Statiner av den nyeste generasjonen - en liste over medisiner fra kolesterol og deres kostnader

Statiner er kraftige medisiner som bidrar til lavere kolesterolnivå. Statiner av den siste generasjonen, i motsetning til andre grupper av stoffer, handler ikke bare for å senke kolesterolet, men også øke produksjonen av såkalt "godt" kolesterol.

De er foreskrevet oftest i alvorlige tilfeller når det er risiko for hjerteinfarkt på grunn av forhøyet kolesterol, og effekten av bruken er merkbar etter en måned med vanlig inntak.

Statiner reduserer kolesterol, slik at kroppen ikke kan produsere mevalonat, som er en forløper for kolesterol

Hva er statiner: indikasjoner på bruk

Statinene kategori ha en innvirkning på lipidmetabolisme - nemlig hemmer et enzym som fremmer veksten kolesterol. I tillegg til de statiner forbedre tilstanden til det indre lag av beholderveggene på et tidlig stadium av aterosklerose - når det ennå ikke er diagnostisert med aterosklerose og kolesterolavsetning allerede hadde begynt.

Indikasjonen for statiner destinasjon er høyt kolesterol (hyperkolesterolemi) tilgjengelig ineffektivitet søknadsmedikament kjøretøy og risikoen for hjerteanfall og slag, så vel som med ineffektivitet av familiær hyperkolesterolemi handling diett.

Vær oppmerksom! Hovedindikasjonene for bruk av statiner er den aktive utviklingen av aterosklerose og økt risiko for blokkering av blodkar.

Til tross for effektiviteten av stoffene i statinserien, er det hittil ingen pålitelige opplysninger om sikkerheten ved å ta slike medisiner av pasienter. Noen studier hevder at bivirkninger overstiger fordelene ved statiner som brukes til å forebygge hjerte-og karsykdommer.

Det er imidlertid visse grupper av pasienter for hvem som tar statiner er obligatoriske:

 • For sekundær forebygging etter et slag eller infarkt;
 • Med iskemisk sykdom for å forhindre utvikling av hjerteinfarkt eller hjerneslag;
 • Ved akutt koronarsyndrom;
 • Tilstand etter rekonstruktiv kirurgi på hjertet eller karene;
 • Med angina pectoris.

Statiner er foreskrevet for profylakse til personer over 40 som har kardiovaskulære patologier, samt til personer som har slektninger som døde plutselig død av hjertesykdom.

Anti-kolesterolmidler blir gitt til pasienter for å øke deres forventede levetid. Musikk betyr ikke at statiner skal foreskrives for alle pasienter uten unntak, lider av hypertensjon eller iskemisk hjertesykdom. Bare hvis det i flere måneder ikke er mulig å senke kolesterol ved hjelp av diett og livsstilsjustering, bestemmer legen om bruk av statiner.

Det skal bemerkes at alle legemidler som inneholder statiner, kun kan foreskrives av en lege. En spesialist, før du anbefaler statiner, evaluerer en rekke kriterier

Klassifisering av statiner

Klassifisere preparatene av serien statiner kan være på flere måter: etter opprinnelse, etter generasjon og ved antall doser.

I generasjoner deles statiner opp:

 • Første generasjon: Lovastatin, Cardiostatin.
 • Den andre generasjonen: Fluvastatin, Simvastatin, Pravastatin.
 • Den tredje generasjonen: Atorvastatin, Cerivastatin.
 • Den fjerde generasjonen: Rosuvastatin, Pitavastatin.

Ved opprinnelse er statiner delt inn i naturlig og produsert av syntetiske råvarer:

 • Syntetisk: Fluvastin, Cerivastatin, Atorvastatin, Pitavastatin, Rosuvastatin.
 • Semisyntetisk: Pravastatin, Simvastatin.
 • Naturlig: Lovastatin.

Alle statinpreparater er foreskrevet i en bestemt dose:

 • Høy dose (40-80 mg) - Lovastatin, Atorvastatin, Fluvastin.
 • Mediastinal (10-40 mg) - Pravastatin, Simvastatin, Rosuvastatin.
 • Lav dose (opptil 8 mg) - Pitvastatin.

Høydose-legemidler har den beste effekten og tolereres vanligvis godt.

Den moderate dosen rosuvastatin kan gis i høy dosering, om nødvendig, selv om applikasjonen gir en god kolesterolreduserende effekt, og oftest er det ikke nødvendig med økt dosering.

Pitavastatin er foreskrevet i minimale doser, på grunn av hvilken risikoen for bivirkninger er mye lavere enn for analoger i klassen.

Siden behandling med ulike statiner krever administrasjon i forskjellige doser, er det rimelig å innføre en klassifisering basert på anbefalte doser

Statiner: En oversikt over populære stoffer

Statins av den nyeste generasjonen kan deles inn i fem grupper, som er forskjellige med det aktive stoffet som ligger til grunn for stoffet.

Hvilke kolesterolstatiner er de sikreste og mest effektive

Et økt nivå av kolesterol i blodet fører til utvikling av aterosklerose. Denne patologien innebærer bruk av medisiner. Terapi med bruk av statiner begynner. De bidrar til å redusere innholdet av kolesterol kunstig. Hva er statiner fra kolesterol, hvilke stoffer er mest effektive og trygge - vi vil vurdere mer detaljert.

Statins - hva er det?

Statiner er en gruppe medikamenter som er laget for å senke kolesterol i blodet. Men narkotika påvirker ikke ham direkte. De påvirker leverfunksjonen, hemmer frigjøringen av enzymet, som er involvert i produksjonen av kolesterol.

I menneskekroppen er dets komponenter - lipoproteiner. De har høy og lav tetthet. Hvis metabolske prosesser ikke brytes, utgjør lipoproteinene ingen helsefare. Men overdreven produksjon av kolesterol fremmer dannelsen av plakk, noe som fører til utvikling av alvorlige sykdommer.

Statiner er rettet mot å redusere antall kolesterolbærere til vev. Samtidig øker antallet reseptorer for lipoproteiner med lav densitet på hepatocytter. Nemlig bærer de kolesterol i motsatt retning - fra blodet til leveren. Takket være disse stoffene er produksjonen av kolesterol normalt. Deres bruk bidrar til å bringe innholdet tilbake til det normale.

Viktig! På hvilket kolesterol tar statiner? De er nødvendige for en person på et nivå over 5 mmol / l. Etter hjerteinfarkt, i alvorlige kardiovaskulære sykdommer, reduseres målverdiene for kolesterolinnholdet.

