Statiner av den nyeste generasjonen - en liste over medisiner fra kolesterol og deres kostnader

Statiner er kraftige medisiner som bidrar til lavere kolesterolnivå. Statiner av den siste generasjonen, i motsetning til andre grupper av stoffer, handler ikke bare for å senke kolesterolet, men også øke produksjonen av såkalt "godt" kolesterol.

De er foreskrevet oftest i alvorlige tilfeller når det er risiko for hjerteinfarkt på grunn av forhøyet kolesterol, og effekten av bruken er merkbar etter en måned med vanlig inntak.

Statiner reduserer kolesterol, slik at kroppen ikke kan produsere mevalonat, som er en forløper for kolesterol

Hva er statiner: indikasjoner på bruk

Statinene kategori ha en innvirkning på lipidmetabolisme - nemlig hemmer et enzym som fremmer veksten kolesterol. I tillegg til de statiner forbedre tilstanden til det indre lag av beholderveggene på et tidlig stadium av aterosklerose - når det ennå ikke er diagnostisert med aterosklerose og kolesterolavsetning allerede hadde begynt.

Indikasjonen for statiner destinasjon er høyt kolesterol (hyperkolesterolemi) tilgjengelig ineffektivitet søknadsmedikament kjøretøy og risikoen for hjerteanfall og slag, så vel som med ineffektivitet av familiær hyperkolesterolemi handling diett.

Vær oppmerksom! Hovedindikasjonene for bruk av statiner er den aktive utviklingen av aterosklerose og økt risiko for blokkering av blodkar.

Til tross for effektiviteten av stoffene i statinserien, er det hittil ingen pålitelige opplysninger om sikkerheten ved å ta slike medisiner av pasienter. Noen studier hevder at bivirkninger overstiger fordelene ved statiner som brukes til å forebygge hjerte-og karsykdommer.

Det er imidlertid visse grupper av pasienter for hvem som tar statiner er obligatoriske:

 • For sekundær forebygging etter et slag eller infarkt;
 • Med iskemisk sykdom for å forhindre utvikling av hjerteinfarkt eller hjerneslag;
 • Ved akutt koronarsyndrom;
 • Tilstand etter rekonstruktiv kirurgi på hjertet eller karene;
 • Med angina pectoris.

Statiner er foreskrevet for profylakse til personer over 40 som har kardiovaskulære patologier, samt til personer som har slektninger som døde plutselig død av hjertesykdom.

Anti-kolesterolmidler blir gitt til pasienter for å øke deres forventede levetid. Musikk betyr ikke at statiner skal foreskrives for alle pasienter uten unntak, lider av hypertensjon eller iskemisk hjertesykdom. Bare hvis det i flere måneder ikke er mulig å senke kolesterol ved hjelp av diett og livsstilsjustering, bestemmer legen om bruk av statiner.

Det skal bemerkes at alle legemidler som inneholder statiner, kun kan foreskrives av en lege. En spesialist, før du anbefaler statiner, evaluerer en rekke kriterier

Klassifisering av statiner

Klassifisere preparatene av serien statiner kan være på flere måter: etter opprinnelse, etter generasjon og ved antall doser.

I generasjoner deles statiner opp:

 • Første generasjon: Lovastatin, Cardiostatin.
 • Den andre generasjonen: Fluvastatin, Simvastatin, Pravastatin.
 • Den tredje generasjonen: Atorvastatin, Cerivastatin.
 • Den fjerde generasjonen: Rosuvastatin, Pitavastatin.

Ved opprinnelse er statiner delt inn i naturlig og produsert av syntetiske råvarer:

 • Syntetisk: Fluvastin, Cerivastatin, Atorvastatin, Pitavastatin, Rosuvastatin.
 • Semisyntetisk: Pravastatin, Simvastatin.
 • Naturlig: Lovastatin.

Alle statinpreparater er foreskrevet i en bestemt dose:

 • Høy dose (40-80 mg) - Lovastatin, Atorvastatin, Fluvastin.
 • Mediastinal (10-40 mg) - Pravastatin, Simvastatin, Rosuvastatin.
 • Lav dose (opptil 8 mg) - Pitvastatin.

Høydose-legemidler har den beste effekten og tolereres vanligvis godt.

Den moderate dosen rosuvastatin kan gis i høy dosering, om nødvendig, selv om applikasjonen gir en god kolesterolreduserende effekt, og oftest er det ikke nødvendig med økt dosering.

Pitavastatin er foreskrevet i minimale doser, på grunn av hvilken risikoen for bivirkninger er mye lavere enn for analoger i klassen.

Siden behandling med ulike statiner krever administrasjon i forskjellige doser, er det rimelig å innføre en klassifisering basert på anbefalte doser

Statiner: En oversikt over populære stoffer

Statins av den nyeste generasjonen kan deles inn i fem grupper, som er forskjellige med det aktive stoffet som ligger til grunn for stoffet.

Statiner - narkotika for å senke kolesterol i blodet

I denne artikkelen vil du lære hva det er - statiner? Tjener de eller skader? På hvilke grunnlag er de forskjellige / klassifiserer? Hva er bivirkningene? Hva er kontraindikasjonene? Du vil bli kjent med dataene om kompatibilitet med andre legemidler. Lær prisene på de nyeste generasjonsmedisinene og mye mer.

Innholdsfortegnelse:

Statins - hva er det og hva er de for?

"statiner" - et stoff (lipidsenkende virkning), designet for å redusere blodkolesterolnivået ved å redusere produksjonen av lipider (spesielt fraksjonen av LDL) i leveren. De er svært effektive mot systemisk betennelse (mer detaljert om dette i første del artikler).

En annen kilde til kolesterol i menneskekroppen er det såkalte "diettkolesterolet" som kommer inn i kroppen med mat - ca 20% av totalen. Resten av det (ca. 80%) er syntetisert i leveren.

Virkningsmekanisme: statin narkotika blokkerer leverenzymet, som er ansvarlig for å lage brøker av kolesterol (og andre fettstoffer / alkoholer). Fullt navn på dette enzymet er "hydroksy-metylglutaryl-koenzym A reduktase" (HMG-CoA-reduktase). Forresten, i den vitenskapelige / medisinske terminologien til statiner, er det også nevnt: HMG-CoA reduktasehemmere.

Aterosklerose, plakk, blodpropper...

Kolesterol er av stor betydning for normal vital aktivitet av hver celle i kroppen. Likevel fremmer det utviklingen av aterosklerose, skaper negative forhold der kolesterolplakkene dannes inne i arteriene.

