Effektive legemidler til behandling av trofasår på beina

Trophic ulcer er ikke en uavhengig sykdom. Denne komplikasjonen av visse patologier: åreknuter, diabetes mellitus, aterosklerose, lymfaderma, erysipelas.

Ofte er det dannet som et resultat av traumer, frostbit, brenning. Ved utseende er det et åpent sår på huden eller vevet under epidermis, som ikke heler etter 6 uker.

De beskrevne trophic ulcers er preget av lang behandling og hyppige tilbakefall. Helbredelsen avhenger av løpet av den underliggende sykdommen og muligheten for å eliminere de lidelser som førte til patologien.

Varicose sår vises på undersiden av shin med et cyanotisk sted og små sår først. Gradvis smelter de sammen i ett sår, hvorfra det suger blod eller purulent, noen ganger med lukt, innhold.

Generelle prinsipper for behandling

Først av alt er det nødvendig å eliminere årsaken til trofasåret. Det oppstår vanligvis på grunn av venøs insuffisiens, så du bør begynne å behandle åreknuter, selv om det er nødvendig med kirurgisk inngrep.

Den trofiske såret er eliminert på konservative måter. Dette opptrer poliklinisk - hvis sårene er overfladiske, og hvis såret er dypt, utføres behandlingen under stasjonære forhold.

Den generelle behandlingen av trofasår i nedre ekstremiteter innebærer bruk av medisiner som forbedrer venøs utstrømning, næring av vev, bidrar til helbredelsen av defekten. Lokal behandling innebærer valg av et effektivt legemiddel til langvarig bruk. Det bør være av to typer: i form av en salve eller gel.

Sammensetningen av stoffet bør stimulere cellevekst, forbedre dannelsen av kollagen og metabolisme, sikre tilførsel av oksygen til vevet. Alt dette skal bidra til en kvalitet og sikker sårheling.

Grupper av medisiner som brukes

Siden begynnelsen av behandlingen har preparater blitt foreskrevet som forbedrer tilstanden til det vaskulære systemet:

 1. Flebotoniki - styrke vaskulære vegger, øke elastisiteten, normalisere blodsirkulasjonen: Detralex, Troxevasin, Venoruton, Flebodia.
 2. antikoagulanter - fortynnet blod, reduserer risikoen for blodpropper: Heparin, Decumarin.
 3. Fibrinolitiki - redusere blodproppens evne Midlene er tildelt dersom pasienten er på sykehuset fordi de provoserer intern og ekstern blødning. Den mest effektive er Urokinase, Streptokinase.
 4. spasmolytika - lindre spasmer og smerte, utvide blodårer: No-shpa, Papaverin.
 5. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler - fjern betennelsen i karene og bedøv: Ibuprofen.
 6. Midler som forbedrer fettmetabolismen - fjern giftstoffer fra kroppen, reguler nivået av kolesterol og bukspyttkjertelenzymer: enterosorbent FISHant-S, som består av naturlige komponenter.
 7. Systemiske enzymer - å forbedre stoffskiftet.

Restaurering av blodstrømmen, fjerning av betennelse og forbedring av metabolske prosesser bidrar til helbredelsen av defekten. Dette er listen over de mest effektive og vanlige stoffene.

Forberedelser for lokal applikasjon

I tillegg til narkotika tatt internt, er aktuelle medisiner også brukt til å behandle trofasår.

Disse er salver og geler som eliminerer infeksjon og akselererer helbredelsen av sår.

Bruken av disse stoffene avhenger av graden av skade.

Gruppene av legemidler inkluderer:

 1. Antibakterielle legemidler - brukes i de tidlige stadiene, når defekten er liten. De desinfiserer såret og reduserer risikoen for reinfeksjon: Levomecol, Actovegin, Solcoseryl.
 2. Salver med grønnsakskomponenter - er vant til å bli helt kvitt infeksjonen. Her fra det mest effektive er det nødvendig å tildele Vul'timulin - det akselererer sårheling, fjerner betennelsesprosesser, brukes på et døende sår.
 3. Regenererende stoffer - etter bruk av de ovennevnte midler, da ulcus var blitt dannet på det tynne laget av epitel regenerering er nødvendig å benytte salver for forbedring av cellulær metabolisme i integument og fullstendig leging av sår: Bepanten, Mefenat, Kuriozin.

Verktøy for å hjelpe på gjenopprettelsen av huden, også redusere betennelse og smerte, for å fremme inntrengning av aktive ingredienser i huden dybden, og dermed påskynde helingsprosessen.

De mest effektive og populære stoffene for behandling av trofasår av aktuell applikasjon er:

 1. solkoseril - I tillegg til antibakteriell virkning har den egenskaper forbedret regenerering av berørte vev. Har ingen bivirkninger. Når det påføres såret, begynner brennende og tinning - det burde være slik, det bør ikke kastes.
 2. Iruksol - i sammensetningen er det kollagenose, noe som resulterer i at dette stoffet ikke kan brukes i lang tid for å unngå bivirkninger. Produktet bidrar til å rense såret fra patogen mikroflora, forurensning.
 3. Delaksin - Den eneste måten i farmakologi med innholdet av syntetisk tannin. Det danner en tynn film på sårets overflate, som beskytter såret mot infeksjon og suppurering. Det tørker det fuktige såret og akselererer regenereringen av vevet. I tillegg fjerner det kløe, betennelse, smerte, hevelse og har antibakteriell virkning. Tilgjengelig i form av et pulver eller krem.

Eliminering av hudfeil - et sett med verktøy

trofisk sår behandling tar sikte på å bedre blodsirkulasjonen i benene, som med brudd har resultert i en manglende tilførsel av epitelceller og de dør, hvorfor, og dannet magesår. For å behandle hudfeil gjelder komplekser med legemidler:

 1. Dienay - renser blodkar og stimulerer blodsirkulasjon, gjenoppretter blodtilførselen til vev. Sammensetningen inneholder enzymer som oppløser trombi, samt elementer som fjerner betennelse, forbedrer metabolske prosesser og akselererer regenerering.
 2. Venomaks Er et forbedret preparat av Dienai, som i tillegg inneholder vegetabilske ekstrakter som styrker de vaskulære veggene.
 3. Bifizim - immunmodulator, i stand til å øke kroppens naturreservater. Det gjenoppretter immunsystemets funksjoner og brukes som et ekstra middel for treg infeksjoner.

Alle tre legemidlene brukes i ett kurs ved å skifte med hverandre i henhold til skjemaet. De unike egenskapene til disse stoffene er at de ikke løsner seg i det aggressive miljøet i magen og manifesterer seg som om de ble injisert i kroppen.

Det er veldig praktisk for pasienten - ikke lyve under dropper og ta dem hjemme.

Unikt i naturen medisiner

For behandling av trofasår er ikke bare preparater for intern bruk, men også forskjellige midler for lokal administrasjon utviklet. De inkluderer:

 1. Branolind H - Utstedes i form av bandasjer, forbedrer regenerering, utfører drenering, forhindrer dannelse av arr. Fremmer helbredelse av sår, eliminerer ødem og betennelse. Forbindinger med det er smertefri og ikke traumatisk. Forkleet er laget av bomullst stoff med store celler, som fremmer fri luftcirkulasjon. Forbandet er impregnert med peruansk balsam, så vel som med medisinske syrer og essensielle oljer.
 2. Aktivteks - et serviett laget av strikket stoff, impregnert med forskjellige sammensetninger. For behandling av sår på benene passer bindet Aktivteks Khvitia (klorheksidin, vitaminene E og C) og Aktivteks fom (furagin og sjø Buckthorn olje). De har antiinflammatorisk, sårheling, smertestillende og hemostatisk effekt.
 3. Vitargol - Spray basert på en vandig oppløsning av kolloidalt sølv. Påfør med en spray på såret, om nødvendig kan du påføre et bandasje. Har antimikrobielle og antiinflammatoriske egenskaper.

