Årsaker, symptomer og behandling av vaskulær demens

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er vaskulær demens, hvordan patologi utvikler seg. Årsakene til denne demens og risikofaktorer som øker sannsynligheten for vaskulær demens. Karakteristiske symptomer, diagnose og behandlingsmetoder av sykdommen. Prognoser for gjenoppretting.

Vaskulær demens kalles en mental lidelse med symptomer kompleks (ukarakteristisk oppførsel, tap av ferdigheter og evne til å lære, hukommelsestap) som oppstår på grunn til alvorlige irreversible endringer i hjernestrukturen som følge av vaskulære forstyrrelser.

Hva skjer i patologi? Av forskjellige grunner (kritisk innsnevring av den vaskulære aterosklerotisk plakk, trombose, blodstyrtning på grunn av slag) blodstrømningslegeme ved en hoveddel pauser, som resulterer i hjernecellene ikke får nok oksygen for normal aktivitet. Oksygen sult umiddelbart eller gradvis fører til deres massedød. Som et resultat, er det irreversible endringer i strukturen og hjerne funksjonsforstyrrelser, har en person demens.

Graden av demens er avhengig av lesjonens størrelse - tegnene kan være usynlige for andre og pasienten selv eller svært uttalt (neurose, desorientering i rommet, aggressiv, altfor emosjonell eller utilstrekkelig oppførsel).

Sykdommen er farlig på grunn av konsekvensene. Alvorlig demens:

 • fører til et fullstendig tap av evnen til å jobbe (en person er ikke i stand til å oppfatte, assimilere, tolke og overføre informasjon, etablere årsakssammenheng);
 • gjør pasienten hjelpeløs (kan ikke lage mat, handle, mangle grunnleggende ferdigheter med å ta vare på seg selv, kan gå seg vill hvor som helst);
 • gjør en person farlig for andre (aggresjon, utilstrekkelige handlinger, utvikling av psykose).

I dette tilfellet forløper patologien, forverres, endrer det psykologiske portrettet til pasienten uten anerkjennelse.

Sykdommen er uhelbredelig, endringer i hjernen er forårsaket av celledød og brudd på deres grunnleggende funksjoner, derfor kan lesjoner ikke gjenopprettes. Formålet med medisinering er å opprettholde blodtilførselen til hjernen, så langt som mulig for å eliminere symptomene på sykdommen, noe som forverrer pasientens og andre livskvalitet.

Nevrolog og psykiater er engasjert i å løse problemene med vaskulær demens hos pasienten.

Brudd på blodtilførselen av et eget hjernesid på grunn av en arteriell trombose - kan føre til demens

Mekanisme for patologisk utvikling

Hovedrollen i utviklingen av mentale abnormiteter i demens spilles av irreversible endringer i hjernens struktur på grunn av en rekke vaskulære patologier, noe som resulterer i at akutt oksygenmangel (iskemi) utvikler seg. De viktigste symptomene er direkte avhengig av lokalisering av lesjoner.

Vaskulær demens i forekomsten av foki av iskemi i regionen:

 • Midbrainen er preget av forvirring og forvirring, taleforstyrrelser;
 • Hypokampus (i den tidlige delen av hjernen) - fullstendig eller delvis tap av minne;
 • frontallober - tap av tilstrekkelighet, utvikling av karakteristiske psykometriske reaksjoner (fiksering på setning, handling);
 • subcortex - tap av konsentrasjon, skriveferdigheter, telling, evne til å analysere og reprodusere informasjon;
 • i ulike områder av hjernen er fulle av utseendet på en alvorlig form for demens med en kombinasjon av mange symptomer på mentale og neurotiske lidelser.

Hvis fokuset er stort eller lokalisert i et høyt spesialisert område, og en kritisk forstyrrelse i blodtilførselen oppstår plutselig (slag), kan symptomene på demens vises raskt nok (etter 2-3 måneder etter et angrep på 30%).

I andre tilfeller utvikler sykdommen sakte, manifesterer seg hos eldre (etter 60-65 år i 60%) med et kompleks av samtidige risikofaktorer (lipidmetabolismeforstyrrelser, diabetes, arteriell hypertensjon, etc.).

Årsaker til vaskulær demens

En rekke patologier kan føre til utvikling av demens:

 1. Akutte hjertesykdommer (iskemisk og hemorragisk slag).
 2. Kronisk iskemi i hjernen (langvarig oksygen sult).
 3. Amyloid angiopati (sykdom av fartøy med brudd på strukturen i vaskemuren).
 4. Infeksiøs og autoimmun vaskulitt (betennelse i de vaskulære veggene).
 5. Tromboemboli, trombose og aterosklerose karene til hjernen (arteria carotis luminal innsnevring trombe, aterosklerotisk plakk med mer enn 70% eller den totale overlapping som resulterer fra den tromboembolisme).
 6. Kronisk hjertesvikt (dysfunksjon og hjertestruktur).

Alle sykdommer forårsaker dødsfall av hjerneceller på grunn av iskemi.

MR av amyloid angiopati. Hvite piler indikerer mikrosirkulasjon, som oppsto som en følge av deponering av amyloidprotein

Risikofaktorer

For utvikling av vaskulære lidelser som kan forårsake demens, er det nok å kombinere 2-3 av de mange risikofaktorene:

 • alder (60% av pasientene med demens - personer i alderen 60 år eller eldre);
 • arteriell hypertensjon;
 • metabolske forstyrrelser (høyt kolesterol, diabetes mellitus);
 • medfødte og kjøpte hjertefeil (ventrikulære arytmier, dilatasjon av hjertekamrene, forstyrrelse av myokardial ledningsevne);
 • iskemisk hjertesykdom;
 • åreknuter
 • craniocerebral skader;
 • hjernesvulster;
 • røykevaner
 • arvelig predisposition;
 • kjønn (vaskulær demens er dobbelt så stor som mulig for menn).
Iskemisk hjertesykdom er en av risikofaktorene for utviklingen av vaskulær demens

Noen spesialister vurderer lav sosial status, fravær av utdanning, spesifisitet i yrket (fysisk arbeidskraft), lavt nivå av intellektuell utvikling som risikofaktorer.

karakteristiske symptomer

Symptomene på sykdommen manifesterer seg på forskjellige måter, avhengig av størrelsen, plasseringen og alvorlighetsgraden av strukturelle endringer i hjernen. Det er tre stadier av utvikling av vaskulær demens med karakteristiske manifestasjoner, som kan være nesten usynlige eller meget uttalt:

Vaskulær demens: symptomer, behandling

Demens - en hyppig neurologisk syndrom, påvirker signifikant morbiditet og mortalitet av de eldre. En av sine vanlige former er vaskulær demens. Vaskulær demens - en gruppe av sykdommer med et stort antall kliniske og patologiske manifestasjoner, som er uløselig knyttet til brudd i blodtilførselen til de kortikale-subkortikale strukturer i hjernen og de assosiative forandringer i dem, på grunn av den patologi av store og små fartøy.

Hva er dette?

Under vaskulær demens forstå syndromet med karakteristiske forandringer i brutto kognitive funksjoner som et resultat av de overførte akutt cerebral infarkt (slag) eller kronisk cerebrovaskulær insuffisiens, noe som fører til mennesket sosial eksklusjon, brudd av faglig kompetanse og selvbetjening.

