Hypertrofi av hjerteets venstre ventrikel - tegn på EKG

Hypertrofi i venstre ventrikel er en patologi i hjertet, der det er en fortykkelse av veggene, myocardiumets masse øker, noe som reduserer hjertets evne til å utvise blod. For å kunne behandle denne forstyrrelsen av myokardiet, er det nødvendig å bestemme hva som førte til utseendet på venstre ventrikulær hypertrofi (LVH), hvordan denne tilstanden av hjertet oppstod.

Risikogruppe

Forekomsten av hypertrofiske lidelser i venstre ventrikel (LV) avhenger av kjønn, alder, kroppsvekt, hjertesykdom. Denne patologien finnes ofte hos menn med betydelig overvekt, som lider av hypertensjon.

Hypertensjon er årsaken til LVH i 70% av tilfellene. Risikoen for hypertrofi av LV er økt risiko for hjertesvikt, iskemi 3 ganger, arytmi 5 ganger, hjerteinfarkt - 7 ganger.

En viktig faktor som bidrar til dannelsen av myokardiell patologi er fedme. En av deres visuelle indikatorer på fedme er midjen. Denne verdien reflekterer mengden av indre visceralt fett. Volumet av den kvinnelige midjen bør ikke overstige 88 cm, hanen - 102 cm.

Venstre ventrikulær hypertrofi

Økningen i tykkelsen til venstre ventrikel og dens masse kan forekomme isolert, men oftere er den kombinert med en økning i tykkelsen av inngripsvegg.

Myokardmasseindeks

Graden av hypertrofi i venstre ventrikel vurderes ved bruk av venstre ventrikulær myokardmasseindeks. Beregning av LVMI utføres i henhold til formelen, som tar hensyn til LV dimensjoner, høyde, vekt av en person.

I en normal LVMI hos menn - i størrelsesorden 71-94 g / m2 for kvinner - 64 -89 g / m 2, men når det er endringer Pumpe infarkt:

 • lys - masseindeksen er 135 - 151 g / m 2;
 • moderat - fra 152 til 172 g / m 2;
 • tung - mer enn 173 g / m 2.

Risikoen for farlige komplikasjoner er sterkt forbedret, selv for moderate endringer i venstre ventrikkel, noe som betyr at vekten kontroll er et nødvendig tiltak for å opprettholde helse med venstre ventrikulær hypertrofi.

Typer av hypertrofiske endringer

Hyppige typer av venstre ventrikulær hypertrofi er:

 • konsentrisk - tykkelsen øker, men volumet av hulrommet endres ikke;
 • eksentrisk - ventrikelens masse øker, volumet av hulrommet vokser, men tykkelsen på veggen er innenfor normen;
 • hypertrofi av interventricular septum.

Med eksentrisk hypertrofi av LV er veggene tykkere, men de mister ikke elastisitet og gjenopprettes når belastningen senker. Med konsentrisk hypertrofi, mister veggene elastisitet, og økende tykkelsen av ventrikkelen fører til en reduksjon i hulrommet, en reduksjon i hjerteutgangen.

konsentrisk type hypertrofi i venstre hjertekammer forekommer oftest, denne patologi øker risikoen for koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, og blir en årsak til tap av arbeidskapasitet og uførhet i midten alder.

Tykkelse av myokardium

Den vanlige tykkelsen på veggen til venstre ventrikel på en voksen mann er 1 - 1.1 cm, kvinner - 1 cm.

 1. Fortykning av venstre ventrikel i avslapningsfasen opptil 1,4 cm indikerer små endringer i myokardiet.
 2. Veggtykkelsen fra 1,4 til 1,6 cm tilsvarer moderat hypertrofi.
 3. Fortykning av LV 1,6 - 2 cm og mer indikerer alvorlig hypertrofi.

Moderat, og noen ganger signifikant, isolert venstre ventrikulær hypertrofi kan forårsake myralventilinsuffisiens. Denne typen lidelse ledsages av en utvidelse av LV-hulrommet.

Når symptom mitral ventil, en tilstand som er farlig for atrofi av den venstre ventrikkel i hjertet - den venstre ventrikkel mister funksjonalitet tar form av et vedheng enn truer dannelsen Cardiosclerosis, hjertesvikt.

Symptomer på atrofi utvikles gradvis, manifesteres av kortpustethet, hevelse, døsighet i løpet av dagen. På EKG oppdages hjertesymtestørrelser, og ultralyd viser tilstedeværelsen av arr, en reduksjon i myokardets størrelse sammenlignet med normen.

årsaker

 • I 70% av tilfellene utvikler venstre ventrikulær hypertrofi med hypertensjon.
 • Risikoen for LVH øker med aorta-stenose, hvor aortaldiameteren smalrer, og venstre ventrikel må utøve stor innsats for å utvise blod.
 • Årsaken til veksten i venstre ventrikkel er økt fysisk stress på hjertet. Forårsaker spenning i venstre ventrikkel ved å praktisere en sykkel, løping, ski.
 • Alvorlig kurs og alvorlig prognose i LVH forårsaket av dystrofisk kardiomyopati.

Hypertrofisk kardiomyopati blir årsaken til plutselig død hos unge idrettsutøvere i 50% tilfeller. Denne patologien kan være medfødt, karakterisert ved den ujevne tykkelsen av forskjellige områder av venstre ventrikulærvegg og interventionsformet septum.

Årsakene til hypertrofi i hjertets venstre hjerte er:

 • aktivering av sympatiske nerver;
 • sirkulasjon i blodet av hormonene katecholaminer, aldosteron, tyroksin, insulin, veksthormon.

En viktig rolle i utviklingen av LVH tilhører den arvelige faktoren. Det er en familieutsettelse for hypertensjon og hypertrofisk vekst av LV-muskellaget.

Fare for tilstanden til myokardiet er å røyke. Nikotin smalker perifer og koronar blodkar, som fører til iskemi (mangel på ernæring og oksygen) i hjertet, andre indre organer, lemmer.

Mekanismen for hypertrofiske endringer

Venstre ventrikel, som muskelene i skjelettmuskulaturen, som respons på den økende belastningen, blir trent, muskelfibrene øker i volum.

I utgangspunktet gir den tykkede veggen en kraftigere sammentrekning av hjerteets venstre hjertekammer, men i fremtiden er utvidelsen av veggen ikke kompenserende, men patologisk.

Koronar kapillærer kan ikke gi den utvidede venstre ventrikulærvegg med oksygen, og noen av muskelcellene er i iskemi. Hypertrofi i venstre ventrikkel fremkaller et brudd på koronar blodstrøm og kan føre til hjerteinfarkt, noe som blir lettere ved blodkarens sklerose.

På grunn av iskemi blir maten av kardiomycetene ødelagt, noen av dem erstattes av bindevev. I tykkelsen av myokardiet i LV øker innholdet av fibrin, noe som reduserer myokardets evne til å trekke seg sammen.

Over tid, i venstre ventrikel på grunn av kronisk iskemi, utvikler atrofi - dette er en tilstand hvor kardiomyocytter er utarmet, noe som fører til en reduksjon i tykkelsen av hjertet.

I hypertrophied myokard er det bemerket:

 • reduksjon av komprimeringskraften til ventrikkelen;
 • økning i varigheten av reduksjonen;
 • dilatasjon - utvidelse av hulrommet;
 • reduksjon i utvidbarhet, noe som forverrer fyllingen av ventrikkelen;
 • en nedgang i koronarreserven - volumet av blod som ventrikelen kan i tillegg skyve ut når den lastes inn i blodet.

