Årsaker, symptomer og behandling av pulmonal hypertensjon

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er lungehypertensjon. Årsakene til utviklingen av sykdommen, typer trykkøkning i lungens kar og hvordan patologi manifesterer seg. Funksjoner av diagnose, behandling og prognose.

Pulmonal hypertensjon - en patologisk tilstand i hvilken det er en gradvis økning i trykket i det pulmonale vaskulære system, noe som fører til økende svikt i høyre hjertekammer og til slutt ender for tidlig død av en mann.

Over 30 - ved belastning

Når sykdommen i lungens sirkulasjonssystem forekommer følgende patologiske forandringer:

 1. Begrensning eller spasmer av blodkar (vasokonstriksjon).
 2. Minske evnen til vaskulærveien til å strekke seg (elastisitet).
 3. Dannelse av liten trombi.
 4. Spredning av glatte muskelceller.
 5. Lukking av blodkarets lumen på grunn av blodpropper og fortykkede vegger (utslettelse).
 6. Ødeleggelse av vaskulære strukturer og erstatning med bindevev (reduksjon).

For at blod skal passere gjennom de endrede fartøyene, er det en økning i trykk i stammen av lungearterien. Dette fører til økt trykk i hulrommet i høyre ventrikel og fører til en forstyrrelse av funksjonen.

Slike endringer i blodstrømmen viser seg økt respiratorisk insuffisiens i de første stadier og alvorlig hjertesvikt - i den endelige sykdommen. Fra begynnelsen plasserer manglende evne til å puste normalt betydelige restriksjoner på pasientens vanlige liv, noe som tvinger dem til å begrense seg til stress. Reduksjonen i motstand mot manuell arbeidskraft forverres når sykdommen utvikler seg.

Pulmonal hypertensjon regnes som en svært alvorlig sykdom - ubehandlede pasienter bor mindre enn 2 år, og det meste av den tiden de trenger hjelp med personlig pleie (matlaging, rengjøring, kjøpe mat og så videre.). Når terapien utføres, forbedrer prognosen noe, men du kan ikke helt gjenopprette fra sykdommen.

Klikk på bildet for å forstørre

Problemet diagnose, behandling og overvåkning av mennesker med pulmonal hypertensjon i inngrep leger av mange spesialiteter, avhengig av årsaken til sykdommen det kan være: indre, lunge, Hjerte, smittsomme sykdommer og genetikk. Hvis det er nødvendig med kirurgisk korreksjon, går det med vaskulære og thorakale kirurger.

Klassifisering av patologi

Lunghypertensjon er den primære, uavhengige sykdommen i bare 6 tilfeller per 1 million befolkning, dette skjemaet inneholder årsakssykdom og arvelig form for sykdommen. I andre tilfeller er endringer i lungens vaskulære seng forbundet med noen primær patologi i orgel- eller organsystemet.

På denne bakgrunn ble det opprettet en klinisk klassifisering av trykkøkning i pulmonal arteriesystemet:

Pulmonal hypertensjon 1, 2, 3 og 4 grader: hva er dette, en beskrivelse av sykdomsprogresjonen

En alvorlig sykdom som påvirker menneskets vitale organer - det er et spørsmål om pulmonal hypertensjon. Den patologiske mekanismen til denne sykdommen består i vedvarende økning i trykk i lungene i blodet, som har en truende effekt på hjertearbeidet.

Sykdommen utvikler seg med tiden, og pasientens tilstand forverres gradvis, opp til et dødelig utfall i de fleste tilfeller. La oss se hva det er - pulmonal hypertensjon 1 grad, 2, 3 og 4, enn de avviger fra hverandre og hvilke symptomer som følger med.

Kriterier for diagnose

Diagnosen er etablert på grunnlag av en omfattende undersøkelse av pasienten, inkludert bruk av instrumentelle forskningsmetoder.

Men det grunnleggende diagnostiske kriteriet for denne sykdommen er mengden av trykk i lungearterien, som måles ved kateterisering. Det er på grunnlag av denne indikatoren at du kan etablere en nøyaktig diagnose og bestemme omfanget av sykdommen:

I svært alvorlige tilfeller Trykk i lungens arterier kan øke mange ganger - så mye at dets indikatorer vil overstige selv arteriell trykk i en stor sirkel av blodsirkulasjon.

Klassifisering i faser

I klinisk praksis er det vanlig å bruke klassifiseringen av pulmonal hypertensjon, som betinget deler sykdomsforløpet i 4 påfølgende trinn:

 • 1. trinn - forbigående. Symptomer oppstår bare under ugunstige forhold (ublu fysisk aktivitet, psyko-emosjonell overbelastning, mangel på oksygen, inflammatoriske prosesser i lungene). Irreversible morfologiske endringer i vitale organer er praktisk talt fraværende.
 • Fase 2 er stabilt. Symptomer manifesteres selv med moderat eller husholdnings psykofysisk belastning. Morfologiske endringer i form av en liten hypertrofi av høyre hjerteventrikel kan kompenseres ved medisinering.

Fase 3 - karakteristiske symptomer manifesteres selv med mindre fysisk anstrengelse og i ro, vises tegn på sirkulasjonsfeil.

Morfologiske forandringer i hjertet (hypertrofi av høyre ventrikkel) og lys (aterosklerotiske vaskulære tilstander) kan kompenseres bare delvis ved medisinsk eller kirurgisk behandling.

 • Fase 4 - irreversible morfologiske kardiopulmonale endringer, patologi på leveren og fordøyelseskanaler som fører til døden. Pasienten selv i hvilemodus lider og lider av symptomene på sykdommen.
 • Hvordan går det fremover?

  En gang dukket opp, øker hypertensjonen jevnt, involverer i den patologiske prosessen, ikke bare lungene, men også hjertet og leveren til pasienten. Delvis kompensere eller redusere denne prosessen kan kun kompetent og rettidig medisinsk hjelp.

  Men en korrekt diagnose er svært vanskelig å sette på et tidlig stadium, fordi kortpustethet og redusert ytelse ikke uttrykkes sterkt og lett forklares av tretthet og generell ulempe.

  Ifølge Nord-American National Institute of Health fra debut av sykdommen inntil diagnosen er gjort i gjennomsnitt 2 år. Og i løpet av denne tiden i kroppen er det en rekke irreversible morfologiske forandringer som fører til alvorlig skade på lungens fartøy og utvikling av høyre ventrikulær hjertesvikt:

  • Den patologiske prosessen begynner med det faktum at lungens fartøy gradvis smalter i forbindelse med den progressive aterosklerose i dem og deres overvekst av bindevevet;
  • på grunn av det faktum at noen blodårer delvis eller helt mister deres blodledningsevne - deres funksjoner tas av andre venoler og arterioler;
  • volumet av blod som faller på hvert fartøy øker - blodtrykket i dem begynner å stige og vokse etter hvert som flere og flere nye lungekar "svikter";
  • Kritisk økning i blodtrykk i den lille sirkulasjonen av sirkulasjonen innebærer en kronisk overbelastning av hjerteets høyre hjertekammer;
  • for å håndtere svært høye belastning, høyre ventrikkel hypertrofi, det vil si øker i volum - pasienten har en såkalt "lunge hjerte", som kan påvises ved røntgen;
  • utvikler gradvis hjertesvikt - hjertet av pasienten slutter å takle sine funksjoner.

  Denne videoen forteller hvordan symptomene på sykdommen utvikler seg når den utvikler seg:

  Hvis i tidlig reversible stadier av en persons sykdom, bare forverring av trivsel ved fysisk anstrengelse bekymringer, da I fremtiden kan en slik pasient utvikle dødelige komplikasjoner:

  • hjerte astma;
  • pulmonal hypertensive kriser;
  • lungeødem;
  • kronisk hjerte- eller lungehjertefeil.