 1. Det er den nest vanligste form for demens;
 2. Det er hovedårsaken til funksjonshemming og folks tilknytning til samfunnet. Personen, i dette tilfellet, trenger kontinuerlig hjelp og oppmerksomhet fra slektninger, er et fysisk, psykologisk og økonomisk problem;
 3. I forkant av kognitiv defekt (høyere hjerne eller mentale funksjoner), så det er alvorlige endringer i hukommelse, intelligens, atferds kvaliteter, forståelse av tale, orientering i rommet og selvtillit og forstyrret evne til å tilegne seg, lagre og bruke en rekke av motoriske ferdigheter (praxis). Alt dette vurderes i forhold til startnivået. Det er tilfeller der minnet forblir trygt med betydelige endringer i andre områder. Til alt dette er følelsesmessige og atferdsbetingede lidelser lagt til. Endringer finner sted mot en bakgrunn av klar bevissthet på grunn av en organisk lesjon av hjernen stoffet - enten direkte (gjennom mekanismen for endring eller traume nervevev) eller indirekte (vaskulær og toksisk mekanisme) eller mulige kombinasjoner derav;
 4. Det utgjør 10-15% av alle demensene;
 5. Den største toppen i utviklingen av denne patologien opptrer i en alder av 65 år (fra 5-25%).

Skjemaer av vaskulær demens

 • Med en akutt start - oppstår etter overført ONMK innen 1 måned;
 • Multiinfarkt - utvikler seg plutselig omtrent seks måneder etter flere store eller mellomstore iskemiske episoder med perioder med små kliniske forbedringer. Strukturelt endrer den hvite delen av hjernen hovedsakelig i cortexområdet. De er representert av flere seksjoner av vakuumet;
 • Subkortikal form (subkortikale) - det er årsaken til sykdommen, som fører til patologien av småkalibrede tilførsel de nedre avdelinger og subkortikale white matter av storhjernen. En variant av denne form kan kalles Binswangers sykdom - en progressiv demens (eller Binswangers sykdom) med alvorlig vedvarende nevrologiske lidelser dens viktigste årsaken er hypertensjon, aterosklerose og kardiogene sykdommer (hjerte- og karsykdommer, hvor risikoen for trombedannelse og emboli i de cerebrale arteriene ). Han lager sin debut i en alder av 50-70 år. På skanner kan du se området med endring av hvit substans tetthet, den såkalte leykoariozisa plassert rundt ventriklene, samt enkelt infarkter;
 • Kombinert - patologi på nivået av cortex og subcortical strukturer.

Årsaker og strukturelle endringer

For sykdom som er kjennetegnet ved akutt eller snikende start, trinn-lignende bane med perioder med stabilisering og symptomer regresjon, det forverrer de tilstede progressive vaskulære risikofaktorer - dekompensasjon vaskulær encefalopati (DEP eller CHEM - kronisk cerebral ischemi), hypertensjon, kronisk hjertesykdom, fedme, refererer stillesittende liv, uttrykt aterosklerose, diabetes, ofte forbigående (TIA), og akutte cerebrovaskulære hendelser (flertall e lacunar eller isolert, men er store foki) av størst betydning for høyere kortikale funksjoner lokalisering (panne, issen, Temple, hals, thalamus), systemiske vaskulære sykdommer (vasculitis).

Bortsett fra vaskulære mekanismer demens kan oppstå mot forskjellige degenerative sykdommer i nervesystemet (Alzheimers, Huntingtons, Parkinsons), som utgangs forgiftninger med karbonmonoksid, alkohol, narkotika, mangan, medisinske psykofarmaka, neurosyphilis, HIV-infeksjon, Creutzfeldt-Jakobs sykdom, eller det er resultatet av en traumatisk hjerneskade.

Patogenesen av nevrodegenerative sykdommer forbundet med opphopning av giftige stoffer i forskjellige neuroner i hjernen, noe som fører til atrofi (uttømming) av nervevev, redusere sentrale funksjoner i hjernestrukturer og rask utvikling av kognitive forstyrrelser.

I tilfeller av hjerneskader i kardiovaskulær sykdom påvirker de store og små kar i hjernen, utvikler kronisk cerebral ischemi (CHEM), som fører til utvikling av cerebrovaskulære ulykker (multiple infarkter lakunære). Som et resultat av forstyrrelser i blodtilførsel til hjernen vev er dannet en flerhet av små foci sklerose (ødeleggelse av nervevev) i den hvite substans i hjernen hulrom (cyster) hull i cortex, subkortikale strukturer, tidsmessige, Frontallappene, ekspanderte ventriklene vises leukoaraiosis sone - undertrykk densitetsreduksjon medulla tomograms eller ødeleggelse av myelin slire av nerve med karakteristiske lokalisering rundt ventrikkel med nedsatt hjerne funksjon og utseende av klinisk vaskulær demens.

Kliniske manifestasjoner av sykdommen

Klinikken for nederlag i mennesker er forskjellig og avhenger av sykdommens påvirkning og den generelle tilstanden til en person før sykdommen.

Når sett nevrolog kan oppdage tegn på fokus: bilateral asymmetrisk pyramide feil - dette er en svært mild reduksjon i muskelstyrke (parese), vises animerte refleksjoner stopnye patologiske tegn. Som en del av pseudobulbar syndrom svekket svelge (choking fast eller flytende føde), vi er uklar, uklar når de snakker erstattet bokstaver og ord, blir stemme nasal (heshet), kan pasienter spontant le eller gråter (voldsom ler, gråter), orale automatism symptomer utvikler (ved berøring nevrologiske hammer til leppene blir trukket halm såkalt refleks snabel). Bevegelser kan være ustø, ustabil, kan det være fallende, "kaste" i ulike retninger. Knappheten på ansiktsuttrykk og senking av følelsesmessig stemning av bakgrunnen, bremse ned hastigheten for gjennomføring av en hvilken som helst aksjon, lenket bevegelse, skjelving av hode, hender, økt muskeltonus kan settes inn i konseptet av Parkinsons syndrom. Ikke utelukket forstyrrelser i bekken funksjoner - hyppig vannlating, urininkontinens.

Stadier av utvikling av demensforstyrrelser

Det er tre kliniske stadier:

 1. Tidlig: ofte går ubemerket fordi det utvikler seg gradvis og inkluderer klager over mangel på konsentrasjon, sakte økende hukommelsestap, tretthet, nedsatt spekter av interesser og initiativ, problemer med å utføre komplekse husarbeid (praxis) og orientering i rommet, tap av tid telling, svekkelse av mentale prosesser (abstraksjon, logikk), lav bakgrunn av humør, generell angst. Kanskje utviklingen av taleproblemer - en person bruker forenklede fraser i samtale, forstår knapt kompliserte uttrykksfulle sving (aphasia).
 2. Middels: klinikken blir tydeligere med sterke personlighetsbegrensninger. På dette stadiet er: pasienter glemmer nylige hendelser skjedde og navn på slektninger og venner, navnet på innbo, umulig for dem arbeidskraft aktivitet og evnen til å navigere i et kjent miljø (kan gå tapt i en leilighet, kan ikke uavhengig komme til nærliggende butikk), vanskelighetsgraden øker kommunikasjon med andre, behovet for hjelp til å ta vare på seg selv øker (evnen til å bruke husholdningsapparater, utfører hygieneprosedyrer, dressing) er tapt, atferdsmessig s lidelse - de klippe og vandre rundt i rommet og spør samme spørsmålene.
 3. Sent: med nesten fullstendig avhengighet av samfunn og passivitet. hukommelsesforstyrrelser blitt betydelig før agnosia - manglende evne til å gjenkjenne informasjon mottatt fra utsiden, og fysiske tegn og symptomer er mer opplagt. Disse inkluderer komplett forvirring av mennesket i tid og rom, redusert motivasjon utføre daglige gjøremål, forsømmelse av personlig hygiene, svekket sosial atferd, dårlig dømmekraft til tilstanden, det er vanskeligheter i bevegelse, atferdspersonlighetstrekk som ligger til sykdommen, konisk ned til aggressivitet eller depresjon, for eksempel før en munter, full av energi en person kan begynne å mase, uttrykker sin bekymring, og i det siste ryddig og sparsommelig får h munningene av opptatthet, grådighet, blir en ludder. Viser noen mistanke i å kommunisere med andre mennesker, ofte sammen med dem i en krangel, fornærmet av bagateller. Pasienter kan gå hjem, begynne å vandre, vise interesse for å samle unødvendige ting. Men ofte utsatt ivrige vrangforestillinger og fremveksten av visuelle og auditive hallusinasjoner.