Symptomer på hypertrofi

Tegn på hypertrofi i myokardiet i venstre ventrikel er symptomer som er vanlig for manifestasjoner av hypertensjon karakterisert ved:

 • ødem av føttene, ankles;
 • stump smerte i hjertet;
 • svimmelhet, svakhet;
 • kortpustethet under fysisk anstrengelse;
 • takykardi med vanlig belastning.

Ved alvorlig hypertrofi utvikler stagnasjon i lungesirkulasjonen, "hjertesyma" oppstår, et tørt hjertehud vises.

diagnostikk

Hypertrofi av myokardiet i LV diagnostiseres ved instrumentelle målinger ved bruk av:

 • elektrokardiografi - EKG;
 • ekkokardiografi - ultralyd av hjertet;
 • X-stråler;
 • Beregnet tomografi.

elektrokardiogram

De karakteristiske tegnene på LVH er detektert på EKG i V 1-6 - dette betyr at elektrodene påføres thoraxområdet, og tallene 1 til 6 tilsvarer elektrodens stillinger.

For å karakterisere hypertrofi, ta hensyn til retningen til den elektriske aksen, som konvensjonelt gjennomføres gjennom hjertet langs dens lengde. Med venstre ventrikulær hypertrofi observeres normalt akselens normale posisjon, eller moderate avvik observeres.

Tegn på hypertrofi av myokardiet i venstre ventrikel på EKG-posten R og spor S tenner.

Manifestasjoner av hypertrofi i venstre ventrikel på EKG-båndet er:

 • endringer i QRS-komplekset:
  • Intervallets bredde er mer enn 0,12 s;
  • høy amplitude R med ledninger V5, V6;
  • patologisk form av Q-bølgen i fravær av hjerteinfarkt;
 • endringer i segmentet ST - en reduksjon i kurven til EKG-plottet i dette området med en negativ T-bølge, i normal posisjon på hjerteaksen, kan det være en økning i dette segmentet og en positiv T-bølge.

En informativ måte å diagnostisere LVH på et EKG er å bruke Sokolov-Lyon-indeksen. Et tegn på hypertrofi er overskuddet av summen av amplituden S og R av tennene i thoracic lederne:

 • etter 40 år - mer enn 35 mm;
 • opptil 40 år - mer enn 45 mm.

Hjerte ultralyd

Den mest informative metoden for å vurdere grad og type hypertrofi av LV er ekkokardiografi - ultralyd i hjertet. Denne metoden for diagnose er 5-10 ganger mer informativ enn EKG.

Ekkokardiografi gir deg mulighet til å måle tykkelsen på veggen av myokardiet på forskjellige segmenter av hjertevegget. Ultralydet i hjertet indikerer en patologi i et tidlig stadium av lidelsen, mens det på EKG hos 10-20% av pasientene ikke oppdages dette problemet i begynnelsen.

behandling

Reduksjoner i alvorlighetsgraden av venstre ventrikulær hypertrofi oppnås tidlig diagnose av årsakene til patologien og behandling av den underliggende hjertesykdom eller indre organer som bidro til utseendet av denne patologien.

Listen over legemidler som brukes ved behandling av hypertrofi i venstre hjertekammer omfatter ACE-inhibitorer, diuretika - dette gjør det mulig for blodtrykksmåleren som innstiller overvekst hjerteveggen.

Symptomatiske legemidler som forbedrer tilstanden til hjertemuskelen er:

 • Ca ++ kanal blokkere - Verapamil, Nifedipin, Diltiazem;
 • beta-blokkere - Sotalol, Atenolol,
 • ACE-hemmere for å senke blodtrykket - Enalapril, Diroton;
 • Sartai - angiotensinreseptorblokkere for å senke blodtrykket med antiarytmisk virkning - Losartan, Candesartan, Valsartan.

En forutsetning for vellykket behandling er kosttilskudd, med sikte på å redusere og opprettholde en stabil kroppsvekt. Med denne patologien er det nødvendig å utelukke stekte, krydret, fettstoffer, redusere saltinntaket.

outlook

Dødligheten i venstre ventrikulær hypertrofi er 4-5%. Høy risiko hos pasienter med LV hypertrofi kombinasjon med myokardisk iskemi, arytmi, cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser.

I fravær av andre patologier fra hjertet, normalt arterielt trykk, er forventet levetid ved LV hypertrofi gunstig.

Funksjoner av hjerteets venstre ventrikel og årsakene til mulige sykdommer

Menneskets hjerte er orgelet der alt er sammenkoblet. Dysfunksjon av noen av dens deler medfører endringer i hele kroppen. Å redde helsen til et organ er oppgaven til en person som ønsker å leve et langt liv. En stor rolle i prosessen med "motor" av kroppen blir spilt av hjertets venstre hjertekammer.

Hva er det

Det menneskelige hjerte inkluderer 4 kamre. En av dem er ventrikelen på venstre side. Det starter en stor sirkulasjon av blodsirkulasjon. Denne delen er plassert nederst i hjertet, til venstre. Volumet av venstre ventrikel hos nyfødte varierer fra 6 til 10 kubikkcentimeter, og hos et voksent menneske - fra 130 til 210 cm.

I sammenligning med hjerteets høyre hjerte er venstre mer forlenget og utviklet med hensyn til muskelvev. Den er delt inn i to avdelinger:

 • posterior - kommuniserer med atriumet;
 • anterior - kommuniserer med aorta.

Kraftige muskler i myokardiet gjør veggen til venstre ventrikel tykkere: den når 11-14 mm i tykkelse. På innsiden av denne delen av kroppen er det kjøttfulle trabeculae (septa) som danner fremspring og vever. Oppgaven til venstre ventrikel er å skyve ut arterielt blod, fylt med oksygen og nyttige stoffer, til organene. Dermed begynner en stor sirkel av blodsirkulasjon.

dysfunksjon

Under visse forhold slutter venstre ventrikel å utføre sine funksjoner. Avhengig av type brudd, er det 2 typer dysfunksjon:

Systolisk dysfunksjon kjennetegnes ved at hjertets muskler (myokard) krymper utilstrekkelig aktivt, og volumet av blod som utledes i aorta, reduseres. Årsakene til denne tilstanden observeres i følgende tilfeller:

 • hjerteinfarkt (nesten halvparten av pasientene har systolisk dysfunksjon);
 • utvidelse av hjertehulene (årsaker er funnet i infeksjoner og hormonelle lidelser);
 • myokarditt (årsaker er viral eller bakteriell infeksjon);
 • hypertensjon;
 • hjertesykdom.

Systolisk dysfunksjon passerer uten signifikante symptomer. Hovedfunksjonen er nedgangen i tilførsel av næringsstoffer til indre organer, som et resultat av:

 • huden blek, kjøper noen ganger en cyanotisk nyanse;
 • pasienten er lei av en mindre belastning;
 • det er endringer i følelsesmessige sfærer og mentale prosesser (minne er ødelagt, søvnløshet vises);
 • nyrer som ikke fullt ut kan oppfylle sin funksjon, lider.

Forandringer som gjennomgår venstre ventrikel, forårsaker forverring, ettersom metabolismen reduseres, og ernæring forverres.

En annen sykdom er diastolisk dysfunksjon. Dette er motsatt i sin betydning for forandringslegemet, når ventrikelen ikke klarer å slappe av og fullstendig fylt med blod.

