Symptomer på hjerteinsvikt i venstre ventrikel

Hjertets struktur omfatter 4 kamre, hvorav venstre ventrikel bærer de viktigste funksjonene. Den muskulære veggen til denne avdelingen kan nå en tykkelse på 1 cm, siden blodtilførsel av indre organer avhenger av den. Venstre hjertekarsykdom forekommer ofte med hjerteinfarkt. Sykdommen kjennetegnes av en reduksjon i kontraktile funksjonen i hjertemuskelen.

Hva er det

Venstre ventrikulær hjertesvikt er en sykdom som manifesteres av stillestående fenomener i en stor sirkel av blodsirkulasjon, da de negative symptomene utvikles, lider en liten sirkel også. Gradvis er det tegn på hypoksi, forverrede metabolske prosesser, og også senker tilbaketrekningen av toksiner fra kroppen.

årsaker

Mangel på venstre ventrikel kan utvikle seg som et resultat av en patologi av et myokardium og ved feil funksjon av ventiler. Det er også farlig å stadig øke trykket.

Viktigste risikofaktorer:

 1. Infarkt kan påvirke reduksjonen av pumpefunksjonen, etter at den er i akutt stadium, slutter en del av hjertet å fungere normalt.
 2. Arrytmi, preget av abnorm muskelkontraksjon.
 3. Myokarditt manifesteres av allestedsnærværende inflammatoriske reaksjoner i området med muskelvev. Hvis denne sykdommen ikke er kurert, kan en rekke hjertesykdommer påvirkes.
 4. Kardiomyopati dannes både under påvirkning av arvelige faktorer, og med vedvarende alkoholavhengighet. Som et resultat av økningen i hjertehulens størrelse opptrer stagnasjon av blod.

Valvulære patologier øker risikoen for hjertefeil. Forstyrrelser forekommer både fra fødselen og med utvikling av aterosklerose, reumatisme i livet. Hvis blodsirkulasjonen påvirkes av ventilerens stenose, forstyrres prosesser som regulerer aktualiteten til ventrikulære sammentrekninger. Ved utilstrekkelige ventiler vender en overdreven mengde blod regelmessig tilbake til venstre ventrikel, noe som reduserer antall viktige stoffer i systemisk sirkulasjon.

symptomer

Kanskje akutt og kronisk sykdomssykdom. Akutte anfall uttrykkes av levende symptomer. Hjertefeil ledsages av astma, lungeødem, muligens utvikling av kardiogent sjokk.

Pasientene klager ofte på manglende evne til å puste normalt. Denne patologien oppstår som et resultat av en økning i veggene i bronkiene i volumet, noe som medfører en økning i mengden væske som kommer inn i alveolen. Forstyrrelser er preget av stagnasjon av væske i lungene. Pasienter opplever kortpustethet, noe som forverres når de flyttes til en horisontal stilling. Mange mennesker er bekymret for en sterk hoste med sputum av rosa farge. Denne tilstanden krever akutt medisinsk inngrep. Ellers er et dødelig utfall mulig.

Kronisk hjertesvikt karakteriseres først og fremst av stagnasjon av blod. Følgende symptomer vises:

 1. Hevelse av føttene. I utgangspunktet lider ankelen, ettersom sykdommen utvikler seg, stiller stillestående fenomener seg mer område. Hvis riktig behandling av sykdommen ikke utføres, sprer hevelsen gradvis seg og når bukveggen.
 2. Smerte syndrom i høyre øvre kvadrant, som skyldes leversykdommer. Orgelet øker gradvis i størrelse, noe som fører til ubehagelige opplevelser.
 3. Ascites er mulige ved behandling av en sykdom uten signifikante tilbakemeldinger. Volumet av væske akkumulert i bukhulen kan nå 15 liter.
 4. Hydrotorax - akkumulering av væske i pleurhulen. En slik tilstand er veldig farlig, siden opphopning av selv et lite volum væske opplever pasienter med alvorlig pusteproblemer.
 5. Cyanose, forbundet med stagnasjon i lemmer. Vevene mottar ikke riktig mengde oksygen.
 6. Astma forårsaket av uregelmessigheter i hjertet.
 7. Væskeretensjonen i kroppen, som er forbundet med feil blodtilførsel til nyrene. Som et resultat bremser dannelsen av væskesekretjoner ned.

Det er tre stadier av hjertefeil i venstre ventrikkel:

 1. Den første. Karakterisert av minimal dyspné, klager pasienter på økt hjertefrekvens, spesielt når man prøver å utøve fysisk aktivitet. Ved hvile er negative symptomer ikke uttrykt.
 2. Gjennomsnitt. Kanskje dannelsen av ganske merkbar ødem, cyanose. Dyspné bekymrer pasienter ikke bare med fysisk aktivitet, men også under hvile.
 3. Terminal scenen. Karakterisert av tilstedeværelsen av patologier, ikke bare i hjertet, men også i andre vitale organer. Mulige irreversible endringer i strukturen av vev, som har en negativ innvirkning på pasientens livskvalitet.

form

Venstre ventrikulær svikt er delt inn i to typer:

 1. Akutt. Karakterisert av et uventet utseende, en kraftig økning i symptomer. Etter å ha passert gjennom den akutte fasen, er det mulig å utvikle en rekke komplikasjoner. Langtids lungeødem forekommer, astma, i noen tilfeller kardiogent sjokk. Etter å ha gitt beredskapssykdommer, bør pasientene hele tiden overvåke tilstanden, redusere sannsynligheten for tilbakefall:
 2. Kronisk. Den er preget av en moderat utviklingshastighet. Først av alt uttrykkes symptomene på blodstagnasjon. Vevene får en utilstrekkelig mengde oksygen, hvorfra funksjonene til ulike organer blir brutt. For det første lider nyrene, på grunn av at de nedre ekstremiteter svulmer.

behandling

For effektiv behandling av hjerteinsvikt i venstre ventrikulær bruk, brukes stoffer av forskjellige grupper:

 1. Diuretika er nødvendig for å akselerere uttaket av væske fra kroppen. De hjelper ikke bare med å bli kvitt ødem, men påvirker også forbedringen av nyres generelle tilstand.
 2. Betablokkere kreves for å redusere antall hjerteslag, noe som forbedrer tilstanden til hjertemusklen ved utladning.
 3. ACE-hemmere kan redusere sannsynligheten for utvidelse av hjertehulene, bidra til regulering av blodtrykk.
 4. Leukocytter brukes i arytmi, fordi de kan øke utkastningsfraksjonen.

