Hvordan behandle mitral ventil prolapse

Forløpet av mitralventilen er en anatomisk forandring i ventiler og muskuloskeletale systemet, som uttrykkes i redusert tone, sagging. Som en konsekvens er det et brudd på funksjonsformålet: løs lukning av venstre atrioventrikulær åpning under systolen i ventriklene.

De fleste pasienter opplever ikke noen typiske symptomer. I noen tilfeller, med prolapse er det angrep av arytmi, smerte i hjertet. For å bekrefte kommunikasjon må pasienten identifisere og ekskludere ulike sykdommer som påvirker endokardiet.

Betydning av strukturen og funksjonene til mitralventilen

Studien av ulike varianter av prolapse førte til konklusjonen at den skulle tilskrives de medfødte egenskapene ved utviklingen av hjertekamrene. Ventilen består av fremre og bakre klaff. De med hjelp av tynne tråd-akkorder er forbundet med papillære muskler til hjerteveggen. Sammen gir disse strukturene en tett lukking av den atrioventrikulære åpningen under systolen til venstre ventrikel. Denne tiltak forhindrer utstrømning av blod til venstre atrium.

Frontbladet mister ofte sin tone og saks. Under høyt blodtrykk i hulrommet i ventrikkelen lukker ikke ventilene helt kommunikasjonen med atriumet. Derfor returnerer en del av strømmen (regurgitasjonsprosessen).

Den nåværende definisjonen på tre grader i størrelsen på bulling av brosjyrene (fra 5 mm til 10 eller mer) spiller ingen rolle når man bestemmer seg for behandlingen. Kardiologer er mye mer interessert i volumet av returblokken av blod. Dette er den delen som "ikke får" aorta og ikke deltar i sirkulasjonen. Jo høyere restvolumet er, jo mer uttalt effekten av prolaps.

I de fleste tilfeller er det ingen alvorlige farlige sirkulasjonsforstyrrelser.

Hva skal jeg behandle?

Siden det er bevist at mitralventilen i seg selv ikke gjør vondt, kan behandlingen omfatte følgende retninger:

 • terapi av vegetoneurosis, lettelse fra en følelse av frykt etter påvisning av prolaps;
 • behandling av endokarditt, reumatisk carditt, som fører til en lignende ventilendring;
 • rettidig behandling av de første fenomenene hjertesvikt, arytmier i tilfeller av dekompensering av sykdommer;
 • målrettet eliminering av brutto valvular endringer kirurgisk for å hindre utviklingen av sirkulasjonsfeil.

Er det nødvendig å behandle medfødt prolaps?

Medfødte endringer (primære) finnes i barnet under eksamen. Oftest er disse ikke-farlige egenskaper av strukturen av bindevev som er arvet. De påvirker ikke den videre utviklingen av babyen.

I disse tilfellene er pasientens ønske om å fortsette med behandlingen av mitralventilprolaps feilaktig, siden medisiner som påvirker hjertet ikke er nødvendig og til og med skadelige i terapien. Det er nødvendig å avklare årsakseffektforholdet og hensiktsmessigheten ved bruk av legemidler som påvirker sentralnervesystemet.

Personer med medfødt prolaps trenger ikke å begrense fysisk aktivitet. Ønsket om å engasjere seg i profesjonell sport vil kreve ytterligere konsultasjon av legen og gjennomføre stresstester. Anbefal ikke ulike typer bryting, hopping i lengde og høyde (belastningen forbundet med plutselige kroppsskremninger).

Hva skal jeg gjøre hvis jeg føler meg verre?

I nærvær av palpitasjon, vondt i hjertet, søvnløshet, økt irritabilitet, men de normale resultatene av EKG og ultralyd:

 • det er nødvendig å organisere et hvile regime, det er bedre å nekte arbeid i nattskiftet;
 • bør slutte å ta kaffe, alkoholholdige drikkevarer, sterk te, krydret krydder, pickles;
 • anbefalt behandling av folk rettsmidler lunge beroligende effekt (tinkturer og decoctions av Valerian rot, Leonurus, salvie, hagtorn, urtete med mynte og sitronmelisse), kan du bruke ferdige legemidler fra apotek (New Pass, Motherwort forte), eller forberede deg selv;
 • excitering av nervesystemet fjernes magnesiumholdige legemidler (Magneroth, Magnesium B Magnesium6).

Hvis en slik undersøkelse viser EKG-forandringer som nedsatt myokardial metabolisme, forandrer repolarisering, ventrikulær arytmi typen, forlenge intervallet Q-T, blir pasientene foreskrevet:

 • treningsbehandling;
 • bad med metning av oksygen, avkok av urter;
 • Psykoterapi med spesialist, utvikling av auto-trening;
 • Fysioterapeutiske metoder (elektroforese av kraftsonen med brom);
 • massasje av rygg og cervical ryggrad;
 • akupunktur.

Drogbehandling av samtidige lidelser i myokardiet

I tillegg til gjenopprettende og beroligende midler, forklarer legen i henhold til indikasjonene preparater for å forbedre metabolisme i myokardiumets celler:

 • karnitin,
 • Vitalayn,
 • Tyson,
 • Panangin eller Asparkam,
 • Koenzym Q,
 • Riboksin.

Det bør bemerkes at disse legemidlene ikke har tilstrekkelig underlag for resultatene av søknaden. Likevel anser pasientene at de skal være effektive. Bruk anbefales kontinuerlig kurs i 2-3 måneder.

I arytmier foreskriver legen svake beta-blokkere i liten dosering.

Behandlingsprosedyrer utføres under kontroll av EKG-studier. Ovennevnte behandling er rettet mot å kompensere for vegetative og kardio-neurotiske lidelser, men gjelder ikke selve mitralventilen.

Terapi av prolaps forårsaket av inflammatoriske sykdommer

Pasienter med mitralklaffprolaps anbefalt vern mot forkjølelse, alltid blir behandlet angina, spore omstilling kronisk betennelse foci (karies tenner, sinusitt, adnexitis, urinveissykdommer og andre). Faktum er at noen "sover" til den tiden fokuset kan raskt forårsake endokarditt. Og ventilflikter er en del av endokardiet og lider også av denne sykdommen.

Protease av endokardiell opprinnelse refererer til sekundære lesjoner, er ikke forbundet med medfødte endringer, er helt avhengig av løpet av hovedsykdommen. Utseendet til prolapse i ultralydbildet i slike tilfeller indikerer overgangen til betennelse til ventilflappene, begynnelsen av hjertesykdommer.

Volumet av regurgitasjon har en dynamisk betydning: økningen bekrefter et ubemerket angrep av revmatisk hjertesykdom, treg septisk endokarditt. Ved behandling av slike tilfeller er det nødvendig:

 • bruk antibiotika (Penicillin, Bicillin) eller fra reservegrupper i henhold til maksimalregimene;
 • Bruk hormonell og ikke-hormonell anti-inflammatorisk behandling.

Hovedmålet er å stoppe ødeleggelsen av endokardiet.

Behandling av prolaps forårsaket av andre årsaker

Forløpet av mitralventilen kan dannes med sterk dilatasjon (dilatasjon) eller hypertrofi i venstre ventrikel. Slike variasjoner oppstå i tilfelle av kardiomyopati, hypertensjon, migrerte omfattende hjerteinfarkt (spesielt med utfallet av aneurismen vegger).

Pasienten har symptomer på hjertedekompensasjon, vises:

 • svakhet
 • kortpustethet
 • hevelse,
 • smerte i hjertet når du beveger deg.

Alvorlige angrep av arytmi er mulig.

Legemidler brukes i behandlingen:

 • utvide koronararterier;
 • reduserer myokard oksygenforbruk;
 • antiarrhythmic drugs;
 • vanndrivende og kardialglykosider.

Alle legemidler er foreskrevet av legen i hvert enkelt tilfelle individuelt.

Når brukes kirurgisk metode?

Kirurgiske tilnærminger kan være av to typer:

 1. fiksering av revet vinger (sying av trådkord, opprettelse av mekanismen for fradrag av brosjyrer);
 2. erstatning av ventilen med en kunstig protese.

