Komplett gjennomgang av VSD for blandet type: årsaker, diagnose, behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er VSD av blandet type, hvordan det manifesterer seg. Vanskeligheter ved diagnose, behandlingsmetoder og prognose.

Vegeta-vaskulær dystoni (VSD) er et kompleks av symptomer fra ulike organer og systemer som ser ut mot bakgrunnen av en lidelse i reguleringen av det autonome nervesystemet. For øyeblikket er VSD ikke inkludert i den internasjonale klassifiseringen av sykdommer, derfor anses den ikke som en sykdom, men et kompleks av symptomer.

Det kan utvikles i tre forskjellige typer: hypotonisk, hypertonisk og blandet:

 1. VSD-hypotonisk type utvikles med økt tone i den parasympatiske delen av det autonome nervesystemet. De viktigste symptomene av denne typen er: lavt blodtrykk, en sjelden puls, svette.
 2. På den hypertoniske typen - med overordnet aktivitet av den sympatiske avdelingen. Denne typen manifesteres hovedsakelig av høyt blodtrykk, rask puls, emosjonell spenning, angst.
 3. Ved blandet type - i uorden av arbeidet i begge deler av det autonome nervesystemet. Denne typen VSD er preget av en kombinasjon av symptomene på de to tidligere varianter, uregelmessig blodtrykk, en tendens til vegetative-vaskulære kriser i begge typer.

VSD med uttalte manifestasjoner og hyppige eksacerbasjoner (kriser) påvirker signifikant pasientens livskvalitet og evne til å jobbe. Sykdommen er preget av kronisk kurs og motstand mot behandling. Du kan bli kvitt patologi ved å radikalt endre livsstilen. Effektiv og langtidsbehandling av VSD for øyeblikket eksisterer ikke.

Hvis du har vegetativ-vaskulær dystoni, må du først kontakte terapeuten. Din behandling i fremtiden vil håndtere en nevrolog. Kardiologen og gastroenterologen vil også delta, avhengig av hvilke symptomer på hvilket organsystem som er mer uttalt. Du vil hjelpe og terapeuten, hvis VSD oppsto mot bakgrunnen av psykiatriske lidelser. Du må kanskje konsultere en ernæringsfysiolog for å justere ernæringsplanen, samt en idrettslærer som vil gi deg råd om hva slags fysisk aktivitet du bør gjøre.

Årsaker til denne patologien

De eksakte årsakene til denne sykdommen har ikke blitt studert ennå.

Leger har kun etablert at risikoen for å utvikle VSD øker med arvelig predisposisjon, feil livsstil, følelsesmessig ubalanse, hyppig stress.

Det har også vist seg at stress og angst hos moren under svangerskapet kan føre til vegetativ-vaskulær dystoni hos barn.

Ofte gjør IRR for første gang seg selv i ungdomsårene. Det forklares av slike faktorer:

 • Hormonal reorganisering av kroppen i forbindelse med puberteten.
 • Hyppige konfliktsituasjoner.
 • Ustabiliteten til den psykomotoriske sfæren.
 • Økt intellektuell belastning i skolen.
 • Mangel på fysisk aktivitet.

VSD av blandet type kan forekomme i voksen alder. Personer med ustabilt nervesystem blir utsatt for dette. "Trigger hook" til utseendet av sykdommen kan være:

 • hyppig stress;
 • jobbe mer enn 8 timer om dagen;
 • kronisk søvnmangel.

Mennesker som er engasjert i intellektuelt arbeid, lider mest av VSD, da de stadig er midt i økt psykisk stress og en stillesittende livsstil.

Også risikoen for å utvikle VSD øker hos kvinner:

 1. I de første årene etter fødsel på grunn av postpartum depresjon, konstant mangel på søvn og mangel på riktig hvile.
 2. I middelalder på grunn av klimakteriske hormonelle endringer, en tendens til depresjon i denne perioden.

karakteristiske symptomer

Patologi er ledsaget av tegn fra forskjellige organer. En pasient kan ha flere så vel som alle syndromene som er oppført i artikkelen.

På hver av organsystemene kan en, to, tre og flere symptomer manifestere seg. I enkelte pasienter er de stabile (de samme tegnene gjør seg selv til å føle seg), andre - endrer ofte for andre.

Kardiovaskulært syndrom

Dette er symptomer fra kardiovaskulærsystemet.

For VSD på en blandet type er preget av:

 • Smerte i hjertet av hjertet som er piercing eller vondt. Vises etter stress. Hjertet reagerer normalt på fysisk aktivitet.
 • Arterialtrykkspring, meteorologisk avhengighet (økning eller reduksjon av blodtrykk med skiftende vær). Når trykket stiger, er det smerter i hodet, "flyr" foran øynene. Med senking - svakhet, svimmelhet, sløret syn.
 • Pulsens ustabilitet: en periodisk økning eller avmatning. Arrytmier (ekstrasystoler, takykardiangrep).
 • Patologisk ekspansjon eller innsnevring av kapillærene. Den første er manifestert av rødhet av ansiktet, en følelse av varme. Den andre er blek, en tendens til å fryse.

Neurosigastrisk syndrom

Disse er manifestasjoner av vegetativ-vaskulær dystoni fra mage-tarmkanalen.

Pasienter klager ofte på halsbrann, magesmerter, hiccoughs, kvalme, flatulens, forstoppelse og diaré, overdreven eller utilstrekkelig spyttdannelse. Symptomer øker med følelsesmessig stress.

Cerebrovaskulært syndrom

Det er forbundet med svakhet i blodårene og et brudd på blodsirkulasjonen i hjernen.

Det påvirker nesten alle pasienter med VSD.

Disse er hodepine, støy eller ringing i ørene, redusert ytelse, døsighet, svimmelhet og noen ganger - besvimelse.

Symptomer fra luftveiene

Med VSD av noe slag, kan følgende vises:

 • følelse av ufullstendig inspirasjon;
 • en følelse av tetthet i brystet, et behov for å ta et dypt pust;
 • intoleranse til tett rom og transport;
 • kortpustethet;
 • hoste i fravær av smittsomme sykdommer.

Forstyrrelser av mikrosirkulasjon og metabolisme i vev

De oppstår på grunn av svakhet i små kapillærer, og øker permeabiliteten. manifestasjoner:

 1. Hevelse i ekstremiteter.
 2. Pallor eller cyanose av fingre og tær, slimhinner, nesespiss, ører.
 3. Smerte i musklene.
 4. Fingre fingre
 5. Mindre ofte - små kramper.

Brudd på temperaturregulering

Karakterisert ved forårsaket økning eller reduksjon i temperatur, for rikelig tildeling av svette.

