Behandling av åreknuter hjemme: effektive metoder

Fra denne artikkelen vil du lære: Metoder for å behandle åreknuter på beina hjemme (samt hjemmebehandling for småbarkvarikose og andre sykdommer). Utvalg av effektive oppskrifter.

Åreknuter er en kronisk sykdom der venøs fartøy er strukket eller langstrakt. Varicose forekommer ikke bare i benene på beina (men dette er den vanligste formen), det kan også utvikles i blodkarene i andre indre organer. Med alle former for åreknuter, er metodene for å behandle det hjemme veldig lik.

Diagnose av sykdommen utføres av en phlebologist eller vaskulær kirurg, han bestemmer også hvordan man skal behandle sykdommen i et bestemt tilfelle. Behandling av patologien er basert på to metoder: konservativ behandling av åreknuter, som utføres hjemme, og kirurgisk inngrep.

Åreknuter

Avhengig av graden av utvikling av venøs patologi, kan behandling av åreknuter hjemme være:

 • Hovedbehandlingen er bare i de tidlige stadiene av sykdommen. Søker medisinsk hjelp på scenen av små ødem i føttene eller med utseende av et vaskulært mønster på beina gjør det mulig å kurere sykdommen hjemme.
 • Tilhørende behandling - med avanserte stadier av sykdommen, når den utviklede patologien krever spesialisert terapi, og hjemmebaserte øvelser som har til hensikt å forbedre utstrømningen av blod, er et nødvendig supplement til hovedbehandlingen.
 • Forebyggende tiltak etter kirurgisk inngrep, hindre videre utvikling av patologi.

I hjertet av åreknuter er svakheten i bindevevet i veggen av venøse kar, så konservativ behandling av sykdommen er primært rettet mot å styrke denne veggen. Denne tilnærmingen til behandling er grunnleggende og tillater behandling av åreknuter av lokalisering: både på ben og vener i indre organer.

Behandling av åreknuter på bena hjemme krever også en rekke ekstra tiltak:

Årsakene og metodene for behandling av benvarikose

Åreknuter (varicer og, varikøsitetsinduserende) innebærer en patologisk prosess som er beskrevet venøs lesjon ofte nedre ekstremiteter er ledsaget av fortynning av veggene, diameteren av hulrommet øker, og dannelsen av såkalte "noder". Startet behandling av varicose i begynnelsen av sykdommen lar deg unngå kirurgi, og forebygging forhindrer utviklingen av komplikasjoner.

Årsaker til utvikling av åreknuter

Vanligvis påvirker varicosity underkroppene, kan utvikle seg i mange år og til og med flere tiår. Åreknuter (varicosity) på beina - det er alltid et brudd på ventiler i blodårene og blodstrømmen. Den riktige blodstrømmen er preget av bevegelse av blod gjennom benene på bena i retning fra under til topp (den inverse tiltrekningskraften). På mange måter er denne prosessen mulig på grunn av arbeidet med venøse ventiler, som forhindrer revers blodstrømmen. Forstyrrelser i driften av disse ventiler fører til brudd på venøs blodstrøm og som en følge av dilatasjon av venene. For slike årer begynner blod å flyte på en kaotisk måte, ofte stagnerende i benene på bena. På grunn av det store trykket som oppstår mot denne bakgrunnen, kan de vaskulære veggene ikke stå, utvide og tynne ut. Samtidig er forstørrede vener med det blotte øye synlige under huden i form av noder. Ofte på grunn av senking av blodstrømmen i de forstørrede årene, opptrer trombusdannelse. Brudd på hudens ernæringsprosesser fører til utseende av trofasår.

Årsakene til utviklingen av varicose sykdom på føttene er ganske mye:

 1. Genetisk predisponering (ved arvelighet, predisponerende faktorer for sykdom er medfødt svakhet i venøse vegger og valvulære apparater, tap av elastisitet).
 2. Brudd på blodsirkulasjonen mot bakgrunnen av forstoppelse, bruk av smale sko, røyking, mangel på fysisk aktivitet.
 3. Inntak av hormonelle stoffer (monofasisk pille med høy dose østrogen fører til fortykning av blodet).
 4. Økt venetrykk, provosert av fedme, graviditet, stillesittende livsstil (stillesittende arbeid), konstant vertikal belastning (arbeidere som står hele dagen på føttene).
 5. Hormonelle endringer i alderen.

Disse årsakene kan også føre til unormal blodgjennomstrømning gjennom blodårene i de nedre lemmer-reflukser eller omvendt blodstrøm fra dypere vener til overfladene. Disse samme årsakene bidrar til sykdomsforværring i fremtiden.

Video: Årsakene til utviklingen av åreknuter i programmet Malysheva "Live healthy!"

Symptomer på åreknuter

 • utvidelse av subkutane årer;
 • følelse av brenning eller varme langs venene i underdelene;
 • Følelse av tyngde i bena;
 • hevelse i det myke vevet i underekstremiteter om kvelden (føtter, ankler, ben);
 • nattkramper i kalvemuskler;
 • mørkere og fortykkelse av underbenets hud;
 • smerte langs blodårene;
 • trophic ulcers.

I hver pasient kan symptomene på varicose være forskjellige, men ett punkt forblir uendret - en følelse av tyngde i beina, som også kalles "tungt legesyndrom". Ofte er det symptomatiske komplekset mest uttalt om kvelden, så vel som under intens varme.

Hvis sykdommen startet, huden på føttene blir et blålig skjær, og pasienten på dette stadiet ikke får noen behandling, ikke sjelden observert hyperpigmentering Lipodermatosclerosis, og i mer alvorlige tilfeller utvikle sår.

Faren er ikke selve varicosen, men komplikasjonen utvikler seg på bakgrunnen - tromboflebitt (betennelse i indre vegveen), som fører til dannelse av trombi. Trombi overlapper ofte lumen i venen (flebotrombose), og kan også komme ut og komme inn i lungene. Som følge av alvorlige komplikasjoner av åreknuter, observeres et dødelig utfall blant pasientene.

Diagnose av åreknuter

Hvis du finner de ovennevnte symptomene, eller til og med noen av dem, trenger du raskt å se en phlebologist eller en vaskulær kirurg. Aktualiteten av sykdomsdeteksjon bestemmer behandlingsens art, samt forebygging av komplikasjoner.

For diagnose av varicose, er følgende studier foreskrevet.

 1. Ultralydsskanning eller tosidig skanning - vurdering av patensen og dilatasjonen av venene, retningen av blodstrømmen, samt tilstedeværelsen av trombi i venene.
 2. Kontrast venografi - vurdering av tilstanden til vener, påvisning av tilstedeværelsen av tumorer og blodpropper ved å gjenskape det nøyaktige "inntrykk" av pasientårene på en røntgenstråle. Vanligvis er denne metoden erstattet av ultralyd, siden sistnevnte anses å være enklere i implementering.

Når du trenger å se en lege uten forsinkelse

Hvis du har følgende symptomer, bør du umiddelbart gå til legen:

 1. Utbruddet av akutt smerte i underdelene med bevegelse. Foten er hovent og veldig tett, huden ser ut til å brenne.
 2. En følelse av svakhet, ledsaget av kortpustethet, en følelse av mangel på oksygen.
 3. Fra de berørte av årenes sykdom, begynte blodet å ose.