Effektive og populære midler

Følgende effektive legemidler som ikke er inkludert i de forrige kategoriene, brukes også til behandling:

 1. Antitaks - stoffet er basert på flavonoider, som lindrer hevelse, betennelse, forbedrer regenerering, øker tonen i blodårene. Brukes på forskjellige stadier av åreknuter. Har minst bivirkninger. Praktisk i bruk - to kapsler av stoffet om morgenen, slik at virkningen av handlingen er merkbar.
 2. Aescusan - er laget av frø av hestkastanje. Det brukes i begynnelsen av åreknuter eller for å forebygge venøs insuffisiens.
 3. pentoksil - Et syntetisk stoff, er tilgjengelig i form av tabletter, stimulerer bloddannelse, forbedrer helbredelse av sår, øker immuniteten. Dosen for en voksen er 1-2 tabletter tre ganger daglig. Behandlingsforløpet avhenger av scenen av sykdommen.

Et par oppskrifter fra folket

Behandling av sår er en lang prosess, og i tillegg til tradisjonelle terapimetoder kan anvendelsen av tradisjonell medisin bidra til gjenoppretting:

 1. The Golden Dog. Vask plantens blader i kokt vann, kutt og slipe med en treskje til juicen dannes. Den resulterende massen påføres såret, dekket med et sterilt serviett og en påføring påført. Påfør gyllen sennep for natten, til såret er strammet, før det blir behandlet med hydrogenperoksid.
 2. hvitløk. 4 krydder hvitløk rent og hell tre kopper eple cider eddik, la det brygge i to uker. Dette betyr å fukte serviet og sette på såret, fikse det med et bandasje. Å utføre slik behandling for natten - såret slutter å skade, tørker opp og gradvis reduseres.

Resultater og konklusjoner

Under behandling av trophic ulcers på bena, er et varmt bad eller dusj ikke tillatt. Det anbefales ikke å bruke bandasje eller belte for å rette opp magen.

Du kan ikke bruke vekter og holde deg i stillestående stilling i lang tid. Fra kostholdet bør utelukkes salt og krydder. Det er nødvendig å kvitte seg med røyking - det senker prosessen med utvinning.

Forebygging av sår er forebygging av åreknuter og andre sykdommer som forårsaker dannelsen av slike komplikasjoner. For å gjøre dette, bør du ta vare på beina: Når tyngde oppstår i beina, bruk kremer og geler for å lindre ubehagelige symptomer.

Det viktigste er å observere hygiene i nedre ekstremiteter for å unngå infeksjon.

Trofiske sår av nedre ekstremiteter

Trofisk sår - en sykdom som kjennetegnes ved dannelse av defekter i huden eller slimhinnen som kommer etter avvisning av nekrotisk vev, og hvori svak strøm, liten tendens til helbredelse og en tendens til å gjenta seg.

Som regel utvikler de seg mot bakgrunnen av ulike sykdommer, varierer i vedvarende langsiktig kurs og er vanskelige å behandle. Gjenopprettelse avhenger direkte av løpet av den underliggende sykdommen og muligheten for å kompensere for de lidelsene som førte til utbruddet av patologi.

Slike sår heler ikke i lang tid - mer enn 3 måneder. Trofic sår oftest påvirker underarmene, så behandlingen skal begynne når de første tegnene er funnet i begynnelsen.

årsaker til

Brudd på blodtilførselen til hudområdet fører til utvikling av mikrocirkulasjonsforstyrrelser, mangel på oksygen og næringsstoffer og brutto metabolske forstyrrelser i vevet. Det berørte området av huden er nekrotisk, blir følsomt for eventuelle traumatiske midler og infeksjon.

Å provosere forekomst av trofasår på beinet er mulige slike risikofaktorer:

 1. Problemer av venøs trombose: sirkulasjon, åreknuter i de lavere ekstremiteter, etc. (begge sykdommene bidra til stagnasjon av blodet i venene, vev forstyrre strømforsyningen og forårsaker nekrose) - magesår vises i den nedre tredjedel av tibia;
 2. Forverring av arteriell blodsirkulasjon (spesielt med aterosklerose, diabetes mellitus);
 3. Noen systemiske sykdommer (vaskulitt);
 4. Enhver form for mekanisk skade på huden. Det kan ikke bare være et vanlig, hjemlig traume, men også en brenn, frostbit. Det samme området inkluderer sår som er dannet i avhengige personer etter injeksjoner, samt effekten av bestråling;
 5. Forgiftning av giftige stoffer (krom, arsen);
 6. Hudsykdommer, for eksempel kronisk dermatitt, eksem;
 7. Brudd på lokal sirkulasjon ved langvarig immobilitet på grunn av traumer eller sykdommer (sårdannelser dannes).

Ved diagnostisering av en sykdom er sykdommen som forårsaket dannelsen svært viktig, siden taktikken til å behandle trofasår på beinet og prognosen avhenger i stor grad av arten av den underliggende venøse patologien.

Symptomer på trofasår

Dannelsen av sår på beinet, som regel, foregår av en hel kompleks av objektive og subjektive symptomer, som indikerer en progressiv brudd på venøs sirkulasjon i ekstremiteter.

Pasienter bemerket økt hevelse og tyngde i leggene, økte kalv muskelkramper, spesielt om natten, utseendet på en brennende følelse, "Heat", og noen ganger kløe i huden leggen. I denne perioden, i den nedre tredjedel av skinnen, øker et nettverk av myke cyanotiske vener med liten diameter. Violette eller lilla pigment flekker vises på huden, som sammenfaller, danner en stor sone med hyperpigmentering.

I den første fasen er trofasår overfladisk, har en fuktig mørk rød overflate dekket med en scab. I fremtiden utvider og forstår såret.

Individuelle sår kan fusjonere med hverandre og danner omfattende feil. Flere lanserte trophic ulcers i enkelte tilfeller kan danne en enkelt sår overflate langs hele omkretsen av shin. Prosessen strekker seg ikke bare i bredde, men også i dybden.

komplikasjoner

Trofiske sår er svært farlige for deres komplikasjoner, som er svært alvorlige og har dårlige utsikter. Hvis du ikke legger merke til de trofiske sårene i ekstremitetene i tide og starter behandlingsprosessen, kan følgende ubehagelige prosesser senere utvikle seg:

Obligatorisk bør behandlingen av trofasår på bena utføres under tilsyn av behandlende lege uten uavhengig aktivitet, men i dette tilfellet er det mulig å minimere konsekvensene.

forebygging

De viktigste forebyggende midler for å forhindre forekomst av trofasår er umiddelbar behandling av primære sykdommer (sirkulasjons- og lymfedreneringsforstyrrelser).

Det er ikke bare nødvendig å bruke stoffene inne, men også å bruke dem eksternt. Den lokale effekten vil bidra til å stoppe de patologiske prosessene, behandle eksisterende sår og forhindre etterfølgende ødeleggelse av vev.

