Uveitt øyne: årsaker, symptomer og behandling

Når synsvaskens sykehusmembran blir betent, indikerer dette at uveitt utvikles i øynene. En vanlig sykdom som kun kan diagnostiseres av en spesialist. Han vil foreskrive en effektiv behandling og vil overvåke pasientens tilstand.

Den vaskulære membranen utfører mange viktige funksjoner. På grunn av det faktum at det består av blodårer, får øyeballet blod, og med det næringsstoffer. Hun beskytter ham mot overflødig lys, kontrollerer intraokulært trykk. Og dette er en ufullstendig liste over hva Choroid er ansvarlig for. Utover ser det ut som en drue, det betyr at den er definert i oversettelsen fra det greske språket.

For å forstå hva det er - uveit øyne, må du søke hjelp av en kvalifisert lege.

De provokerende faktorene

Oftalmisk praksis viser at denne sykdommen oppstår ganske ofte. Utviklingen av den inflammatoriske prosessen kan utføres i hvilken som helst del av det menneskelige øyeboll.

Patologi kan være i den fremre delen av choroid. Dette er anterior uveitt. I dette tilfellet påvirker bruddene iris og ciliary kroppen.

Den bakre uveitt utvikles når sykdommen påvirker den tilsvarende delen av vaskulærmembranen. Dette er påvist ved uttalt symptomer, nemlig skade på choroid, retina og optisk nerve.

Årsaken til utviklingen av sykdommen er mange faktorer, blant annet:

 • Systemiske inflammatoriske sykdommer.
 • Ulike infeksjoner og virus som forårsaker betennelse i uvealkanalen.
 • Fungal mikroorganismer og parasitter.
 • Skader på øyebollet, brenne eller tilstedeværelse av fremmedlegeme.
 • Infeksjon av en kronisk form, for eksempel tonsillitt eller karies, og også bihulebetennelse.
 • Sepsis fører til utvikling av en inflammatorisk prosess.
 • Autoimmun uveitt er en konsekvens av revmatisme eller systemisk lupus erythematosus, ulcerøs kolitt, interstitial nephritis. Sykdommen oppstår som en sekundær patologi, som utvikler seg mot en bakgrunn av gjentatte autoimmune sykdommer.
 • Brudd på hormonell bakgrunn og metabolisme innebærer utvikling av patologi i øyebollet. Ofte påvirker dette pasienter som har en lege diagnostisert med diabetes eller andre sykdommer.
 • Kjemiske reagenser forårsaker skade på øyet, og patologi utvikler, forstyrrer tilstanden til koroidet.
 • Genetisk predisponering hos pasienten.
 • Matallergisk reaksjon, samt pollinose;
 • Forstyrret metabolisme.

I tillegg kan sykdommen i vaskulær konvolutt, som er preget av betennelse, være en konsekvens av det faktum at en annen patologi utvikles i øyet.

Infeksiøs uveitt påvirker ofte barn eller eldre. Årsaken til sykdommen er som regel en allergisk reaksjon eller en stressende situasjon.

Oppmerksomhet vær så snill! Medisin kan ikke bestemme til slutten årsaken til utseendet av visse typer uveitt, for eksempel idiopatisk.

Symptomatologi av sykdommen

Avhengig av hvor den inflammatoriske prosessen utvikler, er uveitis symptomer også bestemt. I tillegg er det viktig hvor mye menneskekroppen kan motstå sykdomspatogenene, i hvilket stadium av utvikling det er.

Avhengig av disse faktorene, kan tegn på sykdommen forverres, ha en viss sekvens. De viktigste symptomene på uveitt inkluderer:

 • utseendet på nebulaen i øynene;
 • synet forverres
 • pasienten føler tyngde i øynene;
 • det er et erytem
 • pasienten er bekymret for smerte;
 • elever smale, reaksjon på lys svak;
 • Som et resultat av økt intraokulært trykk oppstår akutt smerte;
 • pasienten unngår lyset, siden det bringer ubehag
 • tårer slippes ut;
 • i alvorlige tilfeller kan pasienten helt gå blind.

Hvis betennelsen i øyebollet på baksiden av skallet, dannes en langsom uveitt. Symptomer på det vises mye senere, fortsett uten forverringer.

For eksempel blir pasienten ikke forstyrret av smerte og rødhet i øynene. Symptomene på sykdommen manifesterer sakte. Men visjonen blir uklar (alt er overskyet), konturene på objektene er forvrengt, punktene foran øynene er flytende, og selvfølgelig er synsskarmen betydelig redusert.

Inflammatorisk prosess av kronisk natur ledsages sjelden av uttalt symptomer. Noen pasienter oppdager en liten rødhet av øyebollet, så vel som små prikker foran øynene.

Med utviklingen av perifer uveitt påvirkes begge øynene. Pasientene merker at sykdommen er ledsaget av en reduksjon i sentralvisjonen, før øynene vises "flyr".

Typer av patologi

I medisin er det en klar klassifisering av sykdommen. Alt avhenger av stedet for lokalisering:

 1. Anterior uveitt. Den type sykdom som skjer mye oftere enn andre. Det er ledsaget av nederlag av iris og ciliary kroppen.
 2. Perifer uveitt. Med en lignende sykdom, påvirker betennelsen ciliary kroppen, choroid, glans, og også netthinnen.
 3. Posterior uveitt. Den optiske nerve, choroid og retina er betent.
 4. Når det er betennelse i hele øyeborens koroidoid, kalles denne typen sykdom "panoveitt".

Med hensyn til prosessens varighet utmerker en akutt type sykdom når symptomene øker. Kronisk uveitt er diagnostisert hvis patologien bekymrer pasienten i mer enn 6 uker.

Det er situasjoner når sykdommen påvirker begge øynene i sin tur. Iridocyklitis og katarakt av en kompleks (sekvensiell) form anses å være karakteristiske symptomer. I tillegg er det bånd-lignende endringer i hornhinnen.

Denne typen uveitt kalles "reumatoid". Symptomene ligner på leddgikt, men med langvarig utvikling påvirker ikke inflammatorisk prosessen leddene.

Varianter av uveitt er nok, de avviker ikke bare i løpet og sykdomsperioden. I medisin er det en klassifisering som tar hensyn til arten av den inflammatoriske prosessen i øyebollområdet. For eksempel serøs (eksudativ) uveitt, fibro-plast, purulent, så vel som hemorragisk.

Diagnose av sykdommen

Så snart de første tegnene til uveitt har dukket opp, bør du umiddelbart konsultere en lege. For å diagnostisere en så alvorlig patologi ledsaget av betennelse, bruker spesialister moderne utstyr.

For å oppnå nøyaktig informasjon, foreskriver legen biomikroskopisk undersøkelse av det fremre segmentet. Oftalmoskopi av fundus og ultralydsskanning av alle øyekonstruksjoner utføres.

Å bestemme med stor sannsynlighet for en ekte kilde til uveitt er ikke alltid mulig. Moderne spesialister gjennomfører en grundig undersøkelse av pasienten, foreskriver studier og analyser. Men selv denne tilnærmingen tillater ikke å oppnå de mest nøyaktige dataene.

Derfor sørger behandlingen for generelle regler ved bruk av lokal antiinflammatorisk, antibakteriell, vasodilaterende, immunostimulerende terapi. I tillegg foreskriver legen fysioterapi.

