Lungearteri

Pulmonal arterie (LA) er et stort parret blodkar, som tilhører en liten sirkel av blodsirkulasjon. Denne arterien er fortsettelsen av lungekroppen. Dette fartøyet er den eneste av arteriene i menneskekroppen, som bærer det venøse blodet til lungene.

Strukturen og funksjonen til lungearterien

Det ovennevnte fartøyet er de to grenene til lungestammen som går ut fra hjerteets høyre hjertekammer. Denne arterien ligger til venstre og foran alle fartøyene som går ut og går inn i hjertet. Den venstre LA fortsetter lungekroppen. Det er foran den nedadgående regionen av hoved venstre bronkus og aorta. Når det gjelder det rette flyet, er det lengre enn det venstre. Dette fartøyet ligger mellom den stigende aorta og den overlegne vena cava på den ene siden og foran hoved høyre bronkus på den andre siden.

Venstre LA går inn i venstre lunge, og til høyre - inn i høyre lunge. De minste grenene i lungearterien er et nettverk av kapillærer som fletter luftveiene (alveoli).

Normalt trykk i lungearterien for hvile voksne er 14 mm Hg. Art.

Hovedfunksjonen til pulmonal arterie er å gi lungene med venøst ​​blod.

Tromboembolisme av lungearterien

Tromboembolisme LA er en patologisk tilstand som er farlig for menneskeliv, der det er en plutselig blokkering av blodpropper i stammen eller grenene til lungearterien. Hovedårsaken til denne sykdommen er økt trombusdannelse (provosert av blodstrømforstyrrelser), samt langsomme prosesser for flytende blodpropper og blodpropper.

De viktigste symptomene på denne sykdommen er: utvikling av akutt respiratorisk, hjerne- og hjerteinsuffisiens, ventrikulær fibrillasjon, sammenbrudd og åndedrettsstanse.

Behandling av PE inkluderer gjenoppliving i sin helhet. For å hindre tilbakeslag av ovennevnte tilstand, er det nødvendig å ligge i hvilerom samt heparinbehandling og massiv infusjonsterapi. Hvis en pasient utvikler et hjerteinfarkt, er han også foreskrevet antibakteriell behandling. I mer vanskelige situasjoner, leger leger til en kirurgisk behandlingsmetode - tromboembollektomi (fjerning av en trombose).

Lunge arterie stenose

Pulmonal arterie stenose er en innsnevring av den høyre ventrikulære utløpskanalen i pulmonal arterieventilområdet. Den viktigste konsekvensen av innsnevringen av dette fartøyet er forskjellen i trykk i lungearterien og høyre ventrikel. I tillegg fører denne tilstanden til utvikling av atriell septaldefekt, økt høyre atrittrykk, høyre ventrikulær hypertrofi og mangel på det.

Den eneste effektive måten å behandle denne feilen på er kirurgisk fjerning av stenosen av utgangspassasjen.

Mangel på lungearterien

LA ventil insuffisiens - overvinnelsen av ventilen på beholderen, som er ledsaget av symptomer slik som anfall av åndenød, hjertebank, svakhet, cyanose, døsighet, hjerte smerte, arytmi, hydrothorax, vedvarende tachykardi, kardial skrumplever og ascites.

De mest farlige komplikasjonene av NKLA er lungeemboli og aneurisme av LA.

Når NKLA medspetsialisty ty til medikamentell behandling (for å korrigere hjertesvikt og forhindring av bakteriell endokarditt), og kirurgi (ventil erstatning). I den postoperative perioden kan PE utvikle seg, degenerasjon av biologiske proteser (krever gjentakelse) og sekundær infeksiv endokarditt.

Hovedfunksjonene til lungearterien og hvilke sykdommer som er berørt

Lungearterien er sammensatt av to hovedgrener i lunge- stammen, tilhører en liten sirkel av blodsirkulasjonen, og det alene gir til lungene veneblod. Transport av venøst ​​blod kan forhindre lungesykdom: trombose, emboli, stenose, hypertensjon, valvulær insuffisiens, hypertrofi, aneurisme og andre.

innhold

Begge grenene av arterien stammer fra høyre hjertekammer og har en diameter på opptil 2,5 centimeter. Lengden på høyre gren er noe større enn den venstre og opp til delingsstedet er 4 centimeter. På den ene siden avviker den fra lungetanken i en vinkel mellom den overlegne vena cava og den stigende aorta, derimot - foran hovedbronkjen til høyre. Ved å fortsette lungenes stamme, ligger den venstre grenen ned til den nedadgående delen av aorta og den viktigste venstre bronkus.

Funksjonsarbeid

Sirkel av lungesirkulasjonen

Hva slags blod strømmer gjennom lungearteriene? Den pulmonale arterien transporterer venøst ​​blod med oksygenmangel til lungene. Det er bare involvert i lungesirkulasjonen. Lungene vender oksygenberiget arterielt blod til hjertet.

Fra høyre atrium begynner lungesirkulasjonen og blodet strømmer inn i høyre ventrikel gjennom en tricuspidventil. Det tillater ikke strømmen av blod fra ventrikkelen til atriumet.

Ved hjelp av lungeventilen forlater blodet ventrikkelen til høyre og ledes til kapillærene gjennom lungearteriene.

Her, som et resultat av gassutveksling - gir karbondioksid og får oksygen - forandrer blodet sin mørke rødblå farge til lysrød. Det blir arteriell og vender tilbake gjennom lungene til venstre atrium, til begynnelsen av den generelle sirkulasjonen.

Sykdommer i arterien

I nærvær av sykdommer er det hindringer for overføring av venøst ​​blod til lungene. Tenk på de viktigste sykdommene i pulmonal arterien.

Med økt trombusdannelse på grunn av nedsatt blodstrøm og langsom fortynning av blodpropper kan plutselig tilstoppet stammen og / eller gren av lungearterien.

Patologisk tromboemboli utgjør en fare for livet. Det er typisk:

 • akutt hjerne og mangel på pust og hjerte;
 • ventrikulær fibrillasjon.

Til slutt er det et sammenbrudd og pustestopp.

 • massiv - påvirker 50% av vaskulærsengen
 • Submassiv med en lesjon på 30-50% av kanalen;
 • Ikke signifikant med et kanal tap på opptil 30%.

Det vil være nyttig for deg å lære også om arterier som fôrer hjernen på nettstedet vårt.

Pasientene overholder sengen hviler under gjenopplivning. De bruker heparinbehandling og massiv infusjonsbehandling, og når infarkt-lungebetennelse utvikler seg, er det antibakterielt. Hvis nødvendig, bruk trombektektomi - fjern trombus.

emboli

I dette tilfellet kan arterien være tilstoppet med luft, fett, fostervann, fremmedlegemer, svulster og andre.

stenose

Samtidig smelter utløpet av fartøyet fra ventrikkelen til høyre - ved siden av ventilen i lungearterien. Dette øker forskjellen i pulmonal arteriell trykk i høyre ventrikel. Hvis trykket overskrides, øker mengden blod ut. På grunn av dette skjer følgende:

 • økt trykk i høyre atrium;
 • hypertrofi og insuffisiens i høyre ventrikel begynner;
 • Defekter utvikles i septum mellom atria.

