Årsakene og metodene for behandling av benvarikose

Åreknuter (varicer og, varikøsitetsinduserende) innebærer en patologisk prosess som er beskrevet venøs lesjon ofte nedre ekstremiteter er ledsaget av fortynning av veggene, diameteren av hulrommet øker, og dannelsen av såkalte "noder". Startet behandling av varicose i begynnelsen av sykdommen lar deg unngå kirurgi, og forebygging forhindrer utviklingen av komplikasjoner.

Årsaker til utvikling av åreknuter

Vanligvis påvirker varicosity underkroppene, kan utvikle seg i mange år og til og med flere tiår. Åreknuter (varicosity) på beina - det er alltid et brudd på ventiler i blodårene og blodstrømmen. Den riktige blodstrømmen er preget av bevegelse av blod gjennom benene på bena i retning fra under til topp (den inverse tiltrekningskraften). På mange måter er denne prosessen mulig på grunn av arbeidet med venøse ventiler, som forhindrer revers blodstrømmen. Forstyrrelser i driften av disse ventiler fører til brudd på venøs blodstrøm og som en følge av dilatasjon av venene. For slike årer begynner blod å flyte på en kaotisk måte, ofte stagnerende i benene på bena. På grunn av det store trykket som oppstår mot denne bakgrunnen, kan de vaskulære veggene ikke stå, utvide og tynne ut. Samtidig er forstørrede vener med det blotte øye synlige under huden i form av noder. Ofte på grunn av senking av blodstrømmen i de forstørrede årene, opptrer trombusdannelse. Brudd på hudens ernæringsprosesser fører til utseende av trofasår.

Årsakene til utviklingen av varicose sykdom på føttene er ganske mye:

 1. Genetisk predisponering (ved arvelighet, predisponerende faktorer for sykdom er medfødt svakhet i venøse vegger og valvulære apparater, tap av elastisitet).
 2. Brudd på blodsirkulasjonen mot bakgrunnen av forstoppelse, bruk av smale sko, røyking, mangel på fysisk aktivitet.
 3. Inntak av hormonelle stoffer (monofasisk pille med høy dose østrogen fører til fortykning av blodet).
 4. Økt venetrykk, provosert av fedme, graviditet, stillesittende livsstil (stillesittende arbeid), konstant vertikal belastning (arbeidere som står hele dagen på føttene).
 5. Hormonelle endringer i alderen.

Disse årsakene kan også føre til unormal blodgjennomstrømning gjennom blodårene i de nedre lemmer-reflukser eller omvendt blodstrøm fra dypere vener til overfladene. Disse samme årsakene bidrar til sykdomsforværring i fremtiden.

Video: Årsakene til utviklingen av åreknuter i programmet Malysheva "Live healthy!"

Symptomer på åreknuter

 • utvidelse av subkutane årer;
 • følelse av brenning eller varme langs venene i underdelene;
 • Følelse av tyngde i bena;
 • hevelse i det myke vevet i underekstremiteter om kvelden (føtter, ankler, ben);
 • nattkramper i kalvemuskler;
 • mørkere og fortykkelse av underbenets hud;
 • smerte langs blodårene;
 • trophic ulcers.

I hver pasient kan symptomene på varicose være forskjellige, men ett punkt forblir uendret - en følelse av tyngde i beina, som også kalles "tungt legesyndrom". Ofte er det symptomatiske komplekset mest uttalt om kvelden, så vel som under intens varme.

Hvis sykdommen startet, huden på føttene blir et blålig skjær, og pasienten på dette stadiet ikke får noen behandling, ikke sjelden observert hyperpigmentering Lipodermatosclerosis, og i mer alvorlige tilfeller utvikle sår.

Faren er ikke selve varicosen, men komplikasjonen utvikler seg på bakgrunnen - tromboflebitt (betennelse i indre vegveen), som fører til dannelse av trombi. Trombi overlapper ofte lumen i venen (flebotrombose), og kan også komme ut og komme inn i lungene. Som følge av alvorlige komplikasjoner av åreknuter, observeres et dødelig utfall blant pasientene.

Diagnose av åreknuter

Hvis du finner de ovennevnte symptomene, eller til og med noen av dem, trenger du raskt å se en phlebologist eller en vaskulær kirurg. Aktualiteten av sykdomsdeteksjon bestemmer behandlingsens art, samt forebygging av komplikasjoner.

For diagnose av varicose, er følgende studier foreskrevet.

 1. Ultralydsskanning eller tosidig skanning - vurdering av patensen og dilatasjonen av venene, retningen av blodstrømmen, samt tilstedeværelsen av trombi i venene.
 2. Kontrast venografi - vurdering av tilstanden til vener, påvisning av tilstedeværelsen av tumorer og blodpropper ved å gjenskape det nøyaktige "inntrykk" av pasientårene på en røntgenstråle. Vanligvis er denne metoden erstattet av ultralyd, siden sistnevnte anses å være enklere i implementering.

Når du trenger å se en lege uten forsinkelse

Hvis du har følgende symptomer, bør du umiddelbart gå til legen:

 1. Utbruddet av akutt smerte i underdelene med bevegelse. Foten er hovent og veldig tett, huden ser ut til å brenne.
 2. En følelse av svakhet, ledsaget av kortpustethet, en følelse av mangel på oksygen.
 3. Fra de berørte av årenes sykdom, begynte blodet å ose.

Behandling av åreknuter

Metoden for behandling av åreknuter er valgt med tanke på pasientens alder, forsømmelse av sykdommen, tilstedeværelse av komplikasjoner. Metoder for behandling kan være konservative eller medisinske.

Konservative metoder for behandling av åreknuter.

Den ikke-kirurgiske behandlingsmetoden brukes i begynnelsen av sykdomsutviklingen når det ikke er noen komplikasjoner. Konservative fremgangsmåter omfatter å motta et spesialisert medikament (angioprotectors, antikoagulanter, venotonics, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler i form av tabletter, salver og geler), for å bidra til å fjerne smerte, og er også forebygging av komplikasjoner.

Stor verdi i terapi av åreknuter har restaurering av vaskulær tone. Dette kan gjøres ved hjelp av spesielle midler, blant annet det moderne høyrensingspreparatet Flebofa er isolert. Betyr innenlands produsent ikke inneholder fargestoffer, har ingen film belegg, uten konserveringsmidler, som er grunnen til den aktive ingrediensen diosmin absorberes raskere ved å minimere sannsynligheten for manifestasjon av allergiske reaksjoner.

Ikke-kirurgisk terapi for varicose innebærer i tillegg å ha på seg kompresjonsundertøy, overholdelse av et spesielt diett, systematisk trening (et sett med terapeutiske øvelser).

Disse tiltakene reduserer venøs insuffisiens, og forhindrer utviklingen av tromboflebitt. Videre kan legen i tillegg til de ovenfor beskrevne tiltakene for behandling av åreknuter foreskrive et kurs av manuell eller instrumentell lymfedrenering, prosedyrer forbedrer utstrømningen av blod fra nedre ekstremiteter og reduserer hevelse. Effekten av prosedyren er ikke langsiktig.

Behandling av åreknuter med leeches.

Behandling med leeches er en ganske effektiv metode for å bekjempe åreknuter. Trenger inn i det syke vene, spytt fra igler, på grunn av innholdet deri hirudin (naturlig heparin), fremmer flytendegjøring blod og hindrer dannelse av tromber. I dag, basert på hirudin, har legemidler blitt opprettet, slik at "kontakt med leeches" kan unngås.

Moderne ikke-kirurgiske metoder for behandling av åreknuter.

Sclerotherapy.

Skleroterapi er den mest effektive, ikke-kirurgiske metoden for behandling av åreknuter. Under prosedyren legger legen et spesielt stoff inn i det syke fartøyets lumen og forårsaker liming av veggene og i fremtiden (innen 1,5 år) deres resorpsjon. Det vanlige terapeutiske kurset i fase av vaskulære stjerner innebærer 3 til 6 prosedyrer per fot. Resultatet vil bli synlig etter 2-8 uker, der det kan være smerte, hematomer liten prikkende, som gradvis vil passere. Det injiserte legemidlet i hvert tilfelle er valgt individuelt, slik at risikoen for komplikasjoner er minimal. I løpet av behandlingsperioden skal pasienten ha på seg et komprimeringsstrikk.

Effektiviteten av sklerose i behandling av åreknuter kan sammenlignes med klassisk kirurgi, gir det bare de mest moderne teknikker - endovenøs laser koagulering, på grunn av bruk av «form av skum» (skum) sklerose, såvel som å utføre fremgangsmåten i henhold til ultralyd eller translyuministsentnoy lampe. Alt dette til tider reduserte antall bivirkninger.

