Behandling av trofasår på foten hjemme

Trofiske sår på beina forekommer som følge av sykdommer forbundet med brudd på metabolske prosesser i kroppen. Patologi oppstår ofte med brystkatarr, diabetisk sykdom. Sykdommen skaper mye ulempe for pasientene, det vises i form av ikke-helbredende leggsår på føtter og hælen. Sår på benet heler ikke lenge, blodet stagnerer i de berørte områdene. De berørte delene av underbenene blir et sted for konsentrasjon av bakterier.

Sykdommen er mer vanlig hos eldre mennesker, og blant unge skjer det også. Sår på føttene og hælen vises ikke tilfeldig. En vanlig årsak til forekomsten er forbundet med en stor belastning av nedre lemmer. Som et resultat blir strømmen av foten forstyrret, fartøyene er blokkert på beinet.

Trofiske sår blir ofte utfordret av de nevnte grunnene:

 • åreknuter
 • artritt;
 • eksem;
 • dermatitt;
 • forbi traumer til foten;
 • brannsår;
 • aterosklerose;
 • diabetisk sykdom;
 • med tromboflebitt.

Symptomene kan oppstå uventet. Dannelsen av ikke-helende leggsår forut pussdannelse, kramper, alvorlig hevelse av bena, indre brennende følelse i føttene, hud blir blå, blodig eller purulent utflod fra nedre lemmer og sår som skyldes diabetisk sykdom eller tromboflebitt.

For å eliminere sykdommen, brukes hyppigere medisinbehandling, eller laser brukes, asd fraksjon - et stoff som akselererer hudregenerasjonsprosesser. Noen ganger for å eliminere sykdommen på beinet kreves kirurgisk inngrep.

Herding av sykdommen er mulig hjemme, hvis tilstede - den første fasen av sykdommen. Det angitte stadiet behandles med salver, folkemidlene, for eksempel propolis. Det er akseptabelt å bruke legemidler, komprimerer, lotioner, sterile kluter og dressinger: activex, voskopran eller proteox, salve stellanin. Enhver lege vil si at sår på beina skal behandles medisinsk. Situasjoner er beskrevet når medisiner fører til komplikasjoner. Et eksempel på dette er mennesker som lider av diabetes sykdom, når det er vanskelig å bestemme løpet av behandlingen.

Hjemmetoder for behandling av trofasår

Det er tilstrekkelig antall metoder som sykdommen vil bli kurert hjemme. Hvordan er behandlingen av trophic ulcers av nedre ekstremiteter hjemme, fremsatt i artikkelen.

Behandling med honning

Det er nødvendig å blande i like mengder honning og egghvite. I stedet for honning er propolis akseptabelt. Bland godt med blandingen, bruk på føttene eller på sykeårene.

Deretter bør benet vikles rundt baksiden av burdock-arket, dekket med en cellofanfilm på ankelen og foten, tett bandert med en elastisk bandasje. Det er bedre å la komprimeringen om natten, etter å vaske foten, vaske den med vann ved romtemperatur, eller rengjør den skadede overflaten med en rensing av proteox, aktiviserende forband eller voskopran. Enhver steril dressing vil gjøre. Ved slutten av prosedyren er det tilrådelig å smøre føttene med stellanin.

Komprimer på bena må gjøre en uke. Behandling av nedre ekstremiteter kan avsluttes dersom sårstedene er dekket med en skorpe, så vil det bli helbredelse.

Behandling med peroksid og streptocid

I stedet for dannelse av ikke-helbredende sår på bena, er det tillatt å anvende en løsning av hydrogenperoksid. Etter påføring, bør sårene tørke. Da er føttene sprinklet med streptocid. På toppen av såret, bruk en ren klut fuktet i kjølt kokt vann. I stedet for vev, er det mulig å bruke en steril tørke eller bandasje. Da er sårets plass på beinet dekket med polyetylen. Wrapped opp med en ullduk. Ved slutten av prosedyren behandles føttene med de nevnte midler - aktivx, voskopran. Til samme formål brukes en steril proteoklut. I stedet for sår er det nødvendig å påføre stellanin, men på en ren overflate av foten.

Tips: Den beskrevne komprimeringen på bena får lov til å gjøre opptil to ganger om dagen.

Eliminering av sårpatologi med vegetabilsk olje og eggeplomme

For å gjøre salve trenger du et kokt egg. Øyenrommet må skilles fra proteinet, blandet med vegetabilsk uraffinert olje.

Den resulterende blanding skal plasseres på stekepanne og stekes lett. Deretter, fra massen, press fukten ut med et serviett eller en bomullstøy. Etter klemmen dannes en medisinsk salve som må påføres foten eller ankelen som er rammet av et sår. Ved slutten av prosedyren brukes stellanin.

Deretter plasseres et Kalanchoe-ark på beinet. Foreløpige blad viser helle kokende vann, deretter slipp fra filmen. Med midler må du smøre overflaten på foten minst to ganger om dagen. Den første prosedyren anbefales å gjøres om morgenen, gjentatt - før sengetid.

Råd: føttene skal behandles med peroksydoppløsning. Ytterligere rensemidler er aktivx, voskopran. Overflødig salve fjernes ved hjelp av en proteox-tørke.

Behandling med en gylden bart

La planten gå i varmt kokt vann, kutt i små stykker.

De skårne bladene skal plasseres i en emaljepanne, knedd med en treskje. Knel til juice er dannet. Den resulterende blandingen påføres med et serviett til sårstedene på beina, da er beinet pakket inn med en steril bandasje.

Prosedyren er utført før sengetid. Hvis komprimeringen er gjort systematisk, vil et positivt resultat komme raskt. Før du bruker blandingen, behandles føttene med et serviett.

Behandling av patologi med eple cider eddik

Herding av sykdommen i nedre ekstremiteter er mulig ved hjelp av eddikmetoden. Fire hode hvitløk skal helles med eple cider eddik. For å øke effekten, er propolis akseptabelt. Lukk korken, hold i fjorten dager. Etter tilberedning av infusjon, brukes væsken til helbredelse av våtsår på beina, produktet har en tørkeeffekt.

Ta et sterilt vev, våt det med den resulterende løsningen. Nå vikler vi beinet med en steril bandasje, la komprimeringen for natten.

Ovennevnte metoder for behandling av slike defekter på foten bidrar til tørking og videre forsvinning av defekter.

