Folkebehandling av å forkaste aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter

Obliterating aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter - En av formene av aterosklerose. Med denne sykdommen reduseres sirkulasjonen i beina på grunn av innskudd på arteriene og innsnevring av lumen. Oftest har menn over 40 år lider av aterosklerose i bena. De viktigste årsaker er røyking og diabetes, samt en stillesittende livsstil og underernæring. Sykdom fremmer også bruk av stramme, "pustende" sko, hypotermi, ikke-overholdelse av personlig hygiene.

Symptomer på arteriosklerose av karene i nedre ekstremiteter: utseendet av smerte i beinet, følelse av nummenhet og sammentrekning i musklene mens du går; i ro, passerer smerteopplevelser (intermittent claudication). I alvorlige tilfeller kan pasienten ikke gå 10 trinn uten å stoppe. I senere stadier vises smerte i beina og i ro. Huden på det vondt benet er blegt og kaldt, kuttene og blåmerkene helbreder seg dårlig. På de siste stadiene av atherosklerose i ekstremitetene - trofiske sår på bena, gangrene.

Behandling av utrydding av aterosklerose i nedre ekstremiteter.
For å oppnå suksess i behandlingen må følgende punkter justeres:

 1. Normalisering av ernæring - reduksjon av animalsk mat, samt stekt, krydret, røkt.
 2. Hos pasienter med diabetes mellitus er det normalt å opprettholde sukkernivået
 3. Stopp av røyking.
 4. Fysisk aktivitet. Pasienter med intermitterende claudicatio bør gå 30-45 minutter daglig, selv med stopp og hvile - det forbedrer blodsirkulasjonen, noe som fører til en økning i muskelstyrke og øke avstanden reiste uten smerter. Flere ganger om dagen gjør benøvelser i 5-10 minutter
 5. Vaske føtter om natten

Teknikker av Dr. Kapralov for behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter.

 1. For vellykket behandling av fot-aterosklerose er det nødvendig å etablere riktig ernæring og mosjon, og du må ha en sunn lever, hvis ikke, da må du sette den i orden.
 2. Lag en kald komprimering (et håndkle fuktet med kaldt vann) på leverområdet i 15-20 minutter 2 ganger om dagen, en halv time før måltider i utsatt stilling. Kurs - 2 uker
 3. Ta buljongene av immortelle og melketistelen separat: tre uker immortelle, deretter en ukes pause og tre uker melketistel.

Hvis sykdommen er ledsaget av diabetes, Det er nyttig å gni insulin i underbenets og fotens hud - gjør to ganger om dagen i to uker. I hver prosedyre gni 1 ml insulin. Før gnidning, avfett huden med såpe og husholdnings såpe.

For fjerning av betennelse Innvendig ta avkall på kløver, burdockrot, rødkløver, hagtorn 1/3 kopp 3 ganger om dagen. Kurset er 4 uker, i et år 4 kurs. Planter veksler hver uke.

Til behandling av sklerotiserte arterier gjør appliqués med infusjon av streng, plantain, kamille, St. John's wort, salvie. Bland urter i like store mengder, 1 ss. l. Samle 1 kopp kokende vann, insistere. Benene skal vaskes med husholdnings såpe, gasbind, fuktet med infusjon og vikle benet fra lysken til hælen, på toppen av komprimeringspapiret, arket. Gjør 2 prosedyrer om dagen i 3-4 timer. Behandlingsforløpet av aterosklerose i lemmer - 3 uker (resept fra HLS i 2010, nr. 8, s. 14-15).

Folkebehandling av aterosklerose i nedre lemmer med hagtorn.
Mannen hadde et hjerteinfarkt, og deretter hver måned helse ble verre begynte å stige press, konstant smerte i mitt hjerte, svimmelhet, hypertensive kriser, begynte å utvikle aterosklerose i ekstremitetene. I tre måneder dro han medisiner foreskrevet av leger, men det var ingen forbedringer.

I disse plager har 2 år gått. I den gamle folkemedisinsklinikken leser han at fra utryddet atherosklerose av lemmer bidrar tinktur av hagtorn. Han kjøpte 20 flasker på 100 ml i forskjellige apotek, redd for å løpe inn i en falsk, blandet. Jeg tok 30 dråper 3 ganger om dagen 30 minutter før måltider. Behandlingsforløpet med dette middelet er 30 dager. Så 10 dager pause og et nytt kurs. På seks måneder begynte forbedringer, og etter 6 måneder var alle sykdommene borte. (en oppskrift fra HLS av 2009, nr. 12, side 11)

Hvordan klare åreforkalkning med en massasje.
Kvinnen hadde aterosklerose i underekstremitetene i alvorlig hun kunne gå bare med en kjepp flere trinn, alltid hatt kramper og smerter i bena, bøyer føtter isete, kneet kraftig, og det er stadig fallende. For å hindre utviklingen av hevelse til siste stadium - gangrene, begynte hun å bli behandlet med en massasje.

Hver morgen, sittende på sengen, masserte hun bena fra fingrene til lysken, brukte en rekke teknikker: stryking, æltning, klemming, patting. Etter massasje, apple cider eddik påført på hele overflaten av beina, og lå under teppet i ytterligere 10 minutter. I løpet av dagen knyttede og gned spesielt smertefulle muskler og brukte igjen eplecider eddik. Før jeg gikk i seng gjorde jeg en full fotmassasje. Så la hun øvelser til føttene. Etter to måneder med vedvarende og konstant arbeid, gikk jeg allerede uten smerte (HLS 2009, nr. 10, side 9)

Behandling av atherosklerose i underdelene med urter hjemme.
Med aterosklerose av lemmer, lag opp formelen i henhold til følgende oppskrift: ta 5 ss. l. nåler av furu, 3 ss. l. hofter, 1 ss. l. Løkskall, hell 1 liter kaldt vann, kom med koking, kok i 10 minutter, pakk inn og insister natten. Neste dag, drikk denne buljongen for dagen helt. Kurs - 4 måneder. (en oppskrift fra de friske ferien i 2009, nr. 21, side 40, 2007 nr. 9, side 13)

Dioscorea er et effektivt folkemedisin for behandling av aterosklerose i nedre ekstremiteter.
Mannens ben vondt, han kunne ikke fortsette uten å stoppe i mer enn 200 meter, skinnet på beina hans kjøpte en marmorfarge, beina hans ble stadig frosset. Legen diagnostisert - aterosklerose i nedre ekstremiteter, foreskrevet en diett og medisiner.