For å oppnå en stabil remisjon, for å forbedre pasientens tilstand betydelig, er det nødvendig å eliminere årsakene som førte til utviklingen av sykdommen:

 1. Hvis pasienten har overlevd hjerteinfarkt, bør det tas en rekke tiltak for å forbedre patronen til kranspulsårene. En positiv effekt oppnås ved bruk av koronarangiografi, utførelse av stenting.
 2. I ventilpatologier er det nødvendig med kirurgisk inngrep i de fleste tilfeller. Mulig montering av proteser, bruk av spesielle metallkonstruksjoner. Noen ganger utføres operasjoner ved hjelp av donorvev.
 3. For å eliminere arytmi, er medisinering nødvendig. Hvis den foreskrevne behandlingen ikke er effektiv, utføres radiofrekvensablasjon, og det kreves noen ganger laserbehandling for steder som ikke tillater at hjertet fungerer som det skal.

Ved bruk av tradisjonelle terapeutiske metoder bør pasientene selvstendig overvåke deres livsstil, noe som bidrar til å fremskynde prosessen med utvinning, styrke effekten av medisiner:

 1. Kontrollerer tilstanden av kroppsvekt. Spesielt farlig fedme, forårsaker høyt blodtrykk, samt skarpe hopp i vekt.
 2. I tilfelle av sykdommen viser en diett i hvilken behovet for å redusere den andel av salt i maten, animalsk fett, så vel som for å kontrollere mengden av væske som forbrukes daglig.
 3. En moderat fysisk belastning er nødvendig. Når du velger et sett med øvelser, bør du konsultere en lege. For noen pasienter er det nok å gå i frisk luft.
 4. Bli kvitt dårlige vaner.

For å behandle akutt svikt, blir pasienten tatt til intensivavdelingen og overført til sykehus. Det er nødvendig å raskt administrere medisiner som stopper hovedsymptomene. Med en sterk økning i lungeødem, utføres intubasjon av luftrøret. Pasienten puster i en stund ved hjelp av kunstig ventilasjon. Med økende trykk i luftveiene, utføres mekanisk rensing av alveolene.

Venstre ventrikulær hjertesvikt under utvikling kan påvirke pasientens livskvalitet negativt. Hvis du ikke bruker egnede medisinske tiltak, forverres tilstanden kraftig, det er mulig å få et dødelig utfall. Spesielt farlig er lungeødem, kardiogent sjokk. At den utnevnte terapien hadde en positiv effekt, tidlig diagnose av sykdommen, er det nødvendig med overholdelse av hele behandlingsforløpet.

Venstre ventrikulær svikt: symptomer, behandling, årsaker

Venstre ventrikulær svikt er ikke en sykdom, men et syndrom som kan forekomme med ulike patologier i det kardiovaskulære systemet. Dette kan være et myokardialt infarkt, hypertensjon, medfødt og ervervet hjertesykdom, aterosklerose av koronararteriene og mer.

etiologi

Hvilke forhold er nødvendige for å utvikle venstre ventrikulær svikt? Årsaken kan være lav ejeksjonsfraksjon når hjertet pumper i en syklus mindre enn førti milliliter blod, og også for å redusere systemtrykket. Slike forhold kan oppstå i akutt koronarsyndrom, stenose av ventiler, inflammatoriske sykdommer, hjerteinfarkt, lungeemboli, hjertetamponade, og så videre.. Noen ganger kan årsaken være mangel på blod tilbake til hjertet gjennom venesystemet.

Typisk, venstre ventrikkelsvikt med lungeødem forbundet, men kan forekomme og anemi, tyrotoksikose, svulster og cerebralt traume. I disse tilfellene observeres en patologisk økning i hjerteutgang.

Forholdet til hjerteinfarkt

Venstre ventrikulær svikt er ofte forbundet med akutt myokardinfarkt. Hun kan dukke opp på samme tid som han, og noen dager senere. I andre tilfelle er den patologiske prosessen forårsaket av et kraftig tap av et stort antall kardiomyocytter.

For det første kan ejeksjonsfraksjon holdes ved cirka 70 prosent av den forutsagte, ettersom forstyrret diastolisk funksjon av venstre ventrikkel, systolisk og ikke. Samtidig observeres unormal regurgitasjon (kaster) av blod fra ventrikkelen inn i atriumet gjennom mitralåpningen. Årsakene kan være flere:

 • skade på papillære muskler;
 • utvidelse av hjertets hulrom;
 • skade på ventilen.

Akutt venstre ventrikulær svikt i de første timene etter et hjerteinfarkt kan skyldes en reduksjon i blodets totale volum, en forsinkelse i vann og ioner i kroppen, samt pågående medisinske aktiviteter.

patogenesen

Venstre ventrikulær svikt er en typisk patologisk prosess som begynner med en økning i blodtrykk i lungens mikrocirkulatoriske seng. Dette fører til svettefluid fra karene i vevet og redusere elastisiteten i luftveiene. Hvis trykket ikke faller, kommer transudatet inn i alveolene og bryter gassutvekslingen, "slukkes" de fylte kamrene. Perfusjonen av oksygen minker, kroppen begynner å lide av hypoksi og hyperkapnia.

Væsken kommer alt fra vaskulærsengen til lungene. Det sprer seg gradvis fra periferien til midten, innsnevrer bronkulens lumen, forårsaker hvesning og hoste. På dette punktet er shunt-systemet slått på. Det tømmer overflødig blod fra karene i den mikrocirkulatoriske sengen inn i de større venene i lungene. Dette fører til blanding av blod med forskjellig oksygeninnhold. Gradvis slutter et slikt system å være effektivt, og tilstanden er forverret. På grunn av luftveisbevegelser, skylles væske i lungene og mer "tette" alveolene, og blokkerer luftens tilgang.

form

Akutt venstre ventrikulær svikt manifesteres i to kliniske former:

 1. Det første skjemaet blir observert hos pasienter med høyt blodtrykk, mangel på aortas ventiler og lesjoner i hjernen. En slik kombinasjon av symptomer gir opphav til trykk i både de store og små sirkulasjonskretsene, samt en stor hjerteutgang. For å kurere sykdommen i dette tilfellet, er det nødvendig å redusere blodstrømmen til de riktige avdelingene for ikke å overbelaste lungens fartøy.
 2. Den andre form er preget av klassiske manifestasjoner av venstre ventrikulær svikt, nemlig: reduksjon i trykk og hjerteutgang. Dette skjemaet vises etter et hjerteinfarkt, i nærvær av dekompensert mitral- eller aortastenosose (det vil si kjøpt hjertesykdom), med langvarig løpet av bilateral lungebetennelse.