  Hva er vedvarende pulmonal hypertensjon hos nyfødte og hvordan å oppdage det i tide? Alt er fortalt her.

  Og hvor mange mennesker lever med hjertesykdom, kan du lese ved å klikke her.

  Pulmonal hypertensjon 1, 2 grader - behandling, symptomer og prognose

  Problemer med hjertet oppstår av ulike årsaker. Veksten i trykket i lungearterien er en av dem. Dette bruddet på 1, 2 grader av utvikling har nesten ingen symptomer og tegn, men krever obligatorisk behandling - bare i dette tilfellet vil det være en positiv livsprognose for en person.

  Hva er det

  Til tross for sitt navn, er den sykdom "pulmonal hypertensjon" er ikke et problem i det hele tatt med lys, og med hjertet, blodtrykket stiger når lungearterien og blodkar som kommer ut av det. Oftere er patologi provosert av andre problemer med hjertet, i sjeldne tilfeller anses det som en primær patologi.

  For denne delen av sirkulasjonssystemet er det normale trykket en verdi på opptil 25/8 millimeter kvikksølv (systolisk / diastolisk). Hypertensjon sies når verdiene stiger over 30/15.

  Analysere medisinsk statistikk kan vi si at pulmonal hypertensjon er sjelden, men det er svært farlig enda en grad, at det er nødvendig å behandle eller livstruende negativ prognose og en kraftig porsjon press kan føre til at pasienten dør.


  Foto 1. Pulmonal arterie i norm og med høyt blodtrykk

  Årsakene til sykdommen er en reduksjon i innerdiameteren til lungene, siden endotelet, som er et indre vaskulært lag, er overgrodd i dem. Som følge av den forstyrrede blodstrømmen forverres forsyningen av de bakre delene av stammen og ekstremiteter med blod, noe som har visse symptomer og tegn som vi vil diskutere nedenfor.

  Hjertemusklen, mottar de riktige signalene, kompenserer Disse manglene, begynner å fungere og krympes mer intensivt. Med et slikt patologisk problem, tykkes det muskulære laget i høyre ventrikel, noe som fører til ubalanse i hele hjerteets arbeid. Et lignende fenomen har til og med blitt gitt et eget navn - et pulmonalt hjerte.

  Du kan oppdage pulmonal hypertensjon ved hjelp av elektrokardiogram, men for de tidlige grader av endringene er små og kan hoppes, så for nøyaktig diagnose og rettidig behandling av personer under trenger å vite hva som er pulmonal hypertensjon, sine tegn og symptomer. Bare i dette tilfellet kan sykdommen oppdages og behandles i tide og opprettholde en god livsforventning.

  ICD-10 kode

  Pulmonal hypertensjon i henhold til den internasjonale klassifikasjonen av sykdommer ICD-10 tilhører klassen - I27.

  årsaker

  Den eksakte årsaken til sykdommen har ikke blitt avslørt til dags dato. Feil vekst av endotelet er ofte forbundet med interne ubalanser i kroppen, på grunn av underernæring og innføring av elementer som kalium og natrium. Disse kjemikaliene er ansvarlige for innsnevring og utvidelse av karene, med deres mangel kan vaskulær spasme oppstå.

  En annen vanlig årsak til pulmonal hypertensjon er en arvelig faktor. Tilstedeværelsen av patologi hos en av slektningene bør være en grunn til en smal undersøkelse og om nødvendig behandling på et tidlig stadium når symptomene ennå ikke er manifestert.

  Ofte forekommer brudd med andre hjertesykdommer - medfødt hjertesykdom, obstruktiv lungesykdom og andre. I slike tilfeller diagnostiseres pulmonal hypertensjon som en komplikasjon og det er nødvendig å påvirke først og fremst grunnårsaken.

  Den beviste årsaken er forbruket av spesielle aminosyrer som påvirker endotelets vekst. For flere tiår siden ble det bemerket at bruken av rapsolje, der disse aminosyrene er tilstede, førte til en økning i forekomsten av sykdommen. Som et resultat har det blitt utført studier som bekreftet at voldtekt inneholder en stor konsentrasjon av tryptofan, noe som medfører moderat pulmonal hypertensjon og øker risikoen for alvorlige konsekvenser.

  I noen tilfeller er årsakene til bruk av hormonelle prevensjonsmidler, medikamenter for en kraftig reduksjon i kroppsvekt og andre midler som fører til brudd på den interne funksjonen i menneskekroppen.

  Symptomer avhengig av graden

  Å lære om lungehypertensjon i et tidlig stadium er en stor suksess, siden det i de fleste tilfeller ikke er noen åpenbare symptomer. Men hvis du ser nærmere ut og lytter til deg selv, kan du finne noen tegn på moderat hypertensjon.

  Viktigste symptomer Dette er en redusert fysisk kapasitet, når en person føler en konstant generell svakhet, er det ingen åpenbare grunner til det. Ofte, i løpet av undersøkelsen, finner man sykdommen i de ulike stadiene. Tenk på hva slags pulmonal hypertensjon det er grader, hvilke symptomer de adskiller seg fra, hva truer og hvilken behandling de krever.

  1. Første grad (I) er uttrykt av en rask puls, er tilstedeværelsen av fysisk aktivitet relativt lett å oppleve, det er ingen andre symptomer som kompliserer diagnosen.
  2. På andre grad (II) Pasienten har allerede tydelig følelse av sammenbrudd, lider av kortpustethet, svimmelhet og brystsmerter.
  3. Hos en pasient med tredje grad (III) en komfortabel tilstand skjer bare under inaktivitet, noe fysisk stress forårsaker en forverring av symptomer på kortpustethet, tretthet, etc.
  4. Fjerde grad (IV) regnes som den tyngste. Pulmonal hypertensjon av scenen ledsaget av kronisk tretthet, observert selv etter en natt med oppvåkning, alle skiltene er til stede selv i ro, kan spytte blod, oppstår besvimelse, hovne hals årer. Ved noen belastning blir alle symptomer sterkt forverret, ledsaget av cyanotisk hud og et mulig lungeødem. En person blir faktisk en ugyldig, som nesten aldri gir seg en grunnleggende tjeneste.

  Pulmonal hypertensjon 1 grad skilles kun ved hyppig hjertebank, faglæreren er i stand til å finne ut det på et elektrokardiogram og sende videre sjekk av lungekar. 2 grad av pulmonal hypertensjon er preget av mer åpenbare symptomer, som ikke kan ignoreres, og det er viktig å ikke utsette å besøke en kardiolog eller terapeut.

  Det er veldig viktig å oppdage brudd på et tidlig stadium. Det er vanskelig å gjøre dette, men i siste instans er livsforventningen avhengig av dette, og hvor mye pasienten vil leve i det hele tatt.

  diagnostikk

  Diagnostiseringsprosessen er ikke mindre viktig, siden det er veldig lett å savne sykdommen "ved øynene" i et tidlig utviklingsstadium. Tidligere er lungehypertensjon merkbar på EKG. Denne prosedyren tjener som utgangspunkt for deteksjon og behandling av denne sykdommen.

