Kramper - Årsaker og behandling

Legekramper er en velkjent sykdom som påvirker mange mennesker. Kramper viser sterk smerte i ekstremitetene, kalvemuskelen blir oftest påvirket. Muskler spasmodisk hovedsakelig om kvelden og om natten. Den uutholdelige smerten i bena hindrer ham i å sove, det er vanskelig å stå opp, og neste morgen er det en følelse av hardt trening.

Folk tror feilaktig at kramper er et fenomen som ikke krever behandling og diagnose, tar piller, andre aktiviteter. Utsikten er feilaktig. Legekramper er det første og viktige SOS-signalet som er gitt av kroppen, det er umulig å savne slike trivielle symptomer, som mange tror, ​​hindrer utviklingen av alvorlige helseproblemer.

Mange stoffer som er utviklet for å behandle anfall, har blitt utviklet. Behandlingens overflod skyldes det store antall etiologiske årsaker som fører til sykdommen. For en spesifikk grunn for utviklingen av følelsesløp i beina beskriver du din egen unike og individuelle behandling.

Hvordan starte behandling

Mange faller inn i en stupor og lurer på hvilken lege som skal behandles med en slik plage. Det er nødvendig å begynne med terapeuter, profesjonelle med en bred profil. Legen vil høre, utpeke en undersøkelse, om nødvendig, sende til en profillege.

Analyser for studien:

 • Først av alt er blodprøven tatt. Minimale avvik fra normale verdier er viktige: ubetydelig leukocytose, økt ESR og andre endringer indikerer tilstedeværelsen av alvorlig patologi.
 • Biokjemisk analyse av blod er en viktig laboratorieanalyse, den må utføres i 100% av tilfellene av behandling. Biokjemiske blodprøver blir studert så nøye som mulig. Ofte vil brudd på forholdet mellom mikroelementer og individuelle vitaminer føre til utvikling av kramper.
 • Generell analyse av urin. En undersøkelse gjennomføres for tilstedeværelse av betennelse, særlig oppmerksomhet bør utbetales til mengden kalsium utskilt fra kroppen. Kalsium er et intracellulært element. Hvis konsentrasjonen er sterkt redusert i blodet av en eller annen grunn, blir kalsiumet fra cellene tømt i blodet, konsentrasjonen i blodet stiger kraftig, noe som fører til økt utskillelse av elementet i urinen.
 • Periodisk er det nødvendig med konsultasjon av endokrinologen og analyse av en rekke hormoner, spørsmålet blir bestemt individuelt for hver pasient.

For behandling, er sykehusinnleggelse noen ganger vist. Slike ekstreme tiltak blir sjelden brukt. I de fleste tilfeller utføres behandling hjemme.

Kramper. Hovedårsakene er en faktor for etiopathogenetisk terapi

Kramper - muskelspasmer, kan oppstå som et sekundært symptom på sykdommen, en bivirkning ved å ta medisiner, som et idiopatisk syndrom (uten en klar årsak).

Klargjøre årsaken er en viktig handling i behandlingen av anfall, særlig hos gravide, barn og eldre. I slike tilfeller vil eventuell bremsing eller feil behandling føre til alvorlige og alvorlige konsekvenser, som lett kan forhindres når hovedårsaken til sykdommen oppdages.

Hvis vi vurderer mekanismen for anfall på vevsnivå, foregår prosessen: musklene mottar momentum og kontrakt, og impulsen realiseres når bevegelsen styres av sinnet eller refleksen. Muskelen får en impuls og krymper, normal nervestimulering stopper. Med patologi etter muskelsammentrengning, impulser ikke impulsen, men virker gjentatte ganger. For en bedre forståelse av mekanismen, forestill deg at en nerveimpuls er elektrisk utladning. Hvis gjeldende handling virker overdrevet, svikter mekanismen ganske enkelt i beste fall.

Nå blir det klart hvorfor benkramper oppstår oftere om natten. Menneskelig bevissthet er aktiv i løpet av dagen, refleksen unødvendige impulser er blokkert uten å ha tid til å oppstå. Om natten, når folk sover, slapper av bevissthet, er ikke lenger i stand til å motstå resolut, blokkerer unødvendige nerveimpulser. Det legges merke til at kramper påvirker bena oftere, bøyd på knærne. Prøv å ikke sovne i en slik situasjon.

Vanlige årsaker til muskelspasmer:

 • Bivirkning ved bruk av medisiner.
 • Overdreven fysisk aktivitet, utilstrekkelig muskelspenning.
 • Dehydrering av kroppen.

Sjelden årsakene til kramper er skrumplever i leveren, blyforgiftning, kvikksølv, gull. Den beste måten å kurere anfall, selv hjemme, er å kvitte seg med utviklingsårsaken.