Kronisk hjertefeil i hjertefrekvensen

Denne patologien oppstår av samme grunner som den akutte form, men bare gradvis, slik at kroppen har tid til å tilpasse seg endringene og kompensere dem. I stedet for skummende væske i lungene, observeres stagnasjon av venøst ​​blod og en reduksjon i blodsirkulasjonshastigheten. Dette påvirker perfusjonen av blodstrøm og forårsaker kronisk hypoksi.

Det hele starter med kortpustethet etter fysisk anstrengelse og økt hjertefrekvens. Da blir det vanskelig å puste inn i utsatt stilling, spesielt om natten, så pasientene opptar en semi-sittende stilling. Til dyspnø blir en host med slem tilsatt, hvor blodårer kan sees. Det er et brudd på hjerterytmen, utseendet på ekstra toner. På dette stadiet kan sykdommen bli forsinket i årevis. Så går det plutselig inn i akutt venstre ventrikulær svikt og slutter som regel dødelig.

symptomer

Å kjenne til patogenesen, er det mulig å forutse hvordan venstre ventrikulær svikt vil manifestere seg. Symptomer illustrerer tre patologiske forhold: hjerteastma, lungeødem, sjokk.

 • Kardial astma manifesteres ved angrep av kvelning. Huden blir dekket med en klebrig, våt, kald svette, fingertrådene og den nasolabiale trekanten er blå. Åndedrettsen blir høy, spent, hørbar tørrvoks. Hjertet slår veldig fort, arterielt og sentralt venetrykk økes.
 • Lungødem er neste stadium i utviklingen av den patologiske prosessen. Ved auskultasjon kan store og små boblende raler høres, puste gurgling, hørbar på avstand. Luftveiene kan overstige 40 ganger per minutt (to ganger normen). Pasienter utvikler en hoste med rosa skumaktig ekspektorering.
 • Sjokk er den terminale fasen av lungeødem. Åndedrettsvern blir mer og mer overfladisk, det skummende væske fyller ikke bare lungene, men også luftrøret og ses i hjørnene av leppene. Trykket faller kraftig, og hjertefrekvensen tvert imot øker. Når lungene er fullstendig fylt med væske, dør en person.

klassifisering

Venstre ventrikulær svikt, som oppsto etter akutt myokardinfarkt, kan klassifiseres i henhold til kliniske tegn og resultater av instrumentelle studier i 4 stadier.

 1. Det er ingen synlige tegn på hjertesvikt.
 2. Det er våte raler, en patologisk tredje tone vises og tegn på venøs overbelastning i lungene.
 3. Uttalt pulmonalt ødem, store vesikale raler høres over mer enn halvparten av lungefeltene.
 4. Kardiogent sjokk. Trykket faller under 90, reduserer diurese, huden blir blek, og blir blå, det oppstår en kald svette.

Den andre klassifiseringen, som også har fire grader av venstre ventrikulær svikt, er basert på karakteren av hvesning, hudtemperatur og fuktighet:

 1. Den wheezing er tørr, svetten er fraværende. Det er ingen stagnasjon i lungene.
 2. Den wheezing er våt, men pasienten er fortsatt tørr. Det er ingen reduksjon i diffusjonen av gasser i lungene, men det er stillestående fenomener.
 3. Kaldsvette oppstår, men det er fortsatt tørt hveske. Perfusjonen av gasser er redusert, men det er ingen vevstopp i lungene.
 4. Kaldsvette og fuktige raler. Dekompensasjon av venstre ventrikulær svikt.

diagnostikk

Tegn på venstre ventrikulær svikt bør varsle legen selv før du snakker med pasienten. Så snart en person kommer inn på kontoret (eller kommer til ambulansen), hører kardiologen umiddelbart støyende pust, hvesenhet, dyspné. Pasienten vil klage på utseendet av rosa sputum etter tørr hoste, hemoptysis, en konstant frykt for å dø. En viktig detalj er at for å lindre symptomene han må sette seg ned. Etter undersøkelsen begynner en fysisk undersøkelse. Legen lytter til hjertets toner, bestemmer tilstedeværelsen av patologiske lyder og lyder, arytmier og et pulsunderskudd i perifere arterier. I løpet av disse manipulasjonene vurderer legen i passerer temperaturen og fuktigheten i huden.

Neste trinn er instrumental diagnostikk. Først blir det tatt et elektrokardiogram, hvor endringen i rytme og reloading av venstre del av hjertet ved trykk, utvidelsen av hulrommene, er klart bestemt. En røntgen av en kardiolog er interessert i konfigurasjonen av hjertets skygge, glattheten av midjen og hevelsen av ventriklene, samt tegn på blodstagnasjon i lungesengen. Denne metoden brukes til å verifisere diagnosen og utelukke andre pulmonologiske patologier.

Ultralyd (ultralyd) i hjertet utføres for å oppdage brudd i hjertets struktur, samt endringer i funksjonene: utseendet av en patologisk blodstrøm, endring av ventiler, dannelse av aneurysmer og blodpropper. I tillegg tillater denne metoden å bestemme utstøtningsfraksjonen og trykket i hjertehulene, tykkelsen av veggene og størrelsen på kamrene.

Fra laboratorietester kan legen foreskrive definisjonen av hjernens natriuretiske peptid i blodet. Dette er nødvendig for å utelukke eller bekrefte tilstedeværelsen av kronisk hjertesvikt hos pasienten, siden symptomene på sykdommene er like.

behandling

Venstre under venstre ventrikkelfeil? Behandlingen består hovedsakelig av gjenopplivingstiltak og foregår i intensivavdelingen. Det er rettet mot å forbedre myokardial sammentrekning, eliminere takykardi og redusere vaskulær tone. I tillegg er det nødvendig å forhindre utseendet av trombi og forbedre utskillelsen av væske. For å gjøre dette, utfør følgende aktiviteter:

 • Pasienten gis innånding med fuktet oksygen med en hastighet på 6-7 liter per minutt.
 • Sentralvenen er nødvendigvis kateterisert for å overvåke CVP (sentralt venetrykk). Dette hjelper legen til å velge riktig terapi.
 • Det er nødvendig å kontrollere puls og blodtrykk, samt mengden urin (hastigheten på ødemreduksjon) med like intervaller.
 • Hvis det er en signifikant dannelse av skum, tilsettes oksygen med etylalkohol. Slike innåndinger bør skiftes med innånding av luft for ikke å brenne slimhinnen.
 • Medisinsk terapi begynner med introduksjonen av hjerteglykosider og antispasmodik. Dette forbedrer myokardial kontraktilitet og blodstrøm i lungene. I tillegg er pasienter vist morfin. Den beroliger samtidig, lindrer smerter og utvider lungens små fartøy.
 • Hvis trykket forblir høyt, anbefales det å administrere adrenalinreceptorblokkere. Noen ganger brukes for dette formål seler eller tett bandasje av lemmer. Slike manipulasjoner forhindrer utstrømning av venøst ​​blod, og holder arteriene frie.
 • For å redusere hevelse og redusere belastningen på hjertet, utføres tvungen diurese.