Alvorlighetsgraden av kognitive funksjoner, avhengig av forstyrrelsene i pasientens daglige aktivitet og aldersrelaterte forandringer i hjernen, fordeles i grader av alvorlighetsgrad:

 1. Lys - endringene er nesten umerkelig for miljøet, men de føles av personen selv. De er ikke-spesifikke og har en forbindelse med alderen. De nærmeste hendelsene, navnene og navnene på tidligere kjente personer er verre, men profesjonell kunnskap forblir intakt, det er ingen begrensninger på daglig aktivitet. Evalueringen utføres på hyppige distraksjoner og langsommere frekvenser av å utføre nevropsykologiske oppgaver;
 2. Moderat - har en annen opprinnelse av opprinnelsen og er ikke begrenset til aldring av hjernen på grunn av alder; Endringer i intellektuelle funksjoner er bestemt på grunnlag av personlige klager og klager fra hans slektninger. De er sammenlignet med de forrige, det er en klar forverring, som også bekreftes av psykologiske tester. Daglig aktivitet av en person endres ikke.
 3. Heavy - scenen av demens skilt.

Kognitive underskudd i demensstadiet er nesten irreversible og indikerer organiske (strukturelle) endringer i nervesystemet og korrelerer med omfanget av skade på hjernevevet, det kan brukes til å bedømme alvorlighetsgraden av pasientens tilstand og videre prognose.

behandling

Når du velger behandling, tas to hovedmål som grunnlag:

 • Ikke tillat ytterligere dekompensering av de mnemonic-intellektuelle funksjonene;
 • Øk livskvaliteten til pasienter og omsorgspersoner ved å redusere alvorlighetsgraden av eksisterende patologi.
 1. Først av alt er det nødvendig å vurdere eksisterende risikofaktorer: hypertensjon, aterosklerose, diabetes mellitus.

I løpet av dagen observerer de endringer i blodtrykk og blodsukker.

Anvendte preparater reduserer blodtrykket - ACE-hemmer (perindopril, lisinopril, enalapril), ved løfting av blodtrykk mer enn 180/100 mm / Hg St.- diuretika (furosemid, Lasix) eller captopril. Sartai (losartan, candesartan, eprosartan), statiner (simvastatin, atorvastatin) - effektive ved forhøyet kolesterol. De reduserer den totale dødelighet ved DEP, akutt infarkt i hjerte og blodkar, forsinke progresjon av forstyrrelser av kognitive funksjoner og redusere alvorlighetsgraden etter at de første og de etterfølgende slag.

 1. Normaliser indekser av blodkoagulering i nærvær av CVD (CVD) og hindre dannelse av blodpropp, for å forhindre tilbakevendende slag: trombolyse (streptokinase, urokinase, alteplase, Micardis), antikoagulanter (heparin, warfarin), antiblodplatemidler (aspirin, cardiomagnil, tromboASS) og bør slutte å røyke, opprettholde et sunt kosthold og optimal fysisk aktivitet.
 2. acetylcholinesterase-inhibitorer (donepezil, rivastigmin, galantamin, ipidacrine) - blokkere nedbrytning av acetylkolin (organisk molekyl som er involvert i overføring av drivkraften mellom nerveceller), for derved å aktivere det sentrale nervesystemet og mentale evner, men man bør være forsiktig i deres mottak, ettersom de har en tendens senker pulsen opp til de kritiske tall, og det er behov for å installere en pacemaker.
 3. Behandling nootropika, med andre ord, som tilveiebringer direkte aktiverende virkning på prosesser for læring, hukommelse og tenkning, og hjerne beskyttelse mot forskjellige skader (f.eks ischemi) og er involvert i å utløse metabolske prosesser i nerveceller - nevrobeskyttelse (mexidol mildronate, glycin, magnesium), tilveiebringer en fremgangsmåte neuroplasticity på grunn av evnen av hjernestrukturer endre seg i respons på miljømessige stimuli, for eksempel lærer en ny erfaring, eller skade på, disse inkluderer - aktovegin, cytoflavin, fenotropil, tsitiko i, nevrogenesen - utløser dannelsen av nye nerveceller bære neurotrofisk regulering, er det for å skape betingelser for vedlikehold av alle disse prosessene på et optimalt nivå (piracetam, Cerebrolysin, Semax, gliatilin, memantin), men deres positive vurderingen er tvilsom, fordi ikke fullt studert.
 4. Gruppe vasoaktive medikamenter (cinnarizin, vinpocetin, Cavintonum) ekspandere hjerne- og hjertekarene, og derved øke blodtilførselen til disse organer og anriking med oksygen, men hos personer som tar legemidler for å senke blodtrykket kan forårsake et kraftig trykkfall og forringelse i blodstrømmen, og dermed utviklingen av iskemi.
 5. Også uunnværlig symptomatisk behandling for lindring av episoder med agitasjon, søvnløshet, angst og depresjon narkotika slik som: anvifen, fluoksetin, paroksetin, fluvoksamin, luvox, sertalin og citalopram), men øker risikoen for høye frekvens av bivirkninger, slik at man bør unngå ukontrollert bruk av disse stoffene.

Ved delvis eller fullstendig innsnevring av lumen på hodehodet med aterosklerotiske plakk, er det nødvendig med mer enn 70% å konsultere en vaskulær kirurg ved avgjørelsen om spørsmålet om en operativ behandlingsmetode.

I tillegg kan pasienter ikke nektes fysisk og intellektuell aktivitet og isolasjon fra samfunnet. Det er nødvendig å gjennomføre øvelser for å forbedre mentale funksjoner: lese bøker, spille sjakk, kryssord, memorere og spille tilbake noveller, stadig mer komplekse serier av tall - det første entydig, deretter dobbel, og så videre. Tale med en taleterapeut kan bidra til høy effektivitet i utviklingen av tale.

Observasjon og behandling av en pasient utføres av en terapeut, kardiolog, nevrolog, psykiater i en polyklinisk og hjemme. Indikasjon for sykehusinnleggelse er forverring av pasientens tilstand, som vil kreve bruk av instrumentelle forskningsmetoder, kontinuerlig overvåking av spesialister og gjennomføring av intensiv tiltak med etterfølgende rehabilitering.

Legen-psykiater Abrosimova Yu. Forteller om vaskulær demens:

Demens (demens): tegn, behandling, årsaker til senil, vaskulær

Med alderen begynner en person å fungere i alle systemer og organer. Avvik observeres i mental aktivitet, som er delt inn i atferdsmessig, emosjonell og kognitiv. Sistnevnte inkluderer demens (eller demens), selv om den har en nær tilknytning til andre lidelser. Enkelt sagt, en pasient med demens i bakgrunnen av mentale abnormiteter er å endre atferd, det er årsakssymptomer, følelsesmessig avtak og personen begynner gradvis å nedbrytes.

Demens utvikler som regel til eldre mennesker. Det påvirker flere psykologiske prosesser: tale, minne, tenkning, oppmerksomhet. Allerede i begynnelsen av vaskulær demens er de resulterende lidelsene ganske signifikante, noe som påvirker pasientens livskvalitet. Han glemmer allerede kjente ferdigheter, og det er umulig å lære nye ferdigheter. Slike pasienter må forlate yrkeskarriere, og uten konstant tilsyn av husstandsmedlemmer kan de ganske enkelt ikke gjøre det.

