Tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Tromboflebitt i nedre ekstremiteter er en patologisk prosess med en inflammatorisk natur som utvikler seg i venøse vegger på grunn av et nærliggende infeksjonsfokus og er ledsaget av en trombusdannelse i deres lumen. Praktisk sett i 90% av befolkningen er tromboflebitt preget av et arrangement på underekstremiteter. I tillegg er tromboflebitt i nedre ekstremiteter preget av flere former for flyt - en akutt form, subakutt og kronisk.

Tromboflebitt i nedre ekstremiteter påvirker dype vener og de som befinner seg på overflaten av bena, som bestemmes av lokalisering av både selve betennelsen og trombosen. I tillegg er den patologiske prosessen purulent og ikke-purulent. I utgangspunktet forstås denne sykdommen som betennelse og dannelse av blodpropp i en blodåre lokalisert under huden, det vil si overfladisk.

Tromboflebitt av de nedre lemmer er ansett for å være en alvorlig og farlig patologi som mangler tilstrekkelige fremgangsmåter for terapeutisk behandling kan føre til en rekke komplikasjoner, så som tromboembolisme LA, sepsis og trombose i dyptliggende vener.

Tromboflebitt i venene i underekstremiteter

Prosessen med betennelse i venøs veggen i forbindelse med dannelsen av en trombus kalles tromboflebitt av venene i underekstremiteter. Hittil er forskere allerede sikre på at lumen i venøs fartøy, lukket av en trombose, som er dannet fra blodpropp og betennelse i venøs veggen, er to nært beslektede prosesser som går parallelt.

Tromboflebitt i underdelene påvirker hovedsakelig venene på overflaten, under huden og dypt i musklene. I det andre tilfellet kalles dette flebotrombose. Det er mye mer komplisert og farlig, men det skjer litt sjeldnere enn det første.

Årsakene til tromboflebitt i venene i nedre ekstremiteter er de tre viktigste predisponerende faktorene, hvorav den ene er alltid mye mer uttalt enn de andre. Disse faktorene omfatter for det første den skadede venøs veggen, for det andre den forsinkede prosessen med blodstrømning og for det tredje økt koagulasjon.

I det første tilfellet kan venens venøse vegge bli skadet ved mekanisk tiltak, og raffinementet i dem øker i stor grad forekomsten av traumer. Bivirkninger på venøse kar er kirurgiske operasjoner, innføring av legemidler og plassering av katetre i venhulen.

Den forsinkede prosessen med blodbevegelse påvirkes direkte av langvarig sengestøtte, gipsfiksering som følge av brudd, traumer på underbenet, kjennetegnet ved knusing, det vil si at vevene som omgir venen, blir komprimert. I tillegg bidrar noen CSF-sykdommer, som hjertesvikt, hvor hjertet er vanskelig å pumpe det nødvendige volum blod, til å redusere blodstrømmen. I de nedre ekstremiteter dannes således stagnerende prosesser, og blodstrømmen reduseres.

Men hyperkoagulabilitet kan være medfødt i nærvær av en defekt i normal aktivitet i sirkulasjonssystemet og oppkjøpt (med smittsomme patologier, hormonell lidelse, medisinering, onkologiske patologier).

Generelt er den inflammatoriske prosessen i blodveggveggen aseptisk i sin natur som en reaksjon på en modifisert venøs vegg eller en dannet trombus. Men noen ganger mikrober som er i blodet eller ved siden av venen, går i trombosen og danner purulent tromboflebitt i nedre ekstremiteter.

Etter at trombosen har gjennomgått formasjonsprosessen, kan den spontant bevege seg gjennom karet eller gjennom behandling, slutte å vokse, og den inflammatoriske prosessen reduseres gradvis. I dette tilfellet kan en mindre trombus helt eller delvis blokkere lumen i venen, og dette vil føre til at blodstrømmen og blodsirkulasjonen senkes. Faren for at blodpropp kan komme ut, er derfor redusert til et minimum.

I et annet tilfelle fortsetter trombus og betennelse å utvikle seg. I dette tilfellet er det festet den ene siden til venevæggen, og den frie enden er i lommen. Som et resultat av betennelse blir tromben ustabil og sprød, så noen minste påvirkning på den kan provosere en forstyrrelse. Dermed kan tromboflebitt i venene i underdelene bidra til utviklingen av en så formidabel komplikasjon som PE.

Med en stabil sykdom av sykdommen, fortsetter tromben å vokse oppover, ødelegger ventiler av kommunikasjonsårene og trenger inn i dype årer, og danner flebotrombose. Og ødelegge ventiler i alle vener som er på overflaten, dyp og kommunikativ, dannet CVI. Nesten 95% av pasientene tromboflebitt i nedre ekstremiteter påvirker lesjonen av store vener under huden og mye mindre ofte - små.

Det symptomatiske bildet av den patologiske prosessen er avhengig av sykdomsformen der tromboflebitt er lokalisert, i akutt eller kronisk tilstand. Svært ofte begynner tromboflebitt i venene på underdelene plutselig, uten spesielle grunner, og noen ganger er det skader på bena. Svært ofte er det en tilstedeværelse av viruset i pasienten, mottak av prevensjonsmidler, som er ledsaget av hyperkoagulerbarhet. Også åreknuter er en vanlig årsak til sykdommen.

Som regel har lokal symptomatologi av tromboflebitt i nedre ekstremiteter forrang over den generelle tilstanden av helse, som er merket som tilfredsstillende. I begynnelsen er denne patologien preget av utseendet av smerter av en intens natur i stedet for den tromboserte delen av venen, samt begrensninger i lemmerbevegelsen. I lesjonen får venen en rødaktig nyanse, og med prosessens fremgang sprer redningen seg mye mer. I tillegg stiger hudtemperaturen i stedet for rødhet. Den skadde venen i denne sonen er en tett og smertefull søm. Og hvis tromboflebitt i nedre ekstremiteter fanger de forstørrede årene, oppnår nodene en karakteristisk tetthet, ømhet, og øker flere ganger.

Noen ganger er det mulig å observere hevelse i det berørte benet, men bare i området som har et brudd på venøs veggen, som skiller tromboflebitt fra flebotrombose.

Den generelle symptomatologien består av temperaturstigning, utseende av kulderystelser og absolutt ubehag.

Kronisk form for tromboflebitt i underekstremiteter er preget av et forlenget kurs og perioder med forverring, som har alle de opplistede symptomene. I fravær av en forverrende periode er eksterne manifestasjoner hovedsakelig fraværende.

Tilbakevendende tromboflebitt i nedre lemmer kan danne seg i forskjellige årer som ikke har blitt skadet og er en migrerende flebitt. Og dette er allerede ansett som en alvorlig grunn til en grundig undersøkelse, siden denne sykdommen følger utviklingen av svulster.

For å gjennomføre en undersøkelse av tromboflebitt i de lavere ekstremiteter anvendte ultralyd, som refererer til en heller informativ og bekrefter eksisterende sykdom, bestemmer plasseringen og varigheten av en blodpropp, og også vurderer risiko for muligheten for dens separering.

Overfladisk tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Denne patologiske sykdommen kjennetegnes ved betennelse i veggen av overfladisk vene som befinner seg under huden i en dybde på to til tre centimeter, på grunn av tilstedeværelsen av et infeksjonsfokus og dannelsen av en trombus i lumen i venøs fartøy. Ganske ofte refererer denne sykdommen til komplikasjonen av åreknuter i nedre ekstremiteter.