forebygging

Akutt hjertefeil i hjertefrekvensen kan oppstå både spontant og være en dekompensasjon av kronisk hjertesvikt, så det er viktig å følge legenes instruksjoner nøye, ta regelmessige piller og føre en riktig livsstil. Det er viktig å følge en diett, trene moderat fysisk anstrengelse (som ikke forverrer hvesenhet), unngå stressssituasjoner så mye som mulig (om nødvendig ta lys beroligende midler), overgi dårlige vaner.

outlook

Hjelp for ventrikulær svikt bør gis så raskt som mulig, siden dødeligheten fra denne sykdommen er høy. Selv i et spesialisert sykehus, når det 20%.

Prognosen for slike pasienter er ugunstig. Innen et år etter diagnosen dør ca 10% av pasientene med første eller andre trinn og dø nesten 50% av pasientene med en tredjedel.

Symptomatologi, førstehjelp og behandling for venstre ventrikulær svikt

Den normale funksjonen av hjerteaktivitet bestemmes av myokardets rytme, muskelstyrken og elastisiteten til myokardfibrene. Venstre ventrikulær svikt danner en deformasjon av kontraktilsystemet som ikke klarer fullstendig blodutslipp. Feil fører til at lungekarrene er fulle av blod. Dette er fulle av et brudd på gassutveksling og et plutselig trykk i lungene. Plasmaet forskjøvet utover veggene i kapillærene fyller alveolene, forårsaker hevelse i luftveiene, og gassen fra alveolene danner et skum.

årsaker

Venstre ventrikulær hjertesvikt dannes i hjertepatologi, som skyldes mange årsaker, spesielt medfødt misdannelse. I noen tilfeller oppstår symptomer på venstre ventrikulær svikt med overskytende væske, som er forbundet med nyreproblemer.

Blant faktorene i utseendet av sykdommen er hypertensjon, aterosklerose, høyt nivå av blodviskositet.

Hvis du ignorerer de forferdelige tegnene og ikke gir dem den mest forsiktige oppmerksomheten, kan hjertesvikt gi komplikasjoner i mange vitale systemer i kroppen eller føre til dødelig utgang. Eksperter mener at venstre ventrikulær patologi er et syndrom forårsaket av følgende grunner:

 • jade;
 • ischemi;
 • hypertensjon;
 • arytmi;
 • revmatisk aortasykdom;
 • sklerotisk deformasjon av koronarbeinene;
 • syfilisortisitt;
 • et hjerteinfarkt av venstre ventrikel;
 • anemi i det alvorlige stadiet;
 • kirurgisk inngrep i store mengder;
 • misbruk av rusmidler, giftige stoffer, alkohol.
Lungeødem

Leger skiller akutt og kronisk type patologi, avhengig av utviklingshastigheten. I det første tilfellet er det en rask økning i symptomer i form av lungeødem, astma, kardiogent sjokk. Det andre alternativet er mer begrenset. Den særegne egenskapen er blodstagnasjonen, den inneholder ikke nok oksygen, på grunn av mangelen på hvilke andre organer som opplever sult. Den første til å risikere nyreskader på deres funksjon forårsaker hevelse i beina. Over tid strømmer overskytende væske inn i bukhulen, og forårsaker ascites.

symptomer

Det er kjent at hjertesykdommer ligner generelle symptomer, manifestert av smerter i brystbenet, nakke, kjeve, venstre skulder og albue. Venstre ventrikulær svikt har sine egne egenskaper, inkludert:

 • forekomst av arytmi;
 • feber,
 • temperatur og trykk hopp;
 • atypiske smerter i magen og i ryggen;
 • kortpustethet;
 • hevelse i ekstremiteter;
 • svimmelhet og svimmelhet;
 • hoste med slem og blod;
 • orthopnea;
 • emfysem forårsaket av en fast stilling av lungen;
 • ascites (opphopning av væske i magen);
 • venstrehånds hydrothorax.

Et særegent trekk ved sykdommen er den ofte forekommende blueness av huden, forstørrelse av leveren og livmorhalsen.

Årsakene til patologi er inntrengningen av blod inn i lungene og i mykheten av karene i den lille sirkulasjonen.

Diagnostiske metoder

Venstre ventrikulær svikt diagnostiseres spesielt medisinsk utstyr, som holdes ultralyd, EKG, røntgen, radionukleidventrikulografi, og PET. Røntgenbilder detektere lunger og lungeødem, viser EKG en overvekt av venstre ventrikkel og tegn på sykdom og feilernæring.

Laboratorieanalyser viser blodplateadhesjon, reduksjon av oksygen i blodet, en endring av gassutveksling i alveolene i ødem utvikling, noe som øker permeabiliteten i lungevevet og nivået av karbondioksid. På eksamen, kan pasientens lege oppdage auskultasjon systolisk bilyd, aktivering av apikale impuls og forskyve venstre hjerte grensen.

Stadier av patologi

I begynnelsen av sykdommen er symptomene nesten usynlige og vet bare om seg selv med fysisk anstrengelse. Brudd på funksjonen til venstre ventrikel kan detekteres i EKG.

 1. Patogenesen av syndromets mellomstasjon er preget av tilstedeværelse av konstant smerte, som aldri stopper.
 2. Den alvorlige formen manifesteres av irreversible endringer og er vanskelig å korrigere.

medisinering

Etter en omfattende undersøkelse og visuell inspeksjon bekreftet at pasienten har forlatt ventrikulær svikt, blir behandlingen valgt i henhold til alvorlighetsgraden og egenskapene til sykdommen.

Til tross for terapiens konservatisme kan et kompetent utvalg av medisiner oppnå en positiv remisjon og stoppe tilbakefall. Samtidig utføres korrigering av sykdommer som fremkaller hjertepatologi.

I kronisk form er emosjonell stabilitet den viktigste betingelsen for suksess. Pasienten er foreskrevet:

 • diuretika, lossing av en liten sirkel av blodsirkulasjon;
 • antihypertensive medisiner;
 • ta tiltak for å forhindre lungeødem og anbefale oppskrifter av tradisjonell medisin.

