Leukoareose i hjernen - det er skummelt og farlig

Leukoareose er diagnostisert i tilfelle av hvitt materiell skade på hjernen. I tillegg observeres endringer på grunn av kronisk iskemi og forstyrrelser i blodtilførselen. Sykdommen er sjelden.

Patologi utvikler seg ikke mot en bakgrunn av abnormiteter i blodsirkulasjonen. Fosi av lesjon kan bli funnet dypt i halvkule eller jevnt rundt dem. Tilstanden er farlig og utgjør en reell trussel mot pasientens liv. Endringer i sentralnervesystemet kan ikke reverseres.

Hvor ligger sykdommens opprinnelse

Studiene bekreftet forskernes forutsetning om at sykdommen utvikler seg på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser. Som et resultat mottar celler ikke tilstrekkelig ernæring. Patologi diagnostiseres ofte hos personer som lider av iskemi, vaskulær demens eller andre vaskulære sykdommer i hjernen.

Leukoareose kan være en konsekvens av et slag. Patologi er ofte funnet hos personer med Alzheimers sykdom, ledsaget av atrofi, aldersrelaterte endringer. Som et resultat er personen diagnostisert med demens.

En mulig årsak til legene vurderer også Binswangers sykdom. Den er preget av tilstedeværelsen av en uvanlig form for dyscirculatory encefalopati.

Som følge av atrofi av det nervøse vevet, blir sentralnervesystemet forstyrret. Skarpe endringer observeres også i sammensetningen og strukturen av den hvite delen av hjernen. Risikoen for å utvikle leukemi øker når en person har diabetes mellitus, feil metabolske prosesser.

Forskere klarte å etablere faktorer som øker risikoen for utvikling av patologi:

 • konstant overdreven bruk av alkohol;
 • tobakksrøyking;
 • underernæring og lav aktivitet livsstil;
 • folk i alderdom.

For å forstå prosessene som skjer i hjernen:

Hva er periventrikulær leykoareoz

Periventrikulær leukoareose er diagnostisert i tilfelle av en påvist reduksjon i hvit stofftetthet. Sykdommen spreder seg oftest til hjernens laterale ventrikler eller jevnt over hele overflaten i form av små foci. Som et resultat ser nervesystemet rundt de fremre hornene ut som ører eller hatter. Dette er tydelig synlig på resultatene av MR.

Med leukoareose observeres et delvis tap av nevroner og deres prosesser. Situasjonen er typisk for hele området av lesjonen. Over tid disintegrer myelinmantlene, som er nødvendige for rettidig overføring av nerveimpulser. Fibre av hvitt materiale blir også ødelagt. Som et resultat er det ingen veier i hjernen for overføring av impulser.

I noen tilfeller forverres situasjonen av hevelsen av nervevevet. Små cyster begynner å danne seg rundt fartøyene. Alle prosesser assosiert med diffusjon finner sted i lesjonene. Derfor observeres lacunarstreker periodisk. I dette tilfellet er vevnekrose ikke begrenset. Resultatet av reaksjonene er spongiose. Som et resultat blir stoffet ligner en gummibamp med en porøs struktur.

Lacunarinfarkt og leukoareose forekommer ofte sammen

Utviklingsstadier

Leukoareosehodet, som en sykdom, går gjennom tre stadier av utvikling:

 1. ved 1 grad sykdommer gjennom medisinsk undersøkelse kan avsløre revitalisering av tendonreflekser, menneskelig ustabilitet, forkortelse av trinnlengden når du går, evnen til å bevege seg bare i langsom modus. Neuropsykologisk undersøkelse avslører undertrykkelse av kognitive endringer. En person klager over dårlig oppmerksomhet og minneverdighet, kognitiv aktivitet er betydelig redusert.
 2. På 2 trinn Tilstedeværelsen av kliniske syndromer er tydelig synlig. Pasienten merker forverring av minnet, parallelt blir psykiske og psykomotoriske reaksjoner redusert. En person kan ikke kontrollere sine handlinger, han merker usikkerheten i sin egen tur. I noen tilfeller er det en tilstedeværelse av apati, depresjon, irritabilitet og inhibering. Det er en forverring i arbeidet med det genitourinære systemet - ukontrollert vannlating om natten. En person mister sosial tilpasning, som manifesterer seg i form av forringelse av arbeidskapasitet og ikke å kunne betjene seg selvstendig.
 3. På 3 faser Det kliniske bildet er forverret og bringer pasienten til funksjonshemming. Åpenbart er det forstyrrelser i atferd (alvorlig nedsettelse, manglende evne til å gå alene, noe som noen ganger resulterer i fall, kronisk inkontinens). Leger på dette stadiet viser tydelig tegn på en lidelse i hjernebarkens arbeid.

De første tegnene og utviklingen av symptomer

I den første fasen av sykdommen er det vanskelig å identifisere de eksakte symptomene. Noen ganger forblir det kliniske bildet ubemerket. Oftest er de oppmerksom på når de utvikler seg:

 • brudd i den følelsesmessige tilstanden til en person, som manifesterer seg i form av konstant depresjon og ubehag i samfunnet;
 • minne forverres dramatisk, forstyrrelser observeres i muligheten for lydtanking;
 • forandring av talefunksjoner;
 • brudd på bevegelse og arbeid i muskel-skjelettsystemet.

Videre sykdomsforløp kan også forekomme uten åpenbare symptomer til øyeblikk av forverring eller med gradvis forverring av tilstanden. Det er mulig å vurdere de mest karakteristiske tegnene på leukoareose:

 • forandring av menneskelige talevansker til verre;
 • hyppige endringer i humør ledsaget av depresjon og dystrofi av kronisk natur;
 • åpenbare brudd på muskuloskeletalsystemet;
 • forverring av de grunnleggende egenskapene til minnet;
 • en merkbar forandring i intellektuelle og mentale evner.

Erklæring om diagnose

Hvis en pasient mistenkes for å ha strukturelle endringer i den hvite saken, blir han henvist til angiografi. Røntgenmetoden evaluerer tilstanden til fartøyene og arbeidet i sentralnervesystemet. Hvis det er mistanke om patologi, er det lagt til flere tester.

For å diagnostisere sykdommen brukes en enhet for magnetisk resonansavbildning eller datatomografi. Enheten viser manifestasjoner i en lys og medium form.

Takket være moderne utstyr kan legen også bestemme tilstedeværelsen av et alvorlig klinisk bilde i pasienten.

Mål og terapimetoder

Hovedmålet med behandlingen er å redusere manifestasjonen av symptomer, som er en konsekvens av et brudd på den menneskelige hjerne.

Legen foreskriver medisiner til pasienten som har til hensikt å optimalisere metabolske prosesser og forbedre blodstrømmen til hjernen. Medisinering reduserer spasmer og forbedrer blodsirkulasjonen og ernæring av celler.