Generelle egenskaper av sykdommen

Ervervede lidelser i kognitive funksjoner, som påvirker den daglige aktiviteten og oppførselen til pasienten, kalles demens.

Sykdommen kan ha flere grader av alvorlighetsgrad, avhengig av pasientens sosiale tilpasning:

 1. En enkel grad av demens - pasienten opplever nedbrytning av faglige ferdigheter, hans sosiale aktivitet er avtagende, interessen for hans favorittaktiviteter og underholdning blir sterkt svekket. I dette tilfellet mister pasienten ikke orientering i det omkringliggende rommet og kan tjene seg selvstendig.
 2. Moderat (gjennomsnitt) grad av demens - er preget av at det er umulig å forlate pasienten uten tilsyn, fordi den mister evnen til å bruke det meste av apparater. Noen ganger er det vanskelig for en person å åpne låsen på inngangsdøren selv. Denne graden av tyngde i vanlig perlance blir ofte referert til som "senil senilitet". Pasienten trenger stadig hjelp i hverdagen, men med selvbetjening og personlig hygiene kan han klare seg uten hjelp.
 3. Sterk grad - pasienten finner fullstendig disadaptasjon til miljøet og nedbrytning av personen. Uten hjelp av slektninger kan han ikke lenger klare seg: han må mates, vaskes, klekkes osv.

Det kan være to former for demens: total og lacunar (dysmnestic eller delvis). Sistnevnte har alvorlige avvik i prosessen med kortsiktig hukommelse, mens følelsesmessige endringer ikke er særlig uttalt (overdreven følsomhet og tårer). En typisk variant av lacunar demens er Alzheimers sykdom i første fase.

Skjemaet for total demens er preget av absolutt personlig nedbrytning. Pasienten blir utsatt for intellektuelle og kognitive forstyrrelser, livsaktivitetens følelsesmessige-voluminøse sfære endres radikalt (det er ingen følelse av skam, plikt, livsinteresser og åndelige verdier forsvinner).

Fra et medisinsk synspunkt er det en slik klassifisering av typer demens:

 • Demens av atrofisk type (Alzheimers sykdom, Pick's sykdom) - oppstår som regel mot bakgrunnen av de primære degenerative reaksjoner som forekommer i cellene i sentralnervesystemet.
 • Vaskulær demens (aterosklerose, hypertensjon) - utvikles på grunn av patologier av blodsirkulasjon i systemet av blodkar i hjernen.
 • Demens av en blandet type - mekanismen for deres utvikling er lik både atrofisk og vaskulær demens.

Demens utvikler ofte på grunn av patologier som fører til død eller degenerasjon av hjerneceller (som en uavhengig sykdom), og kan også manifestere seg som en alvorlig komplikasjon av sykdommen. I tillegg kan årsakene til demens være slike forhold som traumer til skallen, svulster i hjernen, alkoholisme, multippel sklerose, etc.

For alle demens er relevante funksjoner som den emosjonelle og vilje (tearfulness, apati, vilter aggresjon osv.) Og intellektuell (tenkning, tale, oppmerksomhet) brudd, opp til personlig oppløsning.

Vaskulær demens

Krenkelse av cerebral sirkulasjon i vaskulær demens

Denne typen sykdom er forbundet med et brudd på kognitive funksjoner på grunn av patologien til blodstrømmen i hjernen. Vaskulær demens er preget av en lang utvikling av patologiske prosesser. Pasienten merker ikke at han utvikler demens i hjernen. På grunn av brudd på blodgjennomgang begynner visse hjernesentre å oppleve oksygen sult, noe som fører til at hjerneceller dør. Et stort antall slike celler fører til hjernesvikt, noe som manifesteres av demens.

årsaker

Stroke er en av hovedårsakene til vaskulær demens. Både brudd og trombose av karene som skiller streken, frarøtter hjernecellene av riktig ernæring, noe som fører til at de blir borte. Derfor er risikoen for å utvikle demens spesielt høy blant strokepasienter.

Hypotensjon kan også provosere demens. På grunn av redusert trykk, reduseres volumet av blod som sirkulerer gjennom blodkarene (hyperfusjon), som senere fører til demens.

I tillegg kan aterosklerose, hypertensjon, iskemi, arytmi, diabetes, hjertefeil, infeksiøs og autoimmun vaskulitt osv. Forårsake demens.

Som nevnt ovenfor kan cerebral aterosklerose ofte forårsake slike demens. Som et resultat, gradvis utvikle såkalte aterosklerotisk demens, som er kjennetegnet ved de partielle stadier av demens - når pasienten er i stand til å innse at han hadde kommet kognitive forstyrrelser. Denne demens er forskjellig fra andre demenser, den gradvise utviklingen av det kliniske bildet, når episodiske forbedringer og forverring av pasientens tilstand regelmessig erstatter hverandre. Aterosklerotisk demens er også preget av svimmelhet, svimmelhet, tale og visuelle abnormiteter, en forsinket psykomotorisk.

bevis

Vanligvis diagnostiserer legen vaskulær demens i tilfelle at forstyrrelser i kognitive funksjoner begynner å manifestere etter et erfarent hjerteinfarkt eller slag. En harbinger av demensutvikling betraktes også som en svekkelse av oppmerksomhet. Pasienter klager over at de ikke kan konsentrere seg om en bestemt gjenstand, konsentrere seg. Typiske symptomer på demens er endringer i gangen (skinnende, skakkelig, "ski", ustabil gang), timbre av stemme og artikulasjon. Mindre vanlige er svelging dysfunksjon.

Intellektuelle prosesser begynner å fungere i slowmotion - også et alarmsignal. Selv i begynnelsen av sykdommen har pasienten noen problemer med å organisere sine aktiviteter og analysere informasjonen som er mottatt. I prosessen med å diagnostisere demens i begynnelsen, får pasienten en spesiell test for demens. Med hjelpen kan du kontrollere hvor raskt motivet håndterer bestemte oppgaver.

Forresten, med vaskulær type demens Minneavvik er ikke spesielt uttalt, noe som ikke kan sies om den følelsesmessige aktivitetsfeltet. Ifølge statistikken er omtrent en tredjedel av pasientene med vaskulær demens i deprimert tilstand. Alle pasienter er utsatt for hyppige humørsvingninger. De kan le for tårer, og begynner så plutselig å gråte bittert. Ofte lider pasienter av hallusinasjoner, epileptiske anfall, viser apati til omverdenen, foretrekker søvn til våkenhet. I tillegg til den nevnte vaskulære demens, inkluderer symptomer nedsatt gestikulasjon og etterligningsbevegelser, det vil si nedsatt motoraktivitet. Hos pasienter observeres urinasjonsforstyrrelser. Et karakteristisk trekk hos en pasient som lider av demens er også sløvhet.

behandling

For behandling av demens, er det ingen standard, mal metode. Hvert tilfelle vurderes av en spesialist separat. Dette skyldes det store antallet patogenetiske mekanismer som går foran sykdommen. Det skal bemerkes, full demens er uhelbredelig, slik at sykdommene forårsaket av sykdommen er irreversible.

Behandling av vaskulær demens og andre typer demens blir også utført ved hjelp av nevrotrotorer som har en positiv effekt på hjernevæv, og forbedrer deres metabolisme. Også behandling for demens innebærer å behandle direkte sykdommene som førte til dens utvikling.

For å forbedre kognitive prosesser, brukes kalsiumantagonister (cerebrolysin) og nootropiske legemidler. Hvis en pasient gjennomgår alvorlige former for depresjon, så sammen med den viktigste behandlingen for demens, er antidepressiva foreskrevet. For å forebygge cerebrale infarkt, foreskrive desaggreganter og antikoagulantia.