Så de ovennevnte atherosklerotiske plakkene blokkerer arteriene, reduserer blodstrømmen til vevet (som inngår i arteriene). Med deres brudd dannes en blodpropp som ytterligere blokkerer arterien og reduserer blodstrømmen.

 • Når blodstrømmen er betydelig redusert i arteriene som foder blod til hjertet, så er det angina (brystsmerter) eller et hjerteinfarkt oppstår.
 • Hvis nedgangen i strømmen skyldes plakk i hjernens arterier, vil et "beklagelig" resultat bli et slag.
 • Hvis den reduserte blodstrømmen skyldes plakk i benens arterier, så er det periodisk kludikering (smerte i beina under gang).

Ved å redusere produksjonen av kolesterol i leveren, kan statiner redusere dannelsen av nye plaketter, og redusere størrelsen på eksisterende. I tillegg kan statinmedisiner ifølge forskere "stabilisere" atherosklerotiske plakk, noe som gjør dem mindre utsatt for tårer. Derved unntatt risikoen for dannelsen av de farligste elementene av aterosklerose - blodpropper (med brudd på plaketter).

Meninger av anerkjente leger

Forskere over hele verden har lenge anerkjent kolesterolets viktige rolle i utviklingen av aterosklerose. Nylige vitenskapelige studier har vist at aktiv / "aggressiv" kolesterolreduksjon er mer effektiv og gunstig enn moderat. Ikke desto mindre er aterosklerose en ganske komplisert prosess som involverer mange flere faktorer enn bare høyt kolesterol i blodet.

For eksempel fant forskerne at betennelse i veggene i arteriene ikke kan være mindre alvorlig grunn for utviklingen av aterosklerose. Så, i tillegg til en slik egenskap som å senke nivået av kolesterol, statiner reduserer også betennelse, derved i tillegg (fordelaktig for kroppen) ved å virke på aterosklerose.

Interessant er en nedgang i betennelse ikke den viktigste "oppgave" av statiner, men antiinflammatoriske effekter kan observeres så tidlig som 2 uker etter starten av denne gruppen av legemidler.

Statins I II III og den siste generasjonen (navn på narkotika, liste)

Vi legger oppmerksom på tabellen "statinmedikamenter fra kolesterol" (detaljert liste, priser - utvalg av startkostnad, avhengig av form for utgivelse / emballasje). For mer detaljert kjennskap til legemidler du er interessert i (bruksanvisning og sikkerhet / kontraindikasjoner / mottaksforhold, etc.), klikk på linkene.

Statiner fra kolesterol er de mest effektive og sikre stoffene i hver generasjon

Hovedårsaken til hjerteinfarkt, slag og andre skader på blodkar er aterosklerose. En viktig rolle i utviklingen av patologien spiller kolesterol (lipofil alkohol), hvis molekyler er avsatt på veggene i arteriene og kapillærer i form av tette plakk. Konsentrasjonen må reduseres for forebygging og behandling av aterosklerose.

Statins - hva er det?

De fleste som lider av kardiovaskulære sykdommer oppfatter de beskrevne lipidsenkende medisinene som de mest effektive og sikre stoffene som reduserer kolesterol. Dette er ikke en sann definisjon. For en klar forståelse av hva statiner er, er det viktig å vite mekanismen for dannelse og sirkulasjon av lipofil alkohol, dens formål og funksjon.

Kolesterol kan produseres inne i kroppen, og angi det fra utsiden, for eksempel med mat. Denne organiske forbindelsen er nødvendig for:

 • biosyntese av kortikosteroider og kjønnshormoner;
 • beskyttelse av erytrocytter fra hemolytiske giftstoffer;
 • regulering av cellepermeabilitet;
 • produksjon av gallsyrer og vitaminer i gruppe D;
 • stabilisering av plasmamembranen.

Menneskekroppen produserer komplekse proteiner - lipoproteiner. De spiller rollen som bærere av kolesterolmolekyler fra leveren til vev og tilbake. Statiner blokkerer produksjonen av enzymer som går foran dannelsen av lipoproteiner. På grunn av dette reduseres mengden av kolesterol som kommer inn i vevet, og volumet av omvendt transport øker. Som et resultat reduseres det totale nivået av lipofil alkohol i kroppen effektivt. Samtidig bidrar de aktuelle stoffene til sikker spaltning av allerede eksisterende fettvev og plakk i karene.

Statiner fra kolesterol er gode og dårlige

Selv de mest effektive lipidsenkende stoffene har negative bivirkninger, så de er strengt forbudt å velge og ta på seg selv. Statiner er foreskrevet utelukkende dersom det foreligger direkte bevis for bruken av dem. I de fleste tilfeller kan kolesterolkonsentrasjonen reduseres på andre effektive og sikre måter. Disse inkluderer korreksjon av kostholdet, avvisningen av dårlige vaner, økningen i nivået av fysisk aktivitet og normalisering av regimet av arbeid og hvile.

Statiner fra kolesterol er gode

Beskrevne stoffer er fortsatt det eneste alternativet for forebygging og behandling av de farligste kardiovaskulære patologiene, når ikke-medisinske metoder ikke var effektive nok. Fordelene med statiner er følgende:

 • redusert risiko for hjerteinfarkt;
 • forebygging av forbigående iskemiske angrep, slag;
 • reduserer progresjonen og forhindrer utviklingen av aterosklerose;
 • normalisering av hjertefunksjonen mot angina, iskemisk sykdom;
 • lindring av symptomer på diabetes mellitus;
 • vekttap med fedme;
 • svekkelse av inflammatoriske prosesser på de vaskulære veggene;
 • stabilisering av aterosklerotiske plaketter;
 • fortynning av blod, noe som reduserer risikoen for blodpropper;
 • normalisering av metabolske prosesser i kroppen;
 • vasodilatasjon.

Statiner fra kolesterol er de mest effektive og sikre stoffene for å akselerere rehabilitering etter:

 • stenting;
 • iskemisk slag;
 • koronar bypass kirurgi;
 • angioplastikk;
 • hjerteinfarkt;
 • lungeemboli.

Skader av statiner

Den viktigste faren for å bruke disse medisinene er risikoen for bivirkninger. Parallelt med en reduksjon i produksjonen av lipoproteiner, reduserer statinmedisiner produksjonen av koenzymer Q10. Disse kjemiske forbindelsene gir energi til kroppens og hjernens muskler. Med mangel på koenzymer observeres følgende problemer:

 • tretthet,
 • svakhet og smerte i musklene;
 • svingninger og skarpe hopp i blodtrykk;
 • kongestiv hjertesvikt;
 • ødeleggelse av muskelvev (rhabdomyolyse).

