Hydrocephalus av hjernen hos en voksen

En cerebral vesikkel eller hydrocephalus er en sykdom som ikke bare påvirker små barn, men også voksne. Det er veldig farlig og kan føre til svært alvorlige konsekvenser. Det vil være nyttig for deg å vite hvilke spesifikke symptomer det finnes i hydrocephalus og hva er metodene for å behandle sykdommen.

Hva er ødem i hjernen hos voksne

Hydrocephalus er en sykdom hvor spinalvæske akkumuleres i hodet. Det betyr ikke vanlig vann, men brennevin. Hvis barn har en dråpe, er det vanligvis medfødt, hvor hodet er forstørret i størrelse, som vist på bildet, så hos voksne ser det ut som følge av overførte sykdommer. Sykdommen er svært vanskelig å oppdage, og noen dør selv fra den. Effektiviteten av behandling av hjernen hydrocephalus hos en voksen avhenger helt av den grad det ble avslørt. Dropsy av hver type har sine egne karakteristiske manifestasjoner.

Symptomer og tegn på hydrocephalus

Isoler ekstern, intern og blandet type dropsy. Sistnevnte anses som den farligste. Blandet hydrocephalus innebærer en nedgang i hjernen, hvor opphopning av væske foregår både i rommet til ventriklene og i subaraknoiden. Hvis det er moderat, har pasienten nesten ingen klager og kan leve med det i svært lang tid. I mer alvorlige tilfeller er manifestasjoner av hydroencefalopati hos voksne som følger:

 1. Hodepine. Det går nesten ikke, men om morgenen sterkere enn i andre perioder.
 2. Kvalme. Som hodepine, er det spesielt akutt om morgenen.
 3. Døsighet. Dette symptomet signaliserer at hydrocephalus er ledsaget av andre nevrologiske lidelser.
 4. Taleforstyrrelser, minneproblemer.

ytre

Dette er ikke-okklusiv hydrocephalus substitusjon. Subaraknoidrommet er utvidet, og væskeakkumulering utføres i den. En voksen med en slik sykdom har følgende symptomer:

 • konstant følelse av tretthet;
 • kvalme, oppkast;
 • mindre synshemming
 • svette;
 • dobbeltsyn i øynene;
 • endringer i seksuell oppførsel;
 • vandringsforstyrrelser.

intern

Hvis en voksen triventrikulær okklusiv hydrocephalus, der cerebrospinalvæsken fyller romene i ventriklene, kan han lide av:

 • økt intrakranielt trykk;
 • kvalme, oppkast;
 • alvorlig hodepine;
 • problemer med syn, hørsel.

Årsakene til hydrocephalus hos voksne

Et stort antall faktorer kan provosere en dropsy av hjernen. Sykdommen oppstår på grunn av:

 • et slag
 • smittsomme sykdommer i hjernen og membranene (meningitt, encefalitt, ventrikulitt, tuberkulose);
 • tumorer;
 • vaskulære patologier, inkludert rupturer av aneurysmer;
 • hode traumer og posttraumatiske tilstander (normotensive hydrocephalus);
 • forstyrrelser i utviklingen av nervesystemet;
 • forstyrrelser i produksjon, sirkulasjon, absorpsjon av cerebrospinalvæske;
 • lav tetthet av medulla.

behandling

Hjernen hydrocephalus hos en voksen er diagnostisert ved slike metoder:

 1. MR. Det hjelper ikke bare å sikre at diagnosen er riktig, men også for å bestemme årsakene.
 2. Datatomografi.
 3. Cisternography. Diagnose brukes til å bestemme typen hydrocephalus.
 4. Neuropsykologisk undersøkelse.
 5. Røntgen med kontrastmedium.

Hvis prognosen er bekreftet som følge av en eller flere av disse studiene, brukes følgende behandlingsmetoder:

 1. Narkotika terapi. Alternativet er egnet hvis hydrocephalus er moderat. En voksen pasient er foreskrevet medisiner som reduserer intrakranielt trykk (Lasix, Mannitol), diuretika. I løpet av behandlingen brukes også en lett terapeutisk massasje. Alt dette vil bidra til å stabilisere tilstanden til en voksen pasient, men ikke kurere den, men for å oppnå et subkompensert stadium.
 2. Shunting hjernen. Det utføres ikke med kronisk hydroencefali, betennelse, synsproblemer, men den er effektiv i asymmetrisk form. En voksen pasient får drenering, hvor overskytende cerebrospinalvæske går til andre områder av kroppen. Drift i de aller fleste tilfeller gir et positivt resultat. Etter en stund kommer en voksen mann helt tilbake til sitt normale liv. Periodisk er det nødvendig med en sekundær shunt.
 3. Endoskopi. Effektiv i blandet, substitusjonell, symmetrisk hydrocephalus. Den endoskopiske operasjonen utføres av mikroinstrumenter. Med hjelpen, fjern væsken og årsaken som forstyrrer sirkulasjonen, for eksempel en svulst.
 4. Folkemidlene. De er bare effektive for å undertrykke symptomene som hydrocephalsyndromet manifesterer seg. Det anbefales at du bruker vanndrivende urteekstrakter (oregano, bjørnebær, persille), enebær bær, spirituell rotløsning av ayr.
 5. Diet. Ved hjernen hydrocephalus hos en voksen, er det nødvendig å følge næringsreglene med sikte på å bedre utvekslingen av vann-saltbalanse. Det er nødvendig å nekte kategorisk produkter, på grunn av hvilke kroppen akkumulerer væske. Dette er ferskt brød, fett kjøtt og fjærfe, røkt produkter, pølser, søtsaker. I stedet trenger de å spise mer friske grønnsaker og frukt, frokostblandinger. Retter er best tilberedt for et par.

Konsekvenser av sykdommen

Sykdommen kan herdes med rettidig deteksjon og utvelgelse av den riktige metoden for terapi. Likevel skjer det ikke alltid så raskt i en voksen. Hvis hydrocephalus ikke blir behandlet, vil tilstanden forverres, og symptomene vil utvikle seg. Som et resultat er en voksen mann truet med fullstendig demens. I særlig alvorlige tilfeller fører hydrocephalus til et dødelig utfall.

Video om hydrocephalus

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Hydrocephalus av hjernen hos en voksen

Hydrocephalus (hydrocephalus) er en sykdom hvor en stor mengde cerebrospinalvæske akkumuleres i hjernegruppene. Årsaken til denne tilstanden er et brudd på funksjonene ved produksjon eller utstrømning av cerebrospinalvæske fra hjernekonstruksjoner. Sykdommen påvirker barn og voksne. Hjernens hydrocephalus hos voksen er mer kompleks enn barnets, siden de knuste beinene i skallen i fontanumområdet ikke beveger seg fra hverandre og væsken begynner å trykke på det nærliggende hjernevævet. Hydrocephalus forekommer ofte som en komplikasjon av andre patologier som påvirker de nervøse og vaskulære systemene, hjernekonstruksjonene. I henhold til ICD 10 hydrocephalus, i avsnittet "Andre forstyrrelser i nervesystemet", er det utpekt en egen kode G91 hvor sykdypetyper er beskrevet i punktene 0-9.

