Åreknuter i underekstremiteter: opprinnelse og løsning av problemet

Sykdommer i blodkar, sirkulasjonssystemet og hemostasen er komplekse og farlige. Å kjempe med dem er heller ikke lett, her, for eksempel behandling av varicose hvor mye innsats og tålmodighet krever. Og livet er nå slik at det bare har åreknuter av underekstremiteter. Selv sto bak disken, selv sitter ved datamaskinen, men ubehagelig sko, der må vi også ta tid - alt det vanskelige uren, forårsaker lunger i venene i bena, og hvis denne sykdommen foreldre forfulgt, er todelt faren.

Unge jenter tror at de ikke er truet, deres bein vil alltid være slanke og lette, så etter mote velger de høye hæler og løper på dem i flere dager. Det viktigste - skjønnhet og ulempe kan tolereres, fordi skjønnhet, som du vet, vil ha ofre. Og ofrene kan være veldig stor...

Hva er åreknuter og hvorfor utvider blodårene?

Når den strukturelle strukturen i vaskemuren brytes og den vaskulære tonen reduseres dyp venene på nedre ekstremiteter utvides ujevnt. Denne prosessen fremmes meget godt av overdreven belastning på beina. Blod, en fra den pulsåren hos den systemiske sirkulasjon fra den venstre ventrikkel, anriket med oksygen og næringsstoffer underekstremitetene og plukke opp karbondioksid og metabolske produkter fra dem, må ha steget opp på venene gjennom den høyre ventrikkel til lungen, til å gi unødvendig og plukke opp den neste porsjon nødvendige nedre lemmer av stoffer.

Årene på underdelene er utstyrt med ventiler, slik at det hevede blodet ikke kommer tilbake, fordi det overvinner Jordens tiltrekning, stiger opp. I de forstørrede årene kan ventilene ikke lukkes tett, og derfor går ikke alt blodet bort, men begynner å synke ned og stagnere. Så kommer en ny del til henne og blodsirkulasjonen er forstyrret.

Fra stagnasjon av blod i de venøse karene begynner å sakte dannes blodpropp (bunter), som kalles rød, siden de hovedsakelig består av erytrocytter. En blodpropp former for tiden hode og hale hodet er festet til beholderveggen, og halen av de frie reserver for blodplateadhesjon. Dannet propper permanent festet til veggene i blodårene og bli en tidsinnstilt bombe, for frittliggende og slippes ut i blodpropp er svært farlig fordi det kan tette viktig arterie. Clots break off, vanligvis hale delen og gå på en kort tur. Etter å ha passert vellykket høyre atrium, kan blodpropp bli sittende fast direkte i lungebagasjerommet, hvis du har en stor størrelse, eller forskudd i lungearterien, som vellykket overvinne vil ikke kunne. Mange har hørt om den plutselige dødsfallet som trombosen har ført til lungene i arteriene, og det kalles leger PE dette fenomenet PElungeemboli).

Hvor er grunnen bak den?

Å si at åreknuter i underbenene er et fenomen som er overalt vanlig - ingenting å si. Men det er folk som lever i en meget gammel alder og har ingen anelse om åreknuter. Hvorfor? Kanskje i utgangspunktet visste de noen hemmelighet, eller la sitt liv ligge på sofaen med beina hevet?

For å bryte strukturstrukturen til veggen av vevbeholderen, er det ikke mye mer nødvendig, bare enkelte medfødte egenskaper hos individet eller forhold som er skapt i løpet av livet, kan føre til utbrudd av den patologiske prosessen:

 1. Arvelig disposisjon, det vil si en person mottar fra foreldrene sine, IKKE en sykdom, og struktur av blodkar, predisposing til utvidelse av årer og sykdom;
 2. Kvinne kjønn på grunn av naturlig destinasjon.
 3. Tapet av elastisitet og tone i vaskulasjonen skyldes:
  • Profesjonelle funksjoner (arbeid knyttet til et lengre opphold i vertikal stilling);
  • Overdreven stress i svangerskap, fedme og sport;
  • Hormonal bakgrunn, hvor det ledende stedet tilhører hormonell omorganisering når du bærer et barn, og også i den klimatiske perioden;
  • Permanent forstyrrelse av ernæring og matpreferanser til produkter som påvirker vaskulærvegget;
  • Sykdom av utveksling;
  • Leversykdommer (hepatitt og cirrhosis);
  • Arteriell hypertensjon;
  • røyking,
  • Venus-arterielle fistler, som kan forårsake utvikling av vener på beina, selv hos ungdom.

Hva ser de virkelige åreknuter ut?

I tillegg til slike beskrevne forferdelige hendelser, er åreknuter i underekstremiteterne ganske enkelt uattraktiv. I begynnelsen av sykdommen, da 2-3 kranser vokste, er det ofte en person som ikke legger merke til det, men sykdommen utvikler seg, og problemer starter. Knottene slått ut, huden på den indre overflaten av skinnet skinner og endrer fargen, og disse stedene begynner å klø. Hud er skadet og sårdannet. Og om det er pluss å få diabetes mellitt? Utvidelse av vener på beina er ikke en uavhengig bein sykdom, hele organismen er involvert her, fordi det er sirkulasjonssystemet.

På denne måten, manifestasjoner av åreknuter i nedre ekstremiteter kan representeres i følgende form:

 1. Føler seg trøtt i bena, tyngde og puffiness i lemmerne;
 2. Tykkede og tortuøse seksjoner av venøse kar, som projiserer over overflaten av skinnhuden med mørkeblå knuter;
 3. Forseglet, mørkret, tapt elastisitet i lesjonene, huden;
 4. Kramper i bena;
 5. Hårtap og brenning i områder av åreknuter;
 6. Kløe på steder av varicose nodules.

Etter hvert som sykdommen utvikler seg, blir symptomene på åreknuter lysere og fører til andre hendelser:

 • Økt smerte;
 • Som et resultat av stagnasjon - dermatitt, eksem og sårdannelse av skadede områder;
 • På kløende steder, oppstår bobler og sprekker, noe som gir blødning ved det minste trauma. Og hvor det er blødning, er det alltid trombose. Slike manifestasjoner er i sin tur lett komplisert av tromboflebitt, som er preget av følgende symptomer:
  • Kortpustethet, mangel på luft, svakhet;
  • Økt temperatur på det syke lemmet, huden er varm og tett;
  • Smerter langs fartøyet;
  • Rødhet av lem i løpet av den berørte venen.

Det bør bemerkes at tromboflebitt er svært farlig og krever øyeblikkelig legehjelp!

Spesielle typer åreknuter

Kvinne åreknuter

Selvfølgelig, de fleste åreknuter i underekstremitetene er iboende, men utvidelsen av bekken årer er heller ikke uvanlig, og du kan forestille deg til hva myndighetene den kan nå, fordi øyet ikke er synlig, hva som skjer i venene i indre organer. Spesielt i denne forbindelse, "lykkes" den kvinnelige kroppen, kvinner selv har en egen gruppe av "venner" åreknuter.

Fysiologiske egenskaper hos representanter for den rettferdige halvdel av menneskeheten predisponerer for denne sykdommen mer, da naturen tildelte dem med forplantningsfunksjonen og forsynt med spesielle organer hvor blodsirkulasjonen er veldig intens, og krever et stort antall vener og arterier. Når en kvinne forbereder seg til å bli mor, må kroppen gjenoppbygge og gi et normalt lager. Selvfølgelig er belastningen på kroppen kolossal og stillestående i både det små bekkenet og i underkroppene, stedet har.

Åreknuter under graviditet vil være utgangspunktet for utviklingen av sykdommen i fremtiden, hvor dilatasjonen av vener i det lille bekkenet, som beina, kan ta et "verdig" sted og i tide vil begynne å utgjøre en trussel ikke bare for helse, men også for menneskelivet.

Bekymringen er at bekkenes bein ikke kan sees akkurat slik, du trenger spesialutstyr for dette, fordi det lille bekkenets venøse kar er ikke like tilgjengelig som på bena. Men de har også danner noder, lik den venene i bena kan inneholde blodpropper som kan brytes av og "bort i frittflytende", dessverre, kortvarig... varikøse vener bekken kan forårsake indre blødninger. Operasjoner på bekkenet organer, spesielt i gynekologi, sørge for obligatorisk bruk av kompresjonsstrømper (elastiske strømper og strømpebukser) for å forhindre livstruende komplikasjoner assosiert med separasjon av tromben.

Mer informasjon om åreknuter i bekkenet og livmoren les koblingen.

Mann åreknuter

Varicosity hos menn opptrer i mindre grad enn hos kvinner, men i tilfelle av benskader er det lik. Derfor er alt som er sagt over og under - fullt gjeldende for det sterke kjønn.

Det er verdt å legge til at menn kan "skryte" en spesiell mannlig åreknute - en forlengelse av venene i spermatikkledningen (varicocele). Heldigvis er denne typen mannlig varicose godt operert og er ikke spesielt farlig for livet, men det er bedre å gjøre uten det.

Video: Legekjøtt hos menn

Retikulære (kosmetiske) varianter

Det skjer at gjennom huden på underbenet eller låret plutselig begynner å vise et maske av små blodkar. Spesielt imponerende du kan roe ned med en gang - dette er den såkalte retikulære varicose, eller åreknuter årer. Det er godartet og, som det var, ikke helt ekte. Progresjon og alvorlige komplikasjoner er ikke iboende i ham, han generelt, bortsett fra en liten kosmetisk defekt, truer ikke. Derfor kalles også retikulær varicose av nedre ekstremiteter kosmetisk.

Men det er ikke særlig følsomt å huske hva som er farlig for åreknuter og å begynne å kjempe med det fremdeles i de tidlige stadiene, som bare blir ignorert og savnet av pasienten selv. Men etter å ha funnet ut om sykdommen, forsøker fremtidige pasienter av karsykiren fortsatt å gjøre uten operasjon i fremtiden, er interessert i reseptene for tradisjonell medisin og ofte ganske vellykket takle sykdomsprogresjonen hjemme.

