Behandling av takykardi med rusmidler: antiarytmisk, beroligende og andre

Fra denne artikkelen finner du ut: Hva er medisinene for takykardi, av hvilket prinsipp de handler, hvilke tabletter behandles for ulike typer takykardi. Bivirkninger og kontraindikasjoner til ulike legemidler som brukes til takykardi.

Avhengig av type og årsak til takykardi, kan behandlingen være både konservativ og kirurgisk. Medikamenter tillater deg å fullstendig bli kvitt hjertebanken, ikke forbundet med hjertesykdom - og med sistnevnte mer effektiv kirurgisk behandling.

Også, narkotika brukes til å lindre paroksysmal takykardi og hindre at de kommer igjen.

Avhengig av årsaken til den raske puls, er medisiner foreskrevet av en kardiolog, endokrinolog eller psykoterapeut.

Med hyppige hjertebanker, kan tabletter eller intravenøse injeksjoner bli foreskrevet. Sistnevnte brukes vanligvis til raskt å avlaste et angrep av paroksysmal takykardi.

Hvilke medisiner er foreskrevet for takykardi?

La oss undersøke mer detaljert virkningsmekanismen og effektene av preparater fra alle grupper.

Antiarytmiske legemidler

De bidrar til å behandle takykardi forårsaket av hjertesykdom. Også slike medisiner kan være en del av terapien av rask hjerterytme, som skyldes hypertyreoidisme, hvis pulsene er svært høye (mer enn 120 per minutt).

Diltiazem - et eksempel på antiarytmisk medikament

Under behandling med noen antiarytmiske stoffer, er alkohol kontraindisert.

Alle anti-arytmiske stoffer med feil bruk eller overdose kan forårsake alvorlige rytmeforstyrrelser og til og med hjertestans. Ikke ta dem uten å først konsultere lege.

Betablokkere

Det er betablokkere på grunn av blokkering av beta-1-adrenerge reseptorer, som er i hjertet. Eller ved å blokkere alle beta-adrenerge reseptorer i kroppen.

Legene anbefaler at de tas for behandling av sinus takykardi, supraventrikulær takykardi og atrieflimmer. Tilordne dem, inkludert i tilfelle av sinus takykardi forårsaket av hypertyreose. Noen ganger er det bare nok thyreostatisk medisinering, men hvis hjertebanken er svært uttalt (puls i ro over 120), foreskriver de også betablokkere for rask fjerning av dette symptomet.

De er effektive for forebygging av hjerteinfarkt, fordi de kjemper med hjerteekskemi. Tilordne dem og etter det allerede overførte myokardinfarkt, for å hindre gjenoppretting.

Ekstra effekter i tillegg til å senke hjertefrekvensen:

 • senke blodtrykket;
 • redusert hjerteledning;
 • redusere kraften i hjertet.

På grunn av denne tiltak kan de tas med hypertensjon, ekstrasystoler.

Hva er en sinus takykardi i hjertet

Takykardi i hjertet er en av de farligste varianter av arytmisk lidelse. Med denne patologien øker hjertefrekvensen, noe som indikerer alvorlige problemer i hjertet og blodårene. Symptomer på denne sykdommen observeres hos kvinner og menn som har nådd avansert alder.

Vi vil vurdere hovedtegnene til sykdommen, finne ut hvor farlig denne patologien er, og anbefaler passende medisiner for feilsøking.

Sinus takykardi - så langt det er farlig

Før du begynner behandling, la oss svare på hovedspørsmålet - hvorfor sinus takykardi er så farlig? Årsaken ligger i funksjonene i hjertemuskelen. Dette orgelet er ikke avhengig av "brukbarhet" av nervesystemet, det er helt selvstendig.

Denne posisjonen til muskelen betyr ikke at den ikke krever en nervøs impuls - det er ingen måte å gjøre uten et signal. Kilden til pulsen er en sinusknutepunkt - en koagulasjon av hjertevev som er ansvarlig for frekvensen av hjerteslag.

Sinus takykardi utvikler seg på en tid da en naturlig "metronom" mislykkes. Årsakene er forskjellige, men det er veldig vanskelig å bekjempe konsekvensene. Patologisk sinus takykardi er et symptom på en rekke alvorlige sykdommer.

Det er også en paroksysmal versjon av takykardi. Tallrike lidelser som påvirker den vitaliteten av atrioventrikulærnoden fører til utviklingen av sykdommen. Hvis hjertemuskelen blir utsatt for oksygensår, begynner noden å generere og mate sine egne signaler. Hjerte rytme er tapt, arytmi kommer.

I det hele tatt er sinus takykardi ikke en sykdom - det er bare en akselerert modus for hjertemuskulaturens funksjon. Faren er takykardi, som er patologisk i naturen. Hjertet begynner å slites ut tomt, men ventriklene har ikke tid til å fylle opp med blod. BP faller, hjertefrekvensen akselereres, organer er dårligere forsynt med oksygen - og du trenger allerede kvalifisert hjelp.

Patologisk sinus takykardi er farlig - det er ikke den minste tvil. Langvarig oksygen sult fører alltid til iskemi av hjerte og hjerne. I fremtiden forventes ventrikulær fibrillasjon, som begynner å krympe inkonsekvent. Narkotika hjelper ikke lenger - effektiviteten av å pumpe blod er lik null.

Årsaker til sykdommen

Takykardi påvirker ulike aldersgrupper, men hos kvinner forekommer det oftere. Årsakene til sykdomsutbrudd er betinget oppdelt i to grupper - etiologisk og hjerte (intrakardial) faktorer. Sinnesykdom kan være et tidlig symptom på venstre ventrikulær dysfunksjon eller hjertesvikt.

Det er forskjellige grunner til dette:

 • kronisk hjertesvikt;
 • alvorlig angina
 • hjerteinfarkt;
 • cardio;
 • myokarditt;
 • kardiomyopati;
 • hjertefeil;
 • klebende perikarditt;
 • bakteriell endokarditt.

Noen av grunnene er fysiologiske - det er emosjonelle stress, fysiske stress, medfødte misdannelser. Det er også neurogene takykardier, som er basert på affektive psykoser, nevroser, neurokirkulatorisk dystoni. Risikogruppen består av unge mennesker hvis nervesystem er labilt.

Kvinner (noen ganger - hos menn) har endokrine sykdommer:

 • feokromocytom;
 • hypertyreose;
 • anemi,
 • Vaskulær insuffisiens (akutte former - kollaps, sjokk, besvimelse, blodtap);
 • nyrekolikk;
 • hypoksemi.

Smittsomme og inflammatoriske prosesser kan også gi et negativt bidrag. Sammen med økning i temperatur øker også rytmen til hjertefrekvensen. Hvis behandlingen ikke gir de ønskede resultatene i lang tid, risikerer du å få kronisk takykardi.

Her er de farligste smittsomme plager:

Symptomer på sykdommen

Symptomer på sinus takykardi manifesterer seg avhengig av scenen av sykdommen. Symptomer påvirkes av tilleggsfaktorer - arten av den underliggende sykdommen, varighet, alvorlighetsgraden. Subjektive symptomer i dette tilfellet spores ikke eller fortsetter ubemerket.