Behandling av åreknuter

Metoden for behandling av åreknuter er valgt med tanke på pasientens alder, forsømmelse av sykdommen, tilstedeværelse av komplikasjoner. Metoder for behandling kan være konservative eller medisinske.

Konservative metoder for behandling av åreknuter.

Den ikke-kirurgiske behandlingsmetoden brukes i begynnelsen av sykdomsutviklingen når det ikke er noen komplikasjoner. Konservative fremgangsmåter omfatter å motta et spesialisert medikament (angioprotectors, antikoagulanter, venotonics, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler i form av tabletter, salver og geler), for å bidra til å fjerne smerte, og er også forebygging av komplikasjoner.

Stor verdi i terapi av åreknuter har restaurering av vaskulær tone. Dette kan gjøres ved hjelp av spesielle midler, blant annet det moderne høyrensingspreparatet Flebofa er isolert. Betyr innenlands produsent ikke inneholder fargestoffer, har ingen film belegg, uten konserveringsmidler, som er grunnen til den aktive ingrediensen diosmin absorberes raskere ved å minimere sannsynligheten for manifestasjon av allergiske reaksjoner.

Ikke-kirurgisk terapi for varicose innebærer i tillegg å ha på seg kompresjonsundertøy, overholdelse av et spesielt diett, systematisk trening (et sett med terapeutiske øvelser).

Disse tiltakene reduserer venøs insuffisiens, og forhindrer utviklingen av tromboflebitt. Videre kan legen i tillegg til de ovenfor beskrevne tiltakene for behandling av åreknuter foreskrive et kurs av manuell eller instrumentell lymfedrenering, prosedyrer forbedrer utstrømningen av blod fra nedre ekstremiteter og reduserer hevelse. Effekten av prosedyren er ikke langsiktig.

Behandling av åreknuter med leeches.

Behandling med leeches er en ganske effektiv metode for å bekjempe åreknuter. Trenger inn i det syke vene, spytt fra igler, på grunn av innholdet deri hirudin (naturlig heparin), fremmer flytendegjøring blod og hindrer dannelse av tromber. I dag, basert på hirudin, har legemidler blitt opprettet, slik at "kontakt med leeches" kan unngås.

Moderne ikke-kirurgiske metoder for behandling av åreknuter.

Sclerotherapy.

Skleroterapi er den mest effektive, ikke-kirurgiske metoden for behandling av åreknuter. Under prosedyren legger legen et spesielt stoff inn i det syke fartøyets lumen og forårsaker liming av veggene og i fremtiden (innen 1,5 år) deres resorpsjon. Det vanlige terapeutiske kurset i fase av vaskulære stjerner innebærer 3 til 6 prosedyrer per fot. Resultatet vil bli synlig etter 2-8 uker, der det kan være smerte, hematomer liten prikkende, som gradvis vil passere. Det injiserte legemidlet i hvert tilfelle er valgt individuelt, slik at risikoen for komplikasjoner er minimal. I løpet av behandlingsperioden skal pasienten ha på seg et komprimeringsstrikk.

Effektiviteten av sklerose i behandling av åreknuter kan sammenlignes med klassisk kirurgi, gir det bare de mest moderne teknikker - endovenøs laser koagulering, på grunn av bruk av «form av skum» (skum) sklerose, såvel som å utføre fremgangsmåten i henhold til ultralyd eller translyuministsentnoy lampe. Alt dette til tider reduserte antall bivirkninger.

Skleroterapi kan utføres ved hjelp av en ultralydsskanner, og prosedyren kalles ekkoskleroterapi. Den ekstra bruk av skanneren gjør det mulig for legen å fullstendig kontrollere bevegelsens nål i blodåren og fordelingen av legemidlet.

Hvis legemidlet injiseres i en modifisert blodåre som mikroskum, kalles prosedyren skum-form skleroterapi. På grunn av den nærmere kontakt av mikroårene med venøse vegger, er metoden meget effektiv. Ved å forskyve blodet fra fartøyet, fremmer mikroskummet raskere liming og blokkering av funksjonen.

Endovasal eller endovenøs laser koagulasjon.

En av de moderne og lavtraumatiske metoder for behandling av åreknuter. Effekten av laserstrålen på den skadede venen utføres under lokalbedøvelse. Resultatene er merkbare en måned etter prosedyren. Metoden er ganske dyr.

Medikamentell behandling av åreknuter på benene er godt supplert av folk rettsmidler som ikke bare vil forbedre tone og elastisitet av venen vegger, men også for å forhindre ytterligere progresjon av sykdommen. Oppskrifter av tradisjonell medisin med vanlig bruk bidrar til å kurere sterkt forsømte tilfeller av sykdommen (sår i huden, trombose).

Før du deltar i behandling, er det viktig å finne årsaken til sykdommen, se en lege, ikke forsinke og ikke vent for komplikasjoner (sår hud, trombose), starte behandling så tidlig som mulig, mens på overflaten av venen tykkelse ikke overstiger 5 mm, og nodene er ikke mer enn 7 mm. Under terapeutisk kurs anbefales det å bruke klær og sko som ikke begrenser bevegelse, å nekte tung fysisk anstrengelse og vane å kaste et ben over ens ben.

Moderne metoder for operativ (kirurgisk) behandling av åreknuter

I fravær av det ønskede resultatet krever konservativ behandling av åreknuter kirurgisk inngrep. Operasjon er en radikal metode for å behandle sykdommen, der fjerningen av den forandrede venen utføres. I dag er dette gjort under tumescent anestesi (lokalbedøvelse fra en blanding av naturlige bedøvelser). Fordelene ved fremgangsmåten er at pasienten kan forlate klinikken i to timer etter operasjonen, er det ingen post-operative hematomas lettere tolereres, ingen toksisitet som under kirurgi under generell anestesi.

Phlebektomi - gjennom spesielle punkteringer, blir fjerning av venene endret av sykdommen utført med det formål å normalisere blodstrømmen gjennom dype vener. I noen tilfeller er kirurgi å foretrekke for skleroterapi. Blant fordelene er en rask gjenoppretting av pasienten, små arr, og den samme effekten varer i mange år.

Kort stripping er fjerning av kun det modifiserte stedet av venen gjennom to små snitt. Bestemmer på forhånd plasseringen og omfanget av den berørte venen. Med denne metoden, lider ikke det myke vevet av pasienten, det er en rask gjenoppretting, ingen smerte etter operasjonen.

Endoskopisk disseksjon av venen - med denne metoden, en lege med en liten mengde på den berørte vein inngår det et endoskop, som gjør det mulig å få data om den interne tilstanden til åreknuter, omfanget av det berørte området, samt presisjon kontroll over sine handlinger i løpet av vein delen klipping, minimere skade.

