Medikamenter som påvirker øyets fartøy: indikasjoner og kontraindikasjoner til bruk, kliniske egenskaper

Mange av medisinene som brukes i oftalmisk praksis, innser deres terapeutiske effekt ved å påvirke karene. I denne artikkelen vil det være spesielt om disse stoffene.

Nylig leste jeg en artikkel som beskriver preparatet Holedol for rengjøringsfartøy og bli kvitt kolesterol. Dette stoffet forbedrer den generelle tilstanden til kroppen, normaliserer venøs tone, hindrer avsetning av kolesterol plakk, renser blod og lymfe, og beskytter også mot høyt blodtrykk, slag og hjerteinfarkt.

Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men jeg bestemte meg for å sjekke og bestilte emballasjen. Jeg la merke til endringene i en uke: de konstante smerter i hjertet mitt, tyngden, trykket hopper som plaget meg før det - trakk seg tilbake, og etter 2 uker forsvant helt. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel.

Hovedgruppene av narkotika

Alle oftalmiske legemidler som påvirker karene kan deles inn i følgende grupper:

 • anti-inflammatorisk og anti-allergisk;
 • vasokonstriktor;
 • aktiverer blodstrømmen;
 • påvirker retinalfartøyene;
 • dilating pupils (mydriatica).

Et karakteristisk trekk ved alle disse stoffene er at de produseres i en unik doseringsform - i form av øyedråper. Tross alt er det denne form for stoffet som kan gi innvirkning på øyets vaskulære nettverk, samt raskest mulig realisering av ønsket effekt.

Anti-inflammatoriske og antiallergiske medisiner

Legemidler fra denne gruppen er vanligvis multifunksjonelle, og i tillegg til deres hovedeffekter (antiinflammatorisk, antiallergisk), innser også en rekke andre:

 • decongestants;
 • antimikrobielle;
 • Bedøvelse.

Derfor kan de eliminere de viktigste manifestasjonene av både mikrobiell betennelse og allergisk reaksjon. Effekten på blodkarene spiller en viktig rolle.

Under påvirkning av slike medisiner stimuleres a-adrenoreceptorer, noe som fører til innsnevring av karene. Som en konsekvens reduseres fenomenene ødem og hyperemi, som alltid ledsages av betennelse.

Blant de ofte utnevnte representanter for denne gruppen er:

Hetteglass, for eksempel, foreskrives med irritasjon av slimhinnet i øynene av forskjellig genese, så vel som for behandling av allergisk konjunktivitt. Symptomene er like: en brennende følelse, kanskje til og med "sand i øynene", lakrimation, klar rødme av sclera og ødem i bindehinden.

Men et stoff som Tevodex inneholder kortikosteroider og antibakterielle komponenter. Derfor er indikasjonene på hans avtale noe annerledes: de er blefaritt, keratitt, konjunktivitt av ulike etiologier, inkludert mikrobiell. Legemidlet kan foreskrives og med øyehalsskader for å forhindre utvikling av smittsomme komplikasjoner.

Oftalmologen utpeker regimet for å ta antiinflammatoriske legemidler på individuell basis. Det kan foreskrives som en eneste instillasjon av dråper i løpet av dagen, og instillasjon hver 3-4 timer.

Ved bruk av slike legemidler er det viktig å ta hensyn til de generelle begrensningene for inntak av a-adrenostimulerende midler. Blant dem:

 • hypertensiv sykdom;
 • feokromocytom;
 • hypertyreose;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • diabetes mellitus.

Disse restriksjonene er ikke absolutt kontraindikasjoner. Men hvis du har en av disse sykdommene, sørg for å fortelle din oftalmolog om det. Tross alt kan effekten av a-adrenostimulering påvirke indikatorene for systemisk blodtrykk.

Vaskulatur medisinering

Fra den forrige gruppen av midler, er disse medisinene preget av enveis handling. Det vil si at de har en enkelt effekt - en innsnevring av øyets fartøy. Men denne effekten realiseres nøyaktig på samme måte som det allerede er beskrevet ovenfor, det vil si gjennom stimulering av a-adrenerge reseptorer.

Den vanligste representanten for denne gruppen er Vizin. La oss vurdere de farmakologiske egenskapene til slike legemidler med eksemplet på Vizin: Hovedindikasjonen for bruk av øyedråper Vizin er rødmen av sclera på grunn av påvirkning av fysiske eller kjemiske irritasjoner (kosmetikk, tobakkrøyk, støv, etc.).

For å rengjøre FARTØYER, forhindre blodpropper og bli kvitt kolesterol, bruker leserne et nytt naturlig preparat, anbefalt av Elena Malysheva. Sammensetningen av stoffet inkluderer blåbærjuice, kløverblomster, innfødt hvitløkskonsentrat, steinolje og leekweedjuice.

For å oppnå den ønskede effekt er det tilstrekkelig å injisere 1-2 dråper av midlet inn i konjunktivposen. Effekten vises innen 5-7 minutter. I løpet av dagen kan innstillingsprosedyren gjentas ikke mer enn 3 ganger. Blant de mulige bivirkningene: En allergisk reaksjon, en midlertidig reduksjon av synsstyrken, smerte og en brennende følelse.

Blant kontraindikasjoner til bruk av Vizin: dystrofiske prosesser på hornhinnen i øynene, zakratougolnaya glaukom, samt individuell intoleranse av legemidlet. I tillegg forblir grensene for bruk av a-adresse-stimulanter, som vi nevnte ovenfor, relevant.

Medikamenter som aktiverer blodbanen i øyeballet

Medisiner som aktiverer blodstrømmen, har som regel en rekke andre viktige funksjoner:

 • reparerende;
 • styrke;
 • antioksydant;
 • anti-inflammatorisk.

Alle preparater fra denne gruppen ble syntetisert kunstig, og den nøyaktige mekanismen av deres farmakodynamikk forblir uutforsket. Det er for tiden ikke kjent hvordan de aktiverer blodstrømmen i øyets vaskulære nettverk.

Blant de populære representanter for denne gruppen er Tiotriazolin. Indikasjon for bruk av slike øyedråper er:

 • øyehals traumer;
 • hornhinne lesjoner av ulike genese;
 • utvinningsperioden etter overført viral konjunktivitt.

Det vil si at aktiveringen av blodstrømmen tjener til realisering av en annen terapeutisk effekt, nemlig reparasjon. Det som er viktig, bidrar disse medisinene betydelig til å styrke karene, samt redusere permeabiliteten.

Mange av våre lesere for rengjøring årene og senke kolesterolnivået i kroppen aktivt bruker veletablerte prosedyrer på grunnlag av frø og saften av Amaranth, en åpen Elena Malysheva. Vi anbefaler deg å gjøre deg kjent med denne teknikken.

Legen utpeker bruksmåten for stoffet enkeltvis. Oftest injiseres 2 dråper Tiotriazolin i konjunktivalen, 3-4 ganger daglig.