  På kardiogrammet vil funksjonsfeilen i hjerte-myokardet være merkbart, som er hjertens første reaksjon på problemer med lunge-natur. Hvis vi vurderer diagnoseprosessen generelt, består den av følgende trinn:

  • EKG, som viser overbelastning i høyre ventrikel;
  • En røntgen som viser lungefeltene rundt omkretsen, eksistensen av en forskyvning av hjertegrensen fra normen i riktig retning;
  • Gjennomføring av åndedrettsprøver, når det kontrolleres, består det utandede karbondioksid av;
  • Prosedyren for ekkokardiografi. Dette er ultralyd av hjerte og blodårer, som gjør det mulig å måle trykket i lungearterien.
  • Scintigrafi, som lar deg undersøke de nødvendige fartøyene i detalj, ved hjelp av radioaktive isotoper;
  • Hvis det er nødvendig å finjustere røntgenbildene, foreskrives mer nøyaktig CT eller MR.
  • Muligheten for fremtidig behandling vurderes ved hjelp av kateterisering. Denne metoden får informasjon om blodtrykk i høyre hulrom.

  Behandling av pulmonal hypertensjon

  Deteksjon av patologi er en vanskelig oppgave, men det er ikke lettere å behandle hypertensjon. Effektiviteten av behandlingen bestemmes i stor grad av den utviklingstrinn, i de tidlige stadier, er konservative terapiteknikker ved bruk av medikamenter på en alvorlig utvikling når det Prognosen er dårlig, er det en fare for liv, og det er umulig å gjenvinne legemidler, foreskrevet kirurgi.

  Kardiologen er engasjert i behandling.. Når symptomene oppdages og bekreftes, er det først å redusere sannsynligheten for alvorlige konsekvenser som følger med lungehypertensjon. For dette trenger du:

  1. I nærvær av graviditet, forlate videre svangerskap, da morens hjerte i denne perioden blir utsatt for alvorlig overbelastning, noe som truer både mor og barns død.
  2. Det er begrenset til å spise, ikke å passere, for å følge en diett med en nedgang i fett og salt forbruk. Drikker bør heller ikke mye - opptil en halv liter væske per dag.
  3. Ikke nidkjær med fysisk anstrengelse, lossing og så overbelastet kardiovaskulært system.
  4. Sett de nødvendige vaksinasjonene som beskytter mot sykdommer som er måter å indirekte forverre sykdommen på.
  Psykologisk trenger pasienten ytterligere hjelp, siden behandlingen og etterfølgende liv ofte må endres helt for å unngå risikable situasjoner. Hvis denne sykdommen er en sekundær komplikasjon av en annen patologi, krever behandlingen først og fremst en stor lidelse.

  Den svært konservative behandlingen av pulmonal hypertensjon er noen ganger fortsatt i flere år, når det er nødvendig å regelmessig ta et kompleks av foreskrevne legemidler som undertrykker fremdriften av endotelial overgrowth. I løpet av denne perioden skal pasienten ta:

  • Antagonister, hemmer prosessen med patologisk celledeling.
  • Legemidler som forhindrer dannelsen av blodpropper i karene og reduserer deres spasmer.
  • Å bruke oksygenbehandling, hvis formål er metning av blod med oksygen. Med moderat pulmonal hypertensjon er prosedyren ikke nødvendig, men i en alvorlig grad er det nødvendig hele tiden.
  • Midler for fortynning av blod og akselerasjon av kurset.
  • Legemidler med en vanndrivende effekt.
  • For å normalisere hjerteslagets rytme, foreskrives glykosoider.
  • Om nødvendig blir det tatt narkotika for å utvide arteriell glans, noe som senker blodtrykket.
  • Behandling med nitrogenoksyd utføres ved lav effektivitet av andre metoder. Som et resultat reduseres trykket i hele vaskulærsystemet.

  kirurgi

  Kirurgi brukes i tilstander hvor lungehypertensjon forårsakes, for eksempel av en cyanotisk hjertesykdom som ikke kan behandles på andre måter.

  Som kirurgisk terapi utføres en ballon atrialseptostomi når septum mellom atria blir kuttet og utvidet med en spesiell ballong. På grunn av dette går inntaket av oksygenert blod til høyre atrium, noe som reduserer symptomene og alvorlighetsgraden av pulmonal hypertensjon.

  I det mest alvorlige kurset kan det være nødvendig å transplantere lungene eller hjertet. En slik operasjon er svært komplisert, har mange begrensninger, og det er store vanskeligheter med søket etter donororganer, spesielt i Russland, men moderne medisin er i stand til å utføre slike manipulasjoner.

  forebygging

  Forebyggende tiltak som forhindrer pulmonal hypertensjon er svært viktige. Dette gjelder spesielt mennesker i fare - i nærvær av hjertesykdom, hvis det er slektninger med samme sykdom, etter 40-50 år. Forebygging er å opprettholde en sunn livsstil, spesielt er det viktig:

  1. Slutte å røyke, da tobakkrøyk absorberes av lungene og går inn i blodet.
  2. Med et skadelig yrke, for eksempel minearbejdere, byggherrer, må de stadig puste skitten luft, mettet med mikropartikler. Derfor er det nødvendig å observere alle arbeidsbeskyttelsesstandarder for denne typen aktivitet.
  3. Styr immunsystemet.
  4. Ikke la psykologiske og fysiske overbelastninger påvirke helsen til kardiovaskulærsystemet.

  Hvor mange mennesker lever med en slik sykdom er umulig å si. I en moderat grad og iakttagelse av alle kardiologiske anbefalinger har pulmonal hypertensjon en positiv prognose.

  Forfatter: nettstedredaktør, dato 28. mars 2018

  Er 1 grad av pulmonal hypertensjon dødelig? Hva skal jeg gjøre?

  Pulmonal hypertensjon (LH) er en sykdom preget av en økning i arterielt trykk i respiratoriske organer.

  I nærvær av sykdommen pasientens generelle tilstand forverres, ofte antatt en skuff scenario. Det hender at sykdommen utvikler seg langsomt, trenger pasientene ikke viser noen symptomer, er ikke engang klar over at de er uvel, og finne ut om det på et senere tidspunkt, når hypertensjon er allerede utviklet. Ikke fortvil, fordi behandling kan hjelpe selv da.

  På grunn av det lave antallet symptomer i tidlige stadier og sen påvisning av sykdommen pasientene ofte oppstå forstyrrelser i hjerterytmen, oppstår hypertensive kriser, hemoptyse starter, lungene begynner å svelle.

  klassifisering

  Klassifisering av pulmonal hypertensjon har en rekke kriterier, ifølge hvilke det er mulig å systematisere ulike typer pasienters tilstand.

  For eksempel, i etapper. De tildeles avhengig av graden av økning i trykk i lungens arterier.

  • lett LH. Det gjennomsnittlige spesifikke trykket viser 25-35 millimeter kvikksølv.
  • Moderat pulmonal hypertensjon. Her når figuren 35-45 millimeter.
  • Tung. Ved måling av trykk bestemmes en verdi større enn 45 millimeter kvikksølv.

  Når du bygger pasientens prognose, må du huske at det blir verre jo høyere scenen.

  Også sykdommen kan klassifiseres i henhold til graden av ventilasjon og hemodynamiske lidelser som oppstod, skade på epitel av en hypoksisk natur.