Forberedelser som kan provosere anfall av anfall

En rekke stoffer som er kjent for å forårsake anfall er kjent. Dette inkluderer:

 1. Diuretika, hovedsakelig relatert til hurtigvirkende stoffer. Medikamenter skiller ut vann og følgelig utvalgte sporstoffer fra kroppen. Husk de listede etiologiske årsakene: dehydrering, tap av kalium, natrium, kalsium - de vanligste årsakene.
 2. En gruppe diuretika - preparater av tiosidgruppen, har stor innvirkning på utskillelsen av de basale elektrolyttene.
 3. Betablokkere - påvirker hjerte- og karsystemets funksjon, reduserer hjertearbeidet, provokatorer forårsaker kramper.
 4. Narkotika rettet mot å senke kolesterol og triglyserider.
 5. Når hypertensjon ofte foreskrives angiotensininhibitorer, som bryter med elektrolyttbalansen, viser stoffet kalium.
 6. Separate sterke antipsykotika.

Hvis det er anfall, inneholder listen medisinene som tas, bør du umiddelbart kontakte legen din. Legen har rett til å erstatte stoffet, for å avbryte til slutt. I utvalgte tilfeller overstiger risikoen for uttak av stoffet risikoen for anfall. Vi må godta og gjennomføre symptomatisk behandling av anfall.

De viktigste symptomene på anfall: smerte, krampe i muskler i kalver. Smertefulle muskelspasmer påvirker kalvemuskulaturen, noen ganger musklene i den fremre og bakre delen av kneet, sjelden små muskler i bena. Spasm varer fra noen få sekunder til flere minutter. Den skadede dagen kan være ubehagelig.

Basert på symptomene, er symptomatisk behandling foreskrevet, ganske skarpe. I utgangspunktet, smertestillende i form av salver fra anfall, noen ganger anbefaler leger å bruke kaldt til spasmodisk muskel. Midler kan brukes om natten for å avlaste et angrep hjemme.

Narkotika terapi

Den første i behandlingen er massasje, det kan utføres direkte under en spasme om natten, som en del av kompleks terapi i interictalperioden hjemme. Hvis et smertesymptom uttrykkes i massasjen, tilbys pasienten en smertestillende pille, hjelper paracetamol, som trygt brukes hjemme i utførelsen av massasjen.

Hvis kramper dukket opp en gang, er det ingen repetisjoner om natten i to til tre uker, et symptom med en klar samvittighet er akseptabelt å ignorere. Sannsynligvis var årsaken til spasmen bare en ubehagelig pose under søvnen. Hvis spasmer er hyppige følgesvenner om natten, må du starte behandlingen så tidlig som mulig.

Den andre anbefalingen - terapeutisk gymnastikk, hjelper bedre enn noe annet. De banale øvelsene for å strekke musklene er ganske effektive for å hindre tilbakefall av spasmer. Gjør en øvelse i 5 minutter om dagen, en gang om dagen eller mer. Sistnevnte tilnærming gjøres best 30 minutter før sengetid. Øvelse gjør det lettere å sovne. Med vanlig trening er det mulig å glemme smerten for alltid.

Den tredje fasen av kompleks behandling av benkramper er medisiner. Husk at det ikke finnes mirakuløse tabletter som kan fjerne smertesymbolet og muskelspasmen selv for en enkelt applikasjon, muskelspasmer kan ikke kureres med medisiner. Behandling av anfall er rettet mot å eliminere årsaken, prosessen med narkotikabehandling tar lang tid.

Vurder hovedårsakene og stoffene som brukes. Åreknuter forårsaker et brudd på utstrømningen av venøst ​​blod, strømmen av arterielt blod er forstyrret, det er en oksygen sult av muskelkramper. Preparater for åreknuter:

 • troksevazin;
 • diosmin;
 • Rutaskobrin;
 • Troxerutin;
 • Venoflebin;
 • Vazoket.

Midler kan brukes i en tablettform, i form av salver fra anfall. Du kan ikke ta medisiner alene, rådgivning med lege er obligatorisk. Dosering og varighet av opptak bestemmes av den behandlende legen. Behandling er mulig hjemme. Mangel på mikronæringsstoffer: Lag rationell ernæring, multivitamin medisinske komplekser.

Hvis problemet observeres i strid med forholdet mellom kalium og magnesium, er det tilrådelig å ta Asparks.

Bruk av Asparkham med spasmer av bena

Asparker er ofte foreskrevet rettsmidler for benkramper. Legemidlet er helt trygt for generell helse, i noen tilfeller selv for gravide. Asparker består av kalium og magnesium, viktig for normal funksjon av muskler. Det er tillatt å bruke i tilfeller av kardiovaskulære sykdommer, perifer sirkulasjonsfeil, hjertesykdom.

Legemidlet er produsert i form av ampuller for injeksjoner og tabletter. Intravenøs dryppinnføring av legemidlet er indikert i alvorlige former for benkramper. Behandlingsforløpet er 10 dager.

Tabletter er mer praktisk, behandling utføres hjemme. Legemidlet brukes 3 ganger daglig etter måltider. Behandlingsforløpet er 30 dager. Til tross for den relative sikkerheten er sykdommer identifisert der asparks ikke anbefales:

 • akutt og kronisk svikt i noen organer;
 • hyperkalemi;
 • gipermagniemiya;
 • alvorlige former for myasthenia gravis.