Kontraindikasjon til bruk av et stoff er bare en - dette er en tilsvarende reaksjon av overfølsomhet. Tiotriazolin, som regel, tolereres godt av pasienter og forårsaker ingen bivirkninger.

Medisiner som påvirker retinalfartøyene

Dette er en spesiell gruppe av midler. Tross alt, hvis alle legemidlene vi snakket om tidligere hadde sin effekt hovedsakelig i overflaten av øyebollet, så virker legemidlene i denne gruppen på dype strukturer. Det handler om det vaskulære nettverket av netthinnen, det vil si retinalfartøyene som ligger i de dype delene av banen.

Hovedvirkningen av disse medisinene er styrking. De styrker retinalfartøyene, reduserer permeabiliteten, aktiverer blodstrømmen på mikrocirkulasjonsnivået, og aktiverer også metabolske prosesser på mobilnivå.

Indikasjoner for formålet med disse stoffene er spesifikke for hvert enkelt stoff. Lutsentis for eksempel er foreskrevet som en del av kompleks terapi for AMD (aldersrelatert makuladegenerasjon av retina), diabetisk retinopati og også for koroidal neovaskularisering. I tillegg er Lucentis foreskrevet for terapi av myopi sekundær genetese.

En annen representant for denne gruppen er Mirtilene Forte. Medisinen har en ganske bred liste over indikasjoner for bruk:

 • moderat til alvorlig nærsynthet;
 • kjøpt hemostalopi;
 • diabetisk retinopati;
 • degenerasjon av retina av ulike genese;
 • retinalabiotrofi;
 • primær glaukom;
 • økt øyet tretthet.

Og dette er ikke en komplett liste. Et stort antall indikasjoner understreker rollen som narkotika av denne gruppen i terapien av oftalmiske sykdommer.

Distinguish disse stoffene og metoder for deres bruk. Det er ikke øyedråper. Lutsentis er en løsning for intravitreal administrering (det vil si at den injiseres direkte i øyebollet). En Mytilene Forte er tilgjengelig i kapsler for oral administrasjon. Denne spesifisiteten forklares av dybden av plasseringen av øye strukturer, som må påvirkes. Følgelig brukes slike midler med deltakelse, så vel som under direkte tilsyn av en oftalmolog.

Medikamenter som utvider elevene

Oftere gir slike medisiner komplekse effekter. Det vil si at de ikke bare utvider elevene (forårsaker mydriasis), men bidrar også til perifer vasokonstriksjon i øyekonstruksjonene, som er forbundet med deres farmakodynamiske egenskaper.

En farmakodynamikk er dette:

 • Det er stimulering av alle de samme a-adrenerge reseptorene, bare mer selektive, a1-adrenerge reseptorer stimuleres;
 • slike a1-reseptorer er lokalisert i øynets irismuskulatur og etter deres stimulering slapper sistnevnte av;
 • Bakgrunnsvirkninger på lignende reseptorer av fartøy oppstår, som et resultat av hvilken sistnevnte smalere.

Men de legemidlene som gir en "ren" mydriatisk effekt, det vil si bidra til den eksepsjonelle utvidelsen av elevene, virker annerledes. De, som regel, blokkerer M-holinoretseptory, som er i irisens muskel. Som en konsekvens slapper muskelen, og elevene utvider seg.

Slike midler brukes ofte ikke til terapi, men med det formål å diagnostisere. Tross alt gjør den utvidede elev muligheten til å gjennomføre oftalmopopi - prosedyren for å undersøke fundus.

Med terapeutisk formål kan slike midler bare brukes i komplisert forberedelse av pasienten til kirurgisk inngrep, som det er nødvendig å utvide elevene.

Blant representantene som har en "ren" effekt - Midratsil, og blant representantene som har en ytterligere effekt av å begrense fartøyene - Irifrin. Og det siste stoffet blir oftere brukt i løpet av preoperativ forberedelse av pasienter. Disse medisinene er tilgjengelige i form av øyedråper. Vanligvis er det nok å innpode 1-2 dråper, og den ønskede effekten utvikler seg på 15-20 minutter.

Alle medisiner i denne gruppen har mange mulige bivirkninger (hodepine, synshemming, kvalme etc.), samt kontraindikasjoner (glaukom, hjerte-og karsykdommer, diabetes mellitus, etc.). Derfor er de tatt utelukkende for øyelege. Videre er de fleste av dem dispensert bare på apotek dersom det er et passende resept.

Så undersøkte vi hovedgruppene av farmakologiske midler som påvirker det øyeformede øyet. Alt dette er ganske bestemte medisiner, og har ikke bare mye bevis, men også mange kontraindikasjoner. Derfor, ikke engasjere seg i selvmedisinering, kontakt spesialistene - oftalmologer.

Dråper for øyefartøy

Den moderne mannen legger stor press på synets organer hver dag. Etter flere timer med å jobbe på datamaskinen, er det på tide å "slappe av" foran TV-apparatet eller mobilenheten. På slike alarmerende symptomer som tørre øyne, brennende, ubehag, uklart bilde, betaler ingen oppmerksomhet, skriver dem for banal tretthet.

Så det er - øynene var overdrevne, deres kar ble svekket. Og hvis de ikke haster hjelpe, veldig snart, kronisk tretthet føre til utvikling av mer alvorlige problemer: oftalmologiske sykdommer i netthinnen og synsnerven, og i fremtiden - til irreversible endringer synspunkter. Unngå dette vil hjelpe ordentlig valgte øyedråper for blodårer.

Det som faller for å styrke øynene, er når, og hvem er de trengte, hvordan kan de vel velges og begraves? Svarene på alle disse spørsmålene er bedre å vite før de virkelige problemene begynner.

Hvem trenger slike medisiner?

De fleste voksne har problemer med synets organer, men vet ikke om det (eller vil ikke være redd) til symptomene blir åpenbare. Hvis fartøyet i øyet brister, er det åpenbart at behandlingen med spesielle dråper for øynene for å styrke kapillærene allerede er nødvendig. Dette kan skje av en rekke årsaker, de vanligste av dem:

 • generell utmattelse, kronisk tretthet og søvnmangel;
 • skade på ansikt eller hode;
 • patologier som påvirker øyets retina;
 • høyt blodtrykk;
 • funksjonsfeil i det endokrine systemet;
 • virussykdommer;
 • fysisk overbelastning (for eksempel hos kvinner er det oftere fødsel).

Forsterkende preparater for øynene kan drippes og for forebyggende formål, dersom det er forutsetninger for brudd på øyekapillærene nevnt ovenfor. Med andre ord bør øyedråper av denne linjen være oppmerksom på personer fra følgende grupper:

 • jobber kontinuerlig på datamaskinen;
 • mange leser eller ser på TV-programmer;
 • pasienter som gjennomgikk virussykdommer i alvorlig form
 • gravide og nyfødte kvinner;
 • hypertensive pasienter og de som hadde et hjerteinfarkt;
 • Til alle som lider av dysfunksjoner i det endokrine systemet;
 • Personer etter hodetrauma eller kirurgisk inngrep som påvirker synlighetens organer;
 • idrettsutøvere, vektløfting, stadig å løfte vekter, dykkere, klatrere, piloter og flyvertinnene - alle dem som faglig aktivitet er forbundet med raske endringer i trykk.