Mannen begynte å observere en diett, men nektet å ta medisin, bestemte han seg for å behandle åreforkalkning av føttene med folkemidlene, fordi han jobbet som forester og visste om medisinske planter. Han brukte mange folkemidlene: kløvereng, tinktur av hestkastanje, andre urter. Men alle disse rettsmidler brøt lettelse bare for en liten stund. Til slutt fant han sitt gress - kaukasisk dioscorea (saken var i Pyatigorsk).

Fra roten av planten som gjorde skjær (100 g i 500 ml vodka, 3 ganger om dagen i en ss..), og salve (100 g root 400 g svin visceralt fett - koke vannbad i 2 timer gnidd inn føttene før du går til sengs). Han ble behandlet med denne løsningen i 1 måned, deretter en måneds pause, og deretter et nytt kurs. Og så gjennom hele året. Aterosklerose av beina ble helbredet helt! (HOOO 2008, nr. 19, side 8)

Innsnevring av karene i den nedre ekstremiteten behandling

Aterosklerose i nedre lemmer oppstår når fettavsetninger og kolesterolplakker dannes på blodkarets vegger, blodkarets kanal smalner og deres patency minker.

Arbeidet i menneskelige organer er avhengig av blodtilførsel.

Denne patologien påvirker hjertets kar, nakke- og hjerneskjermer og i tredje plass - arteriene i nedre ekstremiteter. Det antas at sykdommen rammer menn etter 40 år, men forekommer hos kvinner og barn.

Årsakene til denne sykdommen er like for forskjellige arterier: arvelighet, diabetes, fedme, hormonell svikt og andre. For aterosklerose i underekstremiene blir lokale patologier årsaken: traumer, frostbit, kirurgi.

Avhengig av graden av manifestasjon av iskemi forekommer sykdommen i 3 stadier. I fravær av behandling utvikler seg opp til trofiske forandringer i vev og benk.

Årsaker til stenose

Hovedårsakene til arterien aterosklerose:

 1. Arvelig disposisjon.
 2. Forstyrrelse av fettmetabolismen.
 3. Redusere elasticiteten til veggene på fartøyene.

Stenose (konsentrasjon av beinene i beina) provoserer:

 • hyppig stress;
 • genetisk predisposisjon;
 • alder (spesielt for menn);
 • diabetes mellitus;
 • hypertensjon;
 • gallestein;
 • blodsykdommer (koagulopati);
 • stillesittende livsstil;
 • alvorlige arbeidsforhold (vibrasjon, hypotermi eller overoppheting, overdreven belastning på beina);
 • røyking og alkoholmisbruk.

symptomer

Den første fasen av sykdommen er asymptomatisk. Utilstrekkelig blodtilførsel av vev kan manifestere seg i kjøling og blekhet av huden på beina, følelse av krypende kryp, brennende følelse. Når sykdommen utvikler seg, ser symptomene ut lysere og begynner å bryte seg.

Symptomene på sykdommen er avhengig av graden av innsnevring av venene:

 • lameness, smerte i musklene når du går og hviler;
 • hevelse av bena;
 • endring i hudfarge;
 • økning i volumet av det berørte lemmet;
 • atrofi av musklene i bena;
 • nedsatt bekkenfunksjon;
 • impotens.

Ernæring av vev forverres, trophic ulcers vises, som ikke helbreder i lang tid, smerte øker. I den akutte tilstanden av sykdommen fører okklusjonen av karene (blokkering, overlapping) til nekrose i vev. I en kronisk prosess, danner collaterals, støtter blodtilførselen og tegn på sykdommen viser ikke så klart.

Stress eller hypotermi forverrer symptomene på stenose av arteriene i nedre ekstremiteter: følsomheten i huden er forstyrret, fargen endres og smerten i ekstremitetene øker.

diagnostikk

For å identifisere stenosen av karene i nedre ekstremiteter, utfører legen:

 • stille spørsmål til pasienten og gjøre en anamnese av sykdommen;
 • En pasients undersøkelse for å fastslå objektive symptomer;
 • tilstanden til huden, vener på beina, kontrollerer senen og nerverefleksene,

Tildeler undersøkelser for å bestemme graden av vasokonstriksjon:

 • analyse av urin og blod;
 • koagulasjon;
 • lipidprofilen;
 • et immunogram
 • bestemmelse av D-dimer;
 • gass ​​og syre sammensetning av blod;

Det finnes ingen universell diagnostisk metode. Hver metode har fordeler og ulemper, så vel som kontraindikasjoner. Den nødvendige type undersøkelser og omfanget av dem er valgt av den behandlende legen sammen med nevropatologen og kardiologen fra listen.

Instrumental diagnostikk

 • tonometri;
 • tosidig (triplex) skanning;
 • Doppler ultralyd;
 • kontrast angiografi;
 • ophthalmoscopy;
 • CT-skanning (computertomografi);
 • MSCT (multislice CT);
 • MR (magnetisk resonansbilder);
 • infrarød termografi;
 • EKG (elektrokardiografi);
 • EKG med en viss fysisk belastning;
 • Ekkokardiografi (ekkokardiografi);
 • veloergometri, spiroergometri;
 • REG (rheoencephalography);
 • radionuklid scintigrafi
 • EEG (elektroencefalografi).

Av de nevnte metodene for diagnose er angiografi vurdert som den mest informative. En kontrastmiddel injiseres i femorale arterien, og tilstanden på beinårene er røntgenstrålet. bildet viser steder av innsnevring av fartøyene og dannede collaterals (grenene av fartøyene som erstatter de døde kanalene). Kontraindisert hos pasienter med allergi (jod) og nyresvikt.

Andelen vasokonstriksjon er godt definert av ultralyddopplerografi. Under undersøkelsen kan en spesiell medisinprøve utføres for å bestemme fartøyets funksjonelle reserve. Angi nitroglyserin som gir en spasme av fartøyet.

Tomografi med kontrast for etablering av ankel-brachialindeksen bidrar til å bestemme graden av vaskulær skade.

behandling

Etter å ha fått resultatene av undersøkelsen, er pasienten foreskrevet behandling som svarer til stadium av sykdommen. Dekompensasjon av blodtilførsel

Terapeutisk behandling

Ved åreforkalkning av kar med ben eller føtter brukes medisiner:

 • disaggreganter (aspirin) for å unngå dannelse av blodpropp på veggene i blodårene;
 • legemidler som forbedrer fluiditeten i blodet - pentoksifillin, reopoliglyukin (i akutt stadium - intravenøst ​​administrert dråpevis, da - piller);
 • antikoagulantia - heparin (akutt trombose, dekompensering);
 • spasmolytics - no-spa, forbedre blodsirkulasjonen, forhindre arteriell innsnevring;
 • trombolytika (streptokinase, actilyse), bruk med begrensninger, de er ikke effektive nok og kan provosere blødning.
 1. hyperbarisk oksygenering;
 2. fysioterapi;
 3. behandling med ozon.