Legemidlet har en rekke analoger. Populær - Panangin, Kalium og Magnesium Asparginat. Aspartam er tildelt selv til små barn. Indikasjoner for bruk hos barn er lik voksne: En betydelig reduksjon i nivået av kalium og magnesium, dehydrering.

kramper

Beslag kalles ukontrollerte sammentrekninger av muskelsystemet, som ofte ledsages av smertesyndrom. Muskelen i konvulsiv tilstand blir tett og fast, dets form kan også forandres, det er en tulling. Hvis angrepet er alvorlig, fortsetter smerten i muskelen ofte i flere dager. For første gang, utsatt for slik uforklarlig smerte, opplever en person ofte frykt: hva skal man gjøre, slik at smerten ikke skjer igjen. Noen mennesker er kjent med kramper siden barndommen, noen møter denne sykdommen i ungdomsårene eller til og med i voksen alder, de plager ofte gravide kvinner. I alle aldre må de kastes, fordi de forringer livskvaliteten betydelig.

årsaker

Hva er årsaken til spontane anfall? Hvis kroppen ikke har noen avvik i helse, så kan dette fenomenet bli funnet i følgende tilfeller:

 • kjøling. En vanlig årsak til smertefull muskelkontraksjon, med kramper bare under kjøling: bading i kaldt vann. Dette fenomenet er ikke et tegn på sykdom, og det skjer ikke veldig ofte.
 • lenge opphold i en ubehagelig stilling. I dette tilfellet er det en klemme av muskelnerven i muskelkanalen. I en slik situasjon blir situasjonen endret raskt og komfortabelt, og slapper av muskelgruppen, som er "foreldet" og utfører en enkel men knådende massasje.
 • Overflod av koffein og nikotin. Karakteristisk muskeltrakting i tilfelle røykere og elskere av sterk kaffe og sitt hyppige forbruk. Denne grunnen er lett korrigert - det er nok å slutte å røyke og erstatte kaffe med te eller andre drikker.

Distinguish anfall, som dekker størstedelen av kroppen, krampe i øvre lemmer og benkramper (gastrocnemius muskler). La oss se nærmere på hver av disse artene.

Kroppskramper

Årsakene til den smertefulle sammentrekningen av musklene i hele kroppen skyldes ofte alvorlige sykdommer i skjult natur:

 • svulster, cyster eller annen hjerneskade;
 • overførte infeksjoner;
 • epilepsi og andre.
 • forgiftning, etc.

I disse tilfellene er en spesialisthøring nødvendig - en nevrolog. Etter å ha etablert årsaken og tilstrekkelig behandling av sykdommen, har kramper en tendens til å forsvinne.

Konvulsive anfall begynner å utvikle seg på grunnlag av den sterkeste grad av nervøsitet av nervecellene i hjernen, som vanligvis akkumuleres i en bestemt del av hjernen. En slik klynge diagnostiseres ved hjelp av elektroensfalografi og visse manifestasjoner (spesielle opplevelser før angrepet starter).

symptomer

Vurder den vanligste typen anfall av hele kroppen - epilepsi. Den viktigste manifestasjonen er et epileptisk angrep, hvor de kliniske symptomene er ekstremt spesifikke: et øyeblikk før angrepet pågår, opplever pasienten en forandring i oppfatningen av smak, lyd og aroma. Som regel, i en person før hvert angrep, er sensasjonene de samme, som er årsaken til epilepsiens begynnelse. Umiddelbart i pasienten er det en sterk spenning av musklene i hele kroppen, hvoretter musklene i lemene regelmessig trekkes sammen og tremorene i kroppen føles. Angrepet kan ledsages av en forbigående stopp av pusteprosessen. Etter en pasient, går pasienten vanligvis i søvn, og etter det kan han ikke huske hva som skjedde med ham.

behandling

Behandlingen bør startes så tidlig som mulig for å stoppe utviklingen av sykdommen og endringer i psyken. Etter den første manifestasjonen er det nødvendig å gjennomgå elektroencefalografi og ved å etablere akkumulering av nerveceller, foreskrives behandling, som utføres i lang tid. Narkotika avbrytes etter to til tre års bruk - bare i så fall kan du si om den komplette kur.

Bistand og selvhjelp

Det er viktig å vite hvordan man hjelper en person med kramper i kroppen - et anfall av epilepsi. Faktum er at pasienten alltid skal være blant folket - han kan ikke hjelpe seg selv, noe som kan ende opp med å være ganske beklagelig.

De rundt skal sette pasienten i en "redningspose" - på hans side, med forsiden ned. Deretter løsner du alle presseklær og sørger for frisk luft.

Ikke prøv å sette inn noe mellom tennene, og gjør også kunstig åndedrettsvern. Bare vær der til doktoren kommer.

medisinering

Den første medisinen, som vanligvis brukes til behandling av epilepsi - fenobarbital, som utgis rent etter legeens anbefaling, siden det refererer til lette narkotiske stoffer. Den farmakologiske gruppen - barbiturater, har en antikonvulsiv, hypnotisk og beroligende effekt.

Et effektivt antiepileptisk legemiddel - karbamazepin. Et svært populært legemiddel i behandling og forebygging av epilepsi i anfall, er i stand til å utøve den sterkeste antikonvulsive effekten, stabilisere pasientens mentale tilstand. Fra apotek er kun utgitt på resept.

Kramper i hendene

Dette problemet gjelder mange mennesker, spesielt i håndflatene blir alderen. Hyppige manifestasjoner av anfall antyder en avvik i helse og at det er nødvendig å konsultere en lege og behandling.