Det er andre negative fenomener som er provosert av statiner - bivirkninger inkluderer:

 • søvnforstyrrelser;
 • forverring av hørsel og skarphet av smakopplevelser;
 • reduksjon av blodplateantall i blodet;
 • halsbrann;
 • hyppig neseblødning;
 • smerte i den epigastriske regionen;
 • økt hyppighet av urinering;
 • avføring lidelser;
 • økt svette;
 • brudd på potens;
 • allergiske reaksjoner;
 • svimmelhet;
 • kvalme;
 • tørr hoste;
 • perifer ødem;
 • Økt hudfølsomhet for ultrafiolett stråling;
 • eksem;
 • rødhet og kløe av epidermis;
 • flatulens;
 • oppkast;
 • økt frekvens av tilbakefall av bronkial astma;
 • depressive forhold
 • forstyrrelse av hjernen;
 • humørsvingninger;
 • gulsott;
 • pankreatitt;
 • kramper;
 • forverring av leddgikt og artrose;
 • humørsvingninger;
 • irritabilitet;
 • lesjoner av ikke-inflammatorisk nervevev;
 • anoreksi;
 • oppkast;
 • peeling og peeling av de øvre lagene i huden;
 • hepatitt;
 • svingninger i blodsukkernivået;
 • nederlag og betennelse i nyrene.

Selv sikre statiner har mange negative bivirkninger, men de opptrer ekstremt sjelden og for det meste hos personer som ikke følger regler for bruk av medisiner. Behandling med lipidsenkende medisiner innebærer avvisning av alkohol, røyking, regelmessig mosjon og et sunt balansert kosthold. Hvis du overholder disse normer, kan bivirkninger lett unngås.

Generasjoner av statiner

De aller første lipidsenkende stoffene ble isolert fra naturlige produkter. Basert på disse forbindelsene ble det utviklet legemidler av lovastatin-gruppen. De resterende varianter og nyere generasjoner av stoffer er laget av syntetiske komponenter. Det er en feil å tro at naturlige statiner fra kolesterol er de mest effektive og trygge. Syntetisk medisin er langt mindre sannsynlig å ha negative bivirkninger og tolereres bedre. I tillegg til lovastatin inkluderer den første generasjonen av beskrevne midler simvastatin og pravastatin.

Selv tidlig lipidsenkende stoffer gir en uttalt effekt. De beste statiner er mye brukt i forebygging av slag, aterosklerose, myokardinfarkt, spesielt hvis det er arvelige predisposisjoner til de listede patologiene. Indikasjoner for å ta førstelinje medisiner:

 • koronar aterosklerose;
 • Ineffektivitet av diett i et kompleks med fysiske belastninger;
 • primær hyperkolesterolemi.

Den andre generasjonen av narkotika som vurderes, er kun representert av fluvastatin. Disse er effektive og trygge legemidler som kan foreskrives selv til barn fra 10 år. De inneholder natriumsalt, slik at konsentrasjonen av kolesterol i blodet raskt reduseres. Indikasjoner for bruk av fluvastatin:

 • dyslipidemi av blandet type;
 • iskemisk hjertesykdom (for å hindre komplikasjoner);
 • koronar aterosklerose;
 • hyperkolesterolemi;
 • Forebygging av de negative effektene av hjerte- og vaskulær kirurgi.

Den tredje generasjonen av lipidsenkende medisiner er atorvastatin. Egenheten av disse stoffene er en markant forbedring i ytelsen til det kardiovaskulære systemet som helhet. Det antas at statinene fra kolesterol er de raskeste, mest effektive og sikre tabletter for forebygging av diabetes mellitus og kardiovaskulære patologier, inkludert kronisk iskemisk sykdom. Indikasjoner for deres formål:

 • arvelig disposisjon til sykdommer i kardiovaskulærsystemet;
 • blandet dyslipidemi;
 • veid hyperkolesterolemi;
 • progressiv aterosklerose.

Statiner av den nyeste generasjonen inkluderer Pitavastatin og rosuvastatin. Disse stoffene er de siste utviklingen innen farmakologi, de har flere fordeler enn sine forgjengere:

 • veldig rask effekt (resultatene er synlige fra den første uken med opptak);
 • minimal terapeutisk dosering;
 • kontinuerlig handling
 • lav risiko for bivirkninger;
 • muligheten for samtidig bruk med hjertemidler
 • ingen effekt på glukosemetabolismen.

De nye statinene fra kolesterol er de mest effektive og trygge rettsmidler som anbefales i følgende tilfeller:

 • hyperkolesterolemi på ethvert stadium
 • progressiv, komplisert atherosklerose;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • diabetes mellitus;
 • dyslipidemi;
 • genetisk predisposisjon til vaskulære patologier;
 • rehabilitering etter hjerteinfarkt, hjerneslag, hjerteoperasjon.

Statin narkotika - liste

Ovennevnte legemidler i hver generasjon har forskjellige handelsnavn. Uavhengig velger stoffer som reduserer kolesterol i blodet, det kan du ikke. Uriktig aktiv substans, ukorrekt dosering, kombinasjon med andre farmakologiske grupper kan provosere de mest farlige bivirkninger og irreversible endringer i leveren, metabolske prosesser. Bare en kvalifisert lege bør gi råd om hvilke stoffer som reduserer kolesterolet i blodet på en sikker og effektiv måte. Den nødvendige generasjonen av statiner er valgt av en spesialist.

Simvastatin-analoger

Dette stoffet selges i form av tabletter med samme navn. Som aktiv ingrediens inneholder simvastatin følgende lipidsenkende legemidler - en liste:

 • Simvastol;
 • Zovatin;
 • Simgal;
 • Zocor;
 • Simvageksal;
 • Soest;
 • Simvakard;
 • Vastatin;
 • Simvakor;
 • Ovenkor;
 • Simla;
 • Vasilip;
 • Sincard og andre.

Pravastatin-analoger

Dette er en annen effektiv og sikker representant for den første generasjonen av lipidsenkende legemidler. Den beskrevne aktive ingrediensen inneholder slike legemidler som reduserer kolesterol i blodet (statiner):

Lovastatin-analoger

Det aller første lipidsenkende legemidlet, isolert fra penisillinsvamp, er ikke det mest effektive, men en av de sikreste måtene. Legemidler som senker kolesterol, basert på lovastatin:

 • Holetar;
 • Lovakor;
 • Cardiostatin;
 • Lovasterol;
 • Mevacor;
 • lovastatin;
 • Apekstatin;
 • Lovageksal;
 • Medostatin;
 • Rovakor;
 • Liprox og andre.

