Legemidler som forbedrer sirkulasjonen av nedre ekstremiteter

I de senere år har vaskulære sykdommer blitt vanligere. På grunn av blokkering av årer, er død eller funksjonshemning hyppig. Å eliminere disse problemene vil hjelpe riktig valgt behandlingsmetode ved hjelp av effektive medisiner. Vaskulære legemidler for å forbedre blodsirkulasjonen i bena bør bare foreskrives av en spesialist. Slik kan du oppnå et godt resultat uten å skade helsen. Om typer slike legemidler og deres effekter på menneskekroppen, snakker vi om i denne artikkelen.

Klassifisering av midler

På grunn av innsnevring av fartøyene, kan ulike patologier utvikle seg i kardiovaskulærsystemet, i lemmer og andre organer. Vasodilatormedikamenter forhindrer ikke bare destruktiv endring, men hjelper også til raskt å gjenopprette blodsirkulasjonen og skadet vev som har blitt utsatt for hypoksi.

Den mest praktiske og informative er klassifiseringen av legemidler etter deres virkemåte. De raskeste vasodilatoregenskapene er som følger:

 • Nitrogenoksyd. Når du kommer inn i blodet, frilager det frie radikalet øyeblikkelig musklene. Effekten av dette stoffet er kortvarig, men svært effektiv. Det gir kort tid å fjerne spasmer av blodkar, for eksempel med angina pectoris, gjenopprette blodsirkulasjonen og unngå hjerteinfarkt. Legemidler som inneholder dette stoffet: isosorbiddinitrat, nitroglyserin, nitron-forte.
 • Magnesiumsulfat. Reduserer mobilaktiviteten til kalsiumioner, som er ledere av spasmolytiske signaler. Den skyver dem ut av rommet mellom cellene. Reduserer spenningen av adrenoceptorer, som også stimulerer kontraktil muskelaktivitet. Når det injiseres i en vene, oppnås en avslappende effekt raskt. Handlingen er omtrent en halv time.
 • Spasmolytika. Disse inkluderer stoffer som har en effekt samtidig på sirkulasjonssystemet og glatte muskelvev i hele kroppen. Tiden for deres terapeutiske eksponering er ca. 2 til 6 timer. Det er basert på inaktivering av enzymet, som stimulerer sammentrekningen av glatte muskler. Midler av denne typen inkluderer: apressin, but-spa og papaverine hydrochloride.

Legemidler fra den tredje gruppen stabiliserer blodsirkulasjonen, forhindrer spasmer i vener og arterier. Omfanget av deres innflytelse strekker seg til blokkering av enzymer eller reseptorer, noe som øker muskelkontraksjonen.

Stoffer som virker på PNC

Legemidlene som eliminerer sirkulasjonsforstyrrelser i nedre ekstremiteter, inkluderer ganglionblokkere, sympatholytika og a-blokkere. De første middelene påvirker sympatiske noder: solens eller dyp plexus av hjertet.

Listen over effektive stoffer for å forbedre sirkulasjonen av ekstremiteter:

De aktive ingrediensene som finnes i disse legemidlene fungerer godt i forstyrrelser av blodtilførsel forårsaket av patologier i nervesystemet (Raynaud, endarteritt, akrocyanose).

Adrenoblokker er stoffer som, når de kombineres med adrenalin og noradrenalin, blokkerer sin vasokonstriktiv effekt. Takket være dette forbedrer blodsirkulasjonen i kroppen. Denne gruppen inneholder slike stoffer:

 • Fentolamin, Prazosin, Terazosin;
 • Vazobral, Nicergolin, Anvenol.

De siste tre legemidlene brukes til åreknuter og for komplikasjoner av diabetes mellitus (angiopati). Disse stoffene er ikke helt vasodilerende, da de virker i forskjellige retninger - de øker tonen i venene og utvider arteriene. De resterende stoffene er effektive for nervepatologier med sirkulasjonsforstyrrelser, så vel som for behandling av føtter berørt av aterosklerose.

vasodilators

Vasodilasjon er et medisinsk begrep som brukes til å beskrive nedgangen i tonen i glatte muskler i blodkarets vegger. Stoffer som brukes til dette kalles vasodilatorer. Denne gruppen inkluderer en rekke vasodilaterende legemidler med forskjellige virkemekanismer på sirkulasjonssystemet.

Kalsiumantagonister

For normal drift av kalsiumkanaler (CK), bortsett fra Ca, er katecholaminer (adrenalin og norepinefrin) nødvendige, som aktiverer dem. Det finnes flere typer CC, men kalsiumionantagonister virker bare på langsom QC (L-type), som finnes i glatt muskelvev. Kalsiumkanalantagonister finnes i forskjellige kjemiske forbindelser. I tillegg til å redusere trykknivået har de også denne effekten:

 1. Juster hjertefrekvensen.
 2. Godt påvirke blodsirkulasjonen i blodårene, arteriene og kapillærene.
 3. Reduser den mekaniske spenningen i myokardiet, og dermed forbedre blodsirkulasjonen. Tilførselen av vev med oksygen og næringsstoffer øker også.
 4. Reduser sannsynligheten for blodpropp i arterier og årer.

De mest populære antagonister av kalsium er slike legemidler: Nifedipin, Amlodipin, Felodipin. De bidrar til å redusere tonen i veggene i sirkulasjonssystemet og forhindre deres skarpe reduksjon (spasme).

Alfablokkere

α-blokkere sperre eksisterende fartøyer i adrenalin og noradrenalin-reseptorer, ikke tillater dem å interagere med disse hormonene som kan forårsake betydelig vasospasme. Denne gruppen inkluderer:

 • Nicergoline - forbedrer blodsirkulasjonen, forhindrer blodplater fra klumping og trombusdannelse. Har en dobbel effekt: det bidrar til å utvide arteriene og øker spenningen i venene (sunn og påvirket av åreknuter). Legemidlet er indikert for bruk i vaskulære sykdommer forbundet med diabetes.
 • Fentolamin - dilaterer blodkarene, slapper av muskler, fremmer økt blodtilførsel til vev. For behandling av sykdommer i det venøse og arterielle sirkulasjon, behandling av dårlig helende sår, frostskader, liggesår, og den innledende fasen av de aterosklerotiske koldbrann leger anbefaler dette stoffet i form av injeksjoner og tabletter.

Hvis det er tilstopping av fartøyet med en atherosklerotisk plakk, er bruk av vasodilatormedisiner ubrukelig, kirurgisk behandling er nødvendig.

Inhibitorer av PAC

Disse stoffene påvirker arteriene og venene. De har en positiv effekt på endotelet, reduserer aggregering av blodplater, hemmer utviklingen av aterosklerose. Disse stoffene inkluderer: Enalapril, Lizinopril, Ramipril, Losartan. De viste gode resultater i terapi av aterosklerotiske patologier i beina og med intermitterende claudikasjon forårsaket av samme årsak.

biogene stimulatorer

Medikamenter relatert til gruppen av vasodilatormedikamenter for behandling av nedre lemmer. Deres tiltak er basert på stoffer av animalsk opprinnelse. Disse legemidlene forlener benene, øker blodsirkulasjonen og forbedrer stoffskiftet i vev.

solkoseril

Legemidlet er laget på naturlig basis (protein ekstrahert fra kalvens blod). Legemidlet er i stand til å øke stoffskiftet i vev, akselerere strømmen av oksygen i muskler i ekstremiteter, utvider blodkarene og derved forbedrer blodsirkulasjonen. Det er foreskrevet av leger i form av injeksjoner.

aktovegin

Grunnlaget for ham er det samme som for det forrige stoffet. Takket være stoffene som den inneholder, forbedrer blodsirkulasjonen, karene i underdelene utvides og sårene og sårene strammes raskt.

Sammenligning av vasodilatormedisiner

Virkningsfeltet for vasodilatorelementene er omfattende. De brukes til behandling av ulike patologier av perifer sirkulasjon:

 • åreknuter
 • aterosklerose;
 • angiodystonia.

Nedenfor vil vi vurdere de oftest foreskrevne medisinene.

Halidorum

Myotropisk antispasmodisk av uttrykt vasodilaterende virkning. Produsert i tabletter og i løsninger for intramuskulær og intravenøs administrering. Det aktive stoffet er bacciclanfumarat. Det er foreskrevet for terapi av perifer sirkulasjonssykdommer, kroniske patologier av arterier og for fjerning av spasmer i systemer og vev.

Det finnes en rekke kontraindikasjoner, så bruk bøte bare etter en spesialists anbefaling.

vinpocetine

Dette syntetiske stoffet gjenoppretter den skadede blodsirkulasjonen. Den aktive ingrediensen er vinpocetin. Den har antioksidant, antiepileptisk og nevrobeskyttende virkning, og utvider også blodårene og lindrer betennelse. Det er foreskrevet for behandling av mange vaskulære sykdommer, inkludert i tilfeller av nedsatt motoraktivitet forbundet med cerebrovaskulær insuffisiens.

Vinpotropil

Nootropisk kombinert preparat, som også har vasodilaterende egenskaper. Brukes i cerebrovaskulær insuffisiens, forebygging av migrene, Parkinsons sykdom og vaskulære etiologier andre patologier i hjernens blodforsyning, så vel som en vasodilator legemiddel som brukes for benene bare som en del av en omfattende behandling av en lege.

Legemidlet Warfarin-OBL

Det aktive stoffet er warfarin. Dette legemidlet er indikert ved behandling og forebygging av trombose og tromboembolisme. Det er en antikoagulant av indirekte handling. Reduksjon i koagulasjon skyldes ikke selve stoffets påvirkning, men på grunn av dets farmakologiske effekter i kroppen, det vil si på sekundær måte.

Legen kan foreskrive dette legemidlet for forebygging eller behandling av blodpropp i sirkulasjonssystemet og med medfødt trombofili (blodtykkelse).