Symptomer fra genitourinary systemet

Det kan bare være ett symptom - hyppig vannlating.

Symptomer på den psykomotoriske sfæren

De vises med en hvilken som helst type VSD. Spekteret av symptomer stor, manifest kan være noen av disse symptomene: humørsvingninger, irritabilitet, angst, panikkanfall, frykt, angst, mistenksomhet, tilbøyelighet til å oppsøke på symptomer på ulike sykdommer, tretthet under fysisk og psykisk stress, søvnforstyrrelser, gråt, " grave i deg selv ", selvtillit, manglende evne til å ta beslutninger selvstendig, apati.

Kriser i vegetativ-vaskulær dystoni

VSD på blandet type kan være ledsaget av autonome kriser både i hypertensive type (simpatoadrenalinovymi kriser) og hypotonisk type (vagoinsulyarnye kriser).

Krisen kan utløses av alvorlig stress, intellektuell overbelastning eller uvanlig fysisk aktivitet.

Legemidlet fra VSD: de mest populære medisinene

Legemidlet fra VSD bidrar til å takle en slik sykdom som vegetativ-vaskulær dystoni er en sykdom i det autonome nervesystemet, manifestert i brudd på karene og nesten alle organene i kroppen.

Sykdommen er svært vanlig: blant barn kan frekvensen nå 25 prosent, etter pensjonsalderen øker antallet tilfeller til 70 prosent.

Økningen i antall tilfeller er knyttet til forverringen av den økologiske tilstanden, med fortsatte spenninger. Også påvirke risikoen for å få arvelige faktorer og den enkelte tilstanden i nervesystemet, kroniske sykdommer eller overførte infeksjoner.

Symptomer på VSD kan være hyppige takykardier eller arytmier, ledsaget av endringer i blodtrykk, økt svette, funksjonsfeil i termoreguleringssystemet og noen andre endringer i organets arbeid. Og hva du skal ta med vegeto-vaskulær dystoni er ikke kjent for alle.

De fleste pasienter trenger ikke et spesielt behandlingsforløp, sykdommen kan kontrolleres ved å endre livsstil og vaner. Men hvis dosering av belastninger, dagens rasjonelle regime og riktig ernæring ikke fører til stabilisering av kroppen, er det fornuftig å konsultere en spesialist for riktig legemiddelrecept og drikke medisin fra VSD.

Ikke stol på reklame på TV og omtaler av naboer å velge din egen medisin. Dette bør kun gjøres av en lege basert på diagnosen.

For å lette VSD, brukes narkotika til å eliminere problemer fra de indre organer.

Legemidlet fra VSD kan deles inn i følgende grupper:

 1. Sedativa.
 2. Virkningsmidler på kardiovaskulærsystemet.
 3. Virkemidler for sentralnervesystemet, inkludert nevoleptika, beroligende midler, hypnotika, antidepressiva.

Nesten alltid er det tilrådelig å ta vitaminer som øker immuniteten. Bestem behandlingsforløpet hvis legen, den korrekte kombinasjonen av medisiner fra VSD, normaliserer personens tilstand raskt.

Etter type brudd deler VSD av:

 • hypertonisk type;
 • hypotonisk type;
 • blandet type.

Den hypertoniske typen av sykdommen manifesterer sig i skarpe hopp i blodtrykk, noen ganger hodepine, selv om den generelle tilstanden ikke forverres. Pasienten er foreskrevet en diett med grønnsaker og frukt, samtidig som man eliminerer skarpe, fete, alkoholholdige matvarer. Fysiske øvelser er foreskrevet.

Hypotonisk lidelse forekommer i form av alvorlig svakhet, svette, senke trykknivået under 100 mm. Hg. Art. Pasienten er foreskrevet vannprosedyrer, refleksbehandling, foreskrive sedativer fra VSD.

Den blandede typen er karakterisert ved et ustabilt nivå av arterielt trykk, periodisk smerte i brystet, endringer i hjertefrekvens, tap av styrke og svimmelhet. For behandling av denne typen, anbefales det å ta urteinfusjoner og te for å normalisere pusten, og foreskrive også medisiner fra VSD.

Tabletter fra VSD (vegetativ-vaskulær dystoni): kombinerte preparater

Tabletter fra vegetovaskulær dystoni er forskjellige, fordi sykdommen kan behandles med andre legemidler.

meksidol - tabletter fra VSD som en antioksidant, forbedrer sirkulasjonen og blodtilførsel til hjernen, tatt sammen med den spenning, svimmelhet og andre angsttilstander, gjøre en person mer mentalt stabil, styrke intellektuell aktivitet. Disse tablettene fra VSD det er kontra: barnets alder kan ikke anskaffe under graviditet og amming, så vel som lider av dysfunksjon i lever og nyrer. Mesquidol kan også brukes til hypertensiv krise i form av injeksjoner intravenøst ​​eller intramuskulært.

tenotome - tabletter fra vegeto-vaskulær dystoni, øker motstanden mot stress, lindrer angst, fungerer som et nevrobeskyttende middel i hypoksi syndrom. Kontraindisert i svangerskap og amming, blant de beskrevne bivirkningene, flatulens, døsighet, halsbrann. Produsert i form av tabletter fra vegeto-vaskulær dystoni for opptak med mat. Tenoten er et homøopatisk middel, effekten fra resepsjonen vises ikke umiddelbart, men bare etter en stund.

Kombinasjoner for bekjempelse av vegetativ-vaskulær dystoni inkluderer følgende medisiner:

 1. Neuromultivitt - vitamin tabletter fra VSD, fungere som stabilisator i nervesystemet. Den inneholder vitaminer fra gruppe B, pyridoksin, tiamin. Tilordne for behandling av nevralgi, tilbøyelighet til nevropati og nevrokirculatorisk dystoni. Produsert i form av tabletter fra IRR for oral administrering etter måltider. Kan forårsake utslett, kvalme, takykardi, er forbudt for gravide og ammende kvinner. Refererer til multivitamin-komplekser.
 2. Novopassit er beroligende på grunnlag av naturlige planteekstrakter. Tilordne for søvnløshet, angst, intellektuelle belastninger. Produsert i væske eller i form av tabletter, oppløst i vann og tatt inn på forskjellige tidspunkter. Det er kontraindikasjoner til barndommen. Bivirkninger: Forstyrrelser i mage-tarmkanalen, døsighet, svakhet.

Også brukt er:

 • Diuretika - preparater av cowberry, nettle, enebær.
 • Succinsyre som en kilde til antioksidanter.
 • Preparater som inneholder kalsium og kalium.
 • Metabolske midler er glycin.
 • Adaptogener er ekstrakter av Eleutherococcus, Ginseng.