Symptomer på hydrocephalus

Tegnene på dråpe i hjernen er forskjellig vesentlig avhengig av hvilken form sykdommen utvikler. For den akutte form for patologi er preget av en rask økning i ICP og utseendet på følgende symptomer:

 • Hodepine - de sprengende og pressende følelsene gir bort til øyekontaktene, forstyrres hovedsakelig om morgenen umiddelbart etter oppvåkning. Etter kort levetid reduseres intensiteten.
 • Kvalme - vises sammen med hodepine hovedsakelig om morgenen.
 • Oppkast er ikke forbundet med mat, etter angrepet blir det lettere for pasienten.
 • Visuelle lidelser - en brennende følelse i øynene, utseendet på et tåkete slør.
 • Døsighet er et tegn på en stor opphopning av væske, den raske utviklingen av intrakranial hypertensjon og sannsynligheten for et plutselig utseende av en rekke neurologiske symptomer.
 • Tegn på forskyvning av hjernestrukturene i forhold til hjernestammenes akse - brudd på oculomotoriske funksjoner, unaturlig stilling av hodet, brudd på pust, bevissthetstank helt opp til utvikling av koma.
 • Anfall av epilepsi.

Ved kronisk utvikling av hydrocephalus hos voksne mennesker, forekommer symptomene gradvis og i mindre uttalt form. Ofte har pasienten:

 1. Tegn på demens - forvirring, søvnforstyrrelse, redusert minne og tankeprosesser, redusert evne til selvbetjening i hjemmet.
 2. Apraxia walking er et brudd på gang når du går (skakhet, usikkerhet, unaturlig store trinn), mens du ligger i en liggende stilling, viser pasienten trygt motorfunksjoner, etterligner sykling eller vandring.
 3. Brudd på vannlating og avføring - manifestert i forsømte tilfeller i form av inkontinens av urin og avføring.
 4. Konstant muskelsvakhet, sløvhet.
 5. Brudd på likevekt - på et sent stadium er det manifestert i umuligheten av pasienten til å bevege seg uavhengig eller sitte.

Det er viktig å skille mellom hydrocephalus av hjernen hos en voksen i samsvar med de beskrevne symptomene fra andre patologier og konsultere en lege.

Årsaker til hydrocephalus

Spritvæske produsert av hjernes vaskulære plexus, vasker dets strukturer og absorberes i det venøse vevet. Normalt er denne prosessen kontinuerlig og mengden av produsert og absorbert væske er lik. Hvis en av de beskrevne funksjonene blir brutt, er det en overdreven akkumulering av cerebrospinalvæske i hjernekonstruksjonene, som er hovedårsaken til hydrocephalus.

Hydrocephalus av hjernen hos en voksen kan forekomme mot bakgrunnen av følgende patologiske forhold:

 • Akutte forstyrrelser i blodforsyningssystemet i hjernen forårsaket av trombose, hjerneslag av hemoragisk eller iskemisk type, brudd på aneurysm, subaraknoid eller intraventrikulær blødning.
 • Utvikling av infeksjoner og inflammatoriske prosesser som påvirker sentralnervesystemet, strukturer og membraner i hjernen - meningitt, ventrikulitt, encefalitt, tuberkulose.
 • Encefalopati - giftig, posttraumatisk, alkoholisk og annen, noe som forårsaker kronisk hypoksi i hjernen og dens påfølgende atrofi.
 • Tumorer av forskjellig etiologi, vokser i cellene i ventriklene, hjernestammen og periostoliske vev.
 • Intrakraniale lesjoner som forårsaker ødem i hjernestrukturer og vaskulær ruptur, samt posttraumatiske komplikasjoner.
 • Komplikasjoner etter kirurgiske operasjoner i form av cerebralt ødem og komprimering av væske og blodtilførselskanaler.
 • Sjeldne genetiske abnormiteter og mangler i sentralnervesystemet - syndrom Bickers-Adams, Dandy Walker.

I nærvær av minst en av de beskrevne sykdommene, bør pasienten ta hensyn til risikoen for å utvikle hydrocephalus som en komplikasjon og i tilfelle utseendet av karakteristiske symptomer rapporterer dem umiddelbart til behandlingslegen.

Varianter av hydrocephalus

Voksne hydrocephalus er nesten alltid referert til som oppkjøpte sykdommer. Avhengig av egenskapene, opprinnelses- og utviklingsgrunnen, er den delt inn i følgende typer:

 1. Av opprinnelses natur:
 • Åpen (ekstern) - På grunn av dårlig absorpsjon av væske inn i veggene i venøse kar, akkumuleres overskuddet i det subaraknoide rommet, uten forstyrrelser observert i hjernens ventrikler. Denne typen dropsy forekommer sjelden, dens progresjon fører til en gradvis nedgang i hjernevolum og atrofi i hjernevevet.
 • Lukket (intern) - væskefluid akkumuleres i ventrikkene. Årsaken til denne prosessen er et brudd på utstrømningen gjennom væskekanaler, forårsaket av inflammatorisk prosess, trombose, tumorvekst.
 • Hypersecretory - oppstår når overdreven produksjon av cerebrospinalvæske.
 • Blandet - inntil nylig ble denne typen hydrocephalus diagnostisert med væskeakkumulering samtidig i ventriklene i hjernen og subarachnoid-rom. I dag er den primære årsaken til denne tilstanden atrogen i hjernen, og væskens opphopning er en konsekvens, derfor er denne typen patologi ikke gjeldende for hydrocephalus.
 1. På indikatorer for intrakranielt trykk:
 • Hypotensiv - trykket i cerebrospinalvæsken er redusert.
 • Hypertensive - indeksene for CSF-trykk økes.
 • Normotensive - intrakranielt trykk er normalt.
 1. På utviklingsgraden:
 • Akutt - den raske utviklingen av patologi, perioden fra de første symptomene til en dyp lesjon av hjernekonstruksjoner er 3-4 dager.
 • Subakutt - sykdommen utvikler seg i 1 måned.
 • Kronisk - preget av milde symptomer, er utviklingsperioden 6 eller flere måneder.