Til dette formål er ett av følgende legemidler valgt: Piracetam, oksiratsetam, nitroglyserin, aspirin, nimodipin, cinnarizin, eufillin.

Selvmedikamenter med en så alvorlig sykdom bør ikke være forlovet. Kun en ekspert i denne saken kan riktig beregne dosen og velge riktig stoff. For dette formålet bør du besøke en neurologs kontor, som også bør være oppmerksom på alle de medfølgende patologiene.

Til dags dato finnes det metoder for behandling av sykdommen uten bruk av medisiner.

Moderat fysisk aktivitet bidrar til en rask gjenoppretting. For å velge riktig belastning, bør du konsultere en lege på treningsbehandling og utføre øvelsesbehandling selv hjemme. Positiv effekt på kroppen er svømming, så pasienten anbefales å besøke bassenget regelmessig.

For ytterligere å styrke muskeltonen brukt terapeutisk massasje. Kun en kvalifisert og erfaren spesialist kan riktig orientere seg i det nødvendige komplekset, bruke det riktig. For å få det beste resultatet, anbefales det å bruke alle teknikkene i komplekset.

Pasienten anbefales å slutte å bruke alkohol og røyking helt. Han bør spise balansert, utelukke fettstoffer fra kostholdet. Spesiell oppmerksomhet bør gis til bruk av grønnsaker og frukt, fisk. Hvis en person elsker kjøtt, bør valget stoppes på et lite fett utvalg.

Et gunstig utfall kan kun forventes med rettidig oppdagelse av patologi. Ved hjelp av riktig valgt kompleks tilnærming til terapi er det mulig å senke utviklingen av sykdommen betydelig. Terapeutiske metoder brukes ikke bare for å eliminere patologi, men også for å forbedre blodtilførselsprosessen til hjernen.

Forebyggende tiltak

Til nå er det ingen vaksine eller medisiner som kan sikre seg mot utvikling av leukoarose i fremtiden. For forebyggende formål kan leger gi deg råd til å lede en sunn livsstil.

Personen skal leve i en modus for moderat aktivitet, se på mat. Det er viktig å forlate dårlige vaner, fordi de har en skadelig effekt på arbeidet i sentralnervesystemet.

Hvis det er en sykdom i hjernekarene, skal pasienten motta betimelig behandling. Eldre mennesker bør regelmessig vurdere sin funksjon.

Hva er cerebral leykoareoz

Leukoareose er ikke en uavhengig sykdom, men et av de viktigste diagnostiske tegnene på en rekke patologiske forandringer i hjernens subkortiske strukturer.

Det kan være et symptom på CNS-lesjoner atrofisk, etc. genesis:

 • Binswangers sykdom eller subkortisk aterosklerotisk encefalopati;
 • Alzheimers sykdom;
 • vaskulær demens;
 • arteriell hypertensjon.

Morfologiske endringer i hjernen med leukoarose er uttrykt i:

 • ødeleggelse av strukturen av hvitt stoff forårsaket av ødeleggelsen av myelinskeden av nevroner (demyelinering);
 • fremveksten av områder med ufullstendig nekrose uten klart definerte grenser;
 • hevelse i hjernevevet;
 • økning i ekstracellulære rom.

Etter hvert som det berørte området utvides, reduseres de viktigste hjernefunksjonene.

Avhengig av lokalisering av strukturelle endringer, er det to typer patologi:

Snittet av hjernen.

 • periventrikulær leukoareose;
 • subkortisk leukoareose.

Periventrikulær type innebærer lokalisering av foki av atrofi av hvitt materiale i form av et bånd som omgir sidens ventrikler i hjernen, eller i form av "kupler" plassert over ventrikkene.

Med subkortisk leukoareose er fokus av atrofi lokalisert i de dypere delene av hjernen, inkl. og i det halv-ovale senteret.

Utviklingsstadier

Avhengig av alvorlighetsgraden av lesjonen identifiseres tre stadier av patologisk utvikling. Med leykoareoza 1 grad kliniske manifestasjoner av sykdommen korresponderer med symptomene på mange sykdommer, inkludert. og ikke relatert til sentralnervesystemet, noe som i stor grad kompliserer diagnosen.

Disse inkluderer:

 • Økt tretthet;
 • Søvnforstyrrelser;
 • migrene;
 • Ringer i ørene.

Med grad 1 leukoareose kan pasienter også vise mild nedsatt bevegelseskoordinasjon: en reduksjon av trinnets lengde og hastigheten på å gå.

Ved overgang i 2 graders utvikling av en patologi blir kliniske utstillinger av en leukoareose mer uttrykt. Til de ovennevnte tegnene legges en skarp forringelse av minne og konsentrasjon av oppmerksomhet, brudd på motorfunksjonen blir mer levende (kaotiske bevegelser).

På psykologisk nivå kan patologi uttrykkes i uforklarlige endringer i følelsesmessig bakgrunn, ned til depressive tilstander. På bakgrunn av alle de ovennevnte tegnene, blir pasientens sosiale og faglige ferdigheter betydelig redusert, selv om de fortsatt kan fungere.

Den tredje graden av leukoareose er preget av en betydelig ekspansjon av de berørte områdene av hjernen, noe som uttrykkes i utdypingen av alle kliniske tegn på sykdommen. Slike pasienter kan ikke lenger lede et fullt liv, som trenger konstant overvåkning og støtte av slektninger.

Det er en sterk forstyrrelse i koordinasjonen av bevegelser, opp til tap av likevekt på et jevnt sted, vilkårlig urinering, alvorlig undertrykkelse av psykomotoriske funksjoner, etc.

Den viktigste risikogruppen for leukoareose er mennesker over 50 år.

Ifølge statistikk er en reduksjon i hvit stofftetthet diagnostisert hos hver andre eldre person (ifølge noen data kan denne tallet nå 95 tilfeller ut av 100).

Men unge mennesker kan lide av leukoareose.

Risikoen for å få denne patologien øker betraktelig med samtidig tilstedeværelse av alle eller flere av de nevnte faktorene:

 • Alkoholmisbruk;
 • Nikotinavhengighet;
 • En stillesittende livsstil;
 • Ubalansert ernæring;
 • fedme;
 • Høyt blodtrykk.

Diagnose av leukoareose

Inntil utseendet på diagnostiske enheter, som sørger for visualisering av områder med lav tetthet av hvitt materiale, snakket ingen om leukoaroider som et eget fenomen. Nå har patologiske endringer i subkortiske strukturer blitt vellykket bestemt av MR, som gjør at vi kan identifisere leuko-aureis i første fase og effektivt løsne starten på den andre.

Den mest effektive teknikken for å bestemme leukoareose er magnetisk resonansbilder i T2-VI-modus (vektet bilde).

Sentralene av leukoareose i hjernen kan manifesteres i CT (computertomografi), men effektiviteten av denne metoden i diagnosen av patologi i første fase er en størrelsesorden lavere.

