Leukoareose i hjernen - det er skummelt og farlig

Leukoareose er diagnostisert i tilfelle av hvitt materiell skade på hjernen. I tillegg observeres endringer på grunn av kronisk iskemi og forstyrrelser i blodtilførselen. Sykdommen er sjelden.

Patologi utvikler seg ikke mot en bakgrunn av abnormiteter i blodsirkulasjonen. Fosi av lesjon kan bli funnet dypt i halvkule eller jevnt rundt dem. Tilstanden er farlig og utgjør en reell trussel mot pasientens liv. Endringer i sentralnervesystemet kan ikke reverseres.

Hvor ligger sykdommens opprinnelse

Studiene bekreftet forskernes forutsetning om at sykdommen utvikler seg på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser. Som et resultat mottar celler ikke tilstrekkelig ernæring. Patologi diagnostiseres ofte hos personer som lider av iskemi, vaskulær demens eller andre vaskulære sykdommer i hjernen.

Leukoareose kan være en konsekvens av et slag. Patologi er ofte funnet hos personer med Alzheimers sykdom, ledsaget av atrofi, aldersrelaterte endringer. Som et resultat er personen diagnostisert med demens.

En mulig årsak til legene vurderer også Binswangers sykdom. Den er preget av tilstedeværelsen av en uvanlig form for dyscirculatory encefalopati.

Som følge av atrofi av det nervøse vevet, blir sentralnervesystemet forstyrret. Skarpe endringer observeres også i sammensetningen og strukturen av den hvite delen av hjernen. Risikoen for å utvikle leukemi øker når en person har diabetes mellitus, feil metabolske prosesser.

Forskere klarte å etablere faktorer som øker risikoen for utvikling av patologi:

 • konstant overdreven bruk av alkohol;
 • tobakksrøyking;
 • underernæring og lav aktivitet livsstil;
 • folk i alderdom.

For å forstå prosessene som skjer i hjernen:

Hva er periventrikulær leykoareoz

Periventrikulær leukoareose er diagnostisert i tilfelle av en påvist reduksjon i hvit stofftetthet. Sykdommen spreder seg oftest til hjernens laterale ventrikler eller jevnt over hele overflaten i form av små foci. Som et resultat ser nervesystemet rundt de fremre hornene ut som ører eller hatter. Dette er tydelig synlig på resultatene av MR.

Med leukoareose observeres et delvis tap av nevroner og deres prosesser. Situasjonen er typisk for hele området av lesjonen. Over tid disintegrer myelinmantlene, som er nødvendige for rettidig overføring av nerveimpulser. Fibre av hvitt materiale blir også ødelagt. Som et resultat er det ingen veier i hjernen for overføring av impulser.

I noen tilfeller forverres situasjonen av hevelsen av nervevevet. Små cyster begynner å danne seg rundt fartøyene. Alle prosesser assosiert med diffusjon finner sted i lesjonene. Derfor observeres lacunarstreker periodisk. I dette tilfellet er vevnekrose ikke begrenset. Resultatet av reaksjonene er spongiose. Som et resultat blir stoffet ligner en gummibamp med en porøs struktur.

Lacunarinfarkt og leukoareose forekommer ofte sammen

Utviklingsstadier

Leukoareosehodet, som en sykdom, går gjennom tre stadier av utvikling:

 1. ved 1 grad sykdommer gjennom medisinsk undersøkelse kan avsløre revitalisering av tendonreflekser, menneskelig ustabilitet, forkortelse av trinnlengden når du går, evnen til å bevege seg bare i langsom modus. Neuropsykologisk undersøkelse avslører undertrykkelse av kognitive endringer. En person klager over dårlig oppmerksomhet og minneverdighet, kognitiv aktivitet er betydelig redusert.
 2. På 2 trinn Tilstedeværelsen av kliniske syndromer er tydelig synlig. Pasienten merker forverring av minnet, parallelt blir psykiske og psykomotoriske reaksjoner redusert. En person kan ikke kontrollere sine handlinger, han merker usikkerheten i sin egen tur. I noen tilfeller er det en tilstedeværelse av apati, depresjon, irritabilitet og inhibering. Det er en forverring i arbeidet med det genitourinære systemet - ukontrollert vannlating om natten. En person mister sosial tilpasning, som manifesterer seg i form av forringelse av arbeidskapasitet og ikke å kunne betjene seg selvstendig.
 3. På 3 faser Det kliniske bildet er forverret og bringer pasienten til funksjonshemming. Åpenbart er det forstyrrelser i atferd (alvorlig nedsettelse, manglende evne til å gå alene, noe som noen ganger resulterer i fall, kronisk inkontinens). Leger på dette stadiet viser tydelig tegn på en lidelse i hjernebarkens arbeid.

De første tegnene og utviklingen av symptomer

I den første fasen av sykdommen er det vanskelig å identifisere de eksakte symptomene. Noen ganger forblir det kliniske bildet ubemerket. Oftest er de oppmerksom på når de utvikler seg:

 • brudd i den følelsesmessige tilstanden til en person, som manifesterer seg i form av konstant depresjon og ubehag i samfunnet;
 • minne forverres dramatisk, forstyrrelser observeres i muligheten for lydtanking;
 • forandring av talefunksjoner;
 • brudd på bevegelse og arbeid i muskel-skjelettsystemet.

Videre sykdomsforløp kan også forekomme uten åpenbare symptomer til øyeblikk av forverring eller med gradvis forverring av tilstanden. Det er mulig å vurdere de mest karakteristiske tegnene på leukoareose:

 • forandring av menneskelige talevansker til verre;
 • hyppige endringer i humør ledsaget av depresjon og dystrofi av kronisk natur;
 • åpenbare brudd på muskuloskeletalsystemet;
 • forverring av de grunnleggende egenskapene til minnet;
 • en merkbar forandring i intellektuelle og mentale evner.

Erklæring om diagnose

Hvis en pasient mistenkes for å ha strukturelle endringer i den hvite saken, blir han henvist til angiografi. Røntgenmetoden evaluerer tilstanden til fartøyene og arbeidet i sentralnervesystemet. Hvis det er mistanke om patologi, er det lagt til flere tester.

For å diagnostisere sykdommen brukes en enhet for magnetisk resonansavbildning eller datatomografi. Enheten viser manifestasjoner i en lys og medium form.

Takket være moderne utstyr kan legen også bestemme tilstedeværelsen av et alvorlig klinisk bilde i pasienten.

Mål og terapimetoder

Hovedmålet med behandlingen er å redusere manifestasjonen av symptomer, som er en konsekvens av et brudd på den menneskelige hjerne.

Legen foreskriver medisiner til pasienten som har til hensikt å optimalisere metabolske prosesser og forbedre blodstrømmen til hjernen. Medisinering reduserer spasmer og forbedrer blodsirkulasjonen og ernæring av celler.

