Tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Tromboflebitt i nedre lemmer er en betennelse i venen med dannelse av blodpropp som senker blodstrømmen. Sykdommen har svært alvorlige konsekvenser, noe som i noen tilfeller fører til døden.

Tromboflebit kryper stille og umerkelig, forkledd som mindre fotproblemer (moderat smerte, liten hevelse, rødhet). I mange tilfeller forblir sykdomsutbruddet uten grundig oppmerksomhet, det er den frivoløse holdningen mot ens egen helse som fører til triste resultater.

I dette materialet vil vi fortelle deg om tromboflebitt i nedre ekstremiteter (se bilde), de første symptomene, samt de aktuelle behandlingsregimer.

årsaker

Hvorfor er det tromboflebitt i nedre ekstremiteter, og hva er det? En av de vanligste årsakene til tromboflebitt er effekten av åreknuter (dette er et annet tydelig bevis på behovet for rettidig behandling av åreknuter).

I tillegg til åreknuter, kan en rekke sykdommer utløse blodpropp - en felles influensa, tuberkulose, erysipelas, betennelse i mandlene, lungebetennelse, tannråte, skarlagensfeber, sykdommer som fører til lav immunitet og inflammatoriske prosesser av en hvilken som helst lokalisering. Også en trussel utgjør en lengre sengen hviler, og hjertesykdommer.

Sannsynligheten for å utvikle tromboflebitt øker etter operasjon, traumer, graviditet, fødsel. Spesiell oppmerksomhet Jeg vil gjerne trekke på skaden på blodkar forårsaket av plassering av droppere - dette er en viktig risikofaktor.

Risikofaktorer

Det er tre hovedfaktorer som forårsaker dannelse av en trombose i et blodkar:

 • økt koagulerbarhet av blod;
 • senking av blodstrømmen;
 • Forløpet av betennelsesprosesser i vaskulærveggen.

Tilstedeværelsen av minst en av disse faktorene øker risikoen for tromboflebitt alvorlig.

Symptomer på tromboflebitt

Sykdommen begynner plutselig, mot en bakgrunn av god helse. Økningen i symptomer på trombofleitt i nedre ekstremiteter skjer raskt:

 1. Konstant smerte dumt tegn med en belastning på beinet øker.
 2. Hevelse i lemmen.
 3. Rødhet av huden i området med dannelse av en trombose.
 4. Økning i kroppstemperatur til 37,5 - 38 grader.
 5. Bli synlig merkbare områder av trombosdannelse - huden forandrer farge (enten rødt eller brunt, avhengig av plasseringen av fartøyet under huden eller dypt i beinet).
 6. Det gjør vondt for å stå og gå.

Pasientens tilstand var først tilfredsstillende. Men da betennelsen sprer seg, blir symptomene på tromboflebitt forsterket: prosessen går til det subkutane vevet, huden blir rød, tykkere, loddet med betent beholdere. Hennes temperatur stiger.

En ytterligere økning i inflammatorisk prosess fører til utseende av hodepine, kulderystelser, svette, en økning i kroppstemperatur over +39 оє. Siden av den betente venen blir varm, akutt smertefull, lymfeknuter i lysken øker så mye at når det går, forårsaker det smerte. Hvis du ikke søker legen på dette stadium av sykdommen, er det mulig å få ytterligere forverring av pasientens tilstand, opp til et dødelig utfall.

Tromboflebitt i nedre ekstremiteter: foto

Som tromboflebitt i nedre ekstremiteter ser ut, tilbyr vi detaljerte bilder av kliniske manifestasjoner.

Hvordan er diagnosen?

Diagnose av tromboflebitt i de lavere lemmene er laget instrumental minimal invasiv eller ikke-invasiv metode, og blant disse har en ledende stilling i ultralyd-undersøkelse - nemlig tosidig skanning av de nedre lemmer med en farge kartlegging av blodstrøm.

Denne metoden gjør det mulig for oss å se et klart bilde av venøse lumen, se blodpropp i venene i underekstremitetene (hvis noen), dens plassering, og kan fortsatt være en god titt på blodstrømmens retning og hastighet.

Behandling av tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Ved deteksjon av symptomene på tromboflebitt i de lavere ekstremiteter er viktig for å forebygge spredning av sykdommen i de dyptliggende vener, for å unngå tromboembolisme LA, redusere inflammatoriske symptomer og forhindre tilbakefall.

Med den eksisterende patologien til de dilaterte venene uten å påvirke den dypliggende, kan behandlingen utføres selv poliklinisk. Men hvis det er en trussel om PE-dannelse og en uttalt betennelsesprosess, bør behandling utføres på et sykehus under veiledning av spesialister.

Hovedbehandlingen er rettet mot å eliminere lokale og inflammatoriske trombotiske prosesser. I de tidlige dager, når behandling av tromboflebitt i nedre ekstremiteter administreres og de inflammatoriske fenomenene maksimalt uttrykkes, er det ønskelig å danne en bandasje ved hjelp av elastiske bandasjer. Som manifestasjoner avtar, kan du gå til medisinsk strikkevarer - strømpebukser, strømper eller sokker i 2-3-kompresjonsklassen.

Behandlingsregimet inkluderer også inntak av visse stoffer:

 1. Nonsteroidal anti-inflammatoriske stoffer - i form av diklofenak, ketoprofen, etc.
 2. Venotoniserende legemidler - Troxerutin, Detralix, etc.
 3. Legemidler som reduserer trombose - Aspirin, Plavix, Trental, etc.
 4. Formålet med systemisk enzymterapi er Wobenzima eller Flogenzima.
 5. Spasmolity i form av No-shpa, Papaverina og andre.
 6. Desensitizing Drugs - Tavegila, Suprastina, etc.
 7. Hirudoterapi, reduserer viskositeten og koagulerbarheten av blod.
 8. Antikoagulantia som blokkerer trombusdannelse.
 9. Antibiotika, med purulente prosesser.

Det viktigste du trenger å vite om tromboflebittbehandling er ikke å forsøke å kurere deg selv eller på en eller annen måte forbedre tilstanden din selv hjemme. Kun en spesialist er i stand til å utføre en fullverdig diagnose og på grunnlag av å velge stoffer, prosedyrer eller foreskrive en operasjon.

gymnastikk

Medisinsk gymnastikk utført hjemme fra enkle øvelser, vil bidra til å redusere risikoen for videre utvikling av sykdommen:

 1. En enkel øvelse "sykkel". Ligg på ryggen med føttene i 5-6 minutter.
 2. Stå på gulvet utfør sideklaffene med beina 6-10 ganger hvert ben.
 3. Ligg på ryggen, løft bena vertikalt i 1 minutt, hold posisjonen, senk den forsiktig.
 4. Utfør løfting av ben i bøyd og rettet stilling 5-6 ganger.
 5. Gjør alternative angrep med beina fremover og sidelengs 5 ​​ganger.

Folkemidlene

Forebygging av trombofleitt og forebygging av komplikasjoner kan behandles ved rettidig bruk av råd fra tradisjonell medisin.

 • Gode ​​resultater i behandlingen av tromboflebitt gir tinktur av Adams rot eller tymus vulgaris. Adams rot - 10 g. Kokende vann - 50 g. Insister i en halv time, belastning, ta 1 spiseskje tre ganger om dagen i 15 minutter. før du spiser. De beste resultatene oppnås ved å ta Adams rot i kombinasjon med Sophora japansk og kastanje.
 • Tinktur av bier. Biernes liv er kort. Og på våren, de gamle prøvene som jobbet sommeren dør. Unge bier bærer dem til flybrettet. Dette kalles et undermål. De må samles og helles med vodka (en håndfull podmoroda for 0,5 liter vodka). Insister for to uker, avløp. Bruk som komprimering, som ligger over et sårt sted i 1,5-2 timer.
 • Folkemedhjelp for tromboflebitt: 1 glass løkjuice, 1 glass honning blandet og hold blandingen i 3 dager ved romtemperatur, og rengjør deretter i kjøleskap i 10 dager. Drikk dette verktøyet for 1 ss. skje 3 ganger om dagen i 30 minutter før du spiser. Denne oppskriften hjalp virkelig, etter 2 måneder kunne pasienten ikke bare gå fritt, men også løpe. Siden da har trombose ikke plaget henne, selv om hun nå er 61 år gammel. Sammensetningen tar fortsatt for forebygging - hvert tredje år.
 • Infusjon av sitron og hvitløk er i stand til å oppløse blodpropper i venene, såvel som for å rense skip fra kolesterol, behandler denne infusjonen ledd og tarmene, forbedrer immunsystemet. For å gjøre det, må du ta 4 store hvitløkhoder, 4 store sitroner og 3 liter vann. Hvitløk og sitroner for å passere gjennom en kjøttkvern, tilsett den resulterende våpen i en tre-liters krukke og hell kaldt kokt vann til toppen. Insister på et mørkt sted i 5 dager, risting daglig. Stamme, bør være om lag 2,5 liter infusjon. Ta om morgenen på tom mage. I 30 minutter før du tar infusjon, drikk 1 glass varmt vann. Så etter en halv time å drikke 50-100 g infusjon. Dette er et veldig nyttig middel, du kan drikke det hele året uten hvile med stor fordel for kroppen.
 • Som medisiner i behandlingen av tromboflebitt, brukes essensielle oljer fra blomstene av St. John's wort, sandeltre, rosmarin og arnica. Deres bruk er tilrådelig i de tidlige stadiene av sykdommen. For å forbedre effekten av enhver olje blandet med 0,5 ts. eple cider eddik. Blandingen gnides med massasjebevegelser i området med venetiske seler.
 • Honning komprimere. For dette blir honning i ren form påført på en linneklut og påføres på stedet med den berørte venen. For en komprimering kan honning blandes med et knust Kalanchoe-blad, eller påføres på et kålblad. Disse to plantene øker bare styrken av honning.