Hva er farlig sykdom?

Fremvoksende trophic ulcers kan til slutt okkupert betydelige områder av huden, øke dybden av den nekrotiske effekten. Gnoyrodnaya infeksjon, kom inne, kan provosere utseendet på erysipelas, lymfadenitt, lymphangitt, septiske komplikasjoner.

I fremtiden kan de avanserte stadiene av trofasår utvikle seg til gasgangrener, og dette er årsaken til akutt kirurgisk inngrep. Langsiktig ikke-helbredende sår, utsatt for aggressive stoffer - salicylsyre, tjære, kan utvikle seg til ondartede degenerasjoner - hudkreft.

Behandling av trofasår på beinet

I nærvær av trofiske sår på beinet, er et av de viktigste stadiene av behandlingen å identifisere årsaken til sykdommen. For dette formål er det nødvendig å konsultere med slike leger som phlebologist, dermatolog, endokrinolog, kardiolog, vaskulær kirurg eller allmennlege.

Sene stadier av sykdommen blir vanligvis behandlet på kirurgiske sykehus. Men i tillegg til å identifisere og eliminere årsaken til trofasår, må man heller ikke glemme daglig pleie for det berørte området.

Hvordan behandle et trofasår av underekstremitetene? Bruk flere alternativer, avhengig av forsømmelsen av den patologiske prosessen.

 1. Konservativ terapi, når pasienten er foreskrevet medisiner som phlebotonics, antibiotika, antiaggregants. De vil bidra til å kurere de fleste symptomene på sykdommen. Pasienter foreskriver ofte følgende stoffer: Tocopherol, Solcoseryl, Actovegil. Denne medisinen kan bare foreskrives av en lege.
 2. Lokal terapi, som du kan kurere vev og hudskade på. Med diabetes brukes salver som inneholder antiseptika og enzymer. Disse rettsmidler helbreder sår og gir lokalbedøvelse. Salver som øker blodsirkulasjonen er forbudt å gjelde på den åpne overflaten av et trofasår. Slike salver som Dioxysol, Levomecol, Curiosine, Levosin utøver en sårhelende effekt. Salve påføres kompressen og om spesielle bandasjer er laget.
 3. Kirurgisk inngrep, som utføres etter helbredelse av sår. I løpet av det gjenopprettes blodstrømmen i blodårene i det berørte området. Denne operasjonen innebærer shunting og phlebectomy.

For å behandle sår, bruk slike stoffer: Klorhexidin, Dioxydin, Eplan. Hjemme kan du bruke en løsning av furacilin eller kaliumpermanganat.

Operativ inngripen

Kirurgisk behandling av trofasår i nedre ekstremiteter er indisert for omfattende og alvorlige hudlidelser.

Operasjonen består i å fjerne såret med det omkringliggende ikke-levedyktige vevet, og ytterligere lukke ulcerøs defekt, i andre trinn, utføres en operasjon på venene.

Det finnes flere forskjellige kirurgiske metoder:

 1. Vakuumbehandling, som gjør at du raskt kan fjerne pus og redusere ødem, samt skape et fuktig miljø i såret, noe som i stor grad forhindrer bakterier i å utvikle seg.
 2. Cathering - egnet for magesår som ikke heler i svært lang tid.
 3. Perkutan søm - egnet for behandling av hypertensive sår. Dens essens er i frakobling av venøs-arterielle fistler.
 4. Virtuell amputasjon. Klippet metatarsal og metatarse-falangiale felles, men anatomisk integriteten av foten er ikke brutt - men fjerner lesjoner av bein infeksjon som effektivt kan håndtere neurotrophic magesår.

Når sårets størrelse er mindre enn 10 cm², lukkes såret med egne vev, strammer huden daglig i 2-3 mm, og bringer sidene sammen og lukker den helt i 35-40 dager. På sårområdet forblir et arr, som må beskyttes mot eventuelle skader. Hvis lesjonens område er mer enn 10 cm², bruk hudplastikk ved bruk av pasientens sunne hud.

Medisineringsterapi

Behandlingsforløpet med medisiner følger nødvendigvis enhver operasjon. Behandling med medisiner er delt inn i flere stadier, avhengig av scenen i den patologiske prosessen.

I den første fasen (stadium av et fuktig sår) omfatter medisineringstilbud slike stoffer:

 1. Antibiotika av et bredt spekter av handling;
 2. NSAID, som inkluderer ketoprofen, diklofenak, etc.;
 3. Antiaggregeringsmidler for intravenøs injeksjon: pentoksifyllin og reopoglyukin;
 4. Antiallergiske stoffer: Tavegil, suprastin, etc.

Lokal behandling på dette stadiet er rettet mot å rense såret fra det døde epitel og patogene mikroorganismer. Det inkluderer slike prosedyrer:

 1. Vask såret med oppløsninger av antiseptika: mangan, furacilin, klorhexidin, decoctions av celandine, streng eller kamille;
 2. Bruk av dressinger med medisinske salver (dioksykol, levomikol, streptolaven, etc.) og karbonat (spesiell bandasje for sorption).

I det neste trinn, som er karakterisert ved en innledende fase av sårheling og arrdannelse, som brukes i behandlingen av helbredende salver trofiske sår - solkoseril, aktevigin, ebermin, etc., så vel som legemidler, antioksidanter, f.eks tolkoferon..

Også på dette trinn bruker spesielt utviklet for dette sårdekkende sviderm, geshispon, algimaf, algipor, allevin et al. Behandling av det uttrykte overflate Kuriozin utført. I sluttfasen av legemiddelbehandlingen tar sikte på å eliminere den primære sykdommen, som provoserte utseendet av trofiske magesår.

Hvordan behandle et trofasår på benet hjemme

Når du begynner behandling for trofasår ifølge folkeoppskrifter, er det nødvendig å konsultere legen din.

Hjemme kan du bruke:

 1. Hydrogenperoksid. Det er nødvendig å dryppe på sårperoksidet, og dryss streptocicid på dette stedet. På toppen må du sette et serviett, tidligere gjennomvåt i femti milliliter kokt vann. I dette vannet tilsettes to teskjeer peroksid. Deretter dekke med en pakke og bandasje med et lommetørkle. Endre komprimeringen flere ganger om dagen. Og dryss streptocidet når såret blir fuktig.
 2. Helbredende balsam i behandling av trofasår i diabetes mellitus. Den inkluderer: 100 g enebær tjære, to eggeplommer, 1 ss rose olje, 1 teskje renset terpentin. Alt dette må blandes. Terpentin helles langsomt, ellers egget vil curdle. Denne balsam er påført på trophic ulcer, deretter dekket med en bandasje. Dette folkemidlet er et godt antiseptisk middel.
 3. Pulver fra tørket løv av en Tartar. Skyll med rivaloloppløsning. Pulver med kokt pulver. Påfør et bandasje. På morgenen neste dag, dryss pulveret igjen, men vask ikke såret før dette. Snart begynner såret å helbrede.
 4. Trofiske sår kan behandles med antiseptika: vask sår med varmt vann og såpe, bruk antiseptisk og bandasje. Disse dressings alternativt applikasjoner fra en løsning av havsalt eller bordsalt (1 spiseskje per 1 liter vann). Gaze er brettet i 4 lag, fuktet med saltoppløsning, lett presset og påført såret, på toppen av komprimeringspapiret, hold i 3 timer. Prosedyren skal gjentas to ganger om dagen. Mellom applikasjoner er pause 3-4 timer, på denne tiden bør sårene holdes åpne. Snart begynner de å redusere i størrelse, kantene blir tette, noe som betyr at helbredelsesprosessen skjer.
 5. Hvitløkspult eller komprimer brukes med åpne sår. Ta flerskikts gasbind eller et terryhåndkle, suge i varm buljong av hvitløk, klem ut overflødig væske og umiddelbart feste til et sårt sted. På en poultice eller et kompresjon setter du en tørrflanelforbinding og en varmvannflaske eller en flaske varmt vann for å holde varmen lenger.
 6. Det er nødvendig å blande egghvite med honning slik at disse ingrediensene er i samme forhold. Pisk alt og bruk på sår, inkludert åre som er vondt. Deretter dekker baksiden av burdock bladene. Det skal være tre lag. Fest cellofanfilmen og bind den sammen med en linduk. La kompresset stå over natten. Du må gjøre denne behandlingen fem til åtte ganger.