Til dette formål er ett av følgende legemidler valgt: Piracetam, oksiratsetam, nitroglyserin, aspirin, nimodipin, cinnarizin, eufillin.

Selvmedikamenter med en så alvorlig sykdom bør ikke være forlovet. Kun en ekspert i denne saken kan riktig beregne dosen og velge riktig stoff. For dette formålet bør du besøke en neurologs kontor, som også bør være oppmerksom på alle de medfølgende patologiene.

Til dags dato finnes det metoder for behandling av sykdommen uten bruk av medisiner.

Moderat fysisk aktivitet bidrar til en rask gjenoppretting. For å velge riktig belastning, bør du konsultere en lege på treningsbehandling og utføre øvelsesbehandling selv hjemme. Positiv effekt på kroppen er svømming, så pasienten anbefales å besøke bassenget regelmessig.

For ytterligere å styrke muskeltonen brukt terapeutisk massasje. Kun en kvalifisert og erfaren spesialist kan riktig orientere seg i det nødvendige komplekset, bruke det riktig. For å få det beste resultatet, anbefales det å bruke alle teknikkene i komplekset.

Pasienten anbefales å slutte å bruke alkohol og røyking helt. Han bør spise balansert, utelukke fettstoffer fra kostholdet. Spesiell oppmerksomhet bør gis til bruk av grønnsaker og frukt, fisk. Hvis en person elsker kjøtt, bør valget stoppes på et lite fett utvalg.

Et gunstig utfall kan kun forventes med rettidig oppdagelse av patologi. Ved hjelp av riktig valgt kompleks tilnærming til terapi er det mulig å senke utviklingen av sykdommen betydelig. Terapeutiske metoder brukes ikke bare for å eliminere patologi, men også for å forbedre blodtilførselsprosessen til hjernen.

Forebyggende tiltak

Til nå er det ingen vaksine eller medisiner som kan sikre seg mot utvikling av leukoarose i fremtiden. For forebyggende formål kan leger gi deg råd til å lede en sunn livsstil.

Personen skal leve i en modus for moderat aktivitet, se på mat. Det er viktig å forlate dårlige vaner, fordi de har en skadelig effekt på arbeidet i sentralnervesystemet.

Hvis det er en sykdom i hjernekarene, skal pasienten motta betimelig behandling. Eldre mennesker bør regelmessig vurdere sin funksjon.

Hva er cerebral leykoareoz

Leukoareose er ikke en uavhengig sykdom, men et av de viktigste diagnostiske tegnene på en rekke patologiske forandringer i hjernens subkortiske strukturer.

Det kan være et symptom på CNS-lesjoner atrofisk, etc. genesis:

 • Binswangers sykdom eller subkortisk aterosklerotisk encefalopati;
 • Alzheimers sykdom;
 • vaskulær demens;
 • arteriell hypertensjon.

Morfologiske endringer i hjernen med leukoarose er uttrykt i:

 • ødeleggelse av strukturen av hvitt stoff forårsaket av ødeleggelsen av myelinskeden av nevroner (demyelinering);
 • fremveksten av områder med ufullstendig nekrose uten klart definerte grenser;
 • hevelse i hjernevevet;
 • økning i ekstracellulære rom.

Etter hvert som det berørte området utvides, reduseres de viktigste hjernefunksjonene.

Avhengig av lokalisering av strukturelle endringer, er det to typer patologi:

Snittet av hjernen.

 • periventrikulær leukoareose;
 • subkortisk leukoareose.

Periventrikulær type innebærer lokalisering av foki av atrofi av hvitt materiale i form av et bånd som omgir sidens ventrikler i hjernen, eller i form av "kupler" plassert over ventrikkene.

Med subkortisk leukoareose er fokus av atrofi lokalisert i de dypere delene av hjernen, inkl. og i det halv-ovale senteret.

Utviklingsstadier

Avhengig av alvorlighetsgraden av lesjonen identifiseres tre stadier av patologisk utvikling. Med leykoareoza 1 grad kliniske manifestasjoner av sykdommen korresponderer med symptomene på mange sykdommer, inkludert. og ikke relatert til sentralnervesystemet, noe som i stor grad kompliserer diagnosen.

Disse inkluderer:

 • Økt tretthet;
 • Søvnforstyrrelser;
 • migrene;
 • Ringer i ørene.

Med grad 1 leukoareose kan pasienter også vise mild nedsatt bevegelseskoordinasjon: en reduksjon av trinnets lengde og hastigheten på å gå.

Ved overgang i 2 graders utvikling av en patologi blir kliniske utstillinger av en leukoareose mer uttrykt. Til de ovennevnte tegnene legges en skarp forringelse av minne og konsentrasjon av oppmerksomhet, brudd på motorfunksjonen blir mer levende (kaotiske bevegelser).

På psykologisk nivå kan patologi uttrykkes i uforklarlige endringer i følelsesmessig bakgrunn, ned til depressive tilstander. På bakgrunn av alle de ovennevnte tegnene, blir pasientens sosiale og faglige ferdigheter betydelig redusert, selv om de fortsatt kan fungere.

Den tredje graden av leukoareose er preget av en betydelig ekspansjon av de berørte områdene av hjernen, noe som uttrykkes i utdypingen av alle kliniske tegn på sykdommen. Slike pasienter kan ikke lenger lede et fullt liv, som trenger konstant overvåkning og støtte av slektninger.

Det er en sterk forstyrrelse i koordinasjonen av bevegelser, opp til tap av likevekt på et jevnt sted, vilkårlig urinering, alvorlig undertrykkelse av psykomotoriske funksjoner, etc.

Den viktigste risikogruppen for leukoareose er mennesker over 50 år.

Ifølge statistikk er en reduksjon i hvit stofftetthet diagnostisert hos hver andre eldre person (ifølge noen data kan denne tallet nå 95 tilfeller ut av 100).

Men unge mennesker kan lide av leukoareose.

Risikoen for å få denne patologien øker betraktelig med samtidig tilstedeværelse av alle eller flere av de nevnte faktorene:

 • Alkoholmisbruk;
 • Nikotinavhengighet;
 • En stillesittende livsstil;
 • Ubalansert ernæring;
 • fedme;
 • Høyt blodtrykk.

Diagnose av leukoareose

Inntil utseendet på diagnostiske enheter, som sørger for visualisering av områder med lav tetthet av hvitt materiale, snakket ingen om leukoaroider som et eget fenomen. Nå har patologiske endringer i subkortiske strukturer blitt vellykket bestemt av MR, som gjør at vi kan identifisere leuko-aureis i første fase og effektivt løsne starten på den andre.