Indikasjoner for kirurgisk behandling:

 • ineffektiv behandling av endokarditt med antibiotika og ulike antiinflammatoriske midler;
 • sirkulasjonsmangel 2B stadium, manglende evne til å bruke eller mangel på resultater fra bruk av hjerte glykosider, diuretika;
 • gjentatte angrep av atrieflimmer;
 • utvikling av hypertensjon i lungearterien.

Det er standardindekser for sirkulasjonsforstyrrelser, hvilke leger styres når de bestemmer seg for operasjonens hensiktsmessighet:

 • regurgitation strømmer mer enn 50%;
 • gjenværende ejektjonsfraksjon mindre enn 40%;
 • økningen i trykk i lungearterien er større enn 25 mm Hg;
 • En økning i hulrummet til venstre ventrikel under diastolisk avslapping er 2 ganger eller mer.

Funksjoner av prolapse behandling hos barn

I barndommen kan endringer i mitralventilen detekteres ved et uhell, kombinert med brudd på strukturen til andre ventiler, medfødte misdannelser. Ofte er disse endringene gunstige. Barnet skal beskyttes mot akutte smittsomme sykdommer. Dispensjonsobservasjonen hos kardiologen 2 ganger i året vil vise videre utvikling av en patologi og nødvendighet av forebyggende behandling.

Hvis prolapse oppdages under graviditet?

Endringer i mitralventilen oppdages ved undersøkelse av gravide kvinner. Vanligvis var de tilgjengelige fra barndommen, men forstyrret ikke og krever ingen diagnose.

Det er nødvendig å berolige den fremtidige moren: Barnet og graviditetsforløpet er ikke truet. En annen ting er at samtidig kardiologisk patologi, revmatisme eller alvorlige sykdommer blir avslørt.

I alle fall tar obstetrikere hensyn til disse endringene når man planlegger arbeidskraft, i forebyggende behandling av en gravid kvinne.

Personer med mitralventil prolaps bør forstå at graden av tilbakevendende regurgitasjon i livet kan variere. Derfor er det nødvendig å gjennomgå en årlig undersøkelse og oppfylle legenes krav til forebyggende behandling av samtidige sykdommer.

Mitralventil prolaps: symptomer, behandling og prognose

Forlengelsen av mitralventilen (PMC) er sagingen av mitralventilflikene mot venstre atrium under sammentrekning av venstre ventrikel. Denne hjertesvikt fører til det faktum at under sammentrekningen av venstre ventrikel del av blodet kastes inn i venstre atrium. PMC er mer vanlig hos kvinner og utvikler seg i alderen 14-30 år. I de fleste tilfeller fortsetter en slik anomali av hjertet asymptomatisk, og det er ikke lett å diagnostisere, men i noen tilfeller er volumet av det injiserte blodet for stort og krever behandling, noen ganger til og med kirurgisk korreksjon.

Om denne patologien skal vi snakke i denne artikkelen: På grunnlag av hva som er diagnostisert PMC, om det er nødvendig å behandle det, og også hva er prognosen for personer som lider av en sykdom.

årsaker

Årsakene til mitralklaffprolaps er ikke fullt ut forstått, men moderne medisin er det kjent at dannelsen prigibaniya ventilklaffer oppstår på grunn av patologier i bindevev (med osteogenesis imperfecta, pseudoxanthoma elastisk, Marfans syndrom, Ehlers-Danlos et al.).

Denne hjertesvikt kan være:

 • primær (medfødt): utvikler seg som resultat av myxomatøs degenerasjon (medfødt patologi av bindevev) eller giftige effekter på føtale hjertet under graviditeten;
 • sekundær (oppkjøpt): utvikler seg mot bakgrunnen av samtidige sykdommer (revmatisme, IHD, endokarditt, brystkreft etc.).

Symptomer på medfødt MVP

Med medfødt PMP er symptomer forårsaket av et brudd på hemodynamikk svært sjeldne. En slik hjertefeil er oftere funnet i magre mennesker med høy vekst, lange lemmer, økt hudelasticitet og hypermobilitet i leddene. Samtidig patologi av medfødt prolaps av mitralventilen er ofte vegetativ-vaskulær dystoni, noe som forårsaker en rekke symptomer, ofte feilaktig tilskrives hjertesykdom.

Slike pasienter klager ofte på smerte i bryst og hjerteområde, som i de fleste tilfeller er provosert av forstyrrelser i nervesystemet og ikke er forbundet med hemodynamiske lidelser. Det skjer på bakgrunn av stress eller emosjonell spenning, er kribling eller verkende i naturen og er ikke ledsaget av kortpustethet, svimmelhet, svimmelhet, og øke intensiteten av smerte under trening. Varigheten av smerte kan være fra noen få sekunder til flere dager. Dette symptomet krever behandling til legen bare når festet en rekke andre symptomer: kortpustethet, svimmelhet, forsterkning av smerte under trening og i hodet.

Med økt nervøs excitabilitet, kan pasienter med PMS føle hjertebank og "uregelmessigheter i hjertets arbeid". Som regel er de ikke forårsaket av abnormiteter i hjertefunksjonen, for en kort stund, blir ikke ledsaget av en plutselig svakhet, og forsvinner raskt alene.

Tilsvarende kan pasienter med PMC ha andre tegn på vegetativ-vaskulær dystoni:

 • magesmerter;
 • hodepine;
 • "Causeless" subfebrile tilstand (økning i kroppstemperatur i området 37-37,9 ° C);
 • følelser av en klump i halsen og følelser av mangel på luft;
 • hyppig vannlating
 • økt tretthet;
 • lav utholdenhet mot fysisk anstrengelse;
 • følsomhet for værvarsling.

I sjeldne tilfeller med medfødt PMK har pasienten synkope. Som regel er de forårsaket av sterke stressende situasjoner eller vises i et tett og dårlig ventilert rom. For å eliminere dem er det nok å eliminere årsaken: å sikre tilstrømning av frisk luft, å normalisere temperaturforholdene, for å roe pasienten, etc.

Hos pasienter med medfødt mitralklappen på en bakgrunn av vegetativ dystoni-kar, i fravær av korrigering av patologisk psyko-emosjonelle tilstand kan forekomme panikkanfall, depresjoner, hypochondria og utbredelsen av adynamic. Noen ganger kan slike brudd føre til utvikling av hysteri eller psykopati.

Også pasienter med medfødt MVD har ofte andre sykdommer knyttet til bindevevspatologi (strabismus, nærsynthet, postural lidelser, flate føtter, etc.).

Alvorlighetsgraden av PMC-symptomene avhenger i stor grad av graden av sankventilflapper i venstre atrium:

 • Jeg grad - opp til 5 mm;
 • II grad - med 6-9 mm;
 • III grad - opp til 10 mm.

I de fleste tilfeller, i I-II-graden, fører denne anomali i strukturen til mitralventilen ikke til signifikante forstyrrelser i hemodynamikken og forårsaker ikke alvorlige symptomer.

Symptomer på oppkjøpt PMC

Alvorlighetsgraden av den oppkjøpte PMCs kliniske manifestasjoner er i stor grad avhengig av den provokerende årsaken:

 1. Ved PMC, som ble forårsaket av infeksjonssykdommer (betennelse i mandlene, revmatisk feber, skarlagensfeber) hos pasienter som viser tegn på endokardiale betennelse: nedsatt toleranse for fysisk, mentale og følelsesmessig stress, tretthet, åndenød, hjertebank, "forstyrrelser i hjerte" og andre.
 2. På PMC, som ble utløst av hjerteinfarkt pasientene har symptomer på hjerteinfarkt vises sterk cardialgia, en følelse av "avbrudd i arbeidet med hjertet", kortpustethet, hoste (kan vises rosa skum) og takykardi.
 3. Med PMC forårsaket av brystkreft forekommer akkordbrudd, som regulerer den normale funksjonen av ventilflapper. Pasienten har takykardi, dyspnø og hoste med tildeling av rosa skum.

diagnostikk

PMK er i de fleste tilfeller funnet ved en tilfeldighet: Når du lytter til hjertetoner, kan EKG (indirekte indikere tilstedeværelsen av denne hjertesykdommen), Echo-KG og Doppler-Echo-KG. De viktigste diagnostiske teknikkene for PMC er:

 • Echo-KG og Doppler-Echo-KG: Tillat å fastslå graden av prolaps og volum av oppblåsthet av blod i venstre atrium;
 • Halter-EKG og EKG: Tillat å oppdage tilstedeværelse av arytmier, ekstrasystoler, syndrom av sinusknude svakhet, etc.

behandling

I de fleste tilfeller er ikke PMC ledsaget av signifikante brudd på hjertet og trenger ikke spesiell terapi. Slike pasienter bør observeres hos kardiologen og utføre sine anbefalinger om oppførsel av en sunn livsstil. Pasienter anbefales:

 • en gang hvert 1-2 år for å gjennomføre Echo-KG for å bestemme dynamikken til PMC;
 • nøye overvåke oral hygiene og besøk tannlegen en gang hvert halve år;
 • å slutte å røyke
 • begrense bruken av koffeinholdige matvarer og alkoholholdige drikker;
 • Gi deg tilstrekkelig fysisk aktivitet.