Hver form for hydrocephalus manifesterer seg i form av visse symptomer, hvis tilstedeværelse hjelper leger i prosessen med ytterligere diagnose for å gjøre den riktige diagnosen.

diagnostikk

Å diagnostisere cerebral hydrocephalus hos en voksen person utelukkende av visuelle tegn eller symptomer er umulig, siden sykdommen ikke virker eksternt på noen måte, og dårlig helse kan skyldes andre patologier.

Før diagnosen "hydrocephalus" utpeker legen et sett med studier som består av følgende metoder:

 1. Undersøkelse av spesialister - inkluderer innsamling av informasjon om symptomene og sykdommene som forårsaker utseende av ødem i hjernen; utføre testene, slik at man kan anslå en grad av nederlag av strukturer av en hjerne og redusere funksjonaliteten.
 2. Datatomografi - for å studere størrelsen og formen på ventriklene, deler av hjernen, subaraknoide rom og bein av skallen, bestemme størrelse og form, tilstedeværelse av svulster.
 3. Magnetic resonance imaging - å identifisere væske i hjernestrukturene, bestemme form og alvorlighetsgraden av hydrocephalus, som vil gjøre en foreløpig konklusjon om årsaken til utviklingen av patologi.
 4. Radiografi eller angiografi ved bruk av kontrastmedium - for å bestemme fartøyets tilstand, graden av tynning av veggene.
 5. Cisternografi - utføres for å identifisere form av hydrocephalus og klargjøre bevegelsesretningen av cerebrospinalvæske.
 6. Echoencefalografi er en ultralydstudie av hjernens strukturer for tilstedeværelsen av patologiske forandringer som forekommer i dem.
 7. Lumbal punktering - tilbaketrekking av væskevæske er gjort for å bestemme intrakranialt trykk, studien av sammensetningen av graden av fortykning og tilstedeværelsen av inflammatoriske prosesser.
 8. Oftalmoskopi - utføres som en sammenhengende studie for å identifisere synsforstyrrelser og årsakene som forårsaket dem.

Hvis resultatene av den fullførte undersøkelsen bekrefter tilstedeværelsen av væske i hjernekonstruksjonene, diagnostiserer legen hydrocephalus og foreskriver behandling avhengig av form.

Behandling av hydrocephalus

Med en liten og moderat opphopning av væske i hjernen, anbefales pasienten medisinering.

Hvis cerebrospinalvæsken skaper for høyt trykk og pasientens liv er i fare, må han snarest gjennomgå en kirurgisk operasjon.

Med hydrocephalus er det viktig å redusere trykket av cerebrospinalvæske i hjernen. For dette, under behandlingen ordinerer legen følgende stoffer:

 • Diuretika (Diacarb, Glimaritt) - for å fjerne overflødig væske fra kroppen.
 • Vasoaktive stoffer (Glivenol, Magnesiumsulfat) - for å forbedre blodsirkulasjonen og gjenopprette vaskulær tone.
 • Painkillers (Ketoprofen, Nimesil), antimigrene piller (Sumatriptan, Imigren) - for lindring av smerteangrep og en rekke neurologiske symptomer.
 • Glukokortikosteroider (Prednisolon, Betamethason) - er angitt i alvorlig tilstand som immunosuppressant og et middel som nøytraliserer toksiner.
 • Barbiturater (fenobarbital) - beroligende midler, som påvirker sentralnervesystemet negativt.

Medikamentterapi kan redusere mengden væske i hjernens strukturer og fjerne symptomer, men fullstendig kur med det er umulig. I akutte og forsømte tilfeller, hvis det er høy risiko for koma eller død, blir pasienten utsatt for nevrokirurgisk inngrep. Avhengig av indikasjonene og tilstanden til pasienten med hydrocephalus i hjernen, utføres følgende operasjoner hos en voksen:

 1. bypass - tilbaketrekking av cerebrospinalvæske med et spesielt instrument fra hjernestrukturer i kroppshulen, som naturlig absorberer væske uhindret. Det er typer shunting:
 • ventrikulo-peritoneal - drenering av væske i bukhulen
 • ventrikulo-atriell - i høyre atrium;
 • ventriculo-cisternemia - i den occipital delen, avdeling av en stor cistern.
 1. endoskopi - væske utledes gjennom et spesielt kateter satt inn i hullet i skallen.
 2. Ventrikulær drenering - En åpen operasjon som involverer installasjon av et eksternt dreneringssystem. Denne typen inngrep er angitt i tilfeller der andre typer operasjoner ikke kan utføres. Når det utføres, er det stor risiko for komplikasjoner senere.

Konsekvenser av hydrocephalus

Prognosen for leger som diagnostiserer cerebral hydrocephalus hos en voksen, avhenger av skjemaet og forsømmelsen av sykdommen. Påvisning av patologi i begynnelsen øker sannsynligheten for å opprettholde effektivitet, så vel som selvorientering av pasienten i hverdagen og samfunnet. For å gjøre dette, når de første symptomene på sykdommen trenger å konsultere en lege, overvåkes regelmessig, og også ta de anbefalte behandlings- og rehabiliteringsforløpene.

Hydrocephalus i et forsømt stadium truer pasienten med alvorlige komplikasjoner og en skuffende prognose av leger. Årsaken til dette er de irreversible prosessene i hjernevevet som oppstår med langvarig press av CSF på dets strukturer. Konsekvensene som følge av avansert hydrocephalus inkluderer:

 • nedgang i muskeltonen i lemmer;
 • forverring av hørsel og syn;
 • psykiske lidelser, manifestert i reduksjon av tenkning, hukommelse, oppmerksomhetskonsentrasjon;
 • forstyrrelser i luftveiene og hjertesystemet;
 • vann-salt ubalanse;
 • mangel på koordinering;
 • fremveksten av epileptiske anfall
 • tegn på demens.

I nærvær av de beskrevne komplikasjoner og deres alvorlige alvorlighetsgrad, blir pasienten tildelt et funksjonshemming, hvorav gruppen avhenger av hvor mye han kan orientere seg i samfunnet og livet.

Hvis sykdommen utvikler seg raskt eller hjernen nesten helt tapt funksjonalitet på grunn av atrofi av vevet, så er det stor sannsynlighet for koma og død.

Hydrocephalus i hjernen: En beskrivelse av patologi, årsaker og behandling

Strokes, craniocerebral trauma, overførte infeksjoner og alle typer tumorer kan føre til ubehagelige konsekvenser - pasienten utvikler en substitutt hydrocephalus i hjernen. Saken er vanskelig å bære, spesielt hos barn. Vi er vant til å kalle hydrocephalus dropsy - denne tilstanden blir provosert av overdreven produksjon av cerebrospinalvæske. Væsken akkumuleres i hulrommene i den menneskelige hjerne.