Den mest effektive teknikken for å bestemme leukoareose er magnetisk resonansbilder i T2-VI-modus (vektet bilde).

Sentralene av leukoareose i hjernen kan manifesteres i CT (computertomografi), men effektiviteten av denne metoden i diagnosen av patologi i første fase er en størrelsesorden lavere.

I tillegg kan angiografi (røntgen av cerebrale fartøyer), kliniske studier av blod og urin, foreskrives for å bekrefte diagnosen.

Den andre og tredje graden av en leukoarose kan være grunnlaget for en etablering av fysisk manglende evne.

Behandling og forebygging

Det finnes ingen operative metoder for behandling av leukoareose. Forskrift foreskriver administrering av legemidler med forskjellig virkningsfaktor.

Først av alt er disse vasoaktive legemidler med vasodilaterende og antioksidantegenskaper. De har en stimulerende effekt på nervene i hjernen, noe som fører til en gradvis reduksjon i lesjonene.

Ved behandling av leukoareose foreskrives ulike grupper av legemidler:

 • Inhibitorer av fosforodistase (euphyllin, pentoksifyllin, etc.);
 • Adenoceptor og kalsiumkanalblokkere (nicergolin);
 • Stimulanter av metabolisme (forskjellige derivater av pyrrodolin).

For å forebygge hjerteinfarkt, foreskrives pasienter med leukoareose rusmidler fra gruppen av disaggreganter. I løpet av behandlingen kan et kompleks av foreskrevne legemidler justeres avhengig av resultatene av behandlingen.

Mangelen på behandling er fulle av sykdomsprogresjonen, som nesten alltid fører til slag. Konsekvenser av disse kan bli fullstendig avhengighet av pasienter på terapeutiske tiltak (fôring gjennom sonden, montering av et kateter i urinrøret, etc.).

Leukoareose er ikke en sykdom som kan passere seg selv, derfor jo tidligere tiltakene blir tatt for å behandle det, jo høyere er sjansen for pasienten som kommer tilbake til det normale livet.

Forebyggende tiltak inkluderer regelmessig undersøkelse av cerebral fartøy hos eldre. Andre tiltak for å forhindre patologi inkluderer korreksjon av ernæring, nektelse av alkohol og røyking, aktiv livsstil.

Ifølge enkelte eksperter kan biologisk aktive preparater (BSA) i visse grupper redusere risikoen for uttining av hvit stoff med jevnlig bruk, men det er umulig å angi effektiviteten av et gitt stoff på grunn av mangel på statistiske data.

Leukoareose: hva er det, årsakene, tegnene, behandlingen, formen, prognosen

Leukoareose er en uspesifikk skade på den hvite delen av hjernehalvfrekvensen, cerebellum, stammen, når tettheten av nervesystemet reduseres, blir dets funksjon brutt helt opp til demens. Leukoareose anses ikke som en uavhengig patologi. Vanligvis følger den vaskulære, degenerative prosesser, metabolske forstyrrelser.

Inntil nylig var det ingenting kjent om leukoarhosis, men med tilstedeværelsen av nye forskningsmetoder, spesielt MR, begynte tegnene sine å bli funnet hos mange pasienter med hjerteens vaskulære patologi. I utgangspunktet ble liten oppmerksomhet til de små fokiene av "glød" på MR, men da forskning på dette fenomenet ble klart at strukturelle endringer i hvitt materiale forårsaker en viss symptomatologi og øker sannsynligheten for demens.

Leukoareose i hjernen er ikke alltid manifestert klinisk. Det bemerkes at opptil 90% av de eldre kan ha tegn på leukoareose som en variant av normen, noe som reflekterer naturlig aldring. Symptomatologi følger vanligvis en leukoareose i nærvær av andre sykdommer eller deres risikofaktorer - diabetes, hypertensjon, aterosklerose.

Det er vanskelig å nevne det eksakte antallet av utbredelsen av denne tilstanden. I mange tilfeller forblir det ukjent enten på grunn av fravær av symptomer, eller når det er karsirkulatorisk encefalopati eller demens av etablerte opprinnelser (vanligvis en vaskulær patologi).

Ikke å være en uavhengig sykdom, leykoareoz har ingen spesifikke tilnærminger til behandling. Identifiseres ved et uhell under undersøkelsen for en annen patologi, han krever utnevnelse av midler for å korrigere den underliggende sykdommen og forbedre metabolisme i hjernen.

Årsaker og typer leukoarose

leukoarose på hjernen MRT

Nervesvevets sjeldnelse kan være diffust eller fokal karakter, som påvirker det hvite stoffet under det kortikale laget, rundt ventriklene eller i andre deler av hjernen. Det oppdages ofte i tilfeller av cerebral infarkt.

De mest sannsynlige risikofaktorene for leukoareose:

Blant de umiddelbare årsakene til leukoareose indikerer:

Den klareste leukoarosen er vanligvis diagnostisert i alle typer vaskulær patologi i hjernen. Så, mer enn 90% av pasientene med demens på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen har tegn. Denne endringen anses som patognomonisk (obligatorisk og karakteristisk) manifestasjon av hypertensive encefalopati, som oppstår med skade på arterioler på grunn av økt trykk. På denne måten, den viktigste risikofaktoren - hypertensjon.

I tillegg til vaskulære lesjoner, følger leukoaroider demyeliniserende sykdommer (multippel sklerose), dismetabolske lesjoner i alkoholisme og kroniske forgiftninger. Omtrent en tredjedel av pasientene med Alzheimers sykdom lider av leukoareose.

Det er bevis på rollen som brudd hemostase og utvekslingsprosesser. Så er patologien til blodplater, når det er for høyt "klumping" i mikrocirkulasjonskarene, ofte ledsaget av diffus leukoarose. En økning i blodet av et slikt metabolsk produkt som homocystein er også forbundet med en mulig risiko for hjerneskade. Separate studier viser at snorkingen i natt, ledsaget av en kortvarig søvnapné (søvnapné), bidrar til økt systemisk arteriell trykk, forverring av blodstrømmen i små kar i hjernen og utvikling av leukoareose.

Typer leukoarose bestemmes av lokalisering:

Periventrikulær leukoareose detekteres langs periferien av hjernens laterale ventrikler, jevnt eller i form av foci. Nervevevets fremkalling rundt de fremre hornene i laterale ventrikler har en karakteristisk "cap" eller "ear" form når man utfører MR.

Den subkortiske patologiske varianten påvirker strukturen av hvitt stoff som befinner seg under hjernebarken. Det kan være i form av små foci av leukoarose, mer eller mindre jevnt dispergert i det subkortale vevet eller sammenflytende dilatasjonsområder av nervesvevet.

