Varicose på føttene behandling

Åreknuter på bena er en kronisk sykdom kjennetegnet ved et brudd på utstrømningen av blod, noe som øker trykket på venene. Blodkar er utstyrt med ventiler som tillater at blodet bare strømmer oppover slik at det ikke stagnerer i underekstremiteter. Når driften av ventilene er forstyrret, blir blodstrømmen kaotisk, hvorpå utviklingen av åreknuter på bena og behandling i dette tilfellet skal utføres umiddelbart. Dette er ikke bare et persons estetiske problem, men også en trussel mot helse, og til og med liv.

Metoder for å behandle åreknuter på bena

Varicosity begynner med utseendet av "edderkopp" eller vaskulære stjerner på beinets hud, den periodiske oppstått tyngde og hevelse i underdelene. Noen ganger har en person nok hvile, slik at de første tegn på utvidelse av venene har passert. Dette er fellen - pasienten søker en lege for behandling når åreknuter allerede er startet, og kirurgisk inngrep er nødvendig.

Hvis du føler deg tung i bena, hevelse, smerte når du går, så vet du - du har den første fasen av åreknuter som skal behandles. Hoved tegn på åreknuter:

 • vedvarende hevelse i beina i underbenet eller låret;
 • hudstramming på underbenet;
 • endring i hudfarge (røde flekker, mørkere);
 • uttalt smerte i kalvene, verre når de går;
 • ømhet i venene under palpasjon;
 • dannelse av trofasår.

Ekstern behandling: Krem, salver og geler

I åreknuter er de overfladiske og dype blodkarene først skadet, noe som fører til stagnasjon av blod. I de første stadiene av sykdommen er legemidler for å behandle åreknuter på bena effektive: geler, salver og kremer. De brukes aktivt i hjemmebehandling av åreknuter, og brukes direkte på vaskulaturområdet to ganger om dagen. Avhengig av ønsket effekt, er disse stoffene delt inn i grupper:

 1. Basert på heparin. Forhindre stagnasjon av venøs blod, har en løsningsvirkning. Den vanligste: "Lyoton 1000", "Dolobene", "Heparin salve."
 2. Basert på naturlige ingredienser (nål, hestkastanje, honningkake). Lindre smerte i kroniske åreknuter, styrke blodårene, fjern tretthet i svangerskapet. Populær: "Venitan", "Reparil-gel", "Troxevasin".
 3. Nonsteroid medisiner som forhindrer betennelse. De brukes til å behandle trombose og tromboflebitt: "Voltaren", "Fastum-gel", "Diclaurin."
 4. Basert på hormoner som har antihistamin, antiinflammatorisk effekt i åreknuter: "Celestoderm", "Flucinar", "Sinaflan".

Narkotikabehandling av åreknuter

I den komplekse behandlingen av varicose er en viktig komponent behandling med medisiner. Hovedtyper medikamenter er tabletter, kapsler, injeksjoner (injeksjoner). Mer vanlig er:

 1. Phlebotonics, som øker blodstrømmen, forbedrer tonen i vaskulære vegger. For eksempel, fremstilling av Fleboph. Det er et moderne høyrenset diosminpreparat, det eneste innen hjemmemedisiner uten filmlag, farger og konserveringsmidler, som det aktive stoffet absorberes så raskt som mulig, og sannsynligheten for allergiske reaksjoner minimeres.
 2. Blodfortynningspreparater. De forhindrer dannelsen av trombi, fortynner blodet og forbedrer sirkulasjonen. Den mest berømte: "Venolife", "Trenal", "Aspirin". De brukes til behandling av varicose strengt i henhold til legenes resept.
 3. Antiinflammatoriske legemidler som frembringer anestesi, reduserer hevelse av vev, hemmer adhesjon av blodplater: "Diclofenac", "Indomethacin." Behandling av åreknuter med disse legemidlene bør bare skje under tilsyn av en lege.

Laserbehandling

Takket være prestasjonene fra moderne medisin, er det nå mulig å kvitte seg med varicose smertefritt med en laser. Det genererer stråling, og pasientens hemoglobin absorberer spekteret av laserbølgen, og frigjør varme som lukker innsiden av det skadede karet fra innsiden. Som et resultat, slutter blodet å bevege seg langs dette segmentet av venen, beveger seg langs de dypere karene. Etter en stund dannes bindevevet på stedet av det berørte fartøyet, som da løser. Laserstråling på åreknuter er effektiv, uten å forårsake skade på omgivende vev.

hydroterapi

Behandling av åreknuter har vært kjent siden gammel rus. Årene under påvirkning av forskjellige temperaturer kan smale og utvide, noe som bidrar til å styrke deres elastisitet. Hydroterapi er svært effektiv i begynnelsen av behandlingen av åreknuter, når bare et vaskulært nettverk vises på beina. Bad kan deles når hele kroppen av pasienten er nedsenket i vann eller lokalt - bare for føttene. Vanntemperaturen for behandling bør variere fra 40 til 20 grader.

Strømper og strømpebukser fra åreknuter

Kvinner er utsatt for åreknuter mer enn menn. Dette skyldes hormonelle forandringer de gjennomgår i løpet av livet (graviditet, overgangsalder). Den mest komfortable og enkle metoden for å behandle åreknuter har på seg spesielle strømpebukser eller strømper som beskytter beina mot smerte, hevelse og tretthet. Effektiviteten av kompresjonslinne skyldes det faktum at det komprimerer beina, og dette fører til komprimering av åreknuter. Bruk av kompresjonstrømpebukser er en utmerket forebygging av åreknuter. Det er produktmodeller utviklet for å behandle avanserte årer hos menn og gravide.

Kirurgisk inngrep

Når åreknuter ekspandere, anbefaler legene phlebectomy - kirurgisk fjerning av åreknuter. Ved hjelp av denne operasjonen blir blodstrømmen gjenopprettet. En obligatorisk tilstand for å utføre kirurgisk inngrep er fraværet av kutt, pustler, utslett på det opererte hudområdet. Operasjonen i seg selv varer ikke mer enn 2 timer, hvorpå små arr gjenstår (4-5 mm). Indikasjoner for kirurgisk inngrep:

 • trofiske forandringer i huden;
 • unormal utvidelse av vener;
 • omfattende åreknuter
 • brudd på blodutløp.

Hvordan bli kvitt åreknuter folkemidlene

Behandling av åreknuter hjemme kan også være effektiv hvis den behandles på en omfattende måte. Det generelle komplekset av tiltak for eliminering av sykdommen består av flere punkter:

 1. Gi opp vane med å sitte med beinet foldet.
 2. Ikke gå glipp av muligheten til å gå.
 3. Gå inn i diettprodukter som inneholder fiber, vitaminer, fordelaktige mikroelementer, unngå stekt, skarp, fettstoffer.
 4. Bruk til behandling av varicose folkemidlene (tinkturer, avkok, komprimerer, gnister).