Skleroterapi kan utføres ved hjelp av en ultralydsskanner, og prosedyren kalles ekkoskleroterapi. Den ekstra bruk av skanneren gjør det mulig for legen å fullstendig kontrollere bevegelsens nål i blodåren og fordelingen av legemidlet.

Hvis legemidlet injiseres i en modifisert blodåre som mikroskum, kalles prosedyren skum-form skleroterapi. På grunn av den nærmere kontakt av mikroårene med venøse vegger, er metoden meget effektiv. Ved å forskyve blodet fra fartøyet, fremmer mikroskummet raskere liming og blokkering av funksjonen.

Endovasal eller endovenøs laser koagulasjon.

En av de moderne og lavtraumatiske metoder for behandling av åreknuter. Effekten av laserstrålen på den skadede venen utføres under lokalbedøvelse. Resultatene er merkbare en måned etter prosedyren. Metoden er ganske dyr.

Medikamentell behandling av åreknuter på benene er godt supplert av folk rettsmidler som ikke bare vil forbedre tone og elastisitet av venen vegger, men også for å forhindre ytterligere progresjon av sykdommen. Oppskrifter av tradisjonell medisin med vanlig bruk bidrar til å kurere sterkt forsømte tilfeller av sykdommen (sår i huden, trombose).

Før du deltar i behandling, er det viktig å finne årsaken til sykdommen, se en lege, ikke forsinke og ikke vent for komplikasjoner (sår hud, trombose), starte behandling så tidlig som mulig, mens på overflaten av venen tykkelse ikke overstiger 5 mm, og nodene er ikke mer enn 7 mm. Under terapeutisk kurs anbefales det å bruke klær og sko som ikke begrenser bevegelse, å nekte tung fysisk anstrengelse og vane å kaste et ben over ens ben.

Moderne metoder for operativ (kirurgisk) behandling av åreknuter

I fravær av det ønskede resultatet krever konservativ behandling av åreknuter kirurgisk inngrep. Operasjon er en radikal metode for å behandle sykdommen, der fjerningen av den forandrede venen utføres. I dag er dette gjort under tumescent anestesi (lokalbedøvelse fra en blanding av naturlige bedøvelser). Fordelene ved fremgangsmåten er at pasienten kan forlate klinikken i to timer etter operasjonen, er det ingen post-operative hematomas lettere tolereres, ingen toksisitet som under kirurgi under generell anestesi.

Phlebektomi - gjennom spesielle punkteringer, blir fjerning av venene endret av sykdommen utført med det formål å normalisere blodstrømmen gjennom dype vener. I noen tilfeller er kirurgi å foretrekke for skleroterapi. Blant fordelene er en rask gjenoppretting av pasienten, små arr, og den samme effekten varer i mange år.

Kort stripping er fjerning av kun det modifiserte stedet av venen gjennom to små snitt. Bestemmer på forhånd plasseringen og omfanget av den berørte venen. Med denne metoden, lider ikke det myke vevet av pasienten, det er en rask gjenoppretting, ingen smerte etter operasjonen.

Endoskopisk disseksjon av venen - med denne metoden, en lege med en liten mengde på den berørte vein inngår det et endoskop, som gjør det mulig å få data om den interne tilstanden til åreknuter, omfanget av det berørte området, samt presisjon kontroll over sine handlinger i løpet av vein delen klipping, minimere skade.

Forebygging av åreknuter på bena

 1. Begrensning på bruk av badstuen, ta et varmt bad, langvarig eksponering for solen (alt dette fører til en reduksjon i venøs tone og blod stagnasjon).
 2. Mer motoraktivitet (moderat løp, svømming, turgåing, aqua aerobic, sykling, ski).
 3. Kontroller vekten din.
 4. Avslag fra tette, tette klær og smale og tette sko.
 5. Bli kvitt vana med å sitte "fot til fots".
 6. Unngå forstoppelse (spis riktig, hold drikkregimet).
 7. Fordel belastningen på bena jevnt (ikke sitte eller stå lenge i en posisjon).
 8. Kontrast dusj og kald føtter helles.
 9. Iført komprimering undertøy for folk som er i risikosonen (gravide kvinner med arvelig disposisjon, arbeidstakere som har stillesittende arbeid, eller hvis arbeid er forbundet med alvorlige fysiske belastninger eller behov for å tilbringe hele dagen på føttene).
 10. Terapeutisk fysisk trening.

Under behandling av åreknuter er enhver fysisk trening forbudt, bare med det formål å forebygge.

Video: Forebyggende øvelser for åreknuter.

Kosthold for åreknuter

 1. Begrensning av salt, krydret og røkt mat.
 2. Avslag på alkohol.
 3. Begrensning av kjøttprodukter.
 4. Anrikning diett av frisk frukt og vegetabilske produkter, som bidrar til å styrke den vaskulære vegg (gulrøtter, olivenolje, valnøtter, rose, grønn te, spiret hvete, bønner, grønn løk).
 5. Daglig inntak av eple cider eddik (et glass vann 2 ts).

Hvis du finner de første tegn på åreknuter, kontakt en spesialist umiddelbart. Personer med risiko (de med predisponerende faktorer), og har en familiehistorie med åreknuter anbefales hvert år for å besøke phlebologist med obligatorisk ultralyd.

Varicosity av nedre ekstremiteter: symptomer og behandling

Åreknuter i de lavere ekstremiteter forekommer for en rekke årsaker som kan tilbakeføres til 3 grupper: blødningsforstyrrelse, skade på karveggen, lunger i det omkringliggende vevet. Den etiologiske faktoren påvirker behandlingen, men medisinene er ikke i stand til å begrense det utvidede området av venen.

Venotonikken opprettholder vaskulær tone, men er ikke i stand til å gjenopprette funksjonsfeil i ventiler, noe som fører til stagnasjon.

Varicose sykdom: årsaker

Med økt koagulering av blod opprettes forutsetninger for dannelse av blodpropper. Hormonelle endringer fører til et brudd på hjerterytmen, en nedgang i tonen i venøs veggen, stillestående endringer.

Skader på venøs veggen kan være traumatisk, fysisk, kjemisk, bakteriell. I autoimmune sykdommer er det fortynning av venøs veggen på grunn av ødeleggelse av antistoffer. Med liten fysisk anstrengelse er det hindringer for blodopphopning.

Økt trykk inne i fartøyet kan oppstå på grunn av kompresjonstrykket i omgivende vev. Åreknuter med denne kombinasjonen er komplisert. Sannsynligvis dannelsen av trofasår.

De provokerende faktorene i underlempene varicose:

 • Fedme er en negativ varicose i prognoseplanen. Overflødig fett øker trykket på venene, fremmer stillestående forandringer;
 • Feil spise, spise mat med plantefibrer bidrar til nedsatt vaskulær permeabilitet. Økningen i kostholdet av plantefibre kan redusere toksinstrømmen i tarmene. En stillesittende livsstil er en viktig faktor som fører til fedme, et brudd på venøs blodtilførsel;
 • De fleste er i fare for komplikasjoner når de sitter eller står. Skader på venene på venene har en negativ effekt. Korsetter og tette undertøy bidrar til kompresjon av vener i inngangssonen. Økning i intra-abdominal trykk med ekstern komprimering av venøse fartøy i lang tid forårsaker stillestående forandringer i underdelene;
 • Bruk av sko med høye hæler er ikke fysiologisk. Prosedyren fremmer strekking av muskel-skjelettsystemet, noe som fører til stillestående forandringer i venene;
 • Ventiler kan helt dekke fartøyet, noe som fører til stillestående endringer i underdelene. På bakgrunn av patologi blir veggene i venesystemet overtrained og danner venøse noder;
 • Genetisk predisposisjon dannes på grunn av mutasjon av genapparatet som er ansvarlig for strukturen av venen veggen. Med defekter i proteiner øker permeabiliteten til blodkarene, konstant inflammatoriske endringer dannes, hevelse på grunn av svetting av væske gjennom den skadede membranen. Svakhet i fartøyet fører til økt venetrykk. Resultatet er åreknuter;
 • Hormonale lidelser i svangerskapet fører til en økning i nivået av østrogen og progesteron, som påvirker dannelsen av vaskulære faktorer av blodkoagulasjon. Redusere tonen i venøs veggen mot bakgrunnen av patologi fører til deformasjon og blokkering av blodkar;
 • Diabetes mellitus er en patologi som fører til en reduksjon i blodsukkernivået, noe som skaper et gunstig miljø for utvikling av blodpropper;
 • Alkoholmisbruk fører til blodpropper, øker risikoen for blodpropp i blodårene;
 • Langt gange, tvunget sittestilling - provokative faktorer av åreknuter;
 • Utilstrekkelig ernæring, vektløfting, forsinket blodgjennomstrømning til hjertet, utvikling av stagnasjon er utløser av patologi;
 • Kroniske forstoppelser er ledsaget av en økning i intra-abdominal trykk, et problem i utløpet av blod fra nedre lemmer;
 • Dehydrering av kroppen under påvirkning av intens sollys fører til en fortykning av blodet, akselerasjonen av blodproppene;
 • Venøs insuffisiens, medfødte misdannelser bidrar til patologi av kardiovaskulær aktivitet;
 • Overdosering av narkotika øker koagulerbarheten av blod, fører til tilstopping av blodårer med blodpropper;
 • Kirurgiske inngrep bidrar til å øke blodvolumet, øke sjansen for tromboembolisme.