Strukturelle forandringer på leykoareoz omfatte delvis tap av nerveceller og deres prosesser i det berørte området, oppløsningen av myelin-kapper, som er nødvendig for overføring av nerveimpulser, ødeleggelse av hvit substans fiberene viktige veier. Nervevev ødem mulig med utvidelse av ekstracellulære og perivaskulær mellomrom, dannelsen av små cyster. Diffusjonsprosessene på leykoareoz skje på bakgrunn av fokus - de såkalte lakunære infarkter, uten en klart avgrenset felt nekrose. Resultatet av de beskrevne prosessene blir spongiosis, når hjernens vev ligner en porøs svamp.

Periventrikulær leukoareose resulterer ofte av cerebralt ødem, diffus iskemi, forstyrret sirkulasjon av væske i hjerne-ventriklene. Små, spredte foci av leukoareose kan være en konsekvens av utvidelsen av sirkulasjonsrom, og større lesjoner er vanligvis forbundet med slag og lacunarinfarkt.

Diffus subkortisk leukoareose skyldes mangel på blodsirkulasjon i mikrocirkulatorisk seng og terminale arterioler som ikke har collaterals. Under søvn, episoder med økning eller reduksjon i arterielt trykk, har fartøyene ikke tid til å kompensere for mangel på innkommende blod, hjernevævet opplever hypoksi, neuronene dør, prosessene av deres forfall. Karakteristisk er lesjonens bilaterale karakter ved starten av patologiske endringer periventrikulær og deres spredning i begge halvkule.

Manifestasjoner av leukoarose

Ikke å være en uavhengig patologi, leykoareoz har ingen karakteristisk, særegne kun for ham, kliniske tegn. Symptomatologi er forbundet med en diffus lesjon av hvitt stoff i hjernen, et brudd på den koordinerte aktiviteten til cortex og subcortex. Betydende avtrykk og pålegger den underliggende sykdommen - slag, encefalopati, Alzheimers sykdom.

Ganske lang tid leykoareoz kan vanligvis ikke manifesterer seg, og hvis det er det eneste tegnet på den naturlige aldrings, eller til og med noen betydelige symptomer oppstår. På samme tid, progresjon av skader på nervevevet i hjernen fører til en gradvis oppbygging av endringer i psyken, intellekt, motorisk funksjon.

Siden leykoareoz angrep hvit substans i hjernen rik på veier, er den viktigste fenomener i denne patologi koordinert frakoplingen aktivitet kortikale og subkortikale hjernen, noe som fører til demens.

Manifestasjoner av leukoareose går gjennom flere stadier:

 • Den første fasen er uttrykt i milde symptomer på encefalopati - Minne og oppmerksomhet er forstyrret, pasienten blir distrahert, hodepine, svimmelhet, tretthet er mulig. Som regel lider den følelsesmessige bakgrunnen, det er en tendens til apati, depresjon.
 • Med moderat leukoareose blir det kliniske bildet mer uttalt: minnet forverres, pasienten finner det vanskelig å konsentrere seg om noe, fokuserer på tenkning og intellekt, psyko-emosjonell bakgrunn. Pasienter er apatisk, trist, ikke kritisk for handlinger og uttalelser, irritabel. Økninger i motorforstyrrelser i form av ustansighet i gang, ubalanse. På dette stadiet er pasienter fortsatt i stand til selvbetjening, men arbeid er vanligvis svært vanskelig eller umulig, spesielt hvis arbeidet er relatert til intelligens og stort psykisk stress.
 • En alvorlig grad av leukoareose manifesteres som et tegn på demens, Når pasienten ikke forstår hva som skjer rundt seg, gir han ikke en rapport til sine handlinger, orienterer seg ikke i rom og tid. Dette kan bli usammenhengende eller helt fraværende. Pasienter er apatisk, likegyldig for andre, mister selvbetjeningsevner. Bevegelsesforstyrrelser er forbundet med unormal gang- og motorisk ferdigheter, pareser og lammelser er mulige.

Eksempler på leucoareose av forskjellig alvorlighetsgrad hos eldre pasienter i ulike aldre (yngre enn → eldre)

Hvis leukoareosen utvikles etter et slag, blir klinikken mer alvorlig og uttalt. Tilstedeværelsen av risikofaktorer så som diabetes, hypertensjon, aterosklerotiske lesjoner av cerebrale arterier fører til en mer hurtig progresjon av hjernen lidelser med utfallet av demens.

Det bør bemerkes at den skader på nervevevet i demyeliniserende sykdommer vil være litt forskjellig fra det klassiske løpet av vaskulær demens. For eksempel fører Alzheimers sykdom til raskere utvikling av symptomer på svekket hukommelse og intellekt og multippel sklerose kan ha en varierende kurs med periodiske forbedringer og derav følgende forringelse, men allikevel, resultatet av en hvilken som helst sykdom ledsaget leykoareoz vilje demens (demens).

Sosial disadaptasjon med økende demens fortsetter i tre faser:

 1. I første fase er pasienten i stand til selvstendig liv, selvbetjening og til og med arbeidskraft.
 2. Den andre fasen krever hjelp utenfor hverdagen, spesielt når man øker mental og fysisk anstrengelse.
 3. Utprøvde kognitive og neurologiske underskudd krever ekstern hjelp og omsorg i den tredje fasen av demens.

Etter å ha lært om mulige tegn på leukoareose, kan pasienten få panikk. Dette bør ikke gjøres av flere grunner. For det første er disse symptomene vises etter en lang tid fra begynnelsen av dannelsen av hjernevev fortynning brennpunkter, og for det andre - i seg selv leykoareoz ikke forekomme og vanligvis reflekterer andre viktige prosesser i blodkarene, så klinikken vil primært være knyttet til andre sykdommer og for det tredje, livsstilsendringer og god forebygging av denne tilstanden tillater betraktelig bedre trivsel og "push" utvikling av patologi på et senere tidspunkt.

Diagnose og behandling av leukoareose

Diagnose av leukoareose er ikke så mye basert på de kliniske tegnene på patologi, som ikke er strengt spesifikt for det, men heller for data fra instrumentale undersøkelser. Den mest sensitive og informative er oppførselen av magnetisk resonansbilder. MR gir deg mulighet til å evaluere ikke bare lokalisering av endringer, men også deres prevalens og muligens genesis (opprinnelse). men Ikke alltid graden av endring oppdaget på en MR, tilsvarer alvorlighetsgraden av tilstanden.