Behovet for å foreskrive medisiner med PMK bestemmes individuelt. Etter å ha evaluert resultatene av diagnostiske tester, kan legen foreskrive:

 • Preparater basert på magnesium: Magvit, Magnelis, Magneter, Cormagenes, etc.;
 • vitaminer: tiamin, nikotinamid, riboflavin, etc.;
 • adrenoblokere: Propranolol, Atenolol, Metoprolol, Celiprolol;
 • kardioprotektorer: karnitin, panangin, koenzym Q-10.

I noen tilfeller kan pasienter med PMC trenge å konsultere en psykoterapeut for å utvikle en tilstrekkelig holdning til behandling og tilstand. Pasienten kan anbefales:

 • beroligende midler: Amitriptylin, Azafen, Seduxen, Uksepam, Grandaxin;
 • Neuroleptika: Sonapaks, Triftazin.

Med utviklingen av alvorlig mitral insuffisiens, kan pasienten bli anbefalt en kirurgi for å erstatte ventilen.

prognoser

I de fleste tilfeller går PMC uten komplikasjoner og påvirker ikke fysisk og sosial aktivitet. Graviditet og fødsel er ikke kontraindisert og fortsetter uten komplikasjoner.

Komplikasjoner av denne hjertesvikt utvikles hos pasienter med alvorlig oppblåsthet, langstrakte og fortykkede ventiler eller en økning i venstre ventrikkel og atrium. Hovedkomplikasjonene til PMC er:

Mitral ventil prolapse og mitral regurgitation. Medisinsk animasjon (engelsk).

Mitralventil-prolapsbehandlingspreparater

Mitral ventil prolapse er en sykdom assosiert med nedsatt ventil funksjon lokalisert mellom venstre atrium og venstre ventrikkel. I dette tilfelle bøyer ventilflikene inn i hulrommet i venstre atrium med en sammentrekning av venstre ventrikel, noe som gir noe tilbake av blodet. Den første graden av prolaps er den vanligste, det krever ikke kirurgisk inngrep. Sykdommen er observert hos 15-25% av verdens innbyggere, hovedsakelig hos kvinner. Det vises i alderen 15-30 år, selv om mange ikke mistenker at det finnes en slik avvik.

Patogenese og årsaker

Mitralventilen er et bindemiddel av bindevev som passerer blod fra venstre atrium til venstre ventrikel og forhindrer dets reversstrøm (regurgitasjon). Forlengelsen av mitralventilen er venting av ventilen på grunn av at den er løs til veggene på karene. Som en følge av dette, strømmer blodet tilbake til venstre atrium under sykehuset i venstre ventrikel, og mengden blod som skal sendes til aorta, reduseres. Ved første sykdomsgrad svulmer ventilene kun 3-6 mm, som kan gå ganske trygt og ikke skape en trussel mot menneskelivet.

Forløp er medfødte og ervervet. Den medfødte formen oppstår med strukturelle forstyrrelser av kollagenfibre, noe som fører til hyperplasi av ventilens midtre del og erstatning av et svakere vev. En slik ventil er ikke lenger fullstendig lukket, blir smidig og bøyes inn i atriumhulen, som går gjennom blod. Den medfødte formen av mitralventil prolaps er ofte funnet hos barn under planlagt medisinsk undersøkelse (vanligvis hos jenter). I dette tilfellet endres ikke bare bunnen av ventilflappene, men også akkordene som er ansvarlige for stivheten av strukturen.

Oppnådd prolaps utvikler seg mot bakgrunnen av andre sykdommer, men er sjelden. I utgangspunktet er det diagnostisert etter revmatisk feber, som observeres hos barn med streptokok angina. Årsaken til sykdommen kan være iskemisk hjertesykdom, så vel som andre patologier som bryter med myokardets kontraktile funksjon, kardiomyopati av forskjellig opprinnelse, alvorlig myokarditt og endokarditt. Sykdommen kan være en følge av skjoldbruskkjertelens patologi og brystet i brystet.

symptomer

Forløpet av den første grads mitralventilen utgjør vanligvis ikke en trussel mot livet. Uttrykket hans symptomer er fraværende, og vesken selv blir oppdaget ved en tilfeldighet under en rutinemessig undersøkelse. Faren manifesterer seg mot bakgrunnen av følelsesmessig sjokk eller fysisk aktivitet. I dette tilfellet forårsaker uorden smerter i venstre bryst, som varer fra flere minutter til flere timer. Smertefulle opplevelser intensiveres ved innånding og fysisk anstrengelse.

Det er andre symptomer:

 • en følelse av mangel på luft kombinert med manglende evne til å puste i full;
 • rask eller forsinket hjerteslag, forstyrrelser og ekstrasystole;
 • hodepine og svimmelhet;
 • tap av bevissthet uten åpenbar grunn;
 • subfebril temperaturøkning i fravær av andre tegn på sykdom.

Sykdommen kombineres ofte med vegetarisk dystoni. Derfor kan symptomene i løpet av et angrep også bli følt (økt blodtrykk, svekkelse av tarmperistalitet, kulderystelser, angst, plager eller rødme i ansiktet, svette, etc.).

I første grad er det sjelden komplikasjoner. Med alvorlige feil med forlengelse og fortykkelse av ventiler, samt økning i hjertets venstre kamre, kan mitralventilinsuffisiens bli notert, noe som krever kirurgisk behandling og rekonstruktiv manipulasjon. På bakgrunn av økt følsomhet av mitralventilen til mikrobielle midler, kan infeksiøs endokarditt utvikle seg. Arrytmier er også mulige, som krever medisinsk korreksjon, brudd på senetråder, påføring av fibrin på ventiler. I sjeldne tilfeller oppstår en plutselig død.

diagnostikk

Symptomer på prolapse 2 nd eller 3 rd grad er bestemt ved å lytte til hjerteslag med et stetoskop. I første grad er ikke oppblåsning av blodet uttrykt, det kan ikke være noe støy i hjertet. Men fra de forventede symptomene, er det noen ganger funnet et kort klikk i midten av systolen og en post-systolisk murmur på hjertepunktet av hjertet. Hvis pasienten klager over en karakteristisk symptomatologi, foreskrives ultralyd i hjertet. Studien inkluderer EchoCG og Doppler ekkokardiografi, som mest nøyaktig bestemmer kalkning av mitralventilen. Undersøkelsen viser graden av sagging av ventiler og volumet av oppblåsing, tilstedeværelsen av sekundære endringer i hjertets vev, en økning i volumet av hjertekamrene (dilatasjon), et brudd på ventilens lengde og tykkelse.

I en fysisk undersøkelse kan pasienten ha en medfødt deformitet av brystet som tar en skarp eller trakliknende form. Det kan være tegn på Marfan syndrom, som inkluderer tynnhet, edderkoppfingre, forflytning av hjertet til høyre (dextrocardia).

Når diagnosen er nødvendig for å utelukke medfødt og ervervet hjertesykdom, infeksiøs myokarditt, aneurisme, WFP, mitral insuffisiens, prolaps av Trikuspidalklaff, ventrikulær septal defekt.

behandling

Behandling er bare nødvendig med alvorlige tegn på mitral insuffisiens og sirkulasjonsforstyrrelser. Terapi er rettet mot å redusere tonen i det parasympatiske nervesystemet, som innebærer endring i rytmen og fysisk aktivitet. Pasienten anbefales å gi opp kaffe, alkohol, nikotin, ta sedativer, metabolske stoffer (Riboxin, Panangin), som forbedrer myokardnæringen og inneholder de nødvendige elektrolyttene.