Pre-medisinsk behandling av folkemidlene

Først prøver pasienten å behandle åreknuter, rådføre seg med erfarne slektninger, venner og bekjente. Og de hjelper, fordi sykdommen er vanlig og folk vet mye om det. Sympatisk med en kamerat i ulykke, prøver alle å ta del i sin skjebne og tilby sin bevisste oppskrift.

Noen foreslår slanking, miste vekt og rense fartøyene, andre anbefaler spesielle elastiske strømper og strømpebukser, som de har på seg selv, andre tilbyr vanligvis leeches...

Ernæring for åreknuter

Utvilsomt spiller næring i varianter en rolle. Og ikke liten. Gå ned i vekt med åreknuter virkelig "polzitelno", så med dette og skal begynne, selvfølgelig, uten å ty til en rekke markedsførte produkter som kan være, og er bra for å miste vekt er enkel, men er kontraindisert i behandling av åreknuter.

I åreknuter i nedre ekstremiteter må man først og fremst glemme:

 1. Om alkohol (helt);
 2. Sterk kaffe;
 3. Hermetiserte, varme og røkt mat;
 4. Godteri og saltavstand ikke liker også - de holder vann i kroppen;
 5. Stekt poteter er veldig god erstatning for "potet i uniform" og lytte til hva kunnskapsrike mennesker råder. En kunnskapsrik rådgivning:
  • lene seg på matvarer rik på vitaminer A og E, selv om B og C også ikke vil bli en hindring;
  • korn av hvete, rug og havre, kål av alle slags og soya og gulrøtter, stikkelsbær og rosebær spesielt - vil ha en gunstig effekt på de venøse veggene;
  • ubegrenset mengde grønnsaker, ferskpresset sitrusjuice, blåbær, tranebær og jordbær i frisk form;
  • nettle, dill og persille i salater, vil ikke bare hjelpe med åreknuter, men også merkbart redusere vekten.

Apple eddik mot åreknuter

Apple cider eddik er solgt overalt i butikken og er ikke i det hele tatt dyrt. Smaken er hyggelig. For behandling tar vi:

2 ts eddik, legg til en teskje honning, fyll med renset vann i en mengde 200-250 ml og drikk om morgenen på tom mage. Skilt i et forhold på 1:10 eple cider eddik om kvelden for å gni skinnene, om morgenen vil fartøyene føle det.

Chestnut tincture oppskrift

Også for behandling av varicose føtter, brukes ulike infusjoner og dekk, hvor oppskriften på kastanjetinktur anses å være svært effektiv, som er fremstilt som følger:

 1. Friske vakre kastanjefrukter, som ligger under føttene dine på høsten, samles inn;
 2. kutt i 4-5 deler og send til kjøttkvern;
 3. veier 50 gram og legger til den tørkede massen på 500 gram vodka (en flaske);
 4. Den fremtidige tinkturen legges på et mørkt sted i 10-14 dager, og den gjenværende knuste kastanjemassen er lagt ut for å tørke (nyttig neste gang);
 5. På slutten av den angitte perioden kan tinktur (du kan spenne eller du kan bruke den) helles i en flaske for å drikke daglig, resten til kjøleskapet;

I lys av at kastanjen påvirker blodtrykket, anbefales det å ta medisinen i samsvar med blodtrykket. 30-40 dråper i en skje med kokt vann 3-4 ganger daglig før måltider - ved normalt trykk og 1-2 ganger om dagen med redusert. Behandlingsforløpet - 1 måned, deretter en pause, og etter 2 uker om nødvendig, kan kurset gjentas.

I tillegg til å behandle varicose på beina, kan du bruke tinktur av kastanjer for å gni skinnene. Ifølge folk er denne metoden en stor hjelp, noen klarte selv å kurere varicose i de tidlige stadier. Vel, de som ikke er veldig heldige med behandlingen med diett og tinkturer, men ikke ønsker å gå til legen, anbefaler folkemedisin "god gammel", men ikke glemt igler.

Igler! Er det skummelt? Det hjelper imidlertid...

Før du begynner behandling med igler for åreknuter, mange pasienter søker informasjon - du kommer fra, som er ganske naturlig. Leeches er forferdelig og frastøtende. Mange husker hvordan, som barn, svømte i dammer, skygget bort fra dem. Da igle var hovedfienden av alle, selv om min bestemor fortalte meg at i gamlelandet lege igler holdes i spesielle krukker og brukes i nesten alle tilfeller, som inkluderte blødning (en av de få behandlinger for mange sykdommer).

Behandling med leeches kalles hirudoterapi. Dette navnet kommer fra ordet hirudin - et spesielt enzym som er i spytt av leeches, som forhindrer blodpropp. Suck, igle faller av når beruset, og blodet piple litt mer tid vil flyte... Selvfølgelig er det ikke vanskelig å gjette at innsatsen i venene har stagnert, "ekstra" blod igle vil bli fjernet, og kanskje hans spytt og blodpropp vil oppløse. Og det viser seg, ingen glemte igle, i noen mennesker dyrking av medisinske igler har blitt en god forretning, fordi ikke alle igle har slike helbredende egenskaper, det trenger spesielle leeches. Voksne på slike gårder, sendes dyr til medisinske sentre som spesialiserer seg på hirudoterapi.

Det er på tide å se en lege!

Konservativ behandling

Det skjer at behandlingen startet i tide, stopper den patologiske prosessen, og folk lever videre uten lege, som støtter seg med folkemidlene, diett og diett. Og det skjer når sykdommen er startet og ikke kan hjelpe:

 • Infusjoner og decoctions;
 • Kompresjon sokker;
 • Salver og kremer annonsert i media;
 • Massasje og gymnastikk;
 • Selv hirudoterapi hjelper ikke.

Så det er på tide å besøke legen. I registret til en hvilken som helst klinikk forklarer at forlengelsen av venene i nedre ekstremiteter er engasjert i en spesialkirurg i fartøyene - phlebologist.

Selvfølgelig forsøker medisinen alltid å gjøre uten radikale tiltak, det vil si uten kirurgi, til siste forsøk på konservativ behandling. Enhver operasjon, selv den enkleste, er forbundet med et brudd på blodkarets integritet, og følgelig med en trombusdannelse, som allerede er tilfelle med åreknuter. I tillegg krever noen kirurgisk inngrep anestesi. Her er det nødvendig å ta hensyn til pasientens alder, som det er kjent at alderdom ofte følger med kroniske sykdommer i respiratorisk og kardiovaskulært system, og dette forholdet kompliserer vesentlig valget og styringen av anestesi. Derfor behandler vaskulær kirurg varicose i utgangspunktet konservativt.

Ved konservative behandlingsmetoder, med unntak av salver, kremer og tabletter fra åreknuter, bærer, og disse typer minimal invasiv kirurgi som komprimering sklerosering (sklerose) og endovenous laserbehandling (som nedenfor), siden slik behandling ikke krever et sykehusopphold, en liten traumatisk og nesten smertefri.

For behandling av åreknuter i underkroppene, foreskrives legemidler som forbedrer blodstrømmen gjennom venene, beskytter veggen og fortynner blodet. Disse inkluderer:

 1. Phlebotonics (venotonics): antistaks og venitone (planteopprinnelse), phlebodia 600, detralex;
 2. Desaggregants, som oppløser blodpropper: karantene, trental;
 3. Legemidler som forhindrer blodpropp (antikoagulantia) - heparin og dets derivater;
 4. Salver fra åreknuter, geler og kremer av lokal bruk, som har en kurativ effekt i henhold til kriteriene ovenfor - lyotongel, kuriozin;
 5. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler: rheopyrin, diclofenak, nimesulid.

Trer inn i venøs fartøy

Skleroserende terapi kan selvstendig behandle åreknuter i begynnelsen av sykdommen, når funksjonen til ventiler ikke er ødelagt ennå, og fortsatt denne metoden utmerker seg med retikulær varicose, helt etterlater ingen spor av sykdommen. Behandling av varicose sklerose utføres av en phlebologist som injiserer i blodet en løsning av jern klorid ved en viss konsentrasjon.

Sannsynligvis har kirurgi alltid vært og vil være den viktigste måten å kurere åreknuter, så metoder som laserbehandling vil alltid være populære blant leger og blant pasienter. Utvilsomt, når pasienten ser og hører under operasjonen, er han ikke redd på forhånd at han ikke vil våkne opp (de fleste pasienter før intervensjonspanelet for en slik anledning) - dette betyr mye.

Behandling av åreknuter av pasienten tolereres godt, selv om det også er en postoperativ periode og noen ulemper, assosiert med minst en liten, men forstyrrelse. Det kan forekomme blåmerker og ømhet langs den koagulerte venen, noen ganger etter noen dager øker kroppstemperaturen til subfebrile. Disse fenomenene passerer raskt hvis du tar ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (diklofenak, nimesulid). Umiddelbart etter operasjonen kan pasienten ikke bare reise seg opp, men det anbefales å være likevel, iført (uten feil!) En kompresjonsdrakt.

Laserbehandling utføres ved intravaskulær virkning av termisk laser energi direkte på venøs veggen og festet trombi, som må erstattes av bindevev. Og venen selv med tiden (innen et år omtrent) vil bli til en bindevevsledning.

Laser koagulasjon av åreknuter er en ganske effektiv metode, med et minimum antall kontraindikasjoner, ingen negative bivirkninger, ingen allergiske reaksjoner. Laserbehandling tolereres godt av pasienter og kan brukes hos eldre og senile pasienter. Og ta hensyn til kontraindikasjoner, velg riktig dosering og profesjonelt gjennomføre prosedyren og gjøre uten driften av stede - forretningsfolk, fordi den virkelige operasjon for åreknuter i nedre ekstremiteter - en ganske alvorlig ting med en masse av kontraindikasjoner og komplikasjoner.

