Kronisk venøs insuffisiens

Kronisk venøs insuffisiens (CVI) - patologi forårsaket av brudd på venøs utstrømning i nedre ekstremiteter. Ifølge utenlandske phlebologists lider 15 til 40% av befolkningen i utviklede land av visse sykdommer i venøsystemet, og 25% av pasientene har tegn på kronisk venøs insuffisiens. Utviklingen av kronisk venøs insuffisiens skyldes langvarige åreknuter, tromboflebitt, medfødte anomalier i venøsystemet. Med CVI er det ømmer og pigmentforstyrrelser i beina, tretthet og tyngde i beina, kramper om natten. Progressiv venøs insuffisiens forårsaker utseendet av trofasår.

Kronisk venøs insuffisiens

Kronisk venøs insuffisiens (CVI) - patologi forårsaket av brudd på venøs utstrømning i nedre ekstremiteter. Ifølge utenlandske phlebologists lider 15 til 40% av befolkningen i utviklede land av visse sykdommer i venøsystemet, og 25% av pasientene har tegn på kronisk venøs insuffisiens. Russisk forskning innen Studier om vener si at en detaljert undersøkelse av tegn på CVI fastsettes hvert sekund av russere i alderen 20 til 50 år, med 5 til 15% av befolkningen lider av dekompensert kronisk venøs insuffisiens, som er 4% av tilfellene ledsaget av trofiske sår. Den brede utbredelsen av denne patologiske tilstanden skyldes fremoverbevegelsen, noe som medfører en økt belastning på vener i underekstremiteter for å bli praktisk talt uunngåelig.

Som det viktigste problemet, som har en negativ innvirkning på utviklingen og utviklingen av CVI, er det verdt å merke seg pasientens senere appell for medisinsk hjelp. Et betydelig antall pasienter tror at symptomene på kronisk venøs insuffisiens er en vanlig følge av tretthet og langvarig statisk belastning. Noen undervurderer alvorlighetsgraden av patologien og er uvitende om komplikasjonene som CVI kan forårsake. Sammen med mangelen på informasjon, spilles en viss negativ rolle ved reklame "mirakel", som angivelig helt kan eliminere venøs patologi. For tiden mottar bare 8% av pasientene med CVI medisinsk behandling.

Ofte er kronisk venøs insuffisiens forvirret med åreknuter i underekstremiteter. Imidlertid er disse tilstandene ikke identiske. CVI kan detekteres i fravær av synlige endringer av overfladiske vener på beina. Kronisk venøs insuffisiens utvikler seg som følge av en rekke medfødte og ervervede patologiske forhold som fører til forstyrrelse av utstrømning langs de dype venene i underdelene.

Mekanismen for CVI-utvikling

Blod fra nedre ekstremiteter flyter gjennom dype (90%) og overfladiske (10%) vener. Utstrømning av blod fra bunnen opp gir en rekke faktorer, hvorav det viktigste er sammentrekning av muskler under fysisk aktivitet. Muskelen, kontraherende, presser på venen. Under tyngdekraften påvirker blodet å falle, men returstrømmen forhindres av venøse ventiler. Som et resultat er normal blodstrøm gjennom venesystemet sikret. Bevaring av den konstante bevegelsen av væske mot tyngdekraften blir mulig, takket være ventilapparatets konsistens, den stående tonen i venøs veggen og den fysiologiske forandringen i venetens lumen når kroppens stilling endres.

I tilfelle når ett eller flere elementer som sikrer normal blodstrøm lider, utløses en patologisk prosess som består av flere stadier. Utvidelse av venen under ventilen fører til ventilfeil. På grunn av det konstant forhøyede trykket fortsetter venen å ekspandere fra bunnen av. Venøs refluks (patologisk utslipp av blod fra toppen ned) er festet. Blodet stagnerer i fartøyet, presser mot venevæggen. Gjennomførbarheten av venøs veggen øker. Plasma gjennom venens vegger begynner å svette inn i det omkringliggende vevet. Vevet svulmer, maten er forstyrret.

Sirkulasjonssvikt resulterer i akkumulering av små kar i vevet metabolitter lokal blodpropp, maktofagov aktiverings- og leukocytt lysosomale enzymer øke antallet av frie radikaler og lokale inflammatoriske mediatorer. Normalt blir en del av lymfene tømt gjennom anastomosene i venesystemet. En økning i trykket i venøsengen forstyrrer denne prosessen, noe som fører til overbelastning av lymfesystemet og en forstyrrelse i utløpet av lymfe. Overtredelse av trofikken forverres. Trofiske sår er dannet.

Årsaker til CVI

Kronisk venøs insuffisiens kan oppstå under følgende forhold:

 • langvarige åreknuter i underekstremiteter;
 • posttromboflebitisk syndrom;
 • medfødte forstyrrelser i dype og overfladiske venøse systemer (medfødt hypotyroidisme eller aplasi dyp vene - Klippel-Trenaunay syndrom, medfødte arteriovenøse fistler --Weber syndrom-Park Rubashov).

Noen ganger utvikler kronisk venøs insuffisiens etter en flebotrombose. I de senere årene, som en av årsakene som fører til utvikling av CVI isolert phlebopathy - en tilstand der venøs lunger skjer i fravær av verktøy og kliniske tegn på patologi venesystemet. I sjeldne tilfeller utvikles kronisk venøs insuffisiens etter traumer.

Det er en rekke ugunstige faktorer der risikoen for kronisk venøsinsuffisitet øker:

 • Genetisk predisposisjon. Utviklingen av patologi fører til en genetisk bestemt insuffisiens av bindevev, noe som forårsaker svakhet i vaskulær veggen på grunn av mangel på kollagen.
 • Kvinne sex. Forekomsten av kronisk venøs insuffisiens skyldes høyt nivå av østrogen, økt stress på venøsystemet under graviditet og fødsel, samt høyere forventet levealder.
 • Age. Hos eldre mennesker øker sannsynligheten for å utvikle CVI som følge av langvarig eksponering for uønskede faktorer.
 • Inntak av hormonelle prevensjonsmidler og andre hormonholdige stoffer (på grunn av økte nivåer av østrogener).
 • Utilstrekkelig motoraktivitet, fedme.
 • Kontinuerlig statisk belastning (lange turer i transport, stående eller stillesittende arbeid), konstant løfting av vekter.
 • Kronisk forstoppelse.