I tillegg kan angiografi (røntgen av cerebrale fartøyer), kliniske studier av blod og urin, foreskrives for å bekrefte diagnosen.

Den andre og tredje graden av en leukoarose kan være grunnlaget for en etablering av fysisk manglende evne.

Behandling og forebygging

Det finnes ingen operative metoder for behandling av leukoareose. Forskrift foreskriver administrering av legemidler med forskjellig virkningsfaktor.

Først av alt er disse vasoaktive legemidler med vasodilaterende og antioksidantegenskaper. De har en stimulerende effekt på nervene i hjernen, noe som fører til en gradvis reduksjon i lesjonene.

Ved behandling av leukoareose foreskrives ulike grupper av legemidler:

 • Inhibitorer av fosforodistase (euphyllin, pentoksifyllin, etc.);
 • Adenoceptor og kalsiumkanalblokkere (nicergolin);
 • Stimulanter av metabolisme (forskjellige derivater av pyrrodolin).

For å forebygge hjerteinfarkt, foreskrives pasienter med leukoareose rusmidler fra gruppen av disaggreganter. I løpet av behandlingen kan et kompleks av foreskrevne legemidler justeres avhengig av resultatene av behandlingen.

Mangelen på behandling er fulle av sykdomsprogresjonen, som nesten alltid fører til slag. Konsekvenser av disse kan bli fullstendig avhengighet av pasienter på terapeutiske tiltak (fôring gjennom sonden, montering av et kateter i urinrøret, etc.).

Leukoareose er ikke en sykdom som kan passere seg selv, derfor jo tidligere tiltakene blir tatt for å behandle det, jo høyere er sjansen for pasienten som kommer tilbake til det normale livet.

Forebyggende tiltak inkluderer regelmessig undersøkelse av cerebral fartøy hos eldre. Andre tiltak for å forhindre patologi inkluderer korreksjon av ernæring, nektelse av alkohol og røyking, aktiv livsstil.

Ifølge enkelte eksperter kan biologisk aktive preparater (BSA) i visse grupper redusere risikoen for uttining av hvit stoff med jevnlig bruk, men det er umulig å angi effektiviteten av et gitt stoff på grunn av mangel på statistiske data.

Hva er hjerne leukoareose og hva er symptomene på sykdommen?

En kompleks og stor vitenskap om nevrologi omfatter ikke et lite antall sykdommer. Noen av dem er vanlige, men det er svært få. En slik sykdom er leykoareoz.

Cerebral leukoareose - hva er det?

Med denne sykdommen er den hvite delen av hjernen skadet, og hjernecirkulasjonen er funksjonsfeil. leykoareoz gjelder ikke for visse sykdommer. Dette er en av de viktigste symptomene på en rekke unormale endringer i subkortiske strukturer under diagnosen.

Denne sykdommen kan være et tegn på skade i sentralnervesystemet av atrofisk og annen opprinnelse:

 • Subkortisk aterosklerotisk encefalopati eller Binswanger sykdom;
 • Alzheimers sykdom;
 • Demens vaskulær;
 • Vedvarende hypertensjon

Endringer i hjernen på morfologisk nivå med denne sykdommen manifesteres i følgende:

 • demyelinisering eller ødeleggelse av myelinskede av nevroner, som fører til ødeleggelse av strukturen av hvitt materiale;
 • utseende steder med ufullstendig nekrose. Grensene er ikke tydelig merket;
 • ødem hjernevæv;
 • ekstracellulære intervaller økes.

Reduksjon av hjernefunksjoner skyldes utvidelsen av det berørte området.

Med leykoareoze skiller du to typer patologi:

Periventrikulær hjerne leukoareose - hva er det?

Denne typen sykdom innebærer plassering av foci dø ut hvitt stoff i form av "caps" plassert over ventriklene, eller i form av en stripe som omringet hjernens laterale ventrikler.

Sone av leukoareose i hjernen

Typer av sykdommen avhenger av plasseringen av fokalet for atrofi.

En sone av leukoareose skjer:

 • rundt de laterale ventriklene og deres fremre horn;
 • i subkortisk sone, semiovalikulært senter.

Grader av hjerne leukoareose

Avhengig av de kliniske indikasjonene og studiene i sykdomsdiagnosen, utmerker graden av patologi seg. På grunn av det faktum at sykdommen raskt utvikler seg, er det på grunn av diagnosen mulig å avgjøre overgangen av sykdommen til neste stadium i tide.

Sykdommen er delt inn i tre grader.

Sosial disadaptasjon med økende leuko-aurease forekommer i tre faser:

 • I første fase Pasienten kan leve uavhengig. Han er i stand til selvbetjening og arbeid.
 • I den andre fasen pasienten trenger allerede hjelp utenfor hverdagen. Dette er spesielt nødvendig for store fysiske og mentale belastninger.
 • Pasienter med tredje fase kan ikke uten hjelp av slektninger eller en spesialarbeider.

1. grad

Den første graden av leukoarose har individuelle tegn.

Disse inkluderer:

 • lyder i ørene;
 • svimmelhet;
 • migrene;
 • asteni;
 • glemsomhet;
 • søvnløshet;
 • problem med gangen.

Under nevropsykologiske studier, elendig kognitiv svekkelse Frontal-subcortical arter - minne, oppmerksomhet kognitiv aktivitet er redusert. Medisinsk undersøkelse kan avsløre små manifestasjoner av sykdommen - forkortelse av trinnlengden, ustabilitet, tregere av gangavstand, tendonreflekser kommer til liv.

2. grad

2 grad av leukoareose er preget av:

 • Utvikling av nøyaktige kliniske syndromer, som reduserer arbeidskapasiteten til hele kroppen - mentale og psykomotoriske prosesser bremser betydelig, oppmerksomhet, tankegang er ødelagt, apati øker, depresjon, disinhibition, følelsesmessig irritabilitet, minnet minker.
 • På dette stadiet av sykdommenavtar sosial, profesjonell tilpasning, redusert arbeidskapasitet, det er problemer med genitourinary systemet, som fører til hyppig nattlig urinering.
 • Selvbetjeningsevne er beholdt.
 • Arbeidsaktivitet blir ubeleilig eller umulig. Spesielt hvis det er forbundet med store psykiske belastninger.

3. grad

3 grad av leukoareose er lik den andre fasen av sykdommen:

 • Men muligheten for funksjonshemning i denne grad mye høyere.
 • Bevis på brudd er ledsaget av atferdsforstyrrelser. Pasienten kan ikke forstå hva som skjer rundt, mister orientering i tid og rom, talen kan bli uskadelig eller helt forsvinne.
 • Lider av tredje grad leykoareoza blir likegyldig, apatisk mot andre. De mister sine selvbetjeningsevner.
 • Forekomsten av en parese, lammelse, urininkontinens.
 • Det er problemer med gangarter. Hun blir ustabil, slakk. Pasienten mister balanse, faller.

