Årsaker og behandling av hjerteinsvikt i venstre ventrikulær tilstand

Det menneskelige hjerte består av fire kamre, hvorav venstre ventrikel er den mest utviklede. Tykkelsen på muskelvegget i den når normalt 1 cm, takket være sitt arbeid, er alle indre organer blodstrømmende. Derfor er ventrikulær hjertesvikt det hyppigste manifestasjonen av nedsatt myokardfunksjon. Som et resultat av reduksjon i kontraktiliteten i muskelvev, påvirkes pumpefunksjonen hovedsakelig.

Samtidig forekommer blodstasis først i karene i den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen, og deretter i den lille (pulmonale) sirkelen. Som et resultat av hjertesvikt oppstår hypoksi (reduksjon i oksygenavgivelse), nedgang i metabolske prosesser i cellene og syntese av giftige stoffer (syrer, aktive radikaler).

årsaker

Årsaker til hjertesvikt kan være forskjellige sykdommer i myokardiet, endringer i ventilens arbeid eller økt trykk:

 1. Infarction har en ledende posisjon blant årsakene til nedgangen i pumpefunksjonen. Samtidig er en del av hjertet enkelt slått av fra jobb.
 2. Arrytmi, hvor muskelfibrene er chaotisk redusert. På grunn av dette er ejektjonsfraksjonen betydelig redusert.
 3. Myokarditt - en inflammatorisk lesjon av muskelvevet, fører til nederlag av visse deler av hjertet.
 4. Kardiomyopatier av forskjellig opprinnelse (arvelig, alkoholisk) forårsaker utvidelse av hjertehulene og blodstasis.
 5. Tapet på ventilapparatet kan være medfødt og ervervet (aterosklerotisk, revmatisk). Med stenose (innsnevring av åpningen) er det en alvorlig hindring for blodstrømmen, til tross for normal sammentrekning av ventrikkelen. Når ventilen er utilstrekkelig (ufullstendig lukking av ventiler), går det meste av blodet tilbake til venstre ventrikel, og bare en liten mengde kommer inn i systemcirkulasjonen.

symptomer

Kliniske former for forstyrrelse av venstre ventrikulær kan være akutt og kronisk.

Akutt hjertesvikt, som regel, manifesteres av hjerteastma, lungeødem eller kardiogent sjokk.

Åndedrettsstendigheter oppstår på grunn av hevelse av bronkialvegget og den påfølgende strømmen av væskedelen av blodet inn i hulrommene i alveolene. Lungene fylles gradvis fra innsiden med vann. Prosessen er akkompagnert av uttalt dyspnø, forsterket i horisontal stilling, skumaktig rosa sputum, hoste. Denne tilstanden krever akutt legehjelp, da det fører til døden til 20% av pasientene på den første dagen.

Ved kronisk hjertesvikt kommer symptomene på blodstagnasjon til å bli forkant i en stor sirkulasjon av blodsirkulasjonen. De inkluderer:

 • Hevelse i nedre ekstremiteter. De begynner med ankelleddet og stopper og, oppover, kan nå området til den fremre bukveggen.
 • Sårhet i riktig hypokondrium, som er forbundet med levernes fylde. Hovent vev øker i størrelse og presser på kapselen, noe som fører til smerte.
 • Ascites er akkumulasjoner av væske i bukhulen, hvorav volumet kan nå 10-15 liter. I dette tilfellet er det karakteristiske utseendet til magen noen ganger sammenlignet med frosken.
 • Hydrotorax er et væske i pleurhulen. Siden thoraxen består av et beinskjelett, og lungevevvet er lett komprimert, så til og med med 1 liter akkumulering, er respiratorisk funksjon signifikant svekket.
 • Cyanose av ekstremiteter og lepper på grunn av stagnasjon av blod med lavt oksygeninnhold.
 • Lungeødem og hjerteastma.
 • Væskeretensjon og reduserte mengder urindannelse på grunn av nedsatt blodtilførsel til nyre.

Avhengig av graden av symptomer på hjertesvikt utmerker seg tre faser:

 1. Den første, som kan være en liten kortpustethet og rask hjerterytme ved en betydelig belastning. Det er ingen tegn på en patologi i hjertet.
 2. Gjennomsnitt. Karakterisert av utseende av ødem, cyanose, dyspné med mosjon og i ro.
 3. Terminalfasen er observert i slutten av sykdommen og er forbundet med irreversible forandringer i vitale organer.

behandling

Behandling av hjertefeil i venstre ventrikkel inkluderer flere klasser av medisiner:

 • diuretika (diuretika) fjern overflødig væske fra kroppen og forbedre nyrefunksjonen;
 • Betablokkere reduserer belastningen på hjertemuskelen ved å redusere hyppigheten av sammentrekninger;
 • ACE-hemmere forhindrer utvidelse av hjertehulene og normaliserer blodtrykket.
 • glykosider øker ejektjonsfraksjonen, spesielt i arytmier;
 • Nitrater utvider karene og lindrer tegn på akutt hjertesvikt.

En integrert del av behandlingen av nedsatt venstre ventrikulær funksjon er eliminering av årsaken som forårsaket det:

 • Når hjerteinfarkt er nødvendig så snart som mulig for å gjenopprette patronen til kranspulsåren. Dette kan gjøres ved hjelp av koronarangiografi (studier av fartøy under røntgen) og stenting (arterieforstørrelse og innstilling av en spesiell vår).
 • Hvis det er alvorlig skade på hjerteventilene, må du utføre kirurgisk behandling. Ventiler er proteser enten ved bruk av metallstrukturer eller ved hjelp av donorprøver, inkludert de som er oppnådd fra griser.
 • Behandling av arytmi utføres med medisiner, og hvis de er ineffektive, utføres radiofrekvensablasjon og laser cauterization av eksitasjonsfokus i hjertet.
 • Med kardiomyopati er den eneste effektive metoden for behandling hjerte-transplantasjon.

I tillegg til tradisjonell behandling må pasienter med kronisk hjertesvikt overholde visse regler om livsstil:

 • å kontrollere vekt, siden fedme kan provosere hypertensjon;
 • å observere en diett med begrensning av salt, vann og animalsk fett;
 • For å utføre tillatelig fysisk aktivitet anbefalt av legen
 • Avstå fra å røyke og drikke alkohol.

Behandling av akutt ventrikulær svikt er obligatorisk på et sykehus i intensivavdelingen. I dette tilfellet administreres alle legemidler intravenøst. Hvis lungeødemet er svært uttalt, utføres intubasjon av luftrøret ved hjelp av et rør og pasienten overføres midlertidig til kunstig ventilasjon. Økt trykk i pustekretsen gjør at alveolene kan rengjøres mekanisk av overflødig væske.

Hvis pasienten har en alvorlig lesjon i venstre ventrikelmykokardium, kan bruken av det såkalte kunstige hjerteapparatet hjelpe til med behandlingen. Det er en pumpe som enten er implantert i thoraxen eller festet med spesielle rør. Dette tiltaket er midlertidig og utformet for å lindre symptomene på venstre ventrikulær svikt mens du venter på et passende organ for transplantasjon.

Hjertesvikt reduserer ikke bare pasientens livskvalitet, men kan føre til plutselig død. Den farligste av sine akutte manifestasjoner, inkludert lungeødem og kardiogent sjokk. Behandling bør sikte på å eliminere symptomene og årsaken som forårsaket denne tilstanden. Tidlig utnevnt og riktig valgt terapi er nøkkelen til suksess i kampen mot venstre ventrikulær svikt.

Gjennomgang av venstre ventrikkelfeil: årsaker, førstehjelp, behandling

Fra denne artikkelen vil du finne ut: årsakene til venstre ventrikulær svikt, hva slags sykdom er det. Hvilke metoder blir diagnostisert og behandlet for patologi.

Venstre ventrikulær svikt er en tilstand av hjertet der venstre ventrikel ikke kan skille ut et tilstrekkelig blodvolum i aorta. På grunn av dette stagnerer det venøse blodet i den lille (pulmonale) sirkulasjonen av sirkulasjonen. Brutt blodsirkulasjon i en stor sirkel, noe som fører til utilstrekkelig blodtilførsel til alle organer.

Kronisk venstre ventrikulær svikt er en farlig patologi, som bare kan herdes i begynnelsen.

Akutt venstre ventrikulær svikt fører ofte til døden og herdes bare hvis legen kom raskt til pasienten. En viktig rolle er spilt av riktig tilveiebrakt førstehjelp.

Behandling av venstre ventrikulær svikt håndteres av en kardiolog og hjertekirurg.

Årsaker til patologi

Mangel på venstre ventrikel provoserer medfødte eller oppkjøpte kardiovaskulære sykdommer, som for eksempel:

 • hjerteinfarkt i venstre ventrikel;
 • kronisk iskemi av hjertet;
 • kardiomyopati;
 • kronisk arteriell hypertensjon;
 • stenose av aortaklappen;
 • aortaklafffeil;
 • defekter av mitralventilen;
 • myokarditt (betennelse i hjertets muskellag);
 • defekt av inngrepsseptum;
 • Eisenmenger kompleks;
 • tetrad av Fallot.

Øk risikoen for å utvikle ventiler i slekt vaner i venstre ventrikulær tilstand (alkoholisme, røyking, rusmisbruk), stillesittende livsstil eller for intens fysisk aktivitet. Og også hyppige belastninger, overdreven forbruk av fettstoffer, overvekt, eldre alder.

Egenskaper og symptomer på patologi

Alvorlighetsgraden av symptomer avhenger av stadiet av venstre ventrikulær svikt. I begynnelsen av utviklingen er det ingen symptomer, og patologi er kun synlig på EKG og ultralyd i hjertet. Derfor er det svært viktig å sende en forebyggende medisinsk undersøkelse til rett tid, selv om du ikke er bekymret for noe.

Kronisk venstre ventrikulær svikt

Denne konstante manglende evne til venstre ventrikkel å fullstendig utlede blodet, som fører til brudd på blodtilførselen til alle organer og stagnasjon av blod i lungesirkelen.

Symptomer på kronisk form:

Men folk som ikke har engasjert i fysisk trening på regelmessig basis, disse skiltene ikke har klinisk verdi som kortpustethet og hjertebank og normalt vises skarpe treningen med høy intensitet.

Karakteristiske symptomer: kortpustethet med et lite fysisk trening (tur til butikken, vandre rundt i huset, innenrikspolitikk), og over tid - og i ro, smerte og tyngde i øvre høyre kvadrant (på grunn av nedsatt blodsirkulasjon øker leveren), cyanose av lepper, hoste, angrep av hjerteastma, ascites (hevelse i bukhulen).