Forberedelser fra VSD: de mest populære medisinene og legemidler til barn

Preparater fra VSD produseres oftest i form av tabletter. De mest brukte stoffene for pasienter med VSD inkluderer følgende.

Inderal - Betablokkere, blokkerer beta-reseptorer, hypotensive, antiarytmiske midler. Dette stoffet fra VSD er indikert for arteriell hypertensjon, angina pectoris, ustabil angina, sinus takykardi.

Etter mottaket reduseres hjertefrekvensen, risikoen for takykardi minker, noe som igjen er det vanligste problemet hos pasienter med hypertensjon. Legemidlet vil hjelpe til i kampen mot den nødvendige tremor, vil bidra til å bekjempe panikkanfall.

Kontra: graviditet og amming, kronisk hjertesvikt, akutt hjertesvikt, akutt myokardinfarkt, bronkial astma og diabetes mellitus.

afobazol - anxiolytisk legemiddel Når disse medikamenter IRR brukes til å redusere den psykologisk ubehag, blir det vanskelig med irritabilitet, angst, hemmer meteosensitivity sensoriske og luftveisplager hos pasienter påvirket vaskulær dystoni.

Effekten av å ta stoffet med VSD vises etter en viss tid. Afobazol er giftfri, ikke ledsaget av en hypnose-beroligende effekt, påvirker ikke hukommelsen, reduserer andre vegetative lidelser: økt svette, tørr munn. Kontraindikasjoner: Barns alder, graviditet og amming, individuell intoleranse av stoffet fra VSD.

Gidazepam - en beroligende middel som har en anxiolytisk, vasodilaterende og antikonvulsiv virkning. Han er utnevnt til voksen med nevrotisk, asteni, migrene, med angst, irritabilitet, spenning, søvnforstyrrelser, med mental ustabilitet.

Med stress, påvirker disse legemidlene med VZD ​​positivt fartøyene. Bruk gidazepan inne, varigheten av behandlingen bestemmes av den behandlende legen - fra noen dager til flere måneder. Effektiv for søvnløshet, hyppige migrene.

Kontraindisert hos gravide og lakterende personer med leversvikt, nyresvikt og skrumplever. Blant bivirkningene nevnte svakhet, døsighet og sløvhet, oppmerksomhetsunderskudd, allergiske reaksjoner på stoffets komponenter.

Vegeta-vaskulær dystoni kan påvirke barn og ungdom. Imidlertid, mot en bakgrunn av kontinuerlig vekst, økt motoraktivitet, er det ganske vanskelig å diagnostisere sykdommen på et tidlig stadium.

Vanligvis gjør uten forskrivning fra VSD - eliminere symptomene ved å endre livsstil: å angi en rasjonell modus av dagen, ser og beveger sport, tempe vann behandlinger, fotsoneterapi og vitaminer.

Forberedelser med VSD i barndommen er ikke ofte foreskrevet. Det er nødvendig å diagnostisere kroppen for å detektere en muligens mer alvorlig sykdom, noe som fører til utseendet av symptomatiske komplekser av VSD. Slike sykdommer kan være hjertesykdom, infeksiøse og inflammatoriske hjertesykdommer, Graves sykdom.

Hvis du fortsatt trenger å ty til medisinsk behandling, legen oppnevnt av nootropics, legemidler som forbedrer stoffskiftet, mineraltilskudd, ty til homøopatiske midler og urtemedisin.

Men fortsatt tar medisiner for vegetative-vaskulære dystoni Eltatsin eller flere barn anbefales ikke, da det vil negativt påvirke barnets kropp, så i praksis, gjelder beroligende, mildt beroligende medikamenter og anbefaler å engasjere seg i en sunn livsstil, eliminering av konflikter i familien og skolen. Enhver behandling er verdt å starte etter å ha besøkt en nevrolog.

Medisinering for vegetativ-vaskulær dystoni: urtemedisin, vitaminer, homøopati

En kur for vaskulær dystoni gjelder kanskje ikke hvis symptomene er svake og legen bestemmer at pasienten ikke er nødvendig å foreskrive en kur for dystoni.

Som sådan eksisterer det ikke universelle midler for å undertrykke alle symptomer på forstyrrelser av det vegetative systemet. Men for å oppnå en betydelig forbedring i tilstanden, er bruk av folkemedisin og beroligende stoffer utbredt.

Ofte er behandling bruk av infusjon fra forskjellige urter, i stedet for medisin fra VSD: En liste over folkemessige oppskrifter blir beskrevet nedenfor.

Fordel er fraværet av bivirkninger, den akkumulerte tradisjonelle erfaringen med quackery. Sammensetningen av kommisjon omfatter vendelrot, hagtorn, timian, St. John surt, ekstrakter av ryllik og malurt, og mange andre, som i mange medisinske preparater fra VSD.

Alle regulerer aktiviteten til hjertet og kardiovaskulærsystemet. Effekten vises etter vanlig bruk i flere uker. For tiden er det et tilstrekkelig antall allerede forberedte avgifter, sammensatt i henhold til gruppene med negative symptomer på vegetativ-vaskulær dystoni.

Det er te stimulerende, anti døsighet, tretthet, te for å normalsøvnforstyrrelser, te, som fører til normale blodtrykket, heve den eller senke det motsatte. De fungerer så vel som en medisin for vegetativ-vaskulær dystoni.

Eksempler på fyto-te sammensetning:

 • For 500 ml vann tilsatt 30 gr. kamilleblomster, 20 g. Valerian røtter og 50 gr. spisskummen. Alt dette er farget, deretter filtrert og tatt inn to ganger om dagen etter måltider.
 • Blandingen består av 10 gr. laks balsam, 50 gr. urter yarrow, 15 gr. vendelrot. Daglig 3 ss krukker helle en liter vann og ta 2 ganger om dagen for 150 milliliter.
 • Fem skjeer med tørket furu nåler blandes med halvparten av løkskallet. Hell 700 ml kokende vann og insister i ca 10 timer. All infusjonen er full i løpet av dagen for noen få søppel.

Inntaket av vitaminer er indisert for pasienten med noen form for hypertensiv sykdom. De viktigste er vitamin B, A og E. Mineraler av kalium og kalsium, som ofte foreskrives i kombinasjon med et medisin for dystoni.

Homeopatisk kurs - etter diagnostisering av typen av høyt blodtrykk (hypertensjon, hypotonisk eller blandet), på grunnlag av data som er bestemt ved den dosering og medisiner fra VSD: en liste over slike stoffer er bedre å spørre lege og ikke selvmedisinering.