Endringer i MRI redusert fortynning av tilstedeværelsen av hvit substans lesjoner i nervevev (gipodensivnye sone) anordnet rundt ventriklene eller subkortikal, sky-leukoaraiosis en lokal felt rundt demyelinisering horn av de laterale ventrikler i thalamus, hjernestammen, lillehjernen. Ofte ligner utseendet på iskemiske soner utvidelsen av laterale ventrikler og perivaskulære rom. Det beste bildet av leukoareose kan fås med MR i T2-VI-modus.

periventrikulær (venstre) og subkortisk (høyre) leukoareose på MR-bilder

En annen mulig diagnosemetode er CT, men det er ikke så følsom, selv om det tillater å finne en patologi hos ca 90% av pasientene med vaskulær demens.

Behandling av leukoareose har ingen klare ordninger og tilnærminger, det bestemmes av den underliggende patologien. Selvfølgelig er den første tingen å minimere virkningen av risikofaktorer.. For å normalisere livet, lipid metabolisme og blodsukker, slutte å røyke, etc. Mild leukoaraiosis asymptomatiske, ikke krever behandling.

Medisineringsterapi er primært rettet mot å opprettholde god blodstrøm i hjernen og forbedre metabolske prosesser i nervesystemet. Til dette formål gjelder:

 • Hypotensive stoffer av forskjellige grupper (ACE-hemmere, beta-blokkere, diuretika, etc.);
 • Nootropics - piracetam, nootropil, fesam, cortexin, cerebrolysin;
 • Vitaminer i gruppe B;
 • Vaskulære legemidler og legemidler som forbedrer metabolske prosesser - pentoksifyllin, actovegin, mildronat, nicergolin, cinnarizin.

I dag har kombinert stoff blitt utviklet som har både en vasodilaterende virkning, og nevrobeskyttende og antihypoksisk. Et eksempel på slike midler kan være omaron, inneholdende pyracetam og nootropil. For å oppnå en klinisk effekt krever det lang tid, minst en måned, å ta stoffet.

På grunn av forbedret metabolisme i nevroner, piracetam gjenoppretter kognitive funksjoner, pasienten forbedrer minne og mental ytelse. Studier de senere årene viser at pyracetam er effektivt, inkludert hos pasienter med Alzheimers sykdom. I tillegg til metabolsk påvirkning, forbedrer piracetam mikrosirkulasjonen, forhindrer "liming" av blodplater, opprettholder blodets væskestatus i karene. Denne effekten tillater bruk av stoffet for å forebygge stroke.

Cinnarizine påvirker hovedsakelig de vaskulære veggene, noe som bidrar til avslapning, fjerning av spasmer og forbedring av blodstrømmen. Den kombinerte bruken av cinnarizin med pyracetamol reduserer bivirkningene av hvert legemiddel. Cinnarizin begynner å handle tidligere, utvider blodårene, slik at penetrasjon av piracetam i vevet blir mer effektivt.

Når leykoareoz nødvendig for å behandle alle de samtidige sykdommer blir forverret av forstyrrelser i hjernen - hypertensjon, diabetes, aterosklerose. De fleste pasientene trenger utnevnelse av antidepressiva og beroligende midler.

outlook med leukoarreose er tvetydig. På den ene siden, rask diagnose og behandling av degenerative sykdommer og vaskulære sykdommer tillate bremse fortynningsprosessen hvit substans og "utsette" tid for inntreden av cerebral dysfunksjon. På den annen side, den irreversibilitet av ikke-spesifikke forandringer, tap av neuroner og deres prosesser og brudd av interaksjonen av cortex og subkortikale før eller senere føre til demens, slik at pasienter med leykoareoz, spesielt når det kombineres med andre strukturelle endringer som må være dynamisk overvåket.

Tilstedeværelsen av leukoareose, som nevnt ovenfor, er farlig for utviklingen av demens, så sannsynlig er spørsmålet om å tilordne en funksjonshemning til en pasient. Begrensning av arbeidskapasitet og husstandsferdigheter, graden av behov for ekstern bistand, bestemmer hvilken gruppe funksjonshemming pasienten trenger.

forebygging Fremdriften av cerebral dysfunksjon i leukoareose innebærer normalisering av livsstilen, behandling av samtidig patologi, bruk av nootropiske legemidler. Pasienter bør gjennomgå en periodisk undersøkelse hos en nevrolog, spesielt i alderen.

Hjernens leukohyreose er det

Blant de mange helseproblemene som påvirker en person, bør et separat element identifiseres sykdommer knyttet til hode og hjerne. Med tanke på viktigheten av disse organene, legger eksperter stor vekt på dette problemet. I denne artikkelen vil vi diskutere en av sykdommene og vurdere slike problemer som hjerne leukoareose, hva det er, hvor det kommer fra, hva som forårsaker det, og mye mer.

Årsaker og diagnose av hjerne leukoarease

Leukoareose i hjernen er en ganske sjelden sykdom forbundet med pågående patologier innenfor hjernens hvite substans. Disse patologiene består i sirkulasjonsfeil og kronisk iskemi. Leykoareoz refererer til ett av symptomene på sykdommene som indikerer slik hjerneskade, som encefalopati, vaskulær demens, Alzheimers sykdom, slag, høyt blodtrykk, og så videre.

Det er en rekke punkter som er årsaksfaktorer for oppstått av en sykdom, nemlig:

 • alkohol og nikotinavhengighet;
 • mangel på balansert ernæring;
 • lav aktivitet livsstil;
 • alderdom.

I tillegg opplistes årsakene som kan føre til dannelse og utvikling av leukoareose:

 • slag, etterfulgt av et stadium som kan være en hjerne leukoarhea;
 • alle sykdommer assosiert med hjernen, spesielt iskemi, vaskulær demens, etc.;
 • Alzheimers sykdom, som fører til demens på grunn av pågående atrofiske prosesser og aldersrelaterte endringer;
 • metabolske forstyrrelser i kroppen, for eksempel diabetes mellitus;
 • skade på strukturen av hjernen atrofisk og annen karakter;
 • Biswanger sykdom.

Som enhver annen sykdom, må leuko-aureus diagnostiseres korrekt ved hjelp av passende undersøkelser. Deres liste inneholder:

 • undersøkelse med en nevrolog
 • analyse av urin og blod;
 • MR (magnetisk resonansbilder);
 • CT-skanning (computertomografi);
 • angiografi (studier av tilstanden av cerebral fartøy ved hjelp av en røntgen).

Symptomer på hjerne leukoareose

Sykdommen kan oppstå uten synlige symptomer og eventuelle kliniske manifestasjoner, men i prosessjonsprosessen kan følgende tegn begynne å virke:

 • taleforstyrrelser;
 • avvik i følelsesmessig tilstand - depressive stemninger, kronisk dysfori, etc.;
 • dysfunksjon i muskel-skjelettsystemet;
 • minneverdigelse;
 • reduksjon av intellektuelle evner, etc.

Grader av leukoareose

Det er tre grader av sykdomsforløpet.