Denne gruppen inkluderer:

 • ubehagelige opplevelser;
 • hjertebank;
 • hjertesmerter;
 • følelse av tyngde.

Tegn på brudd på hjerterytmen kan manifestere seg i form av en følelse av mangel på oksygen, vedvarende palpitasjon, hyppig svimmelhet, svakhet, dyspné. Noen pasienter klager på søvnløshet, tretthet, nedsatt ytelse, nedsatt appetitt, forringelse av humøret.

Disse subjektive symptomene indikerer at du trenger å behandle den underliggende sykdommen. En ekstra faktor er følsomheten i nervesystemet. I koronar aterosklerose blir indikasjoner på ubehag gradvis forverret, og sinus angina manifesteres i form av anfall.

Noen symptomer indikerer dårlig blodtilførsel til organer. Denne blodtilførselen fremkaller en rekke lidelser, blant annet det er synkope, svimmelhet og jevn kramper. Langvarig sinus takykardi fører til arteriell hypotensjon - en reduksjon i blodtrykket. Forbered deg på kaldt ekstremitet og reduser diurese. Tegn på ubehag hos kvinner og menn er omtrent det samme.

Metoder for diagnostisering av takykardi

Hvis du mistenker symptomene nevnt ovenfor, kontakt legen din umiddelbart. En kardiolog er ansvarlig for behandlingen av takykardi, men for deg å begynne med og den lokale terapeuten.

Folk kan behandle seg selv, men først må de få kompetent medisinsk rådgivning og diagnostisere den underliggende sykdommen.

Kanskje du vil bli foreskrevet vitaminer, men i noen situasjoner, er det nødvendig med narkotika mer alvorlig.

Diagnosen starter alltid med et pasientintervju. Legen vil lytte til dine klager og identifisere de viktigste symptomene på sykdommen. Også, en spesialist vil lytte til hjertet ditt. Tabletter på en gang ingen vil bli utnevnt - vil kreve et sett med ekstra diagnostiske tiltak.

 1. Generell blodprøve. Legen skal analysere mengden hemoglobin, erytrocytter og en rekke andre indikatorer. Noen ganger sinus takykardi er en konsekvens av leukemi og anemi.
 2. Tilleggstester. Påvirke blodanalyse for tyroidhormoner (trijodtyronin, tyroksin), så vel som en urinprøve, hvis formål - unntakshormonelle røttene til sykdom.
 3. EKG. Med elektrokardiogrammetoden kan du beregne rytmen og hjertefrekvensen, ekskluderer ventrikulær takykardi, hvis behandling er noe annerledes. Noen ganger er sykkel ergometri foreskrevet.
 4. EKG av Holter. Funksjonen til pasientens hjertemuskulatur overvåkes gjennom dagen. Legen får informasjon om det berørte organets arbeid under trening, søvn og våkenhet.
 5. Ultralyd av hjertet. Det andre navnet på metoden er EchoCG. Ventilens arbeid og hjertemuskelen er evaluert, kroniske sykdommer (hypertensjon, iskemi) og hjertefeil avsløres.

Lære å gi førstehjelp under et angrep

Med et plutselig angrep av takykardi, trenger pasienten kompetent førstehjelp. Den etterfølgende behandlingen vil avhenge av pasientens alder og identifisering av samtidige patologier, men de nødvendige legemidlene vil bli skrevet ut senere. Nå er hovedprioriteten redning av menneskelivet.

Førstehjelp består av følgende trinn:

 1. Gå forsiktig ut i friluft, fjern knappskjørtet, stå i nærheten av det åpne vinduet (å velge mellom).
 2. Når mørkere i øynene og svimmelhet, kontakt andre.
 3. Å sette på pannen noe kaldt (et vått håndkle vil gjøre).
 4. Press pressen, hold pusten. Denne teknikken reduserer hjertefrekvensen, slik at det ikke er nødvendig med narkotika.

Hvis førstehjelp ikke bringer lindring, ring kalt en ambulanse. Husk at uavhengig behandling er uakseptabel - du vet ikke, mot hvilken angrepet skjer. Vitaminer er et godt forebyggende middel, men i en kritisk situasjon er de ubrukelige. Om hvordan å behandle takykardi, snakker vi like nedenfor.

Moderne metoder for behandling av takykardi

Kompleks behandling av takykardi er terapeutisk og kirurgisk. I det første tilfellet foreskrives legemidler som tilsvarer den oppdagede sykdommen. Det kan være tabletter, vitaminer og andre stoffer. Tilstandsdyktig kan de deles inn i to grunnleggende grupper:

 1. Beroligende stoffer. Produsert på grunnlag av ulike urter (valerian, Novo-Passit), men det finnes også syntetiske varianter (Phenobarbital, Diazepam). Disse stoffene kan behandles med vegetativ-vaskulær dystoni. Beroligende stoffer reduserer frekvensen av anfall og normaliserer nervøsitet.
 2. Antiarytmiske legemidler. Disse stoffene er kombinert til en ganske omfattende gruppe antiarytmisk virkning. Behandling med disse medisinene er strengt kontrollert. Kontraindikasjoner, allergiske reaksjoner og mange andre faktorer er tatt i betraktning. Eksempler på slike legemidler er adenosin, flekainid, propranolol, verapamil.

Narkotikabehandling er noen ganger ineffektiv. Kirurgisk inngrep kan være nødvendig for hormonelle årsaker til takykardi - en svulst eller et spesifikt område av kjertelen fjernes. Kardiurgirurgisk kirurgi er foreskrevet for medfødte hjertefeil, iskemisk sykdom eller effekten av revmatisme.

Behandling med tradisjonelle metoder i disse tilfellene blir presset inn i bakgrunnen.

Vi forbinder tradisjonell medisin

Det er ganske stive terapimetoder, blant annet installasjon av en cardioverter-defibrillator og pacemaker, samt radiofrekvensablation. For ikke å bringe deg selv til dette, er det verdt å regelmessig drikke vitaminer og bruke velprøvde folkemidlene.

Her er noen folkelige oppskrifter som kan behandle en sykdom:

 • Hawthorn. En spiseskje med hagtorn (blomster er nødvendig) må fylles med et glass kokende vann. Tjue minutter, insisterer under lokket. Infusjon tas før måltider et halvt glass tre ganger om dagen. Kurset fortsetter til full gjenoppretting.
 • Hvitløk med sitron. De beste vitaminene er gitt til oss av natur. Ta et dusin hvitløk hoder og så mange sitroner. Sitronsaft skal presses ut og hvitløk slipt. Alt dette er blandet med en liter honning. En uke blandes blandingen i en boks under polyetylenlokket. Spis hver dag fire teskjeer. Blandingen bør vare i noen måneder.
 • Adonis buljong. Kok et glass vann, hell en teskje våren Adonis og fortsett å lage mat for en kvart time på en langsom brann. Etter matlaging er dekket med et deksel, og blandingen er infundert inntil den er helt nedkjølt. Den resulterende kjøttkraft blir filtrert. Drikk medisinen tre ganger om dagen for en spiseskje.