Også hodepine og svimmelhet er mulig på grunn av utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen.

Manifestasjoner på EKG, ultralyd av hjerte og røntgen:

Ved hjelp av disse diagnostiske metodene kan man også identifisere den underliggende sykdommen som fremkalte ventrikulær svikt.

Akutt form for patologi

Akutt venstre ventrikulær svikt er en kraftig reduksjon i effektiviteten til venstre ventrikel. Det utvikler i løpet av et hjerteinfarkt, hypertensiv krise, ventrikulær septal brudd, aortastenose eller akutt mitral, akutt svikt i en av disse ventiler.

Siden funksjonen til venstre ventrikel er forstyrret, og høyre ventrikel samtidig fungerer normalt, øker trykket i lungesirkulasjonen. I denne forbindelse er det lungeødem.

Og på grunn av et sterkt brudd på blodsirkulasjonen i alle organer kan det utvikles kardiogent sjokk.

Symptomer på akutt venstre ventrikulær svikt:

Hvis pasienten lyver, antar han en tvunget sitteposisjon, siden i horisontalet øker symptomene.

Også kan legges kaldt svette, hevelse av årer på nakken.

Isolering av skumende rosa sputum, høyt hvesende, hørbar i avstand, kvelning, kald svette, hovne livmorhalsvev.

Ved akutt ventrikulær svikt kombineres kardiogent sjokk med lungeødem og dets symptomer (beskrevet ovenfor).

Helse og liv til pasienten avhenger av hastigheten på tilveiebringelse av kvalifisert medisinsk behandling, samt om riktigheten av førstehjelp.

Manifestasjoner av akutt form på EKG:

 • Depresjon av ST-segmentet i 1, aVL og thoraxledninger.
 • Deep S tenner i 3 ledninger.
 • Høy R-tann i 1 bly.
 • Høy og bred P-tann i 1 bly.
Klikk på bildet for å forstørre

Førstehjelp i akutt form

Det første du må gjøre er å ringe en ambulanse, eller hvis pasienten allerede er på sykehuset, ring til legen.

Ved førstehjelp er det ekstremt viktig å kjenne pasientens blodtrykk.

Hvis pasienten lyver, flytt ham til en sittende eller semi-liggende stilling, med beina senket ned.

For å lette byrden på hjertet og lungene, plasser du turneringer på underbenet (15 cm under lysken).

Disse tiltakene utføres ikke under sterkt redusert trykk.

Med kardiogent sjokk, er førstehjelp for å sikre tidligst mulig ankomst av leger. Ring umiddelbart til en ambulanse eller ta en person til sykehuset selv.

behandling

Det kan både være medisinsk og kirurgisk, avhengig av årsak og alvorlighetsgrad.

medisinering

I kronisk form av sykdommen kan legemidler forskrives i både tabletter og injeksjoner. I akutt form preparater injiseres, innånding brukes også.

Grunnleggende medisiner for behandling:

Ved akutt venstre ventrikulær svikt for øyeblikkelig hjelp, inklusive injeksjon, inhalasjon oksygen antifomsilanom for å eliminere den skummende slim og enkel å puste.

Hvis pasienten har kardiogent sjokk, må du ikke injisere medisiner som reduserer blodtrykket.

Nødhjelp for kardiogent sjokk er å øke trykket til minst 90 til 60 mm Hg. Art. For å gjøre dette, bruk Dobutamin, Dopamin, Norepinephrine eller andre medisiner.

Videre behandling av pasienter som har opplevd akutt ventrikulær svikt, er å hindre gjentakende lungeødem. For det første er nitrater (Nitroglycerin) foreskrevet for å redusere diastolisk trykk i lungearterien. Hvis en pasient har alvorlig arteriell hypertensjon, er ganglion blokkere foreskrevet. I andre henseender er behandlingen ligner den i kronisk form av venstre ventrikulær svikt.

Kirurgisk behandling

Det er rettet mot å eliminere årsaken til kronisk ventrikelsvikt eller gjenopprette blodsirkulasjonen ved hjerteinfarkt, noe som forårsaket en akutt form for patologi.

I kronisk form, avhengig av hvilken sykdom det forårsaket, oppfører:

 1. Koronararterie stenting.
 2. Prostetisk aortaklaff.
 3. Mitralventilproteser.
 4. Lukking av en interventrikulær septalfeil med en okkluderer.
 5. Radikal korreksjon av komplekse hjertefeil (Eisenmenger kompleks, Fallot tetrads).

I den akutte form av venstre ventrikulær svikt forårsaket av hjerteinfarkt, som er ledsaget av kardiogent sjokk, utføres følgende operasjoner:

 • Intra-aorta ballong motpulsering - innføring av en spesiell oppblåst ballong som pumper blod inn i aorta.

 • Koronar angioplastikk - utvidelse av lumen i koronarbeholderen for å gjenopprette blodtilførselen til hjertemuskelen.

  Hvis det er forårsaket av akutte feil i ventiler, er de presserende proteser.

  outlook

  I kronisk form avhenger prognosen av scenen.

  I begynnelsen er prognosen gunstig. Ved riktig behandling kan en vedvarende forbedring i pasientens tilstand oppnås.

  I akutt form er prognosen relativt ugunstig. Selv om det var mulig å fjerne lungeødem, er risikoen for tilbakefall høy. Dersom fullstendig eliminere årsaken til akutt svikt i venstre hjertekammer via kirurgi (for eksempel transplantasjon ventil eller nøddrift for å gjenopprette den koronare blodstrøm), er prognosen er forbedret, men er ikke gunstig.

  Med kardiogent sjokk oppstår 88% av dødsfall. Ofte er det knyttet til tidlig medisinsk behandling.

  Venstre ventrikulær svikt: symptomer, behandling, årsaker

  Venstre ventrikulær svikt er ikke en sykdom, men et syndrom som kan forekomme med ulike patologier i det kardiovaskulære systemet. Dette kan være et myokardialt infarkt, hypertensjon, medfødt og ervervet hjertesykdom, aterosklerose av koronararteriene og mer.

  etiologi

  Hvilke forhold er nødvendige for å utvikle venstre ventrikulær svikt? Årsaken kan være lav ejeksjonsfraksjon når hjertet pumper i en syklus mindre enn førti milliliter blod, og også for å redusere systemtrykket. Slike forhold kan oppstå i akutt koronarsyndrom, stenose av ventiler, inflammatoriske sykdommer, hjerteinfarkt, lungeemboli, hjertetamponade, og så videre.. Noen ganger kan årsaken være mangel på blod tilbake til hjertet gjennom venesystemet.

  Typisk, venstre ventrikkelsvikt med lungeødem forbundet, men kan forekomme og anemi, tyrotoksikose, svulster og cerebralt traume. I disse tilfellene observeres en patologisk økning i hjerteutgang.

  Forholdet til hjerteinfarkt

  Venstre ventrikulær svikt er ofte forbundet med akutt myokardinfarkt. Hun kan dukke opp på samme tid som han, og noen dager senere. I andre tilfelle er den patologiske prosessen forårsaket av et kraftig tap av et stort antall kardiomyocytter.

  For det første kan ejeksjonsfraksjon holdes ved cirka 70 prosent av den forutsagte, ettersom forstyrret diastolisk funksjon av venstre ventrikkel, systolisk og ikke. Samtidig observeres unormal regurgitasjon (kaster) av blod fra ventrikkelen inn i atriumet gjennom mitralåpningen. Årsakene kan være flere:

  • skade på papillære muskler;
  • utvidelse av hjertets hulrom;
  • skade på ventilen.

  Akutt venstre ventrikulær svikt i de første timene etter et hjerteinfarkt kan skyldes en reduksjon i blodets totale volum, en forsinkelse i vann og ioner i kroppen, samt pågående medisinske aktiviteter.

  patogenesen

  Venstre ventrikulær svikt er en typisk patologisk prosess som begynner med en økning i blodtrykk i lungens mikrocirkulatoriske seng. Dette fører til svettefluid fra karene i vevet og redusere elastisiteten i luftveiene. Hvis trykket ikke faller, kommer transudatet inn i alveolene og bryter gassutvekslingen, "slukkes" de fylte kamrene. Perfusjonen av oksygen minker, kroppen begynner å lide av hypoksi og hyperkapnia.

  Væsken kommer alt fra vaskulærsengen til lungene. Det sprer seg gradvis fra periferien til midten, innsnevrer bronkulens lumen, forårsaker hvesning og hoste. På dette punktet er shunt-systemet slått på. Det tømmer overflødig blod fra karene i den mikrocirkulatoriske sengen inn i de større venene i lungene. Dette fører til blanding av blod med forskjellig oksygeninnhold. Gradvis slutter et slikt system å være effektivt, og tilstanden er forverret. På grunn av luftveisbevegelser, skylles væske i lungene og mer "tette" alveolene, og blokkerer luftens tilgang.

  form

  Akutt venstre ventrikulær svikt manifesteres i to kliniske former:

  1. Det første skjemaet blir observert hos pasienter med høyt blodtrykk, mangel på aortas ventiler og lesjoner i hjernen. En slik kombinasjon av symptomer gir opphav til trykk i både de store og små sirkulasjonskretsene, samt en stor hjerteutgang. For å kurere sykdommen i dette tilfellet, er det nødvendig å redusere blodstrømmen til de riktige avdelingene for ikke å overbelaste lungens fartøy.
  2. Den andre form er preget av klassiske manifestasjoner av venstre ventrikulær svikt, nemlig: reduksjon i trykk og hjerteutgang. Dette skjemaet vises etter et hjerteinfarkt, i nærvær av dekompensert mitral- eller aortastenosose (det vil si kjøpt hjertesykdom), med langvarig løpet av bilateral lungebetennelse.

  Kronisk hjertefeil i hjertefrekvensen

  Denne patologien oppstår av samme grunner som den akutte form, men bare gradvis, slik at kroppen har tid til å tilpasse seg endringene og kompensere dem. I stedet for skummende væske i lungene, observeres stagnasjon av venøst ​​blod og en reduksjon i blodsirkulasjonshastigheten. Dette påvirker perfusjonen av blodstrøm og forårsaker kronisk hypoksi.