Klassifisering av CVI

For tiden bruker russiske phlebologists følgende klassifisering av CVI:

 • Grad 0. Symptomer på kronisk venøs insuffisiens er fraværende.
 • Grad 1. Pasienter er plaget av bein smerte, en følelse av tyngde, forbigående ødem, nattkramper.
 • Grad 2. Hevelse blir vedvarende. Visuelt bestemt hyperpigmentering, fenomenet lipodermatosklerose, tørt eller vått eksem.
 • Grad 3. Det er preget av nærvær av et åpent eller helbredt trofasår.

Graden av 0 ble utpekt av klinikere ikke ved en tilfeldighet. I praksis er det tilfeller hvor pasienter med åreknuter ikke fremviser noen klager, og symptomer på kronisk venøs insuffisiens er helt fraværende. Behandlingstaktikken til slike pasienter skiller seg fra taktikken til å behandle pasienter med lignende åreknuter, ledsaget av CVI 1 eller 2 grader.

Det er en internasjonal klassifisering av kronisk venøs insuffisiens (CEAP-system), idet man tar hensyn til de etiologiske, kliniske, patofysiologiske og anatomo-morfologiske manifestasjonene av CVI.

Klassifisering av CVI i henhold til CEAP-systemet:

Kliniske manifestasjoner:
 • 0 - visuelle og palpatoriske tegn på vene sykdom er fraværende;
 • 1 - telangiektasi;
 • 2 - åreknuter
 • 3 - ødem;
 • 4 - hudendringer (hyperpigmentering, lipodermatosklerose, venøs eksem);
 • 5 - huden endres med helbrede sår;
 • 6 - Skift av huden i nærvær av et frisk sår.
Etiologisk klassifisering:
 1. årsaken til CVI er medfødt patologi (EC);
 2. primær CV med ukjent årsak (EP);
 3. sekundær CVI, som utviklet seg på grunn av trombose, traumer etc. (ES).
Anatomisk klassifisering.

Reflekterer segmentet (dyp, overfladisk, kommunikativ), lokalisering (stort subkutant, lavere hul) og lesjonnivå.

Klassifisering under hensyntagen til de patofysiologiske aspektene ved CVI:
 1. CV med refluksfenomener (PR);
 2. CVI med obstruksjon (PO);
 3. CVI med fenomenene refluks og obstruksjon (PR, O).

Ved evaluering av CVI ceap systemet bruker et poengsystem, hvor hver attributt (smerte, hevelse, halthet, pigmentering, lipodermatosclerosis, magesår, deres varighet, antall og tilbakefallsraten) målt på 0, 1 eller 2 poeng.

CEAP-systemet gjelder også funksjonsnedsettelsesskalaen, i henhold til hvilken:

 • 0 - fullstendig fravær av symptomer;
 • 1 - symptomer på CVI er tilstede, pasienten er i stand til å arbeide og trenger ikke støttemidler;
 • 2 - pasienten kan bare arbeide heltid hvis han bruker støttende midler;
 • 3 - pasienten er deaktivert selv om han bruker støttende midler.

Symptomer på CVI

CVI kan manifesteres i en rekke kliniske symptomer. I de tidlige stadiene vises ett eller flere symptomer. Pasientene er bekymret for tyngde i bena, noe som forverres etter lang tid i vertikal stilling, forbigående ødem og nattkramper. Det er hyper- (sjeldnere - hypo-) pigmentering av huden i den fjerne tredje delen av skinnen, tørrhet og tap av elastisitet i huden på skinnene. Åreknuter i begynnelsen av kronisk venøs insuffisiens vises ikke alltid.

Med utviklingen av kronisk nyresvikt forverres lokal sirkulasjonssykdom. Trofiske lidelser blir mer uttalt. Trofiske sår er dannet. Deponering av betydelig blod i nedre lemmer kan føre til svimmelhet, besvimelse og utseendet på tegn på hjertesvikt. På grunn av reduksjonen i BCC, tåler pasienter med alvorlig kronisk venøs insuffisiens ikke fysiske og mentale belastninger.

Diagnose av CVI

Diagnosen er laget på grunnlag av anamnese data, pasientklager, resultatene av objektiv og instrumentell forskning. Konklusjonen om graden av venøs utstrømningsforstyrrelse er utført på grunnlag av ultralyd av venene i nedre ekstremiteter og duplex angioscanning. I noen tilfeller utføres en røntgenkontrasttest (flebografi) for å bestemme årsaken til CRF.

Behandling av CVI

Ved bestemmelse taktikk for behandling av kronisk venøs insuffisiens bør være klart forstått at den CVI - systemisk patologisk prosess som ikke kan løses ved å slette ett eller flere av overfladiske åreknuter. Målet med terapien er å gjenopprette den normale funksjonen av det venøse og lymfatiske systemet i underdelene og forhindre tilbakefall.

Generelle prinsipper for behandling av CVI:

 1. Terapi bør være et kurs. En pasient viser korte eller episodiske kurs, andre - regelmessig og lang. Gjennomsnittlig varighet på kurset skal være 2-2,5 måneder.
 2. Bruk av medisiner bør kombineres med andre behandlingsmetoder for CVI.
 3. Behandling for CVI bør velges individuelt.
 4. For å oppnå gode resultater må pasienten delta aktivt. Pasienten bør forstå essensen av hans sykdom og konsekvensene av avvik fra doktors anbefalinger.

Den viktigste betydningen av behandling av CVI er konservative metoder: medisinbehandling (flebotrofiske stoffer) og opprettelse av et ekstra rammeverk for vener (elastisk kompresjon). Preparater for topisk påføring: sårdekker, salver, kremer, antiseptika og kremer er foreskrevet hvis det foreligger tilsvarende kliniske manifestasjoner. I noen tilfeller er kortikosteroidpreparater indikert.

Kirurgisk behandling utføres for å eliminere den patologiske venøse utslipp og fjerning av åreknuter (flebektomi). Ved kirurgisk behandling er ca. 10% av pasientene med kronisk venøs insuffisiens nødvendig. Med utviklingen av CVI på bakgrunn av åreknuter er ofte benyttet til minimalt invasiv miniflebektomi.