Betablokkere brukes til å kontrollere hjertefrekvensen. Tromboemboliske komplikasjoner viser antikoagulantia og disaggregeringsmidler. Som en generell restorativ behandling anbefales sanatorium-og-spa-behandling.

Med tidlig deteksjon og behandling av mitralventil prolaps, er prognosen gunstig. Patologi fører sjelden til nedsatt blodsirkulasjon og funksjonshemning. Vanligvis trenger pasienter ikke dynamisk observasjon, bare fysisk aktivitet er begrenset: kjører, hopper, profesjonell sport anbefales ikke. Med prolapse er det viktig å etablere et arbeidsregime og hvile, opprettholde akseptabel motoraktivitet på et nivå som tillater en generell tilstand. Av de ytterligere tiltakene vises generell styrking av massasje, akupunktur, slambehandling. Spesiell korreksjon av dietten er ikke nødvendig, men det er nyttig å inkludere produkter som er rik på kalium, for eksempel bananer, tørkede aprikoser. Sykdommen forhindrer ikke graviditet og naturlig fødsel, men øker risikoen for preeklampsi.

forebygging

Forebygging refererer primært til sekundær prolaps. Det inkluderer eliminering av infeksjon, noe som bidrar til utvikling av ventilpatologi, behandling av hyperkolesterolemi, forebyggende diagnose, regelmessig hjerte-ultralyd og kardiologkonsultasjon. Slike planlagte undersøkelser vil hjelpe i tide til å oppdage utviklingen av komplikasjoner og foreskrive behandling. Vedlikehold av høy livskvalitet vil bidra til regelmessig fysisk trening, avvisning av dårlige vaner og sunn mat.

årsaker til

Mitral ventil prolaps kan forekomme av to hovedårsaker, avhengig av hvilken det kan være primær eller sekundær. I det første tilfellet - det er en ufarlig medfødt patologi, i den andre - utviklet mot bakgrunnen av andre sykdommer eller forårsaket av et traumer til brystet. Som regel er utbruddet av prolapse en konsekvens av medfødt forstyrrelse av strukturen og svekkelsen av bindevevet i hjerteventilene. Dette er en genetisk bestemt anomali som overføres ved fødsel av et barn ved arv. Ventilflappens svake bindevev strekkes, og akkordene som holder dem, blir lengre. På grunn av dette, under trykket av blod, når ventilen lukkes, buger dens ventiler og lukkes løst.

Forløpet av mitralventilen med medfødt opprinnelse fortsetter i utgangspunktet asymptomatisk, og spesiell behandling er ikke nødvendig. I dette tilfellet er denne anomali ikke en sykdom, men en særegenhet av organismen.

Hos barn forekommer mitralventilapaps oftest mot bakgrunnen av hjerterytme (reumatisk carditt) på grunn av betennelse i bindevevet av ventilflikker og akkorder. Kort tid før avslørende prolaps barnet blir vanligvis syke med angina eller skarlagensfeber, og etter 2 uker med utbruddet tilfeller av revmatisme med alle tilhørende symptomer på betennelse i tykk ledd, smerter og stivhet i dem.

Ervervet mitralklaffprolaps, utløst av koronar arteriesykdom eller myokardinfarkt, forekommer hos eldre grunn av forstyrrelser av hjertemuskulaturen og som et resultat - blodtilførselen, eller på grunn av gapet er ansvarlig for driften av ventilen chordae. I dette tilfellet avsløres patologien under undersøkelsen for å fastslå årsaken til intens smerte i hjertet, svakhet og dyspnø.

Hvis prolaps av mitralventilen forårsaket av brystkreft med ruptured akkorder ikke behandles, kan konsekvensene være katastrofale.

symptomer

Forlengelsen av mitralventilen er ekstremt mangfoldig i manifestasjoner. De fleste pasienter klager ikke over noe, og undersøkelsen kan ikke avsløre noen avvik. Men sammen med dette blir ofte patologier ledsaget av visse symptomer. Først av alt - psykovegetativ natur (brudd på det autonome nervesystemet). I dette tilfellet er det observert:

 • asteni,
 • økt psykomotorisk spenning,
 • urimelige bekymringer og frykt.

Periodisk smerte i hjertet av hjertet (etter følelsesmessig stress eller overbelastning, og noen ganger i ro) kan bli observert. Smerten kan være vondt eller prikker og varer fra noen få sekunder til flere dager. Med fysisk anstrengelse øker smerten ikke, og hun har ikke kortpustethet, svimmelhet eller svimmelhet. Hvis smerten i brystbenet er ledsaget av de opplistede symptomene, kan det indikere en funksjonsfeil i hjertet på grunn av alvorlige sykdommer.

Anfall av rask hjertefrekvens (takykardi) observeres, pasienten klager over en følelse av "svikt" i hjertet eller hans "fading". Slike følelser er forårsaket av økt spenning i nervesystemet og er ikke relatert til hjertets arbeid. Anfall av rask hjerterytme, som følger med mitralventilens forlengelse, kommer og går plutselig, ikke ledsaget av svimmelhet eller svimmelhet.

Bevisstap ved prolaps er sjeldent og er forbundet med følelser eller med å være i et tett rom. Dermed kommer personen til sansene ved å gi det til frisk luft eller fra pats på personen.

Andre tegn inkluderer slike symptomer som:

 1. subfebril temperatur (når kroppstemperaturen forblir forhøyet i lang tid);
 2. hodepine
 3. angst,
 4. søvnløshet,
 5. magesmerter, etc.

Interessant, folk med diagnose av mitral ventil prolaps er ofte like i kroppsbygning. De er notert:

 • høy vekst,
 • lange lemmer,
 • ansiktet av en langstrakt form,
 • økt mobilitet i leddene, etc.

En defekt i bindevevet, som denne sykdommen, observeres i muskler, sener og hud, som ofte kan føre til komplikasjoner, som nedsatt synsstyrke eller strabismus.

Konservativ behandling

Som regel med medfødt prolaps er det ikke nødvendig med spesiell behandling. Behandle sykdommen hvis den oppstår:

 1. hjertebank,
 2. hjerterytmeforstyrrelse (arytmi),
 3. hyppige vegetative lidelser (smerte i brystet, bevissthetstab, svimmelhet etc.)
 4. alvorlig mitralventilinsuffisiens.

Legen velger terapimetoden individuelt, avhengig av symptomatologien, graden av forsømmelse av sykdommen og tar hensyn til egenskapene til pasientens kropp.

Forløpet av mitralventilen innebærer inntak av slike grupper av legemidler som: beta-blokkere, disaggregerende og antikoagulerende legemidler.

Betablokkere De kutter ned kollisjonene og reduserer deres styrke, noe som forhindrer forekomsten av en forstyrrelse av hjerterytmen. De senker også blodtrykket og slapp av i blodkarene, og reduserer deres motstand mot blodstrømmen.

Desaggregant preparater, på grunnlag av hvilken aspirin, foreskrives for både prolaps og stroke som en profylakse for trombose.

Antikoagulantpreparater utnevnt avhengig av indikasjonene. De forhindrer blodtykkelse og fungerer også som forebygging av blodpropper. Det mest brukte stoffet i denne gruppen er warfarin. Behandling med antikoagulantia brukes til atrieflimmer, hjertesvikt og etter et slag. Deres opptak bør være strengt i samsvar med forskriftene fra den behandlende legen. Ved brudd kan dette føre til farlige komplikasjoner.

Hvis prolral av mitralventilen er medfødt, kan slike medisiner foreskrives for gruppen av adrenoblokker (Propranolol, Atenolol, etc.). De er indikert for bruk i angrep av takykardi og som forebygging av arytmi. Magnesiumholdige legemidler er mye brukt, for eksempel - magnetitt. De forbedrer pasientens helse og bekjemper symptomene på vegetativ-vaskulær dystoni. Behandling inkluderer nødvendigvis inntak av vitaminer, som: riboflavin (vitamin B2), nikotinamid (vitamin PP) og tiamin (vitamin B1).