  Det hele starter med kortpustethet etter fysisk anstrengelse og økt hjertefrekvens. Da blir det vanskelig å puste inn i utsatt stilling, spesielt om natten, så pasientene opptar en semi-sittende stilling. Til dyspnø blir en host med slem tilsatt, hvor blodårer kan sees. Det er et brudd på hjerterytmen, utseendet på ekstra toner. På dette stadiet kan sykdommen bli forsinket i årevis. Så går det plutselig inn i akutt venstre ventrikulær svikt og slutter som regel dødelig.

  symptomer

  Å kjenne til patogenesen, er det mulig å forutse hvordan venstre ventrikulær svikt vil manifestere seg. Symptomer illustrerer tre patologiske forhold: hjerteastma, lungeødem, sjokk.

  • Kardial astma manifesteres ved angrep av kvelning. Huden blir dekket med en klebrig, våt, kald svette, fingertrådene og den nasolabiale trekanten er blå. Åndedrettsen blir høy, spent, hørbar tørrvoks. Hjertet slår veldig fort, arterielt og sentralt venetrykk økes.
  • Lungødem er neste stadium i utviklingen av den patologiske prosessen. Ved auskultasjon kan store og små boblende raler høres, puste gurgling, hørbar på avstand. Luftveiene kan overstige 40 ganger per minutt (to ganger normen). Pasienter utvikler en hoste med rosa skumaktig ekspektorering.
  • Sjokk er den terminale fasen av lungeødem. Åndedrettsvern blir mer og mer overfladisk, det skummende væske fyller ikke bare lungene, men også luftrøret og ses i hjørnene av leppene. Trykket faller kraftig, og hjertefrekvensen tvert imot øker. Når lungene er fullstendig fylt med væske, dør en person.

  klassifisering

  Venstre ventrikulær svikt, som oppsto etter akutt myokardinfarkt, kan klassifiseres i henhold til kliniske tegn og resultater av instrumentelle studier i 4 stadier.

  1. Det er ingen synlige tegn på hjertesvikt.
  2. Det er våte raler, en patologisk tredje tone vises og tegn på venøs overbelastning i lungene.
  3. Uttalt pulmonalt ødem, store vesikale raler høres over mer enn halvparten av lungefeltene.
  4. Kardiogent sjokk. Trykket faller under 90, reduserer diurese, huden blir blek, og blir blå, det oppstår en kald svette.

  Den andre klassifiseringen, som også har fire grader av venstre ventrikulær svikt, er basert på karakteren av hvesning, hudtemperatur og fuktighet:

  1. Den wheezing er tørr, svetten er fraværende. Det er ingen stagnasjon i lungene.
  2. Den wheezing er våt, men pasienten er fortsatt tørr. Det er ingen reduksjon i diffusjonen av gasser i lungene, men det er stillestående fenomener.
  3. Kaldsvette oppstår, men det er fortsatt tørt hveske. Perfusjonen av gasser er redusert, men det er ingen vevstopp i lungene.
  4. Kaldsvette og fuktige raler. Dekompensasjon av venstre ventrikulær svikt.

  diagnostikk

  Tegn på venstre ventrikulær svikt bør varsle legen selv før du snakker med pasienten. Så snart en person kommer inn på kontoret (eller kommer til ambulansen), hører kardiologen umiddelbart støyende pust, hvesenhet, dyspné. Pasienten vil klage på utseendet av rosa sputum etter tørr hoste, hemoptysis, en konstant frykt for å dø. En viktig detalj er at for å lindre symptomene han må sette seg ned. Etter undersøkelsen begynner en fysisk undersøkelse. Legen lytter til hjertets toner, bestemmer tilstedeværelsen av patologiske lyder og lyder, arytmier og et pulsunderskudd i perifere arterier. I løpet av disse manipulasjonene vurderer legen i passerer temperaturen og fuktigheten i huden.

  Neste trinn er instrumental diagnostikk. Først blir det tatt et elektrokardiogram, hvor endringen i rytme og reloading av venstre del av hjertet ved trykk, utvidelsen av hulrommene, er klart bestemt. En røntgen av en kardiolog er interessert i konfigurasjonen av hjertets skygge, glattheten av midjen og hevelsen av ventriklene, samt tegn på blodstagnasjon i lungesengen. Denne metoden brukes til å verifisere diagnosen og utelukke andre pulmonologiske patologier.

  Ultralyd (ultralyd) i hjertet utføres for å oppdage brudd i hjertets struktur, samt endringer i funksjonene: utseendet av en patologisk blodstrøm, endring av ventiler, dannelse av aneurysmer og blodpropper. I tillegg tillater denne metoden å bestemme utstøtningsfraksjonen og trykket i hjertehulene, tykkelsen av veggene og størrelsen på kamrene.

  Fra laboratorietester kan legen foreskrive definisjonen av hjernens natriuretiske peptid i blodet. Dette er nødvendig for å utelukke eller bekrefte tilstedeværelsen av kronisk hjertesvikt hos pasienten, siden symptomene på sykdommene er like.

  behandling

  Venstre under venstre ventrikkelfeil? Behandlingen består hovedsakelig av gjenopplivingstiltak og foregår i intensivavdelingen. Det er rettet mot å forbedre myokardial sammentrekning, eliminere takykardi og redusere vaskulær tone. I tillegg er det nødvendig å forhindre utseendet av trombi og forbedre utskillelsen av væske. For å gjøre dette, utfør følgende aktiviteter:

  • Pasienten gis innånding med fuktet oksygen med en hastighet på 6-7 liter per minutt.
  • Sentralvenen er nødvendigvis kateterisert for å overvåke CVP (sentralt venetrykk). Dette hjelper legen til å velge riktig terapi.
  • Det er nødvendig å kontrollere puls og blodtrykk, samt mengden urin (hastigheten på ødemreduksjon) med like intervaller.
  • Hvis det er en signifikant dannelse av skum, tilsettes oksygen med etylalkohol. Slike innåndinger bør skiftes med innånding av luft for ikke å brenne slimhinnen.
  • Medisinsk terapi begynner med introduksjonen av hjerteglykosider og antispasmodik. Dette forbedrer myokardial kontraktilitet og blodstrøm i lungene. I tillegg er pasienter vist morfin. Den beroliger samtidig, lindrer smerter og utvider lungens små fartøy.
  • Hvis trykket forblir høyt, anbefales det å administrere adrenalinreceptorblokkere. Noen ganger brukes for dette formål seler eller tett bandasje av lemmer. Slike manipulasjoner forhindrer utstrømning av venøst ​​blod, og holder arteriene frie.
  • For å redusere hevelse og redusere belastningen på hjertet, utføres tvungen diurese.

  forebygging

  Akutt hjertefeil i hjertefrekvensen kan oppstå både spontant og være en dekompensasjon av kronisk hjertesvikt, så det er viktig å følge legenes instruksjoner nøye, ta regelmessige piller og føre en riktig livsstil. Det er viktig å følge en diett, trene moderat fysisk anstrengelse (som ikke forverrer hvesenhet), unngå stressssituasjoner så mye som mulig (om nødvendig ta lys beroligende midler), overgi dårlige vaner.

  outlook

  Hjelp for ventrikulær svikt bør gis så raskt som mulig, siden dødeligheten fra denne sykdommen er høy. Selv i et spesialisert sykehus, når det 20%.

  Prognosen for slike pasienter er ugunstig. Innen et år etter diagnosen dør ca 10% av pasientene med første eller andre trinn og dø nesten 50% av pasientene med en tredjedel.

  Sosudinfo.com

  Hos personer som lider av ulike hjertesykdommer, utvikler pasienter med hypertensjon og hjerteinfarkt ofte ventrikulær svikt. Den viktigste manifestasjonen av sykdommen er lungeødem, hvor det er et brudd på kontraktiliteten til myokardiet i venstre ventrikel.

  Med utviklingen av patologi, er venstre ventrikkel ikke i stand til å behandle hele blodvolumet, noe som fremkaller overløp i lungene og kapillærene. I fartøyene stiger trykket, plasmaet trenger inn i alveolene, som passerer gjennom de vaskulære veggene. Alveolene er således fylt med blod, og gassen i dem reagerer med væsken for å danne et skum. I dette tilfellet utvikler alveolær ødem som fremkaller lungeødem. Syndrom av venstre ventrikulær svikt (LVH) ble kalt "hjerteastma".

  Klassifisering av PL og årsakene til utviklingen

  Det er sannsynligvis to typer sykdomsutvikling:

  • akutt venstre ventrikulær svikt;
  • kronisk form.

  Disse to typer patologiske endringer er bare forskjellig i utviklingsgraden og manifestasjonen av symptomer.

  Venstre ventrikulær hjertesvikt fortsetter i tre faser:

  • Fase 1 (initial): Fravær av uttalt symptomer, liten forverring av tilstanden under fysisk anstrengelse;
  • Fase 2 (gjennomsnitt): Periodisk utseende av tegn på FVL selv i hvilemodus
  • Trinn 3 (alvorlig): Utviklingen av irreversible prosesser i kroppen, unødig hjelp fører til døden.

  Hovedårsaken til LV-utvikling er stagnasjon av blod i venstre atrium, noe som forårsaker penetrering av vævsfluid i lungene eller alveolene.

  Fremveksten av patologi er mulig i nærvær av samtidige hjertesykdommer:

  • iskemisk hjertesykdom;
  • hjerterytmeforstyrrelse;
  • hjerteinfarkt;
  • arteriell hypertensjon;
  • mangler og hjertesykdommer;
  • kardiomyopati;
  • mitral stenose;
  • arteriosklerose av blodkar;
  • økt blodviskositet (som fører til brudd på hemodynamikk);
  • obturering av lumen i lungevenen;
  • uremia;
  • kardiogent lungeødem.

  Dekompensasjon av hjertet kan skyldes ikke-kardiale faktorer:

  • sykdommer i nyrene, leveren, skjoldbrusk, nervesystemet;
  • alvorlig anemi
  • omfattende kirurgisk inngrep;
  • hypertyreose;
  • overført smittsomme sykdommer, sepsis;
  • misbruk av psykotrope stoffer, alkoholholdige drikkevarer.

  Kronisk form av LVF oppstår når alvorlige strukturelle forstyrrelser i myokardiet. Årsaker til patologi kan være kardiosklerose i post-infarktperioden, skade på hjerteventiler, kardiomyopati.

  Tegn på LVF-forekomst

  Symptomer på venstre ventrikulær svikt er bestemt av årsakene til utviklingen.