Profylakse av CVI

Profylakse av CVI inkluderer trening, regelmessig spasertur, forebygging av forstoppelse. Hvis mulig, begrense tiden som brukes i en statisk stilling (stående, sittende). Det er nødvendig å utelukke ukontrollert mottak av hormonpreparater. Pasienter som er i fare, spesielt når de bruker østrogener, har elastiske strømper.

Akutt og kronisk venøs insuffisiens (OVH og CVI)

Fra denne artikkelen vil du lære om venøs insuffisiens (redusert VN), hvor farlig denne patologien er. Når det utvikler seg, er det forskjeller i den akutte og kroniske formen for venøs insuffisiens. Årsaker, risikofaktorer for venøs insuffisiens av nedre ekstremiteter, symptomer og behandling, prognose for gjenoppretting.

Venøs insuffisiens er definert som et sett av defekter som skaper tilstander for brudd på venøs blodstrøm: dårlig ventilasjon, nedsatt venetone, blodkarstagnasjon, avslappning av muskelpumpen.

Strukturen til ventiler, vener og muskelpumper

Normal bevegelse av venøst ​​blod fra periferien til midten gir:

 • tonus av de vaskulære veggene;
 • ventiler av blodkar som "blokkerer" blodet (ikke tillater det å bevege seg tilbake);
 • Muskulære sammentrekninger (poddavlivayuschie vene fra bunnen).

Grunnlaget for utviklingen av patologi er den medfødte svakheten i vaskulære vegger. Av forskjellige grunner (medfødt og ervervet defekter, åreknuter sykdom, post-trombophlebitic syndrom), de strekker og mister sin elastisitet i feltet av ventiler, noe som skaper en hindring for deres fullstendig lukking. Blodet beveger seg tilbake, øker trykket og stagnasjonen i sengen, situasjonen forverres av en svekket muskelton eller redusert motorisk aktivitet (hypodynami).

 • Det er deformerte, innviklede, utstrekte årer der trykket på de vaskulære veggene er økt;
 • det er opphopning av metabolske produkter og betennelse i vev;
 • strukturen av blodkar i blodkar, vev (arr) endres;
 • Arbeidet med organer (leverfibrose) er forstyrret.

Venøs insuffisiens kan forårsake blodsykdommer noen organer og vev (lunge, nyre, lever, hjerne), den karakteristiske kontrast insuffisiens i de lavere ekstremiteter av andre lokalisasjoner patologier - lokaliseringsprosessen (ben) og kutane manifestasjoner (i bena er dermatitt, trofiske sår, nekrose ).

Venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter kan være:

 1. Akutt (2 til 3%), er resultatet av fullstendig overlapping av vaskulærsengen av dype vener med trombi. Det preges av rask utvikling (hevelse, cyanose under tromboset, akutt, utålelig smerte).
 2. Kronisk (97-98%), påvirker bare overfladiske vener, utvikler seg gradvis (et brudd på tonen i vaskulære vegger, valvulære apparater, muskeltoner). Karakteristiske tegn - Hud manifestasjoner (dermatitt, trophic ulcers).

Kronisk venøs insuffisiens i de lavere ekstremiteter farlige blodsykdommer som forårsaker inflammasjon og vev strukturer endring (varicer, periphlebitis, tromboflebitt, trofiske magesår). Akutt prosess i underekstremitetene kan resultere i koldbrann (massiv tap av celler og spalting), en margin av trombe og død som et resultat av tromboembolisme (trombose, lungeemboli).

Det er umulig å kurere venøs insuffisiens, når man diagnostiserer i tidlige stadier (vascular sprouts), er det mulig å hindre utviklingen av prosessen og stabilisere staten stadig. Behandling av kronisk og akutt insuffisiens i nedre ekstremiteter utføres av en doktorsangiosurgeon, i tidlige stadier - av en phlebologist.

Mekanismen for utvikling

Normal venøs blodstrøm fra nedre ekstremiteter til hjertet utføres på tross av tyngdekraften, som virker på menneskekroppen. Hoved drivkraft til bevegelsen av blod bestemmer styrken av hjertets minuttvolum (blod "trykket" på karseng av hjertet til omkretsen), og undertrykket som frembringes av relaksasjon i hjertet (blod "trekker" fra periferien mot sentrum).

Hjelpemekanismer som hjelper blodet til å stige til hjertet fra fjerne deler av kroppen:

 • lukking av ventiler i venene, som hindrer blodet i å bevege seg i motsatt retning (for eksempel fra skinnene til anklene);
 • tonus av de vaskulære veggene;
 • sammentrekning av musklene (deres trykk på venenes vegger sikrer blodstrømmen oppover).

I patologien til forstyrret venøs blodstrøm er forårsaket av:

 • dilatasjonen av de vaskulære veggene i ventilområdet, forhindrer dem i å lukke tett og innebærer en omvendt strøm av blod;
 • Stagnasjon av blod, som presser mot en ven og strekker veggen enda mer, deformerer den;
 • svekkelse av muskeltonen, den styrker den omvendte strømmen av blod og fremmer deformering av venene;
 • økt trykk inne i fartøyet på grunn av bevegelsesforstyrrelser og blodstagnasjon.

Som et resultat stikker de vaskulære veggene ut, det økte trykket skader venene, øker permeabiliteten og "klemmer ut" en del av blodet utover, pigmenterende (flekker) tilstøtende vev.

Blodforsyningen til kroppen er svekket, svikt av venøs utstrømning med CVI fører til:

 1. Akkumulering av metabolske produkter.
 2. Oksygen sult.
 3. Inflammatorisk prosess.
 4. Øk viskositeten til blodet.
 5. Dannelsen av blodpropper.

Stagnasjon skaper en hindring for utstrømning av lymfe (vanligvis en del av væsken som tas ut gjennom venesystemet, når trykket i venene patologi hindrer prosessen), fremmer forekomsten av ødem og lymfatiske stagnasjon som forbedrer forstyrrelser i fordøyelsessystemet og metabolisme.