Vazoket

Denne medisinen anbefales av leger for behandling av vener. Den terapeutiske effekten av komponentene strekker seg hovedsakelig til lemmer. Hovedvirkningen er rettet mot å forbedre tonen og elastisiteten til venøse kar og fjerne fokaliseringen av blodstagnasjon. Hjelpehandlinger er:

 • forbedring av lymfatisk drenering;
 • regulering av den generelle sirkulasjonen;
 • redusert vaskulær permeabilitet;
 • regulering av leukocytkvaliteter.

Med de riktige dosene har stoffet en rettet og komplisert handling på sirkulasjonssystemet. Har mindre kontraindikasjoner, som legen vil ta hensyn til ved utnevnelse.

Vazobral

Et komplekst stoff som inneholder koffein og ergotalkaloider. Brukes for patologi av cerebral og perifer blodsirkulasjon. I bruksanvisningen er det skrevet at det er i stand til å øke tonen i venene og gjenopprette permeabiliteten til kapillærene.

Derfor er det ofte foreskrevet for varicose og andre patologier av blodsirkulasjon.

biloba

Sammensetningen av dette middelet inneholder ekstrakten av bladene av ginkgo biloba. Produsert i kapsler på 40, 80 og 120 mg. Urtepreparasjon kan forbedre cerebral mikrosirkulasjon, forlenker blodkarene litt, øker vevsbestandigheten mot hypoksi og reduserer blodplaternes evne til å aggregere. Det mest effektive stoffet virker på vener og armer i armer, ben og hjerneskip. De aktive stoffene i stoffet virker også som antioksidanter.

Tradisjonell medisin

Vaskulære patologier i beina er ikke en uavhengig sykdom. Dette er et tegn på en dårlig tilstand av kroppen. Hvis problemer med ledd og blodårer i forrige århundre bare er bekymret for eldre, er de allerede bekymret for ungdommen. Hos kvinner forekommer slike lesjoner på beina etter levering.

I de tidlige stadier manifesterer disse sykdommene seg ikke på noen måte, så det er viktig å ta forebyggende tiltak og bare spise sunne matvarer, å gjøre enkle øvelser for å forbedre den generelle tilstanden og forbedre blodsirkulasjonen i føttene og kalvene. Det er også effektive folkemetoder for rengjøring av fartøyene hjemme. La oss beskrive noen av dem:

 1. Styr tranebærens kar. Det er nødvendig å ta et halvt kilo frisk rødbete, tranebær, svart radise og 0,5 liter alkohol. Grind disse produktene og sett i et glass med 3 liter glass. Deretter helles alkohol, deksel og la det fylles i et mørkt og kjølig rom. Etter 15 dager stamme, hell i en ren krukke og oppbevar i kjøleskap. Drikk 30 ml per dag i en halv time før frokost.
 2. Behandling av varicose blader av Kalanchoe. Slip dem, sett i en boks på 0,5 l, bladene skal fylle det halvt. Hell vann og insistere på et mørkt sted i 7 dager. En gang om dagen, rist glasset. Trinn infusjonen og gni bena for natten (begynner fra foten og opp til hofter). Behandlingsforløpet er 1 måned.
 3. Foryngelse av ekstremiteter med blåbær. Grind bærene. Dann malmen til å bruke på føttene i 1 time. Skyll med vann.
 4. Rengjør beholderne med sitron og hvitløk. Dette verktøyet vil ikke bare bidra til å rense sirkulasjonssystemet, men også senke nivået av kolesterol og lindre hodepine. Grind 4 sitroner og 4 hode hvitløk. Rør og hell 2,5 liter kaldt kokt vann. La i 3 dager i en krukke med lokket. Behandlingen er lang, men effektiv (fra 1. september til 30. mai). Ta 100 g midt på dagen.

Herdet ikke veldig forsømt vaskulære sykdommer i beina og kan være folkemessige rettsmidler, men det er tilrådelig å konsultere en spesialist før dette. Tross alt kan en frivoløs patologi ha negative konsekvenser, så det må gjøres riktig og i tide.

Hvordan behandle kar på bena?

Brudd på blodsirkulasjonen i bena - et fenomen ganske vanlig. Det er ulike sykdommer forbundet med nederlaget av arteriene og venene i underdelene. Blant de vanligste er følgende:

 • åreknuter
 • flebitt;
 • tromboflebitt;
 • aterosklerose av beinene i beina;
 • trombose;
 • endarteritis.

Allerede på et tidlig stadium kan du mistenke sykdommen på flere måter:

 • beina blir raskt sliten;
 • de er kramper;
 • smerte i bena;
 • smerte når du klatrer trappene;
 • ødem og tyngde i bena;
 • følelser av å brenne langs blodårene;
 • vaskulære stjerner;
 • dilaterte vener på beina synlig for øyet.

behandling

For å behandle karene på beina må du gå til sykehuset. Legen vil foreskrive en test og foreta en nøyaktig diagnose. Slike sykdommer er vanskelige å behandle og krever stor tålmodighet. For å bli behandlet, mest sannsynlig, er det nødvendig i hele livet. Den mest effektive er en integrert tilnærming, som inkluderer følgende aktiviteter:

 • Korrigering av ernæring og livsstil.
 • Mottak av medisiner.
 • Bruk av eksterne midler, som kremer, geler, salver.
 • Bruk av kompresjonstrikk.
 • Operasjonsmetoder.
 • Behandling med folkemidlene.

Livsstil og ernæring

For å sikre at blodårene er sunne, må du spise riktig og lede en fleksibel livsstil. Maten skal være balansert, det vil si, inkludere alle elementene som er nødvendige for organismen i optimale proporsjoner. Ta maten regelmessig, i små porsjoner og ikke overmål om kvelden. Det anbefales å forlate fete og stekte matvarer, fra matvarer som inneholder skadelig kolesterol, samt fra alkoholholdige drikker. Det er viktig å konsumere mer grønnsaker, grønnsaker og frukt.

Hypodinami er en av de viktigste fiender av blodårer. For å forbedre tilstanden til vener og arterier og blodsirkulasjon generelt, må du være mobil: mer å gå, ta kvelden går, svømme, fysiske øvelser, etc. Det er uønsket å bo på en stilling i lang tid. Hvis du må sitte eller stå på jobb, må du endre posisjonen til beina, flytte dem, strekke musklene, rotere føttene. Samtidig må du unngå store belastninger på beina. For lange flyreiser eller kryssinger i en bil, er det nødvendig å bruke kompresjonstrikk eller strømper.

Fra dårlige vaner er det nødvendig å nekte først og fremst. Ingenting skader beinene på beina som å røyke.

Hvis du ikke overholder disse reglene, vil behandling med medisinering eller folkemidlene ikke gi et positivt resultat.

Medisineringsterapi

Rengjøring av kar fra kolesterolplakk oppstår ved bruk av legemidler av følgende grupper:

 • Statiner (Lovastatin, Pravastatin, Simvastatin).
 • Fibrer (Bezafibrate, Clofibrate).
 • Nikotinsyre.
 • Sequestants av gallsyre (Questran, Kolestid).

Alle disse legemidlene har kontraindikasjoner og er ikke ment for uavhengig bruk.

Med varicose utnevne en blodtynningstabletter, antioksidanter, legemidler som øker blodkarets elastisitet, dekongestoffer:

 1. Av antikoagulantia er kjent Cardiomagnolo og Aspirin, som har smertestillende, antiinflammatoriske og antipyretiske effekter. De undertrykker funksjonen av blodplater og reduserer risikoen for blodpropper. For ekstern bruk i de tidlige stadiene av sykdommen, bruk heparinsalve, som forbedrer mikrosirkulasjonen, forhindrer utseendet av trombi og løser de eksisterende.
 2. Av venotonics, Detralex, Flebodia 600 og Venarus er oftest foreskrevet. Legemidlene har antiinflammatorisk effekt, øker tonene i karene og reduserer deres tøyelighet, forhindrer venøs stasis og dannelsen av trombi, forbedrer utløpet av lymfekreft.
 3. Ascorutin er en kjent antioksidant. Den inneholder askorbinsyre og rutin som forbedrer stoffskiftet og ernæringen av vev. Dette legemidlet fjerner hevelse og betennelse, styrker venøs vegger.

I tromboflebitt utpeke Glivenol og Venoruton. Sammen med dem kan du ta antikoagulantia. I noen tilfeller kan antibiotika ikke unngås.

Folkemidlene

Det er mange folkeoppskrifter for å forbedre fartøyene til underekstremiteter. Folkemedisiner er usannsynlig å kurere åreknuter, tromboflebitt og aterosklerose i beina, men de kan brukes til forebygging, i de tidlige stadiene av sykdommen, i tillegg til grunnleggende behandling.

Med åreknuter

 1. Nettle te. Når åreknuter anbefales å drikke te fra nålen. På morgenen helles et glass kokende vann en klype hakket gress og insisterer en time. Drikk infusjonen oppnådd i tre delte doser i løpet av dagen. For å bli behandlet er det nødvendig et halvt år, etter hver måned gjør en to-ukers pause.
 2. Komprimer hvitløk. Denne oppskriften krever hvitløk med hvit hvitke. Det må rengjøres og knuses, deretter blandes med smør, som skal være 2 ganger mer enn hvitløk. Påfør blandingen til de berørte årene og påfør en vanntett dressing for hele natten.
 3. Infusjon av hvitløk med honning. Ta 350 g honning og 250 g skrællet og hakket hvitløk og bland. La det brygge i to uker. 40 minutter før måltider, ta en spiseskje tre ganger om dagen. Behandlingen er laget for en til to måneder.