årsaker

Den vanligste årsaken til konvulsiv håndsyndrom er en mangel i kroppen av viktige kjemiske elementer: magnesium, kalium og kalsium. Disse stoffene gir overføring av nerveimpulser til muskelfibre. Også årsakene til denne sykdommen er:

 • mangel på væske i kroppen,
 • uregelmessige måltider,
 • påkjenninger,
 • sirkulasjonsforstyrrelser,
 • langvarig bruk av diuretika, etc.

Noen ganger kramper forårsaker søvnforstyrrelser. Lær alt om problemer med en drøm.
Smerter og muskelsammentrekning i lemmer kan være en manifestasjon av polyneuropati. Les mer her.

behandling

Pasienter under anfall hender alltid i bevisstheten, selv om muskelspenninger er svært smertefullt, fordi hjelpen er selv: energisk stryke med prikking, rubbing området begrensningen. Selvfølgelig kan du ikke nekte fra hjelp utenfor - samme person vil gjøre det samme.

Hvis anfall ofte tar et og samme sted, kan du forhindre anfall, regelmessig massere problemområdet. Hjelp i forsvinning av symptomer kan være, regelmessig bruk av vitamin-mineral komplekser.

Rådgivning av en nevrolog er nødvendig for å bestemme den eksakte årsaken og utvalget av individuell behandling.

Legekramper

Kramper i bena kalles ukontrollerte smertefulle sammentrekninger av musklene (vanligvis - kalver). Mange har opplevd denne ubehagelige følelsen, og noen er bekymret for det hele tiden. Hva er årsakene til hva som "reduserer" beina?

 • Åreknuter. Med denne sykdommen gjør bena vondt i lang tid, de svulmer og føler seg tyngre, og etter en stund er det kramper.
 • flatfoot. Denne egenskapen av strukturen av føttene på føttene fremkaller også et konvulsivt syndrom.
 • Mangel på kalium og magnesium. Utilstrekkelig innhold av disse sporelementene i kostholdet fører til et brudd i passasjen av impulser fra hjernen til musklene.
 • Fysisk overbelastning. Som et resultat er væsketilførselen i kroppen utarmet, noe som fremkaller benkramper. Disse symptomene blir ofte opplevd av idrettsutøvere.
 • Forstyrrelse av det endokrine systemet.

behandling

Behandlingen består i å bli kvitt årsakene til anfall. Ved et angrep kan personen hjelpe seg selv, gni og massere området med kramper.

Videoen behandler behandlingsalternativene:

Hvordan sparer vi på kosttilskudd og vitaminer: probiotika, vitaminer, beregnet for nevrologiske sykdommer, etc., og vi bestiller på iHerb (under linken er rabatten 5 $). Levering til Moskva er bare 1-2 uker. Mye billigere flere ganger enn å ta inn en russisk butikk, og noen varer i prinsippet kan ikke bli funnet i Russland.

Kramper av bein, hender, kropp, skjelving

Metoder for behandling med folkemidlene

Beslag er en ufrivillig sammentrekning av en eller flere muskelgrupper som ledsages av smertefulle opplevelser. Tegnsmerter i musklene, følelsesløp som oppstår ved spasm, kolikk er kjent for mange. På grunn av vridningen av kroppen på angrepstidspunktet, kalles spontan sammentrekning av musklene i folket kramper.

Årsaker til anfall

Årsakene til utseendet på muskelkramper kan være svært varierte:

 • smittsomme sykdommer i hjernen og ryggmargen;
 • utviklingsmangler;
 • craniocerebral trauma, mottatt i perinatal perioden;
 • cyste, hjerne svulst (inkludert onkologisk natur);
 • CNS sykdom;
 • hjertesykdom og sirkulasjonssystemet;
 • forhøyet kroppstemperatur (febrile anfall i tidlig barndom);
 • høy fysisk belastning;
 • Langvarig opphold av muskler i en posisjon;
 • Krenkelse av vann-saltbalanse som følge av mangel på kalium, kalsium og magnesium i kroppen;
 • mangel på vitamin B 6;
 • stillesittende livsstil;
 • irrasjonell bruk av narkotika (giftige kramper);
 • gestose av gravide kvinner;
 • hypoglykemi;
 • kroppen forblir i kaldt vann;
 • Psykoterapeutisk ustabilitet (hysterisk kramper);
 • bruk av alkohol i giftige doser;
 • tobakksrøyking;
 • arvelig predisponering (epilepsi).

Kramper observeres både i strikkede muskler og i glatt muskulatur. Hvis muskelspasmer manifesterer seg som et plutselig angrep og varer lenge, kalles slike kramper. Forandringen i muskeltonen i form av spontan tråkking klassifiseres som klonisk kramper. Det er toniske kramper forårsake uttrykt smerte, som i noen tilfeller (spasmer i kjeve muskler, tunge), vanskelig å puste, og kan føre til døden.

Muskelkramper observeres oftere i lemmer, men de kan vises i andre deler av kroppen.