Husk at trofasåret på beinet blir behandlet ekstremt lenge. Dette gjelder spesielt for pasienter med diabetes sykdom. Prosedyrer foreskrevet av en lege bør gjøres systematisk. For å oppnå et positivt resultat av lotionen er komprimering uønsket for å savne eller ignorere. Etter prosedyrene frigjøres føttene fra salver og andre medisiner. Activetex, voskopran, proteokrev, hydrogenperoksid - betyr at det ikke bør overses. Stellanin bidrar til å eliminere sår.

Hvorfor er det sår på beina

Det trofiske såret på benet kan ikke vises uavhengig. Vanligvis blir nederlaget en konsekvens av sykdommen. For å finne ut årsakene til utseendet til den underliggende sykdommen, er det viktig at legen etablerer en nøyaktig diagnose. Hvis sykdommen er startet, må du behandles på et sykehus.

Noen ganger er det nødvendig å anvende radikale behandlingsmetoder. For eksempel, nevnte operasjon på beinet, laserbehandling. I milde former har legen rett til å foreskrive stellanin. For å bekjempe infeksjoner bruk fraksjonen asd. Hvis pasienten ikke kan gå, ring phlebologist ved huset. Etter avslutningen av legen begynner å behandle sykdommen hjemme.

Eliminering av patologi med sterile kluter

Ved behandling av patologi må sterilitet observeres. Laget en spesiell steril kluter, som er mye brukt til å fjerne salver. Kjente midler til den nye generasjonen som brukes til dette formålet er aktivx, voscopran, proteox. Tallrike positive vurderinger og effektivitet gir grunn til å vurdere narkotika som en effektiv måte å eliminere sykdommen på.

ActiveTex er et relativt nytt middel for dressings. Det brukes til å sterilisere berørte områder ved skader på huden, med andre skader.

Vanligvis behandles det i to trinn. Fjern hevelse, fjerne rødhet vil hjelpe Activeux HF, utnevnes første gang. I andre trinn brukes Activex, der pakken inneholder en påskrift - KHIT. Wraps brukes til såret er helt helbredet.

Voskopran er en dressing som er mye brukt i behandling av trofasår. Voskopran er et middel med antibakteriell effekt. Det brukes til å beskytte det skadede området fra sekundær infeksjon.

Proteox er en serviett utformet spesielt for å behandle sår, inkludert trophic ulcers. Renser sår fra pus, skaper forhold for helbredelse. For å endre servietter trenger proteok ikke mer enn en gang om dagen.

Hvordan starte behandling

Før selvbehandling av sykdommen må du ta hensyn til avtalen, foreskrevet av en lege. Behandlingsplan hjemme:

 1. Sår på beinet bør behandles daglig, rengjort av døde hudfragmenter med en klut fuktet i hydrogenperoksid. Deretter brukes panthenol eller andre legemidler som fremmer rask helbredelse til det berørte området. Activetex, voskopran, steril proteox bandasje brukes til dette formålet. For å lindre pasientens lidelse er det mulig å bruke stellanin salve.
 2. Rundt det berørte området på beinet, er det nødvendig å opprettholde et fuktig miljø for å unngå herding.
 3. For å redusere hevelsen bruk en rekke lotioner, komprimerer, salve stellanin. Det er akseptabelt å bruke folkemetoder: salvie, kamille, calendula og andre urter, som har antiseptiske egenskaper.
 4. For å øke blodstrømmen, brukes stoffer som fremmer blodmikrocirkulasjon, for eksempel stellanin. Utnytter bare en lege.
 5. For pasienter som lider av atrofisk sår, vises hvilerom.
 6. Regelmessige kompresser er laget, activex eller voscopran er påført, steril proteox bandasje, stellanin salve. For å eliminere stillestående fenomener, brukes en elastisk bandasje.

Behandling av patologi i diabetes mellitus

Trofiske sår er ekstremt vanskelig å kurere. Hvis lesjonene skyldes en diabetessykdom, kan de forsvinne til tider og virke uventet. Med diabetes er det spesielt vanskelig å eliminere symptomene på sykdommen. Forklaringen er logisk - hos pasienter med diabetisk sykdom forstyrres den naturlige prosessen med blodpropper.

Det er vanskelig for diabetikere å velge stoffene som hjelper vevet å regenerere. I alvorlige tilfeller av diabetessykdom kan såret nå benet. Behandling av trophic ulcers i diabetes mellitus gir klare instruksjoner utstedt av legen, upåklagelig ytelse fra pasientens side.

Det trophic ulcer oppnådd som følge av suppuration, provosert av en diabetes sykdom, er mye vanskeligere å forebygge. Personer som lider av sykdommen, bør unngå stagnerende fenomen, bruke behagelige sko. Alvorlige pasienter bør unngå skader. Hvis du ikke kan kvitte seg med stillestående fenomener med diabetes, ikke alle, vil oppmerksomhet mot helsen til en person være i stand til å unngå dumme skader.

Om det er nødvendig å observere en diett hos et trofasår

Kosthold er bruk av produkter som fornyer beskyttelsesfunksjonene i kroppen. Vitamin E, C og A akselererer regenerering av vev. Det er nyttig å spise gulrøtter, nøtter, vegetabilsk olje, meieriprodukter og preparater som inneholder i nevnte stoffer.

I en diett er det ønskelig å inkludere retter fra et gresskar, eggeplommer, tomater, fiskegg. Sammensetningen av disse produktene inkluderer stoffer som øker immuniteten. Det anbefales å konsumere sjømat, frø, hvitt magert kjøtt.

Kosthold i patologi gir forbruk av mat i små mengder. Velkommen et fragmentert kosthold, som bidrar til å stabilisere blodsukkernivået. Spesielt nyttig diett er for personer som lider av diabetes sykdom. Det er viktig at frokoster, lunsjer og middager starter på fastsatt tid.

Pasientene bør tydelig forstå - for å stabilisere immunforsvaret, for å unngå blokkering av venene vil kun bli oppnådd dersom riktig inntak av mat. Ved sykdomsutbrudd blir næring annerledes, men som følge av slanking, følges den positive dynamikken snart.

For å gi kroppen de nødvendige elementene, er det mulig å bruke preparater av vegetabilsk opprinnelse som bidrar til eliminering av patologi. Blant de terapeutiske kremer er allokert argosulfan, stellanin. Instruksjonen om bruk av argosulfan, som krever obligatorisk bekreftelse før bruk av stoffet, viser minusene og plussene av medisinen. Minus er tilstedeværelsen av flere kontraindikasjoner assosiert med nyresykdom, andre patologier. En positiv faktor er anerkjennelse av stoffet som et antibakterielt middel, noe som forårsaker rask helbredelse av sår.

