på et panikkanfall), smerter i brystet, skjelving av lemmer.

  Hos voksne med alvorlig sinusarytmi kan det forekomme pre-fainting tilstand. Besvimelse er også vanlig. Dette skyldes det faktum at blodtilførselen i hjernen under perioder med sjeldne hjerteslag (40-50 per minutt), og hypoksi (akutt syrebrist) oppstår i cellene.

  Diagnose av sinusarytmi

  Mistenkt diagnose legen kan i løpet av samtalen med pasienten og hans undersøkelse, basert på klager, beregning av pulsen og lytte til hjertet. Vanligvis er frekvensen av slag per minutt sjelden når høye verdier, for eksempel atrial fibrillering og supraventrikulær takykardi, når pulsen er over 120. sinusarytmen i hjertehastigheten kan være i det normale området (55-90 min) ved en moderat sinusarytmen og også mindre (45-50 per minutt) eller mer enn normalt (90-110 per minutt).

  Hovedbekreftelsen av sinusarytmi er utførelsen av et elektrokardiogram og daglig (Holter) overvåkning av EKG og arterielt trykk.

  Diagnostiske kriterier er en registrert uregelmessig sinusrytme som ikke er forbundet med respiratoriske faser, og perioder med økt, nedsatt eller normal hjertefrekvens, som erstatter hverandre.

  Etter påvisning og bekreftelse av sinus-arytme, ikke-puste før legen står ved siden oppgave - å bestemme om arytmien er forbigående (forbigående) tilstand forårsaket av feber, forgiftninger og andre akutte tilstander, eller årsaken for arytmi er en alvorlig hjertesykdom. For å gjøre dette, foreskriver legen laboratorium - instrumentelle metoder doobsledovanija - vanlig blod- og urinprøver, blod kjemi, ekkokardiografi.

  Hvis det er nødvendig, for eksempel hos pasienter med iskemisk hjertesykdom, det kan påvises koronar angiografi (CAG) for å visualisere de koronare arterier og for å evaluere deres ødeleggelse aterosklerotisk plakk, og pasienter med hjertefeil - thorax radiografi for å detektere venøs stase-indusert hjertesvikt.

  Hvordan behandle sinus arytmi?

  Terapi av denne patologien består av flere komponenter.

  For det første krever hver pasient med sinusarytmi på grunn av hjertets patologi en livsstilsjustering.

  For eksempel må personer med kongestiv hjertesvikt overvåke mengden væske som forbrukes (ikke mer enn 1,5 liter per dag) og mengden av bordsalt i mat (ikke mer enn 3-5 gram per dag). Dette kreves for ikke å overbelaste hjertet med overflødig væske, siden det er vanskeligere for ham å pumpe blod gjennom karene. Hvis hjertesvikt kompenseres, vil arytmi mindre manifestere seg, og dermed øke pasientens livskvalitet.

  Personer som har som årsak til brudd på koronar hjertesykdom rente er sterkt anbefalt å vurdere din diett - for å utelukke fet og stekt mat, spesielt å begrense inntaket av animalsk fett og produkter som inneholder dem (ost, eggeplommer), da disse er rike på kolesterol er avsatt i koronar arterier i form av plaques.

  I tillegg til kosthold, er alle pasienter med episoder av sinusarytmen anbefales å bruke mer tid i frisk luft, for å gjennomføre mulig trening, som gåing, svømming, hvis det ikke er noen kontraindikasjoner, og så videre. D. Du bør også observere regime av arbeid og hvile en natts søvn minst 8 timer, og også for å utelukke stressende situasjoner.

  For det andre er pasientene foreskrevet medisinering.

  Således, når det er nødvendig anemi hemoglobinnivået korreksjon med jernpreparater (Sorbifer Durules, totem) inntil blodoverføring ved et kritisk nivå av hemoglobin.

  I sykdommer i skjoldbruskkjertelen forskriver endokrinologen thyreostatika (tyrosol og andre) for å undertrykke hyperproduksjon av hormonene i kjertelen i blodet.

  Med feber, akutt smittsomme sykdommer, forgiftning, avgiftningsterapi utføres ved hjelp av droppere, rikelig væskeinntak som instruert av en lege.