Åreknuter i bena er en polyetologisk sykdom. Pasienter har vanligvis flere årsaker som fører til utvikling av nosologi.

Varicosity av nedre ekstremiteter: symptomer og behandling

Tegnene på åreknuter er spesifikke for diagnose. Isolere 2 former for sykdommen, avhengig av egenskapene til de etiologiske faktorene - primær, sekundær.

Den primære formen er knyttet til svakheten i venøs veggen, som forekommer under påvirkning av medfødte eller oppkjøpte faktorer. Sekundærnosologi utvikles under påvirkning av andre årsaker.

Årsaker til varicose leg sykdom:

 • Hevelse i huden;
 • Forstyrrelse av pigmentering (mørkere);
 • Smertsyndrom om kveldene og om ettermiddagen;
 • Trofisk skade på huden (eksem, dermatitt).

Primær årer er assosiert med svakhet i venen veggen, utvikling av fedme, spredning av bindevev fibre. Sekundær patologi dannes på grunn av brudd på venøs utstrømning i traumer og svulster. Graden av økt strekking av venøs veggen er uforutsigbar. Ved en patologi er risikoen for tromboembolisme som kan komme til slutt med et dødelig utfallsøkning. Vanligvis er trombi plassert på beina, men det er tilfeller av emboli i venesystemet i hender eller mage.

En sekundær komplikasjon av sykdommen er trofasår. Selv en liten skrape i trofiske forstyrrelser kan bidra til dannelsen av ulcerative defekter på beina. Det er vanskelig å takle patologi når du går til en lege. Behandlingen varer i dusinvis av år, så du bør kontakte phlebologisten til tiden.

Hver dag må legene håndtere blødning. Hvis sykdommen er startet, stikker venene over overflaten av huden. Patologi fører til tromboflebitt med irreversible konsekvenser. Overvåk alltid tilstanden til venøsystemet. For å forhindre patologiske endringer, bør tromboflebitt være forbundet med uopprettelige konsekvenser.

Den unike veinveggutvidelsen er at smertesyndromet oppstår bare i utgangspunktet. Gradvis mottakere blir vant til smerte, derfor jo bredere venen er, jo mindre smertefull er følelsene.

Symptomer på varicose utvidelse på et tidlig stadium:

Gjennom venøse ventiler bør blodet ikke bevege seg i motsatt retning. Med sin mangel utvikler den omvendte blodstrømmen, slik at stagnasjon utvikles. Akkumulering av blod på et bestemt sted skaper forutsetninger for dannelse av trombi. Et lignende mønster kan spores i strid med teknologien for sklerotisering av åreknuter. Injeksjonsstedet inflammasjon er dannet, noe som gir muligheter for dannelse av en blodpropp, ved å øke klebeegenskapene i den vaskulære vegg.

Klassifisering av tromboflebitt nedstrøms:

 • akutt;
 • Kronisk.

Akutt tromboflebitt utvikler seg raskt. I stedet for lokalisering av embolus, smertefulle opplevelser, rødme av huden, utvide venen.

Kronisk strømning er ikke preget av uttalt symptomer. Smertsyndromet er periodisk i patologi. Pasienten er bekymret for smerte etter fysisk anstrengelse. Puffiness elimineres ved elastisk kompresjon. Pasienter anbefales å bruke spesielle bandasjer.

Medisin og kirurgisk behandling

Narkotikabehandling av åreknuter i nedre ekstremiteter tillater ikke å fullstendig slippe av med patologi. Hvis det oppstår brudd på permeabiliteten av karenees vegger, endres stillestående, opptrer ny trombi, som må behandles raskt for å forhindre lungeemboli og død. Til disse formål brukes venotonika og antikoagulantia i form av orale tabletter, lokale kremer. Populære ikke-ioniserende midler er troxevasin, detralex og lyoton. For fjerning av betennelse anbefales anti-inflammatoriske salver - diclofenac, indometacin. For forebygging av sykdommen, fraktiparin, anbefales heparin.

Tilskudd til medisiner er folkebehandling, fysioterapi (magnet, spor "sykkel", terapeutisk gymnastikk). For å bli kvitt hudutslett anbefales avkok av eikebark, kamille, Johannesjurt.

Drift for å fjerne åreknuter - typer, prinsipper for behandling

De ovenfor beskrevne metoder brukes for tiden mindre, siden det er mer etterspurte operasjoner.

Sklerose - intravenøs administrering av et klebrig stoff (sclerosant), som i de tidlige stadier av sykdommen i flere sesjoner eliminerer varicer. Fremgangsmåten innebærer å injisere en spesiell node åreknuter substans fremme tilgroingen vene lumen. Varianter av metoden - miniscleroterapi, ekkosklerapi.

Segmental venectomy, kort stripping - er en analog venectomy hvor vene ender forseglet med tape. Fjerning av de berørte venøse noder utføres ved bruk av endoskopisk utstyr. Miniflebektomi lar deg fjerne trombi gjennom små snitt.

Koagulering av de berørte årene med en laser er en moderne prosedyre som ikke tillater utskjæring av vev med en kniv.

Indikasjoner for operativ flebektomi:

 • Signifikant utvidelse av subkutane årer;
 • Risikoen for tromboembolisme;
 • Trofiske hudsykdommer;
 • Akutt tromboflebitt;
 • Puffiness, uttrykt utmattelse av pasienten.

Du kan ikke utføre kirurgi for graviditet, alvorlige infeksjoner, iskemisk sykdom, betennelse i underekstremiteter, pyoderma, eksem. Den eneste måten å behandle sykdommen med åreknuter for å korrigere driften av ventilapparatet er en kirurgisk operasjon.

Laserbehandling er indisert for pasienter med sykdommer i kardiovaskulærsystemet, genitourinært system, peritonitt, økt blodtrykk, når kirurgiske inngrep er kontraindisert.

For å kvitte seg med et ubehagelig vaskulært mønster, kan du bruke radiofrekvens koagulasjon. Fordelene ved operasjonen er smertefrihet, fravær av kosmetisk hudfeil, nedsatt arbeidsevne.

Indikasjon for skleroterapi av sykdommen - patologi med tosidig dopplerografi, åreknuter i tidlige stadier. Ulempen med prosedyren er å få sklerosanten til dype årer, og redusere effektiviteten av behandlingen i forsømte tilfeller.

Behandling av kroniske åreknuter

Når kroniske åreknuter skal påføres ordentlig elastisk kompresjon. For dette formål er et program utviklet:

 1. Komprimering med strikkevarer i klasse 1-2 i klasse 0;
 2. Elastisk komprimering med strikkvarer av 1-2 klasser med mono farmakoterapi, fysioterapi på 1 grad;
 3. Ved 3-4 grader anbefales elastisk kompresjon med 2-3 grader strikketøy med kontinuerlig farmakoterapi, lokal behandling med salver, fysioterapi.

Konservativ behandling involverer komplekse angioprotectors, flebotoniki, anti-inflammatoriske midler (reopirin, diclofenac), aktuelle legemidler (Kuriozin, lioton 1000), antikoagulanter (fraksiparin, heparin).

Fra misbruk av visse typer terapi er standardiserte terapier for åreknuter beskyttet av de beskrevne legemidlene. Tilordne en multiplikasjon, inntaksdosen kan bare være lege.

Selv en magnet med åreknuter i underekstremiteter benyttes strengt i henhold til indikasjonene. Etter prosedyren skal naturen av lokale endringer vurderes.