Råd av tradisjonelle healere

Ofte behandles trofasåret ved hjelp av folkemessige behandlingsmetoder, som for mange er det viktigste håpet på vellykket utvinning. Spesielt når det siste håp om å bli kvitt sår ved hjelp av terapeutiske salver, går gels bort. Uansett, før du bruker folkemetoder, er en lege konsultasjon nødvendig.

Råd av tradisjonelle healere:

 1. Skorpen, laget på basis av rugmel, bidrar til å fjerne betennelse og hevelse i beina. En skje med honning blandes med eggeplomme, aloe juice og mel. Legg så mye som nødvendig for å knytte deigen. Det resulterende laget er plassert ikke på det berørte området, men rundt. Legg deretter dekselet med cellofan og la det stå over natten.
 2. En gasbind bandasje på grunnlag av en løk bidrar til å lindre betennelse. En pære er tatt, knust i en blender. Blandingen må blandes med pussestampskorpen, tørkes med pulver, med kalendula blomster. Massen helles varmt vann til en myk konsistens. Deretter i blandingen må du legge til litt honning, dyp gassbindingen. Gassduk vil bli erstattet med sterile kluter. Forbandet påføres på de berørte overflatene i en time.

Metoder for forebygging

Forebyggende metoder er primært rettet mot å eliminere kroniske sykdommer. For eksempel med diabetisk sykdom er det først nødvendig å gjennomføre terapeutiske behandlingsmetoder assosiert med en sykdom som provoserte utseendet av et sår. En stor feil av pasientene anses å ignorere sykdommen. Mange oppfatter sår som en kosmetisk defekt. Alvorlig å begynne behandling av trophic ulcers i nedre ekstremiteter med rusmidler er løst etter utseendet av komplikasjoner. I lang tid kan folk ikke tro at en svak blåing av hudområder indikerer en sykdomsprogresjon.

Hvis behandlingen var vellykket, må du overvåke tilstanden til fartøyene. Plasser av arr fra trophic ulcers blir periodisk tørkes med olje basert på calendula og kamille. Oljen har en regenererende egenskap, kamille med calendula spille rollen som antiseptika. Det er akseptabelt å bruke stellanin. Det er nødvendig å bruke legemidler foreskrevet av en lege.

I tilfelle av åreknuter er tung fysisk arbeid strengt kontraindisert. Pasienter kan ikke løfte vekter, sitte lenge i en ubevegelig tilstand.

Øk blodstrømmen spesielle midler: kompresjon strømpebukser, gaiters, kneeputer, elastiske bandasjer.

For å hindre trophic ulcers i underbenet på benet, må du ta vare på helsen din, ikke overkjøle, ikke røyk, ikke drikk alkohol. Pasienter bør avstå fra mat som inneholder kolesterol, følge legenes anbefalinger.

Det er nødvendig å unngå for mye belastning på beina. Yrker av fysioterapi øvelser er nyttige for personer som lider av patologi. For dette formål er det viktig å velge øvelser som øker elasticiteten til fartøyene, styrker føttene og beskytter pasientene mot nye tilbakefall.

Trofisk sår på beinet i første fase: bilder, symptomer og behandling

Trofiske sår kalt brudd på integriteten til huden eller slimhinnene, som skyldes mangelfull sirkulasjon av epitelceller og deres gradvise bortfall. De ligger hovedsakelig på beina (i de nedre delene), men finnes også andre steder.

Hovedforskjellen mellom slike sår på beina er en lang helbredelse, i de fleste tilfeller umulig uten medisinering. Sår ofte varer ikke lenger enn 60 dager, og betennelsen og puffiness i huden øker hverandre og krever rask behandling. Dette materialet vil fortelle deg hvordan du behandler trophic ulcers i nedre ekstremiteter, deres typer og egenskaper.

Hva er det

Den trofiske såret i underbenet er en defekt i huden og slimete overflaten som oppstår etter ødeleggelsen av overflatevevet. Intensiv ødeleggelse kan utløses av nedsatt blodstrøm, infeksjon og andre faktorer. Etter det utvikler pasienten en sykdom i karene, som sprer seg, og derfor blir behandlingen vanskelig.

Fra andre sykdommer skiller trophic ulcer seg:

 • langsiktig (opptil 1 måned eller mer) tilbakevendende;
 • spredning av lesjonen ikke bare over hudoverflaten, men også dypt inn i vevet opp til beinene;
 • tap av evne til å regenerere i det skadede området;
 • helbredelse skjer ved dannelse av grovt rumen.

Tidlig behandling av trofasår fører til arrdannelse. Imidlertid er ingen pasient immune fra forekomsten av trofasår på beina i fremtiden.

årsaker til

Ifølge statistikk, symptomene på trofiske sår oppstår ofte i kompliserte varicose sykdom eller tromboflebitt. I dette tilfelle er årsaken til sykdommen blir et brudd av utstrømningen av venøst ​​blod fra de nedre deler av de nedre ekstremiteter - gradvis utvikler stagnasjon av blodet i venene i liten kaliber, svekket regulering av tonen i kapillarene i mikrovaskulaturen i det minste berørte arterielle vaskulære system kobling. Aterosklerose av arteriene forringes blodstrøm og dermed følgende, tilførsel av oksygen og næringsstoffer til vev nedenfor virkningssetet av aterosklerotisk plakk sted.

De vanligste årsakene til trofasår:

 1. Termisk traumer - frostbit eller brannskader;
 2. Diabetes mellitus og dens komplikasjoner;
 3. Kronisk dermatitt, inkludert allergisk;
 4. Obliterating aterosklerose av arterier av forskjellig kaliber på underdelene;
 5. Kroniske sykdommer i venene i underlivet - åreknuter, tromboflebitt og dets konsekvenser;
 6. Anatomiske og inflammatoriske sykdommer i lymfatiske kar - akutt og kronisk lymphostasis;
 7. Traumer av nervestammer med etterfølgende brudd på integritet;
 8. Autoimmune sykdommer i bindevev, ledsaget av systemiske blodstrømforstyrrelser i den arterielle, mikrocirkulatoriske og venøse sengen, inkludert antifosfolipid syndrom.