Homeopati som urtemedisin, også har ingen bivirkninger, hastighetsytelse blir vurdert ved reduksjon av hjerte eksponerte bindevevet og forbedret tilstand. Kurset kan justeres dersom resultatene ikke er tilstrekkelig tilfredsstillende, og pasienten opplever en forstyrrelse i behandlingen.

Bruk av muskelavslappende for hodepine, vasokonstriksjonseffekter narkotika, beroligende midler, som for eksempel utarbeidelse av vegetative-vaskulære dystoni Entonitsin letter pasientens tilstand, men de virkelig imponerende resultater kan oppnås mens du tar vitaminer, mineraler, avholdenhet fra stress og en sunn organisering av dagen modus og full hvile.

Et program med fysiske aktiviteter er opprettet, en diett dannes, som utelukker akutt, salt mat, alkohol og avslag på røyking.

Også, om nødvendig, en avtale er laget for å normalisere den psykologiske tilstanden, det anbefales å jobbe med en psykolog, delta på treningsøkter.

Korrekt sammensatt helseprogram vil forhindre de mest alvorlige symptomene på patologisk sykdom.

Preparater for behandling av VSD etter blandet type

Konservativ behandling av dystoni

Tegnene på dystoni har ikke alltid en uttalt hypo- eller hypertonisk karakter. Ofte er det en veksling av disse syndromene hos en pasient. For eksempel om morgenen er det et angrep med å senke blodtrykket, og om kvelden er det tegn på høyt blodtrykk.

I slike tilfeller er behandling av vegetovaskulær dystoni rettet mot å normalisere arbeidet til sentrum av det autonome nervesystemet i hjernen. Symptomatisk terapi brukes til å stoppe angrep av hypotensjon eller hypertensjon.

En funksjon av denne typen dystoni er mangfoldet av klinisk bilde. Mange organer er involvert i den patologiske prosessen. Skilt VSD:

 • fra kardiovaskulærsystemet: hyper- eller hypotensjon, hurtighet eller senking av puls;
 • forstyrrelser i luftveiene, ledsaget av problemer med innånding eller utånding;
 • utseendet av cardialgia;
 • forstyrrelse av mage-tarmkanalen: spastisk forstoppelse, diaré, bukspyttkjertelenzymmuffis, økt magesyre
 • cerebrale manifestasjoner: hodepine, svimmelhet, besvimelse;
 • angst, depresjon, ustabil emosjonell tilstand;
 • Vaskulære visuelle symptomer: mørkere i øynene, blinkende av stjerner og fluer, tap av ett eller to synsfelt.

Dystonibehandling er konvensjonelt delt inn i følgende alternativer:

 • radikale, med sikte på å eliminere årsaken til dysfunksjon av det vegetative systemet;
 • symptomatisk behandling av vegetotrofiske egenskaper.

For radikal behandling av dystoni brukes følgende typer medisiner:

 • antidepressiva;
 • beroligende midler av benzodiazepin-serien;
 • psykostimulerende.

Symptomatisk behandling av de viktigste kliniske tegnene utføres av følgende grupper av medisiner:

 • adrenoblokere og adrenomimetika;
 • spasmolytika;
 • sedativa;
 • adaptogens;
 • nootropics.

antidepressiva

Med hensyn til dystoni var antidepressiva som hemmer serotoninreopptak (SSRI) mest effektive. Det er en teori om at symptomene på dystonisk prosess er assosiert med mangel på histamin-serotoninsystemet.

Serotonin er et hormon som er ansvarlig for overføring av nerveimpulser til det autonome nervesystemet. Det påvirker følelsesmessig atferd, så det kalles ofte et "hormon av lykke". Mangelen på serotonin har en deprimerende effekt på sentralnervesystemet.

Antidepressiva SSRI blokkere gjenopptaket av serotonin og forlenge tiden av sitt liv i den synaptiske spalten, forlenge effekter.

Følgende antidepressiva er vanlige:

Prozac eller Fluoxetin brukes i utprøvd depressiv tilstand. Fluoxetin forbedrer humøret, lindrer angst og frykt. Legemidlet er effektivt i behandlingen av kronisk hodepine med VSD.

Clomipramin er et trisyklisk antidepressivt middel som hemmer gjenopptaket av serotonin. I legemet virker stoffet med kololinolytiske effekter. Clomipramin forårsaker tørr munn, vanskeligheter med visuell oppfattelse, forstoppelse, urinretensjon.

Påfør Clomipramin med forsiktighet og under kontroll av blodtrykk på grunn av muligheten for å utvikle en ortostatisk sammenbrudd.

Paroksetin produserer en anti-angst effekt. Effektiv mot panikkanfall. Fortsatt bruk av paroksetin utføres under tilsyn av en lege på grunn av de sannsynlige bivirkningene (vekttap, ejakulatorisk dysfunksjon).

Antidepressiva med VSD brukes i lang tid. Gjennomsnittlig behandlingstid er seks måneder. De tar medisiner fra denne gruppen under oppsyn av den behandlende legen. Abrupt uttak av antidepressiva kan forårsake et "tilbaketrekningssyndrom" med en økning i tegn på sykdommen.

beroligende

Tranquilizers brukes i korte kurs opp til 14 dager. Den kliniske effekten av legemidlene viste i terapi av borderline-tilstander og nevroser. I dystoni brukes ofte beroligende midler av benzodiazepin-serien.

 • Lorazepam er en tranquilizer av benzodiazepin-serien. Har en beroligende, miorelaksiruyuschee, sentral handling. Bruk av lorazepam er vanedannende. Uttakssyndromet utvikler seg ofte enda en uke etter administrering.
 • Diazepam har en beroligende, anti-angst, avslappende effekt. Legemidlet er også i stand til å forbedre noen av effektene av nevrologika. Med forsiktighet, ta Diazepam personer med nedsatt funksjonsevne i luftveiene på grunn av mulig utvikling av apné.

Roliggjørere er de valgte stoffene i behandlingen av dystoni. Bruk av benzodiazepin-beroligende midler er berettiget når det er nødvendig å gi beredskapsarbeider i panikkanfall.

psyko

Psykostimulerende midler for dystoni brukes til mild til moderat sykdom. Psykostimulerende effekt på sentralnervesystemet har en svak hypertensiv effekt.

Noen psykostimulerende midler har vegetabilsk opprinnelse. Psykostimulerende effekt er besatt av:

Ofte anbefales det at folk som lider av hypotensjon på morgenen, anbefaler at de drikker koffeinholdige drikker om morgenen.

Adrenoblokere og adrenomimetika

Ved høyt arterielt trykk (over 140/90 mm Hg) anbefales det for symptomatisk reduksjon å ta adrenoblokker på anbefaling av behandlende lege. For å redusere bivirkningene fra luftveiene, brukes selektive blokkere.