Lymfekar i vev

Akutte og kroniske former av sykdommen

Når vi snakker om benøs vesen, er det to former for sykdommen: Akutt og kronisk, de adskiller seg fra hverandre, lokaliseringen av prosessen (dype og overfladiske vener), årsaken til forekomsten, de viktigste manifestasjoner og komplikasjoner.

Distinguishing tegn på akutt og kronisk venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter:

Venøs insuffisiens

Venøs insuffisiens Er en sykdom som utvikler seg hos mennesker som en konsekvens av mangel på ventiler i dype vener. Denne sykdommen er svært vanlig i dag, men i de fleste tilfeller utvikler sykdommen ubemerket i lang tid.

Som det fremgår av medisinsk statistikk, påvirker kronisk venøs insuffisiens ca 60% av befolkningen i arbeidsalderen. Men bare en tiendedel av pasientene gjennomgår en tilstrekkelig terapi for denne sykdommen. I utgangspunktet, med dette problemet, går pasientene til terapeuter. Derfor er det svært viktig at en spesialist etablerer den riktige diagnosen.

Årsaker til venøs insuffisiens

I lys av at utviklingen av venøs insuffisiens er direkte relatert til oppreist turgåing, manifesterer folk flest seg selv kronisk venøs insuffisiens av nedre ekstremiteter.

De globale årsakene til venøs insuffisiens er en rekke funksjoner i livet til moderne mennesker. Først av alt er det totalt fysisk inaktivitet, permanent opphold i en stilling mens du sitter eller står i prosessen med daglig arbeid. I tillegg er årsakene til sykdommen visse medfødte trekk ved hormonell status og vaskulær system, noe som forårsaker forverring av venøs blodutstrømning. Utviklingen av kronisk venøs insuffisiens skyldes ofte de samme faktorene som utløser manifestasjonen hos mennesker åreknuter, så vel som trombose dype vener av beina.

Det er viktig å vurdere at de provokerende faktorene av venøs insuffisiens er røyking, og også graviditet. Det må også tas hensyn til nære slektninger av åreknuter.

Med alderen øker en persons risiko for å få venøs insuffisiens: det utvikler seg ofte hos folk som allerede er 50 år. Sykdommen er oftest diagnostisert hos kvinner.

Mekanisme for utvikling av venøs insuffisiens

Venøse ventiler er som i dyp, begge i overfladiske årer. Hvis pasienten utvikler dyp venetrombose, er deres lumen blokkert. Og hvis etter en tid blir lumen restaurert på grunn av prosessen recanalization. Men hvis lumenene i venene gjenopprettes, kan ikke deres ventiler gjenopprettes. Som et resultat er elasticiteten av venene tapt, deres fibrose utvikler seg. Og på grunn av ødeleggelsen av venene i venene, stopper pasienten normal blodstrøm.

Gradvis utvikler pasienten en kronisk venøs insuffisiens. Hvis det er skade på ventiler på dypene på bena, opptrer den omvendte strømmen av blod i venene fritt, da ventilens hovedfunksjon er å hindre tilbakestrømning gjennom benene på bena. Som en konsekvens stiger blodtrykket, og plasmaet passerer gjennom venøse vegger inn i vevet som omgir karene. Vevene blir gradvis tettere, noe som bidrar til å klemme små fartøy i anklesområdet, skinner. Resultatet av denne prosessen er ischemi, på grunn av hvilken pasienten trophic ulcers, som regnes som en av de viktigste symptomene på venøs insuffisiens.

Symptomer på venøs insuffisiens

Ifølge statistikk, subcompensated og dekompensert Omtrent hver syvende person i verden lider av kronisk venøs insuffisiens. Ved kronisk venøs insuffisiens utvikler en person faktisk en venolymatisk insuffisiens, siden belastningen på lymfekarene øker kraftig på grunn av økningen i venetrykk.

Venøs insuffisiens kan manifestere seg på forskjellige måter. Som regel klager en person om smerter i beina, en konstant følelse av tyngde, kvelden hevelse i beina, som forsvinner om morgenen. Med venøs insuffisiens blir pasienten gradvis liten med sine vanlige sko, siden hevelse er notert. Om natten kan pasienten bli forstyrret kramper. Også hudfarge endres på underbenet, huden blir mindre elastisk enn før. Åreknuter blir undersøkt, selv om de kanskje ikke vises i begynnelsen av sykdommen. I tillegg føler pasienten konstant trøtthet, angst.

Stadier av venøs insuffisiens

Det er akseptert å skille tre forskjellige stadier av kronisk venøs insuffisiens. Dette er scenen for kompensasjon, subkompensasjon og dekompensering. På den første fasen av sykdommen en person manifesterer utelukkende en kosmetisk defekt, det vil si åreknuter og telangiectasier blir sett. For å diagnostisere sykdommen på dette stadiet brukes instrumentelle undersøkelsesmetoder, og det gjennomføres også spesielle tester. Slike prøver lar deg vurdere tilstanden til ventiler, permeabiliteten av dype vener. I tillegg, i prosessen med å diagnostisere denne sykdomsflebomanometri, er flebografi, brukt ultralydsskanning.

På Den andre fasen av sykdommen (subkompensasjon) en person utviser allerede trofiske lidelser, som på dette stadiet er reversible. På dette stadiet klager pasienten på konstant smerte, manifestasjonen av benkramper, alvorlig tretthet og hudklype. Noen ganger er det pigmentering av huden, kan dukke opp eksem. Mange pasienter på subkompensasjonsstadiet vender seg til leger med klager om kosmetiske feil, siden på dette stadiet er endringene i fartøyets tilstand allerede merkbare.

På Den tredje fasen av venøs insuffisiens (dekompensasjon) Det er trofiske brudd på en irreversibel natur. Mennesket lider av manifestasjoner av elefantiasis, trophic ulcers. Samtidig kan pasientens historie være oppført dyp venetromboflebitt, åreknuter, PE.

Det er også fire forskjellige former for venøs insuffisiens: varicose, edematous, smertefull, ulcerøs og mixed. Med hver form vises både generelle og karakteristiske symptomer på venøs insuffisiens.