Radikal kirurgi for varicose er ikke lett å utføre, er rik på "overraskelser" og refererer til ekstreme tiltak, Det samme gjelder et hemostatisk system som sikkert vil reagere på eventuelle forstyrrelser. Dessverre er det ikke alltid tilstrekkelig. Derfor er doktors oppgave å forklare for pasienten hvordan han ikke skal komme på operasjonstabellen, men forebygging av et slikt perspektiv bør bli målet for pasientens hele liv, fordi hans helse er i hendene.

Uten åreknuter kan du klare: 12 ting du trenger å gjøre akkurat nå!

Når man ser på de utvidede årene til foreldrene, ville det være bra å tenke i tide at denne patogen har en arvelig disposisjon og ta alle tiltak for å unngå slike problemer. Og det skjer at åreknuter allerede har gjennomgått laserbehandling, men i dette tilfellet er det ingen grunn til beroligende. Åreknuter i underekstremitetene - sykdommen er tilbakevendende, men hvis noen mener at det er mulig å helbrede varicose helt, er han dårlig feil. Det kan forebygges eller stoppes, men han vil ikke tillate seg å glemme seg selv.

Forebyggende vedlikehold, forebyggende vedlikehold og igjen profylakse - Det er det som trengs for å bekjempe utvidelsen av vener på beina. Hvor skal du begynne?

Hverken mandag eller første dag eller neste måned eller nyttår, og umiddelbart innføre 12 regler:

Moment # 1: Ernæring og overvekt

Å begynne, selvfølgelig, følger av en diett, en mat på varices bør være hovedsakelig plante opprinnelse, rik på vitaminer og lett.

Fra overflødig vekt, med sin tilstedeværelse, er det nødvendig å kvitte seg på noen måte, fordi det under vekten ikke er begynt å utvide venene vil stoppe, selv om de friske ikke tåler en slik belastning.

Moment # 2: Liv i bevegelse

Arbeidet skal være mobil og fysisk ikke veldig spent, selv om du vil ha talent og evne, ikke glem å gjemme deg et sted i blodårene. Vel, siden tross alt, valgte yrket sittende eller stående, deretter periodisk stå opp, gå rundt, og det er bedre å kjøre trappene, gjør en vanlig øvelser for bena etter står eller sitter på huk på tærne, er din tid alltid å bli funnet.

Moment # 3: Bedre sunn ben på en gjennomsnittlig hæl enn pasienter med høyt

Hæler utrolig lengde er best igjen tilbake i butikken og kjøpe en fin komfortable sko med hæler på 5-6 cm (litt som hennes venner så mye som 15-tommers hæler, så de la dem og gå). Sko skal være laget av naturlige materialer, tilpasse størrelsen og ikke forstyrre blodsirkulasjonen.

Moment # 4: Komprimerings strikkevarer

Komprimeringsjersey med åreknuter vil være et flott tillegg til de valgte skoene. På elastiske strømper og strømpebukse i store bokstaver er det ikke skrevet at de er ment for behandling av åreknuter, men det som trøster føttene.

Moment # 5: Active Sport

Sport kan ikke utelukkes fra utelukkelse, men mange tror at belastningen på venene påvirker, de begynner å spare seg og komme til hypodynamien, og venene liker det ikke i det hele tatt. Et annet spørsmål er hvilken sport som er foretrukket for åreknuter. svømme~~POS=TRUNC "I bunnen i karet, i elva, i en bekk, i havet" - billedlig sagt det, men det er fornuftig: svømming er den beste assistent i kampen mot åreknuter på bena. Og... sykler. Disse idrettene er ikke bare kroppsopplæring og forebygging av åreknuter, men også en stor glede.

Viktig! Kraftig og jevn atletikk, kettlebellløfting og andre typer som krever overdreven innsats, vil ikke passe verken jenter eller gutter. Og du må godta dette.

Moment # 6: Terapeutisk gymnastikk et par ganger om dagen

Foto: Et eksempel på enkle øvelser for å bekjempe åreknuter

Fysioterapi med åreknuter i nedre ekstremiteter - en integrert del av forebyggende tiltak, er det ganske komplisert i sin utførelse, ikke slitsomt, så noen minutter i morgen og / eller kveld å bevilge nødvendig. Og hvis du gjør det daglig, ligger på gulvet, trener "sykkelen" (alle vet det), så blir det ikke noen varicose. Og venene vil være takknemlige.

Video: Et kompleks av øvelser for beina

Moment # 7: Fotmassasje

Massasje av beina med åreknuter er et veldig effektivt og hyggelig middel. Du kan gjøre selv, men det er bedre å gjøre det selv. periodisk Dette involverte fagfolk som kjenner godt til den anatomiske strukturen og fysiologiske egenskapene til venøse kar. Of course, til hele året for en massasje spesialist gå og fysisk vanskelig og kostbart materiale, så en daglig selv massere dine egne hender et par ganger i året på massasjeterapeut - vil bli bra.

Moment # 9: Ikke sitte på beinet ditt!

Vane å kaste bena trenger å bli kvitt en gang for alle, og til gjengjeld kan du kjøpe "American", som vi ikke har ofte lo sarkastisk, når vi ser hvordan de amerikanske filmhelter enkelt fylle opp føttene på bordet, ikke vurderer det som dårlig. De tenker på seg selv og hindrer åreknuter i hvert trinn. Og vi? Vi vil også.

Moment # 10: Hygiene og fotpleie

Sannsynligvis bør man ikke påminn deg igjen om at du må holde føttene rene, ta vare på huden, unngå slitasje, riper og sprekker som bidrar til infeksjon. Og Gud forby, ta opp en sopp, det må kjempe nådeløst. Hver kveld, føttene, er det ønskelig å arrangere vannbehandling som et beroligende bad med furu ekstrakt, etter som vil være godt smurt bena beroligende tonic fløte. Og beina er behagelige, og drømmen vil bli bedre. En spesiell krem ​​eller salve fra varicose etter treningsbehandling og massasje vil roe og slappe av venene på underekstremiteter.

Moment # 11: Folk oppskrifter har rett til liv og applikasjon

Ikke ignorere folkemedisin, infusjoner, decoctions, lotions - alt kan tilberedes hjemme og behandlet varicose folkemessige rettsmidler;

Moment # 12: Eliminere dårlige vaner!

Den siste sigaretten er bedre å ikke bli slitt ut, men å bli kastet sammen med pakken, slik at du aldri igjen kjøper den og ikke tar den i hendene.

Likevel, som gir styrke til å gjennomføre forebyggende tiltak, er det fortsatt noen ganger nødvendig å huske karkirurgi, og hvis han bare ser og bekrefter at han var likevel å gjøre noe, så alt er i orden, så arbeid ikke var forgjeves.

Varicose sykdom i nedre ekstremiteter: årsaker, tegn, diagnose og behandling

Varicose sykdom i nedre ekstremiteter er ekstremt vanlig, og hvis tidligere phlebologists pasienter ofte ble eldre mennesker, nå lider folk ofte av det 25-45 år. Tegnene er ifølge ulike statistikker observert i 66% av mennene og 90% av kvinnene i de utviklede landene, og i 50% av mennene og 67% av kvinnene i Moskva-regionen. Denne sykdommen har en progressiv karakter og kan kombineres med venøs insuffisiens.

Årknuter sykdom i de nedre ekstremiteter er ledsaget av unormal utvidelse av overfladiske vener, som er forårsaket av svikt av venøse klaffer og er ledsaget av betydelige hemodynamiske forstyrrelser. I fremtiden kan denne patologi bli forverret av tromboflebitt, noe som fører til økt risiko for flebotrombose og lungeemboli (PE).

Mekanismen for utvikling

Den første utløsermekanismen i utviklingen av denne patologien til venene i underdelene er forstyrrelsen av venøse ventiler, noe som fører til blodrefluks. Som et resultat reagerer endotelceller på forsinkelsen av blodstrømmen, og leukocytter blir festet på dem, som aktiverer den inflammatoriske prosessen i veggen av karet, som sprer seg langs venøsengen. Parallelt med betennelse, blir endotelsjiktet på venene, og deretter alle lagene i venøs veggen, forstyrret.

I første omgang og spesielt akutt for de ovennevnte patologiske prosesser, lider ventilsystemet i blodårene. For det første påvirkes maksimal belastningssone vanligvis ved munnen av de store og små saphenøse årene eller i store perforeringsbeholdere. I fremtiden, på grunn av overflytning av den venøse sengen, er det en hyperextensjon av venøsveggene og volumet av venøst ​​blod i overflaten venøse karene i nedre ekstremiteter øker. Videre går dette overskredede volum gjennom perforeringssystemet i dype vener og strekker dem. I fremtiden utvikles dilatasjon og utilstrekkelighet av venøse ventiler i dem.

Slike patologiske forandringer som fører til det horisontale tilbakeløpstemperatur (Skåret del av blodet i den subkutane venøs nettverk) og en venepumpearbeid fullstendig mister sin effektivitet. I fremtiden utvikler venøs hypertensjon, noe som fører til venøs insuffisiens. Til å begynne med, har pasienten ødem, og deretter fra blodet trenge inn i myke vev og blodceller, noe som fører til hyperpigmentering og lipodermosklerozu hud. Når sykdommen utvikler seg, vises et trofasår på overflaten av huden, noe som kan bli komplisert ved en sekundær infeksjon.

årsaker

Fibologer noterer seg flere grunner som kan føre til patologiske forstyrrelser i funksjonen av venøsystemet. De er delt inn i to hovedgrupper:

 • Jeg - genetisk predisposition;
 • II - En rekke grunner forårsaket av virkningen av uønskede faktorer eller en kombinasjon av dem.