  Akutt venstre ventrikulær svikt karakteriseres av følgende symptomer:

  • plutselig kortpustethet;
  • økt blodtrykk (med hypertensive kriser);
  • økt frekvens av hjertefrekvens (i begynnelsen av sykdommen);
  • hoste;
  • utvidelse av størrelsen på hjertet til venstre;
  • utseende av en horisontal posisjon på elektrokardiogrammet;
  • symptomer på hjerteastma
  • respiratorisk insuffisiens;
  • hevelse i nedre ekstremiteter.

  Manifestasjonen av kronisk form av LVF begynner gradvis, med utseende av tretthet, rask tretthet, tap av appetitt. Pasientene er preget av puffiness av underekstremiteter, kortpustethet under fysisk anstrengelse. Hvis det ikke gjøres rettidig behandling, øker symptomene på sykdommen, pasientens tilstand forverres.

  I tilfelle av venstre ventrikkelsvikt med akutt hjerteinfarkt, angina symptomer: trekkende smerte i hjertet, ikke passerer på sin egen, smerter i underarmen og venstre skulder.

  Ofte leds LV av arteriell hypotensjon. I dette tilfellet er karakteristiske symptomer: svak, økt svette, hjertebanken.

  I følge kliniske manifestasjoner ligner hjerteastma tegn på bronkial astma. Men i det første tilfellet er kortpustet forbundet med en innånding, og i andre tilfelle med kortpustethet. I LV-pasienter kommer lindring i sitteposisjon, eller halvsitte med ben senket ned.

  Diagnostiske metoder

  Akutt ventrikelfeil er diagnostisert ved rutinemessige tester og andre undersøkelsesmetoder:

  • bryst røntgen;
  • elektrokardiogram (EKG);
  • ekkokardiografi;
  • generell og biokjemisk blodprøve;
  • visuell inspeksjon av pasienten.

  Radiografi kan avsløre tilstedeværelsen av lungeødem, samt graden av organskader. Metoden for undersøkelse gir også et estimat av hjertets størrelse.

  EKG brukes til å bestemme aktiviteten til alle hjerteenheter, diagnostisere hjerteinfarkt, oppdage hjerterytmeforstyrrelser og overbelastning av hjertekammer. Metoden for ekkokardiografi er basert på bruk av ultralydbølger. Undersøkelsen lar deg få et bilde av hjertet og viser dens funksjonelle aktivitet. Ved hjelp av denne metoden er det mulig å estimere størrelsene på alle hjertehulrom, kontroller driften av ventiler, bestem reduksjonen av utkastningsfraksjonen.

  Når det er tegn på hjerteinfarkt, tilordnes pasienten en koronarografi for å vurdere hjerteskarens patenter når et bestemt kontrastmedium administreres. Ved brudd på patency brukes denne prosedyren som en terapeutisk metode for å gjenopprette blodsirkulasjonsveiene.

  Behandling av LVF

  Behandlingen bestemmes avhengig av sykdomsformen. Behandling av kronisk LVF utføres i to trinn:

  • eliminering av årsakene til hjertedekompensasjon;
  • tilbaketrekking av symptomer ved medisiner.

  Hvis hjertesvikt er tilstede, er det nødvendig med kirurgisk inngrep. I alvorlige tilfeller utføres installasjon av apparater av kunstig sirkulasjon eller hjerte-transplantasjon.

  Narkotikabehandling er foreskrevet for å eliminere ødem, for å fjerne symptomer på kortpustethet og for å støtte hjertets kontraktilitet. I dette tilfellet foreskrives legemidler som hjerte glykosider, ACE-hemmere, beta-blokkere, diuretika av plante og syntetisk opprinnelse. Pasienten viser fullstendig emosjonell hvile. Behandlingen utnevnes individuelt, avhengig av pasientens tilstand av helse, form og alvorlighetsgrad av sykdommen.

  Akutt ventrikulær svikt krever umiddelbar behandling. Nødhjelp er basert på å forhindre lungeødem ved å fjerne tegn på hjerteastma.

  1. Reduksjon i intensiteten av metabolske prosesser for å forbedre toleransen for oksygenmangel. Morfin (reduserer trykk og puster ut), droperidol (beroligende stoff), natriumoksybutyrat (normaliserer blodtrykket og har en beroligende effekt i hypotensjon).
  2. Reduksjon av den inverse venøse blodstrømmen til hjertet. Nitroglyserin (dilaterer koronarbeholdere), natriumnitroprussid (tatt i tilfelle av alvorlig lungeødem), påføring av rundkjeder eller tette bandasjer i hendene.
  3. Redusere belastningen på den lille sirkulasjonen ved å ta diuretika. Preparater for diuretisk øyeblikk brukes som preoral (furosemid, ureitt), og i form av intravenøse injeksjoner.
  4. Nødhjelp for akutt LV i fravær av disse legemidlene er introduksjon av intravenøs gangiblokator (pentamin, arfonade). Legemidlet bidrar til å redusere trykket i de store og små sirkulasjonskretsene. Når du bruker slike legemidler, er det nødvendig å overvåke blodtrykksverdiene hvert 3. minutt (på armen, fri for en dropper). I tilfelle av arteriell hypotensjon er disse stoffgruppene strengt kontraindisert.
  5. Oksygenbehandling - innånding med oksygen. Nødhjelp for LVF vil være ineffektiv i fravær av tilstrekkelig luft i lungene. Levering av oksygen utføres gjennom en spesiell maske eller intravenøst ​​kateter.
  6. En økning i rytmen av myokardiell sammentrekning på bakgrunn av arteriell hypertensjon. I dette tilfellet er følgende utnevnt: dopmin, dobrex.

  Intensiv nødhjelp består i økende hjerteutgang og økende vevsmetning med oksygen. Det er ekstremt viktig i denne situasjonen å eliminere årsaken til nedgangen i utkastningsfraksjonen.

  Det første nødhjelp er gitt til pasienten selv før legenes ankomst. Den sårede setter seg ned halv sitte, den varmere er plassert i føttene. Under tungen er det tatt nitroglyserin (0,0005 g). Oppfølgingstiltak utføres av ambulanser på stedet eller på et medisinsk punkt. Sykehusinnleggelse er indikert med utseende av harbingers av akutt utvikling av venstre ventrikulær svikt, eller etter tilbaketrekking av symptomer på et angrep.

  Forebygging av komplikasjoner

  Hvis medisinsk hjelp ikke er gitt under et angrep, vil komplikasjoner trolig utvikle seg. LVZN syndrom er en alvorlig tilstand som krever stor innsats fra menneskekroppen. Kronisk form av sykdommen - før eller senere kan gå inn i et akutt angrep av lungeødem. Behandlingen er kun effektiv i de tidlige stadier av LV-utvikling. I alvorlige tilfeller er en fullstendig gjenoppretting av pasienten nesten umulig.

  For å forhindre mulige komplikasjoner foreskrives pasienten et spesielt diett. Kostholdet består av lett fordøyelige matvarer med tilstrekkelig kaloriinnhold, og med begrensning av væske og salt. Under eksacerbasjoner er salt fra pasientens diett nesten helt utelukket. Gjennomsnittlig daglig inntak av væske hastighet på minst 0,8 liter, og ikke overstiger 1,5 liter (herunder ikke bare drikk, men alle flytende produkter). Pasienter med LZHN anbefalt å spise mat som inneholder store mengder av kalium: tørket frukt (rosiner, tørkede aprikoser), nøtter, grønnsaker (potet, rosenkål), kornblanding (havremel og bokhvete). Ved bruk av diuretika er forbruket av slike produkter obligatorisk.

  Full og sunn ernæring, avvisning av dårlige vaner, går utendørs er de viktigste tiltakene for å forhindre komplikasjoner. I noen tilfeller kan pasienten i begynnelsen av utviklingen av LVF endre sin livsstil, justere kostholdet, for ikke å provosere forekomsten av anfall. I mer alvorlige sykdomsformer er det planlagt kompleks behandling, inkludert bruk av medisiner (diuretika, middel for normalisering av blodtrykk, sirkulasjon, hjerterytme).

  Regelmessige besøk til en kardiolog for å overvåke funksjonen av hjertefunksjonen vil tillate å oppdage sykdommens fremgang i tide. Tidlig behandling gir en positiv prognose for pasientens videre liv.

  Symptomer på hjerteinsvikt i venstre ventrikel

  Hjertets struktur omfatter 4 kamre, hvorav venstre ventrikel bærer de viktigste funksjonene. Den muskulære veggen til denne avdelingen kan nå en tykkelse på 1 cm, siden blodtilførsel av indre organer avhenger av den. Venstre hjertekarsykdom forekommer ofte med hjerteinfarkt. Sykdommen kjennetegnes av en reduksjon i kontraktile funksjonen i hjertemuskelen.

  Hva er det

  Venstre ventrikulær hjertesvikt er en sykdom som manifesteres av stillestående fenomener i en stor sirkel av blodsirkulasjon, da de negative symptomene utvikles, lider en liten sirkel også. Gradvis er det tegn på hypoksi, forverrede metabolske prosesser, og også senker tilbaketrekningen av toksiner fra kroppen.

  årsaker

  Mangel på venstre ventrikel kan utvikle seg som et resultat av en patologi av et myokardium og ved feil funksjon av ventiler. Det er også farlig å stadig øke trykket.

  Viktigste risikofaktorer:

  1. Infarkt kan påvirke reduksjonen av pumpefunksjonen, etter at den er i akutt stadium, slutter en del av hjertet å fungere normalt.
  2. Arrytmi, preget av abnorm muskelkontraksjon.
  3. Myokarditt manifesteres av allestedsnærværende inflammatoriske reaksjoner i området med muskelvev. Hvis denne sykdommen ikke er kurert, kan en rekke hjertesykdommer påvirkes.
  4. Kardiomyopati dannes både under påvirkning av arvelige faktorer, og med vedvarende alkoholavhengighet. Som et resultat av økningen i hjertehulens størrelse opptrer stagnasjon av blod.

  Valvulære patologier øker risikoen for hjertefeil. Forstyrrelser forekommer både fra fødselen og med utvikling av aterosklerose, reumatisme i livet. Hvis blodsirkulasjonen påvirkes av ventilerens stenose, forstyrres prosesser som regulerer aktualiteten til ventrikulære sammentrekninger. Ved utilstrekkelige ventiler vender en overdreven mengde blod regelmessig tilbake til venstre ventrikel, noe som reduserer antall viktige stoffer i systemisk sirkulasjon.

  symptomer

  Kanskje akutt og kronisk sykdomssykdom. Akutte anfall uttrykkes av levende symptomer. Hjertefeil ledsages av astma, lungeødem, muligens utvikling av kardiogent sjokk.