Også i artikkelen på nettstedet vårt kan du se norm for blodtrykk hos barn etter alder. Tabellen vil bidra til å gjøre det tydeligere.

Det er viktig. Det er mulig å eliminere stenose i utgangspassasjen i lungearterien bare kirurgisk.

Utilstrekkelig ventil

Når pulmonal arteriell ventil er berørt, vil symptomene fortell om den den patologiske tilstanden.

Det er viktig. Det er umulig å ignorere anfall av åndenød, hjertebank og arytmi, konstant tretthet, ledsaget av svakhet og hjertesmerter, vedvarende takykardi. Cyanose og hydrothorax er mulige. I peritoneum kan ascites og hjertecirrhose utvikles i leveren.

Patologier fører til komplikasjoner: aneurysm og lungeemboli kan manifestere, noe som er livstruende. For å eliminere hjertesvikt og forhindre bakteriell endokarditt, utfører operativ ventilproteser.

Etter operasjonen pasientene ble fulgt, kontrollerer hva blod Blandingen avgis til arterien for ikke å gå glipp av en sekundær endokarditt forårsaket av infeksjon og degenerering av bioprotesen, som det innebærer reprotezirovanie.

Hypertensjon av lungene

Hypertensjon av lungene

Arteriell hypertensjon av lungene utvikler seg ved høyt trykk i lungene, hvis motstanden i lungekarets kanal også er høyere eller volumet av blodstrømmen har økt betydelig. Primær pulmonal hypertensjon er fyldt med vasokonstriksjon, hypertrofi og fibrose.

I arterien for systolisk trykk - normen er 23-26 mm Hg. Art. (normen er 30 mm Hg), for diastolisk - 7-9 mm Hg. Art. (den øvre grensen er 15 mm Hg), gjennomsnittlig trykknorm er 12-15 mm Hg. Art.

Når konstant tretthet med dyspné ved den minste belastning, ubehagelig følelse i brystbenet og besvimelse måle trykket i lungearterien og gjennomgår terapi. Vanligvis er midler for ekspansjon foreskrevet, og i kompliserte tilfeller utføres lungetransplantasjon.

Porto-pulmonal hypertensjon

Utviklet patologi er sjelden hos mennesker med kronisk leversykdom. Det manifesteres av kortpustethet, smerte i brystbenet, hemoptysis og økt tap av styrke.

Med manifestasjon av ødem, pulsering av jugular vener, fysiske symptomer og endringer i EKG, kan man snakke om tegn på pulmonal hjerte. Med denne patologien blir levertransplantasjon ikke utført, da det fører til komplikasjoner og død.

atresi

Atresi i lungearterien indikerer mangel på normal blodstrøm mellom hjerteventriklene og lungens arterie. Årsak og frekvens av atresi er ikke kjent. I studien brukes kirurgiske, demografiske og patoanatomiske metoder og hierarkiet av hjertefeil.

Hevelse i lungearterien

Økt arterie størrelse

Ofte blir pasienter diagnostisert med ultralyd for en økning i størrelsen på arterien. I dette tilfellet begynner buen i lungearterien å bøye seg.

Oppmerksomhet vær så snill! Det er viktig å gjennomgå kardiovaskulær testing, å gjøre ECHO-KG og EKG. Den forstørrede arterien i størrelse og bukningen av buen i LA kan være en manifestasjon av hjertesykdom og luftveissykdomssykdom.

Utbulingen av pulmonal arteriearterien er vanligere hos mennesker med mild thyrotoksikose hvis de lever i høyt fjell og i midtre fjellforhold.

Hvis tyrotoksikosen er moderat eller alvorlig, blir hjertemidlet utjevnet på grunn av buen i buen i LA, og hjertet får en mitralkonfigurasjon.

Lungearterien er et viktig kar i sirkulasjonssystemet. Normal kroppsstyrke vil være med effektiv blodstrøm og levering av oksygen, næringsstoffer, salter og hormoner til hjertet og andre organer, viktige for livet og fjerning av metabolske produkter fra kroppen.

Lungearteri

Lungartarien, som er hovedkaret i den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen, spiller en så viktig rolle som i sitt fravær blir arbeidet i hele sirkulasjonssystemet blir meningsløst. På strukturen, funksjonene og sykdommene forbundet med det, la oss snakke i artikkelen.

1 Struktur av lungearterien

Vegggen i lungearterien

Som et parret blodkar er lungearterien (LA) en forlengelse av lungestammen som kommer fra høyre ventrikel. LA refererer til fartøy av elastomer typen, som karakteriserer overvektigheten av den elastiske komponenten i beholderveggen. En slik struktur er nødvendig for å endre dens lumen i større eller mindre grad, avhengig av fasen av kardial aktivitet. Den pulmonale arterievegg har tre lag, som hver har sine egne særegenheter.

Det indre laget eller endotelet er i kontakt med blodet som strømmer gjennom lungearterien. Det neste skallet, som ligger utenfor endotelet, kalles muskellaget. Strukturen av det muskulære laget er ganske komplisert. Det er ikke bare glatte muskelceller, men også elementer av bindevev. Utenfor er flyet dekket med en løs serøs membran. Det er høyre og venstre lungearterier. Den høyre arterien, i lys av dens anatomiske egenskaper, er noe større i lengden enn venstre LA.

2 Funksjoner av lungearterien

Deltakelse i blodets reologiske egenskaper

LA funksjoner er mangfoldige, og hver av dem er viktig for å fullføre arbeidet ikke bare av lungearterien systemet, men også i hele organismen. Hvert av skallene i vaskemuren spiller sin egen rolle. Den innerste skall eller arterie endotel involvert i dannelsen av stoffer som er nødvendig for å kontrollere blodkoagulering, regulering av vaskulære hulrommet og blodtrykket, som gir den hjerne metabolske substanser.

På endoteloverflaten inneholder et stort antall reseptorer (biologiske sensorer) som reagerer på en rekke forandringer i blodtrykk, reologi, blodgass. Den gjennomsnittlige eller muskulære arterier skall gir tilstrekkelig ekspansjon karlumenet under systolen av hjertet, når det er nødvendig å skyve viss en del av blod inn i lungesirkulasjonen. I diastolen, når hjertekamrene er fylt med blod, går lumen av lungearterien tilbake til sin tidligere tilstand.