Medisiner kan være salver eller injeksjoner, men de mest effektive er dråper som utvider eleven. Dermed er det mulig å forhindre dannelse av adhesjoner eller adhesjon. Det er mer alvorlige situasjoner når du kan trenge midler som er utformet for å redusere høyt blodtrykk inne i øyeballet. For eksempel, dråper eller hirudoterapi.

Slike tiltak bidrar til å stoppe den inflammatoriske prosessen i øyet, men gir ikke en garanti for at uveitt ikke vil oppstå i en mer akutt form. Derfor, under diagnosen, foreslår legen å gjennomføre en grundigere undersøkelse av hele organismen.

behandling

Hovedmålet med terapi er å kvitte seg med sykdomsformen som forårsaket utseendet av en patologi med betennelse.

Viktig! Bare en ekspert kan foreskrive en effektiv terapi, du bør ikke engasjere seg i selvmedisinering. Ellers kan du forverre situasjonen.

Medisin gir flere muligheter for behandling av uveitt:

 1. Anti-inflammatoriske stoffer. Typisk inkluderer kategorien av slike legemidler kortikosteroider. De fleste legemidlene er dråper, men det er salver og injeksjoner.
 2. Antivirale legemidler eller antibiotika. Det er tilrådelig å foreskrive slike stoffer hvis årsaken til uveitt er en infeksjon av bakteriell eller viral opprinnelse. I noen situasjoner er det mulig å kombinere antivirale medikamenter med antiinflammatoriske stoffer.
 3. Særlig vanskelige situasjoner krever utnevnelse av immunosuppressive midler eller cytotoksiske stoffer. Dette gjelder også i tilfeller der kortikosteroider ikke bidrar til å kurere uveitt i øyebollet.
 4. Kirurgisk inngrep. I medisin har det vært tilfeller når det er nødvendig å fjerne glasslegemet for å diagnostisere og behandle sykdommen.

Hvor mye og hva å kurere

Varigheten av betennelsesprosessen i øyets koroidoid er avhengig av hvilken del som var infisert. For eksempel kan fremre uveitt behandles fra flere dager til et par uker. Men forutsatt at sykdommen ble diagnostisert av en kvalifisert lege og foreskrevet tilstrekkelig behandling.

Den bakre uveitt kan vare ikke bare et par uker, men flere år. Dermed er patologi ganske i stand til å medføre alvorlige komplikasjoner forbundet med pasientens helse.

I tillegg tror ikke at sykdommen kan bli beseiret for alltid. For å unngå tilbakefall, vil legen hjelpe hvis du besøker ham med jevne mellomrom.

I tillegg er behandling av uveitt utnevnt med tanke på kilden til patogenet. For eksempel, hvis det er tuberkulose uveitt, foreskriver legemidler narkotika som isoniazid, så vel som rifampicin. Herpetisk uveitt behandles med acyklovir eller valaciklovir, men strengt i henhold til legenes resept. Det anbefales ikke å foreskrive medisiner uavhengig.

drift

Kirurgi er nødvendig hvis sykdommen oppstår med alvorlige komplikasjoner. Som regel gir operasjonen visse stadier:

 • kirurgen dissekerer pigger som forbinder membranen og linsen;
 • fjerner glassplaten, glaukom eller grå stær;
 • fjerner øyeballet;
 • Ved hjelp av laserutstyr festes netthinnen.

Hver pasient bør vite at kirurgisk inngrep ikke alltid resulterer i et positivt resultat. Dette er advart av en spesialist. Etter operasjonen er det risiko for forverring av den inflammatoriske prosessen. Derfor er det viktig å bestemme sykdommen i tide, diagnostisere den, foreskrive effektiv terapi.

Tradisjonell medisin mot uveitt

Det finnes slike "bestemors oppskrifter" som kan brukes under behandling av betennelser. Men før du bruker slike metoder, er det nødvendig å konsultere en lege.

Tradisjonell medisin har mange oppskrifter som kan bidra til å stoppe den inflammatoriske prosessen:

 1. Curative buljonger for øyevask. Bland i like store mengder slike urter som kamille, calendula og salvie. Grind, 3 ss. l. Blandingen vil trenge et glass kokende vann. Infuse i 1 time, belastning, det resulterende produktet pleide å vaske øynene.
 2. Bland aloe juice og kokt vann i et 1:10 forhold. Den resulterende løsningen brukes til inntasting i det syke øye. Det er nok 1 dråpe 3 ganger om dagen, ikke mer.
 3. Det er lov til å lage medisinske lotioner, for fremstilling av hvilken althaea rot brukes. Hovedproduktet skal knuses godt, 3 ss. l. 200 ml kald væske er nødvendig. Agenten skal insisteres i minst 8 timer, deretter belastning og bruk for lotioner på øynene.

Viktig! Eventuell manipulasjon bør diskuteres med legen din. Kun en kvalifisert lege vil fortelle deg om symptomene og behandlingen av uveitt. Så snart de første tegn på sykdommen dukker opp, må du umiddelbart gå til resepsjonen. Selvmedisinering kan føre til uheldige konsekvenser eller komplikasjoner.

Folkemidlene er som regel ekstra behandlingsalternativer som brukes på en integrert måte. Bare rettidig tilstrekkelig behandling av akutt inflammatorisk prosess i øyebollet gir en god prognose, det vil si at pasienten vil gjenopprette. Dette vil ta maksimalt 6 uker. Men hvis det er en kronisk form, så er det risiko for tilbakefall, samt forverring av uveitt som den underliggende sykdommen. Behandling i dette tilfellet vil bli vanskeligere, og prognosen er verre.

Komplikasjoner av uveitt

Enhver sykdom er viktig for å bestemme seg på scenen ved starten. Dette er en av reglene for rask gjenoppretting og sikker behandling.

Jo raskere en pasient vender seg til en lege, jo tidligere vil en spesialist bestemme årsakene til betennelsen i øyet. Hvis uveitt ikke behandles i tide, kan det føre til ubehagelige konsekvenser:

 • Utviklingen av grå stær, når linsen blir uklar.
 • På grunn av det faktum at utstrømningen av væske i øyet er forstyrret, er det fare for dannelsen av sekundær glaukom.
 • Hvis dette er fremre uveitt, spliser eleven. Kanten sin eller det blir helt sammen med linsen. Dette kan skje rundt hele omkretsen eller på et eget sted. Dermed kjøper eleven ujevne grenser, som et resultat av hvilken det ikke reagerer på lys.
 • Posterior uveitt fører til at glassplaten blir uklar, ikke bare øyens nerve, men også netthinnen er skadet. Det er ømmer, så vel som nye lidelser og inflammatoriske prosesser og til og med retinal detachment av øyebollet.

Problemet er at patologiske komplikasjoner kan påvirke det andre øyet. Derfor, diagnostisere sykdommen, samt forskrive behandling bør bare en kvalifisert øyelege.

Det er viktig å huske at uveitt er en alvorlig lidelse i øyets choroid. Det er en inflammatorisk prosess, som følge av at pasienten kan miste synet helt og holdent. Derfor er det nødvendig å diagnostisere patologien i tide, for å starte rettidig behandling.

I tillegg anbefaler leger at man gjennomfører forebyggende tiltak. Det er et spørsmål om rettidig behandling av sykdommer, inkludert virkningen av øyeskade i øyet eller allergisk reaksjon.