Kirurgisk behandling

Hvis sykdommen rammer 75% av arterien, er det nødvendig med kirurgisk inngrep. Operativ intervensjon unngås, siden plakk kan løsnes, noe som kan føre til et slag.

I avanserte stadier brukes stenting, shunting eller angioplastikk for å gjenopprette patency av fartøyene. Kirurgiske metoder:

 • fjerning av plakk og trombi, først hakk dem;
 • utvidelse av blodkarets vegger;
 • omgå bypasser (fartøy).

Minimalt invasiv intervensjon. Bruk en spesiell ballong gjennom punkteringen i fartøyet, oppblåse smalingsstedet og fikse det med en metallstent.

Fjern pre-ground trombi.

Aortakoronar-femoral protese utføres dersom det var en sterk begrensning terminal aorta, hold åpen drift, noe som resulterer overlagrede bypass graft, ved hjelp av sin egen eller kunstige fartøyer.

For å bekjempe innsnevring av karene i nedre ekstremiteter, foreskrives behandling, som består i å ta medisiner som stopper utviklingen av blodpropper og plakk som reduserer risikoen for separasjon og inntreden i blodet.

Det er nødvendig å overvåke nivået av kolesterol, ta statiner (med imvagexal eller atorvastatin) for forebygging. Som hjelpemiddel betyr å bruke naturlige varianter av statiner: linfrø, hundrosen, havtorn, solbær, etc.

Folkemidlene

På et tidlig stadium av sykdommen er fartøyene ikke synlige. Ved å bruke naturlige produkter og anvende folkemedisiner, kan man unngå ubehagelige patologier, styrke karossens vegger og bevare elastisiteten.

Legemidler i statin-gruppen har bivirkninger. Er i stand til å senke kolesterol i blodet av naturlige matvarer og folkemidlene. Men husk, de brukes med et profylaktisk, ikke et kurativ formål.

 • Askorbinsyre (C-vitamin): Hundrosen, løk (grønn og løk), havtorn, sitrus, paprika, solbær;
 • Vegetabilske oljer og havfisk (spesielt fete arter), rød fisk;
 • Druer (spesielt peeling) og rød drue vin;
 • bønner, kål, gulrøtter, epler;
 • frokostblandinger, kli;
 • kombinasjon av sitron, hvitløk og honning (øker immunitet).

Cranberry tinktur (for å styrke fartøyene). Tranebær, rødbeter, svart radise (0,5 kg hver) blir malt og plassert i en 3-liters krukke, hell 0,5 liter alkohol, deksel med lokket. Insister 15 dager i et mørkt, kjølig sted. Deretter belastes og tar om morgenen på tom mage 30 ml (en halv time før måltider).

Grønn infusjon (for helbredende årer). Mørk persille, hell kokende vann (100 ml), insister 20 minutter, strekk og tilsett melk (1: 2). Lag komprimerer på bena.

Kalanchoe (fra åreknuter). Blad Kalanchoe hakket, helles vann en halv boks på 0,5 liter. Insister uke på et mørkt sted, med jevne mellomrom risting. Stamme og gni føttene før du legger deg til sengs i en måned.

Blødning av hagtorn (for utvidelse og rensing av blodkar). Du trenger 20 gram frukt for å helle et glass vann og koke i 5-7 minutter. Drikk i 3 delte doser av 1 ss. l om 20 minutter. før du spiser.

Barbær brygge. Root og bark barberry (1 ss) hogge og hell 0,5 liter kokende vann, 4 timer for å insistere, drenering. Drikk en halv kopp før måltider 3-4 ganger om dagen.

Hvitløk (renser kar og aorta fra plaques og fettavsetninger). Det skal være 250 g hvitløkhakk, insistere på et mørkt sted i 3 uker for 1 liter vodka. Deretter spenne og vri ut. Ta 3 ganger om dagen, fortynn med vann eller melk i henhold til ordningen: 1. dag med 1 dråpe, 2 til 2 dråper og så videre til 25. dag (25 dråper). 5 dager på rad - 25 dråper. Så i omvendt rekkefølge, den 31. dag - 24 dråper, den 32.-23 dråper, etc. Kurset kan gjentas etter 3 måneder.

Folkemidlene utvider ikke det smalte fartøyet og blir ikke kvitt aterosklerose. Det kan brukes til forebygging som et supplement i behandlingen av medisiner, for å styrke immuniteten, i gjenopprettingsperioden etter stress, traumer, kirurgi.

forebygging

For ikke å starte sykdommen for personer som har krysset 40 års grensen, anbefales det å gjennomgå en eksamen en gang i året. For å påvise en svikt av protein og lipidmetabolisme, provoserer utvikling av aterosklerose, passerer den biokjemiske analyse av blodkolesterol, fibrinogen, glukose, koagulering og andre. Innstillinger. På tide, oppdag patologi og utfør nødvendig medisinering.

For å styrke veggene i blodårene og forebygging er svært viktig å følge kosten og inkludere i kosten av sunn mat grønnsaker, frukt, sjømat, fiskeolje, linfrø og andre anbefalt av behandlende lege.

Ikke forsøm fysiske øvelser for å styrke beina og hele kroppen. Følg regimet (veksling av arbeid og hvile).

Behandlingen vil lykkes hvis pasienten nekter dårlige vaner (alkohol, røyking), vil prøve å utelukke andre skadelige faktorer (forbruk av fete, stekte matvarer, store belastninger på bena).

Det krever et balansert kosthold, overholdelse av spesielle (anti-kolesterol) dietter, fysisk aktivitet og en sunn livsstil.

Aterosklerose av beinene i beina er en lumsk sykdom. Hvordan diagnostisere det og hvordan behandle det?

Aterosklerose av karene i underekstremiteter er en av de vanligste patologiene hos eldre mennesker. Denne sykdommen (kode ICD 10) kjennetegnes ved en reduksjon i kapasiteten av blodårene i ben og sirkulasjonssvikt, noe som kan føre til alvorlige konsekvenser opp til amputasjonen. For å unngå et slikt utfall, er det nødvendig å kjenne symptomene og metodene for å behandle denne sykdommen. I artikkelen vil leseren lære all nødvendig informasjon, inkludert folkemessige rettsmidler for aterosklerose.

Kjennetegn ved sykdommen

Det fulde navnet på denne patologien er utryddet aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter (OASC). Destruktive endringer i blodårene fører til innsnevring av lumen og blokkering av fartøyet, noe som ikke tillater at blod passerer og leverer vev med næringsstoffer.