Ofte forekommer dropsy hos nyfødte - kompetent behandling kan rette opp situasjonen. Symptomene på sykdommen bestemmes gjennom visuell observasjon og komplekse diagnostiske prosedyrer. Voksne er også utsatt for denne sykdommen. Terapi her er ikke alltid effektiv - noen ganger er det nødvendig med kirurgisk inngrep.

Generelle egenskaper av sykdommen

Serebrospinalvæske i normal tilstand fører ikke til en substitusjonshydrocephalus i hjernen. Alkohol er gjennomsiktig, fargeløs og har mange nyttige funksjoner, blant annet ledende rolle er gitt til ernæring og hjernebeskyttelse.

Likvor sirkulerer utenfor hemisfærene og akkumuleres i tanker som befinner seg i basen av skallen. Tanker danner et enkelt system assosiert med cerebrospinalvæske og cerebrospinal subarachnoid plass.

Brudd på arbeidet i ventriklene fører til et overskudd av cerebrospinalvæske. Det normale volumet av væskefluid er 150 ml. På grunn av cerebrospinalvæske hos voksne og barn er det en dynamisk balanse. Den cerebrospinalvæske fornyes tre ganger om dagen. Skader og tunge operasjoner fører til ubalanser.

Klassifisering av sykdommen - voksne og barns varianter

Vodianka er konvensjonelt delt inn i arter avhengig av opprinnelse, patogenese og utviklingshastigheter. Symptomer og behandling av slike patologier vil være litt forskjellige. Nevurkirurger og nevrologer er involvert i sykdommen, men det er vanskelig å skissere presise grenser hos voksne. Det er etablert at dropsy er kjøpt og medfødt.

Patogenesen av hydrocephalus er:

 • kommunisere;
 • okklusiv;
 • hypersecretory.

Noen leger skiller også fjerde form - ekstern hydrocephalus i hjernen. Dette er en blandet form, som vanligvis tilskrives cerebral atrofi. På bakgrunn av atrofi er det en sammentrekning av hjernevevet.

Tempoet kan være forskjellig:

 • akutt ødem (i tre dager er sykdommen fullt utviklet);
 • subakut hydrocele (fra sykdomsmomentet en måned går);
 • kronisk stadium (formasjonen kan forekomme i en periode som overskrider seks måneder).

Den cerebrospinalvæske begynner å presse på vevet, noe som skaper ytterligere problemer. Graden av trykk kan skille mellom normotensive, hypotensive og hypertensive varianter. Barn er mer sannsynlig å ha symptomer på medfødt hydrocephalus. Størrelsen på babyens hode kan øke til 50%, det er mange abnormiteter, blødninger og intrauterin meningitt.

Medfødte og oppkjøpte typer patologi

Den hydrocephalus av hjernen hos nyfødte er fulle av forferdelige konsekvenser. Utviklingen av patologi skjer i moderens livmor. Hvis diagnosen ikke er gjort i tide, vil etterfølgende behandling ikke gi et signifikant resultat.

La oss se på tegnene på medfødt dropsy observert hos barn:

 • dårlig appetitt;
 • lunefullhet (provosert av intrakranielt trykk);
 • marmorering av huden;
 • apati;
 • Utsikten er rettet hovedsakelig nedover;
 • tilbaketrekning av århundret.

Beindeformiteter, betennelser, cyster, hevelse og endringer i fossa i skallen (bakre del) kan føre til patologi. Voksne klager over occipital og frontal smerte, oppkast og kvalme. Kjernen til disse symptomene er intrakranielt trykk.

Følgende kan utvikle seg selv:

 • langsommelighet av bevegelser;
 • hevelse av optisk nerve (disk);
 • brudd på reflekser;
 • svekkelse av intellektet.

Det er også en normotensive variasjon av kjøpt dropsy. Intrakranielt trykk kan tilsvare normal. Provokatorer av sykdommen - subaraknoid blødning, komplikasjoner mot bakgrunnen av meningitt, aneurysm og hodetrauma.

Men listen over ubehagelige konsekvenser av denne patologien:

 • hodepine;
 • brudd på gang
 • urininkontinens;
 • demens.

Inne og utenfor - hva er forskjellen?

Intern hydrocephalus er forskjellig fra den eksterne versjonen av denne sykdommen ved egenskapene til patogenesen. Hos barn er medfødt patologi diagnostisert, hos voksne er det oppkjøpt. Sistnevnte er av fire varianter, hvorav den ene er blandet. Overflødig væskeakkumulering atrophiserer hjernevevet, forverrer sirkulasjonen og forårsaker demens. Men hva er forskjellen mellom de to typene?

Intern hydrocele er preget av økning i intrakranielt trykk, oppkast, kvalme og alvorlige migrene. Pasienten forverrer auditive og visuelle oppfatninger.

Nyfødte bøyer og strekker fontanelen. Formen av sykdommen er akutt og kronisk - i sistnevnte tilfelle kan irrasjonell behandling provosere en rekke komplikasjoner.

Ekstern hydrocephalus i hjernen er preget av en sammentrekning av hjernevevet. Ytre rom rundt hjernecellene er fylt med cerebral væske.

Den farligste er erstatningsformen av sykdommen - da blir hjernecellene gradvis erstattet av en væske. Et karakteristisk trekk ved sykdommen er det asymptomatiske kurset, som er vanskelig å diagnostisere. Litt senere vil vi vurdere symptomene på andre varianter av patologi.

Årsakene til hvem er i fare

Patologi kan provosere noen lidelser som påvirker sentralnervesystemet. Det er ingen klare diagnostiske grenser. Leger legger ofte pasienter med dropsy på psykiatriske sykehus og mislykkes med å bruke feil terapi. Blant de viktigste årsakene til dropsy er:

 • psyko-organisk syndrom;
 • konsekvensene av hjerneslag (hemorragisk eller iskemisk);
 • post-traumatisk (eller dyscirculatory) encefalopati;
 • demens av blandet genese;
 • craniocerebral trauma;
 • onkologiske sykdommer (en rekke hjernetumorer av parastrel, trunk og intraventricular lokalisering);
 • CNS inflammatoriske sykdommer, infeksjonssykdommer (meningitt, tuberkulose, ventriculitis hjernebetennelse);
 • blødninger (subaraknoid, intraventrikulær, ikke-traumatisk og traumatisk).

Ervervet hydrocephalus (internt eller eksternt) hos barn diagnostiseres oftere. 25% av pasientene som lider av sykdommen, er de som ble 18 år. Disse dataene ble oppnådd på nevrokirurgiske sykehus. Korrekt kirurgisk behandling etter en rettidig diagnose gir hundre prosent resultat av helbredelse. Det er sant at operasjoner skal utføres av høyt kvalifiserte spesialister.