Ikke glem om forebygging av sykdommer i hjerte og blodkar: avvisningen av tobakk og alkohol, fet og salt mat også bør bevege seg mer. Forventet levetid med utviklet vaskulær demens er ca. 5 år.

Det bør bemerkes at Dementerte mennesker har ofte så ubehagelig egenskap som sløvhet,så slektninger trenger å ta vare på pasienten. Hvis husstanden ikke kan takle dette, kan du ty til en profesjonell sykepleiers tjenester. Dette, så vel som andre vanlige spørsmål knyttet til sykdommen, er det verdt å diskutere med de allerede oppstått lignende problemer i et vaskulært demensforum.

Video: Vaskulær demens i programmet "Live Healthily!"

Senil (senil) demens

Mange mennesker, når de ser eldre mennesker, oppdager ofte endringer i tilstanden deres i forhold til deres karakter, intoleranse og glemsomhet. Fra et sted er det en uimotståelig stædighet, slike mennesker blir umulige å overbevise i noe. Dette skyldes hjernenatrofi på grunn av den store døden av sine celler på grunn av alder, det vil si senil demens begynner å utvikle seg.

bevis

Først begynner den eldre personen mindre avvik i minnet - pasienten glemmer de siste hendelsene, men husker hva som var i hans ungdom. Med utviklingen av sykdommen begynner gamle fragmenter å forsvinne fra minnet. Med senil demens kan det være to mekanismer for utviklingen av sykdommen, avhengig av tilstedeværelsen av visse symptomer.

De fleste eldre med senil demens har praktisk talt ingen psykotiske forhold, noe som betydelig letter livet til både pasienten og hans slektninger, siden pasienten ikke forårsaker mye trøbbel.

Men tilfeller av psykose, ledsaget av søvnløshet, eller inversjon av søvn er heller ikke uvanlig. For denne kategorien av pasienter er slike tegn på senil demens som hallusinasjoner, overdreven mistanke, humørsvingninger fra tåre ømhet til rettferdig anger, karakteristiske. den globale formen av sykdommen utvikler seg. Psykose kan fremkalle blodtrykks dråper (hypotensjon, hypertensjon), endringer i nivåindikatoren i blod sukker (diabetes) og så videre. Det er derfor viktig å ta vare på eldre demens hver kroniske og virussykdommer.

behandling

Medisinske arbeidere anbefaler ikke å behandle demens i hjemmet, uavhengig av alvorlighetsgrad og type sykdom. I dag er det mange pensjonater, sanatorier, hvor hovedretningen er vedlikehold av nettopp slike pasienter, der i tillegg til riktig omsorg, vil behandlingen av sykdommen gjennomføres. Spørsmålet er selvfølgelig kontroversielt, siden i hjemmet er pasienten mye lettere å tolerere demens.

Behandle senil type demens med tradisjonelle psykostimulerende legemidler basert på både syntetiske og urtekomponenter. Generelt er deres innflytelse manifestert i å øke pasientens nerves evne til å tilpasse seg de fysiske og mentale stressene som har oppstått.

Som obligatoriske legemidler til behandling av demens av noe slag, brukes nootropics, som betydelig forbedrer kognitive evner, og har en korrigerende effekt på minnet. I tillegg, i moderne narkotikabehandling brukte ofte beroligende midler, lindrende angst og en følelse av frykt.

Siden sykdomsutbruddet er forbundet med alvorlig nedsatt hukommelse, kan du bruke noen folkemessige rettsmidler. For eksempel har blåbærjuice en positiv effekt på alle prosesser knyttet til minnet. Det er mange urter som har en beroligende og hypnotisk effekt.

Video: Kognitiv trening for pasienter med demens

Alzheimers demens

I dag er dette kanskje den vanligste typen demens. Det dreier seg om en organisk demens (gruppe dementivnyh syndromene utviklet på bakgrunn av organiske endringer i hjernen så som cerebrale vaskulære sykdommer, traumatisk hjerneskade, senil psykoser eller syfilis). I tillegg er denne sykdommen nokså sammenvevd med de typer demens med Lewy-legemer (et syndrom som hjernen celledød er på grunn av Lewy-legeme dannet i neuroner), som har mange felles symptomer med dem. Ofte forvirrer leger selv disse patologiene.

Patologisk prosess i hjernen til en pasient med Alzheimers demens

De viktigste faktorene som fremkaller utviklingen av demens er:

 1. Eldre alder (75-80 år);
 2. Kvinne sex;
 3. Arvelig faktor (tilstedeværelse av blod, rammet av Alzheimers sykdom relativ);
 4. Arteriell hypertensjon;
 5. Diabetes mellitus;
 6. aterosklerose;
 7. Overflod i plasma lipider;
 8. fedme;
 9. Tilknyttet kronisk hypoksysykdom.

Symptomer på demens av Alzheimers type er generelt identiske med de av vaskulær og senil demens. Dette er minneforstyrrelser, først å glemme de siste hendelsene, og deretter fakta fra livet i den fjerne fortiden. Med sykdomsforløpet manifesteres følelsesmessige-volatilitetsforstyrrelser: konflikt, grumbling, egocentrisme, mistanke (senil personlighet omorganisering). Slovenliness er også tilstede blant de mange symptomene på demenssyndrom.

Deretter viser pasienten en vrangforestilling av "skade" når han begynner å klandre andre for å ha stjålet noe eller vil drepe ham, osv. Pasienten har et ønske om kløe, vagrancy. På det alvorlige stadiet av pasienten absorberer han fullstendig apati, han går nesten ikke, snakker ikke, føler ikke tørst og sult.

Siden denne demensen refererer til total demens, blir behandlingen valgt for en omfattende, omfattende behandling av samtidige patologier. Denne typen demens refererer til kategorien progressiv, det fører til funksjonshemming, og deretter pasientens død. Fra begynnelsen av sykdommen til døden er det som regel ikke mer enn et tiår.

Video: Hvordan forebygge utviklingen av Alzheimers sykdom?

Epileptisk demens

Ganske en sjelden sykdom, oppstår som regel mot bakgrunnen av epilepsi eller skizofreni. For ham er et typisk bilde mangel på interesser, pasienten kan ikke skille mellom hovedkjernen eller noe å generalisere. Ofte, epileptiske demens, schizofreni skiller overdreven sukkerholdige, pasienten hele tiden uttrykt diminutiv ord, det er hevn, fordommer, bitterhet og prang fromme.

Alkoholisk demens

Denne typen syndrom av demens er dannet på grunn av en lang alkoholtoksisk effekt på hjernen (i 1,5-2 årtier). I tillegg, i utviklingsmekanismen er ikke minst rollen tatt av slike faktorer som leverskader og forstyrrelser i det vaskulære systemet. Ifølge forskningen, har pasienten i siste stadium av alkoholisme patologiske forandringer i hjernen, som er atrofisk, som utadtil manifesterer seg som nedbrytning av personligheten. Alkoholisk demens kan komme tilbake hvis pasienten fullstendig nekter alkohol.

Frontal temporal demens

Denne eksisterende demens, ofte referert til som Pick's sykdom, innebærer tilstedeværelse av degenerative abnormiteter som har påvirket hjernens temporal og frontale lobes. I halv tilfeller utvikler frontotemporal demens på grunn av en genetisk faktor. Utbruddet av sykdommen kjennetegnet ved emosjonelle og adferdsendringer: passivitet og isolasjon fra samfunnet, stillhet og apati, ignorering for anstendighet og seksuell promiscuity, bulimi og inkontinens.