Arvelig predisponering for varicose sykdom kan bestemmes både hos kvinner og menn, til tross for det faktum at denne patologien i de fleste tilfeller observeres hos kvinner. Sykdommen kan ikke manifestere seg i lang tid, men under visse omstendigheter (for eksempel med intensiv fysisk anstrengelse) starter en svikt i operasjonen av vener ventiler.

Også phlebologists identifisere en rekke ugunstige faktorer som kan provosere åreknuter:

 • hormonell ubalanse;
 • alder;
 • diabetes mellitus;
 • hyppig forstoppelse;
 • kirurgiske operasjoner eller skader;
 • hyperkoagulasjon;
 • fedme;
 • avhengighet av alkohol og tobakk røyking;
 • faglig risiko (økt arbeidsbelastning, langvarig stilling);
 • iført kroppsklemme klesvask;
 • lang slitasje på sko med høye hæler;
 • graviditet og fødsel;
 • konstitusjonelle funksjoner og medfødte abnormiteter i sirkulasjonssystemet;
 • lever i ugunstige klimatiske forhold.

Tegn og symptomer

Varicose sykdom utvikler i de fleste tilfeller sakte og gradvis. På et tidlig stadium manifesterer seg seg i noen og ikke-spesifikke tegn som kan kombineres til et "tungt fotsyndrom":

 • Følelse av tyngde i bena;
 • rask tretthet av føttene;
 • følelser av brennende og raspiranija i vener;
 • vondt smerte;
 • periodisk hevelse på baksiden av foten og anklene, økende om kvelden og forsvinner etter en natts søvn.

Det viktigste og første tegn på varicose sykdommen som har begynt, er sekken eller sylindriske deler av de forstørrede overfladiske årene som har oppstått. Dette symptomet er ledsaget av rask utmattelse av nedre ekstremiteter, forbrenning og følelse av raspiraniya i løpet av vener og en konstant følelse av tyngde i beina. De utvidede karene krympes og begynner å stikke over overflaten av huden i føttene og underbenet, og etter en lang tur eller intens fysisk aktivitet blir de mer merkbare. Også pasienten kan være bekymret for hevelse, noe som er spesielt uttalt om kvelden i anklesområdet, underbenet og baksiden av foten. Om natten kan pasienten oppleve anfall. Og i senere stadier av sykdommen på grunn av mangel på blodsirkulasjon, kan huden på beina bli hyperpigmentert og sclerosed.

I noen tilfeller, de første tegn på åreknuter vises bare såkalte "edderkopp årer" (spindelvev årer ikke mer enn 0,1 mm tykk), og pasienten ikke vet i lang tid om utbruddet av sykdommen. Noen kvinner opplever dette symptomet som bare en kosmetisk feil, og menn rett og slett ikke legger merke til det. Til tross for fraværet av noen andre tegn på åreknuter er "edderkopp årer" er den første, og i noen tilfeller, det eneste symptom på åreknuter, og tilgang til en lege på dette stadiet av sykdommen kan hjelpe pasienten betydelig bremse utviklingen av unormale blodårer.

klassifisering

Ofte bruker russiske phlebologists form for klassifisering av varicose sykdom, foreslått i 2000, som tar hensyn til sykdommens form og graden av kronisk venøs insuffisiens:

 • I - intradermale eller segmentale vener uten veno-venøs utslipp;
 • II - segmentale vener med tilbakeløp i perforering og / eller overfladiske årer;
 • III - Vanlige åreknuter med tilbakeløp i perforering eller overfladiske årer;
 • IV - åreknuter med tilbakeløp i dype årer.

Varicose sykdom kan være:

 • stigende - venene begynner å patologisk forandre seg fra foten;
 • fallende - utviklingen av åreknuter begynner med munnen av en stor saphenøsvein.

Også når man identifiserer åreknuter for å bestemme behandlings taktikken, er det viktig å vurdere graden av kronisk venøs insuffisiens:

 • 0 - CVI er fraværende;
 • 1 - pasienten har bare et syndrom av "tunge ben";
 • 2 - pasienten er tilstede med hevelse;
 • 3 - pasienten har vedvarende ødem, lipodermatosklerose, eksem, hypo- eller hyperpigmentering;
 • 4 - på overflaten av beina dannes et trofasår.

komplikasjoner

Trophic ulcers

I de første stadiene av utviklingen forverrer varicose sykdommen pasientens livskvalitet og gir ham ubehagelige øyeblikk i form av et merkbart kosmetisk problem. Senere, med utviklingen av patologi, kan trophic ulcers bli dannet på lemmer, som ofte kompliseres av en sekundær infeksjon. For det første vises områder med en tynn, tørr, anstrengt og skinnende overflate på overflaten av huden (vanligvis i regionen av den nedre tredjedel av skinnen). Senere vises hyperpigmenteringssoner på dem og et lite sår utvikler seg, øker i størrelse og gir smertefulle opplevelser. Senere blir kantene tettere, og bunnen er dekket med et snev av skitten farge og periodisk bløder. Med minimale skader øker grensen betydelig og såret blir smittet.

Tromboflebitt og trombose

Ved tidlig eller ufaglært behandling kan åreknuter i underdelene bli komplisert ved utvikling av trombose eller tromboflebitt. Disse sykdommene oppstår plutselig og er ikke forbundet med eksponering for eksterne bivirkninger (for eksempel med intens fysisk anstrengelse). Pasienten har en betydelig og raskt spredning til hele beinbukningen, som er ledsaget av sterke smerter av en sprengende natur. I enkelte områder av huden kan lokal ømhet, rødhet eller cyanose oppstå. Med migrering av en avbrutt trombus inn i lungene, kan en så alvorlig komplikasjon av trombose av underekstremiteter som PE utvikles.

diagnostikk

Vanligvis blir diagnosen "åreknuter" tydelig for phlebologisten ved første undersøkelse av pasienten. Etter å ha undersøkt pasientens klager, undersøke underkroppene og gjennomføre en serie fysiske tester, vil legen tildele en rekke studier for å klargjøre diagnosen og bestemme taktikken for videre behandling:

 • klinisk og biokjemisk blodprøve;
 • Doppler-ultralyd;
 • tosidig skanning;
 • okklusal plethysmografi;
 • rheovasography;
 • radiopaque phlebography (den er kun foreskrevet for tvilsomme indikatorer på ikke-invasiv teknikker).

behandling

Hovedmålene for behandling av åreknuter i de lavere ekstremiteter er rettet mot å stabilisere og å gjenopprette den normale strøm av venøst ​​blod, forbedre livskvaliteten til pasienten og forhindring av komplikasjoner forårsaket av venøs insuffisiens. Behandlingsaktiviteter kan omfatte:

 • konservativ terapi: den kan brukes i begynnelsen av sykdommen (når hudlidene i beina ikke er uttalt, og pasientens arbeidsevne er moderat redusert), i den postoperative perioden eller i kontraindikasjoner til kirurgisk behandling;
 • Kirurgisk behandling: tildelt når uttrykt tegn eller avanserte stadier av sykdommen, og kan utføres ved bruk av minimalt invasive teknikker, og ved radikal kirurgi.

Konservativ terapi

Konservative metoder for behandling av åreknuter involverer å utføre et sett med tiltak:

 1. Reduksjon av risikofaktorer for sykdomsprogresjon. Pasienter med varicose sykdom og personer som har økt risiko for å utvikle åreknuter anbefales konstant helseundersøkelse på phlebologist.
 2. Bekjempe adynami. Pasienter som ikke har symptomer på tromboflebitt eller trombose viser regelmessig fysisk trening terapi og visse idretter, med sikte på å styrke og trening av nedre ekstremiteter. stresset intensitet bør fastsettes med phlebologist eller fysioterapeut. Gunstig effekt på blodårene i bena har: turgåing, sykling, jogging, svømming. Slike pasienter er det anbefalt å utføre øvelser (bortsett fra de som er utført i vann) i en ytterligere komprimering skapt spesielle ark eller elastiske bandasjer. Før trening bør pasienten ligge i noen minutter med hevet ben. Pasienter med åreknuter er kontra øvelser traumatiske ben sport: kampsport og en rekke strøm sport forbundet med tunge løft, ski, tennis, basketball, volleyball, fotball.
 3. Kompresjonsbehandling. For dosert klemme av muskler, som bidrar til å eliminere stagnasjon av blod og normaliserer venøs sirkulasjon, brukes elastiske bandasjer og komprimerings strikkevarer av forskjellige kompresjonsklasser. Ved 0 og 1 grad av kronisk venøs insuffisiens anbefales I-II klasse jersey for klasse 2-2 i 3 og 4 - II eller III (og i alvorlige tilfeller IV) klasse. Avhengig av alvorlighetsgraden av venene kan kompresjonsbehandling for åreknuter i underekstremiteter foreskrives både for begrenset og lang sikt.
 4. Narkotika terapi. Pasienter med åreknuter i nedre ekstremiteter lesjon ledsaget av 1-4 grader venøs insuffisiens vist ESP inntak av medisiner. Man må huske at utnevnelsen av medisinsk behandling kan bare utføres av en lege, t. Til. Tankeløs bruk av narkotika kan ikke avlaste pasienten fra venøs insuffisiens og vil bare forverre sykdommen. Med et tilstrekkelig og godt valgt medisinsk behandling og gjennomføring av anbefalingene fra legen for fysioterapi og komprimering pasienten kan i 3-4 uker for å oppnå eliminering av kliniske symptomer, komplikasjoner og kompensasjon av venøs insuffisiens. Det terapeutiske regimet kan omfatte medikamenter slike: angioprotectors og flebotoniki (Detraleks, Troxevasin, Rutin, Cyklo 3 fort Ginkor Forth, Aestsin, Doksium) disaggregants (Curantil, Trental, Aspirin), antikoagulanter (Fraksiparin, heparin), ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (Dikloberl, Ibuprofen, Reopirin). I komplisert sykdom og venetrombose terapi ordning kan bli supplert med topiske midler for utvortes bruk, og utvikling av trofiske sår og infeksjoner (Kuriozin, Lioton, Troxevasin, Venoruton, salve, etc. Heparin.) - antibiotika, sårhelende midler.
 5. Fysioterapi. Utvalget av terapeutiske behandlinger for åreknuter i de lavere ekstremiteter kan omfatte en rekke forskjellige fremgangsmåter for å legge til rette for normalisering av tonen i vein vegger, mikrosirkulasjonen og lymfatisk drenering. For å gjøre dette, kan pasienten bli administrert: lokal arsonvalisasjon, magnetisk terapi, laserterapi, amplipulse, intermitterende pneumocompression, hyperbar oksygenbehandling og hydrogen, og balneotherapy (generell og lokal bad av mineralvann, kontrasterende, Pearl og oksygen bad). Også i fravær av kontraindikasjoner mot pasienten kan bli vist en lett massasje kurs, som skal fremsatt av eller på egenhånd (etter å ha lært en enkel teknikk for en erfaren massøren). Mange pasienter med åreknuter kan anbefales ikke er nok vanlige behandlinger som girudo- og apitherapy.