Aterosklerose er svært vanskelig å legge merke til på opprinnelsesstadiet: dets tegn blir synlige når lumen er innsnevret med mer enn halvparten. Jo lengre sykdommen ikke blir behandlet, desto mer utvikler den: først utvikler den seg i hoftens sirkulasjonssystem, da angriper det underbenet og foten. Patologi utvikler seg over tid - mer enn 10 år, i løpet av denne tiden går flere stadier.

 1. Den første fasen av aterosklerose er preget av et brudd på lipidmetabolismen, men det kliniske bildet er vanskelig å identifisere - i mange tilfeller er symptomene ennå ikke tydelige.
 2. Etter en tid med utvikling, vises de første tegnene på atherosklerose.

Oppmerksomhet vær så snill! Det anbefales å opptre når de første symptomene oppstår - dette vil bidra til å kurere sykdommen med minimal konsekvens.

 1. I fravær av terapeutisk terapi, blir tydelige symptomer utviklet (beskrevet i underdelen nedenfor).

Hvordan kan lemmen, berørt av aterosklerose, ses på bildet:

Bildet viser symptomene på aterosklerose

 1. Den endelige fasen av patologien fører til en stopp av blodtilførselen til beina, noe som kan forårsake nekrose og amputasjon av den berørte lemmen, og i tilfelle blodinfeksjon, død.

Ifølge verdensstatistikken påvirker denne vaskulære sykdommen 1/10 av den eldre befolkningen. Den største risikoen er for menn over 65 år. Men nå er en ny trend merkbar - aterosklerose av beina fremstår i middelalderen. I begynnelsen er patologien vanskelig å legge merke til, det manifesterer seg allerede på et klart stadium, på grunn av dette er prosentandelen av død høy - i Russland overstiger den 60 prosent.

Årsaker og symptomer på nedre ekstremitet aterosklerose

Hovedårsaken til utviklingen av atherosklerose i nedre lemmer er et økt nivå av kolesterol i blodet, som er festet til karene, skaper plakk og forstyrrer bevegelsen av blod. Følgende sykdommer kan også klassifiseres som en risikogruppe:

 • diabetes;
 • overvekt og fedme;
 • mangel på aktivitet, stillesittende livsstil;
 • alkoholavhengighet;
 • tobakksavhengighet;
 • høyt blodtrykk;
 • Tilstedeværelsen av fysisk og psykisk traumer, depresjon;

Hvilke symptomer og manifestasjoner bør jeg være oppmerksom på?

 1. Intermittent claudication, når smerter i beina oppstår under fysisk aktivitet eller gå, stopper når stoppet.
 2. Under gangen er det svakhet i bena, følelsesløshet i føttene, alternerende med prikker.
 3. Hvile etter at en last er ledsaget av brenning og smerte i bena.
 4. Manglende blodsirkulasjon skaper inntrykk av "is" føtter, det er følsomhet overfor kulde.
 5. I skinnen oppstår håravfall på grunn av mangel på næringsstoffer.
 6. Huden endrer farge, blir crimson, blå eller blektoner.
 7. Kramper i underekstremiteter (spesielt om natten).
 8. Smerter i bena (i lyse stadier av sykdommen kan være uutholdelig når du beveger deg).
 9. Impotens (i en tredjedel av tilfellene).
 10. Fravær av puls i lår og ankel.

På siste stadier:

 • atrofi av foten berørt av aterosklerose;
 • trophic ulcers and calluses, ikke helbredende og ledsaget av smerte;
 • koldbrann.

Oftest er bare ett bein påvirket. I dette tilfellet kan pasienten tydelig se forskjellen i følelser av et sykt ben i forhold til en sunn en: det blir tungt, svekket, halt.

Oppmerksomhet vær så snill! Hvis pasienten fortsetter å røyke, virker ikke behandling for aterosklerose i de fleste tilfeller.

Ifølge forskningen har bare 10% av pasientene den ovennevnte liste over symptomer. Svært ofte er aterosklerose usynlig til utseendet av klar dystrofi av underdelene og utrydding (blokkering) av karene.

Diagnostikk av patologi

Korrekt diagnose av atherosklerose av karene i underdelene vil bidra til å foreskrive den mest effektive behandlingen, som avhenger av scenen av sykdommen

Hva kan en person gjøre hvis de blir undersøkt på egen hånd?

 • Hud på ben blir tykk og skinnende.
 • Sammen med hårtap blir neglene i underbenet sprø.
 • Ved å klemme og slippe ut et blodkar, kan du kontrollere frekvensen av påfylling med blod.

Det anbefales også å gjennomføre følgende fremgangsmåte for å kontrollere nivået av anemisering av huden: Opprettholde rette ben under en vinkel på 45 grader. Hvis tretthet oppstår raskt, og føttene av føttene blir bleke, er dette et tegn på en aterosklerotisk lesjon.

Mange medisinske apparater er utviklet, og det er mulig å diagnostisere aterosklerose av beinene i beina. Den vanligste metoden for instrumentell diagnose er ultralyddiagnose.

Dette er den mest populære og billigste metoden, noe som ikke skaper barrierer for gjentatt prosedyre. Det lar deg se båtens anatomi, vurdere tilstanden til veggene, se lesjonene inne i fartøyet. Men det har sine ulemper: For det første gir UZDS i visse situasjoner ikke fullstendig informasjon for bygging av et integrert klinisk bilde; For det andre hindrer pasientens individuelle egenskaper, samtidige sykdommer (for eksempel kalsifisering), korrekt tolkning av undersøkelsens resultater.

Disse metodene har sine egne særegenheter, begrensninger, plusser og minuser. Beslutningen om behovet for å bruke dette eller det diagnostiske verktøyet er tatt av den behandlende legen etter å ha undersøkt og studert pasientens medisinske historie.

Metoder for behandling av sykdommen

For å forstå hvordan å behandle aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter, er det nødvendig å si umiddelbart at terapien av denne patologien er kompleks, bestående av å ta medisiner, kosthold, massasje og gymnastikkøvelser. Om nødvendig utføres kirurgisk inngrep. I tillegg er det nødvendig å avstå fra å røyke og drikke alkoholholdige drikker.

Terapi har flere formål:

 • reduksjon av smerte, gjenoppretting av fysisk aktivitet;
 • forventning om limambutasjon, forebygging av blodpropper;
 • forebygging av hevelse av hjerneslag og iskemisk hjertesykdom (hjerteinfarkt).
 1. Medisinsk behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter.