Symptomer på leukoareose

På grunn av det faktum at leykoarioz er ikke en uavhengig sykdom, så er de individuelle symptomene som bare er iboende for ham ikke. Alle tegn vil være forbundet med nederlaget av hvitt stoff i hjernen. En forstyrrelse i arbeidet med cortex og subcortex i hjernen.

En viktig rolle er spilt av de viktigste sykdommene:

 • Alzheimers sykdom;
 • slag;
 • diabetes mellitus;
 • encefalopati.

I lang tid selve sykdommen viser ikke. Det er spesielt vanskelig å gjenkjenne hvis det er det eneste symptomet på aldring.

Men med sykdomsprogresjonen vil man manifestere slike manifestasjoner som:

 • Emosjonelle lidelser manifesteres av økt dysforia, depresjon;
 • Kognitiv svekkelse - minnefeil, reduksjon av tenkning
 • Det er taleforstyrrelse, motor apparat.

Behandling av hjerne leukoareose

Sykdeterapien bestemmes av hovedanomali og har ikke en eksakt skjema. Først av alt er det nødvendig å redusere virkningen risikofaktor - Forbedre blodsukkeret og normalisere kroppens metabolisme. Bli kvitt dårlige vaner og normaliser livsstilen. Med asymptomatisk leukoiosis er mild behandling ikke nødvendig.

Behandling ved hjelp av medisiner utføres for å forbedre metabolske prosesser i nervevevet og for å forbedre blodsirkulasjonen.

For dette blir følgende stoffer brukt:

 • nootropics. Disse inkluderer Fezam, Nootropil, Cortexin, Cerebrolysin, Pyracetam.
 • antihypertensive narkotika, som inkluderer et bredt spekter av legemidler utviklet for å senke blodtrykket. Disse er beta-blokkere, diuretika, ACE-hemmere (angiotensin-converting enzyme)
 • Vitaminer i gruppe B;
 • aktovegin, Mildronate, Nicergoline, Cinnarizine, Pentoxifilin er vaskulære legemidler for å forbedre metabolismen.

Foreløpig har spesialister utviklet stoffer som gir vasodilaterende og nevrobeskyttende, antihypoksiske tiltak samtidig. Et slikt verktøy er Omaron. Den inneholder pyracetam og nootropil. Mottak av dette stoffet er lang, en måned eller mer.

Samtidig med behandlingen terapi all sammenhengende patologi - diabetes, hypertensjon, aterosklerose. Alle av dem ytterligere forverrer hjerneskade.

Også, pasienter trenger antidepressiva og beroligende midler.

Pasienter med leukoareose for forebygging av hjerteinfarkt er foreskrevet legemiddelgruppe platehemmende. Under behandlingen vil behandlingsregimet bli justert.

Hvis du ikke tar tiltak for å behandle sykdommen, så vil det begynne å utvikle seg, noe som senere fører til hjerneslag. Og dette betyr fullstendig avhengighet av pasienten på terapi - kateter i urineren, bruk av en sonde for å spise.

leykoareoz gjelder ikke for de sykdommene som går bort av seg selv. Prognosen for denne sykdommen er ikke vanlig. En rettidig diagnose og behandling som startet, kan forsinke utbruddet av en hjernesykdom, og redusere forekomsten av hvitt stoff.

På den annen side vil tap av nevroner, uspesifikke forandringer, et problem i interaksjonen mellom cortex og subcortex fortsatt føre til demens. Det skal huskes at de som lider av denne sykdommen og tilhørende patologi krever permanent overvåking og mobil overvåkning.

Behandling av sykdommen er ikke bare basert på behandling av medisiner, men også på behandling uten behandling.

Vær oppmerksom på pasientens diett:

 • Det burde være balansert.
 • Hvordan kan det mindre fet, stekt.
 • I kostholdet bør være mer sjømat, grønnsaker, frukt.
 • Fisk og kjøtt bør velge fettfattige varianter.

For å styrke muskelsystemet og opprettholde den fysiske formen er det nødvendig å gjøre massasje. Legen-rehabilitologen vil utvikle komplekset som er nødvendig for denne sykdommen.

Forebygging av leukoareose

Visse forebygging av sykdom eksisterer ikke. Denne patologien forekommer hos unge mindre ofte enn hos eldre. Av denne grunn, en vanlig undersøkelse av en lege, MR, angiografi kan tilskrives effektive metoder for forebygging. De vil bidra til å bestemme sykdommen på et tidlig stadium, og derfor vil behandlingen bli planlagt i tide. Alt dette vil vesentlig forlenge pasienten hele livet.

Vesentlige problemer med å gå, taleforstyrrelser kan føre til at en pasient lider av leukoarheoza til funksjonshemming.

Leukoareose: hva er det, årsakene, tegnene, behandlingen, formen, prognosen

Leukoareose er en uspesifikk skade på den hvite delen av hjernehalvfrekvensen, cerebellum, stammen, når tettheten av nervesystemet reduseres, blir dets funksjon brutt helt opp til demens. Leukoareose anses ikke som en uavhengig patologi. Vanligvis følger den vaskulære, degenerative prosesser, metabolske forstyrrelser.

Inntil nylig var det ingenting kjent om leukoarhosis, men med tilstedeværelsen av nye forskningsmetoder, spesielt MR, begynte tegnene sine å bli funnet hos mange pasienter med hjerteens vaskulære patologi. I utgangspunktet ble liten oppmerksomhet til de små fokiene av "glød" på MR, men da forskning på dette fenomenet ble klart at strukturelle endringer i hvitt materiale forårsaker en viss symptomatologi og øker sannsynligheten for demens.

Leukoareose i hjernen er ikke alltid manifestert klinisk. Det bemerkes at opptil 90% av de eldre kan ha tegn på leukoareose som en variant av normen, noe som reflekterer naturlig aldring. Symptomatologi følger vanligvis en leukoareose i nærvær av andre sykdommer eller deres risikofaktorer - diabetes, hypertensjon, aterosklerose.

Det er vanskelig å nevne det eksakte antallet av utbredelsen av denne tilstanden. I mange tilfeller forblir det ukjent enten på grunn av fravær av symptomer, eller når det er karsirkulatorisk encefalopati eller demens av etablerte opprinnelser (vanligvis en vaskulær patologi).

Ikke å være en uavhengig sykdom, leykoareoz har ingen spesifikke tilnærminger til behandling. Identifiseres ved et uhell under undersøkelsen for en annen patologi, han krever utnevnelse av midler for å korrigere den underliggende sykdommen og forbedre metabolisme i hjernen.