Uveitt øyne som en kombinasjon av sykdommer av choroid

Uveitt er en hel gruppe øye sykdommer forbundet med betennelse i øyets choroid (et annet navn er uvealtraktoren).

Den vaskulære eller uveale membranen er representert av tre komponenter: iris (i latin, iris), ciliary legeme eller ciliary kroppen (i Latin corpus ciliare) og den koroide vaskulaturen riktig (i Latin chorioidea).

Avhengig av stedet for betennelse, utmerker du følgende former for uveitt: syklitt, irit, iridocyclitis, chorioretinitt, choroiditt, etc. Hovedfaren for denne gruppen av sykdommer er mulige konsekvenser i form av blindhet eller blindhet.

Utseendet til denne sykdommen forenkles av det faktum at øyets vaskulære nettverk er svært vanlig, og blodstrømmen på de uveale måtene reduseres, noe som kan føre til en forsinkelse i mikroorganismer i choroiden.

Under visse forhold kan disse mikroorganismer føre til betennelse. Fremveksten og utviklingen av betennelse påvirkes også av andre egenskaper av choroid, spesielt den forskjellige blodtilførselen og innerveringen av dens forskjellige strukturer:

 • anterior (iris og strålelegeme) forsynes med blod via den fremre og bakre lang ciliære arterier og ciliære fibre innervert av den første gren av trigeminal nerve;
 • Den bakre delen (choroid) blir forsynt med blod av bakre korte ciliary arterier og er preget av mangel på sensorisk innervering.

Disse funksjonene bestemmer den separate lesjonen av de fremre og bakre delene av uvealkanalen. Kan være enten en avdeling eller en annen.

Typer av sykdom

 1. I henhold til det anatomiske prinsippet er uveitt delt inn i fremre, mellomliggende (eller mellom, perifere), bakre og generaliserte former.
  • Anterior uveitt: Iritis, anterior syklitt, iridocyclitis. Inflammasjon oppstår i iris og glasslegemet. Denne lokaliseringen av betennelse er mer vanlig enn andre.
  • Median uveitt: bakre syklitt, pars-planitt. Ciliary kropp, netthinnen, choroid og glaslegemer påvirkes.
  • Hind uveitt: choroiditt, korioretinitt, retinitt, neuroveitt. Choroid, retina og optisk nerve påvirkes.
  • Generell uveitt er panoveitt. Denne typen sykdom utvikler seg hvis alle deler av den vaskulære membranen lider.
 2. Uveitt karakteriseres av en annen art av den inflammatoriske prosessen, i forbindelse med hvilken følgende former utmerker seg:
  • serøs,
  • purulent,
  • fibrinous-plast,
  • hemoragisk,
  • blandet uveitt.
 3. Av opprinnelsesårsaker er uveitt delt inn i endogen (infeksjonen er lokalisert og spredt i kroppen) og eksogen (infeksjon er introdusert fra utsiden som følge av skader, brannsår, operasjoner). Også den primære er tildelt (når sykdommen ikke er foran en annen øyesykdom) og sekundær uveitt (oppstår som en komplikasjon etter andre øyesykdommer, for eksempel skleritt eller hornhinnenesår).
 4. Ifølge morfologiske egenskaper isoleres granulomatøs (fokal metastatisk betennelse) og ikke-granulomatøs uveitt (diffus infeksiøs-allergisk inflammasjon).
 5. Avhengig av sykdomsforløpet, akutt (varer ikke mer enn tre måneder), kronisk (varer lenger enn 3 måneder) og tilbakevendende uveitt (etter utvinning, oppstår betennelse igjen).

Årsaker til sykdommen

Uveitt kan oppstå på grunn av infeksjoner, allergiske reaksjoner, metabolske forstyrrelser, hypotermi, nedsatt immunitet, skader, vanlige sykdommer i kroppen.

Den vanligste (nesten halvparten av tilfellene) er smittsom uveitt. Infeksjon kan forårsake mycobacterium tuberculosis, toxoplasma, streptokokker, treponema, herpesvirus, sopp. Infeksjon i choroid kan komme fra noe fokus i virussykdommer, tuberkulose, syfilis, tannkaries, tonsillitt, etc.

Allergisk uveitt forekommer mot bakgrunnen av mat og narkotikaallergi.

Uveitt kan forekomme når de følgende sykdommer i kroppen: reumatoid artritt, revmatisme, psoriasis, ulcerøs kolitt, multippel sklerose, glomerulonefritt, og andre.

Det kan være uveitt av traumatisk natur på grunn av øyeforbrenninger, penetrerende skade på øyet, fremmedlegemer som kommer inn i det.

Kan utvikle seg i løpet av uveitt hormon dysfunksjon og metabolske sykdommer (i overgangsalderen, diabetes, etc.), blodsykdommer, sykdommer i organer (skleritt, blefaritt, keratitt, konjunktivitt, netthinneavløsning, etc.).

Symptomer på sykdommen

Symptomer på hver form for uveitt er forskjellige.

Vi fortsetter å demontere øyesykdommer - symptomer og behandling av glaukom! Gjennomgang av effektive metoder for diagnose og behandling.

Les videre (artikkel) om hvordan du skal behandle et lat øye hos voksne.

Anterior uveitt er preget av følgende symptomer:

I kronisk forløb av fremre uveitt, oppstår symptomene sjelden eller mildt: kun mindre rødhet og flytende punkter foran øynene.

Perifer uveitt oppstår med følgende symptomer:

 • ofte overrasket begge øynene symmetrisk,
 • "Flyr" før øynene,
 • forverring av synsskarphet.

Den bakre uveitt karakteriseres av det sentrale utseendet av symptomer. De er preget av:

 • uskarphet av syn,
 • forvrengning av objekter,
 • flytende punkter før øynene,
 • redusert synsstyrke.

Diagnose av sykdommen

Tidlig diagnose av uveitt er veldig viktig, fordi I fravær av behandling kan farlige øyepatologier utvikle seg som kan føre til fullstendig blindhet.

En oftalmisk undersøkelse for mistanke om uveitt kan omfatte:

 • generell eksteriør inspeksjon,
 • visuell skarphetskontroll,
 • definisjon av synsfelt,
 • tonometri (metode for måling av intraokulært trykk),
 • studere pupillære reaksjon,
 • biomikroskopi (undersøkelse med en spesiell slitlampe)
 • gonioskopi (for å studere vinkelen til øyets fremre kammer),
 • oftalmokopi (øye fundus undersøkelse),
 • Ultralyd av øyet,
 • angiografi av netthinnen,
 • tomografi av ulike strukturer i øyet (inkludert strukturen til optisk disken),
 • reoftalmografi (måling av blodstrømshastighet i øyekarene).

Hvis årsakene til uveitt er andre sykdommer i kroppen, er det nødvendig å parallellere en laboratorie og funksjonell diagnose og behandling av disse sykdommene.

Behandling av sykdommen

Oftalmologen utpeker behandling for uveitt avhengig av type og årsak til sykdommen. Terapi i dette tilfellet er rettet mot å forhindre komplikasjoner som kan føre til tap av syn.