Ikke forsøm folks midler - noen ganger gir de fantastiske resultater. Hvis du ikke takler problemet, kan prognosen være ganske trist. Tidlig diagnose - et løfte om fremtidig suksess i kampen mot sykdommen.

Etter å ha diagnostisert takykardi, forlater raskt avhengighetene - alkohol, koffein, fettstoffer, røyking. Kaffe, grønn te og energi bør utelukkes helt fra det daglige kostholdet.

Narkotikabehandling av takykardi

Behandling av takykardi innebærer normalisering av hyppigheten av sammentrekninger av hjertet. Det finnes flere typer akselerasjon av hjertefrekvens (atriell, ventrikulær, sinoatriell).

Det er kombinasjoner av disse artene, som er vanskelige å behandle.

Atriell og ventrikulær takykardi

Terapi utføres med følgende medisiner:

 1. Etatsizin - et stoff med antiarytmisk effekt. Det akselererer hjerteblodstrømmen, forbedrer perifer blodtilførsel, øker varigheten av en elektrisk puls i hjertemuskelen;
 2. Finoptin (isoptin, verapamil) er et syntetisk derivat av papaverin. Det er en av de vanligste måtene for ventrikulær akselerasjon av hjertefrekvensen. Slike tabletter fra takykardi har en langvarig effekt, derfor er de inkludert i den kliniske behandlingsplanen for sykdommen;
 3. Rhythmylene (rytmodan, disopyramid) - tabletter på 0,1 gram (100 stykker emballasje). Ritmilen har en antiarytmisk effekt på både ventrikulære og atrielle typer av sykdommen;
 4. Reserpin (raupasil, rausedin) - tabletter på 0,25 og 0,1 milligram (50 stykker emballasje). Det er laget på grunnlag av den indiske planten rauwolfia, brukt til behandling av hypertensjon;
 5. Raunatin (rauvazan) er et legemiddel laget av roten av planten "rauwolfia". De aktive ingrediensene i legemidlet er Aymalin, Reserpine. Tabletter tas for 2 gram (100 stykker emballasje);
 6. Pulsnorma-komplekse tabletter som inneholder 0,025 gram sparteinsulfat, 0,03 gram Aymalin, 0,005 gram fenobarbital, 0,05 gram antazolin. Karakterisert av antiarytmisk virkning i lang utstrekning.

Det er andre medisiner for takykardi foreskrevet av leger. La oss snakke om dem nedenfor.

Behandlingen av atriell takykardi har ikke blitt tilstrekkelig utviklet, selv om medisiner for nosologi brukes samme som for ventrikulære analoger.

Terapi av ventrikulær takykardi

Behandling av takykardi er forskjellig fra atriell analog terapi. Med dette skjemaet er kilden til den forbedrede excitasjonen lokalisert i myokardiet. For å nøytralisere det, administreres lidokain (1-1,5 mg per kilo kroppsvekt) vanligvis. Varigheten av injeksjonen er ca. 5 minutter. Etter prosedyren utføres dryppinfusjon i 24-36 timer. Noen leger anbefaler i tillegg etter injeksjon, legg til ytterligere 40 mg lidokain intravenøst ​​i en halv time etter den første bolus. Denne tilnærmingen bidrar til å forhindre et tilbakefall av sykdommen.

Hvis en økning i QT-intervallet oppdages på kardiogrammet, kan behandling med cornegnezin (magnesiumsulfat) eliminere patologiske sykdommer. Legemidlet styrker tonen i hjertemuskelen. Det brukes som et hjelpemiddel for angina pectoris, hjerteinfarkt, myokarditt.

Når lidokain ikke er effektivt, kan du bruke andre antiarytmika, elektropulsbehandling. Fremstillingen av valg er prokainamid. Introdusert i fraksjonelle deler i 5 minutter for 100 mg.

Gjenopprette sinusrytmen vil hjelpe doseringsmåten - 500-1000 mg. Effektiviteten av bruk av prokainamid i alle typer paroksysmer oppveies av supraventrikulær aberrasjon eller ventrikulær arytmi. Langvarig bruk av stoffet er farlig for helsen.

Dersom ventrikulær takykardi er ildfast mot novokainamid og lidokain, vil det valgte stoffet være magnesiumsulfat. Kormagnezin administreres intravenøst ​​i en dose på 500-800 mg i 10-15 minutter. Hvis virkningen av legemidlet ikke er tilgjengelig, bør det gjeninnføres etter 30 minutter. Støttende behandling involverer intravenøs drypp av magnesiumsulfat med en hastighet på opptil 20 mg per minutt i opptil 4-5 timer.

Hvordan behandle atriell takykardi

Pasienter med asymptomatiske former for patologi og kortsiktige paroksysmer av atriell takykardi trenger ikke behandling. For å undersøke årsaken til rytmeforstyrrelser og etablere årsaken til patologien, bør ikke-medikamentbehandling utføres. Mange kardiologer i behandlingen av sykdommen bruker ikke antiarytmiske stoffer, men intervensjonistiske inngrep. Det innebærer fjerning av ustabil hemodynamikk ved utslipp av elektriske impulser av medium energi (50-100 kJ).

Langvarig konservativ behandling av ventrikulær takykardi utføres av følgende legemidler:

 • verapamil;
 • diltiazem;
 • amiodaron;
 • propafenon;
 • sotalol;
 • aymalin;
 • prokainamid;
 • disopyramid;
 • Kinidin.

Hvis det er kontraindikasjoner, kan du bruke antiarrhythmic drugs av 3. klasse, men behandlingen må koordineres med kardiologen.

Kateter ødeleggelse

Behandling med kateter ødeleggelse utføres for å gjenopprette fysiologisk elektrisk ledningsevne. Prosedyren utføres for alle typer akselerasjon av hjerterytmen: gjensidig, utløser, automatisk. Hovedindikasjonen for manipulering har liten effekt på medisinering.

Etter ødeleggelse er pacemakeren implantert, og pacemakeren er pacet. Kirurgisk behandling utføres når reseksjonen av det skadede området er nødvendig, og de gjenværende prosedyrene hjelper ikke.

Effektive medisiner for sinus takykardi

Med sinus takykardi på bakgrunn av dehydrering, anemi eller hormonelle lidelser, er det nødvendig å eliminere provokerende faktorer:

 • Beskytt mot psyko-emosjonelt stress;
 • Unntatt alkohol, koffein og røyking;
 • Bruk psykoterapi;
 • Eliminer jernmangel;
 • Bli kvitt svulster i binyrene;
 • Bruk tabletter for å normalisere skjoldbruskkjertelen;
 • Vitamin terapi.

Med sinus takykardi, brukes følgende medisiner:

 1. Betablokkere (atenolol, egilok, concor) for å eliminere stress og lindre agitasjon;
 2. Inhibitorer av natrium (allapinin, rhytmonorm) med ekstrasystol;
 3. Blokkere av kaliumkanaler (sotageksal, kordaron) med atrieflimmer;
 4. Hjerteglykosider - med hjertesvikt
 5. Beroligende stoffer - mot en bakgrunn av sinus takykardi hos pasienter med overdreven følelsesmessighet;
 6. Medikamenter og antioksidanter for restaurering av koronar blodtilførsel (mexicor, preductal).