Varianter av hydrocephalus i hjernen behandles med trombolytiske stoffer og metoder for ekstern drenering. Ofte er akutt operasjon nødvendig. På de mest populære metodene for kirurgi, vil vi fortelle på slutten av artikkelen. I mellomtiden vender vi oss til symptomatologien.

Symptomer på hydrocephalus

I akutt og kronisk dropsy er symptomene og utviklingen av patologi noe annerledes. Hos toårige barn øker hodet omkretsen kraftig.

Under trykket av flytende disperse uutviklede ledd i skallen, brytes proporsjonalitet, stående panne, godt synlig under huden venøse nettverket. Småbarn oppfører seg tregt, ikke hold hodet og ikke prøv å sitte i god tid.

Hos voksne ser symptomene på akutt hydrocephalus slik ut:

 • oppkast og kvalme (verre om morgenen);
 • hodepine (forverres når pasienten våkner);
 • døsighet (det første tegn på plutselig forverring av symptomer);
 • aksial dislokasjon (undertrykkelse av bevissthet kan vokse til en dyp koma);
 • Stagnasjon av visuelle disker (feil i den aksoplasmatiske strømmen påvirker optisk nerve og fører til nedsatt oppfatning).

Noen ganger utvikler hydrocephal hjernelesjoner hos voksne til et kronisk stadium. Krenkelser blir systemiske, og i noen tilfeller - irreversible. Noen symptomer kan indikere demens. Denne sykdommen observeres 2-3 uker etter traumatisk hjerneskade, meningitt eller blødning. De uvanlige og merkelige symptomene er diagnostisert:

 • minnefeil (dette gjelder hovedsakelig kortsiktige digitale minner - alder, tall, datoer);
 • daglig desorientering (pasienten forvirrer natt og dag);
 • Mystisk-intellektuelle brudd (en person svarer langsomt, utilstrekkelig, monosyllabisk, tenker lenge);
 • urininkontinens (symptomet vises ikke alltid og anses for sent);
 • Apraksiya gange (i liggende tilstand demonstrerer en person enkelt bevegelsene til å sykle eller gå på vanlig måte, men det kan ikke gjentas).

Moderne Diagnostiske Teknikker

En nøkkel diagnostisk rolle tilhører datamaskin og magnetisk resonans bildebehandling. Disse typer studier er egnet for både barn og eldre pasienter.

Leger vurdere tilstanden til ventriklene, plasseringen og dimensjonene av det subarachnoide rom så vel som graden av deres deformasjon og deretter fore.

Vurder alle eksisterende typer diagnostikk:

 1. Magnetisk resonans. MR-data tillater å vurdere sykdommens form og alvorlighetsgrad. Med hjelp av denne studien, finner leger ut årsakene til patologien.
 2. Datatomografi. Konturene i hjernen, subarachnoid plass, skallen og ventrikkene blir undersøkt. Størrelsene og formene til ventrikler er spesifisert, unormale punkter (svulster, cyster) blir avslørt.
 3. Cisternography. Sisterner i kranebasen blir studert. Dette tillater oss å klargjøre retningen av sirkulasjon av cerebrospinalvæsken og typen sykdom.
 4. Neuropsykologisk undersøkelse. Dette inkluderer spørsmålet om pasienten, samlingen av anamnese, den primære deteksjon av abnormiteter som påvirker hjernens funksjon.
 5. Angiografi. Kontraststoff blir introdusert i arterien, hvoretter radiografien av karene utføres. De minste bruddene vil bli løst av utstyret.

Vi behandler hjernen - terapeutisk teknologi

Barn kan bli kurert av hydrocephalus lettere, men voksne har ikke problemer med tidlig diagnostikk. Det er et sett med tiltak for å gjenopprette væskebalansen i menneskekroppen og helt bli kvitt dropsy.

Dessverre er kirurgisk inngrep brukt mye oftere enn vi ønsker. Medisinering brukes i de tidlige stadier.

Leger kan foreskrive følgende stoffer (for barn bildet vil være lik):

 • stoffer med kalium og magnesium (Asparks koster ca 20 rubler, Panangin - ca 160);
 • Gliatilin (ca. 700 rubler) og Kholina Alphoscerat - Cerepro (ca. 550);
 • Acetazolamid (200-230);
 • Mannitol og Mannitol (120);
 • Korsavin, Vinpocetin, Telectol (50-250 rubler);
 • Solkoseril og Actovegin (opptil 1500 rubler).

Konservativ behandling blir ineffektiv i kliniske tegn på hydrocephalus. Intraventrikulære blødninger fremkaller begynnelsen av akutt stadium - under slike omstendigheter er det behov for akutt kirurgisk inngrep. Saken er tatt av erfarne nevrokirurger. Vi vil diskutere hvordan man skal operere under.

Spritdrift

85% av de utførte operasjonene gir den ønskede effekten - dette er en ganske høy figur. Behandling ved hjelp av cerebral bypass reduseres til avhending av pasienten fra væsken som akkumuleres i vevet, pumpet inn i kroppens naturlige hulrom. For dette brukes et system med rør og ventiler. Effektiviteten av shunting er kombinert med en høy sannsynlighet for komplikasjoner. Ubehagelige konsekvenser av operasjonen observeres i halvparten av tilfellene.

Det vanskeligste er det første postoperative halvåret. Noen ganger er det nødvendig å bytte ut en shunt eller et separat fragment av det implanterte systemet. De fleste pasienter står overfor en rekke sekvensielle operasjoner og får "shuntavhengighet". Hvis shunts ikke klare oppgaven, henger en persons liv i balansen.

Endoskopisk terapi

Operasjoner av denne typen brukes av kirurger oftere enn cerebral bypass-kirurgi. Behandlingen er fokusert på dannelse av kunstige dreneringsveier av væskevæske. CSF er omfordelt - er hentet fra hjernen området i cisternene. Her er en liste over fordeler med denne typen operasjoner:

 • restaurering av fysiologisk strømning;
 • en merkbar reduksjon i risikoen for etterfølgende drenering;
 • fravær av fremmedlegemer i kroppen;
 • mindre traumatisk (hvis sammenlignet med shunting);
 • forbedre livskvaliteten til den opererte pasienten.

Opptegnede plusser tillater å trekke konklusjoner om foretrukket endoskopi. Dette er en bevist teknologi som har gjort livet enklere for mange mennesker. Hvis medisinen mislyktes, er forsinkelse med kirurgi ikke nødvendig. Pasientene gjenoppretter med en 100% sannsynlighet - ved rettidig behandling til en nevrokirurg.

Profylakse og prognose

Den enkleste måten å ekskludere utseendet av patologi på graviditetsstadiet. Kvinner må være forsiktige med skader og unngå penetrasjon av ulike infeksjoner på alle mulige måter. Forebygging av infeksjon er nødvendig i tidlig alder.

