Gjennomgang av 13 populære stoffer for hjertet: deres fordeler og ulemper

Fra denne artikkelen vil du lære: hvilken hjertemedisinske liste brukes ofte til behandling av hjertesykdommer, hvilke indikasjoner skal de brukes til, hvilke bivirkninger kan deres administrasjon føre til.

Innholdet i artikkelen (liste over legemidler):

Legene har et ganske stort arsenal av medisiner, som de foreskriver for behandling av hjertesykdom. Dessverre begynner mange hjertepasienter som gir inn i annonsering i media og på Internett, selvstendig å ta medisiner som ikke har bevist effektive egenskaper. Noen ganger er disse midlene foreskrevet av leger.

De mest populære og ofte foreskrevne hjertepreparatene i folket er i deres liste og midlene som er oppført i innholdet i artikkelen. Vi vil snakke om dem videre.

Hjertepreparater har forskjellige former for utgivelse:

 • Tabletter eller kapsler som må svelges, holdes under tungen eller oppløses i vann.
 • Aerosoler som må sprøytes i munnen.
 • Løsninger for intravenøs eller intramuskulær injeksjon.
 • Healing patches, som må limes til huden.

Kardioterapeuter, allmennleger og allmennleger behandler kardiovaskulære sykdommer.

1. Antiaggreganter

Antiaggregeringsmidler er medisiner som forhindrer forbindelse mellom blodplater mellom seg (aggregering), og forhindrer dannelsen av trombi.

aspirin

Den mest populære og kjente antiplatelet er acetylsalisylsyre (aspirin). I store doser brukes dette stoffet med antipyretisk, antiinflammatorisk og smertestillende. I en dose på 75-100 mg hemmer aspirin blodplateaggregasjon (adhesjon), noe som fører til forebygging av hjerneslag og hjerteinfarkt. Det er til dette formål at legene foreskriver det hos pasienter med kardiovaskulære sykdommer og økt risiko for utvikling. Aspirin anbefales ikke til pasienter som har:

 • en mage eller duodenalt sår;
 • hemofili eller andre blødningsforstyrrelser;
 • en allergi mot aspirin;
 • En allergi mot noen ikke-steroidal antiinflammatorisk medisin (f.eks. ibuprofen);
 • alder til 16 år.

Disse kontraindikasjonene skyldes at aspirin påvirker mageslimens slimhinne negativt og øker risikoen for blødning.

De mest kjente handelsmedisinene som inneholder aspirin er kardiomagnesium, aspirinkardio, Magnikor.

klopidogrel

Et annet ofte foreskrevet legemiddel fra gruppen av antiplatelet-midler er klopidogrel. Det, som aspirin, forstyrrer aggregering av blodplater, og forhindrer dannelsen av trombi. Effekten er mer uttalt enn aspirin. Tilordne klopidogrel til pasienter med aspirinintoleranse. Den kombinerte bruken av disse to midlene er foreskrevet til pasienter etter stenting eller omgåelse av kranspulsårene. Bruk av klopidogrel kan redusere risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt.

Den største faren for klopidogrel, samt aspirin, er økt risiko for blødning. Det er på grunn av dette at leger prøver å unngå en dobbel antiplatelet-behandling med en kombinasjon av disse legemidlene.

Det mest populære stoffet som inneholder clopidogrel er Plavix.

2. Statiner

Statiner er stoffer som reduserer nivået av skadelig blodkolesterol, som kan føre til aterosklerose og hjerte-og karsykdommer. Derfor er statiner foreskrevet for:

 1. Iskemisk hjertesykdom.
 2. Angina pectoris.
 3. Myokardinfarkt.
 4. Stroker og forbigående iskemiske angrep.

Statiner kan ikke kurere disse sykdommene, men de bidrar til å forhindre deres utvikling og progresjon.

Hovedfaren ved bruk av disse legemidlene er muskel- og leverskade.

De mest populære statinene er atorvastatin, rosuvastatin og simvastatin.

3. Angiotensin-omdannende enzym (ACE-hemmere)

Disse stoffene forstyrrer produksjonen av angiotensin - et hormon som bidrar til innsnevring av arteriene. På grunn av utvidelsen av fartøyene, reduseres trykket og belastningen på hjertet reduseres. ACE-hemmere reduserer risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt.

Legene foreskriver disse legemidlene for hjertet til pasienter med:

 • arteriell hypertensjon;
 • hjerteinfarkt;
 • hjertesvikt.

Disse stoffene har få bivirkninger, hvorav den viktigste er en tørr hoste.

De mest populære av ACE-hemmere er kaptopril, enalapril, ramipril og perindopril.

4. Betablokkere

Betablokkere reduserer blodtrykk, styrke og hjertefrekvens, og reduserer dermed behovet for hjertemuskel i oksygen.

De viktigste indikasjonene på reseptbelagte legemidler er:

 • arteriell hypertensjon;
 • angina pectoris;
 • hjerteinfarkt;
 • hjerterytmeforstyrrelser med høy puls;
 • hjertesvikt.

Bruk av beta-blokkere hos hjertepasienter bidrar til å redusere morbiditet og dødelighet.

De negative egenskapene til disse stoffene inkluderer:

 1. Økende symptomer på hjertesvikt ved begynnelsen av behandlingen, som oppstår etter 1-2 uker.
 2. Muligheten for søvn og mareritt.
 3. Signifikant reduksjon i hjertefrekvensen.
 4. Forverring hos pasienter med astma eller obstruktiv lungesykdom.

I tillegg er det tegn på at å ta betablokkere kan øke risikoen for å utvikle diabetes.

De mest populære betablokkene er bisoprolol (Concor), carvedilol (Coriol), nebivolol (Nebilet).

5. Angiotensinreseptorantagonister

Disse stoffene forstyrrer effekten av angiotensin på kardiovaskulærsystemet. Legene foreskriver angiotensinreseptorantagonister med dårlig ACE-toleranse, da de har færre bivirkninger.

De mest kjente antagonister av angiotensinreseptorer er losartan (Lozap, Lorista) og telmisartan (Mikardis).

6. Kalsiumkanalblokkere

Disse stoffene utvider blodårene, og forbedrer dermed blodstrømmen til hjertet og senker blodtrykket. Kalsiumkanalblokkere brukes til å behandle arteriell hypertensjon, angina pectoris og visse typer hjerterytmeforstyrrelser.

Siden disse stoffene utvider blodårene, kan de forårsake hodepine, flush av blod til huden, hevelse på underlempene.

Eksempler på kalsiumkanalblokkere er amlodipin, felodipin og verapamil.

7. Nitrater

Nitrater utvider blodårene, som brukes til å behandle angina pectoris. Eksempler på disse legemidlene er nitroglyserin og isosorbiddinitrat (nitrosorbid). Tabletter eller en aerosol av nitroglyserin fjerner raskt angina angrep, så nesten hver pasient med denne sykdommen bærer den med dem.

De viktigste bivirkningene av nitrater er hodepine, hevelse på bena og et rush av blod i ansiktet.

8. Diuretika

Diuretika (diuretika) bidrar til å fjerne overflødig væske fra kroppen, og dermed redusere blodtrykket, redusere hevelse og kortpustethet. Derfor brukes de til arteriell hypertensjon og hjertesvikt.

Bivirkninger av diuretika inkluderer:

 • dehydrering;
 • forstyrrelse av elektrolyttbalansen i kroppen.

Eksempler på diuretika, ofte brukt i hjertesykdommer, er veroshpiron, indapamid, furosemid, hydroklortiazid, torasemid.

9. Hjerteglykosider

Glykosider øker styrken av hjertekontraksjonene og senker frekvensen, noe som kan være nyttig for hjertesvikt og rytmeforstyrrelser.

Disse legemidlene har toksiske effekter, så du bør nøye følge legenes anbefalinger for mottak. Symptomer på bivirkninger av glykosider inkluderer kvalme, oppkast, nedsatt appetitt, synshemming, hallusinasjoner, forvirring, uvanlige tanker og oppførsel.

10. Antikoagulantia

Antikoagulantia er midler som påvirker blodproppsfaktorer i plasma, og dermed forhindrer dannelsen av blodpropper. De brukes etter operasjon for implantasjon av kunstige ventiler i hjertet og atrieflimmer, dette bidrar til å forhindre dannelse av blodpropper i hjertehulen.

De viktigste bivirkningene av antikoagulantia er en økt risiko for blødning på forskjellige steder, så når du bruker dem, må du overvåke laboratorieindikatorene for blodkoagulasjon.

De viktigste representanter for denne gruppen av rusmidler er warfarin og rivaroxaban (Xarelto).

I akutte situasjoner (myokardinfarkt, ustabil angina), injiserbare antikoagulanter - heparin, enoksaparin (Clexan), fondaparinux (Arikstra) brukes.

11. Antiarrhythmic drugs

Til antiarytmiske medisiner tilhører legemidler fra forskjellige grupper. For eksempel kan de inkludere betablokkere, kalsiumkanalblokkere, digoksin.

Hensikten med å bruke disse rettsmidlene er å gjenopprette den normale rytmen til hjerteslag eller normalisere pulsfrekvensen.