Selvbehandling av akutt trombose av vener i underekstremiteter ved folkemessige rettsmidler uten å ty til en lege, er uakseptabelt, slik behandling kan føre til funksjonshemming hos pasienten og til og med til døden.

forebygging

Hvis pasienten allerede har hatt tromboflebitt, så er doktors oppgave å hindre hans tilbakefall. I komplekset av behandling, i tillegg til elastisk kompresjon og phleboprotectors, er det tilrådelig å inkludere fysioterapeutiske tiltak - alternerende magnetfelt, sinusformede modulerte strømmer.

Hovedprinsippet for tromboflebitt-profylakse er rettidig og tilstrekkelig behandling av kroniske sykdommer i årer. Dette inkluderer først og fremst kirurgisk behandling av tidlige (ukompliserte) stadier av åreknuter.

Tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Tromboflebitt i nedre ekstremiteter er en patologisk prosess med en inflammatorisk natur som utvikler seg i venøse vegger på grunn av et nærliggende infeksjonsfokus og er ledsaget av en trombusdannelse i deres lumen. Praktisk sett i 90% av befolkningen er tromboflebitt preget av et arrangement på underekstremiteter. I tillegg er tromboflebitt i nedre ekstremiteter preget av flere former for flyt - en akutt form, subakutt og kronisk.

Tromboflebitt i nedre ekstremiteter påvirker dype vener og de som befinner seg på overflaten av bena, som bestemmes av lokalisering av både selve betennelsen og trombosen. I tillegg er den patologiske prosessen purulent og ikke-purulent. I utgangspunktet forstås denne sykdommen som betennelse og dannelse av blodpropp i en blodåre lokalisert under huden, det vil si overfladisk.

Tromboflebitt av de nedre lemmer er ansett for å være en alvorlig og farlig patologi som mangler tilstrekkelige fremgangsmåter for terapeutisk behandling kan føre til en rekke komplikasjoner, så som tromboembolisme LA, sepsis og trombose i dyptliggende vener.

Tromboflebitt i venene i underekstremiteter

Prosessen med betennelse i venøs veggen i forbindelse med dannelsen av en trombus kalles tromboflebitt av venene i underekstremiteter. Hittil er forskere allerede sikre på at lumen i venøs fartøy, lukket av en trombose, som er dannet fra blodpropp og betennelse i venøs veggen, er to nært beslektede prosesser som går parallelt.

Tromboflebitt i underdelene påvirker hovedsakelig venene på overflaten, under huden og dypt i musklene. I det andre tilfellet kalles dette flebotrombose. Det er mye mer komplisert og farlig, men det skjer litt sjeldnere enn det første.

Årsakene til tromboflebitt i venene i nedre ekstremiteter er de tre viktigste predisponerende faktorene, hvorav den ene er alltid mye mer uttalt enn de andre. Disse faktorene omfatter for det første den skadede venøs veggen, for det andre den forsinkede prosessen med blodstrømning og for det tredje økt koagulasjon.

I det første tilfellet kan venens venøse vegge bli skadet ved mekanisk tiltak, og raffinementet i dem øker i stor grad forekomsten av traumer. Bivirkninger på venøse kar er kirurgiske operasjoner, innføring av legemidler og plassering av katetre i venhulen.

Den forsinkede prosessen med blodbevegelse påvirkes direkte av langvarig sengestøtte, gipsfiksering som følge av brudd, traumer på underbenet, kjennetegnet ved knusing, det vil si at vevene som omgir venen, blir komprimert. I tillegg bidrar noen CSF-sykdommer, som hjertesvikt, hvor hjertet er vanskelig å pumpe det nødvendige volum blod, til å redusere blodstrømmen. I de nedre ekstremiteter dannes således stagnerende prosesser, og blodstrømmen reduseres.

Men hyperkoagulabilitet kan være medfødt i nærvær av en defekt i normal aktivitet i sirkulasjonssystemet og oppkjøpt (med smittsomme patologier, hormonell lidelse, medisinering, onkologiske patologier).

Generelt er den inflammatoriske prosessen i blodveggveggen aseptisk i sin natur som en reaksjon på en modifisert venøs vegg eller en dannet trombus. Men noen ganger mikrober som er i blodet eller ved siden av venen, går i trombosen og danner purulent tromboflebitt i nedre ekstremiteter.

Etter at trombosen har gjennomgått formasjonsprosessen, kan den spontant bevege seg gjennom karet eller gjennom behandling, slutte å vokse, og den inflammatoriske prosessen reduseres gradvis. I dette tilfellet kan en mindre trombus helt eller delvis blokkere lumen i venen, og dette vil føre til at blodstrømmen og blodsirkulasjonen senkes. Faren for at blodpropp kan komme ut, er derfor redusert til et minimum.

I et annet tilfelle fortsetter trombus og betennelse å utvikle seg. I dette tilfellet er det festet den ene siden til venevæggen, og den frie enden er i lommen. Som et resultat av betennelse blir tromben ustabil og sprød, så noen minste påvirkning på den kan provosere en forstyrrelse. Dermed kan tromboflebitt i venene i underdelene bidra til utviklingen av en så formidabel komplikasjon som PE.

Med en stabil sykdom av sykdommen, fortsetter tromben å vokse oppover, ødelegger ventiler av kommunikasjonsårene og trenger inn i dype årer, og danner flebotrombose. Og ødelegge ventiler i alle vener som er på overflaten, dyp og kommunikativ, dannet CVI. Nesten 95% av pasientene tromboflebitt i nedre ekstremiteter påvirker lesjonen av store vener under huden og mye mindre ofte - små.

Det symptomatiske bildet av den patologiske prosessen er avhengig av sykdomsformen der tromboflebitt er lokalisert, i akutt eller kronisk tilstand. Svært ofte begynner tromboflebitt i venene på underdelene plutselig, uten spesielle grunner, og noen ganger er det skader på bena. Svært ofte er det en tilstedeværelse av viruset i pasienten, mottak av prevensjonsmidler, som er ledsaget av hyperkoagulerbarhet. Også åreknuter er en vanlig årsak til sykdommen.

Som regel har lokal symptomatologi av tromboflebitt i nedre ekstremiteter forrang over den generelle tilstanden av helse, som er merket som tilfredsstillende. I begynnelsen er denne patologien preget av utseendet av smerter av en intens natur i stedet for den tromboserte delen av venen, samt begrensninger i lemmerbevegelsen. I lesjonen får venen en rødaktig nyanse, og med prosessens fremgang sprer redningen seg mye mer. I tillegg stiger hudtemperaturen i stedet for rødhet. Den skadde venen i denne sonen er en tett og smertefull søm. Og hvis tromboflebitt i nedre ekstremiteter fanger de forstørrede årene, oppnår nodene en karakteristisk tetthet, ømhet, og øker flere ganger.

Noen ganger er det mulig å observere hevelse i det berørte benet, men bare i området som har et brudd på venøs veggen, som skiller tromboflebitt fra flebotrombose.

Den generelle symptomatologien består av temperaturstigning, utseende av kulderystelser og absolutt ubehag.

Kronisk form for tromboflebitt i underekstremiteter er preget av et forlenget kurs og perioder med forverring, som har alle de opplistede symptomene. I fravær av en forverrende periode er eksterne manifestasjoner hovedsakelig fraværende.

Tilbakevendende tromboflebitt i nedre lemmer kan danne seg i forskjellige årer som ikke har blitt skadet og er en migrerende flebitt. Og dette er allerede ansett som en alvorlig grunn til en grundig undersøkelse, siden denne sykdommen følger utviklingen av svulster.