  Pasientene klager ofte på manglende evne til å puste normalt. Denne patologien oppstår som et resultat av en økning i veggene i bronkiene i volumet, noe som medfører en økning i mengden væske som kommer inn i alveolen. Forstyrrelser er preget av stagnasjon av væske i lungene. Pasienter opplever kortpustethet, noe som forverres når de flyttes til en horisontal stilling. Mange mennesker er bekymret for en sterk hoste med sputum av rosa farge. Denne tilstanden krever akutt medisinsk inngrep. Ellers er et dødelig utfall mulig.

  Kronisk hjertesvikt karakteriseres først og fremst av stagnasjon av blod. Følgende symptomer vises:

  1. Hevelse av føttene. I utgangspunktet lider ankelen, ettersom sykdommen utvikler seg, stiller stillestående fenomener seg mer område. Hvis riktig behandling av sykdommen ikke utføres, sprer hevelsen gradvis seg og når bukveggen.
  2. Smerte syndrom i høyre øvre kvadrant, som skyldes leversykdommer. Orgelet øker gradvis i størrelse, noe som fører til ubehagelige opplevelser.
  3. Ascites er mulige ved behandling av en sykdom uten signifikante tilbakemeldinger. Volumet av væske akkumulert i bukhulen kan nå 15 liter.
  4. Hydrotorax - akkumulering av væske i pleurhulen. En slik tilstand er veldig farlig, siden opphopning av selv et lite volum væske opplever pasienter med alvorlig pusteproblemer.
  5. Cyanose, forbundet med stagnasjon i lemmer. Vevene mottar ikke riktig mengde oksygen.
  6. Astma forårsaket av uregelmessigheter i hjertet.
  7. Væskeretensjonen i kroppen, som er forbundet med feil blodtilførsel til nyrene. Som et resultat bremser dannelsen av væskesekretjoner ned.

  Det er tre stadier av hjertefeil i venstre ventrikkel:

  1. Den første. Karakterisert av minimal dyspné, klager pasienter på økt hjertefrekvens, spesielt når man prøver å utøve fysisk aktivitet. Ved hvile er negative symptomer ikke uttrykt.
  2. Gjennomsnitt. Kanskje dannelsen av ganske merkbar ødem, cyanose. Dyspné bekymrer pasienter ikke bare med fysisk aktivitet, men også under hvile.
  3. Terminal scenen. Karakterisert av tilstedeværelsen av patologier, ikke bare i hjertet, men også i andre vitale organer. Mulige irreversible endringer i strukturen av vev, som har en negativ innvirkning på pasientens livskvalitet.

  form

  Venstre ventrikulær svikt er delt inn i to typer:

  1. Akutt. Karakterisert av et uventet utseende, en kraftig økning i symptomer. Etter å ha passert gjennom den akutte fasen, er det mulig å utvikle en rekke komplikasjoner. Langtids lungeødem forekommer, astma, i noen tilfeller kardiogent sjokk. Etter å ha gitt beredskapssykdommer, bør pasientene hele tiden overvåke tilstanden, redusere sannsynligheten for tilbakefall:
  2. Kronisk. Den er preget av en moderat utviklingshastighet. Først av alt uttrykkes symptomene på blodstagnasjon. Vevene får en utilstrekkelig mengde oksygen, hvorfra funksjonene til ulike organer blir brutt. For det første lider nyrene, på grunn av at de nedre ekstremiteter svulmer.

  behandling

  For effektiv behandling av hjerteinsvikt i venstre ventrikulær bruk, brukes stoffer av forskjellige grupper:

  1. Diuretika er nødvendig for å akselerere uttaket av væske fra kroppen. De hjelper ikke bare med å bli kvitt ødem, men påvirker også forbedringen av nyres generelle tilstand.
  2. Betablokkere kreves for å redusere antall hjerteslag, noe som forbedrer tilstanden til hjertemusklen ved utladning.
  3. ACE-hemmere kan redusere sannsynligheten for utvidelse av hjertehulene, bidra til regulering av blodtrykk.
  4. Leukocytter brukes i arytmi, fordi de kan øke utkastningsfraksjonen.

  For å oppnå en stabil remisjon, for å forbedre pasientens tilstand betydelig, er det nødvendig å eliminere årsakene som førte til utviklingen av sykdommen:

  1. Hvis pasienten har overlevd hjerteinfarkt, bør det tas en rekke tiltak for å forbedre patronen til kranspulsårene. En positiv effekt oppnås ved bruk av koronarangiografi, utførelse av stenting.
  2. I ventilpatologier er det nødvendig med kirurgisk inngrep i de fleste tilfeller. Mulig montering av proteser, bruk av spesielle metallkonstruksjoner. Noen ganger utføres operasjoner ved hjelp av donorvev.
  3. For å eliminere arytmi, er medisinering nødvendig. Hvis den foreskrevne behandlingen ikke er effektiv, utføres radiofrekvensablasjon, og det kreves noen ganger laserbehandling for steder som ikke tillater at hjertet fungerer som det skal.

  Ved bruk av tradisjonelle terapeutiske metoder bør pasientene selvstendig overvåke deres livsstil, noe som bidrar til å fremskynde prosessen med utvinning, styrke effekten av medisiner:

  1. Kontrollerer tilstanden av kroppsvekt. Spesielt farlig fedme, forårsaker høyt blodtrykk, samt skarpe hopp i vekt.
  2. I tilfelle av sykdommen viser en diett i hvilken behovet for å redusere den andel av salt i maten, animalsk fett, så vel som for å kontrollere mengden av væske som forbrukes daglig.
  3. En moderat fysisk belastning er nødvendig. Når du velger et sett med øvelser, bør du konsultere en lege. For noen pasienter er det nok å gå i frisk luft.
  4. Bli kvitt dårlige vaner.

  For å behandle akutt svikt, blir pasienten tatt til intensivavdelingen og overført til sykehus. Det er nødvendig å raskt administrere medisiner som stopper hovedsymptomene. Med en sterk økning i lungeødem, utføres intubasjon av luftrøret. Pasienten puster i en stund ved hjelp av kunstig ventilasjon. Med økende trykk i luftveiene, utføres mekanisk rensing av alveolene.

  Venstre ventrikulær hjertesvikt under utvikling kan påvirke pasientens livskvalitet negativt. Hvis du ikke bruker egnede medisinske tiltak, forverres tilstanden kraftig, det er mulig å få et dødelig utfall. Spesielt farlig er lungeødem, kardiogent sjokk. At den utnevnte terapien hadde en positiv effekt, tidlig diagnose av sykdommen, er det nødvendig med overholdelse av hele behandlingsforløpet.

  Venstre ventrikulær hjertesvikt symptomer

  Irina Lunichkina

  Dyspné med hjerte og karsykdom

  Akutt venstre ventrikulær svikt

  Dyspnø er vanlig i sykdommer i kardiovaskulære og bronkopulmonale systemer, mindre ofte i andre sykdommer. Astmaanfall mange kompliserte sykdommer i det kardiovaskulære systemet, med belastning på den venstre ventrikkel av hjertet, slik som hypertensjon, aterosklerotiske kardiosklerosis, aortisk hjertesykdommer og andre. Akutt venstre ventrikkelsvikt kan oppstå når disse sykdommene. Det blir utløst av lasten, forringelse av den koronare sirkulasjon, økt blodtrykk, intravenøs administrering av store mengder av væske, takykardi, infeksjon og andre.

  Akutt venstre ventrikulær svikt forekommer ofte om natten og manifesteres av hjerteastma, lungeødem.

  Hjerte astma

  Kardial astma er en paroksysm av inspirerende (med kortpustethet) kvelning.

  Symptomer. Pasienten har en følelse av akutt mangel på luft, ledsaget av frykt for død, hoste, kald svette. Ansiktet har et smertefullt uttrykk, blek, leppene er cyanotiske. Livmorhalsvene svulmer. Dyspné-inspirerende, rask pusting (opptil 30 eller mer per minutt). Ved hosting er det rikelig flytende skummende sputum. Hvis angrepet ble foretatt av en belastning, er pasienten tvunget til å stoppe den. Hvis astma oppstår om natten, blir pasienten våknet, setter seg ned, lener hendene på noe, har en tendens til å gå til det åpne vinduet.

  Brystkassen er dilatert, den supraklavikulære fossa er flatt. Perkutær lyd over lyse bokser. Når auskultasjon over lungens nedre lober, høres små og mellomstore boblende raler mot bakgrunnen av svekket pust.

  Det er takykardi (opptil 120-150 slag per minutt), ofte - arytmier. Økt i begynnelsen av et angrep, kan blodtrykket med økende vaskulær insuffisiens reduseres kraftig. Hjerte lyder tappes med vanskeligheter på grunn av en overflod av hvesende og støyende pust.

  Overgangen til sitteposisjon med bena ned (orthopnea) hos noen pasienter forbedrer tilstanden og stopper noen ganger angrepet. Men i de fleste tilfeller er dette ikke nok - og intensiv terapi er nødvendig for å forhindre overgang av hjertestimme til lungeødem.

  Lungeødem

  Symptomer. I mer alvorlige tilfeller, akutt venstre ventrikkelsvikt, som begynte som hjerteastma, deretter utvikler seg raskt til lungeødem: choking øker, pusten blir choking, økt hoste med serøs eller blodig skummende sputum. Våt hvesning i lungene blir mer stor kaliber og sonorøs, området av deres lytting strekker seg til mellom- og øvre divisjoner. Det er takykardi. Lungødem krever akutt behandling.

  Kronisk venstre ventrikulær svikt

  Gradvis økende dyspné med vanlige belastninger og en tendens til takykardi er tidlige tegn på kronisk venstre ventrikulær svikt. Kronisk venstre ventrikkelsvikt utvikler seg gradvis i kroniske sykdommer som forekommer med dominerende belastning på den venstre ventrikkel, ofte -. Med hypertensjon og hypertensive syndromer, aterosklerotisk cardiosclerosis, myokardiale sykdommer, aortisk hjertesykdommer, etc. Det er karakterisert ved venøs kongestion i lungene.

  Symptomer. Kortpustethet for kronisk venstre ventrikulær svikt oppstår med mindre stress (avkledning, spising) eller til og med i hvile. Vanligvis øker dyspneen i utsatt stilling, slik at pasienten foretrekker en semi-sittende stilling med beina flat (orthopnea).