Leukoareose 1 grad

Observert symptomatiske manifestasjoner i form av tinnitus, vertigo og hodepine, og har problemer med å sove, tretthet, forvirring, manglende koordinasjon. Medisinske inspeksjonsresultater kan indikere kun mindre avvik i form av mer aktive senereflekser, inkoordinasjon, redusere hastigheten, særlig gangskrittlengde og redusere al.

Neuropsykologisk undersøkelse fastslo behersket kognitive avvik i fronto-subkortikale områder av hjernen som påvirker oppmerksomhet, evne til å konsentrere seg, så vel som minne og evnen til å motta informasjon. Resultatene av undersøkelsen samsvarer således fullt med de mulige subjektive symptomene.

Leucoareosis av 2. grad

På dette stadiet forverres pasientens funksjonsevne, som oppnår endringer i første fase, betydelig, og kliniske manifestasjoner er mye mer uttalt. Pasienter viser en skarp hukommelsessvikt, et brudd på motilitet, en fordybelse av depressive tilstander. I tillegg kan det være problemer forbundet med genitourinary systemet, noe som blant annet rammer hyppig vannlating, spesielt om natten.

Den enkelte beholder i slike tilfeller kapasiteten til relativt uavhengig livsførsel, men hans sosiale og faglige tilpasning, så vel som effektivitet, reduseres betydelig.

Leucoareose på 3 grader

På dette stadiet utvikler sykdommen enda mer, og symptomatologien til manifestasjoner, som er inneholdt i 2. grad av leukoarose, er enda mer uttalt.
Det er koordinering av bevegelser, ned til systematisk fall, det er åpenbare problemer med vannlating, inkontinens etc.

Som regel er sykdommen diagnostisert i alle faser gjennom bruk av CT og MR. Resultatene av undersøkelsen ved magnetisk resonansavbildning varierer i noen funksjoner. Leuko-a rheaosis kan påvises tidlig, mens transkripsjonen av studiene vil indikere alvorlige abnormiteter. Med nøyaktighet, men tvert imot, i tilfelle av en sykdom som har alvorlige og åpenbare kliniske manifestasjoner, kan MR-resultater bare indikere moderate avvik.

Behandling av leukoareose i hjernen og dens effektivitet

Ved behandling av denne sykdommen brukes vasoaktive stoffer. De fleste er fosfodiesterasehemmere, for eksempel vinpocetin, pentoksifyllin og euphyllin. Samtidig brukes blokkere av kalsiumkanaler og adrenoreceptorer. Disse stoffene er rettet mot vasodilaterende virkning og har en høy metabolsk effekt. Deres bruk påvirker positivt områdene leukoarose og forbedrer det symptomatiske bildet. Med hensyn til lesjoner som er berørt av leukoareose, brukes neotropil og pyracetam.

Disse og mange andre legemidler har vist seg i klinisk praksis i behandlingen, inkludert leukoarose i hjernen. Det skal sies at virkningsmekanismen til disse stoffene ikke er fullt ut forstått, men nyere studier indikerer effekten av neotropila ved behandling av hjernesykdommer. Med leykoareoz bruk av denne midlet forbedrer metabolismen, øker plastisiteten og reduserer aggregeringsgraden. I tillegg bekreftet det vitenskapelig faktumet av den positive effekten av neotropila på overlevelse av nevroner og celler i hjerne leukoareose og iskemisk skade.

Basert på to dusin studier, involvert mer enn ett og et halvt tusen pasienter med diagnostisert hjerne leukoareose, har neotropil vist seg å være et effektivt legemiddel. Essensen av forsøket ble redusert i forhold til placebo-effekten. Halvparten av pasientene tok det virkelige stoffet, og andre halvdel - pacifiers. Resultatene av studien pekte på effekten av neotropila, og resultatet viste seg å være høyere enn placebo-effekten.

Omtalt i denne artikkelen er mindre vanlig sykdom, slik som hjernen leykoareoz hva det er, årsaker og grunnleggende metoder for diagnose og behandling, gjenstår det bare å ønske god helse for leserne, så vel som å beskytte seg selv, sine kjære og være så imøtekommende.

Alt om hjerne leukoareose

Sykdom, der det er et brudd på blodsirkulasjonen og nederlaget i hvite saken av hjernen, kalt hjerne leukoareose. Det er sjeldent nok og regnes som et sammenhengende tegn på andre sykdommer, som Alzheimers sykdom, vaskulær demens, slagtilfelle, encefalopati, hypertensjon eller diabetes mellitus. Denne patologien utgjør en fare for pasientens helse og liv, som i fravær av behandling, fører til irreversible konsekvenser.

Årsaker til sykdommen

Hovedårsakene som kan føre til leukoareose i hjernen inkluderer:

 1. Et post-stroke slag, som deretter kan gå til scenen av leukoaroser.
 2. Ulike sykdommer i hjernen, blant annet iskemi eller vaskulær demens.
 1. Sykdommer av Alzheimers eller Binswanger.
 1. Forstyrrelser av hjernekonstruksjoner av en atrofisk natur.
 2. Sykdommer forbundet med metabolske forstyrrelser, for eksempel diabetes mellitus.
 3. HIV.
 4. Krenkelse av cerebral sirkulasjon av vaskulær natur.

Risikofaktorene som kan føre til sykdom inkluderer:

 • Røyking.
 • Hyppig eller overdreven forbruk av alkoholholdige drikkevarer.
 • Narkotikabruk.
 • Kroniske hjertesykdommer eller blodårer.
 • Irrasjonell ernæring.
 • Pasientens avanserte alder.
 • En stillesittende livsstil.

Diagnosen av leukoareose i hjernen er basert på pasientens undersøkelse, som består av:

 1. Undersøkelse fra en nevrolog.
 2. Klinisk analyse av blod og urin.
 3. Datamaskin og magnetisk resonansavbildning.
 4. Utføre angiografi.

Se en video der erfarne spesialister vil fortelle mer om prosedyren angiografi:

Formene av leukoareose er avhengig av lokalisering av det berørte området. skille:

 • Periventrikulær form. Det er lagt merke til ved periferien av hjernens laterale ventrikler under MR i hodens kar.
 • Subkortisk form. Det rammer strukturer av hvitt materie, plassert under hjernebarken.

Periventrikulær leukoareose

Hvis en pasient viser en reduksjon i den hvite materdens tetthet som følge av undersøkelsen, blir han diagnostisert med periventrikulær leuko-aureose. Oftest påvirker det hjernens laterale ventrikler, men kan spre seg over overflaten og danner små foci. Slike forstyrrelser er tydelig synlige i resultatene av magnetisk resonansbilder.

Med utviklingen av periventrikulær hjerne leukoareose forekommer det delvis tap av nevroner i alle berørte områder. Gradvis begynner myelinmantene og den hvite substansen av hjernen å bryte ned, noe som resulterer i at veiene for nerveimpulsoverføring blir forstyrret.