For å gjennomføre en undersøkelse av tromboflebitt i de lavere ekstremiteter anvendte ultralyd, som refererer til en heller informativ og bekrefter eksisterende sykdom, bestemmer plasseringen og varigheten av en blodpropp, og også vurderer risiko for muligheten for dens separering.

Overfladisk tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Denne patologiske sykdommen kjennetegnes ved betennelse i veggen av overfladisk vene som befinner seg under huden i en dybde på to til tre centimeter, på grunn av tilstedeværelsen av et infeksjonsfokus og dannelsen av en trombus i lumen i venøs fartøy. Ganske ofte refererer denne sykdommen til komplikasjonen av åreknuter i nedre ekstremiteter.

Overfladisk tromboflebitt i underdelene betraktes som en polyetologisk sykdom, hvor formasjonsprosessene er påvirket av den ødelagte integriteten til venevæggen med vedlegg av infeksjonsmidler. I dette tilfellet kan disse infeksjonene komme på venøs veggen fra betent omliggende vev eller spre seg til lymfatiske, så vel som blodårene.

Overfladisk tromboflebitt i underekstremitetene etter en rekke kroniske inflammatoriske lesjoner i kroppen (lungebetennelse, tuberkulose, dental caries, erysipelas, tonsillitt, influensa). I tillegg er en betydelig rolle i utviklingen av overfladisk tromboflebitt i de lavere ekstremiteter spille stillestående prosesser i blodet, redusert fysisk og kjemisk sammensetning av blod og hyperkoagulering.

Det er også flere predisponerende faktorer som forårsaker utvikling av tromboflebitt av overfladiske vener på underdelene. Blant dem kan vi skille mellom: infeksiøs patologi, traumatiske skader, operasjoner, ondartede neoplasmer, allergiske prosesser, intravenøse injeksjoner, graviditet, orale prevensiver, fedme.

Denne sykdommen er klassifisert i smittende type (etter fødsel, abort, tyfus, operasjoner og prosesser for purulent natur) og aseptisk (for varicer, migrerer flebitt, skader og etter komprimeringen, sykdommer SSS).

Overfladisk tromboflebitt i nedre ekstremiteter kan forekomme i purulent form, neogent, akutt, subakutt og kronisk.

Ved akutt sykdom begynner den patologiske prosessen plutselig akkompagnert av subfebrile. Det er smerter i løpet av den berørte venen, som intensiverer når legemet beveger seg. Noen ganger er det hevelse. Når palpasjon er funnet tett, smertefulle noder med hyperemisk hud over dem. Sykdommen kan oppstå fra to uker til en måned.

Subakutt flyt er preget av mindre ødem og smerte i smerte. Temperaturen stiger ikke, infiltrerer og selene er nesten smertefri, og huden blir en lilla nyanse, og noen ganger til og med svart. Den patologiske prosessen varer opptil flere måneder.

Overfladisk tromboflebitt i nedre lemmer forekommer kronisk med åreknuter og manifesteres av tretthet under gang. Når palpasjon, en tett karakter med noen noder føltes. På de berørte beinene dannes hevelse, faller av om natten og vises på ettermiddagen. En langvarig prosess er preget av trofiske lidelser. Og med utilstrekkelig terapi utvikle komplikasjoner i form av dermatitt, eksem, abscesser, abscesser, venøs tromboemboli somatiske organer, sepsis, ischemisk neuritt, lymfadenitt.

Ved diagnosen overfladisk tromboflebitt i nedre ekstremiteter er det ingen konkrete vanskeligheter. På grunnlag av et symptomatisk bilde avsløres lokaliseringen av det berørte området av venen, forekomsten, varigheten og omfanget av betennelsen. For å bekrefte diagnosen, brukes noen undersøkelsesmetoder, for eksempel rheovasografi, som bestemmer tilstanden til venene og deres fylling; dopplografi og angioscanning, slik at man kan undersøke den vaskulære strukturen, blodstrømmen, dens hastighet og diameteren av fartøyets kanal.

Hovedmetoden for behandling av overfladisk tromboflebitt i underdelene betraktes som konservativ, og hvis den er ineffektiv, tynger de til kirurgisk inngrep. I det første tilfellet brukes antiplatelet narkotika (Trental, Troxevasin, Curantil); anti-inflammatoriske egenskaper (Orthofen, Reopyrin, Ibuprofen, Butadion); hyposensitiserende (Suprastin, Tavegil); antibiotika, antikoagulanter, elastiske bandasjer, heparinsalve.

Kirurgisk metode inkluderer driften av Troyanov-Trendelenburg og cross -ectomy. Radikal operativ intervensjon betraktes som phlebectomy, med sikte på å forebygge eller eliminere emboli, samt årsaken til sykdommen.

Tromboflebitt i nedre ekstremiteter forårsaker

Som regel er denne patologiske prosessen forårsaket av en økning i venerens nedre ekstremiteter, deres karakteristiske obstruksjon som følge av dannelsen av blodpropper. Ved lesjoner av vener lokalisert under huden, utvikler overflate tromboflebitt, og med angrep i blodårene dypt i musklene, betyr det flebotrombose (dyp venetromboflebitt). Denne sykdommen er farligere enn den forrige og er preget av utvikling av ulike livstruende komplikasjoner (PE).

Svært ofte forekommer tromboflebitt i nedre ekstremiteter hos personer som beveger seg lite, som en konsekvens av stillesittende livsstil eller liggeunderlag med en tilstrekkelig lang periode.

Årsaken, og en av de viktigste tromboflebittene i nedre ekstremiteter, er prosessen med dannelse av trombi som forstyrrer normal blodstrøm. Som regel oppstår blodpropper som følge av skader på venene, men det er også medfødte sykdommer i systemet som er ansvarlig for blodproppene. Slike mennesker er mer sannsynlig å bli syk med en slik patologi som tromboflebitt i underbenet.

Ytterligere faktorer som bidrar til dannelsen av en patologisk prosess inkluderer redusert aktivitet, arbeid i en sittestilling, lange flyreiser og turer. Men for å hindre utviklingen av denne alvorlige sykdommen er det nødvendig å utføre fysiske øvelser, gå mer, bruk kompresjonsundertøy. Alle disse forebyggende tiltakene vil bare bidra til å redusere risikoen for blodpropper.

Det er noen faktorer som også utløser forekomsten av tromboflebitt i nedre ekstremiteter. Disse inkluderer: en historie med hjerneslag, som forårsaket lammelse av underlempene; ondartede neoplasmer; graviditet, fødsel og etterpå; fedme på grunn av overvekt og fedme; mottak av prevensjonsmidler basert på hormoner; hormonbehandling; arvelig predisposition og avansert alder etter seksti år.

Tromboflebitt i nedre ekstremiteter symptomer

Det symptomatiske mønsteret avhenger hovedsakelig av nederlaget på venene på underdelene. Med tromboflebitt i blodårene under huden, smerte, rødhet, smertefull tetthet i form av en ledning langs blodårens blodårer, berørt av trombus, ubetydelig ødem i inflammasjonsområdet. Tilstanden til pasientene er tilfredsstillende med en liten subfebril tilstand. Svært sjelden kan det være en purulent smelting av blodpropp og cellulitt.

I tilfelle av progresjon, sprer sykdommen over en stor overfladisk vene til lysken og oppadgående tromboflebitt utvikler seg. Det samme kan forekomme i iliac venen, som vil bli en reell trussel på grunn av muligheten for frigjøring av en del av tromben og PE. Den samme komplikasjonen utvikler seg i den patologiske prosessen i den lille saphenøsvenen, dersom tromben trer inn i venen under kneet langs perforeringsårene.

Den kjennetegnes ved hardt nok for septisk purulent tromboflebitt i de nedre ekstremiteter, som kan ha komplikasjoner av metastatisk svulst i hjerne, nyre, lunge, lem cellulitt og sepsis.

Symptomatisk av tromboflebitt av tibia dype vener i løpet av de to første dagene forblir praktisk talt uendret eller preget av et slettet mønster av manifestasjoner. Pasientene er i en tilfredsstillende tilstand, klager på utseendet av smerte i kalvene av mindre natur, noe som øker under bevegelse, det er en liten puffiness i shin, og når det blir palpert, forårsaker det sårhet. Et positivt symptom på homaner bekrefter nederlaget av dyp venetromboflebitt.

I tilfelle av trombose av alle tre par dype vener, blir symptomene på sykdommen alvorlige. I dette tilfellet dannes skarpe smerter, en sprengende følelse, underbenet er anstrengt og underbenet er hovent. Deretter opptrer cyanose og temperaturen i hele kroppen stiger.

Med en tromboflebitt i lårbenen begynner lårbenet å svulme litt, venen er smertefylt for berøring i løpet av lesjonen. Hvis venen, som ligger under kneet i kombinasjon med venen på låret, er involvert i den patologiske prosessen, begynner beinet å smerte, og det er begrensninger i bevegelsene. I tilfelle spredning av den patologiske prosessen til den proximale delen av venen på låret, øker hele den berørte lemmen, smerten intensiverer, og en tydelig cyanose opptrer.