Husk at i fravær av rettidig og korrekt behandling kan utvikle komplikasjoner som :. mikrobiell eksem, erysipelas, abscess, pyoderma, leddgikt av ankelen, etc. Derfor, bare bruke folk rettsmidler, neglisjere tradisjonell behandling er ikke nødvendig.

Salver for behandling

For å behandle denne sykdommen, kan du også bruke en rekke salver, både naturlige og kjøpt i apoteket. Effektivt helbrede sår og utøve anti-inflammatorisk effekt salver arnica, comfrey, samt rom geranium.

Salve av Vishnevsky brukes også ofte. Av salver som kan kjøpes på apoteket, skiller de spesielt dioksykol, levomecol, samt streptolaven og en rekke analoger.

Trofasår: behandling

Trophic ulcer er en sykdom i huden som oppstår når overflatevevene blir ødelagt.

Sår har utseende på et sår som hovedsakelig er dannet på beina som følge av sirkulasjonsforstyrrelser. Mer detaljert vurdering av trofasår på beina i utgangspunktet er mulig på bildet. Slike endringer i vev oppstår ikke selv. Som regel er dette en følge av samtidige sykdommer forbundet med patologiske forstyrrelser fra det vaskulære systemet.

Det er ulmer av ulike årsaker. De hyppigste stedene for lokalisering er skinn, føtter, tær.

Etiologien til trophic ulcers:

 • Brannskader eller kjemiske hudskader;
 • Diabetes mellitus;
 • Ulike dermatologiske sykdommer (f.eks eksem);
 • Stagnerende prosesser av lymfedrenering;
 • fedme;
 • Arteriell insuffisiens, der det er okklusjon eller innsnevring av blodkar;
 • Sykdommer av autoimmun natur;
 • Tromboflebit, mot hvilken en kronisk venøs insuffisiens utvikler seg;
 • Skader som forstyrrer innerveringen av vev.

For å danne et sår kan selv etter en mindre skade, hvis en person har nedsatt metabolisme, svekket immunitet eller det er noen sykdommer. Provoke en trophic ulcer på beinet kan frostbite, samt klemme sko.

Et sår kan til og med etter en mindre skade

Symptomer på trofasår

Før utseende av sår i pasienten, er manifestasjoner av slike symptomer mulige:

 • Huden blir grov;
 • Det er en sterk kløe og brennende følelse;
 • Stedet for å utvikle sår blir hovent;
 • Det er smertefulle opplevelser i bena;
 • I beina ser tyngde;
 • Fargen på huden endres (det er flekker av lilla, huden får et blankt utseende).

Under visuell inspeksjon indikerer disse symptomene begynnelsen av såret. For å få en korrekt og mer nøyaktig diagnose, for å bestemme den mest effektive behandlingen, tilordner en spesialist pasienten slike laboratorietester som:

 • Generell blodprøve;
 • Generell analyse av urin;
 • Analyse av hemmelighet fra et sår;
 • Immunologiske studier.

Ytterligere diagnostiske metoder benyttes også, som inkluderer: ultralyd og angiografi av kar med kontrastmiddel.

Stedet for å utvikle sår blir hovent

Ved hjelp av et slikt laboratorium og ytterligere undersøkelsesmetoder, vurderer legen fullstendig pasientens tilstand.

Det finnes flere typer av denne patologien

Trofiske sår forekommer på grunn av patologiske forandringer som oppstår under brudd på blodstrømmen i nedre lemmer, som fører til cellers død. Bildet av et trofasår på beinet blir et eksempel på en visuell, selvvurdering av sykdommen. Basert på årsaken til denne sykdommen er det følgende former:

Arterial sår. Deres utseende er forbundet med å utrydde aterosklerose, som påvirker hovedarteriene. Sår av denne gruppen oppstår hovedsakelig på grunn av bruk av overdrevent tette sko, med kjøling, under skader med vevskader.

Sår av arteriene er hovedsakelig lokalisert i foten, på sålen, store tær og hæler.

Sårene ser slik ut: små sår, har en halvcirkelformet form, tett ved kantene og fylt med purulent væske. Fargen på huden rundt såret blir lysegul.

Dette såret påvirker hovedsakelig de eldre. Før dannelse av sår, kan pasienten ha litt lameness, som blir et hinder for å gå på trappene. Også pasienten har økt tretthet og følelse av konstant kulde. Det berørte benet er konstant kaldt og vondt hovedsakelig om natten.

Det er svært viktig når du finner disse symptomene for å få en spesialistkonsultasjon for utnevnelse av kompetent behandling, ellers kan det være mange sår som vil spre seg gjennom huden.

Venus sår er lokalisert på innsiden av shin. Synes på grunn av dårlig blodsirkulasjon i blodårene eller åreknuter. Før sårdannelse, føler pasienten slike symptomer:

 • Hevelse i underbenet;
 • Nattkramper;
 • Kløe i underbenet;
 • Du kan se forstørrede årer, som til slutt smelter sammen i flekker, skaffer seg en lilla nyanse og dekker alle større områder av huden.

Etter hvert som sykdommen utvikler seg, blir huden tettere og glatt med en bestemt glans.

Etter slike symptomer begynner å danne klemme hvitt fargetone. Hvis ingenting er gjort for å behandle i begynnelsen, vises små sår, som til slutt går. Fra sår vises purulent utslipp med en ubehagelig lukt. Nedenfor er et bilde av trophic ulcus av denne gruppen.

Venus sår er lokalisert på innsiden av shin

Det er svært viktig å begynne å behandle trofasår i venøs form, ellers kan alvorlige sykdommer oppstå i sepsis.

Sår av diabetisk natur. En av konsekvensene av diabetes mellitus kan være utvikling av diabetiske trofasår. Utviklingen av et sår begynner med forsvunnet følsomhet i beina, som er forbundet med å dø av visse nervefibre. Det berørte området av huden blir kaldt, om natten er det smertesyndrom. Manifestasjonene av denne sykdommen ligner symptomene på arterielle sår, med unntak av lameness. I diabetisk form er sårene forstørret og dypere. Ligger hovedsakelig på tærne.

Trophic ulcers som oppstår med diabetes, bære stor fare, siden det er mulighet for overgang til gangrene.

Neurotrofiske sår utvikler seg på bakgrunn av skader på ryggraden eller hodet. Lokalisering av disse sårene er området av hælen og sålen. De resulterende sårene er små, men dype, hvorved et bein eller en sone kan stikke ut. Sår med purulent innhold og spesiell lukt.