Apple cider eddik fra benet hevelse

Det er mange folkemessige oppskrifter som bidrar til å lindre smerte, hevelse, tyngde i beina. Apple cider eddik har medisinske egenskaper som er effektive i åreknuter. I sammensetningen er det mer enn 20 mineraler og sporstoffer som er nyttige for menneskekroppen, samt vitamin A, C, B. Apple-eddik styrker ikke bare veggene på karene, det bidrar også til å fjerne hevelse, utmerket toning av huden.

Metoder for dets anvendelse for behandling av åreknuter:

 1. Rubbing. Etter å ha tatt vannprosedyrer, gni eple cider eddik i smertefulle områder, og ikke skyll til neste bad eller dusj.
 2. Komprimerer. Våt gaze i ren eddik, fest til en åreknute, vikle med cellofan, varm med et håndkle. Ligg så at bena dine er 50 cm over kroppen din, med armlene på sofaen eller puten for dette. Ligge i 30 minutter til 1 time.
 3. Dousing. Ta et par liter varmt vann, tilsett 150 g eple cider eddik. Sett føttene i bassenget, sakte helles de hovne venene med den forberedte løsningen. Drenne deretter vannet ved å gjenta prosedyren i minst 5 minutter. Etter å ha dousing, tørk ikke føttene, la dem tørke naturlig.

Leirer og kompresser laget av leire

Nyttig til behandling av åreknuter er blå, hvit eller grønn leire, som selges på apoteket. Det bør være dekket med varicose leg seksjoner, tidligere bløt i kaldt vann. Lagets tykkelse skal være minst 1 cm. Topp skal påføres med polyetylen, og det er ikke nødvendig å påføre varmeisolasjon. Denne kaldt innpakningen skal holdes lenge - fra 1 til 1, 5 timer, og ta en kald dusj.

Kaldbryting er ikke mindre nyttig ved behandling av åreknuter enn varmt. I denne prosedyren begrenser blodårene, forbedrer metabolismen, avviser lymf, som medfører giftstoffer og avfall. Wrapping leire lindrer tretthet i bena og kjemper effektivt med hevelse. Tilbring minst 12 prosedyrer med en frekvens på 2 ganger i uken, og følg lyset i beina.

Acacia tinktur

Mange herbalists anbefaler tinktur av hvite akacieblomster til behandling av åreknuter. Den brukes i form av komprimerer, lotioner, gni. Tinktur løser perfekt hovne venøse noder, gir bein lyshet og helse. For å gjøre det, hell 100 gr. blomster 0,5 liter vodka, insistere på et mørkt sted i tre uker. Deretter belastes og gni infusjonen daglig i beinets hud, der det er venøse forlengelser. Jo oftere du gjør dette, jo raskere vil din normale sirkulasjon gjenopprette. For det første forsvinner det vaskulære nettverket, og med tiden vil de dype årene forsvinne.

Video: hvordan å behandle åreknuter hjemme

Åreknuter behandles hjemme på mange måter. For eksempel gjør hver dag 15 minutter fersk mynte peppermynt og kamille. Disse urter bidrar til å avlaste tretthet etter en arbeidsdag, som er en utmerket profylakse av årer. Noen bruker en hestkastanje-tinktur for å behandle hovne vener, som fjerner hevelse i beinene med wraps. Se på videoen nedenfor for råd om bruken av et nytt stoff for behandling av benvarikose, som er basert på hestkastanje.

Foto av åreknuter i underekstremiteter

Hvis varicose ikke blir behandlet, vil over tid trofiske sår utvikle seg på beina, vokse til gangrene, og personen vil møte en amputasjon. For ikke å bringe situasjonen til det ytterste, er det nødvendig, ved de første symptomene på sykdommen, å konsultere en phlebologist, som vil tilby individuell behandling av sykdommen, avhengig av stadium. Se på bildet nedenfor, hvordan varicosity ser ut i de siste stadiene.

anmeldelser

Etter langvarig smerte i bena, måtte jeg vende til en phlebologist. Han foreslo at jeg fjerner åreknuter med en laseroperasjon, og jeg, etter å ha sortert ut frykt, var enig. Fjerning av mine åreknuter med laser varte 40 minutter under lokalbedøvelse, og etter operasjon ødemer og blåmerker varte en uke. Jeg er fornøyd med resultatet av behandlingen, jeg har ikke lenger smerte.

For meg har phlebologist anbefalt å behandle varianter med leeches. Jeg er ikke redd for disse skapningene, så jeg var enig. I spyttens spytt inneholder nyttig hirudin, som renser og fortynner blodet og senker dets koagulasjon. Behandlingsforløpet var 8 økter med tre døgns intervaller. Etter en 3 måneders pause vil jeg gå gjennom et andre kurs, for etter 2 økter la jeg merke til at hevelsen av beina mine sovnet, ble det lettere å gå.

Angelica, 33 år gammel:

Jeg behandlet åreknuter med eple eddik og massasje: Jeg lagde daglig halvtime omslag med en etterfølgende 5-minutters massasje av hovne årer i to måneder. Først var det morgesmerter i beina, etter tre uker forsvant varicose venen, og nå er de dype blodårene borte. Jeg er veldig glad for at jeg klarte å unngå kirurgisk inngrep, og nå anbefaler jeg deg å behandle varicose med epleeddik til alle dine venner.

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Årsakene og metodene for behandling av benvarikose

Åreknuter (varicer og, varikøsitetsinduserende) innebærer en patologisk prosess som er beskrevet venøs lesjon ofte nedre ekstremiteter er ledsaget av fortynning av veggene, diameteren av hulrommet øker, og dannelsen av såkalte "noder". Startet behandling av varicose i begynnelsen av sykdommen lar deg unngå kirurgi, og forebygging forhindrer utviklingen av komplikasjoner.

Årsaker til utvikling av åreknuter

Vanligvis påvirker varicosity underkroppene, kan utvikle seg i mange år og til og med flere tiår. Åreknuter (varicosity) på beina - det er alltid et brudd på ventiler i blodårene og blodstrømmen. Den riktige blodstrømmen er preget av bevegelse av blod gjennom benene på bena i retning fra under til topp (den inverse tiltrekningskraften). På mange måter er denne prosessen mulig på grunn av arbeidet med venøse ventiler, som forhindrer revers blodstrømmen. Forstyrrelser i driften av disse ventiler fører til brudd på venøs blodstrøm og som en følge av dilatasjon av venene. For slike årer begynner blod å flyte på en kaotisk måte, ofte stagnerende i benene på bena. På grunn av det store trykket som oppstår mot denne bakgrunnen, kan de vaskulære veggene ikke stå, utvide og tynne ut. Samtidig er forstørrede vener med det blotte øye synlige under huden i form av noder. Ofte på grunn av senking av blodstrømmen i de forstørrede årene, opptrer trombusdannelse. Brudd på hudens ernæringsprosesser fører til utseende av trofasår.