Fluvastatin-analoger

Statiner fra andre generasjon kolesterol er representert av bare ett stoff. På grunnlag er de eneste tabletter produsert - Leskol. De selges i 3 versjoner med samme dose (80 mg):

Atorvastatin - analoger

Denne hypolipidemiske ingrediensen tilhører den tredje generasjonen medisiner. Preparater av et statin på grunnlag av:

 • Lipitor;
 • Anvistat;
 • Lipitor;
 • atorvastatin;
 • Tulip;
 • Atomaks;
 • canon;
 • Torvakard;
 • Atorvoks;
 • Liptonorm;
 • Atoris og andre.

Rosuvastatin-analoger

Statiner for reduksjon av kolesterol fra fjerde generasjon er de mest effektive og sikre midlene med langvarig handling. Rosuvastatin, i tillegg til tablettene med samme navn, finnes i følgende medisiner:

Pitavastatin-analoger

Lipidsenkende legemidler fra den fjerde generasjonen ble etterfulgt av det aktuelle stoffet for bare noen få år siden. Disse statene fra kolesterol er de mest effektive og sikre blant alle identiske medisiner. De har den raskeste og lengste effekten uten noen helserisiko. På grunnlag av Pitavastatin er det bare ett alternativ tilgjengelig - Livazo.

Statiner av den nyeste generasjonen med de minste bivirkningene

Erfarne leger foretrekker å foreskrive bare sikre stoffer med minimal terapeutisk dosering og langvarig virkning. De mest effektive statinene fra kolesterol er rosuvastatin og Pitavastatin:

Hva er statiner? Oversikt over de mest effektive og trygge stoffene

Statiner er lipidsenkende legemidler som kan kontrollere produksjonen av kolesterol av leveren celler. Mekanismen for deres funksjon er å senke enzymet, som er ansvarlig for produksjonen av kolesterol. Statiner forbedrer strukturen til det skadede arterielaget fra innsiden, gjør fartøyene mer elastiske.

Dette skjer på et tidspunkt da kolesterol allerede er deponert på arteriene, men en diagnostisk studie kan ikke oppdage utviklingen av aterosklerose.

Statiner påvirker også de reologiske egenskaper blodsammensetningen reduserer viskositeten, noe som bidrar til å forhindre dannelse av trombose.

Hva er kolesterol?

kolesterol Er en viktig del av menneskekroppen.

Dette stoffet utfører et svært viktig arbeid i kroppens funksjon:

 • Kolesterol finnes i nesten alle celler i kroppen, fordi dette stoffet er tilstede i membranen og legger til cellestyrken;
 • Ta del i sammenbrudd i mage-tarmkanalen (mage-tarmkanalen) av fett, så vel som i dannelsen av koleretinsyrer;
 • Deltar i utviklingen av binyrehormonene i steroidgruppen, så vel som hormonene i den seksuelle sfæren.
Kolesterol metabolisme

I kroppen er det 2 kilder til kolesterolinntak: opptil 80,0% av det er syntetisert i leveren og 20,0% leveres med ernæring.

Den normative kolesterolindeksen i den voksne kroppen er ikke mer enn 5,0 mmol / liter blod. Hos pasienter som led av hjerteinfarkt - ikke over 4,0 mmol / liter, med hjerteekskemi - 4,50 mmol / liter.

Når foreskriver du en statin?

Hovedindikasjonen for bruk av et stoff mot høyt kolesterol er dets høye indeks i blodet. Hvis kolesterol er opptil 6,50 mmol / liter, så er en reduksjon i indeksen mulig ved hjelp av en diett som varer minst 6 kalendermåneder.

Hvis dietten ikke hjalp og bruk av andre medisiner, foreskrives statinsenkende legemidler. Og også statin resept er nødvendig på den uttrykte høye indeksen for et kolesterin som har arvelig etiologi.

Progresjon av sykdommen aterosklerose kan føre til tilstopping av karene, dette er hovedargumentet for bruk i terapi av statiner.

Det anbefales å ta statiner:

 • Pasienter med hjertesykdommer og vaskulær system, fra 40 år;
 • Med IHD (koronar hjertesykdom), så vel som med angina pectoris;
 • Etter hjerteinfarkt;
 • Etter kirurgisk inngrep i hjertemusklene når du stiller stativet;
 • I en operasjon for å omgå koronararteriene;
 • Etter et slag
 • Med fedme - for vekttap;
 • Med sykdommen, diabetes mellitus;
 • Genetisk predisponering til plutselig hjertestans.
til innholdet ↑

Kontra

De viktigste kontraindikasjoner for bruk av disse legemidlene er leversykdommer (skrumplever, infeksiøs hepatitt), som er akutt og kronisk form for patologien.

Det er strengt forbudt å ta statiner under graviditet og amming av et barn. Det anbefales heller ikke å bruke unge kvinner uten pålitelig prevensjonsbeskyttelse.

Moderne statintabletter påvirker ikke prosessen med protein og karbon metabolisme. Narkotika anbefales for pasienter med giktpatologi, samt med diabetes.

Bivirkninger

Statiner gir sjelden noen bivirkninger på kroppen, ikke mange pasienter har opplevd en negativ effekt.

Fra å ta medisiner:

 • søvnløshet;
 • Svakhet i muskelvev;
 • Redusert skarphet;
 • Redusert synsstyrke;
 • Redusert effekt av smaksløkene;
 • Takykardi (rask sammentrekning av hjertemuskelen);
 • En kraftig nedgang i blodtrykksindeksen;
 • En kraftig økning i indeksen for blodtrykk;
 • Reduksjon av blodplatetall i blodet;
 • Blødning fra nesen;
 • Halsbrann i spiserøret og magen;
 • Smerte i magen;
 • Alvorlig kvalme;
 • forstoppelse,
 • diaré;
 • Hyppig vannlating;
 • impotens;
 • Smerte i musklene;
 • Smertefulle følelser i leddene;
 • Forstyrrelse i strukturen av muskelfibre;
 • Økt sekresjon av svette;
 • allergier;
 • Head whirling;
 • Smerter i hjertet av hjertet;
 • Tørr hoste;
 • Puffiness av kroppens perifere deler;
 • Reaksjoner på huden: kløe på epidermis, rødhet i huden og eksem.
til innholdet ↑

Interaksjon med rusmidler

På anbefaling av WHO er statiner narkotika som brukes i statinbehandling av hjertesykdom, hjerteinfarkt. I tillegg til statiner ved behandling av hjertesykdom inkluderte legemidler:

 • Mottak av preparater av nitratgruppe;
 • Heparin for kondensering av blod;
 • ACE-hemmere - Enalapril, Quadropril;
 • Antiaggreganter - Aspirin, Aspicor;
 • Bruk (beta) - blokkere - Bisoprol, Metoprol.