Medfødt mitralventil prolaps krever forsiktig hygiene i munnhulen. Det anbefales å børste tennene to ganger om dagen, bruk tanntråd og gå til tannlegen to ganger i året. Dette vil redusere risikoen for å utvikle en slik alvorlig komplikasjon av prolaps, som smittsom endokarditt. Det er også nødvendig å begrense bruken, eller enda bedre - helt å nekte alkohol, kaffe, sigaretter, fordi de inneholder stoffer som bidrar til forstyrrelsen av hjertet.

Det overveldende antall personer med tilstedeværelse av prolapse tillater fysisk daglig husholdningsbelastning, men de skal være moderate. Fysisk utdanning i patologi uten komplikasjoner er velkommen. Når det gjelder profesjonell sport, er dette problemet løst individuelt.

Behandling har til hensikt å forhindre patologiens utvikling.

I mange henseender er det fremmet av turer med passering på flere kilometer, sakte å kjøre med stopp. Slike øvelser, kombinert med overholdelse av arbeids- og hvile-regimet, fraværet av følelsesmessig overbelastning og overbelastning fra mentalt arbeid, styrker hjertet.

Pasienter med alvorlig sykdomskurs trenger imidlertid langvarig behandling med periodisk overvåkning av hjertefunksjonen, da patologien i dette tilfellet blir farlig, med uforutsigbare konsekvenser. Når som helst, må du kanskje ty til kirurgi.

Mitral ventil prolapse

For å forstå hvordan og hvorfor mitralventil prolaps utvikler, må du vite hvordan hjerteventiler fungerer under normale forhold.

Menneskets hjerte er en pumpe som stimulerer blodsirkulasjonen gjennom blodkarene. Denne prosessen er mulig på grunn av vedlikehold av konstant trykk i hver del av hjertet. Denne menneskekroppen har fire kamre, og ventilene har spesielle demper som bidrar til å regulere blodtrykk og bevegelse i nødvendig retning. Ventilene er de samme som kamrene - fire (mitral, tricuspid, lungeventil og aortaklaff).

Mitralventilen opptar en posisjon mellom venstre atrium og ventrikkel. Til hvert ventilblad festes tynne akkorder, som er festet til papillære og papillære muskler ved den andre enden. For at ventilen skal fungere riktig, er det nødvendig med synkron synkron drift av muskler, ventiler og akkorder. Under systolen øker trykket i kamrene betydelig. Når denne kraften påføres, åpner ventilen sine sashes, og åpningsnivået styres av papillære muskler og trådkord. Blodet flyter fra atriumet gjennom en åpen mitralventil som kommuniserer den med ventrikkelen, og fra ventrikkelen gjennom aortaklappen allerede i aorta. For å redusere blodstrømmen i motsatt retning, lukkes mitralventilen.

Med forlengelse av mitralventilen observeres hevelse ved lukningstidspunktet. Dette fører til utilstrekkelig lukning av ventiler, og en liten mengde blod kastes tilbake, det vil si til venstreatrium. Et slikt fenomen i det vitenskapelige språket høres ut som "regurgitation". I det overveldende flertallet av alle kjente tilfeller blir prolapsen av denne ventilen ledsaget av svært liten oppblåsthet og forårsaker ikke alvorlige funksjonsfeil i hjertefunksjonen. Prolapse kan utvikles av to grunner: En medfødt defekt som overføres fra foreldrene ved arv og prolapse etter de overførte sykdommene.

Congenital mitral ventil prolapse i de fleste tilfeller skyldes underutvikling av bindevev av ventiler. På grunn av at bindevevet er defekt og svakt, blir ventilene lett strukket og tyngre tilbake til det opprinnelige utseendet, det vil si at de blir mindre elastiske. Av denne grunn øker akkordene gradvis. Det er derfor etter at blodet slippes ut, kan ventiler ikke lukke til slutten, det er et omvendt kaste av blod. En slik liten defekt fører ofte ikke til fremveksten av uønskede symptomer og ubehagelige manifestasjoner. Det er derfor den medfødte forløpet av mitralventilflappene er mer av en individuell karakteristikk for barnets organisme enn en patologisk tilstand.

Mitral ventil prolapse, initiert av ulike sykdommer, er mye mindre vanlig. Prolapse, som oppstår på grunn av revmatisk skade på hjertemuskelen, finnes ofte hos barn i grunnskolealderen. Det er forårsaket av de utbredt inflammatoriske prosessene i bindevevet til ventilklapper og trådkord. I de fleste tilfeller er en slik prolaps foran en langvarig smertefull angina, skarlagensfeber eller influensa. I perioden med konvalescens har barnet et revmatisk angrep, mot hvilket dannelsen av prolaps begynner. Det er derfor det er svært viktig å gjenkjenne revmatisk oppstart i tid med sine karakteristiske symptomer: høy feber, ømhet i leddene, økning og stivhet.

Forløpet av mitralventilen kan utvikles hos eldre. Årsaken er i dette tilfelle iskemisk hjertesykdom. Myokardinfarkt kan også provosere utviklingen av denne patologien. Hovedårsakene er forverring av blodtilførselen til papillære muskler eller brudd på trådene. I dette tilfellet avsløres mitralventilens prolaps på grunnlag av de karakteristiske klager og symptomer som vil bli beskrevet nedenfor. Posttraumatisk prolaps er preget av ugunstig utfall dersom behandling av denne patologien ikke påbegynnes.

Mitral ventil prolaps symptomer

Forløpet av mitralventilen, som er tilstede i barnet fra fødselen, er nesten alltid kombinert med vegeto-vaskulær dystoni. Det er dette som forårsaker mest ubehagelige symptomer, snarere enn prolaps, som det ofte antas.

Barnet kan ha periodisk kortvarig smerte i hjertet, brystbenet, i hypokondrium. De er koblet til ikke med en skrue, men med et brudd på nervesystemet. Ofte oppstår slike ubehagelige følelser etter et nervøst sjokk, en sterk opplevelse og svært sjelden uten en provokerende faktor. De varer vanligvis fra noen få sekunder til flere minutter. I sjeldne tilfeller kan smerte vedvare i flere dager. Det bør bemerkes at smerte med mitralventil prolaps ikke blir mer intens med fysisk aktivitet, uten mangel på luft, svimmelhet og svimmelhet. Hvis smerten følger med symptomene ovenfor, bør du umiddelbart gå til sykehuset, siden det kan være en organisk patologi i hjertet.

Et annet symptom assosiert med økt labilitet i nervesystemet er en hjertebank med en følelse av "fading". Også her er det en viktig funksjon: Takykardi med mitralventil prolaps begynner uventet og akkurat som plutselig ender, uten besvimelse eller kvalme. Også prolaps kan ledsages av en rekke andre symptomer: subfebrile om kvelden, smerte i tykk og tynntarm, hodepine.

Personer som lider av mitralventil prolaps er overfladisk liknende: ofte er de asthenika, har tynne øvre og nedre lemmer, høy mobilitet i leddene. Bindevev er tilstede i muskler, hud og sener. Det er derfor med en blemish ofte koble slike diagnoser som strabismus, forverring av synsskarphet.

Svært ofte blir mitral ventil prolapse diagnostisert nøyaktig når du utfører ultralyd diagnostikk. Denne metoden med stor sannsynlighet gjør det mulig å bestemme graden av prolaps og nivået av tilbakestøping av blod.

Mitral ventil prolapse

Leger skiller tre grader av prolaps av mitralventilen.

Forlengelsen av mitralventilen i 1. grad er preget av et lite fremspring av ventilflapper som ikke overstiger fem millimeter.

Med forlengelsen av mitralventilen i 2. grader, når utbulningen allerede ni millimeter.

Med forlengelsen av mitralventilen i 3. grader overstiger ventilens utbulning ti millimeter.

Disse grader er betinget, siden de ikke påvirker blodnivået, med andre ord, med mitralventilens 1-graders forlengelse, kan opphissingen være større enn i tredje. Derfor bør det legges større vekt på graden av støping og ventilasjonsnivået, som legen bestemmer separat under ultralyddiagnosen.

I tilfelle at ultralyddiagnose ikke er tilstrekkelig informativ, kan legen foreskrive andre undersøkelsesmetoder, for eksempel elektrokardiografi eller holter-elektrokardiografi.

Holter ECG vil gi en mulighet for å bestemme dynamisk forstyrrelsen forårsaket av ventilsvikt, og å bestemme graden av mitralklaffprolaps, fordi enheten vil oppdage eventuelle forandringer i funksjon av hjertet i løpet av dagen.