Overfladisk tromboflebitt i underdelene betraktes som en polyetologisk sykdom, hvor formasjonsprosessene er påvirket av den ødelagte integriteten til venevæggen med vedlegg av infeksjonsmidler. I dette tilfellet kan disse infeksjonene komme på venøs veggen fra betent omliggende vev eller spre seg til lymfatiske, så vel som blodårene.

Overfladisk tromboflebitt i underekstremitetene etter en rekke kroniske inflammatoriske lesjoner i kroppen (lungebetennelse, tuberkulose, dental caries, erysipelas, tonsillitt, influensa). I tillegg er en betydelig rolle i utviklingen av overfladisk tromboflebitt i de lavere ekstremiteter spille stillestående prosesser i blodet, redusert fysisk og kjemisk sammensetning av blod og hyperkoagulering.

Det er også flere predisponerende faktorer som forårsaker utvikling av tromboflebitt av overfladiske vener på underdelene. Blant dem kan vi skille mellom: infeksiøs patologi, traumatiske skader, operasjoner, ondartede neoplasmer, allergiske prosesser, intravenøse injeksjoner, graviditet, orale prevensiver, fedme.

Denne sykdommen er klassifisert i smittende type (etter fødsel, abort, tyfus, operasjoner og prosesser for purulent natur) og aseptisk (for varicer, migrerer flebitt, skader og etter komprimeringen, sykdommer SSS).

Overfladisk tromboflebitt i nedre ekstremiteter kan forekomme i purulent form, neogent, akutt, subakutt og kronisk.

Ved akutt sykdom begynner den patologiske prosessen plutselig akkompagnert av subfebrile. Det er smerter i løpet av den berørte venen, som intensiverer når legemet beveger seg. Noen ganger er det hevelse. Når palpasjon er funnet tett, smertefulle noder med hyperemisk hud over dem. Sykdommen kan oppstå fra to uker til en måned.

Subakutt flyt er preget av mindre ødem og smerte i smerte. Temperaturen stiger ikke, infiltrerer og selene er nesten smertefri, og huden blir en lilla nyanse, og noen ganger til og med svart. Den patologiske prosessen varer opptil flere måneder.

Overfladisk tromboflebitt i nedre lemmer forekommer kronisk med åreknuter og manifesteres av tretthet under gang. Når palpasjon, en tett karakter med noen noder føltes. På de berørte beinene dannes hevelse, faller av om natten og vises på ettermiddagen. En langvarig prosess er preget av trofiske lidelser. Og med utilstrekkelig terapi utvikle komplikasjoner i form av dermatitt, eksem, abscesser, abscesser, venøs tromboemboli somatiske organer, sepsis, ischemisk neuritt, lymfadenitt.

Ved diagnosen overfladisk tromboflebitt i nedre ekstremiteter er det ingen konkrete vanskeligheter. På grunnlag av et symptomatisk bilde avsløres lokaliseringen av det berørte området av venen, forekomsten, varigheten og omfanget av betennelsen. For å bekrefte diagnosen, brukes noen undersøkelsesmetoder, for eksempel rheovasografi, som bestemmer tilstanden til venene og deres fylling; dopplografi og angioscanning, slik at man kan undersøke den vaskulære strukturen, blodstrømmen, dens hastighet og diameteren av fartøyets kanal.

Hovedmetoden for behandling av overfladisk tromboflebitt i underdelene betraktes som konservativ, og hvis den er ineffektiv, tynger de til kirurgisk inngrep. I det første tilfellet brukes antiplatelet narkotika (Trental, Troxevasin, Curantil); anti-inflammatoriske egenskaper (Orthofen, Reopyrin, Ibuprofen, Butadion); hyposensitiserende (Suprastin, Tavegil); antibiotika, antikoagulanter, elastiske bandasjer, heparinsalve.

Kirurgisk metode inkluderer driften av Troyanov-Trendelenburg og cross -ectomy. Radikal operativ intervensjon betraktes som phlebectomy, med sikte på å forebygge eller eliminere emboli, samt årsaken til sykdommen.

Tromboflebitt i nedre ekstremiteter forårsaker

Som regel er denne patologiske prosessen forårsaket av en økning i venerens nedre ekstremiteter, deres karakteristiske obstruksjon som følge av dannelsen av blodpropper. Ved lesjoner av vener lokalisert under huden, utvikler overflate tromboflebitt, og med angrep i blodårene dypt i musklene, betyr det flebotrombose (dyp venetromboflebitt). Denne sykdommen er farligere enn den forrige og er preget av utvikling av ulike livstruende komplikasjoner (PE).

Svært ofte forekommer tromboflebitt i nedre ekstremiteter hos personer som beveger seg lite, som en konsekvens av stillesittende livsstil eller liggeunderlag med en tilstrekkelig lang periode.

Årsaken, og en av de viktigste tromboflebittene i nedre ekstremiteter, er prosessen med dannelse av trombi som forstyrrer normal blodstrøm. Som regel oppstår blodpropper som følge av skader på venene, men det er også medfødte sykdommer i systemet som er ansvarlig for blodproppene. Slike mennesker er mer sannsynlig å bli syk med en slik patologi som tromboflebitt i underbenet.

Ytterligere faktorer som bidrar til dannelsen av en patologisk prosess inkluderer redusert aktivitet, arbeid i en sittestilling, lange flyreiser og turer. Men for å hindre utviklingen av denne alvorlige sykdommen er det nødvendig å utføre fysiske øvelser, gå mer, bruk kompresjonsundertøy. Alle disse forebyggende tiltakene vil bare bidra til å redusere risikoen for blodpropper.

Det er noen faktorer som også utløser forekomsten av tromboflebitt i nedre ekstremiteter. Disse inkluderer: en historie med hjerneslag, som forårsaket lammelse av underlempene; ondartede neoplasmer; graviditet, fødsel og etterpå; fedme på grunn av overvekt og fedme; mottak av prevensjonsmidler basert på hormoner; hormonbehandling; arvelig predisposition og avansert alder etter seksti år.

Tromboflebitt i nedre ekstremiteter symptomer

Det symptomatiske mønsteret avhenger hovedsakelig av nederlaget på venene på underdelene. Med tromboflebitt i blodårene under huden, smerte, rødhet, smertefull tetthet i form av en ledning langs blodårens blodårer, berørt av trombus, ubetydelig ødem i inflammasjonsområdet. Tilstanden til pasientene er tilfredsstillende med en liten subfebril tilstand. Svært sjelden kan det være en purulent smelting av blodpropp og cellulitt.

I tilfelle av progresjon, sprer sykdommen over en stor overfladisk vene til lysken og oppadgående tromboflebitt utvikler seg. Det samme kan forekomme i iliac venen, som vil bli en reell trussel på grunn av muligheten for frigjøring av en del av tromben og PE. Den samme komplikasjonen utvikler seg i den patologiske prosessen i den lille saphenøsvenen, dersom tromben trer inn i venen under kneet langs perforeringsårene.

Den kjennetegnes ved hardt nok for septisk purulent tromboflebitt i de nedre ekstremiteter, som kan ha komplikasjoner av metastatisk svulst i hjerne, nyre, lunge, lem cellulitt og sepsis.