I tilfelle av en akutt prosess, er gjenstand for umiddelbar sykehusinnleggelse, hvor tiltak for å redusere intensiteten av metabolske reaksjoner og oksygenunderskudd, hvis syndromet er paroksysmal i naturen, vanligvis skjer om natten pasienten, viser det hjerteastma, der det er en choking, og det er frykt for døden. I tilfelle av fremgang i patologi dannes lungeødem, som er preget av sonorøs hvesning. I en slik situasjon trenger pasienten akutt hjelp.
For å behandle sykdommen, brukes legemidler:

droperidol

 • morfin, som reduserer blodtrykket
 • hurtigvirkende diuretika furosimid og uregit, administrert intravenøst;
 • beta blokkere;
 • natriumoksybutat, dilaterende blodkar;
 • droperidol, som har en beroligende effekt;
 • nitroglyserin, som reduserer retur av venøst ​​blod;
 • dobutrex og dopamin, aktivering av redusert funksjon av hjertet i hypertensjon;
 • natrium nitroprusside, brukes kun i alvorlige situasjoner.

Forskere nekter ikke de positive effektene av gress, som felthestesko. Bruk vanligvis 4 ss råvarer, brygg 2 glass kokende vann og drikk hele dagen i stedet for te.

I den avanserte scenen går det til aorto-coronary bypass, til transplantasjonen av den kunstige ventrikkelen eller hele orgel.

Førstehjelp i tilfelle et angrep

Ved akutt ventrikulær svikt skal pasienten få førstehjelp, som består av følgende handlingalgoritme:

 • personen er fast i sittestilling, og i nærvær av hypertensjon - halv sitter;
 • ved et ødem er det nødvendig å bruke noe antiskummende middel, for eksempel oksygeninhalatoren;
 • Under tungen er det ønskelig å sette en tablett nitroglyserin eller slipp 1 dråpe 1% alkohol.

Hvis det øvre trykket er mindre enn 100 mm Hg. st., da stoffet kan gjøre mye skade.
Suffokasjon er godt fjernet narkotisk analgetika, som raskt stopper smerte, frykt og angst.

 • Hvis det ikke finnes noen medisiner for hånden, er det ledd på lemmer som reduserer belastningen på organet og utløser sirkulasjonssystemet. Harnesses kan brukes i maksimalt 15 minutter, forutsatt at personens blodtrykk er minst normalt.
 • Tradisjonell medisin anbefaler å benytte seg av varme foten sennep bad, og i nødstilfeller for å lindre kongestive lungeprosesser - til blodsetting.
 • Etter å ha truffet de nødvendige tiltakene, skal pasienten sendes til sykehuset i en ambulanse.

prognoser

I en hvilken som helst patogenese er et gunstig utfall ganske reelt. Nøyaktig diagnose og kvalitetsbehandling minimerer komplikasjon og lindrer en person fra lidelse. Forebygging av tilbakefall lages av anbefalingen fra den behandlende legen.

video

Hvordan rengjøre kolesterolkarbonene og slippe av med problemer hele tiden?!

Forårsake symptomer på høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og en rekke andre kardiovaskulære sykdommer er tilstoppet med kolesterol fartøy, konstant nervøs stress, langvarig og dype erfaringer, gjentatte sjokk, et svekket immunforsvar, arv, natt arbeid, eksponering for støy, og til og med et stort antall av forbruk av salt!

Ifølge statistikken kan ca 7 millioner årlige dødsfall være forbundet med høyt blodtrykk. Men studier viser at 67% av hypertensive mennesker ikke engang mistenker at de er syke!

Derfor bestemte vi oss for å publisere et eksklusivt intervju der hemmeligheten om å bli kvitt kolesterol og bringe trykket tilbake til det normale, avsløres. Les artikkelen.

Sosudinfo.com

Hos personer som lider av ulike hjertesykdommer, utvikler pasienter med hypertensjon og hjerteinfarkt ofte ventrikulær svikt. Den viktigste manifestasjonen av sykdommen er lungeødem, hvor det er et brudd på kontraktiliteten til myokardiet i venstre ventrikel.

Med utviklingen av patologi, er venstre ventrikkel ikke i stand til å behandle hele blodvolumet, noe som fremkaller overløp i lungene og kapillærene. I fartøyene stiger trykket, plasmaet trenger inn i alveolene, som passerer gjennom de vaskulære veggene. Alveolene er således fylt med blod, og gassen i dem reagerer med væsken for å danne et skum. I dette tilfellet utvikler alveolær ødem som fremkaller lungeødem. Syndrom av venstre ventrikulær svikt (LVH) ble kalt "hjerteastma".

Klassifisering av PL og årsakene til utviklingen

Det er sannsynligvis to typer sykdomsutvikling:

 • akutt venstre ventrikulær svikt;
 • kronisk form.

Disse to typer patologiske endringer er bare forskjellig i utviklingsgraden og manifestasjonen av symptomer.

Venstre ventrikulær hjertesvikt fortsetter i tre faser:

 • Fase 1 (initial): Fravær av uttalt symptomer, liten forverring av tilstanden under fysisk anstrengelse;
 • Fase 2 (gjennomsnitt): Periodisk utseende av tegn på FVL selv i hvilemodus
 • Trinn 3 (alvorlig): Utviklingen av irreversible prosesser i kroppen, unødig hjelp fører til døden.

Hovedårsaken til LV-utvikling er stagnasjon av blod i venstre atrium, noe som forårsaker penetrering av vævsfluid i lungene eller alveolene.

Fremveksten av patologi er mulig i nærvær av samtidige hjertesykdommer:

 • iskemisk hjertesykdom;
 • hjerterytmeforstyrrelse;
 • hjerteinfarkt;
 • arteriell hypertensjon;
 • mangler og hjertesykdommer;
 • kardiomyopati;
 • mitral stenose;
 • arteriosklerose av blodkar;
 • økt blodviskositet (som fører til brudd på hemodynamikk);
 • obturering av lumen i lungevenen;
 • uremia;
 • kardiogent lungeødem.

Dekompensasjon av hjertet kan skyldes ikke-kardiale faktorer:

 • sykdommer i nyrene, leveren, skjoldbrusk, nervesystemet;
 • alvorlig anemi
 • omfattende kirurgisk inngrep;
 • hypertyreose;
 • overført smittsomme sykdommer, sepsis;
 • misbruk av psykotrope stoffer, alkoholholdige drikkevarer.