 • Anaprilin og propranolol er ikke-selektive p-blokkere. I tillegg til virkningen på det kardiovaskulære system, innsnevre de lunge bronkial lumen, som fører til åndedrettssvikt og symptomer på bronkial obstruksjon.
 • Metoprolol er en selektiv p-blokkering. Dens handling er rettet mot å senke blodtrykket og gjenopprette normal hjerterytme. Metoprolol påvirker ikke bronkopulmonært tre.

Adrenomimetikk brukes til akuttmedisinsk behandling med en kritisk nedgang i blodtrykk - kollaps og sjokk. Denne tilstanden er sjelden funnet i VSD, hvor det maksimale som kan være, er en synkope. I slike tilfeller injiseres adrenalin intravenøst ​​under kontroll av blodtrykk og puls.

spasmolytika

Stoffer av spasmolytisk effekt brukes til uttrykte spasmer av kar og glatte muskler i indre organer.

 • Papaverine har en avslappende effekt på glatt muskelvev og senker arterielt trykk. Det anbefales å ta det om kvelden for å unngå bivirkninger forbundet med hypotensjon. Papaverin blokkerer pusteforstyrrelser i dystoni.
 • Platifillin har en muskelavslappende nevotropisk effekt. Brukes for spasmer av glatte muskler i mage-tarmkanalen og bronkopulmonært tre, undertrykker sekresjonen av kjertler. Platyphylline brukes til å arrestere akutte angrep av spasmer i dystoni.

sedativa

For å normalisere funksjonene i det autonome nervesystemet, anbefales det å ta beroligende midler i henhold til legenes resept. Beroligende effekt oppnås raskt, men i kort tid, så mottaket blir vist om natten. Foretrukket er urte medisiner.

Distribuert rusmiddel basert på valerian, motherwort, mynte. Vegetabilske komponenter forårsaker ikke avhengighet og bivirkninger. Av syntetiske stoffer brukte bromider.

For behandling av dystoni brukes kombinasjoner av sedativer oftest:

 • Bekhterevs medisin;
 • valokordin;
 • Corvalol;
 • Validol.

Bechterewmes medisin inneholder bromider med ekstrakt av goritzvet og kodein. Har en beroligende effekt på nervesystemet. Kodein i sammensetningen av medisin virker som smertestillende.

Valocordin inneholder valeriansyrebromid basert på etylalkohol, fenobarbital, mynteolje. Valocordin brukes i cardialgia. Virkningen av legemidlet er basert på beroligende og smertestillende effekter.

Fenobarbital refererer til barbiturater og viser en hypnotisk effekt. Det brukes ofte i kombinasjon med smertestillende midler og antispasmodika for behandling av autonome dysfunksjoner. Basert på fenobarbital, er Corvalol også produsert.

Validol består av en løsning av mentol og isovalerinsyre. Menthol har en refleks vasodilator effekt. Isovaleric acid forårsaker en mild beroligende effekt.

Med kortialgi av forskjellig funksjonell genese tas Validol. I tilfelle pasienten har angina eller iskemi av myokardiet, er mottakelsen av nitroglyserin indikert.

adaptogens

Adaptogener brukes til behandling av mild til moderat dystoni i utviklingen av hypotensjon. Med forsiktighet bør tonicitet brukes med gjentatt hypertensjon og hjertesvikt.

Adaptogener anbefales i morgen for å opprettholde den generelle tonen i kroppen. For akutt terapi med lavt trykk, er slike legemidler ikke egnet, siden den hypertoniske effekten er svakt uttrykt og kortvarig.

Adaptogener fører til en økning i organismens adaptive krefter under påvirkning av eksterne miljøfaktorer. Det er hensiktsmessig å bruke adaptogener i stressende situasjoner og i ugunstige forhold. Blant dem brukes plantekomponenter.

 • Ginseng virker tonifiserende, styrker kroppens immunsystem og øker motstanden mot effektene av stressfaktorer. Den har en positiv vegetotrofisk effekt.
 • Rhodiola rosea brukes som en alkoholløsning i tilfeller av neurastheniske tilstander. Rhodiola ekstrakt stimulerer sentralnervesystemet. Legemidler basert på rhodiola rosea kan brukes i lange kurs.

Fordelene ved adaptogener er minimal bivirkninger, muligheten for langvarig mottak av midler uten utvikling av avhengighet og generell tilgjengelighet av apoteksnettverket.

nootropics

Nootropics har selektiv nevotrofisk aktivitet. De forbedrer metabolismen i nerveceller, forbedrer ernæring og metabolisme. Regelmessig bruk av nootropiske stoffer fører til forbedret hjernefunksjon: minne, oppmerksomhet og konsentrasjon forbedres.

Til nootropics er:

Piracetam - en representant for nootropiske stoffer. Ifølge klinisk informasjon forbedrer Piracetam nerveaktiviteten ved å øke stoffskiftet i nerveceller. Bruken av nootropics supplerer behandlingen av symptomer på dystoni. Nootropiske legemidler kan eliminere uønskede effekter av dystoni på kroppen og gjenopprette nervesystemet.

Radikal terapi av vegetovaskulær dystoni foretrekker symptomatisk behandling, siden den påvirker hovedmekanismen for utvikling av autonom dysfunksjon.

For å behandle en rekke kliniske symptomer med VSD bør følges ved å observere forebyggende tiltak og ta hensyn til pasientens tilstand under påvirkning av medisinen. Terapi er valgt individuelt, avhengig av utviklingsperiodene for kliniske symptomer på dystoni.

Det viktigste er at behandling av dystoni av blandet opprinnelse skal være konsistent med legen, siden det er fare for å foreskrive feil medisiner.

 • Tross alt har symptomene ofte motsatt retning og alternativt, avhengig av omstendighetene, for eksempel tidspunktet på dagen og værbyttet.
 • Uttakelig bruk av adaptogener om kvelden, og beroligende midler og beroligende midler om morgenen, kan bare forverre pasientens tilstand.

Er det mulig å behandle VSD etter blandet type

Ifølge gjennomsnittlig indikatorer IRR blandet type er til stede i syttifem prosent av verdens befolkning, men det er en patologi forskjellige mennesker på ulike måter, og mange mennesker lever med denne diagnosen, selv uvitende om sin tilstedeværelse, og den andre for livet lider av trykkstøt og andre symptomer. Med VSD for en blandet type blodtrykk kan da gå opp og deretter falle til kritiske indikatorer, noen ganger forstår pasienten ikke grunnen til slike hopp.