Slike legemidler som Memantine (Akatinol) har vist seg å være effektive ved behandling av slike demens. Slike pasienter lever ikke mer enn et dusin år, dø av immobilitet, eller parallell utvikling av genitourinær samt lungeinfeksjon.

Demens hos barn

Vi vurderte varianter av demens, som bare påvirker den voksne befolkningen. Men det er patologier som utvikler seg hovedsakelig hos barn (sykdommer i Lafor, Niemann-Pick, etc.).

Barnedensi betinget oppdelt i:

 • Progressiv demens er en uavhengig utviklingspatiologi som tilhører kategorien genetisk degenerative defekter, vaskulære lesjoner og CNS-sykdommer.
 • Rest-organisk demens - utviklingen av dette fører til craniocerebral traumer, meningitt, narkotikaforgiftning.

Demens hos barn kan være et tegn på en viss psykologisk patologi, for eksempel skizofreni eller oligofreni. Symptomer manifesteres tidlig: barnet tapte evnen til å huske alt, redusere mentale evner.

Terapi av pediatrisk demens er basert på sykdommen som utløser demensens utbrudd, så vel som på det generelle kurset av patologi. I alle tilfeller utføres behandling av demens ved hjelp av medisiner som forbedrer cerebral blodstrøm og utveksling av cellulære stoffer.

For alle typer demens, slektninger, slektninger og familiemedlemmer bør være sympatisk for pasienten. Tross alt er det ikke hans feil at han reiser seg til tider utilstrekkelige ting, det gjør sykdommen. Vi bør selv tenke på forebyggende tiltak slik at sykdommen i fremtiden ikke slår oss. For å gjøre dette bør du flytte mer, kommunisere, lese og engasjere seg i selvopplæring. Å gå før sengetid og aktiv hvile, forlater dårlige vaner - det er garanti for alderdom uten demens.

Video: demenssyndrom

Hei, min bestemor 82 år gammel, alle tegn på demens i ansiktet, angst, glemmer at spiste en halv time, alt mens du prøver et sted å stå opp og gå, men beina trenger ikke å høre på, og det bare glir ut av sengen, ta vare på seg selv allerede for kan ikke, hennes sønn er 24 timer, men også nerver hånd, siden det er ingen hvile, spesielt om natten, ikke sove ikke gi i det hele tatt, drikke forespørsler, toalett og hele natten. Legemidler som foreskrives av leger, har ingen mening, beroligende midler virker ikke. Kan du gi råd om noe som vil hjelpe minst hvile om natten og til henne, og for oss, er det beroligende for slike pasienter? Jeg vil gjerne svare.

Velkommen! Demens er en alvorlig tilstand som ikke behandles, og de fleste legemidler er faktisk ineffektive. Vi kan ikke anbefale noen medisiner på Internett, det er bedre å gå til en psykiater eller nevrolog for dette. Kanskje vil legen skrive noe sterkere enn det som allerede er foreskrevet, selv om det fortsatt ikke er noen garanti for at bestemoren blir roligere. Dessverre er slike pasienter en vanskelig test for slektninger, og medisin er ofte maktesløs, så du og din familie kan bare ha tålmodighet og mot i å ta vare på en syke bestemor.

Hallo Ved svigermor, 63 år, diagnostiserer: en aterosklerose, DEP av II grad. Tidligere levde mer eller mindre normalt. Min mann argumenterte med henne på grunn av naturen til hennes karakter, men det var ikke så ofte. Nå ble det umulig å leve med henne. Hun drikker sen melk, skjuler bokser av saltede agurker i nærheten av sengen, de støper, hun fortsetter å spise dem. Leiligheten er skitten. Hun vasker nesten ikke sengetøy, hennes skitne ting klumper seg i hauger og sletter ikke. I rommet hennes, bokser med mugg, stinkende lukt av svette og surhet. Hver ødelagt ting, i stedet for å kaste, forlater, til og med håndtak på 5-10 rubler uten stenger. Han snakker for andre. Uttalt dette med ordene "Ja, han ville ikke gjøre det", dra produktene hjemme, som har en holdbarhet på en annen dag eller to. Når vi kaster ut sen såpe, kremer, ånder, trekker den dem ut av søppelet og bringer dem tilbake til rommet sitt. Nylig har den allerede nådd det punktet hvor hun tar ut dumpet melk fra søppelet og legger den i kjøleskapet. Hun kan ikke forberede seg på å spise. Han ligger i rommet sitt hele dagen, gjør ingenting og vil ikke ha noe. Fullstendig apati til verden og til deg selv. Hun sier at hun er syk og må gå til legene. Det tar 1-2 dager, og hun tror allerede at du ikke trenger å gå til legene. Han snakker for en lege som diagnostiserte at han sa at hun ikke hadde noe å frykte. Selv om hun har forandringer i leverenes vev, nyrer. Da jeg snakket med legen, sa han at alt var vondt for henne. Spiser noe hun ikke kan. Smør, brød, marinader og surmælk, kjøttprodukter, margarine, kaffe, røyker. Vi forteller henne at det er umulig å spise, som svar vi hører: "Vel, jeg er litt" Uten å tenke på deres handlinger, fikk jeg lån til en stor mengde. Skrik stadig om mangel på penger, selv om de er. Lies stadig fra dag til dag, sier en ting, og bokstavelig talt en time sier allerede at hun ikke sa noe slikt. Hvis før hun kunne høre filmer på sin bærbare datamaskin, nå filmer og TV-programmer på hele leiligheten. Han skriker litt, viser periodisk aggresjon og bukker øynene sine. På føttene eller føttene om morgenen, og nærmer seg natten, kan det ikke komme eller gå normalt. Han stønner og stønner og presser seg hardt på dem. Hun tar en svamp for retter og renser gulvet hennes. Hele leiligheten ble nylig vasket med en klut som var i kattens urin. Hun nektet kvelende lukt av urin! Hun føler seg ikke ganske lukter, selv når hun legger den i nesen. Nekter alle fakta! Hva skal jeg gjøre? Kan du frata denne personen med lovlig kapasitet? Ellers vil vi få problemer med lånene hennes. Ble hemmelighetsfull, et sted hun går. Han sier det er for jobb, men går på en annen vei. De syke menneskene selv. Mannen etter meningokokkemi, han har DEP på 1 grad og SPA. Jeg har en hypofysetumor. Så det er umulig å leve. Vi har en heldagskandal...

Velkommen! Vi hilsen sympatisere med deg, familien din er i en svært vanskelig situasjon. Du beskriver en ganske karakteristisk oppførsel for pasienter med alvorlig DAP, for du forstår at svigermor ikke er klar over hennes handlinger og ord, fordi hun er syk, og med et slikt familiemedlem er det veldig vanskelig. Du kan prøve å gjenkjenne hennes inkompetente, kontakte en nevrolog eller psykiater, forklare situasjonen. Hvis legen skriver den riktige konklusjonen, vil det trolig være lettere å unngå problemer med lån, svigersønnssamtaler til ulike forekomster, etc., fordi slike pasienter er svært aktive i sine tiltak. Aggresjon, løgn, uklarhet er symptomer som er svært ubehagelige og irriterende for andre, men likevel forbundet med sykdom, og ikke svigersønnens ønske om å ødelegge livet ditt. Det er vanskelig å gi råd om å kommunisere med en syke, ikke alle vil stå nerver og ha nok tålmodighet, og hvis du går i stykker og skandaler, er dette et ganske naturlig fenomen i dagens situasjon. Dessverre er ikke encefalopati av slik alvorlighetsgrad behandlet og ikke helbredet, utfallet er som regel demens. På den ene siden, vil kontakten ikke være mulig i det hele tatt, trenger omsorg som et lite barn, på den andre - til en viss grad, vil livet ditt bli enklere, som mor-i aktivitet vil gradvis avta, og vil være lettere å kontrollere situasjonen. Prøv å få maksimalt fra legen på en eller annen måte å beskytte familien og svigermoren fra hennes utilstrekkelige handlinger, og vi ønsker deg mod og tålmodighet.