Kronisk form av LVF oppstår når alvorlige strukturelle forstyrrelser i myokardiet. Årsaker til patologi kan være kardiosklerose i post-infarktperioden, skade på hjerteventiler, kardiomyopati.

Tegn på LVF-forekomst

Symptomer på venstre ventrikulær svikt er bestemt av årsakene til utviklingen.

Akutt venstre ventrikulær svikt karakteriseres av følgende symptomer:

 • plutselig kortpustethet;
 • økt blodtrykk (med hypertensive kriser);
 • økt frekvens av hjertefrekvens (i begynnelsen av sykdommen);
 • hoste;
 • utvidelse av størrelsen på hjertet til venstre;
 • utseende av en horisontal posisjon på elektrokardiogrammet;
 • symptomer på hjerteastma
 • respiratorisk insuffisiens;
 • hevelse i nedre ekstremiteter.

Manifestasjonen av kronisk form av LVF begynner gradvis, med utseende av tretthet, rask tretthet, tap av appetitt. Pasientene er preget av puffiness av underekstremiteter, kortpustethet under fysisk anstrengelse. Hvis det ikke gjøres rettidig behandling, øker symptomene på sykdommen, pasientens tilstand forverres.

I tilfelle av venstre ventrikkelsvikt med akutt hjerteinfarkt, angina symptomer: trekkende smerte i hjertet, ikke passerer på sin egen, smerter i underarmen og venstre skulder.

Ofte leds LV av arteriell hypotensjon. I dette tilfellet er karakteristiske symptomer: svak, økt svette, hjertebanken.

I følge kliniske manifestasjoner ligner hjerteastma tegn på bronkial astma. Men i det første tilfellet er kortpustet forbundet med en innånding, og i andre tilfelle med kortpustethet. I LV-pasienter kommer lindring i sitteposisjon, eller halvsitte med ben senket ned.

Diagnostiske metoder

Akutt ventrikelfeil er diagnostisert ved rutinemessige tester og andre undersøkelsesmetoder:

 • bryst røntgen;
 • elektrokardiogram (EKG);
 • ekkokardiografi;
 • generell og biokjemisk blodprøve;
 • visuell inspeksjon av pasienten.

Radiografi kan avsløre tilstedeværelsen av lungeødem, samt graden av organskader. Metoden for undersøkelse gir også et estimat av hjertets størrelse.

EKG brukes til å bestemme aktiviteten til alle hjerteenheter, diagnostisere hjerteinfarkt, oppdage hjerterytmeforstyrrelser og overbelastning av hjertekammer. Metoden for ekkokardiografi er basert på bruk av ultralydbølger. Undersøkelsen lar deg få et bilde av hjertet og viser dens funksjonelle aktivitet. Ved hjelp av denne metoden er det mulig å estimere størrelsene på alle hjertehulrom, kontroller driften av ventiler, bestem reduksjonen av utkastningsfraksjonen.

Når det er tegn på hjerteinfarkt, tilordnes pasienten en koronarografi for å vurdere hjerteskarens patenter når et bestemt kontrastmedium administreres. Ved brudd på patency brukes denne prosedyren som en terapeutisk metode for å gjenopprette blodsirkulasjonsveiene.

Behandling av LVF

Behandlingen bestemmes avhengig av sykdomsformen. Behandling av kronisk LVF utføres i to trinn:

 • eliminering av årsakene til hjertedekompensasjon;
 • tilbaketrekking av symptomer ved medisiner.

Hvis hjertesvikt er tilstede, er det nødvendig med kirurgisk inngrep. I alvorlige tilfeller utføres installasjon av apparater av kunstig sirkulasjon eller hjerte-transplantasjon.

Narkotikabehandling er foreskrevet for å eliminere ødem, for å fjerne symptomer på kortpustethet og for å støtte hjertets kontraktilitet. I dette tilfellet foreskrives legemidler som hjerte glykosider, ACE-hemmere, beta-blokkere, diuretika av plante og syntetisk opprinnelse. Pasienten viser fullstendig emosjonell hvile. Behandlingen utnevnes individuelt, avhengig av pasientens tilstand av helse, form og alvorlighetsgrad av sykdommen.

Akutt ventrikulær svikt krever umiddelbar behandling. Nødhjelp er basert på å forhindre lungeødem ved å fjerne tegn på hjerteastma.

 1. Reduksjon i intensiteten av metabolske prosesser for å forbedre toleransen for oksygenmangel. Morfin (reduserer trykk og puster ut), droperidol (beroligende stoff), natriumoksybutyrat (normaliserer blodtrykket og har en beroligende effekt i hypotensjon).
 2. Reduksjon av den inverse venøse blodstrømmen til hjertet. Nitroglyserin (dilaterer koronarbeholdere), natriumnitroprussid (tatt i tilfelle av alvorlig lungeødem), påføring av rundkjeder eller tette bandasjer i hendene.
 3. Redusere belastningen på den lille sirkulasjonen ved å ta diuretika. Preparater for diuretisk øyeblikk brukes som preoral (furosemid, ureitt), og i form av intravenøse injeksjoner.
 4. Nødhjelp for akutt LV i fravær av disse legemidlene er introduksjon av intravenøs gangiblokator (pentamin, arfonade). Legemidlet bidrar til å redusere trykket i de store og små sirkulasjonskretsene. Når du bruker slike legemidler, er det nødvendig å overvåke blodtrykksverdiene hvert 3. minutt (på armen, fri for en dropper). I tilfelle av arteriell hypotensjon er disse stoffgruppene strengt kontraindisert.
 5. Oksygenbehandling - innånding med oksygen. Nødhjelp for LVF vil være ineffektiv i fravær av tilstrekkelig luft i lungene. Levering av oksygen utføres gjennom en spesiell maske eller intravenøst ​​kateter.
 6. En økning i rytmen av myokardiell sammentrekning på bakgrunn av arteriell hypertensjon. I dette tilfellet er følgende utnevnt: dopmin, dobrex.

Intensiv nødhjelp består i økende hjerteutgang og økende vevsmetning med oksygen. Det er ekstremt viktig i denne situasjonen å eliminere årsaken til nedgangen i utkastningsfraksjonen.

Det første nødhjelp er gitt til pasienten selv før legenes ankomst. Den sårede setter seg ned halv sitte, den varmere er plassert i føttene. Under tungen er det tatt nitroglyserin (0,0005 g). Oppfølgingstiltak utføres av ambulanser på stedet eller på et medisinsk punkt. Sykehusinnleggelse er indikert med utseende av harbingers av akutt utvikling av venstre ventrikulær svikt, eller etter tilbaketrekking av symptomer på et angrep.