For behandling av uveitt bruk:

 • mydriatica (atropin, cyklopentol, etc.) eliminerer spasmen av ciliarymusklene, forhindrer utseende eller brudd på allerede eksisterende sprekker.
 • Påføring av steroider lokalt (salver, injeksjoner) og systemisk. For å gjøre dette, bruk betametason, dexametason, prednisolon. Hvis steroider ikke hjelper, foreskrive immunosuppressive stoffer.
 • øyedråper for å redusere høyt intraokulært trykk,
 • antihistaminer med allergi,
 • antivirale og antimikrobielle midler i nærvær av infeksjoner.

Ved rettidig behandling av lette former for uveitt går det gjennom 3-6 uker.

I alvorlige tilfeller, med betydelig ødeleggelse av glasslegemet, er kirurgisk behandling av uveitt nødvendig. Når iridotsiklohorioidite (eller panuveite) kan utføre vitreoectomy (kirurgisk fjerning av glasslegemet), og hvis øye er ikke lenger mulig å lagre, sløying utføres øyeeplet (fjerne alle interne konstruksjonen av øyeeplet).

Behandling av sykdommen folkemetoder

Ved behandling av uveitt kan du bruke noen metoder for tradisjonell medisin, som tidligere har diskutert muligheten for slik behandling med en lege:

 • Det hjelper med uveitt en avkok av kamille, hund rose, marigold eller salvie. For å gjøre det trenger du 3 ss urter og et glass kokende vann. Blandingen bør infunderes i omtrent en time. Da bør du spenne det, og skyll med dette avkoket i øyet.
 • Aloe kan også hjelpe. Du kan bruke aloejuice til innpasting i øyet, fortynne det i kaldt kokende vann i en andel på 1 til 10. Du kan gjøre en infusjon av tørre blader av aloe.
 • Krosset rot av althea kan brukes. For å gjøre dette trenger du 3-4 spiseskjeer av althea rot til å helle et glass vann ved romtemperatur. Det er nødvendig å insistere det i 8 timer, og bruk det deretter til kremer.

Les videre - årsakene til at øynene dine kan bli kløe. En oversikt over sykdommen som hovedsymptomet er øyets kløe.

I nyhetene om hvordan du skal behandle tråkkøyet.

Forebygging av sykdom

For å forebygge sykdommer bør observeres øyehygiene, unngå superkjøling, øye skader, tretthet, utvikling av allergier, behandle ulike sykdommer i kroppen i tide. I tilfelle noen øyesykdom, bør den umiddelbart begynne behandling, for ikke å provosere forekomsten av mer alvorlige sykdommer.

Hjalp artikkelen? Kanskje det vil hjelpe dine venner! Vennligst klikk på en av knappene:

Uveitt øyne - en kompleks og farlig sykdom

Øyne - en viktig del av hele kroppen. Noen ganger viser diagnosen at kilden til problemet ikke er der, hvor den ble søkt tidligere. Uveitt kan for eksempel være en manifestasjon av revmatisk sykdom. Behandlingen av ethvert helseproblem bør nærmer seg på en omfattende måte. Spesielt gjelder det en slik øyesykdom som uveitt. Det er viktig å behandle ikke bare symptomene, men å identifisere årsaken til sykdommen.

Hva er uveitt?

Uveitt er et generelt konsept, som betyr betennelse i ulike deler av choroid (iris, ciliary body, choroid). Denne sykdommen er ganske vanlig og farlig. Ofte (i 25% av tilfellene) fører uveitt til dårlig syn og til og med blindhet.

Utseendet til denne sykdommen bidrar til den store forekomsten av øyets vaskulære nettverk. I dette tilfellet reduseres blodstrømmen i uvealveiene, noe som kan føre til en forsinkelse i mikroorganismer i choroiden. Under visse forhold blir disse mikroorganismer aktivert og fører til betennelse.

Lachrymation som et tegn på uveitt

Utviklingen av betennelse påvirkes også av andre funksjoner i choroid, inkludert ulike blodtilførsler og innervering av sine ulike strukturer:

 • frontdel (iris og ciliary body) blir forsynt med blod på bekostning av anterior ciliary og posterior long arteries, og er innervated av ciliary fibre av den første grenen av trigeminal nerve;
 • tilbake avdeling (choroid) blir forsynt med blod gjennom baksiden av de korte ciliary arteriene og er preget av mangel på sensorisk innervering.

Disse funksjonene bestemmer plasseringen av nederlaget til uvealkanalen. Front- eller bakdepartementet kan lide.

klassifisering

Anatomi i øyet predisposes til det faktum at sykdommen kan lokaliseres på forskjellige steder i uvealkanalen. Avhengig av denne faktoren, skiller du:

 • Anterior uveitt: iritis, iridocyclitis, anterior cyclite. Betennelse utvikler seg i iris og glasslegemet. Denne variasjonen er funnet oftest.
 • Median (mellomliggende) uveitt: bakre syklitt, pars-planit. Ciliary eller vitreous kropp, retina og choroid er påvirket.
 • Posterior uveitt: choroiditt, korioretinitt, retinitt, neuroveitt. Choroid, retina og optisk nerve påvirkes.
 • Generalisert uveitt - Panoveit. Denne typen sykdom utvikler seg hvis alle deler av choroidet påvirkes.

form

Arten av betennelse i uveitt kan være forskjellig, og derfor utmerker seg følgende sykdomsformer:

 • serøs;
 • purulent;
 • hemoragisk;
 • fibrinopurulent plast;
 • blandet.

Avhengig av varigheten av betennelse, utmerker den akutte og kroniske (mer enn 6 uker) formen av uveitt.

Årsaker til betennelse

Uveitt kan utvikle seg på grunn av en rekke årsaker, hvor hoveddelen er:

 • infeksjon;
 • allergiske reaksjoner;
 • traumer;
 • systemiske og syndromiske sykdommer;
 • metabolske forstyrrelser og hormonell regulering.

Den vanligste smittsomme uveitt: de forekommer i 43,5% av tilfellene. Infeksiøse agens er i dette tilfelle den Mycobacterium tuberculosis, Streptococcus, Toxoplasma, blek pallidum, cytomegalovirus, herpesvirus, sopp. Vanligvis innbefatter uveitt forbundet med treffet infeksjon i blodstrømmen fra en hvilken som helst infeksjonsfokus og utvikle sinusitt, tuberkulose, syfilis, virusinfeksjoner, betennelse i mandlene, sepsis, karies og så videre.

Utviklingen av allergisk uveitis spiller en spesifikk rolle økt følsomhet overfor miljøfaktorer - medikament- og matallergier, høysnue, etc. ofte innføring av forskjellige sera og vaksiner utviklet serum uveitt..

Uveitt kan oppstå mot en bakgrunn av systemiske og syndromiske sykdommer, som for eksempel:

 • revmatisme;
 • revmatoid artritt;
 • psoriasis;
 • spondylitt;
 • sarkoidose;
 • glomerulonefritt;
 • autoimmun tyreoiditt;
 • multippel sklerose;
 • ulcerøs kolitt;
 • syndrom av Reuters, Vogt-Koyanagi-Harada og andre.

Posttraumatisk uveitt oppstår på grunn av øyeforbrenninger, penetrerende eller kontrasjonsskader på øyebollet, fremmedlegemer som kommer inn i øynene.