  1. LH i første grad (forbigående). Karakteristisk for fraværet av eksterne manifestasjoner, samt symptomer på røntgenstråler. Det kan være mindre manifestasjoner av FVD-feil.
  2. Pulmonal hypertensjon i 2. grad (stabil). Den andre graden er ledsaget av utseende av dyspnø, noe som kan manifestere seg i vanlig og tidligere normal normalisering. Også, blå hud kan dukke opp over hele kroppen. Legen kan selv være i stand til å bestemme den drivkraft av hjertet, økt apikale og på hvilket grunnlag vil bli bestemt ved begynnelsen av dannelsen av PM (lunge hjerte).Poskolku trykket i arteriene i lungene er høy, pulmonal hypertensjon på røntgen manifesterer seg klart oppsvulmet omriss av lungearterien i brystet og forlenget rygg åndedrettsorganer. Et elektrokardiogram vil vise de første tegn på overbelastet høyre hjerte. Det er også mulig å bestemme tilbøyelighet til å utvikle et lavt oksygenivå.
  3. Ved tredje grad av LH er det et tillegg av diffus cyanose, ødem, økt leverstørrelse, hovne vener på nakken. Symptomene som beskrives i andre trinn vil bare intensivere.
  1. Pulmonal arteriell hypertensjon. Hovedårsakene til utseendet er bindevevskader, tilstedeværelsen av humant immundefektvirus, hjertesykdom, portalhypertensjon.
  2. Venøs LH. Det dannes som et resultat av lesjoner i venstre ventrikel og hjerteventil.
  3. Pulmonal hypertensjon, dukker opp på bakgrunn av sykdommer i åndedrettsorganene eller hypoksisk (kronisk obstruktiv lungesykdom, respiratorisk svikt under søvn, kronisk høydesyke karakter).
  4. Kronisk tromboembolisk pulmonal hypertensjon, det vil si pasienten har kronisk tromboembolisme (obstruksjon av lungene i lungene).

  I følge alvorlighetsgraden av lungehypertensjon er det fire klasser av pasienter,

  1. Pasienter opplever ingen fysisk funksjonsnedsettelse, det vil si, det er ingen dyspné, svakhet, brystsmerter, svimmelhet fra svakhetene.
  2. Hos pasienter med pulmonal hypertensjon forekommer mindre funksjonsnedsettelser. Pasienter opplever ikke ulemper ved hvile, men med vanlig belastning, oppstår symptomene ovenfor.
  3. Hos pasienter med denne sykdommen er det en markert funksjonshemming av fasektomi. disse symptomene begynner å vises selv med en liten belastning.
  4. Kortpustethet, brystsmerter, svimmelhet, svakhet har en uttalt karakter, vises med liten innsats og til og med i ro.

  form

  Denne sykdommen definerer to former: primær lunghypertensjon og sekundær.

  Primær pulmonal hypertensjon kalles også "idiopatisk pulmonal hypertensjon". Sannsynligheten for forekomst av dette skjemaet er ekstremt liten (ca. to personer per million), det er verdt å merke seg at sykdommenes etiologi ennå ikke er blitt avklart. Ifølge statistikk er LH mer vanlig hos middelaldrende kvinner. Kriterier som forverrer situasjonen og øker risikoen for å utvikle sykdommen, er hypertensjon, smittsomme sykdommer, hypertensjon hos portalen. For PLG er preget av spasmodisk vaskulær liten sirkel av blodsirkulasjon, ikke for rask blodpropp.

  Sekundær pulmonal hypertensjon utvikles med andre sykdommer (hjertefeil, bronkial astma, lungefibrose, hypertensjon, etc.). Faktisk, for å kvitte seg med sykdommen, er det først nødvendig å eliminere den primære sykdommen, om mulig.

  symptomer

  I nærvær av 1 grad i pasienten viser for det meste ingen tegn. Begynnelsen av symptomer begynner med økt lungetrykk to eller flere ganger.

  • dårlig pasienttilstand generelt;
  • Kortpustethet, blir sterkere med en lege;
  • Noen ganger kan pasienten miste bevisstheten;
  • brystsmerter, anfall, med kortpustethet;
  • når hostens sputum slippes ut med blod (på grunn av høyt blodtrykk);
  • Noen pasienter har en husky stemme;
  • ører, fingre, lepper har en blå farge, som blir mer intens med økningen av dyspné;
  • "Trommefinger" (med langvarig inflammatorisk prosess);
  • Blodtrykket er normalt, det er en nedadgående trend.

  Pulmonal hypertensjon 1 grad hos barn

  Det er verdt å merke seg at sykdommen kan utvikle ikke bare voksne, men også til spedbarn. Dette forklares ganske enkelt: Systemet av sirkulasjon i lungene starter ved fødselen av babyen, når trykket i lungens arterier skarper "trykket" inne i karene. Årsaken til dette hoppets utseende er innstrømningen av blod til de oppdagede luftveiene, og blodsirkulasjon i lungene. Og på grunn av hoppet vises LG.

  Når et barn har LH, klarer ikke sirkulasjonssystemet å senke og regulere den uventede og spontane økningen i trykket i karene, som oppstår under den første inspirasjonen.

  Det bør bemerkes at vedvarende pulmonal hypertensjon hos nyfødte skjer ved umulighet pulmonal vaskulære system for å justere fysiologisk i en viss grad innenfor trykkbeholdere. Da er alle tiltak rettet for å redusere dette presset.

  Ofte skjer dette mot bakgrunnen av mødre som tar disse babyene Aspirin og forskjellige antibiotika.

  Konsekvenser og komplikasjoner

  Tilstedeværelsen av noe slag (1,2,3 grader) av lungehypertensjon fører til en konsekvens - en økning i pulmonal vaskulær motstand. På grunn av det som skjedde, er høyre ventrikel tvunget til å jobbe hardere, som en konsekvens - hypertrofi i hjertet, dilatasjon av høyre ventrikel. Resultatet er utviklingen av kongestiv hjertesvikt og mitralventil. Overbelastning på høyre hjertekammer kalles "pulmonalt hjerte". Som et resultat av slike endringer, reduseres hjerteproduksjonen, og i fravær av behandling av sykdommen oppstår et dødelig utfall.

  Det er også verdt å merke seg at kronisk postembolisk pulmonal hypertensjon er en alvorlig komplikasjon av pulmonal arteriell tromboembolisme. Denne komplikasjonen oppstår når patenteringen av arteriel sengen ikke gjenopprettes, og som et resultat begynner dannelsen av en vedvarende okklusjon.

  behandling

  Behandling av pulmonal hypertensjon oppstår vanligvis i komplekset, som omfatter tilsetting av leger for å minimere risikoen for forverring, og relevante behandlingstiltak PH, og midler som påvirker symptomene og den mulige innblanding av kirurgen, og selv de tradisjonelle metoder, men bare så hjelpemidler.

  PSelvfølgelig, med den første graden av LH, er de viktigste tiltakene å minimere risikoen for forverring av sykdommen. Ikke desto mindre hjelper disse tiltakene ikke i det omfang det ville være ønskelig, og sykdommen utvikler seg, og går videre til andre og tredje grader, når det allerede er nødvendig å ta medisiner og kan trenge kirurgi.

  Minimerer risiko

  • vaksinasjon. Det er laget for beskyttelse mot influensa, smittsomme sykdommer. Spesielt nødvendig for pasienter med autoimmune sykdommer (revmatisme, lupus).
  • Overholdelse av en bestemt diett og fiznagruzok. Det er nødvendig når kardiovaskulær insuffisiens oppdages.
  • Forebyggende tiltak for graviditet, fordi blodsirkulasjonssystemet til mor og barn er forbundet, øker hjerte- og vaskulær belastning, og dette kan provosere utseendet på et dødelig utfall.
  • Psykologisk støtte. Det viser seg at pasienten ikke fikk stress opplevd av alle mennesker som lider av kroniske sykdommer, for ikke å forstyrre balansen i nasjonalforsamlingen (for å unngå følelsen pasienten selv unødvendig, tung, at det ikke er irritert av de minste anledninger).