Årsakene til utviklingen av varicose sykdom på føttene er ganske mye:

 1. Genetisk predisponering (ved arvelighet, predisponerende faktorer for sykdom er medfødt svakhet i venøse vegger og valvulære apparater, tap av elastisitet).
 2. Brudd på blodsirkulasjonen mot bakgrunnen av forstoppelse, bruk av smale sko, røyking, mangel på fysisk aktivitet.
 3. Inntak av hormonelle stoffer (monofasisk pille med høy dose østrogen fører til fortykning av blodet).
 4. Økt venetrykk, provosert av fedme, graviditet, stillesittende livsstil (stillesittende arbeid), konstant vertikal belastning (arbeidere som står hele dagen på føttene).
 5. Hormonelle endringer i alderen.

Disse årsakene kan også føre til unormal blodgjennomstrømning gjennom blodårene i de nedre lemmer-reflukser eller omvendt blodstrøm fra dypere vener til overfladene. Disse samme årsakene bidrar til sykdomsforværring i fremtiden.

Video: Årsakene til utviklingen av åreknuter i programmet Malysheva "Live healthy!"

Symptomer på åreknuter

 • utvidelse av subkutane årer;
 • følelse av brenning eller varme langs venene i underdelene;
 • Følelse av tyngde i bena;
 • hevelse i det myke vevet i underekstremiteter om kvelden (føtter, ankler, ben);
 • nattkramper i kalvemuskler;
 • mørkere og fortykkelse av underbenets hud;
 • smerte langs blodårene;
 • trophic ulcers.

I hver pasient kan symptomene på varicose være forskjellige, men ett punkt forblir uendret - en følelse av tyngde i beina, som også kalles "tungt legesyndrom". Ofte er det symptomatiske komplekset mest uttalt om kvelden, så vel som under intens varme.

Hvis sykdommen startet, huden på føttene blir et blålig skjær, og pasienten på dette stadiet ikke får noen behandling, ikke sjelden observert hyperpigmentering Lipodermatosclerosis, og i mer alvorlige tilfeller utvikle sår.

Faren er ikke selve varicosen, men komplikasjonen utvikler seg på bakgrunnen - tromboflebitt (betennelse i indre vegveen), som fører til dannelse av trombi. Trombi overlapper ofte lumen i venen (flebotrombose), og kan også komme ut og komme inn i lungene. Som følge av alvorlige komplikasjoner av åreknuter, observeres et dødelig utfall blant pasientene.

Diagnose av åreknuter

Hvis du finner de ovennevnte symptomene, eller til og med noen av dem, trenger du raskt å se en phlebologist eller en vaskulær kirurg. Aktualiteten av sykdomsdeteksjon bestemmer behandlingsens art, samt forebygging av komplikasjoner.

For diagnose av varicose, er følgende studier foreskrevet.

 1. Ultralydsskanning eller tosidig skanning - vurdering av patensen og dilatasjonen av venene, retningen av blodstrømmen, samt tilstedeværelsen av trombi i venene.
 2. Kontrast venografi - vurdering av tilstanden til vener, påvisning av tilstedeværelsen av tumorer og blodpropper ved å gjenskape det nøyaktige "inntrykk" av pasientårene på en røntgenstråle. Vanligvis er denne metoden erstattet av ultralyd, siden sistnevnte anses å være enklere i implementering.

Når du trenger å se en lege uten forsinkelse

Hvis du har følgende symptomer, bør du umiddelbart gå til legen:

 1. Utbruddet av akutt smerte i underdelene med bevegelse. Foten er hovent og veldig tett, huden ser ut til å brenne.
 2. En følelse av svakhet, ledsaget av kortpustethet, en følelse av mangel på oksygen.
 3. Fra de berørte av årenes sykdom, begynte blodet å ose.

Behandling av åreknuter

Metoden for behandling av åreknuter er valgt med tanke på pasientens alder, forsømmelse av sykdommen, tilstedeværelse av komplikasjoner. Metoder for behandling kan være konservative eller medisinske.

Konservative metoder for behandling av åreknuter.

Den ikke-kirurgiske behandlingsmetoden brukes i begynnelsen av sykdomsutviklingen når det ikke er noen komplikasjoner. Konservative fremgangsmåter omfatter å motta et spesialisert medikament (angioprotectors, antikoagulanter, venotonics, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler i form av tabletter, salver og geler), for å bidra til å fjerne smerte, og er også forebygging av komplikasjoner.

Stor verdi i terapi av åreknuter har restaurering av vaskulær tone. Dette kan gjøres ved hjelp av spesielle midler, blant annet det moderne høyrensingspreparatet Flebofa er isolert. Betyr innenlands produsent ikke inneholder fargestoffer, har ingen film belegg, uten konserveringsmidler, som er grunnen til den aktive ingrediensen diosmin absorberes raskere ved å minimere sannsynligheten for manifestasjon av allergiske reaksjoner.

Ikke-kirurgisk terapi for varicose innebærer i tillegg å ha på seg kompresjonsundertøy, overholdelse av et spesielt diett, systematisk trening (et sett med terapeutiske øvelser).

Disse tiltakene reduserer venøs insuffisiens, og forhindrer utviklingen av tromboflebitt. Videre kan legen i tillegg til de ovenfor beskrevne tiltakene for behandling av åreknuter foreskrive et kurs av manuell eller instrumentell lymfedrenering, prosedyrer forbedrer utstrømningen av blod fra nedre ekstremiteter og reduserer hevelse. Effekten av prosedyren er ikke langsiktig.

Behandling av åreknuter med leeches.

Behandling med leeches er en ganske effektiv metode for å bekjempe åreknuter. Trenger inn i det syke vene, spytt fra igler, på grunn av innholdet deri hirudin (naturlig heparin), fremmer flytendegjøring blod og hindrer dannelse av tromber. I dag, basert på hirudin, har legemidler blitt opprettet, slik at "kontakt med leeches" kan unngås.

Moderne ikke-kirurgiske metoder for behandling av åreknuter.

Sclerotherapy.