Varicose sykdom i nedre ekstremiteter: ikke-medisinbehandling

Åreknuter i de nedre ekstremiteter - en kronisk sykdom i overfladiske venene i bena, som er kjennetegnet ved forlengelse og saccular misdannelse av blodkar og fører til kronisk venøs insuffisiens griper om seg. Dette er en svært vanlig patologi - det påvirker hver fjerde innbygger i Russland. Ifølge statistiske data fra kirurgiske sykehus er kvinner syke 6-7 ganger oftere enn menn. Men noen forfattere mener at den feilaktige informasjonen og anta at menn lider av åreknuter hos kvinner med lik grad, men mindre problemet de bryr seg mindre, så de går til legen sjeldnere - bare når det er merket symptomer på kronisk venøs insuffisiens.

Vår artikkel forteller om årsakene til starten, mekanismen for utvikling av denne patologien, symptomene, prinsippene for diagnose og behandling av den, inkludert fysioterapi.

Årsaker og mekanisme for sykdomsutvikling

Åreknuter er primære nedre ekstremiteter (på grunn av det noen medfødte lidelser i veneveggen eller klaffe insuffisiens er uavhengig sykdom) og sekundære (utvikler seg som en komplikasjon av dype venøse sykdommer, for eksempel, PTS).

En rekke faktorer er kjent som øker belastningen på vener, reduserer tonen i venøs veggen, og øker dermed sannsynligheten for å utvikle åreknuter. Disse er:

 • tung fysisk arbeidskraft;
 • hormonelle forandringer i kroppen (puberteten, overgangsalderen);
 • mottak av kombinert orale prevensjonsmidler;
 • lenge forbli i stående stilling;
 • barneperiode.

Under påvirkning av det hydrostatiske trykk av de forårsakende faktorer i venøse kar øker, noe som fører til en økning i deres diameter og progresjon av valvulær dysfunksjon. Som et resultat, blir blodstrømmen hindret av overflaten årer, blod fra dyp venøs kastet inn i overflaten - blir overflyt overdrevet strukket, vridninger og danne forskjellige utvidelse - sylindrisk, saccular blandet - form. Med utviklingen av sykdommen fører til blod stasis feilernæring (trofisme) nedre ekstremiteter stoffer - pigmentert hud tørker oppstår dermatitt, eksem, og i avanserte stadier - trofiske sår.

Forskere mener at åreknuter er en slags "payback" av en person for oppriktighet.

Hos 3 av 4 pasienter bestemmes utvidelsen av de viktigste subkutane venøse karene (stammen), mens de andre har en diffus utvidelse av vener (alle inkludert intradermale). I åtte av 10 tilfeller av sykdommen lesjon er definert i nedslagsfeltet til den store overflatevene, blir de andre 20% beseiret små overflatevene og blandet lesjon - like.

Kliniske manifestasjoner

Avhengig av alvorlighetsgraden av blodårene i løpet av åreknuter, er det tre stadier:

 • I - fase av relativ kompensasjon;
 • II - scenen av subkompensasjon;
 • III - dekompensasjonsstadiet.

I det første stadium av sykdommen, pasienter klager utelukkende for kosmetiske feil - edderkopp årer, serpentin deformasjon subkutane venøse trestammer, som vises i den vertikale posisjonen til en pasient, vanligvis etter fysisk eller statisk belastning og om kvelden. Subjektive følelser på dette stadiet hos pasienter er fraværende.

I den andre fasen av klager legges pasienter til, som alle er symptomer på regionale sirkulasjonsforstyrrelser. Pasienter notater:

 • tretthet,
 • tyngde i nedre ekstremiteter, spesielt etter en belastning på dem eller om kvelden;
 • prikkende følelse, krypende kryp i underbena;
 • hevelse av føttene og nedre tredjedel av skinnene;
 • smerte i disse delene av beina av medium intensitet, sprengende karakter;
 • kramper i musklene i foten og underbenet, spesielt om natten.

Etter at pasienten legger seg en stund med et forhøyet lem, bemerker han tilstandens lettelse - klagerne "går bort" eller blir mindre uttalt.

Visuelt, i det andre trinn blir bestemt variakøse bemerkelsesverdig utvidelse, overlesset saphenous årer maksimalt uttrykt i den stående stilling i pasienten, er at ved den høyeste belastning på vene apparat.

I tredje fase bestemmes visuell ekspansjon av venene konstant, det er stabil svelling av lemmer under stedet for patologisk lokalisering. Til disse symptomene legges til og lidelser av trofisk (næring) av huden - den er tørr, tynn, hyperpigmentert; muligens utseendet av ulcerative defekter, hovedsakelig på den antero-mediale (indre) overflaten av den nedre tredjedel av skinnen (ofte - over den indre ankelen).

Pasienter er opptatt av rask tretthet, alvorlig tyngde i lemmer, spesielt merkbar i oppreist stilling og turgåing, samt hevelse.

Leger-klinikere gjelder i sin praksis den internasjonale klassifikasjonen av kronisk venøs insuffisiens, som helt reflekterer symptomene på sykdommen:

 • klasse 0 - det er ingen tegn på kronisk svikt i blodårene;
 • klasse 1 - på hudens karspirer (telangiectasia) og retikulære vener er merkbare;
 • klasse 2 - krympede vener med pose deformiteter er definert;
 • Klasse 3 - åreknuter og ødem i ekstremiteter forekommer;
 • klasse 4 - trofiske hudsykdommer er definert - den har økt pigmentering, med tegn på dermatitt, eksem;
 • klasse 5 - endringer karakteristisk for klasse 4, pluss helbredet trofasår;
 • Klasse 6 - Endrer karakteristisk for Klasse 4, pluss et åpent trofasår.

Komplikasjoner av åreknuter

Som følge av skader på tynn, loddet med skadede åreknuter, kan huden åpne blødning. Samtidig fra bursted-knutepunktet blir blodet helt strømmet, noe som kan føre til signifikant blodtap.

Den andre formidable komplikasjonen er akutt tromboflebitt. Det ser ut rødhet av huden over den berørte venen, en smertefull snorlignende segl langs røret. Dette er en farlig tilstand, fordi en trombose eller en del av den kan komme ut av kargenes veggen og komme inn i lungene eller hjernens fartøy med blodstrøm, tette dem.

Prinsipper for diagnostikk

Å etablere diagnosen av åreknuter for en spesialist i de aller fleste tilfeller er ikke vanskelig. For å gjøre dette kan han allerede på bakgrunn av pasientens klager, livets og sykdommens historie, samt resultatene av vurderingen av objektiv status. Det er viktig ikke bare å akseptere faktumet av tilstedeværelsen av denne patologien, men også for å bestemme tilstanden til ventene i venene, patency av fartøyene - taktikken til den kommende behandlingen er helt avhengig av dette.

Evaluer tilstanden til ventiler vil hjelpe pasienter utført funksjonstester:

 • Troyanov-Trendelenburg rettssaken;
 • Gakkenbruch-testen;
 • Pratt-2 prøveversjon;
 • Talman test;
 • Sheis tre-munn-test.

Vurdere permeabiliteten til dype åre vil bidra til å prøve Pratt-1 og Del-be-Perthes.

Vi vil ikke beskrive implementeringsmetoden og prinsippet om å evaluere resultatene av disse testene, da dette vil forringe leseren fra emnet til artikkelen.

Ultralyd er av stor betydning i diagnosen av åreknuter. Det lar deg fullt ut karakterisere bildet av blodstrømmen. gjelde:

 • ultralyddopplerografi (ved hjelp av det dømer venenes patenter og tilstedeværelsen / fraværet av overføring av blod fra dype vener til overflaten);
 • tosidig skanning med farge-kartlegging (dette er den "gullstandard" diagnostisk som er lett å vurdere tilstanden til overflaten og dype venøse klaffer se, bestemme diameteren av beholderen og sikre nærværet eller fraværet av blodpropper i venen).

I avanserte tilfeller av åreknuter brukes radionuklidfleboscintigrafi til å vurdere tilstanden til muskelvene pumpe i underbenet.

Behandlingstaktikk

Det er 2 hovedtyper av behandling - konservativ og kirurgisk. Konservativ inkluderer normalisering av livsstil, kompresjonsterapi, rusmiddelbehandling og skleroterapi. Konservativ behandling vil ikke bidra til å kvitte seg med sykdommen, men tar sikte på å bremse prosessen med den videre utviklingen.

Og i sammensetningen av konservativ behandling, og på scenen av rehabilitering etter operasjonen, er fysioterapi mye brukt.

livsstil

Pasienten er forpliktet i alle ord for å beskytte hans årer:

 • unngå langvarig statisk stilling;
 • unngå tung fysisk anstrengelse;
 • Bruk sko som ikke komprimerer foten, komfortabel, med en hardsål, på en liten, stabil hæl;
 • hvis arten av pasientens aktivitet inkluderer langvarig opphold i sittende stilling, bruke vuggen under føttene for å gi bena opphøyde posisjon, så vel som hver 1-1,5 timer for å gjøre en pause i arbeidet, der like eller klatre på tærne 10-20 ganger.