Symptomatisk av tromboflebitt av tibia dype vener i løpet av de to første dagene forblir praktisk talt uendret eller preget av et slettet mønster av manifestasjoner. Pasientene er i en tilfredsstillende tilstand, klager på utseendet av smerte i kalvene av mindre natur, noe som øker under bevegelse, det er en liten puffiness i shin, og når det blir palpert, forårsaker det sårhet. Et positivt symptom på homaner bekrefter nederlaget av dyp venetromboflebitt.

I tilfelle av trombose av alle tre par dype vener, blir symptomene på sykdommen alvorlige. I dette tilfellet dannes skarpe smerter, en sprengende følelse, underbenet er anstrengt og underbenet er hovent. Deretter opptrer cyanose og temperaturen i hele kroppen stiger.

Med en tromboflebitt i lårbenen begynner lårbenet å svulme litt, venen er smertefylt for berøring i løpet av lesjonen. Hvis venen, som ligger under kneet i kombinasjon med venen på låret, er involvert i den patologiske prosessen, begynner beinet å smerte, og det er begrensninger i bevegelsene. I tilfelle spredning av den patologiske prosessen til den proximale delen av venen på låret, øker hele den berørte lemmen, smerten intensiverer, og en tydelig cyanose opptrer.

Alvorlig form for tromboflebitt i nedre ekstremiteter anses å være ileofemoral trombose, som er preget av hvit og blå refluks. I dette tilfellet er det smerter foran og inne i låret, i kalvene og lysken. Lemmet blir mye større, hele beinet svulmer opp til lysken selv med bøssenes grep. Huden kan være blek eller cyanotisk. Alle vener på låret og i lysken med palpasjon forårsaker ømhet. Etter en stund etter starten av den patologiske prosessen, er hevelsen noe redusert og mønsteret av kutane vener er sett, noe som er forbundet med en vanskelighet i blodstrømmen gjennom dype vener.

I noen tilfeller kjennetegnes sykdommen av en plutselig oppstart med en skarp, pulserende natur av smerten i underekstremiteten, som blir kald og nummen. I fremtiden begynner ødemet å vokse raskt, fingrene ikke beveger seg, følsomheten minker og hudens temperatur, pulsen blir ikke følt på foten. Denne prosessen kalles hvit refluks, som utvikler seg i kombinasjonen av dyp venetromboflebitt med arteriell spasme på den berørte lemmen.

Når tromboflebitt i underekstremitetene i den patologiske prosess involverer dype vener i bekkenet og den nedre lem blir betydelig størrelse, i stor grad sveller og tykner huden og har en lilla farge, og noen ganger svart. Senere vises karakteristiske bobler, hvorfra en serøs eller hemorragisk væske slippes ut. Dette symptomatiske bildet av sykdommen kalles blå phlegmia, som er preget av tåre smerte og mangel på pulsering av arteriene.

Oppadgående trombose er preget av hevelse og cyanose med opptak av en sunn lem og lavere halve stammen. Det er smerte i nedre rygg og hypogastrisk område, ledsaget av en beskyttende belastning av musklene i den fremre veggen av bukhinnen.

Tromboflebit av behandling med nedre ekstremiteter

Ved behandling av tromboflebitt i nedre lemmer er det viktig å forhindre spredning av sykdommen i de dype årene, for å utelukke tromboembolismen i LA, for å redusere betennelse og forhindre tilbakefall. Med den eksisterende patologien til de dilaterte venene uten å påvirke den dypliggende, kan behandlingen utføres selv poliklinisk. Men hvis det er en trussel om PE-dannelse og en uttalt betennelsesprosess, bør behandling utføres på et sykehus under veiledning av spesialister.

I tillegg bør det utvalgte diett for behandling av tromboflebitt i nedre lemmer inneholde obligatorisk elastisk kompresjon og konservativ behandling.

Elastisk kompresjon er preget av 24-timers bandasje av den berørte lemmen i ti dager, med ytterligere bruk av kompresjonslinje bare om ettermiddagen.

Konservativ behandling av tromboflebitt i nedre ekstremiteter inkluderer utnevnelse av legemidler som styrker venøs veggen (Troxevasin, Ditralex, Ginkor Fort, Cyclo 3 Fort); hindre dannelsen av trombi (aspirin); lindre betennelse (diklofenak, ketoprofen). Brukes også salver av lokal bruk, som oppløser trombi (Lyoton-gel, heparin) og reduserer inflammatorisk prosess (Ketonal-gel).

I løpet av de første tre dagene i begynnelsen av sykdommen som anestesi, blir lokal kulde påført den berørte venen. Ved en eksisterende risiko for komplikasjoner foreskrives antikoagulantia. Som regel begynner behandlingen av tromboflebitt i underdelene med intravenøs injeksjon av lavmolekylær heparin, og deretter tas legemidlene fra antikoagulantgruppen oralt. De er vanligvis foreskrevet i lang tid for å utelukke tilbakefall av tromboflebitt i nedre ekstremiteter. Det er viktig å gjennomgå laboratorietester for å kontrollere mulig blødning.

Hirudoterapi er foreskrevet i akutte former for sykdommen, samt i kontraindikasjoner mot rusmidler som reduserer hyperkoagulasjon. Hirudin, som befinner seg i kjertlene i leeches, kommer inn i blodet av pasienten, reduserer dets koagulasjon og viskositet, og bidrar også til å fjerne spasmer i arteriene. Leeches legger i mengden ti stykker av gangen til en lem i stedet for den berørte venen, og deretter gjentas denne manipulasjonen en uke senere. Lammens hud må være barbert og utelatt før du bruker leppene uten bruk av såpe. For å leeches suges raskt, blir huden behandlet med glukose eller søt væske. Etter at pumpen har nesten 20 ml blod, vil den falle av seg selv, så det er ikke nødvendig å fjerne det med makt. Vi må imidlertid huske at det er kontraindikasjoner for hirudoterapi. Dette kan være anemi, redusert blodkoagulabilitet, første halvdel av graviditeten og behandling med rusmidler som inneholder kvikksølv.

Direkte eksponering for trombi kan oppnås ved fibrinolytisk behandling. Disse stoffene (Chymotrypsin, Urokinase, Fibrinolysin, Trypsin, Streptokinase) i den tidlige sykdomsperioden forårsaker lys av tromben.

Hvis tromboflebitt i overfladiske vener kombineres med flebotrombose, må trombolytiske midler foreskrives muntlig.

Når temperaturen stiger eller mot bakgrunn av en purulent patologi brukes antiseptika og antibiotika.

Hvis konservativ behandling av tromboflebitt i underekstremitetene ikke gir positive resultater, så ty til kirurgi for å fjerne en del av venen, og noen ganger også helt avhengig av naturen av patologisk prosess og dens alvorlighetsgrad. For å unngå vene trombose i lårområdet, er en stor subkutan vene brått bandasje.

Bruken av fysioterapeutiske behandlingsmetoder i form av ultraviolett bestråling, infrarøde stråler og solux er foreskrevet for kronisk forlengelse av prosessen og under utviklingen av blodproppen.

Behandling i sanatorier er tillatt bare individuelt i nærvær av langvarig kronisk overflate tromboflebitt i nedre ekstremiteter uten forverring og dannelse av trofiske forandringer.