En hel rekke medisiner er akseptert, noe som gjør det mulig å normalisere blodsirkulasjonen og regenerere vev:

 • For å unngå utseendet av trombi og forebygging av hjerteinfarkt / slag, tas antiplatelet medikamenter. De bidrar også til å senke nivået av kolesterol i blodet;
 • redusere sannsynligheten for trombotiske antikoagulantia;
 • For å forbedre blodstrømmen og øke fysisk aktivitet, brukes Cilostazol eller dets analoger;
 • For å lindre anfall og redusere smertenivået brukes antispasmodik;
 • øke lumen av karet vasodilatormidler;
 • For å behandle sår brukes salver med antibiotika;
 • For å forbedre forsyningen av vev tar pasienten Zincteral eller dens analoger;
 • vitaminer forbedrer også ernæring av vev i berørte områder.
 1. Av metodene for generell terapi er:
 • bli kvitt overflødig vekt og fedme;
 • nektelse av tobakk og alkohol;
 • unngå underkjøling av nedre ekstremiteter;
 • iført komfortable sko;
 • håndter umiddelbart eventuelle riper og skader på beina;
 • kur av samtidig aterosklerose sykdommer;
 • trene og øke doseringen.

Oppmerksomhet vær så snill! Bare en endring i livsstil kan bidra til å lindre aterosklerose av blodkar og lykkes med å kurere sykdommen.

Hvis sykdommen er alvorlig, er kirurgisk inngrep nødvendig. Det handler om:

 • bypass kirurgi;
 • Stenting av blodårer - en stut er satt inn i den berørte arterien, som ikke tillater lumen å smale;
 • Utermoplastikk - til behandling av trofasår;
 • proteser;
 • amputasjon.

Ekstra behandlinger

Spesielt nyttig er hvitkål, som er en kilde til vitamin C, og fjerner også kolesterolet effektivt. Kosthold for aterosklerose av karene i underekstremitetene, med tanke på disse anbefalingene, kan gi maksimal helseeffekt.

 1. For å normalisere blodtilførselen til nedre ekstremiteter, vises pasienten fysiske øvelser og terapeutisk massasje:
 • æltning av benmuskler stimulerer regenerative prosesser i det berørte benet, forbedrer blodstrømmen og fremmer resorbsjon av arr;
 • gymnastikk øvelser består av en spesiell trening i 45 minutter tre ganger i uken og trening går. Gymnastikkøvelser med aterosklerose reduserer dødeligheten fra patologi med mer enn 20%.
 1. I de siste århundrene har folk blitt funnet måter å behandle aterosklerose folkemidlene ved hjelp av praktiske verktøy, forskjellige urter og plantefrukter. Det er mulig å utelukke terapeutiske metoder som gjør behandlingsforløpet mer effektivt:
 • hvitløk perfekt renser fartøyene. 50 g hvitløkpasta helles 0,2 liter vodka, insisterer en uke på et mørkt sted, fra tid til annen omrøring. Ta 3 dråper om dagen 10 dråper per skje med vann. Gjenta hver annen måned;
 • i like deler for å blande følgende urter: kamille, plantain, salvie, streng, mørbrad og St. John's wort. Hell et glass kokende vann, insister på et mørkt sted i minst 24 timer. Gjør applique på føttene om morgenen og før du går i seng;
 • bland en spiseskje med havtorn og olivenolje og gni daglig i 3 uker i huden.
 • 1 ss. Skje de knuste frøene av dill 0,2 liter kokende vann. Å insistere 24 timer etter å ha drukket 4 ganger om dagen for 5 ts;
 • Også leeches brukes: stoffet som de injiserer i blodet, fortynner blodet og lindrer betennelse.

Oppmerksomhet vær så snill! Forebygging av atherosklerose av karene i nedre ekstremiteter består i å observere sunn ernæring, unngå dårlige vaner, fysisk aktivitet, observere regimet dag og natt, og også for å minimere stressfulle situasjoner.

Aterosklerose i bena er en farlig sykdom, som er vanskelig å legge merke til og lenge å behandle. Alle bør ta vare på forhånd for å unngå dette problemet i en eldre alder. Informasjonen i denne artikkelen vil bidra til å forstå egenskapene til denne patologien, hvordan du ser den og kurerer den.

Aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter: symptomer, diagnosemetoder og behandling

Aterosklerose av karene i underdelene er en kronisk progressiv sykdom i kardiovaskulærsystemet. Årsaken til forekomsten er avsetning av kolesterol og fettlignende stoffer på de indre veggene i arteriene.

Etter hvert som patologien utvikler seg, øker kolesterolplakkene, smalker fartøyets lumen (arteriell stenose) eller dekker det helt (okklusjon).

På grunn av en nedgang i blodvolumet som kommer inn i vevet, forverres trofisk vev, noe som fører til utvikling av sekundære alvorlige patologier, noe som ofte medfører uførhet.

Generell informasjon

I de tidlige stadier av utvikling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter oppstår en tilstand kjent som iskemi. Det er preget av følelser vekt når du går, rask tretthet, lokal temperaturreduksjon i den distale delen av den berørte lemmen.

Den neste fasen av sykdommen er kjent som utslettende endarteritt. Karakteristiske symptomer på endarteritt - en stabil pimple og intermittent claudication. Denne patologien i fravær av rettidig behandling kan føre til utvikling av gangrene og lemmer.

Aterosklerotiske endringer i blodkar av forskjellig grad av alvorlighetsgrad er tilstede hos de fleste middelaldrende og eldre, men i de tidlige utviklingsstadiene er sykdommen asymptomatisk. Smerter under gang vises senere, med en betydelig innsnevring av fartøyets lumen, og indikerer en markert arteriell insuffisiens.

årsaker til

Obliterating aterosklerose påvirker hovedsakelig menn, utviklingen av patologi bidrar:

 • røyke. Ca 90% av pasientene med aterosklerose er røykere med lang historie.
 • Utilstrekkelig fysisk aktivitet. Blant personer som leder en stillesittende livsstil, er vaskulære patologier mer vanlige.
 • alkohol. Systematisk og overdreven forbruk av alkohol akselererer sykdomsforløpet.
 • Krenkelse av prinsippene for sunn mat. Den overflod av røkt, stekt, fet mat bidrar til dannelsen av kolesterolplakk.
 • Kronisk stress og nevro-emosjonell overbelastning er årsaken til angiospasmer, noe som forverrer blodsirkulasjonen i vev.
 • Kroniske sykdommer. Aterosklerose kan utvikle seg mot bakgrunnen av diabetes, fedme, reumatisme, tuberkulose, hypertensjon og andre patologier i kardiovaskulærsystemet.