Med tromboflebitt

 1. Kål med honning. Smør ferskt kålblad med honning og bruk på foten hver kveld i to måneder.
 2. Frukt av hestkastanje. Peel kjernene fra peeling og pund dem i pulver. 50 gram pulver hell vegetabilsk olje for å få en blanding med salvets konsistens. Påfør på sår flekker, lett å gni.
 3. Valnøtter. Hell olivenolje på valnøtter og la i 40 dager. Frukt må være umoden (grønn). Når mutteroljen er klar, smør dem med det berørte området.
 4. Salve av hjemme forberedelse. Det vil kreve hirse, svinekjøtt (rullet gjennom kjøttkvern og fortynnet med vann), vaskesåpe og løk (hvit). Alle ingrediensene (200 gram hver) blandes og forlates for en dag. Ved infusjoner, bruk den oppnådde salven til de berørte årene om natten i form av kompresser.

Med aterosklerose i bena

 1. Hver morgen på tom mage for å drikke et glass kokt varmt vann for å rense fartøyene.
 2. Forbered en avkok fra barken av fjellaske. For å gjøre dette, hell vann (halv liter) 200 gram bark. Slå på brannen. Når den koke, reduser og hold den i ca 2 timer. Når kjøttkraft er klar, kjølig og belastning. Ta en halv time før måltider på en spiseskje tre ganger om dagen. Oppbevar kjøttkraft på et kjølig sted. Drikk til det er over.
 3. For å fjerne kolesterol brukes løvetannrøtter. De må tørkes og knuses. Ta en teskje før hvert måltid. Behandlingsforløpet er seks måneder.
 4. Skrell hvitløk (50 g) knust i en mørtel til tilstanden av vannkoker, hell vodka (1 glass) og legg det på et mørkt sted (men ikke i kjøleskapet). Rask jevnlig i en uke. Drypp 10 dråper i en skje og fortynn med vann. Drikk tre ganger om dagen. Når tinkturen er over, ta en to-måneders pause og gjenta behandlingen.

Som konklusjon

Sykdommer i beinene på beina er farlige komplikasjoner og kan føre til uførhet og til og med død, dersom de ikke behandles i tide. Ved de første tegn på sirkulasjonsforstyrrelser, må du se en lege, men i intet tilfelle bør du starte en sykdom og ikke selvmedisinere. For forebygging og i de tidlige stadiene av sykdommen kan du bruke folkemessige rettsmidler, men du må alltid lede en sunn livsstil og konsultere en lege. Det er nødvendig å opprettholde og styrke beinene på beina hele tiden, ettersom vaskulære sykdommer raskt kan utvikles, og da vil de føre til irreversible konsekvenser.

Oversikt over midler for utvidelse av karene i underdelene

Det er viktig å vite! Ikke mer kortpustethet, hodepine, trykkstropper og andre symptomer på hypertensjon! Våre lesere for behandling av trykk har lenge brukt denne øremetoden. Lær metoden...

Normalisering av tonen og ekspansjonen av perifere arterielle og venøse kar som ligger i nedre ekstremiteter er nødvendig for mange sykdomstilstander av forskjellig etiologi. For eksempel, med utviklingen av aterosklerose hos en pasient bemerkes claudicatio intermittens og utslettet endarteritis og da, på grunn av svikt i regulering av vaskulær tone av nervesystemet, oppstår det arterielle spasmer. Hos mennesker som lider av diabetes og åreknuter, er det brudd på blodmikrocirkulasjon i perifere kar.

Virkningen av vasodilatormedikamenter er rettet mot å senke tonen i vaskulære vegger. I en sunn person, regulerer nervesystemet styrken av veggspenningen og bredden av lumen av karene, men i vaskulære patologier er denne prosessen forstyrret og medikamentinntaket kreves. Ulike sykdommer i benkarrene kombineres vanligvis med slike alvorlige patologier som hypertensjon eller aterosklerose, manifestert av høyt blodtrykk og overdreven økning i vaskulær tone.

Funksjoner av virkningsmekanismen gjør at vi kan skille slike grupper av vasodilatatorer:

 1. Myotropisk - har en effekt på glatte muskelceller i vaskulære vegger.
 2. Neurotropisk - påvirker nervecellene.
 3. Narkotika med kombinert effekt (nitrater).

La oss bli kjent med de viktigste stoffene som brukes i vaskulære patologier i nedre ekstremiteter.

Myotrope antispasmodik

Preparater fra denne gruppen bidrar til fjerning av vaskulær spasme, normalisering av veggens tone, vasodilasjon og aktivering av blodstrøm. Samtidig har midlene en betydelig ulempe: de utøver en handling utelukkende på arterielle og venøse kar uten tegn på patologi, unngår de skadede.

Når man velger medisiner som kan normalisere blodsirkulasjonen i underekstremiteter og forbedre tilstanden til karene, tas hensyn til årsaken til sykdommen, tilstedeværelsen av samtidige sykdommer, pasientens individuelle egenskaper. Derfor kan bare en lege foreskrive en effektiv behandling.

De mest kjente slike stoffene er:

 • papaverin - er inkludert i antall lys antispasmodik. Dens effekt forårsaker en nedgang i tonen i den vaskulære muskulaturen og en økning i fartøyets lumen. Avhengig av situasjonen, foreskrives det i tabletter, injiserbare former eller i form av stearinlys.
 • Halidorum - I tillegg til spasmolytisk virkning forbedrer det tilstanden til perifere arterielle kar, har en bedøvelses- og beroligende effekt. Fra liknende effekt til medisiner utmerker seg fraværet av en negativ effekt på kroppens helse. Det er produsert i tablett- og injeksjonsformer.

Angioprotectors

De fremmer vasodilasjon, normaliserer blodsirkulasjonen, reduserer permeabiliteten av vaskulære vegger og viskositeten til blodet. På grunn av hindringen for vedheft av blodplater, forhindres dannelsen av blodpropper og blodpropper ved å feste dem til det indre laget av beholderveggen.

Denne gruppen inkluderer:

 • Trental - Det viktigste aktive stoffet i dette stoffet er Pentoxifylline, noe som forbedrer blodmikrocirkulasjonen ved å øke lumen av arteriolene og øke tonen i venulens vegger. I tillegg har stoffet en gunstig effekt på tilstanden av røde blodlegemer og blodplater. Legemidlet kombinerer antiinflammatoriske og immunmodulerende egenskaper, normaliserer løpet av metabolske prosesser. Godt bevist i behandlingen av skade på beinene på beina forårsaket av diabetes og åreknuter.
 • klokkespill - stoff, opprettet på grunnlag av dipyridamol. Det er foreskrevet for normalisering av mikrosirkulasjon, den brukes til behandling og forebygging av trombose, koagulering av blodårer med blodpropper, vaskulære patologier ikke bare av beina, men også på øvre lemmer.

vasodilators

Denne gruppen inkluderer kalsiumantagonister, kalsiumkanalblokkere og a-adrenoblokker som effektivt gjenoppretter normal blodsirkulasjon, men bør velges riktig, avhengig av type patologi og graden av utvikling.

Virkningsmekanismen for kalsiumantagonister er basert på hindringen for dannelsen i membranene i glatte muskelceller av kalsiumkanaler, gjennom hvilke kalsiumioner inn i cellen, forårsaker sammentrekning. Dermed bidrar medikamenter til å senke tonen i vaskemuren og forhindre spasmer. De vanligste kalsiumantagonistene er Nifedipin, Amlodipin, Felodipin.

α-adrenoblokker blokkerer adrenalin- og noradrenalinreceptorene som ligger på vaskulære vegger, og forhindrer dem i å binde seg til disse hormonene, noe som forårsaker en skarp innsnevring av karene. Denne gruppen inkluderer:

 • phentolamine - utvider blodårer, lindrer spasmer, brukes til å behandle trofasår, frostbit og andre skader. Dette legemidlet til legens kar er foreskrevet i form av tabletter eller i injiserbar form.
 • nicergolin - akselererer blodstrømmen, forhindrer vedheft av blodplater og trombose. Har en dobbel effekt, samtidig som den har motsatt effekt på arterielle og venøse kar: forårsaker utvidelse av arterioler og økt spenning i venules vegger (både sunn og påvirket av åreknuter). Anvendt i vaskulære patologier assosiert med diabetes.

Hvis blodsirkulasjonen forstyrres på grunn av tilstopping av fartøyet med en atherosklerotisk plakk, gir bruk av vasodilatormidler ikke et positivt resultat. I slike tilfeller er kirurgisk behandling indikert.

platehemmere

De er rettet mot å senke blodets viskositet og forhindre dannelsen av trombi i beina. Handlingen minner om antikoagulantia, men hovedforskjellen er at blodplateagentene påvirker blodplatene selv, mens antikoagulantene binder peptidene som forårsaker adhæsjonen. Av disse stoffene er den mest kjente Aspirin, som i små doser bidrar til fortynning av blod, og i stor grad har en anti-inflammatorisk effekt.

biogene stimulatorer

Midler av animalsk eller vegetabilsk opprinnelse, utpekt som tilleggsbehandling.

 • aktovegin - aktiverer blodstrømmen, utvider blodårene, akselererer helbredelse av sår. Det brukes til å behandle ulike patologier av beinene i bena, trofasår.
 • solkoseril - akselererer gjenopprettingen av vevmetabolismen, normaliserer blodsirkulasjonen, fremmer vasodilasjon.

Begge legemidlene er hentet fra kalvkalv ekstrakt. Actovegin er tilgjengelig i tabletter, ampuller, i form av gel og salve. Solkoserylsalve er mye brukt i behandling av trofasår, og injeksjoner av legemidlet er indisert for behandling av kronisk form for venøs insuffisiens.

Preparater for vasodilatasjon av nedre ekstremiteter

Feil i arbeidet til forskjellige systemer og organer kan forårsakes selv ved et lite brudd på blodstrømmen i beinene på beina. Alt dette har en negativ innvirkning på evnen til å jobbe og andre områder av menneskelivet, kan føre til uførhet og til og med døden.

For å forhindre alvorlige konsekvenser, er vaskulære legemidler foreskrevet for å forbedre blodsirkulasjonen i bena.