Minimalt invasive metoder og kirurgisk behandling

I de senere stadier av åreknuter kan pasienten bli vist minimalt invasive behandlingsteknikker eller kirurgiske prosedyrer. Indikasjoner for denne eller den slags operasjoner bestemmes individuelt for hver pasient, avhengig av alvorlighetsgraden av symptomer og samtidige sykdommer.

Blant de minimalt invasive intervensjonene som for øyeblikket er tilgjengelige, er:

 • sklerose: lege introduserer inn i det syke vene skleroserende substans som fremmer adhesjon til karvegger, i fremtiden, de koaleserer opphøre modifiseres og omdannes til cicatricial tråder som sclerosants kan anvendes slike preparater: Trombovar, fibro Wayne, Etoksisklerol, Polidonakol, Sclerovein;
 • mikroskleroterapi: en av de typer skleroterapi, som innebærer innføring av sklerosanter i blodårene av "vaskulære stjerner";
 • Skumdannende skleroterapi: En av varianter av skleroterapi, som utføres ved å injisere et bein sklerosant i en blodåre;
 • mikrotermokoagulering: utført ved hjelp av en tynn elektrode, som settes inn i de tynneste årene av flere "vaskulære stjerner", under påvirkning av strømmen, koagulerer og forsvinner karetene;
 • endovasal Laser Coagulation: den indre overflate av syke vene åreknuter anvendt laserstråle, som har på sin termiske effekt og sikringer Wien;
 • radiofrekvens ablation av åreknuter: den berørte venen er utsatt for høyfrekvent radiofrekvensstråling, som har en effekt på den, ligner effekten av å bruke en laser.

Noen av de minimalt invasive metoder for behandling av åreknuter - skleroterapi, endovasal laserkoagulasjon og radiofrekvensablation - kan brukes som ekstra teknikker under radikale operasjoner på venene. I dag har utsikten over kirurgisk behandling av åreknuter endret seg betydelig. Det er denne typen behandling som er den viktigste, fordi det gir lang tid å eliminere alle symptomene på åreknuter og hindrer at det kommer tilbake.

I stedet for den klassiske phlebectomy, som var ganske traumatisk for pasienten, kom mer sparsom teknikk for å unngå store snitt og utføre den mest nøyaktige eksisjon av de berørte fartøyene. Avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen, kan slike teknikker brukes:

 1. Stripping (varianter: cryostripping, invagineringstripping, bruk av Bebkock-sonden, PIN-stripping). Under intervensjonen utfører kirurgen kun to små snitt, i begynnelsen og i enden av venen som skal fjernes. Det kryssede fartøyet er fastspent, og en spesiell sonde settes inn i lumenet, som den berørte venen er festet til. Da blir venen fjernet, bandasjert og avskåret. Hvis det er nødvendig, kan en kort stripping utføres, slik at bare spiserøret kan fjernes og beholde den intakte venen.
 2. Miniflebektomiya. Denne teknikken lar deg fjerne åreknuter fra små hudpiksler.
 3. Crossectomy. Under kirurgi utfører kirurgen bandasje og krysser små eller store saphenøse årer på nivået av deres anastomoser med dype vener. Denne typen inngrep brukes kun uavhengig i nødstilfeller, og når planlagt behandling brukes som en ekstra teknikk.

Indikasjon for implementering av kombinert flebektomi er åreknuter med tilbakeløp i bagasjerommet eller i de små og store saphenøse årene. Som regel bruker moderne angiosurgeoner til behandling av åreknuter alltid en annen kombinasjon av kirurgiske og / eller minimalt invasive behandlingsmetoder.

Kontraindikasjoner til ytelsen av kombinert flebektomi:

 • graviditet og amming
 • transplanterte multiple tromboser;
 • akutt trombose og tromboflebitt;
 • uttalt atherosklerose av beinene i beina;
 • smittsomme og inflammatoriske prosesser i beinets hud;
 • alvorlig fedme;
 • umulighet for uavhengig og fullverdig bevegelse;
 • alvorlige generelle sykdommer, som er kontraindikasjoner for operasjonen og anestesi.

Siden 1990-tallet har en separat retning i den kirurgiske behandlingen av venøse sykdommer oppstått - endoskopisk videooperasjon. I dag kan følgende teknikker brukes til å fjerne åreknuter:

 • endoskopisk disseksjon: under operasjonen utføres perforeringsveinligasjonen under kontroll av endoskopiske instrumenter;
 • transluminal phlebectomy: hulrommet i de påvirkede blodårer blir injisert tynn sonde som sender ut lys, og gjør det mulig for legen å kontrollere alle de prosessoperasjoner visuelt mer subkutant injisert spesiell løsning for å gi analgesi og separering av venen fra omkringliggende vev, så kirurgen utfører deres ødeleggelse og fjernelse av aspirasjon.

Angiosurgeons utviklet også metoder for venøsbesparende operasjoner, hvor essensen er å lagre og gjenopprette funksjonene til de berørte venøse ventiler. For å gjøre dette, rundt seg og åreknuter segmenter er fast ulike design av spesielle mansjetter som hindrer utviklingen av patologiske endringer. I noen tilfeller, for bevaring av vener, kan hemodynamiske operasjoner utføres for å sikre losning av patologisk forandrede årer ved å bytte retning av venøse flukser. Dessverre, etter alle årebesparende operasjoner, utvikler det ofte tilbakefall av varicose, og pasienten må gjennomgå en kirurgisk prosedyre igjen.

I den postoperative perioden anbefales det at pasienter med varicose leg sykdom bærer elastiske bandasjer eller komprimeringsstrikk. Også, avhengig av volumet av kirurgisk inngrep, må pasienten overholde noen begrensninger (begrenset besøk til badstuer og bad, lang gange, løftevekter, etc.).

NTV, programmet "Uten resept" på temaet "Åreknuter i underekstremiteter: behandling. Venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter »:

Behandling av åreknuter i underekstremiteter

Fartøy, gjennom hvilke blod går inn i hjertet - kalles årer. I deres struktur har de noen forskjeller fra arteriene som leverer blod fra hjertet til de indre organene.

Dette skyldes fremfor alt forskjellen i blodtrykk til veggene fra innsiden.

Mellomlaget av arteriene er representert av tette kollagenfibre, som hindrer rupturen av fartøyet.

I gjennomsnitt domineres vene laget av glatte muskelfibre som ligger spiralformet. I tillegg er enkelte muskelfibre tilstede i det indre laget av venen og danner sammen med endotelens spesielle brettventiler. Ventilene er hovedsakelig definert i venene på nedre ekstremiteter.

Den egenartede strukturen til blodårene bidrar til å omfordele blod under fysisk anstrengelse og ikke å reversere blodstrømmen.

Tapet av elastisitet av det venøse kar veggen type med utvidelse av dets lumen, med utviklingen av vaskulær insuffisiens ventiler som fører til avbrytelse av normal blodstrøm - mottatt nosologisk separat enhet i form av sykdommen kalt åreknuter eller varicer fra det latinske varix (slyngethet).

I veggene til de berørte karene utvikles sklerotisk degenerative forandringer på grunn av deres strekk, tynning og etterfølgende dannelse av sfæriske forlengelser (knuter) langs deres lengde. Ventilventiler i begynnelsen av sykdommen er fortsatt bevart, men fullstendig lukking av lumen av fartøyet med deres hjelp, skjer ikke lenger. I fremtiden, med tillegg av lokal betennelse og trombose, forsvinner ventilene, og forverrer det kliniske bildet av venøs insuffisiens.

Sykdommen er ganske vanlig: gjennomsnittlig "dekning" av befolkningen er 10-18%, med overvekt hos kvinnelige personer (2-3 ganger oftere).

Åre i underekstremiteter er mest påvirket av åreknuter. Imidlertid kan varicosity observeres i karene av veggene i det store og små bekkenet. Praktisk sett forekommer denne sykdommen ikke i karene i de øvre ekstremiteter.

Utvidelse lumen som manifestasjon og forverring av andre sykdommer i de indre organer, kan observeres i de submukosale esophageal årer for lever, rektal mukosa hemorroider i vener seminiferøs tubulære og testikkel Varicocele. Overlappende lumen av et stort venøst ​​fartøy med en voksende svulst fra naboorganer kan også forårsake åreknuter, med en lokalisering som ikke er karakteristisk for denne sykdommen.

Årsakene til åreknuter og risikofaktorer

1. arv.