Hypertensive sår forekommer ekstremt sjelden. Synes hovedsakelig hos eldre kvinner med stadig høyt blodtrykk.

Såret begynner med utseendet på papulen eller oppkjøpet av hudfarget rød-cyanotisk fargetone, det er ømhet. Hovedtrekket i den hypertoniske typen er at lesjoner vises på begge benene samtidig.

Hypertensive sår er ekstremt sjeldne

Slike sår har en langsom utviklingskarakter, men de er svært smertefulle. I dette tilfellet er det fare for å få en bakteriell infeksjon.

Smittsomme sår (pyogenic). Deres utseende bidrar til redusert immunitet, furunkulose, purulent eksem, etc. Utviklingen av slike sår avhenger av ugunstige sosiale forhold og manglende overholdelse av hygieneregler. Smittsomme sår forekommer i shinens område. Vanligvis er de grunne og ovale i form.

Metoder for behandling av trofasår

Behandling av trofasår er utpekt individuelt, avhengig av årsaken til sykdommen. I første fase må legen avgjøre hvilken type sår. Etter det vil behandlingen bli foreskrevet.

Metoder for behandling inkluderer: kirurgisk, medisinsk, lokal behandling (bruk ulike antiseptika for å bli kvitt pus, salver), fysioterapi, tradisjonell medisin.

Kirurgisk behandling av trofasår

På en operativ måte fjernes det døde vev og betennelsesfokus. Det finnes flere metoder:

 • Vakuum-effektiv for å kvitte seg med purulent væske fra såret, reduserer hevelse rundt såret, i tillegg til størrelsen, forbedrer blodsirkulasjonen og gjenoppretter prosessen med regenerering i vev. Risikoen for å få komplikasjoner etter et sår reduseres. I såret med vakuumbehandling dannes et miljø som ikke tillater penetrering av virus og bakterier;
 • Kateterisering - gjelder sår som ikke heler ved langvarig behandling;
 • "Virtuell amputasjon" er den mest brukte metoden for behandling av nevrotrofe sår;
 • Fastvare av venøse arterielle fistler for separasjon av sår i behandling av hypertensive sår.

Et mer åpenbart eksempel på kirurgisk behandling av trofasår av nedre ekstremiteter i bildet.

Kirurgisk behandling av trofasår

medisinering

Behandling av trofasår i underekstremiteter med rusmidler er foreskrevet i operative metoder. I enkelte former for sår i første fase kan medisinering brukes uten kirurgi.

Terapi utføres i etapper. I utgangspunktet (under fuktetrinnet) er det foreskrevet:

 • Antibiotika av et bredt spekter av handling;
 • Preparater for antiinflammatorisk virkning;
 • antihistaminer;
 • Antiplatelet preparater.

I løpet av denne perioden brukes prosedyrer for å fjerne trofasår. Disse inkluderer:

• Behandling av sår med antiseptiske midler (f.eks. Oppløsning av kaliumpermanganat, klorhexidin, avkjøling av celandine, etc.);

• Bruk av dressinger med salve fra trofasår på bena;

Om nødvendig, foreskrive hemosorpsjon (blodrensing).

I perioden med arr og helbredelse av trofasår er spesielle salver foreskrevet (Solcoseryl, Ebermin, etc.), så vel som antioksidanter. For lokal behandling brukes sårdeksler - Allevin, Algipor, Geshiston, etc.

Etter behandlingen beskrevet ovenfor, bør all oppmerksomhet fokuseres på hovedårsaken til dannelse av trofasår.

Kompresjon i behandling av trofasår

På et hvilket som helst stadium av sykdommen er det nødvendig å huske hvordan man skal behandle trofasåret ved hjelp av elastisk kompresjon. For å gjøre dette, bruk elastiske bandasjer, bytt dem hver dag (hovedsakelig for behandling av venesår).

Fysioterapi som et middel i kompleks behandling

Når regenereringsstadiet kommer, fer de til hjelp av fysioterapeutisk behandling.

Noen av prosedyrene er:

 • Laserbehandling - brukes til å lindre smerter, fjerne inflammatorisk prosess. Hjelper med å gjenopprette vev så snart som mulig;
 • Magnetisk resonans terapi - fjerner puffiness, bedøvelser, fungerer som en vasodilator;
 • UFO - øker kroppens immunforsvar;
 • Ozonbehandling - fremmer veksten av bindevev og fylling av celler med oksygen;
 • Behandling med slam og balneoterapi.

Ozonbehandling - fremmer veksten av bindevev og fylling av celler med oksygen

For behandling av trofasår på foten av en spesielt alvorlig form, brukes et hudtransplantat. Bruk huden, tatt fra lårområdet eller baken.

Behandling av trofasår ved hjelp av tradisjonell medisin

Behandling av trofasår hjemme gir gode resultater i komplisert terapi. Såret inneholder pus, som forstyrrer regenerering og gjenoppretting. Brews fra urter for vasking sår er til stor nytte. Også, salver til behandling av trofasår på beinet, kokt hjemme, fungerer godt. De mest effektive antiseptiske egenskapene har en rekkefølge, kamille, celandine og calendula gress.

Når såret vaskes med urteavkok, utføres følgende prosedyrer:

 • Renset sår er cauterized med vodka, etterfulgt av Vishnevsky salve eller ichthyol;
 • Til dårlig helbredende sår brukes en bomullsskive med tjære. To dager senere, erstatt fersk. Påfør til siste helbredelse.

En stor fordel kommer fra urteekstrakter for å vaske sårene

Trophic ulcers som oppstår fra diabetes er svært vanskelig å behandle. Hvordan behandle trofasår på føttene av diabetisk form:

 • Påføring av bandasje med pulver fra tørket løv av Tartar. For det første skal såret skylles med rivanol, deretter dryss med pulver og lage et bandasje. Neste dag om morgenen, dryss opp såret med pulver, men uten å skylle. Denne metoden fremmer arrdannelse;
 • Bruken av bomullsull med påføring av en gylden mustasje eller dens juice knust til en pulverformet tilstand;
 • Salve med propolis og gåsfett. For forberedelsen tar du 30 gram propolis i knust form og 100 gram gåsfett. Bland og legg på et vannbad. Etter 15 minutter, fjern fra varmen. De legger den beregnede salven i et sår, deretter deksel med komprimeringspapir og påfør et bandasje. I stedet for gåsfett kan du bruke smør.

Behandling av trophic ulcers i preparatene i underbenet

Trofiske sår i nedre ekstremiteter krever langsiktig kompleks behandling i kombinasjon med terapi av den underliggende sykdommen

Behandling av trofasår er en lang og vanskelig prosess som krever en balansert og detaljert analyse av årsaken til sykdommen. Legenes kunst består av riktig kombinasjon av terapi av den underliggende sykdommen, som har svekket kroppen med behandling av huddefekt.

En enkel kur for venøse sår (et slikt mirakel pille eller SuperMAZ) finnes ikke, og det er lite sannsynlig i overskuelig fremtid, så dyktighet av lege - du skal kombinere de eksisterende kraftige medisiner.

Trophic ulcers og prinsippene for deres behandling

En hudlesjon som ikke heler i seks uker, eller har en tendens til fornyelse, diagnostiseres som et trofasår. Det er ikke en uavhengig sykdom, men det oppstår som følge av kroppens hovedpatologi.