Trisme (spasmer av masticatory muskler)

Konvulsjoner (generalisert spasme av kroppens muskler)

Blefarospasme (konvulsiv sammentrekning av øynets sirkulære muskler)

Kardiospasme (spasme i spiserøret i stedet for sin passasje i magen)

Pylorospasme (spastisk sammentrekning av magesmellene, oftere hos nyfødte)

Å bryte kroppen, forbundet med muskelkramper, manifesterer seg ofte om natten. Hvis lemmer er nummen under søvn, er det nok å endre posen for å eliminere ubehagelige opplevelser. Kortsiktig ømhet kan skyldes tretthet eller eksponering for lav temperatur (benkramper). Spasm i beinmuskulaturen er kjent for gravide, da belastningen på beina øker, skjer hormonelle forandringer i kroppen. Hvis de oppførte fenomenene ikke er flere og selvutslettende når eliminering av provokerende faktorer, er det ingen grunn til spenning.

Farlige øyeblikk

Kramper påvirker kroppen i alle aldre, sannsynligheten for utseendet skyldes virkningen av provokerende faktorer.

 1. Funksjonsforstyrrelser i nevroner er mer sannsynlig å påvirke små barn på grunn av de fysiologiske egenskapene ved hjernens utvikling. Selv en enkelt manifestasjon av feberkramper forårsaket av økning i kroppstemperatur i perioden med en smittsom sykdom er årsaken til umiddelbar søknad om kvalifisert medisinsk behandling. Deretter krever slike barn tilsyn, særlig når infeksjonssykdommene starter. Reduser kroppstemperaturen med antipyretika i dette tilfellet, anbefaler barneleger når du krysser merket ved 37,5 ° C. Intoleranse mot gluten (cøliaki) er ikke mindre vanlig årsak til anfall i barndommen.
 2. Konstant overvåking er nødvendig av pasienter med anamnese av sykdommer i det endokrine, kardiovaskulære, sentrale nervesystemet. Generell muskelkramper kan forårsake død. For å forhindre plutselige anfall som oppstår ofte eller permanent, må du ta medikamenter som reduserer økt eksitabilitet av subkortikale områder av hjernen som er foreskrevet av behandlende lege.
 3. Sen gestus er en farlig tilstand observert i tredje trimester av svangerskapet. Kramper i dette tilfellet kan være både tonisk og klonisk. Økt blodtrykk øker risikoen for cerebralt ødem, noe som truer uopprettelige konsekvenser. Gravide kvinner som er i fare bør besøke gynekologen oftere og motta medisinsk behandling: legemidler som forhindrer utseende av hypertensjon og muskelkramper. En gynekolog-endokrinolog vil fortelle deg hvilke piller du kan ta fra tremor og anfall i bena med minst negativ effekt på utviklingsfosteret.
 4. Hormonale lidelser forårsaket av skjoldbruskkjertel sykdommer, eller fravær som følge av kirurgisk behandling, øker risikoen for anfall. Slike pasienter faller automatisk inn i risikogruppen og krever konstant overvåking.
 5. Korte kramper er en manifestasjon av epilepsi. En konvulsiv epileptisk pasform forårsaker synkron eksitering av alle nevroner (nerveceller). Forringet ledning av nerveimpulser blir observert når unormalt aktive gener opptrer (arvelig predisponering mot epilepsi), autisme, Lafor's sykdom, Alzheimers, slag, alkoholisme, infeksjon, traumer. Alvorlighetsgraden av spasmer avhenger av årsaken til deres utseende, omfanget av lesjonen og den tidsmessige symptomatiske terapien. I de fleste tilfeller varer kramperet ikke lenger enn 5 minutter, hvoretter offeret føles helt ubøyelig eller ubehagelig, mens du ikke husker hva som skjer. Epileptisk anfall følger med utskillelse av skum fra munnen, kald svette, spontan urinering og avføring. Risikoen for skade på kroppen er ganske høy, så offeret må bli hjulpet med utseendet på de første tegnene på et anfall.

Behandling og forebygging

Behandling av muskelkramper kan være både symptomatisk, rettet mot lindring av smerte og gjenoppretting av tapte funksjoner, og forebyggende (for å opprettholde sentralnervesystemet og forhindre nye anfall).

Tabletter fra kramper i bena: en liste, bruksanvisninger. Kramper i bena om natten: årsaker og behandling

Hva er en kramp, alle vet det. Ufrivillig sammentrekning av musklene, oftest bena, forekommer hos både voksne og barn. I de fleste tilfeller, med mild enkelt spasmer, hjelper massasje og strekking av muskelen. Men hvis patologien vises ofte, er det bedre å se en lege. Tross alt er vanlige kramper nødvendigvis tegn på problemer i kroppen. Og selv om de i utgangspunktet ikke varer lenger enn et minutt og ikke forårsaker mye ubehag, krever denne tilstanden spesiell behandling. Ofte utnevnt tabletter fra kramper i beina, som påvirker årsakene til patologi og hindrer spasmer.

Mekanismen for anfall

Muskelkontraksjoner er regulert av nerveimpulser. Skeletmuskulaturen virker på hjernen og er en vilkårlig prosess. Men noen ganger kan de inngå ufrivillig, som kalles kramper. Muskelen tennes for en stund, vanligvis fra noen få sekunder til flere minutter. Det blir vanskelig, det er en skarp smerte. I dette tilfellet er bevegelse i denne delen av kroppen begrenset.