Bruk i felles bruk av statin Pravastatin og antiaggregant Aspirin, har en medisinsk effekt på å redusere risikoen for hjerteinfarkt med gjennomsnittlig 7%.

Felles applikasjon (i en tablett) blir foretrukket.

For terapi brukes medisinske midler vellykket:

Hvis kolesterolindeksen er høyere enn 7,40 mmol / liter, anbefales det å ta statiner med preparater av fibratgruppen.

Felles mottak med kolesterol av disse legemidlene er strengt foreskrevet av legen og styrer mulig bivirkning av disse legemidlene på kroppen.

Det anbefales ikke å ta statiner og sitrusjuice, siden sitrus inneholder stoffer som stopper splittelsen av statiner.

Derfor øker konsentrasjonen av statiner i blodet, som er fulle av forgiftning og forgiftning av kroppen.

Det er forbudt å ta statiner med alkoholholdige drikker, fordi bivirkninger kan forårsake komplikasjoner på leveren.

Ikke bruk statiner med antibakterielle legemidler, da disse stoffene kan provosere forgiftning i leveren.

Når du tar statiner, er det nødvendig å lage en biokjemisk sammensetning av blod hvert kvartal.

For å identifisere nivået av enzymer som finnes i leveren:

 • AsAt / AST (enzymproteinmetabolisme i kroppen) - den normative indeksen til 0,780 mmol / liter;
 • ALT / ALT (analyse for ett av deres leverenzymer) - resultatene av biokjemisk analyse kan være fra 0,120 til 0,880 mmol / liter.
til innholdet ↑

Fordeler for kroppen

Når han forskriver medisiner til en pasient, er han interessert i hvordan stoffene fungerer, og hvor mye vil det være til nytte ved å senke kolesterolindeksen i blodstrukturen, og også hvor mye disse stoffene er skadelige for kroppen.

Fordeler med anti-kolesterol medisiner:

 • Å ta medisiner hjelper i kampen mot en skadelig sykdom - aterosklerose;
 • Reduser økt tilstedeværelse i blodet av løs kolesterol;
 • Behandling med statiner reduserer dødelig utfall av hjertesykdom med 40,0%;
 • Risikoen for hjerteinfarkt reduseres med 30,0%;
 • Risikoen for en plutselig innfall av slag er redusert med 30,0%;
 • Fremmer rask rehabilitering etter et slag, samt hjerteinfarkt;
 • Forhindre utvikling av patologier i systemet med blodkar og hjerte;
 • Reduserer risikoen for retinopati, komplikasjoner av type 2 diabetes mellitus;
 • Er i stand til å forlenge et liv til pasienten, ved en strøm av en patologi i den alvorlige kompliserte form.
Typer av kolesterol til innholdet ↑

Negativ effekt på kroppen

Hva er de mest effektive sikre statene? Absolutt trygge rusmidler fra gruppen av statiner der. Noen undergrupper av stoffer påvirker kroppen mer, andre er mindre skadelige.

Den negative effekten av statiner på kroppen er ikke umiddelbart åpenbar.

Hva er statiner farlig? Akkumulering, dette stoffet i kroppen, kan manifestere seg i følgende reaksjoner.

I nervesystemet:

 • Irrelevant irritabilitet;
 • Skarp humørsvingning;
 • søvnløshet;
 • Svimmelhet, noen ganger alvorlig;
 • Svakhet i kroppen;
 • Depressiv tilstand;
 • Følelse av angst og frykt;
 • Lesjoner av nerveendinger er ikke betennelsestillende.

Bivirkninger på bunnen av fordøyelsessystemet:

 • Forstoppelse forstoppelse;
 • Diaré, som kan føre til dehydrering av kroppen;
 • Mangel på appetitt;
 • Oppkast etter å ha spist
 • anoreksi;
 • Ikke smaken av å spise;
 • flatulens;
 • Inflammatorisk prosess i bukspyttkjertelen - pankreatitt;
 • Anemi forårsaket av medisinering.

Krenkelser i det lokomotoriske systemet:

 • Felles smerte, noen ganger alvorlig, som forhindrer normal bevegelse;
 • Smerte i muskelvevet;
 • Smerter i ryggen, selv når du ligger ned
 • En smerte i bein hindrer også normal bevegelse;
 • Inflammatorisk leddgikt og artrose;
 • Kramper.

Effekten av statiner på sirkulasjonssystemet i kroppen. Lav konsentrasjon i blodet av blodplater, spesielt i perifere blodkar.

Også statiner kan påvirke metabolismen i kroppen og føre til en sterk svingning av sukker i blodet, noe som kan føre til en glykemisk koma.

Allergien manifesterer seg i:

 • Utslett på huden;
 • Kløe på huden;
 • Exfoliating epidermis;
 • Ikke stopp coryza;
 • Anafylaktisk sjokk - i et spesielt alvorlig tilfelle av allergi mot sengen.

Hver pasient velger sitt eget valg: å godta eller ikke ta statiner. Fordelene ved å ta statiner er store, men sidene reaksjonene av kroppen til å ta medisiner er tilstede.

Gjennomgang av statin narkotika

Første generasjon

Den andre generasjonen

Tredje generasjon

Statins 4 av den nye generasjonen

Naturtyper

Statiner er stoffer som har mange bivirkninger på kroppen og kontraindikasjoner til bruken. Hvordan erstatte medisiner? Det er statiner i matvarer som pasienter med forhøyet kolesterolindeks kan ta.

Til anti-kolesterol mat med høyt innhold av askorbinsyre, inkluderer:

 • Sitrusfrukt;
 • Eldre bær av havtorn;
 • Røde og svarte bønner;
 • nype;
 • Bulgarsk pepper;
 • Kål av alle slags.

For matvarer med høyt innhold av nikotinsyre, inkluderer:

 • Alle varianter av nøtter;
 • Kjøttet er rødt og hvitt;
 • Rød fisk.

Produkter som inneholder Omega 3 inkluderer:

 • Vegetabilske oljer: solsikke, rapsfrø, mais, linfrø, oliven;
 • Rød fisk;

Matvarer med pektininnhold:

 • Epler, spesielt grønne varianter;
 • gulrøtter;
 • bønner;
 • Korn planter;
 • Bran.

statiner:

 • Policosanol kan kjøpes på et apotek kiosk;
 • Curcumin kan erstattes av bruk av krydder - gurkemeie;
 • Vel reduserer kolesterol i blodet av hvitløk og matvarer som er basert på soyabønner.
til innholdet ↑

Funksjoner av bruk

For å redusere de negative risikoen for effekten av statinsmedisiner på kroppen, er det nødvendig å kjenne reglene og egenskapene til administrasjonen.