Hvis kapillærene allerede har lidd å oppdage og eliminere årsaken til bruskkarrene i øynene, må du gjennomgå en fullstendig undersøkelse og en omfattende behandling. Men det vil ta mer enn en dag. Og til dette punktet, for å takle smerte og ubehag, vil de anbefalte oftalmologene spesialisere dråper.

Hva er utgjør og hvordan virker oppstrammende øyedråper?

Gjennom øyeskjærene blir alle elementer i synlighetens organer næret: de optiske nerver, netthinnen, linsen, etc. Hvis skoen av en eller annen grunn blir svakere, blir blodsirkulasjonen først og fremst forstyrret. Vevet i øyet mottar ikke lenger oksygen og næringsstoffer i riktig mengde. Utvekslingsprosesser brytes, som følge av at smerte og ubehag oppstår, syn er redusert. Resultatet er at fartøyene svekkes enda mer og til slutt brister så snart de overløper med så mye blod som de ikke lenger kan takle.

I nærvær av røde blodkar i øynene, rødhet av slimete eller protein i øynene, er smerte og ubehag uten å styrke øyekarene uunnværlig. Prosessen er rettet mot å gjenopprette de berørte kapillærene og normalisere blodsirkulasjonen. Denne effekten oppnås ved hjelp av vitaminer og mineraler, som er hovedkomponenten i oftalmiske preparater av denne gruppen.

Her er hvilke vitaminer som er nødvendige først og fremst for sterke og sunne øyekar:

 • Vitamin A. Hjelper å gjenopprette blodsirkulasjonen, beskytter og fornyer epitellaget. Men samtidig bør vitamin A komme inn i kroppen strengt dosering, overskytelsen er like dårlig som defekten.
 • Vitamin C. Det er den rimeligste antioksidanten, det øker blodsirkulasjonen, beskytter celler fra frie radikaler, styrker nerver. Det er ikke vanskelig å få det fra mat, men likevel lider de fleste av mangelen.
 • Vitamin B. Det skal forstås en gruppe av vitaminer, ved mangel som alvor begynner å lide hud og slimhinner, blodsirkulasjon, noe som fører til utvikling av kramper og anfall.

Også for øyekapillærer, så vel som for andre fartøyer, er vitamin P og E viktig. De fremmer blodfortynning, forbedrer mikrosirkulasjonen og forhindrer dannelsen av trombi.

Hvilke forberedelser for økning av øynene finnes

Gruppen av disse legemidlene inkluderer forberedelser for utvidelse eller innsnevring av øyekarrene, de bidrar til å lindre smerte, spenning og forhindre ny skade på øyekapillærene. Nesten alle av dem er tilgjengelige på apoteket uten lege resept og er relativt billig. Likevel anbefales det ikke å lage avtaler alene, det er bedre å konsultere en øyelege først.

Vizin

Hvis du tar regel regelmessig etter arbeidsdagen på datamaskinen for å få øynene med dette legemidlet, vil det ikke komme til å skje i øynene av fartøyene lenge. Aktive komponenter i disse dråpene virker på glatte muskler i øyet og slapper av. Dette er ikke bare forebygging av svake blodårer, men også aldersbetinget nedsatt syn.

Ødem, rødhet, ubehag - alle disse symptomene går vekk et par minutter etter at stoffet er satt inn. For å få den forventede effekten, er det viktig å velge riktig type dråper fra den foreslåtte linjalen. Foruten den klassiske visine, visine Allergi, er det også tilgjengelig, eliminere kløe, svie og rennende øyne, og fuktighetsdråper visine for de som regelmessig bruker kontaktlinser. Men for å styrke øyets fartøy trenger du en klassisk Vizin.

taufon

Disse dråpene finner du på nattbordet ved nesten alle pensjonister, og ikke forgjeves. De er i stand til å gjenopprette cellemembranen i synlighetens organer, regulere intraokulært trykk, normalisere metabolske prosesser og dermed hemme utviklingen av glaukom. Den viktigste aktive komponenten i Taufon er stoffet taurin - aminosyre, hvor mangelen av som i kroppen påvirker ekstremt negativt generelt, og spesielt på synens organer. Disse dråpene brukes som forebyggende og som terapeutisk middel.

Søknadssøknad: 1-2 dråper tre ganger om dagen til tilstanden forbedres. Det er en analog av stoffet, nært i sammensetningen, kalt Tauron.

Defislez

Vanligvis brukes dette stoffet ikke i tilfeller der et lite blodkar brister, men med et stadig økende "tørr øye" -syndrom. Dråper har en myknende effekt, stimulerer lacrimal kjertelen, beskytter og smør hornhinnen. Men det er også foreskrevet for skader og brannsår i øyet nettopp for å hindre skade på cellene i slimhinnen og små kapillærene. Den store fordelen er at den kan brukes i lang tid uten bivirkninger. Dette stoffet brukes på samme måte.

emoksipin

Disse øyedråpene er foreskrevet for å styrke øyeskjærene i post-infarktperioden, med arteriell hypertensjon, og også etter kirurgisk inngrep. Aktivstoffer (antioksidanter) i sammensetningen av dette stoffet, utvider koronarbeholdere og styrker cellemembraner, fremmer retinalregenerering av øyet. Med regelmessig bruk bidrar dråper til å løse eksisterende små hemorragier på retina, redusere permeabiliteten til de vaskulære veggene, stimulere blodstrømmen i øyets vev.

Ordning med narkotikabruk: 1-2 dråper opptil 3 ganger om dagen. Varigheten av behandlingen avhengig av diagnosen og alvorlighetsgraden av tilstanden kan ta fra 3 dager til 3 måneder. Legemidlet har noen kontraindikasjoner, så det anbefales ikke å bruke det uten å ordinere en lege.

kvinaks

Det direkte formålet med dette stoffet er kataraktbehandling. Men ofte gjør øyelegge det og forsterke de svekkede øyefartøyene og kapillærene. Aktive komponenter i dette preparatet er også antioksidanter, de regulerer metabolske prosesser i øyevevet, kan øke gjennomsiktigheten av linsen.

Søknadssøknad: 1-2 dråper til tre ganger om dagen.

Emoticon Optics

Mer rimelig analog av emoksipin. På grunn av de aktive bestanddeler i preparatet, ikke øyevev mer motstandsdyktige mot hypoksi i lav sirkulasjon, forhindrer oksidasjon av lipider, den forbedrer vaskulære vegger, blod og fremmer flytendegjøring liten resorpsjon av blødninger i øyet. Bruk stoffet i henhold til standardskjemaet: 1-2 dråper tre ganger om dagen.

Aysotin

Disse dråpene er foreskrevet for å styrke karene og gjenopprette synet, stoffet i seg selv er ikke et stoff, men et biologisk aktivt additiv. Oftalmologer anbefaler det i den postoperative perioden etter inngrep på synlighetens organer, med glaukom, konjunktivitt og andre patologier i øynene. Bredt brukt som et forebyggende verktøy med en tendens til brudd på små øyekapillærer.