Oversikt over forberedelsene

Vurder statiner, hvor effektiviteten og sikkerheten er bekreftet av kliniske studier.

atorvastatin

Dette er de mest effektive pillene som hjelper til med å normalisere kolesterolnivået og forhindre problemer med kardiovaskulærsystemet. Ifølge statistikk, bruk av atorvastatin reduserer risikoen for slag med 50% av medikamentet Prisen er et gjennomsnitt av 220 dollar., Eller 450 rubler.

Vasilip

Dette verktøyet er foreskrevet for ulike former for hyperkolesterolemi, spesielt i kombinasjon med aterosklerose og diabetes. Vasilip brukes til å forhindre hjerteinfarkt og hjerneslag. Den gjennomsnittlige kostnaden for disse pillene er 150 UAH, eller 320 rubler. Disse er billige, men effektive piller som bidrar til å normalisere kolesterolet i blodet.

Atoris

Det er en komplett analog av Atorvastatin. Det forhindrer dannelsen av kolesterol fra lipider. Atoris bidrar også til å øke den "gode" kolesterolindeksen betydelig. Du kan kjøpe tabletter for rundt 230 UAH., Eller 500 rubler.

Roxer

Dette legemidlet senker kolesterolet. Det er et effektivt stoff med få bivirkninger. Roxer er også foreskrevet for forebygging av kardiovaskulære patologier hos eldre mennesker. Den omtrentlige prisen på dette produktet er 90 UAH, eller 250 rubler.

Rozart

Legemidlet brukes til å normalisere nivået av kolesterol. Det er kontraindisert i tilfeller av nedsatt leverfunksjon, aktiv hepatitt, alvorlig nyresvikt. På grunn av bivirkninger, bør Rosart tas strengt etter instruksjonene. Kjøpe i et apotek dette statin kan være til en omtrentlig pris på 170 UAH., Eller 400 rubler.

Merten

En av de billige og effektive stoffene. Inneholder rosuvastatin, har en langvarig effekt. For å maksimere effektiviteten, bør du ta Mortenil i kompleks terapi. Den omtrentlige prisen på medisinen er 150 UAH, eller 300 rubler.

Rozukard

Hjelper å bli kvitt kolesterol. Også brukes til å forhindre hjertesykdom og blodårer, aterosklerose. Det har en rekke kontraindikasjoner og bivirkninger, derfor kan den bare brukes i henhold til legenes resept, nøye observere doseringen. Du kan kjøpe Rosukard for ca 180 UAH., Eller 420 rubler.

simvastatin

Legemidlet er for en person med hyperkolesterolemi. Det brukes som en komponent i kompleks terapi. Simvastatin er nyttig i form av et forebyggende middel med samtidig diabetes, aterosklerose. Gjennomsnittlig pris på dette produktet er 90 UAH, eller 200 rubler.

rosuvastatin

Dette er et av de mest effektive legemidlene for å senke kolesterolet. Rosuvastatin har en langvarig effekt. Du kan kjøpe tabletter i gjennomsnitt for 220 UAH., Eller 500 rubler.

Det er viktig å huske! Det sikreste statin vil hjelpe til med å velge den behandlende legen, med tanke på de individuelle egenskapene til pasientens kropp og sammenhengende sykdommer!

Egenskaper for klassifisering av statiner

Klassifisere statiner kan være på flere måter:

 1. Etter generasjoner: første, andre, tredje og siste generasjon.
 2. Av opprinnelse: syntetisk, halvsyntetisk og naturlig.
 3. På konsentrasjonen av aktive stoffer: høy dose, middeldosis og lav dose.

Sistnevnte klassifisering er mest praktisk, siden statiner foreskrives i forskjellige doser.

Naturlige statiner fra kolesterol

For å senke nivået av kolesterol i blodet foreskrevet et spesielt diett. Det er nødvendig, fordi noen matvarer inneholder naturlige statiner.

Reduksjon av kolesterol uten medisiner er mulig når det brukes:

 1. Produkter som inneholder ascorbinsyre. Disse inkluderer sitrus, svart currant, havtorn, hund rose, søt pepper.
 2. Produkter med nikotinsyre. Disse er alle typer nøtter, magert kjøtt, rød fisk.
 3. Omega-3 fettsyrer - rød fisk, enhver vegetabilsk olje.
 4. Polikonazola. Den finnes i sukkerrør, du kan kjøpe den på apoteket.
 5. Pektin. Den maksimale konsentrasjonen er notert i epler, gulrøtter, kål, bønner, frokostblandinger, kli.
 6. Resveratrol - druer.
 7. Gurkemeie.

Det bidrar også til å redusere kolesterolinnholdet i hvitløk.

Er det nødvendig å drikke statiner mens du følger et anti-kolesterol diett? Riktig ernæring er en del av terapien. Derfor, vanligvis for normalisering av tilstanden, endrer pasienten kostholdet og tar medisiner av denne gruppen.

Fordelene og skadene til statiner

Medisiner i denne gruppen har en rekke fordeler. De inkluderer:

 1. Redusere risikoen for død i utviklingen av hjerte-og karsykdommer.
 2. Sannsynligheten for hjerteinfarkt minker med 30%.
 3. Ved vanlig bruk av statiner reduseres kolesterolet med 40-55%.
 4. Statiner av den nyeste generasjonen inneholder ikke giftige stoffer. Bivirkninger observeres i sjeldne tilfeller.
 5. Statiner har mange analoger. Alle kan velge medisinen som passer for ham til prisen.

Skader på statiner skyldes at de kan forårsake slike reaksjoner i kroppen:

 • urimelig humørsvingninger, aggresjon, apati, panikk;
 • generell svakhet i kroppen;
 • nederlag av ikke-inflammatoriske nerver;
 • dysfunksjon i fordøyelsessystemet;
 • smertefulle opplevelser i ledd og muskler;
 • reduksjon i blodplatekonsentrasjon.

Statiner kan også føre til forstyrrelse av metabolske prosesser, så de må brukes strengt etter instruksjonene.

Kontra

Først og fremst er denne gruppen medikamenter kontraindisert hos kvinner under graviditet. Det er også forbudt å bruke dem i slike tilfeller:

 • allergiske manifestasjoner, individuell intoleranse mot legemiddelkomponenter;
 • alvorlig nyresykdom
 • forstyrrelse av det endokrine systemet;
 • patologi i muskuloskeletale systemet;
 • kronisk leversykdom.

Hvis du bruker statiner i lang tid i stor dosering, kan de forårsake slike bivirkninger:

 • smertefulle opplevelser i mage-tarmkanalen;
 • forstoppelse,
 • kvalme og oppkast;
 • redusert antall blodplater;
 • hevelse i øvre og nedre ekstremiteter;
 • overvekt, fedme;
 • muskelkramper;
 • smerte i ryggen;
 • sykdommer i ledd.