Det er 3 typer sykdommer:

 • med brudd på avslapning
 • pseudo normal;
 • restriktive.

Hvis de to første kan strømme uten symptomer, er sistnevnte preget av et lyst bilde. Årsaker til diastolisk dysfunksjon:

 • ischemi;
 • kardiosklerose etter et hjerteinfarkt;
 • fortykning av magenes vegger, som følge av deres masse øker;
 • perikarditt - betennelse i "hjerte" posen;
 • hjerteinfarkt, når musklene blir tettere, noe som påvirker deres sammentrekning og avslapping.

Symptomer på diastolisk dysfunksjon kan være forskjellig:

 • kortpustethet;
 • en hoste som blir verre om natten;
 • arytmi;
 • tretthet.

Behandling av dysfunksjon

For å være overbevist om forekomsten av de resulterende sykdommene, er det pålagt å overlevere følgende analyser og passere inspeksjoner:

 1. Analyse av blod og urin (totalt, for innholdet av hormoner).
 2. EKG.
 3. EKG.
 4. Radiografi av brystet.
 5. MR.
 6. Koronar angiografi.

Behandling av dysfunksjon er medisinering og rettet, inkludert, til komplikasjoner i nivellering. Hvis sykdommen er asymptomatisk, er behandling på et tidlig stadium å ta ACE-hemmere. Dette er stoffer som beskytter resten av kroppen mot effekten av økt blodtrykk og har en gunstig effekt på myokardiet, og forhindrer det i å modifisere. Blant dem:

Hvis symptomene uttalt, er de foreskrevet:

 • vanndrivende legemidler (forhindre stasis i organene): veroshpiron, dykker, lasix, furosemid;
 • kalsiumkanalblokkere og betablokkere (slapp av i blodkarene, få hjertet til å trekke sammen mindre ofte, noe som reduserer byrden på orgelet);
 • glykosider (forbedre kraften av sammentrekninger av hjertet);
 • statiner (normaliser nivået av kolesterol, noe som er viktig for atherosklerose);
 • blodfortynning Aspirin.

Med dysfunksjon i venstre ventrikel, er en diett foreskrevet, som er å begrense saltinntaket til 1 g per dag og væsker til 1,5 liter. Det er nødvendig å begrense forbruket av stekt, skarp, salt mat og øke antall frukt, grønnsaker og surmjölkprodukter i menyen. Hvis disse kravene er oppfylt og en rettidig foreskrevet behandling, kan prognosen for sykdommen være gunstig.

Hypertrofi av ventrikkelen

En annen vanlig patologi i hjertets venstre ventrikel kan være hypertrofi, dvs. en tilstand der denne organavdelingen forstørres. Sykdommen oppstår hos menn og kan føre til døden.

Normalt skyver ventrikelen blod inn i aorta, som passerer gjennom alle organer og bærer næringsstoffer i dem. Med avslapping er denne avdelingen av hjertet igjen fylt med blod. Den kommer fra høyre atrium.

Hvis kroppen har patologier, er ventrikken vanskelig å takle lasten. For å utføre den nødvendige mengden arbeid, trenger du ekstra energi. Som et resultat øker massen av musklene i hjertet.

Problemet er at kapillærene ikke har tid til å vokse i samme takt som muskelvevet. Det er oksygen sult, iskemisk hjertesykdom, arytmi. Ventrikken kan forstørres under følgende forhold:

 • hypertensjon;
 • aorta stenose
 • fedme;
 • røyking,
 • fysisk anstrengelse.

Blant medfødte sykdommer er hjertesvikt årsaken.

Symptomer på sykdommer der venstre ventrikkel er forstørret, kan være:

En av de mest ubehagelige patologiene forbundet med venstre ventrikulær hypertrofi kan være angina, eller "angina pectoris". Denne sykdommen er preget av alvorlig smerte i brystet, arytmi, hodepine, trykkfluktuasjoner og søvnforstyrrelser.

Ikke glem at hypertrofi kan være ikke bare en uavhengig sykdom, men også en konsekvens av mer alvorlige forhold:

 • hjerteinfarkt;
 • aterosklerose;
 • hevelse i luftveiene;
 • hjertesvikt;
 • hjertesykdom.

Hvis hypertrofi oppdages i tide, kan det på et tidlig stadium forhindres. Behandlingen foregår på et sykehus eller hjemme, avhengig av alvorlighetsgraden av patologien.

Fra medisiner gjelder:

Fysisk anstrengelse er ikke utelukket, men de bør ikke være sviktende og doserte. I tilfeller der medisinering er maktløs, er en operasjon foreskrevet. Hvis hypertrofi i venstre ventrikel ikke behandles, oppstår komplikasjoner:

 • arytmi;
 • utilstrekkelig blodsirkulasjon;
 • hjerteinfarkt;
 • iskemiske endringer.

Hjertet er et organ hvis helse ikke skal jokes. I tilfelle av abnormiteter og smerte, bør du konsultere en lege og få en kontroll. Den venstre delen av hjertet er ansvarlig for blodtilførselen av alle systemer av indre og eksterne organer. Hvis endringer finner sted i denne avdelingen, lider hele kroppen. Så behandlingen bør startes i tide.

Hypertrofi av hjertets venstre hjerte: hva er det, symptomer, behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva skjer i patologien til venstre ventrikulær hypertrofi (forkortet LVH), hvorfor oppstår det. Moderne metoder for diagnose og behandling. Hvordan forebygge denne sykdommen.

Med hypertrofi i venstre ventrikel, er det en fortykkelse av muskelveggen til venstre ventrikel.

Normalt skal tykkelsen være fra 7 til 11 mm. Indeksen lik mer enn 12 mm kan allerede kalles hypertrofi.

Dette er en vanlig patologi som oppstår i både unge og middelaldrende mennesker.

Fullstendig kur sykdommen kan bare gjennom kirurgi, men utfører ofte konservativ behandling, fordi denne patologien ikke er så farlig å foreskrive kirurgi for alle pasienter.

Behandling av denne anomali utføres av en kardiolog eller hjerte kirurg.

Årsaker til sykdommen

En slik patologi kan oppstå på grunn av de faktorene som fører til at ventrikkelen blir mer intensiv, og muskelvegget på grunn av dette vokser. Det kan være visse sykdommer eller overdreven stress på hjertet.

Hypertrofi av venstre ventrikkel av hjertet er vanlig blant profesjonelle idrettsutøvere som får overdreven aerob trening (aerobic - som betyr "med oksygen"): det er idrettsutøvere, fotballspillere, ishockeyspillere. På grunn av det økte operasjonsregimet blir den venstre ventrikulære muskelveggen "pumpet".

Også sykdommen kan oppstå på grunn av overvekt. Den store massen av kroppen skaper en ekstra byrde for hjertet, noe som gjør at muskelen fungerer mer intensivt.

Men de sykdommene som fremkaller en fortykning av denne kammerets mur:

 • kronisk hypertensjon (trykk over 145 per 100 mm Hg);
 • innsnevring av aortaklappen;
 • aterosklerose av aorta.

Sykdommen er også medfødt. Hvis veggen er tykk, ikke sterkt (verdien overstiger ikke 18 mm) - Behandling er ikke nødvendig.

karakteristiske symptomer

Spesifikke manifestasjoner av sykdommen eksisterer ikke. Hos 50% av pasientene er patologien asymptomatisk.