Liten sirkelsirkulasjon

Alt dette oppnås på grunn av tilstedeværelsen av en uttalt muskelmembran i fartøyets vegg. Ytre skallet forhindrer overdreven strekking og ruptur av lungearterien. Hva svarer selve fartøyet for? En av de viktigste og grunnleggende funksjonene i pulmonal arterien er å gi lungene med venøst ​​blod. Den overraskende tingen i denne historien er at det venøse blodet strømmer gjennom arteriefartøyet. Og dette stemmer ikke helt overens med lovene i fysiologi og hemodynamikk.

Tross alt skal det venøse blodet være i venen. Men herfra følger en annen like viktig rolle i pulmonal arterien - deltakelse i anrikning av blodsyre, som gikk inn i lungearterien fra høyre hjerte. Dette oppnås ved gassutveksling på kapillærnivå, fletting av de minste respiratoriske strukturer - "bobler" - alveolene. I fremtiden kommer oksygenberiget blod inn i en stor sirkulasjonssirkel, hvor oksygen gir kroppens organer og vev.

3 Indikatorer for pulmonal blodstrøm

Auskultasjon av lungestammen

Den funksjonelle tilstanden til pulmonal blodstrømmen til dags dato kan vurderes på flere måter. Den mest tilgjengelige og enkle måten etter å ha undersøkt pasienten er auskultasjon (lytting) av ventilens tone. På grunn av auskultasjon er det mulig å evaluere driften av lungeventilen. Mangelfullhet av ventilen eller dens stenose kan diagnostiseres allerede på dette stadiet. Disse tegnene indirekte kan indikere en økning i trykk i den lille sirkelen av sirkulasjonen.

Fra de instrumentelle metodene brukes den elektrokardiografiske studien oftest. Etter å ha lest "kardiogrammet" og kombinert dataene i de kliniske undersøkelsene, kan legen mistenke en trykkøkning i lungesystemet, overbelastning av høyre hjerte osv. Radiografi på brystet kan evaluere størrelsen på hjertet. En økning i høyre hjerte kan også indikere overbelastning av høyre hjerte og lungehypertensjon.

Ekkokardiografi eller, enkelt sagt, ultralyd i hjertet, lar deg evaluere parametrene for pulmonal hemodynamikk. Ved hjelp av metoden for ekkokardiografi er det mulig å estimere maksimal hastighet av blodstrømmen i lungearterien. Beregning av disse indikatorene gjøres under hensyntagen til alder, kjønn osv. Gjennomsnittlig verdi av strømningshastigheten i LA hos voksne er 0,75 cm pr. Sekund. I tillegg til disse indikatorene, kan ultralydundersøkelse av hjertet tillate deg å oppnå verdien av systolisk eller gjennomsnittlig trykk i lumen av lungearterien.

Ultralydet i hjertet gjør det også mulig å oppdage turbulente strømmer (hvirvler av blod), for å bestemme den diastoliske diameteren av arterien ved ventilen og i midtdelen av stammen. Metoden for ultralydundersøkelse av hjertet gjør at du kan bestemme nivået av trykk i høyre ventrikel og LA. Normalt er disse indikatorene lik med hverandre. Hvis trykket i høyre ventrikel eller LA begynner å dominere, oppstår en trykkgradient (forskjell). Denne indikatoren kan være et viktig diagnostisk tegn på pulmonal hypertensjon og andre sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Kateterisering av lungearterien

Følgende metode for å vurdere parametrene for pulmonal hemodynamikk er invasiv og kalles en kateterisering av lungearterien. Denne metoden har den høyeste nøyaktigheten, det gjør det mulig å skaffe seg et større antall indikatorer for pulmonal hemodynamikk, men samtidig ikke like tilgjengelig som tidligere nevnte undersøkelser. Dette er en kateterisering av LA. Implementering av denne metoden oppnås ved å innføre et flytende ballonkateter gjennom en spesiell leder.

Før kateteret når ønsket fartøyet, kan han gå gjennom den overlegne vena cava, Trikuspidalklaff, høyre ventrikkel og lunge ventilen. Ved å skyve kateteret inn i lungearterien, estimeres en viktig indikator som "kiletrykk i lungekapillærene". "Kile trykket i lungekapillærene" opptrer på tidspunktet for kateteret i fartøyets distale seksjoner. Normalt er denne figuren fra 6-12 mm Hg.

Det gjennomsnittlige trykket i lungearterien er også estimert. Normen for denne indikatoren er innen 10-18 mm Hg. Metoden for kateterisering gjør det også mulig å oppnå den såkalte hemodynamiske profilen. Denne profilen har ni viktige komponenter, som reflekterer den funksjonelle tilstanden til ikke bare den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen, men også hele kardiovaskulærsystemet.

4 Pulmonal arterie og sykdom

Pulmonal arteriell hypertensjon

Ikke alltid vårt kardiovaskulære system fungerer som "ur". Eventuelle endringer i det eksterne eller interne miljøet kan føre til endringer i parametrene for pulmonal blodstrøm. I flere tilfeller blir disse forholdene patologiske, noe som fører til sykdomsutvikling, krever rettidig diagnose og behandling. Et stort antall sykdommer kan føre til utvikling av pulmonal hypertensjon. Primær og sekundær pulmonal arteriell hypertensjon er isolert.

Primær det kalles fordi med økende trykk i en liten sirkulasjon er det ingen skade på luftveiene og kardiovaskulære systemer. Med denne sykdomsformen blir brystet, ryggraden og diafragma ikke påvirket. Den primære pulmonale arterielle hypertensjon (LAS) -gruppen inkluderer også type sykdomsfamilien, som kanskje ikke har symptomer, eller omvendt, manifesterer klinisk. Sekundær PAH betyr at forhøyet blodtrykk bare er et av syndromene som utfyller det kliniske bildet.

Forårsake sekundær PAH kan være kronisk obstruktiv lungesykdom, astma, pulmonær sykdom i bindevevet (pulmonal fibrose), medfødt og ervervet hjertesykdom og lunge, lungeemboli, sarkoidose, tumor betennelse mediastinum og andre. I disse sykdommene, årsaken Pulmonal hypertensjon kan være medisiner og toksiner: kokain, amfetamin, antidepressiva, undertrykkende stoffer.

HIV-infeksjon, levercirrhose, neoplastiske sykdommer, økt trykk i portalveinsystemet, økt skjoldbruskfunksjon kan føre til økt trykk i en liten sirkulasjon. En svulst, en deformert brystkasse, kan klemme lungekarrene fra utsiden, noe som fører til økt blodtrykk i LA.

Lungearteri


Lungearteri er et stort parret blodkar som deltar i lungesirkulasjonen, går inn i den lille sirkelen av blodsirkulasjonen. Denne arterien bærer det deoksygenerte blodet fra hjertet til lungene. Den største delen av lungearterien er hovedlungearterien; sin del ligger i hjertet - lungekroppen, og dens minste deler, de som ligger i nærheten av lungalveoliene. Lungearterien er delt inn i venstre og høyre. Lungartarien er et stort parret blodkar som deltar i lungesirkulasjonen, går inn i den lille sirkelen av blodsirkulasjonen. Denne arterien bærer det deoksygenerte blodet fra hjertet til lungene. Den største delen av lungearterien er hovedlungearterien; sin del ligger i hjertet - lungekroppen, og dens minste deler, de som ligger i nærheten av lungalveoliene. Lungearterien er delt inn i venstre og høyre.