Dietten av pasienter med underekstremitetene tromboflebitt bør bestå av matvarer som har et lavt innhold av vitamin K. Dette skyldes det faktum at dette vitamin nøytraliserer mange medisiner som tas i denne sykdommen. Det er viktig å følge alle medisinske anbefalinger, som inkluderer bruk av et tilstrekkelig utvalg av grønnsaker og frukt, for eksempel vannmeloner, ananas og meloner. En god terapeutisk effekt for tromboflebitt i nedre ekstremiteter er ingefær og kanel. Det er også viktig å spise mindre matvarer rik på karbohydrater, fett og helt eliminere akutt og stekt mat. Ikke anbefaler og bruk matvarer som hundrosen, bønner, fisk, erter, bananer og fett kjøtt, siden de ikke gir pasienten denne diagnosen.

Blant enkelte leger, så vel som pasienter, er det en slags oppfatning at enhver fysisk belastning etter det avsluttede behandlingsforløpet er rett og slett kontraindisert. Dette er imidlertid helt feil. Spesielt utvalgt gymnastikk i denne patologien, i liggende stilling, påvirker gunstig rehabilitering av pasienter. Bare i dette tilfellet er det nødvendig å fjerne fra øvelseskomplekset de som har en statistisk komponent eller forårsake fotskader. Og det obligatoriske øyeblikket forblir at gymnastikken skal passere i kompresjonsjersey på nedre ekstremiteter, og belastningen skal legges gradvis.

I begynnelsen består terapeutisk gymnastikk av to timers gange og hvileperioder. I tilfelle smertefrihet i underbenet øker varigheten av turgåing. Og først etter tre måneder kan du starte treningsøvelser i form av "saks", "sykkel", "bjørk", som er rettet mot å forbedre blodstrømmen i blodårene. Og litt senere kan du gjøre på en motorsykkel, løp, ski. I tillegg på alle stadier av rehabilitering oppfordres svømming. Denne sporten er den mest optimale for tromboflebitt i nedre ekstremiteter.

I detalj om behandling av dyp venetrombose i nedre ekstremiteter

I dag er spørsmålet om metodikk og behandlingsregimer for pasienter med etablert diagnose - dyp venetrombose i underdelene - satt med særlig alvorlighetsgrad. Dette skyldes hyppig utvikling av sykdommen i aktiv arbeidsalder.

Av spesiell bekymring er medisinsk uførhet stor del av pasientene etter sykdommen og påfølgende utvikling av post-trombotisk syndrom, progresjon av kronisk venøs insuffisiens, og aller viktigst - en høy risiko for død av pasienten i tilfelle av akutt pulmonær emboli.

Tilnærming til terapi

Hovedoppgavene som løses ved aktiv terapi for dyp venetrombose er som følger:

 • forebygging av lungeemboli, iskemisk berøring og infarkt-lungebetennelse med en embolus;
 • avbrudd av prosessen med dannelse av patologiske blodpropper;
 • redusert blodkoagulasjon;
 • restaurering av rekanalisering og vaskulær patency;
 • eliminering av koagulasjonsdannelsesfaktorer;
 • forebygging av posttrombotisk syndrom.

Konservativ terapi

Den viktigste metoden for behandling av akutt trombotisk prosess er konservativ terapi, utført i kirurgisk avdeling, hvor pasienten går inn. Pasient med blodige tykke masser i den venøse sengen fra øyeblikk av inntak til medisinsk institusjon betraktes som en potensiell pasient med risiko for å utvikle lungeemboli.

Hvis diagnosen er etablert, startes behandlingen umiddelbart. Avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene, sykdomsstadiet, det utføres enten på et sykehus (i første fase) eller ambulant (i stabiliseringsperioden).

regime

før testmodus:

Før ultralydsundersøkelsen og bestemmelse av form og lokalisering av trombus, og før detekteringen av trusselen om emboli i de første 5 dagene, blir pasienten tildelt streng sengestøtte.

Samtidig er obligatorisk komprimering av den berørte lemmen med en elastisk bandasje nødvendig. For normalisering av venøs utstrømning Enden av sengen heves ved 20 ° eller fikser benet i en spesiell leder for immobilisering.

Behovet for fysisk hvile og tilstanden til psykologisk komfort for pasienten i denne perioden er bestemt av:

 • trusselen om løsrivelse av en tett blodpropp og rask overføring med blod til et hvilket som helst organ;
 • Muligheten for utvikling av pulmonal tromboembolisme med et etterfølgende dødelig utfall.

Modus etter undersøkelse:

Pasienten får lov til å stå opp og flytte, hvis under ultrasonisk angioskanning diagnostisere trombose av følgende former:

 • parietal form, når trombosens kropp tetter tilstøtende til fartøyets vegg;
 • okklusiv, når trombotiske massene overlapper lumen i venen.

Dette betyr at flotasjon (bevegelse) av tromben i venøs sengen er fraværende. Imidlertid, selv under disse forholdene, hvis det er smerte og hevelse i beinet, vises hvilemodus.

Etter hvert som manifestasjonene av disse symptomene reduseres, tillater pasienter aktivitet med overholdelse av bandasje av lemmen til lysken i en periode på opptil 10 dager. Denne gangen er vanligvis nok at trusselen mot lungeemboli er redusert, og trombusen er festet på blodvegen. Pasienter kan komme opp for å stimulere blodstrømmen i blodårene, gå litt.

Pasienter kan stå opp og flytte seg rundt først etter aktiv terapi og fullføre fjerning av trusselen mot deres liv.

Narkotika og behandlingsregimer

Terapi for trombose innebærer, først av alt, bruk av antikoagulanter til direkte virkning, i første omgang - heparin, noe som raskt reduserer blodlevring, deaktivering av enzymet trombin, og hemmer dannelsen av nye patologiske propper.

Heparinoterapi pasient

Først og fremst blir pasienten administrert engangsdose av heparin - 5 tusen enheter intravenøst.

Drep brukes til administrasjon av legemidlet per time (administreringshastigheten er opp til 1200 enheter i timen). I de neste behandlingsdagene, opptil 6 ganger daglig, injiseres heparin subkutant i bukregionen i en dose på 5000 enheter. Bruken av heparin i ren form er bare mulig på et sykehus, på grunn av mulige komplikasjoner når de brukes i riktig dosering og behovet for kontinuerlig overvåkning.

Effektiviteten av heparinbehandling er bekreftet av indikatoren for varigheten av blodkoagulasjon, som skal være 1,5 til 3 ganger høyere enn den primære indikatoren.

Generelt gir adekvat terapi med heparin et daglig inntak på 30.000 - 40.000 enheter av legemidlet. Med slik behandling risikoen for gjentatt trombose reduseres til 2 - 1,5%.

Med positiv dynamikk i 4 - 7 dager i denne behandlingsskjema, i stedet for den vanlige formen av heparin, lavmolekylær fraktiprorin i ferdige sprøyter, som injiseres i magen bare subkutant 1-2 ganger om dagen.

Rheologisk terapi

Det tar opptil 15 dager, er rettet:

 • endringer i viskositeten til blod og plasma;
 • på korreksjonen av hematokrit (antall røde blodlegemer i blodet, som er i stand til å bære oksygen);
 • for å motvirke aggregering (klumping) av erytrocytter.