Legemidlene som brukes til behandling av lemmer i lemmer, kondisjoneres i flere grupper. Ingen medisin kan foreskrives alene for å unngå farlige konsekvenser.

Spasmolytikk og vaskulær helse

Clogging av fartøyene skyldes det faktum at klaring mellom veggene minker. Denne tilstanden er igjen forårsaket av økt tone i muskelvevet rundt karene.

Spasmolytika er stoffer som har til formål å eliminere muskelkramper. Dette er deres eiendom er aktivt brukt i behandlingen av obstruksjon av karene i nedre lemmer. Ofte foreskriver legene følgende legemiddelgruppe av antispasmodik.

papaverin

Dette vasodilatormedikamentet bidrar til å lindre spenningen fra muskulaturen, utvide blodårene og påvirker dermed mengden blodstrøm.

I dag produserer farmasøytisk industri Papaverin i tre former:

Dosen og skjemaet er utelukkende valgt av den behandlende legen på grunnlag av tidligere utførte laboratorie- og apparatstudier.

spazmalgon

Legemidlet er produsert utelukkende i form av tabletter. Tablettene svelges hele, uten å tygge, og med mye væske (helst med rent vann). Spasmalgon lindrer raskt spasmer og smerte.

Baralgetas

Metamizolnatrium, som er en del av dette legemidlet, er svært effektiv for vasodilasjon. Farmasøytisk tilbyr to former - injeksjoner og tabletter.

Baralgetas slapper av på veggene i arteriene. Fungerer som et supplement til hovedbehandlingen, og dette stoffet bidrar til å forbedre blodets kvalitet og volum.

Forbedre blodsirkulasjonen

Patologien til karene i underekstremitetene kan ikke bare forårsakes av spasmer i muskets omkringliggende fartøy. Verdien er viskositeten eller tettheten av blodet - jo mer uttalt denne faktoren er, jo høyere er sannsynligheten for patologier.

For å minimere risikoen for koagulasjoner eller blodpropper, foreskriver medikere denne type vasodilatormedisiner, som angioprotektorer.

Eksempler på medisiner i denne gruppen er:

 • Vazonite - bidrar ikke bare til utvidelse av blodkar, men påvirker også blodmikrocirkulasjonen positivt. Pentoksifyllin, den viktigste aktive substansen, bidrar til å gjenopprette og forbedre oksygentilførselen til vev.
 • Trental - påvirker positivt blodets egenskaper, bidrar til utvidelsen av blodårene. Apoteksmarkedet er presentert i to former - injeksjon og tabletter.

De listede legemidlene er foreskrevet oftest på grunn av deres høye effektivitet. Imidlertid er en bestemt dose foreskrevet av den behandlende legen.

biogene stimulatorer

Såkalte narkotika, hvorav den aktive bestanddelen er et ekstrakt av animalsk opprinnelse. Medikamenter brukes ofte til å behandle noen forstyrrelser i blodstrømmen.

Deres bruk gjør det mulig å oppnå slike positive endringer:

 • vasodilatasjon;
 • forbedring av blodtilførselen;
 • forandring i metabolsk prosessen.

Eksempler på medisiner i gruppen som vurderes er følgende.

solkoseril

Medisinen akselererer prosessene som er ansvarlige for gjenopprettingen av metabolisme i vev. Et kalvblod ekstrakt er det viktigste aktive stoffet, injisert eller påført topisk i form av en salve.

Hvis terapien utføres på riktig måte, vil vevene motta et større volum oksygen, i de berørte årene vil lommen mellom veggene gradvis komme seg.

aktovegin

Et annet naturlig middel med en lignende Solcoseryl-sammensetning. Dens mottak fører til det faktum at i oksygen øker nivået av oksygen og glukose. I tillegg er de skadede veggene til fartøyene helbredet, normal klaring mellom dem gjenopprettes.

Viktig! Næringsstimulerende midler kan anbefales uten frykt til personer som har en anamnese av intoleranse mot proteiner av animalsk opprinnelse. Dette skyldes det faktum at alt protein er fjernet fra det kalvblod som brukes. Dermed er sannsynligheten for en allergisk reaksjon redusert til null.

Vasodilatorer - er søknaden berettiget?

Ovennevnte eksempler på medisiner utmerker vanligvis behandlingstaktikken. Imidlertid utpeker eksperter i noen tilfeller en annen gruppe vasodilatormedisiner - vasodilatorer.

Vasodilasjon i medisin kalles avslapping av veggene i blodårene. Deres effektivitet bestemmes av patologienes type og kompleksitet.

Kalsiumantagonister

Blant dem - Nifedipin, Verapamil og andre. Disse medisinene utvider karene, har en avslappende effekt på musklerne i periferene. Etter inntaket avtar karbonens tone.

Alfablokkere

Gruppen inneholder stoffer som har en antispasmodisk effekt. Midler bidrar til å redusere stress i årer og arterier. De aktive stoffene er alfuzosin, doxazosin, prazosin og andre.

Hvis patologien i den akutte fasen eller det er alvorlige sykdommer

Nederlaget av karene i underekstremiteter kan ha en annen alvorlighetsgrad, noen ganger under påvirkning av eksterne og interne faktorer, en akutt fase utvikler seg.

For å raskt og effektivt stoppe forverringen, er antikoagulantia og trombolytika foreskrevet. Legemidlene i denne gruppen har ikke en effektiv effekt på kronisk form.

Representanter for konsernet er som følger:

 1. Heparin - har en positiv effekt på blodpropp, reduserer graden av vedheft i blodplater. Legemidlet reduserer konsentrasjonen av "dårlig" kolesterol.
 2. Cinkumar - er kjent som en K-vitaminantagonist. Tillater ikke at blodet stemmes. Dosering og timing av legemidlet bør bestemmes av legen.
 3. Warfarin er en analog av forrige substans. Ofte utnevnt til pasienter utsatt for trombose.
 4. Urokinase - hjelper til med å oppløse trombi, øker klaring mellom veggene.

Til den vurderte gruppen av rusmidler, bør regelen brukes strengt strengt - selvmedisinering er farlig. Deres aktive stoffer i store mengder kan "deaktivere" hovedegenskapen ved blodkoagulasjon. Resultatet er en høy risiko for alvorlig blodtap på grunn av forstyrrelse av integriteten til hud, bein og andre typer skader.

Når vasodilatorer ikke er nødvendig

Patologiene til karene i underarmene skyldes en rekke årsaker. En av dem er innsnevring av lumen på grunn av akkumulering i et stort antall forekomster av kolesterisk natur. Hvis plakk når sin maksimale størrelse, stopper blodstrømmen nesten helt.

Denne tilstanden betraktes som alvorlig, oftest er den eneste sanne løsningen kirurgisk inngrep. Vasodilatormedikamenter er ineffektive.

Vaskulære medisiner kan ikke brukes kontinuerlig. Mange av dem forblir effektive og trygge bare i flere dager.

I tillegg kan ikke alle pasienter med diagnostisert vaskulær patologi bruke narkotika på grunn av en bred liste over kontraindikasjoner og bivirkninger, hvorav mange er ekstremt farlige.

Vaskulære medisiner tar sikte på å eliminere noen av symptomene, men ikke sykdommen som helhet.

Aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter, behandling

✓ Artikkel sjekket av lege

Sykdommen utvikler sakte, de første åpenbare tegnene er funnet i det allerede forsømte scenen. Jo raskere en diagnose er gjort og effektiv behandling er startet, jo flere sjanser til å lykkes. I ekstreme og svært vanskelige tilfeller er det nødvendig å ty til kirurgisk inngrep. Disse er svært komplekse og traumatiske operasjoner, du bør ikke bringe deg til en slik stat.

Hva skal varsle

Føttene begynner å fryse, noen ganger dumhet oppstår, huden på beina er tørr, neglens vekst er forstyrret.

Nummenhet og tørr hud, spiker vekst er forstyrret

Når du går eller lengre står på plass i kalvemuskulaturen, er det ubehagelige opplevelser, småårssår sår sakte. På bena er spor av vener synlige, hudfargen har endret seg.

Hud misfarging og fremtredende årer

Disse tegnene skal være alarmerende og forårsake et besøk til legen. Hvis du mistenker atherosklerose i underdelene, må du gjennomgå et kompleks av studier, bare på den måten kan du gjøre en nøyaktig diagnose og foreskrive en tilstrekkelig effektiv behandling. Under undersøkelsen kan følgende utføres:

 • Kontroller puls i underdelene. Primær obligatorisk undersøkelse, mulige avvik bestemmes;

Tosidig skanning av fartøy i underekstremiteter

Spiral Computer Imaging Study

medisinering

Flere oppgaver har blitt utviklet for effekten av medisiner: kolesterolreduksjon, antiplatelet og antiplatelet effekter, gjenoppretting av normalt blodtrykk og blodtilførsel. Avhengig av årsak og stadium av utviklingen av patologi har medisinsk behandling flere målområder.

Medisinering for aterosklerose i nedre ekstremiteter

 1. Maksimal reduksjon av smerte. Metoden brukes allerede med intermittent claudication.
 2. På grunn av utvidelsen av diameteren på beinene på beina oppnås økninger i tolererbare belastninger. Walking er lettere, du kan øke avstanden og tempoet.
 3. Minimering av sannsynligheten for okklusjon. Okklusjon kan forårsake sår og gangren. For å behandle disse komplikasjonene må du ofte ty til amputasjon.

Sykdommen skal behandles på en komplisert måte, medisinering vil ikke lykkes uten å endre livsstilen.

Metoder for å redusere blodplateaggregering

Blodplater i blodet

For å redusere blodplate-aggregering, dvs. prosessen med binding og dannelse av store klumper anvendes aspirin, clopidogrel etc.. Medisinering med den samme virkning på kroppen. Aspirin, i tillegg til hovedbehandlingen, tjener som et ekstra middel for å forhindre slag og hjerteinfarkt. For pasienter som er allergiske mot dette legemidlet, er klopidogrel foreskrevet. Aspirinbehandling er en integrert del av ballongangioplastikk og bypassoperasjon.