  LH terapi

  • Diuretika. De eliminerer akkumulert transudat, og derved senker belastningen mottatt av hjertet, som et resultat av hvilket ødem blir mindre. Obligatorisk kontroll av blodets elektrolytsammensetning, trykk i arteriene, nyrefunksjon er obligatorisk. Ved bruk av disse midlene må det huskes at ved å bruke for mye, vil mye vann komme ut, mer enn nødvendig, og da vil trykket falle kraftig.
  • Trombolytika, antikoagulantia. Bidra til oppløsning av de dannede blodproppene, ikke la til å danne en ny, og derved bidra til den utmerkede patensen til fartøyene.
  • Oksygenbehandling. Inntaket av oksygen gjennom luftfukteren i en mengde som ikke overstiger ti til femten liter per dag. Hos pasienter som har kronisk obstruktiv lungesykdom, hjertets iskemi, er det mulig å gjenopprette oksygenmetning, stabilisere tilstanden som helhet. Men ikke glem at ved svært høye doser av oksygen kan forekomme depresjon av luftveiene sentrum, noe som fører til en demping av luft handling, trykkfall, og til slutt bevisstløshet.
  • Vasodilatorer. Deres mottak hjelper til med å slappe av muskelens arterielle vegg, øke lumen, forbedre blodstrømmen, redusere blodtrykket.
  • Hjerteglykosider. De bidrar til forbedret funksjon av hjertemuskelen, økt blodgjennomstrømning, forstyrrer utviklingen av arytmi, spasmodiske kar, reduserer puffiness.
  • Nitrogenoksyd og fosfodiesterase-typehemmere. Primært har en søknad i primær LH, når konvensjonelle tiltak ikke lenger hjelper. Disse midlene reduserer motstanden i blodkar, hypertensjon, blodstrømmen blir sterkere, det er større motstand mot legen. Forløpet av denne terapien er to til tre uker, prosedyren for innånding av nitrogenoksyd utføres fem til seks ganger om dagen.

  video

  Video - hva er lungehypertensjon?

  Kirurgisk inngrep

  For å lette utslipp av blod som inneholder høye nivåer av oksygen, utføres ballon atrialseptostomi. Til dette formål introduserer spesialisten et kateter i venstre atrium. Kateteret inneholder en ballong og et blad. Bladet er kuttet i septum mellom atria, ballongen gjør det resulterende hullet bredere.

  Som et mer radikalt tiltak for terapi utføres også respiratorisk transplantasjon. Det utføres i henhold til indikasjonene mottatt fra pasientens kropp. Fremgangsmåten i seg selv er farlig, det er fare for at lungene ikke vil "bli vant", og organer som er egnet for transplantasjon, er svært få.

  1. fra graden av progresjon av pulmonal hypertensjon;
  2. på suksessen til terapien;
  3. fra hvilken type blodtrykk i lungene.

  Pulmonal hypertensjon 1 grad: hva er det, tegn

  Innholdet i artikkelen

  • Pulmonal hypertensjon 1 grad: hva er det, tegn
  • Hva å gjøre i tilfelle brann
  • Hvordan stoppe gastrisk blødning

  Hypertensjon er patologien til organer som har hulrom og blodkar, der som regel øker trykket. Pulmonal hypertensjon kan være 1, 2 eller 3 grader. Den første, moderate hypertensjonen i lungene er dårlig uttrykt, det er ikke preget av symptomer som har en signifikant negativ innvirkning på pasientens livskvalitet. Det er derfor vanskelig å diagnostisere problemet, og i de fleste tilfeller går det inn i en mer komplisert grad. Unngå komplikasjoner kan bare én måte - å regelmessig gjennomgå en medisinsk undersøkelse (en fullstendig undersøkelse av kroppen).

  Beskrivelse av hypertensjon i lungene

  Moderat pulmonal hypertensjon er svært sjelden diagnostisert. Årsaken ligger i de milde manifestasjonene av sykdommen, som pasienter tar for generelle tretthet som følge av nervøs eller fysisk anstrengelse, forkjølelse, symptomer på hypertensjon. Når en pasient undersøkes, lykkes selv en medisinsk spesialist sjelden å diagnostisere denne typen hypertensjon - pasienter knytter sjelden hennes tegn til manifestasjon av problemer i lungesystemet.

  Med hypertensjon øker trykket i lungearterien og nærliggende blodkar. Sykdom, som regel, utvikler seg mot bakgrunnen til en annen, og er dens konsekvens, komplikasjon. I sjeldne tilfeller er pulmonal hypertensjon i 1. grad et arvelig eller genetisk trekk.

  Som et resultat av patologiske forandringer av blodkarene i lungene endotelial overvekst finner sted (det indre lag av arterier og vaskulære celler), smalner vaskulære hulrommet, blodstrøm er forstyrret og, og gassutveksling. Pasientens kropp begynner å lide av mangel på oksygen, hjernens arbeid forverres på grunn av mangel på luft som kommer fra blodet. Slike forandringer forverrer livskvaliteten, men kan forveksles med patologier av forskjellig art.

  Årsaker til pulmonal hypertensjon

  Årsaken til utviklingen av pulmonal hypertensjon i 1. grad kan være både egenskapene til organismen, arvelighet og eksterne faktorer:

  • mangel på kalium og natrium, som følge av underernæring, høye belastninger eller kroniske sykdommer i indre organer,
  • endringer i lungevev og blodårer på bakgrunn av dårlige vaner eller egenskaper i yrket,
  • høy konsentrasjon av tryptofan i vev som følge av overholdelse av feil dieter eller prevensjonsinntak,
  • en økning i tonen til sympatisk nerve eller viral herpes, som har gått inn i kronisk form.

  Provoke utviklingen av pulmonal hypertensjon kan også selvherde forkjølelse, med en overbelastning av sputum i lungene. De fleste folkemetoder for å behandle slike problemer gir ikke full gjenoppretting, sykdommen blir kronisk, og det er en feil i prosessene for celledeling i karene.

  Pulmonal hypertensjon en grad kan utvikle seg på bakgrunn av kroniske helseproblemer - thorax og nakkesøylen belastning forringet blodsirkulasjon, hjertesykdom eller hjertesvikt, tuberkulose, arteriell vaskulitt, emboli eller trombose i lungene. Hvis årsaken ligger i kroniske sykdommer, er det mye lettere å oppdage lungehypertensjon. Faktum er at slike pasienter ofte besøker en lege, gjennomgår en instrumentell undersøkelse og overleverer biologiske materialer til analyse. Det vil si at oppmerksomheten til ens helse gjør det mulig å oppdage lungehypertensjon i tide og begynne behandling, for å iverksette tiltak for å forhindre videre utvikling av patologi.

  Symptomer på pulmonal hypertensjon 1 grad

  Manifestasjoner av sykdommen i sin første fase er symptomene som pasienten tar for å forstyrre kroppen av andre årsaker. I de fleste pasienter diagnostisert med pulmonal hypertensjon, grad 1, er det ingen symptomatologi i det hele tatt, og patologien endres til en mer alvorlig form. Medisinske eksperter anbefaler personer i fare for å ta hensyn til følgende endringer og tegn:

  • utseendet på kortpustethet, følelsen av mangel på luft med mindre fysisk anstrengelse og i ro,
  • uforklarlig vekttap - i fravær av sykdom og tilstrekkelig ernæring,
  • et deprimert humør, en følelse av impotens og løsrivelse, som ikke synes å være åpenbar grunn,
  • hyppig hoste og endringer i stemmen til ikke-røykere og røykere,
  • tegn på oksygen sult i hjernen - svimmelhet, besvimelse, hodepine,
  • ubehag i magen,
  • angrep av hjertebank, takykardi med uforklarlig etiologi.

  Det er ganske vanskelig å oppdage pulmonal hypertensjon i første fase av utviklingen. De vanlige metodene for diagnose - radiografi, EKG og fluorografi, er som regel ikke nok. Krever mer grundige studier - spirogram, CT (computertomografi av lungene og bronkiene) ved hjelp av kontrast til en undersøkelse av blod for tilstedeværelse av autoantistoffer, vasoreactivity testing og perfusjon pulmostsintiografii, ultralyd av hjertet få mer detaljert bilde av kroppen av skip.