12. Preparater som inneholder kalium og magnesium

Kalium og magnesium - nødvendig for hjertet og hele kroppen av sporstoffer. Hvis de er mangelfulle, øker risikoen for å utvikle hjertearytmier og kranspuls aterosklerose. Svært ofte observeres mangel på kalium og magnesium ved bruk av diuretika som stimulerer utskillelsen i urinen.

Veldig populært er narkotika som inneholder en kombinasjon av kalium og magnesium - panangin, asparkam.

13. Metabolske midler

Disse stoffene er utviklet for å forbedre metabolismen i hjertecellene og beskytte dem mot den negative effekten av mangel på oksygen. De er ofte foreskrevet for iskemisk hjertesykdom, hjertesvikt, kardiomyopati, angina pectoris, hjerteinfarkt. Imidlertid har de fleste av disse legemidlene ikke en vitenskapelig bevist positiv effekt på kardiovaskulærsystemets funksjon, prognosen og forventet levetid for hjertepasienter. De fleste av de kliniske anbefalingene i Europa og USA anbefaler ikke bruk i hjertesykdommer.

De mest populære metabolske stoffene er trimetazidin (Preductal), meldonium (Mildronate), tiotriazolin og riboksin.

Det bør bemerkes at Det europeiske legemiddelkontoret gir bruk av trimetazidin til behandling av angina pectoris hvis andre legemidler ikke kan kontrollere symptomene på denne sykdommen.

Medikamenter for hjerte og blodårer

Medisiner for hjertet og karene med beroligende virkning bidrar til utvidelse av blodkar. Innen ti minutter etter oppløsningen oppstår syntese av hormoner av neuropeptider, som er ansvarlige for å redusere nervespenningen, aktiverer den beroligende refleksen.

Så hemming av smerte oppstår, ro og normalisering av staten kommer. Denne prosessen kan påvirke en viss periode. Med smerte i hjertet, er det nødvendig å ta validol og legge seg ned slik at krisen finner sted. I løpet av denne perioden reduseres aktiviteten, smerten reduseres, det blir lettere å puste.

Ved endringer i blodkarets vegger, økt trykk, bør andre medisiner for hjerte og blodkar brukes. Deres handling består i at sammensetningen inneholder spesielle aktive stoffer som bidrar til å redusere trykket på karene i hjertet som fremmer den venøse utstrømningen av blod fra vitale organer.

Mange medikamenter bidrar til akselererte effekter på blodårene, lavere blodtrykk. Dette skjer i løpet av minutter, så i noen tilfeller bidrar en slik nødhandling til å redde liv. Som et resultat av den biokjemiske reaksjonen, utvider karene i menneskekroppen.

Det er en gunstig effekt på blodkroppens anstrengte vegger, effekten på hjerte-myokardiet, muskelstruktur, som bidrar til reduksjon av trykk på veggene i hjertets kar og nærliggende organer. Som et resultat av omfordeling av blodstrømmen i karene øker aktiviteten betydelig, oksygenforsyning av blodkar oppstår.

Slike legemidler for hjerte og blodårer forenkler livet, øker varigheten. Ved konstant inntak av medisiner blir en syke lettere, ettersom blodtrykket minker og vaskulær aktivitet aktiveres, smerter i hjertet reduseres, og det blir bedre.

Når utbruddet av hjertekrisen skal konsultere en kardiolog, ring kalt en ambulanse. Tiltak for nødhjelp i form av å ta en tablett validol eller dråper valerian redd livene til mange mennesker som ikke er forvirret og tok rettidig medisiner. Smerte i hjertet kan ikke tolereres, fordi det er dødelig for helse. Du kan alltid forbli deaktivert, få hjerteinfarkt helt opp til døden.

Ved smertestart må du ta en horisontal posisjon. Du bør være tålmodig og ta en tinktur av valerianen for selvfølelse av ro. Dette vil bidra til å fjerne det nervøse syndromet, forhindre komplikasjoner.

I tilfelle av vegetovaskulær dystoni forekommer følgende symptomer:

 • hjerterytmen er forstyrret;
 • Det er følelser av smerte i brystområdet;
 • det blir vanskelig å puste inn eller puste ut luften;
 • svimmel,
 • øker kroppstemperaturen;
 • det er svakhet i lemmerne;
 • det er kulderystelser.

Hvis det er ubehag som er nevnt ovenfor, er det nødvendig å ta medisiner som reduserer smerte, normaliserer trykket. For å opprettholde selvkontroll, må du ligge og slappe av etter å ha tatt medisiner inni.

Blodtrykk bør måles. Ved høyt blodtrykk må du drikke et legemiddel som gradvis reduserer det. Når blodtrykket stiger, bør du:

 • ta en horisontal posisjon
 • Legg en pute eller pute under nakken og under føttene dine;
 • Prøv å roe seg og sovne.

Alle forholdsregler er rettet mot å gjenopprette styrken, beroligende og redusere muskeltonen. Det er også nødvendig å ta medisiner for å senke blodtrykket og normalisere følelser. Hvis det er en følelse av spenning og fysisk belastning, bør du drikke en pille og forsøke å sove. Avslapningsmetoder bidrar til å fjerne spenningen i stressetidspunktet.

Du kan åpne vinduet for luft med oksygen for å komme inn i rommet der pasienten er. Når angina pectoris skal tas nitroglyserin, som kan fjerne et angrep av hjertesmerter, lindrer spenningen i musklene.

Andre legemidler, for eksempel validol, corvaldine med angina pectoris, virker kanskje ikke. Hvis smerten i hjertet ikke avtar, bør du ringe en ambulanse. I alle tilfeller må du ringe en ambulanse for å redusere smerte og unngå hjerteinfarkt.

I medisin har medisiner en rekke kontraindikasjoner. Ikke bruk Validol med hjerteinfarkt, hjerteinfarkt, alvorlig myokardisk form opp til sjokk. Med lavt arterielt trykk, høyt intrakranielt trykk, en sjokkstatus, drikker ikke nitroglyserin.

Ikke hjelpe medisiner som hjerteglykosider, i strid med den hjertemuskelen, arytmier andre grad arteriell blokade, tachykardi, bradykardi, aortastenose, store forandringer i hjertemuskelen. Pas på å ta medisiner, følg legenes råd for ikke å gjøre pasienten verre.

Medikamenter for å styrke hjertet og blodårene

Medisiner for å styrke hjertet og blodårene foreskrives av en kardiolog.

Legen undersøker pasienten før han tar medisiner, skriver ut en liste over tabletter som må systematisk brukes med sikte på:

 • normalisering av blodtrykk;
 • smertelindring;
 • positive effekter på blodkarets vegger;
 • flytende flyt av blod;
 • fjerning av spenning;
 • regulering av hjertefrekvensen;
 • fjerning av spasmer av blodkar;
 • normalisering av pasientens tilstand.

For at pasientpatienten skal føle seg mye bedre, er det nødvendig å bruke medisiner for å opprettholde hjertet og blodkarene i lang tid.

Legen velger stoffene som mest effektivt hjelper pasienten, forbedrer pasientens generelle tilstand. Uten forutgående konsultasjon med en lege, bør du ikke ta medisinene selv, da du bare kan gjøre skade.

Apoteket har en spesiell medisin for hjertet og blodårene, som er utgitt kun på resept, så i alle fall, bør du gå til en klinikk for behandling og testing av Kardiologi anbefalinger, gå kardiogram for å utelukke tilstedeværelse av en kronisk sykdom eller akutt form for hjerteinfarkt.

Et elektrokardiogram lar deg identifisere årsaken til sykdommen, unngår smerte i hjertet. For endelig å bli kvitt hjertesykdom, er det nødvendig å ta medisinen utelukkende for legenes resept. Hvis pasienten ønsker å gjenopprette seg raskere, er det nødvendig å nærme seg dette spørsmålet på riktig måte.

Det finnes medisiner, virkningen av disse ligner på Validol. Det er valokordin, noe som bidrar til refleksvirkningen på fartøyets vegger og fjerning av spenning i thorakregionen. Når angina brukes, nitroglyserin, som har en vasodilaterende effekt på karene.

Bruken av Corvalol i nødstilfeller gir oss mulighet til å normalisere den hurtige hjertefrekvensen, senke trykket, roe pasienten, normalisere den generelle tilstanden, redusere svimmelhet, umiddelbart påvirke smerten. Før du bruker valocordin, er det nødvendig å bli undersøkt av en kardiolog. Kontraindikasjoner for legemidlet er praktisk talt ingen, derfor brukes det til behandling av hjerte og blodkar etter utnevnelse av lege.

Legemidler som kalles nitrater, brukes hovedsakelig til å utvide blodkar. En smertestillende effekt oppstår når du tar nitroglyserin, nitrospray, nitromitt. Listen over narkotika med lignende effekt har økt betydelig, men bruk av medisiner bør koordineres med kardiologen.

I tilfelle smerte, legges tabletten under tungen for en sterkere innvirkning på karossens vegger, noe som bidrar til deres ekspansjon. På grunn av effekten av nitrater på menneskekroppen, er det mulig å gi førstehjelp ved akutt smerte, hjerteinfarkt.

Det er langtidsvirkende stoffer. Dette er en hjerte-, monokle, nitrosorbid, som utvider arteriene, bidrar til en venøs utstrømning av vitale vitale organer, som er ansvarlige for hjertets arbeid.