Til hjemmebruk brukes preparater for intravenøs og intramuskulær administrering.

Pålitelige stoffer og vagalteknikker

For å stoppe angrepet av nodulær arytmi, kan du bruke vagaltester:

 • Kunstig oppkast;
 • hoste;
 • Å trykke på øyenbrynene;
 • Massasje av karoten sinus;
 • Vasking av kaldt vann;
 • Lukking av glottis ved utånding.

De fleste vagale prøver utføres av leger. Pasient hjemme takykardi med disse prosedyrene kan ikke behandles.

Hvis takykardien ikke stopper medisinsk, er det rasjonelt å utføre elektropulsterapi. Teknikken kan redde pasientens liv med åndedrettsdepression. Prosedyren utføres på bakgrunn av gjenopplivning. Standardordningen inkluderer impulsavgifter på 200-360 kJ. Manipulering er effektiv bare de første 30 sekundene etter at hjertet er sluttet.

De beste tabletter fra den akselererte rytmen

Takykardi går ofte uavhengig av hverandre, men det er ikke alltid nødvendig å regne med den gunstige sykdomsforløpet. Behandlingsregime for alvorlige sykdomsformer inkluderer medisiner for takykardi og folkemidlene.

De beste pillene - som hjelper og forårsaker et lite antall bivirkninger. Verapamil, diltiazem, propranolol, rhinomonorm er vanlige rettsmidler som kan kombineres med folkeoppskrifter:

 • Svart pepper reduserer hjertefrekvensen;
 • Valerian stoffet beroliger;
 • Fig gjenoppretter fysiologien av elektriske impulser av myokardiet;
 • Valnøtter er en rik kilde til antioksidanter;
 • Morwort, hagtorn er stimulanser av immunsystemet.

Kombinere medisinsk behandling, urter, normalisering av livsstil skal være med fysisk anstrengelse.

Moderne måter

Behandling av en akselerert rytme i nærvær av "smale" QRS-komplekser på et kardiogram elimineres av en kalsiumantagonist kalt isoptin (verapamil). Det er i stand til å forlenge refraktoriteten til den atrioventrikulære knutepunktet. For å eliminere patologi bør medisinen administreres bolus med 3-5 mg i 3-4 minutter. Gjentatt injeksjon av 10 mg utføres etter 20-30 minutter.

Legemidlet er foreskrevet av lege, siden det har en bivirkning:

 • bradykardi;
 • Atrioventrikulær blokk;
 • Ventricular extrasystole;
 • Hypotensjon (trykkreduksjon);
 • Perifer vasodilasjon;
 • Hjertesvikt;
 • Lungeødem;
 • nervøsitet;
 • hodepine;
 • allergier;
 • Poser.

Primær påføring av verapamil - med forkortelse av QRS. Hvis komplekset forlenges, er stoffet kontraindisert, da det kan forårsake ventrikulær fibrillasjon (livstruende tilstand).

Det finnes andre kontraindikasjoner for bruk av verapamil:

 1. Relativ bradykardi (mindre enn 50 slag per minutt);
 2. Svak sinus node;
 3. Atrioventrikulær blokkering av 2-3 grader;
 4. Akutt hjertesvikt;
 5. Kardiogent sjokk.

Et alternativ til stoffet er prokainamid. Det brukes til lav effekt av verapamil. Ikke bruk stoffet i lang tid på grunn av uttalt bivirkninger. Når intravenøst ​​administreres, foreskrives doseringen av en spesialist, samt varigheten av bruken av legemidlet.

Gjensidig takykardi styres godt av prokainamid. Legemidlet injiseres langsomt intravenøst ​​(8-10 minutter) i kombinasjon med 20 ml isotonisk natriumkloridoppløsning. Ved behandling bør du konstant overvåke hjertefrekvens, blodtrykk, elektrokardiogram. Med introduksjonen av novokainamid bør pasienten være i en horisontal stilling.

Bivirkning av prokainamid:

 • arytmi;
 • Konduktivitetsforstyrrelser;
 • Redusert trykk;
 • Depressive lidelser;
 • svimmelhet;
 • allergier;
 • delirium;
 • svakhet;
 • Forlengelse av QT.

Prokainamid kan ikke brukes under følgende forhold:

 1. Kardiogent sjokk;
 2. Sinoatrial blokk;
 3. Hjertesvikt;
 4. Pirouette takykardi;
 5. Nyresvikt;
 6. Hjerte lupus erythematosus.

Med rask administrasjon av legemidlet, observeres en toksisk effekt.

For å eliminere atriell og ventrikulær form av sykdommen, brukes hjerte glykosider, beta-blokkere. Deres effektivitet overstiger ikke 45% med supraventrikulær akselerasjon av hjertefrekvens.

Hvis pasienten behandles med verapamil, anaprilin (obzidan, propranolol), kan du ta tungen raskere enn 30 minutter etter bruk av legemidlet. Legemidlet administreres intravenøst ​​i en dose på 0,15 mg pr. Kg vekt under kontroll av en elektrokardiografisk skjerm. Propranolol er bra for paroksysmal takykardi, som fungerer ved gjensidig mekanisme ("re-entry").

Digoxin brukes kun i gjensidig form, som med de resterende skjemaene, forbedrer det ikke hjertearbeidet, men reduserer bare hyppigheten av hjertekontraksjoner.

Supraventricular nosology behandles best av intravenøs adenosin (ATP). Første dose av legemidlet er 1 ml (3 mg). Etter bruk av stoffet, bør du forvente at rytmen gjenopprettes etter 30-40 sekunder.

Innføringen av adenosin gjør det mulig å skille atriell flutter fra takykardiske sammentrekninger. Ved den første patologien blir hjerterytmen ikke gjenopprettet. For å bli kvitt fladder trenger du andre stoffer. Takykardi er en mindre farlig sykdom, men med langvarig kurs fremkaller det en farlig hjertepatologi.

Bare rettidig behandling av hjertesykdom kan forhindre et dødelig utfall. Ikke eksperimentere med helse!

Sinus takykardi behandling medisiner

Beskrivelse:

Sinus takykardi (CT) - økningen i hjertefrekvens ved hvile mer enn 90 per minutt. Med tung fysisk aktivitet øker den normale sinusrytmen til 150-160 per minutt (hos idrettsutøvere - opptil 200-220).

Symptomer på sinus takykardi:

Årsaker til sinus takykardi:

Etiologi er generasjonen av eksitasjonspulser med en sinus-atriell knutepunkt med økt frekvens:

Takykardi sinusformet

Sinusrytme med en frekvens på mer enn 90-100 slag. om et minutt. Hos friske mennesker, sinus takykardi, oppstår med fysisk anstrengelse og følelsesmessig oppmuntring. Ofte er det en manifestasjon av vegetativ-vaskulær dystoni, i dette tilfellet reduseres det markant, med en forsinkelse i pusten. Mer vedvarende sinus takykardi oppstår med en økning i kroppstemperatur, tyrotoksikose, myokarditt, hjertesvikt, anemi, lungeemboli. Pasienter kan føle hjertebanken samtidig. Behandling med tradisjonelle medisinske metoder. For det første - sykdommen som forårsaket takykardi. Direkte terapi - beroligende midler, beta adrenoblokere (anaprilin, obzidan), verapamil.