Forebygging av åreknuter på bena

 1. Begrensning på bruk av badstuen, ta et varmt bad, langvarig eksponering for solen (alt dette fører til en reduksjon i venøs tone og blod stagnasjon).
 2. Mer motoraktivitet (moderat løp, svømming, turgåing, aqua aerobic, sykling, ski).
 3. Kontroller vekten din.
 4. Avslag fra tette, tette klær og smale og tette sko.
 5. Bli kvitt vana med å sitte "fot til fots".
 6. Unngå forstoppelse (spis riktig, hold drikkregimet).
 7. Fordel belastningen på bena jevnt (ikke sitte eller stå lenge i en posisjon).
 8. Kontrast dusj og kald føtter helles.
 9. Iført komprimering undertøy for folk som er i risikosonen (gravide kvinner med arvelig disposisjon, arbeidstakere som har stillesittende arbeid, eller hvis arbeid er forbundet med alvorlige fysiske belastninger eller behov for å tilbringe hele dagen på føttene).
 10. Terapeutisk fysisk trening.

Under behandling av åreknuter er enhver fysisk trening forbudt, bare med det formål å forebygge.

Video: Forebyggende øvelser for åreknuter.

Kosthold for åreknuter

 1. Begrensning av salt, krydret og røkt mat.
 2. Avslag på alkohol.
 3. Begrensning av kjøttprodukter.
 4. Anrikning diett av frisk frukt og vegetabilske produkter, som bidrar til å styrke den vaskulære vegg (gulrøtter, olivenolje, valnøtter, rose, grønn te, spiret hvete, bønner, grønn løk).
 5. Daglig inntak av eple cider eddik (et glass vann 2 ts).

Hvis du finner de første tegn på åreknuter, kontakt en spesialist umiddelbart. Personer med risiko (de med predisponerende faktorer), og har en familiehistorie med åreknuter anbefales hvert år for å besøke phlebologist med obligatorisk ultralyd.

Hvordan behandle åreknuter hjemme

Åreknuter er en svært farlig og ubehagelig sykdom som kan føre til alvorlige konsekvenser, opp til tap av evnen til å bevege seg. Det kan være patologi av mange grunner. Det er viktig å vite hvordan å behandle åreknuter, samt hvilke forebyggende tiltak som bør observeres. Først, la oss se hva sykdommen er.

Hva er åreknuter?

Denne patologien er ofte nok. Det er preget av at venene mister sin tone og begynner å smertefullt utvide seg. I dette tilfellet deformeres fartøyene, lengden endres. Du kan alltid merke sykdommen, til tross for at den har flere utviklingsstadier. Faktum er at på huden kan du se et vaskulært retikulum eller fremspringende vener (siste grad av patologi).

Det skal bemerkes at sykdommen oftest påvirker underkroppene. Derfor vil vi snakke om hvordan å behandle åreknuter. Det er ønskelig å ikke tillate manifestasjon av patologi generelt, men til enhver tid var det en genetisk predisposisjon som ingenting kan gjøres.

Årsaker til sykdommen

Blant de faktorene som bidrar til utviklingen av patologi, vises følgende:

- For sterk eller utilstrekkelig belastning på bena;

- problemer med blod og kardiovaskulær system;

- hormonelle lidelser i kroppen;

- sykdommer i nervesystemet;

- inflammatoriske sykdommer i blodkar og indre organer;

- fedme og underernæring;

- dårlige vaner: lav mobilitet, røyking, alkohol;

Før du lærer å behandle åreknuter på beina, må du forstå typen av patologi og med hvilken type fartøy som er skadet.

Hvordan manifesterer sykdommen seg?

Naturligvis kan det ikke forbli usynlig. Hvis du har åreknuter, kan symptomene fortelle mye. Blant dem kan vi skille slik:

- smerte i bena, en følelse av vondt og utbrudd, tretthet;

- hevelse i underben og føtter;

- vaskulære nettverk på ben er mulige;

- kramper, som oftest oppstår om natten;

- Utvidede vener med noder som rager over overflaten av bena;

- herding og pigmentering av huden.

Hvis du har åreknuter, vil symptomene manifestere seg veldig tydelig. Imidlertid må legen diagnostiseres med diagnosen.

Symptomatisk av dype årer

Store fartøy påvirkes sist. Derfor blir sykdommen på denne tiden mer komplisert. Hvis du har åreknuter, er symptomene på nederlaget på dype kar som følger:

- Stabil hevelse i nedre ekstremiteter, mens venene fremdeles ikke kan lyse;

- vondt og skytesår i hele beinet

- økning i temperatur til 37 grader, noe som kan vare i lang tid;

- cyanose av huden på de berørte områdene;

- manifestasjon av deformerte fartøy, rødhet i form av knutepunkt.

Funksjoner av tradisjonell behandling av patologi

Det finnes ulike måter å løse problemet på: tradisjonell og ikke-tradisjonell. Den første består i utnevnelse av injeksjoner, orale medisiner og salver. I utgangspunktet er disse medisinene laget på grunnlag av ekstraktet av hestkastanje. Hvis du har rennevann i beina, hvordan behandler du det, vil legen fortelle. Når det gjelder narkotika, brukes det hovedsakelig de som styrker veggene i blodkar, tone og smal dem, fører til fortynning av blod.

Veldig populær nå er spesielle injeksjoner, med hvilke de berørte karene bare tørkes. Hvis du har åreknuter, hvordan å behandle sår som har dannet, vil legen også fortelle deg. I utgangspunktet bruker de helbredende salver med antibakteriell effekt.

Hvis tradisjonell behandling ikke hjelper, så ta til radikale tiltak. Det vil si en kirurgisk operasjon utføres med fullstendig eller delvis fjerning av det berørte fartøyet. Noen ganger må syke vener bli endret til kunstige. Naturligvis krever hver operasjon en lang gjenopprettingstid.

Når det gjelder ny teknologi, kan problemet løses ved hjelp av en laser. Naturligvis er en slik operasjon dyr, men gjenoppretting etter det skjer raskt nok.

Fysioterapi til redning

Hvis du ikke vet hvordan å behandle åreknuter, så forestill deg at legen skal ordinere en omfattende behandling som inneholder et stort antall prosedyrer. Selvfølgelig er fysioterapi uunnværlig.

Først av alt, inkluderer dette terapeutisk gymnastikk, som bidrar til å styrke veggene i blodårene. Det bør tas hensyn til at lasten må være minimal, men effektiv. I tillegg kan du tilordnes magnetoterapi, akupunktur, elektroforese.

Og legen kan fortelle deg hvordan du kan kurere åreknuter ved hjelp av kompresjon. Det vil si at du må spole dine lemmer med en elastisk bandasje eller bruke spesielle strammebukser. Naturligvis bør de ikke bæres konstant, men de gir sin effekt.

Folk behandling av patologi

Hvis du finner deg selv å ha varicose på beina, blir symptomene og behandlingen av denne sykdommen et viktig tema for refleksjon. Naturligvis søker hver person ikke å søke om igjen til leger. En slik sti er imidlertid feil. Folkebehandling er ikke en panacea, men det kan betydelig akselerere utvinning hvis det brukes i forbindelse med medisinske produkter.