Strukturen av lungearterien

Hvis du skal følge i rekkefølgen av blodstrømmen, kommer lungearteriene i pulmonal stammen, som er den viktigste lungearterien. Denne delen av arterien begynner på undersiden av høyre ventrikel. Lengden på dette stedet er ca 5 cm, og diameteren er ca 3 cm.

Videre deles hovedlungearterien inn i høyre og venstre hovedlunge arterier.

Den venstre lungearterien er kortere og mindre enn den høyre, passerer den horisontalt før synkende aorta og venstre bronkie av den venstre lungen til roten. Over venstre er hovedlungearterien forbundet med aorta av ligamentum-argosomer. Den venstre lungearterien er vanligvis delt inn i øvre og nedre grener, som den høyre lungearterien. Den venstre lungearterien er delt inn i grener som gir øvre lobe, lungens nedre lobe, og også de basale og ligulære grener. Det omfatter følgende grener: apikale, fremre nedgående, en bak, en fremre oppover, en øvre og en nedre tunge, øvre gren av den nedre flik, det basale mediale, fremre basal, lateral basal bakre basal.

Høyre lungearterien vinkel avviker fra lunge stammen, slo seg ned på den ene siden mellom den overlegne vena cava og aorta ascendens og på den annen side til høyre hoved bronkie. Før du kommer inn i lungens port, deles den høyre lungearterien inn i nedre og øvre grener. Videre deles den øvre grenen i to eller tre grener som går til den første, andre og tredje delen av lungens øvre lobe. Gren av den høyre lungearterien som skal til den øvre flik av lungen, til den midtre flik av lunge og den nedre flik av lungen. Følgelig har den følgende grener: apikal, en bakre nedadgående, et nedadgående front, tilbake oppover, sideveis, medial, et øvre, midtre basal basal fremre, sideveis basal bakre basal.

Venstre og høyre lungearterier kommer inn i begge lungene.

Pulmonal arterie funksjon

Lungeartarrollens rolle er å transportere venøst ​​blod, som har mangel på oksygen til lungene. Deler utelukkende i lungesirkulasjonen. Det oksygenerte arterielle blodet transporteres av venene til hjertet. Lungesirkulasjonen begynner med høyre atrium, blod med tricuspideventilen faller inn i høyre ventrikel. Ventilen i lungen hjelper blodet til å forlate ventrikkelen til høyre, beveger seg langs lungearteriene til kapillærene.

Patologier og sykdommer

Lunge arterier er vitale organer. Sykdom av disse karene kan føre til døden.

Tromboembolisme av lungearterien

Tromboembolisme av lungearterien er dens okklusjon eller plugging av dets grener med trombi, som dannes oftest i store vener i underekstremiteter eller bekkenet. Klumpene som tetter opp slike arterier kalles emboli. Årsakene til sykdommen er dannelsen av trombi, og tromber blir i sin tur provosert av flere faktorer, blant annet kan vi merke følgende:

 • Stagnasjon av blod i blodårene. Jo saktere strømmer blodet gjennom blodårene, jo mer sannsynlig dannes blodpropper.
 • Inflammasjon av venøse vegger. Betennelse forårsaker dannelse av blodpropper.
 • Økt koagulerbarhet av blod.

Kvinner er mer utsatt for tromboembolisme enn menn.

Lunge arterie stenose

Stenosen i lungearterien er innsnevringen av utgangen fra høyre ventrikel i regionen av lungearterieventilen. Problemet i dette tilfellet er forskjellen i trykk i høyre ventrikel og i lungearterien. Stenose i lungearterien forårsaker utvikling av atriell septaldefekt og økt trykk i høyre atrium, ytterligere høyre ventrikulær hypertrofi, høyre ventrikulær svikt. Problemet elimineres kirurgisk.

Mangel på lungearterien

Insuffisient i lungearterieventilen er forårsaket av nederlaget. Symptomer på sykdommen inkluderer kortpustethet, svakhet, døsighet, hjertebank, cyanose, hjertesmerter, arytmi, vedvarende takykardi, ascites, hjertecirrhose, hydrothorax.

Denne sykdommen kan utløse lungeemboli og en aneurisme av lungearterien.

Pulmonal hypertensjon

Denne sykdommen omfatter en hel gruppe patologier som er preget av en økning i pulmonal vaskulær motstand, noe som forårsaker en svikt i høyre ventrikel. Denne sykdommen er alvorlig nok, reduserer fysisk utholdenhet, provoserer hjertesvikt.

Lungearteri

Kort karakteristisk for lungearterien

Pulmonal arterie - et stort parret blodkar i den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen, er en forlengelse av pulmonal stammen. Den eneste av de menneskelige arteriene som gir overføring av venøst ​​blod til lungene.

Strukturen av lungearterien

Lungearterien representerer 2 grener (ca. 2,5 cm i diameter) av lungestammen, som strekker seg fra hjerteets høyre hjerte. Lungearterien og venstre foran alle fartøy som går inn og ut av serdtsa.Pravaya lungearterien langs lengden større enn den venstre, til lengden av å dividere den venstre og høyre er omtrent 4 cm. Den høyre lungearterien ved pulmonal stammen strekker seg i en vinkel, den ligger mellom den øvre vena venen, en stigende aorta på den ene siden og foran høyre hovedbronkus på den andre. Venstre fortsetter også lungekroppen, er foran den nedadgående delen av aorta og hovedbronkoen til venstre. Hver av de pulmonale arteriene kommer inn i den tilsvarende lungen.

Pulmonal arterie funksjon

Hovedfunksjonen til lungearterien er overføring av venøst ​​blod til lungene, men mange sykdommer, for eksempel:

1. lungearterie - den manglende evne til å overføre blod på grunn av blokkering av lungearterien og pulmonalarterien grener tromber. Også funnet lungeemboli - arterieokklusjon luft fett emnioticheskoy væske, fremmedlegemer, tumorer og andre sjeldne årsaker.

Årsaken til en trombe på grunn av nedsatt blodstrøm, forstyrrelser av vaskulære vegger, sinker prosessen for erosjon av tromber og blodpropper hos mennesker.

Tromboembolisme av lungearterien er klassifisert i henhold til volumet av den berørte vaskulære sengen i lungene i følgende klasser:

 • Massiv - med en lesjon på mer enn 50%;
 • Submassiv - påvirket fra 30 til 50%;
 • Unemassive - opp til 30%, henholdsvis.