I den andre halvdelen av pasientene manifesteres anomali ved symptomer på hjertesvikt. Her er tegn på venstre ventrikulær hypertrofi i dette tilfellet:

 1. svakhet
 2. svimmelhet,
 3. kortpustethet
 4. hevelse,
 5. angrep av smerte i hjertet,
 6. arytmi.

Mange pasienter har bare symptomer etter fysisk anstrengelse eller stress.

Manifestasjoner av sykdommen er betydelig forsterket under svangerskapet.

diagnostikk

En slik sykdom kan identifiseres under en planlagt medisinsk undersøkelse. Ofte er det diagnostisert hos idrettsutøvere som gjennomgår en grundig undersøkelse minst en gang i året.

Anomali kan ses under Echo KG - studien av alle hjertekamrene ved hjelp av en ultralydsmaskin. Denne diagnostiske prosedyren er foreskrevet for pasienter med hypertensjon, så vel som for de som har fått problemer med åndenød, svimmelhet, svakhet og smerte i brystet.

Hvis ekkokardiogrammet ble oppdaget fortykkelse av veggen til venstre ventrikel - pasienten tildeles en ekstra undersøkelse for å bestemme årsaken til sykdommen:

 • måling av blodtrykk og puls;
 • ECG;
 • duplex skanning av aorta (undersøkelse av fartøyet med ultralyd);
 • Doppler ekkokardiografi (en slags Echo KG, som lar deg vite hastigheten på blodstrømmen og dens turbulens).

Etter å ha avslørt årsaken til hypertrofi, er behandling av den underliggende sykdommen foreskrevet.

Metoder for behandling

Selv om det er mulig å fullstendig eliminere fortykkelsen av venstre ventrikulær vegg bare kirurgisk, blir konservativ terapi oftest utført, siden denne patologien ikke er så farlig som å foreskrive en operasjon for alle pasienter.

Behandlingens taktikk er avhengig av sykdommen, noe som provoserte problemet.

Konservativ terapi: medisiner

Med hypertensjon

Påfør ett av følgende legemidler, ikke alle samtidig.

Patologier i hjertets venstre hjertekammer

 • Årsaker til patologi i hjerteets venstre hjertekammer
 • Behandling av hypertrofi i venstre atrium
 • Komplikasjoner av venstre ventrikulær hypertrofi

Hjertets venstre hjerte i sirkulasjonssystemet spiller en spesiell rolle.

Hjertet består av 4 kamre: 2 ventrikler og 2 atria. I venstre ventrikkel begynner en stor sirkulasjon. Fra atriumet kommer blod som er beriget med oksygen inn i det og pumpes inn i aorta.

Hjertets venstre ventrikel har dimensjoner som er større enn høyre hjertekammer, det har et mer utviklet muskelsystem. Hvis høyre kan sammenlignes mer med en kjegle, er den venstre i et kutt lik en oval. Dens volum er 30% av alle hjertekamre. Hvis du sammenligner mengden bindevev i veggene med muskelmengden, oppnås en andel på 1/4. I hjertet av den gjennomsnittlige voksenstørrelsen er det venstre ventrikulære myokardium ca. 14 mm tykt ved spissen, ca. 10 mm på side- og bakveggene, 4 mm på interventricular septum.

Årsaker til patologi i hjerteets venstre hjertekammer

Det kan ikke sies at denne hjerteavdelingen fungerer mer, men denne er mindre. For å støtte funksjonene i det normale livet til kroppen er kun i stand til hjertesystemet, hvor alle kameraene fungerer synkront.

Men fortsatt faller en stor belastning på venstre ventrikel. Jo raskere blodet beveger seg, jo høyere blodtrykk, jo mer strekker det seg veggene for senere sammentrekning.

Hvis belastningen på det kardiovaskulære systemet økes, det venstre ventrikulære kammerveggene blir tykkere på grunn av modifikasjon av skilleveggen mellom kamrene, blir det mindre smidig.

En liten deformasjon fortsetter asymptomatisk, store endringer indikeres med slike tegn som:

 • forekomst av arytmi;
 • kortpustethet;
 • generell svakhet;
 • periodisk lidelse av bevissthet;
 • skinn av huden;
 • blå lepper;
 • rask tretthet.

Livskvaliteten til mennesker med nedsatt venstre atriell funksjon forverres, og de kan ikke føre den gamle livsstilen.

Følgende faktorer fremkaller hypertrofi i venstre ventrikel.

 1. En av de viktigste er genetisk predisposisjon.
 2. Hjertesykdommer: iskemisk sykdom, atrieflimmer, stenose av aortaklaffene og lignende.
 3. Kroniske systemiske sykdommer: aterosklerose, diabetes, hypertensjon, etc.
 4. Fedme.
 5. Psykologisk ustabilitet og stressforhold.
 6. Dårlige vaner: Røyking, bruk av rusmidler og alkohol.
 7. Overdreven fysisk aktivitet.
 8. Lav aktivitet livsstil.

I de fleste tilfeller anses kompresjonen av venstre atriale muskler ikke som en uavhengig sykdom, men som symptomer på sykdommen. Denne tilstanden binder ikke nødvendigvis til kardiovaskulærsystemet, det kan skyldes nyresvikt, lungeproblemer.

Behandling av hypertrofi i venstre atrium

Behandling av atrielle forandringer utføres avhengig av faktor som utløste forandringen.

 1. Etiotropic. For tiden er det på eksperimentelt nivå, forsøker forskere å bryte den arvelige kjeden på gennivå.
 2. Medisinering. Foreskrevet medisinering, hvis oppgave er å stoppe prosessen med hypertrofi.
 3. Hvis konservativ behandling ikke hjelper, utføres kirurgi.

Med konservativ behandling er det først og fremst uthevet egenskapene til hypertrofi, og faktoren som forårsaket den, er avslørt.

Diagnosen er å gjennomføre en fullstendig undersøkelse. Den inkluderer:

 • blod og urinprøver, generelle og spesifikke;
 • ECG;
 • ekkokardiogram;
 • daglig overvåking;
 • Ultralyd av hjertet.

Kontrollert av dynamikken i blodtrykket.

For å normalisere arbeidet i myokardiet, hjertemidlene, adrenoblokker og vitaminpreparater foreskrives. Men terapien vil ikke lykkes hvis pasienten ikke gir opp dårlige vaner og ikke bytter til et sunt kosthold. Anbefalt diett - spisebord for Pevzner № 10.

Koble til behandling av kardiomyopati folkemedisin.

 1. Infusjon av en kornblomst. Ristede tørkede blomster helles med kokende vann, 250 ml, insisterer som te, omtrent en time, filter, ta med til volumet av glasset. Drikk om dagen.
 2. Liljekonvall fylles i en flaske vodka, 2 spiseskjeer i en standard beholder, insisterer 2 uker i et mørkt sted, risting av og til. Deretter filtreres, helles i en annen tallerken og vaskes i kjøleskapet. Innen 2 måneder drikker du i 3 delte doser på 45 dråper per dag.

Hjelper å stoppe hypertrofi av myokardiet meget velsmakende medisin - smeltet melk med jordbær syltetøy. Melk blir kokt i ovnen til en skorpe dannes. Hvis du spiser det før du går til sengs, vil din hjertefrekvens gradvis gå tilbake til normal. Behandlingsforløpet er ubegrenset.

Komplikasjoner av venstre ventrikulær hypertrofi

Når du har smertefulle symptomer, bør du alltid konsultere en lege.