Vanligvis, i dannelsen av trofisk sår, har den samme verdi, to prosesser - dannelse av patologiske fenomener som påvirker blodstrømmen og innervasjon fra et område av hud og subkutant vev (vanligvis i de nedre ekstremiteter) og traumer vekk første skaden på stedet av fremtidig sårdannelse.

symptomer

Faren for sykdommen er at symptomene som bidrar til å diagnostisere trofasår manifesterer plutselig. Likevel er det tegn i forekomsten av ødemer, tyngde og smerte i lemmer, mot hvilke det er symptomer som bestemmer begynnelsen av utviklingen av trofasår.

På listen over tegn som indikerer muligheten for å starte utviklingen av et trofasår, bør følgende utpekes:

 1. Kløe, varme og brenning i hudens områder.
 2. Kramper som oppstår under søvnen.
 3. Utseendet på epidermis, som er ledsaget av ømhet.
 4. Tilstedeværelse av flekker av en violet nyanse, som kan gjenforenes under vekst.
 5. Ekstern forandring av huden: Det er grove områder med en blank overflate.

Disse tegnene manifesteres i området av venene, på innsiden av shin. Dette skyldes det faktum at utviklingen av sykdommen begynner nettopp med sonene for å finne venene, hvor det manifesterer seg i form av små sår. Sårets form ligner et vulkanskrater, med revet kanter langs hele runden, med mulig suppuration over endene, som følge av inflammatoriske prosesser. Nedslaget til arteriene, nemlig de er primært påvirket av inflammatoriske prosesser og ødeleggelse av integritet, bestemmes av følgende indikasjoner:

 • Utseende av små sår på tærne.
 • Blek epidermis.

Sår av en neurotrofisk natur ser ut som sår som er runde i utseende. Deres sted for plassering er ofte helsone eller såle av foten. Inflammatoriske prosesser er sløv og ikke forstyrrer spesielle smerter. Autoimmune lesjoner uttrykkes i symmetrien av lokasjonen på begge ekstremiteter, med diabetes mellitus vises på calcaneus og en av fingrene.

klassifisering

Karakteristiske trekk ved utvikling av ulike typer trofasår:

 1. Neurotrofiske sår - har form av et dypt krater;
 2. Pyogene sår er grunne, ovale i form;
 3. Vene sår - nattkramper, hevelse og tyngde i bena, lilla / lilla flekker langs venene;
 4. Hypertensive sår (Martorella) er ganske sjeldne, symmetriske seler blir sakte dannet på en rød-cyanotisk bakgrunn;
 5. Diabetiske sår - tap av følsomhet, nattlig smerte, ingen symptom på "intermittent claudication", svært dype sår i et stort område utvikler seg raskt;
 6. Aterosklerotiske sår føres av "intermittent claudication" (vanskeligheter med å klatre trappene), konstant kaldhet i beina, økt smerte om natten.

Stadier av sårutvikling

Trofiske sår er dannet i flere faser:

 1. Den første fasen av patologisk dannelse. Pasienten har en innledende symptomatologi - røde flekker på underdelene, som er intensivt flakete. Gradvis begynner stedene å provosere kløe og ubehag.
 2. Den andre fasen er utviklingen av patologi. I stedet for røde flekker utvikler pasienten sår som har en mørkere nyanse. På overflaten av sårene er en syfilis synlig, noe som senker helbredelsen. Pasienten begynner å klage på forverring av helse, feber og feber. Også beruselse kan diagnostiseres.
 3. Den tredje fasen av nederlaget. Fra sårene begynner å intensivt pus. Lesjonen øker i størrelse og blir den riktige formen. Sårene utvikler seg også til dybden av beinet, noe som provoserer alvorlig smerte. Pasienten registrerer forekomsten av nye lesjoner.

Hvis du ikke starter behandling, kan denne situasjonen utløse sepsis.

Hvordan ser trofisk sår ut?

Bildet nedenfor viser hvordan sykdommen manifesterer seg i begynnelsen og avansert stadium.

Enn å behandle et trofasår?

Jo tidligere full (både lokal og systemisk) behandling er startet, jo bedre blir resultatet oppnådd, og organismen vil være mindre utsatt. Grunne ulcerative hudsvikt i første fase behandles konservativt, kirurgisk inngrep i dette tilfellet er uhensiktsmessig.

Hvordan behandle trophic ulcers, og hvilke stoffer som skal brukes - bare en phlebologist kan løse. Selvadministrert lokal behandling kan resultere i helbredelse av et enkelt sår, men utelukker ikke utseendet av nye sår. Kun lokal behandling og systemisk terapi av den underliggende sykdommen vil forhindre forverring av sårprosessen og minimere sjansene for tilbakefall.

Med et åpent, ikke-cicatrizing sår, brukes følgende midler:

 • NSAIDs for fjerning av betennelse og ømhet;
 • Antibiotika - kapsler, tabletter og i alvorlige tilfeller - injeksjoner intramuskulært;
 • Antihistaminer - Suprastin, Xizal, Tavegil - for å eliminere allergisk reaksjon;
 • Narkotika som reduserer blodviskositet - antiplatelet midler - for å forhindre dannelse av blodpropper;
 • Løsninger av antiseptika eller medisinske urter for daglig vasking av sår.

Ved behandling av sår brukes Unna's bandasje ofte. For å gjøre dette trenger du en gelatin glycerin blanding med tilsetning av sink og en elastisk bandasje.

 • Forbindelsen skal påføres shin fra foten til kneet.
 • Den ferdige blandingen påføres huden, deretter innpakket med 1 lag bandasje og igjen dekket med en blanding allerede på toppen av bandasjen. Gjør det samme for andre lag.
 • Etter 10 minutter bør dressingen smøres med formalin for å kvitte seg med klebrighet.
 • Du kan gå om 3 timer. Etter 1,5 måneder heler sårene.

Fra salver til behandling er det nødvendig å bruke antiseptika, proteolytika og venotonika.

 • Den første inkluderer: Bioptin, Miramistin, Levomekol.
 • Til den andre gruppen: Iruksol og Proteks - TM.
 • Gruppen av venotonikk inkluderer: Loton, Gepatrombin og Hepton.

For behandling av trofasår brukes topiske heparinbaserte geler. Enzymer i gelene er ubetydelige, slik at de ikke forårsaker allergier og bivirkninger. Jo mer gelatin i gel, desto bedre effekt. Disse gelene inkluderer:

For å starte behandlingen med en lapp er det nødvendig å forberede det:

 • 20 g brennbart svovel;
 • to middels løkhoder;
 • 80 g voks;
 • 20g tjære ble spist
 • 60 g smør.

Bland alt grundig for å få en tykk masse. På et linnet stoff for å sette en blanding og å påføre et sårt punkt, å fikse med et bandasje. Fjern etter 2 dager.