Behandling med vår phytopreparations. Med hensyn til denne sykdommen kan vi tilby svært effektive stoffer for forebygging:

Rengjøring av lymfesystemet etter behandling. Det er ikke vanskelig, og veldig nyttig, og vi vil sende deg et sett med forberedelser for rengjøring av lymfe i 1 måned.

Skriv oss et brev. For å avklare behandlingen, personlig for deg. Og avtaleplanen for å ta medisiner, skriv oss et brev der du må svare på noen flere spørsmål. Våre medisiner med alle som du har prosesser, håndterer. Vi opprettet et nettsted for det, slik at en syke person ikke ville gå hvor som helst, spare penger og tid, men fikk konsultasjoner, medisiner hjemme, og ikke engasjert i SELF-MANAGEMENT. Uansett hva legen vår kan foreskrive for deg, trenger vi mer informasjon enn epicrisis (hvis det er en). Lag et kardiogram. Og send oss ​​konklusjonen til en kardiolog. Er det smerter, og andre sykdommer (skjoldbruskkjertel, lever, etc.)? Er det noen påkjenninger? Røyker du eller ikke? Hvor ofte bruker du alkohol? Som du har med hemoglobin. Hvor gammel er du? Hvorvidt det er smerter i bryst, hode, vertebral, nyre, ledd, etc. Er revmatisme, tuberkulose? Hva er blodtrykket ditt, puls? Er det allergi og hva? Hvis du kan, ta tester av blod og urin i den lokale klinikken for nærvær av deg, salter (og hvilke). På kolesterol, diabetes. På virus (klamydia, ureplasmosis, etc.), sopp for eksempel Candida albicans og bakterier, for eksempel med en vattpinne fra munnen: Staphylococcus aureus (Lat. Staphylococcus aureus ). helminter, provoserer de ofte forekomsten av tromboflebitt. Vi har ikke et apotek, men en phytoklinikk. Våre leger foreskriver behandling og fører pasienten. Derfor behandler vi bare de legemidlene som vi sender oss selv, fordi mange feil i markedet. Vi holder alltid konfidensialitet. Prisene på preparater er spesifisert på side med beskrivelse av preparat (du kan gå gjennom preparatkatalogen), konsultasjoner er gratis. Hilsen Dolgushev Mikhail Efimovich.

Hva er symptomene og behandlingen av sinus takykardi?

Sinus takykardi Er en tilstand som påvirker hjernen sinus node og fører til en økning i hjertefrekvens i hvile til 100 slag per minutt. Deretter beskriver vi symptomene og årsakene til sinus takykardi, samt metodene for behandling.

Sinus takykardi eller utilstrekkelig sinus takykardi Er en tilstand hvor sinus puls eller hjertefrekvens i hvilen overgår normen. Begrepet "sinus" refererer i dette tilfelle til sinus eller sinoatriale knutepunkt i hjertet og er ikke forbundet med bihulebetennelse, en infeksjon som påvirker sinus bihuler eller paranasale hulrom.

Sinus node Er en liten gruppe celler som er i øvre høyre kammer i hjertet eller atriumet. Disse cellene kalles også hjertecelledrivere. De genererer elektriske impulser som styrer rytmen og hjertefrekvensen. Disse impulser kommer fra sinusnoden til atrioventrikulærknutepunktet, og deretter inn i ventriklene som pumper blod gjennom kroppen. Hjertesatsen for sinus takykardi hos voksne overstiger vanligvis 90-100 slag per minutt (normal hjertefrekvens hos voksne varierer fra 60 til 100 slag per minutt). Sinus takykardi skiller seg fra ventrikulær takykardi, dvs. takykardi med opprinnelse i ventriklene og supraventrikulær takykardi, som er en takykardi som forårsaker forstyrrelser i atrium- eller atrioventrikulærknutepunktet.

Årsaker til sinus takykardi

I de fleste tilfeller opptrer sinus takykardi som følge av visse fysiologiske situasjoner, som intens fysisk aktivitet, og som følge av stress, skrekk eller sinne, og også i forbindelse med flyging. Noen andre årsaker til sinus takykardi hos barn og voksne inkluderer:

  feber, angst; anemi, dehydrering; hjertesvikt; ondartet hypertermi hypovolemi; endokrine sykdommer; hypertyreose; sepsis; lungeemboli; akutt koronar iskemi og hjerteinfarkt; kronisk obstruktiv lungesykdom; hypoksi; effektene av stimulanter som koffein, nikotin, kokain eller amfetamin; hyperdynamisk sirkulasjon; kreftrelatert spenning i kroppen; elektrisk støt; feokromocytom.

Også sinus takykardi er vanlig i svangerskapet, med en økning i hjerteutslipp hos de fleste kvinner rundt 40%, og en økning i hjertefrekvensen med 10-20 slag per minutt.

Symptomer på sinus takykardi

Sinus takykardi, som regel, er asymptomatisk, dvs. fører ikke til noen signifikante synlige symptomer. Imidlertid kan noen av de tilknyttede problemene og mindre symptomer omfatte:

  Hjertebanken. Følelse av hjerteslag eller flamme i brystet. I noen tilfeller, svimmelhet. Synkope (besvimelse). Øyeblikkelig økning (mer enn 100 slag per minutt) hjertefrekvens, selv i ro, selv om det om natten kan observeres å falle til 80 slag per minutt. Noen ganger smerte i brystet, noen ganger skarp, i andre tilfeller, opprettholdelse, samt en følelse av tetthet i brystet. I de fleste tilfeller mangler pusten. Økt tretthet. Intoleranse mot trening eller fysisk aktivitet, inkludert klatring opp trappen. Alvorlig angst.

Behandling av sinus takykardi

Når årsaken bak sinus takykardi er diagnostisert, brukes en av to tilgjengelige metoder for behandling.

Narkotika terapi. Narkotikabehandling av sinus takykardi er vanligvis begrenset til bruk av beta-blokkere, kalsiumkanalblokkere og antiarytmiske legemidler. Mens beta-blokkere svekker effekten av epinefrin på sinusnoden, påvirker kalsiumkanalblokkere og antiarytmiske legemidler direkte sinusnodpulsasjonsfrekvensen.

Ikke-medisinering. Personer som ikke aksepterer bruk av medisiner kan bli anbefalt visse ikke-medisinske behandlinger, for eksempel økt saltinntak eller fullstendig fjerning av sinusnoden ved radiofrekvens kateterablation. I visse ekstreme tilfeller kan kirurgi vurderes. Selv om disse behandlingene kan fungere, er en hensiktsmessig ikke-farmakologisk tilnærming til behandling av sinus takykardi absolutt inaktivitet. Det ser ut til at i de fleste tilfeller av sinus takykardi, vil mange pasienter forbedre seg over tid, og de som ikke har alvorlige symptomer trenger ikke å bekymre seg for behandlingen, så vanligvis elimineres problemet på egen hånd.