Ofte er det kramper i benens kalver, i føttene, i lårbenet eller i hendene. Det kan være spasmer i ansiktsmuskler, sjeldnere - muskler i bagasjerommet. Slike enkeltmuskulære sammentrekninger kalles tonisk krampe. De er ikke farlige og kan oppstå for alle. I kontrast er kloniske kramper eller generaliserte spasmer av de fleste kroppsmuskler en alvorlig patologi. De forekommer bare i alvorlige sykdommer, for eksempel med epilepsi eller tetanus.

Toniske krampe oppstår fra forstyrrelser i overføring av nerveimpulser. Dette kan oppstå på grunn av patologier i nervesystemet, hormonelle feil. Men oftest årsaken til anfall er et brudd på elektrolyttblod. Tross alt er det mineralene som finnes i det som sikrer normal drift av musklene. Slik at de normalt kontrakt og slapper av, må de forsynes med magnesium, kalium, kalsium. I tillegg er tilstrekkelig blodtilførsel nødvendig for å fjerne metabolske produkter. Derfor er det ofte kramper i bena om natten, når blodsirkulasjonen senkes.

Hva forårsaker Spasms

Hovedårsaken til tonisk krampe er mangel på mineralstoffer i blodet. Dette fører til brudd på overføring av nerveimpulser til musklene. Det er derfor ofte kramper i beina til gravide kvinner ofte. Tross alt er mikroelementer i kroppen nesten brukt til barnets behov. Mangel på nødvendige mineraler kan også forekomme med dehydrering eller tar noen medisiner.

En annen hyppig årsak til anfall i benens kalver er et brudd på blodsirkulasjonen. Åreknuter, tromboflebitt, aterosklerose og andre patologier forårsaker stillestående fenomener og mangel på næringsstoffer i musklene.

I tillegg kan benkramper forekomme av følgende grunner:

 • dehydrering;
 • hypotermi;
 • fysisk overbelastning;
 • endokrine sykdommer;
 • alvorlig forgiftning av kroppen.

Hvordan behandle benkramper

Når det var en spasme, gir det ingen mening å drikke noen piller. Kramperen varer sjelden lenger enn 2 minutter, så det vil stoppe selv før medisinen begynner. I dette tilfellet er nødhjelp nødvendige. For eksempel gni muskelen, strekker den, varm komprimering. Tablett fra kramper i bena er nødvendig når de gjentas oftere enn en gang i uka eller forårsake alvorlig smerte.

Kun riktig valgt behandling kan lagre pasienten fra patologi. Vanligvis brukes medisiner i kombinasjon med andre midler: massasje, gymnastikk, salver. Behandlingens varighet bestemmes individuelt, men vanligvis er det ikke mer enn 2-3 måneder. Bare ved epileptisk syndrom er livslang terapi nødvendig.

Legemidler som brukes til kramper

Med et slikt problem, går få mennesker til legen. Folk prøver å bli kvitt det på egen hånd. Og når de kommer til apoteket, ber de om antikonvulsive tabletter. Men narkotika med denne effekten brukes til epilepsi. De passer ikke til krampene i bena. Tabletter i dette tilfellet brukes ikke spesielt, men de som lindrer årsaken til brudd på muskelkontraksjoner. Derfor er det bedre å gå gjennom en lege undersøkelse og finne ut hvorfor kramper vises. Tross alt kan uønskede stoffer bare forverre situasjonen.

Moderne medisin er bare å utforske spørsmålet om hvordan å behandle benkramper. Det er ingen slik medisin som vil redde dem. Derfor foreskriver legene ofte komplisert terapi. Følgende grupper av legemidler er brukt:

 • bedøvelse bare redusere intensiteten av smertsyndromet og kan lindre de ubehagelige opplevelsene etter at krampen allerede har passert;
 • venotoniserende legemidler, som eliminerer stagnasjon av blod i beina og forbedrer metabolske prosesser i musklene;
 • multivitaminpreparater, spesielt midler med kalium og magnesium.

Trenger jeg smertestillende midler?

Kramper kan forårsake alvorlig smerte. Men de varer ikke mer enn to minutter, så under spasmen gir det ingen mening å drikke bedøvelse. Men slike legemidler kan foreskrives i komplisert terapi med ofte gjentatte spasmer. Vanligvis brukes "Analgin" eller "Paracetamol". De har en moderat smertestillende effekt.

Ofte er stoffet som brukes, Aspirin. Acetylsalisylsyre har evne til å fortynne blod og forbedre blodsirkulasjonen, slik at stoffet ikke bare har en bedøvelsesvirkning. Derfor, i den komplekse behandlingen av anfall, er det ofte foreskrevet.

Hvorfor trenger jeg vitaminer?

Sammensetningen av multivitaminer inkluderer alle mikroelementer som er nødvendige for normal funksjon av muskelvev. Oftest forekommer anfall med mangel på magnesium, kalium og kalsium. Derfor er de vanligste legemidlene medikamenter som bare inneholder disse sporelementene.