I tillegg, hvis kroppsvekten til pasienten er over normen, bør den reduseres. I ernæring anbefales det å begrense saltinntak og væskeinntak.

Kompresjonsbehandling

Elastisk komprimering forbedrer blodstrømmen i dype vener og reduserer antall i underkutane, tillater ikke utseende av ødem, aktiverer mikrosirkulasjon og metabolske prosesser i vev.

Påfør elastiske bandasjer og strømper. Det er viktig å velge et middel med den nødvendige kompresjonsgraden for en bestemt pasient. Det er like viktig for pasienten å kjenne teknikken for korrekt bandasje av lemmen. Begynn bandaging om morgenen, ikke å komme seg ut av sengen, i retning fra tærne til hoften, ta tak i hælen og ankelleddet. Bandasje bør være på en slik måte at hver etterfølgende snu bandasje halvveis over den forrige.

medisinering

Legen kan foreskrive pasientens bruk av slike legemidler:

 • venotoniki, eller forbedre tonen i venene (troxevasin, detraleks, eskuzan og andre);
 • forbedring av mikrosirkulasjon (pentoksifillin, agapurin);
 • hemmer dannelsen av trombi (acetylsalisylsyre);
 • ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (meloksikam, diklofenak og andre).

sclerotherapy

Indikasjoner for phlebosclerosis terapi er:

 • Kategorisk avvisning av pasienten fra kirurgi
 • tilbakefall etter operasjon - individuelle åreknuter
 • den første fasen av åreknuter;
 • kontraindikasjoner til operasjonen.

Essensen av metoden er å introdusere i den berørte venen et stoff som ødelegger fartøyets indre skall og fører til utvikling av venøs betennelse etterfulgt av utblodning (okklusjon) av dens lumen. Det vil si etter behandling, venen slutter å fungere. De mest brukte stoffene er trombovar, varicicid, silnezol og andre.

Kirurgisk behandling

Drift er den viktigste metoden for behandling av åreknuter i underekstremiteter. Det kan utføres på et hvilket som helst stadium av det, forutsatt at det ikke foreligger kontraindikasjoner. Essensen av intervensjonen er å fjerne de endrede subkutane årene gjennom spesielt utførte individuelle innsnitt. I de siste årene har endoskopisk flebektomi blitt brukt - fjerning av den berørte venen ved hjelp av et endoskop - et fleksibelt rør med en optisk enhet og instrumenter på slutten.

Rehabilitering etter operasjon

For å minimere risikoen for post-fibrektomi syndrom, bør alle pasienter i den postoperative perioden rehabiliteres. Det viktigste er anvendelsen av en sink-gelatine bandasje til shin og fot. Gjør dette umiddelbart etter operasjonen eller, hvis pasienten har avløp, 24 timer etter den i 7-9 dager, fjern og fjern deretter stingene. Pasienten er foreskrevet en massasje, fysioterapi.

fysioterapi

Metoder for fysioterapi med åreknuter er rettet mot å styrke venøs veggen, øke tonen, forbedre blodets reologiske egenskaper og utstrømme den fra venene.

Øk tonen i veggen av venøse kar:

 • Elektroforese interstitielle venotonic medikamenter (ginkor-fort detraleks) - pasienten tar for tabletten form av stoffet eller mottar den ved injeksjon og deretter i de angjeldende kar elektrodene er anordnet på en tverrgående måte og utføre prosedyren, hvis varighet utgjør en Chasa; frekvens av økter - hver dag eller 1 gang om 2 dager; behandlingsforløp - opptil 10 eksponeringer;
 • barotherapy segmentell (pasienten setter lemmet i et trykk-kammer i hvilket de påvirkes av trykket til 113 kPa, tar fremgangsmåten opp til en halv time, gjennomføre økter hver dag eller en hver 2 dager i løpet av 20-25 virkninger).

Forbedre utstrømningen av blod og lymf fra ekstremiteter:

 • lavfrekvent magnetisk (lem anbragt i solenoiden blokken og påvirke det magnetiske felt; sesjon varighet - 20 minutter, den mangfoldighet - 1 ganger per dag behandling - 13-15 effekter);
 • elektroforese av proteolytiske enzymer (lidase, kollagenase, trypsin) - en prosedyre som varer fra 15 til 20 minutter, utføres i en tverrgående metode hver dag med et kurs på 12-15 eksponeringer;
 • massasje terapeutisk (det utføres i henhold til "aspirerende" metoden med sparsomme metoder innen patologi, utført en gang om dagen med et kurs på 12-15 eksponeringer).

Ikke bruk lymfodreteknikker, hvis essens er den termiske effekten på de skadede karene, og metodene for uttalt mekanisk virkning på dem. Dette kan føre til utvikling av komplikasjoner.

Reduser blodproppkapasiteten:

 • Elektroforese antiblodplate, antikoaguleringsmidler, fibrinolytiske midler (medikamenter administreres topisk kvadratur-prosedyre; økter er utført daglig i 15-20 min hastighet fra 10 til 15 eksponeringer);
 • laserbestråling av blod;
 • Magneto-terapi (stråling er rettet i en rett vinkel til overflaten vener eller utvidelser av soner dele dette området i flere felter, og bestrålt med hver for seg, for hvert felt for påvirkning av 1-4 minutter en gang per dag løpet av 12-14 prosedyrer).

De aktiverer prosessene reparasjon og regenerering i de berørte fartøyene:

Forbedre oksygentilførselen til vev ozonbad.

Kontraindikasjoner til fysioterapi for åreknuter er:

 • trombose av åreknuter
 • hemorragiske komplikasjoner.

Sanatoriumbehandling

Det er vist for alle pasienter med brudd på det venøse apparatet.

Med nederlaget av overfladiske årer, vil en ideell feriested være en med radon farvann. Som regel sendes pasienter til balneologiske alpinanlegg Pyatigorsk, Sergievsk Mineral Waters, Sochi, Tskhaltubo.

Med uttalt forstyrrelser av vev-trofisme er det mest passende alternativet alpinanlegg med hydrogensulfid og nitrogenholdige kiselholdige farvann.

Etter phlebektomi kan pasienten sendes til feriestedet for tidligere enn 4-6 uker.

konklusjon

Åreknuter sykdom er en ekstremt vanlig patologi som påvirker hver fjerde innbygger i Russland. Den mest effektive behandlingen for det er operasjonen - fjernelse av den syke delen av en vene, men i noen tilfeller konservativ behandling blir utført, og som selv ikke eliminere sykdommen, men hindrer videre progresjon av den patologiske prosess. En av komponentene av den omfattende behandling av åreknuter er et fysikalsk teknikker som bidrar til å forbedre tonen av vener, forbedrer metabolismen i veneveggen og tilstøtende vev for å gjenopprette blodstrømmen, og lymfe fra bena og redusere risikoen for trombose. Det kan foreskrives både som en del av konservativ behandling, og på scenen av rehabilitering etter phlebectomy kirurgi.

Hvis du har en klage som ligner på åreknuter, vennligst ikke vent på sykdomsprogresjonen, kontakt legen din i tide. I dette tilfellet vil effekten av behandlingen bli mye høyere, risikoen for komplikasjoner av sykdommen vil redusere, og kvaliteten på livet ditt vil tvert imot bli mye bedre.

GuberniaTV, helseskoleprogrammet "Varicose Disease: Symptoms and Treatment": "

GuberniaTV, overskriften "Housekeeping" på emnet "Komprimeringsstrikk i kampen mot åreknuter":

GuberniaTV, programmet "School of Health", temaet temaet "Gymnastikk i åreknuter":

Åreknuter i underekstremiteter: opprinnelse og løsning av problemet

Sykdommer i blodkar, sirkulasjonssystemet og hemostasen er komplekse og farlige. Å kjempe med dem er heller ikke lett, her, for eksempel behandling av varicose hvor mye innsats og tålmodighet krever. Og livet er nå slik at det bare har åreknuter av underekstremiteter. Selv sto bak disken, selv sitter ved datamaskinen, men ubehagelig sko, der må vi også ta tid - alt det vanskelige uren, forårsaker lunger i venene i bena, og hvis denne sykdommen foreldre forfulgt, er todelt faren.

Unge jenter tror at de ikke er truet, deres bein vil alltid være slanke og lette, så etter mote velger de høye hæler og løper på dem i flere dager. Det viktigste - skjønnhet og ulempe kan tolereres, fordi skjønnhet, som du vet, vil ha ofre. Og ofrene kan være veldig stor...