Noen ganger kan situasjonen bli komplisert ved hevelse av vevet, når cyster vises rundt karene. I de berørte områdene forekommer diffuse prosesser, periodiske lacunarstreker er mulige, hvilket resulterer i at vevene oppnår en porøs struktur.

Utviklingsstadier

Det er tre stadier av periventrikulær leukoareose:

 • Den første graden av sykdommen manifesteres av revitalisering av reflekser i senene, senking av bevegelser, redusering av trinnets lengde under gang og ustabilitet. En mann klager over hodepine, tinnitus, distraksjon, økt tretthet, søvnforstyrrelse og koordinering av bevegelser. Under nevropsykologisk undersøkelse kan endringer i kognitiv natur oppdages. Pasienten er forstyrret av minne og kognitiv aktivitet, det er vanskelig for ham å konsentrere seg om noe konkret. Sakte ned og personen begynner å glemme enkle ting.
 • I den andre formen av sykdommen, forringes pasientens tilstand og har klart synlige kliniske manifestasjoner. Pasienten klager over langsomheten av psykomotoriske reaksjoner, hukommelsesforstyrrelser, svekket motorikk (manglende evne til å holde en gjenstand, særlig hvis den har en liten størrelse), usikkerhet i gang, til den manglende evne til å kontrollere deres oppførsel. Man blir vanskelig å opprettholde en samtale, er det ofte koblet fra hva som skjer rundt, glemmer hva nettopp nevnte. Noen ganger er det angrep av irritabilitet, apati eller retardasjon av reaksjoner. Om natten er spontan urinering mulig. Violert sosial tilpasning av mennesket, og han mister gradvis evnen til å tjene seg selv.
 • Den tredje graden er preget av en forverring av det kliniske bildet og fører til funksjonshemning. På dette stadiet blir adferdsforstyrrelser uttalt: en person kan ikke gå uten hjelp og ofte faller, oppfører seg i en hindring, det er konstant inkontinens av urin. Under undersøkelsen oppgir legene levende lidelser i hjernen.

Symptomer på sykdommen

Vanligvis får hjernens leukoareose ikke i seg selv i begynnelsen, så begynnelsen av behandlingen blir ofte forsinket. Pasientens første tegn kan legge merke til når sykdommen begynner å utvikle seg. De inkluderer:

 1. Overtredelse av den følelsesmessige tilstanden: depresjon, kommunikasjonsproblemer.
 2. Rapid memory impairment og tankeforstyrrelse.
 1. Krenkelse av motoraktivitet.
 2. Endring av tale.

Videre kan sykdommen ta litt tid til å være asymptomatisk før utbruddet av en eksacerbasjon, eller pasientens tilstand vil gradvis forverres. Periventrikulær leukoareose manifesteres oftest av følgende symptomer:

 • Forverring av talemuligheter.
 • Sykdommer i muskel-skjelettsystemet.
 • Konstant endring av humør.
 • Redusert intelligens.

Behandling av leukoareose


Hovedmålet med behandlingen er å redusere symptomene som oppstår på grunn av forstyrrelser i hjernen. For dette anbefaler legen medisiner som normaliserer hjernens sirkulasjon og metabolske prosesser. Virkningen av medisiner er rettet mot å fjerne spasmer, forbedre blodstrømmen og gi celler de nødvendige næringsstoffene. Oftest er pasientene foreskrevet: "Pyracetam", "Nitroglycerin", "Cinnarizine" og "Eufillin".

I tillegg vil en nevrolog under behandling anbefale helt å endre sin livsstil:

 1. Cure leukoareoz hjelper moderat trening. Komplekset med øvelser vil være en spesialist i treningsbehandling. I dette tilfellet hjelper svømming.
 2. Normalisere muskeltonen hjelper til med en spesiell styrking av massasje.
 3. Fullstendig nektelse av røyking og alkoholholdige drikker.
 4. Balansert næring. Kostholdet bør være basert på fisk, grønnsaker og frukt. Fettprodukter bør utelukkes helt.

Hvordan holde klarhet i sinnet til en svært gammel alder vil fortelle deg familielegen, en lege av den høyeste kategorien Anna Nikolaevna Yurganova:

Hvis leukoareosen ble oppdaget i tide, så har pasienten en høy sjanse til å bremse utviklingen av patologi med en riktig utvalgt terapi. Det viktigste er at behandlingen bør rettes ikke bare for å eliminere symptomene på sykdommen, men også ved normalisering av sirkulasjonsprosessene i hjernevevet.

Forebygging av sykdom

Legemidler eller vaksiner som kan beskytte mot forekomsten i fremtiden av en slik sykdom som leuko-azose eksisterer ikke. Som forebyggende tiltak kan legen gi råd til pasienten for å forandre sin livsstil. Dette krever regelmessig, gjennomførbar fysisk aktivitet og tilstrekkelig ernæring. Det er ekstremt viktig å fullstendig forlate noen dårlige vaner, siden det er de som i stor grad har en negativ innvirkning på nervesystemet.

Hvis en person har noen sykdommer knyttet til hjernens fartøy, trenger han kvalitet og rettidig behandling.

Eldre mennesker anbefales at de gjennomgår en medisinsk undersøkelse med jevne mellomrom, noe som vil bidra til å identifisere leukoareose i begynnelsen av utviklingen og starte behandling som vil bidra til å unngå funksjonshemning.

Periventrikulær hjerne leukoareose

Periventrikulær leykoareoz ─ sjeldne hjerne patologi, et annet navn ─ leykoareoz hjerne, karakterisert ved en endret konsentrasjon av hvit hjernemasse på grunn av akutte eller kroniske ischemiske destruktive prosesser. Den er ofte plassert langs periferien av de laterale hjerne ventriklene.

Leukoareznye soner blir ofte observert hvis en person har en av følgende sykdommer:

 • vaskulær type demens tilstand;
 • sykdommen beskrevet av Alzheimer;
 • multippel sklerose;
 • hypertensiv patologi;
 • sukker type diabetes;
 • iskemisk slagtype;
 • tilstedeværelse av humant immundefektvirus.

I dette tilfellet manifesterer leukoaurisk patologi seg som et klinisk symptom på en av sykdommene.

Hvem er predisponert

Det er visse risikoer som øker sannsynligheten for sykdommen.

Hjernens leukoareose kan manifestere seg selv om pasienten:

 • aldersgruppe kategori;
 • misbrukere av alkoholholdige drikker;
 • røyker, tar stor interesse for narkotika;
 • irrasjonelt spiser;
 • har kardiovaskulære problemer;
 • blodsykologi, med forstyrrede hemodynamiske prosesser, blodkoagulasjon.