I tilfelle av akutte smerte nitrater bidra til ernæring av hjertet, gi blodstrømmen til hjertemuskelen, reduserer smerte, fremmer stress, for å hindre myokardialt infarkt, angina, hjelpe til med utviklingen av kronisk og akutt hjertesvikt, en gunstig effekt på aorta.

Noen bivirkninger av nitrater kan oppstå. Dette hodepine, tinnitus, svimmelhet, rødhet i ansiktets hud, kvalme. Bivirkninger av midlertidig handling. Det er noen kontraindikasjoner i form av sammenbrudd, det vil si å redusere trykk eller slag, glaukom i fundusen, der legemidlet administreres med forsiktighet eller erstattes med en annen.

Når hjertesykdommer er obligatoriske foreskrevne antiplatelet midler. Blant dem skiller seg ut de vanligste: kardiomagnesium, klopidogrel, som bidrar til å lindre varme og ro smerte. Ved hjertesvikt hjelper medisinen til å avlaste feber, bedøve og forbedre pasientens generelle tilstand.

Med intoleranse mot aspirin er det bedre å avstå fra å ta en kardiomagnet. Clopidogrel brukes som en analog av en kardiomagnet, som i praksis brukes til behandling av kardiovaskulære sykdommer. Også disse legemidlene brukes i tilfelle blodpropper eller deres forebygging under graviditet, for å forhindre hjerteinfarkt, hjerteinfarkt.

Klassifisering av legemidler som relaterer seg til kalsiumantagonister i hypertensjon er som følger:

 • derivater av dihydropyridin;
 • derivater av fenylalkylamin;
 • derivater av benzotiazepin.

Disse stoffene for å styrke hjertet og blodkarene bidrar til å redusere blodtrykket i pasienten, forbedre søvn, roe nervesystemet, føre til en reduksjon av trykk i karets vegger, gunstig påvirke arbeidet i hjertemuskelen. Inntaket av medisiner, slike stoffer fører til en normalisering av blodtrykket hos eldre.

Ovennevnte poeng oppnås ved de derivater av kalsiumdihydropyridinantagonister. Den første og andre generasjon er notert, noe som øker frekvensen av hjertemuskelen. Narkotika bidrar til effektene på sirkulasjonssystemet som helhet. Verapamil reduserer hjertefrekvensen ved hypertensjon i kronisk form.

Det må tas forsiktighet ved preparering av nizolidipin, som kan slappe av fartøyene for mye og forårsake en økning i adrenalin. Kalsiumantagonister brukes i økende grad for pasienter med hjerte-og karsykdommer for å utvide blodårene og redusere slagkraften i hjertearbeidet. Bivirkninger kan oppstå som følge av bruk av kalsiumantagonister.

Det er svimmelhet, smerte i hodet, rødhet i ansiktets hud.

Hovedegenskapen til beta-blokkere er forsvaret av hjertet. De har eiendommen, slik at de kan dumpe produksjonen av eksitatoriske hormoner, som adrenalin. Det øker sammentrekningen av hjertemuskulaturen, noe som kan føre til døden.

På grunn av det faktum at adrenalin aktiverer myokardiet, øker frekvensen og kraften av sammentrekninger, og dette fører igjen til økning i fartøyets tone.

Dette fører til hyppige hjertebank, økt blodtrykk. Alt dette har en skadelig effekt på menneskers helse. For det første lider hjertet, siden den raske hjerterytmen trenger oksygen. Utbruddet av patofysiologisk iskemi er mangelen på oksygen i myokardiet. Hvis pasienten lider av kranskärlssykdom, arbeider hjertet med slitasje.

En reell redning, for personer med denne sykdommen er en beta-blokkering, som kan redusere den hurtige hjertefrekvensen, redusere blodtrykket. Dette fører igjen til en reduksjon i risikoen for hjertesykdom. Forlenger livet til mennesker med iskemisk sykdom. For øyeblikket er legemidlet foreskrevet for personer med iskemi, men dette er ikke riktig, siden folk som lider av hypertensjon, også i risikosonen. Hypertensjon kan også føre til døden, hvis ikke overvåke det.

For behandling av disse sykdommene anbefales følgende stoffer:

 • Carvedilol.
 • Metoprolol.
 • Bisoprolol.
 • Nebivalol.

Betablokkere er foreskrevet i form av ischemiske sykdommer, post hjerteinfarkt, forstyrrelser i hjertet, med en høy grad av hjertemuskelarbeid (taky-arytmi), tidligere hjerteinfarkt, utviklingen av kongestiv hjertesvikt, slag.

Det er ingen spesielle kontraindikasjoner for å ta betablokkere. Det kan være en individuell intoleranse eller allergiske reaksjoner på enkelte komponenter i legemidlet. Hvis det er bronkial astma, er dette legemidlet bedre å ta bare etter avtale med legen. Det samme for personer med sinus nodulær sårbarhetssyndrom - ledelse.

Sykdommer der dette legemidlet er foreskrevet:

 • bronkial astma (med kronisk destruktiv bronkitt foreskrevet svært nøye, siden en allergisk reaksjon kan forårsakes);
 • atrioventrikulær blokkering - svakhet i sinusnoden;
 • Bradykardi (en sjelden puls mindre enn 55 per minutt);
 • med kardiogent sjokk;
 • senket blodtrykk (under 100/60 mmHg).

Indirekte handlinger:

 1. Skader på lednings bradykardi.
 2. Økt tretthet, uvanlig svakhet, manglende evne til å trene.
 3. Utseende i kvalme, svimmelhet.
 4. Ved bruk av narkotika av den gamle generasjonen, hos unge mennesker, kan det oppstå potensforstyrrelser, og nygenerasjonsmedisiner påvirker ikke mannlig potens på noen måte.
 5. Legemidlet propranolol (anaprilin) ​​og atenolol bør ikke brukes, men mange ledsagende tiltak, spesielt økningen av insulinresistens av kroppsvev.

De nyeste medisinene påvirker ikke kroppens metabolske prosess og med diabetes, kan den brukes lenge, uten frykt.

Statiner er medisiner for å redusere kolesterol i kroppen. De er kun foreskrevet på resept, da det ikke skal være kontraindikasjoner for bruken. I den nåværende verden av farmakologi er det flere typer av dette legemidlet.

Det reduserer ikke bare kolesterol i kroppens blod, men har også en rekke fordeler:

 • Effektiviteten av å ta dette stoffet er synlig i 3 uker.
 • Statiner kan konsumeres kontinuerlig uten konsekvenser.
 • Reduserer risikoen for kardiovaskulær sykdom.

Men det er også ulemper å ta hensyn til:

 • forverring av leverceller;
 • trang til å kaste opp;
 • skarp kolikk i magen;
 • smerter i leddene.

Fibrer, i tillegg til det tidligere stoffet, bidrar til å redusere kolesterol i blodet. Men, forskjellig fra statiner, har dette legemidlet forskjellige virkemekanismer: det endrer kolesterol på det genetiske nivået.

Det er flere stoffer basert på det:

 • Clofibrate.
 • Gemfibrozil.
 • Bezofibrat.
 • Ciprofibrat.
 • Fenofibrat.

I vårt land er bare "Traicor" fra undergruppen av fenofibrates brukt universelt. Dette legemidlet er foreskrevet av leger når triglyseridnivået er svært høyt.

Det mest grunnleggende pluss er reduksjonen av triglyserider. Blant fordelene ved fibrater er det verdt å være oppmerksom på økt effektivitet, med nedsettelse av triglyserider, samt å senke utviklingen av kardiovaskulære sykdommer. Når man sammenligner statiner og fibrater, sier de at fibrater ikke reduserer dødeligheten. Å drikke disse stoffene sammen er umulig, siden det vil bli ødeleggelse av kroppens bein.

Medikamenter for hjerte og vaskulær profylakse

Medikamenter for forebygging av hjerte og blodårer er nødvendig for å forhindre hjerteinfarkt, hjerteinfarkt. Forholdsregler er nødvendige:

 • å opprettholde et balansert kosthold
 • normalisere vekten;
 • å slutte å røyke
 • trene regelmessig
 • gjør moderate arbeidsbelastninger
 • å trene kroppens forsvarssystemer;
 • skape gunstige forhold for søvn.

For å forebygge, er det nødvendig å bruke medisiner for å forhindre hjerte og blodårer. Denne cardiomagnum, aspecard, spirin cardio hver dag i lang tid. For å forbedre ytelsen til hjertemuskelen, bør man drikke riboksin sammen med et kompatibelt preparat av kokarboksylase.

For pasienter som har hjerteproblemer, foreskriver legene medisiner som forhindrer forverring av helsen, stabiliserer nervesystemet og bidrar til å normalisere blodtrykket.

Disse er diuretika, kalsiumantagonister, alle kjente aspirin, antiarytmika i form av verapamil, propafenon. Før du bruker et legemiddel, bør du besøke familielegen for riktig diagnose og behandling.

Liste over effektive hjertepiller og vitaminer

Hjertepatologi er mangfoldig, men den er basert på brudd på blodtilførselen til myokardiet. Årsakene kan være aterosklerotiske eller spasmodiske endringer i koronarbeinene, økt koagulerbarhet av blodet, valvulære defekter. Hvert tilfelle krever et individuelt behandlingsforløp.

Hva er pillene fra hjertet?