Hva er åreknuter og hvorfor utvider blodårene?

Når den strukturelle strukturen i vaskemuren brytes og den vaskulære tonen reduseres dyp venene på nedre ekstremiteter utvides ujevnt. Denne prosessen fremmes meget godt av overdreven belastning på beina. Blod, en fra den pulsåren hos den systemiske sirkulasjon fra den venstre ventrikkel, anriket med oksygen og næringsstoffer underekstremitetene og plukke opp karbondioksid og metabolske produkter fra dem, må ha steget opp på venene gjennom den høyre ventrikkel til lungen, til å gi unødvendig og plukke opp den neste porsjon nødvendige nedre lemmer av stoffer.

Årene på underdelene er utstyrt med ventiler, slik at det hevede blodet ikke kommer tilbake, fordi det overvinner Jordens tiltrekning, stiger opp. I de forstørrede årene kan ventilene ikke lukkes tett, og derfor går ikke alt blodet bort, men begynner å synke ned og stagnere. Så kommer en ny del til henne og blodsirkulasjonen er forstyrret.

Fra stagnasjon av blod i de venøse karene begynner å sakte dannes blodpropp (bunter), som kalles rød, siden de hovedsakelig består av erytrocytter. En blodpropp former for tiden hode og hale hodet er festet til beholderveggen, og halen av de frie reserver for blodplateadhesjon. Dannet propper permanent festet til veggene i blodårene og bli en tidsinnstilt bombe, for frittliggende og slippes ut i blodpropp er svært farlig fordi det kan tette viktig arterie. Clots break off, vanligvis hale delen og gå på en kort tur. Etter å ha passert vellykket høyre atrium, kan blodpropp bli sittende fast direkte i lungebagasjerommet, hvis du har en stor størrelse, eller forskudd i lungearterien, som vellykket overvinne vil ikke kunne. Mange har hørt om den plutselige dødsfallet som trombosen har ført til lungene i arteriene, og det kalles leger PE dette fenomenet PElungeemboli).

Hvor er grunnen bak den?

Å si at åreknuter i underbenene er et fenomen som er overalt vanlig - ingenting å si. Men det er folk som lever i en meget gammel alder og har ingen anelse om åreknuter. Hvorfor? Kanskje i utgangspunktet visste de noen hemmelighet, eller la sitt liv ligge på sofaen med beina hevet?

For å bryte strukturstrukturen til veggen av vevbeholderen, er det ikke mye mer nødvendig, bare enkelte medfødte egenskaper hos individet eller forhold som er skapt i løpet av livet, kan føre til utbrudd av den patologiske prosessen:

 1. Arvelig disposisjon, det vil si en person mottar fra foreldrene sine, IKKE en sykdom, og struktur av blodkar, predisposing til utvidelse av årer og sykdom;
 2. Kvinne kjønn på grunn av naturlig destinasjon.
 3. Tapet av elastisitet og tone i vaskulasjonen skyldes:
  • Profesjonelle funksjoner (arbeid knyttet til et lengre opphold i vertikal stilling);
  • Overdreven stress i svangerskap, fedme og sport;
  • Hormonal bakgrunn, hvor det ledende stedet tilhører hormonell omorganisering når du bærer et barn, og også i den klimatiske perioden;
  • Permanent forstyrrelse av ernæring og matpreferanser til produkter som påvirker vaskulærvegget;
  • Sykdom av utveksling;
  • Leversykdommer (hepatitt og cirrhosis);
  • Arteriell hypertensjon;
  • røyking,
  • Venus-arterielle fistler, som kan forårsake utvikling av vener på beina, selv hos ungdom.

Hva ser de virkelige åreknuter ut?

I tillegg til slike beskrevne forferdelige hendelser, er åreknuter i underekstremiteterne ganske enkelt uattraktiv. I begynnelsen av sykdommen, da 2-3 kranser vokste, er det ofte en person som ikke legger merke til det, men sykdommen utvikler seg, og problemer starter. Knottene slått ut, huden på den indre overflaten av skinnet skinner og endrer fargen, og disse stedene begynner å klø. Hud er skadet og sårdannet. Og om det er pluss å få diabetes mellitt? Utvidelse av vener på beina er ikke en uavhengig bein sykdom, hele organismen er involvert her, fordi det er sirkulasjonssystemet.

På denne måten, manifestasjoner av åreknuter i nedre ekstremiteter kan representeres i følgende form:

 1. Føler seg trøtt i bena, tyngde og puffiness i lemmerne;
 2. Tykkede og tortuøse seksjoner av venøse kar, som projiserer over overflaten av skinnhuden med mørkeblå knuter;
 3. Forseglet, mørkret, tapt elastisitet i lesjonene, huden;
 4. Kramper i bena;
 5. Hårtap og brenning i områder av åreknuter;
 6. Kløe på steder av varicose nodules.

Etter hvert som sykdommen utvikler seg, blir symptomene på åreknuter lysere og fører til andre hendelser:

 • Økt smerte;
 • Som et resultat av stagnasjon - dermatitt, eksem og sårdannelse av skadede områder;
 • På kløende steder, oppstår bobler og sprekker, noe som gir blødning ved det minste trauma. Og hvor det er blødning, er det alltid trombose. Slike manifestasjoner er i sin tur lett komplisert av tromboflebitt, som er preget av følgende symptomer:
  • Kortpustethet, mangel på luft, svakhet;
  • Økt temperatur på det syke lemmet, huden er varm og tett;
  • Smerter langs fartøyet;
  • Rødhet av lem i løpet av den berørte venen.

Det bør bemerkes at tromboflebitt er svært farlig og krever øyeblikkelig legehjelp!

Spesielle typer åreknuter

Kvinne åreknuter

Selvfølgelig, de fleste åreknuter i underekstremitetene er iboende, men utvidelsen av bekken årer er heller ikke uvanlig, og du kan forestille deg til hva myndighetene den kan nå, fordi øyet ikke er synlig, hva som skjer i venene i indre organer. Spesielt i denne forbindelse, "lykkes" den kvinnelige kroppen, kvinner selv har en egen gruppe av "venner" åreknuter.

Fysiologiske egenskaper hos representanter for den rettferdige halvdel av menneskeheten predisponerer for denne sykdommen mer, da naturen tildelte dem med forplantningsfunksjonen og forsynt med spesielle organer hvor blodsirkulasjonen er veldig intens, og krever et stort antall vener og arterier. Når en kvinne forbereder seg til å bli mor, må kroppen gjenoppbygge og gi et normalt lager. Selvfølgelig er belastningen på kroppen kolossal og stillestående i både det små bekkenet og i underkroppene, stedet har.

Åreknuter under graviditet vil være utgangspunktet for utviklingen av sykdommen i fremtiden, hvor dilatasjonen av vener i det lille bekkenet, som beina, kan ta et "verdig" sted og i tide vil begynne å utgjøre en trussel ikke bare for helse, men også for menneskelivet.

Bekymringen er at bekkenes bein ikke kan sees akkurat slik, du trenger spesialutstyr for dette, fordi det lille bekkenets venøse kar er ikke like tilgjengelig som på bena. Men de har også danner noder, lik den venene i bena kan inneholde blodpropper som kan brytes av og "bort i frittflytende", dessverre, kortvarig... varikøse vener bekken kan forårsake indre blødninger. Operasjoner på bekkenet organer, spesielt i gynekologi, sørge for obligatorisk bruk av kompresjonsstrømper (elastiske strømper og strømpebukser) for å forhindre livstruende komplikasjoner assosiert med separasjon av tromben.

Mer informasjon om åreknuter i bekkenet og livmoren les koblingen.

Mann åreknuter

Varicosity hos menn opptrer i mindre grad enn hos kvinner, men i tilfelle av benskader er det lik. Derfor er alt som er sagt over og under - fullt gjeldende for det sterke kjønn.

Det er verdt å legge til at menn kan "skryte" en spesiell mannlig åreknute - en forlengelse av venene i spermatikkledningen (varicocele). Heldigvis er denne typen mannlig varicose godt operert og er ikke spesielt farlig for livet, men det er bedre å gjøre uten det.

Video: Legekjøtt hos menn

Retikulære (kosmetiske) varianter

Det skjer at gjennom huden på underbenet eller låret plutselig begynner å vise et maske av små blodkar. Spesielt imponerende du kan roe ned med en gang - dette er den såkalte retikulære varicose, eller åreknuter årer. Det er godartet og, som det var, ikke helt ekte. Progresjon og alvorlige komplikasjoner er ikke iboende i ham, han generelt, bortsett fra en liten kosmetisk defekt, truer ikke. Derfor kalles også retikulær varicose av nedre ekstremiteter kosmetisk.