Det er også nødvendig å vurdere og forene preparater ved kompleks behandling. Bruk av statiner som er uforenlige med statiner, kan føre til alvorlige konsekvenser.

Oppsummering, det bør bemerkes at statiner er ganske sikre og effektive stoffer, forutsatt at de brukes riktig. Ved vurderingen av de individuelle egenskapene til organismen, medfølgende sykdommer hos pasienten, vil den behandlende legen velge det mest effektive middelet.

Statiner - narkotika for å senke kolesterol i blodet

I denne artikkelen vil du lære hva det er - statiner? Tjener de eller skader? På hvilke grunnlag er de forskjellige / klassifiserer? Hva er bivirkningene? Hva er kontraindikasjonene? Du vil bli kjent med dataene om kompatibilitet med andre legemidler. Lær prisene på de nyeste generasjonsmedisinene og mye mer.

Innholdsfortegnelse:

Statins - hva er det og hva er de for?

"statiner" - et stoff (lipidsenkende virkning), designet for å redusere blodkolesterolnivået ved å redusere produksjonen av lipider (spesielt fraksjonen av LDL) i leveren. De er svært effektive mot systemisk betennelse (mer detaljert om dette i første del artikler).

En annen kilde til kolesterol i menneskekroppen er det såkalte "diettkolesterolet" som kommer inn i kroppen med mat - ca 20% av totalen. Resten av det (ca. 80%) er syntetisert i leveren.

Virkningsmekanisme: statin narkotika blokkerer leverenzymet, som er ansvarlig for å lage brøker av kolesterol (og andre fettstoffer / alkoholer). Fullt navn på dette enzymet er "hydroksy-metylglutaryl-koenzym A reduktase" (HMG-CoA-reduktase). Forresten, i den vitenskapelige / medisinske terminologien til statiner, er det også nevnt: HMG-CoA reduktasehemmere.

Aterosklerose, plakk, blodpropper...

Kolesterol er av stor betydning for normal vital aktivitet av hver celle i kroppen. Likevel fremmer det utviklingen av aterosklerose, skaper negative forhold der kolesterolplakkene dannes inne i arteriene.

Så de ovennevnte atherosklerotiske plakkene blokkerer arteriene, reduserer blodstrømmen til vevet (som inngår i arteriene). Med deres brudd dannes en blodpropp som ytterligere blokkerer arterien og reduserer blodstrømmen.

 • Når blodstrømmen er betydelig redusert i arteriene som foder blod til hjertet, så er det angina (brystsmerter) eller et hjerteinfarkt oppstår.
 • Hvis nedgangen i strømmen skyldes plakk i hjernens arterier, vil et "beklagelig" resultat bli et slag.
 • Hvis den reduserte blodstrømmen skyldes plakk i benens arterier, så er det periodisk kludikering (smerte i beina under gang).

Ved å redusere produksjonen av kolesterol i leveren, kan statiner redusere dannelsen av nye plaketter, og redusere størrelsen på eksisterende. I tillegg kan statinmedisiner ifølge forskere "stabilisere" atherosklerotiske plakk, noe som gjør dem mindre utsatt for tårer. Derved unntatt risikoen for dannelsen av de farligste elementene av aterosklerose - blodpropper (med brudd på plaketter).

Meninger av anerkjente leger

Forskere over hele verden har lenge anerkjent kolesterolets viktige rolle i utviklingen av aterosklerose. Nylige vitenskapelige studier har vist at aktiv / "aggressiv" kolesterolreduksjon er mer effektiv og gunstig enn moderat. Ikke desto mindre er aterosklerose en ganske komplisert prosess som involverer mange flere faktorer enn bare høyt kolesterol i blodet.

For eksempel fant forskerne at betennelse i veggene i arteriene ikke kan være mindre alvorlig grunn for utviklingen av aterosklerose. Så, i tillegg til en slik egenskap som å senke nivået av kolesterol, statiner reduserer også betennelse, derved i tillegg (fordelaktig for kroppen) ved å virke på aterosklerose.

Interessant er en nedgang i betennelse ikke den viktigste "oppgave" av statiner, men antiinflammatoriske effekter kan observeres så tidlig som 2 uker etter starten av denne gruppen av legemidler.

Statins I II III og den siste generasjonen (navn på narkotika, liste)

Vi legger oppmerksom på tabellen "statinmedikamenter fra kolesterol" (detaljert liste, priser - utvalg av startkostnad, avhengig av form for utgivelse / emballasje). For mer detaljert kjennskap til legemidler du er interessert i (bruksanvisning og sikkerhet / kontraindikasjoner / mottaksforhold, etc.), klikk på linkene.

Tabletter fra kolesterol

Generell informasjon

kolesterol Er en fettalkohol, en organisk forbindelse som finnes i membranene i levende organismer.

To begreper brukes ofte: kolesterol og kolesterol. Hva er forskjellen mellom dem? Faktisk er dette navnet på det samme stoffet, bare i medisinsk litteratur er begrepet "kolesterol"Siden slutten"-ol"Indikerer dets forhold til alkoholer. Dette stoffet er ansvarlig for å gi styrke celle membraner.

Men hvis kolesterolnivået i kroppen øker, dannes kolesterolplakk i veggene på karene, som, sprekker, skaper et gunstig miljø for utdanning blodpropp. Plaques smalker fartøyets lumen.

Derfor, etter en analyse av innholdet av kolesterol, bestemmer legen om nødvendig hva som skal gjøres med høyt kolesterol. Hvis analysen av analysen på kolesterol indikerer høye priser, utpeker spesialisten ofte dyre medisiner - statiner, som er utformet for å forebygge sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Det er viktig at legen forklarer at pasienten etter avtalen skal drikke slike tabletter til enhver tid, som bruksveiledningen antyder.

Men anti-kolesterol medisiner har visse bivirkninger, som leger bør advare pasientene om, og forklarer hvordan de skal drikke tabletter riktig.

Derfor bør hver person som har høyt kolesterolnivå, bestemme om han skal ta slike medisiner.

For tiden er det to hovedgrupper av narkotika for kolesterol: statiner og fibrater. I tillegg anbefaler eksperter at pasienter bruker Liposyre og Omega 3. Følgende er legemidler som brukes til å redusere kolesterol. Imidlertid er deres bruk bare tilrådelig etter undersøkelse og avtale av lege.

Statiner for senking av kolesterol

Før du tar slike legemidler, er det nødvendig å vite hva som er de statiner -. Hva det er nytte og skade av slike legemidler og andre statiner er kjemiske stoffer som reduserer produksjonen i kroppen enzymer, nødvendig for prosessen med kolesterol syntese.