Bortsett fra dette vil fysioterapeutiske prosedyrer øke healingens hastighet sår betydelig:

 • Eksponering for magneter utvider blodårene og forbedrer blodstrømmen;
 • Solbad (ultrafiolett lampe);
 • Virkemåten på såret ved ultralydkavitasjon, som arbeider ved lave frekvenser, har en antiseptisk effekt;
 • Prosedyrer i trykkammeret gir en utmerket effekt i behandlingen av arterielle sår;
 • Behandling av lasersår er en relativt ny metode som gjør det mulig å redusere smerte betydelig;
 • Ozonbehandling fjerner såret fra bakterier og døde celler, metter levende vev med oksygen, tolereres perfekt av alle pasientene.
 • Balneoterapi og mudterapi anbefales for fullstendig gjenoppretting.

Kompresjonsbindinger i behandling av trofasår

På alle stadier av behandlingen må elastisk kompresjon nødvendigvis utføres. Ofte er dette et bandasje av flere lag med elastiske bandasjer med begrenset utvidbarhet, som må endres daglig. Denne typen kompresjon brukes til åpne sår av venøs opprinnelse. Kompresjon reduserer betydelig hevelse og diameter av venene, forbedrer blodsirkulasjonen i underdelene og arbeidet i lymfedreneringssystemet.

Et av de progressive kompresjonssystemene for behandling av venøse trofasår er Saphena Med UCV. I stedet for bandasjer blir det brukt et par elastiske strømper. For behandling av åreknuter sår i anbefalte permanent elastisk kompresjon ved hjelp av medisinsk jersey "SIGVARIS" eller "Kobber" kompresjon grad II eller III. For å utføre intermitterende kompresjon med pyogenic, lunger og andre typer, kan du bruke spesialkompresjonsbind kalt "Sapozhok Unna" sink-basert gelatin eller "boot Air Cast».

Forbinding og påføring av kompresjonsbandasje

Folkemidlene

En liste over noen folkemessige oppskrifter, de kan i tillegg hjelpe til med behandling av magesår hjemme:

 1. Det skjedde før revolusjonen. Ved jenta på 6 år har alle ben eller føtter blitt dekket av magesår og abscesser. Hun lå og gråt dag og natt. Når en forbipasserende kom inn i huset, undersøkte sårene og fortalte meg hva de skulle gjøre. Det er nødvendig å ta 3 håndfull dope og nettle og stjele dem i 5 liter kokende vann. Fortynn deretter tønnen med vann slik at vannet når jentens lyske. Hold babyen i en varm kjøttkraft i 30-40 minutter. Foreldre gjorde det, først jente skrek, som om hun hadde blitt dyppet i kokende vann. Etter prosedyren sovnet hun og sov stille i 24 timer. For en fullstendig kur var det tre prosedyrer. (HLS 2004, nr. 23, side 30).
 2. Ta 4 ristede kjerner av hassel, slip inn i pulveret på kaffekvern. Kok hardkokte 2 egg, eggeplommer nå, tørr og male dem til et pulver på en varm stekepanne (netto uten fett). Yolks og kjerner å blande og male, legg 1 kaffeske med gul iodoform pulver. Trofisk sår nekrotisk klart fra sammenvoksninger av hydrogenperoksyd, og deretter påføre et tynt lag av en blanding av 1,5 timer uten bånd oppover. Dekk deretter med et sterilt serviett og bandasje i to dager. (HLS 2003, nr. 6, s. 15, fra en samtale med Klara Doronina).
 3. Rengjør såret med alkoholtinktur av propolis eller vanlig vodka. Og bruk deretter Salve Vishnevsky, som inkluderer bjørktjære. Du kan bruke ichthyol salve, som har lignende egenskaper.
 4. Kvinnen på bakgrunn av diabetes har åpnet trophic ulcers på bena. 4 måneder sov hun nesten ikke, opplevde så forferdelig smerte, så en umulig kløe. Omgås mange medisinske institusjoner, ble behandlet på ulike måter, hun utnevnt leger, men på shin sår ikke leges. En venn rådet henne til å sjekke ut "Bulletin of sunn livsstil," skriver folks oppskrifter og vier spesiell oppmerksomhet til behandling av ASD brøkdel. Besluttet å behandle magesår betyr at som et resultat av smerte stoppet nesten umiddelbart, og to uker senere sår begynte å gro. (2010, nr. 13, s. 22-23).
 5. Propolis salve basert på gåsfett. Ta 100 g goosefett og 30 g jordprotein. Kok i et vannbad i 15 minutter. Å sette salve i brønnen. Deksel med komprimeringspapir og bandasje. Slik salve kan tilberedes i smør eller innvendig svinekjøttfett.
 6. En gang i sykehuset fra Institutt for helse- og sosialfag har brakt på båre pasient, hadde han tre leg sår, han bodde alene og led av alkoholisme, så ut som en boms, det vaskes, stål ubehandlet, har tilstanden bedret seg, men sårene er ikke bena. Legen som behandlet pasienten fant en metode for behandling med en solidol i litteraturen. Mannen ble behandlet med sår med hydrogenperoksid og påførte bandasjer med en solidol i to dager. Gradvis ble sårene renset og helbredet. Pasienten begynte å gå. (2008, nr. 8, s. 19).
 7. Pulver fra tørket løv av en Tartar. Skyll med rivaloloppløsning. Pulver med kokt pulver. Påfør et bandasje. På morgenen neste dag, dryss pulveret igjen, men vask ikke såret før dette. Snart begynner såret å helbrede.

Behandling av lidelser i underekstremiteter ved folkemidlene er en lang og tidkrevende prosess. Utvinning skjer bare med regelmessig behandling av berørte områder av huden, overholdelse av dietten, den riktige levemåten. Folkemidlene som brukes, bør også foreskrives av den behandlende legen. Selvmedisinering kan føre til komplikasjoner.

Kirurgisk behandling

Hvis tilstanden er startet eller hvis sårutviklingen ikke kan stoppes, er kirurgiske inngrep effektive. I hvert enkelt tilfelle utarbeides en individuell handlingsplan. Men den generelle betydningen av intervensjonen er dette:

 • Fjern døde vev;
 • Sørg for raskeste fjerning av avtakbar;
 • Aktiver og skape betingelser for naturlig helbredelse.
 • Med dype trophic ulcers på tærne, føtter - de er amputert for å hindre utvikling av gangrene og blodinfeksjon.