Risikofaktorer kan deles inn i to grupper: de enten føre til en permanent innsnevring av blodkar, hemme blodsirkulasjonen og akselerere avsetningen av kolesterol, eller øke nivået av kolesterol og assosierte lipoproteiner i blodet.

bevis

Vaskulære patologier er spesielt farlige fordi de kan utvikle seg asymptomatisk i lang tid. De første merkbare symptomene på arteriosklerose av beinene på beina indikerer at prosessen allerede har gått langt nok og pasienten trenger akutt behandling.

Det første som pasientene pleier å være oppmerksom på - rask tretthet og smerte som oppstår under treningen (spesielt når du går, klatrer trapper, løper), ledsaget av en følelse av skumle hud. Noen pasienter rapporterer økt følsomhet overfor kulde.

Lokalisering av smerte avhenger av lesjonens plassering. Vanligvis kalvemuskulaturene lider, stenosen av abdominal aorta og iliac arteriene er smertefulle i muskler i lår og rumpe. Med fremdriften av aterosklerotiske forandringer øker intensiteten av smerteopplevelser, de sprer seg til andre muskler i det berørte benet.

Pasientene klager over følelser av tetthet, stivhet, nummenhet. Det er karakteristisk at ved fjerning av lasten, og enda mer etterpå hviler smerten, vil ubehagelige opplevelser forsvinne. Dette symptomkomplekset er kjent som intermittent claudication.

Intermittent claudication manifesterer i de fleste tilfeller seg på ett ben, Bilaterale symptomer er sjeldne i de tidlige stadier. Med bilaterale symptomer er graden av uttrykk ikke den samme på hver av bena.

videre Progresjonen av sykdommen er ledsaget av en økning i smerteintensiteten, selv i ro og spredt seg til de distale delene av lemmen helt opp til fingrene. Smertefulle opplevelser øker med den horisontale posisjonen til den berørte lemmen.

Som et resultat av vev trofisme På den berørte bekken faller håret gradvis ut, neglens vekst og helbredelse av små sår, slitasje, skur. På underbenet, fingre og fot er det nekrose, ødem i underben og fot utvikles, trophic ulcers dannes. Huden får en cyanotisk skygge, som til slutt blir brun eller svart. Mangelen på behandling fører til gangrene.

Hovedtegnet for å bestemme stadiet for utvikling av aterosklerose er avstanden til smertefri vandring:

 • 1. trinn. Avstanden til smertefri gange overstiger 1 km, smerte oppstår med betydelig fysisk anstrengelse.
 • 2a trinn. Smertefulle opplevelser vises etter å ha passert en avstand på 250-1000 m.
 • 2b trinn. Pasienten er i stand til å overvinne uten smerte 50-250 m.
 • Trinn 3 (stadium av kritisk iskemi). Avstanden til smertefri gangavstand reduseres enda mer, smerten undertrykker ikke selv i hvilemodus og intensiverer om natten.
 • 4. trinn. Trofiske lidelser.

Disse bildene viser åpenbare symptomer på avansert aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter:

Overtredelse av trofiske ben på grunn av aterosklerose.

I det klassiske forløpet av åreforkalkning, overgår sykdommen gradvis utviklingsstadiene, unntatt tilfeller komplisert av akutt arteriell trombose. Trombuset blokkerer arterien lumen i det smaleste stedet, Den berørte bekken blir plutselig kald og blir veldig blek. Arteriell trombose er referert til som akutte tilstander, når pasienten umiddelbart trenger hjelp av en vaskulær kirurg.

Når skal jeg se en lege?

Hvis en person allerede er over førti, eventuelle uventede opplevelser i beinområdet bør være alarmerende.: Stivhet, tyngde, økt følsomhet overfor kulde, chilliness - spesielt hvis de kombineres med rask tretthet og muskelsmerter. Trouble, ubetydelig ved første øyekast, faktisk - en truende varsel fra fartøyene om tilstedeværelsen av en patologisk prosess.

Det kliniske bildet av vaskulære patologier i tidlige utviklingsstadier ligner manifestasjoner av andre sykdommer som ikke er direkte relatert til blodstrømssykdommer. Derfor er de første symptomene på den påståtte aterosklerosen av karene (blodårer og arterier) på underbenet - en unnskyldning for et besøk til en terapeut, som vil sende pasienten til en spesialist av den aktuelle profilen for behandling.

Smerten som oppstår når du går er en direkte indikasjon på at du ikke kan utsette ditt besøk til phlebologisten igjen. Smertefulle opplevelser, endringer i lokal temperatur og hudfarge indikerer at patologiske endringer har gått langt nok og utgjør en alvorlig trussel, opp til livets trussel.

Veldig forferdelige fenomener - vanskelig helbredelse av riper, små sår, langsommere vekst av negler, håravfall på beina. Hvis en eller flere symptomer blir funnet, bør endokrinologen konsulteres umiddelbart (for å unngå diabetes mellitus) eller umiddelbart til en vaskulær kirurg.

Kostholdet for aterosklerose i hjerneskarene er egnet for pasienter med sykdomsform i underekstremiteter. Lær mer om det.

Hvilke stoffer brukes til åreforkalkning av cerebral fartøy? Alle av dem er oppført her.

diagnostikk

Diagnostisering av okklusiv arteriell sykdom er gjort obligatoriske instrument studier. Pasienten må sendes til ultralyd dupleks skanning av blodkar (UZDS). Ultralydskanningsteknikken gjør at du kan se egenskapene til blodstrømmen i karet, tilstanden til veggene og tilstøtende vev, og å oppdage hindringer som forstyrrer sirkulasjonen.

Hvis det er et antatt behov for kirurgi, radiopaque arteriografi. Radiokontrastmiddelet injiseres i arterien, og en rekke påfølgende bilder tas langs fartøyet. Etter dette blir pasienten igjen på sykehuset og tildelt hvilerid i 12 timer.

I tvistelige tilfeller, en ekstra måling av oksygenpartialtrykk i vev.

Klinisk bilde av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter i tidlige stadier ligner manifestasjoner av andre vaskulære patologier, spesielt tromboangiitt og utryddsende endarteritt:

 • endarteritis påvirker mennesker i ung alder og utvikler seg vanligvis mot bakgrunn av frostskader, nervøs overbelastning eller alvorlig hypotermi. Patologiske endringer er vanligvis lokalisert i de distale delene av lemmen.
 • for thromboangiitis karakteristisk kombinasjon av symptomer, karakteristisk for arteriell insuffisiens og tromboflebitt i årer. Sykdom oppstår hos unge menn.

Hva er det nødvendig å gjøre eller gjøre for konvalescens?

Hvert tilfelle av aterosklerose krever en individuell tilnærming. Ved utvikling av behandlingens taktikk tas det hensyn til forekomsten av samtidige sykdommer, graden av alvorlighetsgraden av pasientens tilstand, omfanget av vaskulær lesjon og noen andre. Behandling av aterosklerose kan være:

 • konservative;
 • endovaskulær;
 • Kirurgisk.