Det er planlagt intravenøs eller dryppsadministrasjon av slike legemidler som:

 • reopoligljukin (drypp, i en daglig dose på 400 - 800 ml). Plazmozameshchath anordning som driver hemodynamikk hastigheten, forbedrer sirkulasjonen av blod i blodårene, øker volumet av væsken i sirkulasjonssystemet, forhindrer adhesjon av trombocytter og erytrocytter.
 • pentoxifylline - Antiaggregant stoff som reduserer blodviskositet, aktiverer mikrosirkulasjon i områder hvor blodtilførselen er svekket. Legemidlet injiseres intravenøst ​​eller dryppes med en oppløsning av natriumklorid (0,9%) og en varighet på opptil 180 minutter.
 • Nikotinsyre, som administreres intramuskulært 4 - 6 ml per dag, og har en vasodilaterende og svak antikoagulerende effekt.

antibiotika

Behandling vist med alvorlige inflammatoriske symptomer trombose av dype vener i nedre ekstremiteter, varighet - 5 - 7 dager. Antibiotika brukes: ciprofloxacin - i tabletter; cefazolin, lincomycin, cefotaxim - i form av intramuskulære injeksjoner.

Komprimering undertøy og bandasjer

Elastisk kompresjon er inkludert som et uunnværlig element i terapi for trombose. For dette brukes elastiske bandasjer, som dekker smertestillende lemmer fra fingrene til lyskefellen. Med denne typen terapi:

 • venøs utstrømning forbedrer;
 • aktivt utvikle et nettverk av bypass-fartøy som gir en utstrømning av venøst ​​blod i stedet for hovedvenen (såkalte collaterals);
 • hindrer ødeleggelse av venøse ventiler;
 • hastigheten på blodstrømmen gjennom dype vener øker;
 • forbedre funksjonen av lymfatisk drenering.

Om utvalg av kompresjonslinne du kan lære av denne artikkelen.

Enn å behandle: de grunnleggende medisinske produktene

antikoagulanter

omtrent på 6 - 10 dager etter utbruddet av heparinbehandling Behandlingsordningen sørger for bytte til tabletterte antikoagulanter av indirekte virkninger og disaggreganter - betyr at blodplater ikke holder sammen.

warfarin refereres til langsiktige antikoagulanter som hemmer syntesen av vitamin K, som er en sterk koagulant.

Det tas en gang om dagen på et bestemt tidspunkt. Ved bruk av warfarin er kontrollen av INR-indikatoren obligatorisk for bestemmelse av hvilken blodprøven er utført hver 10. dag. Warfarin har mange kontraindikasjoner, så Det påføres bare etter valg av lege av en konkret dose og under streng laboratoriekontroll.

For tiden undersøker vestlige farmasøytiske selskaper narkotika med en enda smalere fokusert antikoagulant virkning, som ikke krever kontinuerlig testing. Dette gjør det mulig Bruk hepariner med lav molekylvekt for behandling i ambulante innstillinger.

platehemmere

Acetylsalisylsyre, tatt ved 50 mg per dag, bidrar til å holde blodviskositeten lav nok til å forhindre dannelse av patologiske blodpropper. Med problemer med mage-tarmkanalen, er det tilrådelig å ta belagte tabletter i 4 til 8 uker, avhengig av sykdommens dynamikk.

anbefales mottak av venotoniske midler, bidrar til økt tone i blodårene, styrker blodkarets vegger, forbedrer mikrosirkulasjonen og normaliserer blodstrømmen: escusan, detralex, phlebodia.

Flebotoniki

Resultatene av kompresjonsterapi, som fortsetter poliklinisk, er mer uttalt hvis stedet for den inflammatoriske prosessen smøres med spesielle flebotrofiske salver og geler: Troxevasin, Venoruton, Venitane, Escuzane, Lyoton-gel, Reparil-gel. Disse midlene har gode venotoniske og antiinflammatoriske virkninger.

Operativ inngripen

Valget av terapi for trombose er direkte avhengig av graden av hans "embologenic", det vil si muligheten for flytende trombe av veggen og inn i blodstrømmen til lungene, hjertet eller hjernen, noe som emboli.

Operativ behandling, som regel, vist i to tilfeller:

 • med flotasjonstromb og livstruende pasient
 • med segmentert form av trombose og det siste tidspunktet for koagulasjonsdannelse i fravær av alvorlige patologier i pasienten.

Typen av kirurgisk inngrep avhenger av plasseringen av trombuset, som lukker fartøyet. gjelder:

 • Operasjoner for å fjerne blodpropper eller kirurgisk trombektomi med ekstraksjon av tette blodmasser fra venen gjennom et lite snitt. Prosedyren brukes kun til alvorlige former for sykdommen, når sannsynligheten for vevnekrose er fastslått.

Imidlertid mener eksperter at trombektomi utført etter 10 dager med trombusdannelse er ineffektiv på grunn av sin tette fusjon med vaskulasjonen og ødeleggelsen av ventilene.

 • Vein ligation.
 • Påføring av en arterio venøs shunt. Det er nå brukt meget sjelden på grunn av fremgangsmåten under generell anestesi, umuligheten av gjennomføringen ved de uttrykte trofiske forandringer i vevene og vanskeligheten med å re-tilgang på grunn av utvikling av arrvev.
 • Installasjon av selvlåsende "cava filter". Denne enheten for å forsinke bevegelse av blodpropp (emboli) på vei til viktige organer (lunge, hjerte, hjerne). Det er implantert i venen gjennom endovaskulær metode (gjennom fartøyet). Metoden brukes kun dersom antikoagulantia ikke kan brukes.
 • Sying eller plikering av et fartøy. Gjelder ved manglende evne til å bruke et cava filter. I denne prosedyren er veggen til den hule venen sydd med metallklemmer.
 • Oppløsning av trombotiske masser, eller trombolyse.
 • Trombolyse er Prosedyre for oppløsning av trombi. Vaskulær kirurg legger seg inn i en blodåre, dekket med en tett blodpropp, hvori en spesiell oppløsningsmiddel-trombolytisk inngår ved hjelp av et kateter.

  Om det er nødvendig å ta kontakt med nasjonalmedisin?

  Behandling av sykdommen kan suppleres med oppskrifter av tradisjonell medisin, men bare på anbefaling av en phlebologist.

  • Fiskeolje. Sammensetningen av fiskeolje inkluderer glyserider og spesielle fettsyrer, som har egenskapene til å ødelegge fibrin - et protein som deltar i dannelsen av en trombose. I tillegg bidrar de til fortynning av blod.

  For å hindre fiskeolje drikke 1 spiseskje to til tre ganger om dagen. Men en mer rasjonell måte er å bruke fiskeolje i kapsler som ikke har en ubehagelig lukt og er mye mer praktisk å bruke. Vanlig dose 1 - 2 kapsler opptil 3 ganger daglig med måltider. Kontraindikasjoner: allergiske reaksjoner, kolelithiasis og urolithiasis, patologi av skjoldbruskkjertelen.