En separat gruppe av inngrep er eliminering av kosmetiske defekter igjen etter trofasår. En sunn hud kan transplanteres (for eksempel fra pasientens skinker), sliping av arrene.

Komplikasjoner av trofasår

Som allerede nevnt er pesten ikke forferdelig i seg selv. Det er mye mer forferdelig enn komplikasjoner. Blant dem:

 1. Koldbrann.
 2. Sepsis (infeksjon i blodet).
 3. Osteomyelitt (purulent lesjon av periosteum og bein).
 4. Dødelig utfall.

At dette ikke skjedde, er det nødvendig å behandle trofasår i tide.

forebygging

Enhver sykdom er lettere å forebygge enn å kurere, for trofasår er dette spesielt sant. For forebygging anbefales det å overvåke tilstanden til venene nøye, bruk jevn og salver med jevne mellomrom som forbedrer blodsirkulasjonen, unngå langvarig stående eller sittende.

Hvis det oppdages blodsirkulasjonsproblemer, bør treningen utføres jevnlig, og leger bør ikke overses. Det er også viktig å huske at selvmedisinering kan være katastrofalt.

Behandling av trofasår på beina

"Trofe" betyr mat. Og siden huden virker som en beskyttende barriere mot virkningen av aggressive miljøfaktorer på kroppen, fører forstyrrelsen av tilførselen av epitelet og tilstøtende vev til en gradvis fading av denne funksjonen.

Sår kan danne seg på noen steder på menneskekroppen, der av forskjellige årsaker forstyrres næring av vevet. Imidlertid lider underekstremiteter oftere. Årsakene er som følger:

Som jeg etter showet ble skadet og behandlet åreknuter!

Da jeg etter showet ble skadet og permanent ble kvitt åreknuter! Rosa Syabitova delte hemmeligheten hennes i denne artikkelen!

 • Bena er lengst fra hjertet;
 • sirkulasjonssystemet i underkroppen er mest påvirket av tyngdekraften, noe som kompliserer blodsirkulasjonen.

årsaker til

Utseendet til trofasår kan sammenlignes med gjennombrudd av dammen i elven. Så snart et sted ser ut som ikke klarer å motstå press fra utsiden, er det et gap. Hvis i en sunn kropp med skade på beskyttelsesdekselet (huden) umiddelbart setter på mekanismene for utvinning, så er det i tilfelle når vevet forstyrres, alt er omvendt. Eventuelle skader på epitelet kan forårsake et problem:

 1. Cut.
 2. Den bankede maisen.
 3. Revet.
 4. Scratch.
 5. Hematom (vanlig blåmerke).
 6. Insektbit.

Blant årsakene til fremveksten kan identifiseres som følger:

 • skade på epitelet av kjemisk og termisk karakter (frostbit og brannskader);
 • diabetes mellitus;
 • dermatologiske sykdommer;
 • lymphostasis og andre sykdommer som forårsaker et brudd på lymfedrenering og ødem;
 • fedme;
 • aterosklerose;
 • autoimmune sykdommer;
 • varicosity og tromboflebitt;
 • trykksår;
 • ulike sykdommer som påvirker funksjonene i blod og blodkar;
 • noen typer nevrologiske sykdommer.

Risikofaktorer som bidrar til fremveksten og utviklingen inkluderer:

 • metabolske forstyrrelser;
 • svekket immunitet;
 • hypertensiv sykdom;
 • mat og kjemisk forgiftning;
 • allergiske reaksjoner som fører til skader på huden;
 • Bruk tette sko.

symptomer

Som regel vises ikke trofasåret på beinet umiddelbart. Den negative siden av dette er at sykdommen kan snike seg til en person diskret. Men det er også en positiv side. Å være oppmerksom, har en person muligheten til å ha lagt merke til de alarmerende symptomene, for å få tid til å reagere på dem.

Symptomer som foregår utseendet på kroppen kan være som følger:

Etter 1 gang går åreknuter for alltid!

Jeg har lenge søkt å kurere åreknuter. Jeg prøvde alle metodene, og jeg likte denne metoden. Mine resultater i denne artikkelen!

 • ubehagelige opplevelser på overflaten av huden av bærekraftig natur (fra følelser av ubehag og små smertefulle opplevelser for kløe og brenning);
 • hevelse i beina og tyngde i dem (spesielt i kalvemuskler);
 • nedsatt følelse i foten og en følelse av kulde (typisk for diabetikere);
 • økte vener;
 • benkramper (spesielt om natten);
 • et symptom på "våte føtter", når huden blir skinnende, som om de er våte og mørkere.

Også varsles hvis en lang tid (mer enn 1 måned) ikke helbreder såret. Dette er et alarmerende symptom. Og hvis prosessen er forsinket i mer enn 2 måneder - dette er allerede et problem.

Typer av trofasår

Avhengig av årsakene som forårsaker dem, refererer trofasåret på beinet til følgende hovedtyper:

 1. Arteriell.
 2. Diabetiker.
 3. Venøs.
 4. Neurotrophic.
 5. Hypertensive.
 6. Smittsom (pyogen).

Foten er vanligvis påvirket hos pasienter med patologier av arterielle kar. Symptomer i slike tilfeller er spesielt smertefulle, da de berørte områdene blir stadig skadet når de går. Smerteløs er typisk for sårkomplikasjoner av diabetes mellitus, ettersom nekrose hos vev føres av død av nervefibre. Sykdommen begynner vanligvis på fingeren, og går deretter til fullstoppet.

Sår forårsaket av åreknuter forekommer oftere på innsiden av shin med en videre overgang til den eksterne. Tapet i foten i hælens område er karakteristisk for neutrofile sår forårsaket av spinal skade eller craniocerebral trauma.

Ulkomplikasjoner på bakgrunn av hypertensjon er sjelden observert. De har en rødblå farge og vises som regel på begge bena samtidig. Herved kan smittsom være furunkulose, purulent eksem, samt respiratoriske infeksjoner forårsaket av en reduksjon i det totale immunitetsnivået.

Slike sår karakteriseres ved lokalisering i shinområdet og en relativt liten dybde av vevskader. Også statusen for en smittsom sykdom kan tilskrives et sår av hvilken som helst opprinnelse i tilfelle infeksjon.