Det er mange verktøy som allerede er testet av folk. Men den mest effektive er:

- Grated poteter eller eple cider eddik. For behandling er det nok å gni føttene med dette middelet daglig. Om en uke eller to vil du føle deg lettet. Imidlertid bør slike metoder brukes i de tidlige stadiene av sykdommen.

- Alkohol tinktur av hestkastanje. Dette verktøyet har blitt brukt i mange år av både tradisjonell og ikke-tradisjonell medisin. For forberedelsen trenger du 50 g blomster og 1 liter vodka. For infusjon, la blandingen i to uker på et kaldt og mørkt sted. Samtidig merk at infusjonen krever en daglig shake-up. Drikk produktet skal være 2 store skjeer før du spiser i 7 dager. Deretter må du gjøre en ukesferie. Kurset gjentas minst 3 ganger.

- Dekoksjon av løk. For å forberede produktet trenger du et glass mulled husks, 2 små skjeer med eple cider eddik, 100 ml olivenolje. Alle ingrediensene blandes grundig og forlates på et mørkt sted i 2 uker. Bruk det bør være slik: daglig lage et bad i 25 minutter. Blandingen bør oppvarmes.

- Grønne tomater. De skal brukes i tilfelle venene allerede har sterkt utvidet og hovent. Tomater bør påføres som komprimering om natten til de berørte områdene og spoles tilbake med et bandasje. Vær oppmerksom på at denne måten å bli behandlet vil ta lang tid. Metoden er imidlertid effektiv.

Så hvis du har varicose på beina, kan en hjemmebehandling hjelpe deg med å bli kvitt patologien raskere.

Hva skal være mat?

For at behandlingen skal være effektiv, må du justere dietten. Prøv å bruke disse matvarene som er rike på vitamin E og A. Takket være dette vil du kunne fjerne smerte og muskelkramper.

Prøv å drikke mer grønnsaksjuice og vann. Helt fjern fra kostholdet av alkoholholdige drikkevarer, søte og krydrede retter. Begrens forbruket av mineralvann, te og kaffe. Det er bedre å spise frukt og grønnsaker. Det er nyttig å spise spinat og gulrøtter. Veldig nyttig er valnøtter. To ganger i uken prøver å gjøre deg selv en fridag. Spis blåbær, fiken, havtorn. Disse fruktene hjelper til med å rense blodet ditt.

For behandling av sykdommen, tilbered decoctions og neselsuppe, spesielt hvis du allerede er langt fra 30 år gammel. For å styrke veggene i blodårene, bruk spiret hvete og rug, stikkelsbær, jordbær, rose hofter. Spis fisk, biff, krabbe. Salater sesong med kun vegetabilsk olje. Eliminer fett fra kostholdet.

Forebygging av sykdom

Hvis du har åreknuter, behandling, vurderinger om hvilke som er både positive og negative, bør være omfattende. Men i din makt for å hindre utvikling av patologi.

Prøv å lede et aktivt liv: gjør gymnastikk, gå mer, gå inn for bading og sykling. Prøv å unngå store belastninger på fotens bue. Det vil si at du må glemme slike idretter som tennis, aerobic, vektløfting. Ikke bruk for stramme klær og sko. Hvis du liker hælsko, må den ha en gjennomsnittlig høyde.

Prøv å endre statisk posisjon så ofte som mulig. Hvis du er overvektig, må du bli kvitt den. Ikke bruk medisiner som inneholder for mye hormon. For å forhindre utseendet av sykdommen, vil det hjelpe kontrastdusjen. Under søvnen bør bena være litt forhøyet slik at du kan forbedre blodsirkulasjonen.

Nå kan du kurere åreknuter på bena dine. Vær sunn!

Varicose på føttene behandling

Åreknuter på bena er en kronisk sykdom kjennetegnet ved et brudd på utstrømningen av blod, noe som øker trykket på venene. Blodkar er utstyrt med ventiler som tillater at blodet bare strømmer oppover slik at det ikke stagnerer i underekstremiteter. Når driften av ventilene er forstyrret, blir blodstrømmen kaotisk, hvorpå utviklingen av åreknuter på bena og behandling i dette tilfellet skal utføres umiddelbart. Dette er ikke bare et persons estetiske problem, men også en trussel mot helse, og til og med liv.

Metoder for å behandle åreknuter på bena

Varicosity begynner med utseendet av "edderkopp" eller vaskulære stjerner på beinets hud, den periodiske oppstått tyngde og hevelse i underdelene. Noen ganger har en person nok hvile, slik at de første tegn på utvidelse av venene har passert. Dette er fellen - pasienten søker en lege for behandling når åreknuter allerede er startet, og kirurgisk inngrep er nødvendig.

Hvis du føler deg tung i bena, hevelse, smerte når du går, så vet du - du har den første fasen av åreknuter som skal behandles. Hoved tegn på åreknuter:

 • vedvarende hevelse i beina i underbenet eller låret;
 • hudstramming på underbenet;
 • endring i hudfarge (røde flekker, mørkere);
 • uttalt smerte i kalvene, verre når de går;
 • ømhet i venene under palpasjon;
 • dannelse av trofasår.

Ekstern behandling: Krem, salver og geler

I åreknuter er de overfladiske og dype blodkarene først skadet, noe som fører til stagnasjon av blod. I de første stadiene av sykdommen er legemidler for å behandle åreknuter på bena effektive: geler, salver og kremer. De brukes aktivt i hjemmebehandling av åreknuter, og brukes direkte på vaskulaturområdet to ganger om dagen. Avhengig av ønsket effekt, er disse stoffene delt inn i grupper:

 1. Basert på heparin. Forhindre stagnasjon av venøs blod, har en løsningsvirkning. Den vanligste: "Lyoton 1000", "Dolobene", "Heparin salve."
 2. Basert på naturlige ingredienser (nål, hestkastanje, honningkake). Lindre smerte i kroniske åreknuter, styrke blodårene, fjern tretthet i svangerskapet. Populær: "Venitan", "Reparil-gel", "Troxevasin".
 3. Nonsteroid medisiner som forhindrer betennelse. De brukes til å behandle trombose og tromboflebitt: "Voltaren", "Fastum-gel", "Diclaurin."
 4. Basert på hormoner som har antihistamin, antiinflammatorisk effekt i åreknuter: "Celestoderm", "Flucinar", "Sinaflan".

Narkotikabehandling av åreknuter

I den komplekse behandlingen av varicose er en viktig komponent behandling med medisiner. Hovedtyper medikamenter er tabletter, kapsler, injeksjoner (injeksjoner). Mer vanlig er:

 1. Phlebotonics, som øker blodstrømmen, forbedrer tonen i vaskulære vegger. For eksempel, fremstilling av Fleboph. Det er et moderne høyrenset diosminpreparat, det eneste innen hjemmemedisiner uten filmlag, farger og konserveringsmidler, som det aktive stoffet absorberes så raskt som mulig, og sannsynligheten for allergiske reaksjoner minimeres.
 2. Blodfortynningspreparater. De forhindrer dannelsen av trombi, fortynner blodet og forbedrer sirkulasjonen. Den mest berømte: "Venolife", "Trenal", "Aspirin". De brukes til behandling av varicose strengt i henhold til legenes resept.
 3. Antiinflammatoriske legemidler som frembringer anestesi, reduserer hevelse av vev, hemmer adhesjon av blodplater: "Diclofenac", "Indomethacin." Behandling av åreknuter med disse legemidlene bør bare skje under tilsyn av en lege.