Konservativ terapi

Konservativ behandling er mulig dersom aterosklerose oppdages i de tidlige stadier. Konservative metoder blir brukt under forberedelsen til operasjonen av pasienter i en ukritisk tilstand, svekket av samtidige patologier. Avhengig av pasientens tilstand, kan det i tillegg til medisinsk behandling og fysioterapi, dosert turgåing, treningsbehandling, pneumospressoterapi og visse folkemidlene foreskrives.

Forløpet av medisinering inkluderer stoffer som reduserer blodviskositet, fremmer normalisering av perifer sirkulasjon og antispasmodik. Noen medisiner pasienten bør ta hele tiden, er et fullt behandlingsløp utført flere ganger i året.

Medisinering på noen måte Påvirker ikke kolesterolplakkene, men forbedrer bare blodsirkulasjonen i de små arteriene i det berørte bassenget, som kompenserer for sirkulasjonsfeil.

Endovaskulær behandling

Endovaskulær behandling er minimalt invasivt alternativ til kirurgisk inngrep og brukes i senere stadier av utvikling av aterosklerose, når konservative metoder allerede er utilstrekkelig effektive. I det berørte området av arterien innføres en anordning for å forhindre ytterligere innsnevring av fartøyets lumen.

Metoder for endovaskulær behandling inkluderer ballong dilatasjon, stenting og angioplasti. Prosedyrene utføres i røntgenrommet, hvoretter pasienten får en trykkbinding og får sengestøtte i 12-18 timer.

kirurgi

Når lange flekker blir funnet, vises pasienten kirurgisk behandling. De vanligste metodene for kirurgisk behandling er:

 • protetikk et korket område;
 • Trombendarterektomiya - fjerning av kolesterolplakk
 • bypass - installasjon av et kunstig fartøy som omgår den okkluderte delen av arterien. Mindre ofte som shunts, brukes fragmenter av pasientens subkutane årer.

Kirurgisk behandling kan kombineres med endovaskulære og andre typer operasjoner avhengig av pasientens tilstand.

Ved alvorlig koldbrann og omfattende nekrose utført amputasjon av armen eller benet, da dette er den eneste måten å redde pasientens liv.

Mer om sykdommen og dens forebygging, se videoen:

Aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter, behandling

✓ Artikkel sjekket av lege

Sykdommen utvikler sakte, de første åpenbare tegnene er funnet i det allerede forsømte scenen. Jo raskere en diagnose er gjort og effektiv behandling er startet, jo flere sjanser til å lykkes. I ekstreme og svært vanskelige tilfeller er det nødvendig å ty til kirurgisk inngrep. Disse er svært komplekse og traumatiske operasjoner, du bør ikke bringe deg til en slik stat.

Hva skal varsle

Føttene begynner å fryse, noen ganger dumhet oppstår, huden på beina er tørr, neglens vekst er forstyrret.

Nummenhet og tørr hud, spiker vekst er forstyrret

Når du går eller lengre står på plass i kalvemuskulaturen, er det ubehagelige opplevelser, småårssår sår sakte. På bena er spor av vener synlige, hudfargen har endret seg.

Hud misfarging og fremtredende årer

Disse tegnene skal være alarmerende og forårsake et besøk til legen. Hvis du mistenker atherosklerose i underdelene, må du gjennomgå et kompleks av studier, bare på den måten kan du gjøre en nøyaktig diagnose og foreskrive en tilstrekkelig effektiv behandling. Under undersøkelsen kan følgende utføres:

 • Kontroller puls i underdelene. Primær obligatorisk undersøkelse, mulige avvik bestemmes;

Tosidig skanning av fartøy i underekstremiteter

Spiral Computer Imaging Study

medisinering

Flere oppgaver har blitt utviklet for effekten av medisiner: kolesterolreduksjon, antiplatelet og antiplatelet effekter, gjenoppretting av normalt blodtrykk og blodtilførsel. Avhengig av årsak og stadium av utviklingen av patologi har medisinsk behandling flere målområder.

Medisinering for aterosklerose i nedre ekstremiteter

 1. Maksimal reduksjon av smerte. Metoden brukes allerede med intermittent claudication.
 2. På grunn av utvidelsen av diameteren på beinene på beina oppnås økninger i tolererbare belastninger. Walking er lettere, du kan øke avstanden og tempoet.
 3. Minimering av sannsynligheten for okklusjon. Okklusjon kan forårsake sår og gangren. For å behandle disse komplikasjonene må du ofte ty til amputasjon.

Sykdommen skal behandles på en komplisert måte, medisinering vil ikke lykkes uten å endre livsstilen.

Metoder for å redusere blodplateaggregering

Blodplater i blodet

For å redusere blodplate-aggregering, dvs. prosessen med binding og dannelse av store klumper anvendes aspirin, clopidogrel etc.. Medisinering med den samme virkning på kroppen. Aspirin, i tillegg til hovedbehandlingen, tjener som et ekstra middel for å forhindre slag og hjerteinfarkt. For pasienter som er allergiske mot dette legemidlet, er klopidogrel foreskrevet. Aspirinbehandling er en integrert del av ballongangioplastikk og bypassoperasjon.

Som et tillegg til hovedbehandlingen kan følgende verktøy brukes:

 • reduksjon av hjerteinfarkt og ulike hjernesykdommer er brukt antiaggreganter. Som et resultat av terapi kan den syke personen øke tiden for å gå uten å oppstå smerte;

Antikoagulant terapi

Det er rettet mot å forhindre blodpropper og koagulering av blod i karene i underbenet. Foreskrevet narkotika direkte (heparin) og indirekte (warfarin) virkning. Medisiner er tatt bare for det tiltenkte formål, anbefales til pasienter i tilfelle av høy risiko for trombose.

Legemidler for å senke kolesterol

Medisinske produkter av familien av statiner brukes. Det mest brukte stoffet, som påvirker kolesterol og hele lipidprofilen, er rosuvastatin. Foruten ham kan legen foreskrive følgende medisiner:

 1. Cilostazol. Det øker lumen av arteriene, forbedrer oksygentilførselen til vevet, gjør det mulig å øke pasientens fysiske aktivitet. Det er foreskrevet i tilfeller der medisinsk gymnastikk var ineffektiv. Det er ikke kombinert med omeprazol og diltiazem. Under inntaket er fettinnholdet strengt begrenset, det er forbudt å drikke naturlig sitrusjuice. Denne kombinasjonen medfører økt fordøyelighet av stoffet, noe som fører til forekomsten av sidekomplikasjoner.