Utviklingsstadier

Det er totalt 4 trinn:

 1. Den første fasen. Dermed er det en liten rødhet, og så er det et sår (en eller flere). Etter dette ekspanderer overflaten av lesjonen ved å kombinere flere sår i en, eller omvendt veksten av en.
 2. Rensningsstadiet. Sårets konturer kjøper som regel avrundede former, og de ubehagelige og smertefulle symptomene intensiverer. På dette stadiet er hovedoppgaven å rengjøre såroverflaten. Spesiell oppmerksomhet bør tas hensyn til naturen av utfellingen som kommer fra den. Turbiditet, mørkere og utseende av en purulent komponent - indikatorene for infeksjon.
 3. Scarringstadiet. Sårets område reduseres gradvis i størrelse på grunn av stramming av kantene, aktiviteten av regenerering av vevene i overflatelagene øker.
 4. Den endelige. Det er granulering av mavesår og videre helbredelse.

Til tross for at benets sår i seg selv er en ubehagelig sykdom, er deres mulige komplikasjoner enda farligere. Disse inkluderer:

 • sepsis. På grunn av inngangen til sårområdet av sopp og nesporogene mikroorganismer. Utvikling er karakteristisk for et anaerobt miljø;
 • eksem, gangrene og dermis. Oppstår på grunn av nekrotiske lag av epidermis;
 • ledd i underbenet;
 • inguinal lymfadenitt;
 • erysipelas, samt vedlegg av andre typer infeksjoner;
 • onkologiske komplikasjoner (hudkreft). Forårsaker delvis eller fullstendig degenerasjon av sårdannende vev.

Behandling av åreknuter

Begynn behandlingen bør være fra kampen mot grunnene til at den er forårsaket. Derfor, når det gjelder åreknuter, må det tas tiltak for å fremme normalisering av blodsirkulasjonen i dem. Denne oppgaven løses gjennom patogenetisk terapi, som inkluderer:

 1. Utstyr for en seng for å sove slik at benplassen er forhøyet.
 2. Behandling av berørte områder av huden med antiseptiske oppløsninger (Furatsilinom, klorheksidin, etc.). Dette vil hindre at tilkobling av en sekundær bakterieinfeksjon eller hindre den fra å trenge dypere inn i vevet.
 3. Forebyggende behandling av hudområder som forårsaker frykt som steder for mulig fremkomst av nye lesjoner (Venoruton, etc.).
 4. Forbedring av blodmikrosirkulasjon i problemområder (Reopoliglyukin og andre).
 5. Bruk av eksterne agenter basert på bredspektret antibiotika (Argoslan, etc.). Det er vist å bli brukt i tilfeller der vedlegg av en sekundær infeksjon likevel skjedde, eller hvis sannsynligheten for dette er stor.
 6. Overlegg av sårhelingsalver. Å stimulere vevregenerasjonsprosesser (Levomekol og andre).
 7. Bruk av kompresjonslinne og leggingen på bena av elastiske bandasjer. Bandasjer er pålagt i retning fra periferien til centen med en gradvis nedgang i trykket.
 8. Plantevern. Påføring av kompresser med avkok og infusjoner vist ved behandling av åreknuter (valnøtt, hestkastanje, hvit pil, etc.).
 9. Mottak av midler til forebygging av trombose.
 10. Mottak av diuretika, venotonikk, etc.
 11. Støttende terapi av immunsystemet, inkludert mottak av multivitaminkomplekser, og i noen tilfeller antihistaminer, slik som Suprastin, Tavegil, etc.
 12. Fysioterapi. Vakuum terapi, UHF, laserbestråling, magnetiske, elektroforese, ozonbehandling, balneoterapi, behandling av leire osv. I noen tilfeller lykkes i den planlagte kirurgiske behandlingen avhenger av kvaliteten av aktiviteter som tidligere fysikalsk kompleks.

Patogenetisk terapi kan utføres både på sykehus og hjemme. Det skal huskes på at, til tross for den typiske utviklingen av hovedformer av åreknuter, kan sykdommenes klinikk i hvert enkelt tilfelle ha betydelige forskjeller. Derfor bør hele komplekset av de ovennevnte tiltakene utføres i samråd med den behandlende legen, og spesielt inntaket av medisiner.

Bli kvitt åreknuter og ordne et personlig liv!

Hvordan jeg overvinne problemet med figuren og ble kvitt åreknuter! Metoden min er bevist og nøyaktig. Min historie i bloggen min!

Av antall maskinvaremetoder er laser og UFO for tiden i stor etterspørsel. Cauterization av sår med deres hjelp er rettet mot å stimulere prosessen med arrdannelse av skadet vev.
Stadig vellykket behandling kan bare oppnås ved fullstendig eller delvis eliminering av årsakene som forårsaket sykdommen.

I åreknuter er dette årsaken. Til tross for det store antallet forskjellige behandlingsmetoder, er den eneste effektive måten å løse problemet nå på å utføre en kirurgisk operasjon. Det skal huskes at bare rettidige tiltak som er tatt, fører til oppnåelse av det beste resultatet.

Behandling hjemme med folkemidlene uten kirurgi

Det er mange råd og anbefalinger for narkotikabehandling. Derfor er omfanget av søk etter de mest hensiktsmessige midler for dette bredt. Innenfor rammen av terapi av den betraktede patologien, er slike midler som:

 • behandling med hydrogenperoksid og streptocid;
 • dressing med sølv og Hartman bandasjer;
 • bruk av Vishnevsky salve, etc.

Folkemedisin kjenner også et stort antall måter å bekjempe trofasår.

Under behandling er rensende og helbredende egenskaper av denne planten verdifull.
Før bruk, kutt arket i to og dypp ned i en svak løsning av kaliumpermanganat i omtrent en time. Deretter behandle såret med et antiseptisk middel og legg aloe på det med et kutt ned. Deksel med polyetylen og bandasje. Prosedyren skal gjentas i minst 5 dager. Skurene begynner å falle av.

Det er mange varianter av salver. Spesielt populære er de som ikke krever spesielle utgifter og er lette å forberede. Her er en av disse alternativene:

Varm et glass vegetabilsk olje og oppløs det i en spiseskje bivoks. Tilsett halvparten av eggeplommen, la stå i en time og spenne gjennom capron. Salven er klar. Oppbevares i kjøleskapet, og før bruk for å påføre sårsåbåndet, oppvarmes hver gang til romtemperatur.

Valg av løsninger er stort. Det er viktig å velge den mest effektive. I tillegg er det praktisk å bruke medisinske stoffer i løsninger som et supplement til de viktigste aktive elementene. Så, etter påføring av et legemiddel på såret, kan du dekke det med gasbind fuktet med en løsning av et annet stoff. Det er bare viktig å være overbevist om deres kompatibilitet.