  Behandling av pulmonal hypertensjon 1 grad

  Behandlingen av denne sykdommen skal være omfattende og langsiktig, med konstant overvåkning av pasientens tilstand og overvåking av endringer. Siden lungehypertensjon oftest er en komplikasjon av en annen sykdom, er det nødvendig med terapi og andre helseproblemer. Basert på studien av pasientens anamnese kan behandling foreskrives:

  • konservative,
  • simptomatiynoe,
  • støttende (substitusjonsbehandling).

  1 grad av pulmonal hypertensjon krever ikke kirurgisk inngrep, og den terapeutiske effekten er rettet mot å redusere manifestasjon av symptomer og unntatt videreutvikling av patologi. Pasienten er foreskrevet diuretika for å fjerne overflødig væske og redusere byrden på hjertet. Et individuelt kurs for å ta medisiner som reduserer tonen i det glatte muskelkarbonet, blir utviklet. I tillegg anbefales oksygenbehandling og ernæringskorrigering, eliminering av tunge salter fra mat, en reduksjon av væskeinntaket.

  I nærvær av kroniske sykdommer hos en pasient kan tilordnes og medikamenter for deres behandling - betyr korrigerende blod viskositet, normalisering av lever, nyre, immunomodulatorer og prevensjonsmidler (for kvinner for å forebygge graviditet til slutten av behandlingen eller stabilisering). Pasienten, som ble diagnostisert med pulmonal hypertensjon på 1 grad, bør unngå infeksjon med kalde og virussykdommer for å forhindre komplikasjoner av patologien.

  Forebygging av pulmonal hypertensjon

  Individualitet forårsaker utvikling av pulmonal hypertensjon kompliserer dens forebygging. Medisinske spesialister anbefaler forebyggende tiltak av generell type:

  • avvisningen av dårlige vaner og preferansen for en sunn livsstil, overholdelse av riktig daglig rutine og ernæring,
  • personer som arbeider i farlige næringer - overholdelse av sikkerhetsstandarder og regelmessig undersøkelse for identifisering av karakteristiske patologier,
  • tar tiltak for å styrke immunforsvaret - tar vitaminkomplekser, vaccinerer mot katarrale og virussykdommer, unntatt kontakt med pasienter med tuberkulose, hiv eller aids,
  • gi psykologisk komfort - mot bakgrunn av nervøse lidelser, utvikler ofte sykdommer som provoserer lungesykdom,
  • vanlige sportsaktiviteter, friluftsliv og støtte i et bolig- og arbeidsmiljø for en gunstig atmosfære.

  En av de beste tiltakene for å forebygge utvikling av alvorlige patologier i kroppen, inkludert pulmonal hypertensjon, er vanlig medisinsk undersøkelse, der en omfattende undersøkelse av alle kroppssystemer utføres. Innenfor rammen av en slik tjeneste er alle diagnostiske teknikker gratis tilgjengelig for pasienter, og det bør ikke overses en slik mulighet til å motta høyteknologisk medisinsk behandling. Det er viktig å forstå at pulmonal hypertensjon er lettere å forebygge enn å behandle.

  Kirurgisk behandling er indikert for behandling av pulmonal hypertensjon senere stadier - 2 eller 3, innebærer utvikling av relaterte sykdommer, en betydelig reduksjon i livskvalitet uførhet. Det er derfor bedre å gjenkjenne sykdommen på et tidlig stadium og helbrede det. I tillegg er sent stadier ofte ubrukelige, og de fleste pasienter med en slik diagnose kan ganske enkelt ikke bli lagret.

  Hypertensjon av lungene: forekomst, tegn, former, diagnose, terapi

  Lunghypertensjon (LH) er typisk for sykdommer, helt forskjellige både på grunn av deres forekomst og for å bestemme tegn. LH er assosiert med endotelet (indre lag) av lungekarrene: ekspanderende, det reduserer lumen av arteriolene og forstyrrer blodstrømmen. Sykdommen er sjelden, bare 15 tilfeller per 1.000.000 mennesker, men overlevelsesraten er svært lav, spesielt med den primære formen for LH.

  Øker motstanden i en liten sirkulasjonssirkel, er den høyre hjertekammeret tvunget til å øke sammentrekninger for å skyve blodet inn i lungene. Det er imidlertid ikke anatomisk tilpasset en langvarig trykklast, og med LH i lungearterien stiger den over 25 mm Hg. i ro og 30 mm Hg under fysisk stress. For det første, i en kort kompensasjonstid, er det en forkortelse av myokardiet og en økning i høyre hjerte, og deretter en kraftig reduksjon av kraften i sammentrekninger (dysfunksjon). Resultatet er for tidlig død.

  Hvorfor utvikler LH?

  Årsakene til utviklingen av LH er fremdeles ikke definitivt bestemt. For eksempel, i 60-tallet i Europa var det en økning i antall tilfeller forbundet med overdreven mottak av prevensjonsmidler og midler for vekttap. Spania, 1981: Komplikasjoner i form av muskelskade, startet etter popularisering av rapsolje. Nesten 2,5% av de 20 000 menneskene som er diagnostisert med arteriell lungehypertensjon. Roten til det onde var tryptofanet (aminosyren) tilstede i oljen, som var vitenskapelig bevist mye senere.

  Brudd på funksjonen (dysfunksjon) av endotelet i lungekarrene: Årsaken kan være arvelig disposisjon, eller effekten av eksterne skadelige faktorer. Under alle omstendigheter endres den normale balansen mellom nitrogenoksydmetabolismen, den vaskulære tonen endres mot spasme, deretter betennelse, endotelovervoksten begynner og lumen av arteriene reduseres.

  Økning av endotelininnhold (vasokonstriktor): er forårsaket enten av en økning i produksjonen i endotelet eller av en nedgang i dekomponeringen av dette stoffet i lungene. Det er notert i idiopatisk form av LH, medfødte hjertefeil hos barn og systemiske sykdommer.

  Rapporter syntese eller tilgjengeligheten av nitrogenoksid (NO), reduksjon av prostacyklin produksjon, ytterligere utskillelse av kaliumioner - alle avvik fører til arteriell spasme, muskulær vegg og proliferasjon av vaskulære endotel. I alle fall er den endelige utviklingen et brudd på blodstrømmen i lungearterien.

  Symptomer på sykdommen

  Moderat pulmonal hypertensjon gir ingen signifikante symptomer, Dette er hovedfaren. Tegn på alvorlig pulmonal hypertensjon er kun bestemt i de seneste periodene av utviklingen, når lungartarietrykket stiger, sammenlignet med normen, to eller flere ganger. Trykketivå i lungearterien: systolisk 30 mm Hg, diastolisk 15 mm Hg.

  Innledende symptomer på pulmonal hypertensjon:

  • Uforklarlig pustløshet, selv med liten fysisk aktivitet eller i fullstendig hvile;
  • Gradvis nedgang i kroppsvekt selv med normal, næringsrik ernæring;
  • Asteni, en konstant følelse av svakhet og impotens, stemning deprimert - uansett årstid, vær og tid på dagen;
  • En konstant tørr hoste, en hes stemme;
  • Ubehag i magen, en følelse av tyngde og "sprengning": begynnelsen av blodstasis i portalveinsystemet som fører venøst ​​blod fra tarmen til leveren;
  • Svimmelhet, besvimelse - manifestasjoner av oksygen sult (hjernehinne) i hjernen;
  • Økt hjertebank, med tiden på nakken blir merkbar pulsering av oppkastningsvenen.