  I lungene hører økt vesikulær pust og i vage, våte, små boblende raler i de nedre delene. Hoste med separasjon av serøs sputum er mulig. I studien av funksjonen av ekstern åndedrett blir det oppdaget objektive tegn på åndedrettssvikt, særlig en nedgang i lungens vitale kapasitet og inspirasjonshastigheten. Disse indikatorene kan forbedres etter bruk av diuretika, noe som har noen diagnostisk betydning. Røntgenundersøkelse bekrefter venøs overbelastning i lungene.

  Sammen med dyspnø hos pasienter med kronisk venstre ventrikulær svikt avsløres takykardi. Det oppstår lett eller intensiverer under belastning, eller er stabilt. Forsinkelsen i pusten har liten eller ingen effekt på rytmfrekvensen. Når du lytter til hjertet over tippet, blir det en tre-termers rytme noen ganger avslørt på grunn av styrken av IV (atriell tone) (presystolisk galopp).

  Hos pasienter med kronisk venstre ventrikulær svikt settes tegn på en signifikant økning i hjertets venstre ventrikel - en økning i apikalimpuls og et skifte til venstre og nedover. Økningen i hjerteets venstre hjerte er bekreftet av dataene på røntgen og EKG.

  Hypertensiv sykdom

  Anfall av kvelning relatert til akutt ventrikulær svikt kan forekomme ved hypertensiv sykdom. I dette tilfellet varierer angrep av kvelning for en kort stund. Vanligvis holder de 15-30 minutter og slutter spontant. Det er et angrep under den hypertensive krisen. I lungene øker antall våte hvesninger raskt. Men det klassiske bildet av lungeødem med frigjøring av skummende sputum i ukompliserte myokardinfarktfall utvikler seg ikke. Etter et kvelningsangrep kan pasienten ha en øm diastolisk aorta-insuffisienslyd, som bestemmes under auscultasjon av hjertet. Denne støy forsvinner uten spor 2-4 dager etter den hypertensive krisen.

  Hjerteinfarkt

  Kortpustethet forbundet med venstre ventrikulær svikt er observert hos pasienter med hjertemuskulaturssykdommer (myokardinfarkt, myokarditt, progressiv myokardiopati).

  Et langvarig angrepsangrep er en av de karakteristiske egenskapene omfattende myokardinfarkt. Den astmatiske tilstanden observeres med små gjentatte infarksjoner. Dyspné, orthopnea og lungeødem kan utvikles i pasienter selv uten ny myokardial aneurisme av venstre ventrikkel og omfattende post-infarkt cardiosclerosis. Likevel bør hver choking slik pasient betraktes som en av de mulige konsekvensene av en frisk hjerteinfarkt og alltid gjøre en studie for å identifisere den. Først av alt er pasienten elektrokardiografisk for å oppdage endringer som er karakteristiske for hjerteinfarkt. Melkoochagovogo diagnose av myokardskade blir mer fornuftig hvis karakteristiske EKG-forandringer etter asfyksi angrep ledsaget av økt aktivitet av kreatinfosfokinase (CPK) og økende konsentrasjoner av protein-karbohydratkomplekser i blodet. Ved re-EKG i slike tilfeller kan man registrere en utsparing T-bølgen detektere ny foci av nekrose i myokardiet tillater radionukliden studie ved hjelp av technetium-pyrofosfat. Ekkokardiografisk forskning bidrar til å identifisere foki av dyskinesi i myokardiet med et nytt infarkt.

  Valvulær hjertesykdom

  Angrep av hjerteastma er ofte kompliserte valvulære hjertefeil, spesielt aorta stenose. Dyspnø med denne feilen observeres først bare med betydelig fysisk stress og kombineres med svimmelhet eller retrosternal smerte. Det tidligste tegn på fremgang i venstre ventrikulær svikt er ofte angrep av ubehagelig hoste om natten. I mer alvorlige tilfeller utvikles typiske nattangrep av paroksysmal asfyksi, noe som kan resultere i lungeødem. Vanligvis er forbindelsen mellom disse angrepene med fysisk innsats avslørt. De kan oppstå direkte under trening eller noen timer etter at den er ferdig. Arterialtrykk under et angrep av kvelning i aortastensose er ofte forhøyet, men noen ganger kan det bli redusert eller normalt.

  Noen ganger utvikler ortopedi. Avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden, kan den vare fra flere timer til flere dager. I de fleste tilfeller, samtidig med ortopedi, er det smerte i hjertet av hjertet; intensiteten og varigheten kan variere betydelig.

  Paroksysmal takykardi

  Dyspné med ortopedi, som noen ganger fører til lungeødem, kan utvikles hos pasienter med paroxysm av supraventrikulær takykardi og takyarytmier. Forekomsten av kvelning eller fravær under paraksysmen av takykardi bestemmes av forholdet mellom tre faktorer: hjertets initial funksjonelle tilstand, varigheten av takykardien og frekvensen av hjertekontraksjoner. Takykardi opp til 180 hjerteslag per minutt hos pasienter med et sunt hjerte kan vare i en eller to uker, og forårsaker kun klager om hjerteslag. Hos pasienter med ventrikulær hjertesykdom og spesielt hos pasienter med mitral stenose, oppstår dyspnø med en mye lavere hjertefrekvens. Den største alvorlighetsgrad er paroksysmene av supraventrikulær takykardi hos barn. Klokken 2- Tredje dag etter utbruddet av takykardi med en puls på 180 per minutt de viser tegn på hjertesvikt: cyanose, hurtig pust, økt lungeblodsirkulasjon, hepatomegali (lever utvidelse), og oppkast. Hjertet øker.

  Dyspnø og ortopedi i paroksysmer av takykardi hos eldre og eldre blir ofte kombinert med forbigående sykdommer i hjernecirkulationen i form av abnormiteter, synshemming, noen ganger bare én

  Samtidig med kvelning hos eldre, er det ofte smerte i hjertet og ofte øker aktiviteten av aminotransferaser i blodet moderat. Denne kombinasjonen av de ovennevnte tegnene gjør at man tenker først og fremst om myokardinfarkt som den mest sannsynlige årsaken til dem. Den endelige diagnosen kan gjøres ved å observere evolusjonen av EKG, aktiviteten til hjertefraksjonen av kreatinfosfokinase eller laktatdehydrogenase, innholdet av protein-karbohydratkomplekser i blodet. Avgjørende betydning er knyttet til analysedataene om de viste endringene etter hver av de tidligere paroksysmene av takykardi.

  Lung vaskulitt

  Alvorlige angrep av kvelning manifesterte lungevaskulitt (betennelse i små fartøy i lungene) hos pasienter med nodulær periarteritt. Kortpustethet, som regelmessig blir til alvorlige astmatiske angrep, forekommer noen ganger 1 1/2 til 1 år før utviklingen av andre symptomer på nodulær periarteritt. Ved begynnelsen av sykdommen astmaanfall forekomme på bakgrunn av en mer eller mindre alvorlig feber, i midten av sykdommen - sammenlignet med andre symptomer på polyarteritis nodosa: abdominal smerte, hypertensjon, polyneuritis. Kroppstemperaturen selv ved sykdomsutbruddet er forhøyet. Periarteritis nodosa forekommer alltid sammen med leukocytose og økning i antallet av stikk neutrofiler og unge, så vel som en utpreget akselerering av erytrocytt-sedimentering. Med nodulær periarteritt, er det et betydelig tap av masse, muskel-articular smerte. Symptomer på nederlaget i ulike indre organer observeres. Diagnosen av nodulær periarteritt gir store vanskeligheter i forbindelse med polymorfismen i det kliniske bildet og fraværet av patognomoniske tegn. Diagnose basert på registrerte karakteristiske kliniske manifestasjoner (nefrittisk syndrom, hypertensjon, asymmetrisk polyneuritt, mage, hjerte, lunge-syndromer, vekttap, feber, etc.), og laboratoriedata. For å klargjøre diagnosen hjelper hudmuskelbiopsien, selv om de negative resultatene av morfologiske studier ikke utelukker nodulær periarteritt.

  Tromboembolisme av lungearterien

  Kortpustethet ved den minste fysiske belastningen manifesterer en parietal trombose av hovedgrenene til lungearterien i de tidlige stadier. Senere utvikler ortopedi. Ill-gispe som dramatisk forstørrer den minste bevegelse av pasienten og tvinger ham til å snart gå inn i en tilstand av orthopnea, et viktig diagnostisk funksjon i veggen i lungearterien blodpropp. Arterialtrykk i alle tilfeller reduseres. Etter 4-5 dager etter inntreden av orthopnea, det er tegn til økende ukontrollert svikt i høyre hjertekammer med hepatomegali (forstørret lever), subkutant ødem i de nedre ekstremiteter vev, og ascites. Gjentatte anfall av åndenød hos pasienter med hjertesvikt, tromboflebitt, isse tromboendokarditom vanligvis føre tromboembolisme små grener av lungearterien.

  For emboli i lungearterien, utviklingen av cyanose ved begynnelsen av angrep av kvelning, utseendet på tegn på akutt svikt i høyre ventrikel eller elektrokardiografiske tegn på sin akutte overbelastning. Ved tromboembolism i lungearterien, begynner kvelningsangrep, særlig alvorlig, i de første minuttene av sykdommen, plutselig og ofte blant den generelle helsen. Pulsen med lungeemboli, fra begynnelsen, øker kraftig, blodtrykket senkes. Perifere tegn på sjokk (kalde ekstremiteter, rikelig kald klissete svette) er mer uttalt i begynnelsen av sykdommen. Smertsyndrom dominerer aldri det kliniske bildet av lungeemboli. Smerte i brystet oppstår kraftig og har ingen typisk lokalisering. Ved undersøkelse av en pasient med tromboembolisme i lungearterien, cyanose, oppdages hevelse av livmorhalsen og pulsering i det andre og tredje interkostale rommet til venstre for brystbenet. Med auscultation av hjertet, blir amplifikasjon og bifurcation av den andre tonen på lungearterien avslørt.

  Ved pulmonal tromboemboli endres ikke ekkokardiogrammet. En stor diagnostisk informasjon er gitt av resultatene av en elektrokardiografisk studie. EKG-forandringer under akutt overbelastning i høyre ventrikkel med lungeembolisme ligne forandringer i myokardial infarkt venstre ventrikkel bakre vegg, men likevel har et antall karakteristiske trekk, rett konto som gjør det mulig å skille sykdommen fra hverandre.