Det er viktig å etablere årsaken til hjerteinfarkt, slik at effekten av medisiner er målrettet, effektiv. Det er vanskelig å forstå uavhengig i arsenalen av hjertepiller, urimelig inntak av stoffer kan skjule symptomene uten å eliminere problemet. Bare en omfattende undersøkelse vil gjøre det mulig å utarbeide en individuell behandlingsregime.

Avhengig av pasientens klager velges symptomer, objektive data, hjerte-tabletter, som har til formål å eliminere den direkte patologien, dens konsekvenser. Behandling av hjertet er supplert med medisiner som forbedrer blodsirkulasjonen, vaskulær tone. Det er nødvendig å normalisere blodpropp, mineralmetabolisme. Kardiologiske midler er delt inn i hovedgruppene:

 • kardiotonisk (styrking av kontraktilitet);
 • antiarytmisk;
 • hypotensive;
 • angioprotektive (beskyttelse av vaskemuren);
 • lipidsenkende (senking av kolesterol);
 • koagulasjonsfaktorinhibitorer;
 • vasodilatorer.

Å styrke hjertet og forebygge hjerte-og karsykdommer

Forhindre myokardisk iskemi vil bidra til å normalisere kroppsvekt, blodtrykk. Avslutte røyking er et effektivt skritt mot hvordan du kan styrke hjertet uten medisinering. Motoraktivitet påvirker positivt myokardets motorfunksjon, gir trening av blodkar. Ved å styrke kroppens forsvar, skaper en person forhold under hvilke det ikke er nødvendig med en medisin for hjertet. Styrking av hjertemusklene bidrar til riktig ernæring, avbalansert av innholdet av proteiner, vitaminer, aminosyrer, mineraler.

For primær forebygging av hjertesykdom anbefales tabletter som inneholder acetylsalisylsyre eller anti-aggregater. Normalisering av koagulering av blod, legemidler "Cardiomagnolo", "Aspekard", "Godasal", "Aspirin cardio" forhindrer dannelsen av blodpropper. Forbedring av forsyningen av myokard er fremmet av "Riboxin", dets virkning forsterkes ved en kombinert opptak med "Cocarboxylase".

vitaminer

Vitaminer i gruppe F (arakidon, linolsyre) forhindrer utvikling av plakk i karene. Pyridoksin (vitamin B6) stimulerer lipidprosesser, senker kolesterol, forbedrer innervering av myokardiet. Det nødvendige komplekset av disse stoffene inneholder multivitaminer "Biovital", "Doppelgerz Cardiovital". Vitaminer for hjertet i tabletter kan erstatte matredienser som finnes i olivenolje, tørkede aprikoser, nøtter, fersk fisk.

Preparater av kalium og magnesium

Hjertepiller som inneholder kalium og magnesium, forbedrer hjerteinfarkt, akselererer passasjen av hjertepulser, reduserer viskositeten til blodet. Selektivt påvirkning av membraner, kaliumpreparater i tabletter aktiverer metabolisme, fremmer energimetning av myokardiet. For behandling av hjertesykdommer brukes "Panangin", "Asparcum", "Kudesan", "Pamaton", "Asparaginat".

Matte kroppen med kalium og magnesium vil hjelpe mat som inneholder biff, belgfrukter, gulrøtter, gresskar, bakt poteter, solbær, tørket frukt. Samtidig er det nødvendig å redusere forbruket av kjøkken salt, fettstoffer, sukker. Kaffedrikker, te bør være forberedt på en liten festning, ellers vil effekten av kaliumtabletter bli nivellert, den ønskede effekten vil ikke fungere.

Hjertepreparater

Brudd på myokardets funksjoner korrigeres av hjertepiller med en bestemt virkningsfaktor. Smertsyndrom behandles med antianginal medisiner, antiarytmiske legemidler normaliserer ledningsevnen. Hjertesvikt krever økt kontraktilitet av muskelfibre, økt vaskulær tone, forbedret venøs utstrømning. En hyppig puls indikerer en stor belastning av myokardiet, hjerteglykosider, diuretika vil bli vist.

Fra smerte i hjertet

Smerter i hjertet av hjertet er et alarmerende tegn som krever samråd med en kardiolog. Skarp presse smerter, skarp brennende følelse bak en brystkreftstyrke for å tenke på en stenosokardi; gi under scapula, i venstre skulder - om hjerteinfarkt. En person med denne symptomatologien trenger akutt hjelp. Det er viktig å vite hva du skal ta med smerte i hjertet før legen kommer. Det er nødvendig å gi en tablett med "Aspirin" og "Nitroglycerin" under tungen. Smerten skal avta etter 5 minutter, hvis ikke, "Nitroglycerin" skal gis igjen, totalt kan ikke mer enn tre tabletter forbrukes.

Fra arytmi

Narkotikakorrigering av rytmeforstyrrelser er basert på å forbedre konduktiviteten og spenningen i myokardiet. Mottakstabletter krever individuelt utvalg og dosering, det kan hende du trenger en kombinasjon av legemidler. Drikk dem bør være strengt i henhold til ordningen. For å bestemme hvordan du skal behandle atriell fibrillasjon i hjertet, må du bestemme hvilken type rytmeforstyrrelse. Utnevnte magnesiumpreparater (orotat, sulfat).

Ildfast arytmi behandles vanligvis med tabletter "Etmozin", "Propafenone". Stabile ledningsforstyrrelser korrigeres av "Atenolol", "Bisoprolol". For å fjerne fibrillasjonen av ventriklene, hjelper Amiodarone. Myokarddystrofi hos eldre, ledsaget av nedsatt spenning, er vanskelig å behandle. Det er mulig å behandle pasienten noe, men det er umulig å gjenopprette hjerte muskelfunksjonen. Vitaminer for hjertet med arytmi er inkludert i kompleks behandling for å forbedre trofismen.

Behandling av ekstrasystolen utføres av hjertepiller "Cordarone", "Sotalol", "Novokainamid", "Mexelin". Legens råd, navn på legemidlene, dose og tidspunkt for mottak skal registreres med egen hånd, da reseptdata er ofte uleselige. Brudd på hjertefrekvens hos ungdom kan utvikle seg mot en bakgrunn av økt spenning, dysfunksjon av det vegetative systemet, behandling er valgt av en smal spesialist.

Fra hjertebanken

Takykardi som et uavhengig symptom med rettidig inngrep, er egnet til korreksjon. Behandlingsforløpet omfatter tabletter for behandling av hjertet fra en gruppe av glykosider, adrenoblokere. Palpitasjon av nevrologisk genese krever utnevnelse av beroligende midler, utnevnt "Tranquinol", "Relan". Senking av frekvensen av hjertesammensetninger fremmes av Anaprilin, Propaferon.

Fra hjertesvikt

Med utviklingen av kronisk patologi i kardiovaskulærsystemet, brukes ACE-hemmere: "Captopril", "Trandolapril". Hjertediuretika brukes. Hvis det er tegn, legger legen beta-blokkere: Carvedilol, Bisoprolol, Metoprolol. Du må kanskje ha et sterkere stoff som heter Digoxin, noe som forbedrer myokardets inotrope egenskaper. Den første hjelpen til dekompenserende hjertesvikt er intensiv behandling av iskemisk sykdom.

Kardiovaskulære urter i tabletter

Behandling av hjertet hjemme kan suppleres med tabletter som inneholder naturlige adaptogener: rhodiola rosea, levsea safflower. Legemidlene har en generell tonisk effekt, forbedrer cellulær respirasjon, inkludert myokard. Spasmolytisk, beroligende, kardiotonisk virkning har tabletter med hagtorns komponenter. Det forbedrer søvn, normaliserer fettmetabolismen. Det er ønskelig å utføre et sett med øvelser som styrker myokardiet.

Medisiner for å styrke hjertet

Styrketrening kan påvirke tilstanden til kardiovaskulærsystemet negativt. Mange leger tror at motorsport er en fare for hjertet, fordi det forårsaker overdreven overbelastning og hypertrofi av myokardiet uten tilstrekkelig vaskularisering. Dette skaper igjen en avvik mellom behovet for myokard i oksygen og mulighetene for levering.

Samtidig er det en motsatt oppfatning. Så, for eksempel, American Heart Association journal, i artikkelen "Pumping Iron Improves Heart Health", skriver at nylig er det en økning i antall bevis som antyder noe annet. Forfatterne mener at naturlig bodybuilding og fitness har en overveiende positiv effekt på hjertet.

Kontraindikasjoner til styrketrening [rediger]

Ikke delta i bodybuilding, hvis tilgjengelig:

 • Økt blodtrykk (du kan bare gjøre det etter å ha valgt adekvat terapi)
 • Hjertesvikt
 • Mangelfullhet av ventiler med oppblåsthet
 • Mitralventil prolaps med opphissing
 • Coarctation av aorta
 • aneurismer
 • myokarditt
 • kardiomyopati
 • Arrytmi (takykardi) - du kan gjøre det hvis rytmen er normalisert

De første tegn på patologi [rediger]

Selv i en tilstand av fysiologisk norm, begynner idrettsutøvere ofte å merke de første tegn på patologiske forandringer i hjertet:

 • smerte
 • ekstrasystoler (avbrudd)
 • økt hjertefrekvens

Når de ser ut, bør du konsultere en lege og utføre en diagnose, som inkluderer først og fremst ekkokardiogram og EKG, kolesterolnivåanalyse. Usportslig leger ofte undervurderer den risiko idrettsutøvere, så hvis uttrykt patologiske forandringer ikke kommer, er terapi ikke utnevnt, men dette er en feil, fordi profilaktirovat hjertesykdom er mye enklere enn kur.