I instruksjonene for slike legemidler kan du lese følgende:

 • Reduser konsentrasjonen av kolesterol i plasma på grunn av undertrykkelse HMG-CoA reduktase, så vel som å senke syntesen av kolesterol i leveren.
 • Reduser nivået av kolesterol hos personer med homozygot familiær hyperkolesterolemi, som ikke kan behandles med lipidsenkende medisiner.
 • Deres virkningsmekanisme gjør det mulig å senke det totale nivået av kolesterol med 30-45%, "skadelig" - med 40-60%.
 • Når du tar et statinivå HDL kolesterol og apolipoprotein Aøker.
 • Narkotika reduserer sannsynligheten for komplikasjoner av iskemisk natur med 15%, spesielt ifølge konklusjonene fra kardiologer, risikoen angina pectorisog hjerteinfarktfaller med 25%.
 • Det er ingen mutagen og kreftfremkallende effekt.

Bivirkninger

Etter å ha tatt mange negative effekter kan man merke seg:

 • Hyppige bivirkninger: asteni, søvnløshet, hodepine, forstoppelse, kvalme, magesmerter, diaré, myalgi, flatulens.
 • Fordøyelsessystemet: diaré, oppkast, hepatitt, pankreatitt, kolestatisk ister, anoreksi.
 • Nervesystemet: svimmelhet, hukommelsestap, hypoestesi, ubehag, parestesi, perifer neuropati.
 • Allergiske manifestasjoner: et utslett og kløe i huden, urtikaria, anafylaksi, eksudativ erytem, ​​Lyells syndrom.
 • Muskuloskeletalsystemet: Ryggsmerter, myositt, kramper, gikt, myopati.
 • hematopoiesis: trombocytopeni.
 • Utvekslingsprosesser: hypoglykemi, diabetes mellitus, vektøkning, fedme, impotens, perifer ødem.
 • Den mest alvorlige komplikasjonen ved statinbehandling er rabdomyolyse, men dette skjer i sjeldne tilfeller.

Hvem skal ta statiner?

Informere om at slike statiner, reklameprøver og instruksjoner til forberedelser vitner om det statiner - er effektive stoffer for å redusere kolesterol, noe som betydelig øker livskvaliteten, og reduserer sannsynligheten for utvikling slag, hjerteinfarkt. Følgelig er bruk av disse tabletter hver dag en sikker metode for å senke kolesterolnivået.

Men faktisk, til i dag, er det ingen nøyaktig informasjon om hvorvidt behandling av pasienter med slike legemidler er virkelig trygg og effektiv. Tross alt hevder enkelte forskere at potensiell skade og bivirkninger overskrider bruken av statiner som et forebyggende verktøy som brukes til å forebygge sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Eksperter argumenterer fortsatt om det er verdt å ta statiner, veier fordeler og ulemper. Forumet for leger inneholder nesten alltid en debatt om temaet "Statins - Fordeler og ulemper".

Men likevel er det visse grupper av pasienter som statiner er obligatoriske for.

Statiner av den siste generasjonen må søke:

 • med sikte på sekundær forebygging etter hjerneslageller hjerteinfarkt;
 • ved rekonstruktiv kirurgisk inngrep på store fartøy og hjerte;
 • ved hjerteinfarkteller akutt koronarsyndrom;
 • ved iskemisk sykdom med økt risiko for hjerneslag eller hjerteinfarkt.

Det vil si at kolesterolnøsemidler er indikert for hjertepasienter for å øke varigheten av livet. I dette tilfellet, for å redusere bivirkninger, må legen velge riktig medisin, overvåke biokjemiske parametere. Hvis det er en 3 ganger økning i transaminaser, avbrytes statiner.

Tvilsomt er det tilrådelig å ordinere medisiner av denne gruppen for slike pasienter:

Hvis statiner er foreskrevet for personer med diabetes, kan de trenge flere tabletter for å redusere sukker i blod, siden i slike pasienter øker statiner sukker. Legemidler for å redusere blodsukker bør foreskrives og justeres til dosen av en lege.

For tiden innebærer standarden for terapi for de fleste hjertepatologier i Russland bruk av statiner. Men til tross for at medisinsk formål reduserer dødeligheten, er dette ikke en forutsetning for å forskrive medisiner til alle personer med IHD eller hypertensjon. Ikke bruk dem av alle som allerede er 45 år, eller alle som har høyt nivå av kolesterol.

Det er viktig å vurdere kompatibiliteten av disse stoffene med andre legemidler.

Om nødvendig, sammen med antikolesterol-legemidler, foreskriver legen andre legemidler til behandling av hjerte-og karsykdommer: diroton, Concor, propanorm og andre.

diroton (aktiv komponent - lisinopril) brukes til å behandle arteriell hypertensjon.

Concor (aktiv komponent - bisoprololhemifumarat) brukes til terapi arteriell hypertensjon, hjertesvikt, angina pectoris.

Liste over statin narkotika

Hvilke stoffer er relatert til statiner, og hva er deres aktivitet for å senke kolesterol, kan du finne ut av tabellen nedenfor.

Klassifisering av statiner

I medisin er visse parametere for klassifisering tatt i betraktning.

Hvordan velge statiner?

Til tross for alle vurderinger om statiner for å redusere kolesterol, er det opp til pasienten å bestemme om man skal ta slike medisiner, men det er bare nødvendig å gjøre dette på anbefaling av en spesialist. Viktig, først og fremst, ikke tilbakemelding, men utnevnelse av lege.

Hvis en person fortsatt bestemte seg for å ta statiner, bør valgfaktoren ikke være prisen på medisinen, men først og fremst tilstedeværelsen av kroniske sykdommer.

Uavhengig behandling, hvis det økes kolesterolet, kan det ikke utføres noen legemidler. Behandling for økt kolesterol og lipid metabolisme lidelser er foreskrevet av en kardiolog eller terapeut. I dette tilfellet vurderer eksperten nødvendigvis følgende risikoer:

 • alder;
 • gulvet;
 • vekt;
 • Tilstedeværelsen av dårlige vaner
 • sykdommer i kardiovaskulærsystemet, andre sykdommer (diabetes mellitus, etc.).

Det er viktig å ta statiner i dosen som ble foreskrevet av legen, mens det er viktig å ta biokjemisk blodprøve så ofte som foreskrevet av en spesialist.

I tilfelle at for dyre piller ble foreskrevet, kan du be legen om å erstatte medisiner som er billigere. Imidlertid anbefales det å bruke originale forberedelser, siden generikkene av innenlandsk produksjon er av lavere kvalitet enn det originale stoffet og generikkene som tilbys av importprodusenten.

De som tidligere tar interesse, er interessert i hvilke virkelige fordeler og skader av statiner fra kolesterol, og flere viktige faktorer må vurderes for å minimere skadene av disse stoffene.