Når det gjelder voksne, er anbefalingene som følger:

 • ingen kraniocerebrale skader;
 • Spis riktig (dette vil bidra til å forebygge kreft);
 • periodisk besøke polyklinikken og gjennomføre en omfattende studie av kroppen.

Prognosen er avhengig av adekvat behandling, doktors kvalifikasjoner og mange andre faktorer. I utlandet er andelen utvinning høyere på grunn av lavt traumatisk nevroendoskopisk kirurgi. I Russland brukes shunting-metoden ofte, med shunts som brukes til å bøye og tette.

Derfor er konklusjonen - om det kom til operasjonen, det er bedre å vende seg til en dyr utenlandsk klinikk. Se deg selv!

Behandling av Voksne Hydrocephalus Hydrocephalus

I hverdagen lider vi noen ganger av hodepine, som ofte oppstår på grunn av tretthet etter en travel jobbdag, mangel på søvn, ulike stressfulle opplevelser eller høyt blodtrykk. Slike smerter i hodet er vanlige og reversible, men hvis de er forårsaket av hydrocephalus (hydrocephalus), vil denne personen ikke bli misunnelig. I denne sykdommen i hjernens spesielle hulrom (ventrikler) akkumuleres en overdreven mengde cerebrospinalvæske (CSF) som forårsaker økt intrakranielt trykk. I tillegg er denne patologien ledsaget av alvorlige symptomer, det kan føre til alvorlige forstyrrelser i sentralnervesystemet. Derfor, for å forhindre nedbrytning av personlighet, funksjonshemning og til og med død, bør behandling av hjernehydrocefalus hos voksne være obligatorisk.

Årsaker til utvikling

Leger nevrologisk og nevrokirurgisk praksis ofte møtt med barnas medfødte hjerneødem, og dette er en alvorlig sykdom ervervet karakter hos voksne. Og hydrocephalus i midten og alderdom er ikke alltid mulig å diagnostisere fordi det ofte forveksles med hypoksisk, post-traumatisk encefalopati, eller alkohol - død av nerveceller i hjernen på grunn av nedsatt sirkulasjon og oksygenmangel. Utviklingen av dropsy provoserer ulike patologiske prosesser som påvirker hjernestrukturene. Hydrocefalus kan skyldes myokardial ischemisk eller hemorragisk slag, encefalitt, meningitt, utvikles på bakgrunn dannelsen av godartet eller ondartet hjernesvulst, arteriovenøs aneurisme, traumatisk subaraknoid hjerneblødning, toksoplasmose.

klassifisering

Ifølge de særegne utviklingen av den patologiske prosessen, er tre varianter av hydrocephalus preget. For det første kan dråpen i hjernen kommunisere (åpen), hvor absorpsjonen (resorpsjonen) av cerebrospinalvæsken inn i venøsengen er forstyrret. For det andre, må det benyttes okklusiv sykdom kan (innendørs) karakter på grunn av okklusjon måter som er beregnet for sirkulasjon av cerebrospinalvæske, på grunn av dannelsen av adhesjoner, svulster eller blodpropp (tromber). Det er også en ganske sjelden form for hypersecretory dropsy, preget av overdreven produksjon av cerebrospinalvæske.

symptomer

Kliniske manifestasjoner av den akutte scenen i denne patologien er uttalt og gir smertefull lidelse til den syke personen. Hovedtegnet på en forverring er en alvorlig hodepine, som er mest intens i morgen. Økningen i intrakranielt trykk er ledsaget av kvalme, oppkast av oppkast, et brudd på synfokusering (fordobling av objekter i øynene), forstyrrelser i hjertearbeidet, undertrykkelse av pust, nedsatt bevissthetstap.

Tegn på kronisk ødem i hjernen hos voksne er ikke så smertefullt, men de legger ikke til optimisme. Pasienten utviklet urininkontinens, nattlige søvnløshet, søvnighet på dagtid, og viktigst, ubønnhørlig progressiv demens (demens), som uttrykkes i strid med hukommelse, utilstrekkelig oppførsel, taleforstyrrelser og motorisk koordinasjon (shuffling, rullende gange), tap av selv hjelpe ferdigheter.

Diagnose og medisinering

På det nåværende tidspunkt å ehoentsefalograficheskim, ventrikulograficheskim og røntgenundersøkelse av intrakranielle strukturer tydd sjelden som er universelt anvendt magnetisk resonans og computertomografi av hjernen. Basert på resultatene av moderne diagnostiske metoder og detektert hydrocefalus. I de tidlige stadier av utviklingen er fortsatt mulig å stanse utviklingen av denne sykdom, og for å normalisere utstrømning av cerebrospinal væske fra hjernen ventrikulære systemet ved hjelp av medisiner. For dette formål administreres diuretika (mannitol, Diakarb), medikamenter som forbedrer cerebral sirkulasjon (Telektol, Cavinton, Vinpocetine), magnesium- og kalisodergaszczye legemidler (Panangin, Asparkam), medikamenter fra gruppen av nootropika (Gliatilin, Cerepro). Men i de fleste tilfeller, fortsatt uten hjelp av en kirurg kan ikke gjøre.

Operativ behandling

I det akutte stadium av hydrocephalus utføres en nevrokirurgisk operasjon snarest. Det er nødvendig å umiddelbart etablere ventrikulær drenering for å skape forhold for utstrømning av cerebrospinalvæske og redusere intrakranielt trykk. Dette kalles en ytre ventrikulær drenering, karakterisert ved at tapperøret er montert i hulrommet i hjernen ventrikkel, mens dens andre ende er utgang til utsiden og er plassert i en beholder for å motta den uttatte væske.

For behandling av kronisk dråpe brukes moderne shunting-operasjoner for å sikre fjerning av cerebrospinalvæske i andre kroppssystemer, hvor det lett absorberes. Vanligvis implantert hjerne ventrikkel shunt er forbundet med bukhulen (ventriculoperitoneal, kistoperitonealnoe, lyumboperitonealnoe shunting) eller med det høyre atrium (ventriculoatrial drift). Nylig har utbredt endoskopisk minimal invasiv metode ventrikulotsisternostomii, noe som skaper en forbindelse mellom det tredje hjernen ventrikkel og bestemte områder av avansert subarachnoide rommet (basale cisterner), hvor absorpsjon av CSF.

Således blir behandling av hjernehydrocefalus hos voksne, selv om det er en vanskelig prosess, men med en rettidig diagnostisert patologi, i de fleste tilfeller positive resultater oppnådd.