2. Stenose i lungearterien - innsnevring av utgangspassasjen fra høyre ventrikel i lungearterieventilområdet. Konsekvensen av innsnevringen av pulmonal stammen er å øke trykkforskjellen i lungearterien i den høyre ventrikkel, noe som medfører en økning i arbeidet til utstøting av blod. Trykket i høyre atrium øker også. Som en konsekvens er det høyre ventrikkel hypertrofi, og snart riktig insuffisiens zheludochka.U mange pasienter også utvikle en atrial septumdefekt.

Ved alvorlig stenose kan babyer oppleve cyanose. Hos pasienter eldre enn symptomalderen kan det være ingen cyanose.

Lungearteri

Lungearterier (Latin arteria pulmonalis) - to store (opptil 2,5 cm i diameter) grener av pulmonal stammen (truncus pulmonalis), som strekker seg fra høyre ventrikel. Den høyre lungearterien (a. pulmonalis dextralitt lenger enn venstre; dele opp plass på aksje grener dens lengde er 4 cm. avvike fra lunge stammen i en vinkel, som ligger bak den oppstigende aorta og vena cava superior og foran den høyre hoved bronkie. Den venstre lungearterien (a. pulmonalis sinistra) fortsetter lungekroppen, går opp, bak og til venstre, foran den nedadgående delen av aorta og venstre hovedbronkus. Hver lungearteri kommer inn i portene til den tilsvarende lungen.

truncus pulmonalis, arteria pulmonalis

er en fortsettelse av pulmonal stammen (truncus pulmonalis), avgang fra høyre ventrikel

innhold

Grener av høyre lungearteri:

  • til lungens øvre lobe:
   • apikale gren (ramus (heretter r.) apicalis) - til apikalsegmentet av lungen
   • tilbakevendende gren (r. bakre nedstigninger) - til bunnen av baksegmentet
   • anterior nedadgående gren (r. anterior nedstigninger) - til bunnen av det fremre segmentet
   • bakre stigende gren (r. bakre ascendens) - til den øvre delen av det bakre segmentet
  • til gjennomsnittlig lobe:
   • lateral gren (r. later) Til sidesegmentet
   • medialgrenen (r. medialis) - til medial segmentet
  • til lungens nedre lobe:
   • øvre (apikale) gren (r. overlegen (apicalis) lobi inferioris) - til det øvre segmentet av nedre lobe
  • basal del (pars basialis):
   • medial (eller hjerte) basal gren (r. basalis medialis (cardiacus)) - til det mediale basale segmentet
   • anterior basal gren (r. basalis anterior) Til det fremre basale segmentet
   • lateral basal gren (r. basalis lateralis) - til det laterale basale segmentet
   • bakre basale grenen (r. basalis posterior) Til det bakre basale segmentet

Grenene til venstre lungearteri:

  • til lungens øvre lobe:
   • apikale gren (r. apicalis) - til den øvre delen av det apex-bakre segmentet av lungen
   • anterior nedadgående gren (r. anterior nedstigninger) - til bunnen av det fremre segmentet
   • bakre gren (r. posterior) - på baksiden av toppunktet
   • fremre stigende gren (r. fremre ascendens) - til den øvre delen av fremre segmentet
  • tunge gren (r. lingularis):
   • øvre reed gren (r. lingularis overlegen) - til det øvre lingual segmentet
   • nedre grønt gren (r. lingularis dårligere) Til det lavere språklige segmentet
  • til lungens nedre lobe:
   • den øvre grenen av nedre lobe (r. overlegen lobi inferioris) - til apikal (eller øvre) segment av nedre lobe
  • basal del (pars basilaris):
   • medial basal gren (r. basalis medialis) - til det mediale basale segmentet
   • anterior basal gren (r. basalis anterior) Til det fremre basale segmentet
   • lateral basal gren (r. basalis lateralis) - til det laterale basale segmentet
   • bakre basale grenen (r. basalis posterior) Til det bakre basale segmentet

Lungearteri

Lungearteri (Lat. arterie pulmonalis ) - en stor (ca. 5 cm i lengde og 3 cm i diameter) parret blodkar i den lille sirkulasjonen, er en forlengelse av pulmonal stammen (truncus pulmonalis), som strekker seg fra høyre ventrikel; Den er plassert foran og til venstre for alle fartøyene som strømmer inn i og ut av hjertet, og bringer til lungene venøst ​​blod (den eneste av de menneskelige arteriene).

 • høyre gren, høyre lungearteri (a. pulmonalis dextra);
 • venstre gren, venstre lungearteri (a. pulmonalis sinistra).

Mellom den innledende delen av venstre gren av lungearterien og konkaviteten til aortabuen, er det en bindevevsleder - arteriell ligament (ligamentum arteriosum) - utryddet Botallov kanal (Ductus arteriosus (Botalli)) av fosteret.

innhold

grener

Hver av grenene er rettet mot porten til den tilsvarende lungen:

 • Den høyre grenen løper på tvers og ligger bak den stigende delen av aorta og den overlegne vena cava og fremre mot høyre bronkus. Hennes grener:
  • til lungens øvre lobe:
   • apikale gren (ramus (heretter r.) apicalis) - til apikalsegmentet av lungen
   • tilbakevendende gren (r. bakre nedstigninger) - til bunnen av baksegmentet
   • anterior nedadgående gren (r. anterior nedstigninger) - til bunnen av det fremre segmentet
   • bakre stigende gren (r. bakre ascendens) - til den øvre delen av det bakre segmentet
  • til gjennomsnittlig lobe:
   • lateral gren (r. later) Til sidesegmentet
   • medialgrenen (r. medialis) - til medial segmentet
  • til lungens nedre lobe:
   • øvre (apikale) gren (r. overlegen (apicalis) lobi inferioris) - til det øvre segmentet av nedre lobe
  • basal del (pars basialis):
   • medial (eller hjerte) basal gren (r. basalis medialis (cardiacus)) - til det mediale basale segmentet
   • anterior basal gren (r. basalis anterior) Til det fremre basale segmentet
   • lateral basal gren (r. basalis lateralis) - til det laterale basale segmentet
   • bakre basale grenen (r. basalis posterior) Til det bakre basale segmentet
 • Den venstre grenen går også over og ligger foran den nedadgående delen av aorta og lungebronkus.
  • til lungens øvre lobe:
   • apikale gren (r. apicalis) - til den øvre delen av det apex-bakre segmentet av lungen
   • anterior nedadgående gren (r. anterior nedstigninger) - til bunnen av det fremre segmentet
   • bakre gren (r. posterior) - på baksiden av toppunktet
   • fremre stigende gren (r. fremre ascendens) - til den øvre delen av fremre segmentet
  • tunge gren (r. lingularis):
   • øvre reed gren (r. lingularis overlegen) - til det øvre lingual segmentet
   • nedre grønt gren (r. lingularis dårligere) Til det lavere språklige segmentet
  • til lungens nedre lobe:
   • den øvre grenen av nedre lobe (r. overlegen lobi inferioris) - til apikal (eller øvre) segment av nedre lobe
  • basal del (pars basilaris):
   • medial basal gren (r. basalis medialis) - til det mediale basale segmentet
   • anterior basal gren (r. basalis anterior) Til det fremre basale segmentet
   • lateral basal gren (r. basalis lateralis) - til det laterale basale segmentet
   • bakre basale grenen (r. basalis posterior) Til det bakre basale segmentet

Pulmonal arterie i hjertet

Det menneskelige blodige systemet kan representeres som et tre med stamme og grener, hvor stammen er de store arteriene (aorta og lungearterien), og grenene er mindre kar i kroppen.