Komplikasjoner av kronisk venøs insuffisiens

De vanligste komplikasjonene ved kronisk venøs insuffisiens er forstyrrelse av trofisme av skinnvev, som har en progressiv karakter. Opprinnelig manifestert hyperpigmentering, som etter en tid går videre til dype trophic ulcers. I tillegg til lokale komplikasjoner fremkaller sykdommen fjerne reaksjoner. På grunn av at i blodårene blir blodvolumet mindre, hos pasienter med kronisk venøs insuffisiens, kan hjertesykdom manifestere seg. Tilstedeværelsen av vevsavfallsprodukter i kroppen provoserer allergiske reaksjoner, som er årsaken til dermatitt, venøs eksem.

Diagnose av kronisk venøs insuffisiens

I prosessen med sykdomsdiagnose lege styres av det faktum at den venøs insuffisiens er faktisk et symptom, som er basert på en svikt i ventilen og veggen av beholderen i flatlige og dype venene i bena. Under diagnosen er det viktig å fastslå hvilket stadium av sykdommen som for tiden foregår i pasienten.

I tillegg er det i diagnoseprosessen bestemt form for kronisk venøsinsuffisiens. I utgangspunktet eksperten trakk oppmerksomhet til tilstedeværelsen av noen av tegnene på sykdommen: hevelse i føtter, typiske smerter, natt kramper i leggen, tilstedeværelse av pigmentering i nedre del av tibia, samt eksem, dermatitt og trofiske sår.

Generelt brukes ultralydsundersøkelsesmetoder for diagnose: Duplex ultralydsskanning, Doppler-ultralyd. For å klargjøre årsakene til kronisk venøs insuffisiens, er det mulig å gjennomføre flebografi.

Behandling av kronisk venøs insuffisiens

I dag utføres behandling av venøs insuffisiens ved bruk av metoder som er foreskrevet for andre vaskulære sykdommer - åreknuter, posttromboflebitisk syndrom.

Formålet med behandlingen av denne sykdommen er først og fremst restaurering av blodstrømmen i blodårene. Som en konsekvens blir gjeldende også gjenopprettet lymfe, de trofiske endringene av en reversibel natur forsvinner. Aktivt praktisert bruken av både konservative og kirurgiske metoder for behandling av venøs insuffisiens.

Konservativ terapi av venøs insuffisiens består i bruk av en rekke fysioterapi produkter, samt narkotika. Med kombinert bruk av disse legemidlene vil effekten av behandlingen være den høyeste. I tillegg er det viktig å avgjøre hvilke risikofaktorer som direkte påvirker sykdomsprogresjonen i hvert enkelt tilfelle. Det kan være graviditet, vektøkning, spesifikk stress på arbeidsplassen. Hver pasient bør forstå muligheten for videre fremgang av kronisk venøs insuffisiens og ta tiltak for å forhindre denne prosessen.

For at kirurgi ikke skal være nødvendig for venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter og i fremtiden, er det viktig å følge alle reglene for å forhindre videre utvikling av venøs insuffisiens, å søke kompresjonsterapi. Kompresjon gjøres ved å binde lemmer med elastisk bandasje, med spesielle kompresjonstrømper. Komprimerings strikkevarer bør velges bare etter samråd med lege, siden det er fire klasser av en slik jersey.

Ikke mindre viktig er behandlingsforløpet med medisinske flebotrofiske stoffer. Behandling med slike legemidler kan betydelig lette pasientens tilstand. For medisinsk behandling av kronisk venøs insuffisiens, i de fleste tilfeller, narkotika bioflavonoider. Deres effekt er spesielt effektiv i de tidlige stadiene av sykdommen. Selv om slike medisiner pasienten tar i lang tid, har de ikke en negativ effekt på kroppen. Hvis behandling utføres på kompensasjonsstadiet, varer behandlingsforløpet med slike legemidler fra en til to måneder og gjentas 2-3 ganger i året. På subkompensasjonsstadiet øker behandlingsforløpet til fire måneder. Den tredje fasen av venøs insuffisiens behandles med et halvt år med å ta bioflavonoidpreparater, hvoretter dosen reduseres med halvparten.

Til dags dato utføres oftest behandling av denne sykdommen med bruk av rusmidler basert på diosmin og hesperidin. De er mest effektive når de brukes samtidig. I tillegg er diosmin også brukt for å forhindre venøs insuffisiens.

Operative metoder for behandling av venøs insuffisiens brukes for tiden bare i 10% av tilfellene, siden konservative behandlingsmetoder kan i betydelig grad forbedre pasientens livskvalitet i de fleste tilfeller. Imidlertid er det ofte nødvendig med kirurgisk behandling av de pasientene som er viktige for å eliminere kosmetisk defekt - åreknuter.

Det er flere ofte brukte kirurgiske metoder for behandling av venøs insuffisiens. Så, det er mulig å fjerne konglomerat av åreknuter, kle seg på stedet hvor hoften i hoften faller inn i lårbenen. Ifølge en annen teknikk blir et snitt gjort i regionen av skinnen, og en fordeling av perforeringsårene utføres. En slik operasjon utføres dersom pasienten diagnostiseres med en svikt i ventiler av perforeringsårene.

Gjennomføringen av den såkalte Babcock-operasjonen består i å utføre et kutt i begynnelsen av lårets subkutane ven. Etter dette settes en sonde med en avrundet ende inn i spiserøret. Enden er vist i knærområdet sammen med den faste venen.

Når du utvikler en pasient med venøs insuffisiens, blir det ofte brukt åreknuter sclerotherapy. Denne teknikken ble brukt til behandling i oldtiden. Teknikken består i innføring i venen til en spesiell substans som fremmer kjemisk virkning på venerveggene og deres påfølgende adherens og angrep. Men denne metoden er preget av manifestasjon av tilbakefall av sykdommen, tromboemboliske komplikasjoner. Skleroterapi er foreskrevet hvis pasienten har åreknuter av små og mellomstore kaliber. Prosedyren utføres ved bruk av den lokale anestesi.

Også for behandling av kronisk venøs insuffisiens praktiseres bruken av laseroperasjon, endoskopisk fjerning av åreknuter. Metoden for behandling bør kun tilbys av en spesialist etter en detaljert studie og diagnose.