Hvis medisiner foreskrives for eldre pasienter, bør det tas hensyn til risikoen myopati dobles hvis tatt sammen med rusmidler fra hypertensjon, gikt, diabetes mellitus.

Ved kroniske leversykdommer er det ønskelig å ta Rosuvastatin i lave doser, pravastatin (Pravaksol). Disse stoffene gir beskyttelse for leveren, men når du bruker dem kategorisk, kan du ikke drikke alkohol, og også øve behandling antibiotika.

Med konstant manifestasjon av smerte i musklene eller tilstedeværelsen av en risiko for skade, er det også tilrådelig å bruke Pravastatin, siden det ikke er så giftig for musklene.

Personer med kronisk nyresykdom bør ikke tas Fluvastin Lescoll, også ikke bør drikke Atorvastatin kalsium (Lipitor), siden disse legemidlene er giftige for nyrene.

Hvis pasienten søker å redusere kolesterol med lav tetthet, anbefales det å bruke forskjellige typer statiner.

For tiden er det ingen presise data at det er tilrådelig å ta en kombinasjon av "statiner pluss nikotinsyre". Når du tar nikotinsyre, kan folk med diabetes miste blodsukker, giktangrep, blødning fra fordøyelseskanalen er også mulig, sannsynligheten øker rabdomyolyse og myopatier.

Studien av effekten av statiner på kroppen

Tidligere kardiologer foreskrev statiner for mennesker som lider iskemisk sykdom, arteriell hypertensjon, og har lav risiko for kardiovaskulære patologier.

For tiden har holdningen til denne typen narkotika endret seg i noen spesialister. Selv i Russland så langt har det ikke vært en fullverdig uavhengig studie av effektene av statiner på kroppen.

I mellomtiden hevder canadiske forskere at etter bruk av statiner, er risikoen katarakt hos pasienter økte med 57%, og forutsatt at en person led diabetes mellitus, - med 82%. Slike alarmerende data ble bekreftet ved statistisk analyse.

Spesialister analyserte resultatene fra fjorten kliniske studier som ble utført for å studere effekten av statiner på kroppen. Deres konklusjon var som følger: Når du tar denne typen medisin, reduseres sannsynligheten for slag og hjerteinfarkt, men i følge de alvorlige bivirkningene, er de ikke foreskrevet for personer som ikke tidligere har hatt slag eller hjertesykdommer. Ifølge forskere utvikler folk som regelmessig tar slike legemidler følgende bivirkninger:

Men generelt er det forskjellige synspunkter på om disse stoffene er skadelige, eller de er relativt sikre.

 • Forskere fra Tyskland har vist at med lavt nivå av kolesterol, sannsynligheten for å utvikle seg kreft, leversykdommer og en rekke alvorlige plager, samt tidlige dødsfall og selvmord, og bekrefter dermed at lavt kolesterolnivå er farligere enn høyt kolesterol.
 • Forskere fra USA sier det hjerteinfarkt og slag utvikle seg ikke på grunn av høyt kolesterol, men på grunn av et lavere nivå av magnesium i kroppen.
 • Statiner kan undertrykke en viktig funksjon av kolesterol, gjenopprette forstyrrelser i kroppens vev. For å øke muskelmassen i kroppen, og for sin normale aktivitet som helhet, er det nødvendig med fettceller med lav tetthet, det vil si "dårlig" kolesterol. Hvis det mangler det, myalgi, muskeldystrofi.
 • Når du tar slike legemidler, undertrykkes kolesterolproduksjon henholdsvis og produksjonen mevalonat, som ikke bare er en kilde til kolesterol, men også en rekke andre stoffer. De utfører viktige funksjoner i kroppen, slik at deres mangel kan utløse utviklingen av sykdommer.
 • Denne gruppen medikamenter øker sannsynligheten for å utvikle seg diabetes mellitus, og denne sykdommen fører til økning i kolesterol. Ulike kilder sier at hvis du tar statiner i lang tid, er risikoen for diabetes 10 til 70%. Under påvirkning av disse stoffene, reduseres konsentrasjonen av GLUT4-proteinet som er ansvarlig for nivået av glukose i blodet i cellen. Britiske forskere har bevist at det å ta slike legemidler øker risikoen for diabetes hos kvinner etter menstruasjonspause med 70%.
 • Negative bivirkninger utvikles sakte, henholdsvis, kan pasienten umiddelbart ignorere den, noe som er farlig med langvarig opptak.
 • Ved bruk av statiner, er det en effekt på leveren. De som lider av fedme eller fører en stillesittende livsstil, markerer for en periode forbedringen av fartøyets tilstand. Men over tid er komplekse prosesser i kroppen brutt, noe som kan føre til en forverring i mentale prosesser, særlig hos folk i alderen.

Når en person under 50 år har forhøyet kolesterolnivå, indikerer dette at kroppen utvikler alvorlige lidelser som må behandles. I noen land, på nasjonalt nivå, presenteres programmer som fremmer reduksjonen av kolesterol ved å popularisere aktiv livsstil, endre kostvaner, forlate nikotinavhengighet og bruk av statiner.

Som et resultat, i mange land denne metoden "arbeidet": dødeligheten fra hjerte-og karsykdommer har betydelig redusert. Likevel er det en oppfatning at slutte å røyke, fysisk aktivitet og endre menyen er den beste måten å forlenge livet, enn å bruke medisiner som har kontraindikasjoner, bivirkninger.

Statiner for eldre pasienter

Blant argumentene til fordel for at eldre mennesker bare skal ta statiner etter forsiktig veiing av skade og nytte, kan vi huske en studie der mer enn 3000 mennesker i alderen 60 år og eldre tok medisinstatiner. Omtrent 30% merket manifestasjonen av muskel smerte, samt en reduksjon i energi, tretthet, svakhet.

Smerten i musklene er mest alvorlig hos de som nettopp har begynt å ta slike medisiner. Som følge av dette reduserer denne tilstanden intensiteten i fysisk aktivitet - det er vanskelig for folk å trene, gå, noe som i sidste ende fører til økt risiko for å utvikle slag og hjerteinfarkt. I tillegg begynner en person som beveger seg litt, gradvis å øke kroppsvekten, noe som også er en risiko for kardiovaskulær sykdom.

Fibrats: hva er det?

preparater fibrater brukes også til å senke kolesterolet. Disse stoffene er avledet fibronsyre. De binder seg til gallsyre, og reduserer dermed den aktive produksjonen av kolesterol i leveren.

fenofibrat redusere nivået medisinsk lipider, som igjen fører til en nedgang i kolesterolet. I kliniske studier reduserer bruken av fenofibrat kolesterol med 25%, triglyserider med 40-50%, og øker også nivået av såkalt "godt" kolesterol med 10-30%.