I de fleste tilfeller avslører ikke ultralyddiagnostikk eller holter-elektrokardiografi brutto livstruende hemodynamiske lidelser med arvelig prolaps. En lege som kjenner sykdommens fullhistorie og har resultatene av alle diagnostiske metoder, vil kunne bestemme graden av sirkulasjonsforstyrrelser forårsaket av mitralventil prolaps. Hvis sykdommen ble oppdaget helt ved et uhell, ved undersøkelse av andre organer og systemer, og pasienten ikke forstyrres av noen manifestasjoner og uønskede symptomer, er en slik avvik tatt for en variant av normen og krever ikke terapi.

Mitralventil prolaps hos barn

Hos barn er prolaps av mitralventilflikene funnet i 2-14% av alle tilfeller. Det kan være både en isolert defekt, og bli kombinert med noen somatiske patologier.

Ganske ofte hos barn, er denne sykdommen kombinert med dysrafisk stigma (små hjerteanomalier). Disse stigmata snakker om en medfødt underutvikling av bindevev. Isolerte prolapses delt i to former: stille (dvs. auscultation phonendoscope eventuelle endringer vil ikke bli detektert) og auscultatory (lege hører shelchki og støy).

Det meste av forlengelsen av mitralventilen hos barn er funnet opp til omtrent femten år, men senere er det mulig med diagnose.

Det overveldende flertallet av auscultativ form er funnet hos jenter. I en tidlig historie er et problem med graviditet med langvarig gestose, en trussel om svikt, funnet. Ofte hadde mødrene som fødte et barn som hadde en mitralventil prolaps, fødsel også komplisert. Nære slektninger til babyen finner ofte sykdommer ergotropisk sirkel. I slike familier ble prolapse diagnostisert i tolv til femten prosent av barn på maternellinjen.

Med en grundig undersøkelse av slektstræret kan du finne familiens sykdommer knyttet til bindevevets patologi. Disse sykdommene inkluderer åreknuter, ulike brokk, samt skoliose. Som regel er det veldig vanlig å finne i et barn med mitralklaffprolaps uheldige psykososiale miljøer, det vil si, i familien og på skolen er stadige krangler og konflikter vitne blir det.

Et barn med mitralventil prolaps oftere sunne barn lider av akutt respiratoriske sykdommer, kronisk betennelse i mandlene og ondt i halsen.

Barn med isolert mitralklaffprolaps ofte pålegge slike klager: en følelse av svikt i rytmen av hjertet, smerte bak brystbenet, rundt hjertet, rask puls, følelse kortpustet og svimmel i morgen, etter at psyko-emosjonelle uro eller stress. Som for pasienter med vegetativ-vaskulær dystoni, er de preget av hodepine, en tendens til svimning.

Hjerte smerte hos barn med mitralklaffprolaps har en rekke egenskaper: de er verkende eller stikkende, gjelder ikke i andre områder, på kort sikt, oppstår etter nervesjokk. Barnet kan bli svimmel med en rask forandring i kroppsposisjonen (med en kraftig økning) eller med en lang pause mellom måltidene. Hodepine blir ofte forstyrret om morgenen eller etter en stressende situasjon. Slike barn er raske og nervøse, sover dårlig om natten, ofte våkner opp.

I tillegg til ultralyd og EKG-holter bør et barn med mitralventil prolapse utføre studier av autonome funksjoner i nervesystemet og psykologiske tester. På undersøkelse av barnets oppmerksomhet rettes mot slike tegn på dysplastic type struktur er flat brystet, tretthet, svake muskler, høy vekst, litt alderstilpasset, høy mobilitet i leddene. I jenter, i de fleste tilfeller, blondt hår og øyne. Andre stigmier kan også oppdages under undersøkelsen: muskel hypotensjon, flattning av føtter, gotisk himmel, tynne lange fingre på hender, nærsynthet. I svært sjeldne tilfeller er mer alvorlige brudd mulig: Brysttrektformet, flere hernier (inguinal, navlestreng, inguinal og skrotal). I studien av den følelsesmessige sfæren er det mulig å diagnostisere en høy labilitet av humør, tearfulness, angst, kort temperament, rask tretthet.

Hvis et barn utvikler en vegetativ paroksysm, som skjer sjelden, begynner han å lide av ulike frykt, ofte en fobi av frykt for døden. Stemningen til slike pasienter er ekstremt variabel, men fortsatt er den ledende rollen spilt av den depressive og depressive hypokondriakale tilstanden.

Undersøkelse av funksjonene i det autonome nervesystemet har liten betydning. Som regel hersker sympatikotoni hos slike barn. Med et høyt nivå av prolaps av ventiler, som ledsages av holosystoliske mumler når de lytter, kan symptomer på parasympatisk prevalens forekomme på bakgrunn av økt aktivitet av katekolaminer. Hvis hypertensjon av vagus kombineres med hypersympatikotoni og hypervagonia, kan dette føre til forekomst av takyarytmier som truer livet.

Den auskultative formen for prolaps av mitralventilen er delt inn i tre flere former. Kriteriet er graden av kurs og kliniske manifestasjoner.

I første grad hører kardiologen bare isolerte klikk. Små uregelmessigheter av utvikling er enten helt fraværende eller åpenbart i ubetydelig grad. Med denne patologien brytes den generelle adaptive evnen til det vegetative systemet til mentale og fysiske stress.

Den andre typen har en rekke karakteristiske ovenfor nevnte symptomer og en utvidet klinikk. Ekkokardiografi bestemmer prolaps av sen systolisk karakter. Ventiler stikker ut moderat - med fem til sju millimeter. Statusen er preget av sympatikotoniske vegetative forskyvninger, den vegetative tilførselen av aktivitet manifesterer seg i overflod.

Den tredje typen kjennetegnes av uttalt avvik i dataene fra instrumentale studier. Under undersøkelsen er et stort antall små anomalier bestemt, auskultatorisk - sen systolisk murmurs. Et ekkokardiogram gir informasjon om tilstedeværelsen av en holo- eller sen systolisk prolaps av tilstrekkelig stor dybde. Undersøkelse av vegetativ tone, du kan identifisere overlevelse av parasympatisk, men en blandet versjon forekommer også. Det er en økning i vegetativ aktivitet, som gir overflødig. Slike pasienter kjennetegnes av den høyeste grad av disadaptasjon til fysisk anstrengelse.

Når det gjelder alt ovenfor, kan det konkluderes med at nivået av brudd på ventilfunksjonen avhenger direkte av graden av vegetativ-vaskulær dystoni.

Mute versjon av mitral ventil prolapse er diagnostisert med samme frekvens hos representanter for begge kjønn. Tidlig historie inkluderer også en komplisert graviditet, hyppige katarralsykdommer, som bidrar til utviklingen av både prolapse og VSD. Kliniske symptomer og abnormiteter i instrumentale studier er ofte fraværende, det vil si at disse barna faktisk er sunne. Hvis barnet har klager på alvorlig tretthet, humørsvingninger, hodepine og tyngde i magen, bekrefter dette den medfølgende prolapsen av dystoni.

Små anomalier kan være til stede, men deres totale antall overstiger vanligvis ikke fem. Små anomalier kombineres med tilfredsstillende fysisk utvikling, som tilsvarer alle normer.

Nervesystemet hos barn med denne form for prolaps av mitralventilen er også preget av en viss variabilitet, noen ganger forekommer dystoni, oftere i en blandet variant eller parasympatisk. I noen tilfeller kan barn med denne ventilpatologien oppleve panikkanfall. Men ikke glem at de også opptrer i perfekt sunne barn med økt spenning i den vegetative avdelingen i nasjonalforsamlingen. Det er derfor disse angrepene ikke har en spesiell effekt på barnets liv og velvære.

Barn med denne avviket har ofte tilstrekkelig vegetativt vedlikehold, i sjeldne tilfeller kan det reduseres noe. Så, med veloergometri, er ytelsesindikatorene hos barn med dempet prolaps ikke egentlig forskjellig fra de fysisk sunne. Avvik med denne metoden for studier er kun observert hos pasienter med auskultatorisk type mitralventil prolaps.