Det observeres i den genetisk betingede, overført i slekten, funksjonell umodenhet i ventilåreapparatet og underutvikling av bindevevskomponenten av karvegveggen. Dette fører til økt trykk inne i fartøyene og utviklingen av åreknuter allerede i tidlig barndom, med utseendet på den første fysiske anstrengelsen.

2. Krenkelse av blodpropp.

Denne gruppen inkluderer medfødte faktorer forbundet med hyperkoagulabilitet. Dannes i disse tilfellene, trombi, skaper hindringer for den normale blodstrømmen, med den påfølgende ekspansjon av fartøyets lumen.

3. Endre den hormonelle bakgrunnen.

Denne faktoren er tydeligst hos kvinner på grunn av endring i nivået av kjønnshormoner under graviditet og i overgangsalder. Redusert østrogen med samtidig økning i progesteron, med fysiologiske og dysfunksjonelle forhold, øker produksjonen av koagulasjonsfaktorer. I tillegg fører en slik hormonell bakgrunn til endringer i protein-lipidmetabolismen med en reduksjon i syntesen av elastiske og kollagenfibre, etterfulgt av en nedgang i tonen i veggen av venøs fartøy. Det totale resultatet er en reduksjon av blodstrømmen med dannelse av trombi og mangel på ventilapparatet.

4. Økt kroppsvekt.

Generell fedme har en mekanisk effekt på venenees vegger, spesielt dette observeres med sin buktype, og forårsaker en økning i venetrykk under klemningszonen. I tillegg forstyrrer pågående dysmetabole og dyshormonale endringer i ekstreme grader av fedme de normale reologiske egenskapene til blodet. Dette igjen fører til mekanisk hindring av fartøyene fra innsiden (trombose). En stillesittende livsstil med fedme bidrar også til å senke blodsirkulasjonen.

5. diabetes mellitus

Som et resultat av komplekse forstyrrelser av metabolisme, på grunn av hyperglykemi, med relativ insulinmangel - reduseres elasticiteten til venevæggen med den påfølgende ekspansjon av dens lumen.

6. Alkoholisme.

Konstant dehydrering, observert med alkoholisme, øker koagulerbarheten av blodet med etterfølgende brudd på blodstrømmen.

7. Profesjonelle faktorer knyttet til økt fysisk aktivitet og en langvarig vertikal stilling.

Dette gjelder flyttemaskiner, ledere, selgere, kirurger, frisører, vedlikeholdsarbeidere for produksjonslinjer, etc. Risikoen for å utvikle åreknuter i disse menneskene skyldes stagnasjon av blod i nedre ekstremiteter på grunn av det konstant høye intra-abdominaltrykket som forhindrer levering av blod til hjertet.

8. Mekanisk kompresjon av vener i tett linne.

Observeres med konstant bruk av denne typen klær.

9. Hyppig forstoppelse.

De fører til en økning i intra-abdominal trykk under belastning, etterfulgt av en logisk kjede av utvikling av åreknuter.

10. Bruk sko med høye hæler.

Det er farlig, først og fremst, begrensning av bevegelser i en ankelleddet, og så og reduksjon av muskler av en anticnemion som hjelper fremover av blod oppover.

11. Klimatiske faktorer.

Oppholder seg under forhold med høy omgivelsestemperatur uten tilstrekkelig påfylling av væsketap - blir årsaken til trombose med etterfølgende brudd på venøs utstrømning.

12. Urimlig forskrivning og ukontrollert mottak av medisiner med hoved- eller bivirkning i form av akselerasjon av blodpropp.

13. Tidligere transplantert abdominal kirurgi.

Farlig for økt risiko for dannelse av liten og stor venøs trombi, noe som fører til brudd på blodutløp fra ekstremiteter.

14. Alvorlige kardiovaskulære sykdommer med sirkulasjonsfeilfenomener, som en konsekvens av en reduksjon i myokardiums kontraktile funksjon.

15. Tidligere skadede lemmer og kirurgiske inngrep på dem.

Her er cicatricial prosesser som forhindrer utstrømning av blod, viktige.

16. Konstitusjonelle funksjoner.

Det er en predisponering for åreknuter hos høye mennesker, spesielt i kombinasjon med overdreven kroppsvekt.

17. Race.

Utviklingen av åreknuter er i hovedsak observert i kaukasoidløpet.

18. Kroniske betennelsesprosesser i bekkenhulenes organer.

Som regel gjelder dette sykdommer i de indre kjønnsorganene (prostatitt hos menn og betennelse i vedleggene hos kvinner). Mekanismen er forårsaket av involvering av små venoler i den inflammatoriske prosessen. Den resulterende ødem i deres indre foring kompliserer utstrømningen av blod, tvinger åpningen av kommunikative fartøy som forbinder arteriell og venøs kanal. Blod i blodårene kommer med en betydelig økning i intravaskulært trykk og volum. Etter dette gjentas mekanismen som er beskrevet tidligere: utvidelse av lumen i venene og utilstrekkelighet av venøse ventiler.

Åreknuter i nedre ekstremiteter: symptomer

1. Eksterne endringer i subkutane årer.

Den mest slående manifestasjonen av åreknuter er en forandring i form og kontur av de intradermale og subkutane karene i nedre lemmer.

Årene får en fokaluniform eller sekkformet fortykning av diameteren, med dannelse av spesielle knuter og tangles av fartøy. Skiftede fartøy er farget i mørk lilla eller blå. Små, tidligere uidentifiserte årer, ser konturer i form av intradermalt venøst ​​"mesh".

Ofte er slike endringer utsatt for fotenes og underbenets vener. Etter hvert som prosessen utvikler seg, blir det vist et lignende mønster i lårets venøse kar.

2. smerte.

Pasienter noterer tidlig tretthet, tyngde i beina. Det er en kjedelig smerte av et sprengende tegn i kalvemuskulaturen. Over tid blir smerten mer intens, med mulig forekomst av muskelkramper i skinnen. Det er lagt merke til at etter å ha funnet litt tid på bein i en horisontal stilling, vil den beskrevne symptomatologien i noen tid avta, som da vil fortsette når den går i vertikal tilstand (ortostatisk krotalgi). Smerte er verre når shin er palpated. I fravær av endringer fra overfladiske årer, i denne situasjonen, er det nødvendig å mistenke tilstedeværelsen av åreknuter i ekstremitetens vener.

3. Hevelse av det subkutane vevet.

Vises ødem i foten (pastoznost) med spredningen til den nedre tredjedel av skinnen, ledsaget av kløen i huden i utsprøytningen av lesjonen. Dersom perkjøtt fra underkutan vev på ankelnivået i ankelleddet ikke går bort, bør man tenke at fenomenet venøs insuffisiens har gått til dekompensasjonsstadiet. I slike situasjoner bør tillegg av sekundær infeksjon og debut av trofasår også utelukkes.

4. Kløe på huden.

Det kan vises før manifestasjonen av en klar klinisk symptomatologi av åreknuter, men forekommer oftest allerede med fenomenene uttalt brudd på utstrømningen av venøst ​​blod.

5. Hyperpigmentering.

Oppstår allerede i det utviklede kliniske bildet av sykdommen. Huden blir mørkere i løpet av de endrede årene og perifokalno fra dem, i steder av mekanisk skade med blåmerker. I fremtiden får hele huden i de distale delene av lemmen en cyanotisk farge (indurasjon). Det overfladiske epitelet er fortynnet, subkutan strukturatrofi.

6. Hypotermi i ekstremitetens ekstremiteter.

Ved palpasjon er huden på ekstremiteter kald. Pasienter føler også den konstante "frysing" av lemmer.

7. Trofiske sår.

En del av klinikerne anser dette symptomet som en komplikasjon av åreknuter. Den andre delen vurderer utseendet av mangler i huden i form av åpne sår mot bakgrunnen av industrielt endrede steder - sist stadium av sykdommen.

Komplikasjoner av åreknuter:

 1. Tromboflebitt.
 2. Tilgang av sekundær infeksjon (oftest erysipelas) til eksisterende trophic ulcers og med utvikling av fuktig gangrene i ekstremiteten.
 3. Dyp venetrombose med etterfølgende dødelig lunge-venøs tromboembolisme.
 4. Eksem (dermatitt).
 5. Blødning fra skadede åreknuter.

Klassifisering av åreknuter

1. Primær.

Endringene vedrører primært overfladiske årer. Brudd på strukturen av dype vener og en endring i ytelsen til funksjonene som er tildelt dem, er i utgangspunktet fraværende.

2. Sekundær.

Det utvikler seg som en komplikasjon av de primære sykdommene i dypårene, etter hvilke endringer forekommer i overfladene på underekstremiteter. Dette skjer i nærvær av medfødte defekter i utviklingen av venøsystemet (vaskulære dysplasier, fistler), samt utfallet av tidligere dyp venøs flebotrombose. Årsakene til dannelsen av trombi i venene ble diskutert ovenfor.

I tillegg er det adskillelse av åreknuter i henhold til kliniske former.

 1. Åreknuter av laterale (laterale) vener i lår og underben.
 2. Retikulære åreknuter.
 3. Varicose telangiectasia.

Varicose sykdom i de lateralt lokaliserte venene i underbenet forekommer både alene og kombinert med andre kliniske varianter. Omvendt utslipp av venøst ​​blod utføres i lårets dype vene gjennom de subkutane og omgivende årene.

Retikulær (retikulert) og i form av telangiektasier (noduler av intradermale kapillærkar), varicosity, i isolerte varianter, fører ikke til utvikling av venøs insuffisiens. Disse former for åreknuter gir bare kosmetisk ubehag.

Nylig begynte angiosurger å tildele også idiopatisk venøs insuffisiens (IVN). Årene i denne sykdommen, i motsetning til andre former for sykdommen, har en opprinnelig forhøyet venetone uten tilsynelatende grunn. Symptomatologien med IVN er ikke forskjellig fra de klassiske manifestasjonene av åreknuter.