Forberedelser for beskyttelse av hjertet [rediger]

Betablokkere er en bred klasse av adrenomimetiske legemidler som virker på beta-adrenoceptorer i hjertet, og forårsaker dermed en reduksjon i dens sammentrekninger. I denne forbindelse reduseres behovet for myokardium i oksygen og næringsstoffer, overbelastning elimineres. Betablokkere er en av de få farmakologiske gruppene som øker levealderen betydelig ved å redusere risikoen for hjertesykdom.

I medisinsk praksis er det ofte forsøkt å forsøke å redusere blodtrykket, men i kroppsbygging finner de et bredere program:

 1. For å normalisere pulsen. Hvis puls overstiger den fysiologiske normen (over tillatt nivå i trening, og over 80-90 bpm et minutt), forekommer endringer i hjertet som fører til patologi. Dette kan ikke tolereres, og beta-blokkere hjelper i dette.
 2. Ved bruk av fettbrennere.Thyroxin, ephedrin, clenbuterol, thermogenics og mange andre øker pulsfrekvensen. Det er en overbelastning av hjertet, noe som fører til hjertesykdom. Betablokkere forhindrer hypertrofi av myokardiet.
 3. Når du bruker anabole steroider. Som i forrige tilfelle forårsaker anabole legemidler hypertrofi av myokardiet.

Etter å ha tatt beta-blokkere øker trivselet vesentlig, normaliserer pulsen og eliminerer smerte i hjertet. Det er en ikke-vitenskapelig teori, som ikke er uten mening. Dens essens ligger i det faktum at det menneskelige hjerte er programmert for et visst antall sammentrekninger, jo oftere krymper det, jo mindre levetiden.

De beste stoffene fra denne gruppen er Metoprolol (Egilok) 25-50-100 mg og bisoprolol (Concor, Biprol, Coronale) 2,5-5-10 mg. Doseringen er valgt individuelt: Resepsjonen starter med en minimal dose, og øker til hvilemoduset er omtrent 60 slag per minutt - dette er den optimale rytmen for hjertet. Før du bruker legen, er konsultasjon nødvendig, det er kontraindikasjoner. Interessant, Balkan Pharma begynte å produsere carvedilol, som også er tilgjengelig på apotek.

Har en kompleks virkningsmekanisme som du kan lese instruksjonene på. Kort fortalt normaliserer trimetazidin hjerteets metabolisme, forbedrer ernæringen på mobilnivå og har en utprøvd beskyttende effekt, som har blitt bevist av mange studier. Handelsnavn Trimetazidin - Preductal, Antist, Rimecor.

Også verdt å nevne slike medikamenter for å styrke hjertet, som Mildronat, Mexicor og Inosine (riboksin), ATP-LONG, men effekten er svak bevis, selv om det i beskrivelsen av produsentens veldig flott og velbegrunnet.

Et populært stoff i kroppsbygging. Det er en kilde til kalium og magnesium. Disse ionene har en positiv effekt på hjertet, reduserer hyppigheten av sammentrekninger og eliminerer anfall. Det er kjent at behovet for magnesium og kalium øker under styrketrening, og det anbefales derfor å drikke Asparkams kurs. Et lignende preparat er Panangin.

Plant adaptogens har også en kardioprotektiv effekt, spesielt verdt å merke seg:

Kosttilskudd kan plasseres i en egen kategori, som den sikreste, men de spiller en svært viktig rolle i å beskytte hjertet.

Effekten av protein på kardiovaskulærsystemet [rediger]

Det ble funnet at folk som bruker myseprotein 8% mindre sannsynlig å utvikle hjertesykdom. [1] En hovedkontrollert studie fant [2] en reduksjon i både systolisk og diastolisk blodtrykk over en 24-timers periode etter tilskudd. Nivåene av kolesterol og triglyserider, fettene i blodet, som er kjent for å øke risikoen for å utvikle kardiovaskulære sykdommer, har også avtatt.

Lederforsker Agnes Fekete fra University of Reading, sa:

Resultatene av denne studien er veldig interessante. Dette viser den positive effekten som melkeproteinet kan ha på kardiovaskulærsystemet. Langsiktig studier viser at folk som drikker mer melk, pleier å være mer sunne, men så langt har det ikke vært en jobb som vil tillate å svare på hvordan melkeproteinet kan beskytte hjertet og normalisere blodtrykket.

Kombinert kurs for beskyttelse av hjertet [rediger]

Vi tilbyr et eksempel på et omfattende kurs for kroppsbyggende idrettsutøvere med sikte på å beskytte og gjenopprette myokardiet:

 • Trimetazidin - 35 mg (1 tab.) 2 ganger daglig i løpet av morgenen og om kvelden. Behandlingens varighet er 15-30 dager. Det er nok å drikke 1-2 ganger i året.
 • Asparkam - 1 drage, etter måltider 3 ganger om dagen i 1 måned. Gjentatt 1-3 ganger i året.
 • Rhodiola rosea (tinktur) - 5-10 dråper 2-3 ganger om dagen i 20-30 minutter før måltider i 10-20 dager. Drikk 2-5 ganger i året.
 • Betablokkere - for normalisering av puls, med bruk av anabole steroider og fettbrennere. Bisoprolol 5 mg / dag, om nødvendig, kan dosen økes til 10 mg / dag. De viktigste referansepunktene - blodtrykk, hjertefrekvens. Dosen er valgt på en slik måte at blodtrykket forblir innenfor normale grenser, og pulsfrekvensen reduseres til ca. 60 slag / minutt i hvile. (Det skal tas med forsiktighet i kombinasjon med asparam, et felles kurs kan forårsake hyperkalemi og som følge av arytmi.)
 • Vitamin-mineralsk kompleks - i henhold til instruksjonene, innen 1-2 måneder. 2-3 ganger i året.
 • Omega-3 - i henhold til instruksjonene, kan du fortsette.

Narkotika kan forbrukes begge sammen (som en del av ett kurs), og separat. Rådgivning av legen er nødvendig.

Andre anbefalinger [rediger]

Ikke glem å utføre systematisk aerob trening, de bidrar til vaskularisering av myokardiet og styrker hjertet. Spis riktig. Rådfør deg med en erfaren profesjonell.

Les også [rediger]

Legemidler som påvirker hjertearbeidet [kreves nødvendig]

Måter med farmakologisk virkning på hjertefunksjonen. Kontraktil funksjonen avhenger av mange faktorer: med en økning i hyppigheten av sammentringene øker kraften av sammentrekninger; Verdien av diastolisk fylling regulerer amplituden av sammentrekninger (Starlings lov). Sympaticus, under virkning av norepinefrin, samt adrenalin, øker sammentrekninger (men også oksygenforbruk), øker hyppigheten av sammentrekninger og spenning. Parasympatitt senker hyppigheten av sammentrekninger, fordi acetylkolin hemmer cellens drivere for rytme.

Av dette følger det at alle legemidler som virker på det sympatiske og parasympatiske systemet, kan påvirke funksjonen til hjertet. Den terapeutiske anvendelse av p-blokkere er - for å redusere sympatisk aktivitet, ipratropium - med sinus bradykardi, etc. uønsket simpatikusa aktivering kan observeres når den frykt, smerte og andre psykiske reaksjoner... I slike tilfeller vist farmakologisk forebyggende benzodiazepiner (diazepam og andre medikamenter), noe som er spesielt viktig i myokardialt infarkt. Ganglioplegic tidligere brukt til lindring av hypertensiv krise.

Hjertets arbeid er i utgangspunktet avhengig av blodsirkulasjonen: Restenes tilstand eller kroppens belastning bestemmer hjerteets passende kraft; Den gjennomsnittlige verdien av AD er den andre avgjørende faktoren. Stadig økt perifer vaskulær motstand fører til utvikling av hjertesvikt. Derfor har alle legemidler som normaliserer blodtrykket, en positiv effekt på hjertet. Vasodilatorer (f.eks. Nitrater) reduserer venøs retur og / eller perifer vaskulær resistens og har dermed en kurativ effekt i angina pectoris eller hjertesvikt.

Direkte legemiddeleffekt på hjertemuskulatur har hjerteglykosider som bindes til Na-K-ATPase, kalsiumkanalblokkere og antiarytmika gruppe av lokalanestetika som binder seg til membran Na-kanaler.

Mekanismen for sammentrekning - avslapning [nødvendig henvisning]

Signalet for reduksjonen av virkningspotensialet forplantes fra sinusknuten. Depolariseringen av membranen fører til en sterk økning av Ca2 + konsentrasjonen i cytosol, noe som fører til forkortning av de kontraktile fibre (elektro konjugasjonsforsøkene). Jo større konsentrasjonen av Ca2 +, jo sterkere reduksjonen. Kilder til ekstracellulær Ca2 + er kalsium, som kommer inn i cellen ved åpning av kalsiumkanaler, kalsium fra det sarkoplasmatiske retikulum (ER) kalsium- og koblet på den indre side av membranen. Plasmalemma kardiomyocytter gjennomhullet med flere tubuli, og nådde inne i cellen.