Følgende sykdommer bidrar også til utvikling av uveitt:

 • metabolske forstyrrelser og hormonell dysfunksjon (diabetes mellitus, overgangsalder, etc.);
 • sykdommer i sirkulasjonssystemet;
 • sykdommer i sykeorganene (losning av retina, konjunktivit, keratitt, blepharitt, skleritt, perforering av hornhinnenesår).

Og dette er ikke hele listen over sykdommer, på grunn av hvilke uveitt kan utvikle seg og utvikle seg.

Symptomer og diagnose

I begynnelsen av sykdommen endres fargene på iris og pigger. Linsen i øyet blir overskyet. Videre kan uveitt manifestere seg på forskjellige måter, avhengig av type og form for betennelse. Vanlige symptomer er:

 • rødhet i øyet;
 • lysskyhet;
 • kronisk lakrimation;
 • vondt eller skarp smerte;
 • smertefulle og ubehagelige opplevelser;
 • deformasjon, innsnevring av eleven;
 • Utseendet til en lys "tåke" foran øynene;
 • forverring av synsstyrken, helt opp til blindhet;
 • fuzzy oppfatning;
 • økt intraokulært trykk (med tyngde i øyet);
 • Overgangen av betennelse til det andre øyet.

Oftalmisk undersøkelse inkluderer ekstern undersøkelse av øynene og ledningen:

 • visometry;
 • perimetri;
 • tonometri;
 • studier av pupillære reaksjoner;
 • biomikroskopi;
 • gonioscopy;
 • neovaskularisering av iris og vinkel på øyets fremre kammer;
 • oftalmoskopi eller ultralyd i øyet.

For diagnose av bakre uveitt, angiografi av retinalfartøyene, optisk koherensomografi av makulaen og DZN, vises laserskanningstomografi av retinaen.

Noen ganger, for å klargjøre sykdommens etiologi, foreskriver legen rheofthalmography og electroretinography. I tillegg kan det være nødvendig å konsultere en fisioterapeut med lungradisjon og Mantoux-reaksjon; konsultasjon av en nevrolog (CT eller MR i hjernen); konsultasjon av en reumatolog (radiografi av ryggraden og leddene); konsultasjon av allergolog-immunolog med utførelse av prøver etc.

Fra laboratorieundersøkelser med uveitt kan det være nødvendig:

 • RPR test;
 • Definisjon av antistoffer mot mykoplasma, ureaplasma, klamydia, toxoplasma, cytomegalovirus, herpes, etc.;
 • bestemmelse av C-reaktivt protein, reumatoid faktor, etc.

behandling

Effektiviteten av uveittbehandling avhenger av nøyaktig diagnostisering og årsakene til sykdommen er etablert. Behandlingen skal utføres av en øyelege ved å ta hensyn til årsakene til sykdommen og organismens individuelle egenskaper. Selvmedisinering kan bare forverre situasjonen.

Legen utfører som regel lokal antibakteriell, antiinflammatorisk og immunostimulerende terapi. Samtidig, fysioterapi, fermentoterapi og fysioterapi.

Foreskrivne medisiner i form av salver, dråper, injeksjoner og tabletter. Noen ganger er hormoner og vasodilatatorer foreskrevet. Og i begynnelsen av den inflammatoriske prosessen er det nødvendig å ta medikamenter som utvider eleven. Dette gjelder spesielt for fremre uveitt. Noen ganger anbefaler legen bruk av homøopatiske medisiner. Men de bør bare velges av en erfaren spesialist.

Hvis sykdommen forårsaker en økning i intraokulært trykk, brukes antiglaukomedikamenter. I vanskelige tilfeller kan det være nødvendig med kirurgisk inngrep, inkludert laseroperasjon.

Behandling, som regel, blir brukt på et sykehus. Pasienter som har fått betennelse i øyets choroid, i ytterligere to år, er under medisinsk tilsyn.

Det er også populære metoder for behandling av uveitt. Men det er nødvendig å behandle dem med forsiktighet, for ikke å komplisere situasjonen. Tradisjonell medisin anbefaler vasking av øyne med buljong kamille, calendula, dogrose, salvie, althea. Hjelper også fortynnet med vann, aloe juice, som tørker øynene. Rådfør deg alltid med legen din før du bruker disse forskriftene.

komplikasjoner

Omfattende og rettidig behandling av akutt anterior uveitt fører vanligvis til utvinning i 3-6 uker. Kronisk uveitt er tilbøyelig til å gå tilbake på grunn av en forverring av den primære sykdommen. Komplisert uveitt kan føre til slike konsekvenser som:

 • dannelse av den bakre synechia;
 • utvikling av lukket vinkelglukom, katarakt, dystrofi og retinalt infarkt, ødem av DZN, retinal detachment;
 • betydelig reduksjon i synsstyrken.
Struktur i øyet

forebygging

For å forhindre gjenopptakelse av autoimmun uveitt, er det viktig å observere øyehygiene, unngå overkjøling og overarbeid. Hvis det er ulike allergiske sykdommer, er det i en akutt periode svært viktig å overvåke organismenes generelle tilstand for å unngå overgang av uveitt til kronisk form som ikke kan behandles.

Angiopati i retina eller dystrofi er en farlig sykdom som kan føre til blindhet.

Hvordan velge kontaktlinser uten lege som leses i denne artikkelen.

video

funn

Så, uveitt er en kompleks sykdom som kan oppstå på grunn av mange årsaker. Bakteriell konjunktivitt, som en vanlig sykdom, kan også føre til uveitt. Det viktigste er at legen skal identifisere den sanne årsaken til sykdommen og foreskrive behandlingen så tidlig som mulig. Kronisk uveitt er svært farlig og kan føre til uhelbredelige øyesykdommer, opp til blindhet. Forvent ikke at sykdommen vil passere seg selv. De første symptomene bør være et signal som du trenger for å løpe til økologen. fordi symptomene på øyesykdommer er for det meste like, så ikke håp at hjemme kan du kurere manifestasjoner av denne sykdommen. Dessuten kan lignende symptomer manifestere katarakt, som du kan lese om her.

Uveitt, hva er det? Årsaker og behandling

Uveitt er en betennelsessykdom i øyets choroid. Dens årsaker, manifestasjoner er så forskjellige at hundrevis av sider kanskje ikke er tilstrekkelig for deres beskrivelse, det er til og med øyeleger som spesialiserer seg på diagnostisering og behandling av denne patologien.

De fremre og bakre delene av choroid er blodtilførsel fra forskjellige kilder, derfor er det ofte funnet isolerte lesjoner av deres strukturer. Også innerveringen er annerledes (iris og ciliary body - trigeminal nerve, og choroid har ingen sensitiv innervering i det hele tatt), noe som forårsaker en signifikant forskjell i symptomer.

Sykdommen kan påvirke pasienter uavhengig av kjønn og alder, og er en av de viktigste årsakene til blindhet (ca 10% av alle tilfeller) i verden. Ifølge ulike data er forekomsten 17-52 tilfeller per 100 000 mennesker per år, og utbredelsen - 115-204 per 100 tusen. Gjennomsnittsalderen til pasientene er 40 år.

Hva er det

Uveitt er en generell betegnelse for sykdommen av øyehalset i en inflammatorisk natur. I oversettelse fra gresk, "uvea" er "drue", fordi i utseende ligner øyets vaskemembran en haug med druer.