Årsaker og typer leukoarose

leukoarose på hjernen MRT

Nervesvevets sjeldnelse kan være diffust eller fokal karakter, som påvirker det hvite stoffet under det kortikale laget, rundt ventriklene eller i andre deler av hjernen. Det oppdages ofte i tilfeller av cerebral infarkt.

De mest sannsynlige risikofaktorene for leukoareose:

Blant de umiddelbare årsakene til leukoareose indikerer:

Den klareste leukoarosen er vanligvis diagnostisert i alle typer vaskulær patologi i hjernen. Så, mer enn 90% av pasientene med demens på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen har tegn. Denne endringen anses som patognomonisk (obligatorisk og karakteristisk) manifestasjon av hypertensive encefalopati, som oppstår med skade på arterioler på grunn av økt trykk. På denne måten, den viktigste risikofaktoren - hypertensjon.

I tillegg til vaskulære lesjoner, følger leukoaroider demyeliniserende sykdommer (multippel sklerose), dismetabolske lesjoner i alkoholisme og kroniske forgiftninger. Omtrent en tredjedel av pasientene med Alzheimers sykdom lider av leukoareose.

Det er bevis på rollen som brudd hemostase og utvekslingsprosesser. Så er patologien til blodplater, når det er for høyt "klumping" i mikrocirkulasjonskarene, ofte ledsaget av diffus leukoarose. En økning i blodet av et slikt metabolsk produkt som homocystein er også forbundet med en mulig risiko for hjerneskade. Separate studier viser at snorkingen i natt, ledsaget av en kortvarig søvnapné (søvnapné), bidrar til økt systemisk arteriell trykk, forverring av blodstrømmen i små kar i hjernen og utvikling av leukoareose.

Typer leukoarose bestemmes av lokalisering:

Periventrikulær leukoareose detekteres langs periferien av hjernens laterale ventrikler, jevnt eller i form av foci. Nervevevets fremkalling rundt de fremre hornene i laterale ventrikler har en karakteristisk "cap" eller "ear" form når man utfører MR.

Den subkortiske patologiske varianten påvirker strukturen av hvitt stoff som befinner seg under hjernebarken. Det kan være i form av små foci av leukoarose, mer eller mindre jevnt dispergert i det subkortale vevet eller sammenflytende dilatasjonsområder av nervesvevet.

Strukturelle forandringer på leykoareoz omfatte delvis tap av nerveceller og deres prosesser i det berørte området, oppløsningen av myelin-kapper, som er nødvendig for overføring av nerveimpulser, ødeleggelse av hvit substans fiberene viktige veier. Nervevev ødem mulig med utvidelse av ekstracellulære og perivaskulær mellomrom, dannelsen av små cyster. Diffusjonsprosessene på leykoareoz skje på bakgrunn av fokus - de såkalte lakunære infarkter, uten en klart avgrenset felt nekrose. Resultatet av de beskrevne prosessene blir spongiosis, når hjernens vev ligner en porøs svamp.

Periventrikulær leukoareose resulterer ofte av cerebralt ødem, diffus iskemi, forstyrret sirkulasjon av væske i hjerne-ventriklene. Små, spredte foci av leukoareose kan være en konsekvens av utvidelsen av sirkulasjonsrom, og større lesjoner er vanligvis forbundet med slag og lacunarinfarkt.

Diffus subkortisk leukoareose skyldes mangel på blodsirkulasjon i mikrocirkulatorisk seng og terminale arterioler som ikke har collaterals. Under søvn, episoder med økning eller reduksjon i arterielt trykk, har fartøyene ikke tid til å kompensere for mangel på innkommende blod, hjernevævet opplever hypoksi, neuronene dør, prosessene av deres forfall. Karakteristisk er lesjonens bilaterale karakter ved starten av patologiske endringer periventrikulær og deres spredning i begge halvkule.

Manifestasjoner av leukoarose

Ikke å være en uavhengig patologi, leykoareoz har ingen karakteristisk, særegne kun for ham, kliniske tegn. Symptomatologi er forbundet med en diffus lesjon av hvitt stoff i hjernen, et brudd på den koordinerte aktiviteten til cortex og subcortex. Betydende avtrykk og pålegger den underliggende sykdommen - slag, encefalopati, Alzheimers sykdom.

Ganske lang tid leykoareoz kan vanligvis ikke manifesterer seg, og hvis det er det eneste tegnet på den naturlige aldrings, eller til og med noen betydelige symptomer oppstår. På samme tid, progresjon av skader på nervevevet i hjernen fører til en gradvis oppbygging av endringer i psyken, intellekt, motorisk funksjon.

Siden leykoareoz angrep hvit substans i hjernen rik på veier, er den viktigste fenomener i denne patologi koordinert frakoplingen aktivitet kortikale og subkortikale hjernen, noe som fører til demens.

Manifestasjoner av leukoareose går gjennom flere stadier:

 • Den første fasen er uttrykt i milde symptomer på encefalopati - Minne og oppmerksomhet er forstyrret, pasienten blir distrahert, hodepine, svimmelhet, tretthet er mulig. Som regel lider den følelsesmessige bakgrunnen, det er en tendens til apati, depresjon.
 • Med moderat leukoareose blir det kliniske bildet mer uttalt: minnet forverres, pasienten finner det vanskelig å konsentrere seg om noe, fokuserer på tenkning og intellekt, psyko-emosjonell bakgrunn. Pasienter er apatisk, trist, ikke kritisk for handlinger og uttalelser, irritabel. Økninger i motorforstyrrelser i form av ustansighet i gang, ubalanse. På dette stadiet er pasienter fortsatt i stand til selvbetjening, men arbeid er vanligvis svært vanskelig eller umulig, spesielt hvis arbeidet er relatert til intelligens og stort psykisk stress.
 • En alvorlig grad av leukoareose manifesteres som et tegn på demens, Når pasienten ikke forstår hva som skjer rundt seg, gir han ikke en rapport til sine handlinger, orienterer seg ikke i rom og tid. Dette kan bli usammenhengende eller helt fraværende. Pasienter er apatisk, likegyldig for andre, mister selvbetjeningsevner. Bevegelsesforstyrrelser er forbundet med unormal gang- og motorisk ferdigheter, pareser og lammelser er mulige.

Eksempler på leucoareose av forskjellig alvorlighetsgrad hos eldre pasienter i ulike aldre (yngre enn → eldre)

Hvis leukoareosen utvikles etter et slag, blir klinikken mer alvorlig og uttalt. Tilstedeværelsen av risikofaktorer så som diabetes, hypertensjon, aterosklerotiske lesjoner av cerebrale arterier fører til en mer hurtig progresjon av hjernen lidelser med utfallet av demens.

Det bør bemerkes at den skader på nervevevet i demyeliniserende sykdommer vil være litt forskjellig fra det klassiske løpet av vaskulær demens. For eksempel fører Alzheimers sykdom til raskere utvikling av symptomer på svekket hukommelse og intellekt og multippel sklerose kan ha en varierende kurs med periodiske forbedringer og derav følgende forringelse, men allikevel, resultatet av en hvilken som helst sykdom ledsaget leykoareoz vilje demens (demens).