Instruksjonen om bruk av fenofibrates, ciprofibrates indikerer at med høyt kolesterolnivå reduserer disse legemidlene mengden ekstravaskulære innskudd, og senker også kolesterol og triglyserider hos pasienter med hyperkolesterolemi.

 • Taykolor;
 • Lipantil;
 • Exilip 200;
 • ciprofibratLipanor;
 • Gemfibrozil.

Men før du kjøper og tar slike medisiner, bør du vurdere at deres mottak fører til utseendet av visse bivirkninger. Som regel manifesterte seg ofte en rekke fordøyelsessykdommer: flatulens, fordøyelsesproblemer, diaré, oppkast.

Det er slike bivirkninger etter å ha tatt fenofibrates:

 • Fordøyelsessystemet: pankreatitt, hepatitt, oppkast, magesmerter, kvalme, diaré, flatulens, utseende av gallestein.
 • Muskuloskeletalsystemet: Svakhet i musklene, rhabdomyolyse, diffus myalgi, myosit, spasmer.
 • Nervesystemet: hodepine, seksuell dysfunksjon.
 • Hjerte og blodårer: lungeemboli, venøs tromboembolisme.
 • Allergiske manifestasjoner: hud kløe og utslett, lysfølsomhet, urtikaria.

Det praktiseres kombinere statiner med fibrater for å redusere dosering og følgelig negative manifestasjoner av statiner.

Medisiner som senker absorpsjonen av kolesterol i tarmen

Legemidlet ezetimib (Ezetrol) Er et nytt lipidsenkende middel som reduserer absorpsjonen av kolesterol i tarmen. I tillegg utløser Ezetimibe (Ezetrol) ikke utviklingen av diaré. På en dag må du ta 10 mg medisin. Men det er viktig å vurdere at kroppen produserer opptil 80% kolesterol, og bare ca 20% av det kommer inn i kroppen med mat.

Alle andre medisiner

Legen kan anbefale å ta kosttilskudd (BAA).

Men slike naturlige rettsmidler som Omega 3, tykveol, linfrøolje, liposyre senk kolesterolet litt.

Det bør tas hensyn til at kosttilskudd ikke er medisiner, derfor er slike legemidler dårligere enn statinsmedisiner når det gjelder å forebygge kardiovaskulære sykdommer.

Listen over kosttilskudd som brukes til dette formålet og inneholder naturlige komponenter:

Omega 3

Tabletter som inneholder torskeleverolje (Omega 3, Okeanologii, Omacor) anbefales for opptak til folk som prøver å senke kolesterolet. Fiskolje beskytter kroppen mot utviklingen av plager av blodkar og hjerte, samt fra depresjon og leddgikt. Men for å drikke fiskolje må du være veldig forsiktig, som når du tar det øker risikoen kronisk pankreatitt.

tykveol

Gresskarfrøolje er indikert for opptak til de som lider kolecystitt, aterosklerose fartøy av hjernen, hepatitt. Legemidlet gir koleretisk, antiinflammatorisk, antioksidant, hepatoprotective effekter.

Liposyre

Dette middelet er endogent antioksidant, Den brukes til forebygging og behandling av koronar aterosklerose. Det er en positiv effekt av stoffet på karbohydratmetabolismen. Når det er mottatt, forbedres trofiske neuroner, glykogenivåene i leveren øker.

vitaminer

vitaminer bidra til normalisering av kolesterolindikatorer, øke hemoglobin og andre. Organismen trenger vitamin B12 og B6, folsyre, Nikotinsyre. Det er veldig viktig at disse er naturlige vitaminer, det vil si, det er viktig å spise de matvarene som inneholder disse vitaminene.

Sitoprom

BAD er et ekstrakt av granens fot, det inneholder beta-sitosterol, polyprenoler. Skal tas på hypertensjon, aterosklerose, høye nivåer av triglyserider og kolesterol.

policosanol

BAA - ekstrakt av vegetabilsk voks. Hjelper med å redusere kolesterol med lav tetthet, bidrar til å forhindre atherosklerose.

Andre midler

Gallsyresekvestranter (colesevelam og andre) er legemidler som brukes i kompleks behandling som en hjelpestoff for senking av kolesterol. De undertrykker sin syntese i plasma.

ciprofibrat Lipanor - Undertrykker syntesen av kolesterol i leveren, senker nivået i blodet, reduserer nivået av atherogene lipoproteiner.

funn

Dermed er listen over narkotika for kolesterol som tilbys i dag svært bredt. Men hvis en pasient praktiserer å redusere kolesterol i blodet, må han huske at stoffer som reduserer kolesterolnivået, forårsaker en rekke bivirkninger. Selvfølgelig, når du forskriver medisiner for høyt kolesterol, tar doktoren hensyn til dette, og informerer også pasienten om kontraindikasjoner for å senke kolesterolet.

Men likevel bør medisinske preparater for reduksjon av kolesterol i blod aksepteres, kombinere slik behandling med diett, så vel som aktiv livsstil. Det er ønskelig å ta medikamenter som reduserer kolesterolet i blodet, den siste generasjonen, da deres produsent forbedrer stoffene.

Den beste kur for høyt kolesterol er riktig ernæring

Opptil visse indikatorer kan du senke kolesterolet i blodet med tabletter. Men kolesterolsenkende tabletter bør kun brukes når det er høy risiko for hjerte-og karsykdommer. Det er grupper av pasienter som må ta tabletter fra kolesterol i blodet. I andre tilfeller, før du begynner å ta piller for å redusere kolesterol, bør du konsultere en lege som veier fordelene og skadene til slik behandling.

For å leve et fullt liv, bortsett fra å ta tabletter, må du spise riktig, spille sport. Hvis kolesterolverdiene er svært høye, er det bedre å umiddelbart endre livsstilen, noe som vil bidra til normalisering uten ytterligere behandling. Du kan også øve på mottak av folkemidlene, som inkluderer honning og andre sunneste komponenter som gjør at du kan "rense" kroppen. Hvordan og hvor mange ganger om dagen å konsumere slike midler, vil eksperten fortelle.

Statiner: hvordan å handle, indikasjoner og kontraindikasjoner, en gjennomgang av narkotika, enn å erstatte

Kolesterol, eller kolesterol - et stoff som utfører viktige funksjoner i menneskekroppen. Disse inkluderer:

 • Deltakelse som byggemateriale i prosessen med vital aktivitet av nesten alle celler i kroppen, siden kolesterolmolekyler er inkludert i sammensetningen av cellemembranen og gir den styrke, fleksibilitet og "fluiditet"
 • Deltakelse i fordøyelsesprosessen og dannelsen av gallsyrer, som er nødvendige for spaltning og absorpsjon av fett i mage-tarmkanalen,
 • Deltakelse i dannelsen av hormoner i kroppen - steroidhormonene i binyrene og kjønnshormonene.