Som et tillegg til hovedbehandlingen kan følgende verktøy brukes:

 • reduksjon av hjerteinfarkt og ulike hjernesykdommer er brukt antiaggreganter. Som et resultat av terapi kan den syke personen øke tiden for å gå uten å oppstå smerte;

Antikoagulant terapi

Det er rettet mot å forhindre blodpropper og koagulering av blod i karene i underbenet. Foreskrevet narkotika direkte (heparin) og indirekte (warfarin) virkning. Medisiner er tatt bare for det tiltenkte formål, anbefales til pasienter i tilfelle av høy risiko for trombose.

Legemidler for å senke kolesterol

Medisinske produkter av familien av statiner brukes. Det mest brukte stoffet, som påvirker kolesterol og hele lipidprofilen, er rosuvastatin. Foruten ham kan legen foreskrive følgende medisiner:

 1. Cilostazol. Det øker lumen av arteriene, forbedrer oksygentilførselen til vevet, gjør det mulig å øke pasientens fysiske aktivitet. Det er foreskrevet i tilfeller der medisinsk gymnastikk var ineffektiv. Det er ikke kombinert med omeprazol og diltiazem. Under inntaket er fettinnholdet strengt begrenset, det er forbudt å drikke naturlig sitrusjuice. Denne kombinasjonen medfører økt fordøyelighet av stoffet, noe som fører til forekomsten av sidekomplikasjoner.

For alle spesielle legemidler er også medisiner som har en positiv effekt på blodtrykksindikatorer, foreskrevet.

Ballong angioplastikk

Ballong angioplastikk av arteriene i ekstremiteter

Gentle moderne metode for kirurgisk behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter, patenen til den smalte eller helt blokkerte arterien gjenopprettes. Instrumentet settes inn gjennom en liten punktering i lysken, en spesiell beholder blir levert direkte til det berørte området, og etter ekspansjon gjenoppretter den normale strømmen av blod i underdelene.

Prosedyren krever ikke generell anestesi, bare lokalbedøvelse administreres. Komplikasjoner er sjeldne, for det meste mindre skade på de indre veggene til karene under innsetting av kateteret. Til et normalt liv returnerer pasienten neste dag etter prosedyren.

Angioplastikk brukes etter godkjenning av konservative terapeutiske metoder og fravær av positive endringer. Det kan brukes til alvorlige kliniske symptomer og for små områder av skade på blodårene.

Krioplastika

En ny metode for å behandle sykdommen, i stedet for en ballong i fartøyets lumen, innføres et kjølemiddel (flytende nitrousoksid). Lavtemperaturer ødelegger aterosklerotiske plakk, produktene er utslippet fra det berørte området av blodstrømmer, mens veggene til fartøyene ikke er skadet.

intimectomy

Den kirurgiske metoden fjerner det intima fartøyets smalende lumen sammen med aterosklerotiske patologier.

Etter fjerning aktiveres kroppens forsvar og de indre veggene i venen er fullstendig restaurert.

bypass

Tilordnet i ekstreme tilfeller, de er en forutsetning for driften ineffektive behandlinger, store deler langs lengden av de rammede blodkar og flere atrofiske endringer i de perifere blodkanaler. I slike tilfeller utføres en shunt - en komplett erstatning av fartøyet. Som protese kan man bruke menneskelige blodårer fra andre steder. Ofte er en stor vene tatt for shunt. Hvis det er umulig å gjerde vene bypass anvende syntetiske proteser, som er sydd sammen og nedre partier av atropiske årer.

Folkemidlene

Tradisjonell medisin anbefaler at du tar medisiner som forbedrer blodtilførselen, normaliserer blodtrykket og har en positiv effekt på restaureringen av veggene i blodårene.

 1. Tørrede rose hofter, slip i en mørtel, fyll to tredjedeler med en 500 ml flaske og hell i vodka. To uker å insistere, mens daglig risting. Ta 20 dråper etter et måltid, behandlingsforløpet er ikke begrenset.

Tørket hofter

Tørre blader av plantain

Pepperrot med rømme

Hawthorn viste seg å være ganske effektiv, på grunnlag av det er en rekke oppskrifter.

 1. Ta 200 g frisk alkohol og hagtorn bær (alkohol kan erstattes vodka), tre uker insisterer på et kaldt mørkt sted, deretter belastning og lagres kjølig i en tett lukket beholder. Det tas på en teskje før du spiser. Infusjon bidrar til å forbedre glatte muskler i blodårene, og de er ansvarlige for motoriske ferdigheter.

Oppskrifter fra hvitløk

På de helbredende egenskapene til hvitløk er kjent i lang tid, brukes den til å behandle og forebygge ulike sykdommer. Biologisk aktive stoffer har en positiv effekt på kroppens generelle tilstand som helhet og spesielt på karene.

For medisinske formål vil alkoholholdig tinktur bli brukt. For å gjøre det, må du male eller gni 350 g hvitløk og hell den 200 ml ren medisinsk alkohol. Ta ut i et mørkt, kaldt sted og insister i minst 12 dager. Tinktur forsiktig filtrert. Ta noen dråper om morgenen og kvelden før du spiser. Antall dråper øker daglig fra 1 til 15 og reduseres i omvendt rekkefølge.

I tillegg kan oppskåret hakkede hvitløksklær legges til tinkturer med andre urter. For å forbedre smaken kan preparatene fortynnes med honning.

Kompleks av øvelser

Betydelig forbedring av blodtilførselen av underbenene kan regelmessig utføre spesielle øvelser.

 1. Sitte eller stå (avhengig av fysiske evner), ta fingrene med ulike små gjenstander som ligger på gulvet. Flytt i et normalt tempo, prøv å holde objektene i maksimal tid, samtidig som du kan øke bena en etter en, noe som gjør dem rotasjonsbevegelser. Når det er små kramper, ta en pause.

Tren for tær

Vi går på sokker

Øvelser for føttene

Løft tærne

Og som alltid må du flytte mer, gå turer, etc. Du kan starte med en enkel - ikke nå arbeidsstedet for ett stopp og krysse denne avstanden til fots. Over tid øker lengden på gangene gradvis.

Vandring er nyttig

Masse føtter hvis mulig. Bevegelser skal være forsiktig å strekke. Retningen er bare fra bunnen opp, og ikke omvendt. Denne bevegelsesretningen lar deg spre stagnerende blod og øke inntaket av friske. Massasje bør ikke forårsake smertefulle opplevelser, prosedyretiden er ikke mer enn 15 minutter.

Hvis beina føles mer sliten, så anbefales det å ta kontrastbad etter en massasje. Hold føttene i varmt vann i noen minutter, og deretter i kulde. Kontrastbad bør gjentas to eller tre ganger.

Fotbad

Ernæringstips

Det er nødvendig å utelukke fra diettprodukter som øker dannelsen av kolesterol. Preferanse bør gis til vegetabilsk fett, du kan spise både rå og kokte grønnsaker og frukt.

Det anbefales å tilberede sjøfisk minst en gang i uken.

Melkprodukter bør spises uten restriksjoner.

Overvekt er en av årsakene til sykdommens utseende. Senke vekten skal være treg, en uke skal miste mindre enn 1-1,5 kg. Ellers får kroppen et kraftig stress, og slike sjokker påvirker negativt hans tilstand, inkludert kardiovaskulærsystemet. Og likevel - raskt vekttap er alltid enda raskere retur. På en kraftig nedgang i næringsstoffer reagerer kroppen som en trussel mot livet, og ved minste mulighet vil forsøke å gjenopprette sitt nummer med økt forsyning.

Vi anbefaler et jevnt vekttap

De fleste juice har medisinske kvaliteter, styrker veggene i blodårene, øker muskeltonen, forbedrer fordøyelsessystemet. Anbefalt eple-, jordbær- og jordbærjuice. For å forhindre atherosklerose kan du drikke granateplejuice og sort currant.

Legemidlet for føttens kar

Feil i arbeidet til forskjellige systemer og organer kan forårsakes selv ved et lite brudd på blodstrømmen i beinene på beina. Alt dette har en negativ innvirkning på evnen til å jobbe og andre områder av menneskelivet, kan føre til uførhet og til og med døden.

For å forhindre alvorlige konsekvenser, er vaskulære legemidler foreskrevet for å forbedre blodsirkulasjonen i bena.

Legemidlene som brukes til behandling av lemmer i lemmer, kondisjoneres i flere grupper. Ingen medisin kan foreskrives alene for å unngå farlige konsekvenser.

Spasmolytikk og vaskulær helse

Clogging av fartøyene skyldes det faktum at klaring mellom veggene minker. Denne tilstanden er igjen forårsaket av økt tone i muskelvevet rundt karene.

Spasmolytika er stoffer som har til formål å eliminere muskelkramper. Dette er deres eiendom er aktivt brukt i behandlingen av obstruksjon av karene i nedre lemmer. Ofte foreskriver legene følgende legemiddelgruppe av antispasmodik.

papaverin

Dette vasodilatormedikamentet bidrar til å lindre spenningen fra muskulaturen, utvide blodårene og påvirker dermed mengden blodstrøm.

I dag produserer farmasøytisk industri Papaverin i tre former:

Dosen og skjemaet er utelukkende valgt av den behandlende legen på grunnlag av tidligere utførte laboratorie- og apparatstudier.

spazmalgon

Legemidlet er produsert utelukkende i form av tabletter. Tablettene svelges hele, uten å tygge, og med mye væske (helst med rent vann). Spasmalgon lindrer raskt spasmer og smerte.

Baralgetas

Metamizolnatrium, som er en del av dette legemidlet, er svært effektiv for vasodilasjon. Farmasøytisk tilbyr to former - injeksjoner og tabletter.