Det autonome nervesystemet er ansvarlig for koordinering av arbeidet til alle systemer, organer, kjertler og blodkar av en person, og hjelper dem til å tilpasse seg ulike endringer. Dette systemet er ansvarlig for trykk, hjertehastighet, temperatur, blodgjennomstrømning, metabolisme, muskeltonus, og andre. Hvis det er en ubalanse mellom VSD sympatiske og parasympatiske avdelinger av nervesystemet, som blir årsak til en spesifikk klinisk bilde.

For å forstå hva en blandet VSD er, er det nødvendig å vite at det finnes andre typer forstyrrelser. Klassifisering er basert på nivået av blodtrykk, fordi det er en objektiv indikator på funksjonaliteten til hjertet og blodkarene. Syndromet har tre hovedtyper:

 1. VSD hypertensiv type. De viktigste tegn på lidelsen er en periodisk økning i systolisk trykk, rødhet i huden, feber, hodepine, hypertermi, hjertebanken.
 2. VSD hypotonisk type. Det er en kraftig nedgang i blodtrykket, det er en arytmi (ofte takykardi), svakhet, prikking og følelsesløp i lemmer, besvimelse, en følelse av mangel på oksygen.
 3. Vegeta-vaskulær dystoni av blandet type er en kombinasjon av de to dystonier som er beskrevet ovenfor, hvor deres tegn kan virke skiftevis eller samtidig. Det er også et "generelt disadaptationsyndrom", uttrykt av økt tretthet, meteorologisk avhengighet, apati og redusert effektivitet.

Flere mennesker er følelsesmessig ustabile, og også de som leder et stillesittende liv, er mer utsatt for vegetativ dystoni i en blandet type. Til tross for at patologien er utbredt, er det ingen VSD i International Classification of Diseases (ICD), fordi det ikke er en sykdom i systemer eller organer som er preget av deres nederlag. Neurokirkulær dystoni (et annet navn på VSD) er en funksjonsforstyrrelse - en neurose. Når det er symptomer på sykdommen, men den fysiske tilstanden til de forskjellige organene forblir normal, blir det gjort en diagnose av VSD i henhold til blandet type.

Neurokirkulær dystoni kan ha flere former for strømning:

 • permanent - plutselige hopp av pasientens tilstand er fraværende;
 • paroksysmal - paroksysmal form med panikkanfall eller kriser, i intervaller mellom hvilke det er praktisk talt ingen manifestasjoner av sykdommen;
 • blandet - en sjelden form, kombinere de to tidligere;
 • latent - er et dekket skjema, lenge ikke manifestert, til det er provokerende faktorer.

Det paroksysmale kurset av en AVR av en blandet type er den vanligste. Et angrep av dystoni kan forekomme nesten på jorderivå.

Viktig! Den brede utbredelsen av det polyoetiologiske syndromet (symptomkomplekset) i VSD gir ikke grunn til å tro at behandling kan unngås. Med riktig levemåte og tar medisiner fra MZD-blandet type, foreskrevet av legen om nødvendig, kan du forbedre tilstanden din sterkt.

Hva er årsakene til IRR

Den første årsaken til patologi kan være arvelig predisposisjon. På bakgrunn av det kan det være faktorer som provoserer utviklingen av patologi:

 • stort fysisk og følelsesmessig stress;
 • søvnmangel og unøyaktigheter i ernæring;
 • craniocerebral trauma;
 • smittsomme sykdommer av akutt og kronisk kurs;
 • eksponering for giftstoffer og kreftfremkallende stoffer fra alkohol og røyking;
 • fysisk eksponering for strålingseksponering
 • Krenkelse av hormonbalanse i sykdommer i det endokrine systemet.

Risikogruppen inneholder folk:

 • fikk fødselstrauma;
 • jobber med tung fysisk eller emosjonelt arbeid;
 • følelsesmessig ustabil
 • de som har lav immunitet
 • De som har anomalier av kroppens grunnlov;
 • allergier, diabetikere;
 • i perioden med hormonelle omlegginger (under pubertet, under graviditet, overgangsalder, etter abort eller abort).

Oppmerksomhet vær så snill! Uavhengig av årsakene, uten behandling kan VSD føre til komplikasjoner som iskemisk hjertesykdom, hypertensiv sykdom, gastrointestinalt sår, bronkial astma, etc.

Hva er symptomene på en IRR av en blandet type

Siden vegetativsystemet dekker aktiviteten til hele organismen, bortsett fra skjelettet, kan symptomene på VSD ifølge den blandede typen være forskjellige. De mest grunnleggende av dem:

 1. endring i følsomhet;
 2. psykiatriske lidelser;
 3. luftveissykdommer;
 4. forstyrrelser i kardiovaskulær aktivitet;
 5. nevrologiske problemer;
 6. forstyrrelse av fordøyelseskanalen;
 7. panikkanfall, en følelse av uvirkelighet osv.

En person med vegetovaskulær dystoni av blandet type kan oppleve følgende symptomer med forskjellig frekvens og alvorlighetsgrad:

 • svimmelhet og migrene;
 • følelse av svakhet og økt tretthet;
 • søvnforstyrrelser - døsighet i løpet av dagen og søvnløshet om natten;
 • urimelig frykt og angst;
 • hopper i puls og trykk, både i den store og den nedre siden;
 • kortpustethet og en følelse av "koma i halsen";
 • smertefulle eller ubehagelige opplevelser i magen og hjertet;
 • følelsesløshet og kaldhet i ekstremiteter, tremor, "skumle".

I stressende situasjoner, og i den løpende stadium av sykdommen, og uten dem, muligens støtende simpatoadrenalinovogo krise, der det er en plutselig gys, vises kald svette, en mann kaster i varmen, så frysninger, begynner en sterk takykardi, kortpustethet. Pasienten i dette øyeblikket er panikk og frykt for døden. En slik krise varer som regel fra flere minutter til flere timer og går plutselig uten medisiner eller etter å ha tatt beroligende, noe som bekreftes av nevrologisk etiologi.

Hvordan diagnostisere en sykdom

Diagnose av VSD begynner med samling av anamnese og fysisk undersøkelse. For riktig diagnose er det nødvendig å utelukke somatiske sykdommer, noe som kan være årsaken til slike symptomer. For dette utføres laboratorie- og instrumentforskningsmetoder:

 1. generelle blod- og urintester, samt en blodprøve for hormonell aktivitet;
 2. ultralyd undersøkelse av skjoldbruskkjertelen og mageorganene;
 3. elektrokardiogram og ultralyd av hjertet for å utelukke hjertepatologier;
 4. magnetisk resonansavbildning eller datatomografi;
 5. Dopplerografi av fartøy;
 6. bryst røntgen.