årsaker til

I de fleste tilfeller blir uveitt provosert av en slik årsak - en infeksjon som penetrerer øyet gjennom blodstrømmen, transporteres fra et annet infisert orgel, eller gjennom øyetrauma fra miljøet. Det kan være en rekke bakterier og virus. Bakterier penetrerer fra utsiden hovedsakelig, og virus og andre mikroorganismer bæres langs blodbanen.

Men vi vil ikke utelukke andre årsaker til uveitt:

 1. Nedkjøling.
 2. Lav immunitet.
 3. Sykdommer i blodet.
 4. Reiter syndrom.
 5. Allergisk reaksjon på mat eller medisin.
 6. Metabolske sykdommer eller hormonelle svikt: diabetes mellitus, overgangsalder.
 7. Skader i øyet når fremmedlegeme kommer inn, stikkende gjenstander eller brannsår.
 8. Smittsomme eller kroniske sykdommer: glomerulonephritis, psoriasis, multippel sklerose, revmatisme, ulcerøs kolitt, reumatoid artritt etc.
 9. Andre øye sykdommer: skleritt, retinal detachment, konjunktivitt, keratitt, blepharitis, etc.

klassifisering

I medisin er det en klar klassifisering av sykdommen. Alt avhenger av stedet for lokalisering:

 1. Perifer. Med en lignende sykdom, påvirker betennelsen ciliary kroppen, choroid, glans, og også netthinnen.
 2. Front. Den type sykdom som skjer mye oftere enn andre. Det er ledsaget av nederlag av iris og ciliary kroppen.
 3. Den bakre. Den optiske nerve, choroid og retina er betent.
 4. Når det er betennelse i hele øyeborens koroidoid, kalles denne typen sykdom "panoveitt".

Med hensyn til prosessens varighet utmerker en akutt type sykdom når symptomene øker. Kronisk uveitt er diagnostisert hvis patologien bekymrer pasienten i mer enn 6 uker.

Symptomer på uivitis

Avhengig av hvor den inflammatoriske prosessen utvikler, blir også symptomene på uveitt bestemt (se bilde). I tillegg er det viktig hvor mye menneskekroppen kan motstå sykdomspatogenene, i hvilket stadium av utvikling det er. Avhengig av disse faktorene, kan tegn på sykdommen forverres, ha en viss sekvens.

Perifer uveitt oppstår med følgende symptomer:

 • ofte overrasket begge øynene symmetrisk,
 • foran synet,
 • forverring av synsskarphet.

Den bakre uveitt karakteriseres av det sentrale utseendet av symptomer. De er preget av:

 • uskarphet av syn,
 • forvrengning av objekter,
 • flytende punkter før øynene,
 • redusert synsstyrke.

Anterior uveitt er preget av følgende symptomer:

 • kronisk lakrimation,
 • innsnevring av eleven,
 • sårhet
 • rødhet i øynene,
 • lysskyhet,
 • redusert synsstyrke,
 • økt intraokulært trykk.

I kronisk forløb av fremre uveitt, oppstår symptomene sjelden eller mildt: kun mindre rødhet og flytende punkter foran øynene.

diagnostikk

Ved diagnose spilles en viktig rolle av pasientens anamnese og informasjon om hans immunologiske status. Ved hjelp av en oftalmologisk undersøkelse spesifiseres lokalisering av betennelse i øyets koroidoid.

Etiologien til uveitt er spesifisert ved metoden for hudtester for bakterielle allergener (streptokokker, stafylokokker eller toxoplasmin). Ved diagnosen sykdommen av tuberkulose etiologi er et kombinert symptom på uveitt en kombinert lesjon av øynene i øyet og utseendet på pasientens hud av en bestemt akne - fliken.

Systemiske inflammatoriske prosesser i kroppen, samt tilstedeværelsen av infeksjoner ved diagnosen uveitt av øynene, bekreftes ved hjelp av serumblodprøver av pasienten.

Hvordan uveitt ser ut: foto

Bildet nedenfor viser hvordan sykdommen manifesterer seg hos voksne.

komplikasjoner

Alvorlige komplikasjoner av uveitt inkluderer dypt og uopprettelig tap av syn, spesielt hvis uveitt har blitt ukjent eller feil behandling har blitt foreskrevet. De vanligste komplikasjonene er også katarakt, glaukom, retinal detachment, optisk nerve eller iris skive og cystoid ødem i makulaen (den vanligste årsaken til nedsatt syn hos pasienter).

Behandling av uveitt i øyet

Behandling av uveitt er kompleks, som består av bruk av systemisk og lokal antimikrobiell, vasodilaterende, immunostimulerende, desensibiliserende stoffer, enzymer, fysioterapi metoder, hirudoterapi, tradisjonell medisin. Vanligvis er pasienter foreskrevet med legemidler i følgende doseringsformer: øyedråper, salver, injeksjoner.

For medisinsk behandling av anterior og posterior uveitt bruk:

 1. Vitaminbehandling.
 2. Antihistaminer - "Clemastin", "Claritin", "Suprastin".
 3. Viral uveitt behandles med antivirale legemidler - Acyclovir, Zovirax, i kombinasjon med Cycloferon, Viferon. De er foreskrevet for lokal applikasjon i form av intravitreale injeksjoner, så vel som for oral administrering.
 4. Antibakterielle midler av et bredt spekter av virkning fra gruppen av makrolider, cephalosporiner, fluorokinoloner. Legemidlene administreres subkonjunktivt, intravenøst, intramuskulært, intravitreal. Valget av stoffet avhenger av typen av patogen. For dette formål utføres den mikrobiologiske undersøkelse av de separerte øynene på mikrofloraen og bestemmelsen av følsomheten til den isolerte mikrobe til antibiotika.
 5. Immunosuppressiva er foreskrevet dersom den antiinflammatoriske behandlingen er ineffektiv. Preparater av denne gruppen hemmer immunreaksjoner - "Cyclosporine", "Methotrexate".
 6. Anti-inflammatoriske stoffer fra gruppen av NSAIDs, glukokortikoider, cytostatika. Pasienter er foreskrevet øyedråper med prednisolon eller dexamethason 2 dråper i det syke øye hver 4. time - Prenatsid, Deksoftan, Dexapos. Innvendig ta "Indomethacin", "Ibuprofen", "Movalis", "Butadion."
 7. Fibrinolytiske stoffer har en løsningsvirkning - "Lidase", "Gemaza", "Wobenzym".
 8. For å forhindre dannelse av adhesjoner brukte øyedråper "Tropicamide", "Cyclopentolate", "Irifrin", "Atropine." Midriatics lindrer spasmen av ciliary muskel.

Behandling av uveitt er rettet mot en tidlig oppløsning av inflammatoriske infiltrater, spesielt med sakte prosesser. Hvis du savner de første symptomene på sykdommen, vil ikke bare fargene på iris endres, dystrofi vil utvikle seg, men alle vil ende.