Skleroterapi er den mest effektive, ikke-kirurgiske metoden for behandling av åreknuter. Under prosedyren legger legen et spesielt stoff inn i det syke fartøyets lumen og forårsaker liming av veggene og i fremtiden (innen 1,5 år) deres resorpsjon. Det vanlige terapeutiske kurset i fase av vaskulære stjerner innebærer 3 til 6 prosedyrer per fot. Resultatet vil bli synlig etter 2-8 uker, der det kan være smerte, hematomer liten prikkende, som gradvis vil passere. Det injiserte legemidlet i hvert tilfelle er valgt individuelt, slik at risikoen for komplikasjoner er minimal. I løpet av behandlingsperioden skal pasienten ha på seg et komprimeringsstrikk.

Effektiviteten av sklerose i behandling av åreknuter kan sammenlignes med klassisk kirurgi, gir det bare de mest moderne teknikker - endovenøs laser koagulering, på grunn av bruk av «form av skum» (skum) sklerose, såvel som å utføre fremgangsmåten i henhold til ultralyd eller translyuministsentnoy lampe. Alt dette til tider reduserte antall bivirkninger.

Skleroterapi kan utføres ved hjelp av en ultralydsskanner, og prosedyren kalles ekkoskleroterapi. Den ekstra bruk av skanneren gjør det mulig for legen å fullstendig kontrollere bevegelsens nål i blodåren og fordelingen av legemidlet.

Hvis legemidlet injiseres i en modifisert blodåre som mikroskum, kalles prosedyren skum-form skleroterapi. På grunn av den nærmere kontakt av mikroårene med venøse vegger, er metoden meget effektiv. Ved å forskyve blodet fra fartøyet, fremmer mikroskummet raskere liming og blokkering av funksjonen.

Endovasal eller endovenøs laser koagulasjon.

En av de moderne og lavtraumatiske metoder for behandling av åreknuter. Effekten av laserstrålen på den skadede venen utføres under lokalbedøvelse. Resultatene er merkbare en måned etter prosedyren. Metoden er ganske dyr.

Medikamentell behandling av åreknuter på benene er godt supplert av folk rettsmidler som ikke bare vil forbedre tone og elastisitet av venen vegger, men også for å forhindre ytterligere progresjon av sykdommen. Oppskrifter av tradisjonell medisin med vanlig bruk bidrar til å kurere sterkt forsømte tilfeller av sykdommen (sår i huden, trombose).

Før du deltar i behandling, er det viktig å finne årsaken til sykdommen, se en lege, ikke forsinke og ikke vent for komplikasjoner (sår hud, trombose), starte behandling så tidlig som mulig, mens på overflaten av venen tykkelse ikke overstiger 5 mm, og nodene er ikke mer enn 7 mm. Under terapeutisk kurs anbefales det å bruke klær og sko som ikke begrenser bevegelse, å nekte tung fysisk anstrengelse og vane å kaste et ben over ens ben.

Moderne metoder for operativ (kirurgisk) behandling av åreknuter

I fravær av det ønskede resultatet krever konservativ behandling av åreknuter kirurgisk inngrep. Operasjon er en radikal metode for å behandle sykdommen, der fjerningen av den forandrede venen utføres. I dag er dette gjort under tumescent anestesi (lokalbedøvelse fra en blanding av naturlige bedøvelser). Fordelene ved fremgangsmåten er at pasienten kan forlate klinikken i to timer etter operasjonen, er det ingen post-operative hematomas lettere tolereres, ingen toksisitet som under kirurgi under generell anestesi.

Phlebektomi - gjennom spesielle punkteringer, blir fjerning av venene endret av sykdommen utført med det formål å normalisere blodstrømmen gjennom dype vener. I noen tilfeller er kirurgi å foretrekke for skleroterapi. Blant fordelene er en rask gjenoppretting av pasienten, små arr, og den samme effekten varer i mange år.

Kort stripping er fjerning av kun det modifiserte stedet av venen gjennom to små snitt. Bestemmer på forhånd plasseringen og omfanget av den berørte venen. Med denne metoden, lider ikke det myke vevet av pasienten, det er en rask gjenoppretting, ingen smerte etter operasjonen.

Endoskopisk disseksjon av venen - med denne metoden, en lege med en liten mengde på den berørte vein inngår det et endoskop, som gjør det mulig å få data om den interne tilstanden til åreknuter, omfanget av det berørte området, samt presisjon kontroll over sine handlinger i løpet av vein delen klipping, minimere skade.

Forebygging av åreknuter på bena

 1. Begrensning på bruk av badstuen, ta et varmt bad, langvarig eksponering for solen (alt dette fører til en reduksjon i venøs tone og blod stagnasjon).
 2. Mer motoraktivitet (moderat løp, svømming, turgåing, aqua aerobic, sykling, ski).
 3. Kontroller vekten din.
 4. Avslag fra tette, tette klær og smale og tette sko.
 5. Bli kvitt vana med å sitte "fot til fots".
 6. Unngå forstoppelse (spis riktig, hold drikkregimet).
 7. Fordel belastningen på bena jevnt (ikke sitte eller stå lenge i en posisjon).
 8. Kontrast dusj og kald føtter helles.
 9. Iført komprimering undertøy for folk som er i risikosonen (gravide kvinner med arvelig disposisjon, arbeidstakere som har stillesittende arbeid, eller hvis arbeid er forbundet med alvorlige fysiske belastninger eller behov for å tilbringe hele dagen på føttene).
 10. Terapeutisk fysisk trening.

Under behandling av åreknuter er enhver fysisk trening forbudt, bare med det formål å forebygge.

Video: Forebyggende øvelser for åreknuter.

Kosthold for åreknuter

 1. Begrensning av salt, krydret og røkt mat.
 2. Avslag på alkohol.
 3. Begrensning av kjøttprodukter.
 4. Anrikning diett av frisk frukt og vegetabilske produkter, som bidrar til å styrke den vaskulære vegg (gulrøtter, olivenolje, valnøtter, rose, grønn te, spiret hvete, bønner, grønn løk).
 5. Daglig inntak av eple cider eddik (et glass vann 2 ts).

Hvis du finner de første tegn på åreknuter, kontakt en spesialist umiddelbart. Personer med risiko (de med predisponerende faktorer), og har en familiehistorie med åreknuter anbefales hvert år for å besøke phlebologist med obligatorisk ultralyd.

Åreknuter av bena

Åreknuter i underekstremiteter, som også kalles åreknuter, manifesteres som en utvidelse av de overfladiske venene på beina, som følger med forstyrrelsen av blodstrømmen og ventilens svikt.

Med åreknuter av bena, blir blodårene av den sakkulære typen dannet. I denne tilstanden er det en økning i venenees lengde, deres slangete tortuositet,
Utilstrekkelige ventiler. For tiden er åreknuter svært vanlige: det er observert hos rundt 17-25% av mennesker.