Baralgetas slapper av på veggene i arteriene. Fungerer som et supplement til hovedbehandlingen, og dette stoffet bidrar til å forbedre blodets kvalitet og volum.

Forbedre blodsirkulasjonen

Patologien til karene i underekstremitetene kan ikke bare forårsakes av spasmer i muskets omkringliggende fartøy. Verdien er viskositeten eller tettheten av blodet - jo mer uttalt denne faktoren er, jo høyere er sannsynligheten for patologier.

For å minimere risikoen for koagulasjoner eller blodpropper, foreskriver medikere denne type vasodilatormedisiner, som angioprotektorer.

Eksempler på medisiner i denne gruppen er:

 • Vazonite - bidrar ikke bare til utvidelse av blodkar, men påvirker også blodmikrocirkulasjonen positivt. Pentoksifyllin, den viktigste aktive substansen, bidrar til å gjenopprette og forbedre oksygentilførselen til vev.
 • Trental - påvirker positivt blodets egenskaper, bidrar til utvidelsen av blodårene. Apoteksmarkedet er presentert i to former - injeksjon og tabletter.

De listede legemidlene er foreskrevet oftest på grunn av deres høye effektivitet. Imidlertid er en bestemt dose foreskrevet av den behandlende legen.

biogene stimulatorer

Såkalte narkotika, hvorav den aktive bestanddelen er et ekstrakt av animalsk opprinnelse. Medikamenter brukes ofte til å behandle noen forstyrrelser i blodstrømmen.

Deres bruk gjør det mulig å oppnå slike positive endringer:

 • vasodilatasjon;
 • forbedring av blodtilførselen;
 • forandring i metabolsk prosessen.

Eksempler på medisiner i gruppen som vurderes er følgende.

solkoseril

Medisinen akselererer prosessene som er ansvarlige for gjenopprettingen av metabolisme i vev. Et kalvblod ekstrakt er det viktigste aktive stoffet, injisert eller påført topisk i form av en salve.

Hvis terapien utføres på riktig måte, vil vevene motta et større volum oksygen, i de berørte årene vil lommen mellom veggene gradvis komme seg.

aktovegin

Et annet naturlig middel med en lignende Solcoseryl-sammensetning. Dens mottak fører til det faktum at i oksygen øker nivået av oksygen og glukose. I tillegg er de skadede veggene til fartøyene helbredet, normal klaring mellom dem gjenopprettes.

Viktig! Næringsstimulerende midler kan anbefales uten frykt til personer som har en anamnese av intoleranse mot proteiner av animalsk opprinnelse. Dette skyldes det faktum at alt protein er fjernet fra det kalvblod som brukes. Dermed er sannsynligheten for en allergisk reaksjon redusert til null.

Vasodilatorer - er søknaden berettiget?

Ovennevnte eksempler på medisiner utmerker vanligvis behandlingstaktikken. Imidlertid utpeker eksperter i noen tilfeller en annen gruppe vasodilatormedisiner - vasodilatorer.

Vasodilasjon i medisin kalles avslapping av veggene i blodårene. Deres effektivitet bestemmes av patologienes type og kompleksitet.

Kalsiumantagonister

Blant dem - Nifedipin, Verapamil og andre. Disse medisinene utvider karene, har en avslappende effekt på musklerne i periferene. Etter inntaket avtar karbonens tone.

Alfablokkere

Gruppen inneholder stoffer som har en antispasmodisk effekt. Midler bidrar til å redusere stress i årer og arterier. De aktive stoffene er alfuzosin, doxazosin, prazosin og andre.

Hvis patologien i den akutte fasen eller det er alvorlige sykdommer

Nederlaget av karene i underekstremiteter kan ha en annen alvorlighetsgrad, noen ganger under påvirkning av eksterne og interne faktorer, en akutt fase utvikler seg.

For å raskt og effektivt stoppe forverringen, er antikoagulantia og trombolytika foreskrevet. Legemidlene i denne gruppen har ikke en effektiv effekt på kronisk form.

Representanter for konsernet er som følger:

 1. Heparin - har en positiv effekt på blodpropp, reduserer graden av vedheft i blodplater. Legemidlet reduserer konsentrasjonen av "dårlig" kolesterol.
 2. Cinkumar - er kjent som en K-vitaminantagonist. Tillater ikke at blodet stemmes. Dosering og timing av legemidlet bør bestemmes av legen.
 3. Warfarin er en analog av forrige substans. Ofte utnevnt til pasienter utsatt for trombose.
 4. Urokinase - hjelper til med å oppløse trombi, øker klaring mellom veggene.

Til den vurderte gruppen av rusmidler, bør regelen brukes strengt strengt - selvmedisinering er farlig. Deres aktive stoffer i store mengder kan "deaktivere" hovedegenskapen ved blodkoagulasjon. Resultatet er en høy risiko for alvorlig blodtap på grunn av forstyrrelse av integriteten til hud, bein og andre typer skader.

Når vasodilatorer ikke er nødvendig

Patologiene til karene i underarmene skyldes en rekke årsaker. En av dem er innsnevring av lumen på grunn av akkumulering i et stort antall forekomster av kolesterisk natur. Hvis plakk når sin maksimale størrelse, stopper blodstrømmen nesten helt.

Denne tilstanden betraktes som alvorlig, oftest er den eneste sanne løsningen kirurgisk inngrep. Vasodilatormedikamenter er ineffektive.

Vaskulære medisiner kan ikke brukes kontinuerlig. Mange av dem forblir effektive og trygge bare i flere dager.

I tillegg kan ikke alle pasienter med diagnostisert vaskulær patologi bruke narkotika på grunn av en bred liste over kontraindikasjoner og bivirkninger, hvorav mange er ekstremt farlige.

Vaskulære medisiner tar sikte på å eliminere noen av symptomene, men ikke sykdommen som helhet.

behandling

For å behandle karene på beina må du gå til sykehuset. Legen vil foreskrive en test og foreta en nøyaktig diagnose. Slike sykdommer er vanskelige å behandle og krever stor tålmodighet. For å bli behandlet, mest sannsynlig, er det nødvendig i hele livet. Den mest effektive er en integrert tilnærming, som inkluderer følgende aktiviteter:

 • Korrigering av ernæring og livsstil.
 • Mottak av medisiner.
 • Bruk av eksterne midler, som kremer, geler, salver.
 • Bruk av kompresjonstrikk.
 • Operasjonsmetoder.
 • Behandling med folkemidlene.

Livsstil og ernæring

For å sikre at blodårene er sunne, må du spise riktig og lede en fleksibel livsstil. Maten skal være balansert, det vil si, inkludere alle elementene som er nødvendige for organismen i optimale proporsjoner. Ta maten regelmessig, i små porsjoner og ikke overmål om kvelden. Det anbefales å forlate fete og stekte matvarer, fra matvarer som inneholder skadelig kolesterol, samt fra alkoholholdige drikker. Det er viktig å konsumere mer grønnsaker, grønnsaker og frukt.

Hypodinami er en av de viktigste fiender av blodårer. For å forbedre tilstanden til vener og arterier og blodsirkulasjon generelt, må du være mobil: mer å gå, ta kvelden går, svømme, fysiske øvelser, etc. Det er uønsket å bo på en stilling i lang tid. Hvis du må sitte eller stå på jobb, må du endre posisjonen til beina, flytte dem, strekke musklene, rotere føttene. Samtidig må du unngå store belastninger på beina. For lange flyreiser eller kryssinger i en bil, er det nødvendig å bruke kompresjonstrikk eller strømper.

Fra dårlige vaner er det nødvendig å nekte først og fremst. Ingenting skader beinene på beina som å røyke.

Hvis du ikke overholder disse reglene, vil behandling med medisinering eller folkemidlene ikke gi et positivt resultat.

Medisineringsterapi

Rengjøring av kar fra kolesterolplakk oppstår ved bruk av legemidler av følgende grupper:

 • Statiner (Lovastatin, Pravastatin, Simvastatin).
 • Fibrer (Bezafibrate, Clofibrate).
 • Nikotinsyre.
 • Sequestants av gallsyre (Questran, Kolestid).

Alle disse legemidlene har kontraindikasjoner og er ikke ment for uavhengig bruk.

Med varicose utnevne en blodtynningstabletter, antioksidanter, legemidler som øker blodkarets elastisitet, dekongestoffer:

 1. Av antikoagulantia er kjent Cardiomagnolo og Aspirin, som har smertestillende, antiinflammatoriske og antipyretiske effekter. De undertrykker funksjonen av blodplater og reduserer risikoen for blodpropper. For ekstern bruk i de tidlige stadiene av sykdommen, bruk heparinsalve, som forbedrer mikrosirkulasjonen, forhindrer utseendet av trombi og løser de eksisterende.
 2. Av venotonics, Detralex, Flebodia 600 og Venarus er oftest foreskrevet. Legemidlene har antiinflammatorisk effekt, øker tonene i karene og reduserer deres tøyelighet, forhindrer venøs stasis og dannelsen av trombi, forbedrer utløpet av lymfekreft.
 3. Ascorutin er en kjent antioksidant. Den inneholder askorbinsyre og rutin som forbedrer stoffskiftet og ernæringen av vev. Dette legemidlet fjerner hevelse og betennelse, styrker venøs vegger.

I tromboflebitt utpeke Glivenol og Venoruton. Sammen med dem kan du ta antikoagulantia. I noen tilfeller kan antibiotika ikke unngås.

Folkemidlene

Det er mange folkeoppskrifter for å forbedre fartøyene til underekstremiteter. Folkemedisiner er usannsynlig å kurere åreknuter, tromboflebitt og aterosklerose i beina, men de kan brukes til forebygging, i de tidlige stadiene av sykdommen, i tillegg til grunnleggende behandling.