Laserbehandling

Takket være prestasjonene fra moderne medisin, er det nå mulig å kvitte seg med varicose smertefritt med en laser. Det genererer stråling, og pasientens hemoglobin absorberer spekteret av laserbølgen, og frigjør varme som lukker innsiden av det skadede karet fra innsiden. Som et resultat, slutter blodet å bevege seg langs dette segmentet av venen, beveger seg langs de dypere karene. Etter en stund dannes bindevevet på stedet av det berørte fartøyet, som da løser. Laserstråling på åreknuter er effektiv, uten å forårsake skade på omgivende vev.

hydroterapi

Behandling av åreknuter har vært kjent siden gammel rus. Årene under påvirkning av forskjellige temperaturer kan smale og utvide, noe som bidrar til å styrke deres elastisitet. Hydroterapi er svært effektiv i begynnelsen av behandlingen av åreknuter, når bare et vaskulært nettverk vises på beina. Bad kan deles når hele kroppen av pasienten er nedsenket i vann eller lokalt - bare for føttene. Vanntemperaturen for behandling bør variere fra 40 til 20 grader.

Strømper og strømpebukser fra åreknuter

Kvinner er utsatt for åreknuter mer enn menn. Dette skyldes hormonelle forandringer de gjennomgår i løpet av livet (graviditet, overgangsalder). Den mest komfortable og enkle metoden for å behandle åreknuter har på seg spesielle strømpebukser eller strømper som beskytter beina mot smerte, hevelse og tretthet. Effektiviteten av kompresjonslinne skyldes det faktum at det komprimerer beina, og dette fører til komprimering av åreknuter. Bruk av kompresjonstrømpebukser er en utmerket forebygging av åreknuter. Det er produktmodeller utviklet for å behandle avanserte årer hos menn og gravide.

Kirurgisk inngrep

Når åreknuter ekspandere, anbefaler legene phlebectomy - kirurgisk fjerning av åreknuter. Ved hjelp av denne operasjonen blir blodstrømmen gjenopprettet. En obligatorisk tilstand for å utføre kirurgisk inngrep er fraværet av kutt, pustler, utslett på det opererte hudområdet. Operasjonen i seg selv varer ikke mer enn 2 timer, hvorpå små arr gjenstår (4-5 mm). Indikasjoner for kirurgisk inngrep:

 • trofiske forandringer i huden;
 • unormal utvidelse av vener;
 • omfattende åreknuter
 • brudd på blodutløp.

Hvordan bli kvitt åreknuter folkemidlene

Behandling av åreknuter hjemme kan også være effektiv hvis den behandles på en omfattende måte. Det generelle komplekset av tiltak for eliminering av sykdommen består av flere punkter:

 1. Gi opp vane med å sitte med beinet foldet.
 2. Ikke gå glipp av muligheten til å gå.
 3. Gå inn i diettprodukter som inneholder fiber, vitaminer, fordelaktige mikroelementer, unngå stekt, skarp, fettstoffer.
 4. Bruk til behandling av varicose folkemidlene (tinkturer, avkok, komprimerer, gnister).

Apple cider eddik fra benet hevelse

Det er mange folkemessige oppskrifter som bidrar til å lindre smerte, hevelse, tyngde i beina. Apple cider eddik har medisinske egenskaper som er effektive i åreknuter. I sammensetningen er det mer enn 20 mineraler og sporstoffer som er nyttige for menneskekroppen, samt vitamin A, C, B. Apple-eddik styrker ikke bare veggene på karene, det bidrar også til å fjerne hevelse, utmerket toning av huden.

Metoder for dets anvendelse for behandling av åreknuter:

 1. Rubbing. Etter å ha tatt vannprosedyrer, gni eple cider eddik i smertefulle områder, og ikke skyll til neste bad eller dusj.
 2. Komprimerer. Våt gaze i ren eddik, fest til en åreknute, vikle med cellofan, varm med et håndkle. Ligg så at bena dine er 50 cm over kroppen din, med armlene på sofaen eller puten for dette. Ligge i 30 minutter til 1 time.
 3. Dousing. Ta et par liter varmt vann, tilsett 150 g eple cider eddik. Sett føttene i bassenget, sakte helles de hovne venene med den forberedte løsningen. Drenne deretter vannet ved å gjenta prosedyren i minst 5 minutter. Etter å ha dousing, tørk ikke føttene, la dem tørke naturlig.

Leirer og kompresser laget av leire

Nyttig til behandling av åreknuter er blå, hvit eller grønn leire, som selges på apoteket. Det bør være dekket med varicose leg seksjoner, tidligere bløt i kaldt vann. Lagets tykkelse skal være minst 1 cm. Topp skal påføres med polyetylen, og det er ikke nødvendig å påføre varmeisolasjon. Denne kaldt innpakningen skal holdes lenge - fra 1 til 1, 5 timer, og ta en kald dusj.

Kaldbryting er ikke mindre nyttig ved behandling av åreknuter enn varmt. I denne prosedyren begrenser blodårene, forbedrer metabolismen, avviser lymf, som medfører giftstoffer og avfall. Wrapping leire lindrer tretthet i bena og kjemper effektivt med hevelse. Tilbring minst 12 prosedyrer med en frekvens på 2 ganger i uken, og følg lyset i beina.

Acacia tinktur

Mange herbalists anbefaler tinktur av hvite akacieblomster til behandling av åreknuter. Den brukes i form av komprimerer, lotioner, gni. Tinktur løser perfekt hovne venøse noder, gir bein lyshet og helse. For å gjøre det, hell 100 gr. blomster 0,5 liter vodka, insistere på et mørkt sted i tre uker. Deretter belastes og gni infusjonen daglig i beinets hud, der det er venøse forlengelser. Jo oftere du gjør dette, jo raskere vil din normale sirkulasjon gjenopprette. For det første forsvinner det vaskulære nettverket, og med tiden vil de dype årene forsvinne.

Video: hvordan å behandle åreknuter hjemme

Åreknuter behandles hjemme på mange måter. For eksempel gjør hver dag 15 minutter fersk mynte peppermynt og kamille. Disse urter bidrar til å avlaste tretthet etter en arbeidsdag, som er en utmerket profylakse av årer. Noen bruker en hestkastanje-tinktur for å behandle hovne vener, som fjerner hevelse i beinene med wraps. Se på videoen nedenfor for råd om bruken av et nytt stoff for behandling av benvarikose, som er basert på hestkastanje.