Forebygging av komplikasjoner

Hvis medisinsk hjelp ikke er gitt under et angrep, vil komplikasjoner trolig utvikle seg. LVZN syndrom er en alvorlig tilstand som krever stor innsats fra menneskekroppen. Kronisk form av sykdommen - før eller senere kan gå inn i et akutt angrep av lungeødem. Behandlingen er kun effektiv i de tidlige stadier av LV-utvikling. I alvorlige tilfeller er en fullstendig gjenoppretting av pasienten nesten umulig.

For å forhindre mulige komplikasjoner foreskrives pasienten et spesielt diett. Kostholdet består av lett fordøyelige matvarer med tilstrekkelig kaloriinnhold, og med begrensning av væske og salt. Under eksacerbasjoner er salt fra pasientens diett nesten helt utelukket. Gjennomsnittlig daglig inntak av væske hastighet på minst 0,8 liter, og ikke overstiger 1,5 liter (herunder ikke bare drikk, men alle flytende produkter). Pasienter med LZHN anbefalt å spise mat som inneholder store mengder av kalium: tørket frukt (rosiner, tørkede aprikoser), nøtter, grønnsaker (potet, rosenkål), kornblanding (havremel og bokhvete). Ved bruk av diuretika er forbruket av slike produkter obligatorisk.

Full og sunn ernæring, avvisning av dårlige vaner, går utendørs er de viktigste tiltakene for å forhindre komplikasjoner. I noen tilfeller kan pasienten i begynnelsen av utviklingen av LVF endre sin livsstil, justere kostholdet, for ikke å provosere forekomsten av anfall. I mer alvorlige sykdomsformer er det planlagt kompleks behandling, inkludert bruk av medisiner (diuretika, middel for normalisering av blodtrykk, sirkulasjon, hjerterytme).

Regelmessige besøk til en kardiolog for å overvåke funksjonen av hjertefunksjonen vil tillate å oppdage sykdommens fremgang i tide. Tidlig behandling gir en positiv prognose for pasientens videre liv.

Venstre ventrikulær hjertesvikt

Årsaker til hjertefeil i venstre ventrikkel.

1. Sykdommer der det er en systolisk overbelastning av venstre ventrikkel:

Stenose av aortaåpningen;

2. Sykdommer der det er en økning i diastolisk fylling og systolisk overbelastning av venstre ventrikel:

- mangel på mitralventilen

- Aortisk ventilmangel.

3. Sykdommer i hvilke ventrikulær myokardinfarkt observeres:

4. Mitral stenose, der det er en nedgang i diastolisk fylling av venstre ventrikel og overbelastning av venstre atrium (venstre atriell hjertesvikt utvikler seg).

De viktigste patofysiologiske forandringene som forekommer i kardiovaskulærsystemet og respiratoriske organer i hjertefrekvens i venstre ventrikkel:

- svekkelse av venstre ventrikel (med mitral stenose - venstre atrium);

- reduksjon av sjokkvolumet til venstre ventrikel

- en refleksøkning i hjertets arbeid

- senker blodstrømmen og øker trykket i en liten sirkulasjon av blodsirkulasjonen

- propotevanie flytende del av blodet inn i lungevevet, impregnering av det alveolære vegger (interstitielt ødem), og deretter dens utseende i lumen av alveolene (alveolær ødem);

- Krenkelse av ventilasjon, en reduksjon i lungens livskapacitet;

- brudd på diffusjon av gasser gjennom alveolær kapillærmembran;

- Excitasjon av luftveiene.

Akutt hjertefeil i venstre ventrikkel.

Akutt hjerteinsuffis i venstre ventrikk er preget av en relativt rask, ofte plutselig utvikling av patologiske forandringer som utgjør en direkte trussel mot pasientens liv. Det kan utvikle seg med sykdommer ledsaget av en belastning på venstre ventrikel, noen ganger mot bakgrunnen av allerede eksisterende kronisk venstre ventrikulær svikt. Akutt venstre ventrikulær svikt manifesteres ved hjerteastma og lungeødem.

Utfør et spørsmål fra pasienten, finn ut klagerne.

Hjerte astma. For hjerte astma er preget av utviklingen av åndenød (paroksysmal dyspné) blandet naturen forekommer oftere i løpet av natten og er ledsaget av en følelse av tetthet i brystet, kjenner frykten for døden, hjerterytme, noen ganger en tørr hoste. Utviklingen av et angrep blir lettere ved fysisk eller nevropsyk stress. Tilstanden blir lettere når du beveger deg fra den horisontale posisjonen til sitteposisjonen med bena senket (orthopnea). Utviklingen av kvelning skyldes stagnasjon av blod i en liten sirkel av blodsirkulasjon.

Lungeødem. I alvorlige tilfeller, akutt venstre ventrikkelsvikt, som begynte som hjerteastma, deretter utvikler seg raskt til lungeødem. For den sistnevnte kjennetegnes ved en utpreget dyspné, ledsaget av en følelse av trykk i brystkassen og en følelse av frykt for døden, samt hoste med store mengder væske, skummet, rosa (på grunn av blod urenheter) sputum.

Utfør en generell undersøkelse av pasienten.

Med hjerteastma og lungeødem, avsløres følgende karakteristiske tegn:

- tvunget posisjon (orthopnea);

- en lidelse, skremt uttrykk, brede elever

- fuktig, blek hud, akrocyanose.

For lungeødem er også karakteristisk:

- boblende pust, hørbar i avstanden vått rales (symptom på en "kokende samovar");

- rosa skumaktig utslipp fra munn og nese.

Utfør en undersøkelse av luftveiene.

Med hjerteastma avslører:

- Hyppig, grunne puste;

- reduksjon av respiratorisk ekskursjon i brystet og begrensning av mobiliteten til lungemarginen (stillestående lungene blir stive);

- Svak vesikulær pust på grunn av edematøs hevelse i de alveolære veggene og en reduksjon i vibrasjonens amplitude under inspirasjon; med et langvarig angrep av hjerteastma som følge av utviklingen av kongestiv bronkitt, utseendet av en hard puste;

- fuktig, liten boble, ufrivillig hvesning, hovedsakelig i de nedre delene av lungene; med et langvarig angrep av hjerteastma på grunn av stillestående bronkitt, kan tørr hvesenhet forekomme på bakgrunn av utandringsdyspné.

Med lungeødem avslører:

- Hyppig, grunne puste;

- reduksjon av respiratorisk ekskursjon i brystet og begrensning av mobilitet av lungemarginen

Svekket vesikulær puste;

- Wet raspy rales.