Søknadsskjema: 2 dråper i hvert øye tre ganger om dagen med en løpetid på minst en måned.

Selvfølgelig vil bare vaskulære dråper ikke bidra til å kvitte seg med problemet. Som nevnt ovenfor, vil det bli nødvendig å bli undersøkt av en lege for å bestemme årsaken til blodårene og å eliminere den. Men uten å styrke øyekarrene kan det ikke. I tillegg til dråper, bør du overvåke mat, føre en sunn livsstil, overvåke fysisk aktivitet og blodtrykk, samt utføre spesiell gymnastikk. Styrking av dråper for øyeskjermer - dette er bare en del av en integrert og langsiktig behandling.

Retinoprotektory

Retinoprotektorer brukes vanligvis til kroniske patologier av retina og choroid. Sistnevnte inkluderer perifere eller sentrale dystrofier av medfødt og oppkjøpt karakter, angioretinopati, korioretinitt (inaktiv og subaktiv fase). Ofte er slike pasienter engasjert i oftalmologer fra polyklinikken, som anbefaler rusmidler for regelmessig bruk.

Det er optimalt å utføre to toleransersår om året (2 måneders behandling ved hjelp av spesialmedisiner i mindre enn fem komponenter, hvoretter det er fire måneders avbrudd). Hvis underkonjunktiv eller parabulbar injeksjon brukes til behandlingen, kan dette kurset utføres en gang i året. I løpet av det andre behandlingsforløpet er det tilstrekkelig å bruke dråper til instillasjon.

Oftest, i sykdommer i netthinnen og årehinnen brukes retinoprotektory, antikoagulanter, angioprotectors, sosudorasshiryayuschiya stimulerende og absorberbare midler, og også preparater som forbedrer mikrosirkulasjon, vev dyzanie og vitaminkomplekser. I dette tilfellet kan ett legemiddel ha alle disse egenskapene, det vil si at det kan tilskrives umiddelbart til flere grupper. Det bør også bemerkes at stoffer fra en gruppe kan ha forskjellige virkningsmekanismer og har forskjellige effekter på øyets celler og hele organismen. Spesielt kan vasodilatorpreparater både redusere systemisk trykk og forbli uendret, og i noen tilfeller redusere det selv. I forbindelse med denne situasjonen bør komplekse terapier for behandling av pasienten velges under hensyntagen til dets individuelle egenskaper. Det er veldig viktig samtidig å unngå polypharmacy, det vil si det er nok å velge 2-3 medisiner for kompleks behandling.

Deretter følger en kort beskrivelse av de viktigste stoffene som kan brukes til å behandle pasienter med kronisk øyepatologi.

Forberedelser for forbedring av vevsmat

Cytokrom C er et enzympreparat, som består av naturlige komponenter i myokardiet av storfe. Det påvirker vevets respirasjon og oksidative prosesser. Dette stoffet er en aktiv komponent i stoffet Catachrome.

Legemidlet administreres vanligvis intramuskulært med 5 ml (1-2 ganger per dag). Varigheten av behandlingen er 10-20 dager. Før kursstart skal det gjennomføres en individuell sensitivitetstest, for hvilken en liten mengde oppløsning (0,1 ml) administreres intradermalt. En halv time etter dette blir reaksjonen evaluert. Når det er rødhet, elveblest, kløe, er det en overfølsomhetsreaksjon. I dette tilfellet kan behandling ikke utføres.

Angioprotectors

Angioprotektorer inkluderer stoffer som normaliserer permeabiliteten til vaskemuren. I denne forbindelse reduserer de alvorlighetsgraden av vevets ødem, forbedrer prosessene for metabolisme og metabolisme. I tillegg til ekte angioprotektorer har slike egenskaper vitamin P, ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer og noen andre stoffer.

Doksium

Kalsiumdosilat styrker veggen av blodkar. På bakgrunn av terapi øker motstanden av kapillærene, permeabiliteten av kargenes veggen blir normalisert, dreneringsfunksjonen til lymfatiske karer er forbedret, mikrosirkulasjonen forbedres. Doxium har antiexudativ og antihemoragisk effekt, reduserer blodplateaggregering, blodviskositet. Alt dette har en gunstig effekt på retina vev. Legemidlet påvirker ikke mikroanurysmer og trenger ikke inn i BBB.

Doxium brukes til oral administrering under måltider (dosen er 0,75-1 g, fordelt på tre til fire doser). Varigheten av kurset kan være opptil ett og et halvt eller mer.

Blant bivirkningene mulig utvikling av dyspeptiske fenomener, allergiske reaksjoner i form av hudutslett. Samtidig må du heller slutte å ta medisinen, eller redusere dosen av Doxium.

Ikke bruk stoffet for gravide.

Ascorbinsyre

Vitamin C bidrar til å gjenopprette permeabiliteten til kapillærene på grunn av syntesen av prokollagen og kollagen. Det forbedrer også vevsregenerering og normaliserer karbohydratmetabolismen og kolesterolnivåer, stabiliserer redoks prosesser, stimulerer endogen syntese av steroidhormoner, i forbindelse med hvilken askorbinsyre blir ofte administrert i den siste fase av steroidterapi.

Vitamin C tas oralt 50-100 mg 3-5 ganger om dagen. Noen ganger er det foreskrevet for intramuskulær bruk av 2 ml (5% løsning), frekvensen er 20-30 injeksjoner. I samme dose er intravenøs administrering tillatt, men i enkelte sykdommer (tilbøyelighet til trombose, tromboflebitt, økt blodkoagulasjon), er denne administreringsmåten kontraindisert.

Ruthin

Rutin er et flavonoid. Det er tilrådelig å foreskrive det sammen med vitamin C, siden sårbarheten og permeabiliteten til kapillærene er betydelig redusert. Sammen med askorbinsyre, deltar den i oksidasjonsreduksjonsreaksjonen og hemmer virkningen av galuronidase.

Den daglige dosen av rutinemessig er 0,1 g. Kontraindikasjoner og bivirkninger ved utnevnelsen av denne medisinen har ikke blitt avslørt.

I forbindelse med tandemvirkningen av rutinemessige og vitamin C fremstilles tabletter som inneholder begge disse preparatene (0,05 g hver) og glukose (0,2 g). Den daglige dosen av Ascorutin er 4 tabletter.

troksevazin

Venoruton ligner virkningsmekanismen med rutinemessig. Det reduserer permillabiliteten av kapillærene, derfor reduserer ødem og lindrer betennelse.

1 kapsel av stoffet (0,3 g) tas med mat i 2-4 uker.

etamzilat

Dicinon fremmer syntesen av mukopolysakkarider i kapillærveggen. De øker deres motstand mot ytre påvirkninger og normaliserer permeabilitet mot bakgrunnen av patologiske prosesser.