Foto av åreknuter i underekstremiteter

Hvis varicose ikke blir behandlet, vil over tid trofiske sår utvikle seg på beina, vokse til gangrene, og personen vil møte en amputasjon. For ikke å bringe situasjonen til det ytterste, er det nødvendig, ved de første symptomene på sykdommen, å konsultere en phlebologist, som vil tilby individuell behandling av sykdommen, avhengig av stadium. Se på bildet nedenfor, hvordan varicosity ser ut i de siste stadiene.

anmeldelser

Etter langvarig smerte i bena, måtte jeg vende til en phlebologist. Han foreslo at jeg fjerner åreknuter med en laseroperasjon, og jeg, etter å ha sortert ut frykt, var enig. Fjerning av mine åreknuter med laser varte 40 minutter under lokalbedøvelse, og etter operasjon ødemer og blåmerker varte en uke. Jeg er fornøyd med resultatet av behandlingen, jeg har ikke lenger smerte.

For meg har phlebologist anbefalt å behandle varianter med leeches. Jeg er ikke redd for disse skapningene, så jeg var enig. I spyttens spytt inneholder nyttig hirudin, som renser og fortynner blodet og senker dets koagulasjon. Behandlingsforløpet var 8 økter med tre døgns intervaller. Etter en 3 måneders pause vil jeg gå gjennom et andre kurs, for etter 2 økter la jeg merke til at hevelsen av beina mine sovnet, ble det lettere å gå.

Angelica, 33 år gammel:

Jeg behandlet åreknuter med eple eddik og massasje: Jeg lagde daglig halvtime omslag med en etterfølgende 5-minutters massasje av hovne årer i to måneder. Først var det morgesmerter i beina, etter tre uker forsvant varicose venen, og nå er de dype blodårene borte. Jeg er veldig glad for at jeg klarte å unngå kirurgisk inngrep, og nå anbefaler jeg deg å behandle varicose med epleeddik til alle dine venner.

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Behandling av åreknuter på bena med folkemessige rettsmidler hjemme

Varicosity er en vaskulær patologi assosiert med tynningen av blodkarets vegg og dannelsen av aneurysmlignende utvidelser. Sykdommen oppstår både i ungdom og alder, oftere hos kvinner. Den viktigste metoden for behandling av åreknuter er kirurgisk. Operasjonen utføres imidlertid kun hos pasienter med alvorlige former for patologi. De første stadiene av varicose er mottagelige for medisinering og terapi med rusmidler fra arsenalen til tradisjonell medisin. Hvordan blir åreknuter behandlet med leggings folkemidlene? Hva trengs for dette? Når skal jeg slutte å bruke urtepreparatet og søke medisinsk hjelp?

Årsakene til åreknuter på bena

Den primære årsaken til åreknuter er svekkelsen av venøse ventiler i det vaskulære nettverket av beina og en nedgang i muskeltonen i vaskulærvegen. Det beskrevne fenomenet fører til at en del av blodet i de venøse karene begynner å renne ned, overbelaste fartøyene og strekke dem. Senere er muskelfibrene som er ansvarlige for retningen av blodstrømmen atrophied, og nerveenderne som innerverer venene tonen dør av. Sykdommen passerer inn i et stadium som er uhelbredelig ved terapeutiske midler.

Varicosity utvikler ikke spontant, uten påvirkning av provokerende faktorer.

Blant de sistnevnte er:

 • Overvekt (BMI 27 kg / m2 og over);
 • lange statiske belastninger som står på ett sted (kirurger, selgere, lastere);
 • genetisk predisposisjon og medfødt svakhet i venøs ventilmekanisme;
 • tromboflebitt;
 • kronisk alkoholisme;
 • hormonelle lidelser, inkludert de som forekommer hos kvinner under graviditet;
 • forstoppelse,
 • sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Selvfølgelig garanterer forekomsten av en provokerende faktor ikke utseendet på symptomer på sykdommen. Imidlertid er sannsynligheten for en slik utvikling av hendelser betydelig økt.

Merk: Spredning av varicose kan også ha en iatrogen karakter. Endringer oppstår under påvirkning av hormonelle stoffer, som brukes til behandling av osteoporose, så vel som i klimakteriet. Hvis det er tegn på åreknuter i denne situasjonen, bør du avbryte den eksisterende ordningen med farmakologisk terapi og hente en ny. Ellers vil korreksjonen av venene være ekstremt vanskelig.

Hvordan gjenkjenne åreknuter i tide? Første tegn!

Tidlig diagnose av åreknuter muliggjør vellykket behandling av blodårer uten bruk av komplekse medisinske teknikker. Dessverre går de første tegnene på sykdommen svært ubemerket, noe som gjør at pasienten tilbringer for sent til hjelp.

For å unngå dette, bør legen konsulteres når følgende symptomer vises:

 • tyngde i beina, økende i oppreist stilling;
 • smerte i underbenet;
 • telangiectasia;
 • lokal utvidelse av vener, som til nå har en myk konsistens, kan lett falle av når de presses.

På et senere stadium av sykdommen oppdager pasientene forekomsten av forbigående smerter som øker etter lange turer og lenge i vertikal stilling. Visuelt, i ankelområdene, er det kjent som pastoviness og puffiness. På dette stadiet er konservativ terapi fortsatt mulig, men det stopper ikke prosessen, men bare bremser den ned.

Du bør ikke stole på midlene til nasjonal behandling og farmakologisk behandling for personer som utgjør en konstant tyngde og smerte, leggkramper, kløe, som er bevis på trofiske forstyrrelser. Vener i pasienter med vesentlig forstørret, vridd, tugoelastichny. Bare operasjonen vil bidra til å rette opp situasjonen her.

Stad av åreknuter på bena

Utbygging av fartøyene på beina har 4 stadier av utvikling. I den første fasen av sykdommen kan symptomene ikke manifesteres i det hele tatt. I noen tilfeller er det en følelse av tyngde i beina, rask tretthet, det er telangiectasier. Pasienter klager på periodisk hevelse i beina, som imidlertid ganske enkelt fjernes ved å ta et mildt vanndrivende middel.

Ved begynnelsen av den andre fasen øker symptomatikken til sykdommen, tegnene blir mer levende, merkbare. Pasienter klager over fremtredende noder i venene, periodisk nummenhet og kløe i patologisk sonen, forbigående smerte. Når de undersøkes på beina, avslører de ødem, pastositet i vevet.

Ved tredje stadium av utviklingen av varicose forverres pasientens tilstand betydelig. De berørte årene tykkes betydelig, deformeres, blir harde og smertefulle. Smertefulle opplevelser tar permanent karakter. Det er stor risiko for trombose og tromboembolisme. Mulig dannelse av trofasår.

Merk: Skader på de dilaterte årene i tredje etappe av åreknuter kan forårsake kraftig blødning, som bare kan stoppes i en medisinsk organisasjon.

Primære åreknuter

Primære åreknuter er en sykdomsform der vaskulære forandringer utvikles uavhengig, under påvirkning av provokerende faktorer og pasientens genetiske predisponering. Blant de primære er utvidelser som forekommer hos kvinner mot graviditet, med stående arbeid, fedme. Dessuten kan sykdommen skyldes iført for stramt undertøy, komprimering av blodårer og brudd på normal blodstrøm.

Sekundære åreknuter

Sekundær varicose er en konsekvens av en annen sykdom, som følge av at strukturen av venøs ventil, dens tone og strukturen og muskellagene i vaskulærveggen blir ødelagt. Sykdoms sekundær type utvikles etter noen smittsomme prosesser, med svulster eller karsykdommer.