Kolesterolinnholdet i kroppen består av to komponenter - syntese (dannelse) av det i leverceller (80%) og eksternt inntak med matvarer (20%). Kolesterol er rik på eggeplomme, meieriprodukter, kjøtt, lever og nyrer av fugler og dyr.

Overflødig kolesterol i blodet fører til det faktum at overskytende molekyler kan deponeres på veggene i blodårene (hovedsakelig arterier). Dannelsen av aterosklerotisk plakk som hemmer blodstrømmen gjennom blodårene, og noen ganger med klumper fester dem fullstendig å dekke åpningen av beholderen, for å fremme utviklingen av hjerteanfall og slag.

total kolesterol, bør normen i voksent humant blod ikke overskride 5,0 mmol / L hos pasienter med koronar hjertesykdom er ikke mer enn 4,5 mmol / l, og i pasienter med hjerteinfarkt - mindre enn 4,0 mmol / L.

Hva er statiner og hvordan fungerer de?

I tilfeller der pasienten har økt risiko for å utvikle hjerteinfarkt på grunn av aterosklerose og brudd på kolesterolmetabolisme, er han vist langsiktig bruk av lipidsenkende legemidler.

Statiner er hypolipidemiske (lipidsenkende) legemidler, hvis virkningsmekanisme er å hemme enzymet som fremmer dannelsen av kolesterol. Arbeid på prinsippet om "nei enzym - ikke kolesterol." I tillegg, på grunn av indirekte mekanismer bidra til forbedring av den skadede indre lag av blodkarene på scenen når aterosklerose er ennå ikke mulig å diagnostisere, men avsetningen av kolesterol på veggene allerede har begynt - i en tidlig fase av aterosklerose. Også gunstig påvirke de reologiske egenskapene til blod, redusere viskositeten, som er en viktig faktor som hindrer dannelsen av blodpropper og fester dem på plaketter.

Den mest effektive for tiden er statiner av den nyeste generasjonen, som inneholder som aktiv ingrediens atorvastatin, cerivastatin, rosuvastatin og Pitavastatin. Narkotika av den siste generasjonen reduserer ikke bare nivået av "dårlig" kolesterol, men øker også blodinnholdet til "godt". Disse er de beste statinene for i dag, og effekten av deres søknad utvikler seg allerede i den første måneden med konstant opptak. Statiner er foreskrevet en gang om dagen om natten, det er mulig å kombinere dem i en tablett med andre hjerte medisiner.

Uavhengig bruk av statiner uten å konsultere en lege er uakseptabelt, siden før du tar stoffet, må du bestemme nivået av kolesterol i blodet. Videre, hvis kolesterolnivået er mindre enn 6,5 mmol / l, innen et halvt år er det nødvendig å prøve å redusere det ved hjelp av kosthold, en sunn livsstil, og bare med ineffektivitet av disse tiltakene bestemmer legen om utnevnelse av statiner.

Fra instruksjonen om bruk av statiner kan du fremheve hovedpoengene:

Indikasjoner for forskrivning av statiner

Hovedindikasjonen er hyperkolesterolemi (høyt kolesterol) med ineffektivitet av ikke-farmakologiske metoder og familiær (arvelig) hyperkolesterolemi med diett ineffektivitet.

aktiv progresjon av aterosklerose og høy risiko for vaskulær okklusjon - hovedindikasjonen for bruk av statiner

Utnevnelsen av statiner er obligatorisk for personer med hyperkolesterolemi forbundet med følgende sykdommer, siden deres bruk i kombinasjon med andre medisinsk foreskrevne medisiner er pålitelig reduserer risikoen for plutselig hjertedød:

 • Personer over 40 år med høy risiko for hjerte-og karsykdommer,
 • Iskemisk hjertesykdom, angina pectoris,
 • Utsatt myokardinfarkt,
 • Operasjon av aortokoronar bypass eller stentinstallasjon i hjertekarsi,
 • hjerneslag,
 • fedme,
 • Diabetes mellitus,
 • Tilfeller av plutselig hjertedød i nærstående under 50 år.

Kontra

Kontraindikasjoner inkluderer brudd på leverfunksjonen (hepatitt, cirrhosis) i aktiv fase, allergiske reaksjoner med tidligere inntak av legemidler. Statiner kan ikke tas av gravide og ammende kvinner, så vel som kvinner i reproduktiv alder som ikke bruker pålitelige prevensjonsmetoder. Statiner påvirker ikke andre typer metabolisme (protein, karbohydrat, purinbytte), slik at de kan brukes til pasienter med diabetes mellitus, gikt og andre sammenhengende sykdommer.

Bivirkninger

Mindre enn 1% av pasientene langvarige og kontinuerlig statin utviklet sykdomsfølelse, søvnforstyrrelser, muskelsvakhet, hørselstap, tap av smak, hjertebank, en skarp nedgang, og øket blodtrykk, reduserte nivåer av blodplater i blodet, neseblødning, halsbrann, magesmerter, kvalme, ustabil krakk, hyppig vannlating, reduksjon i potens, smerter i muskler og ledd, rabdomyolyse (nedbrytning av muskelvev), øket svetting, allergiske reaksjoner.

Mer enn 1% av pasientene kan oppleve svimmelhet, kvalme, smerter i hjertet, en tørrhoste, nesetetthet, perifert ødem, øket hudens følsomhet overfor sollys, hudreaksjoner - kløe, rødhet, eksem.

Kan jeg kombinere statiner med andre stoffer?

I henhold til anbefalingene fra WHO og American Heart Association er statiner et obligatorisk legemiddel ved behandling av koronar hjertesykdom, med stor risiko for komplikasjoner og hjerteinfarkt. Utnevnelse av bare ett legemiddel for å redusere kolesterol er derfor ikke nok de essensielle medisinene er inkludert i behandlingsstandardenea er beta-blokkere (bisoprolol, atenolol, metoprolol, etc.), antiplatelet midler (aspirin, Aspirin Cardio, Aspicor, Trombo Ass, etc.), ACE-hemmere (enalapril, perindopril, kvadripryl, etc.) og statiner. Mange studier har blitt utført som viser at bruken av disse stoffene i komplekset er trygt. Videre, når et trekk, for eksempel pravastatin og aspirin per tablett ble betydelig redusert risiko for hjerteinfarkt (7,6%) sammenlignet med medikamentadministrering alene (nesten 9% og 11% når man tar et statin og acetylsalisylsyre, henholdsvis).