I tillegg har etamsilat en hemostatisk effekt, forbedrer mikrosirkulasjonen og normaliserer limegenskapene til blodplater. Legemidlet øker ikke trombusdannelsen, påvirker ikke protrombintiden, og øker kun svakt konsentrasjonen av fibrinogen.

Ta dicinon inne i en dose på 1,5-2,0 g (behandling varer 2-3 måneder) eller intramuskulært (i 10-14 dager). For å forhindre blødning under kirurgiske inngrep, administreres legemidlet intramuskulært (2-4 ml) to timer før den foreslåtte operasjonen. Du kan også bruke oral form (2-3 tabletter tre timer før kirurgi). Hvis det er risiko for postoperativ blødning, kan du injisere 4-6 ml eller gi 6-8 tabletter i løpet av dagen for å forebygge.

Bivirkninger av dicinon og kontraindikasjoner til formålet er ikke avslørt. Men ikke foreskrive etamzilat for blødninger, som er forbundet med å ta antikoagulantia. Det må også tas hensyn til behandling av pasienter med tromboembolisme og trombose i anamnesen.

Ikke bland dicinonoppløsning i en sprøyte med andre legemidler.

Divaskan

Divaskan reduserer vaskulær permeabilitet og har en hemostatisk effekt. Det tas en tablett tre ganger om dagen (etter måltider). I tilfelle av blødning i netthinnen og glanshumor mot en bakgrunn av diabetisk retinopati, bør legemidlet tas i to år uten avbrudd.

Parmidin

Prodekin har en angioprotektiv effekt, normaliserer mikrosirkulasjon, reduserer blodplateraggregeringskapasitet, stimulerer fibrinsyntese, forbedrer endotelforing av kar. Det hindrer også dannelsen av aterosklerotiske plakk, som hindrer inntrengning av lipoproteiner i intima og utvikling av infiltrerende endringer, reduserer nivået av blodkolesterol. I tillegg akselererer parmidin resorpsjonen av tuberkuløse infiltrater i lungevevvet og reduserer symptomer på rus, forbedrer toleransen for antituberkuløse legemidler.

Den daglige dosen er 1 g, som tilsvarer fire tabletter. Gjennomsnittlig løpetid varer 2-6 måneder.

Blant de bivirkningene som er forbundet med Parmidin, kan hudreaksjoner, kvalme, hodepine og hepatitt-lignende reaksjoner oppstå. I så fall reduser dosen av stoffet eller midlertidig avbryte det.

Kontraindikasjon til utnevnelse av Prodekin er et brudd på leverfunksjonen.

Emoksipin reduserer blodplateaggregering, blodviskositet, permeabilitet av fartøyets vegg. Det stimulerer resorbsjon av blødninger og gjør nervevev mer resistent mot iskemi og hypoksi. I tillegg beskytter emoxipin retina celler fra negative effekter av eksternt lys (sol og laserstråling). Foreskrivere med hemophthalmia, retinopati, retinal blødning i substans, sentral retinal venetrombose, chorioretinal dystrofi, komplisert selvfølgelig nærsynthet etter laser koagulering, og lyset stråle øyensykdommer.

Også legemidlet brukes til å behandle andre systemiske patologier der lipidperoksydasjonsprosessen er aktivert (hjerteinfarkt, glaukom, akutt blodtap, hudsykdommer, etc.).

Emoksipin injiser subkonjunktiv, parabulbar, retrobulbarno på 0,5 ml (1%) oppløsning en gang daglig i 10-15 dager. Om nødvendig kan behandlingsforløpet økes til 30 dager og gjenta kurs 2-3 ganger i året. Du kan også begrave medisinen i konjunktivalksekken.

Ved systemisk patologi administreres løsningen intramuskulært to ganger daglig i 2-3 uker.

Bivirkninger på bakgrunn av behandling med emoksipin kan utvikle allergiske fenomen (kløe, brenning, rødhet, ømhet). I dette tilfellet er det nødvendig å innkaste kortikosteroider for å eliminere disse symptomene. Det er også mulig å utvikle paraorbital sel, som oppløses uavhengig.

Bruk ikke Emoxipin til individuell overfølsomhet. Bland løsningen med andre legemidler i samme sprøyte er ikke tillatt.

Oppløsningsberedninger

chymotrypsin

Chymotrypsin dekomponerer fibrin, blodpropper, oppløser ekssudatene. Skriv det intramuskulært (5-10 mg i et volum på 1-2 ml). Behandlingens varighet er 20-30 dager.

fibrinolysin

Fibrinolysin er effektivt i friske blødninger. Det administreres for 700 enheter sammen med heparin (50 enheter) i 10-15 dager. Legemidlet med gamle blødninger har lav effektivitet.

Lydase tilhører også denne gruppen narkotika, men den bør ikke brukes. Dette skyldes det faktum at det med forfalte blødninger kan forårsake en gjentatt blødning.

antikoagulanter

Preparater av jod

Denne gruppen medikamenter stimulerer blodets fibrinolytiske aktivitet og reduserer konsentrasjonen av b-lipider og kolesterol. Det er etablert at disse legemidlene har en kraftig ettervirkning, hvis varighet når flere måneder. Tilordne dem inn i 5-10 dråper, oppløst i melk (2-3 ganger om dagen). Noen ganger bruker en 0,5 ml piller 2-3 ganger daglig i 1-2 måneder.

heparin

Heparin er et stoff med et bredt spekter av virkning: absorberbar, antikoagulant, lipotropisk. På grunn av risikoen for komplikasjoner anbefales det ikke å bruke store doser (mer enn 5000 enheter) uten kontroll av blodkoagulogrammet.

Det oppdraget ordningen heparin utviklet Moshetova LK. Intramuskulært til 5 tusen enheter av heparin administreres fire ganger om dagen, de første fire dager, fire dager etter påføring av mangfoldet redusert til tre og deretter til to og opp til en gang om dagen (totalt Kurset varer 16 dager).

platehemmere

aspirin

Acetylsalisylsyre har en antiinflammatorisk effekt, reduserer aggregering av blodplater. I dette tilfellet hemmer inducert og spontan trombocytaktivitet, og deres adhesjon reduseres, noe som resulterer i redusert risiko for trombusdannelse. Påfør legemidlet i en dose på 0,125 mg om morgenen med tromboflebitt, retinal vaskulær trombose, ONMI iskemisk type, etc.

tiklid

Ticlopidin brukes til å redusere aggregering av erytrocytter og blodplater. Det stimulerer syntesen av prostaglandiner og prostacyklin, og forbedrer også mikrosirkulasjonen. Påfør Tiklid med post-trombotisk og diabetisk retinopati.

Tilordne stoffet inne mens du spiser (0,25 mg) to ganger om dagen. Hvis stoffet tolereres godt, kan behandlingens varighet være så lang som 2-6 måneder. Samtidig skal leverfunksjon og blodsammensetning overvåkes.

Av bivirkninger på bakgrunn av bruk av Tikropidin kan forekomme diaré, kutan manifestasjoner av allergier, gastralgi, svimmelhet, leverfunksjon, inkludert gulsott. Det er også mulig å endre blodsammensetningen (agranulocytose, leukopeni).