  Når kardiologisk patologi er identifisert, kan bruk av slike legemidler som:

  • Betablokkere, hvis pasientens hjertebanken råder (f.eks. Coronale 5 mg i morgen, 12,5 mg aegilok to ganger daglig, etc.)
  • ACE-hemmere eller blokkere av den ARA 11 i hjertesvikt etter hjerteinfarkt (lisinopril 5 mg / dag, prestarium 5 mg / dag, lorista 50 mg / dag, Valz 40-80 mg / dag, etc.)
  • Mmochegonnye med hjertesvikt forårsaket av hjertefeil, tidligere hjerteinfarkt eller myokarditt konsekvenser - veroshpiron 25-50 mg / dag, furosemid (Lasix) 20-40 mg / dag, indapamid 1,5 - 2,5 mg / dag, og andre.

  I tillegg til disse stoffgruppene, kan pasienten etter undersøkelsen foreskrive andre legemidler.

  For det tredje, som en terapi for en årsakssykdom som fører til sinusarytmi, kirurgisk behandling.

  For eksempel bidrar fjerning av skjoldbrusk noduler til normalisering av hormonstatusen som påvirker hjertekontraksjoner.

  Cardiac behandling, i sin tur, er redusert til installasjonen av stenter eller koronararterie-bypasskirurgi for personer med koronar arteriesykdom og akutt hjerteinfarkt.

  I tillegg er det vist at personer med alvorlig bradyarytmi, med hyppig besvimelse og hjertesvikt, installerer en kunstig pacemaker; og personer med
  alvorlig takyarytmi, som kan føre til mer alvorlige livstruende typer takykardi, kan en cardioverter-defibrillator angis. Begge enhetene er versjoner av pacemakeren (ECS).

  Under alle omstendigheter er individuelle behandlingsregimer kun tildelt hver pasient basert på resultatene av en fullstendig undersøkelse av legen.

  Funksjoner av sinusarytmi hos barn

  Hos friske nyfødte spedbarn, hos barn i tidlig og skolealder, er sinusarytmi vanlig, men i de fleste tilfeller har det en nær tilknytning til pusten. Det vil si at hvis barnet har en respiratorisk sinusarytmi, så er han sannsynligvis sunn. Likevel bør et barn få en konsultasjon fra en kardiolog.

  Sinusarytmi, ikke assosiert med åndedrett, kan forekomme i et sunt barn på grunn av umodenhet i det autonome nervesystemet.

  Men oftest sinus arytmi hos nyfødte skyldes prematuritet, fødsel og hypoksiske skader i sentralnervesystemet, samt medfødt organisk skade på myokardiet.

  Hos eldre barn og ungdom sinusarytmi kan utløses av virkningene av revmatisk hjertesykdom og hjertefeil.

  Klinisk viser sinus respiratorisk arytmi hos de fleste barn ikke noen symptomer og kan detekteres med et planlagt EKG. Sinus "non-respiratory" arytmi, vanligvis ikke manifesterer seg heller, men noen eldre barn, som allerede er i stand til å formulere sine klager, oppstår:

  1. Følelse av hjertesvikt,
  2. Stikkende smerter i hjertet,
  3. Økt tretthet.

  Hos spedbarn kan tegn på sinusarytmi oppfattes av foreldre, for eksempel:

  • Økt tretthet og dyspnø med fysisk anstrengelse og til og med med amming,
  • Den blåaktige fargen på den nasolabiale triangelen,
  • Den generelle plassen,
  • svakhet
  • Følelse av mangel på luft.

  Behandling av sinusarytmi av respiratorisk type, som regel, er ikke nødvendig. Men det er bedre å vite om det til foreldre fra en kardiolog eller barnelege som personlig undersøker babyen.

  Terapi sinus-arytme, spesielt på grunn av hjertesykdom, bør gjøres under tilsyn av en kardiolog. Selv om en sinus arytmi, identifisert i en nyfødt eller et barn eldre ikke er assosiert med hjertesykdom (for eksempel resultatene av ultralyd av hjertet), og på grunn av andre årsaker, er det fortsatt en baby bør overvåkes av en kardiolog i barneklinikk for noen tid (år eller mer, avhengig av om arytmen fortsetter eller ikke).

  outlook Sinusarytmi er generelt gunstig, men det er bestemt av løpet av den underliggende sykdommen. For eksempel, med hjertefeil, er prognosen gunstigere, den tidligere behandlingen er startet. Det samme kan sies om resten av hjerte- og ikke-kardiologisk patologi. I alle fall krever sinusarytmi nøye overvåkning av en kardiolog, samt rettidig behandling og eliminering av farligere hjerterytmeforstyrrelser.

  Les Mer Om Fartøyene