Det er nødvendig å konsultere oculist, endokrinolog, kardiolog, nevrolog, pulmonologist, terapeut. Først etter at en nøyaktig diagnose av nevocirkulær dystoni er opprettet, kan legen bestemme hvordan man skal behandle VSD med en blandet type.

Hvilke metoder behandles av VSD

Behandling av en AVR av en blandet type er valgt individuelt og avhenger av alvorlighetsgraden av pasientens tilstand. Det bør bemerkes at ingen metoder kan helbrede dette syndromet, men terapi bidrar til å redusere antall angrep, redusere symptomernes alvor og forbedre pasientens generelle tilstand. Behandling av VSD i en blandet type kan foregå på en ikke-medisinsk måte eller ved hjelp av medisiner.

Fundamental under behandling er vedlikehold av en sunn livsstil. Med vegetovaskulær dystoni er det nødvendig:

 • En full hvile, tilbringe minst åtte timer for søvn. Hvis det er en slik mulighet, bør du hvile på ettermiddagen.
 • Raskt distribuere fysisk aktivitet. Du kan ikke overbelaste kroppen din, men lading bør være tilstede i pasientens liv hver dag. Det vil være nyttig å gjøre svømming, sykling, aerobic, jogging, ski eller skøyter. Du må også ta en tur i frisk luft. Moderate regelmessige øvelser med VSD på en blandet type, trene kroppen, hjelper med å berike organene med oksygen.
 • Kontrastdusjen er god for fartøyene.
 • Det er nødvendig å forlate avhengighet - som nikotin og alkoholavhengighet.

Kosthold med VSD for en blandet type innebærer et fullbalansert kosthold med det nødvendige innholdet av karbohydrater, proteiner, fettstoffer, samt mikroelementer og vitaminer. Du bør spise mer mat med høyt innhold av magnesium og kalium. Magnesium i tilstrekkelig mengde finnes i:

 • nøtter;
 • belgfrukter;
 • gulrøtter;
 • rose hofter;
 • helkornsporridges (bokhvete, hvete, havremel).

Mange kalium inneholder:

 • poteter,
 • tomater;
 • grønne erter;
 • kål;
 • bønner;
 • aubergine;
 • rødbeter;
 • dill;
 • sorrel;
 • rabarbra;
 • svisker,
 • fiken,
 • rosiner;
 • aprikoser.

Med IRR er det nødvendig å utelukke eller redusere bruken av salt, røkt og krydret mat, kaffe, sterk te, sjokolade. I stedet for animalsk fett bør vegetabilsk fett være inkludert i dietten.

Ikke-medisinske metoder

Ved begynnelsen av sykdommen er det ikke nødvendig å bruke medisiner. Forbedre tilstanden vil hjelpe:

 1. treningsbehandling;
 2. fysioterapeutiske prosedyrer;
 3. massasje av krage sone;
 4. jobbe med en psykolog.

Slike metoder for å forbedre funksjonaliteten av nervesystemet, vaskulær permeabilitet og blodstrømmen til organene, normalisere hjertefunksjon, og mestring av psykoterapeutiske teknikker for å takle panikkanfall, angst og depresjon.

preparater

I fravær av effekten av ikke-medisinbehandling, som skjer når sykdomsformen blir forsømt, er det nødvendig å ta preparater med VSD for en blandet type. For å takle manifestasjonene av syndromet, må du kanskje ta:

 • legemidler som senker blodtrykket hvis det har steget til kritiske nivåer;
 • beta-blokkere, som bidrar til å takle takykardi;
 • neuroprotektorer, aktivering av stoffskiftet i hjernen;
 • antioksidanter, beskytter kroppens celler mot oksidasjon og nedbrytning;
 • beroligende midler, som har en beroligende effekt på nervesystemet;
 • antidepressiva som kan takle angst og depresjon.

Viktig! Du kan ikke bestemme deg selv for å kurere blandet type VSD, da ukontrollert bruk av narkotika kan forårsake svært alvorlige komplikasjoner og konsekvenser, og også føre til motsatt effekt.

Hvordan hindre utviklingen av IRR av en blandet type

For å forebygge sykdom er det nødvendig å følge regler for forebygging:

 1. fullt hvile og sove
 2. balansert spising;
 3. overgi dårlige vaner;
 4. engasjere seg i lett sport;
 5. rettidig behandling av smittsomme sykdommer;
 6. unngå stressende situasjoner.

Slike enkle handlinger hjelper ikke bare å unngå VSD, men reduserer også alvorlighetsgraden.

Kalt til hæren med denne sykdommen

I seg selv er en slik diagnose, hvis det ikke er noen sammenhengende sykdommer, ikke en indikasjon på at fyren er uegnet til militærtjeneste, fordi Mixed Type Army og Army er kompatible. Ved avslutningen av kommisjonen skal drafteen rapportere at han har veto-vaskulær dystoni og fortelle militærlegen om alle symptomene som er tilstede. Det er spesielt verdt å stresse på kardiologiske tegn.

Hvis det kliniske bildet er for markert, spesielt på bakgrunn av høyt systolisk blodtrykk, kan legen innrømme ung mann uegnet for service og overføring til reserve av sitt forfatterskap i kolonnen på helsen diagnostisering av en samtidig sykdom. Men de fleste leger i militæret mener at regelmessig fysisk aktivitet, søvn og ernæring regime, samt en overflod av frisk luft i trening har en positiv innvirkning på helsen til soldaten og i noen grad avlaste den fra soldatens dysfunksjon.

Opprørt soldat system kan føre til en markert forverring i livskvalitet, men med tidsriktig medisinske konsultasjoner, diagnostisk undersøkelse og adekvat behandling av pasientens tilstand bedret seg betydelig, symptomer avgang, noe som tillater en person å leve et fullverdig liv.

Hva skiller dystoni av en blandet type?

Ofte står leger overfor et slikt problem hos pasienter, som VSD etter blandet type. VSD står for vegeto-vaskulær dystoni. Det er ikke en uavhengig sykdom. Dette er et sett med funksjonsfeil som utvikler seg på grunn av brudd på tonen i blodkarene mot bakgrunnen av det autonome nervesystemets dysfunksjon. Sistnevnte kontrollerer arbeidet i alle organer. Hva er årsakene, symptomene og behandlingen av vegetativ dystoni?

Vegetosovaskulær dystoni

Ikke alle har en ide om hva IRR er. Mange leger ved undersøkelsen av pasienten diagnostiserer VSD. Fra et medisinsk synspunkt er dette analfabeter.