Profylakse av kronisk venøs insuffisiens

For å hindre utvikling av kronisk venøs insuffisiens, er det nødvendig for å hindre manifestasjon av sykdommer som provoserer dens progresjon i fremtiden. Fremgangsmåter for å forebygge slike sykdommer involverer bruk av støttestrømper, daglig fysisk aktivitet med tilstrekkelig belastning, intermitterende høy stilling av benene, så vel som vanlige pauser under langvarig sittende eller stående. I pause, bør du varme opp eller holde lemmer på en stund i en forhøyet avslappet stilling. I noen tilfeller er det tilrådelig å regelmessig ta kurs phlebotrophic drugs. For å unngå problemer med fartøyene, bør alltid bare velge komfortable, frie og stabile sko. Kvinner bør ikke alltid bruke sko med svært høye hæler.

Venøs insuffisiens er en kur. Venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter

Venøs insuffisiens er et svært vanlig problem. For slike skuffende statistikker kan vi takke den moderne livsstilen. Stillesittende arbeid, mangel på fysisk aktivitet, underernæring - alt dette har negativ effekt på det vaskulære systemets funksjon.

Så hva er denne sykdommen? Hva er hennes første symptomer? Hvor farlig er feilen i venøse fartøy? Er det effektive behandlingsmetoder? Disse spørsmålene er av interesse for mange pasienter.

Hva er denne sykdommen?

Venøs insuffisiens er en sykdom som noen leger plager en tilbakebetaling for rettferdighet. Det er ingen hemmelighet at venene er karene gjennom hvilke blod beveger seg til hjertet, og derfor, mot tyngdekraften. Omvendt blodstrøm hindres av spesielle venøse ventiler. Men med langvarig statisk belastning (sittende, stående), er trykket på ventiler og veggene til fartøyene for store.

Først er ventiler strukket, etter hvilke ofte er det en såkalt venøs refluks - en omvendt overføring av blod fra toppen ned. Et ekstra volum av væske presser mot veggen av fartøyet, og får det til å strekke seg og tynne. Over tid trengs plasma gjennom den tynne karveggen, som deretter akkumuleres i det myke vevet og danner hevelse. Dermed er ikke bare strukturen av karene forstyrret, men også næringen av nærliggende vev.

Nylige statistiske studier har vist at i utviklede land har minst 15-40% av befolkningen lider av venøs insuffisiens. Og i de fleste tilfeller er sykdommen diagnostisert hos mennesker i alderen 20 til 50 år.

Dessverre vender de fleste syke mennesker til legen allerede i de svært sent stadiumene av sykdommen. Dette er doktorgolfologene som vurderer hovedproblemet. Tross alt, jo tidligere pasienten blir behandlet, jo lettere blir det å eliminere de viktigste symptomene og forhindre utvikling av komplikasjoner.

Hovedårsakene til venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter

Faktisk kan kronisk venøs insuffisiens i nedre lemmer utvikles under påvirkning av ulike faktorer. Til å begynne med er det verdt å merke seg at denne sykdommen ofte opptrer mot bakgrunnen til åreknuter. I tillegg kan vaskulær insuffisiens forårsakes av noen medfødte patologier av overfladiske eller dype vener. Denne gruppen av sykdommer kan omfatte hypoplasia, aplasi, samt tilstedeværelsen av arteriovenøse fistler.

Ofte er fiasko et resultat av pasientens tidligere gjennomførte venøs trombotisk trombose. Mye ofte oppstår sykdommen etter en skade.

På den annen side er det noen risikofaktorer som øker sannsynligheten for at en person utvikler sykdommen. For eksempel kan noen mennesker har en viss genetisk disposisjon, som er forbundet med svikt i bindevevet, forårsaker kollagen observert underskudd - veggene i blodkarene i disse pasientene er mindre elastisk.

Risikofaktorer inkluderer også den langsiktige statisk belastning som forekommer hos personer som har yrket krever konstant opphold i sittende eller stående stilling (selgere, kasser, kontorpersonell). Ikke glem om fedme, siden overvekt er en ekstra byrde for kardiovaskulærsystemet.

Kronisk venøs insuffisiens hos kvinner diagnostiseres mye oftere enn hos menn. Dette skyldes de konstante svingninger i nivået av østrogen, som observeres under graviditet eller tar hormonelle legemidler. Risikoen for å utvikle insuffisiens øker med alderen. I tillegg er folk i fare de som lider av kronisk forstoppelse.

Klassifisering og alvorlighetsgrad av sykdommen

Faktisk er det i moderne medisin flere klassifikasjonssystemer for denne sykdommen. For eksempel, kan avhengig av etiologien av kronisk venøs insuffisiens være medfødt (forbundet med visse anatomiske trekk i en organisme), (er nøyaktig sykdomsårsak ukjent) primære eller sekundære (sykdommen utviklet seg som et resultat av traume, venøs trombose, eller en annen sykdom).

Ofte bruker phlebologists følgende klassifikasjonssystem, som tar hensyn til forekomst og intensitet av symptomer:

 • Grad 0 - personen har ingen symptomer på sykdommen. Denne kategorien av mennesker har blitt utpekt ikke ved en tilfeldighet, siden fraværet av tegn ikke alltid indikerer fullstendig helse. Noen pasienter som har blitt diagnostisert med mangel opplever ikke noe ubehag, og det mangler også ytre symptomer.
 • På det første nivå er intermitterende smerter i bena og nattekramper og en følelse av tyngde, som øker med forlengede statiske belastninger. Ødem vises bare fra tid til annen.
 • Den andre graden av alvorlighetsgrad er preget av vedvarende ødem. På huden kan du erstatte hyperpigmentering, samt områder med vått eller tørt eksem.
 • I tredje grad vises trophic ulcers på huden, som periodisk åpner og helbringer.

De viktigste tegn på sykdommen

Sikkert i livene til nesten hver person er det minst én risikofaktor, under påvirkning av hvilken venøs insuffisiens kan utvikles. Symptomer på denne sykdommen er svært viktig å vite, fordi før folk vil ta hensyn til den forverrede helsetilstand, jo raskere vil det gå til en lege og få høy kvalitet behandling.

De første tegn på venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter er smerte og hevelse. Som regel vises tyngde og ømhet i beina senere på kvelden. Ubehag øker med lengre opphold i oppreist stilling. Puffiness vises også om kvelden, med ødemer som bare er synlige på anklene og strekker seg ikke til tærne. Siden morgen trives personen som regel, som er den vanligste årsaken til nektet av medisinsk rådgivning.