 • Bad laget av myrsvin. Tørk gressklut i en mengde på 150 g kokende vann i et volum på 10 liter. Insister 60 minutter. For en halv time før du går til sengs, hold føttene varme.
 • Curd eller ler komprimerer. Daglig massasje av hæler ved hjelp av stearinlys eller leire påvirker meget venøs blodstrøm. På steder med betennelse og smertefulle områder blir føttene ikke masset, men bare bruk en varm ostemasse eller leire i form av kompresjon i 2 til 3 timer.
 • Hva kan ikke gjøres?

  Ikke krenk den tilordnede modusen. Tidlig oppstigning og vandring med en flytende trombus i benen på underbenet kan føre til frigjøring og rask utvikling av lungeemboli.

  Det er ikke tillatt å ta medisiner og urteinfusjoner uten å konsultere lege. Inntak av antikoagulantia, blodets evne til raskt å kaste sammen og danne koagulater stiller visse restriksjoner på noen prosedyrer og tar medisiner.

  For eksempel, mange stoffer reduserer effekten av warfarin eller omvendt økning, noe som betyr en høy sannsynlighet for blødning, hemorragisk slag eller omvendt - fortykkelse av blod og omdannelse av blodpropper. Det samme gjelder for folkemessige rettsmidler. Så, en veldig nyttig nettle inneholder mye vitamin K, og ukontrollert drikking av buljonger kan fremme sterk blodtykkelse.

  forebygging

  Det bør huskes på at i en lengre periode mulig gjentakelse av trombose (fra 1 år til 9 år). Ifølge statistikken kommer 40-65% av pasientene med manglende overholdelse av forebyggende tiltak og foreskrevet behandling etter 3 år å bli funksjonshemmet på bakgrunn av kronisk venøs insuffisiens.

  I denne forbindelse, vær sikker på:

  • Overholdelse av alle medisinske forskrifter og bruk av medisiner
  • bruk av kompresjon jersey;
  • screening for blodpropp mot orale prevensiver (for kvinner av reproduktiv alder);
  • Vanlige laboratorietester for blodpropp MNO;
  • nekte å røyke
  • Overholdelse av riktig fysisk aktivitet, ikke tillatt: lange opphold på føttene, sittestilling, en skarp overgang fra intens trening i lang fiksering lemmer (for eksempel etter sport trening - en lang tur i bilen, når beina er praktisk talt immobile);
  • bruk av visse produkter (løk, epler, grønn te, appelsiner, naturlig rødvin i små doser), der det finnes kjemikalier som hindrer dannelsen av trombotiske formasjoner.

  Hovedoppgaven til moderne medisin innen behandling og forebygging av dyp venetrombose av nedre ekstremiteter (shin, hip eller annet fartøy) hindre eller kort stoppe utviklingen av denne farlige sykdommen, som oppstår i forhold til langvarig sengeleie i sengeliggende eldre, unge kvinner tar prevensjon, gravide kvinner, gravide og selv blant studenter som misbruker tobakk.

  Forebygging av dannelse og vekst av blodpropp i dype årer reduserer risikoen for hjerteinfarkt, emboli, hjerneslag og dermed - sparer liv og helse.

  Nyttig video

  Se en video om hvordan du gjenkjenner sykdommen og hva du skal gjøre for å redde livet:

  Nedre lemstrombose: symptomer og behandling

  Trombose av venene i underekstremiteter er en akutt sykdom assosiert med dannelsen av en trombus i lumen i venen, som et resultat av hvilken blodstrømmen i det er forstyrret eller helt opphørt. Når det gjelder phlebitrombosis, betyr leger vanligvis dyp venetrombose. Dannelsen av en trombus i lumen i venen er forbundet med flere patologiske prosesser: abnormiteter i strukturen i vaskemuren, senking av blodstrømningshastigheten og økning i blodkoagulabilitet (Virchow-triaden).

  Årsaker til flebotrombose

  Symptomer på trombose i venene i nedre ekstremiteter

  I det overveldende flertallet av tilfellene oppstår symptomene av sykdommen plutselig, men de er svakt uttrykt. Det er smerte i underbenet, som øker med fysisk stress (går på jakt eller på trappene, lenge). Det er en rekke symptomer som kan hjelpe en lege med å mistenke en dyp flebotrombose. Med den bakre bøyningen av foten, oppstår ømhet, og pasienter er også urolige ved å trekke smerter langs lårets og fotens indre overflate. Når mansjettknappen på tonometeret påføres skinnen og trykket injiseres i det, klager pasientene om smerte i den berørte lemmen selv ved et trykknivå på 80-100 mm Hg. St, mens du er på et sunt lem, trykker du opp til 150-170 mm Hg. Art. forårsaker ikke ubehag.

  Litt senere er det hevelse av det berørte lemmet, pasienter klager over raspiranie, følelse av tyngde i beinet. Oppmerksomhet blir lagt på hudens hud under tromboseplassen, ofte får huden en cyanotisk nyanse og blir blank, det berørte lemmet kan føles kaldere enn det er sunt. 1-2 dager etter trombose er de forstørrede overflatene blitt synlige under huden.

  Trombose av dype vener i underekstremiteterne bare i 50% av tilfellene har klassiske manifestasjoner eller til og med noen få symptomer som er karakteristiske for denne sykdommen. Dessverre, hos mange pasienter, er den første manifestasjonen av sykdommen lungeemboli (PE).

  Diagnose og behandling av flebotrombose

  Gullstandarden i diagnosen av denne sykdommen er dupleks ultralyd angioscanning med fargedoppering. Denne metoden gjør at du raskt og nøyaktig kan bestemme plasseringen og typen av trombus, som tette fartøyet under nivået av inguinal ligamentet.

  Behandlings flebotrombose dype vener kan utføres på en poliklinisk basis i det tilfelle hvor blodstrømmen forstyrrelse, under knehasen venene (flebotrombose tibia). I alle andre tilfeller trenger pasienter behandling i sykehusets kirurgiske avdeling.

  Hvis resultatene av undersøkelsen viser at det ikke er noen trussel om PE, og trombusen er løst, er sengestøtten foreskrevet i 3-5 dager. Hvis det er umulig å gjennomføre en full etterforskning og eliminere risikoen for alvorlige komplikasjoner for pasienter viser en streng sengeleie i 7-10 dager (datoer bestemmes av legen), plasseringen av berørte lem - sublime. Eventuelle termiske prosedyrer er strengt kontraindisert. Med doktors tillatelse utvides regimet gradvis og normal fysisk aktivitet gjenopprettes.

  Narkotikabehandling bør være omfattende, med sikte på å fikse tromben, og videre sikre blodstrømmen, normalisering av blodkoagulasjonsegenskaper og forebygging av komplikasjoner. Konstant overvåket indikatorer på blodprøver utført antikoagulant terapi, som brukes smertestillende når det er nødvendig (Diclofenac, Aertal) flebotoniki (Troksvevazin, Troxerutin, Estsin, Ginkor Fort et al.), Angioprotectors, antimikrobielle midler.

  Trombolytiske midler er effektive bare på et tidlig stadium av sykdommen, noe som dessverre sjelden finnes i senere stadier av bruken av stoffer som oppløser blodpropper, kan føre til fragmentering og utseendet av PE.

  Ved å detektere vener i nedre ekstremiteter av floterende trombi i pasientens lumen, må pasientene ha kirurgisk behandling for å hindre tromboemboliske komplikasjoner. I tillegg kan pasienten trenge en kirurgisk prosedyre for å eliminere årsaken til denne sykdommen (når venen klemmes av en svulst eller lymfeknute).