Gjennomfør en studie av kardiovaskulærsystemet.

Med hjerteastma og lungeødem, avslører de:

- forskyvning av den venstre grensen av relativ sløvhet i hjertet utad, forbundet med dilatasjon av venstre ventrikel;

- utvidelse av hjertets diameter på grunn av den venstre komponenten;

- svekkelse av I-tonen i toppet (på grunn av svakheten i venstre ventrikel, den muskulære komponenten i tonen jeg lider);

- rytmen til galoppet på toppunktet, hvis utseende er forbundet med alvorlig venstre ventrikulær myokardskader og en nedgang i tonen

- systolisk murmur i toppet, som oppstår i forbindelse med utviklingen av relativ mangel på mitralventilen;

- aksent av den andre tonen over lungearterien på grunn av økt trykk i sirkulasjonenes lille sirkel;

- hyppig, arytmisk, svak fylling, liten puls med hevelse i lungene, filiform;

- Lavt blodtrykk, spesielt hos pasienter med lungeødem.

Evaluer dataene fra EKG-studier.

EKG avslører følgende endringer:

- forstyrrelse av rytme og ledningsevne

- reduksjon av amplituden til tannen T og intervallet ST;

- endrer karakteristisk for den underliggende sykdommen.

Kronisk hjertefeil i hjertefrekvensen.

Kronisk hjertefeil i hjertefrekvensen (CHLS) utvikler seg gradvis i flere måneder med kroniske sykdommer som oppstår med en overordnet belastning på venstre ventrikkel.

Utfør et spørsmål fra pasienten, finn ut klagerne.

Kortpustethet er det mest karakteristiske og tidlige tegn på kronisk hjertefeil i venstre ventrikulær tilstand. Kortpustethet er blandet og vises først med normal fysisk aktivitet. I fremtiden skjer det selv med liten fysisk anstrengelse, med inntak av mat, avklædning og selv i ro. Dyspné er forsterket i liggende stilling (da innstrømningen av venøse blod øker mot hjertet og membranen ligger ovenfor) i forbindelse med forlenget stagnasjon av blodet i lungekretsløpet, hvori den pulmonare rammen blir stiv redusert VC, avtar pulmonar ventilasjon, forstyrret diffusjon av gasser gjennom alveolo kapillærmembran. I de senere stadier av sykdommen er det proliferasjon av bindevev i lungene (kardio pulmonal fibrose), noe som forverrer brudd på gassutveksling.

Palpitasjon med hjertesvikt oppstår refleksivt. Utseendet er forårsaket av en refleks fra karoten sinus (med en reduksjon i slagvolumet, trykket i karoten arterier reduseres) og Bainbridge refleksen (med økt trykk ved hule vener). Palpitasjon, som kortpustethet, oppstår først med normal belastning, deretter med moderat trening og i ro.

Hoste tørr eller med separasjon av en liten mengde av serøst sputum amplifisert under trening og liggende blod stagnasjon bringes i lungesirkulasjonen. Kanskje utvalg "rusten" sputum ved høy pulmonal hypertensjon, oppstår diapedese når røde blodceller med påfølgende dannelse og avsetning av hemosiderin pigment i blod i lungene.

Rapid tretthet, redusert fysisk og mental ytelse, økt irritabilitet, søvnforstyrrelse på grunn av lav hjerteutgang, nedsatt blodtilførsel til hjernen, nedsatt funksjon i sentralnervesystemet.

Utfør en generell undersøkelse av pasienten.

Pasienter med kronisk venstre ventrikulær svikt opptar den tvingende posisjonen til ortopedi. Huddeksler er bleke, akrocyanose observeres, på grunn av en senking av blodstrømmen, økt utnyttelse av oksygen ved vev og en økning i innholdet i kapillærene av redusert hemoglobin. På grunn av det faktum at bremsing av blodstrømmen er mer uttalt i kroppens deler langt fra hjertet, kommer den cyanotiske farge på ekstremiteter, nesespissen og ørene.

Utfør en undersøkelse av luftveiene.

I studien av åndedrettsorganer avslører de:

- reduksjon av respiratorisk ekskursjon i brystet og begrensning av mobiliteten til lungemarginen (stillestående lungene blir stive);

- Svak vesikulær pust på grunn av edematøs hevelse i de alveolære veggene og en reduksjon i vibrasjonens amplitude under inspirasjon;

- fuktig, liten boble, ufrivillig hvesning, hovedsakelig i de nedre delene av lungene, noen ganger tørr spredt hvesning på grunn av sammenføyt "stagnerende" bronkitt.

Gjennomfør en studie av kardiovaskulærsystemet.

Data fra kardiovaskulærsystemet ved kronisk hjertefeil i hjertefrekvensen:

- forskyvning av den venstre grensen av relativ sløvhet i hjertet utad, forbundet med dilatasjon av venstre ventrikel;

- utvidelse av hjertets diameter på grunn av den venstre komponenten;

- svekkelse av I-tonen i toppet (på grunn av svakheten i venstre ventrikel, den muskulære komponenten i tonen jeg lider);

- rytmen til galoppet på toppunktet, hvis utseende er forbundet med alvorlig venstre ventrikulær myokardskader og en nedgang i tonen

- systolisk murmur i toppet, som oppstår i forbindelse med utviklingen av relativ mangel på mitralventilen;

- aksent av den andre tonen over lungearterien på grunn av økt trykk i sirkulasjonenes lille sirkel;

- puls hyppig, arytmisk, kan være svak fylling, liten;

- systolisk blodtrykk er normalt eller lavt, diastolisk - normal eller økt, puls - senket.

Evaluer dataene fra EKG-studier.

På EKG med CLN, er følgende endringer funnet:

- forstyrrelse av rytme og ledningsevne

- reduksjon av amplituden til tannen T og intervallet ST;

- endrer karakteristisk for den underliggende sykdommen.

Anslå røntgenfunn

Når røntgenundersøkelse avslører:

- styrke lungemønsteret;

- utvidelse av lungens røtter;

- i alvorlige tilfeller - hydrothorax.

Med EchoCG blir følgende endringer registrert:

- dilatasjon av hulrommet til venstre ventrikel og venstre atrium

- reduksjon av sjokkvolumet til venstre ventrikel

Ekkokardiografi - tegn på den underliggende sykdommen.

Anslå spirografi data.

Data om spirografi for CLL:

- restriktiv type respiratorisk svikt

- i tilfelle utviklingen av "stagnerende" bronkitt på grunn av feste av den obstruktive komponenten, kan det oppstå en blandet type respiratorisk svikt.

Les Mer Om Fartøyene