En bred fordeling av vurderingen av stadium av åreknuter ble klassifisert i henhold til VS. Savelyev.

Kompensasjonstrinn.

Smerten er minimal eller ikke-eksisterende. Ubehaget i beina bestemmes med en lang sitte eller vertikal stilling. I overflateområdene i huden er det identifisert små karspirer. Periodisk er det små svulmer i føttene og anklene. De passerer raskt etter å ha akseptert den endelige horisontalposisjonen.

Fase av subkompensasjon.

Selv med et overfladisk blikk på lemmer, tiltrekker nærværet av vener med forstørret lumen oppmerksomhet.

Klager på pasienter samtidig er mer spesifikke: smerte i bein av en bringebærkarakter, økt tretthet. Om natten forekommer krammuskelkramper plutselig eller mot bakgrunnen av en følelse av "gåsebud" (parestesi). Ødem i den nedre tredjedel av shin og på føttene er mer uttalt, men etter en natts søvn forsvinner de.

Dekompensasjonsstadiet.

Det kliniske bildet forverres av lokale forandringer i huden: Det tar form av en tørr og glatt overflate, hårtap, hyperpigmentering av huden etterfulgt av induksjon av den underliggende fiberen.

Ødem tar karakteren av permanent, stiger høyere.

Hyppige små intradermale blødninger gjør pigmenteringen mer mettet på grunn av tap av hemosiderin (blodets pigment). Mindre sår og slitasje heler veldig lenge, og blir gradvis til ulcerative defekter.

I 2000 foreslo russiske phlebologists en patogenetisk klassifisering av åreknuter. Og hun fikk også bred anerkjennelse.

 1. Delvis (segment) endringer i de subkutane og intradermale venene i lemmen uten omvendt strømning (tilbakeløp).
 2. Segmental ekspansjon av vener med tilbakeløp på kommunikative og / eller overflatefartøy.
 3. Total varicose med tilbakeslag av blod i overfladiske og kommunikative årer.
 4. Åreknuter med tilbakeslag av blod gjennom de dype venene i ekstremiteter.

Grad av kronisk venøs insuffisiens

0 - manifestasjoner avsløres ikke.

Jeg - hevelse som oppstår med symptomer på utmattelse av beina.

II - permanent ødem med tegn på hudpigmentering, fortykkelse av konsistensen av subkutant vev, utseendet av eksem.

III - dannelsen av ulcerative defekter i huden av en trofisk genese.

Samme klassifisering krever en separat omtale av komplikasjonene som har oppstått.

CEAP-klassifisering, brukt over hele verden, tar hensyn til de kliniske indikatorene for sykdomsstadiet (C), dets årsaker (E), anatomiske lesjoner (A), utviklingsmekanismen (P).

C0 - Ved undersøkelse av huden ble det ikke funnet noen endringer.

C1 - endringer i intradermale årer, uttrykt i dannelsen av vaskulære "stjerner" (telangiectasia), kapillær "mesh" (retikulær type) bestemmes.

C2 - utvidelsen av lumen av dypere, subkutane årer bestemmes, med dannelsen av store noder.

C3 - symptomatologien er assosiert med hypodermisk hypodermisk vev.

C4a - hyperpigmentering av huden rundt de endrede karene med endringer i egenskapene til overflaten: tørre sprekker ledsaget av en obsessiv kløe (aka: venøs eksem).

C4b - misfarvning av huden rundt karene, samtidig som den underliggende subkutane vevet komprimeres (aka: lipodermatosklerose, hvit hudatrofi).

C5 - sammen med de beskrevne endringene i huden, bestemmes et helbredet sår.

C6 - tilgjengelige sår uten tegn på helbredelse.

E-etiologi (opprinnelse).

Ep er en primær varicose sykdom som har skjedd uten tilsynelatende årsak og tidligere trombose i venene.

Øk-medfødte åreknuter.

Es er en sekundær åreknute etter en flebotrombose.

En - grunnen kan ikke klargjøres på grunn av utilstrekkelige anamnese data.

A - lokalisering av åreknuter.

An - ingen endringer i venøs fartøy ble oppdaget.

Som - endringer observert i overfladene.

As1 - kapillære (retikulære) intradermale vener påvirkes.

As2 - varicosity av den store subkutane lårbenen.

As3 - endringer i den store saphenøsvenen.

As4 - kort subkutan vene påvirkes.

As5 - en stor, men ikke en trunk, venen påvirkes.

Ad - varicose nederlaget dyp vene (kroppens hulrom og underekstremitetene): inferior vena cava, iliaca, bekken (inkludert livmor og gonadal), lår og leggen og føtter.

Ap - åreknuter av perforerende (kommunikative) vener av lår og underben.

P - ved mekanismen for patofysiologiske endringer.

Pn - endringer i blodstrømmen avsløres ikke.

Po - Obturation (blokkering) av venen ved en trombus.

Pr - gjenkjenning av reversblodstrømmen (refluks) på grunn av svikt i ventilventilapparatet.

Pr, o - en kombinasjon av tilbakeløp og trombose. Dette skjer ved langvarig venøs trombi, når det som følge av inflammatorisk-sklerotiske prosesser fremkommer små gjennomgående kar som forbinder lumen i venen før og etter okklusjon.

I tillegg er metodene for å diagnostisere åreknuter med indeks L

LI - den eksterne inspeksjonen og / eller den produserte dopplerografien av venøse fartøy ble grunnlaget.

LII - grunnlaget for diagnosen var inspeksjon og ultralyd dupleksskanning.

LIII - en grundigere studie av strålingsmetoder (ved hjelp av kontrasterende flebografi, CT, MR, etc.).

Åreknuter i underekstremiteter: diagnose

1. Inspeksjon med påvisning av eksterne tegn.

2. Forhør med spesifikasjon av subjektive følelser, tidligere sykdommer og forhold som kan bidra til utviklingen av sykdommen.

Det skal også klargjøre tilstedeværelse av andre sykdommer med ben (ryggsmerter, hælspore, artrozoartrit, flat), samt et forbindelsessystem (systemisk kollagen, pannikulitt). De kan ikke bare føre til slike klager og lokale forandringer, men også indirekte, gjennom reduksjon av fysisk aktivitet og andre mekanismer som bidrar til åreknuter.

3. Funksjonstester.

Brody-Troyanov-Trendelenburg-testen. Med hjelpen avgjør den funksjonelle tilstanden til ventilårene. Pasienten ligger på en sofa med et hevet ben. Etter en stund, når det venøse blodet forlater lemmet, blir en stor subkutan ven klemmet i den øvre tredjedel av låret. Du kan bruke fingeren, men du kan bruke en tett, venøs tourniquet. Da tilbys pasienten å stå opp. Tourniquet slapper av. Hvis det ikke er nok venøs ventiler, kan du tydelig observere strømmen av blodbølger i blodårene i retning av de distale delene av lemmen.

En rekke prøver tillater vurdering av patenen av de dype venene i lemmen.

Ivanovs test.

Pasienten i liggende stilling øker sakte sin rettete ben oppover. Som regel, før vinkelen når 45 °, avtar konturen til venene. Det er nødvendig å huske denne indikatoren. Videre, allerede i vertikal stilling av motivet, etter å ha fylt venene, er en venøs tourniquet plassert på grensen av øvre og midtre tredjedeler av låret for å klemme lumen på overfladene. Pasienten tilbys igjen å okkupere en horisontal stilling og sakte øke benet. Hvis dypere vener er tilstrekkelig utført, faller de subkutane og intradermale venene på omtrent samme nivå som vinkelen.

Trial Delier - Pertesa.

I den stående posisjonen, i den øvre tredjedel av låret, legges en veneturnikkel eller en mansjett fra tonometeret over på pasienten med en liten luftoppbygging. Etter dette tilbys pasienten å gå på bakken eller rundt i rommet. Ved normal patency av dype og kommunikative årer - etter en stund vil de forstørrede overfladiske venene avta.

Mayo-Pratt-testen. Den elastiske bandasjen legges over hele lemmen av ganske tette turer. For tilstrekkelig permeabilitet av dype vener er det faktum at det ikke er klager på utslett fra utslag og tegn på hevelse av subkutant vev i 30 minutter. På denne tiden skal pasienten stå i vertikal stilling, og gjør den vanlige lasten eller gå.

Å identifisere mangel på kommunikative årer og avgjøre lokaliseringen, vil bidra til tre-kjeveprøven av VI Sheinis.

Harnesses legges på låret i øvre og midtre tredjedel. Den siste tourniquet er fast i popliteal regionen. Etter dette blir pasienten invitert til å stå opp og gå rundt i rommet. Ved suksessiv fjerning av turniquets kan man bestemme mangelen på kommunikasjon ved karakteristisk fremspring av venene under klemssonene. Utgangen av de berørte store kommunikative årene kan fastslås pålidelig hvis pasienten tilbys å strekke muskler i underbenet (bli "på tuppet").

4. Ultralyd diagnose.

De brukes i to variasjoner: Doppler phlebography og duplex skanning.

Ultralyd Doppler phlebography gjør det mulig å spesifisere:

 • Patenen av de dype venene i lemmen;
 • funksjonell bruk av ventiler;
 • tilstedeværelse av berørte kommunikative årer og avklare deres plassering;
 • muligheten for tilbakeløp i overfladisk vene;
 • Manglende ventil av ostialventilen (i stedet for anastomose i de store femorale og subkutane årene).

Under normale forhold kan vi begrense oss til denne studien for å bestemme nivået på kirurgisk inngrep.

Ultralyd dupleksskanning gir deg mulighet til å få mer detaljert informasjon om ventiler i lårbenen (lokalisering, form). I tillegg kan du få informasjon om endringer i vascularvegen i lårbenen, diameteren av lumen, mulig tilstedeværelse av trombi. Den spesielle verdien av denne studien ved å oppnå nøyaktige parametere for hemodynamikk: frekvensen av retrograd bølge og varigheten av retrograd blodstrømning, lineær og volumetrisk strømningshastighet.