Alvorlig form for tromboflebitt i nedre ekstremiteter anses å være ileofemoral trombose, som er preget av hvit og blå refluks. I dette tilfellet er det smerter foran og inne i låret, i kalvene og lysken. Lemmet blir mye større, hele beinet svulmer opp til lysken selv med bøssenes grep. Huden kan være blek eller cyanotisk. Alle vener på låret og i lysken med palpasjon forårsaker ømhet. Etter en stund etter starten av den patologiske prosessen, er hevelsen noe redusert og mønsteret av kutane vener er sett, noe som er forbundet med en vanskelighet i blodstrømmen gjennom dype vener.

I noen tilfeller kjennetegnes sykdommen av en plutselig oppstart med en skarp, pulserende natur av smerten i underekstremiteten, som blir kald og nummen. I fremtiden begynner ødemet å vokse raskt, fingrene ikke beveger seg, følsomheten minker og hudens temperatur, pulsen blir ikke følt på foten. Denne prosessen kalles hvit refluks, som utvikler seg i kombinasjonen av dyp venetromboflebitt med arteriell spasme på den berørte lemmen.

Når tromboflebitt i underekstremitetene i den patologiske prosess involverer dype vener i bekkenet og den nedre lem blir betydelig størrelse, i stor grad sveller og tykner huden og har en lilla farge, og noen ganger svart. Senere vises karakteristiske bobler, hvorfra en serøs eller hemorragisk væske slippes ut. Dette symptomatiske bildet av sykdommen kalles blå phlegmia, som er preget av tåre smerte og mangel på pulsering av arteriene.

Oppadgående trombose er preget av hevelse og cyanose med opptak av en sunn lem og lavere halve stammen. Det er smerte i nedre rygg og hypogastrisk område, ledsaget av en beskyttende belastning av musklene i den fremre veggen av bukhinnen.

Tromboflebit av behandling med nedre ekstremiteter

Ved behandling av tromboflebitt i nedre lemmer er det viktig å forhindre spredning av sykdommen i de dype årene, for å utelukke tromboembolismen i LA, for å redusere betennelse og forhindre tilbakefall. Med den eksisterende patologien til de dilaterte venene uten å påvirke den dypliggende, kan behandlingen utføres selv poliklinisk. Men hvis det er en trussel om PE-dannelse og en uttalt betennelsesprosess, bør behandling utføres på et sykehus under veiledning av spesialister.

I tillegg bør det utvalgte diett for behandling av tromboflebitt i nedre lemmer inneholde obligatorisk elastisk kompresjon og konservativ behandling.

Elastisk kompresjon er preget av 24-timers bandasje av den berørte lemmen i ti dager, med ytterligere bruk av kompresjonslinje bare om ettermiddagen.

Konservativ behandling av tromboflebitt i nedre ekstremiteter inkluderer utnevnelse av legemidler som styrker venøs veggen (Troxevasin, Ditralex, Ginkor Fort, Cyclo 3 Fort); hindre dannelsen av trombi (aspirin); lindre betennelse (diklofenak, ketoprofen). Brukes også salver av lokal bruk, som oppløser trombi (Lyoton-gel, heparin) og reduserer inflammatorisk prosess (Ketonal-gel).

I løpet av de første tre dagene i begynnelsen av sykdommen som anestesi, blir lokal kulde påført den berørte venen. Ved en eksisterende risiko for komplikasjoner foreskrives antikoagulantia. Som regel begynner behandlingen av tromboflebitt i underdelene med intravenøs injeksjon av lavmolekylær heparin, og deretter tas legemidlene fra antikoagulantgruppen oralt. De er vanligvis foreskrevet i lang tid for å utelukke tilbakefall av tromboflebitt i nedre ekstremiteter. Det er viktig å gjennomgå laboratorietester for å kontrollere mulig blødning.

Hirudoterapi er foreskrevet i akutte former for sykdommen, samt i kontraindikasjoner mot rusmidler som reduserer hyperkoagulasjon. Hirudin, som befinner seg i kjertlene i leeches, kommer inn i blodet av pasienten, reduserer dets koagulasjon og viskositet, og bidrar også til å fjerne spasmer i arteriene. Leeches legger i mengden ti stykker av gangen til en lem i stedet for den berørte venen, og deretter gjentas denne manipulasjonen en uke senere. Lammens hud må være barbert og utelatt før du bruker leppene uten bruk av såpe. For å leeches suges raskt, blir huden behandlet med glukose eller søt væske. Etter at pumpen har nesten 20 ml blod, vil den falle av seg selv, så det er ikke nødvendig å fjerne det med makt. Vi må imidlertid huske at det er kontraindikasjoner for hirudoterapi. Dette kan være anemi, redusert blodkoagulabilitet, første halvdel av graviditeten og behandling med rusmidler som inneholder kvikksølv.

Direkte eksponering for trombi kan oppnås ved fibrinolytisk behandling. Disse stoffene (Chymotrypsin, Urokinase, Fibrinolysin, Trypsin, Streptokinase) i den tidlige sykdomsperioden forårsaker lys av tromben.

Hvis tromboflebitt i overfladiske vener kombineres med flebotrombose, må trombolytiske midler foreskrives muntlig.

Når temperaturen stiger eller mot bakgrunn av en purulent patologi brukes antiseptika og antibiotika.

Hvis konservativ behandling av tromboflebitt i underekstremitetene ikke gir positive resultater, så ty til kirurgi for å fjerne en del av venen, og noen ganger også helt avhengig av naturen av patologisk prosess og dens alvorlighetsgrad. For å unngå vene trombose i lårområdet, er en stor subkutan vene brått bandasje.

Bruken av fysioterapeutiske behandlingsmetoder i form av ultraviolett bestråling, infrarøde stråler og solux er foreskrevet for kronisk forlengelse av prosessen og under utviklingen av blodproppen.

Behandling i sanatorier er tillatt bare individuelt i nærvær av langvarig kronisk overflate tromboflebitt i nedre ekstremiteter uten forverring og dannelse av trofiske forandringer.

Dietten av pasienter med underekstremitetene tromboflebitt bør bestå av matvarer som har et lavt innhold av vitamin K. Dette skyldes det faktum at dette vitamin nøytraliserer mange medisiner som tas i denne sykdommen. Det er viktig å følge alle medisinske anbefalinger, som inkluderer bruk av et tilstrekkelig utvalg av grønnsaker og frukt, for eksempel vannmeloner, ananas og meloner. En god terapeutisk effekt for tromboflebitt i nedre ekstremiteter er ingefær og kanel. Det er også viktig å spise mindre matvarer rik på karbohydrater, fett og helt eliminere akutt og stekt mat. Ikke anbefaler og bruk matvarer som hundrosen, bønner, fisk, erter, bananer og fett kjøtt, siden de ikke gir pasienten denne diagnosen.

Blant enkelte leger, så vel som pasienter, er det en slags oppfatning at enhver fysisk belastning etter det avsluttede behandlingsforløpet er rett og slett kontraindisert. Dette er imidlertid helt feil. Spesielt utvalgt gymnastikk i denne patologien, i liggende stilling, påvirker gunstig rehabilitering av pasienter. Bare i dette tilfellet er det nødvendig å fjerne fra øvelseskomplekset de som har en statistisk komponent eller forårsake fotskader. Og det obligatoriske øyeblikket forblir at gymnastikken skal passere i kompresjonsjersey på nedre ekstremiteter, og belastningen skal legges gradvis.

I begynnelsen består terapeutisk gymnastikk av to timers gange og hvileperioder. I tilfelle smertefrihet i underbenet øker varigheten av turgåing. Og først etter tre måneder kan du starte treningsøvelser i form av "saks", "sykkel", "bjørk", som er rettet mot å forbedre blodstrømmen i blodårene. Og litt senere kan du gjøre på en motorsykkel, løp, ski. I tillegg på alle stadier av rehabilitering oppfordres svømming. Denne sporten er den mest optimale for tromboflebitt i nedre ekstremiteter.

Tromboflebitt i nedre ekstremiteter - symptomer, bilder og behandling, narkotika

Hurtigsides navigasjon

Thoramboflebitt komplicerer ofte årenes spinal. Selv om symptomene er alvorlige, søker mange pasienter ikke å gå til legen, uten å vite om den dødelige risikoen.

Ofte krever vaskulær sykdom akutt medisinsk hjelp for å unngå livstruende forhold. Derfor er tidlig diagnose nøkkelen til vellykket behandling av tromboflebitt.

Tromboflebitt - hva er det?