Det er viktig at behandlingen av sinus takykardi er basert på pasientens medisinske historie og velges individuelt. Ikke forveksle symptomene og metodene for å behandle denne tilstanden med symptomer og metoder for behandling av konvensjonell sinusinfeksjon. Behandlingen av sinus takykardi varierer avhengig av varigheten av takykardi, hvor godt en pasient takler en økt hjertefrekvens, sannsynligheten for tilbakefall etter cupping økt hjertefrekvens og av andre sykdommer pasienten har.

Byg te for hjertefunksjon

Velg riktig medisin for behandling av hjerte takykardi

Sykdommen, som preges av en økning i hjertefrekvensen, kalles takykardi. På noen byrder, spennende øyeblikk - dette er en normal tilstand. Men manifestasjonen av et slikt symptom uten tilsynelatende grunn krever en konsultasjon av en kardiolog. Dette er en vanlig sykdom som kan provoseres av misbruk av kaffe og brennevin. Behandling av takykardi i hjertet med legemidler velges bare av en lege, vurderer mange faktorer. Hvilke medisiner for behandling av takykardi er populære i dag - vi vil finne ut nå.

Årsaker til takykardi

Bestem årsaken til rask hjerterytme er bare mulig av en kvalifisert lege etter en fullstendig undersøkelse og grundig undersøkelse.
Videre er det en ikke-selvbærende sykdom, men et symptom på en rekke patologier. Det kan forårsake et stort antall mekanismer. Men disse veldig mekanismene provoserer sykdommen i en sunn halvdel av befolkningen. Derfor er takykardi delt inn i to grupper.

Fysiologisk gruppe

Det inkluderer folk for hvem manifestasjonene av økt hjerterytme ikke kan forårsake skade på helse. Det er flere tilfeller når det fører til komplikasjoner på grunn av tilstedeværelsen av kroniske sykdommer hos mennesker. I en sunn person normaliserer indikatorene raskt.

Eksterne påvirkninger, som forårsaket fysiologisk takykardi:

 • stor fysisk anstrengelse;
 • emosjonelt stress;
 • stressende situasjoner;
 • seksuell opphisselse;
 • smertefulle opplevelser;
 • høy temperatur, varme;
 • klatrer trappene, bakken - til høyden;
 • konsum av alkoholholdige drikker, energidrikker og koffein;
 • nikotin;
 • medikamenter.

Patologisk gruppe

Menneskekroppen er et enkelt system, med nederlaget til en av enhetene, de andre kan bli påvirket. Takykardi, inkludert konsekvensen av mange sykdommer. Derfor er dens egenskaper, flyt og varighet direkte avhengig av den underliggende sykdommen.

Patologisk takykardi kan være et symptom på slike sykdommer:

 • forskjellige typer sjokk (hypovolemisk, kardiogen, traumatisk, giftig, septisk, anafylaktisk);
 • kraftig blødning
 • forgiftning (fordeling av giftige stoffer - nitritt, insulin);
 • infeksjoner (kolera, virus, mikrober i blodet, purulente klynger);
 • hjertesykdommer (endokarditt, myokarditt, perikarditt, iskemisk hjertesykdom);
 • anemi (senking av hemoglobinnivået og på grunn av erytrocytter);
 • hypertensjon, oksygenmangel og andre.

Symptomer på takykardi

Når det gjelder tegn på rask hjerterytme, er de de samme for alle former. Det er lett å bestemme sykdommen ved å måle pulsasjonen. Kardiogrammet er praktisk forskjellig fra hjerteaktiviteten til en sunn person. Takykardi manifesterer seg ofte i sammenheng med egenskapene til andre sykdommer. I noen tilfeller manifesterer angrepet seg diskret i løpet av kort tid, så det er nødvendig å handle på kort tid. Ved kronisk sykdom er pasienten innlagt på sykehus.

Det er flere hovedsymptomer:

 • hjertebanken;
 • kortpustethet, manifestert selv i en rolig tilstand av en person;
 • mangel på full pust, tetthet i brystet;
 • svakhet, som uttrykkes i svimmelhet, redusert effektivitet, bevissthetstap
 • prikkende smerte i brystet;
 • en følelse av irritabilitet og nervøsitet;
 • fuktighet i huden.

Diagnose av sykdommen

Diagnosen er bestemt etter en grundig undersøkelse. Takykardi er diagnostisert på mange måter. En første undersøkelse kan gjøres av en terapeut, men kardiologen må fortsette den. Som allerede forklart, hvis økningen i hjertefrekvens oppstod etter fysisk anstrengelse, krever sykdommen ikke behandling - dette er normen. Men hvis hjertet fortsetter å slå raskere i ro, bør årsaken til den patologiske sykdommen bli identifisert.
I løpet av dagen registreres EKG-lesing i henhold til Holter, ekkokardiografi er utført, en blodprøve er tatt for hormoner.

Typer takykardi

For å finne ut hvilken type sykdom det er nødvendig å vite nøyaktig hvor impulsen er generert. Det anses, hvis pulskilden befinner seg i sinusknuten - er sinus takykardi. Hvis kilden beliggenhet i atriene kalles supraventrikulær utsikt, figur og hans andre "navn" supraventrikulær og atrial. Ventrikulær takykardi anses å være funnet av en kilde i hjertets ventrikler.

Viktig! I medisin er det ingen bestemt klassifisering av takykardi for i dag.

Regelmessighet skiller mellom to former for sykdommen: paroksysmal (angrep med rask hjerterytme) og kronisk (vedvarende).

Behandling av takykardi med rusmidler

For behandling av hjertebanken kan kardiologer foreskrive flere kategorier medisiner. Hvert stoff brukes i henhold til instruksjonene. Pasienten er assistert, og sykdommen elimineres kirurgisk kun i alvorlige former. Ofte er spesialister begrenset til en konservativ metode for kur.

Beroligende betyr

Sedativene er delt inn i syntetiske og naturlige. For å naturligvis inkluderer ekstraktet av valerian, motherwort, tinktur av hagtorn, Persen, Novo-Passit. Kunstige beroligende midler er Relan, Diazepam, Fenobarbital. Sedativ kan redusere hyppigheten av arytmieangrep og påvirker pasientens nervøse tilstand positivt.

Thyreostatiske stoffer

Tildel i tilfelle at skjoldbruskkjertelen produserer hormoner i store mengder. Kraften til å påvirke hjertet og blodårene med denne prosessen, fremmer utviklingen av takykardi. Thyorestatics inkluderer Microiod og Mercazolil.

Betablokkere ikke-selektive og kardioselektive

Reduser hyppigheten av hjertefluktuasjoner, senk blodtrykket. De kontrollerer effektene av norepinefrin og epinefrin i kroppen. Varigheten av tiltaket avhenger av den kjemiske strukturen. En av dem heter Nebilet.