Behandling av varicose folkemessige rettsmidler hjemme

Som allerede nevnt ovenfor er folkemidlene for åreknuter kun effektive i de første stadiene (1-2 stadier) av sykdommen. Bruk av tradisjonell medisinsk teknikk bør gjøres etter samråd med behandlende lege og en kvalifisert vurdering av effektiviteten til det valgte stoffet. Til dags dato anser herbalists at følgende plantebaserte produkter skal være de beste:

Apple cider eddik fra benet hevelse

For å eliminere puffiness, brukes eddik lokalt, i form av kompresjon eller bad. Legemidlet bidrar til å øke tonen i vaskemuren, fjerne hevelse, øke sirkulasjonen. Legemidlet skal håndteres forsiktig, som om det brukes feil, kan det forårsake kjemisk hudforbrenning.

For å utføre et fotbad med eplecidereddike, bør du helle 10 liter kaldt vann i bassenget og tilsette 0,5 liter eddik til det. Etter dette er det nødvendig å senke bena inn i den resulterende løsningen. Varigheten av prosedyren er 7 minutter, frekvensen er daglig. Behandlingsforløpet kan være 2-3 måneder eller mer. Temperaturen på vannet for å holde skuffene bør ikke være under 20 ° C.

For å påføre en komprimering fortynnes eddik med kaldt vann i forholdet 1: 4 (eddik: vann). I den resulterende løsningen dyppes en myk klut eller gasbind, etter at den er fjernet, klemmes til en våt tilstand og påføres tibia. En polyetylenfilm legges på toppen av stoffet og en bandasje påføres. Prosedyrets varighet varer ikke over en time. Påfør en komprimering annenhver dag, i 1-2 uker.

Til notatet: Hvis det oppstår en sterk brennende følelse eller ubehag under prosedyren, bør behandlingen avbrytes. Eddik i en feil valgt konsentrasjon kan ha en negativ innvirkning på huden, inkludert føre til utseende av brannskader.

Leirer og kompresser laget av leire

Til behandling av åreknuter brukes blå eller grønn leire. Før bruk fortynnes den med vann til væsketest. Den resulterende sammensetningen påføres på et mykt vev og påføres på sykeområder. For enkelhets skyld kan det påføres et bandasje over stoffet, men dette er ikke nødvendig. For å opprettholde en komprimering er nødvendig i 40-80 minutter. Prosedyren skal utføres annenhver dag, 2-3 måneder eller mer, til et tilfredsstillende resultat oppnås.

Acacia tinktur

Det er lett å lage tinktur selv. For å gjøre dette, ta 8 ss tørkede og ristede hvite akacieblomster, plasser dem i en beholder med tilstrekkelig størrelse og hell 20 ml vodka. Den resulterende blanding er tett lukket med et lokk og plassert på et tørt, mørkt sted i 10 dager. For den beste ekstraksjonen av medisinske stoffer, anbefales det at væsken blir rystet daglig. Den ferdige tinkturen filtreres gjennom et lag av gasbind og brukes til å gni bena.

Bruk tinktur bør være før du legger deg til sengs, før du skyller føttene med kaldt vann. Lårene og andre områder hvor det er varicose extensions gni forsiktig med formuleringen og får tørke. Etter dette anbefales det å plassere lemmen på valsen slik at de er i oppreist stilling. Varigheten av behandlingsforløpet er 3 måneder, hyppigheten av behandlingen er daglig.

Hestekastanje fra åreknuter på bena

For å behandle varicose hest kastanje brukes som en alkohol tinktur. For å gjøre dette blandes de knuste fruktene med 96% etylalkohol i et forhold på 1: 3 og insisteres i to uker. Deretter filtreres midlene og brukes til å bruke komprimerer.

For å påføre en kompresjon med tinktur av hestkastanje, er det nødvendig å suge et stykke mykt vev i preparatet, forsiktig vri det ut og påfør det til det berørte området. Deretter er stoffet dekket med polyetylen, og flere lag med bomull eller tett stoff påføres på toppen. Kompressen holdes i 30-40 minutter, hvoretter bena er pakket inn i et varmt teppe. Prosedyren anbefales før sengetid hver annen dag. Behandlingsforløpet er 1-2 måneder, men om nødvendig kan det forlenges.

Behandling av åreknuter

Til behandling av åreknuter, brukes grønne tomater, som inneholder stoffer som ligner på acetylsalisylsyre. De har antiaggregant og antiinflammatorisk effekt. For behandlingens formål kappes tomater i sirkler, påføres sykeområder og festes med matfilm. Prosedyrens varighet er 8-12 timer (komprimeres med overlegg av tomat over natten). Behandlingsforløpet - hver dag før sengetid, til forsvinden av eksemens manifestasjoner av sykdommen (vanligvis ikke mer enn 3 måneder).

Behandling av kål

Kål, som tomater, har litt vasoprotektiv virkning. Bladene av grønnsaket er strøket med vann, hvorpå de blir plassert i det felles kammer i kjøleskapet i 24 timer. Etter den nødvendige perioden påføres produktet på bena og festes med polyetylen. Varigheten av prosedyren er 5-6 timer, frekvensen er daglig. Varigheten av behandlingsforløpet er 1 måned.

Behandling med poteter

For å eliminere symptomene på varicose blir flere store potetknoller skilt, vasket og gnidd på en liten rist. Grønnsaker må skaffe konsistensen av vassdrag. Det resulterende middelet påføres på bena og føttene og sprer det over huden. Ytterligere fiksering av vasselen på beina utføres ikke. Varigheten av prosedyren er 1 time, frekvensen er daglig, varigheten av kurset er 2 måneder.

Apitherapy for åreknuter: honning, propolis, bi pollen, gift

Både i bia undergrunnen og i honning inneholder propolis og andre biavlprodukter antiinflammatoriske og heparinlignende stoffer som fremmer blodfortynning. Med sikte på å behandle åreknuter er honning og propolis brukt lokalt, skraping innover, gift - i form av honningbille på de berørte områdene.

Komprimer med honning overlappes i henhold til de generelle regler for påføring av kompresser. For å gjøre dette påføres stoffet på en klut eller gasbind, påført det berørte området og dekket av polyetylen. Da er bandasjen isolert med bomullsull og festet med bandasje. Komprimere med propolis på utførelsesteknikken er ikke forskjellig fra honning. Den medisinske sammensetningen fremstilles ved å blande propolis og vodka i et forhold på 1: 5. Varigheten av prosedyren med honning er 2 timer, 1 gang per dag; med propolis - 40 minutter 1 gang per dag. Mangfoldig å utføre manipulasjon - annenhver dag i 2-3 måneder.

Sprayer brukes i form av alkoholtinktur. For forberedelsen tar du 1 ss av stoffet og blandes med 200 ml 70% etanol eller vodka. Etter dette er stoffet igjen for å insistere i 3 uker på et mørkt, tørt sted. Ta tinktur skal være 20 dråper, 3 ganger om dagen, et kurs på 2 uker. Du kan gjenta kurset etter en like tidsavbrudd.