Mitral ventil prolaps behandling

Hvis barnet er diagnostisert med en medfødt forlengelse av mitralventilen, ikke ledsaget av alvorlige klager, bør ingen spesiell behandling foreskrives. I dette tilfellet kan han bare trenge symptomatisk terapi av vegetativ-vaskulær dystoni, som alltid følger med medfødt forlengelse av mitralventilen. Den viktigste metoden for å behandle denne varianten av prolaps er den riktige timeplanen for barnets dag, bevaring av sin lykkelige følelsesmessige bakgrunn (dvs. et rolig miljø i familien og skolens samfunn), en otte timers natts søvn.

Hvis barnet har umotiverte angrep av panikk eller sinne, skarpe endringer i humør, angst, er det tilrådelig å betegne plante sedativer som har en gunstig effekt på hjerteets følelsesmessige bakgrunn og arbeid.

De valgte stoffene for medfødt forlengelse av mitralventilen vil være en tinktur eller en tablettform av valerian eller morwort. Ungdom fra tolv år kan tilordnes kombinerte sedativer Novo-Passit, Sedafiton eller Sedavit. Legen velger doseringen av sedativer individuelt for hver liten pasient. Det avhenger av graden av manifestasjon av symptomer.

Ofte tas valerian en tablett om morgenen og trettiogti minutter før sengetid. Noen ganger er det en trippel mottakelse. Behandlingsforløpet er fra to uker til to måneder. Hvis barnet bare forstyrres av en drøm, og det er ingen andre manifestasjoner, bør valerian bare gis før sengetid, det vil si en gang. Sedavit bør tas på fem milliliter en gang om 8 timer. Inntaket av stoffet er ikke avhengig av inntakstidspunktet, det kan være full i sin rene form, eller det kan legges til vann, juice eller varm te. Tablettformen foreskrives også tre ganger, to tabletter tas. Ved alvorlige manifestasjoner kan du ta tre tabletter i en økt. Gjennomgangen av behandlingen er i gjennomsnitt en måned, men legen kan øke opptakstiden for visse indikasjoner. Novo-Passit er også tilgjengelig i form av tabletter, og i flytende form. Det tas før måltider, hver åtte timer for en tablett eller en målekopp sød sirup. Væskeformen av medisinen kan være fullstendig ufortynnet og kan fortynnes i en liten mengde kjølig vann. Sedaphyton tar en eller to tabletter hver åtte til tolv timer. For behandling av søvnforstyrrelser, tas en Sedaphyton-tablett 30-60 minutter før sengetid.

Hvis døsighet, hemming og depresjon råder blant manifestasjonene av mitralventil-prolaps forbundet med VSD, er det nødvendig å utføre terapi med tonic aids. Tinkturen av eleutherococcus og ginseng viste seg å være godt etablert. De er også anbefalt for barn fra tolv år. Eleutherococcus tinktur tas en gang om morgenen for tjue til tjuefem dråper, fortynnet i en liten mengde kjølig vann. Varigheten av behandlingen overstiger ikke en måned. Behovet for et andre kurs er bestemt av den behandlende legen. Det er viktig å vite at denne medisinen skal seponeres for akutt respiratorisk sykdom eller høy kroppstemperatur. Tinktur av ginseng er full hver åtte til tolv timer for femten til tjue dråper. Behandlingsforløpet er tretti til førti dager.

Barn som lider av mitralventil prolaps har svekket immunitet, så smittsomme sykdommer er mest sannsynlig å bære andre. Dette er for å hindre utvikling av virale og mikrobielle sykdommer, for å fremme utviklingen av mitralklaffprolaps hensiktsmessig å utføre vedlikeholdsterapi med vitaminer og immunomodulatorer. Bestem nøyaktig hvilke vitaminer og hvor mange som trengs av en bestemt pasient, kan bare være den behandlende legen. Det er en oppfatning at noen vitaminer går til kroppen for godt og gir bare en positiv effekt. Men dette er ikke slik. et antall uønskede effekter kan oppnås gjennom selvvitaminer og ukontrollert opptak: hypervitaminose, elveblest og andre allergiske utslett, smerte i magen og tarmene, kvalme, forstyrrelser i stolen.

Hvis mitralklaffprolaps barn kan foreskrive vitamin B, i noen tilfeller er det behov for vitaminene A, E, i den periode av den svekkelse av immunitet vitamin kan tildeles et syke barn C. dosering, hyppighet og varighet av mottak av svært enkelt og utpekt lege. Selvmedisinering med vitaminer er uakseptabelt. Barn med denne sykdommen for å opprettholde immunitet bør fortrinnsvis gjennomgå en behandling med immunmodulatorer og immunostimulerende midler. Valgfri legemiddel: Tablett eller tinktur av Echinacea, kombinert preparat Immuno-tone. Til barn fra syv år utpeker forberedelsen av Echinacea på fem-ti dråper oppløst i vann. Ta stoffet to eller tre ganger om dagen, varigheten av opptaket - fire til åtte uker. Ungdom fra tolv år tar ti til femten dråper av stoffet. Multiplikasjon og varighet av behandlingen er den samme. Immuno-tone er tillatt for bruk hos personer som har fylt tolv år. Det tas med noen drikker (te, melk, fruktdrikker, juice), og legger i dem to teskjeer av stoffet. Drikk Immuno-tone en til tolv på ettermiddagen, bør behandlingsforløpet ikke overstige ti dager. Etter to uker kan behandling med dette legemidlet gjentas om nødvendig. Det bør være kjent at dette legemidlet ikke skal brukes til pasienter med diabetes mellitus av begge typer, i autoimmune sykdommer, i febertilstander og i akutt periode med respiratoriske sykdommer.

Ervervet mitralventil prolaps krever bare terapi hvis pasienten er bekymret for langvarige smerter eller takyarytmier, alvorlig svakhet. Hovedmålet med behandlingen er å forhindre progresjon av prolaps. For dette må en person med pre-acquired mitral ventil prolapse begrense seg i fysisk anstrengelse, styrkeøvelser og profesjonelle sportsaktiviteter. Anbefalt kveld går noen kilometer lang, sakte kjører med avbrudd. Disse øvelsene styrker hjertet. Det er også nødvendig å slutte å røyke og drikke alkoholholdige drikkevarer for alltid, observere arbeidsregimet og hvile, sove minst åtte timer om dagen, unngå følelsesmessig overbelastning og tungt mentalt arbeid når det er mulig. Når alvorlige klager oppstår, bør en cardiorevmatolog undersøkes. Komplementær VSD behandles i henhold til allment aksepterte regler.

I de fleste tilfeller er prognosen for arbeid og liv generelt i henhold til anbefalingene fra den behandlende legen angående dagens plan og stress, og det er svært gunstig når man går over til foreskrevet behandling og forlater skadelige vaner.

For å forhindre utvikling av alvorlige komplikasjoner av denne patologien er det også nødvendig å gjennomføre en profylaktisk medisinsk undersøkelse i tide. Barn med mute mitralventil prolaps uten noen manifestasjoner bør besøke kardiologen en gang i året med det formål å undersøke og gjennomføre en ultralydsundersøkelse eller ekkokardiografi. Den auskultive formen krever en lege tilsyn en gang hvert halvår.

Bare personer med utvidet klinikk og alvorlig kurs trenger langsiktig behandling av sykdommen med kvartalsvis kontroll av hjerteaktivitet. Hyppig kontroll i dette tilfellet er nødvendig av den grunn at en person med en kraftig prolifererende mitralventil prolaps kan trenge kirurgisk behandling når som helst, siden denne patologiske varianten er farlig og uforutsigbar.

Hva er prolaps av mitralventilen i hjertet?

Hjertet - en slags pumpe, et tett muskulært organ, designet for å gi blodkar av hele kroppen. Pumping og sirkulasjon av blod oppstår ved å opprettholde et visst trykk i hjertehulene (kamre). Hulrom (totalt fire - to atriene og ventriklene to) som er avgrenset fra hverandre ved hjelp av bevegelige klaffer - ventiler, som i tillegg, regulerer trykknivå og sette den ønskede retningen av blodstrømmen.

Mitralventilen dannet av bindevevet er en av de fire interstitiale dempene, som avgrenser venstre atrium og venstre ventrikel. Denne ventilen er bicuspid, og dens ventiler er festet til veggen til venstre ventrikel med tynne senetråder - akkorder som avviker fra papillære muskler. Alle disse anatomiske strukturer fungerer sammen, med akkorder og papillære muskler som fungerer som "fjærer" for "dørene" til ventiler.