Hjerteglykosider

Tilordne med sinus takykardi. På grunn av dem reduseres oksygenforespørselen av hjertet, strekningen av veggene i venstre ventrikkel er inhibert. Hjerteglykosider gjenoppretter kraften av sammentrekninger av myokardceller, og dermed tillater å senke hjerterytmen.

antiarytmika

Deres mål er å normalisere rytmen til hjerteslag. Hjelper med å redusere virkningen av stress på kroppen, er en barriere for adrenalin. Til dags dato er det et stort antall antiarytmiske medikamenter med takykardi: Egilok, Atenolol, Konkor, Adenozin, Propranolople, Fleainid, Ivabradin.

Viktig! Behandling av takykardi med rusmidler avhenger av mange faktorer: årsakene til sykdommen, dens type, pasientens alder, trykk, graviditet og mange andre.

Høytrykksakykardi

Raskt hjerterytme i hypertensjon er sjeldent. Hvis blodtrykket stiger samtidig og hjerteslagfrekvensen øker, inngår andre mekanismer for regulering av organismen. Når man får stress i mennesker, er det en frigjøring av katekolaminer, noe som fører til økning i vaskulære og pulsfrekvenser.
Forberedelser for takykardi ved høyt trykk utnevne en lege.

 1. For å forbedre hjertearbeidet og justere trykket av hypertensjon, er Enap foreskrevet.
 2. Diroton brukes til utvidelse av blodkar, som bidrar til å redusere tonometerens parametere.
 3. Også populære er Korint, Veropomil, Normodepin.

Viktig! Svikt betyr av høyt blodtrykk med takykardi som fører til depresjon, godartede svulster og nedgang av vitalitet.

Lavt blodtrykk og takykardi

Samfunnet med rask hjerterytme og lavt blodtrykk blir ofte observert hos gravide kvinner. Også årsakene til slike fenomener kan være: blødning, vegetovaskulær dystoni, dehydrering, hjertesykdom og skjoldbruskkjertel.
Med lavt trykk fra takykardi er det flere stoffer som kan ha en langvarig effekt.

 1. Vil bidra til å normalisere arbeidet i nervesystemet og redusere muskelspasmer Valocordin.
 2. For å lindre spenningen og eliminere den nervøse spenningen, anbefaler Mezapam.
 3. Også kjente stoffer for behandling av lavtrykkstakykardi er fenasepam, grandaxin og valerian tinktur.

Normal trykk med rask hjerterytme

Slike symptomer kan indikere tilstedeværelse av fysiologisk eller patologisk takykardi. Hvis denne sykdommen er en annen gruppe, er det nødvendig å konsultere en lege for råd.
Oftest foreskrevne legemidler for takykardi ved normalt trykk: Finoptin, Raunatin, Amiodarone. De er i stand til å stabilisere arbeidet i hjerte muskler og justere frekvensen av sammentrekninger av ventrikler og atria. De har akkumulerende antiarytmisk effekt.

Gjør regelmessige øvelser, lag ditt eget sett med øvelser med små belastninger, beskytt deg mot stress, se på hvilemodus - dette vil bidra til å redusere risikoen for takykardi.

Behandling av kardial takykardi: en liste over legemidler

Takykardi kalles en tilstand, hvor hoveddiagnostisk kriterium er økningen i hjertefrekvensen til verdiene over 100 slag per minutt. Denne patologien har dessverre en rekke komplikasjoner som kan føre til hjertestans og plutselig hjertedød. Det er nødvendig å kjenne listen over legemidler for behandling av hjerte takykardi og lindring av angrep av paroksysmal akselerasjon av hjerteslag.

Legemidler til behandling av takykardi

For behandling og forebygging av takykardi av forskjellig genese, brukes spesielle farmakologiske grupper av legemidler som ikke bare kan redusere hjertefrekvensen, men også eliminere årsaken som forårsaket angrepet.

Beroligende (beroligende) stoffer

Sedativer - farmakologiske legemidler, hvis tiltak er rettet mot å redusere psyko-emosjonell stress. De er de viktigste stoffene for behandling av psykosomatisk patologi, noe som kan føre til utvikling av takykardier. Legemidler i denne serien kan deles inn i tre grupper:

 1. Planteopprinnelse.
 2. Syntetiske midler.
 3. Kombinerte preparater.

Til preparater av en fytogenese, effektiv ved behandling av angrep av takykardi, er det mulig å bære:

Dette legemidlet har lenge vært godt etablert som et folkemiddel for akutt og langvarig stressende stress, nevroser og søvnforstyrrelser. Legemidlet er i stand til å senke hjertefrekvensen mens du utvider blodårene og forbedrer mikrosirkulasjonen og perfusjon av blod.

Tilgjengelig i tablettform, så vel som i form av dråper. Det brukes på 1-2 tabletter etter 20 minutter etter et måltid eller 30 dråper oppløst i enkeltkokt vann 3-4 ganger om dagen. Legemidlet er ikke vanedannende, det anbefalte behandlingsforløpet er 2-3 uker.

Løsning på grunnlag av ekstrakt fra urte av Johannesjurt. Det er et naturlig antidepressivt middel, det har en uttalt beroligende effekt på kroppen, normaliserer stemningen, søvn.

Tillatt barn fra seks år. Produsert i kapsler og tabletter. Det anbefales å ta maksimalt tre tabletter per dag, delt inn i mottakelser av 1 tablett med jevne mellomrom; barn under 12 år ikke mer enn 1 tablett om dagen. Påfør før måltider, vask med rent vann. Effekten observeres etter to uker fra begynnelsen av opptak, og behandlingen er nødvendig gradvis for å forhindre uttakssyndrom.

Syntetiske stoffer er en gruppe beroligende midler. Oftere fra denne gruppen for behandling av takykardier, brukes følgende medisinske stoffer:

Tranquilizer av nonbenzodiazepin-serien. Hovedegenskapen til stoffet er lindring av angst og tilbaketrekking av nervøs spenning, angst, normalisering av søvn. Disse forholdene fører til utvikling av angrep av sinus takykardi. Det anbefales å bruke 30 mg per dag, delt inn i tre doser med jevne mellomrom, i løpet av opptil 1-1,5 måneder. Det anbefales å starte behandling i perioden med forverring av psykosomatisk sykdom. Legemidlet bør ikke være vanedannende, det bør avbrytes gradvis, i 7-10 dager, jevnt redusere daglig dose.

Legemidlet gjelder også for beroligende midler, har en uttalt beroligende effekt og er anvendelig for behandling av nevroser ledsaget av utviklingen av symptomet for takykardi. Bruk stoffet er nødvendig for månedlige kurs med en pause på 3-6 måneder. Det brukes på 1-2 tabletter to ganger om dagen. Selv om stoffet ikke forårsaker avhengighet, blir avbestilling utført gradvis innen en uke.

Kombinerte stoffer i blandingen kombinerer plantekomponenter og syntetiske derivater. Disse inkluderer:

Som valerian er det nær folkemidlene, da det inneholder ekstrakter av medisinske planter med beroligende egenskaper. På grunn av den beroligende effekten på nervesystemet fjerner det myke neuroser, depressive tilstander, reduserer den fysiologiske reaksjonen av organismen til stressfaktoren og reduserer hyppigheten av sammentrekninger i hjertemuskelen.