Bee gift er injisert ved å stikke. Prosedyren bør utføres av en kompetent apitherapist, derfor er det uhensiktsmessig å vurdere egenartene i sin adferd i form av denne artikkelen. Bee venne fortynner blod, inneholder mer enn 50 stoffer som er nyttige for menneskekroppen, øker tonen i vaskulærveggen. Klemming utføres direkte i de områdene som er rammet av åreknuter.

Avkjøling av nettleser

Avkjølingen av nettleen er fremstilt ved bruk av friske eller tørkede blader av planten. Samtidig gis friske blader gruel, de tørre er malt til en pulverform. Tilberedte råvarer helles med kokende vann. Forholdet mellom faste og flytende fraksjoner av blandingen bør være 1: 8. Blandingen legges på sakte brann og kokes i 3-5 minutter. Etter det blir det avkjølt, filtrert og tatt inn med 1/3 kopp (70 ml) tre ganger om dagen. Behandlingsforløpet er 1 måned.

Kjøttkraft fra muskatnøtten

Kjøttbøssen i muskatnøtten er fremstilt på en måte som ligner på fremstilling av nåldekok. Forholdet mellom mutter og vann i blandingen skal være ca. 1: 5. Nøtterne er foreløpig malt. Du må ta medisinen tre ganger i løpet av dagen. Behandlingsforløpet - 3-4 måneder eller mer.

Behandling med husholdnings såpe

I seg selv har vaskesåpen ikke en merkbar anti-varicose-effekt. Imidlertid blir den aktivt brukt til fremstilling av multikomponent salver.

Den mest effektive er følgende oppskrift:

 1. I like mengder, bland sammen såpe, Vishnevsky salve, honning, aloe juice, ichthyol salve, løk juice og svette.
 2. Den resulterende massen oppvarmes til kroppstemperatur og påføres de berørte områder;
 3. Den påførte salven er dekket av polyetylen, og lemmen er isolert med bomull eller et teppe.

Beregningens varighet er 10 timer, hyppigheten av behandlingen er daglig. Behandlingsforløpet - 20 prosedyrer.

Decoction of marigold

Kjøttkraft er tilberedt av tørkede blomster av calendula, 2 spiseskjeer som helles 400 ml kokende vann, brennes og kokes i 15 minutter. Etter dette får stoffet avkjøles, filtreres og tas 4 ganger daglig for 100 ml. Behandlingsforløpet er til symptomene forsvinner. Avkok av calendula anbefales å brukes som en tilleggsmetode for terapi.

Behandling av varicose leeches - hirudoterapi

Ved hjelp av hirudoterapi er det mulig å redusere nivået av blodviskositet, forbedre fluiditeten og forhindre dannelse av blodpropper. Leeches pålegger en lege-girudoterapevt. Selvbruk denne metoden for behandling bør ikke være. Behandlingsforløpet er 5 økter, hvoretter det er nødvendig å ta en pause i 2 måneder.

Mulige konsekvenser av hjemme terapi, kontraindikasjoner

Behandling av varicose hjemme er ikke alltid mulig. For at terapien skal lykkes, er det nødvendig å få medisinsk rådgivning og følg nøye instruksjonene.

Ellers er slike negative konsekvenser av behandling mulig, som:

 • ineffektivitet av terapi og forverring av venene;
 • allergiske reaksjoner og intoleranse av de brukte legemidlene;
 • hudforbrenninger på grunn av feil bruk av komprimerer med brennende stoffer;
 • vaskulære rupturer og tromboembolisme, hvis behandling utføres mot bakgrunnen av eksisterende kontraindikasjoner.

Blant kontraindikasjoner for behandling av åreknuter omfatter tredje og fjerde grad av patologi. I dette tilfellet kan sykdommen elimineres kun kirurgisk. Dessuten kan tradisjonell medisin ikke påføres ved høy risiko for tromboemboli, eksaserbasjon av vaskulær insuffisiens, alvorlig sykdom med leggkramper, innskudd i de berørte fartøyene store mengder blod, det høye volum av det berørte området.

Bli kvitt varicose ved å løpe

Kjøring med varicose er mulig i første og andre trinn. I dette tilfellet anbefales det å unngå betydelige belastninger på beina, foretrekker jogging og gåing. I nærvær av tromboser, så vel som i de sene stadiene av sykdommen, anbefales ikke løp.

For å bli kvitt åreknuter ved å løpe, er det bare mulig i begynnelsen av sykdommen, når venene ennå ikke er strukket. På dette stadiet er klinisk symptomatologi av sykdommen fraværende. Derfor vet pasienten ikke bare om behovet for å starte klasser. I det øyeblikket diagnosen "åreknuter" er satt, kan jogging ikke lenger være helt i stand til å kurere patologi.

Når skal jeg se en phlebologist?

Henvisning til en lege med åreknuter bør oppstå så snart som mulig. Jo mer neglisjert sykdommen vil være ved denne tiden, desto mindre sannsynlig vil pasienten bli fullstendig helbredet. Ideelt sett, hvis en person besøker klinikken ved detektering av de første tegnene: tyngdekraften i beina, flyktig smerte med langvarig stående, puffiness.

Mat, kosthold med åreknuter

Med åreknuter spiller dietten en viktig rolle i å stabilisere pasientens tilstand og gjenopprette den vaskulære tonen.

Det anbefales å spise:

 • sjømat (blåskjell, reker, blekksprut);
 • frukt rik på vitamin "C" (kiwi, solbær, sitrus);
 • produkter som fortynner blod (hvitløk, sitron, løk, kirsebær).

Begrensninger i næring tilsvarer et generelt sparsomt kosthold. Det er forbudt å ta alkoholholdige drikker, altfor salt, krydret, sur og annen mat som har irriterende egenskaper. Også, ikke bruk store mengder kaffe, te og andre drikker som har vanndrivende egenskaper.

Forebyggende tiltak

Forebygging av BPV er basert på avvisning av stillesittende livsstil og statisk belastning på beina. Det anbefales å lage en liten jogge eller gå flere kilometer om dagen. I løpet av arbeidsdagen bør det gjøres små pauser, dedikert til fotenes gymnastikk. I tillegg er det nødvendig å spise matene som er beskrevet i forrige avsnitt, og om nødvendig bruke kompresjonstrikkere. En moderat grad av komprimering bidrar til å forbedre blodstrømmen i overfladene.

Merk: For å hindre åreknuter, vil en spasertur til arbeidsstedet hjelpe, hvis den ligger i en avstand på 2-5 kilometer fra bostedsstedet. Avslag på kjøretøyet til fordel for en fottur vil spare penger, hindre utviklingen av åreknuter, få en dose god stemning før arbeidstidsstart.

Til tross for tilsynelatende sikkerhet er åreknuter en sykdom som under visse forhold utgjør en trussel for menneskelivet. Spesielt gjelder dette for sent stadier av utvikling av patologi, hvor vaskulærveggen er tynnet, og dens integritet er veldig lett ødelagt. Derfor bør terapi ved bruk av folkeoppskrifter startes så snart som mulig. For å unngå feil og bruk av feil behandlingsmetoder før du starter, er det nødvendig å konsultere lege.

Les Mer Om Fartøyene