  Selvbehandling og behandling av venøs flebotrombose i nedre ekstremiteter Folkemidlene er uakseptabelt, slik behandling kan føre til funksjonshemming av pasienten og til og med til dødelig utgang.

  Til hvilken lege å søke

  Vene sykdommer er behandlet av en phlebologist. En viktig rolle i diagnosen av disse lesjonene spilles av en lege med ultralydsdiagnostikk. Hvis kirurgisk behandling foreskrives, utføres den av en vaskulær kirurg.

  Dyp venetrombose av nedre ekstremiteter: symptomer, behandling, forebygging

  Trombose i venene er preget av utseende av blodpropp (trombus) i venøs lumen. Trombusen forårsaker sirkulasjonsforstyrrelser, endrer strukturen og størrelsen på venene. Trombose kan oppstå uten klager. I 20% av tilfellene er det smerte og begrensning av bevegelse i det syke lemmet.

  Fare for trombose

  Vennligst merk: komplikasjoner av trombose kan være livstruende.

  Omtrent 25% av befolkningen lider av en rekke tromboser. Flere vener er kjent hos kvinner (5-6 ganger oftere enn hos menn). Ukontrollert inntak av medisinske legemidler, overdreven vekt, miljøfaktorer bidrar til utviklingen av sykdommen.

  Trombose påvirker ofte benene på bena. Det venøse nettverket av nedre ekstremiteter består av to deler - en overfladisk og en dyp. Prosesser som forekommer med overfladiske vener, vi kan se visuelt. Men patologien til venene til de nedre ekstremiteter forblir ofte ukjent, med tanke på ekstern utilgjengelighet.

  Mest trombose av venene i nedre ekstremiteter forekommer nettopp i den dype delen. Trombuset dannes om noen dager og holder seg svakt i venen. Det er i øyeblikket at han kan rive seg bort og bevege seg langs kroppens vaskulære seng, noe som forårsaker blokkering av nesten hvilken som helst del av sirkulasjonssystemet.

  Årsakene til trombose i venene i nedre ekstremiteter

  De vanligste årsakene til trombose er:

  • arvelige og medfødte vaskulære sykdommer - Veinveggens svakhet, utilstrekkelig funksjon av venøse ventiler, utvidelse av venene (åreknuter), fistler (skjær mellom arterier og vener, som fører til arterielle vener);
  • tumorprosesser - forårsaker en økning i koagulering, fortykning og trombose
  • hormonell faktor - Dysfunksjon av eksogene og endogene kjertler, hormonell svikt i svangerskapet, hormonbehandling. Kvinnelige kjønnshormoner (progesteron og østrogen) bidrar til dannelsen av blodpropper;
  • kroppen overvektig - Når fedme i kroppen i store mengder, dannes en analog av kvinnelige kjønnshormoner - leptin, noe som medfører økt adhesjon (vedheft) av blodplater, noe som påvirker blodproppen og fremmer trombusdannelse;
  • traumer med blødninger, brudd og kirurgiske inngrep - føre til økt dannelse av vævstromboplastin, forårsaker fortykning av blod og trombotisk våkenhet
  • parese og lammelse av beina - Brudd på fysiologisk innervering og muskelimmobilitet med atrofi forårsaker en bremse og forstyrrelse av blodstrømmen i blodårene, noe som fører til dannelse av trombi;
  • alvorlige smittsomme prosesser - Septiske tilstander (generell infeksjon av blod), voluminøse purulente prosesser, brannsår av en stor overflate av kroppen, uttalt betennelse i lungene. Mikroorganismer secernerer toksiner som fremmer dannelsen av trombotiske masser;

  Av årsakene til dannelsen av koagulerer vedlagte bidragende faktorer:

  • alderdom;
  • stillesittende livsstil og arbeid (kontorarbeidere);
  • superheavy laster;
  • fedme;
  • alkohol og røyking misbruk.

  Hvordan virker en trombus (utviklingsmekanisme)

  Den vanligste teorien om trombusdannelse er Virchowriaden.

  Den består av tre hovedmekanismer for utviklingen av trombotisk prosess:

  1. Skader (endring) av venen veggen. Traumatisk ruptur av endotelet (indre lag) av venen, mekanisk kompresjon eller strekking skaper forhold for dannelse av en trombus.
  2. Økt blodkoagulasjon. Allokering til blodbanen av tromboplastin, trombin og andre koagulasjonsfaktorer fører til kohesjon av blodceller og ytterligere dannelse av stoffer som bidrar til denne prosessen.
  3. Brudd på de dynamiske prosessene for blodpassasje. Langvarig sengen hviler, ufrivillig immobile tilstand, kolesterolformasjoner (plaques) i karene bidrar til forstyrrelsen av den normale strømmen av blod gjennom karet. Den resulterende "vortex" -strømmen favoriserer også betingelsene for dannelse av trombose.

  Symptomer på dyp venetrombose

  Når man danner en trombose, merker pasientene:

  • tyngden i bena eller fotene som tilfaller av kvelden,
  • raspayuschie, undertrykkende, vondt og rynker smerte ved slutten av dagen;
  • parestesi i underbenet (følelse av nummenhet og "gåsebud");
  • uttalt puffiness og en økning i volumet på underdelene;
  • blep og cyanose i huden, uttynding av huden;
  • med venøs betennelse (flebitt) lokal og generell temperaturøkning.

  Ved undersøkelse bestemmer legen:

  • skinnende hudton;
  • hevelse og følsomhet i underbenet;
  • intensivert mønster og blodpåfylling av overflatene på skinnet (på grunn av utstrømning av blod gjennom collaterals fra de dype årene);
  • Den lavere temperaturen på sykebenet, i forhold til den sunne.

  Diagnose og prøvetaking

  For å bekrefte diagnosen dyp venetrombose utføres en kontrast røntgenundersøkelse av venøse kar - phlebography.

  Flebogrammet definerer klart tegn på venøs trombose:

  • "Hacked vein" - en pause i mottak av kontrast i det berørte området;
  • markert reduksjon i lumen i venen;
  • "Rød" indre overflate av karet som et resultat av dannelsen av kolesterolplakk;
  • Ufarvede formasjoner, fusjonert med venerveggene (trombi).

  Ultralyd Doppler - lar deg evaluere egenskapene til blodstrømmen gjennom venene, ved å reflektere ultralydbølger fra blodceller. Atraumatisk diagnosemetode med 90% sikkerhet. Dopplerografi måler blodstrømmen, volumet av blodstrømmen, forskjellen i disse parametrene på de symmetriske lemmer.