Men det er ikke særlig følsomt å huske hva som er farlig for åreknuter og å begynne å kjempe med det fremdeles i de tidlige stadiene, som bare blir ignorert og savnet av pasienten selv. Men etter å ha funnet ut om sykdommen, forsøker fremtidige pasienter av karsykiren fortsatt å gjøre uten operasjon i fremtiden, er interessert i reseptene for tradisjonell medisin og ofte ganske vellykket takle sykdomsprogresjonen hjemme.

Pre-medisinsk behandling av folkemidlene

Først prøver pasienten å behandle åreknuter, rådføre seg med erfarne slektninger, venner og bekjente. Og de hjelper, fordi sykdommen er vanlig og folk vet mye om det. Sympatisk med en kamerat i ulykke, prøver alle å ta del i sin skjebne og tilby sin bevisste oppskrift.

Noen foreslår slanking, miste vekt og rense fartøyene, andre anbefaler spesielle elastiske strømper og strømpebukser, som de har på seg selv, andre tilbyr vanligvis leeches...

Ernæring for åreknuter

Utvilsomt spiller næring i varianter en rolle. Og ikke liten. Gå ned i vekt med åreknuter virkelig "polzitelno", så med dette og skal begynne, selvfølgelig, uten å ty til en rekke markedsførte produkter som kan være, og er bra for å miste vekt er enkel, men er kontraindisert i behandling av åreknuter.

I åreknuter i nedre ekstremiteter må man først og fremst glemme:

 1. Om alkohol (helt);
 2. Sterk kaffe;
 3. Hermetiserte, varme og røkt mat;
 4. Godteri og saltavstand ikke liker også - de holder vann i kroppen;
 5. Stekt poteter er veldig god erstatning for "potet i uniform" og lytte til hva kunnskapsrike mennesker råder. En kunnskapsrik rådgivning:
  • lene seg på matvarer rik på vitaminer A og E, selv om B og C også ikke vil bli en hindring;
  • korn av hvete, rug og havre, kål av alle slags og soya og gulrøtter, stikkelsbær og rosebær spesielt - vil ha en gunstig effekt på de venøse veggene;
  • ubegrenset mengde grønnsaker, ferskpresset sitrusjuice, blåbær, tranebær og jordbær i frisk form;
  • nettle, dill og persille i salater, vil ikke bare hjelpe med åreknuter, men også merkbart redusere vekten.

Apple eddik mot åreknuter

Apple cider eddik er solgt overalt i butikken og er ikke i det hele tatt dyrt. Smaken er hyggelig. For behandling tar vi:

2 ts eddik, legg til en teskje honning, fyll med renset vann i en mengde 200-250 ml og drikk om morgenen på tom mage. Skilt i et forhold på 1:10 eple cider eddik om kvelden for å gni skinnene, om morgenen vil fartøyene føle det.

Chestnut tincture oppskrift

Også for behandling av varicose føtter, brukes ulike infusjoner og dekk, hvor oppskriften på kastanjetinktur anses å være svært effektiv, som er fremstilt som følger:

 1. Friske vakre kastanjefrukter, som ligger under føttene dine på høsten, samles inn;
 2. kutt i 4-5 deler og send til kjøttkvern;
 3. veier 50 gram og legger til den tørkede massen på 500 gram vodka (en flaske);
 4. Den fremtidige tinkturen legges på et mørkt sted i 10-14 dager, og den gjenværende knuste kastanjemassen er lagt ut for å tørke (nyttig neste gang);
 5. På slutten av den angitte perioden kan tinktur (du kan spenne eller du kan bruke den) helles i en flaske for å drikke daglig, resten til kjøleskapet;

I lys av at kastanjen påvirker blodtrykket, anbefales det å ta medisinen i samsvar med blodtrykket. 30-40 dråper i en skje med kokt vann 3-4 ganger daglig før måltider - ved normalt trykk og 1-2 ganger om dagen med redusert. Behandlingsforløpet - 1 måned, deretter en pause, og etter 2 uker om nødvendig, kan kurset gjentas.

I tillegg til å behandle varicose på beina, kan du bruke tinktur av kastanjer for å gni skinnene. Ifølge folk er denne metoden en stor hjelp, noen klarte selv å kurere varicose i de tidlige stadier. Vel, de som ikke er veldig heldige med behandlingen med diett og tinkturer, men ikke ønsker å gå til legen, anbefaler folkemedisin "god gammel", men ikke glemt igler.

Igler! Er det skummelt? Det hjelper imidlertid...

Før du begynner behandling med igler for åreknuter, mange pasienter søker informasjon - du kommer fra, som er ganske naturlig. Leeches er forferdelig og frastøtende. Mange husker hvordan, som barn, svømte i dammer, skygget bort fra dem. Da igle var hovedfienden av alle, selv om min bestemor fortalte meg at i gamlelandet lege igler holdes i spesielle krukker og brukes i nesten alle tilfeller, som inkluderte blødning (en av de få behandlinger for mange sykdommer).

Behandling med leeches kalles hirudoterapi. Dette navnet kommer fra ordet hirudin - et spesielt enzym som er i spytt av leeches, som forhindrer blodpropp. Suck, igle faller av når beruset, og blodet piple litt mer tid vil flyte... Selvfølgelig er det ikke vanskelig å gjette at innsatsen i venene har stagnert, "ekstra" blod igle vil bli fjernet, og kanskje hans spytt og blodpropp vil oppløse. Og det viser seg, ingen glemte igle, i noen mennesker dyrking av medisinske igler har blitt en god forretning, fordi ikke alle igle har slike helbredende egenskaper, det trenger spesielle leeches. Voksne på slike gårder, sendes dyr til medisinske sentre som spesialiserer seg på hirudoterapi.

Det er på tide å se en lege!

Konservativ behandling

Det skjer at behandlingen startet i tide, stopper den patologiske prosessen, og folk lever videre uten lege, som støtter seg med folkemidlene, diett og diett. Og det skjer når sykdommen er startet og ikke kan hjelpe:

 • Infusjoner og decoctions;
 • Kompresjon sokker;
 • Salver og kremer annonsert i media;
 • Massasje og gymnastikk;
 • Selv hirudoterapi hjelper ikke.

Så det er på tide å besøke legen. I registret til en hvilken som helst klinikk forklarer at forlengelsen av venene i nedre ekstremiteter er engasjert i en spesialkirurg i fartøyene - phlebologist.

Selvfølgelig forsøker medisinen alltid å gjøre uten radikale tiltak, det vil si uten kirurgi, til siste forsøk på konservativ behandling. Enhver operasjon, selv den enkleste, er forbundet med et brudd på blodkarets integritet, og følgelig med en trombusdannelse, som allerede er tilfelle med åreknuter. I tillegg krever noen kirurgisk inngrep anestesi. Her er det nødvendig å ta hensyn til pasientens alder, som det er kjent at alderdom ofte følger med kroniske sykdommer i respiratorisk og kardiovaskulært system, og dette forholdet kompliserer vesentlig valget og styringen av anestesi. Derfor behandler vaskulær kirurg varicose i utgangspunktet konservativt.

Ved konservative behandlingsmetoder, med unntak av salver, kremer og tabletter fra åreknuter, bærer, og disse typer minimal invasiv kirurgi som komprimering sklerosering (sklerose) og endovenous laserbehandling (som nedenfor), siden slik behandling ikke krever et sykehusopphold, en liten traumatisk og nesten smertefri.

For behandling av åreknuter i underkroppene, foreskrives legemidler som forbedrer blodstrømmen gjennom venene, beskytter veggen og fortynner blodet. Disse inkluderer:

 1. Phlebotonics (venotonics): antistaks og venitone (planteopprinnelse), phlebodia 600, detralex;
 2. Desaggregants, som oppløser blodpropper: karantene, trental;
 3. Legemidler som forhindrer blodpropp (antikoagulantia) - heparin og dets derivater;
 4. Salver fra åreknuter, geler og kremer av lokal bruk, som har en kurativ effekt i henhold til kriteriene ovenfor - lyotongel, kuriozin;
 5. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler: rheopyrin, diclofenak, nimesulid.

Trer inn i venøs fartøy

Skleroserende terapi kan selvstendig behandle åreknuter i begynnelsen av sykdommen, når funksjonen til ventiler ikke er ødelagt ennå, og fortsatt denne metoden utmerker seg med retikulær varicose, helt etterlater ingen spor av sykdommen. Behandling av varicose sklerose utføres av en phlebologist som injiserer i blodet en løsning av jern klorid ved en viss konsentrasjon.