Sosial disadaptasjon med økende demens fortsetter i tre faser:

 1. I første fase er pasienten i stand til selvstendig liv, selvbetjening og til og med arbeidskraft.
 2. Den andre fasen krever hjelp utenfor hverdagen, spesielt når man øker mental og fysisk anstrengelse.
 3. Utprøvde kognitive og neurologiske underskudd krever ekstern hjelp og omsorg i den tredje fasen av demens.

Etter å ha lært om mulige tegn på leukoareose, kan pasienten få panikk. Dette bør ikke gjøres av flere grunner. For det første er disse symptomene vises etter en lang tid fra begynnelsen av dannelsen av hjernevev fortynning brennpunkter, og for det andre - i seg selv leykoareoz ikke forekomme og vanligvis reflekterer andre viktige prosesser i blodkarene, så klinikken vil primært være knyttet til andre sykdommer og for det tredje, livsstilsendringer og god forebygging av denne tilstanden tillater betraktelig bedre trivsel og "push" utvikling av patologi på et senere tidspunkt.

Diagnose og behandling av leukoareose

Diagnose av leukoareose er ikke så mye basert på de kliniske tegnene på patologi, som ikke er strengt spesifikt for det, men heller for data fra instrumentale undersøkelser. Den mest sensitive og informative er oppførselen av magnetisk resonansbilder. MR gir deg mulighet til å evaluere ikke bare lokalisering av endringer, men også deres prevalens og muligens genesis (opprinnelse). men Ikke alltid graden av endring oppdaget på en MR, tilsvarer alvorlighetsgraden av tilstanden.

Endringer i MRI redusert fortynning av tilstedeværelsen av hvit substans lesjoner i nervevev (gipodensivnye sone) anordnet rundt ventriklene eller subkortikal, sky-leukoaraiosis en lokal felt rundt demyelinisering horn av de laterale ventrikler i thalamus, hjernestammen, lillehjernen. Ofte ligner utseendet på iskemiske soner utvidelsen av laterale ventrikler og perivaskulære rom. Det beste bildet av leukoareose kan fås med MR i T2-VI-modus.

periventrikulær (venstre) og subkortisk (høyre) leukoareose på MR-bilder

En annen mulig diagnosemetode er CT, men det er ikke så følsom, selv om det tillater å finne en patologi hos ca 90% av pasientene med vaskulær demens.

Behandling av leukoareose har ingen klare ordninger og tilnærminger, det bestemmes av den underliggende patologien. Selvfølgelig er den første tingen å minimere virkningen av risikofaktorer.. For å normalisere livet, lipid metabolisme og blodsukker, slutte å røyke, etc. Mild leukoaraiosis asymptomatiske, ikke krever behandling.

Medisineringsterapi er primært rettet mot å opprettholde god blodstrøm i hjernen og forbedre metabolske prosesser i nervesystemet. Til dette formål gjelder:

 • Hypotensive stoffer av forskjellige grupper (ACE-hemmere, beta-blokkere, diuretika, etc.);
 • Nootropics - piracetam, nootropil, fesam, cortexin, cerebrolysin;
 • Vitaminer i gruppe B;
 • Vaskulære legemidler og legemidler som forbedrer metabolske prosesser - pentoksifyllin, actovegin, mildronat, nicergolin, cinnarizin.

I dag har kombinert stoff blitt utviklet som har både en vasodilaterende virkning, og nevrobeskyttende og antihypoksisk. Et eksempel på slike midler kan være omaron, inneholdende pyracetam og nootropil. For å oppnå en klinisk effekt krever det lang tid, minst en måned, å ta stoffet.

På grunn av forbedret metabolisme i nevroner, piracetam gjenoppretter kognitive funksjoner, pasienten forbedrer minne og mental ytelse. Studier de senere årene viser at pyracetam er effektivt, inkludert hos pasienter med Alzheimers sykdom. I tillegg til metabolsk påvirkning, forbedrer piracetam mikrosirkulasjonen, forhindrer "liming" av blodplater, opprettholder blodets væskestatus i karene. Denne effekten tillater bruk av stoffet for å forebygge stroke.

Cinnarizine påvirker hovedsakelig de vaskulære veggene, noe som bidrar til avslapning, fjerning av spasmer og forbedring av blodstrømmen. Den kombinerte bruken av cinnarizin med pyracetamol reduserer bivirkningene av hvert legemiddel. Cinnarizin begynner å handle tidligere, utvider blodårene, slik at penetrasjon av piracetam i vevet blir mer effektivt.

Når leykoareoz nødvendig for å behandle alle de samtidige sykdommer blir forverret av forstyrrelser i hjernen - hypertensjon, diabetes, aterosklerose. De fleste pasientene trenger utnevnelse av antidepressiva og beroligende midler.

outlook med leukoarreose er tvetydig. På den ene siden, rask diagnose og behandling av degenerative sykdommer og vaskulære sykdommer tillate bremse fortynningsprosessen hvit substans og "utsette" tid for inntreden av cerebral dysfunksjon. På den annen side, den irreversibilitet av ikke-spesifikke forandringer, tap av neuroner og deres prosesser og brudd av interaksjonen av cortex og subkortikale før eller senere føre til demens, slik at pasienter med leykoareoz, spesielt når det kombineres med andre strukturelle endringer som må være dynamisk overvåket.

Tilstedeværelsen av leukoareose, som nevnt ovenfor, er farlig for utviklingen av demens, så sannsynlig er spørsmålet om å tilordne en funksjonshemning til en pasient. Begrensning av arbeidskapasitet og husstandsferdigheter, graden av behov for ekstern bistand, bestemmer hvilken gruppe funksjonshemming pasienten trenger.

forebygging Fremdriften av cerebral dysfunksjon i leukoareose innebærer normalisering av livsstilen, behandling av samtidig patologi, bruk av nootropiske legemidler. Pasienter bør gjennomgå en periodisk undersøkelse hos en nevrolog, spesielt i alderen.

Periventrikulær hjerne leukoareose

1. Predisposisjon til sykdommen 2. Årsaker 3. Klinisk bilde av sykdommen 4. Grad av patologi 5. Diagnose 6. Hvordan behandles leukoarenose? 8. Utsikter for pasienten 8. Hvordan forebygge sykdommen?

Neurologi er en svært kompleks og omfattende vitenskap. Den inneholder mange sykdommer. Noen er ofte funnet, og noen er svært sjeldne.

hjerne leykoareoz eller periventrikulær leykoareoz - en sjelden hjernesykdom som er kjennetegnet ved endringer i hjerne hvit substans tetthet på grunn av kronisk eller akutt ischemisk lesjon. Leukoaraiosis ildsteder er ofte funnet i vaskulær demens, Alzheimers sykdom, multippel sklerose, høyt blodtrykk og karsykdommer, diabetes, HIV-infeksjon, iskemisk slag. I denne situasjonen er leukoareose et klinisk symptom på en av en rekke sykdommer.