Ved normal drift av en slik enhet under sammentrekning av hjertemuskulaturen lukker de fremre (aorta) og bakre (ventrikulære) ventiler tett. Takket være dette kommer blod fra venstre ventrikel under trykk inn i aorta, hvorfra, beriket med oksygen, bæres gjennom hele kroppen. Når hjertet blir avslappet, når hulrommet er dilatert og fylt med blod, åpner mitralventilen, og dets ventiler er rettet inn i hulrommet i venstre ventrikkel.

Hjerteklaffen prolaps - en tilstand av defekt drift av ventilanordningen, karakterisert ved en løs lukking av mitral- klaffene under sammentrekning, på grunn av hvilket en viss mengde av tilbakestrømning av blod tyter ut fra under hjertekammer i atrium. En slik unormal retur av blod kalles regurgitation. Når ventilen er stengt i dette tilfellet, forløper en eller begge brosjyrene, i. E. De stikker ut i det venstre atriumkammeret, som ikke tillater at de normalt lukkes.

Er prolaps av mitralventilen en ventilsykdom?

Lær om denne diagnosen, mange pasienter er interessert i: prolapse er en hjertefeil eller ikke? Faktisk kan denne patologien tilskrives vices, dvs. defekter i utviklingen av kroppens struktur, noe som kan påvirke hjertefunksjonen negativt. I dette tilfellet er den vurderte avviket ofte så ubetydelig at det ikke påvirker hjertearbeidet i det hele tatt. De fleste eksperter er enige om at ukomplisert prolaps av mitral septum ikke utgjør noen trussel, men utviklingen av komplikasjoner på bakgrunnen er mulig.

Ofte er mitral ventil prolaps en medfødt tilstand, som er forbundet med en forstyrrelse i strukturen av bindevevsfibre, noe som resulterer i at ventilene er sterkt strekkbare og akkordene forlenger. Dette skyldes genetiske faktorer. Det er også sekundære former for patologi som skyldes andre sykdommer og traumatiske faktorer som fremkaller betennelse eller akkordpause:

 • revmatisme;
 • brysttrampe;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • hjerteinfarkt, etc.

Prolapse - hvor farlig?

Prolaps av hjertet kan være farlig hvis det er en betydelig tilbakeføring av blod (oppstøt) i forkammer, grunnet som akutt eller kronisk, pulmonar venøs hypertensjon, er der uregelmessig hjerterytme, cerebrale forstyrrelser i blodtilførsel, etc. De viktigste komplikasjoner er mitralklaffprolaps.:

 • mangel på mitralventilen;
 • infeksiv endokarditt;
 • perforering av ventilbladet;
 • arytmier, ledningsforstyrrelser;
 • hjerneslag.

Mitralventil prolapse - grad

For å vurdere alvorlighetsgraden av hjertedysfunksjon er det vanlig å klassifisere patologien i flere grader, basert på dybden av avbøyning av ventiler i det venstre atrielle kammer og volumet av revers blodstrømmen. I dette tilfellet kan forlengelsen av mitralventilen være ledsaget av en hevelse i atriellhulen av de fremre, bakre eller to ventiler. Måling er bare mulig gjennom instrumental-visualiseringsmetoder for diagnose.

Mitralventil prolaps i 1. grad

I dette tilfellet er avbøyningen av brosjyrene 3-6 mm. En forlengelse av den første graden er en enkel avvik, og med en slik minimal avbøyning blir det sjelden observert en betydelig feil i funksjonen av kardiovaskulærsystemet. Kliniske manifestasjoner er ofte helt fraværende. Hvis mitralventil-prolaps av grad 1 med oppblåsthet observeres, er det noe blodsirkulasjon som ikke påvirker blodsirkulasjonen.

Mitralventilen forlenger 2 grader

Den diagnostiserte forlengelsen av 2. grad karakteriseres av avbøyning av "døren" til ventilen og når 9 mm. Med en slik avvik kan man snakke om en sirkulasjonsforstyrrelse som gir en ikke-intensiv symptomatologi, men er ledsaget av en risiko for komplikasjoner. Forlengelsen av mitralventilen med regurgitasjon i dette tilfellet forårsaker en omvendt blodstrøm, som er i stand til å nå halvparten av atriet.

Mitral ventil prolapse 3 grader

En alvorlig variant er en forlengelse av klasse 3, ledsaget av en divergens av ventilflapper som slynger seg med 9 mm eller mer. Alvorlige endringer i hjertets struktur, hvor atriell hulrom er dilatert, veggene i ventrikkelen er tykkere. Bakstrømmen av blod er så intens at den tar ut bakre vegger av atriellhulen. Det kliniske bildet er tydelig uttalt, komplikasjoner går uten behandling.

Valve prolapse - symptomer

Som ekspertnote, med genetisk bestemt mitralventilbøyning, har pasientene slike utseendefunksjoner som høy statur, leanness, lange armer og ben, tynn hud. Ofte er det ekstrem mobilitet av ledd, synshemming. Med en mild grad av mangel har pasientene i de fleste tilfeller ingen klager. Når oppstyret når et betydelig volum, kan prolaps symptomene forårsake følgende:

 • generell svakhet;
 • svimmelhet;
 • smerte i hodet;
 • kortpustethet;
 • svette;
 • ubehag i hjertet;
 • kvalme;
 • tremor;
 • økt hjertefrekvens;
 • hjertebank;
 • en følelse av mangel på oksygen;
 • en liten økning i kroppstemperaturen.

Gjør hjertet vondt med mitral ventil prolapse?

Smerte i hjertet med mitralventil prolaps er ikke et obligatorisk, men ofte observert symptom, spesielt ved 2 og 3 grader skade, og i tilfeller av sekundær forlengelse av ventilflapper. Ofte er smerten notert etter følelsesmessig stress, stress, skrekk, fysisk anstrengelse, men det er ikke utelukket i hvilestilstand. Ubehagens art er forskjellig: prikking, vondt, pressing osv. Hvis forlengelsen av ventilen er forbundet med en hyppig følelse av smerte, indikerer dette alvorlig lidelse og mulige komplikasjoner.

Mitralventil prolapse - diagnose

Under medisinsk undersøkelse under auskultasjon (lytter til hjertet med et stetofonendoskop), er spesialisten i stand til å oppdage visse støy som skyldes åpning og lukking av ventiler. Dette kan være grunnen til utnevnelsen av en mer detaljert videre undersøkelse, og i slike tilfeller anbefales det å gjennomføre ultralyd (ekkokardiografi). Ved hjelp av ultralyd i hjertet, oppdages mitral ventil prolapse pålitelig, og denne metoden anslår nøyaktig graden av patologi. I tillegg kan slike forskningsmetoder tildeles:

 • elektrokardiogram;
 • Holter overvåking av EKG.

Mitralventil prolaps - behandling

Et stort antall mennesker som har prolaps, er ikke nødvendig med behandling. Hvis det ikke er kliniske manifestasjoner, forstyrrer ikke pasienten, undersøkelsen avslører ikke hjertedysfunksjon, bare observasjon med periodisk diagnostikk og en sunn livsstil anbefales. Spørsmålet om mulig fysisk anstrengelse diskuteres i hvert enkelt tilfelle individuelt.

Forløpet av mitralventilen, karakterisert ved alvorlig symptomatologi og ulike hjertedysfunksjoner, er underlagt behandling. Narkotikabehandling er lang, kan omfatte følgende grupper av legemidler:

 • beta-blokkere;
 • vitaminer i gruppe B, PP;
 • preparater av magnesium;
 • sedativa;
 • beroligende midler.

I tillegg til den farmakologiske komponenten inkluderer kompleks terapi ofte andre metoder: pusteøvelser, fysioterapi, fysioterapi, massasje, psykoterapi. Pasienter anbefales å behandle sanatorium. I tilfelle av alvorlige abnormiteter blir en høy grad av opphisselse tatt på operative måter. Dette kan være en restorativ operasjon på mitralventilen (for eksempel suturering av ventiler, forkortelse av akkordet), eller en radikal metode - ventilprotese.

Les Mer Om Fartøyene