Sannsynligvis har kirurgi alltid vært og vil være den viktigste måten å kurere åreknuter, så metoder som laserbehandling vil alltid være populære blant leger og blant pasienter. Utvilsomt, når pasienten ser og hører under operasjonen, er han ikke redd på forhånd at han ikke vil våkne opp (de fleste pasienter før intervensjonspanelet for en slik anledning) - dette betyr mye.

Behandling av åreknuter av pasienten tolereres godt, selv om det også er en postoperativ periode og noen ulemper, assosiert med minst en liten, men forstyrrelse. Det kan forekomme blåmerker og ømhet langs den koagulerte venen, noen ganger etter noen dager øker kroppstemperaturen til subfebrile. Disse fenomenene passerer raskt hvis du tar ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (diklofenak, nimesulid). Umiddelbart etter operasjonen kan pasienten ikke bare reise seg opp, men det anbefales å være likevel, iført (uten feil!) En kompresjonsdrakt.

Laserbehandling utføres ved intravaskulær virkning av termisk laser energi direkte på venøs veggen og festet trombi, som må erstattes av bindevev. Og venen selv med tiden (innen et år omtrent) vil bli til en bindevevsledning.

Laser koagulasjon av åreknuter er en ganske effektiv metode, med et minimum antall kontraindikasjoner, ingen negative bivirkninger, ingen allergiske reaksjoner. Laserbehandling tolereres godt av pasienter og kan brukes hos eldre og senile pasienter. Og ta hensyn til kontraindikasjoner, velg riktig dosering og profesjonelt gjennomføre prosedyren og gjøre uten driften av stede - forretningsfolk, fordi den virkelige operasjon for åreknuter i nedre ekstremiteter - en ganske alvorlig ting med en masse av kontraindikasjoner og komplikasjoner.

Radikal kirurgi for varicose er ikke lett å utføre, er rik på "overraskelser" og refererer til ekstreme tiltak, Det samme gjelder et hemostatisk system som sikkert vil reagere på eventuelle forstyrrelser. Dessverre er det ikke alltid tilstrekkelig. Derfor er doktors oppgave å forklare for pasienten hvordan han ikke skal komme på operasjonstabellen, men forebygging av et slikt perspektiv bør bli målet for pasientens hele liv, fordi hans helse er i hendene.

Uten åreknuter kan du klare: 12 ting du trenger å gjøre akkurat nå!

Når man ser på de utvidede årene til foreldrene, ville det være bra å tenke i tide at denne patogen har en arvelig disposisjon og ta alle tiltak for å unngå slike problemer. Og det skjer at åreknuter allerede har gjennomgått laserbehandling, men i dette tilfellet er det ingen grunn til beroligende. Åreknuter i underekstremitetene - sykdommen er tilbakevendende, men hvis noen mener at det er mulig å helbrede varicose helt, er han dårlig feil. Det kan forebygges eller stoppes, men han vil ikke tillate seg å glemme seg selv.

Forebyggende vedlikehold, forebyggende vedlikehold og igjen profylakse - Det er det som trengs for å bekjempe utvidelsen av vener på beina. Hvor skal du begynne?

Hverken mandag eller første dag eller neste måned eller nyttår, og umiddelbart innføre 12 regler:

Moment # 1: Ernæring og overvekt

Å begynne, selvfølgelig, følger av en diett, en mat på varices bør være hovedsakelig plante opprinnelse, rik på vitaminer og lett.

Fra overflødig vekt, med sin tilstedeværelse, er det nødvendig å kvitte seg på noen måte, fordi det under vekten ikke er begynt å utvide venene vil stoppe, selv om de friske ikke tåler en slik belastning.

Moment # 2: Liv i bevegelse

Arbeidet skal være mobil og fysisk ikke veldig spent, selv om du vil ha talent og evne, ikke glem å gjemme deg et sted i blodårene. Vel, siden tross alt, valgte yrket sittende eller stående, deretter periodisk stå opp, gå rundt, og det er bedre å kjøre trappene, gjør en vanlig øvelser for bena etter står eller sitter på huk på tærne, er din tid alltid å bli funnet.

Moment # 3: Bedre sunn ben på en gjennomsnittlig hæl enn pasienter med høyt

Hæler utrolig lengde er best igjen tilbake i butikken og kjøpe en fin komfortable sko med hæler på 5-6 cm (litt som hennes venner så mye som 15-tommers hæler, så de la dem og gå). Sko skal være laget av naturlige materialer, tilpasse størrelsen og ikke forstyrre blodsirkulasjonen.

Moment # 4: Komprimerings strikkevarer

Komprimeringsjersey med åreknuter vil være et flott tillegg til de valgte skoene. På elastiske strømper og strømpebukse i store bokstaver er det ikke skrevet at de er ment for behandling av åreknuter, men det som trøster føttene.

Moment # 5: Active Sport

Sport kan ikke utelukkes fra utelukkelse, men mange tror at belastningen på venene påvirker, de begynner å spare seg og komme til hypodynamien, og venene liker det ikke i det hele tatt. Et annet spørsmål er hvilken sport som er foretrukket for åreknuter. svømme~~POS=TRUNC "I bunnen i karet, i elva, i en bekk, i havet" - billedlig sagt det, men det er fornuftig: svømming er den beste assistent i kampen mot åreknuter på bena. Og... sykler. Disse idrettene er ikke bare kroppsopplæring og forebygging av åreknuter, men også en stor glede.

Viktig! Kraftig og jevn atletikk, kettlebellløfting og andre typer som krever overdreven innsats, vil ikke passe verken jenter eller gutter. Og du må godta dette.

Moment # 6: Terapeutisk gymnastikk et par ganger om dagen

Foto: Et eksempel på enkle øvelser for å bekjempe åreknuter

Fysioterapi med åreknuter i nedre ekstremiteter - en integrert del av forebyggende tiltak, er det ganske komplisert i sin utførelse, ikke slitsomt, så noen minutter i morgen og / eller kveld å bevilge nødvendig. Og hvis du gjør det daglig, ligger på gulvet, trener "sykkelen" (alle vet det), så blir det ikke noen varicose. Og venene vil være takknemlige.

Video: Et kompleks av øvelser for beina

Moment # 7: Fotmassasje

Massasje av beina med åreknuter er et veldig effektivt og hyggelig middel. Du kan gjøre selv, men det er bedre å gjøre det selv. periodisk Dette involverte fagfolk som kjenner godt til den anatomiske strukturen og fysiologiske egenskapene til venøse kar. Of course, til hele året for en massasje spesialist gå og fysisk vanskelig og kostbart materiale, så en daglig selv massere dine egne hender et par ganger i året på massasjeterapeut - vil bli bra.

Moment # 9: Ikke sitte på beinet ditt!

Vane å kaste bena trenger å bli kvitt en gang for alle, og til gjengjeld kan du kjøpe "American", som vi ikke har ofte lo sarkastisk, når vi ser hvordan de amerikanske filmhelter enkelt fylle opp føttene på bordet, ikke vurderer det som dårlig. De tenker på seg selv og hindrer åreknuter i hvert trinn. Og vi? Vi vil også.

Moment # 10: Hygiene og fotpleie

Sannsynligvis bør man ikke påminn deg igjen om at du må holde føttene rene, ta vare på huden, unngå slitasje, riper og sprekker som bidrar til infeksjon. Og Gud forby, ta opp en sopp, det må kjempe nådeløst. Hver kveld, føttene, er det ønskelig å arrangere vannbehandling som et beroligende bad med furu ekstrakt, etter som vil være godt smurt bena beroligende tonic fløte. Og beina er behagelige, og drømmen vil bli bedre. En spesiell krem ​​eller salve fra varicose etter treningsbehandling og massasje vil roe og slappe av venene på underekstremiteter.

Moment # 11: Folk oppskrifter har rett til liv og applikasjon

Ikke ignorere folkemedisin, infusjoner, decoctions, lotions - alt kan tilberedes hjemme og behandlet varicose folkemessige rettsmidler;

Moment # 12: Eliminere dårlige vaner!

Den siste sigaretten er bedre å ikke bli slitt ut, men å bli kastet sammen med pakken, slik at du aldri igjen kjøper den og ikke tar den i hendene.

Likevel, som gir styrke til å gjennomføre forebyggende tiltak, er det fortsatt noen ganger nødvendig å huske karkirurgi, og hvis han bare ser og bekrefter at han var likevel å gjøre noe, så alt er i orden, så arbeid ikke var forgjeves.

Les Mer Om Fartøyene