Forutsetning for sykdommen

Det er flere risikofaktorer som øker forekomsten av en slik sykdom. De viktigste er:

 • avansert alder;
 • alkoholmisbruk;
 • røyking og bruk av narkotiske stoffer;
 • irrasjonell ernæring;
 • Tilstedeværelse av kroniske sykdommer i kardiovaskulærsystemet, blod;
 • hemodynamiske lidelser;
 • blødningsforstyrrelser.

årsaker

De viktigste etiologiske faktorene i sykdommen er:

 1. Ulike dysirkirkulatoriske encefalopatier (oftere Biswanger's sykdom).
 2. Vaskulære sykdommer i hjernen.
 3. Endokrine sykdommer.
 4. HIV-infeksjon.
 5. Neurodegenerative prosesser i hjernen.
 6. Iskemisk slag.
 7. Alzheimers sykdom.

Dette er de viktigste sykdommene som fører til hjerne leukoarheasis, men patologi kan være uavhengig.

Klinisk bilde av sykdommen

Symptomene på den underliggende sykdommen kommer i forkant avhengig av etiologien. I begynnelsen, når foci av lesjoner er enkle og små i størrelse, manifesterer sykdommen praktisk talt seg ikke. Men som klinisk utvikling utvikler og kliniske symptomer. Ved mild sykdom manifestert ved hyppige humørsvingninger, oftest slike mennesker er utsatt for depresjon, selvpiskingen, de har en dårlig humør, ikke svarer til situasjonen som forårsaket den. Svært ofte oppdager pasienten ikke en organisk bakgrunn av tilstanden hans. Med progressjon blir kognitive funksjonsnedsettelser lagt til, minnet påvirkes, pasienten blir vanskelig å konsentrere seg. Han jobber langsommere, over tid, glemmer ting som er grunnleggende for ham. Daglig virksomhet begynner å forårsake vanskeligheter.

Ved senere datoer merker bekjente og slektninger en taleforstyrrelse i pasienten, som blir usammenhengende usammenhengende. Ofte er tråden i samtalen tapt, personen som om han kobler fra en hendelse, kan glemme noen viktige hendelser og alle kjente fakta.

Også en slik sykdom er preget av et brudd i genitourinært system: nedsatt seksuell aktivitet, pasienten har hyppig trang til å urinere, hovedsakelig om natten. Over tid skjer urininkontinens.

Til de eksisterende symptomene blir motorforstyrrelser tilsatt. Gait og bevegelse blir usikre, rystende. Det er vanskelig for en pasient å holde gjenstander, spesielt små. Motoren er ødelagt, den kan ikke fungere med små deler. Ved senere tider mister pasienten balanse, faller ofte flatt.

Grad av patologi

I diagnosen leukoareose er 3 grader skilt. De er bestemt avhengig av kliniske symptomer og instrumentelle studier. Som regel går sykdommen raskt, og på bekostning av klinikken kan man mistenke pasientens overgang til neste grad.

diagnostikk

For diagnosen er veldig viktig rettidig ring for en lege. Nevrologgen samler en anamnese av sykdommen, undersøker pasienten, tildeler en rekke studier. Men å vite hva symptomene er tilstede hos pasienten, som sykdommen utviklet seg, og hva den tilhørende patologi, legen kan allerede mistenker periventrikulær leykoareoz.

For å bekrefte pasienten,:

En klinisk blodprøve er ikke veldig informativ, siden denne patologien ikke har noen karakteristiske endringer. I blodklinikken er det et økt antall leukocytter og ESR, et lavt nivå av hemoglobin. I den biokjemiske analysen av blod, et høyt nivå av lipider, blodsukker.

Klinisk analyse av urin uten spesielle endringer. På et engiognogram av cerebral fartøy er det en obstruksjon av arteriene, observeres tegn på cerebral iskemi.

Mer informativ i diagnosen av datamaskin eller magnetisk resonans avbildning. MR-bilder viser tegn på et modifisert signal fra hjernens hvite materie. Slike foci kan være lokalisert eller distribuert gjennom hele hjernens substans. Dette indikerer tilstedeværelsen av iskemi. Det er også verdt å merke seg at ikke alltid et MR-bilde tilsvarer pasientens tilstand. Ofte i nærvær av flere steder av leukoareose, er sykdommen ikke symptomatisk manifestert og vice versa.

Hvordan behandles leukoarenose?

Behandling av hjerne leukoareose er rettet mot å behandle den underliggende sykdommen og redusere de kliniske symptomene på sykdommen.

Først av alt inkluderer behandlingen narkotika hvis tiltak er rettet mot å forbedre metabolske prosesser og blodtilførsel i hjernen. Pasienter er foreskrevet medikamenter som reduserer spasmer i blodårene, noe som igjen forbedrer blodstrømmen til hjernen. Ved kompleks behandling brukes Piracetam, Oxiratsetam, Nitroglycerin, Aspirin, Nimodipin, Cinnarizin og Eufillin.

Ikke på noen måte ikke selvmedisinere. Narkotika og doser bør velges av en nevrolog, basert på pasientens tilstand og tilstedeværelsen av samtidig patologi.

Vær spesiell oppmerksom på ikke-rusmiddelbehandling.

Pasienten skal gi opp alkohol og røyking. Maten skal være balansert, mindre stekt og fettete, mer friske grønnsaker og frukt, fisk, sjømat, kjøtt bør foretrekkes for fettfattige varianter.

I tillegg til ernæring er det nødvendig å opprettholde fysisk aktivitet og moderat trening. Dette kan være både en økt med en lege av treningsterapi, samt uavhengige øvelser som er rettet mot å styrke alle muskelgrupper. Vannbehandling vil også ha en gunstig effekt. Slike pasienter blir vist ved bassenget.

En annen flott måte å holde seg i form og styrke en persons muskulære system er massasje. En kvalifisert erfaren massør er velbevandret i problematiske problemer og vil lett velge komplekset som kreves for sykdommen.

Utsikter for pasienten

Ved rettidig påvisning av patologi og riktig behandling er prognosen for pasienten gunstig. Det er mulig å senke utviklingen av sykdommen betydelig, dette krever en integrert tilnærming. Terapi bør være rettet mot å behandle den underliggende patologien og forbedre blodtilførselen til hjernen.

Hvordan forebygge sykdommen?

Det er ingen spesiell profylakse av leukoarose. Imidlertid er det med regelmessige medisinske undersøkelser og angiografi og MR-diagnostikk mulig å identifisere sykdommen på et tidlig stadium, og dermed påbegynne behandling, og dermed øke pasientens fulle levetid betydelig.