I fravær av behandling går venøs-lymfatisk svikt til et nytt nivå - nå blir symptomene mer merkbare. En syk person lider av vedvarende spirende smerte og brennende følelse i bena. Ødem blir vedvarende - de kan bli lagt merke til når som helst på dagen. Mange pasienter klager over nattkramper, som påvirker søvnkvaliteten.

På grunn av utilstrekkelig sirkulasjon er trofisk vev skadet. På huden kan det forekomme hyperpigmenterte områder, som ser ut som små flekker med brun farge. Huden over de berørte karene er tynnet og begynner å skrelle seg - det er hvordan eksem utvikler seg.

Slik ser venøs insuffisiens ut. Symptomer på det forverres med hver måned. Den tredje fasen av sykdommen er preget av utseendet av trofasår. Slike hudlesjoner dannes gradvis. Først dannes et sted med mørk farge på overflaten. Over tid ser det ut som en liten tetning i midten, som ser ut som parafinvoks. Dette området av huden er ekstremt følsomt for mekaniske effekter - noe slag eller traumer fører til åpning av et sår, som med tiden bare vil øke i størrelse.

Dette er ikke all fare med hvilken venøs insuffisiens er forbundet. Bildet viser fremtiden for det fremtidige trofasåret. Et slikt åpent område på huden blir en utmerket gateway for infeksjon. Ofte er ulcerativ prosess komplisert av ulike bakterielle og soppbetennelser.

Moderne diagnostiske metoder

Selvfølgelig, når du har de første symptomene på sykdommen, må du gå til legen. Kun en spesialist kan korrekt vurdere pasientens tilstand og diagnostisere "venøs insuffisiens".

Som regel oppstår mistanke om at det har problemer med blodkar i legen, selv under den første undersøkelsen. Likevel må pasienten gjennomgå noen tester. Standard tester er biokjemiske studier av blod og urinprøver. Disse er ikke spesifikke tester, men de gir en mulighet til å bestemme tilstedeværelsen av betennelse og noen tilknyttede sykdommer. En generell blodprøve bidrar til å bestemme antall røde blodlegemer, blodplater og dermed blodviskositetsindeksen.

Den mest informative prosedyren er ultralyd undersøkelse av fartøyene i underekstremiteter. Under undersøkelsen kan en spesialist bestemme tilstedeværelsen av forstørrede områder av vener, knuter eller blodpropper.

I sjeldne tilfeller (hvis ultralyd ikke gir et nøyaktig resultat), blir pasienten tildelt mer kompliserte prosedyrer. Spesielt er phlebography en ganske nøyaktig metode. Under forskningen injiseres pasienten intravenøst ​​med en spesiell kontrastmiddel, og overvåkes deretter for fremdriften gjennom venøsystemet.

Venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter: behandling med konservative metoder

Når en slik sykdom er identifisert, oppstår spørsmålet om terapi. Hvordan behandle venøs insuffisiens? Til å begynne med er det verdt å merke seg at denne sykdommen er kronisk, så terapi i dette tilfellet må nødvendigvis være omfattende og tidkrevende.

Behandlingsforløpet velges individuelt. Noen pasienter tar medisinen i to måneder, mens de andre pasientene krever en lengre mottakelse. I de fleste tilfeller forskriver legene medisiner som kan styrke venøs veggen og normalisere blodstrømmen. Også medisiner brukes som bidrar til å forbedre ernæringen av vev - dette forhindrer utseendet av trofasår.

Spesiell forsiktighet er nødvendig for pasienter som allerede har startet et magesår. Skadede hudområder bør behandles regelmessig med ulike antiseptiske og sårhelingsløsninger eller salver. Noen ganger foreskriver legene bruken av antiinflammatoriske stoffer - i mer alvorlige tilfeller er det behov for kortikosteroidmedikamenter. Hvis det er stor risiko for blodpropper, heparin eller annen medisin som fortyndet blod foreskrives.

Denne typen terapi krever venøs insuffisiens. Behandlingen inkluderer også ulike metoder for fysioterapi som akselererer helbredelsesprosessen. De mest effektive prosedyrene inkluderer behandling med magnetfelt, dynamiske strømmer. Også pasienter med denne diagnosen går ofte til elektroforese. Et godt resultat er laserterapi.

For å normalisere blodsirkulasjonen anbefales det å bruke spesielle kompresjonstrømper eller strømpebukser. Slike tilpasninger bidrar til å kvitte seg med ødem, delvis gjenopprette blodsirkulasjonen og forhindre stagnasjon av blod i myke vev.

Og selvfølgelig er en integrert del av kvalitetsterapi terapeutisk gymnastikk. Venøs insuffisiens i underdelene utvikler ofte mot bakgrunnen av en stillesittende livsstil. Denne risikofaktoren kan og bør elimineres. Naturligvis er de idrettene som involverer store belastninger på bena (fotball, basketball, vektløfting) ikke egnet. Men svømming eller gymnastikk vil bidra til å forbedre helsen din.

Kirurgisk behandling av CVI

Operativ inngrep, som regel, er foreskrevet i tilfelle at konservativ behandling har vist seg ineffektiv. Til dags dato er det mange kirurgiske prosedyrer. Og valget her avhenger både av alvorlighetsgraden av sykdommen, og på betingelse av pasientens kropp, tilstedeværelsen av kontraindikasjoner etc.

I den første fasen av sykdommen kan skleroterapi være effektiv. Under prosedyren injiseres et spesielt preparat i det berørte fartøyet, som lukker fartøyets lumen og stopper blodstrømmen i denne delen av det vaskulære nettverket.

Dessverre kan denne metoden ikke alltid lindre en sykdom kalt kronisk venøs insuffisiens. Behandling av den andre og tredje grad av sykdommen er en indikasjon på en mer massiv kirurgisk inngrep. Avhengig av tilstanden i vaskulærsystemet, utføres enten en dressing eller fjerning av den utvidede del av karet. Noen ganger i løpet av prosedyren kreves plasten til fartøyene - dette gjør det mulig å normalisere blodstrømmen. Naturligvis, etter at operasjonen følger rehabiliteringsperioden. Noen pasienter krever et ekstra forløb for å ta forskjellige stoffer. Og selvfølgelig er det ekstremt viktig i fremtiden å følge en sunn livsstil og unngå eksponering for risikofaktorer, siden sykdommen kan komme tilbake.