Hudlesjoner er lokalisert hovedsakelig på beina, som sjelden vises på armene, bagasjen og hodet. Hovedårsaken til sår er sviktet i tilførsel av vev og deres påfølgende nekrose på grunn av brudd på blodstrøm og oksygen sult. Blodforsyningens patologi oppstår i forbindelse med:

 • kardiovaskulære lidelser;
 • patologi av lymfedrenering;
 • tiltredelse av infeksjoner;
 • metabolske forstyrrelser;
 • utvikling av autoimmune prosesser.

Planlegger behandling av sår, fortsetter doktoren fra det faktum at den underliggende sykdommen krever behandling i utgangspunktet, viser selve utseendet til en langvarig, ikke-helende kutan lesjon alvorlighetsgraden av kurset. Kombinasjonen av dybden av den underliggende sykdom, og sekundære patologier direkte magesår utgjøre en lege forskjellige oppgaver, Hovedformålet med dette er å oppnå en tendens til sårheling, redusere dens størrelse, stansing muligheten for åpning av nye magesår og lindring av den underliggende sykdommen.

Det er trophic ulcers:

 • venøs eller varicose, som oppstår mot en bakgrunn av åreknuter og tromboflebitt;
 • arteriell og iskemisk, som oppstår på bakgrunn av lesjoner av karene i nedre ekstremiteter - utrydder aterosklerose, obstruksjon av arteriene i ekstremiteter, diabetes mellitus;
 • hypertensive (Martorell sår), årsakene til hvilke er hypertensjon og vaskulære lidelser;
 • neurotrofisk - leggsår og foten som følge av sykdommer og skader i hjernen og ryggmargen, perifere nerver og diabetes mellitus, smittsomme, toksiske, eller medfødte sykdommer i nervesystemet følsomhet;
 • infeksiøs eller pyogen - forårsaket av vedlegg av et smittsomt middel;
 • forårsaket av hudsykdommer - eksem, dermatitt og psoriasis;
 • post-traumatisk, forårsaket av tap av brann, kjemiske og mekaniske skader, skuddsår, biter, forstyrrelser i helbredelse av postoperative sømmer hender, armer, føtter, ben, arr etter operasjonen, på injeksjonsstedet for narkomane;
 • forårsaket av systemiske bindevevssykdommer, reumatisk leddskader, lupus erythematosus;
 • forårsaket av vanlige sykdommer - alvorlige hjertesykdommer (iskemi, misdannelser, hjertesvikt), nyre- og leverinsuffisiens; anemi og blodsykdommer, metabolske sykdommer, beriberi og langsiktig sult.

I noen tilfeller kan behandlingen bare hindrer utvikling av magesår og har ingen utsikter i helbredelsen av defekten - slike skader er skader forårsaket av bindevevssykdommer, ondartede svulster, alvorlige og omfattende magesår forårsaket av alder. Behandlingsretningen og typer medisiner som brukes av legen, er avhengig av hvilken type sår.

Behandling av trofasår er komplisert av at de er alle smittet.

Patogen flora støtter den inflammatoriske prosessen og nekrose i vevet, provokerende komplikasjoner. Ofte er sår smittet:

 • stafylokokker;
 • Enterobacteriaceae;
 • anaerobe;
 • Pseudomonas aeruginosa;
 • Pseudo;
 • Klebsiella.

Vedlegg av infeksjon til sårprosesser manifesteres ved frigjøring av pus og serøse seksjoner, utvikling av ytterligere inflammatoriske prosesser.

Komplikasjoner av trofasår er:

 • erysipelatøs betennelse;
 • abscess;
 • eksem;
 • osteomyelitt;
 • lymfadenitt;
 • betennelse i leddene;
 • ondartet degenerasjon
 • blødning;
 • stivkrampe.

Bruk av antibiotika til behandling av trofasår på beina bør veies og rettferdiggjøres, deres bruk i ukompliserte former fører til mutasjoner av bakterier i nye, spesielt resistente stammer.

I praktisk behandling møter leger mest med venøs (80%), iskemisk og nevropatisk (diabetisk) sår eller blandede sår.

For behandling gjelder:

 • konservativ medisinsk behandling;
 • lokale effekter på trophic ulcers;
 • metoder for kirurgisk korreksjon;
 • fysioterapi metoder.

Målet med konservativ behandling er å redusere området av sårsløye, fjerne inflammasjon og å helbrede ulcerative lesjoner. Den mest effektive er bruken av narkotikabehandling for sår som ikke har trengt seg inn i senene og leddene.

Hvordan kurere trophic ulcers? Russiske leger er mer utsatt for kirurgisk behandling av trofasår, mens man ser en raskere rehabilitering av pasienten, mens leger i Europa og USA i de fleste bruker konservativ behandling hjemme.

Forberedelser for konservativ behandling

Ved konservativ behandling av en pasient med et trofasår, avviser legen den største lesjonen som forårsaket hans utseende.

Varicose ulcer oppstår mot en bakgrunn av tromboflebitt eller åreknuter, forårsaket av stagnasjon og omvendt blodstrøm i store og små årer. Blodstrømningsforstyrrelser avhenger av svakheten i venøse ventiler, som skyldes en rekke forskjellige årsaker - fra traumer til arvelighet. Sår av denne typen forekommer og utvikler seg raskt.

Martorells sår og arterielle sår fremkalles først og fremst av hypertensjon, noe som skyldes et brudd på blodstrømmen langs deformerte arterier. Som et resultat av en nedgang i blodstrømmen gjennom små fartøy, blir trofisk vev, celledød og sårdannelse forstyrret.

I diabetes er det flere brudd i kroppen - nerve- og vaskulær, metabolske og hormonelle som fører til toleranse mot skade, betennelse og ødeleggelse av små fartøyer, tendensen til dårlig heling av alle sår.

Utviklingen av sår kan skje mot en bakgrunn av traumatiske skader av ulike typer.

Siden 90% av trofiske lesjoner i huden er forårsaket av vaskulære patologier, brukes følgende grupper av legemidler i behandlingen:

antibiotika for destruksjon av patogen flora;
phlebotonics, som brukes til å styrke veggene i blodårene, forbedre blodtilførselen og oksygen ernæring av vev;
antitrombotiske legemidler til behandling av trofasår, noe som gjør blodet mindre i stand til å brette seg;
antikoagulantia som fortynnet blod;
spazmolitiki, bedøvelse på grunn av fjerning av spasmer av blodkar og forbedre blodstrømmen, smertestillende midler;
anti-inflammatoriske stoffer fra ikke-steroid-gruppen;
betyr for å forbedre metabolisme;
systemiske enzymer;
legemidler som fjerner blodkolesterol og bukspyttkjertelenzymer.

Forberedelser, styrker fartøy

troksevazin

Legemidlet reduserer hevelse og toner veggene i blodårene ved å redusere permeabiliteten, forbedrer kapillærblodstrømmen. Hensikten er å lindre kramper, tyngde og smerte i bena når du diagnostiserer trofiske lidelser og sår. Produsert i form av en gel eller tabletter.

Venorutin

Legemidlet, som i likhet med Troxevasin, er den aktive ingrediensen hydroxyethylrutozide, formen av frigjøring er gul luktfri gel.