Signalet for avslapning er retur av membranpotensialet til en hvilestilling. Under repolarisering faller Ca2 + konsentrasjonen under terskelkonsentrasjonen (3 • 10

7 M): Aktiviteten til de Ca-bindende sonene i plasmalemma er suspendert; Ca2 + transporteres til sarkoplasmisk retikulum; Ca-ATPase pumper Ca2 + med energi. Ved siden av er det en bærer som, under virkningen av Na + konsentrasjonsgradienten, transporterer Ca2 + fra cellen i bytte for Na + (Na / Ca metabolisme).

Hvordan holde hjertet friskt i kroppsbygging [rediger]

Problemet med helse i bodybuilding er svært akutt. Rikelig kalori ernæring for å bygge muskelmasse, et massivt inntak av sportstilskudd, misbruk av forbudt "kjemi" - alle disse faktorene tydeligvis ikke bidrar til helse. Men når du vil ha flotte, vakre muskler, tenker du på helse på det siste og husker om det når du begynner å miste det.

I dette kapittelet vil jeg snakke om de viktigste helseproblemene som står overfor i kroppsbygging - dette er problemer med leveren og med hjertet. Til slutt vil jeg fortelle i detalj hvordan man skal sette en stopper for "kjemi" av de som tok denne beslutningen, men vet ikke hvordan man skal slutte riktig.

Saker av hjertet [referanse nødvendig]

Hjertesykdom har hevdet flere liv enn alle krigene på jorden kombinert, og hjertesykdom er fortsatt nr. 1 morder i verden. Uerfarne bodybuilding, og generelt noen form for motorsport, er en ekstra risikofaktor som forverrer hjerteproblemer. For å minimere denne risikoen, les denne delen på hjertet og lær hvordan du opprettholder den sunn og brukbar.

Hjertet er det viktigste indre organet i menneskekroppen. Det utfører en svært alvorlig funksjon - det er motoren som driver blod gjennom hele kroppen. Forkortelser følger hverandre helt automatisk og nesten uavhengig av hjernens signaler. Et sunt hjerte, oppvarmet til kroppstemperatur og fylt med blod, vil begynne å pumpe det uansett hva som skjer rundt. Hjertet pumper gjennom seg alt som er i kroppen, så nesten alle sykdommer er hjerteskjærende. Men dessverre husker de bare hjertet når det begynner å skade.

Anatomi av hjertet [rediger]

Anatomisk er hjertet det muskelorganet. Dens størrelse er liten, omtrent med en knust knyttneve. Hjertet virker gjennom hele livet til en person. Det kan sies at hjertet er en muskelpumpe som gir kontinuerlig bevegelse av blod gjennom karene. Fartøy og hjerte danner sammen kardiovaskulærsystemet i menneskekroppen. Den består av store og små sirkler av blodsirkulasjon. Fra venstre del av hjertet beveger blod først langs aorta, deretter langs store og små arterier, arterioler og kapillærer. I kapillærene kommer oksygen og andre stoffer som er nødvendige for kroppen, inn i organer og vev, og derfra slippes karbondioksid og metabolske produkter. Etter dette blir blodet fra arterien venøs og begynner igjen å bevege seg mot hjertet.

Inne er hjertet delt med partisjoner i fire kamre. De to atriene er separert av en interatrialseptum i venstre og høyre atrium. Venstre og høyre ventrikler i hjertet er delt av interventricular septum. Vanligvis er venstre og høyre del av hjertet helt skilt. Atrielle og ventrikler har forskjellige funksjoner. I atria akkumuleres blod som strømmer inn i hjertet. Når volumet av dette blodet er tilstrekkelig, skyves det inn i ventrikkene. En ventrikel skyver blod inn i arteriene, som det beveger seg gjennom hele kroppen. Ventrikkene må utføre vanskeligere arbeid, så muskellaget i dem er mye tykkere enn i atria. Atriene og ventriklene på hver side av hjertet er forbundet med den atrioventrikulære åpningen. Blodet gjennom hjertet beveger seg bare i en retning. På en stor sirkulasjonssirkel fra venstre del av hjertet (venstre atrium og venstre ventrikel) til høyre, og langs den lille fra høyre til venstre. Den riktige retningen er gitt av hjerteapparatet: tricuspid, lunge, mitral og aorta ventiler.

Hvorfor gjør det vondt? [Citation]

Hjertet begynner å vondt når egne celler mangler oksygen. Dette kalles iskemisk hjertesykdom. Oksygen kan bli savnet av flere grunner:

aterosklerose. LDL (low-density lipoproteins, og plain-bad kolesterol) er deponert på arteriene av vegger og delvis blokkerer blodstrømmen. Hvis dette skjer i hjertens arterier, vil cellene som blir matet av denne arterien, føle seg dårlig.

trombose. Arterier kan bli blokkert av blodpropp (trombus) - med alle de ubehagelige konsekvensene. Skader på blodårene gir trombosen en ekstra sjanse til å kle seg til hjertet ditt.

Når hjertet ikke kan puste, begynner det å gi signaler til kroppen din. Og det gjør dette ved hjelp av kjemi: i cellene samler stoffet Bradykinin seg. Takket være ham, føler kroppen seg noe galt og rushes til hjelp av sin hovedarterie. På dette tidspunktet føler kroppens vert en sterk trykksmerte midt i brystet, som noen ganger gir til venstre arm, spade eller hake. Slike smerter signalerer at hjertet på en eller annen måte takler situasjonen. Men for nå.

Hjertesykdom [rediger]

Hjertet, som enhver menneskekropp, er underlagt ulike sykdommer. Men hvis vi tar hensyn til at hjertet er motoren til kroppen, er alle dens sykdommer ekstremt farlige.

Myokardinfarkt. En av de mest kjente og farlige bruddene er hjerteinfarkt. Det består i nekrose av området i hjertemusklen på grunn av tilstopping av et av blodkarene på den med en trombose. Som et resultat av spiseforstyrrelser degenererer muskelvevet på infarktstedet gradvis, dør og erstattes av bindevev som senere blir til et arr. Blokkering kan oppstå på grunn av innsnevring av fartøyets vegger.

Den umiddelbare årsaken til hjerteinfarkt kan være alvorlig nervøs spenning, fysisk overbelastning, nikotinforgiftning, rikelig med mat, alkoholmisbruk og andre. Alle disse grunnene gjør hjertet ditt i en styrket modus, noe som påvirker helsen din negativt. Hovedsymptomet på hjerteinfarkt er den kraftige oppstarten av skarp smerte i hjerteområdet ("dolkblås"), som er veldig lang. I alvorlige tilfeller kan hjertet bli syk innen 2-3 dager. Behandling bør begynne med etableringen av forhold for fullstendig fysisk og mental hvile. Den beste behandlingen er på et sykehus. Derfor, hvis infarkt oppstod utenfor hjemmet, uavhengig av tilstanden til pasienten, etter å ha gitt ham den første beredskapssyke, bør han bli tatt til sykehuset. Mat bør være minimal i de tidlige dager og bestå av lett fordøyelige matvarer. Etter at du kan øke mengden mat. Etter en og en halv time kan du få lov til å stå opp og gå. Som forebyggende tiltak er det nødvendig å beskytte personen som har lidd et hjerteinfarkt fra fysisk og nervøs overstyring, for å forby ham å bruke nikotin og alkohol.

Angina pectoris. Angina (eller "angina pectoris") er også ganske vanlig. Det består i et angrep av alvorlig smerte i hjertet, som oppstår som følge av en spasme i kranspulsårene. Årsaken til angrepet kan være alvorlig spenning, frykt, fysisk stress, tobakk eller alkoholmisbruk.

takykardi. Dessverre er en slik sykdom som takykardi i dag vanlig. Den består av periodisk skarpe hjerteinfarkt, hvor antall hjerteslag når 200-250 per minutt, selv om rytmen til sammentrekninger forblir riktig. Beslag er vanligvis flyktig, selv om de sjelden kan vare i 1-2 dager. Vanligvis skjer dette etter eller under et mentalt stress eller fysisk overarbeid. Et angrep kan oppstå selv i en sunn person, plutselig, med en følelse av smerte i hjertet av hjertet eller en sterk hjertebank. Jugular vener hovne, huden pales. Under et slikt angrep kan en person utvikle akutt hjertesvikt, som vanligvis forsvinner etter enden av takykardi. Men flere lignende anfall øker risikoen for hjerteinfarkt.

Arteriell hypertensjon. Hypertensjon som økning i blodtrykk er en av de mest utbredte hjerte-og karsykdommer. Det er viktig å huske at arteriell hypertensjon ikke bare er en uavhengig sykdom, men også en av faktorene til iskemisk hjertesykdom. Sykdommen i sykdommen er at den kan gå ubemerket for pasienten selv. Personen er bekymret for hodepine, irritabilitet, svimmelhet, hukommelse forverres, arbeidskapasitet reduseres. Etter hvile, opphører han midlertidig ikke å fornemme disse symptomene, og tar dem til manifestasjoner av normal tretthet, ikke konsultere en lege i årevis. Over tid utvikler hypertensjonen. Konstant er hodepine og svimmelhet, humørsvingninger. Mulig signifikant forverring av minne og intelligens, svakhet i lemmer.