Folkemidlene

Ved behandling av uveitt kan du bruke noen metoder for tradisjonell medisin, som tidligere har diskutert muligheten for slik behandling med en lege:

 1. Krosset rot av althea kan brukes. For å gjøre dette trenger du 3-4 spiseskjeer av althea rot til å helle et glass vann ved romtemperatur. Det er nødvendig å insistere det i 8 timer, og bruk det deretter til kremer.
 2. Det hjelper med uveitt en avkok av kamille, hund rose, marigold eller salvie. For å gjøre det trenger du 3 ss urter og et glass kokende vann. Blandingen bør infunderes i omtrent en time. Da bør du spenne det, og skyll med dette avkoket i øyet.
 3. Aloe kan også hjelpe. Du kan bruke aloejuice til innpasting i øyet, fortynne det i kaldt kokende vann i en andel på 1 til 10. Du kan gjøre en infusjon av tørre blader av aloe.

Folkemidlene er som regel ekstra behandlingsalternativer som brukes på en integrert måte. Bare rettidig tilstrekkelig behandling av akutt inflammatorisk prosess i øyebollet gir en god prognose, det vil si at pasienten vil gjenopprette. Dette vil ta maksimalt 6 uker. Men hvis det er en kronisk form, så er det risiko for tilbakefall, samt forverring av uveitt som den underliggende sykdommen. Behandling i dette tilfellet vil bli vanskeligere, og prognosen er verre.

Kirurgisk behandling

Kirurgi er nødvendig hvis sykdommen oppstår med alvorlige komplikasjoner. Som regel gir operasjonen visse stadier:

 • kirurgen dissekerer pigger som forbinder membranen og linsen;
 • fjerner glassplaten, glaukom eller grå stær;
 • fjerner øyeballet;
 • Ved hjelp av laserutstyr festes netthinnen.

Hver pasient bør vite at kirurgisk inngrep ikke alltid resulterer i et positivt resultat. Dette er advart av en spesialist. Etter operasjonen er det risiko for forverring av den inflammatoriske prosessen. Derfor er det viktig å bestemme sykdommen i tide, diagnostisere den, foreskrive effektiv terapi.

Hvordan behandle uveitt øyne

Uveitt øyne - en sykdom av inflammatorisk natur, som forårsaker skade på øyets choroid. I de fleste tilfeller utvikler personen en smittsom betennelse forårsaket av multiplikasjon av bakterier eller virus (herpetisk uveitt). Noen pasienter utvikler imidlertid allergisk eller giftig uveitt. Tegn på nederlaget på choroiden: Konstant rive i øynene, økt lysfølsomhet, smerte, synshemming.

Hvis pasienten har symptomer som er karakteristiske for uveitt, skal diagnose og behandling gjøres umiddelbart. Hvis dette ikke er gjort, kan sykdommen gå inn i kronisk form. Behandling av uveitt utføres ved hjelp av eksterne folkemidlene. Slike behandlinger er trygge, irriterer ikke allerede inflammerte vev i øyet, bidrar til å redusere betennelse og vevregenerering. I tillegg til eksterne midler, er det tilrådelig å drikke forsterkede avkok, noe som forbedrer immuniteten og hjelper kroppen med å bekjempe infeksjon.

Vaskulær membran og dens funksjoner

Den vaskulære membranen gjennomsyrer alle strukturer i øyet og gir dem oksygen og næringsstoffer. Dette skallet har en kompleks struktur og består av mange små forgrenede fartøy. Den vaskulære membranen utfører en rekke viktige funksjoner, og kvaliteten på visjonen er i stor grad avhengig av den.

 1. Regulering av lysstrøm og beskyttelse av øye strukturer fra overflødig lys.
 2. Ernæring av øyevev.
 3. Avledning av metabolske produkter fra celler.
 4. Syntese av vandig humor.
 5. Regulering av intraokulært trykk.
 6. Regulering av temperaturen i øyevevet.

Sykdommer i øyets fartøy fører til en forstyrrelse av den normale driften av den visuelle analysatoren på grunn av nedsatt næring av øyekonstruksjonene. Omtrent en tredjedel av uveittene fører til en reduksjon i synsstyrken.

Årsaker til sykdommen

Det vaskulære nettverket av synets organer er veldig forgrenet, og bevegelsen av blod langs den er langsom. Disse funksjonene bidrar til utvikling og spredning av den inflammatoriske prosessen. I denne forbindelse er uveitt en ganske vanlig patologi. Omtrent halvparten av alle øyesykdommer av inflammatorisk natur faller på andelen betennelse i øyets choroid. Menn lider av uveitt oftere.

Uveitt kan være:

 • smittende;
 • allergier;
 • autoimmun;
 • traumer;
 • giftig.

Den vanligste er smittsom uveitt. Denne typen sykdom er forårsaket av et bakterielt eller virusinfeksjonsmiddel. De vanligste patogener av infeksiøs uveitt: tuberkuløs mykobakteri, patogene streptokokker, toxoplasma, et forårsakende middel for syfilis. Blant virusene finnes patogener og cytomegalovirus. De enkleste patogene soppene kan også forårsake betennelse. Kilden til infeksjon kan virke som et akutt eller kronisk infeksjonsfokus. Infeksjonen overføres med blodet.

Allergisk uveitt er en inflammatorisk reaksjon som følge av inntak av allergen. Provoke sykdomsutbruddet kan være mat, narkotikaallergi, overfølsomhet overfor pollen og andre typer overfølsomhet. Noen ganger oppstår en overfølsomhetsreaksjon for å introdusere en vaksine eller serum i kroppen.

Autoimmune sykdommer kan også forårsake skade på øynene. Traumatisk form av sykdommen oppstår når en brenning eller skade på øyets slimhinne og øyebollet selv.

Sannsynligheten for å utvikle betennelse er høyere hos mennesker som lider av hormonelle og metabolske sykdommer, spesielt fra diabetes mellitus. Også, enhver annen kronisk sykdom kan utløse begynnelsen av betennelse.

Klassifisering av sykdommen

Blodforsyning og innervering av forskjellige deler av øyet forekommer uavhengig. Derfor påvirkes også fartøyene til disse konstruksjonene separat.
Avhengig av fartøyene som strukturer er berørt av, skiller de seg ut:

 • Anterior uveitt er betennelse i iris eller glasskinn. Dette er den vanligste typen sykdom.
 • Median uveitt - betennelse i ciliary kroppen, netthinnen og glaslegemet;
 • Posterior uveitt - choroid, netthinnen og optisk nerve påvirkes;
 • En generalisert prosess der inflammasjon sprer seg til alle strukturer i øyet.

Kilden til infeksjon med uveitt kan være endogen (årsaken til sykdommen er en annen inflammatorisk prosess i kroppen) eller eksogen (årsaken til sykdommen er øyeskader).
Av naturens natur er uveitt delt inn i:

Symptomer på uveitt i øyet

Med uveitt er symptomene avhengig av type sykdom, alvorlighetsgraden av den inflammatoriske prosessen, egenskapene til den patogene mikroorganismen og den generelle tilstanden for menneskers helse. De mest uttalt symptomene er fremre uveitt. I dette tilfellet oppstår retinal skade. Denne sykdomsform utvikler seg skarpt og begynner med det faktum at en person forandrer fargen på øyets iris. Iris får en grønn eller rusten-brun farge. Eleven blir smal og reagerer nesten ikke på lys. I noen tilfeller blir det asymmetrisk. På hornhinnen i hornet blir små plakk deponert, - akkumulasjoner av lymfocytter og proteinpigmenter som flyter fritt i øyevæsken.