Komplikasjoner av hjerteinfarktendringer er ganske alvorlige:

 1. Arytmi er et brudd på hjerterytmen.
 2. Iskemi. Hjertets vev slutter å bli forsynt med oksygen i tilstrekkelige mengder.
 3. Hjertesvikt. I kroppens systemer begynner oksygen sult.
 4. Infarkt - iskemi av en individuell del av myokardiet.
 5. Tamponade av hjertet eller dets plutselige stopp.

Forhindre komplikasjoner bare ved å identifisere en anomali på et tidlig stadium.

Venstre ventrikel

Venstre ventrikkel er en av de fire kamrene i det menneskelige hjerte, hvor en stor blodsirkel begynner, og gir en kontinuerlig strøm av blod i kroppen.

Struktur og struktur av venstre ventrikel

Å være en av hjertets kamre, ligger venstre ventrikel i forhold til andre deler av hjertet bak, til venstre og nedover. Ytre kanten er avrundet og bærer navnet på lungeoverflaten. Volumet av venstre ventrikel i løpet av livet øker fra 5,5-10 cm3 (hos nyfødte) til 130-210 cm3 (etter 18-25 år).

I sammenligning med høyre ventrikel har venstre ventrikel en mer uttalt avlang oval form og er noe lengre og muskuløs.

I strukturen til venstre ventrikkel er to divisjoner skilt ut:

 • Den bakre delen, som er ventrikelhulen og ved hjelp av venstre venøs apertur, kommuniserer med hulrummet til det tilsvarende atriumet;
 • Den fremre delen - arteriekeglen (i form av en utløpskanal) kommuniserer med arteriell blenderåpning.

På grunn av myokardiet når veggen til venstre ventrikel i tykkelse 11-14 mm.

Den indre overflate av det venstre ventrikulære veggen er dekket kjøttfulle trabekula (i form av små fremspring) som danner et nettverk sammenknyttet. Trabeculae er mindre uttalt enn i høyre hjertekammer.

Venstre ventrikulær funksjon

Aorta i hjerteets venstre hjerte begynner en stor sirkulasjonssirkulasjon, som omfatter alle grenene, kapillærnettverket, samt blodårer av vev og organer i hele organismen og tjener til å levere næringsstoffer og oksygen.

Dysfunksjon og behandling av venstre ventrikel

Systolisk dysfunksjon i venstre ventrikkel kalles en reduksjon i evnen til å kaste blod inn i aorta fra hulrommet. Dette er den vanligste årsaken til hjertesvikt. Systolisk dysfunksjon fører som regel til en reduksjon i kontraktilitet, noe som fører til en reduksjon i slagvolumet.

Diastolisk dysfunksjon i venstre ventrikel kalles høsten sin evne til å pumpe blod inn i hulrommet fra lungearteriesystemet (ellers - for å gi diastolisk fylling). Diastolisk dysfunksjon kan føre til utvikling av pulmonal sekundær venøs og arteriell hypertensjon, som manifesterer seg som:

 • hoste;
 • Kortpustethet
 • Paroksysmal nattdyspné.

Patologiske endringer og behandling av venstre ventrikel

Til en av de vanligste lesjoner i hjertet venstre ventrikkelhypertrofi søke om hypertensjon (aka - kardiomyopati). Utvikling av hypertrofi fremkalle forandringer i venstre ventrikkel, noe som fører til en modifikasjon av skilleveggen mellom de venstre og høyre ventrikler og tap av elastisitet.

Imidlertid er slike endringer i venstre ventrikel ikke en sykdom, men representerer en av de mulige symptomene på utviklingen av en hvilken som helst type hjertesykdom.

Årsaken til hypertrofi i venstre ventrikel kan være både hypertensjon og andre faktorer, for eksempel hjertesykdommer eller signifikante og hyppige belastninger. Utviklingen av endringer i venstre ventrikkel er noen ganger observert i mange år.

Hypertrofi kan provosere signifikante forandringer som forekommer i veggene til venstre ventrikel. I tillegg til fortykning av veggen er det en fortykkelse av septum som befinner seg mellom ventrikkene.

Angina er et av de vanligste tegnene på venstre ventrikulær hypertrofi. Som et resultat av utviklingen av patologi øker muskelen i størrelse, det er atrieflimmer og observeres også:

 • Brystsmerter;
 • Høyt blodtrykk;
 • hodepine;
 • Ustabilitet av trykk;
 • Søvnforstyrrelser;
 • arytmi;
 • Smerter i hjertet;
 • Dårlig helse og generell svakhet.

I tillegg kan slike endringer i venstre ventrikkel være symptomer på slike sykdommer som:

 • Lungeødem;
 • Medfødt hjertesykdom;
 • Hjerteinfarkt;
 • aterosklerose;
 • Hjertesvikt;
 • Akutt glomerulonephritis.

Behandling av venstre ventrikel er oftest farmakologisk i naturen, sammen med diett og oppgivelse av eksisterende dårlige vaner. I noen tilfeller kan det være nødvendig med kirurgi, med fjerning av et område av hjertemuskelen som har gjennomgått hypertrofi.

Til små hjerteanomalier, manifestert av nærværet i kaviteten i ventrikelsnorene (ytterligere bindevevsmuskulære formasjoner) er den falske akkord i venstre ventrikel.

I motsetning til normale akkorder har de falske akkordene i venstre ventrikel et atypisk vedlegg til interventrikulær septum og frie vegger i ventriklene.

Ofte påvirker tilstedeværelsen av en falsk ventrikelkord på livskvaliteten, men i tilfelle av deres mangfoldighet, så vel som i en ugunstig situasjon, kan de forårsake:

 • Alvorlige rytmeforstyrrelser;
 • Redusere toleransen for fysisk anstrengelse;
 • Avslapningsforstyrrelser i venstre ventrikel.

I de fleste tilfeller er det ikke nødvendig med behandling av venstre ventrikel, men det bør observeres regelmessig hos en kardiolog og forhindre infektiv endokarditt.

En annen hyppig patologi er hjertesvikt i hjertet, som observeres med diffus glomerulonephritis og aorta defekter, og mot bakgrunnen av følgende sykdommer:

 • Hypertensiv sykdom;
 • Aterosklerotisk kardiosklerose;
 • Syfilittisk aortitt med involvering av koronarfartøy;
 • Myokardinfarkt.

Mangel på venstre ventrikel kan manifestere seg i akutt form, og i form av gradvis økende sirkulasjonsinsuffisiens.

Hovedbehandlingen for hjertefrekvens i hjertet er:

 • Strenge sengestil;
 • Langvarig innånding med oksygen;
 • Bruken av kardiovaskulære legemidler - cordiamin, kamfer, strophantin, corazole, corglicon.

Hypertrofi av myokardium i venstre ventrikel

Hjertets venstre hjertekammer (LV) spiller en viktig rolle i organisasjonen av blodstrømmen. Det er herfra at en stor blodsirkel begynner. Blod, mettet med oksygen og næringsstoffer, kastes ut av det i aorta - en kraftig arterial motorvei som mater hele kroppen.

Hvis belastningen på hjertemusklen økes permanent av en eller annen grunn, kan venstre ventrikulær hypertrofi (kardiomyopati) utvikles. Patologi uttrykkes i fortykning og fortykning av veggene til LV.

Utbruddet av hypertrofi

Veggene i ventrikulære kamre består av tre lag:

 1. Endokardium er et indre skall med en jevn overflate som letter strømmen av blod.
 2. Myokard er muskelvevet, den kraftigste delen av veggen.
 3. Epicardium er det ytre laget som beskytter muskelen.