 • Ofte utnevnt "Panangin" eller dets analoge "Asparks". De inneholder magnesium og kalium aspartat i en lett fordøyelig form. Disse stoffene tolereres godt i alle aldre.
 • "Kalsium D3 Nycomed" bidrar til å fylle mangel på kalsium i musklene. I tillegg inneholder den D-vitamin, som hjelper til med absorpsjon av magnesium og kalsium.
 • "Magne B6" inneholder magnesium og pyridoksin. Denne kombinasjonen er nødvendig, siden vitamin B6 forbedrer absorpsjonen av magnesium.
 • Vitamin E. Det er også nødvendig for kroppen til å fungere skikkelig. Vitamin E. Det er best å gjøre opp for mangelen på multivitaminkomplekser "Complivit", "Vitrum" og andre.

Venotoniserende stoffer

Hos pasienter med åreknuter er kramper i bena om natten en hyppig forekomst. Dette skyldes mangel på sirkulasjon i musklene og stillestående fenomener. For å eliminere slike brudd, foreskrives ulike venoprotektive midler.

 • "Detralex" med anfall forårsaket av åreknuter, brukes oftest. Det øker elastisiteten til blodkarets vegger og forhindrer stagnasjon av blod.
 • "Venezia" har en lignende effekt. Legemidlet forbedrer metabolske prosesser i vev og forhindrer venøs overbelastning.
 • "Troxerutin" - tabletter, som har blitt brukt i denne patologien i mange år. De forhindrer utseendet av trombi, tone opp venene, fjerne tyngde i bena og kramper.
 • "Diosmin" bidrar effektivt til å forhindre nattkramper i beina på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser.
 • "Venoflebin" er utnevnt til samme formål. Det styrker veggene til fartøyene og virker effektivt i tromboflebitt, åreknuter.

Asparks: søknad

I mange tilfeller, spesielt med kramper i beinet hos eldre, anbefaler leger at pasienter tar kalium og magnesiumpreparater. De vanligste av dem er Asparks. Dette legemidlet inneholder den riktige dosen av magnesium og kalium, mangel på som ofte er årsaken til anfall. Legen må foreskrive dette legemidlet, da det er nødvendig å ta hensyn til blodnivået i disse sporelementene. Nyttige "Asparks" for hjertesykdommer, blodsirkulasjonsforstyrrelser, med sjokk og kramper.

Ta stoffet skal være minst en måned. Ofte anbefales det å drikke på en tablett tre ganger om dagen. Vanligvis blir aspark tolerert, men noen ganger kan kvalme og magesmerter oppstå. Dette stoffet er kontraindisert for brudd på nyrefunksjon. Men "Asparks" er ofte tilordnet barn og eldre mennesker. Noen ganger er stoffet brukt av idrettsutøvere for langvarig fysisk anstrengelse.

"Magnerot": instruksjon

For å gjøre opp for mangel på magnesium må du drikke spesielle preparater i minst 1-2 måneder. Men personen føler seg lettelse om noen dager - kramper stopper. Et av de beste verktøyene for dette er "Magnerot". Instruksjonen merker at det bør tas hvis det er et brudd på hjerterytmen og muskelspasmer. Den inneholder magnesiumorotatdihydrat og hjelpekomponenter.

Legemidlet tolereres godt, men det anbefales ikke til barn og pasienter med nedsatt nyrefunksjon. I tillegg er noen ganger allergiske reaksjoner mulig. Utnevne "Magnerot" i løpet av den første uka av behandlingen for 2 tabletter tre ganger om dagen, så nok til å drikke 1 stk. Behandlingsforløpet er satt individuelt, men ikke mindre enn en måned. Noen ganger anbefales en annen mottaksordning. Hvis pasienten er forstyrret av nattkramper, kan du drikke 2-3 tabletter før sengetid.

Bruken av "Troxerutin"

Dette stoffet brukes til kramper forårsaket av et brudd på blodsirkulasjonen i bena. Tabletter "Troxerutin" er foreskrevet av en lege, siden de er kontraindisert i sykdommer i mage-tarmkanalen. Noen ganger kan dette stoffet forårsake allergiske reaksjoner.

Men "Troxerutin" og dets motpart "Troxevasin" effektiv i venøs insuffisiens, trofiske forstyrrelser i beina, åreknuter. De forbedrer blodsirkulasjonen, lindrer hevelse, tyngde i bena og kramper.

Diosmin tabletter

I mange tilfeller oppstår kramper fordi venøs utstrømning i beina er forstyrret, og musklene mottar ikke de nødvendige næringsstoffene. Ved å ta stoffet i 2 måneder kan du glemme slike spasmer i lang tid. Tabletter "Diosmin" anses som det beste av venoprotektorer, som i tillegg har en naturlig sammensetning.

Legemidlet bidrar til å tone og styrke veggene i blodårene, forbedre blodsirkulasjonen, fjerne betennelse. Ta det du trenger 3 tabletter to ganger om dagen. Noen ganger kan "Diosmin" forårsake allergiske reaksjoner, hodepine, kvalme

Legemidlet "Quinidin"

Disse pillene fra kramper i bena er foreskrevet bare som en siste utvei. Legemidlet inneholder kinin, som lenge har vært brukt i medisin, men for behandling av malaria. Dette betyr også at evnen til å fjerne tendensen til kramper er fjernet. Men "kinidin" har mange farlige bivirkninger. Spesielt giftig er disse tabletter for utviklende barn. Derfor blir de aldri brukt til kramper i beina til en gravid kvinne.