Hva er lungeemboli (PE)?

Tromboembolisme av lungearterien (PE) er en plutselig blokkering av grenene eller stammen til lungearterien ved en trombus.

En trombose er blodpropp, og emboli er prosessen med å overføre blodet, denne trombosen, fra store fartøy til mindre, hvor den er forsinket. Denne prosessen karakteriserer også tromboembolisme.

Med andre ord dannes et hinder (kork) i fartøyets lumen, noe som fører til en plutselig stopp av blodstrømmen i lungearterien og forårsaker utvikling av symptomer som ofte fører til pasientens død.

Blant dødsårsakene er PE på tredje plass etter iskemisk hjertesykdom og slag. I 90% av dødsfallene fra PE, da diagnosen ikke ble gjort, ble det ikke utført noen hensiktsmessig behandling rettet mot fullstendig forebygging av tromboembolisme.

Ved første øyekast kan det virke som om PE er en kompleks og sjelden sykdom som oppstår hos alvorlig syke og eldre.

Tromboembolisme av lungearterien (PE) er en plutselig komplikasjon av tilsynelatende sikre forhold, noe som tar livet til både langvarige og relativt sunne mennesker.

Årsakene til lungeemboli (PE)

1. Trombofili - en forstyrrelse av blodproppene.

2. Dyp venetrombose i underbenet og andre vaskulære sykdommer, mot bakgrunnen av økt blodkoagulasjon.

3. Kardiovaskulær sykdom som predisponerer for trombose og emboli (iskemisk hjertesykdom, hypertensjon, aterosklerose, kardiomyopati, hjerterytmen forstyrrelse).

4. Onkologiske sykdommer (lungekreft og magekreft).

Risikofaktorer for lungeemboli (PE)

1. Langvarig immobile tilstand, og deretter en kraftig stigning (en lang postoperativ periode og sengestil, opphold i kastet, lange flyruter, turer).

2. Kronisk hjerte- og respiratorisk svikt (blodstrømmen er redusert og venøs trening oppstår).

Om kronisk hjertesvikt kan leses her.

3. Ondartede svulster (noen typer tumorer gir et økt antall koagulasjonsceller, noe som fører til liming og dannelse av trombi).

4. Kirurgisk operasjon og postoperativ periode.

5. Økt blodtrykk, hypertensive kriser, slag. Lær mer om hypertensjon her...

6. Kronisk hjertesvikt, hjerteinfarkt. Les mer om hjerteinfarkt her.

7. Graviditet, fødsel og puerperium.

8. Metabolske sykdommer (fedme, diabetes mellitus).

9. Varicose sykdom (i de forstørrede årene av underekstremiteter er opprettet for blodstagnasjon og dannelse av blodpropper).

10. Langvarig inntak av narkotika (hormoner, antivirale og prevensjonsmidler).

11. Ta diuretika fører til overdreven fjerning av væske fra kroppen og øke viskositeten til blodet.

12. Skader på ryggraden, ryggmargen, brudd på bein.

13. Brenner, frostbit, kraftig blødning.

14. Kvinner er 2 ganger mer sannsynlig å utvikle tromboembolisme.

15. Tromboembolisme er vanlig i alderen 50-60 år.

Jeg bringe til din oppmerksomhet på videoen for å se hvordan blodpropp dannes i beinårene og blodstrømmen kommer inn i lungearterien, forårsaker den til tromboembolisme.

"Tromboembolisme av lungearterien! "

For å se, klikk på knappen midt på skjermen.

Hvis videoen ikke starter, klikker du på pause og venter på at videoen skal lastes!

Er videoen verdt å se? Del med familie og venner.

Klassifisering av pulmonal emboli (PE)

Typer av tromboembolisme av lungearterien (PE)

Avhengig av hvor lungearterien er lokalisert trombus, skiller:

1. Massiv lungeemboli (PE) er en tilstand når en trombus overlapper hovedstammen og hovedgrenene til lungearterien.

2. Tromboembolisme av de midtre (segmentale og lobar) grener av lungearterien.

3. Tromboembolisme av små grener av lungearterien.

Hvis trombosen har stengt:

Mindre enn 25% av lungearterien - det er kortpustethet, blodtrykket øker ikke og det er ingen smerte.

Fra 30% til 50% - det er alvorlig kortpustethet, blodtrykket er normalt eller reduseres litt, det kan være hoste, svakhet, svimmelhetstilfeller.

50% eller mer - det er en kraftig reduksjon i blodtrykket, det er et angrep av kvelning, bevissthet, takykardi, ødem og lungeinfarkt.

75% utvikler et plutselig angrepssvikt, bevissthetstap, blodtrykksfall og innen 5 minutter oppstår død. I slike tilfeller er bistanden nesten umulig.

Kliniske manifestasjoner av lungeemboli (PE) og sykdomsforløpet avhenger av trombos størrelse og graden av dannelse av trombose.

Former for pulmonal emboli tromboembolisme (PE)

1. Akutt (lynrask) form tromboembolisme av lungearterien (PE).

• Plutselig innfall av et angrep.

• Det er en utbredt dyspné i ro, en følelse av mangel på luft.

• Angst og voksende frykt.

• Pasienter skynder seg i sengen og gis for luft.

• Blek hud erstattes av cyanose (cyanose) i ansikt, nakke, ører og overkropp. Et par minutter senere blir den øvre halvdelen av kofferten blå.

• Det er smerter i brystet.

• Blodtrykket minker, svimmelhet oppstår, pasienten mister bevissthet, og døden kommer om noen få minutter.

Jeg foreslår at du viser en video om utviklingen av en lynrask form av PE (i dette tilfellet er kilden til sykdommen i karene i underbenet).

"Lyn-rask form for lungeemboli lungeemboli !"

For å se, klikk på knappen midt på skjermen.

Hvis videoen ikke starter, klikker du på pause og venter på at videoen skal lastes!

Er videoen verdt å se? Del med familie og venner.

2. Akutt form for tromboembolisme av lungearterien (PE)

Oppstår med økende blokkering av hovedgrenene til lungearterien.

Det begynner plutselig, det utvikler seg voldsomt, de samme symptomene utvikler seg, men gradvis. Det varer fra 3 til 5 dager og slutter som regel med et hjerteinfarkt.

3. Forlenget flyt av lungeemboli (PE)

Når de store og middels grener av lungearterien er blokkert.