Bruksanvisning:

 • Statiner er medisiner, som i de fleste tilfeller må tas for livet. Hvis du avbryter mottakelsen av statiner, kan pasienten føle en kraftig forverring av hans helse;
 • Det er strengt forbudt å ta statiner som selvmedisinering. Bare en spesialisert lege kan riktig velge en gruppe statiner, samt foreskrive et behandlingssystem med disse legemidlene og overvåke deres handlinger på kroppen.
 • Ikke på noen måte bryte dosen av statinsmedisiner - dette vil tillate at stoffene har positive effekter med minimal bivirkning;
 • Ved forskrivning av legemidler foreskriver legen også periodiciteten av diagnosen av blodsammensetningen ved hjelp av biokjemisk analyse. Leveransen av analysen skal foregå innenfor den strengt fastsatte tidsrammen;
 • Med patologi i leveren må du ta forberedelsene til rosuvastatin-gruppen. Ressursene i denne gruppen har minimal bivirkninger på kroppen;
 • I intet tilfelle når du tar statiner - ikke ta alkohol;
 • I løpet av behandlingen med terapeutisk behandling, slutte å røyke, og det er bedre å bli kvitt nikotinavhengighet helt og holdent;
 • På tidspunktet for behandlingen - ikke ta antibakterielle stoffer;
 • Med nyrepatologi - ikke ta statinene til gruppen fluvastatin og atorvastatin. Disse to stoffgruppene er mest giftige for nyrene;
 • Statiner er kontraindisert til å ta med andre terapeutiske midler, siden statiner kan forårsake komplikasjoner av patologi i kroppen;
 • Med feil kombinasjon av narkotika kan bivirkningen være ekstremt alvorlig;
 • Hvis det ikke er penger, for å kjøpe statiner, bør den billigere legen velge de billigere analogene.

Statiner fra kolesterol fordel og skade praktisk talt på like måte, derfor å akseptere de angitte preparatene er det nødvendig i den etablerte doseringen og under strengt registrert av legen ordningen.

Hvilke kolesterolstatiner er de sikreste og mest effektive

Et økt nivå av kolesterol i blodet fører til utvikling av aterosklerose. Denne patologien innebærer bruk av medisiner. Terapi med bruk av statiner begynner. De bidrar til å redusere innholdet av kolesterol kunstig. Hva er statiner fra kolesterol, hvilke stoffer er mest effektive og trygge - vi vil vurdere mer detaljert.

Statins - hva er det?

Statiner er en gruppe medikamenter som er laget for å senke kolesterol i blodet. Men narkotika påvirker ikke ham direkte. De påvirker leverfunksjonen, hemmer frigjøringen av enzymet, som er involvert i produksjonen av kolesterol.

I menneskekroppen er dets komponenter - lipoproteiner. De har høy og lav tetthet. Hvis metabolske prosesser ikke brytes, utgjør lipoproteinene ingen helsefare. Men overdreven produksjon av kolesterol fremmer dannelsen av plakk, noe som fører til utvikling av alvorlige sykdommer.

Statiner er rettet mot å redusere antall kolesterolbærere til vev. Samtidig øker antallet reseptorer for lipoproteiner med lav densitet på hepatocytter. Nemlig bærer de kolesterol i motsatt retning - fra blodet til leveren. Takket være disse stoffene er produksjonen av kolesterol normalt. Deres bruk bidrar til å bringe innholdet tilbake til det normale.

Viktig! På hvilket kolesterol tar statiner? De er nødvendige for en person på et nivå over 5 mmol / l. Etter hjerteinfarkt, i alvorlige kardiovaskulære sykdommer, reduseres målverdiene for kolesterolinnholdet.

Oversikt over forberedelsene

Vurder statiner, hvor effektiviteten og sikkerheten er bekreftet av kliniske studier.

atorvastatin

Dette er de mest effektive pillene som hjelper til med å normalisere kolesterolnivået og forhindre problemer med kardiovaskulærsystemet. Ifølge statistikk, bruk av atorvastatin reduserer risikoen for slag med 50% av medikamentet Prisen er et gjennomsnitt av 220 dollar., Eller 450 rubler.

Vasilip

Dette verktøyet er foreskrevet for ulike former for hyperkolesterolemi, spesielt i kombinasjon med aterosklerose og diabetes. Vasilip brukes til å forhindre hjerteinfarkt og hjerneslag. Den gjennomsnittlige kostnaden for disse pillene er 150 UAH, eller 320 rubler. Disse er billige, men effektive piller som bidrar til å normalisere kolesterolet i blodet.

Atoris

Det er en komplett analog av Atorvastatin. Det forhindrer dannelsen av kolesterol fra lipider. Atoris bidrar også til å øke den "gode" kolesterolindeksen betydelig. Du kan kjøpe tabletter for rundt 230 UAH., Eller 500 rubler.

Roxer

Dette legemidlet senker kolesterolet. Det er et effektivt stoff med få bivirkninger. Roxer er også foreskrevet for forebygging av kardiovaskulære patologier hos eldre mennesker. Den omtrentlige prisen på dette produktet er 90 UAH, eller 250 rubler.

Rozart

Legemidlet brukes til å normalisere nivået av kolesterol. Det er kontraindisert i tilfeller av nedsatt leverfunksjon, aktiv hepatitt, alvorlig nyresvikt. På grunn av bivirkninger, bør Rosart tas strengt etter instruksjonene. Kjøpe i et apotek dette statin kan være til en omtrentlig pris på 170 UAH., Eller 400 rubler.

Merten

En av de billige og effektive stoffene. Inneholder rosuvastatin, har en langvarig effekt. For å maksimere effektiviteten, bør du ta Mortenil i kompleks terapi. Den omtrentlige prisen på medisinen er 150 UAH, eller 300 rubler.

Rozukard

Hjelper å bli kvitt kolesterol. Også brukes til å forhindre hjertesykdom og blodårer, aterosklerose. Det har en rekke kontraindikasjoner og bivirkninger, derfor kan den bare brukes i henhold til legenes resept, nøye observere doseringen. Du kan kjøpe Rosukard for ca 180 UAH., Eller 420 rubler.

simvastatin

Legemidlet er for en person med hyperkolesterolemi. Det brukes som en komponent i kompleks terapi. Simvastatin er nyttig i form av et forebyggende middel med samtidig diabetes, aterosklerose. Gjennomsnittlig pris på dette produktet er 90 UAH, eller 200 rubler.

rosuvastatin

Dette er et av de mest effektive legemidlene for å senke kolesterolet. Rosuvastatin har en langvarig effekt. Du kan kjøpe tabletter i gjennomsnitt for 220 UAH., Eller 500 rubler.