"Quinidin" kan kun konsumeres i henhold til legenes resept i streng individuell dose. Hvis det overskrides, kan pasienten begynne å få problemer med syn og hørsel, brudd på hjerterytme, kvalme, hodepine.

antiepileptika

Med intensivt konvulsivt syndrom er det behov for spesielle midler. Disse er barbiturater, preparater av valproinsyre, forskjellige beroligende basert på benzodiazepin. De kreves for epilepsi, nervesykdommer og generaliserte kramper forårsaket av visse smittsomme sykdommer. Med konvensjonelle spasmer i muskler i bena, er slike rettsmidler ikke anbefalt.

Antikonvulsiv til føttene - effektiv behandling

Kramper i bena skjedde med alle. Denne ubehagelige symptom kan indikere en alvorlig sykdom eller en stor belastning, det gir en masse problemer, og om natten kan permanent fratatt søvn. Hvis kramper oppstår ofte, må du finne ut årsaken og plukke opp antikonvulsive legemidler til beina.

Årsaker til anfall

Fra et medisinsk synspunkt er kramper en muskelspasme som oppstår når muskelen stimuleres til å kontrakt, når de allerede har utført funksjonen. Ofte oppstår de om natten og treffer bena, bøyd på knærne.

Årsaken til spasmer kan være:

 • bruk av medisiner, hovedsakelig er det diuretika;
 • dehydrering;
 • kronisk stress;
 • brudd på natrium-kaliumbalanse av blod;
 • overdreven muskelspenning;
 • sent stadium av graviditet;
 • nyre dialyse;
 • drikker alkohol;
 • sykdommer i skjoldbruskkjertelen og perifer fartøy.

Hvis spasmer dukket opp etter å ha tatt ny medisin, må du se en lege og bytte stoffet.

symptomer

Spasmer i musklene ledsages av smertefulle opplevelser, ettersom fibrene er overtrained og muskelen blir fast. Smerte kan vare i flere sekunder eller minutter, da kommer avslapping og en følelse av tretthet. Lider gastrocnemius, så vel som muskler bak og under kneet.

Disse er lokale kramper, generalisert samme spredt til hele kroppen som i epilepsi.

behandling

Behandlingsprosedyren avhenger av årsaken som forårsaker muskelspasmer. Terapi inkluderer inntak av medisiner, fysioterapi, kurativ gymnastikk og andre aktiviteter.

medisinering

Ofte går pasientene til apoteket alene, og håper å få et antikonvulsiv middel. Imidlertid inkluderer denne gruppen medisiner for behandling av epilepsi, mekanismen for muskelspasmer der en helt annen. Følgelig vil deres handling være ineffektiv og til og med skadelig.

For eksempel, hvis årsaken til sykdommen er stress, så du trenger å redusere sin innvirkning, med åreknuter foreskrevet kardiovaskulære legemidler, i strid med vann-mineral balanse - midler til å restaurere det. Siden begynnelsen av anfall er forbundet med virkningen av nerveceller, foreskrives pasienten legemidler som påvirker nervesystemet.

Et middel til å lindre anfall er Diphenin.

Det er også en egen liste over antikonvulsiva midler for føttene, som inkluderer:

 1. Valparin, en hemmende aktivitet av anfall og har en hypnotisk og beroligende effekt.
 2. Difenin, som lindrer spasmer og slapper av muskler, reduserer varigheten av angrep og følsomhet for smerte.
 3. Xanax refererer til psykotrope legemidler som reduserer angst, emosjonell stress og frykt, mens den har en hypnotisk effekt.
 4. Keppra brukes til å slukke nevrale flammer og for å lindre anfall i epilepsi.
 5. Actinerval hjelper til med å lindre krampe, samtidig som tilstanden angst og depresjon reduseres, brukes som en profylakse av depressive lidelser.
 6. Panangin, som inneholder aspartat magnesium og kalium, mangel på som ofte forårsaker anfall.
 7. Vitamin-mineral komplekser, inkludert vitaminer i gruppe B, vitamin D, fosfor og magnesium.

Bruk av folkemidlene

Mangelen på kalium kan etterfylles ved å konsumere bakte poteter i en uniform eller kompote av tørket frukt.

Folk rettsmidler kan også hjelpe hvis det er unormaliteter i vaskulær funksjon. Med kloniske anfall foreslår antikonvulsive preparater for føttene bruken av sitronsaft. De smør egg for natten, men gni dem ikke. Et annet middel til vegetabilsk olje, som i to uker insisterte på laurbærblad, brukes den til å gni. Bruk og en blanding av en del celandine juice og to deler av petroleumjell.

Fordelene med trening

Hvis det er anfall på grunn av lang stående på beina eller sittende, og også i stressende situasjoner, er fysiske øvelser for beina gode.

Du kan fjerne angrepet med en massasje, eller med et forsøk på å trekke tærne.

Det er også hjulpet av å hælde varmt vann og klemme deg i området av den kontraherte muskelen eller ved et sterkt press på midten.

En annen måte å førstehjelp er å prøve å stå på foten, holde fast på noe støtte.

Les Mer Om Fartøyene