Siden det primære ansvaret for å pumpe blod ligger på LV, har naturen sørget for en viss sikkerhetsmargin. Det venstre kammeret er større enn det rette (LV-verdien er en tredjedel av det totale volumet av hjertehulene), dets muskelvev er merkbart sterkere. Gjennomsnittlig tykkelse på myokardiet i forskjellige deler av venstre ventrikkel varierer fra 9 til 14 mm.

Hvis kammerets muskler undergår økt belastning (økt trykk eller et betydelig volum blod), er orgelet tvunget til å tilpasse seg disse forholdene. Kompenserende respons av LV ligger i proliferasjonen av kardiomyocytter (hjerte muskelceller). Veggene på LV er kondensert og taper gradvis elastisitet.

Faren for venstre ventrikulær hypertrofi i endringen i den normale prosessen med muskelkontraksjon. Resultatet er utilstrekkelig blodtilførsel til de indre organene. Trusselen om IHD, slag, hjerteinfarkt øker.

Typer av hypertrofi

Spredning av kardiomyocytter kan spre seg til hele kammeret, og kan lokaliseres på forskjellige steder. I utgangspunktet er det interventrikulær septum, atriell overgang til LV, aortaåpningen. Avhengig av stedene hvor det muskulære laget har fortykket, utmerker seg flere typer anomalier:

Koncentrisk hypertrofi i venstre ventrikulær myokardium

Hovedårsaken er overbelastning av kammeret med blodtrykk. Med hypertensjon eller innsnevring av aortakleven, myokardiet tykkes jevnt, noen ganger reduserer LV-hulrommet. Det muskulære laget av ventrikkelen bygger gradvis opp for å klare hele blodvolumet inn i den smale åpningen av hovedarterien, og i hypertensjon inn i karene komprimert av spasmer.

Eksentrisk hypertrofi i venstre ventrikel

Her spilles hovedrolle av overbelastning av ventrikkelkammeret med mengden blod. Som et resultat av mangel på hjerteventiler, reduseres volumet av utkastning i aortaåpningen. Kammeret er fylt med blod, strekker seg veggen, noe som gjør at totalvekten til LV øker.

Obstruktiv kardiomyopati

Obstruksjon er utbulingen av en allerede forstørret vegg inn i kammerets lumen. Ventrikken er ofte delt i to, som en timeglass. Hvis myokardiet også økes i aortautladningsområdet, blir enhetligheten i den systemiske blodstrømmen forstyrret enda mer.

Graden av patologien bestemmes av tykkelsen av det overgrode vevet:

 1. Alvorlig hypertrofi av LV er mer enn 25 mm.
 2. Gjennomsnittlig - fra 21 mm til 25 mm.
 3. Moderat - fra 11 til 21 mm.

Moderat venstre ventrikulær hypertrofi for livet er ikke farlig. Observert i idrettsutøvere og personer med fysisk arbeid, opplever høye belastninger.

Faktorer av sykdommenes begynnelse

Overbelastning på LV er basert på medfødt eller oppkjøpt hjertesykdom.

De arvelige anomaliene inkluderer:

 • Genetiske defekter. De oppstår som et resultat av mutasjon av et av generene som er ansvarlige for syntesen av hjerteproteiner. Totalt er det funnet rundt 70 vedvarende endringer som forårsaker forlengelse av hjerte venstre ventrikulær i disse gener.
 • Medfødte misdannelser: reduksjon av aortaldiameter (koarctasjon), interventrikulær septaldefekt, lungearterieinfeksjon eller fravær. Det er med arvelige defekter i hjertemuskelen at hypertrofi av venstre ventrikel hos barn er assosiert. Her er den viktigste typen terapi kirurgisk inngrep.
 • Medfødt innsnevring av aortaklappen (LV-utløpet, gjennom hvilket blod utledes i arterien). Normalt er ventilasjonsområdet 3-4 kvadratmeter. cm, med stenose det smalker til 1 kvadrat. cm.
 • Mitral insuffisiens. Defektventilventil forårsaker tilbakestrømning til atriumet. Hver gang i avslapningsfasen er kammeret fylt med blod (volum overbelastning).

Ervervet venstre ventrikulær myokardisk hypertrofi kan utvikles under påvirkning av visse sykdommer og faktorer:

 • Arteriell hypertensjon. Den har førsteplassen blant patologier som forårsaker myokard komprimering (90% av tilfellene). Muskelvæv vokser på grunn av at kroppen kontinuerlig arbeider under overbelastning av trykk;
 • Aterosklerose av aorta. Kolesterolplakk blir avsatt på aortas vegger og i ventilen, som senere er kalket. Veggene i hovedartarien mister deres elastisitet, noe som hindrer blodets frie strømning. LV muskulært vev, opplever en stadig økende spenning, begynner å øke volumet;
 • Iskemisk hjertesykdom;
 • Diabetes mellitus;
 • Overeating, tung vekt, fedme;
 • Langvarig stress;
 • Alkoholisme, røyking;
 • svakhet;
 • Søvnløshet, følelsesmessig ustabilitet;
 • Sterkt fysisk arbeid.

Alle disse årsakene til venstre ventrikulær hypertrofi får hjertet til å fungere mer intensivt. Årsaken til dette er en fortykning av myokardiet.

Symptomer på sykdommen

Hjertepatologi i lang tid viser ikke seg selv. Men over tid begynner økt muskelmasse å påvirke den systemiske blodstrømmen. De første tegn på ubehag vises. De er vanligvis assosiert med stor fysisk anstrengelse. Med utviklingen av sykdommen forstyrrer manifestasjoner pasienten og i ro.

Symptomer på venstre ventrikulær hypertrofi:

 • Kortpustethet, uregelmessig hjerte, mangel på luft.
 • Svimmelhet, besvimelse.
 • Anginøs (komprimering, pressing) smerte bak brystbenet.
 • BP endres.
 • Høyt blodtrykk, ikke underkastes terapeutiske tiltak.
 • Hevelse av lemmer og ansikt om kvelden.
 • Angrep av kvelning, årsakssengende hoste i utsatt stilling.
 • Cyanose av negler, nasolabial trekant.
 • Døsighet, hodepine av en uklar natur, svakhet.

Legg merke til slike tegn, bør du skynde deg til kardiologen.

Diagnose av LV hypertrofi

Ved første opptak samler legen en anamnese (pasientklager, informasjon om familiesykdommer). Hvis familien hadde endokrine sykdommer, blir hypertensjon, hjertefeil, hypertrofi av veggene i venstre ventrikkel mer enn sannsynlig.

For å klargjøre diagnosen er følgende prosedyrer foreskrevet:

 • Bryst røntgen. På roentgenogrammet vil jeg se forstørrede skygger av hjertet og skyggen av aortaen;
 • elektrokardiogram;
 • Daglig overvåkning av EKG;
 • ekkokardiografi;
 • Stress-ekkokardiografi (utfører ultralyd i hjertet før og etter belastningen);
 • Doppler test (kontroll av hjerteblodstrøm også ved bruk av belastningen);
 • Laboratory blodprøve;
 • Blodprøve for hormoner;
 • Urinalysis.

Ved bestemmelse av sykdomsgraden vil legen foreskrive coronaroangiografi (røntgenundersøkelse med innføring av kontrastfluid i blodets blodstrøm). Så bestemme hvor fri lumen av kranspulsårene.

MRI av hjertet utføres for å nøyaktig visualisere intrakardielle patologier.