Med åreknuter

 1. Nettle te. Når åreknuter anbefales å drikke te fra nålen. På morgenen helles et glass kokende vann en klype hakket gress og insisterer en time. Drikk infusjonen oppnådd i tre delte doser i løpet av dagen. For å bli behandlet er det nødvendig et halvt år, etter hver måned gjør en to-ukers pause.
 2. Komprimer hvitløk. Denne oppskriften krever hvitløk med hvit hvitke. Det må rengjøres og knuses, deretter blandes med smør, som skal være 2 ganger mer enn hvitløk. Påfør blandingen til de berørte årene og påfør en vanntett dressing for hele natten.
 3. Infusjon av hvitløk med honning. Ta 350 g honning og 250 g skrællet og hakket hvitløk og bland. La det brygge i to uker. 40 minutter før måltider, ta en spiseskje tre ganger om dagen. Behandlingen er laget for en til to måneder.

Med tromboflebitt

 1. Kål med honning. Smør ferskt kålblad med honning og bruk på foten hver kveld i to måneder.
 2. Frukt av hestkastanje. Peel kjernene fra peeling og pund dem i pulver. 50 gram pulver hell vegetabilsk olje for å få en blanding med salvets konsistens. Påfør på sår flekker, lett å gni.
 3. Valnøtter. Hell olivenolje på valnøtter og la i 40 dager. Frukt må være umoden (grønn). Når mutteroljen er klar, smør dem med det berørte området.
 4. Salve av hjemme forberedelse. Det vil kreve hirse, svinekjøtt (rullet gjennom kjøttkvern og fortynnet med vann), vaskesåpe og løk (hvit). Alle ingrediensene (200 gram hver) blandes og forlates for en dag. Ved infusjoner, bruk den oppnådde salven til de berørte årene om natten i form av kompresser.

Med aterosklerose i bena

 1. Hver morgen på tom mage for å drikke et glass kokt varmt vann for å rense fartøyene.
 2. Forbered en avkok fra barken av fjellaske. For å gjøre dette, hell vann (halv liter) 200 gram bark. Slå på brannen. Når den koke, reduser og hold den i ca 2 timer. Når kjøttkraft er klar, kjølig og belastning. Ta en halv time før måltider på en spiseskje tre ganger om dagen. Oppbevar kjøttkraft på et kjølig sted. Drikk til det er over.
 3. For å fjerne kolesterol brukes løvetannrøtter. De må tørkes og knuses. Ta en teskje før hvert måltid. Behandlingsforløpet er seks måneder.
 4. Skrell hvitløk (50 g) knust i en mørtel til tilstanden av vannkoker, hell vodka (1 glass) og legg det på et mørkt sted (men ikke i kjøleskapet). Rask jevnlig i en uke. Drypp 10 dråper i en skje og fortynn med vann. Drikk tre ganger om dagen. Når tinkturen er over, ta en to-måneders pause og gjenta behandlingen.

Som konklusjon

Sykdommer i beinene på beina er farlige komplikasjoner og kan føre til uførhet og til og med død, dersom de ikke behandles i tide. Ved de første tegn på sirkulasjonsforstyrrelser, må du se en lege, men i intet tilfelle bør du starte en sykdom og ikke selvmedisinere. For forebygging og i de tidlige stadiene av sykdommen kan du bruke folkemessige rettsmidler, men du må alltid lede en sunn livsstil og konsultere en lege. Det er nødvendig å opprettholde og styrke beinene på beina hele tiden, ettersom vaskulære sykdommer raskt kan utvikles, og da vil de føre til irreversible konsekvenser.

Klassifisering av midler

De forhold for hvilke blodtilførsel er nødvendig for å styrke den nedre lem vev, det vil si. E. Expand perifere arterier og vener, er ganske forskjellige i natur. For eksempel kan intermitterende klaudikasjon være på grunn av aterosklerose, arteriell krampe og Raynauds sykdom okklusiv sykdom - en konsekvens av forstyrrelser i nervesystemet regulering av vaskulær tone. Men endringene hos pasienter med diabetes mellitus og varicose er forbundet med sykdommer på nivået av mikrosirkulasjon. Derfor bør vasodilatorer for føtter og hender bli valgt på en slik måte som for å ta hensyn til den mulige mekanisme for sirkulasjonsforstyrrelser og for å kompensere for de patologiske forandringer i de nedre ekstremiteter.

Innflytelsen av vasodilatatorer på nedre lemmer på mekanismene for vaskulær tone regulering gjenspeiles i følgende klassifisering:

Innflytelse på det perifere nervesystemet (PNS)

 • Ganglioplegic.
 • a-adrenerge blokkere.

Effekt på glattmuskelbeholdere (direkte vasodilatorer)

 • Venøse vasodilatorer (nitrater).
 • Blokkere av langsomme kalsiumkanaler.
 • Arterielle vasodilatorer.

Reduksjon av aktiviteten til renin-angiotensin-aldosteronsystemet (RAS)

 • Angiotensin converting enzyme (ACE) hemmere.
 • Angiotensin II-reseptor blokkere

Ulike stoffer med vasodilaterende effekt

 • Inhibitorer av fosfodiesterase. papaverin
 • Stoffer med adenosin effekt
 • Dipyridamole, Currantyl
 • Derivater av purin Pentoxifyllin, xanthinal nikotinat
 • Prostaglandiner og leukotriener. Iloprost, Alprostadil

La oss undersøke mer detaljert virkningsmekanismene til de presenterte gruppene av narkotika og gi eksempler på vasodilatormedisinene som er relatert til dem.

Stoffer som påvirker PNC

Til legemidler som er effektive til behandling av patologi av benene er legloverblokkere, sympatholytika og a-adrenoblokere.

Ganglia-blokkere fungerer på nivå med sympatiske noder, som for eksempel solar plexus. Å stoppe strømmen pulsene i vasokonstriktiv sympatiske ganglier, bidrar de til en betydelig utvidelse av små arterier, arteriovenøse anastomoser og precapillary sfinktere. Listen over effektive for behandling av de nedre ekstremiteter av gangliablokatorer:

Disse stoffene er effektive i sirkulasjonsforstyrrelser forårsaket av en forstyrrelse av nervesystemet (Raynauds sykdom, endarteritt, akrocyanose). Det bør huskes at de vasodilaterende stoffene i denne gruppen svært kraftig reduserer blodstrømmen på nivået av mikrosirkulasjon. Dette bør tas i betraktning ved aterosklerose, tilbøyelighet til trombose og varicose, fordi de er kontraindisert under disse forholdene.

Adrenoblokere er stoffer som binder til adrenalin- og noradrenalinreceptorer i blodkar og blokkerer deres vasokonstriktorvirkning. Dette er ledsaget av en forbedring i blodtilførselen av vev. Denne gruppen inneholder følgende liste over vasodilatorer:

 • Phentolamine.
 • Prazosin.
 • Doxazosin.
 • Terazosin.
 • Vazobral.
 • Nicergolin.
 • Anavenol.

Vazobral, Nicoroglin og Anvenol kan brukes til varicose og diabetisk angiopati. Disse stoffene kan ikke kalles ekte vasodilatorer; de har en flerdireksjonell effekt - utvide arteriolene og øke venetone. I dette tilfellet er økningen i tonen til veggen notert for både friske og åreknuter. I tillegg er vasodilatoren Anvenol effektiv for behandling av trofiske forstyrrelser i åreknuter.

De gjenværende a-blokkere er effektive i sirkulasjonsforstyrrelser forårsaket av forstyrrelse av nervøs regulering (Raynauds sykdom, endarteritis, acrocyanosis) og diabetisk angiopati og arteriosklerose obliterans i de lavere ekstremiteter fartøy.

Direkte vasodilatorer

Dette betyr nitrater, kalsiumkanalblokkere og arterielle vasodilatorer.

Virkningsmekanismen for nitrater er forbundet med frigjøring av det aktive stoffet - nitrogenoksid (N0) - fra det opprinnelige molekylet, en av de mest effektive vasodilatatorene. Det utløser kaskader av intracellulære signalreaksjoner i målceller, noe som fører til vasodilasjon og en reduksjon i blodplateaggregering. Fra stoffene i denne gruppen med Raynauds syndrom og utrydder endarteritt, gjelder en slik liste over nitrater:

 • Isosorbid-dinitrat.
 • Nitroglyserin.

Disse stoffene er kontraindisert i åreknuter og uttrykt aterosklerose i perifere kar.

En annen undergruppe av legemidler som direkte påvirker glattmuskelcellene i karene, er kalsiumkanalblokkere. Kalsiumkanaler er makromolekylære proteiner som synes å "dissekere" cellemembranene. På de dannede kanalene er det en bevegelse av kalsiumioner inne i fartøyets glatte muskelcelle, noe som medfører reduksjon. Forberedelser av denne undergruppen blokkerer utseendet til slike kanaler og hindrer innsnevring av fartøyene. For behandling av vaskulær sykdom i de nedre lemmer eller hender brukes vazoselektivnye (praktisk talt ingen effekt på blodårene i hjertet), kalsiumkanalblokkere. Listen over effektive legemidler av denne typen inkluderer:

Påfør disse vasodilatorene i grunnleggende terapi av Raynauds sykdom. Det må huskes at alle blokkere av langsomme kalsiumkanaler kan føre til overdreven reduksjon i blodtrykket og en reduksjon i venøs tilbakegang til hjertet. Derfor, for eldre pasienter, for eksempel i den komplekse behandlingen av aterosklerose i underekstremiteter, så vel som i åreknuter, bør de brukes med forsiktighet.

Vasodilatoreffekt av arterielle vasodilatorer forårsaket av to mekanismer: aktiveringen av kaliumkanaler og hemning av enzymer som er involvert i transport og akkumulering i myocyte ATP. Dette fører til en reduksjon i inngangen til celler av Ca2 + og avslapping av glatte muskelceller. For denne mekanismen kan narkotika som:

Arterielle vasodilatorer, så vel som andre vasodilaterende legemidler i denne gruppen, brukes til å behandle Raynauds sykdom og utrydde endarteritt. Det må huskes at stoffene i denne undergruppen forårsaker takykardi, hodepine, hevelse. Med forsiktighet må de brukes i tilfelle av alvorlig aterosklerose, skade på beinene i bena i diabetes mellitus, åreknuter og eldre pasienter.