I ung alder, før pubertet, utvikler denne sykdommen hos representanter for begge kjønn med samme frekvens. Imidlertid observeres åreknuter hos kvinner i voksen alder dobbelt så ofte som menn. Et slikt bilde kan forklares ved signifikante hormonelle endringer i menstruasjonsperioden under barnets svangerskap. Som et resultat, vener tonen svekkes, de ekspanderer, og det er et brudd på venøs sirkulasjon.

Årsaker til åreknuter i bena

I dag pleier spesialister å støtte mange teorier som indikerer hvorfor åreknuter utvikler seg på bena. Men det er imidlertid viktig å merke seg om hovedårsaken til denne sykdommen venøs ventil sykdom. Som en konsekvens hindrer ventilene blodbevegelsen i motsatt retning. Følgelig er bare blodstrømmen til hjertet fullt ut realisert. Utilstrekkelig venøs ventilfunksjon kan skyldes trombose, medfødt insuffisiens av ventiler, svakhet i venerveggene og andre årsaker.

Hvis vener ventiler er utilstrekkelig, aspirerer personen som stiger opp til føttene seg ned under påvirkning av tyngdekraften. Når du går, samles muskler i skaftet, som omgir de dype årene, kontrakt. Derfor blir venene tømt, og det er en økning venetrykk. Som et resultat går blod inn i overfladene, de strekkes og manifesteres åreknuter.

Det er også en rekke faktorer som direkte påvirker utviklingen av åreknuter. Hos kvinner utvikler åreknuter ofte som en konsekvens av graviditet. I løpet av denne perioden øker volumet av blod i kvinnekroppen betydelig. Den voksende livmoren presser sterkt på venene som kommer fra beina. I tillegg, i løpet av graviditeten, er tilstanden til venevæg påvirket av hormonelle forandringer i kroppen. I mange tilfeller er varicose under graviditeten reversibel, det er etter fødselen forsvinner det gradvis.

Svært ofte forekommer åreknuter i nedre ekstremiteter hos mennesker som under arbeidet blir tvunget til å stå lenge. En annen risikofaktor for åreknuter er fedme: Overvektige personer har økt intra-abdominal trykk og som følge av utvidelse av vener.

Ofte utvides blodårene også hos personer som er utsatt for regelmessig belastning. Dette skjer når kronisk forstoppelse, hoste, prostata adenom og andre forhold. Åreknuter kan noen ganger bli en konsekvens av kirurgiske operasjoner på bena.

En annen faktor som predisponerer for åreknuter er en persons alder. Som regel foregår alderen av ventiler og venerens vegger med tiden. Som et resultat er elasticiteten tapt, og venene strekkes ut.

Varicosity forekommer ofte hos pasienter som lider av dyp venetrombose, ha medfødte anomalier av blodkar.

Gitt de faktorene som direkte påvirker utviklingen av sykdommen, er det vanlig å skille mellom hoved~~POS=TRUNC og sekundær åreknuter.

Symptomer på å utvikle åreknuter i bena

Først og fremst er de synlige symptomene på åreknuter på bena utseendet på overflaten av huden på beina av et nettverk av tynne vener. Slike manifestasjoner forekommer hovedsakelig i hoftesonen. Et slikt varicose slør er lettest å vurdere hos mennesker som lider cellulitt. Noen ganger blir cellulitt en slags forløper for åreknuter. Ofte komprimerer fettavsetninger i cellulitt de venøse karene, og som et resultat blir blodstrømmen komplisert og varicose forekommer.

Kapillærnett på beina, som manifesterer seg i begynnelsen av åreknuter, kalles telangiectasia. Det skal imidlertid huskes at slike eksterne manifestasjoner kan være begge tegn på åreknuter og en manifestasjon av en midlertidig inflammatorisk prosess.

I noen tilfeller er utbruddet av åreknuter angitt med ødem på beina. Et slikt tegn kan imidlertid være et symptom på andre sykdommer (hjertesvikt, nyre nyresykdom). Derfor kan man i dette tilfellet ikke klart snakke om utviklingen av åreknuter før diagnosen er etablert.

Symptomet på åreknuter blir ofte manifestasjon av smerte i bena. Smertefornemmelser kan være akutte, og har også trekkskilt. Oftest, med varicose smerte i kalvene. Det skjer hovedsakelig i andre halvdel av dagen, etter en viss belastning på beina.

Således bør en person som observerer utseende av et kapillært nett, periodiske manifestasjoner av smerte og hevelse, konsultere en lege og ta nødvendige studier.

Ofte gir åreknuter pasienten et visst kosmetisk ubehag. Men i tillegg kan han få en følelse av alvorlig tyngde i bena, om natten, kramper, På underbena vises det gradvis trofiske endringer.

Visuelt kan åreknuter også manifesteres med ikke særlig merkbare "stjerner" av små fartøyer, og svært store knuter og plexuser, som er spesielt fremtredende når pasienten er i oppreist stilling.

Hvis palpering av vener utføres, bestemmes deres elastiske elastiske konsistens, de komprimeres lett. Huden over åreknuter kan ha høyere temperatur enn resten. Hvis en person tar en horisontal posisjon, senker spenningen i venene, og noderne blir mindre uttalt.

Hvis utviklingen av sykdommen folk ikke tenke på hvordan å behandle åreknuter, utvikler sykdommen, og etter hvert til de beskrevne symptomene blir følelsen tretthet, den konstante følelsen av tyngde i bena og hevelse i sine vev, noen ganger kramper kan forekomme. Hvis det er hevelse, forsvinner de etter en lang hvile om natten.

Komplikasjoner av åreknuter i bena

Svært ofte som en komplikasjon av åreknuter er manifestert akutt tromboflebitt av overfladiske vener. Noen ganger, som følge av skade, knuses varicose node og blødning oppstår. Når blod helles fra en knute som har bristet, er det svært stort blodtap mulig.

I tillegg, på grunn av økt trykk i blodårssystemet, reduseres arteriell blodstrøm. På grunn av dette, hypoksi og den etterfølgende oksygen sult. På grunn av utviklingen av en slik tilstand kan vævsstanser dø, noe som er en farlig prosess for kroppen. På grunn av den uttrykte stagnasjonen av blod i blodårene, samler toksiner i vevet.

Komplikasjoner av denne sykdommen er også blokkeringer av blodpropp, brudd på ernæring av benvev, utseende av pigmentering og mørkgjøring av huden.

Gradvis blir det mer tett lag av subkutant fett, oppstår dermatitt, venøse trofasår. I svært sjeldne tilfeller degenererer slike sår til ondartede formasjoner.

Hvis sykdommen fortsetter i lang tid, kan en person senere utvikle seg kronisk venøs insuffisiens.

Men den farligste komplikasjonen av åreknuter er lungeemboli. Denne sykdommen har et dødelig utfall.