Hjernehydrocephalus hos voksne: årsaker, symptomer, behandling

Hydrocephalus hos voksne ( "vann på hjernen") - en patologisk tilstand som kjennetegnes ved overdreven opphopning av cerebrospinalvæske (CSF) i cerebrospinalvæsken områder av hjernen. Hydrocephalus kan være en uavhengig nosologisk enhet, eller det kan være en konsekvens av en rekke hjernesykdommer. Det krever obligatorisk kvalifisert behandling, siden den langvarige eksistensen av sykdommen kan føre til uførhet og til og med døden.

Sykdommen hos barn er signifikant forskjellig fra sykdommens manifestasjoner i den voksne befolkningen på grunn av at det i barnets kropp bare blir dannet hjernen. I denne artikkelen vil vi undersøke årsakene, symptomene og behandlingen av hjernen hydrocephalus hos voksne.

årsaker

Hver person i hjernen har spesielle mellomrom som inneholder en spesiell væske - cerebrospinalvæsken. Inne i selve hjernen er systemet i hjernens ventrikler som kommuniserer med hverandre, utenfor hjernen er et subaraknoid rom med hjernens cisterner. Luten har en meget viktig funksjon: å beskytte hjernen mot støt, sjokk og infeksiøse midler (de sistnevnte takket være de antistoffene som inneholdes deri), nærer hjernen som er involvert i reguleringen av blodsirkulasjonen i det lukkede rom av hjernen og skallen, sikrer homeostase ved en optimal intrakranielt trykk.

Volumet av brennevin i en voksen er 120-150 ml, flere ganger om dagen er det oppdatert. Produksjonen av cerebrospinalvæske forekommer i de vaskulære plexusene i hjernens ventrikler. Fra hjernens laterale ventrikler (inneholdende ca. 25 ml) kommer cerebrospinalvæsken inn i den tredje ventrikkelen gjennom Monroe-åpningen, hvis volum er 5 ml. Fra den tredje ventrikkelen beveger cerebrospinalvæsken seg inn i den fjerde (inneholder også 5 ml) gjennom Sylvia-akvedukten (hjernedrenering). På bunnen av den fjerde ventrikkelen er det hull: den medianen unpaired Magendi og to laterale Lyushka. Gjennom disse hullene kommer cerebrospinalvæsken inn i subarachnoid-rommet i hjernen (plassert mellom hjernens myke og spindelbaner). På den grunnleggende overflaten av hjernen ekspanderer det subaraknoide rom, som danner flere cisterner: hulrom fylt med brennevin. Fra tankene kommer væsken inn i den ytre (konvektive) overflaten av hjernen, som om "vaske" den fra alle sider.

Absorpsjon (resorpsjon) av cerebrospinalvæske forekommer i hjernens venøse system gjennom araknoidceller og villi. En klynge villi rundt venøse bihuler kalles pachyongranulering. En del av væsken blir absorbert i lymfesystemet på nervernivået.

Dermed blir cerebrospinalvæsken produsert i de vaskulære plexusene i hjernen, vasket på alle sider og deretter absorbert i venesystemet, denne prosessen er kontinuerlig. Så sirkulasjonen er normal, mengden væske produsert per dag er lik absorbert. Hvis det til enhver tid er "problemer" - enten med produkter eller med absorpsjon, så er det hydrocephalus.

Årsakene til hydrocephalus kan være:

 • smittsomme sykdommer i hjernen og dens membraner - meningitt, encefalitt, ventrikulitt;
 • en hjerne svulst av en trunk eller nær-tønne lokalisering, så vel som av hjernens ventrikler);
 • kardiovaskulær patologi i hjernen, inkludert subaraknoid og intraventrikulære blødninger på grunn av ruptur av aneurysmer, arteriovenøse misdannelser;
 • encefalopati (alkoholisk, giftig, etc.);
 • hjerne traumer og post-traumatiske forhold;
 • misdannelser av nervesystemet (for eksempel Dandy-Walker syndrom, stenose av Sylvian-akvedukten).

Typer av hydrocephalus

Hydrocephalus kan være medfødt og ervervet. Medfødt, som regel, manifesterer seg i barndommen.

Avhengig av utviklingsmekanismen er det:

 • lukket (okklusiv, ikke-kommuniserende) hydrocephalus - når årsaken er forstyrrelsen av CSF-strømmen på grunn av overlappingen (blokk) av væskeledningsbanene. Oftere forhindres normalstrømmen av cerebrospinalvæske ved blodpropp (på grunn av intraventrikulær blødning), en del av en svulst eller en spike;
 • åpen (kommunisere, dizrezorbtivnuyu) hydrocefalus - det er basert på absorpsjon av det venøse system i hjernen ved nivået for arachnoid villi, celler Pacchionian legemer, venøse sinuser;
 • hypersecretory hydrocephalus - med overdreven produksjon av cerebrospinalvæske ved pleksus i ventriklene;
 • ytre (blandet, ex vakuum) hydrocefalus - økes når innholdet av CSF og i hjerneventriklene, og det subarachnoide plass. I de senere årene har denne form for stopp behandling hydrocefalus, som årsak til økning av innholdet av luten er hjernevev atrofi og en reduksjon i hjernen selv, og ikke i strid med sirkulasjon av cerebrospinalvæske.

Avhengig av nivået av intrakranielt trykk kan hydrocephalus være:

 • hypertensive - med økt trykk i cerebrospinalvæske;
 • normotensive - ved normalt trykk;
 • hypotensiv - med redusert trykk i cerebrospinalvæsken.

På tidspunktet for fremveksten:

 • akutt hydrocephalus - utviklingsperioden for prosessen er opptil 3 dager;
 • subakutt progredient - utvikler seg innen en måned (noen forfattere anser begrepet på 21 dager);
 • kronisk - fra 3 uker til 6 måneder og over.

symptomer

Det kliniske bildet avhenger av dannelsen av hydrocephalus og nivået av trykk i cerebrospinalvæske, utviklingsmekanismen.

Ved akutt og subakutt hydrocephalus mann klager over hodepine, mer uttalt i morgen (spesielt etter søvn), ledsaget av kvalme og noen ganger oppkast, og bringer lindring. Det er en følelse av press på øyeeplet fra innsiden, det er en følelse av svie, "sand" i øynene, er smerte fullstappet med karakter. Mulig injeksjon av fartøyer sclera.