Tromboflebitt er en vaskulær sykdom som involverer to negative prosesser: betennelse og trombose. Vanligvis påvirkes venene på nedre ekstremiteter av tromboflebitt, både overfladisk og dyp. Sykdommen har et uforutsigbart kurs.

Klokka kan når som helst komme ut av veggen og tette lungearterien, hjerneskadene (hjerneslag) eller hjerte (hjerteinfarkt), noe som ofte fører til umiddelbar død.

Etiologi av sykdommen

Tromboflebitt utvikler seg alltid mot en bakgrunn av primærpatologi. Tromboflebitt er oftest diagnostisert hos mennesker:

 1. Lidelse av varicose - Stagnasjon av blod i underkroppen på grunn av svakhet i venøs veggen;
 2. Å ha blodrelaterte med diagnostisert vaskulær patologi;
 3. Med økt koagulasjon av blod - denne tilstanden observeres med endokrine sykdommer, onkopatologi, alvorlige leversykdommer;
 4. Med en skadefaktor på venøs veggen - infeksjonstoksisk skade, autoimmun svikt eller injeksjoner, ikke gjort i henhold til reglene.

I fare for å utvikle tromboflebitt er gravide kvinner, overvektige pasienter, liggende pasienter, eldre og personer som leder en stillesittende livsstil (sjåfører, programmerere, kontorarbeidere).

De første tegn på tromboflebitt etter art (foto)

Tromboflebitt i underdelene foto

På lokalisering av betennelsesfokuset, diagnostiserer leger:

 • tromboflebitt av overfladiske årer;
 • patologi av dypt lokaliserte venøse kar (ellers kalt flebotrombose).

Det kliniske bildet avhenger av utviklingsgraden av smertefulle tegn på tromboflebitt:

 1. Akutt tromboflebitt - diagnostiseres ganske sjelden, symptomatiske symptomer øker og topper allerede på dag 2;
 2. Subakutt flow - ofte observert med nederlag av dype vener, er tegn på tromboflebitt mindre intens, utvikle bølgete;
 3. Kronisk trombofleitt - Fokus på betennelse forekommer periodisk, og lokaliseringen kan endres (migrerende tromboflebit).

Symptomer på tromboflebitt og intensiteten avhenger av dybden av lesjonen i venøsystemet og lokaliseringen av det patologiske fokuset.

Tromboflebitt i underkutane i bena

Tromboflebitt i de subkutane årene på beina foto 2

Ofte er nederlaget i vener i nedre ekstremiteter provosert av et langvarig forløb av åreknuter. Tromboflebit av åreknuter kan mistenkes for å forverre pasientens tilstand. Karakteristiske trekk:

 • svimlende smerte i det berørte benet, noe lettelse fører til at det syke lemmeret løftes høyere (legg på en stol, løft benet til veggen i en utsatt stilling);
 • Utseendet til et purpur-cyanotisk område over lesjonen, blir huden under trombosen blek;
 • utseendet på et venøst ​​mønster ved å utvide venene;
 • mot bakgrunnen av en generell temperaturøkning til nivået 38 ° C forblir den berørte lemmen kald.

Symptomer (foto) av dyp venetromboflebitt

Ofte blir begynnelsen av flebotrombose uadressert på grunn av små innledende symptomer. Med en dyp venøs lesjon merker pasienten:

 • økt tyngde i beinet;
 • hevelse;
 • økt smerte når du svinger skinnene innover, fotenes posisjon under;
 • brennende følelse i gastrocnemius muskelen, ubehagelig følelse av kravling;
 • Det gradvise utseendet av en tett patch over den berørte venen;
 • spredning av cyanose langs venene.

Dyp tromboflebitt i underekstremiteter kan avta og bli sterkere igjen. Ofte registrerer pasienten en endring i plasseringen av sykdommens eksterne manifestasjoner (migrerende form).

Til tross for sletting av symptomer er denne typen venøs lesjon ikke mindre farlig når det gjelder å avbryte trombus enn akutt og subakut form.

Tromboflebitt i lårbenen

Tromboflebitt i en stor femorale vene forårsaker høy feber og alvorlig smerte, sprer seg til beinet, underlivet, nedre rygg.

Lammet og rumpa på siden av lesjonen svulmer, huden på beinet blir hvit med en lilla nyanse, overfladiske vener på bein og mage vises tydelig gjennom huden. Alvorlig symptomatologi indikerer en overlapping av lumen i venen med en trombose.

Viktige diagnostiske tegn på tromboflebitt

 • Symptomene på Louvel - ømhet i det skadede benet forsterkes under nysing, hoste.
 • Et symptom på Homans - pasienten ligger på ryggen, beina hans er halvbøyde, sirkulære bevegelser av foten forårsaker smerte.
 • Testing Optic-Ramines - mansjetten fra trykkmåleren er plassert under kneet, luften pumpes inn i den. Ved slik manipulasjon oppstår det alvorlig smerte i popliteal fossa og bestråles til underbenet.
 • Lovenbergs test - tonometerets mansjett er lagt på skinnet og fylt med luft. Tromboflebitt er indisert ved smerte, som skjedde i nivået 80-100 mm Hg. Art. En sunn person føler ikke noe ubehag før man øker trykket i mansjetten til 170 mm Hg. Art.
 • Moses test - smerte som oppstår når skinnen er komprimert foran og bak, er typisk for dyp venetromboflebitt.

Komplikasjoner av tromboflebitt

Mangel på rettidig behandling, er det kroniske løpet av tromboflebitt fylt med utviklingen av alvorlige komplikasjoner:

1) Tilførsel av trombus (septisk tromboflebit) - purulent smelting av en trombus i overfladisk vene fremkaller utviklingen av en abscess eller flegmonøs betennelse.

Dyp festing av tromboflebitt forårsaker sepsis av blod. Septisk tilstand er preget av en kraftig forverring i staten, alvorlig forgiftning.

Denne tilstanden krever umiddelbar gjenoppliving og massiv antibiotikabehandling.

2) Post-tromboflebitisk sykdom (elefantiasis) - En signifikant økning i størrelsen på det skadede lemmet er forbundet med kronisk venøsinsuffisiens og ledsages av hyppige anfall, konstant smerte og dannelse av trofasår mot bakgrunnen av det mørkede området.

Behandling av tromboflebitt - effektive stoffer og teknikker

Metoder for behandling av tromboflebitt er direkte avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene på sykdommen og rask utvikling av symptomer. Ved rettidig behandling i en medisinsk institusjon behandles tromboflebitt konservativt, selv om det ofte kreves sykehusinnleggelse av pasienten.

Radikal inngrep - en kirurgisk operasjon - utføres i en ustabil tilstand og en høy trussel mot pasientens liv.

Konservativ terapi

Ikke-kirurgisk behandling inkluderer lokale effekter og generell medisinering. Dosering av legemidler, varigheten av deres bruk er valgt av behandlingsflebologen, idet man tar hensyn til diagnostiske data og alvorlighetsgraden av de eksterne manifestasjonene av sykdommen.

 • Antitrombotiske salver - Heparinic;
 • Geler og salver som inneholder, NSAID, - Indometacin, Diklofenak og deres analoger (har antiinflammatorisk og smertestillende effekt);
 • Fysioterapi - UHF, magnetoterapi, elektroforese med ikke-steroide legemidler, lokal behandling med leeches.

Viktig! Salver brukes pent, er effektive bare når subkutane årer er skadet. Det er strengt forbudt å gni og massere smertestillende ben. Eksponering, selv med liten innsats, kan utløse en trombusbrudd. Behandlingsforløpet med salver er 2 uker.

Generell medisinsk behandling utføres etter eliminering av ytre symptomer og er rettet mot å eliminere årsaken til tromboflebitt. Phlebologist velger individuelt behandlingsordningen med følgende legemidler:

 • antikoagulantia - tabletter som inneholder Aspirin (Trombo ATSTS), i alvorlige tilfeller av heparininjeksjon under medisinsk tilsyn;
 • medisiner fra NSAID-gruppen - Orthofen, Diclofenac, Voltaren (injiserbare former er mest effektive);
 • venotoniserende midler - den beste venotoniske er Detralex, administrasjonsforløpet er lang (minst 3 måneder);
 • antibiotikabehandling - bare når en bakteriell flora oppdages i blodet, bruk forsiktig (blod kondenserer).

Kosthold med tromboflebitt

Terapeutisk diett er laget med hensyn til metning av menyen med produkter som fremmer styrken av vaskulære vegger:

 • krydder - kanel, pepper (spesielt rød);
 • bær - vannmelon, tranebær, dogwood, druer, noen tørkede frukter;
 • grønnsaker - spesielt nyttig for løk og hvitløk.

Pasienter med tromboflebitt bør forlate bruken av marinader, bladkål, lever, alkohol, spinat, kaffe. Begrensninger inkluderer kjøtt og søte retter, belgfrukter, bananer og animalsk fett.