Venarus

Aktiv bestanddel - diosmin og Hesperidin, foreskrevet for å styrke den vaskulære veggen og regulering av blodstrømmen, reduksjon i vaskulær permeabilitet, eliminerer kardiovaskulære blå merker på huden. Detralex har egenskaper for å tonifisere blodkar og påvirke operasjonen av venøse ventiler og regulere blodstrømmen, hindre tilbakeblomstring av blod eller stagnasjon. Har egenskapene å eliminere permeabiliteten til små kapillærer og å stoppe betennelse. Eliminerer smerte og hevelse i beina, lindrer følelse av tyngde, gjenoppretter følsomheten av lemmer. Produsert i form av tabletter.

flebodia

Det aktive stoffet er Diosmin. Produsert i form av tabletter, styrker veggene i blodårene og reduserer permeabiliteten til kapillærene, og holder dem innenfor normale grenser uten å ekspandere. Har evnen til å lindre betennelse og normalisere blodstrømmen, forbedre trofismen av vev.

Midler som påvirker blodets viskositet

heparin

Har eiendommen å redusere hevelse, har en anti-inflammatorisk effekt, fremmer resorbsjon av trombi. Det brukes som en injeksjon. Under behandling er bruk av ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer forbudt.

bishydroxycoumarin

Et middel som bidrar til å redusere blodviskositeten. Det brukes til å forhindre forekomst av trombi etter operasjon og langvarig tvunget løgn, i postpartumperioden, forhindrer blokkering av perifere kar.

urokinase

Det brukes til å redusere blodets viskositet og redusere risikoen for blodpropper, som en blodstrømforbedrer ved å utrydde aterosklerose i beinene i beina. Når det kombineres med heparin, er det nødvendig med forsiktighet.

streptokinase

Fungerer som et verktøy som påvirker blodpropper, og forbedrer blodstrømmen i alle typer fartøy, trofisk vev, kan gjenopprette patenen til små fartøy.

aspirin

Det brukes utelukkende på resept av en lege som et middel til å redusere blodets viskositet. Den daglige dosen bør ikke overstige 0,3 g per dag, analog - Kardiomagnet.

Ksarelto

Legemidlet for fortynning av blod av en ny generasjon. Den daglige dosen på 0,1 g.

spasmolytika

Men-Shpa, Drotaverine

Det aktive stoffet - Drotaverin, utvider blodårene og lindrer spasmer, eliminerer smerte, bidrar til å redusere blodtrykket. Har ingen effekt på blodtrykk og sentralnervesystemet.

papaverin

Senker spenningen på fartøyene og slapper av veggene, slapper av fibrene i glatte muskler i indre organer av en person, bidrar til å redusere blodtrykket.

spazmalgon

Betyr den kombinerte strukturen har sterkt uttalt effekt på grunn av målrettet handling metamizol (NSAID) hydroklorid pitofenone (avslappende virkning på den vaskulære vegg), og bromid fenpiveriniya, lindrende spasmer i glatt muskulatur i indre organer, kan midlertidig bedøve trofiske sår.

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler

ibuprofen

Har en kombinasjons-analgetisk, anti-inflammatorisk, kroppstemperatur-senkende effekt. Virkningsmekanismen er undertrykkelsen av prostaglandinhormonproduksjon i kroppen og betennelse, og dermed lindre smerte, hevelse og feber.

antihistaminer

For å undertrykke mulige allergiske reaksjoner, foreskriver legen Tavegil og Suprastin, rettsmidler brukes med samtidig hudskader.

antibiotika

Behandling av trofasår i nedre ekstremiteter innebærer preparater av antibakteriell virkning av et bredt spekter.

Hoved motivasjonen for det formål å antimikrobielle midler og antibiotika er tilstedeværelsen av rike betente sår som strømmer fra de berørte områdene serøs innhold levende kant rundt såret betennelse. med henblikk på behandling med antibiotika basen er purulente komplikasjoner (appelsinhud), og erysipelas. Behandlingen av slike komplikasjoner med antibiotika har en god klinisk prognose.

For behandling velger en lege antibiotika 3-5 generasjoner:

 • cefalosporiner (ceftazidim, sulperazon);
 • fluorokinoloner (Ciprofloxacin, Ofloxacin);
 • karbapenem (Meropenem, Tienam);
 • penicilliner av beskyttede grupper.
 • Lincosamides (lincomycin, clindamycin).

Behandlingen bruker en anaerob infeksjon kalt Metronidazol. Etter å ha mottatt dataene om bakteriologisk inokulasjon og en prøve for følsomheten til mikrofloraen og organismen, kan korreksjonen av det brukte preparatet utføres for mer effektiv eksponering.

Hovedregelen: Etter at tegn på betennelse minsker, og såret går inn i en helbredende tilstand, avbrytes antibiotikabehandling.

Viktig er den begrensede bruken av antibiotika - ellers er det mulig å endre mikrobiell flora og fremveksten av antibiotikaresistente stammer.

En vanlig feil i behandlingen av pasienter med diabetisk fot er at legene ignorerer graden av skade på kroppen ved sykdommen, noe som resulterer i en økning i nyresvikt. Utnevnelsen av vanlige gjennomsnittsdoser svekker kroppen sterkt, forverrer pasientens tilstand og effektiviteten av sårheling. Dette skyldes:

 • økningen i giftig virkning av legemidler på grunn av dårlig fjerning av nedbrytningsprodukter;
 • Det faktum at noen stoffer ikke fullt ut kan manifesteres hvis nyresvikt diagnostiseres.

Bruk av antibiotika ved behandling av pasienter med nevrotrofe og blandede magesår på grunn av diabetes bør være veldig grundig.

Midler som forbedrer metabolisme

Legemidlene i denne gruppen inkluderer FISHant-S, som er basert på naturlige komponenter. Legemidlet har evnen til å fjerne fra kroppen preparater av galle og toksiner, rensing av kroppen uten å skade leveren. Produsenten hevder at stoffet er i stand til:

 • normalisere metabolisme;
 • lavere kolesterolnivå i blodet og organene;
 • gjenopprette leverfunksjonen;
 • regulerer fordøyelsen etter fjerning av galleblæren;
 • normalisere bukspyttkjertelen;
 • å eliminere giftstoffer etter forgiftning og bruk av rusmidler;
 • fungere som et middel for å forhindre atherosklerose.

Legemidlet er foreskrevet av lege, behandlingsforløpet er opptil 12 måneder.

Normalisering av metabolsk system enzym (Wobenzym, Phlogenzym) kan du gjenopprette blodstrømmen, redusere betennelse i sår området, og mobilisere kroppens sårtilheling.

For å bli behandlet hjemme med medisiner bør foreskrives av en lege; Prosessen må skje under kontrollen på grunn av varigheten.

Noen søknadsordninger:

 • Ascorutin - ta to kapsler tre ganger daglig, etter å ha spist i minst 14 dager, med mindre en annen er foreskrevet av en lege.
 • Detraleks - 1 tablett om morgenen og kvelden under måltider i løpet av den første uka, deretter 2 tabletter per 1 mottak per dag.
 • Flebodia tas av 1 stk. 60 påfølgende dager, med flere trophic ulcers - 6 måneder.
 • Actovegin - daglig dose på 6 tabletter, tatt før måltider, i 30 minutter. vaske ned med rent vann.
 • Troxevasin er ikke mer enn 2 tabletter ved måltidstid, den daglige dosen kan kun økes av den behandlende legen i løpet av måneden.

For å forbedre blodmikrosirkulasjonen og bedre helbredelse av trofasår, bruk midler som påvirker funksjonen av blodkoagulasjon. Effektiv behandling med Pentoxifylline (ikke mindre enn 1200 mg per dag) og syntetisk, analog av hormonprostaglandin E2 Alprostadil. Denne effekten brukes vanligvis i arterielle, venøse og blandede trofasår.