Det er viktig å huske! Det sikreste statin vil hjelpe til med å velge den behandlende legen, med tanke på de individuelle egenskapene til pasientens kropp og sammenhengende sykdommer!

Egenskaper for klassifisering av statiner

Klassifisere statiner kan være på flere måter:

 1. Etter generasjoner: første, andre, tredje og siste generasjon.
 2. Av opprinnelse: syntetisk, halvsyntetisk og naturlig.
 3. På konsentrasjonen av aktive stoffer: høy dose, middeldosis og lav dose.

Sistnevnte klassifisering er mest praktisk, siden statiner foreskrives i forskjellige doser.

Naturlige statiner fra kolesterol

For å senke nivået av kolesterol i blodet foreskrevet et spesielt diett. Det er nødvendig, fordi noen matvarer inneholder naturlige statiner.

Reduksjon av kolesterol uten medisiner er mulig når det brukes:

 1. Produkter som inneholder ascorbinsyre. Disse inkluderer sitrus, svart currant, havtorn, hund rose, søt pepper.
 2. Produkter med nikotinsyre. Disse er alle typer nøtter, magert kjøtt, rød fisk.
 3. Omega-3 fettsyrer - rød fisk, enhver vegetabilsk olje.
 4. Polikonazola. Den finnes i sukkerrør, du kan kjøpe den på apoteket.
 5. Pektin. Den maksimale konsentrasjonen er notert i epler, gulrøtter, kål, bønner, frokostblandinger, kli.
 6. Resveratrol - druer.
 7. Gurkemeie.

Det bidrar også til å redusere kolesterolinnholdet i hvitløk.

Er det nødvendig å drikke statiner mens du følger et anti-kolesterol diett? Riktig ernæring er en del av terapien. Derfor, vanligvis for normalisering av tilstanden, endrer pasienten kostholdet og tar medisiner av denne gruppen.

Fordelene og skadene til statiner

Medisiner i denne gruppen har en rekke fordeler. De inkluderer:

 1. Redusere risikoen for død i utviklingen av hjerte-og karsykdommer.
 2. Sannsynligheten for hjerteinfarkt minker med 30%.
 3. Ved vanlig bruk av statiner reduseres kolesterolet med 40-55%.
 4. Statiner av den nyeste generasjonen inneholder ikke giftige stoffer. Bivirkninger observeres i sjeldne tilfeller.
 5. Statiner har mange analoger. Alle kan velge medisinen som passer for ham til prisen.

Skader på statiner skyldes at de kan forårsake slike reaksjoner i kroppen:

 • urimelig humørsvingninger, aggresjon, apati, panikk;
 • generell svakhet i kroppen;
 • nederlag av ikke-inflammatoriske nerver;
 • dysfunksjon i fordøyelsessystemet;
 • smertefulle opplevelser i ledd og muskler;
 • reduksjon i blodplatekonsentrasjon.

Statiner kan også føre til forstyrrelse av metabolske prosesser, så de må brukes strengt etter instruksjonene.

Kontra

Først og fremst er denne gruppen medikamenter kontraindisert hos kvinner under graviditet. Det er også forbudt å bruke dem i slike tilfeller:

 • allergiske manifestasjoner, individuell intoleranse mot legemiddelkomponenter;
 • alvorlig nyresykdom
 • forstyrrelse av det endokrine systemet;
 • patologi i muskuloskeletale systemet;
 • kronisk leversykdom.

Hvis du bruker statiner i lang tid i stor dosering, kan de forårsake slike bivirkninger:

 • smertefulle opplevelser i mage-tarmkanalen;
 • forstoppelse,
 • kvalme og oppkast;
 • redusert antall blodplater;
 • hevelse i øvre og nedre ekstremiteter;
 • overvekt, fedme;
 • muskelkramper;
 • smerte i ryggen;
 • sykdommer i ledd.

Det er også nødvendig å vurdere og forene preparater ved kompleks behandling. Bruk av statiner som er uforenlige med statiner, kan føre til alvorlige konsekvenser.

Oppsummering, det bør bemerkes at statiner er ganske sikre og effektive stoffer, forutsatt at de brukes riktig. Ved vurderingen av de individuelle egenskapene til organismen, medfølgende sykdommer hos pasienten, vil den behandlende legen velge det mest effektive middelet.

Preparater av statin for senking av kolesterol

Statiner er medisiner som bidrar til å redusere kolesterolproduksjonen i leveren. For klassifisering i medisin, er den anbefalte dosen av legemidlet tatt som basis. Tradisjonelt distribueres alle statinholdige legemidler - en liste over disse legemidlene - vanligvis i henhold til den rekkefølge de ble utviklet. Til dags dato er det fire. Legemidlene i hver generasjon avviker noe i virkemekanismen. Hvilke stoffer er statiner?

Tilgjengelige typer

Det finnes flere typer statiner. Disse inkluderer:

Høyintensitetsstatiner:

 • Atorvastatin (Lipitor)
 • Rosuvastatin (Crestor)

Statiner med moderat intensitet:

 • Fluvastatin (Lescol)
 • Lovastatin (Altopene)
 • Pitavastatin (Livalo)
 • Pravachol (Pravachol)
 • Simvastatin (zocor)

Selv om alle statiner fungerer på samme måte, kan kroppen din reagere bedre på en type enn til en annen. Derfor prøver leger noen ganger flere typer statiner før de gjør det riktige valget spesielt for deg.

Noen av dem er mer sannsynlig å samhandle med andre stoffer eller organiske forbindelser. For eksempel er statiner Lipitor (atorvastatin), Pravachol (pravastatin) og Zocor (simvastatin) uforenlige med grapefruktjuice. Samhandling kan være farlig. Ved å blande disse stoffene med grapefrukt øker mengden statiner i blodet og forårsaker alvorlige bivirkninger.

Vurder statiner for å redusere kolesterol i henhold til allment akseptert klassifisering.

Forberedelser av første generasjon

I apotek av denne typen kan du finne slike medisiner:

 • Simvastiner er Zokor, Zovotin, Simgal.
 • Pravastatin - Lipostat.
 • Lovastatin - Apexstatin, Vero-Lovostatin Lovocor, Cardiostatin, Lovasterol, Rovacor.

Alle disse stoffene har hypolipidemisk virkning - med andre ord, bidrar til en reduksjon i produksjon og akkumulering i karene av løs lipider. Medisiner fra alle grupper er laget på syntetisk basis ved gjæring av inaktiv lakton, unntak er bare lovastatin. De aktive stoffene for disse preparatene ekstraheres fra sopp.