Denne tilstanden varer i flere uker, symptomene manifesterer seg gradvis. På bakgrunn av konstant svakhet og kortpustethet, er det episoder av betydelig forverring av velvære med bevissthetstap, hvor død ofte oppstår.

4. Kronisk tromboembolisk trening av lungearterien (PE)

Det er ledsaget av periodiske eksacerbasjoner av tromboembolisme av små grener av lungearterien. Det er gjentatte lungeinfarkt, noe som fører til økt trykk i en liten sirkulasjon og utvikling av hjertesvikt.

Kliniske varianter av lungeemboli (PE) er delt i henhold til den overordnede manifestasjonen av symptomene på visse organer.

Kliniske varianter av kurset (symptomer og tegn) av lungeemboli (PE)

1. Kardiovaskulær variant av en pulmonal arterie tromboembolisme (PE)

Den akutte vaskulær insuffisiens utvikles, arterielt trykk faller kraftig, hjertefrekvensen stiger til 150 slag per minutt. Akutt hjertesvikt manifesteres av smerte bak brystbenet, rytmeforstyrrelser og hevelse i livmorhalsen.

2. Cerebral (cerebral) variant av pulmonal arterie tromboembolisme (PE)

Manifest cerebrale og fokal forstyrrelser (svimmelhet, tinnitus, svakhet, oppkast, kramper, besvimelse og bevisstløshet). Ofte utvikler intracerebral blødning, koma og hjerne ødemer.

3. Pulmonal variant av tromboembolisme av pulmonal arterie (PE)

Det manifesteres ved akutt respiratorisk svikt. Vises dyspné ved hvile, følelse kortpustet, blir huden aske - blålig farge, blir kortpustethet, piping fjernkontroll (hørbar på avstand). På den andre dagen av utviklingen av et hjerteinfarkt - lungebetennelse i lungen.

Pasienter klager på hoste, kortpustethet, brystsmerter, hemoptysis, feber. I lys av inflammatorisk prosess i lungene, kan feber vare opptil 10 dager.

4. Abdominal variant av pulmonal arterie tromboembolisme (PE)

Denne varianten av tromboembolisme er karakterisert ved utseendet av smerte i magen.

En smertefull utvidelse av leveren utvikler, hiccoughs, halsbrann, det kan være oppkast og forstoppelse. Brutt peristaltis (arbeid) i tarmen. Forstyrre smerter i magen, generell svakhet.

Dette er en sjelden men lumsk versjon av tromboembolisme, noe som fører til en operativ intervensjon (laparotomi) for å utelukke kirurgisk patologi.

Komplikasjoner av tromboembolisme av lungearterien (PE)

Tromboembolisme av lungearterien (PE) er ofte årsaken til hjertestans, noe som fører til plutselig død.

Les mer om plutselig død her.

Hvis ubehandlet, PE, reservekapasitet av organismen raskt oppbrukt og det er alvorlige lungesykdommer (pulmonær infarkt, respiratorisk insuffisiens), hjertesykdommer (hjertesvikt, myokardialt infarkt, hjertearytmi) og hjerneskade (slag, paralyse).

diagnostikk lungeemboli (lungeemboli)

• Lokalisering av trombus i lungearterien.

• Vurdering av graden av fartøyskader.

• Identifikasjon av kilden (fra hvilket fartøy klumpen kom ut) og forebygging av tilbakevendende tromboembolisme.

• Vurdering av omfanget av lesjonen for å bestemme videre behandlingstaktikk.

Ved diagnosen lungeemboli:

Forsiktig intervju med pasienten eller hans slektninger, for å avklare og oppdage alle risikofaktorer for PE.

Laboratorieforskning:

• En generell blodprøve.

• Koagulogram (blodkoagulasjonsanalyse).

• Bestemmelse av nivået av D-dimer (metode for diagnostisering av venøs trombi).

EKG (elektrokardiogram) utføres med visse intervaller (i dynamikk), for å vurdere tilstanden til kardiovaskulærsystemet.

ekkokardiografi (ekkokardiografi) eller ultralyd hjerte lar deg se tilstedeværelsen av blodpropper i hjertehulene, for å oppdage økt trykk i lungearterien.

"Hvordan og for hva utføres ECHR? "

For å se, klikk på knappen midt på skjermen.

Hvis videoen ikke starter, klikker du på pause og venter på at videoen skal lastes!

Er videoen verdt å se? Del med familie og venner.

Bryst røntgen utføres for å utelukke det primære fokuset i lungene, infarkt - lungebetennelse og pneumothorax (skade på lungen når luft kommer inn fra utsiden).

Doppler av beina på bena (studie av blodstrøm i blodkar).

Kontrastflebografi (undersøkelse av vener ved hjelp av et fargestoff). Denne undersøkelsesmetoden gjør det mulig å etablere kilden til tromboembolisme.

. Les mer om de viktigste metodene for hjerteundersøkelse, og se en video om hvordan metoder for hjerte diagnostikk utføres her...

Behandling av tromboembolisme av lungearterien (PE)

Den første medisinske assistansen utenfor sykehuset (hjemme, på gata, i ambulansen) er svært begrenset i omfang på grunn av den raske utviklingen av PE. Samtidig er livet og skjebnen til en pasient med PE hovedsakelig avhengig av dem.

Behandling av PE utføres i intensivavdelingen og omfatter følgende aktiviteter:

• Normalisering av pulmonal blodstrøm.

• Forebygging av plutselig død og kronisk pulmonal hypertensjon.

• Overholdelse av strenge sengestøtter.

• Innånding av oksygen (for å forbedre tilførsel av hjerte og lunger med oksygen).

• Massiv infusjonsbehandling (intravenøst ​​injisering av et stort antall spesielle løsninger for fortynnet blod).

• Trombolytisk terapi (trombolyse) - fremgangsmåten er den intravenøse administrering av medikamentet, å oppløse klumper i blodkar, som ble direkte årsaken til tromboembolisme.

• Hvis trombolyse ikke er effektiv, utføres en tromboembollektomi - dette er en kirurgisk fjerning av tromben.

• Antikoagulant terapi - er innføring av medisiner, for forebygging av økt blodpropp og dannelse av nye blodpropper. Antikoagulerende legemidler injiseres subkutant i den peri-okulære regionen 1-2 ganger daglig i 5 til 7 dager.

Disse inkluderer:

I tilstedeværelse av inflammatoriske sykdommer i lungene eller for forebygging, foreskrive antibiotikabehandling.

Forebygging av tromboembolisme av lungearterien (PE)

Forebygging av denne formidable komplikasjonen er en konstant vakthet når det gjelder forekomsten. Spesielt hvis en person har et sted, minst en av de ovennevnte risikofaktorene.

For å forebygge tromboembolisme av lungearterien (PE), er det nødvendig med tidlig diagnose av vaskulær sykdom i nedre ekstremiteter og rettidig behandling av tromboflebitt.