  Tromboembolisme i lungearterien forekommer ofte hos eldre og senile pasienter på sengeresta hos pasienter i alle aldre med tegn på begynnelse eller alvorlig hjertesvikt. Kilden til emboli er ofte phlebothrombosis av bekkenorganer og nedre ekstremiteter og parietal trombi i hulrommene i høyre hjerte. Tromboembolisme av lungearterien forekommer hos kvinner i fertil alder som tar orale prevensiver.

  Akutt venstre ventrikulær svikt.

  Diagnose. Behandling av CH.

  Akutt hjertesvikt.

  Akutt vaskulær insuffisiens.

  CHRONIC CARDIAC INSUFFICIENCY.

  AKUT VASKULIG INSUFFICIENCY.

  Akutt hjertefeil.

  Kardioklerose etter infarkt

  Det kliniske bildet består av IHD klinikken - angina pectoris, tegn på kronisk hjertesvikt, ulike rytmeforstyrrelser.

  Dette er en gruppe pasienter med ulike grader av IHD, men i alle tilfeller er det tegn på et tidligere myokardinfarkt - ikke tidligere enn 8 uker fra starten av hjerteinfarkt. Taktikken for å behandle slike pasienter er avhengig av kliniske manifestasjoner.

  Akutt hjertesvikt - En plutselig nedgang i hjertets kontraktile funksjon, noe som fører til brudd på intrakardiell hemodynamikk, blodsirkulasjon i det lille og store sirkulasjonssystemet, som kan føre til brudd på funksjonene til de enkelte organer. Akutt hjertesvikt er av to typer: venstre ventrikulær, som fører til utvikling av hjerteastma og lungeødem, og høyre ventrikulær.

  De viktigste årsakene : alvorlig diffus myokarditt, hjerte, akutt hjerteinfarkt, alvorlig hypertensjon, aortisk hjertesykdom, mitralstenose, kardiomyopati, en ekstremt stor fysisk anstrengelse, overdreven intravenøs infusjon av store mengder væske.

  De viktigste patogenetiske faktorene. svekkelse av venstre ventrikel med tilfredsstillende arbeid i høyre ventrikel; økt trykk i lungeårene, kapillærene, arteriolene; økt permeabilitet av lungekapillærene, svetting av væskedelen av blodet i alveolene, brudd på diffusjon av gasser, økt blodplateaggregering, mikro-telekaptering. Som et resultat av disse prosessene blir gassutveksling i lungene forstyrret, oksygeninnholdet i blodet reduseres og karbondioksydinnholdet øker. Oksygenavgiften til organer og vev forverres, spesielt sentralnervesystemet er følsomt overfor dette. Hos pasienter øker spenningen i luftveiene, noe som fører til utvikling av dyspnø, og oppnår en grad av kvelning. Stagnasjon av blod i lungene under progresjonen er ledsaget av penetrering av serøs væske inn i alveolens lumen, og dette er allerede lungeødem. Paroksysmalt fremgang i venstre ventrikulær svikt kalles hjerteastma.

  Klinisk bilde av hjerteastma. Astma-angrepet utvikler seg vanligvis om natten. Utviklingen av et angrep blir lettere ved fysisk eller nevropsyk stress. Pasienten våkner opp fra en følelse av mangel på luft og frykt for døden. Samtidig oppstår hoste, et hjerteslag. Alvorlig kortpustethet forårsaker pasienten å sitte i sengen eller gå til et åpent vindu. Pasienten er spent, fanger luft med munnen.

  Ved undersøkelse. Ansiktsuttrykket lider, stillingen er ortopedisk med bena nede, huden er gråaktig, dekket av svette, akrocyanose, uttalt dyspné, nerverne er hovne. Pust opp til 30-40 ganger i minuttet, hardt, fraværende, tørr og våt hvesenhet i bakre delene av lungene. Her er det mulig å slå slag av lyd. Puls er hyppig, svak fylling, ofte arytmisk. Grensene i hjertet i samsvar med den underliggende sykdommen, ofte utvidet til venstre. Toner i hjertet er døve, ofte - "rytmen til en galopp." BP er normalt i begynnelsen, deretter reduseres med progresjon av hjerteastma.

  Laboratoriedataene er ikke typiske. Sputum på scenen av lungeødem er væske, skumaktig, rosa, det viser ikke eosinofiler.

  Instrumentaldata.

  EKG - En reduksjon i amplituden til T-bølgen, intervallet S-T, forskjellige arytmier, endrer karakteristisk for den underliggende sykdommen.

  Radiografi av lungene - symmetrisk homogen mørkning i de sentrale delene (sentral form av typen "sommerfuglvinger"); Bilaterale diffuse skygger av forskjellig intensitet (diffus form).

  Førstehjelp.

  Store nøds tiltak i hjerteastma bør omfatte løsninger for å oppnå de viktigste oppgave - å avlaste den lungekretsløpet, for å redusere forhøyet hydrostatisk trykk i sine fartøyer, forbedre kontraktilitet i hjertemuskelen, øke blodoksygenmetning.

  Det er praktisk å sitte på pasienten, og gir den nødvendige støtten til ryggen og hendene. Med lavt blodtrykk - pasientens stilling i sengen er halvt sittende, og med høyt blodtrykk - sittende. Levering er anordnet i den friske luft plass, inhalering av oksygen starter (trinn lungeødem - gjennom skumdemper - antifomsilan, alkohol).

  Gi under tunge en tablett nitroglyserin eller 1 dråpe 1% alkoholoppløsning det. Nitroglycerin reduserer trykket i lungearterien og reduserer venøs tilbakegang til hjertet, noe som forbedrer ytelsen (kontraindisert i ADS mindre enn 100 mm Hg).

  Den neste tiltak for kvelningsangrep er bruk av narkotisk analgetika (1 ml av en 1% løsning av morfinhydroklorid sammen med 10 ml fysiologisk oppløsning eller droperidol 0,25% oppløsning 2,5 ml intravenøst). De brukes til å redusere kortpustethet (trykk ned respiratorisk senter), samt å roe pasienten, anestesi, omfordeling av blod fra den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen. Narkotiske analgetika er kontraindisert med sjeldne overfladiske puste.

  For å forsterke narkotikas virkninger administreres 1 ml av en 1% løsning av difenhydramin eller 1 ml av en 1-2% suprastin løsning intramuskulært.

  Diuretika er indikert ved normal eller høyt blodtrykk. 40-160 mg furosemid (lazix) administreres intravenøst, ved lavt eller normalt blodtrykk - 30-60 mg prednisolon intramuskulært eller intravenøst.

  Når hypertensjon innføres ganglioplegic -pentamin 5% oppløsning 1,2 ml til 10 ml isoton natriumkloridoppløsning langsomt intravenøst ​​eller intramuskulært (positiv handling gjengir i 15-20 minutter etter intramuskulær administrasjon, og ved intravenøs - allerede ved tidspunktet for administrering). Mer tilgjengelig for para aminofyllin - 2,4% oppløsning ble innført 10 ml intravenøst ​​(normal hemodynamikk i lungesirkulasjonen). Det er spesielt indikert i nærvær av symptomer på bronkospasmer.

  I stedet for en ganglionblokker og et euphyllin, kan en paramediker bruke dibasol 0,5% oppløsning på 6-8 ml med 10 ml isotonisk natriumkloridoppløsning intravenøst ​​sakte.

  Takykardi - 1 ml av en 0,025% oppløsning av strophanthin sammen med 10 ml natriumklorid-isotonisk oppløsning sakte intravenøst ​​(i forhold til hjerteinfarkt -. Ikke administreres) utvalgs legemidler i hjerteastma avhengig av blodtrykksnivåer.

  På sykehusperioden, i situasjoner der det ikke er nødvendig medisiner, er det vist at selene er festet til ekstremitetene (bollen ligger på ribbenområdet), noe som bidrar til å utelukke noe blod fra sirkulasjonen og utslipp av den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen. Hver 10-15 minutter fjernes strengene og legges over igjen etter pausen (strengene er lagt på de to lemmer). Noen ganger er det nødvendig å lage blodsetting (300-400 ml). Reduksjon av blodstagnasjon i lungene er også lettere med et varmt sennepsfotbad (opp til den øvre tredjedel av skinnene). Venøse tourniquets og bloodletting kan bare gjøres med normalt eller forhøyet blodtrykk.

  Ved akutt behandling i et anfall av kardial astma hos pasienter med hypotensjon når anvende grunnleggende antiastmatika kontraindikert hos pasienter som er foreskrevet og administrerte legemidler som forbedrer blodtrykk og forbedrer hjertets kontraktilitet (kordiamin, koffein, fenylefrin, prednisolon).

  Etter eliminering av et angrep av hjerteastma skal pasientene bli innlagt på sykehus med en ambulanse (helst en spesialisert) maskin i intensivavdelingen på et hjertesykehus.

  Transport er utført på strekkere med en forhøyet posisjon av hodetenden. I tilfelle av collateral-sammenbrudd fenomener, den horisontale posisjonen. Under transport overvåkes pasienten kontinuerlig og nødvendig nødhjelp er gitt.

  Akutt hjertefrekvens i hjertet. Akutt høyre ventrikkel svikt oppstår ofte når lungeemboli, sjelden - med omfattende infarkt ventrikkelseptumdefekt aneurisme, med spontan pneumothorax, totalt lungebetennelse, med status asthmaticus.

  Bidragende faktorer er fedme, polycytemi, alder over 50 år og tromboflebitt på forskjellige steder. Trombier dannet i den nedre vena cava, høyre atrial appendage eller høyre atrium kan løsnes og inngå i lungearterien. Som et resultat av mekanisk okklusjon og spasme av blodkarene i ICC øker den pulmonale vaskulære resistansen kraftig, noe som fører til overbelastning av høyre ventrikel og tilsvarende til akutt insuffisiens. Snart er venstre ventrikulær svikt forbundet, og deretter snakker de om total hjertesvikt.

  Symptomer på akutt retrikulær svikt. Klager kortpustethet, smerte i riktig hypokondrium, ødem.

  inspeksjon - Cyanose, hovne livmorhalsvev, hevelse i beina. Puls er hyppig, svak fylling, ofte arytmisk. Hjertets grenser er utvidet til høyre, takykardi, systolisk murmur over xiphoidprosessen, som styrkes ved innånding på grunn av den relative insuffisensen til tricuspidventilen. Leveren er forstørret, smertefullt, trykk på leveren forårsaker hevelse i livmorhalsårene (Pleshs symptom), muligens utvikling av ascites.