Hypertensiv hjertesykdom påvirker mennesker i de mest arbeidsdyktig alder voksne, har en lang og vedvarende selvfølgelig, utvikling av alvorlige komplikasjoner (hjerteinfarkt, hjerneslag, hjertesvikt og nyresvikt), ledsaget av en reduksjon av arbeidskapasitet opp til uførhet. Som enhver kronisk sykdom, kan hypertensjon kun korrigeres under betingelse av konstant og kompetent terapi, og krever også at pasienten bevisst forandrer sin livsstil. Bare en kombinasjon av disse to faktorene gjør det mulig å opprettholde optimalt blodtrykk, og dermed å opprettholde god helse og ytelse i mange år.

Hypertensjon utvikles 6 ganger oftere hos de som ikke spiser godt, misbruker fett og salt mat, alkohol og har overdreven kroppsvekt. Stressfulle situasjoner spiller også en viktig rolle. For å stabilisere trykket må du ta vekten tilbake til normal, begynne å lede et aktivt liv, gi opp vanlige vaner, spis rasjonelt og minimere stress.

Hvordan beskytte hjertet ditt [rediger]

De avgjørende faktorene til et usunt hjerte er ikke så mye alder, som arvelighet og livsstil. Det er bedre hvis ingen i familien lider av hjertesykdom, men du drikker ikke, røyker ikke og spiller stadig sport og fitness for helsemessige formål. Hvis dette ikke handler om deg, er det på tide å gjøre hjertes helse, og ikke utsette saken til en kritisk situasjon.

 • Røyke med røyking. Røyking bidrar til en økning i konsentrasjonen av skadelig LDL-kolesterol til skade for nyttig HDL-kolesterol (høy tetthetslipoprotein). I tillegg forårsaker nikotin takykardi, noe som øker oksygenforbruket ved hjertet. Samtidig binder andre komponenter av tobakkrøyk opp til 10% hemoglobin, noe som reduserer tilstrømningen av livgivende oksygen til sultede celler. Derfor er det ikke nok å slutte å røyke deg selv. Du må overbevise folk om å gjøre dette og andre. Passiv røyking har også en negativ effekt på hjertet.
 • MOVE. Hypodinami - en stillesittende livsstil - en av faktorene som har en skadelig effekt på hjertet. Men bare to timer med intensiv trafikk per uke er nok til å redusere risikoen for hjertesykdom med 10%. Hva vil du gjøre på dette tidspunktet (gå, løpe, hoppe, svømme, svinge) er din bedrift - viktigst, ikke ignorere fysisk aktivitet.
 • Fjern fra vektvekt. Det viktigste er å gå ned i vekt til normalt. Normen er omtrent lik din høyde minus hundrevis. Etter å ha redusert vekten til den verdsatte figuren, reduserer du risikoen for atherosklerose eller i det minste senker dens progresjon. I tillegg, de ekstra pundene - dette er de ekstra millimeter av kvikksølv i blodårene, og med trykket av vitser er dårlige. Bli kvitt ekstra pounds og få en start i minst 4 år med ikke-infarktsliv.
 • DRINK. Bare ikke sterke alkoholholdige drikker! Bytt dem med 2-3 liter vanlig vann. Så du vil unngå dehydrering. Mangel på væske kan gjøre blodet tettere, noe som betyr at det er mer utsatt for blodpropper. 5-10 glass vann om dagen vil fortynne det og gjøre det mer morsomt å løpe gjennom fartøyene.
 • INGEN STRESS! Stress er ikke hjerteets beste hjelper. Først av alt er stress frigjøring av adrenalin, noe som betyr mer intensivt arbeid i hjertet og et økt behov for celler i oksygen. Alt dette øker risikoen for hjerteinfarkt 3 ganger.

Hvis du har hjerteproblemer, bør du følge disse anbefalingene:

Opprettholde en sunn livsstil

Det er salt, krydret, fett, stekt og foreldet mat

Rationelt og riktig spise (se tabell ernæring), spesielt hvis måltidet er tidsbestemt å ta medisiner

Å skrive overflødige kg, for å utføre en inaktiv livsstil

Flytt mer. Spesielt nyttig er å gå, svømme, gymnastikk, kardio trening og helse fitness

Overdreven stress i sport og fitness. Unntatt ansettelse av motorsport med ekstrem belastning (vektløfting, kraftløfting, bodybuilding)

Å gjøre noen form for sport, trene bare i et mildt og moderat regime. Det beste alternativet til motorsport er helse fitness

Arbeid om natten, sove mindre enn 7 timer om dagen

Det er godt å hvile om natten i minst 7 timer.

Hvis mulig, hvile midt på dagen 1-2 timer

Stress på bagasjerom

For å kunne bytte, ikke "bli sittende fast" på problemer, om mulig, gjør yoga, gymnastikk Qigong, Tai Chi, auto-trening og meditasjon

Å savne eller slutte å ta medisiner foreskrevet av en lege, for å teste medisiner som "hjalp" naboen

Følg alle legenes anbefalinger. Spesiell forsiktighet bør tas når man vurderer administrasjon av medisiner, jevnlig måling av blodtrykk


Anbefalinger om ernæring for forebygging og behandling av hjerte-og karsykdommer

ANBEFALT FOR BRUK

UTELUKKET FRA BRUK

Spis mat i fersk, rå, kokt, bakt, stuet (avhengig av kategorien mat)

Oppvarmet og tint mat

Stekt, foreldet mat

Friske grønnsaker, grønnsaker og frukt (helst lokal for sesongen)

Importerte og frosne grønnsaker og frukt

Hermetisert, syltet, røkt, krydret og salt mat, matvarer med høy fargestoffer og konserveringsmidler

Kashi (havremel, bokhvete, hirse, bygg, brun ris), helkornsbrød (helst bezdozhzhevoy)

Gjærbrød fra 1. klasse mel, helkornspasta

Makaroni (av høyeste kvalitet mel), hvit ris, semolina, brød fra høyeste klasse mel, boller, kaker, bakverk

Vegetabilske og vegetariske supper

Bitter sjokolade, magert bakverk, gelé

Melk sjokolade, søtsaker, søtsaker med forskjellige fyllinger, iskrem

Fisk, fjærfe, magert kjøtt i kokt, stuvet og bakt form

Pølser, salami, pølser, dumplings, fettfylling

Fettfattige varianter av cottage cheese, ost og fermenterte melkeprodukter

Hjemmelaget ost og cottage cheese, smør (helst ghee), fettfattig rømme

Fett og harde varianter av ost, margarine og vegetabilsk fett, majones, fettsyrer, helmælk

Naturlig juice, mykt te, bouillon av villrose, hagtorn, hjemmelaget kvass

Hvite og røde, tørre viner

Sterke alkoholholdige drikker

Renset vann (avhengig av vekt, fysisk aktivitet og tid på året, fra 1 til 3 liter)

Bord mineralvann

Kullsyreholdige drikkevarer, pakket juice, vann fra springen

Det er nødvendig å spise små porsjoner 4-5 ganger om dagen. Ikke tillat akutt sult. I intet tilfelle ikke overeat og ekskluder den dårlige vane med tett å spise opp for natten.

Fakta om hjertet [referanse nødvendig]

 • Ifølge de siste anbefalingene fra Verdens helseorganisasjon 1999 er blodtrykksnivået vurdert normalt under 130/85. Trykketivået mellom 130/85 og 140/90 og over betraktes som arteriell hypertensjon.
 • Bare måling av puls på håndleddet gir et riktig bilde av hjerteslaget. Forsøk på å måle puls rundt halsen er feil. Trykk på livmoderhalsen slår hjertefrekvensen.
 • Hjertet har høyre og venstre deler. Venstre er sterkere enn høyre og større. Dette skyldes det faktum at det er reduksjonen av denne delen av hjertet som fører til blodsirkulasjon i hele kroppen. Den rette delen er bare ansvarlig for blodtilførselen av lungene.
 • Hjertets høyde er 12,7 cm, bredden er 7,5 cm. Den veier omtrent 310 g hos menn og 240 g hos kvinner.
 • Den gjennomsnittlige hjertefrekvensen er 72 slag per minutt. Dette betyr at i år 65 er hjertet i livet redusert 2 500 000 000 ganger.
 • Mellom sammentrekninger hviler hjertet. Hvis du kombinerer alle disse hvilemomentene, kommer det ut som at for et menneskelig liv er hjertet "stille" i ca 20 år.
 • Den totale lengden på alle blodkar i kroppen er 3 ganger lengden av jordens ekvator.
 • Fettvevet gjennomsyres med et uendelig antall blodkarillærer. Over 10 kg av fettvev får hjertet til å gjøre ytterligere anstrengelser for å presse blod gjennom disse kapillærene, hvis totale lengde er 8000 km!
 • I 1 kubikk millimeter blod - 4,5-5,5 millioner røde blodlegemer. De blir kontinuerlig dannet i kroppen og helt erstattet i blodet etter 120 dager.
 • Den generelle syklusen av blodsirkulasjonen i kroppen tar 23 sekunder.
 • Hvis det ikke var ventiler i blodkarene som holder blodet inne i dem, ville det ha glass i beina til føttene under tyngdekraften i løpet av en brøkdel av et sekund.
 • Bokseren blir slått ned etter et alvorlig slag i magen på grunn av at blodet dråper kraftig fra hjertet, lungene og hjernen, og beveger seg inn i pressområdet. Dette fører til en midlertidig veksling av bevissthet.
 • De fleste infarkt skjer i mandag, mellom klokken 7 og 10.
 • Hjertesykdom har hevdet flere liv enn alle krigene på jorden kombinert.