Foreskrive ikke Ticlid til pasienter med magesårsforverring, økt risiko for blødning, leversykdom, akutt hemorragisk slag, graviditet og amming. Felles mottak med antikoagulantia og andre disaggreganter er ikke tillatt.

klokkespill

Curantyl senker blodplateaggregasjonen, reduserer derfor risikoen for blodpropper i karetets lumen. Det fører også til vasodilasjon, reduserer arteriell trykk og perifer vaskulær motstand, og forbedrer blodstrømmen i hjernen. Inntil nylig ble Kurantil brukt til utvidelse av koronarfartøy, men nå er det ikke brukt til dette.

Kurantil er oftest foreskrevet for profylakse av postoperative blodpropper, for behandling av ONMIK etter iskemisk type og for trombose av den sentrale venen av netthinnen. Det er tegn på at når du tar Kurantil, forbedrer ikke bare blodets reologiske egenskaper, men normaliserer også nyrefunksjonen. Som antiagregatsionnogo medisin Kurantil svakere enn Tiklid, men omtrent lik Aspirin. Dette stoffet tolereres mye bedre av pasienter, siden det ikke påvirker mageslimhinnen og stimulerer ikke dannelsen av sår og erosjon på slimhinnen. Currantil er foreskrevet 25 mg tre ganger daglig for langvarig bruk.

Bivirkninger med curantil er sjeldne. Disse inkluderer rødhet i ansiktet på grunn av vasodilatoreffekt, økt hjertefrekvens og allergiske hud manifestasjoner.

Du kan ikke foreskrive Kurantil-pasienter med en utbredt skleroserende aterosklerotisk lesjon av kranspulsårene.

Vasodilatormedikamenter

Sermion

Sermion reduserer spasmen av karene i netthinnen, hjernen og perifere organer. Det kan også brukes til diabetisk retinopati, hornhindedystrofi og iskemi av optiske nervefibre. stoffet er også effektivt for behandling av pasienter med nedsatt cerebral sirkulasjon i de tidlige stadier av patologiske forandringer.

Ta Sermion oralt tre ganger daglig for 10 mg før måltider. Varigheten av behandlingen kan være 2-3 måneder eller mer.

Blant de bivirkninger Sermion isolert svimmelhet, fordøyelsesbesvær, hypotensjon, søvnløshet (søvnighet eller søvnløshet), hud pruritus, rødhet i huden i ansiktet eller den øvre halvdel av kroppen. I dette tilfellet bør du redusere dosen eller avbryte legemidlet.

Ikke administrer CURANTIL med signifikante bivirkninger. Hvis det er alvorlig hypotensjon, bør du ta en horisontal stilling.

stugeron

Cinnarizin reduserer følsomheten til blodkarene til biogene vasokonstriktorer, spesielt angiotensin. Det forbedrer også mikrosirkulasjonen, reduserer blodets økte viskositet, gjør vevet mer motstandsdyktig mot hypoksi, reduserer excitability og har antihistamin effekt. Det reduserer excitability av reseptorene til vestibulær apparatet, slik at det kan være effektivt i nystagmus. Påvirkninger på systemisk trykk Cinnarizine gir ikke.

Ta stoffet inne (daglig dose på 100 mg). Behandlingsforløpet når flere måneder.

Når du tar Cinnarizine, kan tørr munn, dyspepsi, døsighet oppstå. Det er nødvendig å redusere dosen slik at uønskede effekter forsvinner. Legemidlet forsterker virkningen av sedativer, inkludert alkohol.

Det er ingen kontraindikasjoner for utnevnelsen av Cinnarizine, men den bør ikke brukes under graviditet og amming.

cavinton

Vinpocetin har en vasodilaterende effekt, som oppstår som et resultat av avslapning av glatte muskler. Også stoffet forbedrer leveransen av oksygen og næringsstoffer til hjerneceller, øker metabolismen av glukose, reduserer blodviskositet og blodplateaggregering. Cavinton utøver ikke sterk innflytelse på systemisk trykk.

Ta stoffet i tabletter etter måltider 3-4 ganger om dagen i 2 måneder. Det var ingen bivirkninger.

Det er umulig å foreskrive vinkoksetin i alvorlig koronar hjertesykdom, livstruende arytmi, under graviditet. Forsiktig krever behandling av pasienter med labilt trykk og redusert vaskulær tone. Løsningen administreres kun ved intravenøs drypp. Legemidlet er ikke kompatibelt med heparin.

Nikotinsyre

Dette vitaminet påvirker fett og karbohydratmetabolisme, har anti-pellagrafisk effekt, forårsaker vasodilasjon, normaliserer konsentrasjonen av kolesterol. Nikotinsyre deprimerer påvirkning av det sympatiske nervesystemet og stimulerer parasympatisk.

Bruk stoffet i tabletter (2-3 ganger daglig for 20-50 mg) eller i injeksjoner (1-2 ml i 10-15 dager).

I tilfelle av øyesykdommer, ordineres nikotinsyre vanligvis i kombinasjon med andre legemidler (Nicoverin, Xanthinal nikotinat, Nikospan).

Nigeksin

Dette stoffet dilaterer blodkarene uten å påvirke trykknivået. Ta pillen 3-4 ganger om dagen i en og en halv måned.

komplamin

Ksavin (Teonikol, xantinol nicotinat) forbedrer perifert blod, perifer arterie strekker seg, påvirker cerebral blodstrøm, reduserer aggregeringsegenskaper blodplater, styrer lipidmetabolismen, fult nervevev og stabiliserer mikrosirkulasjon i retinalt vev.

Tildel stoffet i tabletter etter å ha spist 2-3 stykker. Det foreligger ingen data om bivirkninger. Kontraindisert ved utnevnelse av Complemina med alvorlig hjertesvikt, hjerteinfarkt, mot bakgrunn av akutt blødning, pasienter i første trimester av svangerskapet. Forsiktig krever behandling med ustabilt trykk og akutt magesår.

Trental

Pentoxifyllin dilaterer blodkar, forbedrer næringen av vev, stabiliserer de reologiske egenskapene til blod, øker de elastiske egenskapene til røde blodlegemer, reduserer blodplateaggregeringen.

Tilordne Trental for oral administrering (4 tabletter per dag).

Bivirkninger inkluderer svimmelhet, dyspepsi og rødhet i ansiktet.

Kontra å benytte en medisin hvis: massiv blødning, friske blødninger i netthinnen området eller glassaktig substans, akutt hjerteinfarkt, aterosklerose, cerebrale blodkar og hjerte alvorlige.

Antisklerotiske stoffer

Miskleron

Klofibrat (lipomid, atromidin, clofibrat) reduserer konsentrasjonen av kolesterol og urinsyre i blodet, øker fibrinolytisk aktivitet, reduserer blodplateaggregering.