Diagnose av åreknuter i bena

Diagnostisering av denne sykdommen er relativt enkelt. Spesialisten utfører nødvendigvis en undersøkelse og et spørsmål om pasienten, studerer anamnese. I prosessen med tilleggsforskning bestemmes tilstanden til ventiler i hoved- og kommunikasjonsårene, så vel som nivået på dype vener. Det finnes en rekke forskjellige tester som gjør at du kan vurdere tilstanden til venene og graden av utvikling av sykdommen.

Hvis pasienten har en ukomplisert varicose sykdom, brukes i de fleste tilfeller ikke instrumental diagnostiske metoder.

Behandling av åreknuter i bena

Konservativ behandling av åreknuter er hovedsakelig foreskrevet for de som har klare kontraindikasjoner til kirurgisk inngrep.

Også denne behandlingen er indikert hvis pasienten har en liten utvidelse av venene, som er en utelukkende kosmetisk defekt. Målet med konservativ terapi er også å forhindre videre progresjon av denne sykdommen. Til dette formål anbefales pasienten å påføre bandasje av bein påvirket av åreknuter, elastisk bandasje. I tillegg er kompresjonsstrikk for åreknuter vist. Folk som har en forkjærlighet for åreknuter eller er allerede syk med denne sykdommen, bør regelmessig sette føttene på høyden i løpet av dagen, hviler i noen minutter på denne måten. Det er også spesielle øvelser for skinne og fot, med sikte på å aktivere muskuløs venøs pumpe. Dette er en periodisk forlengelse og bøyning i ankles og kneledd.

Pasienten bør være forsiktig så du ikke tillater skinne og hofter å trekke sammen med ulike toalettartikler, da dette kan vesentlig hindre flyt av venøst ​​blod.

Ved hjelp av elastisk kompresjon er det mulig å aktivere blodstrømmen i dype årer, forhindre hevelse, redusere mengden blod i subkutane årer, fremme metabolske prosesser i kroppen og mikrosirkulasjonen.

Men for å oppnå positive resultater er det viktig å binde benet riktig. Denne prosessen må gjøres om morgenen, før du går ut av sengen. Bandasje begynner fra tæren til foten til låret, og en liten spenning av bandasjen bør følges. I forbindelse med bandasje må du ta tak i hælen og ankelleddet. Bandasje med hver tur rundt lemmen skal dekke halvparten av forrige runde. Du bør bare kjøpe sertifisert elastisk bandasje og komprimeringsstrikk.

Behandling av varicose innebærer også bruk av komfortable sko, som skal ha en lav hæl og en hardsål. Ikke stå lenge, la fysisk stress, opphold i et rom med høy temperatur og fuktighet i lang tid. I en drøm er det ønskelig å holde føttene høye.

Pasienter bør begrense bruken av væske og salt, forsøk å bli kvitt overflødig vekt. For behandling av varicose regelmessig er det nødvendig å ta medikamenter, diuretika, midler som forbedrer tonen i venene. I tillegg, i nærvær av indikasjoner, kan pasienten bli foreskrevet medikamenter som stimulerer mikrosirkulasjon i vev. Varicose sykdomsterapi kan også inkludere administrasjon av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.

Hvis pasienten har en ukomplisert form av sykdommen, viser han øvelsesbehandling. Veldig nyttig for svømming, andre vannprosedyrer, fotbad med varmt vann, hvor 5-10% natriumkloridoppløsning er tilsatt.

Svært ofte i behandling av åreknuter, brukes lokale terapier. Men slik behandling bør brukes sammen med andre medisinske metoder. Lokale midler for åreknuter frigjøres i form av geler, salver, kremer. De fleste av disse stoffene er tilstede heparin eller venoaktive komponenter. Salver fra varicose bidrar til normalisering av blodårene, kan korrigere brudd på lymfedrenering og mikrosirkulasjon. I enkelte lokale preparater er flere forskjellige aktive ingredienser tilstede. I noen av dem, i tillegg til heparin, rutin, D-panthenol.

Hvis det er i forbindelse med åreknuter, er sekundær infeksjon festet, anbefales det å bruke eksterne midler med antibiotika eller antiseptiske midler.

Siden antikken for behandling som brukes girudoterapiya med åreknuter. Bruken av leeches som frigjør hirudin, tillater flytning av blod, fremmer resorpsjon blodpropp, bli kvitt edderkopper og åreknuter. I tillegg kan hirudoterapi med varicose redusere smerte i beina, overvinne hevelse. Hirudoterapi er imidlertid viktig å bruke allerede i de tidligste stadier av åreknuter. Slike behandlinger skal ikke brukes hos personer med hemofili, anemi, hypotoni, gravide kvinner.

En kirurgisk operasjon er imidlertid en radikal behandlingsmetode for åreknuter. Det utføres for å eliminere venøs venøs tilbakeløp. En slik operasjon utføres ikke dersom pasienten har samtidig lungesykdommer, kardiovaskulær system, nyrer, lever. Det er umulig å utføre en slik operasjon for gravide, så vel som for personer som lider av purulente sykdommer. Moderne teknologier tillater bruk av endoskopisk teknikk for å utføre en slik operasjon.

Hvis en person kun har små grener utvidet, kan skleroterapi brukes. Denne operasjonen innebærer innføring av en skleroserende løsning i venen for å feste venene i venen. Etter dette injiseres venene i andre segmenter, og oppnår fullstendig utryddelse av venen.

Med åreknuter er kombinert operativ terapi også brukt, der store stammer av endrede årer fjernes og scleroterapi av små grener utføres. Etter operasjonen anbefales pasienten å fortsette å ha på seg elastisk bandasje i 8-12 uker.

Behandling av åreknuter av ben ved folkemetoder

I tillegg til standardmetoder for behandling, har tradisjonelle medisinske oppskrifter, som lenge har vært brukt til å behandle åreknuter, en god effekt. Behandling av åreknuter med folkemidlene kan praktiseres parallelt med tradisjonell terapi.

Med varicose gir en god effekt bruk av en massasjedusj. En slik massasje kan utføres under den daglige dusjen. Vannstråler bør rett og slett rettes mot de områder hvor manifestasjoner av varicose er sett. Massasje begynner med varme stråler, men over tid bør vannet bli stadig mer kaldt. Du kan også bruke kontrastmassasje, vekslende varmt og kaldt vann. Det er viktig at en slik massasje slutter med kalde bekker. Hvis massasjen utføres riktig, blir hudområdene som har gjennomgått massasje rød. Etter en slik massasje, gni bena og påfør en salve eller gel på dem.

I åreknuter anbefales det også at et fotbad er laget av urtedekk. Slike bad skal ikke være varme. En god effekt er gitt ved bruk av morgenbadene fra infusjonen av burdock, bjørkblader, nettle. For å forberede denne infusjonen, bør du ta en teskje hakkede urter og hell en liter kokende vann. Infusjonen skal vare i flere timer. Badet varer ca 290 minutter. For å øke vaskulær tone, er bruken av det samme infusjonsbadet av urter av nesle, kamille, sitronbalsam og oregano effektivt.