Etter hvert som trykket i CSF øker, går døsighet sammen, noe som er et dårlig prognostisk tegn, siden det indikerer en økning i symptomer og truer med å miste bevisstheten.
Mulig forringelse av syn, en følelse av "tåke" foran øynene dine. På øyekanten blir stagnerende plater av optiske nerver avslørt.
Hvis pasienten ikke søker medisinsk hjelp til rett tid, vil den fortsatte økningen i innholdet i cerebrospinalvæske og intrakranialt trykk føre til utvikling av et dislokalisjonssyndrom - en livstruende tilstand. Det manifesterer seg ved den hurtige undertrykkelsen av bevisstheten helt opp til koma, oppadgående blikk, divergerende strabismus, undertrykkelse av refleksene. Disse symptomene er typiske for kompresjonen av midbrainen. Når det er komprimering av medulla oblongata, oppstår symptomer på svelging, endres stemmen (til bevisstløs), og deretter påvirkes hjerteaktivitet og respirasjon, noe som fører til pasientens død.

Kronisk hydrocephalus kommuniserer ofte med normalt eller litt forhøyet intrakranielt trykk. Den utvikler seg gradvis, i måneder etter årsakssammenheng. I begynnelsen er syklisk søvn forstyrret, enten søvnløshet eller døsighet oppstår. Minne forverres, sløvhet, rask tretthet. Generell asteni er typisk. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, forstyrres (kognitive) forstyrrelser til demens i forsømte tilfeller. Pasienter kan ikke selvstyre seg selv og oppføre seg utilstrekkelig.

Det andre typiske symptomet på kronisk hydrocephalus er et brudd på å gå. Først endres gangen - det blir tregere, ustabil. Deretter er usikkerhet knyttet ved stående, vanskeligheter med å starte bevegelse. I liggende eller sitteposisjon kan pasienten simulere å gå og sykle, men i en oppreist stilling er denne evnen umiddelbart tapt. Gangen blir "magnetisk" - pasienten limes til gulvet, men beveger seg fra stedet, gjør små shuffling skritt på vidt adskilte ben, staggers på stedet. Disse endringene kalles "apraxia walk". Øker muskeltonen, i forsømte tilfeller, reduserer muskelstyrken, og det er parese i beina. Balanseforstyrrelser har også en tendens til å utvikle seg, opp til manglende evne til å stå eller sitte alene.

Ofte klager pasienter med kronisk hydrocephalus om hyppig vannlating, spesielt om natten. Gradvis oppfordrer imperativet til å urinere, krever umiddelbar evakuering og deretter inkontinens i det hele tatt.

diagnostikk

Hovedrollen i å etablere diagnosen tilhører databehandlingstomografi (CT) og magnetisk resonansavbildning (MR). Disse metodene tillater å bestemme formen og størrelsen på ventriklene, subaraknoide rom, hjernekisterner.

Radiografi av cisterner i hjernebunnen gjør det mulig å vurdere retningen av CSF strømmen og å spesifisere typen hydrocephalus.

Det er mulig å utføre en testdiagnostisk lumbar punktur med fjerning av 30-50 ml CSF, som er ledsaget av en midlertidig forbedring av tilstanden. Dette skyldes gjenopprettelsen av blodtilførsel til det iskemiske hjernevævet mot bakgrunnen av en reduksjon i intrakranialt trykk. Dette tjener som et gunstig prognostisk tegn når man forutser kirurgisk behandling av hydrocephalus. Det skal bemerkes at i akutt hydrocephalus er lumbar punktering kontraindisert på grunn av den høye risikoen for hjerneslagskader og utviklingen av et dislokalisjonssyndrom.

behandling

De første stadiene av hydrocephalus kan behandles medisinsk. For dette blir følgende stoffer brukt:

 • for å redusere intrakranielt trykk og fjerning av overskudd av væske (med det forbehold at CSF utstrømningen lagret) - Diacarbum (acetazolamid), mannitol og mannitol i kombinasjon med furosemid eller Lasix. Nødvendig når slik behandling er kaliumnivået korreksjon i legemet, anvendes for dette formål asparkam (Pananginum);
 • for å øke kraften i hjernevev viser Cavintonum (vinpocetin) aktovegin (Solcoseryl) gliatilin, cholin, cortexin Cerebrolysin, semaks, memoplant et al.

Klinisk distribuert hydrocephalus er gjenstand for kirurgisk behandling, medisinske metoder forbedrer tilstanden i en kort stund.

Akutt hydrocephalus, som en livstruende tilstand, krever akutt nevrokirurgisk behandling. Den består i trepanering av skallen og påføring av ytre avløp, som gir utstrømning av overflødig væske. Dette kalles ekstern ventrikulær drenering. I tillegg er innføring av legemidler som fortynner blodproppene (som intraventrikulær blødning en av de hyppigste årsakene til akutt hydrocephalus) mulig gjennom dreneringssystemet.

Kronisk hydrocephalus krever å utføre væske-shunting operasjoner. Denne type operasjon er utgangen fra det overskytende cerebrospinal væske i naturlige hulrom i det menneskelige legeme ved hjelp av et komplekst system av ventiler og katetere (bukhule, bekkenhulen, aurikkel, etc...): ventriculoperitoneal, ventriculoatrial, kistoperitonealnoe skifting. I kroppshulrommene er det en uhindret absorpsjon av overskytende CSF. Disse operasjonene er traumatisk nok, men med riktig design kan oppnå utvinning av pasienter, deres sysselsetting og sosial rehabilitering.

Til dags dato har den mindre traumatiske nevroendoskopiske teknikken blitt den første blant de invasive behandlingsmetodene. Det utføres ofte i utlandet på grunn av den høye kostnaden ved selve operasjonen. Denne metoden kalles dette: endoskopisk ventrikulocisternostomi av bunnen av tredje ventrikel. Operasjonen varer bare 20 minutter. Med denne metoden for behandling settes et kirurgisk instrument med et neuroendoskop (kamera) på enden inn i hjernens ventrikler. Kameraet gir deg mulighet til å demonstrere bildet ved hjelp av en projektor og nøyaktig overvåke alle manipulasjoner. På bunnen av den tredje ventrikkelen opprettes en ekstra åpning som kobler seg til hjernebunnstankene, noe som eliminerer årsaken til hydrocephalus. Således gjenopprettes den fysiologiske væsken mellom ventrikkene og sisternene.

effekter

Hydrocephalus er en farlig sykdom, og ignorerer symptomene som er fulle av et funksjonshemning eller en trussel mot livet. Faktum er at endringene som skjer i hjernen som et resultat av den lange eksistensen av hydrocephalus er irreversible.

Ubegrenset behandling kan forvandle seg til en tragedie for en person: tap av evnen til å jobbe og sosial betydning. Psykiske forstyrrelser, bevegelsesproblemer, urinasjonsforstyrrelser, nedsatt syn, hørsel, epileptiske anfall - dette er listen over mulige konsekvenser av hydrocephalus, om ikke behandling i rette tid. Derfor, med den minste mistanke om hydrocephalus, bør du søke kvalifisert medisinsk hjelp.

TVC, programmet "Leger" på temaet "Hydrocephalus"

Les Mer Om Fartøyene