En slik sykdom eksisterer ikke i den internasjonale klassifiseringen av sykdommer (ICD 10). Det er ingen ICD-kode 10. Det er 4 varianter av vegetativ-vaskulær dystoni:

 • hypertensive;
 • blandet;
 • hypoton;
 • hjertestans.

Med VSD for en blandet type symptomer er svake. Økt trykk kan erstattes av hypotensjon. Denne patologien kan forekomme hos mennesker i alle aldre og i kjønn. Ofte blir VSD på en blandet type oppdaget hos barn og ungdom.

Den spesielle dystoni er at med det er det ingen organiske endringer i vev. Laboratorie- og instrumentstudier kan ikke avsløre noe.

De viktigste etiologiske faktorene

Årsakene til utviklingen av VSD av blandet type er manifold. Følgende etiologiske faktorer skiller seg ut:

 • hypoksi av fosteret under intrauterin utvikling;
 • traumer under fødsel;
 • Tilstedeværelsen av kroniske sykdommer;
 • stressende situasjoner;
 • Barnets graviditet og overgangsalder;
 • craniocerebral trauma (blåmerker, kraniet frakturer, hjernerystelse);
 • traumer til livmorhalsen;
 • endokrin patologi;
 • arvelig (konstitusjonell) predisposition;
 • overgangsalder;
 • psykisk og fysisk overbelastning;
 • manglende overholdelse av søvn og våkenhet.

Tegn VSD blandet type kan vises mot bakgrunnen av rusmidler i kroppen, allergiske sykdommer. Dystoni i blandet type under graviditet er heller ikke uvanlig.

Det er en rekke sykdommer, hvor manifestasjonen er VSD. Disse inkluderer Osteochondrose av nakkesøylen, nevrose, aterosklerose, vaskulær patologi av mage-tarmkanalen (pankreatitt, sår), somatoforme hjertedysfunksjon. Viktige funksjoner er personligheten. Denne patologien er oftest utviklet hos overfølsomme, sensitive personer.

En IRF av en blandet type kan utvikles under påvirkning av ugunstige eksterne faktorer.

Dette inkluderer skarpe klimaendringer, ugunstige faglige faktorer (vibrasjon, støy, opptatt tidsplan).

Overdose og en monotont livsstil er en vanlig årsak til forstyrrelser i det autonome nervesystemet.

Hvordan gjenkjenne VSD?

Vegetosovaskulær dystoni kan manifestere seg i en rekke symptomer. Den blandede form av VSD manifesterer seg som følger:

 • høyt blodtrykk;
 • lavt blodtrykk;
 • generell ulempe;
 • svakhet;
 • hodepine;
 • svimmelhet;
 • redusert effektivitet;
 • Utseendet til flyr for øynene;
 • irritabilitet;
 • smerte i hjertet.

Hovedtegnet er trykkfallet. Over tid kan vedvarende hypertensjon utvikles. I en slik situasjon, for å utelukke utviklingen av primær eller symptomatisk arteriell hypertensjon, bør pasienten undersøkes. Høy er trykket over 140/90 mm Hg. Art. Ofte kombineres hypertensjon med følelse av varme og rask tretthet. Når trykket er hevet, er det mulig å redde ansiktet, øke eller senke kroppstemperaturen.

Lavt er trykket mindre enn 100/60 mm Hg. Art. Disse menneskene har tegn på vaskulær insuffisiens, mens tilstanden til hjertet ikke endres. Hypotensjon kan kombineres med svakhet, besvimelse, mørkere for øynene, svimmelhet. Med en blandet type VSD oppdages lavt trykk hovedsakelig om morgentidene. Om kvelden øker trykket.

Pasient screening plan

Behandling utføres etter eliminering av somatiske sykdommer. Først av alt er det nødvendig å utelukke hjertets patologi (iskemisk sykdom, aterosklerose) og hypertensjon.

Trykk kan øke med narkotika, skjoldbruskkjertel, binyrens svulst. Det er umulig å diagnostisere på grunnlag av pasientklager og resultatene av fysisk undersøkelse. Følgende studier er påkrevet:

 • Ultralyd av hjertet;
 • EKG;
 • generell og biokjemisk blodprøve;
 • bestemmelse av blod lipid spektrum;
 • Ultralyd i bukhulen;
 • bestemmelse av nivået av hormoner;
 • elektroencefalografi;
 • datamaskin eller magnetisk resonans avbildning.

For å vurdere tilstanden til det autonome nervesystemet, kan funksjonstester (ortostatisk, medikament) utføres. Uten liten betydning er resultatene av undersøkelsen. Fra det kan du identifisere risikofaktorer for utviklingen av IRR.

Hvordan bli kvitt VSD?

Få vet hvordan å behandle vegetovaskulær dystoni.

Behandlingen innebærer å normalisere effektregulering av fysisk og mental anstrengelse, stress unntak unngå alkohol og tobakk, tidsmessig går til sengs, massasje, gymnastikk, bruk av narkotika.

Behandlingen bør være omfattende og tar sikte på å eliminere de viktigste etiologiske faktorene. Psykoterapi spiller en viktig rolle i behandlingen. Ernæring i IRR skal balanseres for proteiner, fett og karbohydrater. Kosthold i IRR innebærer berikelse av dietten med matvarer som inneholder vitaminer (frukt, grønnsaker). Du trenger ikke å spise om natten.

Av stor betydning er fysisk utdanning i VSD for en blandet type. Pasienten bør bevege seg mer, spille sport, lede en mobil livsstil. Fysioterapi i VSD for en blandet type innebærer et sett med generelle styringsøvelser. Det er valgt av legen. Pasientene må begrense visning av fjernsynsprogrammer og redusere tiden brukt på datamaskinen. Hyppig går i frisk luft, massasje, fysioterapi, vannprosedyrer - alt dette har en utbredt helseeffekt.

I fravær av positiv dynamikk fra slik behandling, brukes piller eller injeksjoner. Med smerte i hjertet, kan valerisk tinktur, Valocordinum, Verapamil brukes.

For å redusere høyt trykk, brukes antihypertensive midler av forskjellige grupper (beta-blokkere, ACE-hemmere). De mest brukte stoffene er: Propranolol, Atenolol, Captopril, Enalapril, Prestarium. Ved symptomadrenal krise kan plantemedisiner (morwort, St. John's Wort, hagtorn), antihypertensive stoffer, beroligende midler, brukes.

Medikamenter brukes bare hvis andre behandlingsmetoder er ineffektive. Legemidler er foreskrevet av en lege. Pasienter bør overvåkes klinisk. Dermed er VSD ikke tilstede i ICD 10 som en uavhengig sykdom. Til tross for dette kan vegetovaskulær dystoni betydelig forverre livskvaliteten til en syk person.

Les Mer Om Fartøyene