Formål med medisiner, for fortynning av blod til pasienter med risiko for trombose.

Tidlig behandling av rytmeforstyrrelser, som kan være årsaken til PE.

Med tidlig gjenkjenning, rettidig behandling og tilstrekkelig omsorg til pasientene i sin helhet - prognosen for livet er gunstig.

All informasjon på nettstedet er gitt utelukkende til informasjonsformål og kan ikke aksepteres som en veiledning for selvbehandling.

Behandling av sykdommer i kardiovaskulærsystemet krever konsultasjon av en kardiolog, en grundig undersøkelse, utnevnelse av egnet behandling og etterfølgende overvåkning av terapien.

Anatomi av lungene i lungene. Lungearteri

Emnet for studien i denne artikkelen er karene, kateteriserte og kontrastert med angiopulmonologisk undersøkelse. Disse innbefatter blodkarene i lungekretsløpet (lungearterien og dens grener, lungekapillærer og pulmonal vene), bronkiearteriene, uten navn og superior vena cava, og uparede hemiazygos vene.

Lungearteri. Total lungearterien (på PNA - lunge trunk) starter fra den infundibulum av høyre ventrikkel og er vnutriperikardialno fremre og venstre side av den oppadstigende aorta. Største lengde lungearterien, varierer i størrelsesorden 4-6 cm, er dens diameter et gjennomsnitt på 2,5-3,5 cm (NP Bisenkov, 1956; D. Nagy, 1959).

Generell lunge arterie voksne er noe bredere enn aorta, forskjellig fra sistnevnte ved en tynnere og tøyelig vegg. På angiopulmonogrammer projiseres den vanlige lungearterien i nivået på 6.-7. Thoraxvirvelene til venstre for midtlinjen. Det projiseres på nivået av kroppen av den 7. thoracic vertebra.

Før du begynner på gate av lungen, den høyre lungearterien deles inn i øvre og nedre grener (sistnevnte kalles også interlobar).

Den øvre grenen til høyre pulmonal arterie er delt inn i to eller tre segmentgrener, som når 1., 2. og 3. segment av øvre lobe. Sistnevnte mottar i de fleste tilfeller en segmentavdeling også fra den nedre (interlobar) gren av høyre lungearteri.

Venstre lunge arterie Det kan deles i to grener, - øvre og nedre, i likhet med den høyre (ES Serova, 1962), men i henhold til VY Friedkin (1963), D. Nagy (1959) og andre, de fleste av de vanligste stammen, Å gå til øvre lobe er fraværende, og de segmentale grener til øvre lobe, inkludert ligulatsegmentene, strekker seg fra den felles stammen til venstre lungearteri.

divisjon grener av venstre lungearteri. går til nedre lobe, er generelt analog med strukturen av arteriene av nedre lobe av høyre lunge (V. Ya. Fridkin, 1963).

Forgrening av lungearteriene i utgangspunktet tilsvarer den segmentale strukturen i lungene, og segmentale og subsegmentale arterier følger vanligvis de tilsvarende bronkiene og har de samme navnene. Individuelle forskjeller i form av forgrening av pulmonale arterier er svært forskjellige (NP Bisenkov, 1955).

Ifølge den histologiske strukturen av arterien lungene refereres til fartøy av muskel-elastisk type, mens muskelfibrene dominerer i små arterier (mindre enn 1 mm i diameter). I arteriolene virker muskellaget ufullstendig, og i pre-kapillærene er det helt fraværende.

Lungekapillærene danner et tett nettverksnettverk, lokalisert i interalveolar septa. Lengden på pulmonal kapillær er 60-250 mikron, diameteren er ca. 10 mikron. På angiopulmonogrammer er individuelle kapillærer ikke tilstøtende og kapillærnettverket har form av ensartet mørkgjøring med forskjellige grenser.

Innhold i emnet "Undersøkelse av lungene og kammerene i hjertet":

Taktikk for behandling av pulmonal arterie stenose

KARDIOLOGI - forebygging og behandling av hjertesykdommer - HEART.su

Tilstanden til pasienten og feilens løpetid avhenger av graden av innsnevring. Medfødt stenose (innsnevring) av lungearterien forekommer ganske ofte. Frekvensen er fra 6 til 10% av alle medfødte hjertefeil.

Lungartarien bærer venøst ​​blod fra hjertets høyre hjerte inn i lungene. Med innsnevring av lungearterien øker trykket i høyre ventrikel, siden høyre ventrikelmuskulatur trenger mer kraft for å presse blodet inn i lungearterien. På grunn av dette myokardiet (hjertemuskelen) i høyre ventrikel er hypertrofisk, tidspunktet for utkastning av blod inn i lungearterilengden, noe som forstyrrer hele hjertesyklusen. De barna som har en liten grad av stenose, kan vokse og utvikle seg normalt gjennom hele livet.

Dersom barnet ditt har alvorlig grad av stenose av lungearterien, i de første dagene av livet hans synes cyanose (blå fargen på huden av nasolabiale trekant, negleplaten, cyanose av leppene), og raskt utvikle hjertesvikt, som er nesten botemiddel. I mangel av kirurgisk behandling dør halvparten av disse barna i det første år av livet. Oftest klager den eldre pasienten om kortpustethet under fysisk anstrengelse eller til og med i ro.

I diagnostikk er det viktig å lytte til brutto systolisk murmur over hjertet. Den samme støyen kan høres i interbladeområdet. Elektrokardiogrammet bestemmer belastningen på høyre hjerte. Med en liten stenose kan EKG være normal. På roentgenogrammet finnes endringer i lungene. Den viktigste metoden for å diagnostisere et ekkokardiogram, som lar deg bestemme graden av innsnevring av lungearterien.

Behandlingens taktikk avhenger av graden av lungesårets stenose. Hvis det ved fødselen av et barn umiddelbart viser tegn på innsnevring av lungearterien, antas at graden av stenose er stor, så kan operasjonen utføres hurtigst. Hvis pasientens tilstand er tilfredsstillende, utføres operasjonen senere.

Den beste tiden for kirurgisk behandling er barnets alder 5-10 år. Hvis graden av innsnevring er liten og pasienten ikke har noen klager, blir operasjonen ikke utført. Operativ behandling skjer under betingelsene for apparatet av kunstig sirkulasjon. Disseksjonen av leddene i ventilen eller disseksjonen av det utvidede muskelvev utføres.

I dag brukes en mer forsiktig metode for ballongvalvuloplastikk når en åpen hjerteoperasjon ikke utføres.

Dødeligheten i disse operasjonene overstiger ikke 2%. Resultatene av kirurgisk behandling er gode. Barnet kan gå i skole 2-3 måneder etter operasjonen. Fysisk stress bør begrenses innen ett to år.

+7 495 545 17 44 - hvor og med hvem som skal betjene hjertet

Les Mer Om Fartøyene