Mulige komplikasjoner ved venøs insuffisiens

Venøs insuffisiens i underdelene er en ekstremt farlig tilstand, som under ingen omstendigheter bør behandles lett. For det første bør det bemerkes at akkumuleringen av betydelige mengder blod i føttens kar har negativ innvirkning på hele organismenes arbeid. Siden nervesystemet ikke får nok oksygen og næringsstoffer, pasienter med denne diagnosen ofte klager over vedvarende svimmelhet, besvimelse, med psykisk stress problemer. En hyppig komplikasjon er kardiovaskulær svikt.

Dette er ikke alle problemene med hvilken venøs insuffisiens er involvert. Resultatet av sykdommen kan være flebitt (betennelse i veneveggen) eller tromboflebitt (betennelse av veggene for å danne blodpropper). I sin tur, clot gap og skrive det inn i blodstrømmen kan føre til lungeemboli - pulmonær vaskulær okklusjon i fravær av en nødssituasjon, er ferdig vanligvis dødelig.

Behandling med folkemidlene

I dag står mange mennesker i forskjellige aldre overfor en diagnose av "venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter". Behandling er en lang og omhyggelig prosess. Utvilsomt bør legen velge behandling for pasienten. Men det er noen oppskrifter av tradisjonell medisin som kan bidra til å øke hastigheten på gjenopprettingsprosessen.

For eksempel folkemedisin menn anbefaler sterkt ekstrakt fra hestkastanje, siden ekstraktet av denne planten virkelig styrker venøse vegger. Infusjon av hasselnøtt er et annet effektivt middel. Som råvarer brukes både bark og planteløv her.

Kalanchoe - en annen nyttig plante som brukes til kompresser. For matlaging må du male 50 g plantens blader og helle 500 ml alkohol. Banken må lukkes og holdes på et mørkt sted i syv dager. Deretter er infusjonen klar til bruk. Men å desinfisere overflaten av trophic ulcers er mulig ved hjelp av et utdrag av den japanske Sophora.

I alle fall er det verdt å forstå at behandling av venøs insuffisiens ved folkemidlene er mulig bare etter foreløpig konsultasjon med en lege. Ovennevnte oppskrifter kan bare brukes som en ekstra terapi. I intet tilfelle bør ikke forsømmes legenes resept.

Er det effektive metoder for forebygging?

I dag er mange personer diagnostisert med venøs insuffisiens. Behandling er en lang og kompleks prosess. Derfor er det mye lettere å hindre utviklingen. Selvfølgelig er det ingen medisiner som kan beskytte permanent mot vaskulær insuffisiens. Likevel vil overholdelse av noen enkle regler bidra til å redusere risikoen for å utvikle sykdommen til et minimum.

Siden hovedrisikofaktoren i dette tilfellet er en stillesittende livsstil, er det nødvendig å begynne med det. Ikke alle mennesker har muligheten til å forandre sin livsstil. Men hvis du må tilbringe mesteparten av arbeidstiden din i en sittestilling, så fra tid til annen, ta pauser for å strekke bena. En forutsetning er fysisk aktivitet - fra tid til annen gjør du noen treningsøvelser, registrer deg for trenings- eller svømmekurs, gå oftere utendørs, løp om morgenen, etc.

Pass på å være oppmerksom på sko - det skal være behagelig. Om nødvendig kan du alltid kjøpe spesielle ortopediske innleggssåler. Under hvile eller søvn, prøv å holde beina i en litt forhøyet stilling (for eksempel plasser en pute under dem). Og selvfølgelig holde orden på kroppsvekten, da overskytende kilo påvirker ikke bare arbeidet i det vaskulære systemet, men også tilstanden til hele organismen.

Hvis du regelmessig bruker hormonelle prevensjonsmidler, må du fra tid til annen gjennomgå en ultralydsundersøkelse av vener i underekstremiteter. Og selvfølgelig, ved de første tegn på sykdommen, må du alltid konsultere en lege. I de tidlige stadiene er problemet mye lettere å eliminere.

Insuffisient av cerebral fartøy: hva er det?

Den hyppige patologien i dag er venøs insuffisiens av cerebral sirkulasjon. En lignende sykdom utvikles under påvirkning av mange faktorer som kan føre til brudd på normal utstrømning av blod fra kranialhulen.

Som regel utvikler sykdommen seg mot bakgrunnen av andre patologiske forhold. Hovedårsakene til cerebral vaskulær insuffisiens inkluderer craniocerebral trauma, ødem i hjernen, kardiovaskulær og lungesvikt, så vel som hjernesvulster, pleurisy. Symptomene på sykdommen er ofte manifestert hos personer som har hatt pleurisy eller pneumothorax. Risikofaktorene inkluderer hypertensjon, trombose og tromboflebitt, samt astma. Noen ganger utvikler sykdommen seg etter asphyxiation.

Venusinsuffisiens i hjernen forekommer noen ganger asymptomatisk. Likevel, i de fleste tilfeller, klager pasientene om permanent hodepine. Sårhet øker som regel med skarpe svingninger i hodet, en temperaturendring eller atmosfærisk trykk, samt under alvorlig stress eller alkoholforgiftning.

I tillegg til hodepine, er det andre symptomer. Spesielt er pasienter kjent for konstant tretthet, apati og muskel svakhet. Fra tid til annen er det svimmelhet, lyder i ørene. Symptomer på venøs insuffisiens inkluderer søvnforstyrrelser, mørkere i øynene, psykiske lidelser, epileptiske anfall.

I alle fall er det verdt å forstå at mangel på blodsirkulasjonen i hjernen er et svært alvorlig problem. Mangel på rettidig behandling kan føre til farlige konsekvenser. Derfor, i nærvær av symptomer, ikke nøl med å besøke en lege. I dette tilfellet er det nødvendig med en komplisert terapi, som tar sikte på å redusere ødem, normalisere blodstrømmen og forbedre tonen i vaskulære vegger.

Les Mer Om Fartøyene