Dermed, hvis tidligere statiner ble foreskrevet for natten, er det på en egen tid fra å ta andre medisiner, nå er verdens medisinske samfunn konkludert med at det å foreta kombinasjonsmedikamenter i en pille er mer å foretrekke. Av slike kombinasjoner blir nå stoffer testet, kalt polypillus, men deres massebruk er begrenset. Allerede brukt medisiner med en kombinasjon av atorvastatin og amlodipin - kaduet, dupleks.

Med høyt kolesterolnivå (mer enn 7,4 mmol / l), er det mulig å bruke statiner sammen med legemidler for å redusere den fra en annen gruppe - fibrater. Denne avtalen skal bare gjøres av en lege, og vurderer risikoen for bivirkninger nøye.

Det er umulig å kombinere statiner med grapefruktjuice, da den inneholder stoffer som senker metabolismen av statiner i legemet og øker deres konsentrasjon i blodet, som er fylt med utvikling av uønskede toksiske reaksjoner.

Ta heller ikke slike stoffer med alkohol, antibiotika, spesielt klaritromycin og erytromycin, da dette kan ha en toksisk effekt på leveren. Antibiotika av andre grupper i kombinasjon med legemidler for å redusere kolesterol er trygt. For å vurdere leverfunksjonen er det nødvendig å ta biokjemisk blodprøve hver tredje måned og bestemme nivået på leverenzymer (ALAT, ASAT).

Skader og fordeler - for og imot

Enhver pasient, når du tar medisiner foreskrevet av en lege, tenker på korrekthet av reseptene. Å ta statiner er ikke noe unntak, spesielt som du ofte kan høre om farene ved disse stoffene. Denne oppfatningen kan fjernes, siden nye medisiner har blitt utviklet de siste årene som gir mer fordel enn skade.

Fordeler med å ta statiner

 1. Reduksjon av dødelighet fra hjerteårsaker med 40% i løpet av de første fem årene;
 2. Reduser risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt med 30%;
 3. Effektivitet er reduksjonen av kolesterolnivået med konstant påføring på 45 - 55% av det opprinnelige høye nivået. For å vurdere effektiviteten av pasienten bør ta en blodprøve hver måned for innholdet av kolesterol;
 4. Sikkerhet - å ta den siste generasjonen statiner i terapeutiske doser, har ingen signifikant toksisk effekt på pasientens kropp, og risikoen for bivirkninger er ekstremt lav. En rekke studier, å gjennomføre langtidsovervåkning av pasienter som er under langtids statinterapi, har det blitt demonstrert at deres metode kan føre til utvikling av type 2 diabetes, kreft, leversykdom, grå stær og svekke den mentale egenskaper. Dette har imidlertid blitt avvist og bevist at slike sykdommer utvikler seg på grunn av andre faktorer. Videre observasjoner utført i Danmark for pasienter med eksisterende diabetes mellitus type 2 1996 år har vist at risikoen for diabetiske komplikasjoner så som diabetisk neuropati, retinopati, redusert med henholdsvis 34% og 40%;
 5. Et stort antall analoger med ett aktivt stoff i forskjellige prisklasser, noe som bidrar til å velge stoffet med hensyn til pasientens økonomiske evner.

Ulemper ved å ta statiner

 • Høy pris på noen originale produkter (en crucifer, et palisander, en gaffel av forte). Heldigvis er denne feilen lett eliminert ved å bytte stoffet med samme aktive substans med en billigere analog.

Selvfølgelig bør slike fordeler og uforlignelige fordeler tas i betraktning av en pasient som har indikasjon på opptak, dersom han tviler på om det er trygt å ta statiner og nøye veier fordeler og ulemper.

Oversikt over forberedelsene

Listen over narkotika som oftest er foreskrevet for pasienter, presenteres i tabellen:

Til tross for en så stor spredning i kostnaden for statiner, er billigere analoger få dårligere enn dyre rusmidler. Derfor, hvis pasienten ikke kan kjøpe det opprinnelige stoffet, er det ganske mulig å erstatte det med en lege resept for en lignende og rimeligere pris.

Video: statiner i "Helse" -programmet

Er det mulig å redusere nivået av kolesterol uten tabletter??

I behandlingen av aterosklerose som en manifestasjon av det overskytende i kroppen av "dårlig" kolesterol fra første legebesøk bør være anbefalinger for korreksjon av livsstil, fordi hvis kolesterolnivået er ikke for høy (5,0 til 6,5 mmol / l), og risikoen for hjertekomplikasjoner er ganske lav, det er mulig å prøve å normalisere det ved hjelp av slike hendelser:

 • Riktig ernæring, organisering av et måltid med unntak av fete, stekte matvarer. Prefekt er gitt til retter i damp, kokt, stuvet. Forbruk av egg (eggeplommer), kjøtt av fete varianter, biprodukter (lever og nyrer), meieriprodukter er begrenset. Det er viktig å ikke utelukke disse produktene, men bare å bruke dem i moderasjon i samsvar med prinsippene om riktig ernæring, siden kolesterol er nødvendig av kroppen som byggemateriale for hjernen, leveren, blodlegemene og andre organer og vev. Derfor ikke bruk produkter med innhold er ikke verdt det.
 • Tilstrekkelig fysisk tilstand av kardiovaskulærsystemet (turgåing, gymnastikk, utendørs aktivitet, etc.).
 • Avslag fra dårlige vaner, som forskere har bevist at alkoholmisbruk og røyking øker kolesterolet i blodet.

Noen matvarer inneholder såkalte naturlige statiner. Blant disse produktene er de mest studerte hvitløk og gurkemeie. Fiskeoljepreparater inneholder omega-3 fettsyrer, som bidrar til normalisering av kolesterol metabolisme i kroppen. Du kan ta fiskeolje, kjøpt på apoteket, og du kan lage fiskeretter (ørret, laks, laks etc.) et par ganger i uken. Bruk av tilstrekkelige mengder vegetabilsk fiber, som finnes i epler, gulrøtter, frokostblandinger (havregryn, byg) og bønner, oppfordres.

I fravær av effekt fra ikke-farmakologiske metoder, foreskriver legen ett av de hypolipidemiske legemidlene.

Avslutningsvis vil jeg bemerke at, til tross for frykt for pasienter og forståelse av farene ved statiner, er deres formål helt berettiget i avansert atherosclerosis med koronarsykdom, da disse stoffene er faktisk forlenge livet. Hvis du har høyt kolesterolnivå uten første tegn på vaskulær lesjon, bør du spise riktig, flytter aktivt, føre en sunn livsstil, og i fremtiden, så trenger ikke å tenke på om du trenger å ta statiner.

Les Mer Om Fartøyene