Det er ofte foreskrevet for behandling av diabetisk retinopati og hyperlipidemi. Påfør 2 kapsler tre ganger daglig (etter måltider). Behandling er foreskrevet kurs (ca. en måned) med en påfølgende månedlig pause.

På bakgrunn av behandlingen kan dyspepsi, hudklynge, muskelsmerter, urtikaria, svakhet i kalvemuskulaturen og vannoppbevaring i kroppen oppstå. Etter narkotikaavbestilling går alle negative hendelser vanligvis bort. På bakgrunn av langvarig administrasjon kan gallesteinene dannes, kolestase utvikler og forverring av LCB.

Det er kontraindisert å bruke legemidlet for lever, nyre, graviditet og amming. Foreskrive ikke fibrater til barn og pasienter med diabetes mellitus (risiko for hypoglykemi).

metionin

Methionin er en uunnværlig aminosyre for kroppen. Det bidrar til å fjerne fett fra leveren celler, nøytraliserer giftstoffer, forbedrer effekten av enzymer, vitaminer og hormoner. Det er foreskrevet for behandling av giftig leverskade, med diabetes, aterosklerose.

Ta metionin før måltider for 2 tabletter. Behandlingsforløpet varer i 10-30 dager. Noen ganger brukes en ti-dagers ordning, etterfulgt av en ti-dagers pause. Kontraindikasjoner til utnevnelsen av stoffet er ikke avslørt. På bakgrunn av at man tar metionin, kan oppkast oppstå, noe som krever at medisinen trekkes tilbake.

Stimulerende stoffer

ATP

Adenosintrifosfat er nødvendig for syntese av genetisk materiale og proteiner (DNSC og RNA). Det reduserer ekssudasjon og forandring, påvirker oksidasjonsreduserende reaksjoner. Ved subkonjunktivadministrasjon kan ATP akkumulere i øyets vev uten å forårsake komplikasjoner.

For behandling av 0,25% administreres løsning av ATP intramuskulært (1-2 ml) eller subkonjunktival (0,2 m) i 15-25 dager.

FIBS

Dette legemidlet er oppnådd ved destillasjon av slammet. Det er et biogent stimulerende middel, som foreskrives når stoffet i den glittende kroppen er oversvømt, i tilfelle av keratitt, blepharitt, conjunctivitis, nærsynthet. Legemidlet er også effektivt i myalgi, radikulitt og leddgikt. Oppgi en løsning på 1 ml i en måned.

Torfot

Dette legemidlet er oppnådd ved å fjerne torv. Med sin biologiske effekt, ligner den FBS.

Aloe ekstrakt

Tildel oppløsning i progressiv myopi, okular inflammasjon (uveitt, keratitt, blefaritt, konjunktivitt), fordunkling av glasslegeme, og i tilfelle av sår i magesekken og tolvfingertarm 12. Oppgi 1 ml av oppløsningen under huden i en måned.

Kontraindikert bruk av stimulanter i alvorlig hjerte og karsykdom, i tilfelle av graviditet, pasienter med nephroso-nephritis, akutte gastrointestinale sykdommer.

I tillegg kan denne gruppen medikamenter ikke brukes til pasienter over 55 år.

Komplekser av vitaminer

Vitaminer er en del av komplekse preparater sammen med aminosyrer, mikro- og makroelementer (decamewith, ampevite, quadevite, orcomin). De har gunstig innflytelse på metabolisme, øker bindevevets aktivitet, forbedrer regenerering og reparasjon, eliminerer mangelen på viktige stoffer. Alt dette forbedrer stoffskiftet og bremser aldringsprosessen.

aevit

Aevit er en løsning av vitamin E og A i olje. Tocopherol tar del i oksidasjonsprosessene, metabolisme av proteiner og karbohydrater, normaliserer permeabiliteten av vaskemuren, normaliserer blodstrømmen i netthinnen. Retinol påvirker hovedmetabolismen, er involvert i syntese av visuelt pigment. Med den felles administrasjon av disse vitaminene, er virkningen potensialert.

Tildel Aevit 1 kapsel to ganger om dagen i en måned.

Det var ingen kontraindikasjoner for bruk og bivirkninger.

Forsiktighet kreves Aevit bruk hos gravide kvinner med hypertyreoidisme og galleblærebetennelse, så vel som på bakgrunn av øket vaskulær permeabilitet i tilfellet med kronisk sirkulasjonssvikt, kronisk glomerulonefritt.

Pangeksavit

Pangexavite er foreskrevet for behandling av hudsykdommer og synspatologi. Dosen av legemidlet er 1 tablett tre ganger om dagen.

Geptavit

Heptavit brukes i psoriasis, sykdommer i det optiske systemet (taperotereinalt abiotrofi, keratomalakia, xerophthalmia, keratitt, etc.). Ta vitaminet etter måltider 1-2 ganger om dagen. Behandlingsperioden er 20 dager.

Dekamevit

Decamewith forbedrer metabolismen, normaliserer den generelle tilstanden hos eldre pasienter. Det anbefales for psykisk og fysisk overbelastning, under rekonvalescens i alvorlige sykdommer. Ta Decamevit 1 tablett 1-2 ganger om dagen.

Geksavit

Vitaminkomplekset er foreskrevet for profylaktiske formål for å øke immuniteten mot infeksjoner, samt for langvarig behandling med antibiotika eller i tilfelle økt øyestamme (førere, etc.). Ta 1 tablett 2-3 ganger om dagen (etter å ha spist).

Andre vitaminkomplekser brukes hyppigere til hypovitaminose.

Taufon (den aktive substansen av stoffet Taufon) er en aminosyre med svovelinnhold. Det dannes i kroppen under desintegrasjon av cystein og påvirker energiprosessene. Legemidlet stimulerer reparasjon og regenerering i dystrofi og traumatisk vevskader, hos pasienter med glaukom, fører det til eliminering av intraokulær hypertensjon. På grunn av at Taufon er en del av gallsyrer, påvirker det stoffskiftet av fett.

Påfør legemidlet i form av dråper for øynene (2-3 dråper 2-4 ganger daglig i tre måneder) eller en oppløsning (4%) for injeksjoner som utfører parabulbar, subkonjunktiv (0,3 ml) i 10 dager. Noen ganger ty til metoden for tvungen instillasjon, det vil si injisert 1 slipp hvert 15. minutt i en time. Prosedyren gjentas to ganger om dagen i en måned. Med denne administrasjonsruten er penetrasjonen av legemidlet, selv i glasslegemet og retinale celler, notert.

Forsterkning av øyets fartøy

I det tilfelle hvor de svake øyet fartøy oppstår inhibering av metabolismen, blir blodstrømmen forstyrres, og følgelig, stopper tilførselen av oksygen og sporelementer i den ønskede mengde i alle avdelinger og vev, herunder organer for syn. Forstyrrelse av okulær sirkulasjon fører til dysfunksjon av synlinjen.

Blodet flyter til øyebollet gjennom øyearterien, den forsyner alle nødvendige næringsstoffer til øyet apparatet. Eating av øyevevet skjer gjennom kapillærene. Det viktigste av øyet er kar som fôrer optisk nerve og netthinnen. Det er ingen ventiler på de øvre og nedre øyene. Enhver blokkering av blodårer er svært farlig for sykehuset.