Velkommen! Kanskje du bør se ikke bare kompetent nevrolog eller psykiater, men en advokat fordi folk potensielt uføre ​​av psykiske helsetilstand, ikke kan redegjøre for sine handlinger, og derfor bør ikke gi samtykke til eksamen som må utføres av medisinske årsaker og med samtykke fra slektninger. Medisinsk terapi må utpeke en nevrolog, terapeut eller psykiater basert på den underliggende sykdommen, en syke kan ikke forbli uten behandling, som han krever ved lov. Vi ønsker deg en tidlig løsning på denne vanskelige situasjonen.

Velkommen! Vaskulær demens begynner lenge før de åpenbare negative symptomene med mindre endringer, du er helt riktig at prosessen begynte for mange år siden. Dessverre er de første tegnene uspesifiserte og skiller dem fra symptomene på andre sykdommer, det er vanskelig å skille mellom mange andre aldersrelaterte endringer. På den annen side, er det ikke nødvendig at de andre medlemmene av familien touch er betydelige mentale og atferdsendringer, fordi alle individuelt, avhengig av innholdet på personen og graden av hjerneskade. De fleste eldre mennesker har disse eller andre tegn på vaskulær encefalopati, men mye av det er begrenset til hukommelsestap, intellektuell ytelse, og tegnet og oppførsel er helt dekkende. Frelse fra cerebral vaskulær sykdom er en sunn livsstil, skikkelig ernæring, og gir hjernen arbeid med en avansert alder. Det er ingen hemmelighet at kryssord, løse interessante matematiske problemer, lese bøker og annen litteratur trener hjernen, hjelper det å tilpasse seg forholdene i ufullkommen blodstrøm og til å takle utviklingen av aldersrelaterte endringer. Og det er absolutt ikke nødvendig at en slik sykdom, som bestemoren din, overtar alle de andre, du er for pessimistisk. Hvis andre eldre familiemedlemmer som allerede har tegn på hjernens aldring, de ovennevnte tiltakene pluss fikk kardiovaskulære medisiner, vitaminer, vil legen for regelmessige kontroller bidra til å bremse utviklingen av demens. Vi ønsker helse til din familie og tålmodighet i omsorg for din bestemor!

God ettermiddag. Dette høres ikke uhøflig ut. Det er vanskelig for deg. Vi har samme situasjon. Min bestemor, min kjære og gode mann forvandlet til en voldelig og ondt menneske (kamper, streiker med knyttnever og vil ha oss alle til å dø), innser vi at det ikke er hennes feil, hun selv ikke ber om en sår. Men hva er det. Vi forlater situasjonen på denne måten: bedstemor til nevrolog ved resepsjonen - foreskrevet antidepressiva og en gang i måneden i et betalt pensjonat for en uke. For oss er det en uke med hvile. Folk nær disse menneskene trenger å hvile, fordi det er ikke uvanlig når omsorg for disse pasientene gikk ut av livet (på grunn av moralsk utbrenthet og nervøs stress) raskere pasientene selv. Forcerer deg og tålmodighet.

Vaskulær demens

Vaskulær demens er en sykdom, en kompleks lidelse, og dens psykologiske årsaker er relatert til det fysiske. Det oppstår på grunn av nedsatt cerebral sirkulasjon og skade på hjernevevet. Oftest gjelder problemet eldre i alderen 60 år og over. Uttrykt som en nedgang i intelligens. Årsaken til vaskulær patologi er hypertensjon, aterosklerose, slag og lignende sykdommer. Det antas at vaskulær demens er relatert til regionalitet. Så, i Russland, Japan, Kina og Finland, er sykdommen mer vanlig enn Alzheimers, som er mer typisk for vestlige land. Imidlertid er komplekse varianter av begge sykdommer mulige. Demens av denne typen kan være akutt, subkortisk, blandet, etc. I ICD er det klassifisert av tallene som følger koden F01.

Hva som forårsaker død i vaskulær demens er definitivt umulig å si. I utgangspunktet, fordi dette er en eldre sykdom.

Vaskulær demens: symptomer

For tiden endrer syn på forholdet mellom demens og volumet av nekrotiske områder av hjernen. Tidligere ble det antatt at å forlate spillet for sin forekomst bør ikke mindre enn 50 ml av hjernen. Nå er det oppdaget at selve prosessens natur er av stor betydning. Det er fastslått at ikke bare store katastrofale hendelser, som for eksempel hjerneslag eller hjerteinfarkt, men også kronisk disirkulasjonsprosess, blokkering av små fartøy, kan føre til demens og tap av sosial aktivitet. Dette løper ubemerket for pasienten og skaper vanskeligheter med å diagnostisere.

I lang tid kan hjernen kompensere for brudd, død av celler av nevroner. Denne evnen går tapt gradvis.

Hvordan manifesterer alt dette seg? Minnetapet og nedgangen i kognitive evner vil ikke bli beskrevet. Alt dette er støtende mot det banale. Nå vil vi prøve å komme inn i sinnstilstanden og lære, vaskulær demens, hva det er.

Den har sine egne fysiske opplevelser. De uttrykkes i det fysiske tapet av evnen til å koordinere posisjonen til ens kropp i rommet. Pasienter kaller det "svimmelhet", men tilstanden er ikke. Det er en følelse av at kroppen er litt slitt ned og det kan falle når som helst. Ofte er det knyttet til illusjonen at i oppreist stilling faller kroppen av et sted tilbake.

 • Eksterne skilt - Shuffling gang, sakte bevegelse og ustabilitet. Syk som om du prøver å sjekke mellomrom, og deretter ta et trekk.
 • intern - de er uttrykt på forskjellige måter Kanskje fremveksten av et spesielt symptomkompleks. Den har noen funksjoner i psykotiske produktive symptomer. Det kan være hallusinasjoner, men de fanger ikke pasienter som det medfører endogene psykiske lidelser. Pasienter beholder en kritisk holdning til tilstanden deres og kaller slike fenomener "imagined", "imagined".

Mezentsefalotalamichesky syndrom, og dets hovedtrekk - det er forvirring, oftest ut av forvirring, en åpenbar skumringstilstand. En viktig rolle spilles av hjernens nettsted, som gjennomgår den største patologiske forandringen. Når hippocampus er berørt, blir minnet forstyrret, først og fremst - operativt, og langsiktig kan forbli lenge. Hvis nevroner av de prefrontale delene av frontallobene dør, oppstår apatiko-abulisk syndrom.

Ovenfor sa vi om kritikk. Hun er ganske selektiv hos slike pasienter. For eksempel vasker en person ikke, følger ikke seg i et katastrofalt rammeverk. En dame etter 65 kosmetikk er ikke veldig nødvendig, og for eksempel. Det er ikke det... Hun blir skitten, sløv, hun bryr seg ikke om at hennes utseende grenser mot defiant. Og det virker ikke rart for henne. Men den gang dannede hallusinasjonen gjenkjenner bare som en hallusinasjon. Men det gjør ikke panikk, problemet forverrer ikke - det virket og det virket.

I nesten alle tilfeller observeres subkortiske lesjoner. De fører til vanskeligheter med aktiviteter. Pasienter finner det vanskelig å planlegge og forstå sekvensen.