Kirurgisk behandling av tromboflebitt

Operative inngrep utføres ved akutt tromboflebitt, forplantning av inflammasjon og instrumentelle undersøkelser bekreftet isolasjon trombe (nøddrift for å redde liv).

Kirurger praktiserer følgende moderne operasjonsmetoder:

Endovaskulær trombektomi - bringe til stedet for trombose av kateteret og ødeleggelse av trombosen ved hjelp av spesielle mikroinstrumenter eller medisiner. Terapeutisk kateterisering utføres under lokalbedøvelse, manipuleringen overvåkes på en digital skjerm.

Underkateterimplantasjon i et filtermaskefartøy - forhindrer en spesiell konstruksjon trombiets fremgang til vitale kar (lunger, hjerte, hjerne). Etter operasjonen foreskrives pasienten en lang tid med antikoagulantia.

klipping - påføring av klemmene, innsnevring karlumenet, trombose rommet over ineffektivitet tilrådelig før Kateter trombetomii og identifisering av multiple blodpropper.

Operasjonen er ganske radikal, og senere er utviklingen av stillestående fenomener i den opererte lemmen ikke utelukket.

outlook

Tromboflebitt er en farlig sykdom, fyldt med plutselig forverring av tilstanden når trombosen er kuttet. Bare tidlig behandling og langvarig kompleks terapi med medisiner kan eliminere betennelse og oppløse allerede dannet trombi.

I dette tilfellet bør medisineringskurs av venotonika og antikoagulantia gjentas regelmessig etter at testene er tatt.

Tromboflebit av dype og overfladiske årer: akutt og kronisk. Diagnose, behandling, forebygging

Blant de vaskulære sykdommene er det en som leger vurderer de mest lumske, med knapt forutsigbare konsekvenser. Dette er tromboflebitt i nedre ekstremiteter. Dette er navnet på den inflammatoriske prosessen i venøse vegger, noe som fører til dannelse av en trombose i det venøse lumen. Sykdommen som utvikler seg i beinene av bena er den vanligste formen. Men noen ganger (selv om mye mindre ofte) Det finnes andre former for det - tromboflebitt i øvre ekstremiteter, samt cervikal og thorax deler.

Hver person har et blodnettverk på overflaten (under huden) og skjult i dypere lag. Avhengig av dette utmerker man to typer sykdommer:

 1. Dyp venetromboflebitt i nedre ekstremiteter (dens medisinske betegnelse er flebotrombose);
 2. Tromboflebit av subkutane, overfladiske vener.

Noen ganger blir veggene i venøse kar oppblåst, en koagulasjon dannes ikke. I dette tilfellet kalles sykdommen flebitt.

Årsaker til sykdommen

Årsakene til tromboflebitt er mange. Men følgende anses som grunnleggende:

 • Genetisk (arvelig) predisponering for koagulopati (dannelse av trombi) og trombofili.
 • Ofte er årsaken til betennelse traumer til venøs veggen.
 • En vanlig årsak er åreknuter, noe som medfører en reduksjon i blodstrømmen gjennom venene, noe som fører til stagnasjon av blod i karene.

I tillegg kan tromboflebitt forekomme etter at infeksjon er introdusert fra utsiden. Et eksempel på et slikt tilfelle er beskrevet i videoen nedenfor:

Alvorlighetsgrad

Et karakteristisk trekk ved sykdommen er at symptomene på tromboflebitt oftest manifesteres når sykdommen allerede har spredt seg til store områder. Og i utgangspunktet mistenker de fleste pasientene ikke engang at kroppen er i fare, noe som er for høyt en trombøsning. Dette øker signifikant sannsynligheten for at den blir separert, hvoretter den sendes til "fri navigasjon" på vaskulærsystemet. Det er umulig å forutse bevegelsen sin. Den farligste er inngangen av en avbrutt trombose inn i blodårene i lungene, noe som fører til emboli (overlapping) i luftveiene i luftveiene. Dette kan forårsake øyeblikkelig (plutselig) død.

Voksne opptrer trombinen (og i fremtiden kan føre til blokkering) trunk vener. Hva forårsaker kronisk venøs insuffisiens? Behandlingen av tromboflebitt er betydelig komplisert.

Symptomer på tromboflebitt

Følgende tegn indikerer begynnelsen av betennelse i venøse kar, som de fleste ikke alltid holder oppmerksom på:

 1. Mindre hevelse i beina;
 2. Smertefulle opplevelser i kalvene,
 3. Følelse av brenning og tyngde i beina,
 4. Rødhet i huden.

I de fleste tilfeller søker pasienten medisinsk hjelp når sykdommen utvikler seg. Samtidig er hevelse i beina økt, i området med trombusdannelse får huddekslene en blåaktig tinge. I en forsømt tilstand kan lemmen svinne. En trombose er vanligvis lokalisert i venene på låret, underbenet eller ankelen.

Tromboflebitt av overfladiske vener (venstre) og dype vener (høyre)

Risikogrupper

Det er visse kategorier av mennesker som leger refererer til den såkalte risikogruppen. På dem er sannsynligheten for at en tromboflebitt forekommer - den høyeste. Disse inkluderer:

 • Folk som tilbringer mye tid i en sittende (fast) stilling, reiser på et fly eller kjører bil.
 • Han som gjennomgikk kirurgi, og er tvunget til å observere i lang tid en ubevegelig, hvilerom.
 • Lider av åreknuter.
 • Pasienter med antiphospholipidsyndrom, hyperhomocystoinemi (akselerert blodkoagulasjon).
 • Gravide kvinner. Risikoen for tromboflebitt øker under fødsel.
 • Tromboflebitt er en hyppig følgesvenn av overvektige mennesker som lider av fedme.
 • Folk i avansert alder, som fører en stillesittende livsstil.

Video: overfladisk og dyp tromboflebitt

Det er flere underarter av tromboflebitt:

Akutt tromboflebitt

Tegnene på tromboflebitt manifesteres tydeligst i den akutte sykdommen, som begynner med utseendet av skarp smerte i retning av blodstrømmen i den berørte venen. Samtidig er misfargingen av huden merkbar. Det blir cyanotisk med et utvidet nett av blodkar på overflaten. På grunn av økt kroppstemperatur forblir det vondt benet kaldt. Smerte, som det brister det. Instinktivt prøver pasienten å holde henne i hevet tilstand, og prøver å redusere smertsyndromet.

Ved de første symptomene på akutt tromboflebitt, bør du straks kontakte en lege og legge pasienten i senga. I dette tilfellet, før ankomsten av leger, er det strengt forbudt å foreta behandling (rubbing salver, utfører massasje prosedyrer, påføring av kompresser, etc.). Dette kan provosere frigjøring av en del av trombuset og inngangen til lungene eller andre indre organer.

Lukking av trombus med forverring av tromboflebitt

I tillegg går den akutte form av tromboflebitt svært raskt i komplikasjoner - gangrenøs eller iskemisk tromboflebitt, hvit eller blå phlegmia. De blir ledsaget av økt smerte og økende, bokstavelig talt hvert minutt, hevelse. Huden er først blek og kjøper deretter en lilla nyanse. Derfor jo raskere medisinsk behandling er gitt, desto større er sannsynligheten for å unngå alvorlige konsekvenser.

behandling

Behandlingen av en akutt form av sykdommen er valgt ut fra tilstanden til fartøyene, arten av sykdomsforløpet, plasseringen av tromben. Vanligvis brukes konservativ terapi til dette, som inkluderer lokal og generell behandling. Pasienter som er diagnostisert med akutt tromboflebitt i underarmen og underbenet, kan behandles på poliklinisk basis. Med alle andre typer blir pasienter sendt til sykehus. De er tildelt sengestøtte, det syke benet er i hevet tilstand.

Lokal terapi inkluderer følgende prosedyrer:

 1. Påføringen av en av salverne: Vishnevsky, butadionisk eller heparin.
 2. Halvalkohol komprimerer eller kald behandling, med obligatorisk elastisk bandaging.
 3. For oral administrasjon anbefales det at du bruker medisiner som forbedrer blodmikrocirkulasjonen, slik som flexital, theonicon, trental osv.
 4. Indometacin, karantil, aspirin, etc., brukes som inhibitorer.
 5. Å korrigere brudd på blodstrømmen i blodårene kan brukes eskuzan, troxevasin, venaruton, detraleks.
 6. Preparater for bedøvelse, redusering av inflammatorisk prosess og senking av temperaturen - analgin, reopyrin, butadion, etc.
 7. For desensibilisering - suprastin, dimedrol, etc.