Former for behandling

Eksentrisk, obstruktiv og konsentrisk hypertrofi i venstre ventrikkel gir dårlig terapeutisk effekt. Men moderne medisinske teknologier kan betydelig stabilisere pasientens tilstand. Behandlingens taktikk er for det meste kompleks.

Narkotika terapi

For å gjenopprette den naturlige rytmen i hjertemuskelen, er betablokkere foreskrevet (Propranolol, Anaprilin, Metaprople, Atenolol).

Kalsiumkanalblokkere (Verapamil, Procardia) korrigerer blodtilførselen til hjertet og sentrale kroppssystemer, har vasodilaterende virkning.

ACE-hemmere - Kapoten, Zestril, Enalapril. Reduser blodtrykket.

Antikoagulanter (Warfarin, derivater av indandion) forhindrer utseendet av trombi i ventrikkelen.

Sartans (Lorista, Valsartan) er førstlinjemedisiner i behandlingen av hypertensjon og forebygging av hjerneslag.

Diuretika (Indal, Navidrex) brukes i kombinasjon med de ovennevnte legemidlene hvis myokardial hypertrofi i venstre ventrikkel er skarp uttrykt.

Kirurgisk behandling

Hvis medisinering er ineffektiv, brukes kirurgiske teknikker. Følgende kirurgiske inngrep vises:

 • Operasjon Morrow - en fragmentarisk fjerning av myokardiet i intervensjonsseptumet;
 • Mitral ventil erstatning;
 • Erstatning eller transplantasjon av aortaklappen;
 • Komissurotomi er adskillelsen av adhesjoner i munnen av hovedartarien, som sammenføyes som følge av stenose (innsnevring);
 • Stentning av koronarbeinene (innføring av implantat-ekspandereren i arterien lumen).

I tilfeller der behandling av venstre ventrikulær hypertrofi ikke gir de forventede resultatene, er en cardioverter defibrillator eller pacemaker syet. Enheter er utformet for å gjenopprette den rette hjertefrekvensen.

Tradisjonell medisin

Hvis kardiologen har godkjent, kan du bruke slike verktøy:

 • Infusjoner av blomster av cornflower, lily of the valley, hagtorn;
 • Infusjon av johannesurt med honning;
 • En blanding av hvitløk og honning i like deler;
 • Blandet kjøttkraft av vill rosemary, motherwort og cassowe;
 • Stek av persille stammer i rødvin.

En god effekt gir langvarig bruk av smeltet melk med jordbær syltetøy, revet tranebær med sukker, tørket frukt, rosiner, tørkede aprikoser.

Som konklusjon

I økende grad er LV hypertrofi funnet hos personer under 35 år. Håper på kompensasjonsevnen til den unge kroppen, unngår pasienten en tur til klinikken.

Men hjertets patologier er farlige og at de uten medisinsk behandling og kontroll fortsetter å utvikle seg.

Bare i 5-10% av tilfellene observeres omvendt utvikling av kardiomyopati. Resten faller inn i gruppen med høy risiko. Bare vedvarende behandling og gjennomføring av kardiologens anbefalinger vil tillate en person å ikke forandre den vanlige rytmen i livet.

Hypertrofi av hjerteets venstre ventrikel - tegn på EKG

Hypertrofi i venstre ventrikel er en patologi i hjertet, der det er en fortykkelse av veggene, myocardiumets masse øker, noe som reduserer hjertets evne til å utvise blod. For å kunne behandle denne forstyrrelsen av myokardiet, er det nødvendig å bestemme hva som førte til utseendet på venstre ventrikulær hypertrofi (LVH), hvordan denne tilstanden av hjertet oppstod.

Risikogruppe

Forekomsten av hypertrofiske lidelser i venstre ventrikel (LV) avhenger av kjønn, alder, kroppsvekt, hjertesykdom. Denne patologien finnes ofte hos menn med betydelig overvekt, som lider av hypertensjon.

Hypertensjon er årsaken til LVH i 70% av tilfellene. Risikoen for hypertrofi av LV er økt risiko for hjertesvikt, iskemi 3 ganger, arytmi 5 ganger, hjerteinfarkt - 7 ganger.

En viktig faktor som bidrar til dannelsen av myokardiell patologi er fedme. En av deres visuelle indikatorer på fedme er midjen. Denne verdien reflekterer mengden av indre visceralt fett. Volumet av den kvinnelige midjen bør ikke overstige 88 cm, hanen - 102 cm.

Venstre ventrikulær hypertrofi

Økningen i tykkelsen til venstre ventrikel og dens masse kan forekomme isolert, men oftere er den kombinert med en økning i tykkelsen av inngripsvegg.

Myokardmasseindeks

Graden av hypertrofi i venstre ventrikel vurderes ved bruk av venstre ventrikulær myokardmasseindeks. Beregning av LVMI utføres i henhold til formelen, som tar hensyn til LV dimensjoner, høyde, vekt av en person.

I en normal LVMI hos menn - i størrelsesorden 71-94 g / m2 for kvinner - 64 -89 g / m 2, men når det er endringer Pumpe infarkt:

 • lys - masseindeksen er 135 - 151 g / m 2;
 • moderat - fra 152 til 172 g / m 2;
 • tung - mer enn 173 g / m 2.

Risikoen for farlige komplikasjoner er sterkt forbedret, selv for moderate endringer i venstre ventrikkel, noe som betyr at vekten kontroll er et nødvendig tiltak for å opprettholde helse med venstre ventrikulær hypertrofi.

Typer av hypertrofiske endringer

Hyppige typer av venstre ventrikulær hypertrofi er:

 • konsentrisk - tykkelsen øker, men volumet av hulrommet endres ikke;
 • eksentrisk - ventrikelens masse øker, volumet av hulrommet vokser, men tykkelsen på veggen er innenfor normen;
 • hypertrofi av interventricular septum.

Med eksentrisk hypertrofi av LV er veggene tykkere, men de mister ikke elastisitet og gjenopprettes når belastningen senker. Med konsentrisk hypertrofi, mister veggene elastisitet, og økende tykkelsen av ventrikkelen fører til en reduksjon i hulrommet, en reduksjon i hjerteutgangen.

konsentrisk type hypertrofi i venstre hjertekammer forekommer oftest, denne patologi øker risikoen for koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, og blir en årsak til tap av arbeidskapasitet og uførhet i midten alder.

Tykkelse av myokardium

Den vanlige tykkelsen på veggen til venstre ventrikel på en voksen mann er 1 - 1.1 cm, kvinner - 1 cm.

 1. Fortykning av venstre ventrikel i avslapningsfasen opptil 1,4 cm indikerer små endringer i myokardiet.
 2. Veggtykkelsen fra 1,4 til 1,6 cm tilsvarer moderat hypertrofi.
 3. Fortykning av LV 1,6 - 2 cm og mer indikerer alvorlig hypertrofi.

Moderat, og noen ganger signifikant, isolert venstre ventrikulær hypertrofi kan forårsake myralventilinsuffisiens. Denne typen lidelse ledsages av en utvidelse av LV-hulrommet.

Når symptom mitral ventil, en tilstand som er farlig for atrofi av den venstre ventrikkel i hjertet - den venstre ventrikkel mister funksjonalitet tar form av et vedheng enn truer dannelsen Cardiosclerosis, hjertesvikt.

Symptomer på atrofi utvikles gradvis, manifesteres av kortpustethet, hevelse, døsighet i løpet av dagen. På EKG oppdages hjertesymtestørrelser, og ultralyd viser tilstedeværelsen av arr, en reduksjon i myokardets størrelse sammenlignet med normen.