Lokal behandling av sår

Kompleks behandling av trofasår er umulig uten lokal behandling av lesjon. For å behandle dem, bruker legen den generelle driftstiden til kirurgi, brukt for alle typer sår, idet man tar hensyn til egenskapene i løpet av en bestemt pasient. Kun den kombinerte effekten av konservativ behandling og medisinske effekter på såret kan helbrede en pasient fra et sår som har plaget ham i flere måneder, og noen ganger enda et år.

Legen som behandler trofasåret, bør ikke bare forstå prosessene som oppstår i pasientens kropp og i såret, men også tilstrekkelig reagere på endringer.

Det er viktig å velge riktig stoff for behandling av trofasår på beinet og dressinger for å påvirke såret.

For å overvåke tilstanden til såret, bruk en "farge" skala, som tilsvarer syklusene for utvikling eller helbredelse av hudskader:

 • svart og gult (hvis det er Pseudomonas infeksjon - grå eller grønn) sår - dette er den første fasen av sårdannelse;
 • rødt sår - prosessen flyttet til andre etappe, de døde massene begynte å bli fjernet fra såret;
 • hvitt blir et sår i prosessen med helbredelse og restaurering av huden.

Preparater for ekstern bruk med trofasår bidrar til å fjerne døde vev fra såret, stoppe infeksjonen og stoppe betennelse, justere ernæringen av levende vevssteder og deres vekst.

De brukes til purulente varicose og venøse sår, neurotrofiske og iskemiske hudlidelser, posttraumatiske og blandede ulcerative defekter.

Å ta vare på såroverflaten bruk:

 • legemidler basert på antibiotika og biologiske stoffer - Levomekol, Actovegin, Solcoseryl;
 • desinfiserer såret og i kombinasjon med orale antibiotika forhindrer gjentatte betennelser;
 • salver basert på fytopreparasjoner - Vulnostyulin, brukt til dagens sår, lindrer betennelse og reduserer smerte;
 • forberedelser for rask gjenoppretting av sårdekning og forbedring av cellevekst - Bepanten, Curiosine;
 • salver for raskeste utvinning av huden, helbredelse og smertelindring - Solkoseryl.

Vulnostimulin

Salve for våt og smittet trophic ulcers, inneholder ekstrakter av hvetekim, essensielle oljer, fenoksyetanon, sorbitol. Det har sårheling og betennelsesegenskaper, det påføres rundt såret ikke mer enn 2 ganger om dagen. Legen utpeker.

Iruksol

Inneholder kollagenase, ikke langtidsbruk. Renser såret fra smuss og infeksjon.

solkoseril

Den har antibakteriell virkning, det bidrar til å regenerere områder av ødelagte vev. Det er ingen negative bivirkninger av informasjonen. Ubehag, prikker og brennende i såret er en konsekvens av stoffets effektive virkning.

Salvenes sammensetning inneholder en behandlet ekstrakt av kalvens blod, noe som øker stoffskiftet i vev, nærer og fremmer helbredelse.

Delaksin

Salve er interessant ved effekten av kunstig gjenopprettet tannin, som er i stand til å danne på såroverflaten en molekylær film som beskytter såret mot infeksjon og suppurering. Den har egenskapen til å akselerere regenerering av vev, lindre smerte, kløe, hevelse. Har en antibakteriell effekt. Formfrigivelse - pulver eller krem.

levomekol

Hovedaktivstoffet er antibiotikumet kloramfenikol (Levomycetin), en hjelpemetyluracil. Legemidlet forstyrrer reproduksjon av bakterier i såret (levomycetin) og stimulerer vevsreparasjon (metyluracil).

Levosin

Ingredienser - levomitsetin, metyluracil, sulfadimetoksin og trimecainhydroklorid, som bidrar til bedøvelse av trofasåret. Har anti-inflammatorisk effekt, regnes som en av de mest effektive legemidlene.

Sulfargin

Inneholder sulfatiazol sølv, har egenskapen til å blokkere multiplikasjonen av patogene mikroorganismer i såret, fremmer raskere healing takket være sølvioner.

For behandling av venøse leggsår aktivt bruke salven innholdet av erytromycin antibiotika Streptonitol, Oflokain, og Mafenid methyluracyl-stimulerende aktivitet av leukocytter i sårområdet og letter regenerering av det angrepne vev.

Noen kontraindikasjoner for aktuelle produkter:

 • Levomechol og Levosin - en reaksjon på Levomitsetin.
 • Streptonil - intoleranse av streptocid, danner et for mye vått sår.
 • Solkoseryl - en reaksjon på stoffets komponenter, overdreven spredning av vev i såret.
 • Dioxysol - overdreven følsomhet overfor stoffet.

Reaksjonen på medikamentet manifesteres ved kløe, hevelse og rødme av vevet rundt såret og på applikasjonsstedet til såret. Dermatitt kan oppstå etter påføring av Dioxycol og Oflocain.

Salver for behandling av trofasår skal oppbevares ved romtemperatur, salver med sølv - ved +10 grader Celsius.

ASD, fraksjoner 2 og 3

Behandling av trophic ulcers av nedre ekstremiteter ved folkemessige rettsmidler inkluderer bruk av medisinske urter for vasking av sår, ulike hjemmelagde salver. I noen tilfeller viser folkemidlene bedre resultater enn medisiner.

Et stoff som forårsaker mye kontrovers, og har både motstandere og fans, er ASD (Dorogovs antiseptisk stimulerende middel).

Historien om utvikling og bruk av dette narkotika er ganske interessant og går tilbake til 1943. Offisielt er ASD et stoff som brukes i veterinærmedisin, produksjonsteknologi - prosessene for oppvarming og sublimering av kjøtt-og-ben-råvarer. Det er en væske av gul farge med en skygge av rød med utgivelsen av en skarp, spesifikk lukt.

Legemidlet virker på kroppen på cellenivå som et stimulerende middel, gjenoppretter hormonbalansen, normaliserer nervesystemet, immunforsvaret i kroppen.

ASD fraksjon 2 påvirker kroppen ikke som en morder av patogen flora, men som et vevstoff involvert i menneskets prosesser. Det tas oralt, aktiverer sentralnervesystemet og det autonome nervesystemet, øker enzymaktiviteten. Ekstern kan brukes som antiseptisk.

ASD i den tredje fraksjonen er en tykk væske av kaffefarge, beregnet for ekstern bruk, inkludert for hudsykdommer og trofasår. For behandling av trofiske sår ble vasket 2 ganger per dag (ved hjelp av en svamp og såpe), tørr steril duk og smøre SDA (tredje fraksjon) på forhånd fortynnet med en vegetabilsk oljebasert 20: 1. Med samme resept kan du behandle trykksår, etter å ha fjernet alle rynker fra pasientens seng. Hudlesjoner (bedsores) på steder med størst trykk på sengen, dannes i sengetepper på grunn av tap av hudfølsomhet. For å behandle ASD, vaskes forsiktig sår med svampinfusjon av medisinske urter, tørkes og smøres med legemidlet.

Moderne medisiner står ikke stille - for behandling av trofasår blir stadig flere moderne effektive midler utviklet, avhengig av hvilke egenskaper av pasientens kropp er.

Les Mer Om Fartøyene