Forebygging av åreknuter i bena

Forebygging av åreknuter inkluderer en rekke tiltak for å forhindre tegn på sykdommen. Det er nyttig for hver person å periodisk holde bena forhøyet, ta pauser under stillesittende arbeid, ikke bruk slitasje på kroppen. En god metode for å forebygge åreknuter vil være en kontrastdusj, inkludering i dietten av produkter som er nyttige for blod, utførelsen av visse fysiske øvelser. Ved de første tegn på åreknuter bør du konsultere en lege for å forhindre sykdomsprogresjon.

Behandling av vener på beina

Gjennom menneskehetens historie lider folk av åreknuter. Det antas at denne sykdommen er en slags betaling for vår oppriktighet - ingen andre pattedyr står ikke overfor slike problemer. Kvinner er mer sannsynlig å være plaget enn menn. Det er en aldersfaktor, men legene bemerker at nylig har åreknuter blitt betydelig yngre - blant pasientene, til og med er skolebarn nå funnet.

Hva er åreknuter?

Vascular mesh, konvekse hovne knutene årer - som utover ser ut som varicose, vet, sannsynligvis alt. Derfor, la oss snakke om hva som skjer under sykdommen i årene.

I åreknuter, reduseres elasticiteten til venene, og som et resultat de ekspanderer. Inne i venene ligger en slags skodder som regulerer blodstrømmen til hjertet fra nedre lemmer. Hvis disse "portene" fungerer riktig, er det ikke noe problem. Ved utseende av forstyrrelser i deres funksjon utvikles åreknuter. Ventiler lukker ikke, hindrer blodbevegelsen til hjertet, som et resultat av det stagnerer i blodårene. Trykket bygger naturlig opp, som også skyver blod fra de dype tykke blodårene i de tynnere karene nærmest huden. Systemet til disse venene er ikke tilpasset å inneholde slike volum av blod, som følge av at deres vegger ikke bare er for strengt strøket, men også ødelagt.

Som en konsekvens av denne prosessen, godt synlig på hudens vaskulære nettverk, som i seg selv representerer et alvorlig estetisk problem. Sykdommen utvikler seg, de tynne svekkede årene blir mer uttalt, får en karakteristisk blå farge, tykkere, og snart ser de ut som knuter.

Årsaker til åreknuter

Det er mange faktorer som øker sannsynligheten for at en bestemt person vil lide av åreknuter:

 • Genetiske arv - fra foreldre eller besteforeldre, som er belagt med åreknuter, er det en etterkommer kan "ta" en vene med en spesiell struktur (svakhet bindevev, ufullkommenhet av ventiler, etc...); og deretter uten en konstant overholdelse av forebyggende tiltak, vil han sannsynligvis bli en pasient med diagnose av "åreknuter" før eller senere.
 • Hormonelle svingninger - oftest rammer kvinner (overgangsalder, menstruasjon, graviditet, etc...), noe som forklarer den tilsynelatende selektivitet av seksuell sykdom; I tillegg øker den faren for åreknuter og behandling av hormonterapi - vitenskapelig bevist at de inneholder kvinnelige kjønnshormoner og deres vara redusere elastisiteten av vein vegger.
 • Nervesykdommer, stress, depresjon - alt dette reduserer årenes tone, fordi elasticiteten til veggene deres er regulert nøyaktig av nerveenden.
 • Inflammatoriske sykdommer i bekken organer (som, igjen, er mer vanlig hos kvinner) - disse prosessene ikke bare kan føre til en hormonell ubalanse, men også kan skade de fine årer.
 • Mangel på fysisk aktivitet i et menneskes liv - venene er presset på grunn av lang sittende, er blodsirkulasjonen forstyrres, gradvis minkende tone av venøs vegger, og til slutt, begynner blodet å stagnere, og det varicer (i dag legene var det enda en spesiell sikt - datamaskin åreknuter, så et stort antall pasienter, årsaken til sykdommen var stillesittende arbeid bak en flimrende skjerm).
 • Overdreven fysisk aktivitet - de inkluderer vektløfting, overflødig vekt, graviditet, arbeid forbundet med langvarig; som et resultat øker trykket i blodårene betydelig, noe som truer forekomsten av åreknuter.
 • Flat føtter.
 • Vanen med alltid og overalt "flaunting" på feil høye hæler.
 • Forstoppelse, økende trykk i bukhulen.
 • Skader og sykdommer.
 • Kjønn - som allerede nevnt ovenfor er risikoen for å utvikle varicose hos kvinner høyere.
 • Kroppens struktur - som regel er det mennesker som vokser over gjennomsnittet som lider av åreknuter.

Symptomer på åreknuter

Symptomer på varicose er preget av gradvis progresjon. Eksplisitte tegn registreres ikke umiddelbart, i første fase manifesterer sykdommen seg gjennom:

 • hevelse av føttene, spesielt etter et lengre opphold i en sittende eller stående stilling, som som regel passerer om morgenen for seg selv - det første tegn på at dype vener gjør dårlig med sine plikter;
 • kramper og følelsesløp i beina, spesielt ofte dette symptomet manifesteres om natten og om morgenen;
 • følelser av tyngde, brennende, kløe og smerte i beina, spesielt karakteristisk for andre halvdel av dagen;
 • De første synlige tegnene er karakteristiske rødblå karetmasker og stjerner, godt merket på huden.

Når de første alarmer vises, ikke forsink besøket til legen. Som du vet, er noen sykdom mest egnet for behandling i begynnelsen. Hvis symptomene ble ignorert og pasienten ikke betraktet dem som tilstrekkelig grunnlag for å søke kvalifisert hjelp, så tegn som:

 • fortykkelse og mørkhet i underbenets hud: flekker og flak vises på den;
 • årer blir smertefulle under palpasjon;
 • uttalt muskelsmerter, hvor intensiteten øker under turgåing;
 • Utseendet på beina utstråler over huden og føttene til de venøse noder.

Hvis den kompetente behandlingen ikke er foreskrevet og på dette stadiet, vil pasienten uunngåelig forvente alvorlige komplikasjoner, som vil bli diskutert senere.

Når skal jeg se en lege?

Det er tegn, utseende som er en absolutt indikasjon for et akutt anrop til en lege. Disse inkluderer:

 • følelse av svakhet i kombinasjon med kortpustethet og en følelse av mangel på oksygen;
 • skarpe skarpe smerter i beinet, mens lemmen er komprimert, vises en brennende følelse;
 • Utløpet av blødning forårsaker frykt og mistanke om stedet.