Når den akutte inflammatoriske prosessen blir slått av for å øke effektiviteten resorpsjon trombe anbefales fysioterapeutisk behandling lampe solljuks diametralt strømmer UHF. Gode ​​resultater oppnås ved iontophorese med heparin, proteolytiske enzymer (chymotrypsin, trypsin og lignende.), så vel som med kaliumjodid. Elastisk kompresjon bør fortsette i ytterligere to måneder etter fullføring av hovedbehandlingen, samtidig med mottak av phlebodynamiske legemidler.

Kirurgisk inngrep utføres i nødstilfeller, med følgende indikasjoner:

 • Stigende tromboflebit av en stor eller liten subkutan overfladisk vene i en akutt form, med et arrangement på øvre eller midtre del av låret.
 • Trusselen mot emboli i lungearterien.
 • Smeltende trombus med purulent ekssudat.

Ved behandling av stigende tromboflebitt blir også laserutslettelse brukt, hvis essens i oppvarming av blodveggveggen er noe høyere enn trombusen. Dette gjør det mulig å fjerne patologiske venøse noder fra hovedskipene, og stoppe veksten av trombosen med en inflammatorisk prosess. Eliminering av sannsynligheten for å skyve blodpropp inn i karene blir lettere ved hjelp av en alternativ teknikk for å gjennomføre en laserstråle rettet motsatt til bevegelsen av blodstrømmen. Det er på dette tidspunkt unikt.

Tromboflebitt opplink effektiv metode, ikke tillater tromben for å utvikle og trenge dypt beliggende fartøyer, er operasjonen i forbindelse med ligering av de stedene hvor overflaten blir dyp Wien. Det kalles cross -ectomy. Manipulering utføres ved bruk av lokalbedøvelse, i ambulante innstillinger.

Postinjeksjon tromboflebitt

Under sklerotisering av åreknuter, er det noen ganger et brudd på teknikken for å utføre kompresjonsskleroterapi. I dette tilfellet redusert komprimering av venen på administrasjonsstedet (injeksjon) sklerosant, fører ofte til utbruddet av betennelse. I lumen i venene begynner en trombos å danne, med trusselen om overgang til etterfølgende emboli i lungearterien. Denne komplikasjonen kalles tromboflebitt etter injeksjon. For å unngå det anbefales det å styrke kompresjonen ved bruk av skumgummi og latexputer, samt limbindinger til spesielle formål.

Postinjeksjonsskjema på håndens eksempel på grunn av innsetting av kateteret

Spesielt resulterer utilstrekkelig kompresjon i fremveksten av hematomer intravenøs, som utover ligner deler av blodårer med trombi. I deres lumen er det en masse av en tarry-ser art, der en sklerosant og blodpropper. Det er intravenøse hematomer og fører til akutt tromboflebitt.

Behandling av postinjeksjonell tromboflebitt består i å påføre bandasjer med terapeutiske salver, bruk av elastisk kompresjon og passende medisiner (som i akutt form). Noen ganger gjør i en vene en spesiell snitt-punktering for å fjerne blodsklerosantmassen.

Kronisk tromboflebitt

Kronisk tromboflebitt, i motsetning til akutt form, har ingen uttalt tegn og symptomer. Med denne sykdomsformen er smerten periodisk, mest bekymret etter belastning på beina (langvarig gange, etc.). Nesten ingen i ro. Ødem er også ubetydelig. Derfor skynder en person ikke å søke medisinsk hjelp.

Ved behandlingen av kroniske former av tromboflebitt anvendt salve, anbefales det permanent elastisk kompresjon ved hjelp av spesielle plaster eller strømper, mosjon terapi, fysioterapi og behandling i kurbad og leire bad.

Tromboflebitt av overfladiske vener påvirket av åreknuter

En av de mest vanlige former av sykdommen er akutt variceal typen tromboflebitt, som er ledsaget av alvorlig smerte, rødhet av venen på å nå opp til skrittet. I denne formen av sykdommen venetrombose omgir markert hevelse, og det blir meget vanskelig. Med utviklingen av blodpropp, hevelse går til de dypere venene, som er en svært farlig symptom. De viktigste trekk ved denne form for trombose er en alvorlig smerte mens gange, så vel som enhver berøring med åreknuter. Sykdommen er ledsaget av høy feber og svakhet, som minner om symptomene på forkjølelse.

Varicosity og tromboflebitt er sammenhengende sykdommer. Ofte forårsaker varicose utviklingen av blodpropper i de overfladiske og dypere årene, siden den preges av en lav blodstrøm i hovednoderne. I dette tilfellet er tromboflebitt den alvorligste komplikasjonen av åreknuter. Det blir mye oftere transformert til tromboembolisme av lungearterien og blir årsaken til posttromboflebitisk syndrom.

Ved behandling av tromboflebitt forårsaket av åreknuter, brukes antiinflammatorisk terapi for å lindre smerter og redusere inflammatorisk prosess. Den inkluderer hormonelle salver, komprimerer på 50% alkohol, samt suppositorier med diclofenac eller butidon.

Et hinder for overføring av tromboflebitt til blodårer i dypere lag er elastisk kompresjon med spesielle strikkede undertøy (strømper, tights) eller bandasjer. For å redusere ødem og betennelse, er et legemiddel foreskrevet for å forbedre blodsirkulasjonen - anastax, detralex, etc.

Tromboflebitt under graviditet

Graviditet er perioden hvor en kvinne oftest blir utsatt for slike sykdommer som åreknuter i underekstremiteter og tromboflebitt. Dette skyldes økningen i deres intrauterin-trykk og fysiologiske endringer i blodsammensetningen. Den største faren er tromboflebitt i de første dagene i postpartumperioden. Siden de fleste komplikasjonene i form av tromboembolisme forekommer nøyaktig etter fødselen. Fødsel er en stor overbelastning i det vaskulære systemet.

 • For det første øker trykket i bukhulen 2-3 ganger.
 • For det andre klemmer barnet gjennom fødselskanalen, med hodet i noen øyeblikk, klemmene i bekkenet.
 • I dette tilfellet faller tonen i venene på bena kraftig og ekspansjonen oppstår.

Alt dette fører til et brudd på naturlig blodstrøm i underekstremiene og dannelsen av blodpropper.

De første tegn på åreknuter er vanligvis observert i graviditetens andre trimester, når den forventede moren begynner å synke seg tyngre. Først er det utseendet av vaskulære stjerner på huden på underbenet, lårene eller anklene, da blir blodårene økende og smerter oppstår. Ben begynner å hovne oftere om kvelden, noen ganger oppstår kramper.

Så snart disse symptomene oppstår, bør du umiddelbart konsultere en phlebologist. Han vil gjennomføre en dupleks fargeskanning for å undersøke tilstanden til sirkulasjonssystemet og gi anbefalinger om hvordan man kan forebygge utvikling av en mer alvorlig sykdomsform og unngå komplisert behandling.

I denne perioden er forebygging av tromboflebitt svært viktig, som inkluderer følgende:

 1. Siden utseendet på de første symptomene og til selve fødselen er det nødvendig å ha elastisk kompresjons undertøy (strømpebukse, strømper). Det bør velges av en phlebologist. Siden det feil valgte trykket (kompresjon) kan påvirke pasientens tilstand negativt, forårsake ubehag ved bruk, etc.
 2. Det er nyttig å gjøre terapeutisk gymnastikk for gravide, inkludert øvelser for å forbedre blodstrømmen i venene på underekstremiteter. Motoraktivitet beskytter ikke bare mot stagnasjon av blod i beina, men bidrar også til ytterligere tilførsel av føtal oksygen.
 3. Hver dag, i alle vær, før du går i seng, bør du gå ut en kort spasertur (30 minutter).
 4. Det bør sikres at maten inneholder flere produkter av vegetabilsk opprinnelse. Det er de trenger i rå form. Spesielt nyttig er vannmeloner, meloner, ananas. De bidrar til fortynning av blod og er biostimulatorer av hemodilusjon med aktiv virkning.
 5. Begrens bruk av væske, fordi i løpet av svangerskapet er det en forsinkelse i kroppen. Og dette er risikoen for stabil, hard-edema hevelse.

Tromboflebit av overfladiske årer under graviditet er ofte ledsaget av alvorlig smerte. Det må huskes at i denne perioden er det ikke anbefalt å ta medisiner. Raskt avlaste pasienten for ubehag, og ikke la tromben trenge inn i venene som ligger i de dypere lagene, vil hjelpe venøs cenose. Dette er en punktering av den berørte knuten for å fjerne tromben. Denne metoden er trygg for fosteret, siden manipulasjonen utføres under lokal tumescent anestesi (et bedøvelsesmiddel injiseres under huden, danner en beskyttende pute rundt det opererte fartøyet).

Detraleks med tromboflebitt: hjelper det?