  Senere manifestasjoner av PH:

  1. Sputum med blodårer og hemoptysis: signalerer en voksende hevelse i lungene;
  2. Angrep av angina pectoris (smerte bak brystbenet, kald svette, en følelse av frykt for døden) er et tegn på myokardisk iskemi;
  3. Arrhythmias (brudd på hjerterytmen) av typen cilia.

  Smerter i den øvre høyre kvadrant: i utviklingen av venøs kongestion har involvert i den systemiske sirkulasjon, lever og øker dens skall (kapsel) strukket - slik at det var smerte (lever i seg selv har ingen smerte reseptorer, de er plassert bare i kapselen)

  Ødem i bena og føttene. Akkumulering av væske i magen (ascites): manifestasjoner av hjertesvikt, perifer blodstasis, dekompensasjonsfase - en direkte fare for pasientens liv.

  Terminal stadium LH:

  • Trombi i lungens arterioler, fører til forvirring av infarkt, av aktivt vev, økningen i kvoking.

  Hypertensive kriser og angrep av akutt ødem i lungene: forekommer ofte om natten eller om morgenen. De begynner med en skarp mangel på luft, og en sterk hosteprofil blir spredt ut av blodet. Huden får en cyanotisk nyanse (cyanose), vener på nakkepulsaten. Pasienten er spent og skremt, mister selvkontroll, kan kaotisk bevege seg. I beste fall vil krisen ende med en rikelig utslipp av lys urin og ukontrollert avføring, i verste fall - dødelig. Dødsårsaken kan være overlappingen av en trombotisk tromboembolisme i lungearterien og den etterfølgende akutte hjertesvikt.

  Grunnleggende former for LH

  1. Primær idiopatisk pulmonal hypertensjon (fra greske idios og patos - "spesiell sykdom"): er fastsatt ved en separat diagnose, i motsetning til det sekundære LH-konjugatet til andre sykdommer. Varianter av primær LH: familiær LH og arvelig predisponering av fartøy til ekspansjon og blødning (hemorragisk telangiektasi). Årsaken - genetiske mutasjoner, hyppigheten av 6 - 10% av alle tilfeller av LH.
  2. Sekundær LH: manifesterer som en komplikasjon av den underliggende sykdommen.

  Systemiske sykdommer i bindevev - sklerodermi, reumatoid artritt, systemisk lupus erythematosus.

  Medfødt hjertesykdom (med utslipp av blod fra venstre til høyre) hos nyfødte, forekommer i 1% av tilfellene. Etter å ha justert blodstrømkirurgi, er overlevelsesgraden for denne pasientkategori høyere enn hos andre LH-barn.

  De siste stadiene av nedsatt leverfunksjon, lunge-hepatiske vaskulære patologier i 20% gir en komplikasjon i form av LH.

  HIV-infeksjon: LH er diagnostisert i 0,5% av tilfellene, overlevelse i tre år faller til 21% sammenlignet med første år - 58%.

  Intoksisering: amfetamin, kokain. Risikoen stiger tre tiende av tiden, hvis disse stoffene har blitt brukt i mer enn tre måneder på rad.

  Sykdommer i blodet: For noen typer anemi hos 20 - 40% diagnostisert med LH, noe som øker dødeligheten blant pasientene.

  Kronisk obstruktiv lungesykdom (COPD), årsaken er en langvarig innånding av partikler av kull, asbest, skifer og giftige gasser. Det er ofte funnet som en profesjonell sykdom blant gruvearbeidere, arbeidere av skadelige produsenter.

  Syndrom av nattlig apné: delvis stopp av åndedrettsvern i en drøm. Farlig, oppdaget hos 15% av voksne. Konsekvensen kan være LH, hjerneslag, arytmier, arteriell hypertensjon.

  Kronisk trombose: bemerket hos 60% etter å ha spurt pasienter med pulmonal hypertensjon.

  Lesjoner av hjertet, forlot halvparten av det: anskaffe mangler, koronar sykdom, hypertensjon. Ca. 30% er assosiert med lungehypertensjon.

  Diagnose av pulmonal hypertensjon

  Diagnose av prekapillær LH (assosiert med KOL, arteriell lunghypertensjon, kronisk trombose:

  • Trykk i lungearterien: middel ≥ 25 mm Hg i ro, mer enn 30 mm - ved spenning;
  • Økt pulmonal kiletrykk, blodtrykk inne i venstre atrium, terminal diastolisk ≥15 mm, motstand av lungefartøy ≥ 3 enheter. Wood.

  Postkapillær LH (med sykdommer i venstre side av hjertet):

  1. Trykk i lungearterien: middel ≥25 (mmHg)
  2. Innledende:> 15 mm
  3. Forskjellen er ≥12 mm (passiv LH) eller> 12 mm (reaktiv).

  EKG: Overbelastning til høyre: utvidelse av ventrikkelen, forstørrelse og fortykkelse av atriene. Extrasystoler (ekstraordinære kardiale sammentrekninger), fibrillering (kaotisk sammentrekning av muskelfibre) av begge atria.

  Røntgenundersøkelse: bedre oversikt over de perifere lunge feltene, røttene av lungene forstørret hjerte grensen forskjøvet til høyre, skyggen av lysbuen forlenges i lungearterien er synlig på den venstre hjerte kontur.

  bilde: pulmonal hypertensjon på røntgen

  Funksjonell respiratorisk test, kvalitativ og kvantitativ analyse av sammensetningen av gasser i blodet: nivået av mangel på pust og alvorlighetsgrad av sykdommen er avslørt.

  Ekko-cardiography: Metoden er veldig informativ - det gjør det mulig å beregne gjennomsnittstrykket i lungearterien (SODA), for å diagnostisere nesten alle vices og hjerter. LH er allerede kjent i begynnelsen, med en GDL ≥ 36 - 50 mm.

  scintigrafi: med LH med overlapping av pulmonal arterie lumen med trombus (tromboembolisme). Sensitiviteten til metoden er 90-100%, den er spesifikk for tromboembolisme med 94-100%.

  Datamaskin (CT) og magnetisk resonans imaging (MR): i høy oppløsning kombinert med bruk av kontrastmedium (med CT) kan vurdere tilstanden til lungene, store og små arterier, vegger og hulrom i hjertet.

  Innføringen av et kateter inn i hulet av det "høyre" hjertet, testen av reaksjonen av karene: bestemmelse av graden av LH, blodstrømsproblemer, evaluering av effekt og relevans av behandlingen.

  Behandling av PH

  For å behandle pulmonal hypertensjon er bare mulig i et kompleks, kombinere generelle anbefalinger for å redusere risikoen for eksacerbasjoner tilstrekkelig terapi av den underliggende sykdommen; symptomatisk middel til å påvirke PH's generelle manifestasjoner; kirurgiske metoder; behandling av folkemidlene og ikke-tradisjonelle metoder - bare som hjelpemiddel.

  Anbefalinger for risikoreduksjon

  Vaksinasjon (influensa, pneumokokinfeksjoner): for pasienter med autoimmune systemiske sykdommer - revmatisme, systemisk lupus erythematosus, etc., for forebygging av eksacerbasjoner.

  Kontroll av ernæring og dosert fysisk trening: med diagnostisert kardiovaskulær insuffisiens av en hvilken som helst genese (opprinnelse), i samsvar med sykdommens funksjonelle stadium.

  Forebygging av graviditet (eller, ifølge indikasjoner, selv avbrudd): blodsirkulasjonssystemet til mor og barn er knyttet sammen, øker belastningen på hjertet og karene til en gravid kvinne med PH kan føre til døden. I henhold til lovene om medisin tilhører prioriteten for å redde liv alltid moren, hvis det ikke er mulig å lagre begge samtidig.