Inhibitorer av PAC

Angiotensin-omdannende enzym-hemmere avbryter den komplekse kaskade av endokrine reaksjoner som resulterer i produksjon av angiotensin II. Angiotensin II reagerer med spesifikke reseptorer, noe som fører til økt utskillelse av vasokonstriktor nerve nevrotransmitter - noradrenalin - og en økning i myocyte tilførsel av Ca2 + -ioner. Angiotensin II fremmer også retensjon av Na + og vannioner. Dette, i tillegg til væskeretensjon i kroppen, forårsaker ødem i vaskemuren, noe som øker vasokonstriksjonen.

ACE-hemmere og AT II-reseptorblokkere nivåer disse patologiske effektene. De påvirker både arterioler og venules. ACE-hemmere kan forbedre tilstanden til endotelet, redusere blodplateaggregasjon, undertrykke mange aspekter av atherogenese, det vil si hemme aterosklerose. Listen over disse legemidlene er som følger:

De er effektive hovedsakelig for behandling av aterosklerotiske lesjoner av karene i nedre lemmer og forårsaket av aterosklerose av intermitterende claudikasjon.

Disse vasodilatormedisinene tolereres vanligvis godt, men kan forårsake bivirkninger fra bronkitt - bronkitt, bronkospasme. Følgelig kan deres bruk være begrenset hos pasienter med samtidig patologi i bronkopulmonært system eller med individuell intoleranse.

Ulike midler

I tillegg til de nevnte vasodilatormedikamenter for behandling av underekstremier, er det et ganske mangfoldig medisinmedisin som i tillegg til hovedvirkningen også har vasodilerende egenskaper. Bredden av virkningsfaktoren av disse legemidlene er slik at de oftest er effektive i forhold der det er nødvendig å forbedre metabolisme i vevene i nedre ekstremiteter eller reologiske egenskaper av blod (viskositet og fluiditet) og for å øke mikrosirkulasjonen. Dette er nødvendig for behandling av aterosklerotiske skader av arteriene i beina og hender, diabetisk angiopati eller åreknuter.

Denne gruppen av vasodilatormedisiner inneholder en bred liste over stoffer:

 • Spasmolytics (papaverine, no-shpa).
 • Midler med adenosin virkningsmekanisme (Dipiridamol, Kurantil).
 • Derivater av purin (Pentoxifylline, xanthinal nikotinat).
 • Prostaglandiner og leukotriener (Iloprost, Alprostadil, Vazaprostan, Alprostan).

Spasmolytika. Redusere tone og slapp av i glatte muskler i indre organer og blodårer. Dipiridamol og Currantil reduserer blodplateaggregering og øker effekten av prostaglandiner. Separat vil jeg snakke om derivater av purin og prostaglandiner som er effektive i behandling av angiopati i diabetes mellitus, så vel som i åreknuter og til og med i aterosklerotisk gangren.

Pentoksifyllin og xanthinal nikotinat stimulerer mikrosirkulasjonen ved å utvide arteriolene og øke tonen i venulene. I tillegg forbedrer de funksjonelle tilstanden til endotelcellene, blodplater og erytrocytter. Den mest kjente representanten for denne gruppen er pentoksifyllin. Den effektive daglige dosen pentoksifyllin for trofiske lidelser forårsaket av åreknuter er 1200 mg.

Prostaglandiner og leukotriener kombinerer virkningen av ulike vaskulære legemidler (vasodilatorer, disaggregeringsmidler og angioprotektorer). De gir samtidig metabolske, immunmodulerende og antiinflammatoriske effekter og har vist seg å behandle trofiske forstyrrelser i åreknuter og diabetes mellitus.

Dermed benyttes vasodilatormedikamenter i behandlingen av forskjellige vaskulære patologier i nedre ekstremiteter. Mangfoldet av virkningsmekanismer, et stort antall analoger og et bredt spekter av bivirkninger tillater oss ikke å bruke dem selv. Prescribe slike legemidler bør en lege som har erfaring i bruk og er i stand til å gjenkjenne betingelsene for utnevnelsen av disse legemidlene er kontraindisert.

Korrigere sirkulasjonsforstyrrelser med biogene stimulanter

Problemer med blodsirkulasjonen i karene, inkludert underekstremiteter, vil bidra til å rette opp de biogene stimulansene. De er stoffer som inneholder ekstrakter av utelukkende animalsk opprinnelse.

Disse legemidlene er egnet for behandling av sykdommer forbundet med sirkulasjonsforstyrrelser. Tross alt, med deres hjelp er gitt:

 1. Korreksjon av metabolisme i vev;
 2. Forbedre blodtilførselen;
 3. Utvid fartøyene.

Legemidler som tilhører denne gruppen er:

 • "Solkoseril". Med hjelpen blir alle prosesser som er ansvarlige for restaurering av metabolisme i vev akselerert. Hovedkomponenten av stoffet er utvinning av kalver fra blodet. Det brukes topisk, og også som injeksjoner (intravenøs og intramuskulær). Korrekt utført behandling med dette legemidlet vil sikre tilførsel av alt vev i kroppen med oksygen, restaurering og utvidelse av blodkar, gjennom hvilke blodstrømmen stoppes eller reduseres. Han er foreskrevet, inkludert, og for behandling av lidelser i underlivet, som er forbundet med dårlig blodsirkulasjon;

 • "Actovegin" er et annet naturlig middel, basert på utvinning av kalver fra blodet, frigjort fra protein. Som følge av mottaket akkumuleres glukose og oksygen i cellene. Også, helbredelse av sår og korreksjon av problemer med blodkar observeres. Bruk av stoffet øker også blodsirkulasjonen betydelig, og øker blodkarets lumen.
 • Trenger du vasodilatorer?

  I tillegg kan legen foreskrive andre vasodilatormedisiner som tilhører gruppen av vasodilatatorer. Effektiviteten av en medisinering avhenger av kompleksiteten og typen av sykdommen. For å kvitte seg med sykdommer i karene til underekstremiteter, vil det være nødvendig med følgende midler:

  1. Kalsiumantagonister. "Nifedipin" - en av disse stoffene. Utvider perifere fartøy. Behandlingsforløpet skal vare minst en måned, og med utnevnelse av en lege og mer. "Verapamil" kan også brukes som vasodilator. Det slapper også av glatt muskulatur av perifere arterier og årer. "Amlodipin" er en annen medisin for denne gruppen. Dens bruk innebærer en nedgang i fartøyets tone, som et resultat av hvilket de utvides;
  2. Alfa adenoblokatorov. Når det gjelder patologier i underdelene, brukes følgende: "Alfater", som bidrar til å redusere tonen i arterielle og venøse kar. De utvider og gir mer blod. "Nicergoline" - et stoff som virker spasmolytisk på de perifere karene i nedre ekstremiteter. Resultatet av mottak er forbedringen av blodsirkulasjonen i dem. "Pyrroxan" er en annen agent fra gruppen av preparater av alfa-adenoblokere. Den er produsert i form av tabletter, som tas oralt, og også i form av en injeksjonsoppløsning. Bare legen vil foreskrive riktig dose og varighet av hver av disse legemidlene.

  Ved akutte forhold og alvorlige sykdommer

  Trombolytika og antikoagulantia er stoffer som hjelper til med å håndtere alvorlige sykdommer i nedre ekstremiteter. De er også foreskrevet når det skjer en forverring av sykdommen. I det kroniske løpet av sykdommen er de ikke effektive. De mest kjente og ofte utnevnte representanter for denne kategorien medisiner er:

  • "Heparin" påvirker koagulerbarheten av blod, forbedrer blodstrømmen, og bidrar også til å redusere vedheft av blodplater. Å komme inn i blodet, "Heparin" senker mengden kolesterol og lipider i blodet;
  • "Syncumar" er en vitamin K-antagonist. På grunn av dette tillater ikke stoffet koagulering av blod. Varigheten av behandlingen med legemidlet, samt dosen, bestemmes individuelt. Bare den behandlende legen kan gjøre dette;
  • "Warfarin" hemmer også funksjonene til vitamin K. Som et resultat - en signifikant reduksjon i sannsynligheten for blodpropper;
  • "Urokinase" er et middel med en fibrinolytisk effekt. Hovedoppgaven er oppløsning av blodpropp i karene. Dermed har legemidlet en vasodilerende effekt.

  Må jeg alltid bruke vasodilatorer

  En vanlig årsak til vaskulære sykdommer i nedre lemmer er akkumulering av kolesterolavsetninger i lumen av karene (både små og store). Det kommer en tid når kolesterolplakkene når sin maksimale størrelse. Hva skjer i dette tilfellet? Blodsirkulasjonen er markant forverret, den kan ikke nå de perifere karene, inkludert de som er i lemmer. I dette meget alvorlige tilfellet er den eneste sanne avgjørelsen fra legen kirurgisk inngrep.

  Legemidler som har en vasodilerende effekt kan ikke brukes konsekvent. De fleste av dem er trygt og effektivt brukt innen få dager. Ikke alle pasientene vil kunne bruke disse stoffene. Tross alt har de mange kontraindikasjoner, og mange har alvorlige bivirkninger.

  Disse medisinene bidrar til å kvitte seg med symptomene, men ikke kurere sykdommen. De kan ikke brukes som en metode for selvbehandling. De bør utnevnes av en lege. I tillegg bør mottaket også foregå under tilsyn av behandlingslegen.

  Vurder denne artikkelen >>>>> (stemt:50, vurdering: 4,16 av 5)
  Laster inn...

  Les Mer Om Fartøyene