Effekten av statiner i denne kategorien er som følger:

 • reduksjon i konsentrasjonen av triglyserider i blodet;
 • reduksjon i antall lipoproteiner med lav tetthet;
 • normalisering av nivået av lipider med svært lav tetthet.

Den generelle virkningen er senking av kolesterol i leveren og blodet til pasienten. Den ubestridelige effekten av disse stoffene for å gjenopprette balansen mellom lipoproteiner med lav og høy tetthet har blitt bekreftet med medisin. De første positive endringene i personen som tar medisinen, blir notert etter noen uker etter starten av behandlingen. Indikasjoner for deres bruk - økt kolesterol i blod av primær natur, da bare dietter og dosering av fysisk aktivitet for å redusere det ikke var nok.

første-generasjons statiner, kolesterol-senkende, brukes til behandling av pasienter med høy risiko for kardiovaskulære sykdommer slik som koronar aterosklerose, hjerteanfall forskjellige organer, slag, iskemiske angrep. Kan også brukes som forebyggende middel for langvarige, vedvarende tilbakemeldinger.

Statins of the second generation

Dette er fluvastatinpreparater presentert i apotek som Leskol og Lescola Forte. Fluvastatiner inneholder natriumsalter og har en stimulerende effekt på produksjon av høydensitetslipoproteiner (HDL). Som et resultat av dette, reduseres konsentrasjonen av lipoproteiner med lav densitet (LDL) og nivået av kolesterol blir normalisert.

Instruksjoner for bruk av fluvastatin er:

 • hyperkolesterolemi;
 • blandet dyslipidemi.

Legemidler i denne kategorien bidrar til å senke konsentrasjonen av totalt kolesterol, LDL, triglyserider, gjenopprette balansen mellom lipidoproteiner. Kan brukes til profylakse i ulike hjertesykdommer, etter en kirurgisk operasjon. Barn med arvelig disposisjon til forverret hypokolesterolemi kan foreskrives Fluvastatin fra en alder av ti

Statiner av den tredje generasjonen

Disse er Atorvastatin og Cerivastatin, som er aktive komponenter i slike preparater som:

På terapi overføres disse medisinene dersom etterlevelse av kosthold, treningsbehandling og vekttap ikke medførte forventet resultat.

Familiehyperkolesteremi er praktisk talt ikke egnet til behandling med lipidsenkende legemidler. Men en god effekt kan oppnås hvis du regelmessig tar statiner. I tillegg er disse stoffene effektive som forebyggende middel i IHD. Forbedringer er notert etter et to-ukers behandlingsforløp.

Statiner fra kolesterol i tredje generasjon påvirker positivt kardiovaskulærsystemet og kan forbedre helsetilstanden til en pasient som lider av kardiovaskulær sykdom eller sukkersykdom.

Fjerde generasjon statiner

Narkotika i denne gruppen anses som den mest effektive til dags dato, den beste og sikreste av alle. Hovedforskjellen er i det relativt lave antallet bivirkninger og kontraindikasjoner. Og det betyr at det er mulig å ta en ny generasjon statiner for langvarig behandling, ikke bare for voksne, men også for små pasienter.

Å søke i et apotek følger:

 • Rosuvastatinpreparater - Roxer, Rosart, Crestol, Akorta, Mertenir, Tevastor.
 • Preparater av Pitavastatin er tabletter av Livazo

På virkemekanismen og effektiviteten er disse stoffene likestilt med atorvastatin. Men det er en betydelig fordel: For å redusere konsentrasjonen av kolesterol i blodet og å beskytte hjertet og blodkarene fra alvorlige patologier, er det nødvendig med mye lavere doser av et stoff i denne kategorien. I dette tilfellet er effektene merkbare veldig raskt, noe som er viktig hvis pasienten lider av en alvorlig form for hyperkolesteremi eller er i alvorlig tilstand.

Et annet stort pluss - en person er ikke bundet til medisinbokser, nok tid til å ta bare en dose en gang om dagen. Statiner av siste generasjon har samme effekt som forberedelsene til alle de forrige - de er bare bedre og mer effektive.

For eksempel opplevelsen av leger og pasienter, frivillige viste at pitavastatin behandling fremmer den raske opphør av utviklingen av aterosklerotisk plakk. På grunn av den utprøvde hypolipidiske effekten, pletter mykner og blir mye mindre i størrelse, og til slutt oppløses helt. De fleste pasientene merket en merkbar forbedring i tilstanden en uke etter at behandlingen ble startet, for et fullt kurs vil det ta minst fire måneder. Men ikke glem at en liten dose statin er nok til å få den ønskede effekten og lagre den i lang tid.

Statene av den siste generasjonen vises i slike tilfeller:

 • når behandling uten medisinering var ineffektiv;
 • Hvis det er for mye kolesterol i blodet;
 • progressiv aterosklerose;
 • iskemisk hjertesykdom eller predisposisjon til den.

Pitavastatin kan inngå i kompleks terapi, dette stoffet er godt kombinert med andre medisiner og brukes til behandling av mange sykdommer fra kardiologi. Diabetes mellitus av enhver form og grad er en annen indikasjon på bruken av disse pillene. I motsetning til statinsmedisiner fra andre grupper og generasjoner, påvirker dette ikke nivået av glukose i blodplasmaet.

Noen pasienter tror at førstegenerasjons statiner er bedre og sikrere, siden de er laget på grunnlag av naturlige komponenter. Men dette er ikke helt sant hvis vi sammenligner dem med syntetiske fjerde generasjons statiner. Til slutt er listen over bivirkninger og kontraindikasjoner mye mindre.

Lovostatin - et naturlig stoff som bidrar til rask reduksjon av kolesterol i blodet og restaurering av lipidbalanse, finnes ikke bare i østers sopp. Det bemerkes at det også finnes i et produkt som rød gjærris. Det kan kjøpes på apotek på avdelingen for kosttilskudd uten resept. Men man bør være forberedt på de samme bivirkningene som med lovastatin i tabletter.

Til tross for forsikring fra mange brukere på Internett, er det i dag ikke et helt sikkert og samtidig effektivt naturlig middel som kan redusere kolesterol og forhindre kardiovaskulære patologier. Ytterligere detaljer detaljer alle slags uønskede bivirkninger som oppstår når du tar statiner. Det forteller også hva du skal gjøre og hvordan du tar disse stoffene riktig for å minimere de negative effektene. En fullstendig avvisning av dem anbefales ikke. Det er bare mulig med vedvarende remisjon uten alvorlig risiko for å utvikle alvorlig CVD. Deretter kan du bytte til støttende og forebyggende behandling med folkemessige rettsmidler med en tendens til hjerteinfarkt eller slag.

Les Mer Om Fartøyene