Hvordan er denne diagnosen gjort?

Den nøyaktige diagnosen kan kun gjøres av en lege - en phlebolog eller en vaskulær kirurg. For å ta kontakt med eksperten er det ønskelig ved de første alarmerende signalene til en organisme. Selvfølgelig er de første undersøkelsesprosedyrene undersøkelse og spørsmål til pasienten. Deretter, for å bekrefte diagnosen og oppnå maksimal informasjon om sykdommens art og alvorlighetsgrad, kan følgende prosedyrer være nødvendige:

 • Ultralyd av venene - i prosessen med denne undersøkelsen avsløres ikke bare forekomsten av åreknuter, men også konklusjoner om retningen av blodstrømmen, tilstedeværelsen av trombier og svulster, vasodilasjonen vurderes;
 • Kontrast venografi er en svært nøyaktig og informativ forskningsmetode, i henhold til resultatene som det blir mulig å fullstendig vurdere tilstanden til venene; denne undersøkelsen utføres ved å innføre et kontrastmiddel i menneskekroppen som strekker blodet.

Begge disse metodene kan byttes ut. På grunn av den minste invasiviteten i nyere tid, er preferanse gitt til ultralyd av venene.

Hva er risikoen for åreknuter?

Om varicose er det en avorisme laget av leger - "Sykdom manifestert på beina, og skyting i hjertet." Faktisk er denne sykdommen ikke bare et estetisk problem, noe som bringer problemer og reduserer livskvaliteten. I mangel av kvalifisert medisinsk behandling er åreknuter fulle av alvorlige komplikasjoner, opp til et dødelig utfall.

Så konsekvensene av åreknuter på beina kan være:

 • tromboflebitt - sykdommen er ledsaget av betennelsesprosesser i de berørte årene;
 • blødning;
 • nedsatt næring av vev;
 • økt pigmentering;
 • økt trombose - farlig ikke bare for helse, men også for livskomplikasjoner.

Separat er det nødvendig å si om en så vanlig "følgesvenn" av åreknuter, som et trofasår. Årsaken til utseendet er permanent venøs insuffisiens og økt trykk i venene. Slike sår, som regel, ikke helbrede lenge, de er svært vanskelig å behandle, og samtidig kan de begrense pasientens evne til å jobbe og til og med føre til hans funksjonshemning. Ødem, smertefulle smerter og til og med en ubehagelig lukt - alt dette gjør pasientens liv svært vanskelig. Forekomst av trofasår hos en person som lider av åreknuter, fremmes selv ved mindre skader og blåmerker, som ikke kan unngås. Forresten, noen ganger (i sjeldne tilfeller) degenererer disse lesjonene til en malign tumor.

Behandling av åreknuter

Behandling av åreknuter på beina avhenger først og fremst av utviklingen av sykdommen. Hvis vi snakker om de første stadiene av sykdommen, når komplikasjoner og irreversible prosesser ennå ikke har erklært seg, brukes vanligvis konservativ behandling, dvs. behandling uten kirurgi, som kan inkludere følgende prosedyrer:

 • Drug therapy - den kommer som en pille (venotoniske, ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer, antikoagulanter), og om lokale rettsmidler, det vil si alle slags salver.
 • Kompresjonsbehandling - påkledning av spesielle kompresjonstrømper eller, som et alternativ, innpakning av bena med elastisk bandasje.
 • Pneumomassage - utført ved å bruke en innretning pnevmomassazhera aktiverer blodsirkulasjonen, forbedrer vev trofisme og som en konsekvens, varicer ubehagelige symptomer avtar og forsvinner.
 • Skleroterapi - brukes i tilfellet når du ikke kan unngå å fjerne de skadede årene. Det utføres uten kirurgisk skalpell, en spesiell blodstrømmende medisin settes inn i venen, som et resultat av at fartøyet gradvis atrophiserer og forsvinner. Dette skjer ikke raskt, i løpet av året trenger du kanskje mer enn en økt, men effekten av skleroplastikk er verdt det.
 • Endovasal laser koagulasjon - en av de mest moderne metodene, utføres under lokalbedøvelse, resultatet kan estimeres i en måned.
 • Igler - dette er en av utradisjonelle metoder for behandling av åreknuter på bena er basert på en spesiell igler - bite på pasientens hud og påfølgende suger de produserer den blodfortynnende middel hirudin; Men i dag er det mulig å gjøre uten leeches - på hyllene på apotek er det mange stoffer som inneholder dette middelet.

Forebygging av åreknuter

Spesiell oppmerksomhet mot forebygging av åreknuter bør gis til personer i fare: de som har slektninger som lider av denne sykdommen, representanter for bestemte yrker (lærere, frisører, etc.), personer med overvekt, gravide osv.

Først av alt er det nødvendig å lede en aktiv livsstil. Gå inn for sport (svømming, sykling), foretrekker fotturer til "stående" turer i offentlig transport, klatre til gulvet på trappen, og ikke på heisen, etc.

De som er nødt til å tilbringe lang tid i en sittende eller stående stilling, er verdig oppmerksom på følgende anbefalinger:

 • Med lang tid er det bedre å skifte fra fot til fots fra tid til annen, mens du beveger tærne med fingrene.
 • Kontorarbeidere som tilbringer dager bak dataskjermen, anbefales jevnlig å legge sine føtter på bordet. I denne posisjonen blir utstrømningen av blod fra venene på underekstremiene betydelig forbedret.
 • En liten fotstøtte kan redusere farlig trykk; Videre er det veldig praktisk å utføre elementære øvelser i løpet av en lang sitte.
 • En enkel øvelse, som består i periodisk løfting av tærne, fremmer spenningen i skinnens muskler og forbedrer blodstrømmen oppover.
 • Minst en gang i timen i 5-10 minutter må du rive deg bort fra stolen og knead litt.

Kompresjons undertøy brukes ikke bare til behandling av åreknuter, men også for forebygging. For eksempel, hvis en person i familien lider av denne sykdommen, under svangerskapet, under flyreiser og lange turer med buss eller tog, i ferd med trening er det bedre å bruke kompresjonsstrømper eller elastisk bandasje for å vikle bena.

Hvis problemet allerede har manifestert seg selv i den minste grad, er det nødvendig å unngå følgende:

 • mottak av orale prevensiver (de inneholder hormoner som kan forverre situasjonen);
 • iført høyhælte sko;
 • Overvekt og fedme;
 • spise salt, fett og krydret mat;
 • bærer tunge poser og kofferter (nå veldig populær bagasje på hjul);
 • depilering med voks;
 • varmt langsiktig bad;
 • badstuer og bad;
 • alkoholmisbruk, røyking;
 • selv.

Les Mer Om Fartøyene