  Laboratorie data er forårsaket av den underliggende sykdommen.

  Langvarig sengegruppe fører til en reduksjon i effektiviteten av funksjonen av kardiovaskulærsystemet, muskelsvikt, osteokondrose, hypostatisk lungebetennelse, tromboemboliske komplikasjoner.

  Instrumentell forskning. EKG: En økning i amplituden til P-bølgen i II, III, V1-2 (høyre atriell overbelastning), avvik fra den elektriske aksen til hjertet til høyre.

  Røntgenundersøkelse - data av den underliggende sykdommen

  Hjerte ultralyd - dilatasjon av hulrommene i høyre hjerte. Måling av venetrykk - CVP øker kraftig.

  Førstehjelp.

  Behandling av akutt høyre hjertesvikt forårsaket av lungeemboli (PE), innebærer innføring av heparin er hovedsakelig (minst 60 000 til 70 000 enheter per dag) intravenøst, oksygenbehandling ved pomoshi oksygenmaske eller nese-svelg katetre, hjerteglykosider.

  Det er nødvendig å ringe gjenopplivingsteamet "førstehjelp" og akutt transport til en spesialisert medisinsk institusjon.

  Akutt vaskulær insuffisiens.

  Akutt vaskulær insuffisiens - brudd på perifer sirkulasjon, som er ledsaget av et brudd på blodtilførselen til organer og vev. Denne tilstanden oppstår som et resultat av en plutselig primær nedgang i blodtilførselen til perifere kar og manifesterer seg i form av synkope, sammenbrudd, sjokk.

  Svimmelhet (synkope ) - En plutselig kortvarig nedsatt bevissthet forårsaket av hjernehypoksi, ledsaget av en svekkelse av hjerteaktivitet og respirasjon og rask gjenoppretting.

  Det er flere typer besvimelse, som indikerer en rekke årsaker til forekomsten deres.

  Hos pasienter med synkopale forhold utsettes tre perioder: pre-okklusiv, besvimelse (synkope) og etterflakt.

  svimmelhet tilstand manifestert følelse av besvimelse, blackout, tinnitus, svakhet, svimmelhet, kvalme, svette, hud blekhet, og varer vanligvis fra noen få sekunder til ett minutt.

  besvimelse manifestert av bevissthetstap, en kraftig nedgang i muskeltonen, blekhet i huden, grunne puste. Den svake varer fra noen få sekunder til 1 minutt. I unntakstilfeller utvikles tonisk-klonisk kramper med relativt langvarig opphør av cerebral blodstrøm, uavhengig urinering observeres.

  Elevene er innsnevret (noen ganger - utvidet), reagerer ikke på lys, det er ingen corneal refleks. Pulsen er svak, neppe sannsynlig, sjelden. Normalt blodtrykk eller redusert. Hjertet lyder er dempet. Puste grunne, sjeldne. Noen ganger blir besvimelsen forlenget til 10-20 minutter.

  Etter en svak tilstand. Etter gjenoppbygging av bevissthet, får huden en normal farge, fyllingen av puls forbedres, bradykardien forsvinner, BP normaliserer. Pasienten husker ikke besvimelsen, spør vanligvis hvor han er og hva som skjedde med ham. Noen pasienter opplever svakhet, hodepine eller tyngde i hodet.

  Det er tre hovedgrupper av synkope-tilstander: neurokardiogen; kardio; angiogen.

  Din mening er viktig for oss! Var det publiserte materialet nyttig? Ja | ikke

  Hvordan utvikler hjertesvikt?

  Noen tror at venstre hjertesvikt ikke er en alvorlig patologi. Denne feilaktige troen er knyttet til det faktum at det i begynnelsen er i stand til å fortsette asymptomatisk og få seg til å føle seg når en person opplever betydelig fysisk og følelsesmessig stress. Det er risikogrupper som er mest utsatt for hjertesvikt i venstre ventrikel. Hvis en person gjennomgikk et hjerteinfarkt, er sjansene høye at han vil få hjerte-venstre ventrikulær svikt.

  De som lider av arytmi er også i fare. I hjerteinfarkt er hjertet påvirket av inflammatoriske prosesser, destruktive endringer i organets vev er en vanlig årsak til venstre ventrikulær svikt. Hvis en person misbruker alkoholholdige drikker, bør han være forberedt på det faktum at hans hjerte ikke fungerer som det skal. Under påvirkning av stoffer som finnes i alkohol, ekspanderer kroppen hulene, hvor blodet stagnerer. Lesjoner av hjerteventilapparatet, stenose, nedsatt systemisk blodstrøm - alt dette fører til utbruddet av hjertesvikt.

  En akutt eller kronisk form for en sykdom?

  I moderne medisin er det vanlig å skille mellom to former for venstre ventrikulær svikt:

  Manifestasjonen av en akutt type hjertesvikt fører med seg hjertesyma, lungeødem, kardiogent sjokk. Pusten er ødelagt, og lungene fylles gradvis med vann. Samtidig forverres en persons tilstand, når han er i horisontal stilling, betydelig, fordi hans dyspnø øker. Symptomer på et angrep av akutt svikt kan virke som en forkjølelse.

  Folk som lider av denne sykdommen, har ofte hoste. Hvis akutt svikt oppstår, kreves akutt legehjelp og pasienten er innlagt på sykehus. Hver femte person som ikke får rettidig hjelp, dør av en akutt form av sykdommen i de første 24 timene fra det øyeblikket han opptrer.

  Den kroniske formen av sykdommen utvikler seg mye langsommere. Dens første tegn er forbundet med stagnasjon av blod, hvis sammensetning er lav i oksygen. Parallell start og forstyrrelser i blodtilførselen til nyrene, er de første tegn på nyresvikt, fordi driften av organ som er nært knyttet til det kardiovaskulære systemet.

  Puffiness av ekstremiteter er et av de ledende tegnene på hjerte- og nyrepatologier. Med venstre ventrikkelfeil utvikler hevelse øyeblikkelig og veldig spesifikt. Det begynner med en ankelled og et stopp.

  Gradvis øker ødemet høyere, og som et resultat er de allerede observert i bukregionen. Patologi følger med utseendet på symptomer på leversykdommer - smertefulle, ubehagelige opplevelser i riktig hypokondrium. De er forbundet med den progressive fylde av leveren. Det øker betydelig i størrelse, og det oppstår smerte som følge av press på organets kapsel.

  Akkumuleringen av væske i bukhulen kan nå et slikt nivå at tegn på hjertesykdom blir visuelt mer merkbar. I en person som lider av hjerteinsvikt i venstre ventrikk, ligner magen en frosk. Et menneske kan samle opptil 15 liter vann i bukhinnen. Væske i pleurområdet er også et av symptomene på hjerteproblemer. Akkumuleringen av væske er ledsaget av en funksjonsfeil i luftveiene. I dette tilfellet er det symptomer på opprettholdelse av urindannelse og fjerning av det fra kroppen.

  Stadier av utvikling av sykdommen

  Moderne medisiner identifiserer tre stadier av utvikling av hjertesvikt:

  Hver av dem har sine egne spesifikke symptomer. I begynnelsen har en person et kort pust, ikke alle mennesker tar hensyn til det, vurderer det en konsekvens av fysisk overbelastning. Heldig palpitasjon observeres ikke når kroppen er i ro. Men med en betydelig økning i fysisk aktivitet, vises hjertebank. Puffiness og vedvarende kortpustethet (selv i ro) er symptomer på den andre fasen av hjerteinsvikt i venstre ventrikkel. På samme tid blir cyanose observert. Den tredje fasen av hjertesvikt betraktes som irreversibel. Dette skyldes det faktum at prosessene som forekommer i kroppens vev, blir umulige å stoppe helt. Behandling av venstre ventrikulær svikt i noen av stadier er nært knyttet til bekjempelse av årsakene som utløste sykdommen. Deres oppdagelse på et tidlig stadium av patologi gir størst mulig sjanse til å redde en persons liv.

  Hva skal gjøres?

  Ved behandling av hjertesvikt, brukes flere grupper av legemidler:

  • diuretika;
  • beta-blokkere;
  • ACE-hemmere;
  • glykosider,
  • nitrater.

  Diuretika utfører to roller samtidig: deres bruk er nødvendig for å forbedre nyrefunksjonen og fjerne væske fra kroppen. Mottak av beta-blokkere er knyttet til behovet for å gjøre justeringer til arbeidet i hjertemuskulaturen. Disse stoffene reduserer hjertefrekvensen, og belastningen på muskler i det indre organet reduseres. Inhibitorer er nødvendig for å utvide hjertehulen og stabilisere blodtrykket. Økningen i utkastningsfraksjonen skyldes inntaket av glykosider. De er også en viktig medisin for pasienter som har hjertesvikt ledsaget av arytmi. Nitrater er nødvendige for utvidelse av karene i det indre organet. Denne gruppen medikamenter er mye brukt til å bekjempe akutt hjertesvikt.

  Sjansen til å redde liv er

  Hvis årsaken til svikt er et hjerteinfarkt, er hovedoppgaven for leger å gjenopprette patentering av arteriene. En av de mest brukte metodene for implementering er stenirovanie, når arterien utvides ved å introdusere en spesiell vår i pasientens kropp. Med hjerteventilens nederlag er bruken av ren medisinering ineffektiv - det krever kirurgisk inngrep og proteser i hjerteventilene. For å implementere denne prosedyren, bruker moderne medisin donororganer eller metallproteser. Når hjertesvikt er ledsaget av arytmi, med ineffektivitet av narkotika, brukes radiofrekvens ablasjon. En like effektiv metode er cauterization av foci-provokerende arytmi. Med kardiopati kan ingen av disse kirurgiske metodene hjelpe en pasient. I slike tilfeller er den eneste virkelige sjansen til å redde en persons liv hjertetransplantasjon.

  En forutsetning for effektiviteten av konservativ og kirurgisk behandling av hjertesvikt er etterlevelse av dietten.

  Pasienten må hele tiden overvåke sin vekt og forhindre utseendet av ekstra pounds, fedme. Begrenset bruk av salt, vann og animalsk fett er også en uunnværlig tilstand, samt avslag på sterk ånder, røyking. Uten fysisk anstrengelse kan en person ikke være, men det må også være strengt regulert, men å utføre spesielle øvelser med treningsterapi vil hjelpe til i kampen mot hjertesvikt.

 • Les Mer Om Fartøyene