Om årsakene

De viktigste forholdene under hvilke cerebrovaskulær sykdom oppstår er:

 • forskjellige encefalopatiske prosesser av en disirkulatorisk natur (ofte en sykdom undersøkt av Binswanger);
 • cerebrale vaskulære sykdommer;
 • endokrine problemer;
 • Tilstedeværelse av HIV-infeksjon;
 • cerebral neurodegenerasjon;
 • iskemisk slag;
 • Patologien undersøkt av Alzheimer.

Dette er hovedårsakene til at det er leukoareose, men sykdommen kan manifestere seg.

Det er informasjon som indikerer betydningen av forstyrret metabolisme, hemostatiske prosesser i dannelsen av patologi. Når blodplateforstyrrelser forekommer i tilfelle av overdreven "klumping" av blodplater av hjerneskip, observeres ofte en manifestasjon av diffus leukoareose.

En økning i homocysteininnhold i blodet kan også føre til utvikling av sykdommen.

Noen data si at i løpet av natten snorking pasient med kortvarig opphør av respirasjon, en indikator på arterielle typen trykket øker, redusere blodtilførselen til de små blodkarene i hjernen, noe som bidrar til utvikling av leukoaraiosis.

Om klinikken

I begynnelsen, når fokalområdene er små og det ikke er så mange, er sykdommen nesten ikke åpenbaret. Men som foci av lesjon utvikler, intensiverer klinikken av symptomer.

En enkel fase av patologi er uttrykt av det faktum at pasienten ofte forandrer sitt humør, han har hyppige depresjonstilstander, han er veldig selvkritisk. Ofte kan en pasient ikke forstå den organiske årsaken som har påvirket hans tilstand av helse. Ved graden av progresjon av patologi blir den kognitive typen av lesjoner, pasienten:

 • dårlig lagrer informasjon;
 • ikke konsentrert;
 • Sakte og vanskelig å utføre arbeid, inkludert lekser;
 • kan glemme mye, noen ganger den mest elementære.

Pasienten klager over at:

 • han er veldig sår og svimmel;
 • hører lydeffekter;
 • kan ikke tolerere fysisk og psyko-emosjonell overbelastning;
 • Dårlig søvn.

I senere stadier merker slektninger en forstyrret talefunksjon i pasienten, manifestert av uskyldighet, usammenheng. Ofte mister pasienten essensen av det han sa før, som om en person frakoblet virkeligheten, er i stand til å glemme ulike kjente fakta, en viktig begivenhet.

Genitourinary dysfunksjon er preget av:

 • redusert seksuell funksjon;
 • hyppig vannlating om natten
 • I fremtiden er ufrivillig utslipp av urin mulig.

Denne symptomatologien er supplert med nedsatt motoraktivitet i form av en usikker rystende gang. Motor dysfunksjon er uttrykt av det faktum at en person ikke kan holde små ting, utføre arbeid med små mekanismer. Senere mister en person stabilitet, kan falle på en flat overflate.

Jo flere hjernestrukturer påvirkes av leuko-aureus, jo mer kognitiv dysfunksjon vil være i de tidlige stadiene av sykdommen.

Om diagnostikk

I diagnostiske aktiviteter er det tre stadier. De er fast bestemt på kliniske symptomer og instrumentell diagnose. Generelt er fremdriften av sykdommen rask, med tanke på de kliniske symptomene på sykdommen er i stand til å bevege seg inn i neste stadium.

For å kunne diagnostisere, må pasienten kontakte legen i tide. Nevropatologen samler anamnese-dataene, han utfører undersøkelsen av pasienten, leder ham til noen undersøkelser. Ved å observere symptomene på sykdommen, dets utvikling og samtidige sykdommer, er legen i stand til å mistenke leukoareose.

Pasienten er planlagt å være:

 • angiografisk undersøkelse av cerebral fartøy;
 • forskning på en generell blodprøve, biokjemi;
 • datamaskin eller magnetisk resonans avbildning.

Blodprøvedataene er ikke veldig informative, de vil vise leukocyttforhøyelse og ESR, lavere hemoglobinindeks. Biokjemi vil vise et økt innhold av lipidforbindelser, sukkerarter.

Angiografi av cerebral fartøy vil avsløre at patenter av arterier er forstyrret, iskemiske manifestasjoner uttrykkes.

Mer informasjon om diagnosen vil bli gitt ved CT eller MR, hvor du kan se hvordan signalet fra den hvite hjernens substans har endret seg. Fokuset distribueres lokalt, eller et antall soner er synlige gjennom hele hjernen, noe som indikerer iskemiske prosesser. Noen ganger svarer MR-dataene ikke til pasientens velvære. Ofte, med mange leukoareznyh soner, er symptomene på sykdommen nesten ikke uttrykt, og omvendt, med små foci blir symptomene uttalt.

Om behandling

Terapeutiske tiltak for å overvinne leukoareose er rettet mot å eliminere den underliggende patologien og redusere kliniske manifestasjoner.

Bruk midler som forbedrer metabolske prosesser, cerebral blodtilførsel, antispasmodik. I komplekse terapeutiske tiltak behandles pasienten:

 • piracetam;
 • Med oxyracetam;
 • nitroglyserin;
 • aspirin;
 • Nimidipinom;
 • tsinarizin;
 • Aminophylline.

Det skal huskes at selvmedisinering med leukoareose er uakseptabelt. Kun den behandlende legen må beregne doseringen, velg riktig medisin.

For øyeblikket er det terapeutiske metoder uten å ta medisiner. Hvis en person er fysisk aktiv, forutsetter han at han skal komme seg.

For optimal belastning, må du konsultere en lege på treningsbehandling for selvtillit hjemme gymnastikkøvelser. Positivt påvirke synet av svømming i bassenget.

For å sikre at musklene var i en sunn tone, brukes en klassisk massasje med terapeutisk effekt. Å utføre det er en spesialist med kvalifikasjoner og erfaring. Den beste terapeutiske effekten vil være anvendelsen av alle komplekse behandlingsmetoder.

Om forebygging og prognose

For øyeblikket finnes det ingen universell medisin som forhindrer manifestasjon av leukoarose i fremtiden. For forebygging anbefales det at du følger en sunn livsstil.

Pasienten skal ikke drikke alkohol og røyk. Maten skal være balansert, fettmat fra menyen er utelukket. Grønnsaker, frukt, fisk og kjøtt av fettfattige varianter må danne grunnlag for pasientens diett.

En gunstig prognose forventes hvis sykdommen oppdages i tide. Takket være komplekse terapeutiske tiltak som forbedrer cerebral blodtilførsel, er det mulig å suspendere og eliminere denne patologien.

Les Mer Om Fartøyene