For eksempel klaget pasienten til seg selv. Hun prøvde å lage eggerøre før de bryte skallet. Det kan konkluderes med at denne generelle demens. Hvis en person forbereder frokost for seg selv, så er han ikke i stand til noe. Dette er ikke helt sant. I løpet av denne perioden kan forståelsen av ganske komplekse abstrakte ting fortsette. Samme pasient prøvde å forklare begreper dialektikk på vitenskapsmannens nivå. Hun var lærer til en av universitetene i Sovjetunionen.

Vaskulær demens, hva er det psykotisk?

Hva er det største problemet med at vaskulær demens innebærer? Alle vet hva depresjonen er i den moderne verden. Vi kan imidlertid med tillit si noen positive muligheter. I dag tror vi ikke på oss selv, vi har droppet hendene våre, og i morgen vil det bli noen nye prosjekter. Hvis frustrasjonen til den emosjonelle sfæren skyldes organiske endringer i denne patologien, mister antidepressiva seg selv sin betydning. Den andre vanskeligheten er at i løpet av korreksjonen anses det nødvendig å senke nivået av kolesterol. Men det bør ikke være under 3,5-4 mmol / l, da det alltid er risiko for en kombinasjon av vaskulær demens og Alzheimers sykdom. Hun reagerer også negativt på for lavt nivå av kolesterol.

I litteraturen vil du sikkert finne anbefalinger for å differensiere vaskulær demens med Alzheimers sykdom og ulike psykotiske lidelser. Faktisk er det noen ganger umulig å gjøre dette. I 30% av tilfellene er demens ledsaget av Alzheimers sykdom. Det er også pasienter med tegn på psykiske lidelser. Det er umulig å si med sikkerhet om de er et resultat av fysiske lidelser eller er endogene i naturen.

Vaskulær demens: behandling

En gunstig prognose for denne sykdommen er vanskelig å gi, og det finnes ingen metoder for fullverdig terapi til dags dato.

 • antioksydant;
 • nervecellene;
 • vasoaktive stoffer.

Noen eksperter anbefaler også antidiabetika, spesielt memantiner Akatinol, Maruks og andre. Legemidler til vaskulær demens er tildelt den mest varierte, men det er neppe behov for standardtyper for psykiatri.

Når det gjelder forebygging og terapeutisk omsorg, kan en god rolle spille en rolle i kroppsrettet psykoterapi og Qigong. Ovennevnte kan virke som inaktiv spekulasjon eller en slags regnbue drømmer. Imidlertid er den praktiske anvendelsen av mange metoder for Qigong-praksis bekreftet eksperimentelt. Ikke behandle dette som en metode for alternativ medisin. Dette er en praktisk sammensmeltning av filosofi, religiøs tro og fysiske øvelser. Ingen sier at pasienten allerede i en tilstand av moderat grad av demens vil kunne lære noen teknikker. Spesielt hvis det er en person av avansert alder, dessuten, og skeptisk til alt mystisk. Men slik praktisk uvirksomhet nekter ikke prinsippmuligheten.

Vaskulær demens kan forekomme i en relativt ung alder, på grunn av et brudd på blodtilførselen, provosert av et slag eller et hjerteinfarkt, for eksempel.

Forfatteren vet saken når hun ble diagnostisert hos en person som var 10 år gammel før pensjonering, eller enda mer, og årsaken var et slag. En gang, i sin ungdom, tilbake på 90-tallet, var han glad i qigong og østfilosofi, og deretter forlatt. Etter problemer med hjertet, falt funksjonshemningen kraftig. Den milde form av den første fasen av demens tillot ikke at man skulle håpe på funksjonshemming. Noe må gjøres...

Generelt er problemet med funksjonshemming ikke veldig akutt, fordi det er en sykdom hos pensjonister. Men det var et unntak fra regelen...

De viktigste symptomene på denne saken. Tap av orientering, subjektiv følelse av kroppens kollaps tilbake. Han gikk veldig merkelig. Noen få skritt, og så en pause og et skyldig smil. Deretter igjen et par skritt på hans halvbøyde ben. Dips i RAM gjorde talen veldig interessant. Konstant uttalt han "Vel, glemte igjen"igjen husker jeg ikke, okay". Subjektive følelser som om han "svømte" i rommet. Jeg kunne høre hele samtalepartneren, men jeg husket enten bare begynnelsen, eller bare slutten. Sann, dette skjedde ikke alltid. Noen ganger er han bedre, da er han helt normal, men senere blir intellektuell aktivitet kraftig redusert.

Jeg husket om en fantastisk qigong kalt "Yin-Yan". Arten av hans oppføring i Russland er helt ukjent. En gang aktivt forplantet sentrum av "Sanhe". Pasienten valgte denne qigong på grunn av sin enkelhet og tilgjengelighet. Flere tilleggsmeditasjoner ble lagt til ham. Øvelsen er lett nok. Det er interessant at han ikke helt husket det. Han lagde filmen med posten og praktiserte etter instruktøren. Jeg har også gjort noen ensomme øvelser i lang tid fra det generelle komplekset. Deretter ble øvelsen av "Small Space Orbit" lagt til i dette. Denne rotasjonen av bevissthetskonsentrasjonen i individuelle deler av kroppen i en sirkel.

Som et resultat av øvelsen har kognitive evner fullt ut gjenopprettet. Funksjonshemminger og fysiske lidelser har forsvunnet. Pasienten ble rehabilitert, begynte å lede et aktivt liv og kjøre bil. Kom til normer og dets sosiale egenskaper. Selvfølgelig, vaskulær demens i 86 år eller 90, har en person ikke noe som dette tidligere ikke visste, og intet ønske, ingen mulighet til å øve noe slikt som å ha nei, ikke la noen optimisme. Ikke desto mindre viser eksemplet at død av cellulære strukturer ikke er en dom. Hovedproblemet er at prosessen er relatert til pasientens alder.

Det er umulig å si noe klart om nøyaktig hvordan denne typen demens vil bli uttrykt. Det er mulig at dette bare er en subjektiv oppfatning av forfatteren, men det er verdt å lytte. Å redusere kognitive evner og vanskeligheter med å huske ny informasjon er ikke hovedpersonen i pasientens mentale status. Det største problemet er depressiv tilstand. Tenk deg deg selv i stedet for en person som "glemmer" de opprinnelige følelsene, og for to timer siden hadde han ukontrollert vannlating. Selv om pasienten er omgitt av oppmerksomhet og omsorg, vil han fortsatt ikke være lykkelig. Dette er den merkelige typen atypisk depresjon, som ikke er endogen, men heller ikke eksogen i naturen. Det ser ut til å være forårsaket av det faktum at brudd på blodtilførsel førte til cellers død, men på samme måte er det også provosert av tilstanden selv. I det øyeblikket en person innser at han allerede forstår lite - er han stresset. Dette stresset er imidlertid "uskarpt" av den generelle staten. Og samtidig kommer depresjon også fra innsiden. Sjelen mister sitt grunnleggende instrument - sinnet.

Det er umulig å si noe klart om pasientene har tanker om selvmord. Enten det er bra eller dårlig, skal leseren selv konkludere, men selv og så "løses" i den generelle bakgrunnen for mental stillhet. Det motsatte er at åndelig praksis ikke alltid hjelper. Et eksempel på en pasient som er engasjert i qigong er oppmuntrende, men han var yngre.

Det er det en pasient sa. Forresten er hun en ivrig kommunist og materialist i fortiden.

- Jeg ville be til Gud. Men jeg begynner, og alt forsvinner. Og jeg husker ikke hva jeg gjør...

Hva kan hjelpe med psykoterapi? Det virker som ydmykhet. Ikke før sykdommen, men før selve faktum av uunngåelig død i alle fall. Å motstå dette er dumt og ubrukelig. Ja, og samme qigong, hvis og trene, så til glede. På det - slutten på fortellingen om denne sykdommen.

Les Mer Om Fartøyene