Årsaker til svekkelse av øyets kar

Svake øyenkarmer er utsatt for overdreven blodoverløp med etterfølgende brudd. Pasienten, i hvilken dette skjedde, kan se en rødhet på den synlige delen av øyet apparatet, som er forårsaket av blodinntaket under øyens slimhinne.

De okulære karene er små i størrelse og tynn nok. I denne forbindelse fører mangelen på riktig ernæring til det faktum at de blir sprø og svake. Brudd på blodkarets integritet kan skyldes ulike faktorer.

komme inn i øyet av rusk;

nærvær av fremmedlegeme i øyets hulrom;

eksponering for tørr luft;

termisk eksponering for øynene.

I tilfelle øyeorganene blir utsatt for langvarig eksponering for tørr luft eller blir skadet av fremmedlegemer, oppstår det ubehag, noe som får en person til å gni øynene hele tiden.

Konstant øyestamme

Øynene blir slitne, ikke bare fra å jobbe med små gjenstander, men også ved langvarig å se på TV eller arbeide på datamaskinen. Under lesing, i et svakt opplyst rom, er det en sterk øyestamme. Alt dette kan føre til at fartøyet brister. I det verste utfallet vil pasienten ha redusert synsstyrke eller andre patologier.

Skader på øyebollene eller hodet

Svært ofte fysiske effekter i ansiktet eller hodet kan provosere øyesmerter. I dette tilfellet må du umiddelbart konsultere en lege som vil bidra til å identifisere eller motbevise muligheten for ulike typer komplikasjoner. Det er farlig når blodet strømmer inn i glassplaten; Et slikt traume passerer ikke av seg selv og krever rettidig intervensjon av spesialister, ellers kan retinal løsrivelse oppstå.

vektløfting;

løfter for mye vekt.

I det øyeblikket en strømspurt finner sted, fyller svake blodkar med blod og risikoen for brudd øker. Ikke innrøm at dette kan være, ta vitaminer, forårsaker styrking av veggene i blodårene.

dysfunksjon av det endokrine systemet;

sykdommer av en smittsom natur, ledsaget av en økning i kroppstemperaturen;

øye sykdommer, for eksempel keratitt eller konjunktivitt;

endring i blodtrykk, preget av en sterk økning, (bidrar til fylling av blodkar);

Eye tumor prosesser av forskjellig art (om noen trykket økes, og deformasjonen av øyeeplet, blir beholderne utsettes for strekk og økning i størrelse, noe som kan føre til at deres ruptur);

hypovitaminose (verste av alt, veggene i blodårene påvirkes av mangel på rutine og vitamin A og C, de er ansvarlige for å gjøre karene elastiske);

følsomhet for endringer i værforholdene (atmosfærisk trykk).

Folk som misbruker alkohol, er utsatt for brudd på blodårene. Blødning oppstår som et resultat av deres skarpe innsnevring og etterfølgende rask ekspansjon. Også, noen medisiner kan utløse vaskulære skader. En slik effekt er for eksempel aspirin.

Hvis det er et brudd på fartøyet, og etter noen dager forsvinner rødheten ikke, det er nødvendig å konsultere en spesialist. Det er svært vanskelig hjemme for å etablere årsaken til intraokulær blødning: dette skyldes fraværet av karakteristiske symptomer på skade, bortsett fra rødhet. I noen tilfeller føles en person litt brennende eller kløe i det berørte området.

Metoder for å styrke øynene i øynene

Om hvordan du styrker blodkarene, vil pasienten bli fortalt av legen til øyeleggen etter undersøkelsen. En viktig regel, hvis overholdelse vil bidra til å styrke skipets vegger - regelmessige hygieniske prosedyrer for synets organer. Det er nødvendig å distribuere den daglige belastningen til øynene og gi dem en ordentlig hvile.

Vitaminer som bidrar til å styrke fartøyene finnes i honning, rosen hofter og sitrusfrukter (gruppe C). I søt pepper er det et så viktig element som rutin.

Vaskulær styrke kan gjøres på en kontrast måte. For å gjøre dette, må man for å fremstille to beholdere og fylle dem med varmt og kaldt vann, og deretter i sin tur til nedre flate i en retning, og deretter i en annen beholder og danne en lukking og åpning av øynene (ca. 10 ganger). Det er viktig å starte prosedyren og fullføre den med en beholder med kaldt vann.

Vitaminer bør inkluderes i den daglige dietten til hver person: Spesielt matvarer som har en grønn farge - agurker, greener, salat. Stoffene i deres sammensetning kan styrke de vaskulære veggene, og karene vil være mindre utsatt for skade.

Også, fartøyene kan styrkes med spesiell gymnastikk for øynene, som må utføres daglig.

Vitaminer og sporstoffer som er nødvendige for øyets fartøy

I de situasjonene hvor en person har svake blodårer, vil styrking av dem forhindre utvikling av patologier i øynene. Grunnlaget er massasje og vitaminer, tilgjengelig for kjøp i hvert apotek, samt øyedråper.

De viktigste vitaminene til øyets fartøy er gruppe B, C, A. I hvert kompleks av sporstoffer er vitaminene i sammensetningen og deres nummer indikert.

Vitamin C er det mest tilgjengelige middelet (inneholdt i askorbinsyre). Det gjenoppretter normal blodsirkulasjon, styrker kroppens beskyttende funksjon og har en gunstig effekt på nervesystemet. Dette vitaminet finnes i solbær, grønt, hundrosen, sitrus.

Hvis det ikke er nok vitamin B5 i kroppen, er det et brudd på sirkulasjonsfunksjonen, som forårsaker utvikling av smerte i bena, dermatologiske sykdommer, spasmer. Vitaminer fra denne gruppen finnes i store mengder i leveren, bokhvete, jordnøtter og eggeplomme.

Vitamin A bidrar til å gjenopprette riktig blodsirkulasjon, påvirker kvaliteten på epitelet positivt. Det er svært viktig at bruk av preparatet som inneholder vitamin A doseres, mens mengden skal bestemmes av legen etter en grundig undersøkelse av pasienten. Hvis vi snakker om naturlige produkter, kan dette vitaminet finnes i gulrøtter, melk, aprikoser.

Vitaminene i gruppe P utøver en styrking på veggene på karene og øker deres elastisitetsnivå. De finnes i fjellas og rosen hofter, så vel som solbær.

E-vitamin hemmer dannelsen av blodpropper, har en antihypertensive effekt - senker blodtrykket. Du kan konsumere vitaminer fra denne gruppen som et forebyggende tiltak for atherosklerose.

Styr øyets fartøy ved regelmessig bruk av spesielle medisinske dråper; for eksempel inkluderer de Katachrom og Quinaks. I tillegg til styrking har disse dråpene den forebyggende effekten av å forebygge en rekke sykdommer.

Les Mer Om Fartøyene