I noen tilfeller, for behandling av åreknuter, kan en phlebolog bestemme å foreskrive Detralex. Men det er en begrensning: fremtidige moms kan bare brukes i andre halvdel av svangerskapet. Det er et effektivt middel for behandling av varicose av noen stadium og andre sykdommer i sirkulasjonssystemet, som anses som ganske trygt. I sammensetningen - komponenter av vegetabilsk opprinnelse. Det endrer ikke blodsammensetningen, men øker bare tonen i blodkarets vegger. Han har ingen bivirkninger, men det er en mulighet for en allergisk reaksjon.

Men ved behandling av tromboflebitt gir det positive resultater i kombinasjon med disaggregeringsmidler og trombolytiske stoffer. Som uavhengig terapeutisk middel for trombose brukes sjelden, hovedsakelig for lindring av angrep av venøs insuffisiens av kronisk natur. Men det er ofte foreskrevet etter kirurgisk behandling av tromboflebitt, som en støttende, langsiktig terapi.

Tradisjonell medisin i behandlingen av tromboser

Behandling av tromboflebitt med folkemidlene vil bidra til å lette sykdomsforløpet, redusere smerte og hevelse i beina, og fjerne andre symptomer. Dette er ikke påvist i en enkelt generasjons metoder. Noen av dem er mye mer effektive enn syntetiske stoffer. Den mest effektive i denne sykdommen er biavlprodukter: honning, propolis og bi pollock. Vi tilbyr flere oppskrifter fra disse produktene.

Bee Products

 • Tinktur av bier. Biernes liv er kort. Og på våren, de gamle prøvene som jobbet sommeren dør. Unge bier bærer dem til flybrettet. Dette kalles et undermål. De må samles og helles med vodka (en håndfull podmoroda for 0,5 liter vodka). Insister for to uker, avløp. Bruk som komprimering, som ligger over et sårt sted i 1,5-2 timer.
 • Honning komprimere. For dette blir honning i ren form påført på en linneklut og påføres på stedet med den berørte venen. For en komprimering kan honning blandes med et knust Kalanchoe-blad, eller påføres på et kålblad. Disse to plantene øker bare styrken av honning.

**Kroppen av biet inneholder stoffer som er en del av ulike medisiner. Det er gift, nektar og pollen av planter, propolis og mikropartikler av voks. Det er i seg selv et ferdigstilt stoff, bare i mikroskopiske doser.

 • Fra propolis kan du lage en helbredende salve fra tromboflebitt. For å gjøre dette, grind det, bland med forvarmet smør i en andel på 3:10 og varm opp litt (ikke mer enn 15 minutter). Bruk som komprimering eller bare gni inn i det berørte området.

Apple cider eddik

 • En av de mest effektive rettsmidler for denne alvorlige sykdommen i årer er hjemmelaget eplecidereddike. Den brukes som en maling, tidligere fortynnet med vann (en spiseskje eddik til et glass vann).

Gåsfett

 • De fleste urbane mennesker vet ikke at i landsbyen ble mange sykdommer i bein og hender (brannsår, frostbit), så vel som magesår av forskjellig opprinnelse og tromboflebitt, behandlet med gåsfett. Selv i dag regnes det som en av de mest effektive middelene, som brukes, både i ren form, og når man forbereder salver med tilsetning av forskjellige urter, for eksempel kalendula eller Johannesjurt. En fullstendig utvinning kan oppnås ved bruk av en 30% salve med tilsetning av knust korianderfilet (levende). For å gjøre dette tilsettes hundre gram goosefett 30 gram kamrøtter. Varm 15 minutter, filter. Salven er klar til bruk.

Urteinfusjon for oral administrasjon

Noen eksterne midler er noen ganger ikke nok til å kvitte seg med sykdommen. Tradisjonell medisin anbefaler også inntak av urte medisinske urter som forbedrer blodsirkulasjonen, noe som øker elastisiteten til veggene i venøse kar.

 1. Den mest effektive er infusjon av nässel. Han har ikke bare gunstig effekt på sirkulasjonssystemet, men også helbreder og styrker hele organismen. Spesielt nyttig om våren, når det ikke er nok vitaminer.
  ** Fra den unge nålen kan du forberede kvass, som har medisinske egenskaper, og belaster med livskraft. For utarbeidelse, velg fersk nettle. Skyll godt, du kan skule med kokende vann. Legg det i en 3-liters krukke, tilsett tre ss sukker og hell kokende vann. Tie nesen på gasbind og sett på et varmt sted i tre eller fire dager for gjæring. Etter kvas fermenter, avløp og du kan starte behandlingen, bruker en halv kopp tre ganger om dagen i 20 minutter før du spiser.
 2. Det er også nyttig å ta eskusblomsten av hestekastanje tilsatt alkohol.
 3. Det bidrar til å behandle tromboflebititt fra tørket kløverhod (1 spiseskje per kopp).

Alle de foreslåtte behandlingsmetodene med folkemidlene må samordnes med den behandlende legen før bruk. Bruk dem bedre i forbindelse med medisinering.

Gymnastikk med tromboflebitt

Medisinske armaturer i mange år krangler om behovet for fysisk trening i sykdommer i venene i underbenet. Noen hevder at fullstendig hvile er nødvendig, mens andre er ivrige motstandere av motoraktivitet. Begge har rett, og andre.

Under en forverring, når risikoen for adskillelse av blodproppen og forekomsten av alvorlige komplikasjoner er høy nok, er det nødvendig å overholde sengen hvile, uten å utsette de syke benene for belastning. I løpet av denne perioden er termisk bad og alle typer massasje strengt forbudt.

Men på slutten av behandlingen, i rehabiliteringsperioden, så vel som i forebygging av sykdommen, er øvelser som øker elasticiteten til venøsveggene og forbedrer blodsirkulasjonen svært nyttige. Den eneste betingelsen er ikke å overdrive det. Komplekset av terapeutisk gymnastikk omfatter følgende øvelser:

I den bakre posisjonen:

 • Tren "fisk". Svake kroppen, vibrere den, simulere bevegelsen av fisken i vannet. Fortsett i ett til to minutter.
 • Bena løftes sakte og senkes til sin opprinnelige posisjon. Gjenta ikke mer enn 8-10 ganger.
 • "Scissors". Hevede bein spredes fra hverandre og deretter flytte. Antall repetisjoner er 10 ganger.

I stillingen "stående" eller "sittende"

 • Sirkulær bevegelse stopper i høyre eller venstre side (fra fem til ti ganger).

I stående stilling:

 • 1.Stig opp til sokker og myk senking på hælene (opptil 15 ganger).
 • 2.Bøy høyre ben og løft. Rett deretter og senk til gulvet. Utfør denne bevegelsen med venstre fot. Denne øvelsen kan gjøres skiftevis, og endrer benet hver gang. Det andre alternativet omfatter første fot (12 ganger), så det samme - den andre foten.

Alle disse øvelsene masserer effektivt blodårene og forhindrer stagnasjon av blod i blodårene. Når du observerer alle legenes forskrifter og utfører forebyggende tiltak, kan du kvitte deg med de ubehagelige symptomene som følger med sykdommen, og unngå komplikasjoner som krever langvarig behandling.

Video: et sett med benøvelser for åreknuter og neostromia tromboflebitt

Hvordan spise med tromboflebitt?

En av årsakene til den beskrevne sykdommen er fedme. Derfor, for alle som er utsatt for noen sykdom i venøsystemet, må man begrense seg til bruken av visse produkter.

Så, for eksempel, en diett med tromboflebitt (for behandlingsperioden) anbefaler at du nekter stekt, skarp, for salt og krydret mat. Det er ønskelig å avstå fra fettvarianter av fisk og kjøtt, inkludere i diettens diettvarianter: kyllingebryst, kaninekjøtt, kalkun. På bordet bør alltid være friske grønnsaker og frukt, unntatt bananer, erter og bønner.

Om vinteren, ta multivitaminer. For å ta en regel daglig å spise på en hvitløksklær, er det obligatorisk å bruke løkløk.

Generelle anbefalinger

Personer som er utsatt for å utvikle tromboflebitt bør være svært oppmerksomme på tilstanden til hender og føtter. Følg anbefalingene som phlebologist gir. Du bør lede en aktiv livsstil. Prøv å gå mer, lære spesielle øvelser som hindrer utviklingen av sykdommen. Ikke dårlig å svømme, sykle. Hjemme kan du opprettholde tonen i blodkarene med vitamin te, drikke tranebærjuice oftere, tinktur av johannesurt.

På samme tid må du unngå statisk stress som oppstår når en person er i sitteposisjon i lang tid eller står på føttene (for eksempel arbeider på en maskin). Kontraindisert i tromboflebitt dampbad, dehydrering. Sko skal være så behagelig som mulig, med optimal hælhøyde og ortopediske innleggssåler. Resten anbefales å ligge ned, løfte litt på bena og legge dem under en liten pute. Å sette kompresjon undertøy følger også liggende, på bena hevet oppover.

Les Mer Om Fartøyene