Andre symptomer på sykdommen:

 • smerte, smerte og ubehag i øynene;
 • økt lysfølsomhet;
 • redusert synsstyrke,
 • en tåke eller tåke foran øynene dine;
 • rødhet sclera av øyet;
 • konstant lakrimation;
 • redusert følsomhet av hornhinnen.

Den akutte sykdomsformen varer omtrent en og en halv til to måneder. Hvis sykdommen ikke blir behandlet, blir den kronisk. Kronisk uveitt gjentas oftest i høst-vinterperioden.

Noen pasienter utvikler fremre ikke-smittsom reumatoid uveitt. Denne sykdomsformen er preget av et forlenget kurs og milde symptomer. I dette tilfellet er iris påvirket og ciliary kroppen ødelagt. Sykdommen fører ofte til sekundære øyepatologier og irreversibel synshemming.

Med perifer uveitt hos de fleste pasienter, påvirkes begge øynene umiddelbart.
Symptomer på patologi:

 • redusert synsstyrke;
 • "Flyr" før øynene.

Denne sykdomsformen er den vanskeligste å diagnostisere, fordi de resulterende symptomene vil forverre symptomene for en rekke sykdommer, ikke bare synens organer, men også blodkarene. Med perifer uveitt forekommer lesjoner i strukturer som er vanskelige å undersøke. Men hvis sykdommen ikke blir diagnostisert i tide og behandlingen ikke er startet, kan pasienten også ha alvorlige komplikasjoner og utvikle sekundære øyesykdommer.

Med posterior uveitt blir symptomene også slettet:

 • blinkende prikker, blinker foran øynene;
 • forvrengning av formene av gjenstander;
 • brudd på fargeoppfattelsen;
 • "Tåke" foran øynene;
 • langsom reduksjon i synsstyrken.

Sykdommen begynner umerkelig, men gradvis øker tegnene. Det gjør vondt for å begynne å oppleve vanskeligheter når du leser, det begynner å se verre ved skumring. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, legges hvite og gule feller ut i glasslegemet og på det menneskelige netthinnen.
Den alvorligste sykdomsformen er iridocyklochoroiditt. I dette tilfellet påvirker øyets hele vaskulære membran. En slik sykdom kan være smittsom (infeksjon oppstår med blodstrømmen), allergisk eller giftig natur. Symptomer på denne tilstanden kan varieres. Pasienten kan ha noen av de angitte tegn på betennelse.

Hvis sykdommen ikke er diagnostisert i tide og terapien ikke er startet, kan det oppstå alvorlige komplikasjoner: iskemi av karene som leverer okulære strukturer, ødem, avløp av netthinnen.

Enhver type sykdom kan gå inn i kronisk form. I dette tilfellet kan det forekomme tilbakefall. Symptomene glattes, praktisk talt ikke manifestert. Pasienten har røde øyne, svarte prikker blinker foran øynene. En langvarig kronisk forlengelse av uveitt fører imidlertid ofte til en rekke forstyrrelser i sykehusens arbeid: katarakt, retinalløsning, glaukom, nedsatt syn til fullstendig blindhet.

Diagnose av sykdommen

For å etablere en nøyaktig diagnose, er en omfattende undersøkelse av synlighetens organer nødvendig. I løpet av diagnosen,

 • oftalmologisk undersøkelse;
 • Definisjon av visuell skarphet;
 • mikroskopisk undersøkelse av øyet;
 • ultralyd diagnostikk;
 • angiografi - studien av øyets fartøy og arten av blodstrømmen;
 • biopsi og bakteriologisk undersøkelse av prøven.

Behandling av uveitt i øyet

Ved utvikling av uveitt bør behandlingen være omfattende. I terapi, bruk eksterne midler og dekk for oral administrasjon. Eksterne stoffer har en anti-inflammatorisk effekt, undertrykker reproduksjon av bakterier og fremmer rask gjenvinning av vev. Slike terapi er hensiktsmessig for å supplere med mottak av forsterkende dekokser. Folkemedisiner basert på medisinske urter støtter kroppen fra innsiden. De forbedrer immunforsvaret og stimulerer kroppen til å bekjempe infeksjonen alene.

Folkemessige rettsmidler i kampen mot uveitt:

 1. Bøtter av medisinske urter. Herbal decoctions brukes til å vaske øynene. Slike rusmidler har en antimikrobiell effekt, reduserer inflammatorisk respons og fremmer en raskere gjenvinning av vev. For vask bruk avkok av kamille, calendula, salvie, bjørkeknopper og andre medisinske planter, samt deres blandinger. Forberede avkok av 1 ts. vegetabilske råvarer hell 100 ml kokende vann, insister 15 minutter, deretter filter. Bruk infusjonen til å vaske øynene 2-3 ganger om dagen.
 2. Aloe. For behandling av smittsom uveitt brukes dråper fra aloe juice. Dette stoffet bekjemper infeksjon og forbedrer ernæringen av vev. Ferskt tilberedt aloejuice fortynnes med kokt vann 10 ganger. Begra 2-3 dråper i hvert øye tre ganger om dagen.
 3. Roten av marshmallow. Den friske roten av denne planten er malt inn i en vassel, innpakket i gasbind og påført øynene. Tåle kompresjonen i en halv time, vask deretter øynene med urteavkok.
 1. Folk rettsmiddel №1. 100 g aloe-blader knuses, blandes med ferskpresset juice av tre sitroner og 5 g mumie blir tilsatt. Gi stoffet å brygge for en dag. Ta 1 ss. l. en slik enhet tre ganger om dagen. Legemidlet er lagret i kjøleskap i en glassbeholder.
 2. Folk rettsmiddel №2. Grind og bland i samme volum tørkede aprikoser, rosiner, fiken, valnøtter, tranebærbær og naturlig honning, tilsett 1 pakke gurkemeie (krydder). Denne blandingen lagres i kjøleskapet og konsumeres for 1 ts. tre ganger om dagen.
 3. Bay leaf. I 300 ml kokende vann tilsett 5 laurbærblad, kok på lav varme i 5 minutter, og insister i en termos i 4 timer. Kjøttkraft lagret i kjøleskapet og ta 1 ss. l. tre ganger om dagen. Behandlingen varer tre dager, så tar de en pause på en og en halv time og gjentar kurset.

Prognose og forebygging av sykdommen

Hvis behandlingen påbegynnes i tide, så kommer en full gjenoppretting i løpet av få uker. Men hvis behandlingen ikke er startet i tide, eller pasienten ikke har fullført kurset, er det en mulighet for overgang av sykdommen til kronisk form med etterfølgende tilbakefall. En langvarig alvorlig sykdom i sykdommen kan forårsake en rekke sekundære øyepatologier: glaukom, grå stær, retinal løsrivelse, atrofiske prosesser, nedsatt synsstyrke, eller fullstendig blindhet.

For å forebygge uveitt, er det nødvendig å observere øynens hygiene, unngå infeksjon, traumer, hypotermi. Det er også viktig å behandle allergiske sykdommer i tide for å forhindre ikke-smittsom uveitt. Oppdag og behandle behov og kroniske smittsomme sykdommer, som kan bli en potensiell kilde til infeksjon for øynene.

Skriv i kommentarene om din erfaring i behandling av sykdommer, hjelp andre lesere av nettstedet!
Del materialet i sosiale nettverk og hjelp venner og familie!

Les Mer Om Fartøyene