  De spesifikke egenskapene til funksjonelle prøver har en informativ betydning:

  • Homans symptom - pasientens stilling på ryggen med bena bøyd i knærne. Legen utfører en passiv bøyning av foten. I tilfelle smerte og ubehag i gastrocnemius muskelen kan det konkluderes med at det er en trombose;
  • Moses test - Utføres i to faser: - Når skinnen klemmes i retning fra forsiden til baksiden. Den andre fasen er klemming av shin i lateral retning. Hvis det er dyp venetrombose, manifesterer smerten seg bare i det første tilfellet;
  • Lovenberg test - Overlegg manchettmomometer i midten av shin og øker trykket i det til 150 mm Hg. Art. forårsaker smerte under mansjetten i underbenets muskler, noe som indikerer trombose;
  • Lisker test - Når du tapper på overflaten av tibia-kammen, opptrer bein smerte. Dette er bevis til fordel for trombose;
  • Luvel tegn - Utseende eller styrking av smerte i underbenet ved hoste eller nysing.
  • marsprøve - fra tærne til lysken til pasienten, påføres en elastisk bandasje kontinuerlig. Pasienten blir bedt om å gå i noen minutter. Da blir bandasjen fjernet. Når det oppstår smerte og synlige forstørrede subkutane vener, konkluderes det med eksisterende trombose;
  • Pratts test - 1 - omkretsen på underbenet måles, da benet blir hevet og etterforskeren tømmer overflaten av underbenet med massasjebevegelser av hendene. På foten påføres en elastisk bandasje (fra fingrene oppover). Etter noen få minutters gange fjernes bandasjen. Når det er smerte og ubehagelige opplevelser, så vel som en økning i volumet av shin, er det en mistanke om trombose;
  • Mayo-Pratt test - I en liggende stilling på en jevn overflate, plasseres en rulle under pasientens ben. Spesialisten tømmer overfladiske vener med en massasje og bruker en rundkjede i øvre del av låret. Med den pålagte turen tilbys pasienten å gå i omtrent en halv time. Når det er skarpe smerter i underbenet og en følelse av raspiraniya, kan du snakke om trombose.

  Studien er supplert med sphygmografi, hudtermometri, flebotonometri, radioisotopteknikker.

  Behandling av dyp venetrombose i ekstremiteter

  I milde tilfeller er ambulant behandling tillatt. Men under alle omstendigheter med sengen hviler opptil 2 uker.

  Konservativ behandling

  Den er basert på flere spesifikke grupper av narkotika:

  • antikoagulantia av direkte virkning - Heparin brukes oftest. Den terapeutiske mekanismen er basert på "fortynning" av blod på grunn av redusert funksjon av trombin og økt produksjon av antitrombin. Doser av heparin velges av lege individuelt. Det injiseres. Anvendt moderne langvarig (med en utvidet handling) form - Clexane, Fraksiparin;
  • antikoagulantia av indirekte virkning - Warfarin, Coumadin. Disse stoffene forhindrer dannelsen av trombin, undertrykker skjemaet som går foran det - protrombin. Disse legemidlene foreskrives under nøye tilsyn med medisinsk personell, for å unngå mulige komplikasjoner i form av blødning;
  • enzymatiske stoffer med trombolytiske egenskaper - Streptokinase, urokenaz. De har evnen til god oppløsning av de dannede blodproppene og inneslutning av ytterligere koagulering av blod. Innfør i stasjonære forhold i form av dropløsninger.
  • legemidler som forbedrer reologiske egenskaper av blod - Rheosorbylact, Reopoliglyukin, etc.) Disse medisinske løsningene forbedrer blodsirkulasjonen, reduserer viskositeten og evne til å koagulere. Introdusert i form av dryppinfusjoner i mengder fra 200 til 1000 ml, noen ganger mer;
  • antiinflammatoriske legemidler - Voltaren, Indomethacin, Aspirin, etc. har evnen til å redusere smerte manifestasjoner, fortynnet blod, fjerne ødem og inflammatoriske prosesser. Tilordnes som tabletter og injeksjonsformer.

  Medikamentterapi suppleres med bandasje av det syke lemmet med en elastisk bandasje. Det er viktig å observere den riktige teknikken - bandasjen påføres i liggende stilling, med sovende vener, med turene fra tærne og over.

  Vær oppmerksom: I stedet for bandasjer, kan du bruke spesielle kompresjonsundertøy (strømper, kne-høyder). Størrelsen og graden av kompresjon er valgt av legen. Du må legge på sengetøy i seng, før du løfter og tar av når du kan ligge.

  Kirurgisk behandling av trombose

  Operasjonen er tilordnet hvis:

  • med utvikling av uttalt betennelse i årer - tromboflebitt;
  • med sannsynlighet for separasjon av trombus og risiko for lungeemboli (PE);
  • spredning av trombotisk prosess;
  • en trombose er ikke festet til karets vegg (flotasjon).

  Operasjonen er kontraindisert når:

  • nærvær av en akutt fase av prosessen;
  • i tilfelle av dekompenserte hjertesykdommer og respiratoriske organer;
  • akutte faser av infeksjoner.

  Metoder for kirurgisk behandling av trombose

  Moderne medisin kjenner et bredt utvalg av forfatterteknikker til behandling av trombose i venene i underekstremiteter. Vår oppgave er å bli kjent med grunnleggende.

  thrombectomy

  De vanligste kirurgiske prosedyrene, hvis oppgave er å fjerne eksisterende frisk (opptil 7 dager) trombus, gjenopprette normal blodsirkulasjon gjennom fartøyet, eller gjennom collaterals.

  Drift Troyanova-Trendelenburg

  Gjennom snittet er en stor saphenøs vene fremtredende i lysken, som kan syes på forskjellige måter, eller festes med spesielle klipp som lar blod gjennom, men fikser de revnede blodproppene.

  Installere filtre

  Spesielle umbellatfiltre sutureres inn i hulrommet til den dårligere vena cava. Et slikt bilde skaper et hinder for spredning av blodpropper i blodet og får dem til viktige fartøy.

  Metoder for tradisjonell medisin for behandling av trombose i venene i underekstremiteter

  For å lindre tilstanden og hindre utvikling og spredning av blodpropp anbefales for hjemmebehandling:

  • juice av løk med honning (bland saften med honning i like store mengder, insister i 3 dager og stå i 10 dager i kjøleskapet). Ta en spiseskje tre ganger om dagen. Effekten skyldes tilstedeværelsen av naturlige antikoagulantia;
  • tinktur av hvit akacia - inneholder glykosider og oljer som har evne til å fortynne blod. Tinktur gni huden over trombosen og ta 5 dråper inne 3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet er en måned;
  • avkok av hoppkegler. Ta en halv kopp 4 ganger om dagen i en måned.

  Ernæring Egenskaper og kosthold

  Hvis du har overvekt, må du bli kvitt den. I dietten skal være nok vitaminisert mat. Preferanse bør gis til frukt og grønnsaker som bidrar til å styrke veggene i blodårene - hunden rose, kål, dill, hvitløk, vannmeloner, sorrel.

  Produkter som inneholder kobber, sjømat, er nyttige. Kobber tjener som en kilde til materiale for elastin, som er en del av venen veggen.

  viktig: grense - alkohol, overflødig fett, sjokolade og kaffe, majones.

  Forebygging av trombose i venene i nedre ekstremiteter

  Som forebyggende tiltak er motorregimet viktig, helsekjøring, lange turer er naturlige måter å forebygge venøse sykdommer på.

  Regelmessig dousing og bading i kaldt vann i noen minutter reduserer risikoen for vaskulær sykdom betydelig. Avslag fra røyking og alkohol er også gunstig for helsen til venene.

  Hvis det er tegn på åreknuter, vil tidlig behandling til legen og gjennomføringen av alle anbefalingene forhindre sykdommens fremgang og utseende av komplikasjoner.

  13.534 visninger totalt, 5 visninger i dag

  Les Mer Om Fartøyene