årsaker

 • I 70% av tilfellene utvikler venstre ventrikulær hypertrofi med hypertensjon.
 • Risikoen for LVH øker med aorta-stenose, hvor aortaldiameteren smalrer, og venstre ventrikel må utøve stor innsats for å utvise blod.
 • Årsaken til veksten i venstre ventrikkel er økt fysisk stress på hjertet. Forårsaker spenning i venstre ventrikkel ved å praktisere en sykkel, løping, ski.
 • Alvorlig kurs og alvorlig prognose i LVH forårsaket av dystrofisk kardiomyopati.

Hypertrofisk kardiomyopati blir årsaken til plutselig død hos unge idrettsutøvere i 50% tilfeller. Denne patologien kan være medfødt, karakterisert ved den ujevne tykkelsen av forskjellige områder av venstre ventrikulærvegg og interventionsformet septum.

Årsakene til hypertrofi i hjertets venstre hjerte er:

 • aktivering av sympatiske nerver;
 • sirkulasjon i blodet av hormonene katecholaminer, aldosteron, tyroksin, insulin, veksthormon.

En viktig rolle i utviklingen av LVH tilhører den arvelige faktoren. Det er en familieutsettelse for hypertensjon og hypertrofisk vekst av LV-muskellaget.

Fare for tilstanden til myokardiet er å røyke. Nikotin smalker perifer og koronar blodkar, som fører til iskemi (mangel på ernæring og oksygen) i hjertet, andre indre organer, lemmer.

Mekanismen for hypertrofiske endringer

Venstre ventrikel, som muskelene i skjelettmuskulaturen, som respons på den økende belastningen, blir trent, muskelfibrene øker i volum.

I utgangspunktet gir den tykkede veggen en kraftigere sammentrekning av hjerteets venstre hjertekammer, men i fremtiden er utvidelsen av veggen ikke kompenserende, men patologisk.

Koronar kapillærer kan ikke gi den utvidede venstre ventrikulærvegg med oksygen, og noen av muskelcellene er i iskemi. Hypertrofi i venstre ventrikkel fremkaller et brudd på koronar blodstrøm og kan føre til hjerteinfarkt, noe som blir lettere ved blodkarens sklerose.

På grunn av iskemi blir maten av kardiomycetene ødelagt, noen av dem erstattes av bindevev. I tykkelsen av myokardiet i LV øker innholdet av fibrin, noe som reduserer myokardets evne til å trekke seg sammen.

Over tid, i venstre ventrikel på grunn av kronisk iskemi, utvikler atrofi - dette er en tilstand hvor kardiomyocytter er utarmet, noe som fører til en reduksjon i tykkelsen av hjertet.

I hypertrophied myokard er det bemerket:

 • reduksjon av komprimeringskraften til ventrikkelen;
 • økning i varigheten av reduksjonen;
 • dilatasjon - utvidelse av hulrommet;
 • reduksjon i utvidbarhet, noe som forverrer fyllingen av ventrikkelen;
 • en nedgang i koronarreserven - volumet av blod som ventrikelen kan i tillegg skyve ut når den lastes inn i blodet.

Symptomer på hypertrofi

Tegn på hypertrofi i myokardiet i venstre ventrikel er symptomer som er vanlig for manifestasjoner av hypertensjon karakterisert ved:

 • ødem av føttene, ankles;
 • stump smerte i hjertet;
 • svimmelhet, svakhet;
 • kortpustethet under fysisk anstrengelse;
 • takykardi med vanlig belastning.

Ved alvorlig hypertrofi utvikler stagnasjon i lungesirkulasjonen, "hjertesyma" oppstår, et tørt hjertehud vises.

diagnostikk

Hypertrofi av myokardiet i LV diagnostiseres ved instrumentelle målinger ved bruk av:

 • elektrokardiografi - EKG;
 • ekkokardiografi - ultralyd av hjertet;
 • X-stråler;
 • Beregnet tomografi.

elektrokardiogram

De karakteristiske tegnene på LVH er detektert på EKG i V 1-6 - dette betyr at elektrodene påføres thoraxområdet, og tallene 1 til 6 tilsvarer elektrodens stillinger.

For å karakterisere hypertrofi, ta hensyn til retningen til den elektriske aksen, som konvensjonelt gjennomføres gjennom hjertet langs dens lengde. Med venstre ventrikulær hypertrofi observeres normalt akselens normale posisjon, eller moderate avvik observeres.

Tegn på hypertrofi av myokardiet i venstre ventrikel på EKG-posten R og spor S tenner.

Manifestasjoner av hypertrofi i venstre ventrikel på EKG-båndet er:

 • endringer i QRS-komplekset:
  • Intervallets bredde er mer enn 0,12 s;
  • høy amplitude R med ledninger V5, V6;
  • patologisk form av Q-bølgen i fravær av hjerteinfarkt;
 • endringer i segmentet ST - en reduksjon i kurven til EKG-plottet i dette området med en negativ T-bølge, i normal posisjon på hjerteaksen, kan det være en økning i dette segmentet og en positiv T-bølge.

En informativ måte å diagnostisere LVH på et EKG er å bruke Sokolov-Lyon-indeksen. Et tegn på hypertrofi er overskuddet av summen av amplituden S og R av tennene i thoracic lederne:

 • etter 40 år - mer enn 35 mm;
 • opptil 40 år - mer enn 45 mm.

Hjerte ultralyd

Den mest informative metoden for å vurdere grad og type hypertrofi av LV er ekkokardiografi - ultralyd i hjertet. Denne metoden for diagnose er 5-10 ganger mer informativ enn EKG.

Ekkokardiografi gir deg mulighet til å måle tykkelsen på veggen av myokardiet på forskjellige segmenter av hjertevegget. Ultralydet i hjertet indikerer en patologi i et tidlig stadium av lidelsen, mens det på EKG hos 10-20% av pasientene ikke oppdages dette problemet i begynnelsen.

behandling

Reduksjoner i alvorlighetsgraden av venstre ventrikulær hypertrofi oppnås tidlig diagnose av årsakene til patologien og behandling av den underliggende hjertesykdom eller indre organer som bidro til utseendet av denne patologien.

Listen over legemidler som brukes ved behandling av hypertrofi i venstre hjertekammer omfatter ACE-inhibitorer, diuretika - dette gjør det mulig for blodtrykksmåleren som innstiller overvekst hjerteveggen.

Symptomatiske legemidler som forbedrer tilstanden til hjertemuskelen er:

 • Ca ++ kanal blokkere - Verapamil, Nifedipin, Diltiazem;
 • beta-blokkere - Sotalol, Atenolol,
 • ACE-hemmere for å senke blodtrykket - Enalapril, Diroton;
 • Sartai - angiotensinreseptorblokkere for å senke blodtrykket med antiarytmisk virkning - Losartan, Candesartan, Valsartan.

En forutsetning for vellykket behandling er kosttilskudd, med sikte på å redusere og opprettholde en stabil kroppsvekt. Med denne patologien er det nødvendig å utelukke stekte, krydret, fettstoffer, redusere saltinntaket.

outlook

Dødligheten i venstre ventrikulær hypertrofi er 4-5%. Høy risiko hos pasienter med LV hypertrofi kombinasjon med myokardisk iskemi, arytmi, cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser.

I fravær av andre patologier fra hjertet, normalt arterielt trykk, er forventet levetid ved LV hypertrofi gunstig.

Les Mer Om Fartøyene