Hva er hjerne leukoareose?

Blant de mange helseproblemene som påvirker en person, bør et separat element identifiseres sykdommer knyttet til hode og hjerne. Med tanke på viktigheten av disse organene, legger eksperter stor vekt på dette problemet. I denne artikkelen vil vi diskutere en av sykdommene og vurdere slike problemer som hjerne leukoareose, hva det er, hvor det kommer fra, hva som forårsaker det, og mye mer.

Årsaker og diagnose av hjerne leukoarease

Leukoareose i hjernen er en ganske sjelden sykdom forbundet med pågående patologier innenfor hjernens hvite substans. Disse patologiene består i sirkulasjonsfeil og kronisk iskemi. Leykoareoz refererer til ett av symptomene på sykdommene som indikerer slik hjerneskade, som encefalopati, vaskulær demens, Alzheimers sykdom, slag, høyt blodtrykk, og så videre.

Det er en rekke punkter som er årsaksfaktorer for oppstått av en sykdom, nemlig:

 • alkohol og nikotinavhengighet;
 • mangel på balansert ernæring;
 • lav aktivitet livsstil;
 • alderdom.

I tillegg opplistes årsakene som kan føre til dannelse og utvikling av leukoareose:

 • slag, etterfulgt av et stadium som kan være en hjerne leukoarhea;
 • alle sykdommer assosiert med hjernen, spesielt iskemi, vaskulær demens, etc.;
 • Alzheimers sykdom, som fører til demens på grunn av pågående atrofiske prosesser og aldersrelaterte endringer;
 • metabolske forstyrrelser i kroppen, for eksempel diabetes mellitus;
 • skade på strukturen av hjernen atrofisk og annen karakter;
 • Biswanger sykdom.

Som enhver annen sykdom, må leuko-aureus diagnostiseres korrekt ved hjelp av passende undersøkelser. Deres liste inneholder:

 • undersøkelse med en nevrolog
 • analyse av urin og blod;
 • MR (magnetisk resonansbilder);
 • CT-skanning (computertomografi);
 • angiografi (studier av tilstanden av cerebral fartøy ved hjelp av en røntgen).

Symptomer på hjerne leukoareose

Sykdommen kan oppstå uten synlige symptomer og eventuelle kliniske manifestasjoner, men i prosessjonsprosessen kan følgende tegn begynne å virke:

 • taleforstyrrelser;
 • avvik i følelsesmessig tilstand - depressive stemninger, kronisk dysfori, etc.;
 • dysfunksjon i muskel-skjelettsystemet;
 • minneverdigelse;
 • reduksjon av intellektuelle evner, etc.

Grader av leukoareose

Det er tre grader av sykdomsforløpet.

Leukoareose 1 grad

Observert symptomatiske manifestasjoner i form av tinnitus, vertigo og hodepine, og har problemer med å sove, tretthet, forvirring, manglende koordinasjon. Medisinske inspeksjonsresultater kan indikere kun mindre avvik i form av mer aktive senereflekser, inkoordinasjon, redusere hastigheten, særlig gangskrittlengde og redusere al.

Neuropsykologisk undersøkelse fastslo behersket kognitive avvik i fronto-subkortikale områder av hjernen som påvirker oppmerksomhet, evne til å konsentrere seg, så vel som minne og evnen til å motta informasjon. Resultatene av undersøkelsen samsvarer således fullt med de mulige subjektive symptomene.

Leucoareosis av 2. grad

På dette stadiet forverres pasientens funksjonsevne, som oppnår endringer i første fase, betydelig, og kliniske manifestasjoner er mye mer uttalt. Pasienter viser en skarp hukommelsessvikt, et brudd på motilitet, en fordybelse av depressive tilstander. I tillegg kan det være problemer forbundet med genitourinary systemet, noe som blant annet rammer hyppig vannlating, spesielt om natten.

Den enkelte beholder i slike tilfeller kapasiteten til relativt uavhengig livsførsel, men hans sosiale og faglige tilpasning, så vel som effektivitet, reduseres betydelig.

Leucoareose på 3 grader

På dette stadiet utvikler sykdommen enda mer, og symptomatologien til manifestasjoner, som er inneholdt i 2. grad av leukoarose, er enda mer uttalt.
Det er koordinering av bevegelser, ned til systematisk fall, det er åpenbare problemer med vannlating, inkontinens etc.

Som regel er sykdommen diagnostisert i alle faser gjennom bruk av CT og MR. Resultatene av undersøkelsen ved magnetisk resonansavbildning varierer i noen funksjoner. Leuko-a rheaosis kan påvises tidlig, mens transkripsjonen av studiene vil indikere alvorlige abnormiteter. Med nøyaktighet, men tvert imot, i tilfelle av en sykdom som har alvorlige og åpenbare kliniske manifestasjoner, kan MR-resultater bare indikere moderate avvik.

Behandling av leukoareose i hjernen og dens effektivitet

Ved behandling av denne sykdommen brukes vasoaktive stoffer. De fleste er fosfodiesterasehemmere, for eksempel vinpocetin, pentoksifyllin og euphyllin. Samtidig brukes blokkere av kalsiumkanaler og adrenoreceptorer. Disse stoffene er rettet mot vasodilaterende virkning og har en høy metabolsk effekt. Deres bruk påvirker positivt områdene leukoarose og forbedrer det symptomatiske bildet. Med hensyn til lesjoner som er berørt av leukoareose, brukes neotropil og pyracetam.

Disse og mange andre legemidler har vist seg i klinisk praksis i behandlingen, inkludert leukoarose i hjernen. Det skal sies at virkningsmekanismen til disse stoffene ikke er fullt ut forstått, men nyere studier indikerer effekten av neotropila ved behandling av hjernesykdommer. Med leykoareoz bruk av denne midlet forbedrer metabolismen, øker plastisiteten og reduserer aggregeringsgraden. I tillegg bekreftet det vitenskapelig faktumet av den positive effekten av neotropila på overlevelse av nevroner og celler i hjerne leukoareose og iskemisk skade.

Basert på to dusin studier, involvert mer enn ett og et halvt tusen pasienter med diagnostisert hjerne leukoareose, har neotropil vist seg å være et effektivt legemiddel. Essensen av forsøket ble redusert i forhold til placebo-effekten. Halvparten av pasientene tok det virkelige stoffet, og andre halvdel - pacifiers. Resultatene av studien pekte på effekten av neotropila, og resultatet viste seg å være høyere enn placebo-effekten.

Omtalt i denne artikkelen er mindre vanlig sykdom, slik som hjernen leykoareoz hva det er, årsaker og grunnleggende metoder for diagnose og behandling, gjenstår det bare å ønske god helse for leserne, så vel som å beskytte seg selv, sine kjære og være så imøtekommende.

Les Mer Om Fartøyene