  Psykologisk støtte: alle mennesker med kroniske sykdommer opplever hele tiden stress, balansen i nervesystemet er forstyrret. Depresjon, en følelse av ubrukelig og byrdefull for andre, irritabilitet i detaljene er et typisk psykologisk portrett av enhver "kronisk" pasient. Denne tilstanden forverrer prognosen for enhver diagnose: en person må nødvendigvis leve, ellers kan medisin ikke hjelpe ham. Samtaler med en terapeut, en aktivitet for sjelen, aktiv kommunikasjon med kammerater i ulykke og sunne mennesker, er det perfekte grunnlaget for å føle smaken av livet.

  Støttende terapi

  • Diuretika fjerner det akkumulerte væsken, reduserer byrden på hjertet og reduserer ødemet. Elektrolyttblandingen i blodet (kalium, kalsium), blodtrykk og nyrearbeid er nødvendigvis kontrollert. Overdosering truer for mye vanntap og trykkfall. Med en reduksjon i nivået av kalium, begynner arytmier, viser muskelkalsiumkramper en reduksjon av kalsiumnivået.
  • Trombolytika og antikoagulantia løser de allerede dannede trombiene og forhindrer dannelsen av nye, noe som sikrer patency av fartøyene. Det er nødvendig å konstant overvåke tilstanden til koaguleringssystemet av blod (blodplater).
  • Oksygen (oksygenbehandling), 12 til 15 liter per dag, gjennom en luftfukter: for pasienter med kronisk obstruktiv lungesykdom (COPD) og hjerteiskemi, bidrar til å gjenopprette oksygenmetning og stabilisere den generelle tilstanden. Det må huskes at for mye oksygenkonsentrasjon undertrykker vasomotorisk senter (SOD): pusten bremser ned, fartøyene vokser, trykkfall, en person mister bevisstheten. For normal drift trenger kroppen karbondioksid, akkurat etter å øke innholdet i blodet, SDC'en "kommandoer" for å puste inn.
  • Hjerteglykosider: De aktive komponentene er isolert fra digitalis, den mest kjente av legemidlene er Digoxin. Forbedrer hjertefunksjonen, øker blodstrømmen; kjemper med arytmier og vaskulær spasme; reduserer hevelse og kortpustethet. Når en overdose - økt spenning i hjertemuskelen, rytmeforstyrrelser.
  • Vasodilatatorer: muskelveggene i arterier og arterioler slapper av, deres lumen øker og blodstrømmen forbedres, trykket i pulmonal arteriesystemet reduseres.
  • Prostaglandiner (PG): gruppe av aktive stoffer, produseres i menneskekroppen. Ved behandling av LH brukes prostacykliner, de fjerner vaskulære og bronkiale spasmer, forhindrer dannelse av trombi, blokkerer endotelets vekst. Svært lovende stoffer er effektive mot LH på bakgrunn av HIV, systemiske sykdommer (revmatisme, sklerodermi, etc.), hjertefeil, samt familiære og idiopatiske former for PH.
  • Endotelinreseptorantagonister: vasodilatasjon, inhibering av proliferasjon (proliferasjon) av endotelet. Med langvarig bruk reduseres pustenhet, en person blir mer aktiv, og trykket normaliseres. Uønskede reaksjoner på behandling - ødem, anemi, forstyrrelse av leveren, slik at bruk av medisiner er begrenset.
  • Nitrogenoksyd og PDE type 5 inhibitorer (fosfodiesterase): brukes hovedsakelig i idiopatisk PH hvis standardbehandling ikke er berettiget, men enkelte stoffer er effektive i noen form LH (Sildenafil) Handling: reduksjon av vaskulær motstand og relatert hypertensjon, legge til rette blodstrømmen, noe som resulterer i økt motstand mot fysisk stress. Nitrogen innåndes daglig i 5 til 6 timer, opptil 40 ppm, kurs 2 til 3 uker.

  Kirurgiske behandlingsmetoder for PH

  Ballon atrialseptostomi: Utført for å lette utslipp av oksygenrikt blod inne i hjertet, fra venstre til høyre, på grunn av forskjellen i systolisk trykk. Et kateter med en ballong og et blad settes inn i venstre atrium. Bladet skjærer septumet mellom atriaen, og den blåste ballongen utvider åpningen.

  Transplantasjon av lungene (eller lungekardkomplekset): utføres i henhold til vitale indikasjoner, bare i spesialiserte medisinske sentre. Operasjonen ble først utført i 1963, men i 2009 ble det produsert mer enn 3000 vellykkede lungtransplantasjoner årlig. Hovedproblemet er mangelen på donororganer. Lungene tar bare 15%, hjertet - ved 33%, og leveren og nyrene - i 88% av giverne. Absolutte kontra transplantasjon: kronisk nyre- og leversvikt, HIV - infeksjon, kreft, hepatitt C, tilstedeværelse av HBs-antigen, så vel som røyking, bruk av medikamenter og alkohol i seks måneder før operasjonen.

  Behandling med folkemidlene

  De brukes kun i et kompleks, som hjelpemidler for generell forbedring av helsetilstanden. Ingen selvbehandling!

  1. Frukt av rød fjellaske: en spiseskje på et glass kokende vann, ½ kopp tre ganger om dagen. Som inneholdes i bær amygdalin reduserer sensitiviteten av de celler til hypoksi (reduksjon av oksygenkonsentrasjon) redusert svelling på grunn av den diuretiske virkning og vitamin - mineral satt gunstig effekt på hele kroppen.
  2. Adonis (vår), gress: en teskje for et glass kokende vann, 2 timer for å insistere, opptil 2 ss på tom mage, 2-3 ganger om dagen. Brukes som vanndrivende, bedøvelsesmiddel.
  3. Fersk gresskar juice: et halvt glass om dagen. Inneholder mye kalium, nyttig for noen typer arytmi.

  Klassifisering og prognose

  Klassifiseringen er basert på prinsippet om funksjonelle abnormiteter i LH, varianten er modifisert og assosiert med manifestasjoner av hjertesvikt (WHO, 1998):

  • Klasse I: LH med normal fys. aktivitet. Standardbelastningen bæres godt, lungestrømmen er LH, mangelen er 1 grad.
  • Klasse II: LH pluss aktivitet redusert. Komfort i rolige omgivelser, men svimmelhet, kortpustethet og brystsmerter begynner ved normal stress. Moderat pulmonal hypertensjon, økende symptomer.
  • Klasse III: LH med redusert initiativ. Problemer selv med små belastninger. Høy grad av blodstrømssykdommer, dårligere prognose.
  • Klasse IV: LH med intoleranse for minimal aktivitet. Kortpustethet, tretthet er følt og i fullstendig fred. Tegn på høy sirkulasjonsfeil er kongestiv manifestasjoner i form av ascites, hypertensive kriser, lungeødem.

  Prognosen vil være gunstigere hvis:

  1. Graden av utvikling av LH symptomer er ikke høy;
  2. Gjennomført behandling forbedrer pasientens tilstand;
  3. Trykk i lungearterien minker.

  Ufordelaktig utsikt:

  1. Symptomer på LH utvikles dynamisk;
  2. Tegn på dekompensasjon av sirkulasjonssystemet (ødem i lungene, ascites) øker;
  3. Trykknivå: I lungearterien mer enn 50 mm kvikksølv;
  4. Med den primære idiopatiske PH.

  Den generelle prognosen for pulmonal arteriell hypertensjon er forbundet med formen av LH og fasen av den utbredte sykdommen. Dødelighet for året, med dagens behandlingsmetoder, er 15%. Idiopatisk LH: Overlevelse av pasienter i et år 68%, etter 3 år - 48%, etter 5 år - bare 35%.

  Les Mer Om Fartøyene