For alle spesielle legemidler er også medisiner som har en positiv effekt på blodtrykksindikatorer, foreskrevet.

Ballong angioplastikk

Ballong angioplastikk av arteriene i ekstremiteter

Gentle moderne metode for kirurgisk behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter, patenen til den smalte eller helt blokkerte arterien gjenopprettes. Instrumentet settes inn gjennom en liten punktering i lysken, en spesiell beholder blir levert direkte til det berørte området, og etter ekspansjon gjenoppretter den normale strømmen av blod i underdelene.

Prosedyren krever ikke generell anestesi, bare lokalbedøvelse administreres. Komplikasjoner er sjeldne, for det meste mindre skade på de indre veggene til karene under innsetting av kateteret. Til et normalt liv returnerer pasienten neste dag etter prosedyren.

Angioplastikk brukes etter godkjenning av konservative terapeutiske metoder og fravær av positive endringer. Det kan brukes til alvorlige kliniske symptomer og for små områder av skade på blodårene.

Krioplastika

En ny metode for å behandle sykdommen, i stedet for en ballong i fartøyets lumen, innføres et kjølemiddel (flytende nitrousoksid). Lavtemperaturer ødelegger aterosklerotiske plakk, produktene er utslippet fra det berørte området av blodstrømmer, mens veggene til fartøyene ikke er skadet.

intimectomy

Den kirurgiske metoden fjerner det intima fartøyets smalende lumen sammen med aterosklerotiske patologier.

Etter fjerning aktiveres kroppens forsvar og de indre veggene i venen er fullstendig restaurert.

bypass

Tilordnet i ekstreme tilfeller, de er en forutsetning for driften ineffektive behandlinger, store deler langs lengden av de rammede blodkar og flere atrofiske endringer i de perifere blodkanaler. I slike tilfeller utføres en shunt - en komplett erstatning av fartøyet. Som protese kan man bruke menneskelige blodårer fra andre steder. Ofte er en stor vene tatt for shunt. Hvis det er umulig å gjerde vene bypass anvende syntetiske proteser, som er sydd sammen og nedre partier av atropiske årer.

Folkemidlene

Tradisjonell medisin anbefaler at du tar medisiner som forbedrer blodtilførselen, normaliserer blodtrykket og har en positiv effekt på restaureringen av veggene i blodårene.

 1. Tørrede rose hofter, slip i en mørtel, fyll to tredjedeler med en 500 ml flaske og hell i vodka. To uker å insistere, mens daglig risting. Ta 20 dråper etter et måltid, behandlingsforløpet er ikke begrenset.

Tørket hofter

Tørre blader av plantain

Pepperrot med rømme

Hawthorn viste seg å være ganske effektiv, på grunnlag av det er en rekke oppskrifter.

 1. Ta 200 g frisk alkohol og hagtorn bær (alkohol kan erstattes vodka), tre uker insisterer på et kaldt mørkt sted, deretter belastning og lagres kjølig i en tett lukket beholder. Det tas på en teskje før du spiser. Infusjon bidrar til å forbedre glatte muskler i blodårene, og de er ansvarlige for motoriske ferdigheter.

Oppskrifter fra hvitløk

På de helbredende egenskapene til hvitløk er kjent i lang tid, brukes den til å behandle og forebygge ulike sykdommer. Biologisk aktive stoffer har en positiv effekt på kroppens generelle tilstand som helhet og spesielt på karene.

For medisinske formål vil alkoholholdig tinktur bli brukt. For å gjøre det, må du male eller gni 350 g hvitløk og hell den 200 ml ren medisinsk alkohol. Ta ut i et mørkt, kaldt sted og insister i minst 12 dager. Tinktur forsiktig filtrert. Ta noen dråper om morgenen og kvelden før du spiser. Antall dråper øker daglig fra 1 til 15 og reduseres i omvendt rekkefølge.

I tillegg kan oppskåret hakkede hvitløksklær legges til tinkturer med andre urter. For å forbedre smaken kan preparatene fortynnes med honning.

Kompleks av øvelser

Betydelig forbedring av blodtilførselen av underbenene kan regelmessig utføre spesielle øvelser.

 1. Sitte eller stå (avhengig av fysiske evner), ta fingrene med ulike små gjenstander som ligger på gulvet. Flytt i et normalt tempo, prøv å holde objektene i maksimal tid, samtidig som du kan øke bena en etter en, noe som gjør dem rotasjonsbevegelser. Når det er små kramper, ta en pause.

Tren for tær

Vi går på sokker

Øvelser for føttene

Løft tærne

Og som alltid må du flytte mer, gå turer, etc. Du kan starte med en enkel - ikke nå arbeidsstedet for ett stopp og krysse denne avstanden til fots. Over tid øker lengden på gangene gradvis.

Vandring er nyttig

Masse føtter hvis mulig. Bevegelser skal være forsiktig å strekke. Retningen er bare fra bunnen opp, og ikke omvendt. Denne bevegelsesretningen lar deg spre stagnerende blod og øke inntaket av friske. Massasje bør ikke forårsake smertefulle opplevelser, prosedyretiden er ikke mer enn 15 minutter.

Hvis beina føles mer sliten, så anbefales det å ta kontrastbad etter en massasje. Hold føttene i varmt vann i noen minutter, og deretter i kulde. Kontrastbad bør gjentas to eller tre ganger.

Fotbad

Ernæringstips

Det er nødvendig å utelukke fra diettprodukter som øker dannelsen av kolesterol. Preferanse bør gis til vegetabilsk fett, du kan spise både rå og kokte grønnsaker og frukt.

Det anbefales å tilberede sjøfisk minst en gang i uken.

Melkprodukter bør spises uten restriksjoner.

Overvekt er en av årsakene til sykdommens utseende. Senke vekten skal være treg, en uke skal miste mindre enn 1-1,5 kg. Ellers får kroppen et kraftig stress, og slike sjokker påvirker negativt hans tilstand, inkludert kardiovaskulærsystemet. Og likevel - raskt vekttap er alltid enda raskere retur. På en kraftig nedgang i næringsstoffer reagerer kroppen som en trussel mot livet, og ved minste mulighet vil forsøke å gjenopprette sitt nummer med økt forsyning.

Vi anbefaler et jevnt vekttap

De fleste juice har medisinske kvaliteter, styrker veggene i blodårene, øker muskeltonen, forbedrer fordøyelsessystemet. Anbefalt eple-, jordbær- og jordbærjuice. For å forhindre atherosklerose kan du drikke granateplejuice og sort currant.

Video - Aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter, behandling

Liker du artikkelen?
Lagre for ikke å miste!

Les Mer Om Fartøyene