Salt - saltløsning

Folk bruker fantastiske egenskaper av salt i lang tid. Dens trekningsevne er også effektiv her.
Forbered løsningen: 2 ts. salt på et glass vann. Foldet i flere lag av bandasje suge i løsning og feste til såret om natten. Enda effektivitet kan oppnås ved å skifte effekten av salt i nattetimer og bivoks på dagtid.

Gelbindinger ligner salve. Alt avhenger av stoffene som utgjør deres sammensetning. Men forskjellen er at gelen som regel er litt mykere på huden, slik at klærens påføringstid med den kan være lengre.

Behandling med tjære, som salt, har en skadelig effekt, men det bør brukes med forsiktighet og observere hudreaksjonen. Påfør tamponger til såret fra tjære, skift dem minst 1 gang om 2 dager.
Hvis dette verktøyet er egnet - vises effekten om et par dager. Hvis ikke, ikke kast bort tid og prøv andre alternativer.

Løsningen er sterk. Det er spesielt effektivt når det brukes i de tidlige stadier av ulcerative sykdommer. Det fungerer imidlertid også i forsømte tilfeller. Det er viktig å vise tålmodighet, og regelmessig bruke bandasjer.

Hirudoterapi under behandling har vist seg å være ganske effektiv. Imidlertid bør leeches kun brukes i samråd med legen. Selvbehandling er farlig.

Soda og vaskesåpe

Effekten av husholdnings såpe og brus på såret er gunstig. Det er også viktig at den kombineres med bruk av nesten alle andre midler. Vask såret med en såpeoppløsning bedre med mørk såpe.

Medisinske kluter er spesielt nødvendige i tilfeller med sårssår, når materialene som brukes må ha den høyeste absorpsjonen.

På grunn av sin klebende evne er patchene godt egnet for tilfeller der det er nødvendig med en stiv fiksering av sårmaterialet, men bruk av en konvensjonell dressing er vanskelig av en eller annen grunn.

Hvordan behandle på bena: bilde, første fase

Det viktigste med å starte behandling er å bestemme årsakene til sykdommen. Og om hvor vellykket taktikken valgt av legen vil være for å bekjempe disse årsakene, vil resultatet av behandlingen av trofasåret avhenge av seg selv. Uansett årsaken til sykdommen, er det imidlertid nødvendig med følgende trinn i begynnelsen:

 • forbedre mikrosirkulasjon og ernæring av de berørte vevene;
 • å ødelegge infeksjonen;
 • lindre smertesyndromet;
 • aktiver healing.

Hvor å kjøpe salve i apoteket - narkotika

Utvalg av medisiner bør utføres under hensyntagen til etiologien og stadiet av sykdommen:

 1. I de innledende stadier er en rensende og anti-inflammatorisk effekt viktig i kombinasjon med forbedring av vevtrofisme. Det vil være hensiktsmessig å bruke slike legemidler som Levosin, Levomecol, Solcoseryl, Actovegin, Algofin, Vulnuzan, Argosulfan, Sulfargin, Dermasinin.
 2. På granuleringsstadiet vil det bli nødvendig med stoffer som kombinerer antibakterielle egenskaper og evne til å bedøve og helbrede sår. Egnet Vundehil, Tiotriazolin, Betadin, Metyluracil, Tiotriazolin.
 3. På scarringstadiet blir narkotika som akselererer de restorative prosessene, slik som Curiosine, Mefenate, Bepanten, etc., først i betydning.

Med diabetes mellitus

Den første behandlingsfasen tar sikte på å stoppe utviklingen av sykdommen. Den inkluderer:

 • vasokonstriktiv terapi;
 • terapi rettet mot å forbedre ernæringen av skadede vev;
 • bekjempe vedlegget av sekundær infeksjon;
 • terapi for rensing og helbredelse av sår.

Videre behandling gir en integrert tilnærming med to hovedmål:

 • behandling av den underliggende sykdommen som forårsaket utseende av sår (diabetes mellitus);
 • restaurering av skadede kroppsoverflater.

Den største effekten ved behandling av trofasår er kombinasjonen av propolis med honning. En av oppskriftene er som følger: en spiseskje honning, en spiseskje med 20% alkoholløsning av propolis, en spiseskje solsikkeolje. Å blande. Bruk som komprimering. Healing kan forventes snart. For en bærekraftig effekt skal emnet imidlertid gjennomføres innen en måned.

forebygging

Suksess i forebygging av utbruddet avhenger av effektiviteten av behandlingen av sykdommen som forårsaker dem. Generelle forebyggende tiltak inkluderer følgende:

 • moderat fysisk aktivitet og regelmessig treningsterapi;
 • unngå overkjøling og overoppheting;
 • forebygging av skader;
 • diett;
 • kontroll av blodsukker (med diabetes);
 • nektelse av alkohol, røyking og andre dårlige overdrivelser;
 • bruk av kompresjons undertøy og elastiske bandasjer (med åreknuter);
 • rimelig utvalg av sko.

Dette er et praktisk båndmateriale til en overkommelig pris, som i tillegg har antioksidantegenskaper. Sammensetningen inkluderer: klorhexidin, vitamin E og C.

Det aktive preparatet er laget på grunnlag av kollagen. Den har antiinflammatoriske og hemostatiske egenskaper, stimulerer vekst og dannelse av granulasjonsvev.
Svampen holder seg tett til såroverflaten, og absorberer dets sekresjoner aktivt.

Innovativt verktøy. Spesielt effektiv i komplekse tilfeller. Løselig løser følgende problemer:

 • restaurering av blodmikrocirkulasjon;
 • akselerasjon av sårheling;
 • ødeleggelse av infeksjon
 • fjerning av betennelse.

Bandasjer Protex-TM på skinnene

Et moderne verktøy som akselererer helbredelsen av sår. Det er laget på grunnlag av naturlig cellulose. Den har desinfiserende egenskaper, inkludert trypsin og mexidol. Det er i stand til å fjerne betennelse på kort tid og å rense såret fra pus.

Hvordan kurere åreknuter! En slående oppdagelse i medisinens historie.

Et reelt eksempel på hvordan å bli kvitt varicose for alltid! En påvist metode i historien til en berømt blogger på dette nettstedet!

Den er laget på grunnlag av den berømte peruanske balsam. Har hypoallergeniske egenskaper. Det er et sett med luftgennemtrængelige sterile dressinger impregnert med et legemiddel.

Les Mer Om Fartøyene