Indikerer introduksjonen av intravenøst ​​røntgenkontrastmedium, etter hvilket, med noen mellomrom, flere radiografiske skudd blir tatt.

Ytelse til ultralyd, på grunn av tilstedeværelse av foreløpig forberedelse av pasienten og utførelse av allergiske tester for kontrastmiddel, er fortsatt flebografi relevant for å tydeliggjøre tilgjengeligheten:

 • åreknuter i underbenet (stigende flebografi);
 • svikt i ventiler i lårbenen (bekkenet venografi);
 • diagnose av medfødt hypoplasia og dyp ader aplasi (stigende og bekkenflebografi);
 • diagnose av posttromboflebitisk syndrom (stigende og bekkenflebografi).

I motsetning til ultralyd gir flebografi samtidig en generell romlig arkitektonikk av den berørte lemkrudten.

6. Radionuklidflebografi.

For tiden har denne metoden mer historisk betydning, siden det i sammenligning med klassisk flebografi og ultralyddata ikke er noen fundamentalt ny informasjon. I organisatorisk forstand (arbeider med radionuklider og holder pasienten i et gammakamera), gir denne metoden også visse vanskeligheter. Prinsippet er basert på observasjon av passeringen av en isotop som er satt inn i venen langs venøs lemmer. Overflate og dype kar er godt visualisert, noe som gir en representasjon av venøs utstrømning.

7. Metoder som reografi, plethysmografi, laserstrømmetri og flebomanometri har allerede mistet sin praktiske betydning og brukes bare til vitenskapelige formål og til spesielle indikasjoner.

Åreknuter i nedre ekstremiteter: behandling

Konservativ behandling

Inkluderer medisinering og komprimeringskorreksjon.

1. Bruk kompresjons strikker (golf, strømpebukser, strømper).

Skille mellom terapeutisk og forebyggende komprimeringsstrikk. Varmt klær er merket i fire klasser, hvor hver deling indikerer et visst nivå av ensartet kompresjon av lemmen i mm. Hg. Art. og avhenger av klinisk stadium av sykdommen:

1 klasse - ubehag og smerte i lemmer uten visuelle manifestasjoner.

2 klasse - de første visuelle endringene av overfladiske årer.

3 klasse - utseendet av vaskulære plexuser (noder).

Grad 4 - fase av komplikasjoner.

Forebyggende vask anbefales sterkt for personer som opplever langvarig fysisk anstrengelse, så vel som å være i en sitteposisjon for det meste av arbeidsdagen. For disse formålene bruk kompresjonstøper og strømper.

Ensartet kompresjon av nedre lemmer med kompresjonslinne, bidrar til å opprettholde blodsirkulasjonen i nivå med fysiologiske parametere, som bidrar til å tømme ut. Hovedprinsippet er opprettelsen av et eksternt rammeverk for å opprettholde tonen i de svekkede veggene i venøse kar.

Profylaktiske kompressive strikkvarer utsettes, og til og med fullstendig nøytraliserer risikoen for åreknuter. I tilfeller der de første kliniske manifestasjonene av varicose allerede har begynt å bli forstyrret, anbefales det å kontakte en lege umiddelbart i en klinikk eller et spesialisert medisinsk senter.

Med den allerede utviklede sykdommen reduserer medisinsk sengetøy risikoen for å utvikle trombose og emboli, reduserer manifestasjoner av venøs insuffisiens, og stabiliserer dermed pasientens tilstand.

2. Legemidler.

For tiden er det ingen ideell medisin som påvirker alle de patogenetiske forbindelsene i utviklingen av åreknuter. Du trenger deres kombinasjon. Delvis suspensjon av prosessen i innledende faser ved hjelp av medikamenter er mulig, men omvendt utvikling av allerede eksisterende noder med isolert medikamentbehandling observeres ikke.

Oftest leger fore på følgende måte: Troxevasin, Troxerutin Venorutin, Venitan, Phlebodia 600 Detraleks, Antistax, Lioton gel. Deres hovedhandling er rettet mot å bringe venøs veggen til en skikkelig tone, fjerne venøs stasis og deretter forbedre mikrosirkulasjonen i vev. Hver av de listede produktene har sine klare indikasjoner på bruk og en viss dose av opptak. Deres bruk bør kontrolleres av helsepersonell. Selvmedikasjon her er uakseptabelt, siden komplikasjoner i form av dermatitt og allergiske reaksjoner, forårsaker ekstra lidelse og behandles med vanskeligheter.

Andre legemidler foreskrevet for åreknuter er rettet mot å endre blodets reologiske egenskaper, for forebygging og behandling av tromboser. Dette er slike kjente stoffer som Trental, Acetylsalicylsyre, Curantil. I samme Lyoton-gel, Trombofob, går Venolife inn i heparin og fortynner blodet helt.

Med sikte på bedøvelse, fjerning av ødem og undertrykking av inflammatoriske fenomener, bruk ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer, oftere diclofenak i form av en gel.

Former for påføring av preparater er forskjellige: tabletter, injeksjonsløsninger, salver.

3. Folk rettsmidler i behandling av åreknuter.

Det er viktig å forstå at deres søknad, for det meste rettet mot fjerning av symptomer på komplikasjoner, spesielt tromboflebitt, og ikke til behandling av den underliggende sykdommen. Anvendelsen av disse metodene på det nåværende stadiet bør ikke være en erstatning for medikamentell behandling i de tidlige stadier av utviklingen av åreknuter og spesielt kirurgisk behandling på fullskala kliniske bildet.

Vurder og list noen av de mest hensiktsmessige folkemidlene.

Hirudoterapi - behandling ved å bruke medisinsk leeches til åreknuter. Det brukes kun med tromboflebitt. Metoden er farlig på grunn av risikoen for sekundære infeksjoner og utvikling av blødning fra noder. Et utmerket alternativ kan være bruk av en medisinsk analog - en heparinsalve i begynnelsen av sykdommen. For å forebygge trombose kan den brukes i de senere stadiene, og unngår inntrengning av trofasår.

Brukes i form av gnidning eller innpakning av bena med en klut fuktet i en oppløsning eller gasbind.

Hest Kastanje Tinktur.

Bruk fruktene skrelles fra den grønne huden. Foreløpig er de krummende, hell vodka fra beregningen av 10 gr. (to teskjeer) kastanje for 100 ml. av vodka. Det insisteres for to uker på et mørkt sted og ca 30 dråper blir brukt om en måned 3 ganger om dagen.

Tinktur av Kalanchoe.

Halv liters boks er fylt med knuste blader av colanchoe til midten, deretter i en separat beholder fylles den med vodka i volumet av halv liter. Etter 3-4 uker blir den resulterende løsningen triturert over natten i berørte områder.

Kirurgisk behandling.

1. Klassisk driftsfordel.

 • med dannelse og spredning av åreknuter med involvering av store og små subkutane årer;
 • kommunikasjon med åreknuter og påvisning av dyp venøs insuffisiens valvulær femur og tibia ved vedvarende, ikke korrigerbare manifestasjoner av venøs insuffisiens, eller manifestasjon av komplikasjoner av åreknuter (blødning, tromboflebitt).

Hvis manifestasjoner av venøs insuffisiens er minimal, blir klassisk kirurgisk inngrep utført med profylaktiske formål, som pasienten burde vite.

Operasjonens omfang bestemmes ut fra resultatene fra ultralydstudiet. I tillegg til mekanisk fjerning av åreknuter endret, oppgaven med normalisering av blodsirkulasjonen ved å fjerne den lem forhøyet veneblod utskrivning fra overflatefartøyer i dypet. Ellers vil det bli nødvendig med gjentatte kirurgiske manipulasjoner.

2. Kombinasjon av skleroserende terapi med minimal kirurgisk manipulasjon.

Brukes for varikøse overflatevener i de lavere ekstremiteter inntil dannelsen av vaskulære enheter: I trinn telangiectasic, endringer i segment vene tibia ved retikulærceller varicer, i tillegg til operativ behandling av vaskulære forandres igjen etter fjerningen av årer botryoidal endringer.

Teknikken: fjerning av årer fra sirkulasjonen ved fullstendig lukking av hulrommet med sin påfølgende substitusjon på bindevevet under påvirkning av kjemikalier (etoksisklerol, fibroveyn).

3. Isolert flebosklerose behandling.

I de endrede fartøyene administreres et stoff ved hjelp av ulike tekniske tilnærminger, punktering eller ved hjelp av venøse katetre. Deretter er limmen bandert med tette elastiske bandasjer. Etter en stund kommer fartøyet "av" fra sirkulasjonen.

4. Radiofrekvens ablation.

Med denne teknologien er fartøyet termisk sveiset med en spesiell intravaskulær sonde som avgir radiofrekvensbølger. Under deres handling er det en isolert oppvarming av karossens vegger og deres kompresjon. Etter operasjonen fortsetter slitasje på kompresjonsstrikkslitasje i noen tid.

5. Endovenøs laserbehandling.

Det spesielle venetiske kateteret med stråling av energiimpulser, som forårsaker "tetting" av fartøyets lumen, virker på vegger av fartøyet.

6. Transluminal phlebectomy.

Fjerning av de modifiserte fartøyene med en spesiell sugemekanisme under optisk kontroll, gjennom en spesiell kutt i huden.

Det er nødvendig å huske og vite at enhver kirurgisk behandling har klare indikasjoner. Fordi, i tillegg til gjenvinning, bærer hver kirurgisk prosedyre visse generelle risiko (komplikasjoner ved anestesi, sekundær infeksjon, etc.) og den spesifikke naturen assosiert med en bestemt operasjon.

I denne forbindelse er viktigheten av å forebygge åreknuter.

Les Mer Om Fartøyene