Produsert i tablettform og i form av en oppløsning for oral administrering. Hyppigheten av forebyggende behandling - 2-3 ganger i løpet av året, kurs fra to til fire uker. Det anbefales å ta to ganger daglig for henholdsvis 5 ml eller 2 tabletter.

Phytopreparation, hvis oppskrift bruker opplevelsen og kunnskapen til folkens healere i behandlingen av neurose-lignende tilstander, søvnløshet, økt nevrefleks-spenning med overlegenhet av sympatisk regulering.

Produsert i tabletter, tillates barn fra tolv år. Tilordne 2-3 tabletter med mottakshøyde opptil tre ganger om dagen. En god effekt registreres med vanlig bruk av minst 2 måneder. Avbrytelsen av legemidlet er tillatt bratt, tilbaketrekkingssyndrom observeres ikke.

antiarytmika

Medisinske forbindelser i denne gruppen anbefales for behandling av takyarytmier av ulike genese. De brukes i lang tid, i alderdom, ofte for livet, under kontroll av elektrokardiografisk undersøkelse av hjertemuskelen minst en gang i måneden. Den viktigste virkningsmekanismen er blokkering av adrenoreceptorer. Middelene til denne gruppen inkluderer:

Har funnet bred anvendelse i terapi av ventrikulær og supraventrikulær takykardi. Det har en rekke kontraindikasjoner og bivirkninger, derfor anbefales det å begynne å bruke små doser under kontroll av et elektrokardiogram og en lege på et sykehus.

Den daglige doseringen av legemidlet er 150-300 mg, den må deles inn i tre doser. Når den terapeutiske effekten oppnås, anbefales det å gradvis bytte til minimalt effektive doser. Langtidsbehandling, gradvis avskaffelse, under oppsyn av en lege.

Den brukes hovedsakelig til undertrykkelse av supraventrikulære takyarytmier, siden den er i stand til å forstyrre overføringen av en puls gjennom sinoatriale knutepunkt uten å forårsake sammentrekning av ventriklene.

Det er tilgjengelig i form av en løsning for intravenøs administrering, hetteglasset inneholder 1 ml av en 1% aktiv ingrediens. Det er tillatt i pediatrisk praksis med en hastighet på 50 μg per kg kroppsvekt. Maksimal enkeltdose overstiger ikke 12 mg.

Virkningsmekanismen for stoffet er basert på den langsommere konduktiviteten til atrio-ventrikulærnoden. På grunn av dette reduseres hjerteslaget, ejektionsfraksjonen forbedres, koronar blodstrøm forbedres. På grunn av dens mekanisme er effektiv i behandling av paroksysmale supraventrikulære arytmier, ventrikulær takykardi, atrial dirring, forskjellige slag, særlig på bakgrunn av ischemi i hjertemuskelen.

Produsert i tablettform. Den opprinnelige doseringen fordelt på 2-3 doser er 0,6-0,8 g. Innen 2 uker nås en total dose på 10 g, hvoretter vedlikeholdsbehandling utføres i en dosering på 0,1-0,4 g per dag. Under sykehusforhold oppnås den totale dosen på 10 g i det akselererte regimet i 5-8 dager.

Betablokkere

De har egenskapen til å redusere hjertefrekvensen ved å blokkere adrenerge reseptorer. Bredt brukt til behandling av hypertensjon og neurokirkulatorisk dystoni i hypertensiv type. De vanligste og mest effektive legemidlene:

Har en kardioselektiv effekt, som virker isolert bare på beta-2-reseptorene i hjertemuskelen. Undertrykk handlingen av sympati, som gjør at du raskt kan redusere hjertefrekvens og blodtrykk.

Maksimal daglig dose er 200 mg. Det oppnås gradvis, hvis effekten utvikler seg med en lavere dose, opphører oppbyggingen. Det tas en gang, uansett måltid, anbefales resepsjonen om morgenen.

Virkningsmekanismen er identisk med metoprolol.
Begynn å ta bør være med 5 mg en gang, om nødvendig øker dosen gradvis til 10 mg. Resepsjonen anbefales om morgenen på tom mage, med litt vann.

Inhibitorer av omkanaler

På grunn av den selektive blokkering av omkanalene som befinner seg i sinuskoden, er det gitt en negativ kronotropisk effekt. Dette gjør at du kan redusere hyppigheten av sammentrekninger av ventrikkene. Øker blodfylling på tidspunktet for diastol. Ved å forbedre koronar blodstrømmen, er blodtilførselen til hjertevævet bedre. Som følge av dette reduseres tegnene på iskemi. Den anbefalte forberedelsen av denne gruppen er:

 • Iwabradine (handelsnavn Coraxan)

Det er det første stoffet i denne gruppen. Den har en uttalt pulsreduserende effekt uten dannelse av en negativ inotrop effekt, mens hjertefrekvensen reduseres ikke bare i ro, men også under fysisk anstrengelse. Har anti-anginale og anti-iskemiske egenskaper, som det brukes til i behandlingen av IHD.

Behandling anbefales for å begynne med 10 mg daglig dosering. Om nødvendig øker dosen til 15 mg innen en måned. Multiplikasjon av opptak - to ganger om dagen.

Hjerteglykosider

De har en positiv inotrop effekt, det vil si på grunn av redusert hjertefrekvens, forekommer en økning i varigheten av diastol og slagvolum under systol. Det anbefales til kombinert behandling av IHD og takyarytmier. Representanter for denne gruppen inkluderer:

Det er syntetisert fra en giftig plante av digitalis. Har funnet sin bruk for behandling av koronar hjertesykdom og takyarytmier av overveiende supraventrikulær opprinnelse.

Legemidlet påføres i doser fra 0,75 mg til 1,5 mg, fordelt på 2 doser. Resepsjonen overvåkes av EKG. Når målet er oppnådd - redusere takykardi - gå til den minimale dosen som kreves. Terapi er lang.

Kalsiumantagonister

Noen stoffer i denne gruppen kan redusere myokardiocytes kontraktilitet ved å redusere konduktiviteten til AV-noden, og derved forårsake en reduksjon i puls. De valgte stoffene er:

Det er tilgjengelig i form av tabletter og løsninger for intravenøs administrering, slik at den kan brukes både til langsiktig terapi og forebygging av takykardi, og for å arrestere et angrep av paroksysmal supraventrikulær takykardi. Den kan brukes i alle aldersgrupper.

Tabletter for behandling av takykardi foreskrives hos voksne i en mengde som ikke overskrider 120 mg. Ta tre ganger om dagen, helst med jevne mellomrom. Maksimal dose på 480 mg / dag. Injiserbar form foreskrives kun av lege. Maksimal daglig dose er ikke mer enn 100 mg.

Brukes intravenøst ​​for lindring av angrep av hjerte takykardi.

Legemidler til behandling av takykardi foreskrives kun av en lege, basert på foreløpig dybdediagnostisering og etablering av årsaken til patologien. Folk rettsmidler er like bra for å behandle en sykdom, som det er medisiner.

Les Mer Om Fartøyene