Aerobic trening - den beste treningen for hjertet [trening nødvendig]

Mens du gjør bodybuilding, ikke glem aerob trening. Takket være dem vil du bli kvitt overflødig fett, men viktigst av alt - av dem vil du holde hjertet ditt sunt.

Her er det om aerobic trening sier "Mr. Olympia "Jay Cutler:" Jeg gjør jevnlig kardio øvelser for å gjøre hjertet mitt sunt. Tross alt, hvis det ikke er helse, så hvorfor trenger du din masse? "

Her er ikke hele listen over fakta om fordelene med det kardiovaskulære systemet med aerob trening:

 • Aerobic trening - gå, løpe, svømme, sykle, etc. - oversette hjerteets biologiske klokke tilbake. De kan forynge hjertet i 20 år!
 • Målet med aerob trening er å få lungene til å berike blodet med mer oksygen. Deretter går oksygen sammen med blod inn i musklene, der det brukes til å generere energi.
 • Aerob øker oksygeninnholdet i blodet. Du trenger imidlertid minst 2 måneders trening før slike endringer oppstår. En av de beste typer aerobic trening for idrettsutøvere er sprinting.
 • Aerob trening allerede i de første 1-2 ukene fører til en reduksjon i hjertefrekvensen i hvile med 1 reduksjon per minutt.
 • I løpet av livet passerer en person ca 140 000 km. Turgåing er en naturlig form for aerob trening, som opprettholder en høy tone i hjertet.
 • Trening av hjertet med lette restorative belastninger etter at hjertesykdommen er overført garanterer konsolidering av behandlingsresultater i minst 2 år.
 • Svømming er en av de beste typer hjerteopplæring. I tillegg lindrer det fettinntak.
 • Trening i løp gjør hjerteslag i ro ikke bare mer sjeldne, men også kraftigere.
 • Ifølge forskere har aerob treningsøkter 3-4 ganger i uken som varer 15-60 minutter det beste resultatet. Pulsen er -60-90% av maksimumet (220 minus alderen, uttrykt i år).
 • Sex er den tryggeste og mest behagelige formen for aerobic trening.

Sykdommer i hjertet og steroider [rediger]

Nesten kardiovaskulære sykdommer, som er obligatoriske for siloviki, tillot forskere å si med sikkerhet: Steroider skader hjertet. I dag har de identifisert minst fire mekanismer for slike traumatiske effekter.

 • For det første, reduksjonen under effekten av å ta steroider av den såkalte. lipoproteiner med høy tetthet som forhindrer at kolesterolet "stikker" inn i koagulerer og legges på vegger av blodkar.
 • På den andre - "fortykning av blod", dvs. øke dens koagulabilitet. Som et resultat øker risikoen for hjerteinfarkt kraftig på grunn av en koagulering av kranspulsåren ved en trombose.
 • Til nummeret til den tredje farligste faktoren, tillater forskere uventet (ikke forklart av vitenskapen) spasmer av kranspulsåren selv når den plutselig trekker sammen, blokkerer blodets tilgang til hjertet.
 • I fjerde ledd, direkte skade på hjertemuskelvevet med steroider.

Denne listen inneholder bare de mest åpenbare risikofaktorene, men bortsett fra dem er det også indirekte konsekvenser av å ta steroider, som også kan forårsake hjerteinfarkt og hjertesykdommer. Spesielt steroider øker kroppens natriumkonsentrasjon (dette er faktisk forbundet med en typisk steroider, vannretensjon i musklene). Vel, natrium fører til en økning i blodtrykk. Men etter å ha stoppet bruken av steroider, går trykket tilbake til normalt. Likevel, de som tar steroider, lever permanent under "Damocles sword" -infarkt. Sterk fysisk innsats i forhold til høyt blodtrykk når som helst kan overbelaste hjertemuskelen og føre til brudd.

Steroider lar deg trene så kraftig som mulig. Denne typen trening er for hele kroppen ekstremt stressende. Forsøk å beskytte, kroppen øker sekresjonen av den såkalte. "Stresshormoner" av binyrene. Blant dem er det epinefrin, som er kjent for å forårsake skade på hjerterytmen. Hvis tilstedeværelsen av epinefrin i blodet blir nesten hverdagens norm, utvikles en stabil hjerterytme rytme - en arytmi. Smerter i hjertet, forstyrrelser i hjertet, mangel på luft, uventede svake angrep - disse er typiske tegn på arytmi i kroppsbyggere. Verst av alt, skjer denne type arytmi sjelden ved opphør av steroider. Det er verdt å legge til at i vurderingen av dødsfall står arytmi på et av sine første steder.

Arrytmi i dag behandles ganske godt med rusmidler som kalles beta-blokkere. Imidlertid er bildet av hjerterytmeforstyrrelser i praksis så variert at det er sannsynlig at diagnosen er feil av en lege som ikke er kjent med spesifikkene ved å ta steroider. I slike tilfeller vil betablokkere bare skjule hovedsykdommen.

Her er et eksempel fra livet. Kroppsbyggeren vendte seg til klinikken med en klage på hjertebanken. Det ville være logisk å anta arytmi, spesielt siden kroppsbyggeren innrømmet at innen 2 år tok han 280 mg Winstrol hver uke. Likevel bekreftet en grundig undersøkelse av hjertet ikke den første diagnosen. Det viste seg at kroppsbyggeren hadde farlig innsnevret de to viktigste kranspulsårene, inkludert venstre synkende, som er forbundet med hjerteinfarkt. I tillegg ble det funnet at kroppsbyggeren allerede har hatt to mikroinfarkt. Det er logisk å anta at innsnevring av lumen av arteriene er forbundet med nedfall av kolesterol på deres indre vegger. I mellomtiden var blodprøven overraskende gunstig: nivået på kolesterol var normalt. Så hva er saken? Tilsynelatende forårsaket steroider en nedgang i nivået av beskyttende høydensitetslipoproteiner, som ikke tillater kolesterolklumper å "holde fast" til koronararterienes vegger. Under disse forholdene var selv det normale nivået av kolesterol farlig.

Når det gjelder mikroinfarkt, kan de være relatert til direkte toksiske effekter av steroider på hjertemuskulaturens celler. Modellering av slike prosesser in vitro, dvs. in vitro, viste at under steroids virkning, vokser de individuelle indre strukturer av cellene så mye at de bokstavelig talt "eksploderer" cellen fra innsiden. Dette fører til dannelse av foci av dødt vev og deres etterfølgende arrdannelse, dvs. degenerasjonen av elastisk muskelvev i et bindevev som ikke er i stand til å trekke seg sammen. Vanskelighetsreduksjon av individuelle deler av hjertemusklen fører til en skjevhet av hele hjerterytmen, dvs. arytmi. I det verste av scenariene vil hjertens ventrikler slutte å pumpe blod, og så er det dødelige utfallet uunngåelig. Slike endringer i hjertet forårsaker både injeksjoner og tabletterte steroider. Det er imidlertid en relativt liten forskjell mellom tabletter og injeksjoner. Injiseringer reduserer ikke nivået i blodet av høyt tetthet "gode" lipoproteiner. Og steroider i tabletter gjør det. Likevel har begge en like negativ effekt på blodets viskositet. Årsaken er at de øker produksjonen av erythropoitin av nyrene, noe som i sin tur øker innholdet av røde blodlegemer i blodet.

I denne forstand er injeksjon av erytropoietin, som er ekstremt vanlig i bodybuilding i dag, en killer praksis.

Idrettsutøvere injiserer erytropoietin for å øke antallet røde blodlegemer som bærer oksygen. Som et resultat blir mye mer oksygen tilført til musklene - katalysatoren for alle biokjemiske reaksjoner. Hvis du går inn i erythropoitin samtidig med steroider, er det mulig at blodet blir "fortykket" til en kritisk grense etterfulgt av døden.

Hovedfaren når du tar steroider [rediger]

Selvfølgelig er androgener nødvendige for kroppen - de regulerer hormonelle prosesser. Men en overflod av androgener truer med en katastrofe. Å ta anabole steroider (resept eller uautorisert), du slår på ditt kardiovaskulære system. Faktum er at selv i små terapeutiske doser bytter anabolics forholdet mellom "godt" og "dårlig" kolesterol i blodet. Denne "ubalansen" øker risikoen for kardiovaskulære sykdommer seks ganger! "Dårlig" kolesterol er lavdensitets lipoproteiner (LDL). De danner lett blodpropper som legger seg på blodkarens vegger. Over tid blir blodproblemer stadig mer til de blokkerer blodet, som en kork: aterosklerose utvikler seg - hovedårsaken til hjerteinfarkt. Og "godt" kolesterol (høy tetthet lipoproteiner) hindrer bare det. Så, testene viste at i "bodybuilders" tar steroider øker "dårlig" kolesterol med mer enn 30% (se tabellen "Effekten av steroider på kardiovaskulærsystemet"). I tillegg til dette øker anabolics aktiviteten til et spesielt leverenzyme, noe som reduserer nivået av "godt" kolesterol.

Effekten av steroider på kardiovaskulærsystemet (ved hjelp av ekte historier om sykdommer i kroppsbyggere)

Les Mer Om Fartøyene